ITSF RULE BOOK

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ITSF RULE BOOK"

Транскрипт

1 ITSF PRAVILNIK Uvodna riječ Predsjednika Odbora za pravila ITSF-a Stvoriti ozračje zdravog nadmetanja u svakom sportu moguće je jedino uspostavljanjem pravila kojih su se sudionici dužni pridržavati kako bi se osigurao fairplay. Iznimno je važno svim sudionicima omogućiti neometan pristup izvoru iz kojeg će se informirati o pravilima igre koja ih obvezuju. Ovaj jedinstveni i iscrpni međunarodni pravilnik sročen je s ciljem da igračima olakša natjecanje bilo gdje u svijetu i na bilo kojem stolu. Nadamo se da će Vam ovaj pravilnik pomoći u nastojanju da nadmašite vlastita očekivanja igrajući stolni nogomet. iskreno Vaš, Tom Yore, Predsjednika Odbora za pravila ITSF-a SADRŽAJ SADRŽAJ. UVOD ODGOVORNI ORGANI OPREMA 1. Kodeks etike.. 2. Susret 3. Početak susreta 4. Pravila o servisu i spremnosti za igru 5. Naknadni servisi. 6. Loptica u igri. 7. Loptica izvan stola. 8. Mrtva loptica.. 9. Time out 10. Nastavak igre nakon time outa. 11. Službeni time out 12. Postizanje pogotka 13. Odabir strane stola 14. Zamjena igraćih pozicija Rotacija šipke (Spinning). 16. Pomicanje stola (Jarring) Poništaj (Reset). 18. Posezanje rukom u prostor za igru 19. Promjene na stolu 20. Ometanje Zagrijavanje Bon ton Dodavanje loptice..

2 24. Vremenski posjed loptice. 25. Zadržavanje igre (Delay) 26. Pozivanje i gubitak susreta Tehnička greška Odluka i žalba. 29. Pravila odijevanja. 30. Direktor turnira UVOD Natjecatelji i organizatori dužni su se pridržavati ovog pravilnika. a- Pravilnik je zamišljen kao vodič kojim će se služiti odgovorne osobe. Cilj Pravilnika je ponajprije objasniti pravila igre. Odgovorne osobe moraju pripaziti da prestrogo provođenje tih pravila ne ide nauštrb protočnosti i brzine igre. b- Podsjetnik: najvišu instancu u tumačenju Pravilnika za trajanja turnira predstavljaju Predstavnici ITSF-a. Njihove se odluke imaju uvažavati i ne može ih se osporiti. Predstavnika ITSF-a može se konzultirati u vezi tumačenja Pravilnika. Direktor turnira preuzet će dužnosti Predstavnika ITSF-a ukoliko dotični ne prisustvuje turniru. c- Pravila ovog Pravilnika su koncipirana tako da maksimalno olakšaju odlučivanje Službenika ITSF-a ali i sporazumijevanje igrača. d- Cilj je svesti subjektivna tumačenja Pravilnika na najmanju moguću mjeru. e- Uzajamno poštovanje igrača iskazano kroz igru i očitost pravila svakom promatraču još su neki od ciljeva ovog Pravilnika. f- Podsjetnik korisniku Pravilnika: iako sporenje sudačkih odluka nije dozvoljeno, greške u procjeni su moguće i stoga su sastavni dio igre. OVLAŠTENE OSOBE a- Odbor za Pravilnik, pod nadležnošću Odbora za natjecanje, tvorac je i redaktor Pravilnika. Izvršni odbor ITSF-a početkom svake sezone utvrđuje i izglasava Pravilnik. Kontrola i dopuna Pravilnika vrše se na Općoj skupštini. b- Odbor za Pravilnik će u slučaju neke nedosljednosti čak i usred sezone predložiti neposrednu dopunu Pravilnik. Izvršni odbor ITSF-a glasa o toj dopuni. c- Uporaba Pravilnika dužnost je svih Predstavnika ITSF-a, sudaca i igrača. d- Susrete može suditi za to predviđena osoba ali i sami protivnici. Sudac je ovlaštena osoba kad sudi susret. Svaki sudac koji je prisutan u prostorijama održavanja turnira, može biti angažiran nakon poziva sudionika susreta koji protivnici sude samostalno. Sudački i Predstavnički odbor bit će sazvani u slučaju nepremostive poteškoće. Sudački i Predstavnički odbor dužni su odluku u slučaju nepremostive poteškoće prenijeti Odboru za natjecanje koji zauzvrat tu odluku objavljuje svim članovima. e- Sudac se, koji je usred igre zamoljen za savjet, smije savjetovati sa drugim sucima koji su nazočili incidentu. Sudac će uvažiti savjet najviše rangiranog prisutnog suca, do razreda Predstavnika ITSF-a. Konzultirani će sudac naložiti nastavak igre, bez udovoljavanja zahtjevu za izricanjem prekršaja ili priznavanjem gola ukoliko nije bilo prisutnih sudaca.

3 f- Pitanja, zahtjevi za objašnjenjem i zahtjevi za promjenom pravila moraju biti upućeni odgovornoj osobi iz Sudačkog i Predstavničkog odbora. Ta osoba odgovorna je nadležnoj osobi Odbora za natjecanje. g- Glavni sudac zadužen je za kažnjavanje i sankcije koje uključuju gubitak seta ili susreta. Direktor turnira će u slučaju ozbiljnijeg kažnjavanja odaslati izvještaj Disciplinskom odboru. h- Tijekom turnira u iznimnim okolnostima ova pravila mogu biti promijenjena i prilagođena uz suglasnost delegata ITSF-a i/ili Glavnog predstavnika ITSF-a. Promjene moraju bez odgode biti dojavljene Odboru za natjecanje i Izvršnom odboru ITSF-a u protivnom turnir može izgubiti ITSF status. STOL OPREMA a- Opća skupština ITSF-a proglasila je službene stolove. Izbor stolova može se promijeniti u skladu s ugovorom između ITSF-a i proizvođača te partnera. b- Organizator mora pružiti natjecateljsku opremu (brušene igrače, čiste i ravne šipke). c- Podloga za igru nipošto ne smije biti brušena, u protivnom će turnir biti izbačen, a podloga će morati biti vraćena u izvorno stanje. d- Natjecatelji smiju podmazivati šipke. Unutrašnjost teleskopskih šipki ne smije se podmazivati. e- Odlukom organizatora o uporabi određenih proizvoda za podmazivanje i čišćenje propisuje se isključivo korištenje navedenih sredstava. Propisana sredstva moraju biti dostupna natjecateljima. Uporaba nedopuštenih sredstava imati će za posljedicu isključenje natjecatelja iz turnira. f- Uporaba smole (kakva se koristi u rukometu), magnezija ili sličnih tvari na stolu (podloga, ručke, loptice) zabranjena je i može rezultirati isključenjem sa turnira. g- Organizator po slobodnoj procjeni može zabraniti uporabu bilo kakvih sredstava koja bi mogla nauditi natjecateljima ili oštetiti stolove. h- Zabranjene su sve promjene koje je moguće izvršiti da bi se narušila dinamika igre s izuzetkom uobičajenog održavanja stola. LOPTICE a- Opća skupština ITSF-a odabrala je službene loptice. Dopuna ovom pravilu bit će učinjena nakon konačnog izbora loptica za sezonu. b- Susreti se igraju lopticama kupljenim u prostorijama održavanja turnira. c- Natjecatelji bi morali moći pribaviti turnirske loptice. RUČKE a- Natjecatelj može koristiti ručke po vlastitom izboru ukoliko je izmjena ručki predviđena. Ručke mora biti moguće montirati na šipke tako da ne prouzroče štetu na stolu ili ozljedu natjecatelju. b- Pokretima natjecatelja ne smije se pripomagati niti ih ometati. Uporaba mehanike nije dozvoljena. Ručka mora biti sigurno pričvršćena za šipku na koju su instalira.

4 c- Određene ručke mogu odlukom organizatora biti proglašene opasnim i stoga ih natjecatelji ne smiju koristiti. Odbijanje natjecatelja da ukloni svoje ručke može rezultirati isključenjem sa turnira. d- Zamjena ručki mora se izvršiti u vremenu koje natjecateljima stoji na raspolaganju između setova, time outa ili zgoditaka. DODATNA OPREMA a- Druga dodatna oprema (rukavice, elastični zavoji, neproklizavaujući rukavi ) dozvoljena je ukoliko ne predstavlja opasnost natjecateljima ili drugim sudionicima. b- Podloga i bočne strane stola ni u kojem slučaju ne smiju biti preinačene dodatnom opremom. 1. Kodeks etike Povredom Kodeksa etike smatra se svaki nesportski i neetički čin izvršen za vrijeme trajanja turnira u prostorijama u kojima se turnir održava. Uzajamno poštovanje među natjecateljima, sucima i/ili gledateljima je nužnost. Jedan od ciljeva svakog natjecatelja i suca trebao bi biti i prikazu stolnog nogometa u pozitivnom i sportskom svjetlu. 1.1 Gubitak susreta, isključenje iz turnira i/ili novčana globa moguće su sankcije u slučaju kršenja Kodeksa etike. Glavni sudac i Direktor turnira, a supsidijarno i Disciplinska komisija ITSF-a odlučuju o počinjenom prekršaju i prikladnoj sankciji. 2. Susret Susret se sastoji od setova, a igra se na tri (3) dobivena seta ukoliko Direktor turnira ne donese drugačiju odluku. Završni set susreta osvaja onaj tko prvi postigne pet (5) zgoditaka i ima dva (2) boda prednosti. Takav set igrat će se do najviše osam (8) bodova. 2.1 Direktor turnira će u najavi turnira obznaniti broj setova po susretu. 2.2 Direktor turnira smanjit će broj setova i bodova po susretu ukoliko to postane presudni činitelj Odluka je konačna, a odnosi se na sve susrete s dotičnog natjecanja. 2.3 Natjecateljski odbor ITSF-a će kroz službenu ITSF-ovu najavu objaviti broj setova na svakom službenom ITSF-ovom turniru. 2.4 Gubitak susreta ili isključenje iz turnira moguće su sankcije po sve natjecatelje koji se ne pridržavaju službene odredbe o broju setova i bodova.

