1 МОМЧИЛО СТОЈКОВИЋ ГУТИН ДАН ПРЕ Изабране песме

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "1 МОМЧИЛО СТОЈКОВИЋ ГУТИН ДАН ПРЕ Изабране песме"

Транскрипт

1 1 МОМЧИЛО СТОЈКОВИЋ ГУТИН ДАН ПРЕ Изабране песме

2 2

3 3 БУДУЋЕ ПРОШЛО ВРЕМЕ

4 4

5 5 ЈОШ МЕ ПЕЧЕ Још ме пече што ми рече оно вече шта ми рече оно вече ти ми рече живот тече то ми рече оно вече кратко рече па утече.

6 6 ВАРИЈАЦИЈЕ Ти се дивиш мило моје она птица лепо поје па се чудиш моја мила зашто није гнездо свила сада кажем ти се сети свака своме јату лети.

7 7 ЦАРСКИ ГРАД Био неки град престоница света улица у њему престоница града у улици кућа престоница њена.

8 8 ЈЕДНО ИМЕ Можеш да признаш себи бар и опет ко ће знати нека то буде твоја ствар којим именом ћеш га звати.

9 9 ОСТРВО У кругу пријатеља ко мирна река разговор тече лако гледам њих двоје недужни кротки друкчији ту су само онако.

10 10 УЗМИ Узми и ти драга узми шта год хоћеш теби вреди дати ти желиш њега а он како да ти кажем како да ме схватиш хоће што се не да што неће имати.

11 11 ГОЛ Када смо постигли тај гол када смо им га најзад дали наше узбуђење достигло је врхунац.

12 12 КУЋНИ ЉУБИМЦИ Добро нам је с њима ал да видиш чуда и њима са нама кад немају куда.

13 13 КЉУЧАОНИЦА Занети том загонетком постали смо уважени истраживачи највећих светских мистерија.

14 14 СЛЕПИ ПУТНИК Куд она крене води и мене ником не каже и не спомене зашто да каже то се не тиче никог не тиче па чак ни мене.

15 15 ДАН ПРЕ Био је тај дан пре једва га се сећам још увек се ништа није догодило још увек смо могли све да порекнемо и изаберемо свакодневни живот јесмо ли стварно могли и да ли је то уопште било питање избора.

16 16 ИЗ ДРУГОГ УГЛА Када не би имала избор када би била приморана да се бави прастарим занатом не би у томе стварно учествовала остала би неукаљана чиста тако ми је једном рекла нисам јој поверовао само зато што сам на све то гледао из свог угла.

17 17 ЦЕНЗУРА Испод ових редова двапут прекречена цензурисана песма коју нико никада неће прочитати стварна штета остаће непозната.

18 18 ДРУГИ МОГУ ДА ЈЕ ПОЗОВУ КАД ГОД ХОЋЕ Данас ћу да позовем неке онако насумице распитиваћу се шта има ново код њих причаћу о себи надугачко и нашироко после ћу да смислим неки посао који ће потпуно да ме заокупи има да траћим време немилице што преостане уступићу онима којима не треба изговор и који могу да је позову кад год хоће.

19 19 БЕЛЕГ Има малу пегу на лицу то је њен особени знак ништа друго нисам приметио питам се где су трагови које је живот оставио.

20 20 НЕВИДЉИВО Ипак је боље да се трагови не виде довољно је што она зна да су неизбрисиви.

21 21 ФОТОГРАФИЈА Требало је да прођу године и пружи нам се прилика да будемо на истој фотографији било је места и за друге тек да не објашњавамо зашто смо само нас двоје.

22 22 ПРЕМА УПУТСТВИМА МАЈСТОРА ФОТОГРАФИЈЕ Прелиставам старе албуме браон зелени плави знам сваку слику има их на стотине загледам пажљиво шта се види на њима наглашена раздраганост коју по команди показујемо гледајући невино у камеру у даљину грлимо нечији струк нечија рамена према упутствима мајстора фотографије да бисмо сви стали у један кадар.

23 23 ПОСТОЈИ Он постоји то је једини податак који можеш о њему да даш изостављаш иницијале особене знаке занимање адресу и још понешто све ће то живети у теби и када једном буде далека прошлост.

24 24 ДАНИ ЗА ЗАБОРАВЉАЊЕ Дан за сећање дође кад му се прохте без најаве и увек сам зашто не поведе дане за заборављање па када оде као што је дошао да ми бар они праве друштво.

25 25 ЉУБОМОРА Хоћеш да ми кажеш све иако те ништа не питам видим да не одустајеш па добро онда ако мораш испричај ми своју истину тако ћу имати још више разлога да га непознатог мрзим из дна душе.

26 26 ЈЕДНА ПЕСМА О ДВЕ СРЕЋЕ Она је срећна зато што сам јој се јавио и зато што се бојала да се нећу јавити јер би се онда све опасно искомпликовало а ја ја сам срећан зато што је она срећна и зато што се ништа неће искомликовати.

27 27 УКРШТАЊЕ СВЕТОВА Зурим кроз прозор у мирно предвечерје без значајних догађаја у овом тренутку милиони љубавних порука пролазе кроз етар кроз моју собу кроз мене незадрживо на свом путу до непознатих одредишта.

28 28 ТРОПСКА МОРА И РАЈСКА ОСТРВА Нису то непознате земље тропска мора и рајска острва густе шуме високе планине нити су дворци и чаробњаци то су кратки сусрети уз капућино неми погледи понеки додир то су чекање бол и чежња такве бајке ми смо јунаци.

29 29 ИЗБОР Ти што сада ово читаш да ли се некада питаш шта би био твој избор доживотна љубав или вечност без љубави.

30 30 НАС ДВОЈЕ И ЈА Када сам само ја када сам ја сам то није богзна шта када смо ја и ти када смо нас двоје када смо заједно сви смо на броју мада смо само ми.

