WiFi4EU

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "WiFi4EU"

Транскрипт

1 WiFi4EU POVEZANOST NA JAVNIM MJESTIMA

2 Što je WiFi4EU? Europska unija dovodi besplatan bežični internet u javne parkove, na trgove, u knjižnice milijuna eura ulaganja EU-a Gotovo 9000 općina Dostupno svima! U okviru programa WiFi4EU općinama u cijelom EUu dodjeljuju se sredstva za instalaciju besplatnog pristupa internetu za lokalno stanovništvo i turiste ili posjetitelje. Kako to funkcionira? Općine se biraju prema redoslijedu podnošenja prijava uzimajući u obzir neke geografske čimbenike. Komisija plaća instalaciju, a općina operativne troškove (pristup internetu mora biti omogućen najmanje tri godine). Lokalno stanovništvo i posjetitelji mogu besplatno koristiti mreže WiFi4EU, bez oglašavanja i komercijalne uporabe podataka.

3 WiFi4EU Prvi poziv 42 milijuna eura Dodijeljeno je 2800 vaučera Poziv na podnošenje prijava objavljen je 7. studenoga Najviše 224 vaučera po državi Najmanje 15 vaučera po državi prijava 3500 prijava u prvih pet sekundi Italija, Njemačka, Španjolska i Francuska zatražile su maksimalan broj vaučera u prvih nekoliko sekundi Drugi poziv 51 milijun eura Dodijeljeno je 3400 vaučera Poziv na podnošenje prijava objavljen je 4. travnja Najviše 510 vaučera po državi Najmanje 15 vaučera po državi Gotovo prijava 97,5 % dostupnih vaučera rezervirano je u prvih 60 sekundi Italija, Njemačka i Španjolska zatražile su maksimalan broj vaučera u prvih nekoliko sekundi Karta s odabranim općinama (prvi i drugi poziv) Više od 50 % općina u državama poput Bugarske, Hrvatske, Irske, Litve, Portugala i Slovenije dobilo je vaučere u okviru prvog ili drugog poziva.

4 WiFi4EU korak po korak 1- Registracija učitavanje/ažuriranje popratnih dokumenata 2- Prijava odabir se vrši prema redoslijedu podnošenja prijava i održava se uravnotežena geografska raspodjela 3- Odabir proglašenje dobitnika 4- Potpisivanje sporazuma s općinama opreme za bežični internet

5 Registracija u četiri koraka na Portalu. 1- Registracija

6 1- Registracija Općine mogu uređivati svoje podatke u okviru pripreme za novi poziv (npr. promjena gradonačelnika, promjena podataka za kontakt).

7 1- Registracija Dvije obavijesti poslane e-poštom vode općine kroz sljedeće korake.

8 2- Prijava Portal će poslati obavijest da je poziv za podnošenje prijava otvoren. Registrirane općine primit će pojedinačnu obavijest. FAQ:

9 2- Prijava Nakon prijave Nakon podnošenja prijave općine će vidjeti zeleni skočni prozor u kojem se potvrđuje primitak i obrada njihove prijave Općine će poslije primiti pojedinačnu obavijest (e-poštom) kojom se potvrđuje registracija njihove prijave Za treći poziv obavijest poslana e-poštom uključivat će vrijeme podnošenja prijave FAQ: 4.1

10 3- Odabir Općine dobitnici primaju obavijest e-poštom kojom se od njih traži da pročitaju i potpišu sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava na Portalu, za što nema posebnih uvjeta i nije potrebna posebna oprema.

11 3- Odabir Rezervni popis: Općine na rezervnom popisu obavješćuju se o tom statusu te u slučaju da sredstva za njih postanu dostupna.

12 4- Potpisi Potreban je potpis i supotpis INEA-e Općina se mora pobrinuti da oprema bude instalirana i da pristupna točka za bežični internet započne raditi u roku od godinu i pol od potpisa sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava FAQ: 5.1

13 4- Potpisi Opseg financiranja Europska komisija Troškovi opreme i instalacije (CAPEX) Do 100 % ukupnih troškova projekta Vrijednost vaučera: eura po općini Općine Pretplate na pružatelja internetskih usluga (OPEX) Najmanje tri godine rada Bez komercijalne uporabe osobnih podataka / bez oglašavanja Najveća brzina / najmanja brzina preuzimanja 30 Mbit/s Besplatno i bez diskriminacije korisnika mreže FAQ:

14 Vremenski okvir za instalaciju Korisnici imaju 18 mjeseci od datuma kad Komisija potpiše ugovor do trenutka kad INEA daljinski potvrdi da je mreža WiFi4EU operativna i pokrene postupak plaćanja. Šest mjeseci i tri mjeseca prije roka šalje se podsjetnik. Za pokretanje bežične mreže općine moraju: pronaći poduzeće za instalaciju bežičnog interneta i ugovoriti instalaciju u skladu s nacionalnim propisima o javnoj nabavi odrediti središta javnog života gdje će se instalirati pristupne točke istaknuti vizualni identitet WiFi4EU na određenim javnim mjestima dovršiti postupak validacije na Portalu (zajedno s poduzećem za instalaciju) FAQ:

