Nacrt konačnog prijedloga zakona

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Nacrt konačnog prijedloga zakona"

Транскрипт

1 MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA NACRT KONAČNI PRIJEDLOG ZAKONA O PRIKUPLJANJU, OBRADI, POVEZIVANJU, KORIŠTENJU I RAZMJENI PODATAKA O PRIMICIMA I JAVNIM DAVANJIMA PO OSIGURANICIMA Zagreb, studeni 2013.

2 2 KONAČNI PRIJEDLOG ZAKONA O PRIKUPLJANJU, OBRADI, POVEZIVANJU, KORIŠTENJU I RAZMJENI PODATAKA O PRIMICIMA I JAVNIM DAVANJIMA PO OSIGURANICIMA I. OPĆA ODREDBA Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje prikupljanje i obrada podataka putem jedinstvenog obrasca - Izvješće o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja (u daljnjem tekstu: Obrazac JOPPD) o primicima te s njima povezanim obračunanim i uplaćenim javnim davanjima po osiguranicima, povezivanje, razmjena i korištenje podataka između nositelja prikupljanja podataka i drugih javnopravnih tijela. (2) Posebni propisi u smislu ovoga Zakona su Zakon o porezu na dohodak, Zakon o doprinosima, Pravilnik o porezu na dohodak i Pravilnik o doprinosima. (3) Javna davanja u smislu ovoga Zakona su davanja koja se sukladno posebnim propisima prikupljaju putem Obrasca JOPPD. II. NOSITELJI PRIKUPLJANJA PODATAKA Članak 2. (1) Nositelji prikupljanja podataka na temelju ovoga Zakona su Ministarstvo financija, Porezna uprava i Središnji registar osiguranika (u daljnjem tekstu: REGOS). (2) Podatke iz članka 5. ovoga Zakona nositelji prikupljanja podataka zaprimaju pod istim uvjetima te koriste za potrebe iz svoga djelokruga, sukladno posebnim propisima iz članka 1. stavka 2. ovoga Zakona, Zakona o Poreznoj upravi te zakona kojima se propisuju ovlasti i poslovi iz djelokruga REGOS-a. III. OBRADA PODATAKA Članak 3. (1) Radi obrade podataka iz Obrasca JOPPD javnopravna tijela dužna su nositeljima prikupljanja podataka omogućiti uvid i preuzimanje podataka iz registara i evidencija te državnih matica koje vode. (2) Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje dužan je nositeljima prikupljanja podataka osigurati podatke o obveznicima doprinosa, osiguranicima te početku i prestanku statusa u osiguranju.

3 3 Članak 4. (1) Obveznici podnošenja podataka na Obrascu JOPPD su svi obveznici obračuna javnih davanja i isplatitelji primitaka te ostali obveznici kako je propisano posebnim propisima. (2) Za osiguranike koji su sami obveznici plaćanja doprinosa za financiranje obveznih osiguranja, podatke o razdoblju, osnovici i mjesečnom iznosu doprinosa za obvezna mirovinska osiguranja u formi Obrasca JOPPD evidentira u sustav Ministarstvo financija, Porezna uprava. (3) Za obveze javnih davanja utvrđene u postupku poreznog nadzora obveznika podnošenja podataka u formi Obrasca JOPPD evidentira u sustav Ministarstvo financija, Porezna uprava. Članak 5. Na Obrascu JOPPD, koji se sastoji od stranice A i stranice B, čiji je oblik, sadržaj, rokovi te način dostavljanja propisan posebnim propisima, prikupljaju se podaci o podnositelju izvješća, obvezniku plaćanja, osiguranicima i stjecateljima primitaka, vrstama i iznosima primitaka, razdoblju za koje se obveza doprinosa obračunava ili primitak isplaćuje, obračunanim iznosima javnih davanja te ostali podaci. Članak 6. (1) Nositelji prikupljanja podataka zaprimaju sve podatke iz Obrazaca JOPPD putem sustava eporezna. (2) Nakon zaprimanja podataka iz stavka. 1. ovoga članka nositelji prikupljanja podataka provode kontrolu formalne, matematičke i logičke ispravnosti podataka iz zaprimljenog Obrasca JOPPD te ukoliko je Obrazac JOPPD formalno, matematički i logički ispravan preuzimaju podatke u svoje informacijske sustave. Članak 7. REGOS u realnom vremenu preuzima u svoj informacijski sustav sljedeće podatke: a) Sa stranice A Obrasca: - dan Obrasca JOPPD, - oznaku izvješća, - vrstu izvješća, - podatke o podnositelju izvješća: naziv/ime i prezime, adresa, adresa elektroničke pošte, OIB i oznaka podnositelja, - podatke o obvezniku plaćanja: naziv/ime i prezime, adresa, adresa elektroničke pošte i OIB, - broj osoba za koje se podnosi izvješće, - broj redaka na popisu pojedinačnih obračuna, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti po osnovi radnog odnosa,