31 31 БУДУЋЕ ПРОШЛО ВРЕМЕ Будуће прошло време је у сваком случају будуће време које је у потпуности прошло оно је у ствари прошло будуће време ево на пример када је она отишла израчунао сам датум њеног повратка фиксирао онај тренутак у будућности који је сада далека прошлост тренутак у коме ће се вратити па ће опет све да буде као што је и пре било.

32 32 ПОЗИВ НИЈЕ БИО ЗА МЕНЕ Видео сам одмах да позив није био за мене док смо се објаснили мало је потрајало изгледа да је и њој био потребан саговорник исто колико и мени.

33 33 НАЈГОРЕ ШТО МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ Боље је да не сретнеш некога из прошлих дана у изненадном сусрету зато што или он неће бити сам или ћеш ти да будеш са неким па док их још једном представите док их поново међусобно упознате већ сте потрошили све теме мада то није најгоре што може да се деси јер ако бисте се ипак срели сами она отуд ти одовуд један на један е то тек не би ништа ваљало скоро сте преболели кад оно хоћеш.

34 34 СИТНИЦЕ Остале јој од мене неке ситнице ситнице као ситнице временом ће нестајати једна по једна.

35 35 ИМА И ОН СВОЈЕ РАЗЛОГЕ Данас је њен дан онај један у години она ће чекати да јој се јави као што је и он чекао он јој се неће јавити као што ни она није имала је своје разлоге није му рекла које зашто се није јавила сад и он има своје.

36 36 ТЕК СУ СЕ БИЛИ РАСТАЛИ Тек су се растали свако је пошао на своју страну прелазили су невољно из једног света у други позвала га да се врати нешто тамо је одложено ишли су у сусрет дугом главном улицом приближавали се корак по корак нетремице гледајући једно друго промрмљала је као за себе тако да он ипак чује можда си имао неке обавезе можда није требало да те зовем.

37 37 ДВА МИНУТА Седела је за истим столом у белој хаљини препланула од сунца у истом друштву све је било као и претходне вечери само што сада није оборила поглед док сам пролазио и пролазио и као у добром старом филму заувек отишао из њеног живота у коме сам био читава два минута.

38 38 ТАЧКА НА КРАЈУ ПУТА Тек смо се укрцали а већ видим одредишну тачку на хоризонту како се данас брзо путује како путовања кратко трају мала моја.

39 39 ЛЕТЊА ВРЕЛИНА Благословена летња врелина узалуд си повлачила хаљину једноставно такав је модел ниси могла ништа веруј ми иако си се својски трудила да покријеш бисту која ме је упорно гледала право у очи.

40 40 НЕ НАГИЊАТИ СЕ Поводом песме о летњој хаљини треба избегавати честа нагињања према саговорницима зато што их у таквим случајевима из мање више познатих разлога неподношљиво сврбе дланови.

41 41 ПОЗИВ Јесам ли уживао у вожњи није било питање био је позив да се вратим и учиним нешто очекивала је то нисам се вратио нисам имао храбрости само сам рекао да сам уживао у свему и надао се да је и она.

42 42 МИНИМАЛНО Ниси ти његово прво интернет познанство вероватно ни последње ко зна ако он не оде отићи ћеш ти изненада као што си дошла остаће твоја фотографија и ових неколико редова писаних на основу расположивих података.

43 43 ИНЕРЦИЈА Зашто би мислила на њега па ви се не познајете никада се нећете срести и шта уопште знаш о њему најбоље је да остане овако а то што стално посећујеш његов профил то је онако по инерцији шта би друго било.

44 44 ПРЕПИСКА Дописиваћете се још неко време овако као до сада он пише ти не отписујеш и онда ће престати да се јавља нормална ствар није било ничега ништа се није догодило сем неколико песама којих без тебе не би било.

45 45 ЈЕСАМ ЛИ ГРЕШИО У НЕЧЕМУ Јесам грешио сам у свему све сам погрешно радио ал сада шта мари бар сам био упоран у томе.

46 46 ЈЕСАМ ЛИ У НЕЧЕМУ БИО У ПРАВУ Јесам у свему сам био у праву свако од нас био је у праву зато смо се непрестано убеђивали није нам била потребна истина важно је само да смо расправљали о свему и о свачему.

47 47 ДА ЛИ ДАНАС ГРЕШИМО Све ређе.

48 48 ПОСТАЈЕМО СВЕ БОЉИ Понестаје постајемо све бољи.

49 49 ЧЕМУ МОЖЕМО ДА СЕ НАДАМО Да ће проћи још мало времена пре него што постанемо толико добри да никоме никакво зло не учинимо.

50 50 КАО Скоро као ново слично као право скоро као тврдо слично као здраво.

51 51 У НОЋИ ПУНОГ МЕСЕЦА

52 52

53 53 КУЋА У ШУМИ Са пута видех кућу високо горе у шуми кућа нас виде дубоко доле на путу као једну од буба што иду тамо амо.

54 54 У НОЋИ ПУНОГ МЕСЕЦА У ноћи пуног месеца великог као златна тепсија пре много година враћали смо се кући златним путем кроз златна поља некоме златно класје било до појаса мени до носа.

55 55 ГОСТИ СА ЈАСТРЕПЦА Дошли гости са Јастрепца право из борових шума све им непознато необично видели у нама јунаке зато што увече одемо чак у центар града уђемо у највећу вреву и тамо останемо сатима па се после вратимо кући без страха у глуво доба ноћи.

56 56 МИ НА ЈАСТРЕПЦУ Отишли на Јастребац због планинског ваздуха здраве хране и таквих ствари све нам непознато необично опасно увече нас пратили до наше викендице на ободу борове шуме па се вратили кући по мрклом мраку чудили се зашто их питамо да ли их је страх да ли се боје.