15 Instalacija i plaćanje koraci na Portalu 1. Poduzeće za instalaciju bežičnog interneta registrira se na Portalu Unosi IBAN brojeve računa i područje na kojem pruža usluge 2. Korisnik odabire poduzeće za instalaciju bežičnog interneta 3. Poduzeće za instalaciju bežičnog interneta a) unosi IBAN brojeve računa (ako to još nije učinilo) b) povezuje IBAN broj računa s određenim korisnikom c) može početi ispunjavati izvješće o instalaciji za tog korisnika d) podnosi izvješće o instalaciji (odabrana dokumentacija o bankovnom računu već mora biti validirana) 4. Korisnik potvrđuje da je izvješće o instalaciji ispravno (ili ga odbija) 5. INEA daljinski provjerava da je mreža WiFi4EU instalirana i da radi Nalog za plaćanje. Postupak plaćanja može trajati do 60 dana Početak praćenja mreže WiFi4EU u razdoblju od tri godine

16 2. Korisnik odabire poduzeće za instalaciju bežičnog interneta

17 3a. Poduzeće za instalaciju bežičnog interneta unosi IBAN brojeve računa (ako to još nije učinilo) FAQ:

18 3b. Poduzeće za instalaciju bežičnog interneta povezuje IBAN broj računa s određenim korisnikom (dokumentacija o bankovnom računu poslana na validaciju) FAQ:

19 Poduzeće za instalaciju bežičnog interneta registrira svoj bankovni račun na Portalu i određuje ga kao račun na koji će mu se platiti instalacija za određenu općinu Agencija INEA provjerava je li taj bankovni račun uistinu račun te organizacije na temelju IBAN-a i novijeg bankovnog izvatka ili sličnog dokumenta Nakon provjere bankovnog računa poduzeće za instalaciju bežičnog interneta dobiva poruku e-pošte Status se prikazuje i na stranici Moja registracija / Bankovni račun Poduzeća mogu registrirati više bankovnih računa Poduzeću se ne može platiti ako ga nije odabrala općina ili ako bankovni račun nije validiran! Gdje? Moja registracija > Idi na bankovni račun

20 3c. Poduzeće za instalaciju bežičnog interneta može početi ispunjavati izvješće o instalaciji za tog korisnika FAQ:

21 3d. Poduzeće za instalaciju bežičnog interneta podnosi izvješće o instalaciji (odabrana dokumentacija o bankovnom računu mora već biti validirana) FAQ:

22 4. Korisnik potvrđuje da je izvješće o instalaciji ispravno (ili ga odbija) U tom koraku općina potvrđuje da je instalacija ispravna i da ispunjava uvjete iz sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava koji je potpisan s INEA-om FAQ:

23 4. Korisnik potvrđuje da je izvješće o instalaciji ispravno (ili ga odbija) U tom koraku općina potvrđuje da je instalacija ispravna i da ispunjava uvjete iz sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava koji je potpisan s INEA-om - Instalacija je dovršena i instalirana mreža počinje raditi u roku od 18 mjeseci od potpisivanja sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava. - Mreže za bežični internet instalirane su u područjima u kojima još ne postoje slične ponude besplatnog pristupa bežičnom internetu. - Mreže jasno ističu vizualni identitet WiFi4EU na javnim mjestima na kojima postoji internetska veza omogućena u okviru programa WiFi4EU. - Mreža omogućava brzinu preuzimanja od najmanje 30 Mbit/s. Brzina posredničke mreže trebala bi biti barem jednaka brzini koju općine upotrebljavaju za svoje interne potrebe. Posrednička povezivost do 30 Mbit/s trebala bi se postići najkasnije 18 mjeseci nakon potpisivanja sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava. Vidjeti odjeljak 6.2. poziva i sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava (posebno njegov prilog I.). Poduzeću se ne može platiti ako općina ne potvrdi instalaciju.

24 Gumb za potvrdu općine postaje aktivan nakon što poduzeće za instalaciju bežičnog interneta dostavi izvješće o instalaciji.

25 Nakon što općina potvrdi, poduzeće za instalaciju bežičnog interneta prima poruku e-pošte, a agencija INEA provjerava dokumentaciju i, ako je mreža instalirana te radi i ispunjava uvjete, u roku od 60 dana plaća poduzeću za instalaciju bežičnog interneta.

26 5. INEA daljinski provjerava da je mreža WiFi4EU instalirana i da radi o Isječak se mora na odgovarajući način instalirati na zaštitnom portal o Najmanje 10 korisnika spojilo se na svaku mrežu WiFi4EU o Vizualni identitet mreže WiFi4EU primjereno je istaknut na zaštitnom portalu INEA pokreće nalog za plaćanje poduzeću za instalaciju bežičnog interneta Razdoblje plaćanja (60 dana) suspendira se nakon sedam dana bez daljinske provjere Početak praćenja mreže WiFi4EU u razdoblju od tri godine FAQ:

27 Tehnički uvjeti Tehničke specifikacije opreme detaljno su opisane u odjeljku teksta poziva te u članku I.2. priloga I. sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava koji su potpisali općine i Komisija. FAQ: 9.X

