Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx"

Транскрипт

1 Addiko Chat Banking Uputa za korištenje Addiko Chat Bankinga na Viberu rujan 2017.

2 Sadržaj: Tehnički preduvjeti... 3 Funkcionalnosti Addiko Chat Bankinga... 3 Izbornik... 4 Aktivacija usluge... 9 Deaktivacija usluge Važne sigurnosne informacije obavezno pročitajte!... 16

3 Tehnički preduvjeti Usluga Addiko Chat Banking na Viberu dostupna je isključivo klijentima Addiko banke koji imaju aktivnu uslugu internetskog bankarstva Addiko EBank. Usluga se može koristiti na bilo kojem mobilnom uređaju ili računalu na kojem i obično koristite aplikaciju Viber. Preduvjeti za aktivaciju usluge Addiko Chat Bankinga: 1. Aktivna usluga internetskog bankarstva Addiko EBank 2. Instalirana aplikacija Viber 3. Ažuran kontaktni broj mobilnog telefona u Banci Funkcionalnosti Addiko Chat Bankinga U Addiko Chat Bankingu možete koristiti sljedeće funkcionalnosti: 1. Pregled stanja i prometa po računima. Pregled stanja svih svojih računa, uključujući i eknjižice, kartice, štedne račune i sl.; također možete dobiti pregled prometa po bilo kojem od svojih računa, uključujući transakcije koje ste inicirali putem internetskog ili mobilnog bankarstva, te u poslovnici. 2. Plaćanje na temelju predložaka. Ako imate kreirane predloške u internetskom ili mobilnom bankarstvu, oni će Vam biti prikazani i u Addiko Chat Bankingu te ćete ih moći pozvati i izvršiti plaćanje. 3. Prijenos između vlastitih tekućih i žiro računa otvorenih u Addiko banci. Prijenos sredstava s tekućeg računa na kreditni i kartični račun te na eknjižicu nije moguć putem ove usluge. 4. Lokacije najbližih Addiko poslovnica i bankomata. 5. Pregled Addiko ponude. 6. Kontakt. Na raspolaganju je nekoliko kanala putem kojih nas možete kontaktirati.

4 Izbornik Glavni izbornik sastoji se od 4 dijela: Moja Addiko banka Ovaj dio izbornika je zaštićen PIN-om. Slijedite upute iz aplikacije i unesite PIN koji ste kreirali prilikom aktivacije usluge. Stanje i promet po računu Nakon ulaska u 'Moju Addiko banku' odaberite izbornik 'Stanje i promet po računu'. Prikazat će Vam se lista Vaših računa ili jedan ako imate samo jedan. Odaberite račun koji želite. Na zaslonu će Vam se prikazati stanje odabranog računa. Nakon toga će Vam se ponuditi odabir 'Prometa' ili 'Plaćanja' ako se radi o tekućem ili žiro računu, odnosno samo opcija 'Prometa' ako se radi primjerice o eknjižici. Za prikaz prometa po računu, odaberite opciju 'Promet'. Na zaslonu će Vam se prikazati posljednjih 10 transakcija po tom računu, bez obzira jeste li ih napravili putem Addiko Chat Bankinga ili na neki drugi način (internetskim, mobilnim bankarstvom ili u poslovnici). Ako imate više od 10 transakcija, ponudit će Vam se mogućnost odlaska na sljedeću stranicu i na zaslonu će Vam se prikazati sljedećih 10 transakcija. Odabirom opcije 'Povratak' vratit ćete se korak unazad. Plaćanja Nakon odabira opcije 'Plaćanja', prikazat će Vam se zaslon s nekoliko opcija:

5 o Prijenos na moj Addiko račun Odabirom ove opcije prikazat će se Vaši računi između kojih je moguće napraviti prijenos sredstava. Aplikacija će Vas po koracima usmjeravati na odabir računa koji želite teretiti, odabir računa na koji želite izvršiti uplatu, te na odabir iznosa koji želite prenijeti. Slijedite upute koje Vam se pojavljuju na zaslonu kako biste izvršili prijenos sredstava s jednog računa na drugi. Prijenos sredstava moguć je jedino između Vaših tekućih i žiro računa. Unutar ove opcije nije moguće obavljati uplate primjerice na eknjižicu, kredit ili karticu. Plaćanje će biti potrebno potvrditi PIN-om kojeg ste definirali prilikom aktivacije usluge. o Plaćanje iz predloška Odabirom ove opcije prikazat će Vam se popis predložaka koje imate kreirane unutar internetskog bankarstva (ili mobilnog ako koristite i mobilno bankarstvo). U Addiko Chat Bankingu nije moguće kreirati novi predložak. Odaberite predložak na temelju kojeg želite izvršiti plaćanje (primjerice račun za struju, vodu i sl.) te slijedite upute koje Vam se pojavljuju na zaslonu. Moći ćete izmijeniti iznos, opis plaćanja i poziv na broj. Ostale podatke predefinirane unutar predloška nije moguće izmijeniti. Plaćanje potvrđujete unosom PIN-a kojeg ste definirali prilikom aktivacije usluge. Napomena: Radi Vaše zaštite, maksimalni dnevni dopušteni iznos koji je moguće platiti po predlošcima iznosi HRK. U slučaju da prekoračite taj iznos, pojavit će Vam se sljedeća poruka te daljnje plaćanje putem Addiko Chat Bankinga neće biti moguće sve do sljedećeg dana. Naravno, sva plaćanja možete i dalje uredno izvršiti putem Vašeg internetskog bankarstva ili bilo kojeg drugog kanala koji i inače koristite za plaćanja. Transakcije koje obavite na ovaj način naplaćuju se jednako kao i transakcije koje obavite unutar internetskog (ili mobilnog) bankarstva. o Pregled plaćanja Odabirom ove opcije prikazat će Vam se detalji posljednjih 10 naloga koje