57 57 МОЈЕ КРАЉЕВИЦЕ Зелена су била поља Краљевице и златан маслачак је био златно је било лишће Краљевице а борова шума није била је снежна пустош Краљевица и бели павиљон је био била је сама Краљевица без мене и без моје краљевице.

58 58 МИРНО ТЕКУ РЕКЕ Мирно теку реке мирно жита шуме тако почиње та песма прва која се завртела у мом успламтелом срцу а данас се више не може чути одавно су престали да је пуштају немају коме све нас је мање који бисмо је макар још једном чули.

59 59 ЗАКОН ЈАЧЕГ Природа ко природа никако да се цивилизује и данас у 21. веку закони природе штите јаче на рачун слабијих.

60 60 У ПРИРОДИ КО ЈЕ У ПРАВУ Ко напуни свој стомак.

61 61 ГРЕШКЕ ПРИРОДЕ Када ми грешимо грешимо на велико после се кајемо правдамо тражимо кривца чекамо нову прилику када природа греши греши без гриже савести не обазире се на своје поступке никоме не полаже рачуне.

62 62 КАКО СЕ УЗМЕ Можда смо ми највећа грешка природе све зависи како се узме углавном се узима да нисмо.

63 63 ПРИРОДА И СЛОБОДА Служи природу и бићеш слободан.

64 64 НЕКАДА И САДА Некада нисам могао да изађем на крај са природом у себи сада не могу да је пробудим.

65 65 САДРЖАЈ БУДУЋЕ ПРОШЛО ВРЕМЕ... 3 ЈОШ МЕ ПЕЧЕ... 5 ВАРИЈАЦИЈЕ... 6 ЦАРСКИ ГРАД... 7 ЈЕДНО ИМЕ... 8 ОСТРВО... 9 УЗМИ ГОЛ КУЋНИ ЉУБИМЦИ КЉУЧАОНИЦА СЛЕПИ ПУТНИК ДАН ПРЕ ИЗ ДРУГОГ УГЛА ЦЕНЗУРА ДРУГИ МОГУ ДА ЈЕ ПОЗОВУ КАД ГОД ХОЋЕ БЕЛЕГ НЕВИДЉИВО ФОТОГРАФИЈА ПРЕМА УПУТСТВИМА МАЈСТОРА ФОТОГРАФИЈЕ ПОСТОЈИ ДАНИ ЗА ЗАБОРАВЉАЊЕ ЉУБОМОРА ЈЕДНА ПЕСМА О ДВЕ СРЕЋЕ УКРШТАЊЕ СВЕТОВА ТРОПСКА МОРА И РАЈСКА ОСТРВА ИЗБОР НАС ДВОЈЕ И ЈА БУДУЋЕ ПРОШЛО ВРЕМЕ ПОЗИВ НИЈЕ БИО ЗА МЕНЕ НАЈГОРЕ ШТО МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ СИТНИЦЕ... 34

66 66 ИМА И ОН СВОЈЕ РАЗЛОГЕ ТЕК СУ СЕ БИЛИ РАСТАЛИ ДВА МИНУТА ТАЧКА НА КРАЈУ ПУТА ЛЕТЊА ВРЕЛИНА НЕ НАГИЊАТИ СЕ ПОЗИВ МИНИМАЛНО ИНЕРЦИЈА ПРЕПИСКА ЈЕСАМ ЛИ ГРЕШИО У НЕЧЕМУ ЈЕСАМ ЛИ У НЕЧЕМУ БИО У ПРАВУ ДА ЛИ ДАНАС ГРЕШИМО ПОСТАЈЕМО СВЕ БОЉИ ЧЕМУ МОЖЕМО ДА СЕ НАДАМО КАО У НОЋИ ПУНОГ МЕСЕЦА КУЋА У ШУМИ У НОЋИ ПУНОГ МЕСЕЦА ГОСТИ СА ЈАСТРЕПЦА МИ НА ЈАСТРЕПЦУ МОЈЕ КРАЉЕВИЦЕ МИРНО ТЕКУ РЕКЕ ЗАКОН ЈАЧЕГ У ПРИРОДИ КО ЈЕ У ПРАВУ ГРЕШКЕ ПРИРОДЕ КАКО СЕ УЗМЕ ПРИРОДА И СЛОБОДА НЕКАДА И САДА... 64

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi Nika Ivana Medić 4. c Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povijesti. Crkva sv. Donata najstarija je crkva u Zadru, kamena, velika i prekrasna.

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

MALI PRINC

MALI PRINC MALI PRINC Mali princ... Mali princ je maleni dječak iz svemira. On prvi put dolazi na planetu Zemlju, želeći nešto novo naučiti i nešto novo otkriti. Umjesto velikih opisa,pisac ga je jednostavno crtao.

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

BOS-Publikacija-1.indd

BOS-Publikacija-1.indd Друштво психолога Брчко дистрикта БиХ Društvo psihologa Brčko distrikta BiH ŠTA JE TO SVJEDOK? VODIČ ZA DJECU SVJEDOKE U KRIVIČNIM POSTUPCIMA U BIH ZA DJECU OD 7-11 Друштво психолога Брчко дистрикта БиХ

Више

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“ Значајно се писац и академик Љубомир Симовић запитао: А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?! Видите, поштовани господине Симовићу, и остали које ово питање толико мори, мене, рецимо, раздире- шта ћемо

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si TKO JE OKO NAS PRESUDNO JE ZA NAŠ USPJEH U POSLU I ŽIVOTU Pa ako itko zna networking to smo mi na Balkanu oduvijek se tu išlo na janjetine