4 4 - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti po osnovi drugog dohotka, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti po osnovi poduzetničke plaće, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti za osiguranike za koje se doprinos uplaćuje prema posebnim propisima, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti za osobe osigurane u određenim okolnostima, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti za staž osiguranja koji se računa s povećanim trajanjem, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje po osnovi radnog odnosa, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje po osnovi drugog dohotka, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje po osnovi poduzetničke plaće, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje za osiguranike za koje se doprinos uplaćuje prema posebnim propisima, - ukupan iznos doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje za staž osiguranja koji se računa s povećanim trajanjem, - uplaćena kamata za doprinose za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje, - datum primitka obrasca, - ime i prezime osobe koja je sastavila izvješće. b) Sa stranice B Obrasca: - OIB podnositelja izvješća, - oznaku izvješća, - vrstu izvješća, - redni broj stranice B, - redni broj retka, - šifra općine/grada prebivališta/boravišta, - šifra općine/ grada rada, - OIB stjecatelja/osiguranika, - ime i prezime stjecatelja/osiguranika, - oznaka primitka/obveze doprinosa, - obveza dodatnog doprinosa mirovinskog osiguranja za staž osiguranja s povećanim trajanjem, - oznaka prvog/zadnjeg mjeseca u osiguranju po istoj osnovi, - oznaka punog/nepunog radnog vremena ili rada s polovicom radnog vremena, - sati rada, - razdoblje obračuna od, - razdoblje obračuna do, - iznos primitka, - osnovica za obračun doprinosa, - doprinos za mirovinsko osiguranje temeljem generacijske solidarnosti, - doprinos za mirovinsko osiguranje temeljem individualne kapitalizirane štednje,