5 3. Početak susreta Bacanje novčića prethodi početku susreta. Pobjednik bira stranu stola s koje započinje susret ili početni servis. 3.1 Odluka o odabiru strane stola ili početnom servisu je ireverzibilna. 3.2 Susret službeno započinje stavljanjem loptice u igru. (VAŽNO: Psovanje može biti povod izravnom zaključenju susreta ukoliko su za stolom prisutni natjecatelji i dodijeljeni Predstavnik.) 4. Pravila o servisu i spremnosti za igru Definicija servisa: postavljanje loptice rukom u doseg igrača sa šipke-5 u slučaju početnog servisa, nakon postignutog zgoditka ili ako je loptica dosuđena protivniku zbog kršenja pravila. Pravilo o spremnosti za igru bit će primijenjeno svaki put kad se loptica stavlja u igru. 4.1 Servis Servis otpočinje zaustavljenom lopticom u dosegu središnjeg igrača sa šipke- 5. Natjecatelj koji servira dužan se pridržavati pravila o spremnosti za igru Natjecatelj će ponoviti servis ako je servis pogrešno izveden u slučaju da je pogreška uočena prije postizanja pogotka. Prigovor nije valjan ukoliko je pogodak postignut. Ponovljena greška pri servisu temelj je gubitku prava na servis. 4.2 Pravilo o spremnosti za igru Natjecatelj će prije stavljanja loptice u igru upitati protivnika da li je spreman za igru i to upotrebom riječi: 'spreman?', 'ok?' ili 'ready?'. Protivnik ima tri sekunde kako bi odgovorio: 'spreman!', 'ok!' ili 'ready!'. Natjecatelj će potom unutar tri sekunde staviti lopticu u igru. Prekoračenje ovog vremenskog ograničenja smatra se odugovlačenjem igre/delay (vidi Pravilo 25). Natjecatelj mora lopticu taknuti sa barem dva igrača i pričekati barem jednu sekundu prije daljnjeg prosljeđivanja loptice. Natjecatelj nije obvezan zaustaviti lopticu. Vremensko ograničenje počinje teći jednu sekundu nakon što loptica dotakne drugog igrača sa iste šipke Upozorenje i stavljanje loptice na izvorno polazište sankcija je za stavljanje loptice u igru prije protivnikovog odgovora: 'spreman!', 'ok!' ili 'ready!'. Ponovljena greška temelj je gubitku prava na servis Nastavljanje igre (uključujući i postizanje pogotka) ili preuzimanje servisa mogući su ishodi koji ovise o volji protivnika, a posljedica su kršenja obveze doticanja loptice sa barem dva igrača i potom čekanja od najmanje jedne sekunde prije prosljeđivanja loptice. 5. Naknadni servis Pravo na naknadne servise, izuzev početnog, ima momčad koja zadnja primi pogodak. Pravo na početni servis u setu, u susretu koji se sastoji od više setova, ima momčad koja je izgubila prethodni set.

6 5.1. Igra će biti zaustavljan, a ovlaštena momčad će preuzeti servis ako je servis izvela neovlaštena momčad u slučaju da je pogreška uočena prije postizanja pogotka. Prigovor nije valjan ukoliko je pogodak postignut, a igra će biti nastavljena kao da prekršaja nije bilo. 5.2 Momčadi koja je izvorno imala pravo servirati to će pravo biti vraćeno u slučaju kad je slijedom prekršaja pravo na servis dobio protivnik, a loptica ostala umrtvljena u prostoru između šipki Loptica u igri Loptica ostaje u igri sve dok ne odleti sa stola, ne bude proglašena umrtvljenom/mrtvom, ne bude zatražen predah/time-out ili nije postignut pogodak. 7. Loptica izvan stola Loptica koja napusti teren za igru i pritom dotakne rezultatsku oznaku, držač svjetla ili drugi predmet koji nije sastavni dio stola biti će proglašena 'loptica izvan stola'. Igra će biti nastavljena lopticom koja se vratila na podlogu bez diranja rukom (npr. sklizanje po gornjoj plohi bočne strane stola). 7.1 Definicija igraće plohe: igraća ploha sastoji se od igrače podloge i stranica kabineta do visine gornje plohe dotične stranice. Gornje plohe kabineta smatraju se dijelom igraće plohe ukoliko se loptica odmah vrati na igraču podlogu. 7.2 Lopticu koja uđe u možebitni procjep za serviranje i potom se vrati na igraću podlogu također se i dalje smatra dijelom igre. 7.3 Loptica koja zbog snažnog udarca ili dodavanja bude izbačena sa stola u igru će vratiti protivnik servisom sa šipke Natjecatelju nije dozvoljeno izvoditi udarac koji šalje lopticu iznad protivničke šipke (npr. Aerial Shot). Zabrani ne podliježe udarci koji šalju lopticu iznad protivničke šipke u slučaju da se loptica odbila od neke druge šipke. 7.5 Kršenje pravila navedenog u čl. 7.4 ima za posljedicu dodjelu protivniku prava na servis sa šipke Mrtva loptica/dead ball Loptica koja se u potpunosti prestala kretati, a nije u dosegu bilo kojeg igrača s bilo koje šipke bit će proglašena 'mrtvom lopticom'. 8.1 Loptica koja se umrtvi između šipki-5 u igru će vratiti natjecatelj koji izvorno na to ima pravo (vidi pravilo 4).

7 8.2 Loptica koja se umrtvi između gola i šipki-5 vraća se u igru serviranjem sa šipke-2 s mjesta koje je najbliže mjestu na terenu na kojem se loptica u potpunosti prestala kretati. Natjecatelj je obvezan pravilom o spremnosti za igru (vidi pravilo 4). 8.3 Vremensko ograničenje biti će odgođeno sve dok se lopticu koja se vrti u kaznenom prostoru, a nije u dosegu niti jednog od 3 moguća igrača, ne proglasi mrtvom ili se ona sama primakne u doseg igrača Loptica koja namjerno bude umrtvljena bit će dosuđena protivniku na servis (npr. guranje loptice odozdo do mjesta s kojeg se više ne može doseći). 9. Time out Natjecatelji za vrijeme jednog seta imaju pravo na dva time outa u najdužem trajanju od 30 sekundi, a u to vremenu smiju napustiti stol. Time out smije pozvati natjecatelj koji posjeduje lopticu tek kad se ona posve primirila. Natjecatelji mogu pozvati time out kad loptica nije u igri. 9.1 Natjecatelji imaju pravo na svih 30 sekundi time outa čak i ukoliko nisu zvali time out. 9.2 Natjecateljski parovi smiju zamijeniti pozicije za vrijeme time outa (vidi pravilo 14.1). 9.3 Broju dozvoljenih time outa u narednom setu biti će oduzet time out pozvan između setova. 9.4 Time out će biti dosuđen natjecatelju koji digne ruke od drški i u potpunosti se okrene od stola, dok je loptica još u igri Natjecatelj smije maknuti obje ruke s ručki do najviše tri sekunde kako bi ih neposredno pred udarac obrisao. Vrijeme potrošeno u tu svrhu dijelom je vremena odobrenog vremenskim ograničenjem za izvođenje udarca. Protivnici momčadi koja lopticu ima u posjedu trebali bi se koncentrirati čak i u periodu u kojem natjecatelj briše ruke odnosno ručke Udarac ili dodavanje smije biti izvedeno tek po isteku jedne sekunde od trenutka kad se ruka odnosno zglob dotakao ručke. 9.5 Natjecatelj smije pozvati time out i dok je loptica u igri samo ako je loptica u tom trenutku u njegovom posjedu. Vrijeme time outa teče od trenutka kad je pozvan Onoga tko neposredno nakon pozvanog time outa pokuša udarac ili dodavanje kaznit će se za ometanje (vidi Pravilo 20). 9.6 Onomu tko pozove time out dok je u posjedu loptice, a loptica je u igri i još se kreće, loptica će biti oduzeta i predana protivniku na servis sa šipke-5.

8 Onoga tko nije u posjedu loptice dok je ona još u igri, a pozove time out kaznit će se za ometanje (vidi Pravilo 20) Protivnik je postigao pogodak u slučaju pozvanog time outa dok je loptica još bila u igri i u pokretu ako je loptica otišla u gol onoga tko je time out pozvao. 9.7 Onoga tko nije spreman za igru nakon vremena od 30 sekundi kaznit će se za odugovlačenje/delay (vidi Pravilo 25). 9.8 Onomu tko zatraži više od dva time outa po setu biti će izrečeno upozorenje i uskraćen zahtjev. Onomu tko pozove nedopušteni time out dok je u posjedu loptice, loptica će biti oduzeta i predana protivniku na servis sa šipke-5. Naknadni zahtjevi biti će kažnjeni izricanjem tehničkog prekršaja (kazneni udarac) Onomu kome je zbog odugovlačenja/delay izrečeno više od dva time outa u jednom setu, a tko zatraži drugi službeni time out i ne bude mu odobrena žalba ili drugi razlog za poziv službenog time outa biti će izrečen tehnički prekršaj. 9.9 Natjecatelj smije ponovno zatražiti time out tek nakon što je loptica vraćena u igru (tako što je pokrenuta) i nakon što je loptica napustila šipku s koje se loptica vratila u igru. Šipka s golmanom i šipka-2 smatraju se jednom šipkom Kršenje pravila 9.9 biti će kažnjeno oduzimanjem i predajom loptice protivničkom golmanu. Prekršitelj ne će biti kažnjen oduzimanjem prava na time out Natjecatelji smiju iskoristiti time out kako bi podmazali šipke, očistili podlogu itd. Lopticu se smije uzeti rukom tek nakon dozvole protivnika pod uvjetom da se vrati na točno mjesto s kog je uzeta. Protivnik ili sudac, ukoliko je prisutan, može odbiti zahtjev za posezanjem prema loptici (npr. loptica blizu crte gola) Loptica će biti predana protivniku na servis sa šipke-5 ako se igrač ogluši o zabranu i uzme lopticu. Pogodak će biti priznat protivniku ako natjecatelj usprkos zabrani rukom uzme lopticu sa gol linije. 10. Nastavak igre nakon time outa Loptica će po isteku time outa biti vraćena na mjesto na kojem se zatekla u trenutku pozivanja time outa Natjecatelj koji posjeduje lopticu mora se uvjeriti da je protivnik spreman za igru u slučaju kad je loptica bila u igri i u pokretu neposredno prije pozivanja time outa. Natjecatelj more lopticu taknuti sa barem dva igrača i pričekati barem jednu sekundu prije daljnjeg prosljeđivanja loptice (vidi Pravilo 4).