Више

Dragi Djede, znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglav

Dragi Djede, znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglav znam da te zanima jesam li bio dobar i uvjeravam te da jesam. Mami sam nosio jagode s placa, tati sam slao živote za igricu MEXICO, uglavnom vjeruj mi, ja sam stvarno dobro dijete. Htio bih te zadiviti

Више

Назив оригинала: Carl-Johan Forssen Ehrlin TRAKTORN SOM SÅ GÄRNA VILLE SOMNA Text and illustrations 2017 Carl-Johan Forssén Ehrlin and Ehrlin Publishi

Назив оригинала: Carl-Johan Forssen Ehrlin TRAKTORN SOM SÅ GÄRNA VILLE SOMNA Text and illustrations 2017 Carl-Johan Forssén Ehrlin and Ehrlin Publishi Назив оригинала: Carl-Johan Forssen Ehrlin TRAKTORN SOM SÅ GÄRNA VILLE SOMNA Text and illustrations 2017 Carl-Johan Forssén Ehrlin and Ehrlin Publishing AB. Published by agreement with Salomonsson Agency

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

DIOGEN pro culture magazine & DIOGEN pro art magazine -ISSN ; ISSN Publishers online and owners, Peter M. Tase and Sabahudin Hadžia

DIOGEN pro culture magazine & DIOGEN pro art magazine -ISSN ; ISSN Publishers online and owners, Peter M. Tase and Sabahudin Hadžia Ilija Mikić Ja tebe Ja tebe mogu voljeti, mogu te mrziti, mogu te otjerati pa opet primiti. Možemo prekinuti i ponovno se pomiriti, možemo što možemo i mogu što mogu, a što ne mogu pokušat ću, sve osim

Више

061102ED_BCS

061102ED_BCS Svjedok: Svjedok MM-0 (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Unakrsno ispituje g. Whiting (nastavak) 0 0 četvrtak, 0..00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]...

Више

NORTH EAST TRANSPORTATION PARATRANSIT SERVICES

NORTH EAST TRANSPORTATION PARATRANSIT SERVICES ID br. Datum prijema Podneto elektronski Dokument potpun /Inicijali GREATER HARTFORD TRANSIT DISTRICT MOLBA ZA PREVOZ ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U SKLADU SA ZAKONOM ADA (Zakon o pravima Amerikanaca sa invaliditetom)

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian

The Prince Becomes a Shepherd Serbian Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

NEMA NIŠTA NA ''BRZINU''

NEMA  NIŠTA  NA  ''BRZINU'' Četvrtak, 27.01.2011.g. Spremam se u subotu na mjesečni seminar koji svaku zadnju subotu u mjesecu organizira Ustanova KRSTOFOR i njihov ravnatelj Josip Lončar. To je u Zagrebu, u sportskoj dvorani na

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea

Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea www.fibra.hr www.stripovi.com Knjiga 42 * Scenarij i crtež Cosey Izdavač Naklada Fibra d.o.o. * Glavni urednik Marko Šunjić Prijevod Mirna Šimat Lektura

Више

ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 +

ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 + ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 + ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница

Више

SCNET JE (PRIJE SVEGA) POSAO - Prof. dr. Mehmed Pojskić

SCNET JE (PRIJE SVEGA) POSAO - Prof. dr. Mehmed Pojskić AUTOR TEKSTA: Prof. dr. Mehmed Pojskić Doktor ekonomskih nauka, autor 5 knjiga, vanredni univerzitetski profesor, zvanično uposlen u Poreznoj upravi i aktivni saradnik SCnet kompanije. Tema: SCNET JE PRIJE

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T Osobe koje razmišljaju doći na psihoterapiju često nisu sigurne što točno mogu očekivati. Istraživanja pokazuju kako je nezadovoljstvo psihoterapijom često rezultat

Више

''OČE, NEKA BUDE TVOJA VOLJA, NE MOJA.''

''OČE,  NEKA  BUDE  TVOJA  VOLJA,  NE  MOJA.'' Četvrtak, 13.12.2012.g. 1 / 53 Prekrasno mi je ovo ''vrijeme priprave'', adventsko vrijeme. Stvarno se uzburka taj naš duhovni život, svakome na svoj način, ovisno kako tko traži odgovore i otvara svoje

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Илустровала Милица Мастелица

Илустровала Милица Мастелица Илустровала Милица Мастелица copyright 2019 Оливер Јанковић copyright 2019 Mилица Мастелица copyright овог издања 2019 ЛАГУНА Унуку Јовану едавно је млади писац за децу написао збирку приповедака.

Више

Knjiga Jelena PANTIC - Putovanje u srediste srca pdf

Knjiga Jelena PANTIC - Putovanje u srediste srca pdf Jelena Pantić PUTOVANJE U SREDIŠTE SRCA IX izdanje Novi Sad, 2018. ć ŠTE SRCA IX izdanje Izdavač Jelena Pantić Lektura i korektura Jovan Damjanović, Brankica Damjanović Svetlana Slijepčević Prelom teksta

Више

Slide 1

Slide 1 Da zajednički ocenimo ostvarene rezultate i da nam pomognete u unapređenju programa 1 deo/ Odakle smo krenule i dokle smo stigle? 2 deo/ Kako ste ocenile naš rad? 3 deo/ Šta je novo? 4 deo/ Kako možemo

Више

110

110 110 52. БЛАГОСЛОВИ, ДУШО, ГОСПОДА! (BLESS THE LORD ETERNAL, O MY SOUL) Псалам 103. БЛАГОСЛОВИ, ДУШО, ГОСПОДА, СВЕТО ИМЕ ЊЕГОВО! НЕ ЗАБОРАВЉАЈ НИЈЕДНО ТИ ДОБРОЧИНСТВО ЊЕГОВО. ОН НАМ ОПРАШТА СВЕ ГРЕХОВЕ,

Више

IZGUBLJENO PRIJATELJSTVO

IZGUBLJENO  PRIJATELJSTVO Nedjelja, 06.01.2019.g. Nedavno mi se javila jedna draga sestra u vjeri. Razmijenili smo nekoliko maila a tema je bila. 1 / 28 Dalje ću navesti dijelove tih maila, možda si netko od vas u svemu tome pronađe

Више

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život?

