PRETHODNO SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJETKIMA OTVORENI POSTUPAK JAVNE NABAVE NABAVA USLUGA ODRŽAVANJA EU SUSTAVA ZA POTREBE MINIST

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PRETHODNO SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJETKIMA OTVORENI POSTUPAK JAVNE NABAVE NABAVA USLUGA ODRŽAVANJA EU SUSTAVA ZA POTREBE MINIST"

Транскрипт

1 PRETHODNO SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJETKIMA OTVORENI POSTUPAK JAVNE NABAVE NABAVA USLUGA ODRŽAVANJA EU SUSTAVA ZA POTREBE MINISTARSTVA FINANCIJA, POREZNE UPRAVE A. OPĆE INFORMACIJE Naručitelj: Ministarstvo financija, Porezna uprava, Boškovićeva 5, Zagreb, OIB: , Pravna osnova za objavu dokumenta: Članak 198. Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine broj 120/16) Kontakt za dostavu prijedloga i/ili primjedbi zainteresiranih gospodarskih subjekata: javna.nabava@porezna-uprava.hr B. INFORMACIJE O PREDMETNOM POSTUPKU JAVNE NABAVE a) PREDMET NABAVE Predmet nabave je nabava usluge održavanja EU sustava za potrebe Ministarstva financija, Porezne uprave. EU sustavi koji su predmet nabave u ovom otvorenom postupku javne nabave su VIES, VAT Refund, VoeS, Mini-One-Stop-Shop (MOSS) i SIDEIS. U daljnjem tekstu će se pojam EU sustavi odnositi na tih 5 (pet) sustava. b) OPIS PREDMETA NABAVE Predmet nabave je nabava usluge održavanja EU sustava za potrebe Ministarstva financija, Porezne uprave. EU sustavi koji su predmet nabave u ovom otvorenom postupku javne nabave su VIES, VAT Refund, VoeS, Mini-One-Stop-Shop (MOSS) i SIDEIS. U daljnjem tekstu će se pojam EU sustavi odnositi na tih 5 (pet) sustava. Isporuka/pružanje usluge koja je predmet ovog postupka javne nabave velike vrijednosti će se obavljati sukcesivno, sukladno potrebama Naručitelja, započevši najranije od dana potpisa okvirnog sporazuma o javnoj nabavi usluge. U predmetnom otvorenom postupku javne nabave biti će dozvoljeno isključivo nuđenje cjelokupnog predmeta nabave, tj. predmet nabave neće biti podijeljen u grupe. Uzimajući u obzir da je predmet nabave nabava usluge održavanja EU sustava za potrebe Ministarstva financija, Porezne uprave za sustav koji čini cjelovito integrirano rješenje, nabava usluga održavanja za cjeloviti softverski sustav predstavlja preduvjet za normalno i nesmetano obavljanje poslovanja. Naručitelj će provesti otvoreni postupak javne nabave sa ciljem sklapanja okvirnog sporazuma o javnoj nabavi za razdoblje od 2 (dvije) godine. Kriterij za odabir ponude biti će najniža cijena, sukladno odredbama članka 452. Zakona.

2 TEHNIČKI I STRUČNI PREDUVJETI ZA USPJEŠNO PRUŽANJE PREDMETNE USLUGE Zainteresirani gospodarski subjekti će u predmetnom postupku javne nabave Naručitelju dokazati svoju tehničku i stručnu sposobnost za uspješno izvršenje predmetne usluge, tj. morati će dokazati da posjeduju minimalne razine tehničke i stručne sposobnosti na sljedeći način i sljedećim dokazima: Popis značajnih ugovora o isporuci/pružanju usluga razvoja ili implementacije ili održavanja predmetnih ili sličnih informacijskih sustava u poreznim upravama država članica Europske unije. Popis ugovora treba sadržavati vrijednost izvršenih ugovora, datum i naziv druge ugovorne strane. Gospodarski subjekt morati će dokazati da je uredno izvršio najmanje 2 (dva) ugovora o uslugama razvoja ili implementacije ili održavanja predmetnih ili sličnih informacijskih sustava u poreznim upravama država članica Europske unije, u godini u kojoj je započeo postupak javne nabave i tijekom 5 (pet) godina koje prethode toj godini, na način da je vrijednost izvršenih ugovora jednaka ili veća od iznosa procijenjene vrijednosti nabave podijeljene sa brojem godina na koji se sklapa okvirni sporazum. Popis ugovora potpisuje osoba ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta Popisom značajnijih ugovora trebaju dokazati da su ispunjeni sljedeći uvjeti: Procesni uvjeti: Gospodarski subjekt morati će dokazati da je izvršio usluge razvoja ili implementacije ili usluge održavanja informacijskih sustava u poreznim upravama država članica Europske unije i to najmanje: o o o o Jedan uredno izvršen ugovor koji obuhvaća razvoj ili implementaciju ili održavanje VIES sustava, Jedan uredno izvršen ugovor koji obuhvaća razvoj ili implementaciju ili održavanje održavanje VAT Refund sustava, Jedan uredno izvršen ugovor koji obuhvaća razvoj ili implementaciju ili održavanje MOSS sustava, Jedan uredno izvršen ugovor koji obuhvaća/uključuje integraciju predmetnih sustava sa središnjim sustavom porezne uprave. Ukoliko je jednim uredno izvršenim ugovorom razvijeno/implementirano ili se održava više predmetnih sustava, ista referenca moći će biti korištena da zadovolji više uvjeta. Tehnološki uvjeti: Gospodarski subjekt morati će dokazati da je izvršio najmanje: o Jedan uredno izvršen ugovor razvoja ili implementacije ili održavanja sustava na WebSphere Process Server ili Business Process Manager aplikacijskom serveru o Jedan uredno izvršen ugovor razvoja ili implementacije ili održavanja sustava na WebSphere Portal Server aplikacijskom serveru o Jedan uredno izvršen ugovor razvoja ili implementacije ili održavanja sustava koji koristi DB2 bazu podataka. Ukoliko je jednim uredno izvršenim ugovorom razvijeno/implementirano ili se održava više predmetnih sustava, ista referenca moći će biti korištena da zadovolji više uvjeta.

3 Popis predloženih stručnjaka Gospodarski subjekt morati će dostaviti dokaze da za izvršenje usluga koje su predmet ovog otvorenog postupka javne nabave može staviti na raspolaganje tehničke stručnjake, neovisno o tome pripadaju li izravno gospodarskom subjektu, kako slijedi: Procesni uvjeti: a. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka koji poznaje poslovne procese VIES sustava, sa iskustvom rada na projektu razvoja ili implementacije ili održavanja VIES sustava u trajanju od najmanje 1 (jedne) godine u posljednje 3 (tri) godine b. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka koji poznaje poslovne procese VAT Refund sustava, sa iskustvom rada na projektu razvoja ili implementacije ili održavanja VAT Refund sustava u trajanju od najmanje 1 (jedne) godine u posljednje 3 (tri) godine c. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka koji poznaje poslovne procese MOSS sustava, sa iskustvom rada na projektu razvoja ili implementacije ili održavanja MOSS sustava u trajanju od najmanje 1 (jedne) godine u posljednje 3 (tri) godine d. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka koji je vodio projekt ili više projekata razvoja ili implementacije ili održavanja informacijskog/ih sustava u poreznim upravama država članica Europske unije u trajanju od najmanje 1 (jedne) godine u posljednje 3 (tri) godine e. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka s iskustvom rada na poslovima specijalista za arhitekturu sustava na projektu ili više projekata razvoja ili implementacije ili održavanja informacijskog/ih sustava u poreznim upravama Europske unije u trajanju od najmanje 1 (jedne) godine u posljednje 3 (tri) godine Ukoliko jedan tehnički stručnjak znanjem i iskustvom pokriva više predmetnih sustava, isti stručnjak može biti korišten da zadovolji više uvjeta. Tehnološki uvjeti: a. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka koji ima iskustvo rada na poslovima razvoja ili implementacije ili održavanja aplikacije za WebSphere Process Server ili Business Process Manager (SCA komponente, Java EE) u trajanju od najmanje 1 (godine) godine b. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka koji ima iskustvo rada na poslovima razvoja ili implementacije ili održavanja aplikacije za WebSphere Portal Server (JSR286 portleti) u trajanju od najmanje 1 (godine) godine c. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka koji ima iskustvo rada na poslovima razvoja ili implementacije ili održavanja aplikacije na DB2 bazi podataka u trajanju od najmanje 1 (jedne) godine d. Barem 1 (jednog) tehničkog stručnjaka koji ima iskustvo rada na poslovima razvoja ili implementacije ili održavanja aplikacije koje su se integrirale sa sustavom porezne uprave u trajanju od najmanje 1 (godine) godine Ukoliko jedan tehnički stručnjak znanjem i iskustvom pokriva više traženih tehnologija, isti stručnjak može biti korišten da zadovolji više uvjeta.