28 Tehnički uvjeti Korisnik osigurava da svaka pristupna točka ima sljedeće značajke: podržava istodobnu uporabu dvaju pojaseva (2,4 Ghz 5 Ghz) ima ciklus potpore dulji od pet godina prosječno vrijeme između kvarova (MTBF) najmanje je pet godina ima posebnu i centraliziranu jedinstvenu točku za upravljanje barem za sve pristupne točke svake mreže WiFi4EU podržava IEEE 802.1x u skladu je s normom IEEE ac Wave I podržava IEEE r podržava IEEE k podržava IEEE v u mogućnosti je raditi s najmanje 50 korisnika istovremeno bez pada kvalitete usluge ima najmanje tehnologiju 2x2 višestrukih ulaza i višestrukih izlaza (MIMO) u skladu je s programom Hotspot 2.0 (program certificiranja Passpoint udruženja Wi-Fi Alliance)

29 Obveze u pogledu pristojbi, oglašavanja i uporabe podataka 1. Pristup krajnjih korisnika mreži WiFi4EU mora biti besplatan (bez plaćanja, bez komercijalnog oglašavanja i bez uporabe osobnih podataka u komercijalne svrhe). 2. Pristup krajnjim korisnicima mora se omogućiti bez diskriminacije, imajući na umu potrebu da se osigura neometano funkcioniranje mreže, a osobito potrebu da se u vrijeme najintenzivnijeg korištenja osigura poštena raspodjela kapaciteta među korisnicima. 3. Obrada za statističke i analitičke potrebe može se redovno obavljati u cilju promicanja, praćenja ili poboljšanja funkcioniranja mreža. Osobni podaci moraju se anonimizirati u skladu s relevantnom izjavom (ili izjavama) o zaštiti privatnosti osobnih podataka povezanih s tom uslugom.

30 - SSID Pravila o SSID-u Faza 1 Jedinstveni zajednički SSID u cijelom EU-u WiFi4EU Gumb za povezivanje jednim klikom za korisnike: zaštitni portal, bez lozinki Mogućnost dodavanja dodatnog SSID-a za internu uporabu korisnika (internet stvari, zaposlenici itd.) Mogućnost dodavanja dodatnog SSID-a za sigurne veze na lokalnoj razini Dodatni zaštićeni zajednički SSID za siguran i neometan pristup za korisnike s uslugom autentikacije korisnika u cijelom EU-u Sigurne i lako dostupne javne mreže WiFi4EU posvuda Faza 2

31 Jedinstveni sustav autentikacije Cilj: osmisliti sigurno rješenje za autentikaciju bežičnog interneta kojem se jednostavno pristupa u cijelom EU-u Analiza prije stavljanja na tržište pokrenuta je prošle godine kako bi se analizirala rješenja na tržištu. Nalaz: dostupna su rješenja koja ne uključuju uporabu osobnih podataka Poziv na podnošenje ponuda objava se očekuje u drugom tromjesečju Služba za podršku općinama prilikom rekonfiguracije

32 Praćenja Pravila praćenja Praćenje programa WiFi4EU na daljinu u razdoblju od tri godine Općine su obvezne održati mrežu WiFi4EU funkcionalnom tri godine Općine su odgovorne za održavanje. Mreža WiFi4EU ne bi smjela biti izvan funkcije više od 60 dana u godini Općine su obvezne rekonfigurirati mrežu WiFi4EU za povezivanje s jedinstvenom uslugom autentikacije u fazi 2. Informacije o praćenju na daljinu Broj korisnika koji se svakodnevno spajaju po mreži WiFi4EU (po pristupnoj točki u fazi 2.) Vizualni identitet mreže WiFi4EU primjereno je istaknut na zaštitnom portalu Procjena brzine po korisniku i latencije veze po mreži WiFi4EU Ne bilježe se osobni podaci Automatske obavijesti općinama nakon što je mreža WiFi4EU sedam dana izvan funkcije ili ne ispunjava uvjete Pokretanje postupka povrata nakon što je mreža WiFi4EU 60 dana izvan funkcije ili ne ispunjava uvjete INEA može provesti dodatne provjere (daljinski ili na terenu) tijekom razdoblja od tri godine i pokrenuti postupak povrata ako uvjeti nisu ispunjeni

33 Uredi za uvođenje širokopojasnog pristupa internetu (BCO-i) Uredi za uvođenje širokopojasnog pristupa internetu (BCO-i) kao posrednici Odgovaraju na pitanja i upite Pružaju osposobljavanje i potporu Općinama razjašnjavaju uvjete poziva i sljedeće korake Pomažu u koordinaciji relevantnih subjekata Promiču program WiFi4EU i komplementarne inicijative

34 Pitanja Sva pitanja uputite kontaktnom centru Europe Direct (EDCC)

35 Hvala na pozornosti! 35

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA SADRŽAJ 1. UVOD... 3 1.1. Cilj i svrha... 3 1.2. Područje primjene... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 4 3. PREDUVJETI KORIŠTENJA... 5 4. PREGLED APLIKACIJE...