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Možda ste se zapitali što je uopće life coach

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

НЕНАД ТРАЈКОВИЋ КАЗНЕНЕ ПЕСМЕ ПОЈАМ ЗАКОНИКА ако Бога позовемо у речима позивамо страх да одржи наше стварање не увек из побожности већ и из сујеверја

НЕНАД ТРАЈКОВИЋ КАЗНЕНЕ ПЕСМЕ ПОЈАМ ЗАКОНИКА ако Бога позовемо у речима позивамо страх да одржи наше стварање не увек из побожности већ и из сујеверја НЕНАД ТРАЈКОВИЋ КАЗНЕНЕ ПЕСМЕ ПОЈАМ ЗАКОНИКА ако Бога позовемо у речима позивамо страх да одржи наше стварање не увек из побожности већ и из сујеверја оних који ће читати као хетити од тешуба као набукодоносор

Више

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ Слободан Станишић Трагом Стефана Немање Copyright Слободан Станишић Copyright 2018 за ово издање Вулкан издаваштво Издавач: Вулкан издаваштво Суиздавач: Ружно паче

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

Ti si voljena

Ti si voljena Estera Estera izdavač Good Morning Girls ( Dobro Jutro Djevojke) www.goodmorninggirls.org Copyright 2014 @ Good Morning Girls Izdano u Sjedinjenim Američkim Državama Ako nije drugačije naznačeno, svi citati

Више

Impact Word(s)

Impact Word(s) HR KIDS ONLINE PRELIMINARNI REZULTATI 1 2015 Ipsos. OŠ VEĆESLAVA HOLJEVCA Metodologija Istraživanje je provedeno CAPI metodom (putem laptopa u kućanstvima ispitanika) STU Vrijeme provedbe istraživanja:

Више

Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište

Mjesec hrvatske knjige  u Osnovnoj školi Gradište Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište ( 15.10.- 15.11.2018.) Hrvatski jezik Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige osmislile su sadržajno i vizualno učiteljice Branislava Šimić, Danica Galić i knjižničarka

Више

Poslovni uzlet grada Gospića

Poslovni uzlet grada Gospića Sama ideja nije dovoljna 4 pravila za motiviranog i uspješnog poduzetnika Predavač: Sandro Kraljević, mag. psych. IDEJA ODLIČAN POČETNI IMPULS ZA USPJEH SVAKOG PODUZETNIKA Sjetite se trenutka kad ste osmislili

Више

Heaven Gods Beautiful Home Serbian CB

Heaven Gods Beautiful Home Serbian CB Библија за дјецу представља Небо, прелијепи Божији дом написао: Edward Hughes Илустровао: Lazarus Прилагодио: Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Више

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 18.фебруара 2010 године 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и П

Транскрипт аудио записа са главног претреса од 18.фебруара 2010 године 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и П 1 КОНСТАТУЈЕ СЕ да су приступили: Оптужени Грујић и Поповић, Браниоци Шалић и Перковић, Заменик тужиоца за ратне злочине Милан Петровић и Пуномоћници оштећених Наташа Кандић и Славица Јовановић. Суд доноси

Више

Teorija skupova - blog.sake.ba

Teorija skupova - blog.sake.ba Uvod Matematika je jedan od najomraženijih predmeta kod većine učenika S pravom, dakako! Zapitajmo se šta je uzrok tome? Da li je matematika zaista toliko teška, komplikovana? Odgovor je jednostavan, naravno

Више

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ Слободан Станишић Где је Симонида? Copyright Слободан Станишић Copyright 2018 за ово издање Вулкан издаваштво Издавач: Вулкан издаваштво Суиздавач: Ружно паче За издавача:

Више

ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od stanovnika koji je idealan za boravak do pola godin

ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od stanovnika koji je idealan za boravak do pola godin ERASMUS Bugarska, Plovdiv Za svoje ERASMUS putovanje boravio sam u Plovdivu. To je grad od 380 000 stanovnika koji je idealan za boravak do pola godine, nije ni premalen ni prevelik. Grad krasi sedam brda

Више

Београд, КО ЈЕ РЕКAО ЖИВЕЛИ Роман једног живота од Т. Х. Раича

Београд, КО ЈЕ РЕКAО ЖИВЕЛИ Роман једног живота од Т. Х. Раича Београд, 2011. КО ЈЕ РЕКAО ЖИВЕЛИ Роман једног живота од Т. Х. Раича Живо има смисла и ка нема смисла. Смр нема смисла и ка има смисла. Је ино иће има смисла и ка нема смисла а има ића. Глава прва ТРСКАРА,

Више

Od počinje novi krug takmičenja u kojem svojim znanjem i umećem učestvuje svaki kladilac koji drži do sebe. PRVA Carska nagrada Ako veruje

Od počinje novi krug takmičenja u kojem svojim znanjem i umećem učestvuje svaki kladilac koji drži do sebe. PRVA Carska nagrada Ako veruje Od 1. 4. 2010. počinje novi krug takmičenja u kojem svojim znanjem i umećem učestvuje svaki kladilac koji drži do sebe. PRVA Carska nagrada Ako veruješ u svoje znanje, možeš da osvojiš: Porsche Cayenne,

Више

PROPIS UZIMANJA ABDESTA POSLIJE GUSULA ILI KUPANJA

PROPIS UZIMANJA ABDESTA POSLIJE GUSULA ILI KUPANJA - Selam alejkum. Moje pitanje je vezano za abdest i kupanje. Zanima me da li je neophodno poslije kupanja uzimati abdest da bi se obavio namaz? ODGOVOR: Alejkumusselam. Vrste kupanja i gusula Postoje dvije

Више

Verovatno mnogo puta vam se desilo da skinete neku rarovanu datoteku(film,muziku,program) i kada skinete nece da vam se otvoriti jer trazi rar pasword

Verovatno mnogo puta vam se desilo da skinete neku rarovanu datoteku(film,muziku,program) i kada skinete nece da vam se otvoriti jer trazi rar pasword Verovatno mnogo puta vam se desilo da skinete neku rarovanu datoteku(film,muziku,program) i kada skinete nece da vam se otvoriti jer trazi rar pasword a vi ga nemate...ne kazem da je ovo najbolji nacin

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Šid April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe...