4 Sposobnost tehničkih stručnjaka koje gospodarski subjekt stavlja na raspolaganje morati će dokazati potpisanim i ovjerenim popisom koji mora sadržavati minimalno sljedeće podatke: Ime i prezime stručnjaka Tvrtka zaposlenja Stručna sprema i ukupni radni staž Indikacija koji traženi uvjet stručnjak pokriva (npr a) Uz navedeni popis gospodarski subjekti biti će dužni priložiti i sljedeće dokumente: Životopis predloženog stručnjaka Neovjerene preslike relevantnih certifikata U komunikaciji tehničkih stručnjaka odabranog ponuditelja i naručitelja koristiti će se isključivo hrvatski jezik i latinično pismo. Gospodarski subjekt moći će se radi dokazivanja ispunjavanja kriterija za odabir iz dijela tehničkih i stručnih preduvjeta, po potrebi, osloniti na sposobnost drugih subjekata, bez obzira na pravnu prirodu njihova međusobna odnosa. U tom slučaju gospodarski subjekt morati će dokazati Naručitelju da će imati na raspolaganju resurse potrebne za izvršenje ugovora, primjerice, prihvaćanjem obveze drugih subjekata da će te resurse staviti na raspolaganje gospodarskom subjektu. c) TEHNIČKA SPECIFIKACIJA SPECIFIKACIJA USLUGA APLIKATIVNOG ODRŽAVANJA I DALJNJEG RAZVOJA EU SUSTAVA Obveze odabranog ponuditelja Odabrani ponuditelj morati će dostaviti podatke o projektnom timu koji će sudjelovati u realizaciji usluga održavanja, zajedno sa svim podacima o stručnosti, školovanju i referencama članova tima. Komunikacija tima odabranog ponuditelja i Naručitelja će se odvijati na hrvatskom jeziku. Ukoliko članovi tima Odabranog ponuditelja ne vladaju tečnim hrvatskim jezikom, odabrani ponuditelj će biti obvezan o svom trošku osigurati stalnu prisutnost prevoditelja. Ostali bitni uvjeti za Odabranog ponuditelja Odabrani ponuditelj morati će se obvezati da će pod materijalnom, moralnom i krivičnom odgovornošću sve podatke do kojih ima pristup tijekom obavljanja poslova po ovom natječaju čuvati kao poslovnu tajnu. Odabrani ponuditelj morati će se obvezati na suradnju s ostalim pružateljima usluga na sličnim poslovima Naručitelja. Obveze naručitelja Naručitelj će odabranom ponuditelju osigurati sve potrebne podatke, pristup opremi i prostorijama.

5 OPIS USLUGA OPIS TRENUTAČNOG STANJA SUSTAVA Kao dio programa PHARE 2005 i projekta VIES obavezni razvoj razvijen je sustav VIES (VAT Information Exchange System Sustav za razmjenu informacija o PDV-u). U sklopu programa PHARE 2006 i projekta VIES poboljšanja i VES razvoj funkcionalnosti VIES sustava dodatno su proširene i poboljšane. Također, u sklopu programa PHARE 2006 razvijeni su sustavi Povrat PDV-a (VAT Refund), PDV na elektroničke usluge (VAT on e- services). Navedeni sustavi su predstavljali preduvjet za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji. U sklopu projekta Održavanje VIES i VES sustava spomenuti sustavi su dorađivani i pušteni u produkciju s prvim danom članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Također je proizveden sustav Mini-one stop shop (MOSS) koji je pušten u produkciju godine. U sklopu projekta IPA 2008 FPP RAC "Razvoj informacijskog sustava za razmjenu informacija o dohotku od štednje u obliku isplaćenih kamata" razvijen je sustav SIDEIS. Ti sustavi imaju zajednički naziv EU sustavi te se skupno nalaze na istom mrežnom portalu i dijele zajedničku infrastrukturu i arhitekturne značajke. Slijede opisi nabrojanih sustava: Sustav VIES (VAT Information Exchange System) VIES sustav omogućava razmjenu registracijskih podataka te razmjenu podataka o prometu dobara i usluga (prikupljenih kroz zbirne prijave) unutar Europske unije između zemalja članica. U sklopu programa PHARE 2006 navedeni je sustav dodatno unaprijeđen uvođenjem novih VIES poruka, prelaskom na mjesečne zbirne prijave te poboljšavanjem analize rizika (otkrivanje prijevara), izvještavanja te kvalitete podataka, što je bilo uvjetovano specifikacijama dobivenim od Europske Komisije. U sklopu održavanja u zadnjem projektu, sustav je dalje poboljšavan prema specifičnim zahtjevima korisnika i na temelju iskustava i korištenja u produkcijskom okruženju. Sustav Povrat PDV-a (VAT Refund) Sustav Povrat PDV-a povezan je s trgovinom i povratom poreza unutar EU. Porezni obveznici koji su kupili dobra u nekoj drugoj državi članici, a koja je već naplatila PDV, mogu elektronskim putem podnijeti zahtjev za povratom PDV-a. Na ovaj način pojednostavljen je proces povrata koji omogućava trgovcima da, za PDV plaćen u drugim državama članicama, izravno podnesu zahtjev za povratom PDV-a u zemlji članici gdje su ustanovljeni. Sustav je razvijen u sklopu programa PHARE 2006 i dodatno unaprijeđen, prema zahtjevima korisnika u sklopu projekta održavanja. Sustav PDV na e-usluge (VAT on e-services, VoeS) Lokalno registrirani poslovni subjekti (koji nisu lokalno ustanovljeni), ustanovljeni izvan EU, koji pružaju e-usluge (telekomunikacije, broadcasting i elektroničke usluge) u državama članicama su do godine koristili VoeS da podmire svoje PDV obveze prema državama članicama u koje su isporučivali. Nakon 1. siječnja godine, sustav MOSS preuzima ovu funkciju, ali VoeS sustav ostaje aktivan narednih 5 godina zbog zadovoljavanja procesa ispravljanja i kasnog prijavljivanja VoeS prijava iz ranijih godina.

6 Subjekt koji nije uspostavljen unutar EU se identificirao u jednoj od država članica i prijavljivao usluge pružene u drugim državama članicama. Subjekt je tako PDV prijavljivao elektroničkim putem izravno jednoj državi članici u kojoj se identificirao bez potrebe da se registrira za PDV svrhe u drugim državama članicama. Sustav je razvijen u sklopu programa PHARE Sustav Mini One Stop Shop (MOSS) Sustav MOSS pokriva prijavu PDV-a u sklopu posebnog postupka oporezivanja za telekomunikacijske usluge, usluge radijskog i televizijskog emitiranja i elektronički obavljene usluge lokalno registriranih poreznih obveznika koji su isporučivali navedene usluge u drugim zemljama članicama krajnjim korisnicima tih usluga te omogućava poreznim obveznicima da podmire svoje PDV obveze prema drugim zemljama članicama u kojima su poslovali. Ovaj sustav pokriva obveznike s teritorija Europske unije (Union shema) kao i one izvan nje (Nonunion shema), i svojim pokretanjem 1. siječnja godine je preuzeo funkcije VoeS-a i za one izvan teritorija Europske unije. Porezni obveznik identificiran za MOSS svrhe u jednoj državi članici prijavljuje toj državi članici e-usluge pružene u drugim državama članicama i istoj plaća PDV. Na taj način nema obaveze da trgovac bude registriran u PDV svrhe u drugim državama članicama. Sustav je razvijen tijekom projekta Održavanje VIES i VES sustava. Sustav za razmjenu informacija o kamatama na štednju - SIDEIS (Saving Income Data Exchange Information System) Aplikacija SIDEIS služi za prikupljanje informacija/podataka o dohotku od kamata na štednju isplaćenim rezidentima drugih država članica EU (uključujući i druge države kako je propisano Direktivom Vijeća 2003/48/EZ i OPZ-om) od strane HR isplatitelja (banaka i ostalih institucija), slanje prikupljenih podataka drugim državama članicama EU te zaprimanje podataka iz drugih država članica EU. Aplikacija je u produkciji od 02/2014., rok za prvo prikupljanje podataka je do 31. ožujka tekuće godine za prethodnu godinu, a slanje podataka drugim državama članicama EU najkasnije do kraja lipnja tekuće godine.

