SVIM MEDIJIMA

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "SVIM MEDIJIMA"

Транскрипт

1 15. ožujka IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT VODIČ KROZ REGISTAR I POPIS BIRAČA 1. Kako se ostvaruje biračko pravo? Što je registar birača? Što je popis birača? Tko ima biračko pravo na izborima za Europski parlament? Kako se mogu provjeriti podaci u popisu birača? Kako se mogu promijeniti podaci u popisu birača? Kako će birači biti obaviješteni mogućnostima pregleda, dopune i ispravka popisa birača? Što su izvaci iz popisa birača i koje se vrste izvadaka nalaze na biračkom mjestu? Što je popis za glasovanje u diplomatskim misijama ili konzularnim uredima Republike Hrvatske? Tko ima pravo dobiti podatke s osobnim imenima i adresama birača? Može li glasati osoba koja ima biračko pravo, ali na dan izbora nije upisana u popis birača na svom biračkom mjestu? Kako glasati ako ćete na izborni dan biti izvan mjesta prebivališta u Hrvatskoj?... 4 a) Glasanje uz potvrdu bez navođenja mjesta glasanja... 4 b) Glasanje bez potvrde s privremenim upisom na drugo mjesto glasanja... 4 c) Šalje li ured za opću upravu potvrdu biraču?... Error! Bookmark not defined. d) Gdje će glasati birač koji nema prebivalište u RH, ali će na dan izbora biti u RH? Kako glasati ako ste na izborni dan izvan mjesta prebivališta u inozemstvu?... 7 a) Na koji način mogu glasati birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a na dan izbora će se zateći u inozemstvu ili tamo imaju boravište?... 7 b) Komu i na koji način se šalje zahtjev za potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta?... 7 c) Šalje li ured za opću upravu potvrdu biraču?... 7 d) Do kada je rok za podizanje potvrde o glasovanju izvan mjesta prebivališta tj. u inozemstvu?... 7 e) Gdje i u kojem roku se birači mogu prethodno registrirati u inozemstvu f) Može li birač odustati od prethodne registracije ako se već registrirao?... 7 g) Gdje se može pronaći zahtjev za prethodnu registraciju?... Error! Bookmark not defined. h) Koji su dokumenti potrebni ukoliko se birač želi prethodno registrirati osobnim dolaskom u diplomatskokonzularno predstavništvo? Kako glasati ako nemate prebivalište u Republici Hrvatskoj?... 5 a) Kako glasaju birači koji nemaju prebivalište u RH, a žele glasati na biračkom mjestu najbližem mjestu svog prebivališta u inozemstvu ili diplomatsko-konzularnom predstavništvu kojem pripadaju?... 5 b) Kako glasaju birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a promijenili su prebivalište u inozemstvu tj. odselili u drugu zemlju?... 5 c) Kako glasuju birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a promijenili su mjesto prebivališta unutar države u inozemstvu?... 5 d) Gdje i u kojem se roku birači mogu predati zahtjev za aktivnu registraciju?... 6 e) Može li birač odustati od aktivne registracije?... 6 f) Gdje se može pronaći zahtjev za aktivnu registraciju?... Error! Bookmark not defined. g) Koji su dokumenti potrebni ukoliko birač želi predati zahtjev za aktivnu registraciju osobnim dolaskom u diplomatsko- konzularno predstavništvo?... 6

2 1. Kako se ostvaruje biračko pravo? Birači ostvaruju biračko pravo temeljem upisa u registar birača. U registar se upisuju svi hrvatski državljani koji su navršili 18 godina te imaju prebivalište na području grada/općine u Hrvatskoj, hrvatski državljani s navršenih 18 godina koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj te državljani Europske unije koji ostvaruju biračko pravo u Republici Hrvatskoj. 2. Što je registar birača? Registar je elektronička baza podataka osoba koje imaju biračko pravo. Registar vode uredi državne uprave/ured za opću upravu u svakom gradu/općini. Svaki građanin ima pravo pregledati svoj upis u registar birača, tražiti njegovu dopunu ili ispravak tijekom cijele godine. 3. Što je popis birača? Popis birača je dio registra birača koji se sastavlja nakon zatvaranja registra za svake pojedine izbore ili referendum te služi kao temelj za glasovanje na dan izbora, odnosno referenduma. 4. Tko ima biračko pravo na izborima za Europski parlament? Na izborima za Europski parlament mogu glasati hrvatski državljani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji imaju važeće osobne iskaznice, hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu koji su se aktivno registrirali za glasanje u inozemstvu te hrvatski državljani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji su se prethodno registrirali za glasanje u inozemstvu. 5. Kako se mogu provjeriti podaci u popisu birača? Birači mogu provjeriti jesu li upisani u popise birača na internetskim stranicama Ministarstva uprave 6. Kako se mogu promijeniti podaci u popisu birača? Podaci se mogu promijeniti najkasnije 10 dana prije dana određenog za održavanje izbora što u slučaju izbora zastupnika za Europski parlament znači do srijede 3. travnja Zahtjev za upis, dopunu ili ispravak registra birača podnosi se nadležnim uredima za opću upravu usmeno ili pisano. Kontakti ureda nalaze se ovdje.