6 ste zadali putem Addiko Chat Bankinga, ili bilo kojim drugim kanalom. Starije naloge možete pregledati opcijom listanja koja se nalazi u donjem desnom kutu zaslona: Kod odabira bilo koje opcije, slijedite upute koje će Vam se pojavljivati na zaslonu. Za potvrdu bilo kojeg plaćanja, od Vas će se tražiti da kao potvrdu unesete PIN koji ste kreirali prilikom aktivacije usluge. Naši proizvodi U ovom dijelu izbornika možete pogledati ponudu proizvoda Banke. Odabirom nekog od proizvoda, prikazat će Vam se više informacija te opcija za kontakt.

7 Lokacije Banke Ovdje možete saznati gdje se nalazi najbliža poslovnica ili bankomat Addiko banke. Pošaljite nam Vašu trenutnu lokaciju, a mi ćemo Vam prikazati 3 najbliže poslovnice ili 3 najbliža bankomata, ovisno o tome što ste odabrali. Prikaz izgleda zaslona na Android uređajima:

8 Prikaz izgleda zaslona na ios uređajima: Kontaktirajte nas Odabirom ove opcije prikazat će Vam se kontakt podaci Banke. Odabirom nekog od načina na koji nas želite kontaktirati, izravno iz prikazane poruke unutar Vibera otvorit će Vam se mogućnost upućivanja telefonskog poziva ili slanja poruke.

9 Aktivacija usluge Addiko Chat Banking možete aktivirati isključivo putem svoje aplikacije za internetsko bankarstvo Addiko EBank u kojem su detaljno opisani koraci za aktivaciju. Da biste mogli koristiti uslugu Addiko Chat Bankinga, tehnički je neophodno da pratite naš javni profil na Viberu. U suprotnom nećete biti u mogućnosti proći sve aktivacijske korake. Uđite u svoju aplikaciju internetskog bankarstva Addiko EBank te slijedite ove korake: 1. U aplikaciji za internetsko bankarstvo Addiko Ebank, u izborniku na lijevoj strani zaslona odaberite opciju 'Addiko Chat Banking'. 2. Otvorit će Vam se zaslon s poveznicom na Opće uvjete za korištenje usluga direktnog bankarstva za potrošače, te poveznicom na opće uvjete Vibera. Molimo Vas svakako pročitajte Opće uvjete prije nego što nastavite s aktivacijom. 3. Nakon što ih pročitate, ako ste suglasni s njima, označite kućicu za suglasnost te odaberite opciju 'Aktiviraj'.

10 4. Otvorit će Vam se zaslon s opisom aktivacije u 4 jednostavna koraka: 5. Odaberite opciju Prati. Primit ćete SMS poruku s poveznicom koja će Vas preusmjeriti izravno na javni profil Addiko banke na Viberu.

11 U aplikaciji Viber odaberite opciju Prati/Follow čime ćete postati pratilac našeg javnog profila. 6. Vratite se u Ebank i započnite aktivaciju usluge odabirom opcije 'Aktiviraj'.

12 Primit ćete SMS poruku s aktivacijskom poveznicom koja će Vas preusmjeriti izravno na Addiko Chat Banking na Viberu. Kroz Viber aplikaciju pošaljite aktivacijski kod koji će Vam automatski biti upisan u polje Viber poruke.

13 7. Nakon uspješne potvrde aktivacijskog koda, primit ćete SMS s jednokratnom zaporkom. Tu zaporku upišite u polje za poruke u Addiko Chat Bankingu i pošaljite kroz aplikaciju Viber. Važna napomena: Dodatna zaštita za Vas kao korisnika je činjenica da Vam jednokratnu zaporku koja je neophodna za dovršetak aktivacije šaljemo na broj kontakt telefona koji ste dali Banci. U svojem internetskom bankarstvu Addiko EBank, u dijelu Postavke, provjerite kontakt broj koji je spremljen u Banci i na koji ćete primiti SMS s jednokratnom zaporkom. U slučaju da taj broj više nije ažuran, odaberite opciju 'Promijeni' te upišite točan broj mobilnog telefona. Odaberite opciju 'Potvrdi'. Promjena neće odmah biti vidljiva. Međutim, ako odete na Početnu stranicu te se nakon toga vratite na 'Postavke', vidjet ćete izmijenjeni broj telefona. U slučaju da unesete pogrešnu zaporku iz SMS poruke, bit će potrebno deaktivirati Addiko Chat Banking i ponovno pokrenuti proces aktivacije. 8. Nakon uspješne potvrde jednokratne zaporke, kreirajte Vaš osobni PIN unutar Addiko Chat Bankinga. Slijedite upute koje Vam se prikazuju na zaslonu te unesite 4-znamenkasti PIN kojeg sami odaberite. Ovaj PIN je jako važan jer ćete pomoću njega ulaziti u zaštićeni dio aplikacije te ga koristiti kao potvrdu platnih transakcija. PIN nemojte unositi prebrzo već jednu po jednu znamenku. Kada odaberete broj, pričekajte da se njegova obrada prikaže na zaslonu. Nakon toga na isti način utipkajte drugu, treću i četvrtu znamenku PIN-a.