7 Arhitektura sustava Pojednostavljena arhitektura VIES sustava prikazana je na sljedećoj slici: Browser websealp1y IHS websealp2y IHS portalp1y PORTAL tdsp1y TDS tdsp2y TDS portalp2y db2p1y PORTAL DB2 (Active) db2p2y DB2 (Passive) procesp1y WPS procesp2y WPS APIS-IT Na slici se vide softverske komponente na kojima se pokreću EU sustavi. Obojani okviri predstavljaju logičke particije (LPARi) koje pokreću operacijski sustav AIX i u produkcijskom okruženju sadrže redundancije (cluster) za visoku raspoloživost. Testno okruženje nema redundancije. Oba okruženja se fizički nalaze na lokaciji u Središnjem uredu Porezne Uprave i radi se o dva servera Power 7 arhitekture. Softverske komponente sa slike su: DB2 ESE (DB2) - Poslužitelj baza podataka, sadrži aplikacijske baze (primjerice VIES ili VAT Refund) kao i potrebne baze podataka middleware aplikacija WEBSPHERE PROCESS SERVER (WPS) aplikacijski server koji sadrži poslovni i integracijski sloj sustava WEBSPHERE PORTAL SERVER (PORTAL) aplikacijski server koji sadrži prezentacijski sloj sustava IBM HTTP SERVER (IHS) http sigunosni proxy TIVOLI DIRECTORY SERVER (TDS) direktorij korisnika Sustavi se integriraju s vanjskim sustavima CCN Gateway (preko adaptera u APIS-IT), Registrom poreznih obveznika, OIB sustavom, sustavom za izradu naloga za plaćanja, itd., što je prikazano na slici kao ovalni krug naziva APIS-IT.

8 Tehnologije implementacije VIES sustava Implementacija EU sustava je izvršena prema SOA 1 principima i SOMA 2 metodologiji. Poslovni procesi opisani su BPEL jezikom, povezuju se modelom orkestracije i implementirani su JAVA tehnologijom ili su implementirani čistom Java EE tehnologijom. Kao middleware koji izvršava poslovne procese koristi se WebSphere Process Server. Baza za spremanje podataka je DB2. Kao middleware za prezentacijski sloj se koristi WebSphere Portal Server i portleti na njemu (JSR168 i JSR286). Sigurnost sustava je bazirana na rolama. IBM Tivoli Directory Server i IBM Http server koriste se kao centralni dio sustava za uspostavu sigurnosti. Produkt Trenutna verzija WebSphere Process Server DB2 ESE 9.7 WebSphere Portal Server IBM Tivoli Directory Server IBM Http server Korisnici sustava Ovdje su navedeni korisnici sustava u siječnju 2017.: Sektor za normativnu djelatnost i međunarodnu suradnju, Služba za međunarodnu razmjenu informacija (CLO) primarni je korisnik sustava VIES. Navedeni sustav koristite za administrativnu suradnju na području PDV-a i direktnih poreza, postupak verifikacije i provjere valjanosti PDV poreznih brojeva, pomoć pri naplati stranih potraživanja itd. Područni ured Zagreb, Služba za utvrđivanje poreza i doprinosa, Odjel za strane porezne obveznike Odjel za strane porezne obveznike primarni je korisnik sustava za Povrat PDV-a i PDV na e- usluge. Služe se navedenim sustavima za provjeru zahtjeva za povrat PDV-a koje hrvatski porezni obveznici šalju prema drugim zemljama članicama i rješavanje zahtjeva za povratom PDV-a pristiglih iz drugih zemalja članica. Sektor za normativnu djelatnost i međunarodnu suradnju, Služba za porez na dodanu vrijednost Služba za porez na dodanu vrijednost sudjeluje kod poboljšanja i razvoja novih funkcionalnosti sustava (uvjetovanih od strane poslovanja i normativnog uređenja). Sektor za nadzor, Služba za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u PDV-u Odjel za nadzor poreza na dodanu vrijednost koristi se podacima dostupnim u VIES sustavu za otkrivanje PDV prijevara. 1 Service Oriented Architecture 2 Service-oriented modeling and architecture

9 Sektor za poslovne procese utvrđivanja poreza i razvoj informacijskog sustava, Služba za razvoj i implementaciju poslovnih rješenja Služba za razvoj i implementaciju poslovnih rješenja zadužena je za upravljanje, održavanje i nadogradnju EU sustava. Ispostave Porezne uprave U ispostavama Porezne uprave referenti registriraju korisnike za VAT Refund sustav te koriste VIES u svrhu dohvaćanja podataka o trgovanju obveznika i provjere valjanosti PDV poreznih brojeva. Porezni obveznici korisnici VAT Refund sustava Korisnici koji rade zahtjeve za povratom, za vlastiti račun ili kao opunomoćeni, zastupnici u ime drugih Porezni obveznici korisnici MOSS sustava Korisnici koji rade PDV prijave u sklopu posebnog postupka oporezivanja za telekomunikacijske usluge, usluga radijskog i televizijskog emitiranja i elektronički obavljenih usluga. Carinska uprava Republike Hrvatske Korisnici koji dohvaćaju podatke iz VIES sustava. Sustav sada koristi oko 3000 korisnika, uz tendenciju blagog porasta prvenstveno zbog rasta broja korisnika sustava VAT Refund i sustava MOSS. OPIS ZAHTJEVA USLUGA APLIKATIVNOG ODRŽAVANJA I DALJNJEG RAZVOJA EU SUSTAVA Odabrani ponuditelj morati će osigurati tehničke stručnjake za razna područja kako bi dokazao sposobnost izvršavanja usluga koje su predmet nabave. Tehnički stručnjaci koji će biti neophodni za izvršenje usluga se mogu svrstati u sljedeća stručna područja: - Voditelj projekta: raspodjeljuje osnovne odgovornosti među timom na osnovi resursa, angažira pojedince, evaluira performanse - Specijalist za arhitekturu i dizajn infrastrukture: koncentrira se na dizajn infrastrukture u cjelini uključujući poslužitelje, diskovni prostor, radne stanice, infrastrukturni softver, mrežu i ostatak infrastrukture koji pruža podršku aplikacijama i poslovnim procesima - Specijalist za analizu poslovnih procesa i zahtjeva za promjenom: odgovoran za identificiranje i dokumentiranje zahtjeva te analizu zahtjeva s poslovnog gledišta - Specijalist za razvoj servisa i rješenja - programer: razvija i pruža podršku aplikacijama potrebnim da se zadovolje poslovne potrebe - Specijalist za integraciju: razumije infrastrukturu i rješenja koja su u interakciji i koja razmjenjuju informacije, daje podršku prilikom promjena s gledišta integracije različitih rješenja, rješava probleme koji nastanu prilikom promjene na infrastrukturi ili u aplikacijama

