Pula je grad specifične topografije čiji je duboki zaljev bio odlučujući faktor njenom razvitku, pa tako se i njen geometrijski centar nalazi na moru.

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Pula je grad specifične topografije čiji je duboki zaljev bio odlučujući faktor njenom razvitku, pa tako se i njen geometrijski centar nalazi na moru."

Транскрипт

1

2 Pula je grad specifične topografije čiji je duboki zaljev bio odlučujući faktor njenom razvitku, pa tako se i njen geometrijski centar nalazi na moru. Ovakva topografija navela je čak i rimske urbaniste da zamisle fiktivno sjecište carda i decumanusa na vodenoj površini zaljeva. Međutim, prirodni zaljev koji prodire duboko u urbano tkivo je oduvijek bio prepreka između dijelova grada, što zbog nedostatka morskih veza, ali još više zbog specifične funkcije gotovo cijelog zaljeva u kojem je bila smještena vojna namjena. Kolonizacija sjevera Početkom ovog stoljeća, vojska u velikome napušta pulski zaljev te tako nestaje jedna od bitnih prepreka povezivanju grada.puli se po prvi put nudi mogućnost koloniziranja vlastitog zaljeva. U trenutku kada obala zaljeva u središtu grada pati od nekontroliranog zasićenja raznovrsnih namjena, prometnih koridora i općeg sukoba između pješaka i automobila, ribarskih brodica i jahti, vlaka i parkirališta. Stoga, prvi mogući korak u razvoju nove pulske obale postaje koloniziranje njenog sjevernog djela namjenama koje se trenutno odvijaju u centru, a jednako tako orgnizirano već sada pokušavaju preći na sjevernu obalu: Ribarska luka naseljava bi Valelungu Marina bi se selila na sv.katarinu Sajmovi s Karoline poslužili bi kao klica razvoja sajmišta na Gucu gdje se tako razvija start-up inkubator za poslovnu namjenu i obrt Veslački klub bi prenamjenio uvalu Mandrač Sportsko ribolovna društva žele započeti korištenje Valelunge Povezivanje Pule preko dvije obale Premještanjem funkcija sa zasićene južne obale, gdje je mjesta malo, oslobodilo bi se prostora za razvoj novih, gradskih sadržaja duž postojeće Rive, a ujedno bi sjeverna obala, koja je daleko bogatija praznim prostorom, započela svoj novi razvojni ciklus kao područje namijenjeno proizvodnji, sportu i rekreaciji. Dihotomija između dviju suprotnih obala, između proizvodne i reprezentativne, stvorila bi potrebu i za povezivanjem tih obala, a posljedično i za povezivanjem Pule preko zaljeva. Tada bi zaljev doista i prestao postojati kao barijera, a Pula bi konačno svoj centar razvila ne na obali, nego na moru.

3 Mobilnost u zaljevu Kako bi se centar Pule razvio na moru potrebno je organizirati jednostavnu i efikasnu protočnost oko samog zaljeva pa tako predloženo rješenje predstavlja kombinaciju prijevoznih sredstava povezanih u mrežu koja se ne bi međusobno ugrožavala, već nadopunjavla. Time se gradski prostor raščlanjuje na seriju kompatibilnih sustava, ovisno o jačinama gravitacije pojedinačnih točaka zaljeva. a) Cestovni promet: Kolonizacijom sjeverne obale zaljeva pulska bi se zaobilaznica mogla nastaviti prema zapadu i time stvoriti ring brzog cestovnog prometa oko središta grada. Postojeći radijalni ulazi sa zaobilaznice u središte opremili bi se sustavom garažnih kuća po park&ride principu kako bi se prometovanje osobnim automobilom u centru smanjilo. Jedan od tih čvorišta, koji bi služio cestovnom prometu koji dolazi sa sjevernog ulaza bio bi smješten pored današnjeg željezničkog kolodvora gdje bi se predvidio i parking za turističke autobuse. b) Željeznički promet: Željeznički sustav bi se tako povezao sa cestovnim i formirao terminal na kojem se efikasno izmjenjuju ove dvije vrste prometa. Putnicima automobilom dana je mogućnost da na istom mjestu nastave i putovanje ka centru sa niskopodnim tramvajem odnosno light rail transit sustavom koji je kompatibilan sa postojećom širinom šina za vlakove, a koristi se kao klasičan gradski tramvaj. Kako postojeća pruga u segmentima postoji od rta Guc duž cijele obale do brodogradilišta Uljanik, moguće je formirati liniju tramvaja oko cijelog unutrašnjeg dijela pulskog zaljeva, odnosno novog centra na moru. c) Morski promet: Kružno prometovanje oko morskog središta dobija svoju poprečnu vezu linijskim brodskim prijevozom koji bi bio najbrži način putovanja između dvaju obala. Tako bi se tramvajske stanice kombinirale sa nekoliko direktnih linija između središta grada i Valelunge, sv.katarine, Stoje i Štinjana. d) Pješački promet: Kada se središte grada jednom oslobodi od suvišnog prometa, a dodaju se nove linije graskog javnog prijevoza, ono postaje pješačka oaza bogata već postojećim trgovima i zelenilom, mjesto uživanja, susreta, komunikacije, reprezentacije formirajući urbani okoliš. Usmjeravanjem automobilskog prometa na obilazne putove kolno pješačka zona bi se proširila sa starogradske jezgre na zelenu kralježnicu koja na jugu započinje sa parkom Monte Zaro, nastavlja Giardinima do Arene, a novim uređenjem prometa na obali ona se nastavlja na sjever probijajući se na kraju do same zaobilaznice, odnosno vodeći građane do Valelunge.

4 Flasteri mjesta po mjerilu brzine Organizacijom ovih četiriju prometnih mreža na obali se stvaraju sjecišta tokova čvorovi u kojima je moguće mijenjati pravce kretanja i vrstu transporta. Kao frekventna mjesta razmjene i tranzita ti prostori postaju novi trgovi, ali ujedno i flasteri koji, preko dviju obala, spajaju zaleđe sa ostalim dijelovima grada i tako izvode grad na more. Tako povezan grad opremljen tranzitnim flasterima i vezama više ne tretira svoju rivu kao barijeru prema moru, a sama obala postaje TransRiva. Tranzitni flasteri smješteni su na mjestima gdje pješački pravci prodiru do obale, a na njima se nalaze stanice različitih prometnih sredstava poput broda za prijevoz putnika, izletničkog broda, jahte, trajekta, katamarana, tramvaja, autobusa ili vlaka. Flasteri ujedno služe premoščivanju prepreka sa kojima se pješak susreće poput ceste, pruge ili visinske razlike. Osim funkcije tranzita svaki flaster razvija karakteristične funkcije gradskog trga te time postaje ne samo mjesto putovanja nego i mjesto boravka. Duž obale je locirano deset takvih flastera koji, iako svi služe konsolidiranju obale grada i njegovog zaleđa, variraju u vrsti tranzita koju obavljaju te brzini kretanja, a posljedično i u svojoj veličini u odnosu na mjerilo postojeće ili novoformirane morfologije. Tako njihove dimenzije kao i kompleksnost njihova programa konstantno rastu od Foruma do sjevernog ulaza u Pulu. Svaki flaster je dimenzioniran kao mjesto po mjerilu brzine razmjene, potreba i susreta.