5 5 - dodatni doprinos za mirovinsko osiguranje ne temelju generacijske solidarnosti za staž osiguranja s povećanim trajanjem, - dodatni doprinos za mirovinsko osiguranje ne temelju individualne kapitalizirane štednje za staž osiguranja s povećanim trajanjem, - izdatak - uplaćeni doprinos za mirovinsko osiguranje, - oznaka načina isplate, - obračunani primitak od nesamostalnog rada (plaća). Članak 8. Informaciju o Obrascima JOPPD koji nisu zadovoljili kontrolu formalne, logičke ili matematičke ispravnosti, a u kojima su iskazani podaci iz članka 7. ovoga Zakona REGOS zaprima u realnom vremenu. Članak 9. Tijelo državne uprave nadležno za poslove državne riznice će nositeljima prikupljanja podataka, sukladno njihovim nadležnostima, elektroničkim putem dostavljati podatke o uplaćenim javnim davanjima za potrebe povezivanja podataka o obračunanim i uplaćenim javnim davanjima po osiguranicima. IV. POVEZIVANJE PODATAKA Članak 10. (1) Povezivanje podataka su radnje kojima se povezuju podaci o obračunanim javnim davanjima na Obrascu JOPPD s podacima o uplatama javnih davanja iz članka 9. ovoga Zakona po osiguranicima/stjecateljima primitka, odnosno poreznim obveznicima. (2) Ministarstvo financija, Porezna uprava će poslove iz stavka 1. ovoga članka obavljati za sve vrste javnih davanja osim javnih davanja iz stavka 3. ovoga članka. (3) REGOS će poslove iz stavka 1. ovoga članka obavljati za sljedeće vrste javnih davanja: - doprinosi za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti, - doprinosi za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje. Članak 11. (1) Povezivanje podataka prikupljenih temeljem ovoga Zakona obavlja se prema vrstama primitaka iz Obrasca JOPPD s podacima o uplaćenim javnim davanjima za istog obveznika i istu vrstu primitka. (2) Osnova za povezivanje podataka iz Obrasca JOPPD o obračunanim doprinosima s podacima o pripadajućim uplatama su: - OIB podnositelja izvješća, odnosno obveznika plaćanja, - oznaka Izvješća iz Obrasca JOPPD i naloga za plaćanje, - vrsta javnog davanja iz Obrasca JOPPD i naloga za plaćanje.

6 6 (3) Ako je podatak o zaduženju iz Obrasca JOPPD po pojedinoj vrsti primitka za određenog podnositelja izvješća, odnosno obveznika plaćanja istovjetan uplaćenom iznosu javnog davanja, Obrazac JOPPD se evidentira kao povezan u cijelosti i uplaćeni iznos raspoređuje se po osiguranicima ili stjecateljima primitka prema podatku iz Obrasca JOPPD. (4) Ako je podatak o zaduženju iz Obrasca JOPPD po pojedinoj vrsti primitka za određenog podnositelja izvješća, odnosno obveznika plaćanja veći od uplaćenog iznosa javnog davanja za tu vrstu primitka, uplaćeni iznos javnog davanja proporcionalno se raspoređuje po osiguranicima ili stjecateljima primitka prema podacima iz Obrasca JOPPD, a Obrazac JOPPD se evidentira kao djelomično povezan. U tom slučaju Ministarstvo financija, Porezna uprava će pozvati obveznika plaćanja na plaćanje javnih davanja sukladno posebnom propisu. (5) Ako je podatak o zaduženju iz Obrasca JOPPD po pojedinoj vrsti primitka za određenog podnositelja izvješća, odnosno obveznika plaćanja manji od uplaćenog iznosa javnog davanja za tu vrstu primitka Obrazac JOPPD se evidentira kao povezan u cijelosti. (6) Preplaćeni iznosi javnih davanja po pojedinim vrstama evidentiraju se kao nepovezane uplate, o kojima se izvješćuje obveznika preplaćenih javnih davanja i poziva da postupi sukladno odredbi članka 14. ovoga Zakona. (7) Ako je po nekom Obrascu JOPPD povećan iznos zaduženja zbog podnošenja dopunjujućeg Obrasca JOPPD ili ispravka podatka za pojedinog osiguranika kojima se povećava zaduženje u odnosu na izvorni Obrazac JOPPD, svaka sljedeća uplata raspoređuje se proporcionalno udjelu iznosa nepodmirenog zaduženja po osiguraniku u ukupnom iznosu nepodmirenog iznosa zaduženja. Iznos uplata koje su već ranije povezane i raspoređene po osiguranicima ili stjecateljima primitka temeljem tadašnjeg udjela u ukupnom zaduženju se ne mijenja. Članak 12. (1) Nositelji prikupljanja podatka dužni su ustrojiti i voditi evidenciju nepovezanih obračunanih obveza javnih davanja i evidenciju nepovezanih uplata javnih davanja iz članka 10. ovoga Zakona te podnositelju izvješća, odnosno obvezniku plaćanja omogućiti dostupnost podacima iz evidencije nepovezanih uplata javnih davanja. (2) Za uplaćena sredstva doprinosa za mirovinsko osiguranje temeljem individualne kapitalizirane štednje u vezi prijenosa sredstava na privremeni račun i prosljeđivanja povezanih iznosa doprinosa u obvezne mirovinske fondove i društva primjenjuju se odredbe propisa koji uređuju sustav individualne kapitalizirane štednje. Članak 13. (1) Ako podnositelj izvješća, odnosno obveznik plaćanja naknadno utvrdi da su podaci na već podnesenim ispravnim obrascima JOPPD netočni, obvezan je, u skladu s posebnim propisima, izvršiti ispravak tih podataka ili dopunu, ako utvrdi da nisu iskazani podaci za sve osiguranike/stjecatelje primitka.