10 - Specijalist za testiranje rješenja: radi na testiranju dizajna, koda i izvršava testove ili daje podršku izvršavanju testova na različitim razinama (unit testing, integration testing, acceptance testing), održava automatske procese testiranja i izvještava o ishodima testiranja. OPERATIVNO ODRŽAVANJE APLIKATIVNOG DIJELA EU SUSTAVA Odabrani ponuditelj treba ponuditi operativno održavanje aplikativnog dijela EU sustava i uočavanje mogućih problema u radu aplikacije. Također, morati će sudjelovati u definiranju zahtjeva za obavljanje ostalih poslova iz područja održavanja softverske i hardverske infrastrukture komponenti EU sustava. Operativno održavanje podijeljeno je u dvije skupine aktivnosti: redovito preventivno održavanje i reaktivno održavanje. Redovito preventivno održavanje Obuhvaća redovito periodičko ispunjavanje zadataka u svrhu održavanja rada i ispravnosti svih komponenti sustava opisanog u poglavlju Opis trenutačnog sustava. Obuhvaća aktivnosti vezane na integracije EU sustava s vanjskim sustavima (CCN/CSI Gateway, Informacijski sustav Porezne Uprave ISPU, Registar Poreznih Obveznika RPO, OIB sustav, Carinska aplikacija - HRAIS). Aktivnosti se odvijaju u redovito uredovno vrijeme Naručitelja od 08:00 do 16:00 sati, radnim danima. Obavezna je isporuka izvješća o provedenim aktivnostima u proteklom mjesecu. Opis aktivnosti: Praćenje rada sustava i identifikacija mogućih problema u radu sustava Pružanje preporuka, intervencije i podešavanja na sustavu temeljeno na praćenju rada Identifikacija neispravnog rada sustava koji su u direktnoj interakciji s EU sustavima Podrška i kontrola prilikom proširenja sklopovske opreme Podrška, suradnja s pružateljem usluga održavanja IBM middleware-a i pružateljem usluga održavanja sklopovske opreme (hardware) prilikom nadogradnji na razini infrastrukture Nadogradnja aplikativnih rješenja s obzirom na promjene na razini infrastrukture Instalacija i testiranje promijenjenih inačica verzija modula EU sustava Implementacija i testiranje aplikacije prilikom softverskih poboljšanja Testiranje, analiza i ispravljanje mogućih pogrešaka EU sustava DGTAXUD (FITS-TC) testiranje EU sustava ukoliko će biti potrebe Ažuriranje i provjera dodijeljenih korisničkih prava Izrada izvještaja o korištenju aplikativnih resursa od strane korisnika Podrška osoblju Naručitelja vezano uz redovan rad EU sustava Podrška službenicima Naručitelja u pripremi za SCAC i SCIT sastanke. Zbog praćenja razvoja i odlučivanja oko novih funkcionalnosti EU sustava Republika Hrvatska je obvezna osigurati stalnog predstavnika pri redovitim SCAC sastancima (stalno odbor za administrativnu suradnju) i SCIT sastancima (stalni odbor za administrativnu suradnju IT). Predstavnici Naručitelja moraju imati podršku u pripremi i dostupnosti relevantnih informacija o sustavima prije sudjelovanja na SCAC i SCIT sastancima. Podrška u analizi zahtjeva od strane poslovanja Naručitelja: nužne promjene uvjetovane promjenama hrvatskog zakonodavnog okvira Dorada dokumentacije sukladno promjenama u sustavu Izrada mjesečnih izvješća o provedenim aktivnostima u proteklom mjesecu

11 Reaktivno održavanje Obuhvaća poslove vezane uz reakciju odabranog ponuditelja na određene događaje ili incidente prijavljene od strane Naručitelja. Aktivnosti reaktivnog održavanja se odvijaju u redovito uredovno vrijeme Naručitelja od 08:00 do 16:00 sati, radnim danima. Obavezna je isporuka izvješća o provedenim aktivnostima u proteklom mjesecu. Opis aktivnosti: Praćenje incidenata prijavljenih u alatu Synergia Europske komisije Rješavanje incidenata ukoliko su vezane uz aplikativne probleme EU sustava Suradnja s APIS IT, ITSM i poslovanjem Porezne uprave vezano uz incidente Podrška osoblju Naručitelja vezano uz redovan rad EU sustava Podrška službenicima Naručitelja u pripremi za SCAC i SCIT sastanke. Zbog praćenja razvoja i odlučivanja oko novih funkcionalnosti EU sustava Republika Hrvatska je obvezna osigurati stalnog predstavnika pri redovitim SCAC sastancima (stalno odbor za administrativnu suradnju) i SCIT sastancima (stalni odbor za administrativnu suradnju IT). Predstavnici Naručitelja moraju imati podršku u pripremi i dostupnosti relevantnih informacija o sustavima prije sudjelovanja na SCAC i SCIT sastancima. Podrška u analizi zahtjeva od strane poslovanja Naručitelja: nužne promjene uvjetovane promjenama hrvatskog zakonodavnog okvira Incidenti će se od strane Naručitelja evidentirati kontinuirano. Prijavljeni incidenti će se kategorizirati od strane voditelja projekta odabranog ponuditelja, a organiziranje rješavanja prema kategoriji također će biti odgovornost voditelja projekta odabranog ponuditelja. Zahtijevano vrijeme odziva za reaktivnu uslugu podrške definirano je ovisno o stupnju ozbiljnosti prijavljenog problema. Svi ostali prijavljeni problemi za koje nije utvrđen stupanj ozbiljnosti rješavanju se periodički kroz aktivnosti redovitog preventivnog održavanja. Definirana vremena odziva i dolasci na lokaciju Naručitelja navedeni su niže u Tabeli 1. Naručitelj problem razine A može prijaviti Odabranog ponuditelja u bilo koje doba, a ostale probleme samo radnim danima u redovno radno vrijeme od 08:00 do 16:00 sati. Vrijeme odziva definira se kao maksimalno vrijeme od trenutka prijavljivanja smetnje do trenutka potvrde primitka prijave od strane Odabranog ponuditelja. Vrijeme dolaska na lokaciju je vrijeme proteklo od trenutka prijave incidenta od strane Naručitelja, do početka otklanjanja problema od strane Odabranog ponuditelja na lokaciji Naručitelja. Tabela 1. - Definiranje vremena odziva i dolazaka na lokaciju Naručitelja Stupanj ozbiljnosti problema A B Opis reaktivno održavanje Aplikativni problemi s velikim posljedicama zbog kojih su prisutni ispadi aplikacija EU sustava u produkcijskom okruženju Bitni problem u radu koji nema posebnih posljedica za produkcijsko okruženje sustava Vrijeme odziva Dolazak na lokaciju (telefon, e-pošta) < 30 min < 2 sata < idući radni dan < 2 radna dana

12 Reaktivna usluga podrške uključuje neograničen broj intervencija te neograničen broj radnih sati, odnosno sav potreban rad do uspostave pune funkcionalnosti sustava. Odabrani ponuditelj će se obvezati da će u slučaju nastanka potpunog prestanka rada održavanog sustava raditi kontinuirano u suradnji s djelatnicima Naručitelja i ostalim isporučiteljima usluga za Naručitelja dok se sustav ne dovede u normalan rad, odnosno uspostavi puna funkcionalnost sustava. Rješavanje problema mora se provoditi na način da ne uzrokuje veće zastoje od onih koji su inicijalno zatečeni na sustavu prije početka radova. Djelatnici odabranog ponuditelja zaduženi za otklanjanje kvarova imati će obvezu prijavljivanja početka radova na njihovom otklanjanju predstavniku Naručitelja, te ne smiju samoinicijativno poduzimati aktivnosti na sustavu. Poslovi reaktivne usluge podrške će se odvijati u redovito uredovno vrijeme Naručitelja od 08:00 do 16:00 sati, radnim danima. Obavezna je isporuka izvješća o provedenim aktivnostima u proteklom mjesecu, te izvješće minimalno mora sadržavati naziv i opis izvršenih usluga, datum izvršavanja usluga i trajanje izvršenih usluga u satima. Jamstvo usluge Odabrani ponuditelj biti će obavezan dati jamstvo za kvalitetno pružanje usluga, obvezati se da će usluge obaviti na primjerenoj stručnoj razini, te se obvezati da će sve poslove izvoditi prema pravilima struke. Odabrani ponuditelj jamčiti će pridržavanje traženih vremena odziva i dolazaka na lokaciju Naručitelja, te će se obvezati na plaćanje ugovorne kazne u slučaju odstupanja od zajamčenih vremena odziva i dolazaka na lokaciju Naručitelja. Iznosi ugovorne kazne obračunavati će se prema slijedećim pravilima: Ako odabrani ponuditelj ne pristupi otklanjanju problema za stupanj ozbiljnosti A u traženim vremenima za reaktivnu podršku, biti će dužan Naručitelju platiti ugovornu kaznu u iznosu dva dana usluge za svaki započeti period kašnjenja. Ako odabrani ponuditelj ne pristupi otklanjanju problema za stupanj ozbiljnosti B u traženim vremenima za reaktivnu podršku, biti će dužan Naručitelju platiti ugovornu kaznu u iznosu jednog dana usluge za svaki započeti period kašnjenja. Iznosi ugovorne kazne obračunavati će se na mjesečnoj osnovi i za iznos istih umanjuje se mjesečni iznos za korištenje usluge. Ukupna ugovorna kazna na godišnjem nivou moći će iznositi do 30% godišnje cijene usluga reaktivne podrške. Dosezanje limita ukupne ugovorne kazne od 30% biti će osnova za raskid ugovora za isporuku usluga. Opisane aktivnosti izvršavanju stručnjaci Odabranog ponuditelja koji su detaljno upoznati s poslovnom pozadinom sustava opisanim u točki OPIS TRENUTAČNOG STANJA SUSTAVA.