5 Analiza razvedenosti i morfologije uz obalu

6 Mjesta susreta proizvodnje i reprezentacije Postojeća obala središta grada se jednim dijelom koristi za potrebe brodogradilišta dok je drugi dio zauzet raznim oblicima prometa. Iako otvaranje obale brodogradilišta nije moguće u dogledno vrijeme, novom prometnom regulacijom i uklanjanjem prometa u mirovanju sa obale otvara se prostor za produžetak postojećih pješačkih tokova do mora. Upravo na tim mjestima su formirani flasteri kao završetci stuba koje kreču od Kaštela do trgova na moru sijekući pritom ulicu Castropola i Kandlerovu ulicu odnosno ulicu Sergejevaca. Istovremeno ti flasteri postaju spojna mjesta sa sjevernom obalom gdje bi današnji korisnici ove obale mogli razviti dalekosežniju proizvodnju, ali istovremeno i zadržati reprezentativan i servisni dio svoje funkcije na sadašnjim lokacijama kako bi zadržali kontakt sa građanima. Uz ogradu brodogradilišta formirana su dva flastera u obliku uzdignutih površina sa kojih je omogućen nesmetan pogled na zaljev bez zadiranja u proizvodni proces brodogradilišta. Prvi vodi pješaka od Parka grada Graza do ulaza kraj upravne zgrade Uljanika gdje je moguće zamisliti Muzej Uljanika kao vezu između stoljetne industrije i grada. Druga uzdignuta površina je smještena uz Augustov hram i vodi pješaka od Foruma do trga iznad ograde Uljanika približavajući time Forum i more laganom strukturom koja premošćuje ulicu i ogradu. Ulaz na otok Uljanik predstavlja sljedeći flaster koji je formiran kao novi gradski trg sastavljen od postojeće površine na obali koja se uređuje po mjeri pješaka te od pontonskog dodatka koji spušta korisnika do same razine mora i time ga izolira od buke prometa. Ovo je mjesto susreta radnika i građana, a ujedno je na njemu smještena i stanica brodskog prijevoza sa linijama iz Štinjana koja bi omogućila radnicima i osobama iz tog dijela Pule da direktno pristanu u gradsko središte.

7 Nakon toga se obala nastavlja linijski do trga ispred bivše zgrade Komande koju danas naseljavaju odjeli istarske županije. Ovu obalu danas pretežno koriste ribarske brodice, a predviđeno je njihovo premještanje na Valelungu. Upravo bi ova veza mogla poslužiti da se na toj relaciji formira druga linija brodskog prijevoza koja bi spajala novu ribarsku luku i veletržnicu sa malom novoosmišljenom ribarnicom u gradskom centru gdje bi građani mogli kupiti svježu ribu direktno sa broda, dok bi istovremeno bi taj trajektorij spajao Veli Vrh sa centrom. Dodana vrijednost flastera ispred Komande je i povezivanje Kandlerove ulice, Katedrale i Komande u jedinstvenu gradsku površinu sastavljenu od nasutog proširenja obale i pontonskog pravokutnog dodatka, a kojom bi monumentalna građevina na obali konačno dobila i adekvatan javni prostor. Posljednji flaster u starogradskoj jezgri je postojeći gat sv.teodora gdje je trenutno smještena marina. Novim uređenjem se gatovi marine premještaju kako bi građevina marine postala dio gradskog tkiva dok bi korisnici marine prometovali paralelno po nižoj razini pontona sa zapadne strane gata sv. Teodor. Linija produžetka ovog flastera bi vodila pješaka prema Kaštelu i jedinstvenom arheološkom nalazištu u Kandlerovoj ulici te prema muzeju suvremene umjetnosti Istre.

8 Stanica broda za sv.katarinu Stanica tramvaja Ulaz u Uljanik Forum Terasa iznad Uljanika Ulaz u Uljanik 1:500

9 stanica broda za Valelungu 22 pm gradska ribarnica trg kod komande Komanda 1:500

10

11 trg sv. teodora Stanica tramvaja 16 PM marina Gat sv.teodora 1:500

12 Zelenilo prodire u zaljev Slijedeća cjelina rive nastavlja zelenu kralježnicu Pule, sistem gradskih parkova koji sada bivaju dorečeni jednim jasnim potezom od Monte Zara do obale, povezujući gradsko zelenilo sa obalom. Zelena kralježnica tako postaje niz sastavljen od postojećih i novih parkova u gradskom središtu koji vode prema sjevernoj obali. Postojeći parkovi, koji trenutno završavaju podno Arene, nastavljaju se uređenjem Karoline u natkrivenu garažnu kuću sa 300 parkinga koja zamjenjuje parkirne potrebe starogradske obale. Površina krova garažne kuće uređena je kao padina koja se spušta od Arene prema obali, a koja je obogaćena niskim raslinjem kako zelenilo ne bi zaklanjalo pogled prema Areni. Horizontalni flaster smješten na toj lokaciji premošćuje prometnicu koja dolazi iz smjera kružnog toka i vodi pješaka prema riječkom gatu na kojem je smješten privez za regionalne i izletničke linije. Zelena os se od Riječkog gata nastavlja postojećim parkom Kralja Franje Josipa te produžetkom na novouređenu površinu parka Kralja Zvonimira ispred hotela Rivijera bogatu sportskim sadržajima i urbanim vrtovima. Na ovom mjestu se nalazi sljedeći flaster koji vodi pješački tok od Trga na Mostu do novog pješačkog mosta na otok bogat gustom šumom i raslinjem u samom središtu grada. Otok je formiran na mjestu nasutog platoa koji se trenutno koristi kao suha marina, a nastao je oduzimanjem dijela kopna između Riječkog gata i novoplaniranog pomorskog terminala. Oduzimanjem od obale stvoren je bogat ambijent u zelenilu gdje se formira sportska lučica, ali i za potrebe proširenja drugih dijelova obale na mjestima gdje je to nužno zbog novih funkcija ili nepostojanja adekvatne širine. Time je čitav proces preuređenja linije obale Rive proveden u zatvoreni sustav kojem nije potrebna nabavka dodatnog materijala. Nakon urbanih vrtova zelenilo nastavlja put prema novom putničkom terminalu vodeći pješaka nasutim rampama preko prometnog križanja na trg terminala i zatim dalje duž obalu. Sam putnički terminal je opremljen za pristajanje katamarana i trajekata do 135 metara dužine i 6 metarskog gaza, a lociran je u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora kako bi se omogućio lakši transfer putnika.