Више

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prijavama koje građani mogu slati Upravnom odjelu za komunalno

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

MODIFIKACIJE PROJEKATA

MODIFIKACIJE PROJEKATA Pravne obaveze i početna faza provedbe projekta Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga Provedbene radionice 9. 12. 7. 2019. Ugovaranje ključni koraci Optimizacija Aplikacije (budžet, aktivnosti,

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/ оd prosinca o utvrđivanju administrativnih i znanstvenih zahtjeva koji se od

PROVEDBENA  UREDBA  KOMISIJE  (EU) 2017/ оd prosinca o utvrđivanju  administrativnih  i znanstvenih  zahtjeva  koji  se  od 30.12.2017. L 351/55 PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/2468 оd 20. prosinca 2017. o utvrđivanju administrativnih i znanstvenih zahtjeva koji se odnose na tradicionalnu hranu iz trećih zemalja u skladu

Више

PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/ оd srpnja o utvrđivanju gornjih granica proračuna za primjenjivih na

PROVEDBENA  UREDBA  KOMISIJE  (EU)  2017/ оd srpnja o utvrđivanju  gornjih  granica  proračuna  za primjenjivih  na 15.7.2017. L 184/5 PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2017/1272 оd 14. srpnja 2017. o utvrđivanju gornjih granica proračuna za 2017. primjenjivih na određene programe izravne potpore predviđene Uredbom (EU)

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

Korisnicke upute za uslugu "Moj e-racun"

Korisnicke upute za uslugu Moj e-racun USLUGA ZA INVESTITORE "Moj e-račun" -korisnička uputa- Stranica 1 Obim usluge Uslugom se nudi uvid investitorima koji imaju otvoren račun u sustavu Središnje Depozitarne Agencije (u daljnjem tekstu: Agencije)

Више

TA

TA 24.11.2017 A8-0307/ 001-021 AMANDMANI 001-021 podnositelj Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku Izvješće Cătălin Sorin Ivan A8-0307/2017 Obveze u pogledu poreza na dodanu vrijednost za isporuke usluga

Више

NIAS Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju NIAS Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014.

NIAS Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju NIAS Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014. Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014. Naslov: Opis: Korisnička uputa za aplikaciju Dokument sadrži upute korisnicima aplikacije u sustavu e-građani Ključne riječi:

Више

Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PO

Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PO Ulaganje u budućnost Europska unija Sažetak Poziva na dostavu projektnih prijava POVEĆANJE GOSPODARSKE AKTIVNOSTI I KONKURENTNOSTI MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA 1. Cilj Poziva Povećanje gospodarske aktivnosti

Више

COM(2017)743/F1 - HR

COM(2017)743/F1 - HR EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 11.12.2017. COM(2017) 743 final IZVJEŠĆE KOMISIJE EUROPSKOM PARLAMENTU I VIJEĆU o izvršavanju ovlasti za donošenje delegiranih akata dodijeljene Komisiji na temelju Uredbe

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Microsoft Word Updated FAQ-EN_HR.docx

Microsoft Word Updated FAQ-EN_HR.docx TVOJ PRVI POSAO PREKO EURES-a Često postavljana pitanja Općenito Gdje mogu pronaći informacije o programu Tvoj prvi posao preko EURES-a (YFEJ)? Informacije možete preuzeti s portala EURES-a na: http://eures.europa.eu

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Више

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa <Registracijski br

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa <Registracijski br Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007.-2013. ("Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava")

Више

EAC EN-TRA-00 (FR)

EAC EN-TRA-00 (FR) Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu POZIV NA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA EACEA/13/2019 Inicijativa Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a Tehnička pomoć za organizacije pošiljateljice

Више

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske PROGRAMI EUROPSKE TERITORIJALNE SURADNJE (ETS) Matilda Copić Zagreb, 11.5.2016. EUROPSKA TERITORIJALNA SURADNJA 2014. - 2020. 1. PREKOGRANIČNA SURADNJA 2. TRANSNACIONANA SURADNJA 3. MEĐUREGIONALNA SURADNJA

Више

broj 54 studeni Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektronički

broj 54 studeni Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektronički broj 54 studeni 2017. Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektroničkih usluga ENA, REGOS svim poslodavcima, odnosno obveznicima

Више

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog programa PLUS (u daljnjem tekstu: Program) izdaje za pokriće

Више

eOI Middleware Upute za instalaciju

eOI Middleware Upute za instalaciju AKD eid Middleware Upute za Windows instalaciju V1.1 www.id.hr Izdanje Datum Opis izmjene 1.0 09.06.2017. Inicijalna verzija dokumenta. 1.1 30.08.2018. Izmjena vizualnog identiteta Sadržaj Instalacija...

Више

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva Copernicus Općenito o programu: Program Copernicus, koji je u prijašnjem programskom razdoblju bio poznat pod nazivom GMES (Globalni nadzor za zaštitu okoliša i sigurnost), europski je program namijenjen

Више

Javna rasprava o Nacrtu odluke o transakcijskim računima

Javna rasprava o Nacrtu odluke o transakcijskim računima Na temelju članka 74. stavaka 3. i 4. Zakona o platnom prometu ("Narodne novine", br. 66/2018.) i članka 43. stavka 2. točke 9. Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci ("Narodne novine", br. 75/2008. i 54/2013.)