3 7. Kako će birači biti obaviješteni mogućnostima pregleda, dopune i ispravka popisa birača? Odmah po raspisivanju izbora, a najkasnije u roku od 3 dana do dana raspisivanja izbora, Ministarstvo uprave putem medija obavijest će birače o mogućnosti, vremenu i načinu pregleda, dopune i ispravka popisa birača, kao i o rokovima privremenog upisa izvan mjesta prebivališta te prethodnu registraciju u Republici Hrvatskoj. 8. Što su izvaci iz popisa birača i koje se vrste izvadaka nalaze na biračkom mjestu? Izvaci iz popisa birača izrađuju se iz zaključenog popisa birača za svako biračko mjesto, tako da se na njima ne iskazuje matični broj građana. 9. Što je popis za glasovanje u diplomatskim misijama ili konzularnim uredima Republike Hrvatske? Popis za glasovanje temelji se na registru birača, a u njega se upisuju: - birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj na temelju izvadaka iz popisa aktivno registiranih birača za to biračko mjesto i - birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji imaju boravište u inozemstvu ili se ondje zateknu na dan izbora, a žele svoje pravo glasanja ostvariti u inozemstvu. 10. Tko ima pravo dobiti podatke s osobnim imenima i adresama birača? Osim građana koji imaju uvid koji se odnose na osobno ime i prezime te adresu uz nadzor službene osobe, sudionici u procesu (potvrđeni, pravovaljani kandidati, liste) na pisani zahtjev imaju pravo dobiti podatke s osobnim imenom i adresom birača u roku od 24 sata od zaprimanja zahtjeva. Zahtjev se podnosi nadležnim uredima za opću upravu. Uvid u podatke upisane u registar birača imaju i članovi predstavničkih tijela općine, grada i županije. Kod korištenja podataka iz popisa birača mora se voditi računa o zaštiti osobnih podataka, a također u takvim slučajevima primjenjuju se propisi o zaštiti osobnih podataka. 11. Može li glasati osoba koja ima biračko pravo, ali na dan izbora nije upisana u popis birača na svom biračkom mjestu? U slučaju da birač koji ima biračko pravo nije upisan u popis birača dostavljenog na biračka mjesta, svoje pravo glasa na dan izbora može ostvariti glasanjem uz potvrdu za glasovanje koja se dobiva na dan izbora u nadležnom uredu za opću upravu prema mjestu prebivališta birača. Nadležne urede možete potražiti ovdje. IZNIMNO potvrde za glasovanje za birače koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj na izborni dan izdaju diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Hrvatske u kojem žele glasovati, a na temelju prethodne službene provjere biračkog prava i upisa u registar birača.

4 12. Kako glasati ako ćete na izborni dan biti izvan mjesta prebivališta u Hrvatskoj? a) Glasanje uz potvrdu bez navođenja mjesta glasanja Birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji će na dan izbora zateći izvan mjesta svog prebivališta mogu, najkasnije 10 dana prije dana određenog za održavanje izbora, od nadležnog ureda za opću upravu zatražiti potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta bez navođenja mjesta boravka na dan izbora, a temeljem koje će moći glasovati na bilo kojem biračkom mjestu u Republici Hrvatskoj, uz predočenje i predaju potvrde. Ovo je najlakši način glasanja izvan mjesta prebivališta. Kontakti ureda nalaze se ovdje. Obrazac zahtjeva je dostupan Zahtjev%20za%20izdavanje%20potvrde.pdf b) Glasanje bez potvrde s privremenim upisom na drugo mjesto glasanja Birači koji pretpostavljaju da će se na dan izbora zateći izvan područja općine ili grada u kojoj imaju prebivalište, a znaju gdje će se zateći na dan izbora, mogu se na osobni zahtjev privremeno upisati u popis birača u tom gradu ili općini. Zahtjev za privremeni upis u popis birača se može podnijeti nadležnom uredu za opću upravu, neovisno o mjestu upisa u registar birača, navodeći mjesto u kojem će osoba glasati. Obrazac zahtjeva je dostupan Zahtjev%20za%20privremeni%20upis.pdf Birači koji će na dan izbora glasati izvan mjesta svog prebivališta, jer su se privremeno upisali u popis birača u gradu/općini gdje će se zateći na dan izbora ne dobivaju potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta jer će u registru birača imati upisanu bilješku. c) Glasanje birača koji nema prebivalište u RH, ali će na dan izbora biti u RH? Birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj koji će se na dan izbora zateći u Republici Hrvatskoj trebaju se prethodno registirati (aktivna registracija) u uredu za opću upravu u Republici Hrvatskoj prema mjestu njihovog boravka u RH, najkasnije do 10 dana prije izbora, tj. do subote, 3. travnja Primjerice, ako će birač, hrvatski državljanin iz Sarajeva, a bez prebivališta u Republici Hrvatskoj, na dan izbora biti u Splitu, treba se prethodno registrirati u uredu za opću upravu u Splitu. Kontakti ureda nalaze se ovdje. Obrazac zahtjeva je dostupan Zahtjev%20za%20aktivnu%20registraciju.pdf VAŽNO: ZAHTJEVI ZA PRIVREMENI UPIS I IZDAVANJE POTVRDE TE REGISTRACIJU ZA GLASANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA, MOGU SE PODNOSITI ZAKLJUČNO SA SRIJEDOM 3. TRAVNJA GODINE.