13

14 Sjeverna vrata Pule Posljednju prostornu cjelinu čini pojas od putničkog terminala do Valelunge. Ova zona na sebe prima najveći intenzitet kolnog prometa neposredno nakon ulaza u grad. Predloženim rješenjem prometnog čvorišta na krajnjem sjeveru zone 3, pulska bi se zaobilaznica nastavila od istoka prema zapadu, šireći time gradski prostor ka sjevernoj obali pulskog zaljeva. Istovremeno, podno postojećeg nadvožnjaka omogućio bi se direktni pristup gradu sa sjevera, a vozila bi se preusmjeravala ka novoplaniranoj garaži. U ovakvom prometnom rješenju ulica uz obalu postaje dvotračna jednosmjerna prometnica prema gradu dok Trščanska ulica postaje dvotračna jednosmjerna ulica u suprotnom smjeru. Budući je ovo jedina od zona koja nema jasno formirano zaleđe, a kapaciteti potrebni za razvoj događanja duž ovog dijela obale nedostaju predložena je izgradnja stambenih tornjeva visine od P+11 do P+15, poslovnih zgrada od P+5 do P+7 i hotela koji bi bili smješteni na terasastim javnim površinama iznad park&ride garažnog sustava kako bi se zaleđe i ovog dijela rive naselilo neposrednim korisnicima. Osim za cestovni promet ova lokacija predstavlja vrata i željezničkom prometu. Postojeća željeznička stanica oprema se natkrivenim peronima, a po dolasku u grad putnicima je omogućen prelazak na niskopodni gradski tramvaj ili pak na brodski prijevoz za otok sv. Katarinu te dalje za Stoju ili Štinjan, a kontinuirani sustav parkova omugućuj nesmetan pješački put prema Areni i starom gradu. Posljednji je flaster istočne obale, tako, formiran kao serija nadstrešnica, terasa, trgova čija uloga je objediniti različite vrste transporta kao i omogućiti boravak i susret novih stanara zaleđa. Nakon ovog tranzitnog flastera obala se nastavlja prema Valelungi gdje tramvaj prelazi potok i nekadašnju granicu između vojnog i civilnog dijela Pule. Na tom mjestu je uređen postojeći trg, a u skladišta koja okružuju trg se useljavaju sportski klubovi, sportsko ribolovna društva, kulturni sadržaji te novi kolonizatori krčeći put ka sjevernoj obali.

15

16

17

18

19

20

Kako do nas Upute za dolazak do Medicinskog fakulteta u Rijeci Grad Rijeka nalazi se na raskrižju kopnenih i morskih puteva, te je povezan sa svijetom

Kako do nas Upute za dolazak do Medicinskog fakulteta u Rijeci Grad Rijeka nalazi se na raskrižju kopnenih i morskih puteva, te je povezan sa svijetom Kako do nas Upute za dolazak do Medicinskog fakulteta u Rijeci Grad Rijeka nalazi se na raskrižju kopnenih i morskih puteva, te je povezan sa svijetom zračnim, željezničkim, brodskim i autobusnim linijama.

Више

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“ BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA NOVO SARAJEVO Općinski načelnik (Nacrt) ODLUKA O PROVOĐENJU URBANISTIČKOG PROJEKTA MILKOS NOSILAC PRIPREME PLANA: OPĆINSKI NAČELNIK

Више

ODREDBE ZA PROVOĐENJE

ODREDBE ZA PROVOĐENJE -prijedlog- Na temelju čl. 109. st. 6., čl. 113. st. 1. i čl. 198. Zakona o prostornom uređenju (»Narodne novine«, br. 153/13) i članka 30. Statuta Grada Bakra (»Službene novine Primorsko-goranske županije«,

Више

Microsoft PowerPoint - Presentation 5. SUMP Koprivnica, Helena Hecimovic.pptx

Microsoft PowerPoint - Presentation 5. SUMP Koprivnica, Helena Hecimovic.pptx Razvoj Plana održive urbane mobilnosti - SUMP Grad Koprivnica 11 lipnja 2015. Koprivnica Helena Hecimovic, DAN Grad Koprivnica ukratko Grad na raskršću putova prednosti i nedostaci Sjedište Koprivničko-križevačke

Више

općina viškovo republika hrvatska primorsko-goranska županija I. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE VIŠKOVO veljača, 2012. godine urbanistički studio rijeka d.o.o. prostorno i urbanističko

Више

Microsoft Word - sazetak za javnost

Microsoft Word - sazetak za javnost Sadržaj Uvod 1 Obveze iz planova šireg područja 2 Program gradnje i uređenja prostora 4 Osnovna namjena prostora 4 Iskaz prostornih pokazatelja za namjenu, način korištenja i uređenja površina 5 Uvjeti

Више

План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска ра

План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска ра План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска развојна решења, која се не односе на услове, могућности

Више

PROJEKT GRADOVI EUROPE

PROJEKT GRADOVI EUROPE PROJEKT GRADOVI EUROPE LJUBLJANA LUCIA ŠANDRIĆ 7.A I.dio Zašto Ljubljana? Na otoku Ravi gdje svako ljeto provodim praznike upoznala sam prijateljicu Lenu koja živi u Ljubljani. Svake godine Lena mi priča

Више

L U Č K E P R I S T O J B E

L U Č K E    P R I S T O J B E LUČKA UPRAVA RIJEKA ----------------------------------------------------- PORT OF RIJEKA AUTHORITY L U Č K E P R I S T O J B E (pročišćeni tekst) RIJEKA, studeni 2018.godine Upravno vijeće Lučke uprave

Више

IZMJENA I DOPUNA PUP-a ZAPADNI ZAMET

IZMJENA I DOPUNA PUP-a ZAPADNI ZAMET IZMJENA DETALJNOG PLANA UREĐENJA CENTRA GORNJI ZAMET NARUČITELJ: IZRAĐIVAČ PLANA: GRAD RIJEKA ODJEL GRADSKE UPRAVE ZA RAZVOJ, URBANIZAM, EKOLOGIJU I GOSPODARENJE ZEMLJIŠTEM DIREKCIJA ZA URBANIZAM I EKOLOGIJU

Више

plan razvojnih programa

plan razvojnih programa PLAN RAZVOJNIH PROGRAMA ZA RAZDOBLJE OD 2019. DO 2021. GODINE CILJ CILJ 1. RAZVOJ ZELENOG GOSPODARSTVA Mjera 1.1. Razvoj poljoprivrede 1.2. Poticanje energetske učinkovitosti 1.3. Razvoj turizma 1.4. Razvoj

Више

(PLAN NABAVE 2013 rebalans III-slu\236b xlsb.xls)

(PLAN NABAVE 2013 rebalans III-slu\236b xlsb.xls) REBALANS III. PLANA NABAVE ZA 2013. GODINU - INVESTICIJE KONTEJNERSKI TERMINALI - Brajdica / Zagrebačka Batimetrija, geodetska mjerenja Geodetski radovi na Kontejnerskom terminalu Brajdica (II faza) 1-13