Више

Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: , (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga na

Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: , (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga na Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: 6341658681, (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga nagrađuje Zagreb, 02.studenog 2018. godine ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Више

INOVATIVNI 2013

INOVATIVNI 2013 6. 2013. Temeljem Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, Strateškog plana Ministarstva turizma za razdoblje 2013. 2015. godine, Strategije Vladinih programa za razdoblje 2013.-2015., Državnog

Више

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata Gospodarski subjekti Definicija: U skladu s Direktivom 2014/40/EU gospodarski subjekt svaka

Више

Funkcionalna specifikacija za provođenje elektroničkog glasovanja

Funkcionalna specifikacija za provođenje elektroničkog glasovanja 1/19 Stranica 1 2/19 Sadržaj 1. Lista skraćenica... 3 2.... 4 2.1 Pristup glasačkoj aplikaciji... 4 2.1.1 Prava pristupa... 4 2.1.2 Pristup uvodnom ekranu sustava evote... 5 2.1.3 Informacije o sustavu

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE Korisnik posjetom web stranicama potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća o

UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE   Korisnik posjetom   web stranicama potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća o UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE WWW.TELE2.HR Korisnik posjetom www.tele2.hr web stranicama potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća ove Uvjete korištenja web stranice www.tele2.hr (dalje

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template e-račun upute za slanje e-računa iz softwera dataline 1 S A D R Ž A J 1. UVOD 1.1. DATA BIRO d.o.o., Buzet 1.2. E-račun 2. PODEŠAVANJE PARAMETARA ZA RAD 2.1. Matični podaci poduzeća 2.2. Matični podaci

Више

P1 PCM2

P1 PCM2 Europska unija Zajedno do fondova EU Stručno znanstveni skup PERSPEKTIVE RAZVOJA ŽUPANJSKE (HR) I ORAŠKE (BIH) POSAVINE Financijska sredstva Ministarstva i EU fondova raspoloživa Slavoniji i ovom kraju

Више

OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, Rakov Potok Naziv projekta: Izgradn

OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, Rakov Potok Naziv projekta: Izgradn OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, 10 436 Rakov Potok Naziv projekta: Izgradnja fotonaponske elektrane GENERA za potrebe proizvodnog

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

Predlozak za prezentacije-Hrvatska regulatorna agencija za mrezne djelatnosti HR

Predlozak za prezentacije-Hrvatska regulatorna agencija za mrezne djelatnosti HR Na putu prema 5G - regulativa i planirane aktivnosti Infofest 2018 Budva, Crna Gora 1 2.10.2018. 1 (11) 5G RADNA SKUPINA 5G radna skupina unutar HAKOM-a zadužena je za identifikaciju glavnih izazova pri

Више

Microsoft Word - Zajednička komunikacija o provedbi presude „IP Translator” v1.1

Microsoft Word - Zajednička komunikacija o provedbi presude „IP Translator” v1.1 Zajednička komunikacija o provedbi presude IP Translator v1.1, 20. studenoga 2013. Dana 19. lipnja 2012. Sud je donio presudu u slučaju C-307/10 IP Translator, pružajući sljedeće odgovore na upućena pitanja:

Више

Microsoft Word korak-P

Microsoft Word korak-P Temeljem Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2011. 2015. godine, Strategije Vladinih programa za razdoblje 2012.-2014., Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012. godinu i projekcije za 2013.

Више

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12

СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 СТАРТ - СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ КОРИСНИЧКО УПУТСТВО страна 1 од 12 РЕГИСТРАЦИЈА НА СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ СИСТЕМ За коришћење СТАРТ-СТОП ПАРКИНГ система, корисник (физичко или правно лице) попуњава упитник у просторијама

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 038-18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA usluga servisnog održavanja i popravaka službenih vozila HBOR-a I. izmjene (izmjene označene žutom bojom) Zagreb, travanj 2019.

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno Korisničko uputstvo za uslugu u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih računa za troškove KJKP Toplane-Sarajevo

Више

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 6.9.2018 A8-0245/170 Amandman 170 Uvodna izjava 3. (3) Zbog brzog tehnološkog razvoja i dalje se mijenja način stvaranja, proizvodnje, distribucije i iskorištavanja djela i drugih sadržaja. Javljaju se

Више

Ime i prezime učenika

Ime i prezime učenika UPUTE ZA KORIŠTENJE TABLETA GIMNAZIJA ŽUPANJA VELIKI KRAJ 42, ŽUPANJA Škola za život U sklopu eksperimentalnog programa Škola za život, čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja, svaki učenik

Више

Microsoft Word - privitak prijedloga odluke

Microsoft Word - privitak prijedloga odluke Informatički sustav za prikupljanje, simulaciju i prikaz podataka o cijenama javnih komunikacijskih usluga (dalje: Sustav e-tarife) Zagreb, HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Roberta

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UPISI U SREDNJE ŠKOLE OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod Školska godina 2016./2017. Renata Štajner, prof. Kako? Putem mrežne stranice www.upisi.hr kontinuirano pratiti novoobjavljene informacije! Uz pomoć korisničkih

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA OPĆINA KIJEVO Općinska Načelnica BAJANI KIJEVO Bajani 12., Kijevo Telefon:(022) ,

REPUBLIKA HRVATSKA ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA OPĆINA KIJEVO Općinska Načelnica BAJANI KIJEVO Bajani 12., Kijevo Telefon:(022) , REPUBLIKA HRVATSKA ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA OPĆINA KIJEVO Općinska Načelnica BAJANI 12. 22310 KIJEVO Bajani 12., 22310 Kijevo Telefon:(022) 681 004, telefaks: (022) 681 610 MB:02631423 OIB:99793768997

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za pla

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za pla Korisničko uputstvo za uslugu u Mobilnom bankarstvu BIHAMK 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih zaduženja za članstvo Bosanskohercegovačkog auto-moto

Више

untitled

untitled 2013R0716 HR 01.01.2015 001.001 1 Ovaj je dokument samo dokumentacijska pomoć za čiji sadržaj institucije ne preuzimaju odgovornost. B PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) br. 716/2013 оd 25. srpnja 2013. o