5 13. Kako glasati u inozemstvu ako nemate prebivalište u Republici Hrvatskoj? a) Kako glasaju birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasati na biračkom mjestu najbližem mjestu svog prebivališta u inozemstvu ili diplomatsko-konzularnom predstavništvu kojem pripadaju? Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasati u mjestu svog prebivališta u inozemstvu ili u diplomatsko-konzularnom predstavništvu kojem pripadaju moraju se aktivno registrirati do srijede, 03. Travnja kako bi mogli ostvariti svoje biračko pravo. Dakle, prema novom Zakonu, bez obzira jesu li ranije glasali i jesu li bili upisani u popis birača na prijašnjim izborima MORAT ĆE SE REGISTRIRATI ZA GLASANJE U DIPLOMATSKO-KONZULARNIMM PREDSTAVNIŠTVIMA GDJE ĆE DOBITI VIŠE INFORMACIJA. ROK JE DO SRIJEDE, 03. TRAVNJA. Primjerice: birač koji nema prebivalište u Republici Hrvatskoj, a živi i radi u Beču i u Beču želi glasati. Takav birač mora se javiti u diplomatsko-konzularno predstavništvo do srijede, 03. travnja i registrirati se za izbore. Obrazac zahtjeva je dostupan Zahtjev%20za%20aktivnu%20registraciju.pdf b) Kako glasaju birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a promijenili su prebivalište u inozemstvu tj. odselili u drugu zemlju? Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a promijenili su prebivalište u inozemstvu moraju također predati zahtjev za registraciju bez obzira jesu li ranije glasali. Primjerice: birač iz Bosne i Hercegovine, a bez prebivališta u Republici Hrvatskoj, preselio se u Njemačku i u Njemačkoj želi glasati. Takav birač mora prethodno podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju (osobnim dolaskom, om, faksom) u svom diplomatsko konzularnom uredu u Njemačkoj najkasnije do 10 dana prije izbora, tj. do srijede, 3. travnja. Obrazac zahtjeva je dostupan Zahtjev%20za%20aktivnu%20registraciju.pdf c) Kako glasuju birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a promijenili su mjesto prebivališta unutar države u inozemstvu. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a promijenili su prebivalište u inozemstvu moraju predati zahtjev tzv. aktivnu registraciju. Primjerice: birač bez prebivališta u Republici Hrvatskoj koji je živio u Münchenu, a onda se preselio u Hamburg i u Hamburgu želi glasati. Ili, birač iz Mostara koji se preselio u Sarajevo i u Sarajevu želi glasati. Takvi birači moraju prethodno podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju (osobnim dolaskom, e- mailom, faksom) u svojim diplomatsko konzularnom uredima u Hamburgu/Sarajevu najkasnije do 10

6 dana prije izbora, tj. do srijede, 3. travnja. Obrazac zahtjeva je dostupan Zahtjev%20za%20aktivnu%20registraciju.pdf d) Gdje i u kojem se roku birači mogu predati zahtjev za aktivnu registraciju? Birači mogu predati zahtjev za aktivnu registraciju (osobnim dolaskom, faksom, om) u konzularnim predstavništvima na području gdje imaju prebivalište ili boravište u inozemstvu. Više informacija o konzularnim predstavništvima može se pronaći na web stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih poslova Rok za podnošenje zahtjeva za aktivnu registraciju je najkasnije 10 dana prije izbora tj. do srijede 3. travnja. e) Može li birač odustati od aktivne registracije? Ukoliko birač preda zahtjev za aktivnu registraciju, a kasnije želi odustati od prethodne registracije ili je promijeniti tj. želi glasati na drugom mjestu ili u drugoj državi to može učiniti najkasnije do 10 dana prije izbora, a treba se obratiti (osobnim dolaskom, faksom, om) nadležnom diplomatskokonzularnom predstavništvu. f) Koji su dokumenti potrebni ukoliko birač želi predati zahtjev za aktivnu registraciju osobnim dolaskom u diplomatsko- konzularno predstavništvo? Ukoliko birač dolazi osobno u diplomatsko-konzularno predstavništvo, potrebno je predočiti važeću hrvatsku putnu ispravu ili osobnu iskaznicu ili domovnicu ili rješenje o primitku u hrvatsko državljanstvo. Za sve dodatne upute i stručnu pomoć u svezi izrade popisa birača nazvati na telefon svog ureda za opću upravu u gradu ili općini ili na telefone Ministarstva uprave (01) /3; ; ; ili putem faksa (01)

