Л Е Т О П И С за школску 2006/2007. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које су 12 одељења виших разреда и 12

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Л Е Т О П И С за школску 2006/2007. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које су 12 одељења виших разреда и 12"

Транскрипт

1 Л Е Т О П И С за школску 2006/2007. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које су 12 одељења виших разреда и 12 одељења нижих разреда. У школи постоји и 2 одељења за децу лако ометену у развоју ( 3. и 4. разред ). Укупан број ученика на почетку школске године био је 501, а од тога 260 дечака и 241 девојчица распоређених у 24 одељења. За реализацију наставног плана и програма ангажовано је 37 наставника, 12 наставника разредне наставе и 23 наставника предметне наставне и 2 дефектолога. Прво полугодиште почело је у петак 1. септембра године, а завршило се у петак 22. децембра године. Број наставних дана у првом полугодишту био је 82. Друго полугодиште почело је у понедељак 15. јануара године, а завршило се у петак 15. јуна године. У овом полугодишту било је 99 наставних дана. У току школске године ученици су умали зимски, пролећни и летњи распуст. Од укупно 500 ученика са позитивним успехом у јуну месецу разред је завршило 490 ученика, 3 ученика упућено је на поправни испит, 4 ученика понављају разред, а 3 ученика су неоцењена. После поправног испита у августу месецу са позитивним успехом завршило је 492 ученика. На крају наставне године ученицима 8. разреда за изузетан успех у учењу и владању, одлуком НВ додељено је 64 диплома. Диплому Вук Караџић добило је 10 ученика, а додељено је и 48 посебних диплома. По предметима број диплома је следећи: српски језик 2; енглески језик 3; математика 2; хемија 2; географија -3; биологија -3; физика -1; ликовна култура -2; музичка култура -15; физичко васпитање -4; ТО 3; драмска -8. За ученика генерације проглашен је ученик 8/2 разреда Кнежевић Стефан. Успешан у свим областима, посебно у математици, широког образовања. Сви ученици носиоци Вукове дипломе били су примљени код директора школе где су им уручене књиге и захвалнице.

2 Организација наставе У РЕДОВНОЈ НАСТАВИ и даље доминира фронтални облик рада, али је било и примене других облика рада учење откривањем, групни и индивидуални облик, лабораторијске вежбе, примена компјутерских програма у појединим предметима, POWER POINT презентације... У току претходних година у кабинетима физике и хемије користи се компјутер у реализацији наставе. То омогућава ученицима савременији приступ настави и веће ангажовање, јер ставља ученика у активни однос. Он више није само посматрач и пасиван прималац информација. Поред редовне наставе организује се и ДОПУНСКА НАСТАВА за ученике који у радовној настави нису постизали задовољавајуће разултате из одређених предмета и области. Такође се организује и за оне ученике који су тбог болести дуго одсуствовали из школе. а допунски рад се организовао током целе наставне године, односно одмах чим су се уочиле тешкоће ученика у усвајању појединих садржаја. Осим овога организована је и ДОДАТНА НАСТАВА за све оне ученике од 4. до 8. разреда који су изнадпросечних способности и оних који су посебно заинтересовани за продубљивање знања из одређених научних области. Планом и програмом одређен је један час недељно током целе наставне године за додатну наставу. За ученике 8. разреда одржана је ПРИПРЕМНА НАСТАВА за полагање пријемног испита почевши од јануара до јуна месеца. СПЕЦИЈАЛНО КОРЕКТИВНИ РАД се одвијао са ученицима који су на тесту зрелости показали ниже резултате или имају сметње вида, слуха, говора, манифестне појаве у понашању као што су тикови, нервозне навике, ноћно мокрење, анксиозност... Код ученика свих разреда који су евидентирани као ученици са сметњама у учењу организовано је тестирање способности у циљу праћења њиховог индивидуалног развоја, контрола и санирање недостатака у сарадњи са родитељима, ОС, Домом здравља и другим надлежним институцијама. Поред обавезних предмета који се изучавају у настави и ове године постоји одређени број ИЗБОРНИХ ПРЕДМЕТА који су ученицима на располагању. Обавезни изборни предмети су грађанско васпитање и веронаука од 1. до 6. разреда. Остали изборни предмети у нижим разредима су: руке у тесту и од играчке до рачунара. У вишим разредима се још уче и: немачки језик ( 5. разред ) и основа рачунарства и информатике ( 7. и 8. разред ).

3 Слободне активности Слободне активности подразумевају организовање секција према интересовању ученика. И ове школске године организован је велики број секција у вишим разредима и то су: литерарна, рецитаторска, информативна, језичка, енглески језик, историјска, географска, математичка, млади физичари и хемичари, млади биолози, еколошка, КМТ, хор и оркестар, ликовна секција и спортске секције ( мушке и женске ). У нижим разредима организују се на нивоу одељења и то су ритмичка секција, шах и фолклор. И ове школске године ученици су постигли добре резултате на такмичењима. Из српског језика општинско такмичење прошло је само два такмичара која су учествовала и на окружном такмичењу. На такмичењу рецитатора 8 ученика било је на општинској смотри, од њих четворо се пласирало и на зонској смотри, а троје је учествовало и на покрајинској смотри. Драмска секција је са својом представом остварила велики успех јер се поред општинског и окружног пласирала и на покрајинском такмичењу као једина школа из јужног Баната. Из физике два ученика су прошла општинско, а остварила су добар успех и на окружном такмичењу. На такмичењу из историје 4 ученика пласирала су се на општинском такмичењу, а учествовала су и на окружном такмичењу. Из биологије је било 5 ученика на општинском, а једна ученица добила је похвалу за учешће на окружном такмичењу. На општинском такмичењу из математике било је 8 ученика, од њих двоје је освојило пласман и на окружном такмичењу. Ученик 8/2 разреда Кнежевић Стафан учествовао је и на републичком такмичењу из математике. На општинском такмичењу из хемије било је 3 ученика од којих се један пласирао и на окружном такмичењу. У спортским такмичењима смо поред пласмана на општинским такмичењима имали и добре резултате и на окружним такмичењима ( женска кошарка-1. место, стрељаштво 1. место), као и на републичким такмичењима ( женска кошарка 3. место, стрељаштво учешће). У мушком рукомету стигли смо до регионалног такмичења. Школа је била домаћин на следећим општинским такмичењима: српски језик, кошарка ( дечаци и девојчице ), рукомет ( дечаци и девојчице ).