Више

Uvjeti korištenja promotivnih pretplatničkih tarifa Start VPN, Step VPN, Tango VPN i Swing VPN za poslovne pretplatnike 1. Tarifni model Start VPN, St

Uvjeti korištenja promotivnih pretplatničkih tarifa Start VPN, Step VPN, Tango VPN i Swing VPN za poslovne pretplatnike 1. Tarifni model Start VPN, St Uvjeti korištenja promotivnih pretplatničkih tarifa Start VPN, Step VPN, Tango VPN i Swing VPN za poslovne pretplatnike 1. Tarifni model Start VPN, Step VPN, Tango VPN i Swing VPN (u daljnjem tekstu tarifni

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 014-19 POZIV NA DOSTAVU PONUDA u postupku jednostavne nabave usluga održavanja fiksne telefonije Zagreb, travanj 2019. I. OPĆI PODACI 1. PODACI O NARUČITELJU:

Више

UREDBA (EU) 2019/ EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA - od 19. ožujka o izmjeni Uredbe (EZ) br. 924/ u pogledu određenih

UREDBA  (EU) 2019/ EUROPSKOG  PARLAMENTA  I VIJEĆA  -  od  19. ožujka o izmjeni  Uredbe  (EZ)  br. 924/ u pogledu  određenih L 91/36 29.3.2019. UREDBA (EU) 2019/518 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 19. ožujka 2019. o izmjeni Uredbe (EZ) br. 924/2009 u pogledu određenih naknada za prekogranična plaćanja u Uniji i naknada za preračunavanje

Више

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs)

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs) VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (NPIS I EJS) POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sektor za informacione tehnologije Sarajevo,

Више

U Poreču počinje izgradnja pročistača i postrojenja za solarno sušenje i kompostiranje mulja

U Poreču počinje izgradnja pročistača i postrojenja za solarno sušenje i kompostiranje mulja #EU PROJEKT VRIJEDAN 291 MILIJUN KUNA# Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sudjelovao je danas, 16. svibnja 2018. godine, na otvorenju radova na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Poreč-jug unutar

Више

Presentation name

Presentation name UKLJUČIVANJE MLADIH U NACIONALNE POLITIKE Kristina Kosor, TIM4PIN Mostar, 8. travnja 2016. SADRŽAJ 1. Europa 2020 2. Europske politike za mlade 3. Stanje u Republici Hrvatskoj 4. Stanje u BiH 5. Strukturirani

Више

Microsoft Word - Pravilnik o jedinstvenom evropskom broju 112 SL

Microsoft Word - Pravilnik o jedinstvenom evropskom broju 112  SL Na osnovu člana 142 st. 3 i 5 i člana 143 stav 4 Zakona o elektronskim komunikacijama ( Službeni list CG", broj 40/13) Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, uz saglasnost Ministarstva

Више

Chalkboard Template

Chalkboard Template DRŽAVNA MATURA ŠK.GOD. 2016./2017. Odabir predmeta i razina Obvezni predmeti: matematika hrvatski jezik engleski jezik» razine: osnovna(b) i viša(a) Izborni predmeti (max.6) prema zahtjevu fakulteta npr.

Више

- VELIKA TRNOVITICA - Strategija razvoja

- VELIKA TRNOVITICA - Strategija razvoja Strategija razvoja Općine Velika Trnovitica za razdoblje 2019. 2027. Akcijski plan za provođenje projekata Strategije razvoja Općine Velika Trnovitica u 2019. godini FINAL DRAFT ver 1.0 Velika Trnovitica,

Више

PuTTY CERT.hr-PUBDOC

PuTTY CERT.hr-PUBDOC PuTTY CERT.hr-PUBDOC-2018-12-371 Sadržaj 1 UVOD... 3 2 INSTALACIJA ALATA PUTTY... 4 3 KORIŠTENJE ALATA PUTTY... 7 3.1 POVEZIVANJE S UDALJENIM RAČUNALOM... 7 3.2 POHRANA PROFILA KORISNIČKIH SJEDNICA...

Више

Dodjela brojeva za usluge od društvenog značaja u Republici Hrvatskoj Brojevi iz numeracijskog raspona 116XXX namijenjeni za usluge od društvenog znač

Dodjela brojeva za usluge od društvenog značaja u Republici Hrvatskoj Brojevi iz numeracijskog raspona 116XXX namijenjeni za usluge od društvenog znač Dodjela brojeva za usluge od društvenog značaja u Republici Hrvatskoj Brojevi iz numeracijskog raspona 116XXX namijenjeni za usluge od društvenog značaja Zagreb, svibanj 2018. HRVATSKA REGULATORNA AGENCIJA

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 038-18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA usluga servisnog održavanja i popravaka službenih vozila HBOR-a ponovljeni postupak Zagreb, svibanj 2019. Strossmayerov trg 9, 10000

Више

Microsoft Word - DISH_T&Cs_V1_September_2018_croatian.docx

Microsoft Word - DISH_T&Cs_V1_September_2018_croatian.docx Uvjeti uporabe usluga društva DISH Plus GmbH A. Opći uvjeti. 1. Opseg. 1.1. Ovi Uvjeti uporabe (dalje u tekstu: Uvjeti uporabe ) odnose se na uporabu usluga i sadržaja društva DISH Plus GmbH, Metro-Straße