7 14. Kako glasati ako ste na izborni dan izvan mjesta prebivališta u inozemstvu? a) Na koji način mogu glasati birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a na dan izbora će se zateći u inozemstvu ili tamo imaju boravište? Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a glasat će u inozemstvu trebaju se obratiti nadležnom diplomatsko konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske ili nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj. Za glasanje u inozemstvu mogu se prijaviti i putem prethodne registracije. Birači koji imaju boravište u inozemstvu ili se ondje zateknu na dan izbora, a imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, mogu glasati: o s potvrdom za glasovanje izvan mjesta prebivališta koju mogu zatražiti u uredu za opću upravu, o ako se prethodno registriraju u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu kojemu pripadaju. b) Komu i na koji način se šalje zahtjev za potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta? Zahtjev za potvrdu o glasovanju izvan mjesta prebivališta podnosi se pisano putem pošte, faxom ili osobnim dolaskom nadležnom uredu u kojem su upisani u registar birača. c) Šalje li ured za opću upravu potvrdu biraču? Potvrdu o upisu u popis birača birač može osobno podići. Dobivena potvrda nosi se sa sobom na biračko mjesto. d) Do kada je rok za podizanje potvrde o glasovanju izvan mjesta prebivališta tj. u inozemstvu? Rok za dobivanje potvrde o glasovanju u inozemstvu je najkasnije do 10 dana prije održavanja izbora tj. do srijede, 3. travnja! e) Gdje i u kojem roku se birači mogu prethodno registrirati u inozemstvu. Birači se mogu prethodno registrirati podnošenjem zahtjeva (osobno, poštom, faxom ili om) u diplomatsko konzularnim redstavništvima na području gdje imaju boravište u ili gdje će se zateći na dan izbora u inozemstvu. Više informacija o konzularnim predstavništvima može se pronaći na web stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih poslova Obrazac zahtjeva dostupan je Zahtjev%20za%20prethodnu%20registraciju.pdf Rok za prethodnu registraciju je najkasnije 10 dana prije izbora tj. do srijede 3. travnja. f) Može li birač odustati od prethodne registracije ako se već registrirao? Ukoliko se birač prethodno registrira, a kasnije želi odustati od prethodne registracije ili je promijeniti tj. želi glasati na drugom mjestu ili u drugoj državi to može učiniti najkasnije do 10 dana prije izbora, a treba se obratiti (osobnim dolaskom, telefonom, faksom, om) nadležnom diplomatskomkonzularnom predstavništvu.

8 g) Koji su dokumenti potrebni ukoliko se birač želi prethodno registrirati osobnim dolaskom u diplomatsko-konzularno predstavništvo? Za prethodnu registraciju, ukoliko birač dolazi osobno u diplomatsko-konzularno predstavništvo, potrebno je predočiti važeću hrvatsku putnu ispravu ili osobnu iskaznicu ili domovnicu ili rješenje o primitku u hrvatsko državljanstvo.

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019.

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019. DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019. Sadržaj 1. UVOD... 1 2. POSTUPAK REGISTRACIJE... 2 2.1 POPUNJAVANJE

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ На основу Одлуке о образовању Фонда за младе таленте Републике Србије ( Службени гласник РС, б

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ На основу Одлуке о образовању Фонда за младе таленте Републике Србије ( Службени гласник РС, б РЕПУБЛИКА СРБИЈА ФОНД ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ На основу Одлуке о образовању Фонда за младе таленте Републике Србије ( Службени гласник РС, бр. 71/08, 44/09, 37/11, 19/12, 86/12, 102/12, 56/13,

Више

Na osnovu tače 7

Na osnovu tače 7 BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE FEDERALNI ZAVOD ZA STATISTIKU VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA Decembar 2013.godine Na osnovu člana 20. Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji

Више

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5 Na osnovi članka 16. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina ("Službene novine Grada Labina", broj 2/12.), Gradsko izborno povjerenstvo propisuje OBVEZATNE UPUTE BROJ MO-1

Више

SLUŽBENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

SLUŽBENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE 1 of 9 7.7.2014. 14:04 SADRŽAJ ŽUPANIJA GRADOVI OPĆINE OSTALO ARHIVA TRAŽILICA IMPRESSUM Godina XII. - broj 20. Petak, 11. lipnja 2004. OPĆINA VIŠKOVO 17. Na temelju članka 61., stavka 2. Zakona o lokalnoj

Више

Funkcionalna specifikacija za provođenje elektroničkog glasovanja

Funkcionalna specifikacija za provođenje elektroničkog glasovanja 1/19 Stranica 1 2/19 Sadržaj 1. Lista skraćenica... 3 2.... 4 2.1 Pristup glasačkoj aplikaciji... 4 2.1.1 Prava pristupa... 4 2.1.2 Pristup uvodnom ekranu sustava evote... 5 2.1.3 Informacije o sustavu

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Temeljem članka 29

Temeljem članka 29 Temeljem članka 19. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11. i 4/18.) tajnik Osječko-baranjske županije, raspisuje

Више

Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: , (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga na

Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: , (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga na Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: 6341658681, (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga nagrađuje Zagreb, 02.studenog 2018. godine ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Више

UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima viš

UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima viš UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima više od jednog stvarnog vlasnika. I. U poglavlju»pravni

Више

Microsoft Word Updated FAQ-EN_HR.docx

Microsoft Word Updated FAQ-EN_HR.docx TVOJ PRVI POSAO PREKO EURES-a Često postavljana pitanja Općenito Gdje mogu pronaći informacije o programu Tvoj prvi posao preko EURES-a (YFEJ)? Informacije možete preuzeti s portala EURES-a na: http://eures.europa.eu

Више

Microsoft Word a

Microsoft Word a 17 Blackburn Avenue,, ON, K1N 8A2 PODNOŠENJE IZJAVE O ODRICANJU DRŽAVLJANSTVA BOSNE I HERCEGOVINE (POTREBNA DOKUMENTACIJA) Izjava o odricanju državljanstva Bosne i Hercegovine podnosi se u Ambasadi lično.