9 Protivnik odlučuje da li će igru nastaviti s trenutne pozicije ili će preuzeti servis ukoliko natjecatelju loptica pobjegne nakon što je ruke ponovno stavio na ručke, a prije nego je ispoštovao pravilo o nastavljanju igre Lopticu koja nije bila u igri u trenutku pozivanja time outa u igru će vratiti onaj tko na to ima pravo u skladu s pravilima Lopticu u igru vraća onaj tko je zadnji primio pogodak neovisno o tome kad je time out pozvan (npr. u trenutku kad je gol postignut, a prije servisa) Protivnik odlučuje da li će igru nastaviti s trenutne pozicije ili će preuzeti servis ukoliko natjecatelj na nedopušten način vrati lopticu u igru. 11. Službeni time out Službeni time out ne ulazi u zbir dopuštenog broja time outa po setu. Istekom službenog time outa loptica će biti vraćena u igru kao nakon normalnog time outa Natjecatelji mogu pozvati suca koji nije bio prisutan kod stola u trenutku izbijanja spora. Takav zahtjev može biti postavljen u bilo kojem trenutku susreta pod uvjetom da je loptica zaustavljena ili umrtvljena Službenim time outom smatra se prvi takav zahtjev Zahtjev za službenim time outom onoga tko nema lopticu u posjedu dok je ona u igri i u pokretu, u trenutku kad protivnik puca ili dodaje lopticu, biti će okarakteriziran kao ometanje. Zahtjev za službenim time outom dok je loptica u igri i u pokretu biti će okarakteriziran kao ometanje Onomu tko zahtijeva drugi službeni time out nakon što je susret nastavljen u prisutnosti suca biti će oduzeto pravo na korištenje jednog time outa. Zahtjev smije biti postavljen ukoliko loptica nije u igri ili je umrtvljena. Onoga tko zahtijeva drugog suca dok je loptica u igri kaznit će se izricanjem tehničkog prekršaja Glavni sudac odnosno Direktor turnira donosi odluku o zahtjevu da se nakon što se susret nastavio u prisutnosti dva suca oni zamijene drugim sucima. Onoga čiji je zahtjev odbijen kaznit će se izricanjem tehničkog prekršaja (kazneni udarac) Brisano 11.3 Natjecatelji ne smiju zamijeniti igraće pozicije za vrijeme službenog time outa ukoliko na to nemaju pravo (vidi Pravilo 14) Održavanje stola ukoliko je nužno izvršiti bilo kakvo servisiranje stola npr. promjena loptica, pritezanje igrača itd. ono će se izvršiti prije početka

10 susreta. Iznenadne promjene na stolu tijekom susreta kao što su prelomljeni igrač, potrgani vijak, raspadnuti odbojnik, izvijena šipka itd. temelj su pozivanju time outa zbog održavanja stola Popravak igrača koji se prelomio u kontaktu s lopticom izvršit će se u službenom time outu. Susret će se nastaviti s pozicije na kojoj se igrač prelomio Susret se zaustavlja u trenutku u kojem osvjetljenje stola zataji (kao da je pozvan službeni time out) Uobičajeno održavanje kao što je podmazivanje šipki izvodi se između setova ili za vrijeme time outa Nedopušteni predmeti na igraćoj podlozi susret se zaustavlja, a nedopušteni predmet miče u slučaju da takav dospije na igraću podlogu. Nedopušteni predmeti koji bi mogli pasti na igraću podlogu ne smiju se nalaziti na krajevima stola. Susret nastavlja natjecatelj koji je bio u posjedu loptice u trenutku kad je susret zaustavljen sa mjesta gdje se loptica zatekla Susret će biti zaustavljen, a nedopušteni predmet uklonjen ako je loptica na igraćoj podlozi došla u dodir s previđenim nedopuštenim predmetom. Susret se nastavlja s mjesta na kojem se loptica zatekla u trenutku zaustavljanja susreta Medicinski time out natjecatelji smiju zatražiti medicinski time out. Direktor turnira, Glavni sudac ili sudac za stolom zahtjevu mora udovoljiti ako je medicinski problem očit i pritom će odrediti vrijeme trajanja medicinskog time outa do najviše 60 minuta. Natjecatelj fizički nesposoban za nastavak susreta mora predati susret Onomu kome je uskraćen medicinski time out oduzet će se pravo na jedan time out. Diskrecijskom ocjenom suca može biti izrečeno i odugovlačenje/delay (vidi Pravilo 25). 12. Postizanje pogotka Zgoditak će se brojiti kao jedan bod ukoliko je loptica ušla u gol na dozvoljen način. Zgoditak će biti priznat kad loptica uđe u gol, a potom iz gola izađe na igraću podlogu i/ili napusti stol Zgoditak će biti priznat kad se natjecatelji sporazumiju da je gol postignut ali bod je nehotice ostao nezabilježen. Zgoditak ne će biti priznat kad se natjecatelji ne mogu sporazumjeti da je gol postignut ukoliko je bod nehotice ostao nezabilježen. Prigovor se ne može podnijeti početkom novog seta ili susreta, a zgoditak ostaje nepriznat Odluku o tome da li je loptica ušla ili nije ušla u gol donijeti će sudac. Sudac donosi odluku temeljem obavijesti prikupljenih od natjecatelja i/ili

11 gledaoca. Nepotpuna informacija temelj je odluci po kojoj pogodak ne će biti priznat Onomu tko s namjerom, a protivno pravilima zabilježi bod kao da je zgoditak postignut izreći će se tehnička pogreška, a bod ne će biti priznat. Naknadno kršenje ovog pravila temelj je za gubitak seta ili susreta (o čemu odluku donosi Glavni sudac). 13. Odabir strane stola Natjecatelji mogu zamijeniti strane prije drugog seta. Natjecatelji koji su odlučili mijenjati strane moraju mijenjati strane nakon svakog seta do kraja susreta. Ukupno vrijeme između setova iznosi 90 sekundi Natjecatelji imaju pravo na najviše 90 sekundi. Natjecatelji se mogu usuglasiti da s igrom započnu i prije isteka svih 90 sekundi Onomu tko nije spreman za igru nakon isteka 90 sekundi izreći će se odugovlačenje (vidi Pravilo 25). 14. Zamjena igraćih pozicija Susret parova zahtijeva da natjecatelji zauzmu i ostanu na svojoj točno određenoj, logičnoj poziciji. Zamjena pozicija može se izvršiti po postignutom pogotku, po pozvanom time outu ili po izrečenoj tehničkoj pogrešci Natjecatelji smiju zamijeniti igraće pozicije za vrijeme time outa, između zgoditaka, između setova ili prije i/ili poslije udarca dodijeljenog zbog tehničke pogreške Zamjena igraćih pozicija ne može biti izvršena sve dok se susret ne nastavi pa potom opet pozove time out Zamjena igraćih pozicija izvršena je kad se oba natjecatelja nalaze na odgovarajućim mjestima okrenuti stolu. Onaj tko posjeduje lopticu prvi odlučuje o zamjeni igraćih pozicija ukoliko i protivnici žele mijenjati pozicije Nedopuštena zamjena igraćih pozicija biti će kažnjena izricanjem ometanja i nalogom da natjecatelji zauzmu odgovarajuće pozicije Onomu tko se u susretu parova dotakne šipke koja ne odgovara njegovoj trenutnoj poziciji izreći će se ometanje. 15. Rotacija šipke Rotacija šipke je dopuštena. Rotacija šipke u kojoj igrač učini više od 360 stupnjeva prije udarca ili poslije udarca nedopuštena je. Stupnjevi učinjeni prije i poslije udarca se ne zbrajaju.

12 15.1 Protivnik odlučuje da li će nastaviti susret s mjesta na kom se loptica zatekla ili će preuzeti servis u slučaju nedopuštene rotacije Rotacija šipke s koje se ne upućuje udarac ili dodavanje nije nedopuštena ali može biti shvaćena kao ometanje. Zgoditak će biti priznat protivniku natjecatelja koji je rotacijom šipke postigao autogol Rotacija neobuhvaćene šipke je dopuštena u susretu jedan na jedan (primjer: udarac sa šipke-2 pogađa i rotira šipku-3). 16. Pomicanje stola Pomicanje, guranje i podizanje stola za vrijeme igre, a bez obzira čini li se namjerno ili ne, je nedopušteno. Onomu tko pomiče stol biti će izrečen prekršaj za pomicanje stola čak i kad je ona ostala u posjedu onoga tko je prekršaj pretrpio. Prekršaji za pomicanje zbrajaju se tokom cijelog susreta Protivnik koji pretrpi prva dva puta prekršaj pomicanja stola ima mogućnost odabrati želi li nastaviti igru s mjesta gdje se loptica zatekla ili s mjesta na kojem je bila kad se prekršaj zbio ili može preuzeti servis. Natjecatelj koji je izgubio posjed loptice uslijed pomicanja stola ima pravo nastaviti susret sa šipke na kojoj je bio u posjedu loptice u trenutku kad se prekršaj zbio. Naknadno pomicanje stola temelj je izricanju tehničke greške (kazneni udarac) Doticanje protivničkih šipki biti će kažnjeno kao i pomicanje, guranje ili podizanje stola Pomicanje stola nakon postignutog pogotka ili u prekidu igre smatra se nesportskim ponašanjem. Udaranje šipke dok je loptica u igri može se smatrati prekršajem. 17. Poništaj Poništaj će biti izrečen, a vrijeme posjeda loptice krenuti će ispočetka u slučaju kad protivnik koristi prekomjernu silu kako bi onemogućio natjecatelja da puca ili dodaje lopticu. Natjecatelj smije ponovno namjestiti lopticu ili može ignorirati izrečeni poništaj i nastaviti igru sa pozicije na kojoj se loptica zatekla u trenutku izricanja poništaja Temelj izricanju poništaja može biti bilo kakvo kretanje loptice (npr. ljuljanje loptice u mjestu). Poništaj može biti izrečen čak i kad je loptica pritisnuta igračem o podlogu ili u pokretu Izricanje poništaja ne smatra se ometanjem stoga natjecatelj koji ima u posjedu lopticu smije neposredno nakon izricanja pucati ili dodati lopticu. Protivnike se u tom slučaju savjetuje da ostanu koncentrirani i spremni na obranu.