13 POBOLJŠANJA I RAZVOJ NOVIH FUNKCIONALNOSTI EU SUSTAVA Odabrani ponuditelj biti će dužan pružiti uslugu razvoja poboljšanja i novih funkcionalnosti EU sustava. Zahtjevi za poboljšanjima i razvoj novih funkcionalnosti mogu biti uvjetovani od strane Europske Komisije ili zahtijevani od strane poslovnih korisnika razvijenog sustava Naručitelja. Odabrani ponuditelj biti će obavezan u razvoju novih funkcionalnosti primjenjivati iterativni proces (metodologiju) za razvoj programske podrške radi očuvanja kontinuiteta metodologija primjenjivanih pri razvoju postojećih EU sustava. Metodologija mora pokrivati slijedeće aktivnosti: Opis aktivnosti: Identifikacija i planiranje zahtjeva Poslovno modeliranje, definiranje i dokumentiranje zahtjeva razvoj novih funkcionalnosti Izrada specifikacija i dizajn rješenja Razvoj i testiranje rješenja Korisnički prihvat rješenja i vezane dokumentacije Puštanje u produkciju Opisane aktivnosti izvršavanju stručnjaci Odabranog ponuditelja upoznati s poslovnom pozadinom sustava opisanim u točki OPIS TRENUTAČNOG STANJA SUSTAVA. UPRAVLJANJE PROMJENAMA I PROJEKTOM Odabrani ponuditelj biti će dužan osigurati stalno upravljanje kod izvršavanja obaveza iz specifikacija zahtjeva, te će imati obvezu surađivati s ostalim isporučiteljima usluga za Naručitelja. Opis aktivnosti: Pregled specifikacija posla s predstavnikom Naručitelja Održavanje projektnih komunikacija preko predstavnika Naručitelja Koordinacija i komunikacija te kontrola osoblja Odabranog ponuditelja Izrada i održavanje plana izvršavanja aktivnosti, raspodjela zaduženja, kontrolnih točaka i procjene izvršavanja aktivnosti Praćenje napretka izvršavanja aktivnosti, vremenskih planova i resursa Održavanje redovitih planiranih sastanaka u svezi s provođenjem aktivnosti Vođenje postupaka kontrole nad provođenjem promjena u održavanom sustavu Kontrola dokumentiranja isporuka usluga poslovne analize i aplikativnog održavanja Izrada i dostava pisanih izvješća o obavljenim aktivnostima za isporuke usluga Koordinacija postupaka ispostave računa za obavljene usluge Opisane aktivnosti izvršavanju stručnjaci Odabranog ponuditelja koji su detaljno upoznati s poslovnom pozadinom sustava opisanim u točki OPIS TRENUTAČNOG STANJA SUSTAVA.

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 KLASA: 372-02/19-02/0002 URBROJ: 343-0602/01-19-010 Zagreb, 19. veljače 2019. godine OPĆI PODACI Naručitelj:

Више

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE U ZRAČNOM PROMETU, OSIJEK, HRVATSKA OIB: 48188420009 MATIČNI (POREZNI) BROJ: 3361721 Adresa: Vukovarska 67, Klisa p.p. 47, 31000 OSIJEK Web.adress: www.osijek-airport.hr

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABAVU ODRŽAVANJA FOTOKOPIRNIH STROJEVA KLASA: 406-01/19-05/09

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 014-18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA u postupku jednostavne nabave usluga održavanja telekomunikacijske opreme druga linija podrške Zagreb, lipanj 2018. Jednostavna

Више

PONOVLJENI POZIV NA DOSTAVU PONUDA NAZIV PROJEKTA: Vodene tajne Slunja Referentna oznaka projekta: KK PODACI O NARUČITELJU: Turistička z

PONOVLJENI POZIV NA DOSTAVU PONUDA NAZIV PROJEKTA: Vodene tajne Slunja Referentna oznaka projekta: KK PODACI O NARUČITELJU: Turistička z PONOVLJENI POZIV NA DOSTAVU PONUDA NAZIV PROJEKTA: Vodene tajne Slunja Referentna oznaka projekta: KK.06.1.2.02.003 PODACI O NARUČITELJU: Turistička zajednica grada Slunja Ulica braće Radić 7, 47240 Slunj

Више

POZIV NA DOSTAVU PONUDA Usluge implementacije međunarodne norme prema ISO 27001:2013 Upravljanje informacijskom sigurnošću Ev. br. 107-B-18 Zagreb, tr

POZIV NA DOSTAVU PONUDA Usluge implementacije međunarodne norme prema ISO 27001:2013 Upravljanje informacijskom sigurnošću Ev. br. 107-B-18 Zagreb, tr POZIV NA DOSTAVU PONUDA Upravljanje informacijskom sigurnošću Ev. br. Zagreb, travanj 2018. 1 UPUTE ZA PRIPREMU I PODNOŠENJE PONUDE Temeljem odredbe članka 12. stavka 1a) Zakona o javnoj nabavi ( Narodne

Више

MergedFile

MergedFile PRILOG I "Izvornik" PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA, 51000 Rijeka, Korzo 16, OIB: 54382731928, Predmet nabave: Uređenje staze uz šljunčanu plažicu istočno na plaži Igralište

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja 2013. PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li se ulaskom u EU uvesti novi porezi? Jedna od zajedničkih

Више

Microsoft Word - privitak prijedloga odluke

Microsoft Word - privitak prijedloga odluke Informatički sustav za prikupljanje, simulaciju i prikaz podataka o cijenama javnih komunikacijskih usluga (dalje: Sustav e-tarife) Zagreb, HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Roberta

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, 10 000 Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONUDE ZA: IZRADA PROMETNOG ELABORATA: PRIVREMENA REGULACIJA

Више

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA,

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, RIJEKA, OIB 38453148181 EVIDENCIJSKI BROJ NABAVE: 129 / 2012 BROJ NADMETANJA: OTP 62 / 12 Z A P I S N I K o pregledu i ocjeni

Више

Microsoft Word - Poziv na dostavu ponuda

Microsoft Word - Poziv na dostavu ponuda OSNOVNA ŠKOLA BLATO M B 3 0 8 0 7 9 0 1. Ulica br 25/2 TEL/ FAX 020 851 233 20 271 Blato, p.p. 34 020 851 333 e - mail os-blato@du.ht.hr ž.r. 2330003 1100059533 os-blato@os-blato.skole.hr REPUBLIKA HRVATSKA

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 114-18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA u postupku jednostavne nabave usluga nastavka održavanja RHEL operativnog sustava za 2018. godinu Zagreb, rujan 2018. I. OPĆI PODACI