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

REPUBLIKA HRVATSKA PU KI PRAVOBRANITELJ POMOÆ ROMIMA PRI REGULIRANJU PRAVNOG STATUSA U REPUBLICI HRVATSKOJ

REPUBLIKA HRVATSKA PU KI PRAVOBRANITELJ POMOÆ ROMIMA PRI REGULIRANJU PRAVNOG STATUSA U REPUBLICI HRVATSKOJ REPUBLIKA HRVATSKA PU KI PRAVOBRANITELJ POMOÆ ROMIMA PRI REGULIRANJU PRAVNOG STATUSA U REPUBLICI HRVATSKOJ ŠTO ZNAÈI IZRAZ REGULIRANJE STATUSA OSOBE? Pojedine osobe u Republici Hrvatskoj nemaju: izvadak

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, 35000 Slavonski Brod tel: 035/410 542 fax: 035/410 544 Temeljem članka 22. stavak 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

Naslovnica

Naslovnica SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VRSAR Vrsar, 02.2.2011. Broj: 1/11 Godina: V IZDAVAČ: Općina Vrsar UREDNIŠTVO: Trg Degrassi 1, Vrsar ODGOVORNI UREDNIK: Sandi Čuka Izlazi po potrebi WEB: www.vrsar.hr OPĆINA VRSAR

Више

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC PRIJAVA I ODJAVA RADNIKA I POSLODAVCA KOD PRAVNE OSOBE KOD FIZIČKE OSOBE STRANO PREDSTAVNIŠTVO VELEPOSLANSTVO VOLONTERI PRAVNA OSOBA VOLONTERI FIZIČKA OSOBA PRIJAVA RADNI ODNOS TISKANICA T-2 ispunjena

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e škole u školskoj godini 2017.12018. od 22. svibnja

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

HRVATSKA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA Trg kralja Petra Krešimira IV br ZAGREB telefon/telefaks: Zagr

HRVATSKA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA   Trg kralja Petra Krešimira IV br ZAGREB telefon/telefaks: Zagr HRVATSKA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA www.huzp.hr huzp@zg.t-com.hr Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2 telefon/telefaks: 01-46 333 66 Zagreb, 5. svibnja 2008. Naš broj : 528-2/08-09 VIPnet d.o.o. Vrtni

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin,

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, J. DOBRILE 6; ; centrala: 052/624505; tajništvo: 052/624505;

Више

Microsoft Word - HIK_natjec̄aj_KOS̄ARKA_IV. grupa.docx

Microsoft Word - HIK_natjecÌ„aj_KOSÌ„ARKA_IV. grupa.docx NATJEČAJ Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 7. redovnoj sjednici dana 18. travnja 2017. godine donijelo je odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis polaznika u program

Више

IZVJEŠĆE O PROVEDBI ZAKONA IZ MJERODAVNOSTI SREDIŠNJEGA IZBORNOGA POVJERENSTVA BiH U GODINI Sarajevo, travanj godine 3

IZVJEŠĆE O PROVEDBI ZAKONA IZ MJERODAVNOSTI SREDIŠNJEGA IZBORNOGA POVJERENSTVA BiH U GODINI Sarajevo, travanj godine 3 IZVJEŠĆE O PROVEDBI ZAKONA IZ MJERODAVNOSTI SREDIŠNJEGA IZBORNOGA POVJERENSTVA BiH U 2014. GODINI Sarajevo, travanj 2015. godine 3 IZVJEŠĆE O PROVEDBI ZAKONA IZ MJERODAVNOSTI SREDIŠNJEGA IZBORNOGA POVJERENSTVA

Више

Zakon o drzavljanstvu FBiH

Zakon o drzavljanstvu FBiH ZAKON O DRŽAVLJANSTVU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE 1 ZAKON O DRŽAVLJANSTVU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I. OSNOVNE ODREDBE Član 1. (Predmet Zakona) Ovim zakonom uređuju se uvjeti za sticanje i prestanak

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj 2010. godine 1 Temeljem članka 16.18 Izbornog zakona

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; www.prhg.hr; tajništvo: 051/339115; ravnatelj: 051/339115; računovodstvo:

Више

ЗАКОН О ДРЖАВЉАНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ("Сл. гласник РС", бр. 135/2004 и 90/2007) I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Грађани Републике Србије имају држављанство

ЗАКОН О ДРЖАВЉАНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ (Сл. гласник РС, бр. 135/2004 и 90/2007) I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Грађани Републике Србије имају држављанство ЗАКОН О ДРЖАВЉАНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ("Сл. гласник РС", бр. 135/2004 и 90/2007) I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Грађани Републике Србије имају држављанство Републике Србије. Члан 2 Држављанство Републике Србије