13 17.3 Prekršaj koji se dogodi na onom dijelu terena kamo nije izvjesno ili očito da će loptica biti upućena kroz udarac ili dodavanje neće biti izrečen kao poništaj (reset) već kao prekršaj pomicanja (jarring) (npr. protivnički napadač izazove poništaj (reset) kad natjecatelj ima lopticu na šipki-3) Poništaj neće biti izrečen kad natjecatelj koji ima lopticu u posjedu s namjerom izazove poništaj kako bi vrijeme posjeda loptice krenulo ispočetka. Onomu tko posjeduje lopticu, a bude zatečen u pokušaju da izazove poništaj loptica će biti oduzeta i predana protivniku na servis (ne će biti brojano kao poništaj) Onoga tko nakon što mu je izrečen prvi poništaj za vrijeme istog poena učini još dva puta radnju koja se sankcionira poništajem (po drugoj nedopuštenoj radnji sudac izriče 'poništaj upozorenje (reset warning)' ili skraćeno 'upozorenje (warning)', a po trećoj nedopuštenoj radnji izriče tehničku grešku (kazneni udarac) Slijedom izricanja tehničke greške zbog učestalih poništaja novi poništaj ne će rezultirati neposrednim izricanjem tehničke greške Poništaji se akumuliraju kroz set momčadima, a ne pojedincima Obrambenom igraču koji s namjerom pomakne stol (jarring) ne će biti izrečen poništaj već će mu neposredno biti izrečen prekršaj zbog pomicanja Poništaj izrečen za vrijeme dok se loptica nalazi u posjedu šipke-5 također poništava i broj dozvoljenih udaraca lopticom o bočnu stranicu stola. 18. Posezanje rukom u prostor za igru Protivnik ili sudac, ukoliko je prisutan za stolom, može odbiti zahtjev natjecatelja za posezanjem prema loptici dok se ona nalazi u igri Loptica koja se vrti u mjestu van dosega bilo kojeg igrača nalazi se u igri. Posezanje za lopticom kako bi se zaustavila njena vrtnja čak i u korist protivnika nedopušteno je Loptica se nalazi u igri sve dok nije dotakla bilo što što se ne može smatrati igraćom podlogom. Lopticu koja se vinula u zrak ne smije se loviti Loptica koja se umrtvila je izvan igre (vidi Pravilo 8). Lopticu se smije slobodno dotaknuti po odobrenju protivnika ili suca, ukoliko je prisutan za stolom Natjecatelj smije bez odobrenja protivnika brisati tragove udarca sa bilo kojeg dijela stola dok je loptica izvan igre Onomu tko ima lopticu u posjedu, a prekrši ovo pravilo, loptica će biti oduzeta i predana protivniku na servis. Onomu tko nema lopticu u posjedu, a

14 prekrši ovo pravilo, biti će izrečena tehnička greška. Pogodak će biti priznat protivniku ako natjecatelj rukom spriječi lopticu od ulaska u gol Pravo na servis nakon zgoditka koji je realiziran kao posljedica kaznenog udarca zbog tehničke greške ima onaj tko je zadnji primio gol. Pravo na servis nakon udarca kojim nije realiziran kazneni udarac zbog tehničke greške ima onaj tko nije počinio tehničku grešku. 19. Izmjene stola Izmjene koje bi utjecale na postojeće igraće osobine stola, kao npr. promjene na figurama igrača, promjene na igraćoj podlozi, odbojnicima itd. nisu dopuštene Natjecatelj će prije uklanjanja znoja, pljuvačke ili drugih tvari sa vlastite ruke ukloniti tragove loptice sa stola Nanošenje smole ili drugih tvari na igraću podlogu nije dopušteno Natjecatelj se, ukoliko koristi smolu ili druge tvari za poboljšanje gripa, mora pobrinuti da ta tvar ne dospije na stol ili lopticu. Loptica čije su osobine izmijenjene takvim tvarima biti će očišćena ili zamijenjena. Natjecatelju će za kršenje ovog pravila biti izrečeno zadržavanje igre (delay), a naknadno kršenje ovog pravila dovest će do zabrane korištenja tvari do svršetka susreta Natjecatelj mora odstraniti tvar za poboljšanje gripa sa ručke pri promjeni strane stola Natjecatelju će za prekoračenje dozvoljenog vremena od 90 sekundi biti izrečeno zadržavanje igre (delay), a daljnje korištenje tvari onemogućeno Uporaba predmeta koji bi na bilo koji način mogli utjecati na kretanje bilo koje šipke nije dopuštena (npr. graničnik za šipku na kojoj se nalazi golman) Natjecatelj, ukoliko to učini unutar vremenskog ograničenja i bez onemogućavanja izmjene strana po završetku seta, smije izvršiti promjenu drški na šipkama. Prekoračenje dopuštenog vremena temelj je izricanju zadržavanja igre (delay) (vidi Pravilo 25) Direktor turnira ili sudac će prije početka susreta odobriti zahtjev za zamjenom loptica ukoliko su osobine postojećih loptica ozbiljno narušene Natjecatelju nije dopušteno tražiti novu lopticu dok je loptica u igri. Natjecatelju će biti odobrena nova loptica iz okvira u stolu u trenutku kad se loptica na stolu umrtvila ukoliko sudac ne ocijeni da je zahtjev postavljen zbog odugovlačenja.

15 Natjecatelju koji za vrijeme igre zatraži novu lopticu, a koja je prema ocjeni suca pogodna za igru, biti će oduzeto pravo na korištenje jednog time outa Kršenje ovih pravila može biti temelj izricanju tehničke greške ukoliko nije drugačije određeno. 20. Ometanje Pokreti ili zvuci učinjeni sa šipke ili iza šipke na kojoj se loptica nalazi u posjedu mogu biti temelj izricanju ometanja. Zgoditak postignut kroz ometanje ne će biti priznat. Dužnost je natjecatelja da pozove suca ako smatra da ga se ometa u igri Ometanjem se smatra lupanje bilo kojom šipkom prije, za vrijeme ili nakon izvršenog udarca. Ometanjem se ne smatra neznatan pomak šipke-5 nakon izvršenog udarca Ometanjem se smatra razgovor partnera za vrijeme igre Ometanjem se ne smatra varka koja se sastoji od pomicanja one šipke na koju je loptica upućena dodavanjem. Pretjerano pomicanje šipke na koju je dodavanje upućeno smatrat će se ometanjem Ometanjem se smatra upućivanje udarca nakon što je neposredno prije udarca ruka uklonjena sa ručke. Udarac smije biti upućen nakon jedne sekunde pošto su obje ruke (ili zapešća) došle u doticaj sa ručkama Pravilo 20.4 u susretu jedan na jedan vrijedi tek nakon što je izvršena priprema za udarac sa šipke Ometanjem se smatra uklanjanje ruku od stola (kako bi ih se npr. obrisalo ili nanijelo tvar za poboljšavanje gripa) dok se loptica nalazi u igri Natjecatelj će biti upozoren nakon prvog ometanja ako je ometanje bilo bezopasno. Zgoditak postignut kao posljedica ometanja ne će biti priznat, a loptica će biti predana protivniku na servis. Nastavak igre sa mjesta gdje se loptica zatekla ili gdje je bila kad je počinjeno ometanje ili preuzimanje servisa moguć je izbor onoga tko pretrpi ometanje. Naknadno ometanje temelj je izricanju tehničke greške (kazneni udarac). 21. Zagrijavanje Zagrijavanje je dozvoljeno na bilo kojem stolu prije početka susreta ili u stanci između setova Zagrijavanjem se smatra pokretanje loptice tako da se ona kreće između figura igrača ili upućivanje loptice po golu.

16 Sudac prisutan za stolnom može prekinuti zagrijavanje koje ocijeni nedopuštenim. Zagrijavanjem se ne smatra nehotično pokretanje loptice Nedopušteno zagrijavanje temelj je oduzimanju i predaji loptice protivniku na servis. Natjecatelju koji ne posjeduje lopticu izreći će se upozorenje. Naknadno nedopušteno zagrijavanje temelj je izricanju tehničke greške (kazneni udarac). 22. Bon ton Nesportsko ponašanje ili izravno odnosno neizravno komentiranje natjecatelja nije dopušteno. Kršenje ovog pravila temelj je izricanju tehničke greške (kazneni udarac) Odvraćanje protivnikove pozornosti od igre nije dopušteno (vidi Pravilo 20). Pokliči ili zvuci oduševljenja ispušteni za vrijeme susreta mogu biti temelj izricanju tehničke greške (kazneni udarac) Natjecatelju nije dopuštena upotreba neprimjerenog jezika. Tehnička greška (kazneni udarac) izreći će se natjecatelju koji opsuje. Opetovano psovanje može biti temelj prekida susreta na štetu natjecatelja koji psuje ili čak istjerivanje takvog natjecatelja iz prostorija u kojem se turnir održava Upotreba promatrača iz publike nije dopuštena. Gledateljima nije dopušteno utjecati na susret ometajući natjecatelje i/ili suca. Kršenje ovog pravila može biti temelj istjerivanje te osobe iz prostorija u kojem se turnir održava Trenersko savjetovanje dozvoljeno je tijekom time outa i po završetku seta. 23. Dodavanje loptice 23.1 Zaustavljena loptica ili loptica koja je pritisnuta o igraću podlogu smije biti upućena na šipku-3 nakon što je dotakla barem dva igrača sa iste šipke-5. Dodavanje koje je se izvrši tako da loptica ne dotakne barem dva igrača sa iste šipke-5 ali dotakne igrača protivničke šipke-5 nije dopušteno Lopticu je dopušteno dodati nakon što se ona u potpunosti zaustavila ako se dodavanje izvrši neposredno po njenom zaustavljanju Loptica koja je privremeno stegnuta i potom odmah otpuštena mora dotaknuti barem dva igrača sa iste šipke prije nego bude proslijeđena na šipku Dodavanje je dopušteno kad se zaustavljena ili pritisnuta loptica odbije od šipke-5 natjecatelja koji lopticu ima u posjedu pod uvjetom da nije uhvaćena na šipki-3 i da nije bilo kontroliranog prosljeđivanja sa šipke-3.