4 Културна и јавна делатност Културна и јавна делатност школе огледала се у организовању и учешћу на свечаностима, приредбама, спортским и другим манифестацијама које су биле веома разноврсне и значајне. СЕПТЕМБАР свечани пријем ученика 1. разреда у хали школе уз пригодан програм. ОКТОБАР Поводом Дечије недеље Нижи разреди имали су следеће активности: обилазак установа ( Центар за културу, ПТТ, Радио Ковин, Општина Ковин); цртање кредама у боји око школе; спортски дан; дан у природи; изложба дечијих радова испред сваке учионице и музички тобоган. Виши разреди су се представили у рецитовању, музичком квизу и спортским сусретима. У петак последњег дана организован је концерт за ученике од 5. до 8. разреда у хали школе. НОВЕМБАР новембра обележен је Дан просветних радника општине Ковин. 12. новембра ученици наше школе учествовали су у прослави 88. годишњице ослобођења Ковина од аустроугарске власти у Првом светском рату. Ученици 8. разреда положили су цвеће на ковинском гробљу и присуствовали опелу. ДЕЦЕМБАР Обележен је 1. децембар, Дан борбе против СИДЕ. Допринос борби против СИДЕ дали су и ученици који су у сарадњи са наставником ликовне културе урдили плакат о СИДИ који је био истакнут у ходнику школе. ЈАНУАР Обележена је школска слава СВЕТИ САВА. Поводом овог празника одржана је свечана академија у хали школе, уз резање славског колача и поделу переца и славског жита. МАРТ Прослављен је још један ДАН ШКОЛЕ. Овим поводом у току недеље одржане су многе активности: литерарно-музички матине; спортски сусрети; изложба ученичких радова из ТО и етно изложба; музичке игре и квиз.

5 Школска библиотека и ове године расписала је литерарни конкурс и најбољи радови су награђени. Драмска секција наше школе је, са својим наставницама, припремила представу Чико поздрави неког са којом је учествовала на покрајинској смотри драмског стваралаштва у Инђији. АПРИЛ 2007 пролећни крос на стадиону. ЈУН весели програм приредили су нам ученици нижих разреда на крају наставне године у хали школе. Екскурзије, посете, излети Тродневна екскурзија ученика 8. разреда изведена је од 3. до године. Маршута је била: Бечеј, Зрењанин, Суботица, Палић. Током маја и јуна месеца реализоване су и остале екскурзије. 1. разред Београд; 2. разред Вршац; 3. разред Сремски Карловци, Нови Сад, Крушедол; 4. разред Опленац, Топола, Аранђеловац; 5. разред Српска Црња, Зрењанин, Ковачица; 6. разред Ваљево, Бранковина, Бања Ковиљача ( 2 дана ); 7. разред Манастир Раваница, Ниш, Нишка бања, Чегар ( 2 дана ). У сарадњи са Црвеним крстом из Ковина одржана је улична ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО на нивоу општине, где су учествовали ученици од 1. до 8. разреда. Поводом Ускршњих празника учитељице су са својим ученицима учествовале у хуманитарној акцији, где су болесницима НПБ послали Ускршња јаја, слаткише... Посете су биле бројне и разноврсне: ГАЛЕРИЈА Посета октобарском ликовном салону, изложбама појединих уметника, изложбама уметничких фотографија... ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ Сан једне балерине, Лабудово језеро, Уображени болесник, Ко то тамо пева, Рибарске свађе, Женски разговори, Ковачи, Буре барута, Чико поздрави неког -школска представа. ФИЛМСКЕ ПРЕДСТАВЕ Чудовишна кућа, Кирику 2, Артур и Минимоји, Астерикс и Викинзи, Где цвета лимун жут, Сезона лова. СУСРЕТ СА ПЕСНИКОМ Недељко Попадић