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда (

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана године Број: 5. ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ KИКИНДА Година 50. дана 20.02.2015. године Број: 5. 1. На основу одредбе члана 51. Статута општине Кикинда ( Службени лист општине Кикинда, број 4/06-пречишћени текст, 2/08, 19/08,

Више

Teme za završni rad školska godina 2018./19. Tehničar za cestovni promet ŠKOLA ZA CESTOVNI PROMET, ZAGREB TRG J. F. KENNEDYJA 8 ZAGREB, 17. LISTOPADA

Teme za završni rad školska godina 2018./19. Tehničar za cestovni promet ŠKOLA ZA CESTOVNI PROMET, ZAGREB TRG J. F. KENNEDYJA 8 ZAGREB, 17. LISTOPADA TEME ZA ZAVRŠNI RAD TEHNIČAR ZA CESTOVNI PROMET PREDMET: PROMETNA TEHNIKA 1. Analiza prometnih nesreća u Zagrebu (s osvrtom na udio mladih vozača) 2. Ponašanje sudionika u prometu pod utjecajem alkohola

Више

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE   mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE www.lemiforce.ba mob: 062 294 509 1. Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prelazu, ili koje prelazi pješački prelaz, ili koje

Више

VICKO-dpu

VICKO-dpu 1 DPU dijela Lovreta izmeñu Lovretske ul., THBZ-a i Gundulićeve ul. TEKSTUALNO OBRAZLOŽENJE I Obrazloženje 1. Polazišta 1.1. Značaj, osjetljivost i posebnosti područja u obuhvatu plana Zona obuhvata se

Више

ORGANIZACIJA I TEHNOLOGIJA DRUMSKOG SAOBRAĆAJA

ORGANIZACIJA I TEHNOLOGIJA DRUMSKOG SAOBRAĆAJA ORGANIZACIJA I TEHNOLOGIJA DRUMSKOG SAOBRAĆAJA Peto predavanje VOZNI PARK I NJEGOVA PODJELA, RAD VOZNOG PARKA, VREMENSKI BILANS RADA VOZNOG PARKA, IZMJERITELJI RADA Prof.dr Mirsad Kulović 9. VOZNI PARK

Више

PRAVILNIK o zonama, lokacijama, trajanju parkiranja, vremenu naplate parkiranja i visinama naknade za parkiranje na javnim parkiralištima u sustavu na

PRAVILNIK o zonama, lokacijama, trajanju parkiranja, vremenu naplate parkiranja i visinama naknade za parkiranje na javnim parkiralištima u sustavu na PRAVILNIK o zonama, lokacijama, trajanju, vremenu naplate i visinama naknade za parkiranje na javnim parkiralištima u sustavu naplate na području Grada Umaga-Umago NACRT PRIJEDLOGA Na temelju odredbe članka

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Funkcionalno urbano riječko područje ODRŽIVI LOGISTIČKI PLAN (SULP) Izrađivač: Rijeka promet d.d. TAKING COOPERATION FORWARD 2 PROJEKT SULPITER započeo u lipnju 2016. godine u sklopu programa Interreg

Више

ELABORAT

ELABORAT ADRESA: NARODNI TRG 1 200 ZADAR OIB: 099336184 GRAĐEVINA: LOKACIJA: PROJEKT: BROJ T.D.: P - 1803 ZOP: A 1814 PROMETNI PRIKLJUČAK k.č. 782/112 K.O. BOKANJAC PROJEKT PRIVREMENE REGULACIJE PROMETA PROJEKT

Више

I_Odredbe za provodenje_PRIKAZ IZMJENA

I_Odredbe za provodenje_PRIKAZ IZMJENA I VELJA»A I I 2017 I 17 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA UPU 1 Malinska, Radi i (GP-1) I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVOĐENJE SA PRIKAZOM IZMJENA I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KONZALTING I

Више

plan_rada_parking_servis_2018

plan_rada_parking_servis_2018 PLAN RADA ZA 2018. GODINU BIJELO POLJE, FEBRUAR 2018. GODINE Na osnovu člana 17 stav 1 tačka 3 Odluke o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću Parking servis Bijelo Polje i člana 11 stav 1 tačka

Више

Slide 1

Slide 1 Pilot projekt: Interpretacija antičkih (rimskih) cesta dalmatinskog zaleđa Split 1. veljače 2013. Dr. sc. E. Kušen, Univ. Spec. Oec. L. Uršić, Dr. sc. R. Tomljenović Kulturno-turističko bogatstvo županije

Више

Година LII Број 3/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. став 1. Закона о планирању и изградњи ( Службени гла

Година LII Број 3/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. став 1. Закона о планирању и изградњи ( Службени гла Година LII Број 3/2017 33 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. став 1. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/2009, 81/2009-исправка, 64/2010-Одлука

Више

Plan razv programa2016.RTF

Plan razv programa2016.RTF PRILOG BR Str. IZVRŠENJE PLANA RAZVOJNIH PROGRAMA GRADA KRKA ZA RAZDOBLJE..-.6.6. III. RAZVOJNI PROGRAMI Izvorni plan 6-6.6 Tekući plan 6 UKUPNO RASHODI I IZDACI 8.89.7..76,..Razvoj zelenog gospodarstva..

Више

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA NASELJA KRK

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA NASELJA KRK Grad Pula-Pola Gradsko vijeće Naziv prostornog plana: I. Izmjene i dopune UPU Marina Veruda SAŽETAK ZA JAVNOST Pula, 2019. Novi Urbanizam d.o.o., Budicinova 35, 52100 Pula, Hrvatska Tel: +385-(0)98-945-9210

Више

I

I ODREDBE ZA PROVOĐENJE Članak 1. U smislu ovih Odredbi, izrazi i pojmovi koji se upotrebljavaju imaju sljedeće značenje: 1. Građevina osnovne namjene - građevina na građevnoj čestici iste namjene koja je

Више

ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE GRADA ZAGREBA Ulica Republike Austrije 18_Zagreb_www.zzpugz.hr PRIKAZ IZMJENA I DOPUNA ODLUKE O DONOŠENJU URBANISTIĈKOG PL

ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE GRADA ZAGREBA Ulica Republike Austrije 18_Zagreb_www.zzpugz.hr PRIKAZ IZMJENA I DOPUNA ODLUKE O DONOŠENJU URBANISTIĈKOG PL Ulica Republike Austrije 18_Zagreb_www.zzpugz.hr PRIKAZ IZMJENA I DOPUNA ODLUKE O DONOŠENJU URBANISTIĈKOG PLANA UREĐENJA GOSPODARSKE ZONE SESVETE SJEVER Tekst oznaĉen crnom bojom - tekst koji se nije mijenjao

Више

PRILOZI Prilog 1.1. Popis Zakona i podzakonskih općih akata 1. Zakoni 1. Zakon o željeznici (NN 94/13,148/13 i 120/14) 2. Zakon o sigurnosti i interop