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Pećinci April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe.........

Више

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći 'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija Veselčić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći dalmatinskiportal.hr/zivot/-domasi--gadaju-sva-osjetila-ana-marija-veselcic--odrasla-sam-u-tom-sustavu-i-ne-sramim-setoga-reci/40996

Више

Valentinovo

Valentinovo VALENTINOVO 2013. TKO JE BIO SV. VALENTIN? Sveti Valentin bio je svećenik i mučenik, a živio je u 3. stoljeću. Pogubljen je 269. godine odsijecanjem glave u doba kad je Rimskim carstvom vladao car Klaudije.

Више

Microsoft Word - 4.Ucenik razlikuje direktno i obrnuto proporcionalne velicine, zna linearnu funkciju i graficki interpretira n

Microsoft Word - 4.Ucenik razlikuje direktno i obrnuto proporcionalne velicine, zna linearnu funkciju i graficki interpretira n 4. UČENIK RAZLIKUJE DIREKTNO I OBRNUTO PROPORCIONALNE VELIČINE, ZNA LINEARNU FUNKCIJU I GRAFIČKI INTERPRETIRA NJENA SVOJSTVA U fajlu 4. iz srednjeg nivoa smo se upoznali sa postupkom rada kada je u pitanju

Више

Дража Петровић: Најлепши митови и легенде о изборним листама

Дража Петровић: Најлепши митови и легенде о изборним листама Постоји вековна мистерија, прожета многим легендама и митовима, о томе како српске странке уочи избора праве изборне листе, које су сваки пут све необичније и необичније, или што би млади рекли: све луђе

Више

2

2 2 Ne možemo svoje ideje ostvariti bez drugih ljudi. Naš biznis ne može rasti bez drugih ljudi. Ne možemo sve sami. Ne moramo sve sami. Možemo i trebamo pronaći i zaposliti ljude bolje od sebe. Krenuli

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation MAPIRANJE PROFILA PRIMALACA PORUKE Primjer Šta je profilisanje? Segmentacija konzumenata je nekada bila startna pozicija za svaki brend Cilj: bolje razumjeti svoju ciljnu grupu Konkretno: podjela potrošača

Више

Forty Years Serbian

Forty Years Serbian Библија за дјецу представља Четрдесет година написао: Edward Hughes Илустровао: Janie Forest Прилагодио: Lyn Doerksen Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible for Children,

Више

170

170 170 82. АЛЕЛУЈА! (HALLELUJAH! PRAISE GOD!) Псалам 146. ВЕЧНОМ ГОСПОДУ ПОЈТЕ, ХВАЛУ ПЕВАЈТЕ МУ, У ЧОВЕЧЈУ СЕ ПОМОЋ НЕ ПОУЗДАЈТЕ ВИ. Рефрен: АЛЕЛУЈА, БОГ НАШ БИЋЕ ДОВЕКА КРАЉ, ГОСПОД ВЛАДАЋЕ ВЕЧНО НАД СВИМ

Више

Korisni savjeti za ispravno pranje zuba

Korisni savjeti za ispravno pranje zuba Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Korisni savjeti za ispravno pranje zuba Netko bi rekao da zaista nije potrebno pričati o ovome jer nije u

Више

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO RAZINA 2 LEKCIJA 15 FINANCIJE - 2. DIO Andrew Wommack U prethodnoj sam lekciji objasnio kako je Božja volja Vaše napredovanje. Postoje ključevi kako to funkcionira. U Luki 6:38 piše: "Dajite i dat će vam

Више

Отварам претрес у предмету овога суда против оптужених Топлице Миладиновића и др

Отварам претрес у предмету овога суда против оптужених Топлице Миладиновића и др РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ОДЕЉЕЊЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ Посл. бр. К-По 2 48/2010 ТРАНСКРИПТ АУДИО ЗАПИСА Са главног претреса од 04.априла 2013. године са главног претреса од 04.04.2013.год., страна

Више

Kako da podučiš ljude

Kako da podučiš ljude Kako da podučiš ljude ] بوس [ Bosanski Bosnian Dr. Ahmed b. Osman el-mezjed Prijevod: Senad Muhić Revizija: Ersan Grahovac 2013-1434 يف تعلم انلاس» اللغة ابلوسنية «د. حد بن عثمان املز د ترجمة: سناد موهيتش

Више

Microsoft Word - Ispitivanje toka i grafik funkcije V deo

Microsoft Word - Ispitivanje toka i grafik funkcije V deo . Ispitati tok i skicirati grafik funkcije y= arcsin + Oblast definisanosti (domen) Podsetimo se grafika elementarnih funkcija i kako izgleda arcsin funkcija: y - y=arcsin Funkcija je definisana za [,]

Више

Microsoft Word - Mission Berlin Bosnisch Episode 01.doc

Microsoft Word - Mission Berlin Bosnisch Episode 01.doc 01 Užasna spoznaja Ana ima zadatak da spasi Njemačku od velike nesreće. Ona mora da riješi jednu zagonetku i da se čuva nepoznatih muškaraca koji voze motore. Za sve to ima rok od 130 minuta. Ali, odakle