6 МАНИФЕСТАЦИЈЕ Деца певају хитове, балетска представа ученика 3. и 4. разреда у хали наше школе. ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА Посета библиотеци и пријем ученика 1. разреда у чланство ПОСЕТА САЈМУ КЊИГА и учила у Београду. ПОСЕТА КОНЦЕРТИМА у организацији Центра за културу. Стручни органи и програми школе У школи постоје стручна тела, која су по Закону о основној школи организована са циљем да руководе радом школе и допринесу њеном свеопштем напретку. А то су: ШКОЛСКИ ОДБОР који има врховну моћ у доношењу свих одлука важних за функционисање школе. Све важне одлуке доноси гласањем већине на својим седницама и у сарадњи са директором школе. САВЕТ РОДИТЕЉА чине представници родитеља из свих одељења. Главне теме о којима су они расправљали на својим седницама биле су: успех и понашање ученика, резултати такмичења, финансијско пословање школе, естетско уређење, екскурзије... У току године одржано је три седнице. За председника савета изабран је Саша Рајчић. СТРУЧНИ АКТИВИ радили су по својим програмима рада, а активност им је била усмерена на планирање наставног градива, корелацију наставних садржаја, допунску и додатну наставу, такмичења.. ОДЕЉЕНСКА ВЕЋА одржано је 10 седница на којима су разматрана следећа питања: доношење програма и плана рада ОВ и израда годишњих и месечних планова рада, план рада СА, допунске и додатне наставе, анализа успеха и васпино-дисциплинских проблема у одељењу, екскурзије, обележавање важних датума и др. НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ бавило се следећим темама: планирање и програмирање већа, стручно усавршавање наставника и стручних сарадника, унапређивање рада већа, сарадња са другим школама и организацијама, реализација наставног плана и програма, извештаји са семинара, екскурзије и др. Одржана је 17 седница у току школске године. У школи се споводи и И ПРОГРАМ ПРЕВЕНЦИЈЕ ПОРЕМЕЋАЈА ПОНАШАЊА И УПОТРЕБЕ ПАС код ученика. У програм су укључени сви ученици и са њима се ради на часовима ОС и ОЗ. Ове године реализоване су следеће теме: Лична хигијена, Превентивне мере за спречавање цревних

7 заразних болести, Како да сачувамо здравље, Претпубертет, Психофизичке промене у току раста и развоја, Борба против ТБЦ и пушења, Основне информације о СИДИ. У сарадњу су укључени и Дом здравља Ковин као и Црвени крст. Осим ових тема на часовима ОС и ОЗ реализовали смо и следеће теме: У нижим разредима: Правилна и неправилна исхрана, Препознавање здраве хране, Шта су правила и шта би се догодило да их нема, Зашто нам је важно да нас и други прихвате. У вишим разредима: Појам и карактеристике ПАС и како оне делују на организам, Шта је то одговорно понашање, Утицај вршњака, родитеља и других важних особа на понашање ученика. Одељенске старешине су поред свог непосредног рада са ученицима ученике код којих су примећени поремећаји у понашању евидентирали и упутили на сарадњу са психологом и педагогом школе, као и директором. Са појединим од ових ученика предузет је одговарајући третман укључујући и сарадњу са родитељима тих ученика. Одељенске старешине 1. и 5. разреда обишли су ученичке породице, а по потреби и одељенске старешине осталих разреда. Планирани програм превенције болести зависности 10 корака реализован је у сва три одељења 6. и 7. разреда. Ученици гимназије, активисти Омладине ЈАЗАС-а одржали су по један час са 7. и 8. разредима о СИДИ. Поводом дана борбе против СИДЕ, 1. децембра, ученици 7. и 8. разреда направили су пано СИДА И ДРОГА, који је изложен у холу школе. Стручно усавршавање запослених Едукација просветних радника је настављена.наставници су прошли следеће семинаре: 1) Методички аспекти наставе математике 2) Руке у тесту 3) Планирање и реализација наставе предмета Свет око нас 4) Професионални развој наставника 5) Луткарство у настави и ваннаставним активностима

8 6) Наставник као креатор климе у одељењу 7) Читањем и писањем до критичког мишљења 8) Методика наставе српског језика и књижевности у разредној настави 9) Семинар за наставнике ТО 10) Унапређивање наставе математике у основним и средњим школама 11) Архимедесова математичка трибина 12) Методе развијања математичких способности ученика 13) Применимо у основној школи стечена геометријска знања 14) Мултимедија у савременој настави 15) Семинар за професоре хемије 16) Републички семинар из физике за наставнике основних и средњих школа 17) Школске библиотеке Србије у 20. веку 18) Грађанско васпитање 1,2,3,4,5,6 19) Пројектно планирање 20) Школско развојно планирање 21) ЕИС 22) Пословна обука менаџера 23) Заштита од насиља у породици 24) Занемаривање и злостављање деце 25) Вредновање и самовредновање рада школе Учитељи и наставници предметне наставе су присуствовали и семинарима у оквиру Зимских сусрета учитеља у Београду. Општинску награду поводом Дана просветних радника добио је истакнути професор физичког васпитања Кокора Ливијус. Осавремењивање и унапређивање наставе На основу Закона о основама система образовања и васпитања извршено је снимање стања у школи, а на основу анкете у којој су учествовали сви актери у