PRILOZI Prilog 1.1. Popis Zakona i podzakonskih općih akata 1. Zakoni 1. Zakon o željeznici (NN 94/13,148/13 i 120/14) 2. Zakon o sigurnosti i interop Prilog 1.1. Popis Zakona i podzakonskih općih akata 1. Zakoni 1. Zakon o željeznici (NN 94/13,148/13 i 120/14) 2. Zakon o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava (NN 82/13, 18/15 i 110/15)

Више

GRAD POREČ Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA STAMBENOG NASELJA BOLNICA Sažetak za javnost

GRAD POREČ Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA STAMBENOG NASELJA BOLNICA Sažetak za javnost GRAD POREČ Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA STAMBENOG NASELJA BOLNICA U V O D Odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja stambenog naselja Bolnica donijelo

Више

O-Pl-Novi gradski centar

O-Pl-Novi gradski centar На основу члана 24. став 1. тачка 55. Статута Града Новог Сада пречишћен текст ( Службени лист Града Новог Сада, број 43/08), поводом разматрања Предлога одлуке о изменама и допунама Плана генералне регулације

Више

I_TEKSTUALNI DIO_ODREDBE ZA PROVEDBU

I_TEKSTUALNI DIO_ODREDBE ZA PROVEDBU I OŽUJAK I I 2017 I 17 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA GROBLJA MARKOVO POLJE I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVEDBU I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KONZALTING I GRAD ZAGREB Naziv prostornog plana:

Више

Grad Poreč-Parenzo Gradsko vijeće Naziv prostornog plana: Urbanistički plan uređenja dijela Gradske rive Faza izrade: prijedlog za javnu raspravu SAŽE

Grad Poreč-Parenzo Gradsko vijeće Naziv prostornog plana: Urbanistički plan uređenja dijela Gradske rive Faza izrade: prijedlog za javnu raspravu SAŽE Gradsko vijeće Naziv prostornog plana: Urbanistički plan uređenja dijela Gradske rive Faza izrade: SAŽETAK ZA JAVNOST Poreč, ožujak 2019. Županija: Grad: Gradonačelnik: Istarska županija Loris Peršurić

Више

15. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA MATERIJAL UZ TOČKU 3. DNEVNOG REDA Donošenje Odluke o izradi Izmjene i dopune GUP -a Grada Čakovca 6. listo

15. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA MATERIJAL UZ TOČKU 3. DNEVNOG REDA Donošenje Odluke o izradi Izmjene i dopune GUP -a Grada Čakovca 6. listo 15. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA MATERIJAL UZ TOČKU 3. DNEVNOG REDA Donošenje Odluke o izradi Izmjene i dopune GUP -a Grada Čakovca 6. listopad 2011. PRIJEDLOG Na temelju odredbe članka 78. i

Више

Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od travnja 2018.godine Mje

Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od travnja 2018.godine Mje Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od 17.-20.travnja 2018.godine Mjesto održavanja natjecanja: Gimnazija Pula, Pula Smještaj:

Више

Strana 14 - Broj 1 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OMIŠA Petak, 17. veljače Ostale odredbe Članak 30. (1) Elaborat Urbanističkog plana izrađen je u šest

Strana 14 - Broj 1 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OMIŠA Petak, 17. veljače Ostale odredbe Članak 30. (1) Elaborat Urbanističkog plana izrađen je u šest Strana 14 - Broj 1 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OMIŠA Petak, 17. veljače 2012. Ostale odredbe Članak 30. (1) Elaborat Urbanističkog plana izrađen je u šest izvornika i sadrži knjigu 1. (tekstualni i grafički

Више

Microsoft Word - ODREDBE_PPPJR.doc

Microsoft Word - ODREDBE_PPPJR.doc 1. UVJETI ODREĐIVANJA I RAZGRANIČAVANJA POVRŠINA JAVNIH I DRUGIH NAMJENA Članak 4. (1) Osnovna namjena i način korištenja prostora te razgraničenje, razmještaj i veličina pojedinih površina prikazani su

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013) и члана 12. Правилника о поступку

Више

INFORMACIJE ZA NAVIJAČE UOČI FINALA HNK Za vrijeme utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo - HNK Rijeka (stadion Aldo Drosina, srijeda, 2

INFORMACIJE ZA NAVIJAČE UOČI FINALA HNK Za vrijeme utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo - HNK Rijeka (stadion Aldo Drosina, srijeda, 2 INFORMACIJE ZA NAVIJAČE UOČI FINALA HNK Za vrijeme utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo - HNK Rijeka (stadion Aldo Drosina, srijeda, 22. svibnja 2019, 18:00h) bit će na snazi posebna sigurnosna

Више

Na osnovu clana 217. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne Gore", br. 64/17, 44/18 i 63/18), clana 41. Zakona o urede

Na osnovu clana 217. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata (Sluzbeni list Crne Gore, br. 64/17, 44/18 i 63/18), clana 41. Zakona o urede Na osnovu clana 217. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne Gore", br. 64/17, 44/18 i 63/18), clana 41. Zakona o uredenju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne

Више

SADRŽAJ GLAVNOG PROJEKTA

SADRŽAJ GLAVNOG PROJEKTA Izradio: Građevina: Mapa: Vrsta projekta (razina i struka): Zajednička oznaka projekta: INSTITUT IGH d.d. 10 000 Zagreb, Janka Rakuše 1 JUŽNA OBILAZNICA GRADA OSIJEKA, DOGRADNJA JUŽNOG KOLNIKA, DIONICA:

Више

broj 043.indd - show_docs.jsf

broj 043.indd - show_docs.jsf ПРИЛОГ 1. Ширина заштитног појаса зграда, индивидуалних стамбених објеката и индивидуалних стамбено-пословних објеката зависно од притиска и пречника гасовода Пречник гасовода од 16 barа до 50 barа M >

Више

Sluzbene vijesti br.4 OK.indd

Sluzbene vijesti br.4 OK.indd 4 Temeljem članka 4 Statuta Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobora broj 3/16 i 1/18), gradonačelnik Grada Samobora nakon provedene 103. sjednice Kolegija, održane 2 svibnja 2019. godine, pod točkom

Више

Status pomorskog dobra u Republici Hrvatskoj_Loris Rak

Status pomorskog dobra u Republici Hrvatskoj_Loris Rak STATUS POMORSKOG DOBRA U REPUBLICI HRVATSKOJ Loris Rak, dipl. iur. Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci SADRŽAJ PREZENTACIJE Izvori prava o pomorskom dobru Definicija pomorskog dobra Obuhvat pomorskog

Више

godina 2015, Broj 15 od 20. srpnja Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Gračani Dolje Na temelju članka 86. Zakona o prostornom uređenju

godina 2015, Broj 15 od 20. srpnja Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Gračani Dolje Na temelju članka 86. Zakona o prostornom uređenju godina 2015, Broj 15 od 20. srpnja 2015. Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Gračani Dolje Na temelju članka 86. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine 153/13) i članka 38. točke 7. Statuta

Више

ПСД Поштар Нови Сад СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефони за контакт: канцеларија Телеф