17 Lopticu je dopušteno dodati nakon što je dotakla barem dva igrača sa iste šipke bez obzira na to da li je dotakla prednju ili stražnju stranu igrača. Lopticu je dopušteno dodati i nakon samo jednog dodira igrača sa lopticom ako je loptica upućena sa protivničke šipke Natjecatelj smije lopticu gurnuti najviše dva puta o bočnu stranu stola prije nego uputi udarac ili pokuša dodavanje Obrambena zamka doticaj loptice sa bočnom stranom stola u slučaju kad je uhvaćena dok je natjecatelj upućivao udarac ili pokušavao dodavanje ne ulazi u broj dopuštenih doticaja sa bočnom stranom stola Loptica se mora u potpunosti odmaknuti od bočne strane stola kako bi se ponovljenim guranjem u bočnu stranu stola postigao ukupan dozvoljen broj doticaja sa bočnom stranom stola Lopticu se može (neograničeno) gurati u bočnu stranu stola po svršetku time outa prije nego ona dotakne drugog igrača sa iste šipke Lopticu koja u pokušaju dodavanja sa šipke-2 ili sa šipke-3 na šipku-5 dotakne protivničku figuru-igrača smatra se ničijom i dopušteno je svakome da ju ulovi. Pravilo o tri doticaja sa bočnom stranom stola se ne primjenjuje U susretu 1 na 1 dozvoljeno je držati istovremeno samo jednu ruku na šipki-2 i šipki-1 (npr. desna ruka na drški šipke-5). Dopušteno je koristiti obje ruke kako bi se pomakla samo jedna šipka (npr. šipka-5 u obrambenim zadaćama). Prekomjerno premještanje ruku može se okarakterizirati kao ometanje Protivnik odlučuje da li će igru nastaviti sa mjesta na kojem se loptica trenutno nalazi ili će preuzeti servis u slučaju kršenja pravila vezanih uz dodavanje loptice. 24. Vremenski posjed loptice Loptica se nalazi u posjedu natjecatelja dok se nalazi u dosegu bilo koje šipke kojom natjecatelj upravlja. Lopticu je dopušteno zadržati 10 sekundi na šipki-5 i 15 sekundi na ostalim šipkama. Šipka-2 i šipka-1 smatraju se u smislu vremenskog posjeda loptice jednom šipkom Loptica je napustila šipku kad je upućena ispred ili iza šipke u trenutku kad izađe iz dosega figure-igrača na toj šipki. Loptica je napustila kazneni prostor u trenutku kad izađe iz dosega sa šipke Vremensko ograničenje posjeda loptice primjenjuje se na lopticu koja se vrti u mjestu dok je loptica u dosegu figure-igrača. Vremensko ograničenje posjeda loptice se ne primjenjuje kad je loptica van dosega figure-igrača koja je loptici najbliža (vidi Pravilo 8.3).

18 24.3 Kršenje vremenskog ograničenja dok je loptica u posjedu na šipki-3 za posljedicu ima oduzimanje loptice u korist protivničkog golmana. Kršenje vremenskog ograničenja dok je loptica u posjedu na drugoj šipki za posljedicu ima oduzimanje loptice u korist protivnika koji tada ima pravo na servis. 25. Zadržavanje igre (Delay) Susret se odvija bez prestanka osim u slučaju time outa. Neprekidnim trajanjem susreta smatra se ono u kojem slučaju ne protekne više od 5 sekundi između postizanja zgoditka i potvrđivanja spremnosti za nastavak igre. Zadržavanje susreta (delay) izriče sudac Susret će biti nastavljen nakon najviše 10 sekundi u slučaju izricanja zadržavanja igre. Zadržavanje igre biti će ponovno izrečeno ako susret ne bude nastavljen po isteku 10 sekundi Onomu tko zadržava igru izreći će se upozorenje. Naknadno zadržavanje igre biti će kažnjeno oduzimanjem prava na korištenje time outa. 26. Pozivanje i gubitak susreta Natjecatelji se pozivu za početak susreta moraju odazvati neposredno nakon prozivanja tako što će prići stolu određenom da se na njemu susret odvije. Natjecatelja koji se ne odazove unutar 3 minute po prvom pozivu treba ponovno pozvati. Natjecatelj koji se odazove pozivu prekida proceduru po kojoj gubi susret u slučaju neodazivanja Poziv se upućuje svake 3 minute. Treće uzastopno pozivanje kažnjava se oduzimanjem seta dok se ne oduzmu 3 seta što rezultira gubitkom susreta Natjecatelji koji su uslijed neodazivanja izgubili set imaju prije početka susreta pravo izabrati stranu stola na kojoj će igrati ili početni servis Direktor turnira odgovoran je za provedbu ovog pravila. 27. Tehnička greška Natjecatelju koji sa namjerom ili bez namjera krši ova pravila službena osoba turnira po vlastitoj procjeni može izreći tehničku grešku odnosno dosuditi kazneni udarac Izricanjem tehničke greške igra se zaustavlja, a protivnik dobiva lopticu na šipku-3. Natjecatelj koji izvodi kazneni udarac i natjecatelj koji kazneni udarac brani jedini smiju ostati za stolom. Nakon izvođenjem kaznenog udarca igra se ponovno zaustavlja. Lopticu servira onaj tko je primio gol, a ako zgoditak nije postignut igra se nastavlja s mjesta na kojem se loptica nalazila neposredno prije izricanja tehničke greške odnosno u skladu s Pravilnikom.

19 Kazneni udarac je izveden nakon što loptica napusti šipku-3. Lopticom koja se zaustavila u kaznenom prostoru ili je taj prostor napustila nakon izvođenja kaznenog udarca više se ne smije igrati Lopticu se prije izvođenja kaznenog udarca u igru mora staviti na dopušteni način. Vremensko ograničenje, poništaj (reset) te ostala pravila ostaju na snazi Natjecatelji smiju zamijeniti pozicije prije i/ili nakon izvođenja kaznenog udarca Prilikom izvođenja kaznenog udarca smije se pozvati time out Zgoditak postignut nedopuštenim izvođenjem kaznenog udarca ne će biti priznat. Igra se nastavlja s mjesta na kojem se loptica nalazila neposredno prije dosuđivanja kaznenog udarca odnosno u skladu s Pravilnikom Ukoliko je postignut pogodak iz kaznenog udarca kojim se završava set tada početni servis u narednom setu dobiva momčad koja je zadnja primila pogodak Svako naknadno kršenje ovih pravila biti će kažnjeno izricanjem dodatne tehničke greške (kazneni udarac). Set neposredno završava na štetu prekršitelja ukoliko budu dosuđene 3 tehničke greške u jednom setu Sudac se može oglasiti upozorenjem da će svako naknadno kršenje pravila nakon prve tehničke greške biti kažnjeno završetkom seta ili susreta na štetu prekršitelja. 28. Dosuđena odluka i žalba Odluka koju je sudac, koji se nalazio kod stola u trenutku spornog događaja, donio u vezi tog spora konačna je i na tu odluku se nije moguće žaliti. Sudac je dužan presuditi pravično i nepristrano na temelju saslušanih interpretacija događaja ukoliko nije bio prisutan kod stola u trenutku zbivanja spornog događaja. Žalba na takvu odluku je moguća neposredno nakon donošenja odluke na slijedeći način: 28.1 Natjecatelj je dužan uložiti žalbu kod suca prije nego se susret nastavi lopticom kojom se igralo u trenutku izbijanja spora. Žalba u vezi gubitka susreta mora se uložiti prije nego pobjednik tog susreta započne slijedeći susret Glavni sudac te barem dvije službene osobe turnira razmatraju sve žalbe. Odluke koje budu donesene u tom sastavu konačne su Onomu tko se s očitom namjerom neuspješno žali ili dovodi u pitanje odluke suca bit će oduzeto pravo na time out. Dodatno kažnjavanje može uključiti izricanje zadržavanja igre (delay).

20 28.4 Rasprava sa sucem za vrijeme trajanja susreta nije dopuštena. Kršenje ovog pravila temelj je izricanju zadržavanja igre (delay) ili izricanju povrede natjecateljskog kodeksa etike. 29. Pravila odijevanja Natjecatelji koji se žele natjecati na ITSF turnirima moraju odjenuti odgovarajuću sportsku odjeću te pritom postići najvišu moguću razinu osobne i profesionalne pojavnosti. Provođenje pravilnika o odijevanju dužnost je Direktora turnira, Glavnog suca i/ili članova Natjecateljskog odbora ITSF-a Dopušteni odjevni predmeti su: dvodjelna trenirka, sportska T-shirt majica, polo majica, kratke sportske hlače, sportske cipele, sportska kapa, sjenilo, znojnici te sportski steznici Nedopušteni odjevni predmeti su: oni koji nedovoljno pokrivaju natjecatelja i odjevni predmeti od jeansa bilo koje vrste, vojne/cargo hlače te pripijena odjeća od Spandex ili Lycra materijala. Također nedopušteno je na natjecanju nositi sandale te drugu ne sportsku obuću Natjecatelje se potiče da jasno istaknu naziv zemlje koju zastupaju na svojim majicama i jaknama. Najbolje plasirani svjetski natjecatelji obavezno moraju nositi i povez na rukavu s oznakom ranka na svjetskoj rang listi. Poželjno je da dresovi natjecatelja budu u nacionalnim bojama i sa jasno istaknutim nazivom zemlje koju zastupaju, zastavom i logotipom sponzora Kršenje pravila o odijevanju može rezultirati gubitkom seta ili cijelog susreta. Natjecatelja koji krši pravilo o odijevanju za vrijeme trajanja susreta kaznit će se izricanjem zadržavanja igre (delay), a natjecatelj je dužan taj nedostatak ispraviti (vidi Pravilo 25). 30. Direktor turnira Upravljanje turnirom dužnost je Direktora turnira. Upravljanje uključuje: ždrijeb, određivanje susreta, mjerenje vremena itd. Odluke Direktora turnira o tim pitanjima konačne su Dužnosti Glavnog suca uključuju donošenje odluka koje se odnose na pravila igre te raspodjelu sudaca i odlučivanje o žalbama. Glavnog suca imenuje Direktor turnira Direktor turnira podređen je Natjecateljskom odboru ITSF-a.