9 васпитно образовном раду ученици, наставници, родитељи, представници локалне самоуправе. Уређен је и акциони план у оквиру самовредновања. Оно што је значајно и што сматрамо да је испред времена, а то је увођење електронског дневника у школу. Он нам је омогућио да путем интернета или СМС-а у сваком тренутку можемо обавестити родитеље о оценама њиховог детета. Тако родитељи гледају само оцене и понашање свог детета, а не и неког другог. Ове године направљен је и веб сајт наше школе, да и остали могу да се упознају са животом и радом школе. За сада је он још увек у фази припреме, а у пуној форми ће бити до краја ове године. Адреса школе је: e mail: osdjaksickovin@panet.co.yu sajt škole: Још једно унапређење рада школе постигнуто је и применом рачунара у настави физике и хемије, употребом различитих програма, као и учења уз помоћ интернета, што ћемо такође и даље развијати. Материјално стање и проблеми школе - Наставни план и програм у овој школској години реализован је у потпуности - Током ове као и претходних година колегиница Мирјана Несторов направила је преко 100 оригиналних наставних средстава које је користила у раду и она и остале колеге, као и сценографију за прославе. - У протеклој години имали смо боље услове за рад и захваљујући њима и раду свих нас ученици су постигли боље резултате на крају школске године. - На квалификациони испит изашло је 54 ученика, а 52 је положило пријемни испит. - Током читаве године купована је стручна литература, књиге и енциклопедије за школску библиотеку. Купљено је 10 појединачних књига. Школа је на поклон добила 58 књига као поклон од Општине Ковин и 15 књига као поклон од Министарства из Зрењанина. - У току школске године купили смо 3 компјутера, 5 ТФТ монитора, 1 ласерски штампач, 1 штампач Самсунг 1610, 1 видео пројектор Самсунг, 1 платно са троножним сталком, 2 ЦД касетофона, 1 лап топ, 1 дигитални апарат, 1 бушилицу и 2 метална затворена висећа ормарића за кухињу. - Комплетно је реновирана кухиња струја, плочице, кречење, а окречене су и поједине учионице и делови ходника.

10 - Захваљујући Општинској управи асфалтиран је спортски терен и двориште тако да нам остаје да га естетски и функционално средимо. - Урађене су трибине на спортском терену. ПРОБЛЕМИ: - Остаје нам као велика инвестиција: 1. реконструкција грејања целокупне мреже 2. измена подова у учионицама 3. кречење фасаде споља 4. естетско уређење школског дворишта - Проблем у току године било је и понашање појединих ученика, што је резултирало понављањем разреда појединих ученика ( непохађање, избегавање наставе...) - Проблем је и недостатак средстава за многе активности које су неопходне за живот и рад школе. И поред проблема који нас увек изнова прате, школску годину завршили смо успешније него прошлу. Управо ови резултати дају нам ветар у леђа за неке нове подухвате. Летопис води библиотекар Стоја Сенка

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

На основу члана 57

На основу члана 57 На основу члана 57. став 1. тачка 1. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 и 52/11, 55/13 - даље: Закон) и члана чл. 39. ст. 1. т. 1. Статута Основне школе Војвода

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2016.2017. ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријских и практичних сазнања систематски изучава социјалне

Више

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне секције Реализација конкурса (Фестивал љубавне поезије,,иван

Више

На основу члана 56

На основу члана 56 На основу члана 57. став 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 28. Статута Гимназије Свети Сава Пожега, Школски одбор Гимназије Свети

Више

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. З

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. З На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", број 72/2009, 52/2011 и 55/2013), члана 66. Закона о основном образовању и васпитању ("Сл. гласник

Више

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОШ Бранко Миљковић Број: 02-56/1 Датум: 06..2014.године Н И Ш На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гл. РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 60. и

Више

КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ ("Службе

КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ (Службе КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ ("Службени лист АП Војводине", број 33/2016) Правилником о

Више

НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач;

НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач; НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач; металобрусач; металобушач; бравар; лимар; аутолимар;

Више

Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба

Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба Л Е Т О П И С ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА Основна школа Доситеј Обрадовић Врба Пријем првака, 01.09.2016. У сва три школска места пригодном приредбом и поделом поклона извршен је пријем првака у присуству

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15. маја Од 09 14 часова. Полагање пријемног испита за

Више

На основу члана 59

На основу члана 59 На основу члана 59. и 60. Закона о средњој школи (Сл. Гласник РС бр.50/92,53/93,67/93, 48/94,24/96,23/02,62/03 и 64/03). Правилника о дипломама за изузетан успех ученика у средњим школама (Сл.гласник РС

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2018. године На основу члана 45.

Више

Школа Ј. Ј. Змај Свилајнац МЕСЕЧНИ ПЛАН РАДА ЗА СЕПТЕМБАР Школска 2018 /2019. Назив предмета: Информатика и рачунарство Разред: 5. Недељни број часова

Школа Ј. Ј. Змај Свилајнац МЕСЕЧНИ ПЛАН РАДА ЗА СЕПТЕМБАР Школска 2018 /2019. Назив предмета: Информатика и рачунарство Разред: 5. Недељни број часова Школа Ј. Ј. Змај Свилајнац МЕСЕЧНИ ПЛАН РАДА ЗА СЕПТЕМБАР јединице 1. 1. Увод у информатику и рачунарство 1. 2. Oрганизација података на рачунару 1. 3. Рад са текстуалним документима 1. 4. Форматирање

Више

План стручног усавршавања за школску 2011/2012

План стручног усавршавања за школску 2011/2012 Основна школа Милорад Мића Марковић Мала Иванча Годишњи план стручног усавршавања наставника, стручних сарадника и директора за школску 2014/2015. годину Анализа стања У школској 2013/2014. години наставници

Више

Општи подаци Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2017/2018. години Назив школе Место Општина Ра

Општи подаци Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2017/2018. години Назив школе Место Општина Ра Општи подаци Општина Развијеност општине Округ Школска управа Звездара изнад републичког а Град Број одељења у школи 5 Укупан број ученика осмог разреда 141 Број дечака 80 Број девојчица 61 Укупан број

Више

Л Е Т О П И С за школску 2013/2014. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које је 10 одељења нижих разреда и 11