7 7 (2) Ispravak podatka o doprinosu za mirovinsko osiguranje temeljem individualne kapitalizirane štednje kojim se zaduženje iz ispravnog obrasca umanjuje, ne provodi se ako je osobni račun člana obveznog mirovinskog fonda zatvoren. Članak 14. (1) Ako podnositelj izvješća, odnosno obveznik plaćanja naknadno utvrdi da su podaci o izvršenim uplatama javnih davanja neispravni, odnosno da se nepovezana uplata javnih davanja odnosi na više uplaćeni iznos javnih davanja podnosi zahtjev za povezivanjem podataka, odnosno zahtjev za povrat više uplaćenog iznosa javnih davanja. Ukoliko zahtjev za povrat više uplaćenog iznosa javnih davanja bude odbijen, podnositelj ima pravo podnijeti žalbu sukladno posebnom propisu. (2) Zahtjevi iz stavka 1. ovoga članka podnose se putem sustava eporezna. (3) Podnositelji izvješća koji Obrazac JOPPD, sukladno posebnim propisima podnose Ministarstvu financija, Poreznoj upravi putem ispostava Porezne uprave, mogu zahtjev za ispravak podataka odnosno zahtjev za povrat podnositi u pisanom obliku. (4) Zahtjev za povezivanje podataka, odnosno zahtjev za povrat zaprimljen na način iz stavka 3. ovoga članka Ministarstvo financija, Porezna uprava unosi u sustav eporezna. (5) Zahtjeve iz stavka 1. ovoga članka vezane uz povezivanje i povrat doprinosa za obvezna mirovinska osiguranja REGOS će u realnom vremenu preuzimati iz sustava eporezna u svoj informacijski sustav. (6) REGOS će provesti kontrolu i povezivanje podataka iz zahtjeva iz stavka 5. ovoga članka s prethodno evidentiranom obračunanom obvezom doprinosa za obvezna mirovinska osiguranja, a za doprinose na temelju individualne kapitalizirane štednje i utvrditi status uplaćenih sredstava doprinosa koja se mogu nalaziti: - na prolaznom računu, - na privremenom računu i - na osobnom računu osiguranika ili - mogu biti isplaćena zakonskom primatelju. V. RAZMJENA I KORIŠTENJE PODATAKA Članak 15. (1) REGOS će podatke o povezanim uplatama doprinosa za obvezna mirovinska osiguranja dostaviti Ministarstvu financija, Poreznoj upravi i učiniti dostupnim jedinstvenom sustavu za razmjenu podataka (OIB sustavu). (2) Ministarstvo financija, Porezna uprava će podatke o povezanim uplatama doprinosa za zdravstveno osiguranje i doprinosa za zapošljavanje učiniti dostupnim REGOS-u putem jedinstvenog sustava za razmjenu podataka (OIB sustava).