Microsoft Word - Pravila_2019

Microsoft Word - Pravila_2019 ODBOJKAŠKI KLUB IOVALIUM IBAN: HR7823400091110618561 Zrinsko Frankopanska 42, 31550 Valpovo Matični broj: 2836939 OIB: 09488508406 Mob: 091 262 2043 4. Međunarodni odbojkaški turnir VALPOVO STREET VOLLEYBALL

Више

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n 65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira KVARNERSKA RIVIJERA 2017 Turnir počinje

Више

P R O P O Z I C I J E Rekreacijskog natjecanja za mininogometnu ligu u sezoni 2018./2019. OPĆE ODREDBE 1.MININOGOMETNA LIGA ŠIBENIK Članak 1. Sudionic

P R O P O Z I C I J E Rekreacijskog natjecanja za mininogometnu ligu u sezoni 2018./2019. OPĆE ODREDBE 1.MININOGOMETNA LIGA ŠIBENIK Članak 1. Sudionic P R O P O Z I C I J E Rekreacijskog natjecanja za mininogometnu ligu u sezoni 2018./2019. OPĆE ODREDBE 1.MININOGOMETNA LIGA ŠIBENIK Članak 1. Sudionici lige su: 1. SC MANDALINA 6. CIAK 2. MNK RUPE 7.TLM

Више

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum Trofej Dinamo 2017 Propozicije natjecanja Članak 1. Trofej Dinamo je natjecanje u malom nogometu koji se sastoji od pet izlučnih malonogometnih turnira i završnog turnira (Šalata). Pet izlučnih malonogometnih

Више

Propozicije lige U-18_

Propozicije lige U-18_ PROPOZICIJE NATJECANJA I PRAVILA IGRE «PETICA» ZIMSKO DVORANSKO PRVENSTVO MUK-a U MALOM NOGOMETU KATEGORIJA U-18; sezona 2018./'19. Članak 1. UVODNE ODREDBE Organizator natjecanja je Nogometni savez Županije

Више

SPORTSKO TAKMIČENJE U OKVIRU MANIFESTACIJE VIŠE OD PRAVA, BORSKO JEZERO Čl. 1 Teren i lopta PRAVILNIK BASKET 3 X 3 Utakmica se igra na 3x3 košar

SPORTSKO TAKMIČENJE U OKVIRU MANIFESTACIJE VIŠE OD PRAVA, BORSKO JEZERO Čl. 1 Teren i lopta PRAVILNIK BASKET 3 X 3 Utakmica se igra na 3x3 košar SPORTSKO TAKMIČENJE U OKVIRU MANIFESTACIJE VIŠE OD PRAVA, BORSKO JEZERO 2019. Čl. 1 Teren i lopta PRAVILNIK BASKET 3 X 3 Utakmica se igra na 3x3 košarkaškom terenu na kome se nalazi 1 koš. Propisana površina

Више

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 36. malonogometni turnir ČEDOMIL DRVENKAR 2014/15 P R O P O Z I C I J E Članak 1. NAZIV NATJECANJA: 36. malonogometni turnir ČEDOMIL DRVENKAR 2014/15 Članak 2. ORGANIZATOR NATJECANJA: NOGOMETNO SREDIŠTE

Више

Microsoft Word - PROPOZICIJE.doc

Microsoft Word - PROPOZICIJE.doc GRAD NOVSKA Zimski malonogometni turnir NOVSKA 2010./2011. PROPOZICIJE PROSINAC 2010. www.ns-novska.hr GRAD NOVSKA Zimski malonogometni turnir NOVSKA 2009./2010. P R O P O Z I C I J E Članak 1. NAZIV NATJECANJA:

Више

IFAB LoG changes and clarifications.pages

IFAB LoG changes and clarifications.pages Pravila nogometne igre 2019./20. Promjene i objašnjenja Međunarodni odbor nogometnih saveza Ožujak 2019 Sadržaj 3 Uvod 5 Sažetak promjena Pravila 8 Promjene Pravila 2019./2020. tekst i objašnjenja 2 Uvod

Више

P R O P I S N I K

P R O P I S N I K 23. SPORTSKE IGRE MLADIH P R O P I S N I K N A T J E C A N J A S T O L N I T E N I S I D I S C I P L I N S K I P R A V I L N I K U Splitu, siječanj 2019. 2 P R O P I S N I K N A T J E C A N J A S T O L

Више

FUTSAL PRAVILA IGRE NAPOMENA: Futsal pravila igre su preuzeta od FIFA. FFA je ova pravila preuredila tako da odgovaraju našim takmičenjima. Molimo sve

FUTSAL PRAVILA IGRE NAPOMENA: Futsal pravila igre su preuzeta od FIFA. FFA je ova pravila preuredila tako da odgovaraju našim takmičenjima. Molimo sve FUTSAL PRAVILA IGRE NAPOMENA: Futsal pravila igre su preuzeta od FIFA. FFA je ova pravila preuredila tako da odgovaraju našim takmičenjima. Molimo sve učesnike da se pridržavaju ovih pravila i propozicija

Више

Algoritmi SŠ P1

Algoritmi SŠ P1 Državno natjecanje iz informatike Srednja škola Prvi dan natjecanja 2. ožujka 219. ime zadatka BADMINTON SJEME MANIPULATOR vremensko ograničenje 1 sekunda 1 sekunda 3 sekunde memorijsko ograničenje 512

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

PROPOZICIJE

PROPOZICIJE P R O P I S N I K PRVENSTVA ZAGREBA U ODBOJCI NA PIJESKU ZA 2019. GODINU Članak 1. Osnovne odredbe Prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku (u daljnjem tekstu: natjecanje) provodi se temeljem članka 61,

Више

Microsoft Word - Propozicije za HBL 18-19

Microsoft Word - Propozicije za HBL 18-19 HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ BOWLING SEKCIJA PROPOZICIJE HRVATSKA BOWLING LIGA Sezona 2018./2019. PROPOZICIJE RASPORED ODIGRAVANJA HBL-a POPIS IGRAČA ADRESAR KALENDAR NATJECANJA 1. OPĆE ODREDBE 1.1 Priređivač

Више

Microsoft Word - PropozicijeInline

Microsoft Word - PropozicijeInline DRŽAVNO PRVENSTVO SHLS U IN LINE HOKEJU SEZONA 2016 PROPOZICIJE Beograd, April 2016. 1 PROPOZICIJE DRŽAVNOG PRVENSTVA SHLS U IN LINE HOKEJU ZA SEZONU 2016 OPŠTE ODREDBE Član 1. Državno prvenstvo SHLS u

Више

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско

Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинско Број: 10/17-18 Директор ДРЛС ''Север'' Марко Менићанин, поступајући као првостепени дисциплински орган у смислу одредбе члана 75. став 2. Дисциплинског правилника РСС, поводом дисциплинске пријаве рукометног

Више

OBJASNJENJA PRAVILA IGRE

OBJASNJENJA PRAVILA IGRE 2011 IHF Publikacija 2010 Pravila igre Pripremili za ZRSCG: Nebojša Vujisić - EHF delegat Novica Mitrović - EHF sudija Oktobar 2011 2011 IHF Publikacija Strana 1 2011 Objašnjenja IHF pravila igre Zamjena

Више

3. MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ subota, 14. svibnja godine PROPOZICIJE Memorijala Marije Topić 1. Sudionici Memorijala mogu biti članovi udruga osoba

3. MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ subota, 14. svibnja godine PROPOZICIJE Memorijala Marije Topić 1. Sudionici Memorijala mogu biti članovi udruga osoba 3. MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ subota, 14. svibnja 2016. godine PROPOZICIJE Memorijala Marije Topić 1. Sudionici Memorijala mogu biti članovi udruga osoba s invaliditetom s područja Republike Hrvatske, a koje

Више

Microsoft Word - Propozicije za HBL 16-17

Microsoft Word - Propozicije za HBL 16-17 HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ BOWLING SEKCIJA PROPOZICIJE HRVATSKA BOWLING LIGA Sezona 2016./2017. PROPOZICIJE RASPORED ODIGRAVANJA HBL-a POPIS IGRAČA ADRESAR KALENDAR NATJECANJA 1. OPĆE ODREDBE 1.1 Priređivač

Више

FINA VATERPOLO PRAVILA ( ) Ovo je prevod Vaterpolo pravila koja su usvojena na vanrednom kongresu TWPC održanom godine u Hangzhou,

FINA VATERPOLO PRAVILA ( ) Ovo je prevod Vaterpolo pravila koja su usvojena na vanrednom kongresu TWPC održanom godine u Hangzhou, Ovo je prevod Vaterpolo pravila koja su usvojena na vanrednom kongresu TWPC održanom 10.12.2018. godine u Hangzhou, Kina, i koja će važiti za sva LEN i FINA takmičenja od 10 Februara 2019. godine Sadržaj:

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 03.12.2018. Broj: 1/2018.

Више

Broj: 0056

Broj: 0056 FAIR PLAY JUNIOR CUP SEZONA 2015./2016. - PROPOZICIJE - OPŠTE ODREDBE Član 1. Ovim se propozicijama određuje oblik takmičenja u Malonogometnoj ligi FAIR PLAY JUNIOR CUP za takmičarsku sezonu 2015/2016.