Л Е Т О П И С за школску 2013/2014. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које је 10 одељења нижих разреда и 11 Л Е Т О П И С за школску 2013/2014. годину Општи подаци Школа је организована као самостална установа, у оквиру које је 10 одељења нижих разреда и 11 одељења виших разреда. У школи постоји и једно комбиновано

Више

НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ

НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ Уторак 03.03.2009 године (18 и 30.) 1.Анализа посећених часова 2.Извештај о стручно-педагошком надзору(оглед) 3.Извештај о раду директора 4.Маркетинг школе-школска прослава 5.Текућа питања 15 часова по

Више

Студијски програм УЧИТЕЉ за стицање стручног назива Дипломирани учитељ Р.бр. 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програ

Студијски програм УЧИТЕЉ за стицање стручног назива Дипломирани учитељ Р.бр. 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програ Студијски програм за стицање стручног назива Дипломирани учитељ 1. РАСПОРЕД ПРЕДМЕТА по семестрима и годинама студија за студијски програм ПРВА ГОДИНА I семестар II семестар 1. Српски језик 2+2 2+2 8 2.

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2019. године На основу члана 64.

Више

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Drinska 12 a 31000 Osijek Školski razvojni plan šk. g. Definiranje prioritetnih razvojnih 1.Unapređivanje kvalitete nastave 2. Opstojnost škole ostvarivanja UNAPREĐIVANJE

Више

Школски развојни план

Школски развојни план Основна школа Свети Сава Кикинда стратегија развоја школе за период 2017-2022. годинe 1 Садржај Развојног плана2017 2022. 1. Уводне напомене 2. Општи подаци о школи 3. Анализа постојећег стања- наше снаге

Више

Развојни план ОШ „Коста Ђукић“ Младеновац

Развојни план ОШ „Коста Ђукић“ Младеновац О Ш " К О С Т А Ђ У К И Ћ " МЛАДЕНОВАЦ РАЗВОЈНИ ПЛАН 2018-2023. 1 С А Д Р Ж А Ј AНА Л И З А С Т А Њ А У Ш К О Л И... Г Д Е С Е Н А Л А З И М О?... К А К О И К А Д А С М О П О Ч Е Л И?... Д А Н А С... К

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01) Школски одбор Гимназије и економске школе Јован Јовановић

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ

РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ РАСПОРЕДА ИСПИТА У ЈАНУАРСКО-ФЕБРУАРСКОМ РОКУ школске 2011/2012. године ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА И ВИШОМ ШКОЛОМ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ВАСПИТАЧА 1. ПИСМЕНИ ДЕО ИСПИТА

Више

ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ НАСТАВНОГ ПЛАНА И ПРОГРАМА ОГЛЕДА

ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ НАСТАВНОГ ПЛАНА И ПРОГРАМА ОГЛЕДА НАСТАВНИ ПЛАН И ПРОГРАМА ОГЛЕДА Подручје рада: Образовни профили: Трајање образовања: Здравство и социјална заштита ФИЗИОТЕРАПЕУТСКИ ТЕХНИЧАР оглед четири године Циљ огледа: Унапређење квалитета и осавремењивање

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и П Р Е Д Л О Г На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01), ДОКУМЕНТ О ВРЕДНОВАЊУ СТАЛНОГ СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Више

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој Дани Светог Саве у Краљеву 21 28. јануар 2019. године Понедељак, 21. јануар 17 30 Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке које причају Учествују полазници Луткарске радионице Библиотеке

Више

КОНКУРС

КОНКУРС К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Више

ОКВИР ВРЕДНОВАЊА

ОКВИР ВРЕДНОВАЊА ШКОЛА ЗА БРОДАРСТВО, БРОДОГРАДЊУ И ХИДРОГРАДЊУ БЕОГРАД, Милоша Поцерца 2 ШКОЛСКИ РАЗВОЈНИ ПЛАН ЗА ПЕРИОД ОД 2017. ДО 2021. ГОДИНЕ БЕОГРАД, септембар 2017. ШКОЛСКИ РАЗВОЈНИ ПЛАН ЗА ПЕРИОД 2017-2021.ГОДИНУ

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо искористили веома занимљив сајт на Интернету (www.drawastickman.com). Приликом посете сајту, од посетиоца

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА Број: / Датум: године Б е о г р а д Немањина

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА Број: / Датум: године Б е о г р а д Немањина Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА Број: 610-00-02449/2018-07 Датум: 26.12.2018. године Б е о г р а д Немањина 22-26 И СМОТРИ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019.

Више

На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, нау

На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, нау На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, науке и технолошког развоја доноси ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службе

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања (Службе ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 52/11 и 55/13), Министар

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 81/18)и Правилника о изменама и допунама Правилника о сталном

Више

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА 2018. ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године Управни одбор Спортског савеза Војводине, разматрао је и усвојио Програм рада и финансијски план ССВ у скраћеном облику,

Више

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 ("Сл. гласник РС", бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 (Сл. гласник РС, бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 ("Сл. гласник РС", бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се начин, поступак и критеријуми оцењивања успеха из

Више

Rukovodioci odeljenskih veća u školskoj 2018/19

Rukovodioci odeljenskih veća u školskoj 2018/19 I разред Милена Симоновић Јовић II разред Јелена Стефановић III разред Јасмина Миљковић IV разред Драган Илић I разред Весна Бабовић II разред Марко Димитријевић III разред Марија Васић IV разред Александар