8 8 Članak 16. (1) Nositeljima prikupljanja podataka i javnopravnim tijelima, tijelima sudbene vlasti i drugim korisnicima kada su isti za to ovlašteni propisom, ili imaju suglasnost osobe na koju se ti podaci odnose, a potrebni su za obavljanje poslova iz njihovog djelokruga, podaci će biti dostupni putem jedinstvenog sustava za razmjenu podataka (OIB sustava). (2) Podaci se mogu koristiti za statistička istraživanja i druge svrhe na način koji ne omogućuje prepoznavanje obveznika ili osiguranika i druge osobe na koje se podaci odnose. VI. PREKRŠAJNA ODREDBA Članak 17. (1) Ministarstvo financija, Porezna uprava kaznit će: - obveznika podnošenja podataka pravnu osobu za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do ,00 kuna, ako ne dostavi podatke iz članka 5. ovoga Zakona na Obrascu JOPPD u rokovima podnošenja koji su propisani posebnim propisom - obveznika podnošenja podataka fizičku osobu za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do ,00 kuna, ako ne dostavi podatke iz članka 5. ovoga Zakona na Obrascu JOPPD u rokovima podnošenja koji su propisani posebnim propisom. (2) Za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do ,00 kuna. (3) Na prekršajni postupak koje vodi porezno tijelo za prekršaje propisane stavcima 1. i 2. ovoga članka na ogovarajući se način primjenjuju odredbe Općeg poreznog zakona. VII. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 18. (1) Na obveze podnošenja podataka o obveznim doprinosima za mirovinsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i zapošljavanje, porezu na dohodak od nesamostalnog rada i samostalne djelatnosti i prirezu porezu na dohodak od nesamostalnog rada i samostalne djelatnosti te podataka o njihovim uplatama, nastale od 1. siječnja do 31. prosinca godine, primjenjuju se zaključno do 31. prosinca godine odredbe Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima o obveznim doprinosima, porezu na dohodak i prirezu porezu na dohodak (Narodne novine, br. 114/2001 i 153/2002) i provedbenih propisa donesenih na temelju toga Zakona. (2) Na obveze podnošenja podataka o doprinosima za obvezno mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti, obvezno mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje te podatke o njihovim uplatama, nastale od 1. siječnja do 31. prosinca godine, primjenjuju se zaključno do 31. prosinca godine odredbe Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja (Narodne novine, br. 177/2004 i 90/2011) i provedbenih propisa donesenih na temelju toga Zakona.

9 9 (3) Na obveze podnošenja podataka o doprinosima za obvezno mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti, obvezno mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje te podatke o njihovim uplatama, nastale nakon 1. siječnja godine primjenjuje se ovaj Zakon. Članak 19. Zakon o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja (Narodne novine, br. 177/2004 i 90/2011) prestaje važiti s danom 1. siječnja godine. Članak 20. Ovaj Zakon objavit će se u Narodnim novinama, a stupa na snagu 1. siječnja godine.