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 079-19 POZIV NA DOSTAVU PONUDA u postupku jednostavne nabave usluga penetracijskog testiranja Zagreb, kolovoz 2019. I. OPĆI PODACI 1. PODACI O NARUČITELJU: Naziv:

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169-

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169- Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: 333-01/16-03/27 Ur.br: 2169-30-02-16-02 Rab, 31.08.2016. PONUDITELJIMA Naručitelj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: 360-01/16-01/_ URBROJ: 2185/05-16-2 DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekonstrukcija Društvenog doma u Satnici s povećanjem energetske

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

(NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTR

(NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTR (NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja 2016. PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTREBE KBC-a OSIJEK, evidencijski broj nabave B-3/16 Poštovani,

Више

Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površin

Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površin Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površine za kućne ljubimce Evidencijski broj nabave: 02-04-14/2016

Више

Microsoft Word - ToR_Opis obveza_C2 6_Pula.docx

Microsoft Word - ToR_Opis obveza_C2 6_Pula.docx OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG SAVJETNIKA U FUNKCIJI STRUČNOG SURADNIKA ZA GEODETSKE POSLOVE NA LOKACIJI ZAJEDNIČKOG INFORMACIJSKOG SUSTAVA (PUK PULA) 1 1. OPĆE INFORMACIJE Projekt implementacije

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, 10 000 Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE ZA: STRUČNI NADZOR I KONTROLNA ISPITIVANJA NAD RADOVIMA

Више

OSNOVNA ŠKOLA MATE LOVRAKA KUTINA, Crkvena 57 Tel/fax: 044/ KLASA: /16-01/69 UR.BROJ: 21

OSNOVNA ŠKOLA MATE LOVRAKA KUTINA, Crkvena 57 Tel/fax: 044/ KLASA: /16-01/69 UR.BROJ: 21 OSNOVNA ŠKOLA MATE LOVRAKA 44 320 KUTINA, Crkvena 57 Tel/fax: 044/683-277 E-mail: skola@os-mate-lovraka-kt.skole.hr KLASA: 406-01/16-01/69 UR.BROJ: 2176-37-01-16-2 POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA

Више

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO - SENJSKA ŽUPANIJA G R A D S E NJ KLASA: 406-01/19-01/107 URBROJ: 2125-03/03/15-19-03 Senj, 18. srpnja 2019. g. POZIV ZA DOSTAVU PONUDE Sukladno članku 15. Zakona o javnoj nabavi

Више

TA

TA 24.11.2017 A8-0307/ 001-021 AMANDMANI 001-021 podnositelj Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku Izvješće Cătălin Sorin Ivan A8-0307/2017 Obveze u pogledu poreza na dodanu vrijednost za isporuke usluga

Више

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA,

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, NARUČITELJ: JADROLINIJA, RIJEKA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, OIB 38453148181 EVIDENCIJSKI BROJ NABAVE: 50 / 2014 BROJ NADMETANJA: OTP 23 / 14 OKVIRNI SPORAZUM: 2 / 14 Z A P

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 014-19 POZIV NA DOSTAVU PONUDA u postupku jednostavne nabave usluga održavanja fiksne telefonije Zagreb, travanj 2019. I. OPĆI PODACI 1. PODACI O NARUČITELJU:

Више

Broj: /

Broj: / Broj: 10-231-5/02-2019 Evidencijski broj nabave: JN 43-2019 POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA NABAVU INFORMATIČKE OPREME ZA POTREBE HAZU u 2019. U Zagrebu, ožujak 2019. Trg Nikole Šubića Zrinskog 11, HR-10000

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, Rakov Potok Naziv projekta: Izgradn

OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, Rakov Potok Naziv projekta: Izgradn OBAVIJEST O PRVOJ IZMJENI DOKUMENTACIJE Naziv Naručitelja: GENERA d.d., Kalinovica, Svetonedeljska cesta 2, 10 436 Rakov Potok Naziv projekta: Izgradnja fotonaponske elektrane GENERA za potrebe proizvodnog

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 038-18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA usluga servisnog održavanja i popravaka službenih vozila HBOR-a ponovljeni postupak Zagreb, svibanj 2019. Strossmayerov trg 9, 10000

Више

POZIV NA DOSTAVU PONUDA izmjena Nabava telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži Ev.br. 122-B-17 Zagreb, lipanj

POZIV NA DOSTAVU PONUDA izmjena Nabava telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži Ev.br. 122-B-17 Zagreb, lipanj POZIV NA DOSTAVU PONUDA izmjena 9.6.2017. Ev.br. Zagreb, lipanj 2017. 1 UPUTE ZA PRIPREMU I PODNOŠENJE PONUDE Temeljem odredbe članka 12. stavka 1a) Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine, broj: 120/2016)

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.)

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.) Datum: 30.03.2016. Ur.broj: 71-3/50-1-16 Broj poziva: 50/16 P O Z I V N A D O S T A V U P O N U D E Poštovani, Hrvatski zavod za javno zdravstvo Vam upućuje Poziv na dostavu ponude za predmet nabave: CJEPIVO

Више

KOMUNALAC SISAK d.o.o Sisak, Capraška ulica 8 Tel.: 044/ ; Fax.: 044/ MB , OIB:

KOMUNALAC SISAK d.o.o Sisak, Capraška ulica 8 Tel.: 044/ ; Fax.: 044/ MB , OIB: KOMUNALAC SISAK d.o.o. 44 000 Sisak, Capraška ulica 8 Tel.: 044/525-777; Fax.: 044/525-788 MB 3340848, OIB:28236957305 e-mail: komunalac-sisak1@sk.t-com.hr IBAN HR31 2500 0091 1012 4932 9 Naručitelj: KOMUNALAC

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

SAMPLE CONTRACT FOR CONSULTING SERVICES

SAMPLE CONTRACT FOR CONSULTING SERVICES OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG SAVJETNIKA ZA PODRŠKU PROVEDBI HOMOGENIZACIJE KATASTARSKIH PLANOVA (DGU SLUŽBA ZA ODRŽAVANJE KATASTARSKIH OPERATA I ZIS) OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG

Више

Predmet nabave i evidencijski broj nabave: Biopodloga i kontrolni uzorci za biopodlogu za utvrđivanje inhibitora u mlijeku, 021/17-JN Stranica 1 od 11

Predmet nabave i evidencijski broj nabave: Biopodloga i kontrolni uzorci za biopodlogu za utvrđivanje inhibitora u mlijeku, 021/17-JN Stranica 1 od 11 1 od 11 Ur.broj: 102101/1419 U Zagrebu, 16.05.2017. godine HRVATSKA POLJOPRIVREDNA AGENCIJA Poljana Križevačka 185, 48260 Križevci Ured u Zagrebu, Ilica 101, 10000 Zagreb Sukladno Pravilniku o provedbi

Више

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, /18-01/ / POZIV NA DOSTAVU P

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, /18-01/ / POZIV NA DOSTAVU P OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića 2 20 000 Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, 404-04/18-01/13 191-1-1/2-18-02 19. 10. 2018. POZIV NA DOSTAVU PONUDE OB Dubrovnik je sukladno čl. 7 Pravilnika o jednostavnoj

Више

(Microsoft Word - Poziv za dostavu ponude 2019.SREDSTVA ZA PRANJE I \310I\212\306ENJE.docx)

(Microsoft Word - Poziv za dostavu ponude 2019.SREDSTVA ZA PRANJE I \310I\212\306ENJE.docx) UČENIČKI DOM MARIJE JAMBRIŠAK Opatička 14, Zagreb e-mail adresa: ruzica.borosa@ma-ja.hr web adresa: http://www.ma-ja.hr tel. 01/4851-810, fax: 4851-809 KLASA: 333-06/18-01/05 URBROJ:251-488-01-18-3 EMV

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 038-18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA usluga servisnog održavanja i popravaka službenih vozila HBOR-a I. izmjene (izmjene označene žutom bojom) Zagreb, travanj 2019.