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova PRAVILNIK O VREDNOVANJU KVALITETA RADA USTANOVA ("Sl. glasnik RS", br. 9/2012) Sadržina Pravilnika Član 1 Ovim pravilnikom uređuju se organi i tela ustanove, postupci praćenja ostvarivanja programa obrazovanja

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 и 73/2018.), Правилника о

Више

Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ ПЕТАК I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛО

Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ ПЕТАК I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛО Распоред испита у продуженом октобарском испитном року школске 2018/19. године ПИСМЕНИ ИСПИТИ I ГОДИНА ПРОСТОРИЈА 9.00 часова ФИЛОЗОФИЈА СА ЕТИКОМ Учионица 5, ОПШТА ПЕДАГОГИЈА ПЕДАГОШКА ИНФОРМАТИКА МАТЕМАТИКА

Више

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13), а у складу са Прав

На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13), а у складу са Прав На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13), а у складу са Правилником о дозволи за рад наставника, васпитача и стручних

Више

ОШ Вук Караџић Сремчица Сремчица, ул. Школска бр. 4 Директор: 011/ Секретар: 011/ Fax: 011/ РАЗВОЈНИ ПЛА

ОШ Вук Караџић Сремчица Сремчица, ул. Школска бр. 4 Директор: 011/ Секретар: 011/ Fax: 011/ РАЗВОЈНИ ПЛА ОШ Вук Караџић Сремчица Сремчица, ул. Школска бр. 4 Директор: 011/2522-718 Секретар: 011/2526-114 Fax: 011/2526-114 e-mail: osvukk@mts.rs РАЗВОЈНИ ПЛАН ШКОЛЕ 2016-2021. Садржај : страна Аутори програма

Више

РАСПОРЕД ПИСМЕНИХ ПРОВЕРА ЗНАЊА 1. ОДЕЉЕЊЕ МАТЕМАТИКА- КОНТРОЛНА ВЕЖБА ЛАТИНСКИ - ПИСМЕНИ ЗАДАТАК ФИЗИКА-

РАСПОРЕД ПИСМЕНИХ ПРОВЕРА ЗНАЊА 1. ОДЕЉЕЊЕ МАТЕМАТИКА- КОНТРОЛНА ВЕЖБА ЛАТИНСКИ - ПИСМЕНИ ЗАДАТАК ФИЗИКА- РАСПОРЕД ПИСМЕНИХ ПРОВЕРА ЗНАЊА 1. ОДЕЉЕЊЕ 11-03.05.2019.- МАТЕМАТИКА- КОНТРОЛНА ВЕЖБА - 10.05.2019.-ЛАТИНСКИ - ПИСМЕНИ ЗАДАТАК - 14.05.2019. -ФИЗИКА- КОНТРОЛНА ВЕЖБА - 17.05.2019.- ЕНГЛЕСКИ- ПИСМЕНИ ЗАДАТАК

Више

Преузето са На основу члана 75. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр.

Преузето са   На основу члана 75. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs На основу члана 75. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 88/17, 27/18 др. закон и 10/19), Министар просвете,

Више

ПОРТФОЛИО

ПОРТФОЛИО С а д р ж а ј: 1.0 Радна биографија... 3 0 Стручно усавршавање... 4 3.0 Годишњи лични план професионалног развоја... 8 4.0 Извештај о стручном усавршавању и напредовању... 9 6.0 Самопроцена ефеката рада...

Више

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI (Sl. glasnik RS, br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom propisuje se sadržaj, način vođenja i obrasci matične

Више

На основу члана 30

На основу члана 30 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ЧЕЛИНАЦ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ, ПРИВРЕДУ И ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ ОДЛУКА О СТИПЕНДИРАЊУ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА У ОПШТИНИ ЧЕЛИНАЦ ПРЕДЛАГАЧ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИПРЕМA: Одјељење за финансије,

Више

ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛ

ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ   УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛ ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ www.serbiachess.net serbiacf@verat.net УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Овим Упутством

Више

OŠ "Đulistan" Lješevo bb Podlugovi PROGRAM RADA ZA PRODUŽENI BORAVAK Lješevo, septembar 2010.

OŠ Đulistan Lješevo bb Podlugovi PROGRAM RADA ZA PRODUŽENI BORAVAK Lješevo, septembar 2010. OŠ "Đulistan" Lješevo bb 71387 Podlugovi PROGRAM ZA PRODUŽENI BORAVAK Lješevo, septembar 2010. 1. UVOD Savremeni način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja njihovog djeteta do dolaska

Више

На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, П

На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, П На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова 107.-110. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, Правилника о оцењивању ученика у основном образовању

Више

SIJEČANJ 2017 Decembar NEDJELJA 17 UTORAK Februar Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Pet

SIJEČANJ 2017 Decembar NEDJELJA 17 UTORAK Februar Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Pet SIJEČANJ Decembar 2016 1 NEDJELJA 17 UTORAK Februar 1 Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Petak 10 Subota 11 Nedjelja 12 Ponedjeljak 13 Utorak 14 Srijeda

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA Školska 2016/2017. godina I N S T R U M E N T A R I J ZA VREDNOVANJE SREDNJIH ŠKOLA Škola Tuzla, 2017. godine 1 Srednja škola Adresa i mjesto Brojevi telefona i fax-a E-mail škole Web str. škole Ime i

Више

Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шес

Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шес Извештај о оствареним резултатима на такмичењима школске 2014/2015.г. СРПСКИ ЈЕЗИК ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ учествовало је : 6 ученика петог, 9 ученика шестог, 8 ученика седмог и 7 ученика осмог разреда, укупно