10 10 OBRAZLOŽENJE KONAČNOG PRIJEDLOGA ZAKONA O PRIKUPLJANJU, OBRADI, POVEZIVANJU, KORIŠTENJU I RAZMJENI PODATAKA O PRIMICIMA I JAVNIM DAVANJIMA PO OSIGURANICIMA I. RAZLOZI ZBOG KOJIH SE ZAKON DONOSI Zakonom o Poreznoj upravi (Narodne novine, br. 25/2012 i 112/2012) u djelokrug Porezne uprave pripadaju poslovi prikupljanja i obrade podataka o utvrđenim i naplaćenim porezima i doprinosima za obvezna osiguranja. Zakonom o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja (Narodne novine, br. 177/2004 i 90/2011) u djelokrug Središnjeg registra osiguranika (u daljnjem tekstu: REGOS) pripadaju poslovi objedinjenog prikupljanja, obrade i dostavljanja podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezno mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti i obvezno mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje, te podataka o njihovim uplatama. Postojeće stanje dovelo je do toga da se pri različitim institucijama, putem različitih obrazaca, prikupljaju dijelom istovrsni podaci, a da se za evidencije koje se vode temeljem pozitivnih zakonskih i podzakonskih propisa, temeljem tih istih propisa ne mogu osigurati učinkoviti mehanizmi koji bi onemogućili nastanak nesukladnosti u evidencijama između nadležnih institucija. II. PITANJA KOJA SE ZAKONOM RJEŠAVAJU Kako bi se uočena potreba za objedinjavanjem prikupljanja podataka o svim primicima i javnim davanjima operacionalizirala, a što u konačnici treba rezultirati kvalitativnim iskorakom i racionalizacijom troškova za državu i poslodavce, odnosno obveznike podnošenja podataka, ovim se zakonom uređuje prikupljanje i obrada podataka o svim primicima te javnim davanjima. Nositelji prikupljanja, obrade i dostavljanja podataka na temelju ovoga zakona su Ministarstvo financija, Porezna uprava i REGOS, a prikupljanje se provodi putem jedinstvenog obrasca - Izvješće o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja, zajedničkom obrascu Ministarstva financija, Porezne uprave i REGOS-a (u daljnjem tekstu: Obrazac JOPPD). Novi jedinstveni obrazac - Obrazac JOPPD zamijenio je, u skladu s donesenim Zakonom i izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak (Narodne novine, broj 144/12), Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima (Narodne novine, broj 144/12), te Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak (Narodne novine, broj 79/2013), postojeće obrasce Ministarstva financija, Porezne uprave: o Izvješće o primicima od nesamostalnog rada (plaći i mirovini), porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja u mjesecu - Obrazac ID,

11 11 o o o o Izvješće o drugom dohotku, obračunanom i uplaćenom porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja - Obrazac IDD, Izvješće o isplaćenoj naknadi plaće te o osnovicama i obračunanim i uplaćenim doprinosima za obvezna osiguranja - Obrazac IDD-1, Izvješće o plaći i mirovini - Obrazac IP, Izvješće o isplaćenom primitku, dohotku, uplaćenom doprinosu, porezu po odbitku i prirezu - Obrazac ID-1, te će temeljem odredbi ovoga zakona zamijeniti postojeći obrazac REGOS-a: o Specifikacija po osiguranicima o obračunanim doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja - Obrazac R-Sm. Načelno, Obrazac JOPPD, u skladu s posebnim propisima, obvezno se podnosi elektroničkim putem, i to kroz sustav eporezna. Iznimno, Obrazac JOPPD može se podnijeti u papirnatom obliku za najviše tri osiguranika i/ili druge osobe. Obrađene podatke iz Obrasca JOPPD koriste nositelji prikupljanja podataka za poslove iz svoga djelokruga. Predloženim načinom prikupljanja podataka putem jedinstvenog obrasca nositelja prikupljanja podataka postojeći sustav prikupljanja i obrade podataka se pojednostavljuje. Promjena bi, u ukupnosti, uzevši u obzir sve institucije koje se koriste prikupljenim podacima u svom djelokrugu poslovanja, trebala rezultirati povećanjem kvalitete podataka i smanjenjem mogućnosti pogrešaka u podacima. Također, otklonili bi se uzroci koji generiraju nastanak nesukladnosti podataka o obvezama koji se vode u registrima i evidencijama različitih institucija, što za posljedicu ima brži i sigurniji servis izgrađen za potrebe krajnjeg korisnika. Procijenjeno je i da će se ovim zakonom ostvariti neizravni utjecaj na povećanje naplate javnih davanja. III. OBJAŠNJENJE ODREDABA PREDLOŽENOGA ZAKONA Uz članak 1. Ovom odredbom određen je predmet uređivanja ovoga Zakona, koji se odnosi na prikupljanje, obradu, povezivanje, korištenje i razmjenu podataka putem obrasca JOPPD o primicima te s njima povezanim obračunanim i uplaćenim javnim davanjima po osiguranicima. Uz članak 2. Ovom odredbom određeni su kao nositelji prikupljanja i obrade podataka Ministarstvo financija, Porezna uprava i REGOS, koji podatke zaprimaju pod istim uvjetima te koriste za potrebe iz svog djelokruga, sukladno posebnim propisima. Uz članke 3. do 9. Ovim se odredbama određuju obveznici podnošenja podataka, obuhvat podataka, rokovi i način podnošenja podatka na Obrascu JOPPD te preuzimanje podataka u informacijske sustave Ministarstva financija, Porezne uprave i REGOS-a.