14 Zapamtite odabrani PIN, nemojte ga zapisivati, držati u mobilnom uređaju ni u njegovoj blizini, niti ga otkrivati drugim osobama! 9. Slijedite upute na zaslonu te ponovite unos PIN-a kako biste ga potvrdili. 10. Nakon uspješne potvrde PIN-a, Vaš Addiko Chat Banking je aktiviran te imate pristup Addiko Chat Banking izborniku.

15 Deaktivacija usluge Uslugu Addiko Chat Bankinga možete deaktivirati u samom Addiko Chat Bankingu ili putem internetskog bankarstva Addiko EBank. Deaktivacija putem aplikacije Addiko Chat Bankinga Uđite u postojeći Addiko 'chat' u Viberu. Iz izbornika odaberite opciju 'Moja Addiko Banka'. Odaberite opciju 'Podešavanja', zatim 'Deaktivacija'. Ako zaista želite deaktivirati uslugu, odaberite 'Potvrdi deaktivaciju'. Deaktivacija putem aplikacije Addiko Chat Bankinga Uđite u svoju aplikaciju za internetsko bankarstvo Addiko EBank. Iz izbornika na lijevoj strani zaslona odaberite opciju 'Addiko Chat Banking'. Prikazat će Vam se opcija za deaktivaciju usluge.

16 Usluga će odmah biti deaktivirana, bilo da ste ju deaktivirali na mobilnom uređaju, unutar Viber platoforme ili na svojem internetskom bankarstvu. Uslugu možete ponovno aktivirati u bilo kojem trenutku na način opisan u ovim uputama. Broj aktivacija i deaktivacija usluge nije ograničen. Važne sigurnosne informacije obavezno pročitajte! PIN PIN ćete biti obvezni unijeti pri ulasku u zaštićeni dio 'Moja Addiko banka'. Iz tog dijela možete inicirati pregled stanja i prometa po računima te plaćanja po predlošcima odnosno prijenos sredstava između vlastitih računa. Također, PIN-om potvrđujete bilo koju transakciju koju inicirate iz Addiko Chat Bankinga. PIN zapamtite, nemojte ga zapisivati niti držati u blizini mobilnog uređaja kako biste spriječili moguću zloupotrebu. Virtualna tipkovnica za unos PIN-a Prilikom unosa PIN-a primijetit ćete da je raspored brojčanih znamenki od 0 do 9 svaki puta drugačiji. Primjerice: Razlog tome je povećanje razine sigurnosti pri unosu PIN-a. Naime, umjesto standardne tipkovnice Vašeg mobilnog uređaja, za unos PIN-a koristi se ova posebna virtualna tipkovnica koja je kreirana kao dio Addiko Chat Banking aplikacije. Svaki znak na ovoj tipkovnici predstavlja sliku. Kada dodirnete znamenku na virtualnoj tipkovnici, uz znamenku odnosno sliku se poveže jednokratni kod koji se šalje prema autentifikacijskom serveru u Banci. U načelu, kada se ID jednom upotrijebi, nikada se više ne koristi za istu sliku odnosno položaj na virtualnoj tipkovnici.

17 Dodatnu zaštitu predstavlja nasumični raspored znamenki/slika koji se kod svakog unosa mijenja. Na taj način se sprječava da netko otkrije Vaš PIN gledajući sa strane kako ga utipkavate. Čuvanje povjerljivih podataka Nakon aktivacije, svaki sljedeći puta Addiko Chat Bankingu pristupate iz svoje Viber aplikacije. Vaša interakcija s Addiko Chat Bankingom pospremit će se u dijelu 'Chats'. Klikom na već postojeći razgovor ('chat') pristupate usluzi. Pozor! Uvijek štitite ulaz u svoj mobilni uređaj bilo kakvom vrstom zaštite koju pojedini mobilni uređaj nudi (PIN, otisak prsta i sl.). U povijesti 'razgovora' s Addiko Chat Bankingom, na Vašem će mobilnom uređaju ostati pospremljeni podaci koje ste pregledavali, primjerice stanje i prometi po računu, transakcije i slično. Ti podaci se ne spremaju na serverima Vibera niti bilo gdje drugdje, no ostaju spremljeni na Vašem mobilnom uređaju. Budući da taj dio (povijest 'chata') nije zaštićen PIN-om, svakako Vam savjetujemo da kod Android uređaja svaki puta nakon korištenja usluge Addiko Chat Banking obrišete povijest iz 'razgovora' kako biste izbjegli svaku mogućnost da itko osim Vas vidi povjerljive podatke o Vašim računima. ios uređaji nemaju jednaku mogućnost brisanja povijesti 'razgovora' na Viberu. Ako imate iphone, tada možete obrisati samo cijeli 'razgovor/chat'. U gornjem desnom kutu zaslona aplikacije Viber odaberite brisanje razgovora odnosno 'Clear Chat'. Potvrdite da želite obrisati povijest razgovora. Nakon potvrde zaslon Vašeg 'razgovora' s Addiko Chat Bankingom bit će prazan.