Више

Најчешћа питања

Најчешћа питања Република Србија Агенција за реституцију Број: Датум: Образац ЗВИО ЗАХТЕВ ЗА ВРАЋАЊЕ ОДУЗЕТЕ ИМОВИНЕ, ОДНОСНО ОБЕШТЕЋЕЊЕ На основу члана 42. став 2. Закона о враћању одузете имовине и обештећењу ("Службени

Више

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 83. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14, 45/15-аутентично тумачење, 68/15,

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима (Службени гласник РС, бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20 На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/2011), а сходно члану 34. став 1. тачка 5. и 18. Закона

Више

NATJEČAJ ZA MALE PROJEKTE U ZAJEDNICI „MALI PROJEKTI ZA BOLJE SUTRA“

NATJEČAJ ZA MALE PROJEKTE U ZAJEDNICI  „MALI PROJEKTI ZA BOLJE SUTRA“ Građanskiaktivizamvolonterstvofi lantropijapoboljšanjekvaliteteživo taulokalnojzajednicimaliakcijaiza boljesutrapartnerstvoaktivizamml adihgrađanskiaktivizamvolonterst Zaklada za poticanje partnerstva

Више

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA AGENCIJE ZA BANKARSTVO FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sarajevo, juni/lipanj godine

VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA AGENCIJE ZA BANKARSTVO FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sarajevo, juni/lipanj godine VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA AGENCIJE ZA BANKARSTVO FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sarajevo, juni/lipanj 2019. godine Na osnovu člana 20. Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji Bosne i

Више

/ 1 HRVATSKI SABOR Klub zastupnika HDZ-a Klasa: / Urbroj: Zagreb, 12. prosinca PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA gospodi

/ 1 HRVATSKI SABOR Klub zastupnika HDZ-a Klasa: / Urbroj: Zagreb, 12. prosinca PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA gospodi / 1 HRVATSKI SABOR Klub zastupnika HDZ-a Klasa: 012-02/13-01103 Urbroj: 6532-1-13-01 Zagreb, 12. prosinca 2013. PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA gospodinu Josipu Leki Predmet: Amandmani na Prijedlog nacrta

Више

NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače godin

NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače godin NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače 2019. godine donijelo je odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis

Више

На основу члана 22 Статута Брчко дистрикта БиХ пречишћени текст ( Службени гласник Брчко дистрикта БиХ број 2/10), Скупштина Брчко дистрикта БиХ, на н

На основу члана 22 Статута Брчко дистрикта БиХ пречишћени текст ( Службени гласник Брчко дистрикта БиХ број 2/10), Скупштина Брчко дистрикта БиХ, на н На основу члана 22 Статута Брчко дистрикта БиХ пречишћени текст ( Службени гласник Брчко дистрикта БиХ број 2/10), Скупштина Брчко дистрикта БиХ, на наставку 57. редовне сједнице одржаном 29. децембра

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

Microsoft Word - 05 e Pravilnik o radnoj knjizici

Microsoft Word - 05 e Pravilnik o radnoj knjizici Na osnovu člana 133. stav 4. Zakona o radu ( Službene novine Federacije BiH, broj 43/99), federalni ministar socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, donosi PRAVILNIK O RADNOJ KNJIŽICI * I -

Више

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine KLASA: 112-06/17-01/1 URBROJ: 521-GT-01-02-01-17-10 Zagreb, 18. listopada 2017. Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine, broj: 92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08,

Више

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA Na temelju članka 22. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr.,

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Na osnovu člana Zakona o sportu Republike Srbije i člana Statuta Sportskog saveza Srbije, Upravni odbor Sportskog saveza Srbije na sednici održanoj

Na osnovu člana   Zakona o sportu Republike Srbije i člana  Statuta Sportskog saveza Srbije, Upravni odbor Sportskog saveza Srbije na sednici održanoj На основу члана 47. ст. 5. и 188. ст. 3. Закона о спорту Републике Србије ( Сл. гласник РС, бр. 24/2011) и члана 44. Статута Фудбалског савеза Војводине, Секретаријат Извршног одбора Фудбалског савеза

Више

Microsoft Word - Broj029

Microsoft Word - Broj029 Godina XXIII Petak, 19. travnja/aprila 2019. godine MINISTARSTVO CIVILNIH POSLOVA BOSNE I HERCEGOVINE 330 Na temelju članka 61. stavak (2) Zakona o upravi ("Službeni glasnik BiH", br. 32/02 i 102/09) i

Више

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO UPUTA ZA POPUNJAVANJE OBRASCA RSV-1 ZA UPIS PODATAKA U REGISTAR STVARNIH VLASNIKA Ovom Uputom propisan je način popunjavanja Obrasca RSV-1 (dalje u tekstu: Obrazac) za upis podataka u Registar stvarnih

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole:

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole: NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole: http://www.sscakovec.skole.hr/; 040/314108; službena e mail

Више

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe)

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe) Korisničke upute Verzija 2.0 HRVATSKA REGULATORNA AGENCIJA ZA MREŽNE DJELATNOSTI Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10000 Zagreb / OIB: 87950783661 / Tel: (01) 7007 007, Fax: (01) 7007 070 / www.hakom.hr Sadržaj