Више

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : , e - m a i l : p r o d a j p s i t. r s, w w w. p s i t. r s

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : , e - m a i l : p r o d a j p s i t. r s, w w w. p s i t. r s R u z v e l t o v a 5 5, 1 1 0 0 0 B e o g r a d, t e l : + 3 8 1 0 1 1 7 8 5 0 3 6 1, e - m a i l : p r o d a j a @ p s i t. r s, w w w. p s i t. r s Instalacija izmena i dopuna programa MPP2 Izmene i

Више

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva CARINE 2020 Općenito o programu: Program je pokrenut s ciljem podrške u suradnji između nadležnih tijela za carinske postupke u Europskoj uniji kako bi se maksimizirala njihova učinkovitost. Programom

Више

CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET? Tko ima pravo na CARNET uslugu? CARNET APN Uvjeti korištenja usluge

CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET? Tko ima pravo na CARNET uslugu? CARNET APN Uvjeti korištenja usluge CARNET: Upute za korisnike Sadržaj uputa 1. Što je CARNET?... 2 2. Tko ima pravo na CARNET uslugu?... 2 3. CARNET APN... 3 4. Uvjeti korištenja usluge CARNET... 5 1. Što je CARNET? CARNET usluga omogućava

Више

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR UVJETI KORIŠTENJA USLUGE EDUADRESAR Zagreb, kolovoz 2013.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR UVJETI KORIŠTENJA USLUGE EDUADRESAR Zagreb, kolovoz 2013. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR UVJETI KORIŠTENJA USLUGE EDUADRESAR Zagreb, kolovoz 2013. S A D R Ž A J 1. TEMELJNI POJMOVI... 4 2. OPSEG I NAMJENA USLUGE... 4 3. PRAVA I OBVEZE SRCA...

Више

Microsoft PowerPoint - DPD Brexit Vodiē_4 kljuēna koraka za kupce_Studeni 2018.pptx

Microsoft PowerPoint - DPD Brexit VodiÄ“_4 kljuÄ“na koraka za kupce_Studeni 2018.pptx Pripremiti se za Brexit Četiri ključna koraka koje bi kupci trebali odmah primijeniti Studeni 018 1 EORI Broj Prijaviti se za EORI broj, ako već ne izvozite robu van EU. EORI znači Economic Operators Registration

Више

17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba / TURIZAM

17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba / TURIZAM 17 Turizam 247 Statistički ljetopis Grada Zagreba METODOLOŠKA OBJAŠNJENJA Izvor i način prikupljanja podataka Podaci o broju dolazaka i noćenja turista prikupljaju se Mjesečnim izvještajem o dolascima

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A

R E P U B L I K A   H R V A T S K A Na temelju članka 26. stavka 1. i članka 27. Zakona o koncesijama ( Narodne novine br. 143/12), članka 12. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00,

Више

KLASA: /14-01/18 URBROJ: Korčula, 10. studenoga REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD KORČULA Gradonačelnik Temeljem čla

KLASA: /14-01/18 URBROJ: Korčula, 10. studenoga REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD KORČULA Gradonačelnik Temeljem čla KLASA: 960-03/14-01/18 URBROJ: Korčula, 10. studenoga 2015. REPUBLIKA HRVATSKA DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA GRAD KORČULA Gradonačelnik Temeljem članka 74. St. 1. Točka 22 Statuta Grada Korčula ( Službeni

Више

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta BROJ POZIVA: HR.3.1.17 U Pozivu na dostavu projektnih

Више

SVIM MEDIJIMA

SVIM MEDIJIMA 15. ožujka 2013. IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT VODIČ KROZ REGISTAR I POPIS BIRAČA 1. Kako se ostvaruje biračko pravo?... 2 2. Što je registar birača?... 2 3. Što je popis birača?... 2 4. Tko ima biračko

Више

Vukovarska 72, Zagreb

Vukovarska 72, Zagreb REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Upravni odjel za gospodarstvo Na temelju Odluke o raspisivanju natječaja za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2017. godinu (KLASA: 022-01/17-01/25,

Више

SAMPLE CONTRACT FOR CONSULTING SERVICES

SAMPLE CONTRACT FOR CONSULTING SERVICES OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG SAVJETNIKA ZA PODRŠKU PROVEDBI HOMOGENIZACIJE KATASTARSKIH PLANOVA (DGU SLUŽBA ZA ODRŽAVANJE KATASTARSKIH OPERATA I ZIS) OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG

Више

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc Uputa za pripremu računala za rad s Fininim potpisnim modulom Zagreb, lipanj 2019. Sadržaj: 1. UVOD... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 3 3. TEHNIČKI PREDUVJETI KORIŠTENJA... 3 4. PODEŠAVANJE INTERNET PREGLEDNIKA

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+)

GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+) GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+) 2 Razvoj digitalnog poslovanja Povezivanje digitalnog i stvarnog svijeta Jeftiniji načini povezivanja Pokretačke tehnologije

Више

Uredba (EZ) br. 1006/2009 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. rujna o izmjeni Uredbe (EZ) br. 808/2004 o statistici Zajednice o informacijskom

Uredba (EZ) br. 1006/2009 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. rujna o izmjeni Uredbe (EZ) br. 808/2004 o statistici Zajednice o informacijskom 16/Sv. 2 Službeni list Europske unije 147 32009R1006 31.10.2009. SLUŽBENI LIST EUROPSKE UNIJE L 286/31 UREDBA (EZ) br. 1006/2009 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 16. rujna 2009. o izmjeni Uredbe (EZ) br.