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Addiko Bank_Addiko Mobile_Korisnicko uputstvo_version 2

Addiko Bank_Addiko Mobile_Korisnicko uputstvo_version 2 Addiko Mobile Korisničko uputstvo Banja Luka / Sarajevo, 12 juli 2019. Odjel upravljanja retail proizvodima 12.07.2019. godine Verzija: 2:1 Klasifikacija: Eksterno Sadržaj uputstva Preuzimanje aplikacije...

Више

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG.

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... m-intesa Vam omogućava jednostavno, brzo i sigurno obavljanje finansijskih transakcija

Више

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American Express karticom... 11 Plaćanje Diners karticom...

Више

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako instalirati (novi) finin certifikat? 4. Kako ispisati

Више

FAQ mCard

FAQ mCard mcard Sve što je potrebno da znate na jednom mestu Preduslovi za korišćenje mcard usluge 1. Šta je mcard usluga Societe Generale Banke? mcard usluga predstavlja digitalnu platnu karticu koja je namenjena

Више

Korisničke upute Sberbank2go

Korisničke upute Sberbank2go Uputa za rad u aplikaciji mobilnog bankarstva Sberbank2go Verzija dokumenta: 1.1 Lipanj 2019. Sberbank d.d. Stranica 1 SADRŽAJ 1 UVOD... 3 1.1 PREDUVJETI ZA PREUZIMANJE I INSTALACIJU APLIKACIJE SBERBANK2GO

Више

Microsoft Word - Uputa_Addiko Business mobile za poslovne subjekte_v1_2019

Microsoft Word - Uputa_Addiko Business mobile za poslovne subjekte_v1_2019 Uputa za korištenje Addiko Business Mobile Mobilno bankarstvo za poslovne subjekte 1 SADRŽAJ: 1. POČETNA STRANA JAVNA STRANICA 3 POSLOVNICE I BANKOMATI 3 KONTAKT 4 TEČAJNA LISTA 4 KALKULATORI 4 PROBAJ

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

UNION Banka DD Sarajevo Tel.: Dubrovačka br Sarajevo, Bosna i Hercegovina Fax:

UNION Banka DD Sarajevo Tel.: Dubrovačka br Sarajevo, Bosna i Hercegovina Fax: UNION Banka DD Sarajevo Tel.: +387 33 561 074 Dubrovačka br.6 +387 33 561 062 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina Fax: +387 33 219 201 www.unionbank.ba E-mail: unionnet@unionbank.ba UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE

Више

INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG

INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG INTEGIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu Ul. Hrvatske

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

Elektronsko bankarstvo Uputstvo za korišćenje

Elektronsko bankarstvo Uputstvo za korišćenje Sadržaj 1. Uvod... 3 2. Kako da se aktiviram?... 4 3. Prijava u e-banking aplikaciju... 6 4. Obnova lozinke... 7 5. Početna strana... 8 6. Računi... 9 7. Plaćanja...10 7.1 Standardno plaćanje... 11 7.2

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno Korisničko uputstvo za uslugu u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih računa za troškove KJKP Toplane-Sarajevo

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj se

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 A2 3 Online ekspozitura Online ekspozitura je servis u okviru e-bankinga koji vam pruža mogućnost da bez odlaska u Banku podnesete zahtev

Више

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1

Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Korisničko uputstvo mobilne aplikacije Digitalni Kiosk 1 Sadržaj Opis mobilne aplikacije Digitalni Kiosk... 3 Pokretanje aplikacije... 3 Registracija/Kreiranje novog korisničkog naloga... 3 Dodavanje platne

Више

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na

Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na Zlatna Mastercard kartica Saznaj više na www.unicredit.ba Dobrodošli u svijet Zlatne Mastercard kartice. Ako ste osoba čiji životni stil obilježavaju putovanja i društvene aktivnosti, za svakodnevno plaćanje

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

Microsoft Word - Addiko_EBank_Uputa za koristenje usluge

Microsoft Word - Addiko_EBank_Uputa za koristenje usluge Uputa za korištenje Addiko EBank internetske aplikacije za građanstvo 1 SADRŽAJ: 1. PRIJAVA U INTERNETSKU APLIKACIJU 3 2. IBAN - POJAŠNJENJE 3 3. POTPIS NALOGA 3 4. POČETNA STRANA APLIKACIJE (DASHBORAD)

Више

Dobro došli u svijet Internet usluga Erste & Steiermärkische banke Erste NetBankinga

Dobro došli u svijet Internet usluga Erste & Steiermärkische banke   Erste NetBankinga Ožujak, 2019. Dobro došli u svijet usluge mobilnog bankarstva Erste & Steiermärkische banke - Erste mbankinga... 4 Zahtjev za korištenje Erste mbanking usluge... 4 Instalacija aplikacije... 4 Početni ekran

Више

Microsoft Word - IQ.doc

Microsoft Word - IQ.doc Središnji upravljački sustav IQ UPUTE ZA KORISNIKE OVLAŠTENI DISTRIBUTER: IN-AQUA d.o.o., CMP Savica-Šanci, Trgovačka 6, 10000 ZAGREB, tel.: +385 (0)1 2404 444 tel./fax.: +385 (0)1 2404 900 IQ Upute za

Више

NIAS Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju NIAS Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014.