Више

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ Општинско такмичење из математике ученика основних школа III

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ Општинско такмичење из математике ученика основних школа III 25.02.2017 III разред 1. Број ногу Периних паса је за 24 већи од броја њихових глава. Колико паса има Пера? 2. На излет су кренула три аутобуса у којима је било укупно 150 ученика. На првом одмору је из

Више

Čekam te Cijeli život svoj čekao sam na te, stajao sam u potpunoj samoći. Ne želim da moji osjećaji više pate, misleći o tebi svih brojnih neprospavan

Čekam te Cijeli život svoj čekao sam na te, stajao sam u potpunoj samoći. Ne želim da moji osjećaji više pate, misleći o tebi svih brojnih neprospavan Čekam te Cijeli život svoj čekao sam na te, stajao sam u potpunoj samoći. Ne želim da moji osjećaji više pate, misleći o tebi svih brojnih neprospavanih noći. Udaljenost naša srce mi grebe, ocean plavi

Више

ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 P

ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 P ESKE Ermittlung schulsprachlicher Kompetenzen in der Erstsprache SERBISCH Aufgabenset 5 bis 6 Jahre Schulerfahrung Pädagogische Hochschule FHNW 2018 Professur Deutschdidaktik und Mehrsprachigkeit im Kindesalter

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: III-8 Образовни профил: мастер

Више

23

23 ПРЕС КЛИПИНГ 15. јул 2016. Погодност или дискриминација за раднике на одређено (стр. 2) Комуналци у страху од отказа (стр. 3) Социјална бомба за Шумадију (стр. 4) 1 2 Комуналци у страху од отказа Аутор:

Више

Slide 1

Slide 1 Библиотека Матице српске Електронске изложбе у 2013. Библиотека Матице српске Библиотека Матице српске приредила је 178 изложби у витринама. Од јануара 2011. године изложбе се презентују у електронском

Више

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у посебном дијалог-прозору до кога се долази линком есервис

Више

GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko

GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko od dole pomenutih ljudi mislite da su uključeni u korupciju,

Више

Jasna Kellner

Jasna Kellner From the list of words above, fill in the blank boxes below each picture. bomboni čokolada drveće ježevi ljudi ptice Uskrs zvono brada crkva grm kaput mašna šuma vjeverice cipele cvijeće jaja košare pisanice

Више

knjiga 03.indd

knjiga 03.indd 15 3. Poglavlje Opće smjernice za aktivnosti učenja Ovo poglavlje opisuje neke od općih smjernica koje su pomogle roditeljima kada su svoju djecu učili novim vještinama. Pokušajte se koristiti ovim smjernicama

Више

Edin Okanović

Edin Okanović 2 Kronologija izdanih knjiga Moja prva knjiga objavljena je 2001. godine, krajem mjeseca travnja. Moje prvo djelo je zbirka poezije "Pjesme, što ih život piše". Zbirka pjesama sastoji se od stvarnih trenutaka

Више

Microsoft Word

Microsoft Word 1 Констатује се да су из просторија Окружног затвора у Београду на претрес доведени оптужени Бранко Грујић, Бранко Поповић, Драган Славковић, Синиша Филиповић, Иван Кораћ и Драгутин Драгићевић, да је приступио

Више

Ostaviti u nasljedstvo baštinu ljubavi 5 Istiniti život je život u kojem se odričemo svojih privatnih želja i živimo za opće dobro. To je istina koju

Ostaviti u nasljedstvo baštinu ljubavi 5 Istiniti život je život u kojem se odričemo svojih privatnih želja i živimo za opće dobro. To je istina koju Ostaviti u nasljedstvo baštinu ljubavi 5 Istiniti život je život u kojem se odričemo svojih privatnih želja i živimo za opće dobro. To je istina koju su naučavali svi veliki religijski voditelji u prošlosti

Више

Real Time Clipping

Real Time Clipping Pregled medijskih objava 31.05.2016. Srđan Šaper 1 / 6 Nacionalni dnevnik Datum: Pon, 30/05/2016 Medij: PINK TV Termin: 15:42:00 Zemlja: Srbija Emisija: Nacionalni dnevnik Trajanje: 00:00:41 Autor: Ivan

Више

Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika

Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika Modem i lokalna mreža Vodič za korisnika Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Ovde navedene informacije podložne su promeni bez prethodne najave. Garancije za HP-ove proizvode i usluge

Више

Slide 1

Slide 1 Prezentacija rezultata istraživanja o učestalosti korištenja Interneta i prepoznavanja potencijalnih rizika na Internetu među populacijom učenika odabranih osnovnih škola sa područja Brčko Distrikta BiH

Више

Наслов оригинала ULF STARK Min vän Percys magiska gymnastikskor Text Ulf Stark 1991 First published by Bonnier Carlsen, Stockholm, Sweden Published in

Наслов оригинала ULF STARK Min vän Percys magiska gymnastikskor Text Ulf Stark 1991 First published by Bonnier Carlsen, Stockholm, Sweden Published in Наслов оригинала ULF STARK Min vän Percys magiska gymnastikskor Text Ulf Stark 1991 First published by Bonnier Carlsen, Stockholm, Sweden Published in the Serbian language by arrangement with Bonnier Group

Више

Microsoft Word - VEROVATNOCA II deo.doc

Microsoft Word - VEROVATNOCA II deo.doc VEROVATNOĆA - ZADAI (II DEO) Klasična definicija verovatnoće Verovatnoća dogañaja A jednaka je količniku broja povoljnih slučajeva za dogañaj A i broja svih mogućih slučajeva. = m n n je broj svih mogućih

Више

STAROGRADSKE VOJVOĐANSKE Rastao sam pored dunava Kraj jezera jedna kuća mala Čamac na tisi Ako jednom odeš ti U tem Somboru Moja mala nema mane Ta tvo