Више

1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 1-7. X ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 1. X РАДИОНИЦА УМОВАЊЕ ЗРНЦА ИЗ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ Радионицу је држао учитељ и дечији писац Душан Пејчић и то на основу 17 занимљивих историјских прича које је објавио у својој књизи

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

ETШ: "Паја Маргановић“ Панчево

ETШ: Паја Маргановић“ Панчево ETШ: "Паја Маргановић Панчево OЦЕЊИВАЊЕ 2013/14. 1964 2014 Какве су ово оцене? Какве су ово оцене? Редовном анализом књига евиденције утврђени су пропусти у оцењивању. Најчешћи проблеми су: неправилно

Више

Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године НЕДЕЉА часова часова I ГОДИНА Писмени испити ФИЛОЗОФИЈА

Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године НЕДЕЉА часова часова I ГОДИНА Писмени испити ФИЛОЗОФИЈА Распоред испита у продуженом октобарском року школске 2015/2016. године 2. 10.2016. I ГОДИНА ФИЛОЗОФИЈА СА ЕТИКОМ (редовни студенти оба смера, ОПШТА ПЕДАГОГИЈА (редовни студенти оба смера, ПЕДАГОШКА ИНФОРМАТИКА

Више

Microsoft Word - ???????? ???????? ??????? ????? _1_.doc111.doc

Microsoft Word - ???????? ???????? ??????? ????? _1_.doc111.doc РАСПОРЕД ПИСМЕНИХ ПРОВЕРА ЗНАЊА ЗА СЕПТЕМБАР И ОКТОБАР МЕСЕЦ 2018. ГОДИНЕ ОДЕЉЕЊЕ 1-1 25.09.2018.ГОДИНЕ- ФИЗИКА КОНТРОЛНА ВЕЖБА 05.10.2018.ГОДИНЕ МАТЕМАТИКА КОНТРОЛНА ВЕЖБА 10.10.2018.ГОДИНЕ- БИОЛОГИЈА-

Више

На основу члана 119. став 1. тачка 1.) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 88/11 - даље: Закон), Школски одбор Сре

На основу члана 119. став 1. тачка 1.) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, бр. 88/11 - даље: Закон), Школски одбор Сре На основу члана 119. став 1. тачка 1.) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 88/11 - даље: Закон), Школски одбор Средње техничке ПТТ школе из Београда, на седници одржаној

Више

ПРАВИЛНИК

ПРАВИЛНИК На основу члана 112. став 1. тачка 2. Устава Републике Србије, доносим Указ о проглашењу Закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања Проглашава се Закон о изменама и допунама

Више

Microsoft Word - Opis Programa.docx

Microsoft Word - Opis Programa.docx ПРОГРАМ ОБРАЗОВАЊА УЧИТЕЉА ЗА ИЗВОЂЕЊЕ НАСТАВЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ И РАЧУНАРСТВА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ Ужице, 2018. Програм образовања учитеља за извођење наставе из Информатике и рачунарства у основној школи (у

Више

КРИТЕРИЈУМИ ОЦЕЊИВАЊА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК Оцењивање ЗА 4. РАЗРЕД Оцењује се теоретско знање ученика, практична примена знања, самостална и коректна анализ

КРИТЕРИЈУМИ ОЦЕЊИВАЊА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК Оцењивање ЗА 4. РАЗРЕД Оцењује се теоретско знање ученика, практична примена знања, самостална и коректна анализ КРИТЕРИЈУМИ ОЦЕЊИВАЊА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК Оцењивање ЗА 4. РАЗРЕД Оцењује се теоретско знање ученика, практична примена знања, самостална и коректна анализа текста, познавање и примена граматичких правила,

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - НИШ Париске Комуне бб, Ниш, Србија Тел: ; Факс:

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - НИШ Париске Комуне бб, Ниш, Србија Тел: ; Факс: РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - НИШ Париске Комуне бб, 1000 Ниш, Србија Тел:+31 1 202 300; Факс:+31 1 202 420 info@rcnis.edu.rs; http://www.rcnis.edu.rs т.р. 40-4266-41;

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђ

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђ РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ШАМАЦ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБА ЗА ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ПОСЛОВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Краља Александра I Карађорђевића 4, 76230 Шамац, тел: 054/611-800, Факс:054/620-300

Више

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015.

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015. ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015. Предмет: ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Предмет носи 5 ЕСПБ бодова.укупно има 45 часова активне наставе. НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ: РБ

Више

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx На основу чл. 41, 47. и 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), ) и члана 39. Статута Горан Ковачић школски одбор Основне

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ ДРУГИ УПИСНИ РОК Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању

Више

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И НАЧИНУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ Бања Лука, јун 2019. године На основу члана 36. став 4. Закона

Више

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku godinu. Cilj akcijskog istraživanja : Proces izgradnje

Више

ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 4

ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 4 ПРАВИЛНИК О МЕРАМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗАШТИТЕ И БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА ЗА ВРЕМЕ БОРАВКА У ШКОЛИ И СВИХ АКТИВНОСТИ КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ ШКОЛА На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама

Више

СРЕДЊА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СОМБОР Сомбор, Трг цара Лазара 4 Бр:40 Дана год. СТАТУТ СРЕДЊЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СОМБОР С о м б о р, фебруар годи