NIAS Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju NIAS Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014. Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014. Naslov: Opis: Korisnička uputa za aplikaciju Dokument sadrži upute korisnicima aplikacije u sustavu e-građani Ključne riječi:

Више

RAD SA PROGRAMOM

RAD SA PROGRAMOM JOPPD obrazac Podešavanje programa Nakon prvog ulaska u program Obračun plaća 2014 potrebno je pokrenuti opciju Korekcije od 01.01.2014. godine. Program će pokušati ispravno povezati postojeće podatke

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za pla

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za pla Korisničko uputstvo za uslugu u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih zaduženja za članstvo Bosanskohercegovačkog auto-moto

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

Microsoft Word - Uputa_WEB_pristup_predmetima_ ver1.doc

Microsoft Word - Uputa_WEB_pristup_predmetima_ ver1.doc Sadržaj Pristup sudskim predmetima u 2 koraka... 2 Detaljno uputstvo za korištenje servisa Pristup sudskim predmetima... 3 Zašto koristiti servis za pristup predmetima putem Interneta?... 3 Ostvarivanje

Више

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe)

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe) Korisničke upute Verzija 2.0 HRVATSKA REGULATORNA AGENCIJA ZA MREŽNE DJELATNOSTI Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10000 Zagreb / OIB: 87950783661 / Tel: (01) 7007 007, Fax: (01) 7007 070 / www.hakom.hr Sadržaj

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS Sadržaj AUTOMATSKO PODEŠAVANJE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM MTS VODIČA... 3 PODEŠAVANJE PUTEM SMS PORUKE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM USSD MENIJA... 3 MANUELNO PODEŠAVANJE

Више

UPUTSTVO ZA KRETANJE KROZ EON KORISNIČKI INTERFEJS 1

UPUTSTVO ZA KRETANJE KROZ EON KORISNIČKI INTERFEJS 1 1 Dobrodošli u EON svijet! SADRŽAJ: 1. EON korisnički interfejs...3 1.1 Početna...3 1.2 Kanali...3 1.2.1 Upravo na TV-u...3 1.2.2 TV kanali...4 1.2.3 Radio kanali...4 1.3 Video klub...5 1.4 Moji sadržaji...5

Више

A1 Xplore Music - FAQ 1. Kako mogu aktivirati A1 Xplore Music uslugu? A1 Xplore Music uslugu možete aktivirati preko Xplore Music aplikacije, koju mož

A1 Xplore Music - FAQ 1. Kako mogu aktivirati A1 Xplore Music uslugu? A1 Xplore Music uslugu možete aktivirati preko Xplore Music aplikacije, koju mož A1 Xplore Music - FAQ 1. Kako mogu aktivirati A1 Xplore Music uslugu? A1 Xplore Music uslugu možete aktivirati preko Xplore Music aplikacije, koju možete preuzeti na Google Play storeu za Android uređaje

Више

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO...

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE A JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... 2 ZA POSLOVNE SUBJEKTE Servis e-račun je internetski servis za elektroničku razmjenu računa između poslovnih subjekata (dobavljača

Више

Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne

Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne aparate ili Android TV aparate), App Store-u (za ios

Више

Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluge Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluga sigurnijeg plaćanja na internetu

Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluge Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluga sigurnijeg plaćanja na internetu Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluge Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluga sigurnijeg plaćanja na internetu Uputstvo za korišćenje Mastercard Identity Check usluge

Више

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 РЕГИСТРАЦИЈА НА СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ За коришћење СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ система, корисник (физичко или правно лице) попуњава упитник у просторијама

Више

Microsoft Word - InveoP_01.docx

Microsoft Word - InveoP_01.docx 0 INVEO-P Inveo-P je jedinstveno rješenje na tržištu razvijeno upravo za paušalne obrte i jedino koje paušalnim obrtima omogućava potpuni pregled poslovanja. Razvijen je kao integrirano poslovno rješenje

Више

Memorandum mali

Memorandum mali 5) Opšti uslovi korištenja Addiko EBank, Addiko Mobile i Addiko SMS usluge za fizička lica v.1.8 Uvodne odredbe: Ovim Opštim uslovima Addiko Bank a.d. Banja Luka utvrđuje prava, obaveze i uslove korištenja

Више

VMC_upute_MacOS

VMC_upute_MacOS Upute za instaliranje VODAFONE MOBILE CONNECT softvera na Apple Macintosh računalima Page 1 of 10 last saved on: 24.07.2007 ...3 Podržane podatkovne kartice...3 Upute za instaliranje Vodafone Mobile Connect

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template e-račun upute za slanje e-računa iz softwera dataline 1 S A D R Ž A J 1. UVOD 1.1. DATA BIRO d.o.o., Buzet 1.2. E-račun 2. PODEŠAVANJE PARAMETARA ZA RAD 2.1. Matični podaci poduzeća 2.2. Matični podaci

Више

Upute za instaliranje WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa

Upute za instaliranje WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa koju možete pronaći na sljedećem linku: http://wordpress.org/download/ Kliknite na

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Promjena PIN-a i odjava... 3 4. Kombinirane grupe učenika... 5 5. Odabir razredne knjige... 5 6. Elementi ocjenjivanja... 6 7. Ocjenjivanje učenika...