STAROGRADSKE VOJVOĐANSKE Rastao sam pored dunava Kraj jezera jedna kuća mala Čamac na tisi Ako jednom odeš ti U tem Somboru Moja mala nema mane Ta tvo STAROGRADSKE VOJVOĐANSKE Rastao sam pored dunava Kraj jezera jedna kuća mala Čamac na tisi Ako jednom odeš ti U tem Somboru Moja mala nema mane Ta tvoja suknja plava Evo banke cigane moj Ciganka sam mala

Више

Izvršavanje pitanja

Izvršavanje pitanja U ovom ćeš dijelu upitnika odgovarati na pitanja o različitim aspektima vezanima uz digitalne medije i digitalne uređaje u koje se ubrajaju računala, laptopi, notebook računala, pametni telefoni, tableti,

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA

OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA OSNOVNA ŠKOLA, VI RAZRED MATEMATIKA UPUTSTVO ZA RAD Drage učenice i učenici, Čestitamo! Uspjeli ste da dođete na državno takmičenje iz matematike i samim tim ste već napravili veliki uspjeh Zato zadatke

Више

Povjestice, August Šenoa

Povjestice, August Šenoa KAMENI SVATOVIPOSTOLAR I VRAG Svatovi mlinareva sinakako je postolar nadmudrio vragatemanarodninarodniizvormajka: - pohlepna, škrta, grimzljiva, ohola, Mlinar: - pravedan, marljiv, istinoljubiv, dobrotvoran,

Више

SARAĐUJMO ZA VODE

SARAĐUJMO ZA VODE SARAĐUJMO ZA VODE JU SREDNJA STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA GRADIŠKA Prilikom izrade ovog rada pokušali smo da dobijemo informacije od nadležnih iz: GRADSKE UPRAVE-ODJELJENJE ZA EKOLOGIJU JU GRADSKA ČISTOĆA

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

Naziv sveučilišta:ism University Država: Litva Program razmjene: ERASMUS+ Ime i prezime studenta: Katarina Varga Ak. godina u kojem se ostvaruje mobil

Naziv sveučilišta:ism University Država: Litva Program razmjene: ERASMUS+ Ime i prezime studenta: Katarina Varga Ak. godina u kojem se ostvaruje mobil Naziv sveučilišta:ism University Država: Litva Program razmjene: ERASMUS+ Ime i prezime studenta: Katarina Varga Ak. godina u kojem se ostvaruje mobilnost: ljetni semestar 2014./2015. varga.katarina@gmail.com

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: V-12 Образовни профил: мастер

Више

Sve za nju Ovaj sam tekst mogao početi na nekoliko načina. Možda od Ines. Od drage prijateljice s kojom sam davno, davno radio u Studentskom listu, on

Sve za nju Ovaj sam tekst mogao početi na nekoliko načina. Možda od Ines. Od drage prijateljice s kojom sam davno, davno radio u Studentskom listu, on Sve za nju Ovaj sam tekst mogao početi na nekoliko načina. Možda od Ines. Od drage prijateljice s kojom sam davno, davno radio u Studentskom listu, ona je lektorirala, a ja sam pisao svoje prve tekstove

Више

My_P_Trigo_Zbir_Free

My_P_Trigo_Zbir_Free Штa треба знати пре почетка решавања задатака? ТРИГОНОМЕТРИЈА Ниво - Основне формуле које произилазе из дефиниција тригонометријских функција Тригонометријске функције се дефинишу у правоуглом троуглу

Више

Орт колоквијум

Орт колоквијум II колоквијум из Основа рачунарске технике I - 27/28 (.6.28.) Р е ш е њ е Задатак На улазе x, x 2, x 3, x 4 комбинационе мреже, са излазом z, долази четворобитни BCD број. Ако број са улаза при дељењу

Више

LETO NA JADRANU 2019 HRVATSKO PRIMORJE KVARNER OPATIJA, LOVRAN, SELCE, CRIKVENICA, DNEVNE CENE sopstveni prevoz POPUST ZA RANI BOOKING NIJE URAĈUNAT U

LETO NA JADRANU 2019 HRVATSKO PRIMORJE KVARNER OPATIJA, LOVRAN, SELCE, CRIKVENICA, DNEVNE CENE sopstveni prevoz POPUST ZA RANI BOOKING NIJE URAĈUNAT U LETO NA JADRANU 2019 HRVATSKO PRIMORJE KVARNER OPATIJA, LOVRAN, SELCE, CRIKVENICA, DNEVNE CENE sopstveni prevoz POPUST ZA RANI BOOKING NIJE URAĈUNAT U CENU Cenovnik broj 1 / 09.01.2019. 1 P a g e Grand

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Centar za zastupanje demokratske kulture Antikorupcijska kampanja na severu Kosova Opština Mitrovica (Sever) 1. Da li su po Vašem mišljenju slededi slučajevi primeri korupcije? 1 1 9 8 72 7 1. Uzimanje

Више

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Агенције www.acas.rs у одељку - план интегритета -> нацрт

Више

Forty Years Serbian PDA

Forty Years Serbian PDA Библија за дјецу представља Четрдесет година написао: Edward Hughes Илустровао: Janie Forest Прилагодио: Lyn Doerksen Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Више

Računarske mreže Čas 2 Ivana Tanasijević Matematički fakultet, Beograd 1

Računarske mreže Čas 2 Ivana Tanasijević   Matematički fakultet, Beograd 1 Računarske mreže Čas 2 Ivana Tanasijević e-mail: ivana@matf.bg.ac.rs Matematički fakultet, Beograd 1 Utvrđivanje gradiva sa prethodnog časa: popunjavanje adresne strukture, kreiranje soketa, privezivanje

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више