ПСД Поштар Нови Сад СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефони за контакт: канцеларија Телеф СУ ПЛАНИНАРСКО СКИЈАШКО ДРУШТВО ПОШТАР НОВИ САД 21000 НОВИ САД, улица Народних хероја бр.2, Телефони за контакт: канцеларија Телефон: 021 4848-539, - 060 633-5124 - Томислав Стаменић, председник, - 062

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 67. Zakona o komunalnom gospodarstvu ("Narodne novine" broj 68/18, 110/18) i članka 29. Statuta Općine Baška ("Službene no

PRIJEDLOG Na temelju članka 67. Zakona o komunalnom gospodarstvu (Narodne novine broj 68/18, 110/18) i članka 29. Statuta Općine Baška (Službene no PRIJEDLOG Na temelju članka 67. Zakona o komunalnom gospodarstvu ("Narodne novine" broj 68/18, 110/18) i članka 29. Statuta Općine Baška ("Službene novine" Primorsko - goranske županije broj 12/13, 31/15,

Више

Razvoj poljoprivrede, razvoj turizma PLAN RAZVOJNIH PROGRAMA GRAD KOMIŽA Odgovornost za Naziv Polazne Ciljana Ciljana Ciljana provedbu mjere

Razvoj poljoprivrede, razvoj turizma PLAN RAZVOJNIH PROGRAMA GRAD KOMIŽA Odgovornost za Naziv Polazne Ciljana Ciljana Ciljana provedbu mjere Razvoj poljoprivrede, razvoj turizma PLAN RAZVOJNIH PROGRAMA 2016-2018 GRAD KOMIŽA prioritet programa/ cilja a i 2016 2017 2018 Pokazatelj rezultata 2016 2017 2018 P1008 dokumentacija UPU Podhumlje sjeverjug

Више

Temeljem članka 46

Temeljem članka 46 Na temelju članka 5.st.1.toč.6 i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine broj 67/08, 48/10,74/11 i 80/13) u svezi sa člankom 9. Odluke o uređenju prometa na području Grada Pule

Више

Microsoft Word - ETH2_EM_Amperov i generalisani Amperov zakon - za sajt

Microsoft Word - ETH2_EM_Amperov i generalisani Amperov zakon - za sajt Полупречник унутрашњег проводника коаксијалног кабла је Спољашњи проводник је коначне дебљине унутрашњег полупречника и спољашњег Проводници кабла су начињени од бакра Кроз кабл протиче стална једносмерна

Више

Sl-28.indd

Sl-28.indd 13. јун 2014. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НОВОГ САДА Број 28 Страна 437. 297 На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС,

Више

ISSN BROJ Petak, /19 NUMERO Venerdì,

ISSN BROJ Petak, /19 NUMERO Venerdì, ISSN 1847-5507 BROJ Petak, 28.01.2019. 02/19 NUMERO Venerdì, 28-01-2019 BROJ 02/19 28.01.2019. STRANICA 1 Na temelju članka 123. Statuta Grada Pula-Pula ( Službene novine Grada Pule br. 07/09, 16/09, 12/11,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/14 URBROJ: 2186/ Ljubešćica, 20. prosinca 201

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /16-01/14 URBROJ: 2186/ Ljubešćica, 20. prosinca 201 REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA LJUBEŠĆICA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 363-01/16-01/14 URBROJ: 2186/025-01-16-3, 20. prosinca 2016. Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

I OŽUJAK I I 2016 I 16 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA TURISTI»KE ZONE SANTA MARINA I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVOĐENJE I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTO

I OŽUJAK I I 2016 I 16 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA TURISTI»KE ZONE SANTA MARINA I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVOĐENJE I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTO I OŽUJAK I I 206 I 6 URBANISTI»KI PLAN UREĐENJA TURISTI»KE ZONE SANTA MARINA I TEKSTUALNI DIO - ODREDBE ZA PROVOĐENJE I URBANISTICA D.O.O. ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KONZALTING I Županija: ISTARSKA ŽUPANIJA

Више

Microsoft Word - ZAGREBOPEN10-Bilten.doc

Microsoft Word - ZAGREBOPEN10-Bilten.doc INVALIDSKI ODBOJKAŠKI KLUB ZAGREB BILTEN ORGANIZATOR Invalidski odbojkaški klub Zagreb Dragi sudionici Turnira, poštovani sportski prijatelji, čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas u ime Invalidskog

Више

Na temelju članka 15. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Siska ( Službeni glasnik Sisačkomoslavačke županije broj 12/09, 16/10, 9/11, 18/12, 4/13, 6/13

Na temelju članka 15. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Siska ( Službeni glasnik Sisačkomoslavačke županije broj 12/09, 16/10, 9/11, 18/12, 4/13, 6/13 Na temelju članka 15. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Siska ( Službeni glasnik Sisačkomoslavačke županije broj 12/09, 16/10, 9/11, 18/12, 4/13, 6/13 pročišćeni tekst, 14/14, 9/15, 10/16 i 6/18) i članka

Више

TUMAČ ZNAKOVA: MONTAŽNI OBJEKT DO 12 m 2 AMBULANTNA PRODAJA MORSKI BAZEN AQUA PARK DASKE ZA JEDRENJE VODENI SKUTER JEDRILICE NAJAM BRODICA PEDALINE SA

TUMAČ ZNAKOVA: MONTAŽNI OBJEKT DO 12 m 2 AMBULANTNA PRODAJA MORSKI BAZEN AQUA PARK DASKE ZA JEDRENJE VODENI SKUTER JEDRILICE NAJAM BRODICA PEDALINE SA TUMAČ ZNAKOVA: MONTAŽNI OBJEKT DO 12 m 2 AMBULANTNA PRODAJA MORSKI BAZEN AQUA PARK DASKE ZA JEDRENJE VODENI SKUTER JEDRILICE NAJAM BRODICA PEDALINE SANDOLINE ZABAVNI SADRŽAJ LEŽALJKE BICIKLE SUNCOBRANI

Више

II. ciljane IiD GUP-a PULA-ODREDBE ZA PROVODJENJE

II. ciljane IiD GUP-a PULA-ODREDBE ZA PROVODJENJE II. ciljane I i D GUP-a grada Pule- Prijedlog plana za javnu raspravu, sijeëanj 2014.g. PRIJEDLOG PLANA ZA JAVNU RASPRAVU, siječanj 2014.g. Županija/Grad Zagreb: ISTARSKA ŽUPANIJA Općina/grad: GRAD PULA

Више

TUMAČ ZNAKOVA: MONTAŽNI OBJEKT DO 12 m 2 AMBULANTNA PRODAJA MORSKI BAZEN AQUA PARK DASKE ZA JEDRENJE VODENI SKUTER JEDRILICE NAJAM BRODICA PEDALINE SA