СРЕДЊА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СОМБОР Сомбор, Трг цара Лазара 4 Бр:40 Дана год. СТАТУТ СРЕДЊЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СОМБОР С о м б о р, фебруар годи СРЕДЊА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СОМБОР Сомбор, Трг цара Лазара 4 Бр:40 Дана 05.02. 2018.год. СТАТУТ СРЕДЊЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СОМБОР С о м б о р, фебруар 2018. године На основу члана 119. став 1. тачка 1 Закона о основама

Више

КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМ

КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМ КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ, ЗА ШКОЛЕ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ИЛИ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Издавач:

Више

Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА Веће другог разреда Наставни предмет обухвата следеће области: - Природни бројеви до Геометријска тела

Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА Веће другог разреда Наставни предмет обухвата следеће области: - Природни бројеви до Геометријска тела Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА - Природни бројеви до 100 - Геометријска тела и фигуре - Мерење и мере Елементи оцењивања из предмета математика: - Усвојеност наставних садржаја - Примена знања

Више

Основна школа ''Јован Стерија Поповић'' Ул. Војвођанска 61, Нови Београд П Р А В И Л Н И К О ВРЕДНОВАЊУ ИНТЕРНИХ ОБЛИКА СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА У О

Основна школа ''Јован Стерија Поповић'' Ул. Војвођанска 61, Нови Београд П Р А В И Л Н И К О ВРЕДНОВАЊУ ИНТЕРНИХ ОБЛИКА СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА У О Основна школа ''Јован Стерија Поповић'' Ул. Војвођанска 6, 070 Нови Београд П Р А В И Л Н И К О ВРЕДНОВАЊУ ИНТЕРНИХ ОБЛИКА СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА У ОШ ''ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ'' Београд, 08.г. На основу чл.9.

Више

Slide 1

Slide 1 Gimnazija Fran Galović Koprivnica VODIČ ZA UPIS Koprivnica, svibanj 2019. ( mr. sc. Vjekoslav Robotić) 1 Upisi: Zašto upisati? ZATO JER Najbolji programi za upis na fakultet Klasifikacijski ispiti Državna

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени

Више

Akcioni plan

Akcioni plan УНИВЕРЗИТЕТ У KРAГУЈЕВЦУ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ АКЦИОНИ ПЛАН за спровођење Стратегије обезбеђења квалитета 2016/2017. 2018/2019. Крагујевац, 2016. На основу чланова 15. и 17. Закона о високом образовању

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/ даље: Закон

На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гласник РС, бр. 72/ даље: Закон На основу члана 41. став 1. и члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 185 став 1, алинеја 9 Статута Средње техничке

Више

Универзитет у нишу природно-математички факултет

Универзитет у нишу природно-математички факултет На основу члана 50. алинеје 15. и члана 246. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу, Савет Факултета је, на утврђени предлог Наставнонаучног већа Факултета број 729/2-01 од 12.7. 2017.

Више

Microsoft Word - IZBOR U ZVANJE VISI ASS

Microsoft Word - IZBOR U ZVANJE  VISI ASS КОМИСИЈА ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЈЕШТАЈА ПО РАСПИСАНОМ КОНКУРСУ ОБЈАВЉЕНОМ У ДНЕВНОМ ЛИСТУ ГЛАС СРПСКЕ ОД 24.10.2012. ГОДИНЕ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА- ВИШЕГ АСИСТЕНТА ЗА УЖУ НАУЧНУ ОБЛАСТ ДИДАКТИКА И ОПШТА ПЕДАГОГИЈА

Више

Microsoft Word - 10 STUDENTI doc

Microsoft Word - 10 STUDENTI doc [Закон о стипендирању и кредитирању студената и ученика, од 5. јануара 1968. године] На основу члана 197. став 2. Устава Социјалистичке Републике Србије издајем У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О СТИПЕНДИРАЊУ

Више

ТАБЕЛЕ У ДОКУМЕНТАЦИЈИ ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА ПРВОГ И ДРУГОГ НИВОА ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА

ТАБЕЛЕ У ДОКУМЕНТАЦИЈИ ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА ПРВОГ И ДРУГОГ НИВОА ВИСОКОГ ОБРАЗОВАЊА Принципи рада на новој (ре)акредитацији програма на ОАС, МАС и ДАС Ф о р м а т и н а ч и н р а д а (1) Препоручује се одсецима да формирају радне групе за припрему документације за акредитацију (најбоље

Више

Beograd, Oktobar O KOMBINOVANOM PROGRAMU

Beograd, Oktobar O KOMBINOVANOM PROGRAMU Beograd, Oktobar 2018. O KOMBINOVANOM PROGRAMU Na osnovu člana 99 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ( Sl. glasnik RS, br. 88/2017 i 27/2018 dr. zakoni), Statuta Savremene gimnazije, Školski

Више

Rezultat likovno literarnog konkursa ishrana 2018, LEKTORISANO

Rezultat likovno literarnog konkursa ishrana 2018, LEKTORISANO РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНО-ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА РАСПИСАНОГ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОКТОБАР МЕСЕЦ ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ 2018. ГОДИНЕ И ОБЕЛЕЖАВАЊА 16. OКТОБРА, СВЕТСКОГ ДАНА ХРАНЕ, на тему: ПРАВИЛНА ИСХРАНА

Више

Uvodne napomene

Uvodne napomene На основу члана 26. Статута Фото савеза Србије, Скупштина ФСС, одржана дана 15.06.2019. године у Крагујевцу, доноси ПРАВИЛНИК О ДОДЕЛИ ЗВАЊА У ФОТО САВЕЗУ СРБИЈЕ Звања у ФСС су: - Излагачка звања - Уметничка

Више