Више

Trimble Access Software Upute za korištenje V2.0 Geomatika-Smolčak d.o.o.

Trimble Access Software Upute za korištenje V2.0 Geomatika-Smolčak d.o.o. Trimble Access Software Upute za korištenje V2.0 Geomatika-Smolčak d.o.o. 1. Uvod Ove upute su pisane s ciljem da se kroz rad na konkretnom primjeru omogući brži početak korištenja Trimble Access Software-a.

Више

Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima

Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima putem Sberbank Online, kanala digitalnog bankarstva,

Више

Biz web hosting

Biz web hosting BIZ WEB HOSTING KORISNIČKO UPUTSTVO WWW.OBLACI.RS SADRŽAJ PRISTUP KORISNIČKOM PORTALU... 2 KUPOVINA BIZ WEB HOSTING SERVISA... 4 PRISTUP PLESK WEB KONTROLNOM PANELU... 14 PORTALI I DOMENI... 14 FAJL MENADŽER...

Више

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac Kako Zaraditi Novac Kako podesiti isplatu zarađenog novca!! Ulogujte se u svoj account: http://stiforp.com/ i pratite korake ispod: Nakon Koraka 4 dobijate poruku od ipayout na vaš e-mail sa podacima za

Више

Upute - JOPPD kreiranje obrasca

Upute - JOPPD kreiranje obrasca Verzija uputa: 1.0 - JOPPD obrazac IPIS-PLAĆE, IPIS-UGOVORI O DJELU Ove upute će se još nadopunjavati, pa molim korisnike da redovito provjere da li imaju zadnje upute. Verzija uputa prikazana je na početku!

Више

X PLATOON Pravila igre (v ) 1. PREGLED IGRE Cilj je osvojiti dobitnu kombinaciju na liniji za klađenje preko više rola. Podaci o igri :

X PLATOON Pravila igre (v ) 1. PREGLED IGRE Cilj je osvojiti dobitnu kombinaciju na liniji za klađenje preko više rola. Podaci o igri : X PLATOON Pravila igre (v 1.8 10.2.2016.) 1. PREGLED IGRE Cilj je osvojiti dobitnu kombinaciju na liniji za klađenje preko više rola. Podaci o igri : Tip Videoautomat Broj rola 5 Broj redaka 3 Broj linija

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 4. Kombinirane grupe učenika... 6 5. Odabir razredne knjige... 6 6. Elementi ocjenjivanja... 7 7. Ocjenjivanje učenika... 8 7.1

Више

eППК

eППК eппк Како до еппк? Корак 1 Корак 2 Корак 3 Креирајте налог Да бисте креирали налог потребно је да: На Порталу кликнете на линк Креирај налог Отвориће Вам се форма за Регистрацију корисника Попуните сва

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 4. Kombinirane grupe učenika... 6 5. Odabir razredne knjige... 6 6. Elementi ocjenjivanja... 7 7. Ocjenjivanje učenika... 8 7.1

Више

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata Gospodarski subjekti Definicija: U skladu s Direktivom 2014/40/EU gospodarski subjekt svaka

Више

UPUTA za uvođenje JOPPD - prva faza

UPUTA za uvođenje JOPPD - prva faza UPUTA ZA UVOĐENJE OBRASCA JOPPD PRVA FAZA Prva faza uvođenja obrasca JOPPD uključuje slijedeće aktivnosti: 1. Instalacija nove verzije 2. Punjenje šifarnika potrebnih za JOPPD obrazac a. Oznake stjecatelja

Више

AKD KID Middleware Upute za Macintosh instalaciju V1.0

AKD KID Middleware Upute za Macintosh instalaciju V1.0 AKD KID Middleware Upute za Macintosh instalaciju V1.0 Izdanje Datum Opis izmjene 1.0 06.04.2018. Inicijalna verzija dokumenta Sadržaj Instalacija... 2 Uklanjanje instalacije... 7 2.1 Uklanjanje instalacije

Више

Ime i prezime učenika

Ime i prezime učenika UPUTE ZA KORIŠTENJE TABLETA GIMNAZIJA ŽUPANJA VELIKI KRAJ 42, ŽUPANJA Škola za život U sklopu eksperimentalnog programa Škola za život, čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja, svaki učenik

Више

Control no:

Control no: Smart Access Postupak rukovanja A. Preduvjet... 2 1. Kompatibilnost s pametnim telefonom... 2 2. Odabir kabela... 2 a. Apple devices (Appleovi uređaji) (iphone 4/4s)... 2 b. Apple devices (Appleovi uređaji)

Више

Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrse

Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrse Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrsenja svake promene a koje zahtevaju administratorsku

Више

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prijavama koje građani mogu slati Upravnom odjelu za komunalno