TUMAČ ZNAKOVA: MONTAŽNI OBJEKT DO 12 m 2 AMBULANTNA PRODAJA MORSKI BAZEN AQUA PARK DASKE ZA JEDRENJE VODENI SKUTER JEDRILICE NAJAM BRODICA PEDALINE SA TUMAČ ZNAKOVA: MONTAŽNI OBJEKT DO 12 m 2 AMBULANTNA PRODAJA MORSKI BAZEN AQUA PARK DASKE ZA JEDRENJE VODENI SKUTER JEDRILICE NAJAM BRODICA PEDALINE SANDOLINE ZABAVNI SADRŽAJ LEŽALJKE BICIKLE SUNCOBRANI

Више

Temeljem članka 30

Temeljem članka 30 P R I J E D L O G ODLUKE O II. IZMJENAMA I DOPUNAMA PROGRAMA GRADNJE OBJEKATA I UREĐAJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE ZA GODINU PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradonačelnik KLASA: /17-01/03 URBROJ: 2167/01-09/ Por

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradonačelnik KLASA: /17-01/03 URBROJ: 2167/01-09/ Por REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PARENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradonačelnik KLASA: 406-01/17-01/03 URBROJ: 2167/01-09/01-17-2 Poreč-Parenzo, 02. veljače 2017. Na temelju članka 28.

Више

DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: [Type text]

DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: [Type text] DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: PROGRAM STRUČNE PRAKSE Tjedni (ukupni) fond sati : 80 sati Organizacija pošiljateljica učenika na stručnu praksu: ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA

Више

Na temelju članka 295. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 78/2015, 29/2018), članka Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 44/18) i P

Na temelju članka 295. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 78/2015, 29/2018), članka Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 44/18) i P Na temelju članka 295. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 78/2015, 29/2018), članka 98.- 101. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN 44/18) i Pravilnika o autobusnim kolodvorima (NN 57/2018), Polet

Више

VASKRS PROGRAM AMSTERDAM 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POLAZAK: POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, si

VASKRS   PROGRAM AMSTERDAM 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POLAZAK: POVRATAK: UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, si VASKRS www.bv-travel.me PROGRAM AMSTERDAM 4 DANA ( 3 NOĆENJA) POLAZAK: 25.04.2019. POVRATAK: 28.04.2019. UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje

Више

Parcela sa objektima - detaljne informacije Delovodni broj Katastarska opština i broj KO Čačak Grad Čačak Datum unosa/ažuriranja: Površina

Parcela sa objektima - detaljne informacije Delovodni broj Katastarska opština i broj KO Čačak Grad Čačak Datum unosa/ažuriranja: Površina Parcela sa objektima - detaljne informacije Delovodni broj Katastarska opština i broj KO Čačak Grad Čačak tum unosa/ažuriranja: 07.06.2016. Površina parcele (m 2 ) 125.560,00 Površina svih objekata (m

Више

slika grada grad kao slika

slika grada grad kao slika slika grada grad kao slika Izložba likovnih radova studenata Odjela za nastavničke studije u Gospiću slika grada - grad kao slika 26. travanj 10. svibanj 2017. Mali salon Muzeja Like Gospić Osim sigurnosti,

Више

ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom o

ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom o ODLUKA O ODREĐIVANJU AKUSTIČKIH ZONA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 54/2015 i 32/2017) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom određuju se akustičke zone za područja na delu

Више

1

1 SLUŽBENI GLASNIK GRADA DUBROVNIKA Broj 16. Godina LII Dubrovnik, 7. prosinca 2015. od stranice Sadržaj stranica GRADSKO VIJEĆE 186. Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja Babin Kuk pročišćeni

Више

Microsoft Word - Glasnik doc

Microsoft Word - Glasnik doc REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA MILNA SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE MILNA Broj: 2/12 Milna, 1. ožujka 2012. godine SADRŽAJ: I OPĆINSKO VIJEĆE 1. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o

Више

Microsoft Word - 21Prom1,16.doc

Microsoft Word - 21Prom1,16.doc 21-1. PRIJEVOZ PUTNIKA I ROBE TRANSPORT OF PASSENGERS AND GOODS Željeznički prijevoz Railway 1) 1) roba, tis. t 2) 2) Cestovni prijevoz Road roba, tis. t 3) 3) Cjevovodni Pipeline irano nafte i plina,

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijama

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijama EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM AMSTERDAM 5/4 DANA ( 4/3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje tolerancije i perfekcije Ovo

Више

Microsoft Word - FPZ_ispitni_rokovi_Diplomski studij_studeni_2018_final_po abecedi.docx

Microsoft Word - FPZ_ispitni_rokovi_Diplomski studij_studeni_2018_final_po abecedi.docx SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI Zagreb, Vukelićeva 4 RASPORED ISPITA Izvanredni ispitni rok akademske godine 2018./2019. za studente diplomskih studija, 17. studenoga 2018. (subota) P

Више

Microsoft Word - naslovna.doc

Microsoft Word - naslovna.doc РАНИ ЈАВНИ УВИД Oпштинска Управа Општине Ражањ Југословенски институт за урбанизам и становање, ЈУГИНУС ДОО Београд 2016. год. Материјал за рани јавни увид Наручилац : Oпштинска Управа Општине Ражањ Обрађивач

Више

untitled

untitled Analiza kapaciteta na ulivno- izlivnim rampama autoputa primenom HCM-a 2000 i HBS-a 2001 Prof. dr Vladan Tubić, dis Marijo Vidas, dis Rezultat rada na projektu Ministarstva za nauku i Rezultat rada na

Више

ZAVOD ZA URBANISTI^KO PLANIRAWE I PROJEKTOVAWE OP[TINE NEGOTIN

ZAVOD ZA URBANISTI^KO PLANIRAWE I PROJEKTOVAWE OP[TINE NEGOTIN 0.1. НАСЛОВНА СТРАНА МАТЕРИЈАЛ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД Назив планског документа: Наручилац израде планског документа: Носилац израде планског документа: Обрађивач планског документа: Одговорно лице / заступник

Више

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator: We

C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator:   We C O M P R E S S P O R T T R I A T L O N MOŠĆENIČKA DRAGA 2019. APSOLUTNO PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU I PARATRIATLONU Organizator: E-mail: Web: TRIATLON KLUB TRITON, RIJEKA info@mdtriathlon.com

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM AMSTERDAM 5 DANA ( 4 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Zemlja lala, klompi, sira, piva, vjetrenjača, dijamanata, dvoraca, zemlje tolerancije i perfekcije Ovo je najnaseljeniji

Више

MergedFile

MergedFile Investitor: Lokacija: Grad Čazma, Trg Čazmanskog kaptola 13 ; OIB: 81963437417 Vatrogasni dom Dapci zgrada javne namjene Dapci, k.č.br. 1271 k.o. Dapcii Zagrebačka 30 10313 Graberje Ivaničko Tel: ++385

Више

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE TUZLANSKI KANTON OPĆINA SREBRENIK BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA TUZLA CANTON MUNICIPALITY SREBRENIK N A C R T ODLUKA O KORIŠTENJU

Више

I

I grad cres republika hrvatska primorsko-goranska županija V. IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA NASELJA CRES GRAĐEVINSKIH PODRUČJA NASELJA NA 7 I POVRŠINA IZDVOJENIH NAMJENA knjiga 1 nacrt prijedloga

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Општина Велико Градиште Општинска управа Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Интерни број: /20

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Општина Велико Градиште Општинска управа Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Интерни број: /20 РЕПУБЛИКА СРБИЈА Општина Велико Градиште Општинска управа Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Интерни број: 353-264/2016-06 Број: ROP-VGR-30662-LOC-1/2016 Датум: 12.12.2016.год.