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PROF.DR JASMINKA GRADAŠČEVIĆ-SIJERČIĆ RAD NA TEMELJU GODIŠNJE KVOTE DOZVOLA ZA R A D S T R A N A C A I R A D I Z V A N G O D I Š N J I H KVOTA S POSEBNIM OSVRTOM NA ZAKONODAVSTVO BIH S A R A J E V O, 1

Више

Na temelju članka 31. točke 2. Statuta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Narodne novine, broj 28/14 i 24/15), članka 12. Pravilnika o uvjetim

Na temelju članka 31. točke 2. Statuta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Narodne novine, broj 28/14 i 24/15), članka 12. Pravilnika o uvjetim Na temelju članka 31. točke 2. Statuta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (Narodne novine, broj 28/14 i 24/15), članka 12. Pravilnika o uvjetima i načinu prodaje stanova u vlasništvu Hrvatskog zavoda

Више

POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada godine donijelo

POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada godine donijelo POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada 2018. godine donijelo je Odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis polaznika

Више

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u vlasništvu Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobor

Више

PRIJEDLOG

PRIJEDLOG 1 ИЗБOРНИ ЗAКOН БOСНE И ХEРЦEГOВИНE (Teхнички прeчишћeни тeкст 1 ) ПOГЛAВЉЕ 1 OСНOВНE OДРEДБE Члaн 1.1 Oвим зaкoнoм урeђуje сe избoр члaнoвa и дeлeгaтa Пaрлaмeнтaрнe скупштинe Бoснe и Хeрцeгoвинe и члaнoвa

Више

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx Korisnički priručnik za liječnika DijabetesTV Više uspješnih liječenja. Manje nepotrebnih pregleda. Manje gužvi. Datum: 26. Ožujka 2018. Korisnički priručnik za liječnika 1.0. Funkcionalnost DijabetesTV-a

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/15-01-86 URBROJ:2158-38-01-15-1

Више

Temeljem Ċl

Temeljem Ċl Temeljem čl. 85. Statuta Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas i Odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./16.

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

VOZAČKA DOZVOLA

VOZAČKA  DOZVOLA VOZAČKA DOZVOLA 1. ŠTA JE VOZAČKA DOZVOLA? Motornim vozilom u saobraćaju na putu može samostalno da upravlja samo lice koje ima važeću vozačku dozvolu, stranu vozačku dozvolu ili međunarodnu vozačku dozvolu.

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora Sarajevo, april 2010

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora Sarajevo, april 2010 P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora Sarajevo, april 2010. godine Na osnovu člana 16.18 Izbornog zakona Bosne

Више

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa u nastavku podsjećamo na odredbe

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB:

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB: UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/718-520; 711-154 e-mail: uso@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr OIB: 82328508097 KLASA: 602-01/16-01/2 URBROJ: 2156-23/UG-01-16-6

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ ВЛАСНИШТВУ На основу члана 50. став 3. Закона о архивској

Више

(Službene novine br. 7)

(Službene novine br. 7) SLUŽBENE GRADA NOVINE POŽEGE Požega, 21. 03. 2012. Broj 7. List izlazi po potrebi Godišnja pretplata 150,00 kn Cijena ovom broju 20,00 kn SADRŽAJ: ODBORA ZA STATUTARNO PRAVNA PITANJA GRADSKOG VIJEĆA Stranica

Више

Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче

Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Ефикасна достава судских писмена: Упутство за достављаче Београд, март 2018. УВОД Уредност достављања судских писмена, како од стране самих судских

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Microsoft Word - Pravilnik o obrazovanju-sl. glasnik.doc

Microsoft Word - Pravilnik o obrazovanju-sl. glasnik.doc Godina XII Utorak, 19. augusta/kolovoza 2008. godine Broj/Broj 67 Godina XII Utorak, 19. avgusta 2008. godine Na osnovu člana 4. i 12, stav (1), tačka 10. Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave

Више

INFORMATOR ZA STRANCE KOJI TRAŽE MEĐUNARODNU ZAŠTITU U CRNOJ GORI

INFORMATOR ZA STRANCE KOJI TRAŽE MEĐUNARODNU ZAŠTITU U CRNOJ GORI INFORMATOR ZA STRANCE KOJI TRAŽE MEĐUNARODNU ZAŠTITU U CRNOJ GORI SADRŽAJ Šta je međunarodna zaštita?... 5 Kakav je postupak po zahtjevu za međunarodnu zaštitu u Crnoj Gori?... 6 Kako se podnosi zahtjev?...

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15; http://www.ss-zdravstvena-st.skole.hr/; tajništvo: 021/466-018; ravnatelj: 021/466-018;

Више

Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u godini

Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u godini ИЗВЈЕШТАЈ О СПРОВОЂЕЊУ ОПШТИХ ИЗБОРА 2014. ГОДИНЕ Сарајево, јануар 2015. године ИЗВЈЕШТАЈ О СПРОВОЂЕЊУ ОПШТИХ ИЗБОРА 2014. ГОДИНЕ Сарајево, јануар 2015. године Централна изборна комисија Босне и Херцеговине

Више

Број: 07

Број: 07 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ЗАВОД ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ Вука Караџића бр. 1, Бањалука, тел: 051/228-282, факс: 051/227-863, www.mpoo.org, е-mail: mpoo@mpoo.vladars.net Број: 07/5.4.2/248-5-43/19