12 12 Također se uvodi obveza tijela državne uprave nadležnog za poslove državne riznice da nositeljima prikupljanja podataka elektroničkim putem dostavlja podatke o uplaćenim javnim davanjima za potrebe povezivanja podataka o obračunanim i uplaćenim javnim davanjima po osiguranicima sukladno njihovom djelokrugu. Radi provođenja poslovnih procesa iz djelokruga nositelja prikupljanja podataka propisana je obveza javnopravnih tijela da omoguće nositeljima prikupljanja podataka uvid i preuzimanje podataka iz registara i evidencija te državnih matica koje vode. Uz članke 10. do 14. Ovim odredbama propisuje se nadležnost za povezivanje podataka iz Obrasca JOPPD s pripadajućim uplatama javnih davanja. Povezivanje podataka iz Obrazaca JOPPD obavlja se prema vrstama primitaka s podacima o uplaćenim javnim davanjima za istog obveznika i istu vrstu primitka. Također, propisuje se postupak kada je podatak o zaduženju iz Obrasca JOPPD po pojedinoj vrsti primitaka za određenog obveznika veći, odnosno manji od uplaćenog iznosa javnog davanja za tu vrstu primitka. Za uplaćena sredstva doprinosa za mirovinsko osiguranje temeljem individualne kapitalizirane štednje u svezi prijenosa sredstava na privremeni račun i prosljeđivanja povezanih iznosa doprinosa u obvezne mirovinske fondove i društva primjenjuju se odredbe propisa kojima je regulirano to područje. Ovim odredbama uređuje se postupanje obveznika plaćanja u slučaju za ispravkom podataka na Obrascu JOPPD te postupanja s pogrešnim uplatama javnih davanja. Ako podnositelj izvješća odnosno obveznik plaćanja naknadno utvrdi da su podaci na već podnesenim ispravnim obrascima JOPPD netočni, obvezan je izvršiti ispravak tih podataka ili dopunu ako utvrdi da nisu iskazani podaci za sve osiguranike/stjecatelje primitka sukladno posebnim propisima. Ispravak podatka doprinosa za mirovinsko osiguranje temeljem individualne kapitalizirane štednje kojima se zaduženje iz ispravnog obrasca umanjuje ne provodi se ako je osobni račun člana obveznog mirovinskog fonda zatvoren. Ako podnositelj izvješća odnosno obveznik plaćanja naknadno utvrdi da su podaci o izvršenim uplatama javnih davanja neispravni, odnosno da se nepovezana uplata javnih davanja odnosi na više uplaćeni iznos javnih davanja podnosi zahtjev za povezivanjem podataka odnosno zahtjev za povrat više uplaćenog iznosa javnih davanja. Kako se radi o upravnom postupku, potrebno je omogućiti i podnošenje pravnog lijeka u slučaju odbijanja zahtjeva za povratom preplaćenih iznosa. Zahtjevi se podnose putem sustava eporezna, a zahtjeve vezane uz povezivanje i povrat doprinosa za obvezna mirovinska osiguranja REGOS će u realnom vremenu preuzimati iz sustava eporezna u svoj informacijski sustav.