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA VIDRIĆA KUTINA,Školska 2. KLASA:333-06/18-01/11 URBROJ: DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe T

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA VIDRIĆA KUTINA,Školska 2. KLASA:333-06/18-01/11 URBROJ: DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe T OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA VIDRIĆA KUTINA,Školska 2. KLASA:333-06/18-01/11 URBROJ: 2176-36-01-18-02 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe TABLETI ZA UČENIKE Kutina, kolovoz 2018. SADRŽAJ: 1.

Више

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Podi Sibenik d.o.o. dana 29. lipnja 2017. godine donosi

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+)

GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+) GDPR Uvodna razmatranja Ljubimko Šimičić, dipl.ing.el. Stariji konzultant (50+) 2 Razvoj digitalnog poslovanja Povezivanje digitalnog i stvarnog svijeta Jeftiniji načini povezivanja Pokretačke tehnologije

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA,

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, NARUČITELJ: JADROLINIJA, RIJEKA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, 38453148181 EVIDENCIJSKI BROJ NABAVE: 55 / 2016 BROJ NADMETANJA: OTP 25 / 16 Z A P I S N I K o pregledu i ocjeni

Више

I-D PPUO Podstrana

I-D PPUO Podstrana SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XXV Podstrana, 1. ožujka 2019. Broj 4/2019. OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA,

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, NARUČITELJ: JADROLINIJA, RIJEKA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, OIB 38453148181 EVIDENCIJSKI BROJ NABAVE: 91 / 2013 BROJ NADMETANJA: OTP 39 / 13 Z A P I S N I K o pregledu i ocjeni

Више

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, /17-01/ / POZIV NA DOSTAV

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, /17-01/ / POZIV NA DOSTAV OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića 2 20 000 Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, 406-03/17-01/14 191-2.24.4/2-17-02 14. 11. 2017. POZIV NA DOSTAVU PONUDE OB Dubrovnik je pokrenula postupak jednostavne

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Microsoft Word - obavijest-o-nabavi-TEMA_Nabava_Baza_testnog_stola_N.docx

Microsoft Word - obavijest-o-nabavi-TEMA_Nabava_Baza_testnog_stola_N.docx Projekt se sufinancira iz EU fondova - Europski fond za regionalni razvoj (EFRR) i Kohezijskog fonda (KF) Naziv projekta: Paralelni hibridni pogon za plovila propulzijske snage do 10MW Šifra projekta:

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d

HRVATSKE AUTOCESTE d Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., Koturaška cesta 43, 10000 Zagreb; OIB: 62942134377 Tel.: +385 1 6009 777; fax.:+385 1 4697 335 Evidencijski broj: D 12/17 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgovačkom društvu te je stvarni korisnik kamata koje mu

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO ISTARSKE ŽUPANIJE Nazorova 23 52100 PULA MB: 3203794 tel: (052) 529-000 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE ZA OPSKRBU ELEKTRIČNOM ENERGIJOM Evidencijski broj nabave 01/2009 E-MV OTVORENI

Више

Sluzbeni glasnik 1/14.indd

Sluzbeni glasnik 1/14.indd Broj: 1 - GOD. XIII. 2014. Krapina, 01. 02. 2014. List izlazi jedanput mjesečno i po potrebi ISSN 1845-7711 S A D R Ž A J AKTI GRADONAČELNIKA 1. Plan prijma u službu u Ured gradonačelnika i Upravne odjele

Више

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU GRAĐEVINSKI FAKULTET OSIJEK KLASA:035-01/15-01/103 URBROJ: Osijek, 15. travnja

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU GRAĐEVINSKI FAKULTET OSIJEK KLASA:035-01/15-01/103 URBROJ: Osijek, 15. travnja SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU GRAĐEVINSKI FAKULTET OSIJEK KLASA:035-01/15-01/103 URBROJ:2158-77-08-15-103 Osijek, 15. travnja 2015. SVIM ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJEKTIMA - putem

Више

Microsoft Word - Poziv na dostavu ponuda.doc

Microsoft Word - Poziv na dostavu ponuda.doc REPUBLIKA HRVATSKA URED DRŽAVNE UPRAVE U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ ŽUPANIJI KLASA: 406-01/18-01/22 URBROJ: 2140-05-02/4-18-2 Ev.broj nabave : 10/18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA U POSTUPKU JEDNOSTAVNE NABAVE PREDMET

Више

I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET,

I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET, I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET, II. istarske brigade 11, 52 420 BUZET 2. PODACI O

Више

Podružnica za građenje

Podružnica za građenje Dodatak A OPIS USLUGA DODATAK A-1 PROJEKTNI ZADATAK Revizija scenarija i algoritama Regionalnih centara za nadzor i upravljanje prometom na autocestama Zagreb, srpanj 2019. 1. Uvod Sve veći porast prometa

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj 2010. godine 1 Temeljem članka 16.18 Izbornog zakona

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABAVU USLUGE ODRŽAVANJA FOTOKOPIRNIH STROJEVA KLASA: 406-01/18-05/15

Више

Obrazac 1

Obrazac 1 KRAPINSKO ZAGORSKA ŽUPANIJA OPĆINA BEDEKOVČINA DJEČJI VRTIĆ RAVNATELJICA KLASA: 310-05/17-01/01 URBROJ: 2197-02-06-16 73 Bedekovčina, 14. lipnja 2017. Temeljem članka 7. Odluke o provedbi postupka javne

Више

Nacrt konačnog prijedloga zakona

Nacrt konačnog prijedloga zakona MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA NACRT KONAČNI PRIJEDLOG ZAKONA O PRIKUPLJANJU, OBRADI, POVEZIVANJU, KORIŠTENJU I RAZMJENI PODATAKA O PRIMICIMA I JAVNIM DAVANJIMA PO OSIGURANICIMA Zagreb, studeni

Више

Microsoft Word - GI_2016_HROTE_Sustav jamstva podrijetla-verzija za Web.docx

Microsoft Word - GI_2016_HROTE_Sustav jamstva podrijetla-verzija za Web.docx Godišnji izvještaj o sustavu jamstva podrijetla u Republici Hrvatskoj za 2016. godinu Zagreb, veljača 2017. i SADRŽAJ POPIS TABLICA... iii POPIS SLIKA... iv 1. SUSTAV JAMSTVA PODRIJETLA... 5 1.1. Opis

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A

R E P U B L I K A   H R V A T S K A Na temelju članka 26. stavka 1. i članka 27. Zakona o koncesijama ( Narodne novine br. 143/12), članka 12. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

Tel: 022/ , Fax: 022/ OIB: Posl.Br.: 2509/2017 Tisno, godine Temeljem članka 1

Tel: 022/ , Fax: 022/ OIB: Posl.Br.: 2509/2017 Tisno, godine Temeljem članka 1 Tel: 022/ 439-257, Fax: 022/438-188 www.jezinac.hr kontakt@jezinac.hr OIB: 51893359623 Posl.Br.: 2509/2017 Tisno, 31.12.2017. godine Temeljem članka 15. stavka 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne Novine

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 017-19 POZIV NA DOSTAVU PONUDA u postupku jednostavne nabave usluge održavanja sustava za besprekidno napajanje HBOR-a Zagreb, veljača 2019. I. OPĆI PODACI 1.