Више

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169-

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169- Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: 333-01/16-03/27 Ur.br: 2169-30-02-16-02 Rab, 31.08.2016. PONUDITELJIMA Naručitelj

Више

Na osnovu člana 79. i člana 80. Zakona o visokom obrazovanju ( Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 433/2017), Internacionalni univerzitet u Saraje

Na osnovu člana 79. i člana 80. Zakona o visokom obrazovanju ( Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 433/2017), Internacionalni univerzitet u Saraje Na osnovu člana 79. i člana 80. Zakona o visokom obrazovanju ( Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 433/2017), Internacionalni univerzitet u Sarajevu raspisuje: K O N K U R S za upis studenata na prvu

Више

KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: OIB: Tel./faks: 047/

KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: OIB: Tel./faks: 047/ KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: 04-034-007 OIB:26248257038 Tel./faks: 047/638-678 e-mail: ured@os-turanj -ka.skole.hr KLASA: 602-02/19-06-54 URBROJ: 2133-18-19-01

Више

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И К о броју и начину избора чланова за Студентски парламент

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO - GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Direkcija za pravne i imovin

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO - GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Direkcija za pravne i imovin R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO - GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Direkcija za pravne i imovinske poslove KLASA : 940-06/19-02/10 URBROJ: 2170/01-17-10-19-3

Више

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs)

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs) VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (NPIS I EJS) POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sektor za informacione tehnologije Sarajevo,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UPISI U SREDNJE ŠKOLE OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod Školska godina 2016./2017. Renata Štajner, prof. Kako? Putem mrežne stranice www.upisi.hr kontinuirano pratiti novoobjavljene informacije! Uz pomoć korisničkih

Више

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 KLASA: 372-02/19-02/0002 URBROJ: 343-0602/01-19-010 Zagreb, 19. veljače 2019. godine OPĆI PODACI Naručitelj:

Више

GRADSKA KNJIŽNICA BELI MANASTIR SREDIŠNJA KNJIŽNICA MAĐARA U RH KRALJA TOMISLAVA BELI MANASTIR Tel: 031/ Faks.: 031/ g

GRADSKA KNJIŽNICA BELI MANASTIR SREDIŠNJA KNJIŽNICA MAĐARA U RH KRALJA TOMISLAVA BELI MANASTIR Tel: 031/ Faks.: 031/ g GRADSKA KNJIŽNICA BELI MANASTIR SREDIŠNJA KNJIŽNICA MAĐARA U RH KRALJA TOMISLAVA 2 31300 BELI MANASTIR Tel: 031/ 710-250 Faks.: 031/ 710-259 E-mail: gradskabm@vodatel.net U Belom Manastiru, 05. travnja

Више

KONKURS za upis studenata u prvu godinu II ciklusa studija

KONKURS  za upis studenata u prvu godinu II ciklusa studija KONKURS za upis studenata u prvu godinu II ciklusa studija Na osnovu clana 74. do 81. Zakona o visokom obrazovanju ( Službene novine Kantona Sarajevo, broj 42/13 precišceni tekst i 13/15), Pravila studiranja

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABAVU ODRŽAVANJA FOTOKOPIRNIH STROJEVA KLASA: 406-01/19-05/09

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ФИНАНСИРАЊА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА На основу члана 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака ( Службени гласник БиХ, број: 95/12 и 41/16), члана 25. Правилника о годишњим финансијским

Више

На основу члана 13. став 7. и члана 14. став 3. Закона о сточарству ( Службени гласник РС, број 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривред

На основу члана 13. став 7. и члана 14. став 3. Закона о сточарству ( Службени гласник РС, број 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривред На основу члана 13. став 7. и члана 14. став 3. Закона о сточарству ( Службени гласник РС, број 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К О САДРЖИНИ И ОБРАСЦУ ЗАХТЕВА

Више

Reviconov registar propisa Finansijski propisi i vrijednosni papiri Na osnovu člana 25. stav 3. Zakona o deviznom poslovanju ( Službene novine Federac

Reviconov registar propisa Finansijski propisi i vrijednosni papiri Na osnovu člana 25. stav 3. Zakona o deviznom poslovanju ( Službene novine Federac Na osnovu člana 25. stav 3. Zakona o deviznom poslovanju ( Službene novine Federacije BiH, broj 47/10), federalni ministar finansija - federalni ministar financija donosi PRAVILNIK O NAČINU, ROKOVIMA I

Више

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програ

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програ КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програми Универзитет у Београду - Географски факултет, на

Више

Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pr

Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pr Na temelju članka 18. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje NN 63/19 (dalje u tekstu: Pravilnik) Sveučilište u Rijeci STUDENTSKI CENTAR RIJEKA,

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgovačkom društvu te je stvarni korisnik kamata koje mu

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: 003-06/18-01/92 URBROJ: 2158/38-01-18-1 Osijek, 15. lipnja 2018. Temeljem članka 40. Statuta II. gimnazije Osijek i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka TURIZAM SIJEČANJ

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka TURIZAM SIJEČANJ REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 30. ožujka 2018. TURIZAM SIJEČANJ 2018. 1. DOLASCI I NOĆENJA TURISTA Lančani indeksi

Више