Више

На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14

На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14 На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14 и 145/14) и члана 39. став 1. тачка 6. Статута града

Више

Privremene regulacije prometa na autocestama u periodu od godine do godine Autocesta A1 (Zagreb - Bosiljevo - Split - Dubrovni

Privremene regulacije prometa na autocestama u periodu od godine do godine Autocesta A1 (Zagreb - Bosiljevo - Split - Dubrovni Privremene regulacije prometa na autocestama u periodu od 02.06.2017. godine do 04.06.2017. godine Autocesta A1 (Zagreb - Bosiljevo - Split - Dubrovnik) 1. DIONICA OD ČVORA OGULIN DO ČVORA BRINJE- zona

Више

ODREDBE ZA PROVOĐENJE (interno pročišćeni tekst Odredbi za provođenje Službeni glasnik Grada Omiša, broj 2/94, 1/99, 3/03, 6/05, 8/08. I 15/15.) Na te

ODREDBE ZA PROVOĐENJE (interno pročišćeni tekst Odredbi za provođenje Službeni glasnik Grada Omiša, broj 2/94, 1/99, 3/03, 6/05, 8/08. I 15/15.) Na te ODREDBE ZA PROVOĐENJE (interno pročišćeni tekst Odredbi za provođenje Službeni glasnik Grada Omiša, broj 2/94, 1/99, 3/03, 6/05, 8/08. I 15/15.) Na temelju odredbi članka 200. stavak 3. Zakona o prostornom

Више

EVROPSKI GRADOVI PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan o

EVROPSKI GRADOVI   PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan o EVROPSKI GRADOVI www.bv-travel.me PROGRAM MOSKVA 4 DANA (3 NOĆENJA) UKRATKO O DESTINACIJI Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan od glavnih ekonomskih, kulturnih, finansijskih i obrazovnih

Више

Posjet poduzeću Model Pakiranja d.d je u sklopu kolegija Menadžment ljudskih potencijala organizirana terenska nastava i posjet poduzeću M

Posjet poduzeću Model Pakiranja d.d je u sklopu kolegija Menadžment ljudskih potencijala organizirana terenska nastava i posjet poduzeću M Posjet poduzeću Model Pakiranja d.d. 23.5.2019. je u sklopu kolegija Menadžment ljudskih potencijala organizirana terenska nastava i posjet poduzeću Model Pakiranja. Studente je kroz poduzeće vodio g.

Више

TUMA OZNAKA lokacija zahvata-

TUMA OZNAKA lokacija zahvata- 32 31 30 29 27 2 71 70 79 TUMA OZNAKA lokacija zahvata- luka Pola išta Županijska lu ka uprava Kor ula 7 Trg Petra Šegedina 7, 2020 Kor ula Trnjanska 37, Zagreb Tel.: +38 (0)1 11 87 Fax: +38 (0)1 1 87

Више

Generalni urbanistički plan Kaštela

Generalni urbanistički plan Kaštela GENERALNI URBANISTIČKI PLAN KAŠTELA Izmjene i dopune, travanj 2009. (pročišćeni tekst) II Odredbe za provođenje Članak 1. Donosi se Generalni urbanistički plan Kaštela (u daljnjem tekstu: Plan, GUP). Generalnim

Више

URBANA VILA ROMANA VRSAR, CROATIA

URBANA VILA ROMANA VRSAR, CROATIA URBANA VILA ROMANA VRSAR, CROATIA VIENNA BUDAPEST VENICE LJUBLJANA AGREB VRSAR BELGRADE SARAJEVO Urbana Vila Romana nalazi se na mirnoj lokaciji u marini Vrsar u blizini mora i plaže. Stanovi imaju osiguran

Више

2016 Odluka o izradi izmjena UPU 1

2016 Odluka o izradi izmjena UPU 1 REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA VRBNIK Općinsko vijeće Na temelju članka 86. stavka 3. Zakona o prostornom uređenju (»Narodne novine«, broj 153/13) i članka 42. Statuta Općine Vrbnik

Више

SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VRSAR Vrsar, Broj: 02/17 Godina: XI IZDAVAČ: Općina Vrsar UREDNIŠTVO: Trg Degrassi 1, Vrsar ODGOVORNI UREDNIK: Sand

SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VRSAR Vrsar, Broj: 02/17 Godina: XI IZDAVAČ: Općina Vrsar UREDNIŠTVO: Trg Degrassi 1, Vrsar ODGOVORNI UREDNIK: Sand SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VRSAR Vrsar, 16.02.2017. Broj: 02/17 Godina: XI IZDAVAČ: Općina Vrsar UREDNIŠTVO: Trg Degrassi 1, Vrsar ODGOVORNI UREDNIK: Sandi Čuka TEHNIČKI UREDNIK: Zdravko Šverko Izlazi po potrebi

Више

Microsoft Word - sažetak za javnost doc

Microsoft Word - sažetak za javnost doc SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA PUČIŠĆA Naziv plana: URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA "LUKA" IZDVOJENE POVRŠINE UGOSTITELJSKO TURISTIČKE NAMJENE (T2) S AKVATORIJEM SAŽETAK ZA JAVNOST Nositelj izrade: OPĆINA

Више

plan_razv_programa3g

plan_razv_programa3g .1.15 Str. 1 PLAN RAZVOJNIH ZA DO 18 GOD. III. RAZVOJNI PROGRAMI UKUPNO RASHODI I IZDACI PLAN ZA GODINU: 19.861.5 18.567.5 8.91.5 razdjel glava 1. UNAPREĐENJE KVALITETE ŽIVOTA 1.1 POBOLJŠANJE KVALITETE

Више

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Grada Zlatara ( Službeni glasnik Krapinsko-zagorske

Више

(Microsoft Word - pro\350i\232\346ene odredbe PISAK-3 MATE)

(Microsoft Word - pro\350i\232\346ene odredbe PISAK-3 MATE) URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA NASELJA PISAK ODREDBE ZA PROVOðENJE Članak 4. (1) Provedba Urbanističkog plana uređenja naselja Pisak (u daljnjem tekstu. Urbanistički plan) temeljit će se na ovim odredbama,

Више

SLUŽBENI GLASNIK 5-12

SLUŽBENI GLASNIK 5-12 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE KUKLJICA BROJ: 5 KUKLJICA, 06. srpnja 2012. godine GODINE: VIII AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KUKLJICA Odluka o donošenju ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine

Више