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na

Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj donio, a na Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 42. Statuta (32/12, 22/13) na prijedlog Natjecateljske komisije na sjednici održanoj 05. 07. 2013. donio, a na sjednici održanoj 08. 08. 2013. izmijenio O D L U K

Више

P R O P I S N I K

P R O P I S N I K 23. SPORTSKE IGRE MLADIH P R O P I S N I K N A T J E C A N J A M A L I N O G O M E T I D I S C I P L I N S K I P R A V I L N I K U Splitu, siječanj 2019. 2 P R O P I S N I K N A T J E C A N J A M A L I

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

BILTEN 6. MEÐUNARODNOG RUKOMETNOG TURNIRA SAMOBOR HANDBALL CUP Samobor, Hrvatska 26./ ŽRK Samobor Perkovčeva 90, Samobor ; Tel/

BILTEN 6. MEÐUNARODNOG RUKOMETNOG TURNIRA SAMOBOR HANDBALL CUP Samobor, Hrvatska 26./ ŽRK Samobor Perkovčeva 90, Samobor ; Tel/ BILTEN 6. MEÐUNARODNOG RUKOMETNOG TURNIRA SAMOBOR HANDBALL CUP 2018. Samobor, Hrvatska 26./27.05.2018. Perkovčeva 90, 10430 Samobor ; Tel/fax 01/3374-124; mob 095/ 3374-124 email:zrksamoborhandball@gmail.com

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 28.01.2019. Broj: 8/2019.

Више

Microsoft Word - Posebne mere i ovlascenja

Microsoft Word - Posebne mere i ovlascenja 1. а) се креће возилом брзином која је од 51 km/h до 70 km/h већа од дозвољене на путу у насељу, б) управља возилом под дејством алкохола, в) управља возилом за које је при контроли саобраћаја утврђено

Више

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne n

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (Narodne n SUMMER DAYS KLASA: UP/I-460-02/19-01/381 URBROJ: 513-07-21-01-19-2 Zagreb, 17. lipanj 2019. Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne novine" broj 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14) i

Више

NkOsijek_Pravilnik_polugodišnje_ulaznice_18_19

NkOsijek_Pravilnik_polugodišnje_ulaznice_18_19 Uprava NK Osijek s.d.d. dana 25. siječnja 2019. godine donosi: PRAVILNIK O OPĆIM UVJETIMA KUPOVINE I KORIŠTENJA POLUGODIŠNJIH ULAZNICA - PRETPLATA NK OSIJEK s.d.d. ZA NATJECATELJSKU SEZONU 2018./2019.

Више

Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09), Uprava Interigre d.o.o., Karlovačka cesta 36b, Zagreb, dana godine donijela

Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09), Uprava Interigre d.o.o., Karlovačka cesta 36b, Zagreb, dana godine donijela Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09), Uprava Interigre d.o.o., Karlovačka cesta 36b, Zagreb, dana 10.05.2018. godine donijela je PRAVILA PROMOTIVNIH TURNIRA U IGRI NA SREĆU - GRAND

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr www.nsvg.hr Velika Gorica, 11.02.2019. Broj: 10/2019.

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

BASKET Bilten 1 Maj 2018

BASKET Bilten 1 Maj 2018 BASKET Bilten 1 Maj 2018 Obaveštenja 1. Turnir u basketu počinje u NEDELJU 13.05.2018.god. 2. Prvog dana turnira će svim ekipama pred početak utakmica biti ukratko izložene propozicije takmičenja. 3. Molimo

Више

Microsoft Word - FIFA Pitanja i odgovori IZMJENA PNI 2016-finalno

Microsoft Word - FIFA Pitanja i odgovori IZMJENA PNI 2016-finalno REVIZIJA PRAVILA NOGOMETNE/FUDBALSKE IGRE Izmjene i dopune 2016/2017. Pitanja i odgovori The International Football Association Board Münstergasse 98001 Zurich Switzerland T: +41 (0)44 245 1886F: +41 (0)44

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

Microsoft Word - HSTS pravila stolnog tenisa 2013_14

Microsoft Word - HSTS pravila stolnog tenisa 2013_14 PRAVILA STOLNOG TENISA 2013-2014 Zagreb, rujan 2013. Ovaj prijevod Pravila stolnog tenisa dio je Handbook-a ITTF-a za 2013-2014 a obuhvaća poglavlje 2. Pravila stolnog tenisa i poglavlje 3. Propisi za

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

PRAVILNIK

PRAVILNIK HRVATSKI SOFTBALL SAVEZ Na temelju članka 19. Statuta Hrvatskog softball saveza, Skupština Hrvatskog softball saveza na svojoj sjednici održanoj dana 13.03.2018. godine, donijela je PRAVILNIK O DRŽAVNIM

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

OPĆE PRILAGOĐENE PROPOZICIJE IV. HRVATSKIH SVJETSKIH IGARA 1. STOLNI TENIS (M/Ž) 2. NOGOMET (M/Ž) 3. MALI NOGOMET (M) 4. TENIS (M/Ž) 5. ODBOJKA NA PIJ

OPĆE PRILAGOĐENE PROPOZICIJE IV. HRVATSKIH SVJETSKIH IGARA 1. STOLNI TENIS (M/Ž) 2. NOGOMET (M/Ž) 3. MALI NOGOMET (M) 4. TENIS (M/Ž) 5. ODBOJKA NA PIJ OPĆE PRILAGOĐENE PROPOZICIJE IV. HRVATSKIH SVJETSKIH IGARA 1. STOLNI TENIS (M/Ž) 2. NOGOMET (M/Ž) 3. MALI NOGOMET (M) 4. TENIS (M/Ž) 5. ODBOJKA NA PIJESKU (M/Ž) 6. ODBOJKA (M/Ž) 7. ATLETIKA (kros) (M/Ž)

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09) и члана 39. став 1. тачка 1) Статута, школски одбор Основне школе 1.300 каплара

Више

ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE P R O P I S N I K županijskih natjecanja školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Osječ

ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE P R O P I S N I K županijskih natjecanja školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Osječ ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE P R O P I S N I K županijskih natjecanja školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2016./2017. ŠKOLSKI ŠPORTSKI

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

DODGEBALL PRAVILA i PROPISI PREMA WDA/EDBF Verzija 2.0.4

DODGEBALL PRAVILA i PROPISI PREMA WDA/EDBF Verzija 2.0.4 DODGEBALL PRAVILA i PROPISI PREMA WDA/EDBF Verzija 2.0.4 TABLICA SADRŽAJA SADRŽAJ 5 Službena Skica Terena 11 PRAVILO 1 ZONA IGRE 12 Dio 1. Teren... 12 Dio 2. Raspored terena... 12 PRAVILO 2 - OPREMA 13

Више

DVD Čička Poljana - Vatrogasne igre

DVD Čička Poljana - Vatrogasne igre DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO ČIČKA POLJANA Poljana Čička145a vatrogasni dom 10410 Novo Čiče Tel: 099/6236-367 e-mail: dvdcickapoljana@gmail.com IBAN:HR1623600001102114276 MB: 02586614 OIB: 43145925932

Више

Microsoft Word Propozicije TMK RSS 2017

Microsoft Word Propozicije TMK RSS 2017 ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 22. август 2017. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propis

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi (Sl. list RCG, broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi (Sl. list RCG - opštinski propis Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propisi", broj 15/04), Skupština opštine Herceg- Novi, na

Више

14

14 3. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE Solaris, 20. - 23.05.2010. PROGRAM I PROPOZICIJE Poštovane kolegice i kolege, obrtnice i obrtnici Dobrodošli na Treće obrtničke sportske igre! Ponovo smo u Šibeniku, kao izvanrednom

Више

ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април године

ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април године ПРАВИЛНИК О ПОНАШАЊУ ЗАПОСЛЕНИХ Јавног предузећа Национални парк Ђердап Доњи Милановац април 2015. године На основу члана 14. Статута Јавног предузећа Национални парк Ђердап Надзорни одбор Јавног предузећа

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

Pravilnik za turnir u fudbalu Na Primatijadi koja će se održati u periodu od biće održan turnir u fudbalu u muškoj i ženskoj konkure

Pravilnik za turnir u fudbalu Na Primatijadi koja će se održati u periodu od biće održan turnir u fudbalu u muškoj i ženskoj konkure Pravilnik za turnir u fudbalu Na Primatijadi koja će se održati u periodu od 27.4. - 2.5.2016. biće održan turnir u fudbalu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tačan broj timova i grupa će se znati nakon

Више

ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE P R O P I S N I K županijskih natjecanja školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Osječ

ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE P R O P I S N I K županijskih natjecanja školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Osječ ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE P R O P I S N I K županijskih natjecanja školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2017./2018. ŠKOLSKI ŠPORTSKI

Више

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 29. август 2018. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5 Na osnovi članka 16. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina ("Službene novine Grada Labina", broj 2/12.), Gradsko izborno povjerenstvo propisuje OBVEZATNE UPUTE BROJ MO-1

Више

PRAVILA MAČEVANJA Pravila oglašavanja Priredio i preveo Bogomir Jambrošić Prosinac

PRAVILA MAČEVANJA Pravila oglašavanja Priredio i preveo Bogomir Jambrošić Prosinac PRAVILA MAČEVANJA Pravila oglašavanja Priredio i preveo Bogomir Jambrošić Prosinac 2018. Pravila oglašavanja, Prosinac 2018. PRAVILA OGLAŠAVANJA ZA MAČEVANJE p.1 p.2 p.3 p.4 OPČI PRINCIPI Za sva olimpijska

Више

Page 1 of 6 SEDMI DEO Prvi deo Prethodni deo IZMENE Odluka Ustavnog suda Republike Crne Gore kojom se utvrđuje da odredba člana 187 stav 4 Zakona o parničnom postupku ("Službeni list Republike Crne Gore",

Више

ЗАКОН

ЗАКОН ЗАКОН О ДРЖАВНИМ СТАНОВИМА НА КОЈИМА НЕ ПОСТОЈИ СТАНАРСКО ПРАВО I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. (1) Овим законом утвђују се услови и поступак враћања станова у државној својини на којима не постоји станарско