Више

Gdin Nikola Kovač

Gdin Nikola Kovač Intranet za izdavatelje Korisnički priručnik Uvod Intranet za izdavatelje je usluga Zagrebačke burze namjenjena unosu financijskih izvještaja i vijesti od strane izdavatelja vrijednosnih papira uvrštenih

Више

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima 2.- 4. JOPPD obrasca i za svaku kombinaciju šifri su propisana

Више

Informacija o obradi ličnih podataka

Informacija o obradi ličnih podataka INFORMACIJA O OBRADI LIČNIH PODATAKA SEKTOR POSLOVA SA STANOVNIŠTVOM Sarajevo, Juni 2019. Sadržaj 1. Podaci o Banci... 3 2. Kategorije ličnih podataka, svrhe i pravne osnove obrade... 3 2.1 Koje kategorije

Више

Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije ta

Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije ta Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije tada ne trebate otvoriti račun. Za one koji se prvi put

Више

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Copyright 205 АМРЕС Историја верзија документа Верзија Датум Иницијали аутора Опис промене.0 Јул 205 НИ Прва верзија овог документа Садржај Садржај УВОД...

Више

VELEUČILIŠTE U BJELOVARU Upute za postavljanje Gmail računa Lipanj, 2018

VELEUČILIŠTE U BJELOVARU Upute za postavljanje Gmail računa Lipanj, 2018 VELEUČILIŠTE U BJELOVARU Upute za postavljanje Gmail računa Lipanj, 2018 Veleučilište u Bjelovaru seli svoje uredsko poslovanje na Google G Suite uslugu. Radi se o servisu u oblaku koji koji nudi mogućnosti

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 3.1 Suglasnost za obradu podataka opcija za ravnatelje... 6 4. Kombinirane grupe učenika... 7 5. Odabir razredne knjige... 7 6.

Више

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA SADRŽAJ 1. UVOD... 3 1.1. Cilj i svrha... 3 1.2. Područje primjene... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 4 3. PREDUVJETI KORIŠTENJA... 5 4. PREGLED APLIKACIJE...

Више

A1 Internet zaštita FAQ-ovi 1. Sadržaj 1. Sadržaj Što je A1 Internet zaštita? Koje su značajke A1 Internet zaštita usluge? Na

A1 Internet zaštita FAQ-ovi 1. Sadržaj 1. Sadržaj Što je A1 Internet zaštita? Koje su značajke A1 Internet zaštita usluge? Na A1 Internet zaštita FAQ-ovi 1. Sadržaj 1. Sadržaj... 1 2. Što je A1 Internet zaštita?... 2 3. Koje su značajke A1 Internet zaštita usluge?... 2 4. Na kojim sve uređajima mogu koristiti A1 Internet zaštitu?...

Више

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc Uputa za pripremu računala za rad s Fininim potpisnim modulom Zagreb, lipanj 2019. Sadržaj: 1. UVOD... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 3 3. TEHNIČKI PREDUVJETI KORIŠTENJA... 3 4. PODEŠAVANJE INTERNET PREGLEDNIKA

Више

CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET? Tko ima pravo na CARNET uslugu? CARNET APN Uvjeti korištenja usluge

CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET? Tko ima pravo na CARNET uslugu? CARNET APN Uvjeti korištenja usluge CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET?... 2 2. Tko ima pravo na CARNET uslugu?... 2 3. CARNET APN... 3 4. Uvjeti korištenja usluge CARNET... 5 1. Što je CARNET? CARNET usluga omogućava

Више

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : ( ) , m a i l : c o n t a c p s i t. r s, w w w. p s i t. r s

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : ( ) , m a i l : c o n t a c p s i t. r s, w w w. p s i t. r s UPUTSTVO ZA BRZO UMREŽAVANJE PROGRAMA MPP2 Da bi program MPP2 radio u mrežnom okruženju po sistemu klijent-server, potrebno je da se na računarima koji su mrežno povezani instalira: serverska verzija programa

Више

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od

PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od 25.5.2018. godine koja se nalazi na sajtu Net TV Plus na

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE EON MENIJA 1

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE EON MENIJA 1 1 Dobrodošli u EON svet! SADRŽAJ: 1. Podešavanja u EON meniju...3 1.1 Korisnička podešavanja...4 1.2 Sistemska podešavanja...7 2. Savjeti za otklanjanje poteškoća koje mogu nastati u radu...10 2 1. PODEŠAVANJA

Више

OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI

OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI 28.12.2016. - OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI U VERZIJI 16.1.19.0. Dodatno zdravstveno osiguranje

Више

LG 6812D Kratke upute za korištenje IP telefona A1.hr

LG 6812D Kratke upute za korištenje IP telefona A1.hr LG 6812D Kratke upute za korištenje IP telefona A1.hr Uvod Uz A1 napredne telefonske usluge dobivate na korištenje IP telefone i skupove naprednih telefonskih usluga. Ovisno o odabiru paketa u ponudi su

Више

Upute za uporabu MULTI-Control Stanje: V a-02-HR Pročitajte i obratite pozornost na ove upute. Sačuvajte ove upute za buduću upora