Више

OpenVPN GUI CERT.hr-PUBDOC

OpenVPN GUI CERT.hr-PUBDOC OpenVPN GUI CERT.hr-PUBDOC-2019-7-384 Sadržaj 1 UVOD... 3 2 INSTALACIJA ALATA OPENVPN GUI... 5 3 KORIŠTENJE ALATA OPENVPN GUI... 17 4 ZAKLJUČAK... 27 Ovaj dokument izradio je Laboratorij za sustave i signale

Више

Annex III GA Mono 2016

Annex III GA Mono 2016 PRILOG III. FINANCIJSKA I UGOVORNA PRAVILA I. PRAVILA KOJA SE PRIMJENJUJU NA PRORAČUNSKE KATEGORIJE NA TEMELJU JEDINIČNIH DOPRINOSA I.1. Uvjeti prihvatljivosti jediničnih doprinosa Ako se bespovratna sredstva

Више

AKTUALNI EU NATJEČAJI

AKTUALNI EU NATJEČAJI AKTUALNI EU NATJEČAJI 29.07.2019. Sav sadržaj objavljen u om dokumentu je zaštićen autorskim pravom i/ili relevantnim zakonima o zaštiti žiga. Sadržaj Sadržaj... 2 1. OBZOR 2020... 3 2. NOVO! EIC Accelerator

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Dan prozora 2018 Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU Igor Bobek Sektor za međunarodne poslove i EU Hrvatska gospodarska komora Zagreb, 13.03.2018. Sadržaj prezentacije Alokacije

Више

(Microsoft Word - Informacija o mati\350noj dr\236avi \350lanici - Sun\350ani Hvar d.d..docx)

(Microsoft Word - Informacija o mati\350noj dr\236avi \350lanici - Sun\350ani Hvar d.d..docx) Datum: 22. listopada 2015. ESMA/2015/1596 Standardni obrazac obavijesti matične države članice OBRAZAC OBJAVE MATIČNE DRŽAVE ČLANICE 1.* Naziv izdavatelja: Sunčani Hvar d.d. 1.bis. Ranije poznat kao i

Више

Microsoft Word - Trgovinski_prirucnik-2017-XETRA

Microsoft Word - Trgovinski_prirucnik-2017-XETRA Zagreb, travanj 2017. Sadržaj: 1 Uvod... 1 2 Vrijeme trgovanja i trajanje pojedinih faza trgovine... 1 2.1 Modalitet kontinuirane trgovine... 1 2.2 Modalitet dražbe... 1 2.3 Modalitet kontinuiranih dražbi...

Више

EUROPSKA KOMISIJA Strasbourg, COM(2016) 710 final ANNEX 2 PRILOG KOMUNIKACIJI KOMISIJE EUROPSKOM PARLAMENTU, VIJEĆU, EUROPSKOM GOSPODARSKO

EUROPSKA KOMISIJA Strasbourg, COM(2016) 710 final ANNEX 2 PRILOG KOMUNIKACIJI KOMISIJE EUROPSKOM PARLAMENTU, VIJEĆU, EUROPSKOM GOSPODARSKO EUROPSKA KOMISIJA Strasbourg, 25.10.2016. COM(2016) 710 final ANNEX 2 PRILOG KOMUNIKACIJI KOMISIJE EUROPSKOM PARLAMENTU, VIJEĆU, EUROPSKOM GOSPODARSKOM I SOCIJALNOM ODBORU I ODBORU REGIJA Program rada

Више

Datum: 22. listopada ESMA/2015/1596 Standardni obrazac obavijesti matične države članice OBRAZAC OBJAVE MATIČNE DRŽAVE ČLANICE 1.* Naziv izdavat

Datum: 22. listopada ESMA/2015/1596 Standardni obrazac obavijesti matične države članice OBRAZAC OBJAVE MATIČNE DRŽAVE ČLANICE 1.* Naziv izdavat Datum: 22. listopada 2015. ESMA/2015/1596 Standardni obrazac obavijesti matične države članice OBRAZAC OBJAVE MATIČNE DRŽAVE ČLANICE 1.* Naziv izdavatelja: INSTITUT IGH, d.d. 1.bis. Ranije poznat kao i

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Ured za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske Zagreb, Opatička 8 KLASA: /17-05/01 URBROJ:

REPUBLIKA HRVATSKA Ured za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske Zagreb, Opatička 8 KLASA: /17-05/01 URBROJ: REPUBLIKA HRVATSKA Ured za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske Zagreb, Opatička 8 KLASA: 330-01/17-05/01 URBROJ: 50403-06-17-02 Zagreb, 23. ožujka 2017. POZIV NA DOSTAVU PONUDE za

Више

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.)

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.) Datum: 30.03.2016. Ur.broj: 71-3/50-1-16 Broj poziva: 50/16 P O Z I V N A D O S T A V U P O N U D E Poštovani, Hrvatski zavod za javno zdravstvo Vam upućuje Poziv na dostavu ponude za predmet nabave: CJEPIVO

Више