Више

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 KLASA: 372-02/19-02/0002 URBROJ: 343-0602/01-19-010 Zagreb, 19. veljače 2019. godine OPĆI PODACI Naručitelj:

Више

1 II. KADETSKA LIGA JUG 2019.g. Bilten br.1 ŠAHOVSKO GLASILO ZAJEDNICE ŽUPANIJA JUG Dubrovačko-neretvanska, splitsko-dalmatinska, šibensko-kninska i z

1 II. KADETSKA LIGA JUG 2019.g. Bilten br.1 ŠAHOVSKO GLASILO ZAJEDNICE ŽUPANIJA JUG Dubrovačko-neretvanska, splitsko-dalmatinska, šibensko-kninska i z 1 ŠAHOVSKO GLASILO ZAJEDNICE ŽUPANIJA JUG Dubrovačko-neretvanska, splitsko-dalmatinska, šibensko-kninska i zadarska županija II KADETSKA LIGA JUG Bilten broj Split, 06ožujka 2019 II KADETSKA- JUG - 2019

Више

HLOS /9681 Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09) i članka 14. Pravila turnira u igri na sreću Croatian Series of Poker,

HLOS /9681 Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09) i članka 14. Pravila turnira u igri na sreću Croatian Series of Poker, HLOS 07-2015/9681 Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09) i članka 14. Pravila turnira u igri na sreću Croatian Series of Poker, Uprava Hrvatske Lutrije d.o.o., Zagreb, Ulica grada

Више

Microsoft Word - Pravila2016v11 zadnja verzija

Microsoft Word - Pravila2016v11 zadnja verzija Hrvatski rukometni savez PRAVILA RUKOMETNE IGRE Srpanj, 2016. Verzije dokumenta v10-07/2016 v11-07/2018 Objava novih Pravila rukometne igre Izmjena u Pravilima rukometne igre izmjene u određenim pravilima

Више

AFIFA

AFIFA FIFA Članovima FIFA Cirkularno pismo br. 1302 Cirih, 31. maja 2012. Amandmani na Pravila igre - 2012/2013 Poštovani gospodine ili gospođo, 126. godišnji sastanak međunarodnog fudbalskog borda (IFAB) održan

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko

TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE   mob: Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačko TEST 2 Auto Škola LEMI FORCE www.lemiforce.ba mob: 062 294 509 1. Da li je vozaču zabranjeno da pretiče vozilo koje se približava obilježenom pješačkom prelazu, ili koje prelazi pješački prelaz, ili koje

Више

Text Size traži... NASLOVNICA PLANET BILJAR - NEWS KALENDAR O NAMA Vijesti Obavijesti i Najave Pool Snooker Pool Arhiva Snooker arhiva Pool - Sportski

Text Size traži... NASLOVNICA PLANET BILJAR - NEWS KALENDAR O NAMA Vijesti Obavijesti i Najave Pool Snooker Pool Arhiva Snooker arhiva Pool - Sportski Text Size traži... NASLOVNICA PLANET BILJAR - NEWS KALENDAR O NAMA Vijesti Obavijesti i Najave Pool Snooker Pool Arhiva Snooker arhiva Pool - Sportski pravilnik - 2010 PONEDJELJAK, 22 VELJAČA 2010 Sportski

Више

C A S E B O O K Izdanje Pripremila Komisija FIVB za pravila igre Za potrebe UOSS, koristeći prevod ranije Verzije 1.2, preveli i priredili: Boja

C A S E B O O K Izdanje Pripremila Komisija FIVB za pravila igre Za potrebe UOSS, koristeći prevod ranije Verzije 1.2, preveli i priredili: Boja C A S E B O O K Izdanje 2015. Pripremila Komisija FIVB za pravila igre Za potrebe UOSS, koristeći prevod ranije Verzije 1.2, preveli i priredili: Bojana Nikolić, Ivana Vasić, Stanko Jelisić, Jovana Živanić,

Више

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE

NOGOMETNI SAVEZ ŽUPANIJE ISTARSKE NSŽI NS PAZIN Šet.Pazinske Gim. 7/1-52000 PAZIN OIB: 84095646633 MB: 1464230 ŽR.: OTP banka 2407000-1158018791 Tel/Fax 052/622 254 Predsjednik: 098/411 980 e-mail: nogometno.srediste.pazin@pu.t-com.hr

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

PROPOZICIJE TAKMIČENJA MALI FUDBAL # Ekipa broji 10 igrača ( 5+1 u igri i 4 rezerve ) # Utakmica traje dva puta po 15 minuta sa odmorom od 5 minuta. #

PROPOZICIJE TAKMIČENJA MALI FUDBAL # Ekipa broji 10 igrača ( 5+1 u igri i 4 rezerve ) # Utakmica traje dva puta po 15 minuta sa odmorom od 5 minuta. # PROPOZICIJE TAKMIČENJA MALI FUDBAL # Ekipa broji 10 igrača ( 5+1 u igri i 4 rezerve ) # Utakmica traje dva puta po 15 minuta sa odmorom od 5 minuta. # Dok se igra liga takmičenje za pobedu se dobija 3

Више

Microsoft Word - Pravilnik natjecanja sezona

Microsoft Word - Pravilnik natjecanja  sezona Pravilnik natjecanja Slavonske regije zapad za sezonu 2016 / 2017. SADRŽAJ 1. OPĆE ODREDBE 2. POSEBNE ODREDBE SUSTAV NATJECANJA SUSTAV PLAĆANJA (KOTIZACIJE I NAGRADE) DISCIPLINSKE ODREDBE 1. OPĆE ODREDBE

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

Microsoft Word _mini_basket_pravila_final

Microsoft Word _mini_basket_pravila_final 2005. Naslov originala: FEDERATION INTERNATIONALE DE BASKETBALL INTERNATIONAL BASKETBALL FEDERATION F I B A MINI-BASKETBALL RULES 2005 Prevod i obrada: MARINKO GOLUBOVIĆ Tehnička priprema: MARINKO GOLUBOVIĆ

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март године Ова прес

Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март године Ова прес Службени гласник РС бр. 27/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ НИКОЛИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 41392/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 19. март 2019. године Ова пресуда је правоснажна, али може бити предмет редакцијске

Више

Microsoft Word - Pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih .rtf

Microsoft Word - Pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih .rtf На основу члана 119. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања («Сл. гласник РС» број 88/2017 и 27/2018-др. закони), Школски одбор Гимназије у Краљеву(даље: Школа) је, на својој

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

На основу Правилника о такмичењу КСС, Председништво КСС на својој седници одржаној 27

На основу Правилника о такмичењу КСС, Председништво КСС на својој седници одржаној 27 КОШАРКАШКИ САВЕЗ СРБИЈЕ Управни одбор КСС је на основу Правилника о такмичењу КСС усвојио ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ ЧЛАН 1 Првенство Кошаркашког савеза Србије за млађе категорије (у даљем

Више

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Temeljem članka 12. stavka 1. i članka 107. stavka 12. Zakona o elektroničkim komunikacijama (»Narodne novine«br. 73/08), Vijeće Hrvatske agencije

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

Microsoft Word - Propozicije_PREVOD_ SALE[1].doc

Microsoft Word - Propozicije_PREVOD_ SALE[1].doc DISCIPLINE Takmičenje se održava u devet (9) muških, sedam (7) ženskih i jednoj (1) mešovitoj disciplini. Muškarci Mešovito Žene 1. Mali fudbal 1. Basket 3 na 3 1. Odbojka 2. Odbojka 2. Šah 3. Šah 3. Pikado

Више

KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, g. Povjerenik za nat

KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, g. Povjerenik za nat KOMISIJA ZA MALI NOGOMET I NOGOMET NA PIJESKU DRUGA HMNL SKUPINA JUG NATJECATELJSKA SEZONA 2018./19. GLASNIK 1. Solin, 10.10.2018.g. Povjerenik za natjecanje: Miroslav Dugeč Povjerenik za suđenje: Disciplinski

Више

Specifikacija usluga

Specifikacija usluga Potpisivanjem zahtjeva za MAX3 paket, Pretplatnik prihvaća uvjete korištenja MAX3 paketa definirane ovom Specifikacijom (dalje u tekstu: Specifikacija). MAX3 paket je usluga namijenjena privatnim korisnicima

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

PRAVIKNIK

PRAVIKNIK PRAVILNIK O ORGANIZACIJI RADNO-SPORTSKIH SUSRETA SS BOFOS BEOGRAD 2006. godine Na osnovu Odluke SS BOFOS-a o načinu organizovanja radno-sportskih susreta SS BOFOS, Organizacioni odbor na sastanku održanom

Више

HLOS /39888 Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09) i članka 14. Pravila turnira u igri na sreću Croatian Series of Poker

HLOS /39888 Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09) i članka 14. Pravila turnira u igri na sreću Croatian Series of Poker HLOS 07-2016/39888 Na temelju članka 45. Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09) i članka 14. Pravila a u igri na sreću Croatian Series of Poker, Uprava Hrvatske Lutrije d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara

Више

Microsoft Word - Propozicije-dvorana-HHS v2.doc

Microsoft Word - Propozicije-dvorana-HHS v2.doc HRVATSKI HOKEJSKI SAVEZ 10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11 P R O P O Z I C I J E DVORANSKOG PRVENSTVA HRVATSKE SEZONA 2017 / 2018. Broj: 235/ 17 Datum: 21.11.2017. 1. KATEGORIJE... SENIORI / SENIORKE...

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

Службени гласник РС бр. 14/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ СТОЈКОВИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 24899/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 22. јануар године Ова

Службени гласник РС бр. 14/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ СТОЈКОВИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 24899/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 22. јануар године Ова Службени гласник РС бр. 14/2019 ТРЕЋЕ ОДЕЉЕЊЕ ПРЕДМЕТ СТОЈКОВИЋ против СРБИЈЕ (Представка број 24899/15) ПРЕСУДА СТРАЗБУР 22. јануар 2019. године Ова пресуда је коначна, али може бити предмет редакцијских

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2018. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Hrvatska poljoprivredna agencija Poljana Križevačka 185, 48260 Križevci Broj telefona: (+385

Више