Више

(NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-3572/16. U Osijeku, 01. ožujka PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave ULTRAZVUČNI UREĐA

(NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-3572/16. U Osijeku, 01. ožujka PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave ULTRAZVUČNI UREĐA (NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-3572/16. U Osijeku, 01. ožujka 2016. PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave ULTRAZVUČNI UREĐAJ ZA POTREBE ZAVODA ZA OFTALMOLOGIJU KBC-a OSIJEK,

Више

SPECIFIKACIJA TARIFNOG PAKETA URED ZA VAN 5000 ZA PRETPLATNIKE HRVATSKOG TELEKOMA D.D. U POKRETNOJ ELEKTRONIČKOJ KOMUNIKACIJSKOJ MREŽI 1. Potpisom odg

SPECIFIKACIJA TARIFNOG PAKETA URED ZA VAN 5000 ZA PRETPLATNIKE HRVATSKOG TELEKOMA D.D. U POKRETNOJ ELEKTRONIČKOJ KOMUNIKACIJSKOJ MREŽI 1. Potpisom odg SPECIFIKACIJA TARIFNOG PAKETA URED ZA VAN 5000 ZA PRETPLATNIKE HRVATSKOG TELEKOMA D.D. U POKRETNOJ ELEKTRONIČKOJ KOMUNIKACIJSKOJ MREŽI 1. Potpisom odgovarajućeg zahtjeva poslovni korisnik Hrvatskog Telekoma

Више

Microsoft Word - npkrka_kl_480-04_13-01_12_

Microsoft Word - npkrka_kl_480-04_13-01_12_ JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK KRKA Š I B E N I K Trg Ivana Pavla II, br. 5 22000 ŠIBENIK, p.p. 154 Tel: 022/201-777, fax: 022/336-836 KLASA: 480-04/13-01/12 POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA IZRADA DETALJNOG

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka nabave Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj

Више

Microsoft Word - Obrasci.doc

Microsoft Word - Obrasci.doc NABAVA MALE VRIJEDNOSTI POZIV NA NADMETANJE I. ODJELJAK: JAVNI NARUČITELJ I.1. IME, ADRESA I URED(I) ZA KONTAKT MBS: Ured(i)/mjesto(a) za kontakt: Referent/nadležna osoba: Internetska adresa(e) (ako je

Више

Microsoft Word Dokumentacija_uredski.doc

Microsoft Word Dokumentacija_uredski.doc REPUBLIKA HRVATSKA URED DRŽAVNE UPRAVE U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ ŽUPANIJI KLASA: 406-01/17-01/14 URBROJ: 2140-05-02/4-17-2 Ev.broj nabave: 2.1. POZIV NA DOSTAVU PONUDA U POSTUPKU JEDNOSTAVNE NABAVE PREDMET

Више

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, /18-01/ / POZIV NA DOSTAVU P

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, /18-01/ / POZIV NA DOSTAVU P OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Dr. Roka Mišetića 2 20 000 Dubrovnik Klasa: Urbroj: Dubrovnik, 406-03/18-01/20 191-1-1/2-18-02 31. 08. 2018. POZIV NA DOSTAVU PONUDE OB Dubrovnik je pokrenula postupak jednostavne

Више

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva CARINE 2020 Općenito o programu: Program je pokrenut s ciljem podrške u suradnji između nadležnih tijela za carinske postupke u Europskoj uniji kako bi se maksimizirala njihova učinkovitost. Programom

Више

Annex III GA Mono 2016

Annex III GA Mono 2016 PRILOG III. FINANCIJSKA I UGOVORNA PRAVILA I. PRAVILA KOJA SE PRIMJENJUJU NA PRORAČUNSKE KATEGORIJE NA TEMELJU JEDINIČNIH DOPRINOSA I.1. Uvjeti prihvatljivosti jediničnih doprinosa Ako se bespovratna sredstva

Више

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata Gospodarski subjekti Definicija: U skladu s Direktivom 2014/40/EU gospodarski subjekt svaka

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Zavod za informatičku djelatnost KLASA : /18-38/16 URBROJ: 2170/01-11-

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Zavod za informatičku djelatnost KLASA : /18-38/16 URBROJ: 2170/01-11- R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Zavod za informatičku djelatnost KLASA : 406-01/18-38/16 URBROJ: 2170/01-11-00-18-3 Rijeka, 04. travanj 2018. godine POZIV ZA DOSTAVU

Више

Izvješće o prethodnom savjetovanju sa zainteresiranim gospodarskim subjektima Sukladno članku 198. stavku 3. ZJN 2016., Hrvatska kontrola zračne plovi

Izvješće o prethodnom savjetovanju sa zainteresiranim gospodarskim subjektima Sukladno članku 198. stavku 3. ZJN 2016., Hrvatska kontrola zračne plovi Izvješće o prethodnom savjetovanju sa zainteresiranim gospodarskim subjektima Sukladno članku 198. stavku 3. ZJN 2016., Hrvatska kontrola zračne plovidbe d. o. o. stavila je na prethodno savjetovanje sa

Више

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Temeljem članka 12. stavka 1. i članka 107. stavka 12. Zakona o elektroničkim komunikacijama (»Narodne novine«br. 73/08), Vijeće Hrvatske agencije

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

DJEČJI VRTIĆ KUTINA KLASA:333-06/18-01/07 URBROJ: DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe Prerađeno voće i povrće Kutina, pr

DJEČJI VRTIĆ KUTINA KLASA:333-06/18-01/07 URBROJ: DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe Prerađeno voće i povrće Kutina, pr DJEČJI VRTIĆ KUTINA KLASA:333-06/18-01/07 URBROJ: 2176-67-18-02 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe Prerađeno voće i povrće Kutina, prosinac 2018. 1 SADRŽAJ: 1. Upute ponuditeljima 2. Prilog

Више

KRAPINSKO ZAGORSKA ŽUPANIJA DJEČJI VRTIĆ RAVNATELJICA Klasa: /17-01/03 Urbroj: Bedekovčina, 17. siječnja Temeljem članka 7

KRAPINSKO ZAGORSKA ŽUPANIJA DJEČJI VRTIĆ RAVNATELJICA Klasa: /17-01/03 Urbroj: Bedekovčina, 17. siječnja Temeljem članka 7 KRAPINSKO ZAGORSKA ŽUPANIJA DJEČJI VRTIĆ RAVNATELJICA Klasa: 601-02/17-01/03 Urbroj: 2197-02-06-17 2 Bedekovčina, 17. siječnja 2017. Temeljem članka 7. Odluke o provedbi postupka javne nabave bagatelne

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka n Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o dodjeli ugovora Rezultati postupka nabave Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d

HRVATSKE AUTOCESTE d Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., Koturaška cesta 43, 10000 Zagreb; OIB: 62942134377 Tel.: +385 1 600 09 777; fax.:+385 1 4697 335 Evidencijski broj: D 331/17 DOKUMENTACIJA O NABAVI

Више

Microsoft Word - Opis obveza za pružanje usluga pojedinačnih savjetnika na poslovima prijepisa i verifikacije_FINAL.doc

Microsoft Word - Opis obveza za pružanje usluga pojedinačnih savjetnika na poslovima prijepisa i verifikacije_FINAL.doc PROJEKT IMPLEMENTACIJE INTEGRIRANOG SUSTAVA ZEMLJIŠNE ADMINISTRACIJE (IBRD Zajam br. 8086-HR) OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNIH SAVJETNIKA NA POSLOVIMA PRIJEPISA I VERIFIKACIJE ZEMLJIŠNIH KNJIGA

Више

COM(2017)743/F1 - HR

COM(2017)743/F1 - HR EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 11.12.2017. COM(2017) 743 final IZVJEŠĆE KOMISIJE EUROPSKOM PARLAMENTU I VIJEĆU o izvršavanju ovlasti za donošenje delegiranih akata dodijeljene Komisiji na temelju Uredbe

Више

1.pdf

1.pdf REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA RUGVICA MB 2882558, OIB 07295007204 OPĆINSKI NAČELNIK Rugvica, Trg J. Predavca 1, 10370 Dugo Selo Tel. 2764-215, 2764-220, fax. 2774-444 KLASA: 023-01/14-01/936

Више

ULOGA KONTROLE KVALITETE U STVARANJU INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA Vladimir Baričević, dipl.ing.geod. Dragan Divjak, dipl.ing.geod.

ULOGA KONTROLE KVALITETE U STVARANJU INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA Vladimir Baričević, dipl.ing.geod. Dragan Divjak, dipl.ing.geod. ULOGA KONTROLE KVALITETE U STVARANJU INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA Vladimir Baričević, dipl.ing.geod. Dragan Divjak, dipl.ing.geod. Sadržaj NIPP STANDARDI KONCEPT KONTROLE KVALITETE PROCES KONTROLE

Више

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA,

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, NARUČITELJ: JADROLINIJA, RIJEKA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, OIB 38453148181 EVIDENCIJSKI BROJ NABAVE: 151 / 2013 BROJ NADMETANJA: OTP 71 / 13 Z A P I S N I K o pregledu i ocjeni

Више