Upute za uporabu MULTI-Control Stanje: V a-02-HR Pročitajte i obratite pozornost na ove upute. Sačuvajte ove upute za buduću upora Upute za uporabu MULTI-Control Stanje: V1.20190731 3030248965a-02-HR Pročitajte i obratite pozornost na ove upute. Sačuvajte ove upute za buduću uporabu. Imajte na umu da na internetskoj stranici možete

Више

MultiBoot Korisnički priručnik

MultiBoot Korisnički priručnik MultiBoot Korisnički priručnik Autorsko pravo 2006., 2007. Hewlett- Packard Development Company, L.P. Informacije sadržane u ovom dokumentu podložne su promjenama bez najave. Jedina jamstva za HP-ove proizvode

Више

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у посебном дијалог-прозору до кога се долази линком есервис

Више

KORISNIČKO UPUTSTVO ZA USLUGU m-bank ZA GRAĐANE Maj, 2019

KORISNIČKO UPUTSTVO ZA USLUGU m-bank ZA GRAĐANE Maj, 2019 KORISNIČKO UPUTSTVO ZA USLUGU m-bank ZA GRAĐANE Maj, 2019 UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE M-BANK USLUGE (za mobilne telefona sa ios i Android OS) M-bank (mobilno bankarstvo) je usluga koja omogućava obavljanje

Више

eOI Middleware Upute za instalaciju

eOI Middleware Upute za instalaciju AKD eid Middleware Upute za Windows instalaciju V1.1 www.id.hr Izdanje Datum Opis izmjene 1.0 09.06.2017. Inicijalna verzija dokumenta. 1.1 30.08.2018. Izmjena vizualnog identiteta Sadržaj Instalacija...

Више

Osnovne upute za korištenje administracije

Osnovne upute za korištenje administracije demo.webstranica.net: brze upute za korištenje administracije Posebna napomena za korištenje administracije: Preporučujemo Vam da za administraciju koristite jedan od sljedećih internet preglednika: Mozilla

Више

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs)

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs) VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (NPIS I EJS) POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sektor za informacione tehnologije Sarajevo,

Више

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Ovo uputstvo se odnosi na sve Mac računare sa Mac OS X Snow Leopard operativnim sistemom. Podešavanja na različitim

Више

Sadržaj Wi-Fi MESHtar...4 Upute za povezivanje osnovnog paketa od dva uređaja...6 Savjeti i napredne postavke A) Preporuke za optimalno postavljanje u

Sadržaj Wi-Fi MESHtar...4 Upute za povezivanje osnovnog paketa od dva uređaja...6 Savjeti i napredne postavke A) Preporuke za optimalno postavljanje u Sadržaj Wi-Fi MESHtar...4 Upute za povezivanje osnovnog paketa od dva uređaja...6 Savjeti i napredne postavke A) Preporuke za optimalno postavljanje uređaja...14 B) Promjena naziva i lozinke nove Wi-Fi

Више

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду Корисничко упутство апликације езапослени 2011 Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду 1. Пријава на систем и сигурност података... 1 2. Корисник... 5 2.1. Обавештења... 5 2.2.

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

Opticum HD - Uputstvo za skeniranje kanala.docx

Opticum HD - Uputstvo za skeniranje kanala.docx SKENIRANJE KANALA Ukoliko već imate memorisane kanale, potrebno je da prije početka skeniranja izbrišete sve kanale, a to ćete uraditi na sljedeći način: Pritisnite dugme MENU na daljinskom upravljaču,

Више

Microsoft PowerPoint - Rittal konfigurator 2019_prezentacija__HR

Microsoft PowerPoint - Rittal konfigurator 2019_prezentacija__HR Rittal Configuration System Online konfigurator za Rittalove ormare PM-M N. Treml 19.07.2018 1 Jednostavnost konfiguracije Odaberite sustav Samostalni ormar, sustav ormara, različite dimenzije Konfigurirajte

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

Informisanje korisnika u pregovaračkoj fazi Standardni informacioni list u primjeni od godine Podaci o davaocu usluge Vrsta usluge Bosna B

Informisanje korisnika u pregovaračkoj fazi Standardni informacioni list u primjeni od godine Podaci o davaocu usluge Vrsta usluge Bosna B Informisanje korisnika u pregovaračkoj fazi Standardni informacioni list u primjeni od 11.03.2019. godine Podaci o davaocu usluge Vrsta usluge Bosna Bank International dd Sarajevo Trg djece Sarajeva bb

Више

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc Registracija novog korisnika internet sajta NSZ tražilac zaposlenja Novi korisnik prilikom prve registracije na sajt NSZ bira opciju Prijavi se za posao. Unosom korisničkog imena i kreiranjem lozinke,

Више

Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uradit

Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uradit Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uraditi i iz Linuxa) i to u virtualnom okruzenju.dakle za

Више

Pages from 5527 lite guick guide from PDF - prevod_IO_FC - Serbian.doc

Pages from 5527 lite guick guide from PDF - prevod_IO_FC - Serbian.doc Pregled LCD ekran 1. Poklopac baterije 2. Taster za blokiranje 3. Poklopac USB konektora 4. USB konektor 5. Uključivanje/isključivanje i Reprodukcija/pauziranje 6. Jačina zvuka 7. MENI 8. Fn A B 9. REC

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa n

Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa n Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa neće biti moguća sve do ponovnog uspostavljanja internet

Више