13 13 Uz članke 15. do 16. Ovim se odredbama propisuje razmjena i korištenje podataka između nositelja prikupljanja podataka te javnopravnih tijela, tijela sudbene vlasti i drugih korisnika kada su isti za to ovlašteni propisom ili imaju suglasnost osobe na koju se ti podaci odnose, a potrebni su za obavljanje poslova iz njihovog djelokruga. Također se propisuje da se podaci mogu koristiti za statistička istraživanja i druge svrhe na način koji ne omogućuje prepoznavanje obveznika ili osiguranika i druge osobe na koje se podaci odnose. Uz članak 17. Ovom odredbom predložene su odgovarajuće kazne za slučajeve nedostavljanja podataka na Obrascu JOPPD. Uz članke 18. do 20. Prijelaznim i završnim odredbama predviđa se da ovaj Zakon stupi na snagu 1. siječnja godine. Na obveze podnošenja podataka o obveznim doprinosima za mirovinsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i zapošljavanje, porezu na dohodak od nesamostalnog rada i samostalne djelatnosti i prirezu porezu na dohodak od nesamostalnog rada i samostalne djelatnosti te podataka o njihovim uplatama, nastale od 1. siječnja do 31. prosinca 2004., primjenjuju se zaključno do 31. prosinca odredbe Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima o obveznim doprinosima, porezu na dohodak i prirezu porezu na dohodak (Narodne novine, br. 114/2001 i 153/2002) i provedbenih propisa donesenih na temelju toga Zakona. Na obveze podnošenja podataka o doprinosima za obvezno mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti, obvezno mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje te podatke o njihovim uplatama, nastale od 1. siječnja do 31. prosinca primjenjuju se zaključno do 31. prosinca odredbe Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja (Narodne novine, br. 177/2004 i 90/2011) i provedbenih propisa donesenih na temelju toga Zakona. Stupanjem na snagu ovoga Zakona prestat će važiti Zakon o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja (Narodne novine, br. 177/2004 i 90/2011), međutim kako je potrebno produženo djelovanje zakona u odnosu na određene obveze nastale u ranijem razdoblju, prestanak istoga predlaže se s danom 1. siječnja godine. IV. FINANCIJSKA SREDSTVA POTREBNA ZA PROVOĐENJE ZAKONA Za provođenje ovoga zakona nije potrebno osigurati dodatna financijska sredstva u državnom proračunu Republike Hrvatske.

14 14 V. RAZLIKE IZMEĐU RJEŠENJA U KONAČNOM PRIJEDLOGU ZAKONA (II. ČITANJE) U ODNOSU NA RJEŠENJA U PRIJEDLOGU ZAKONA (I. ČITANJE) I RAZLOZI ZBOG KOJIH SU TE RAZLIKE NASTALE Razlike između teksta Konačnog prijedloga zakona u odnosu na tekst Prijedloga zakona postoje u odnosu na odredbe članaka 17. i 18., koje se odnose na nadležnost vođenja prekršajnog postupka i kazne za slučajeve nedostavljanja podataka na Obrascu JOPPD. VI. OBRAZLOŽENJE PRIJEDLOGA I MIŠLJENJA NA PRIJEDLOG ZAKONA KOJA NISU PRIHVAĆENA Hrvatski sabor je na 9. sjednici 27. rujna donio zaključak kojim se prihvaća Prijedlog zakona, a sva mišljenja izražena u raspravi dostavljena su predlagatelju radi pripreme Konačnog prijedloga zakona. Prigodom izrade Konačnog prijedloga zakona, s obzirom da su uvaženi ranije dostavljeni prijedlozi i mišljenja, te da u raspravi u Hrvatskom saboru nisu dane primjedbe niti prijedlozi na tekst Prijedloga zakona, nema prijedloga koji nisu prihvaćeni.

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa u nastavku podsjećamo na odredbe

Више

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgovačkom društvu te je stvarni korisnik kamata koje mu

Више

Pravilnik_REGOS_draft _final

Pravilnik_REGOS_draft _final Na temelju članka 91. stavka 5., članka 97. stavka 4., članka 98. stavka 4., članka 192. stavka 3. te članka 193. stavaka 6. i 7. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima ( Narodne novine broj 19/2014,

Више

(Microsoft PowerPoint - Predavanja za recenziju-sa rije\232enim zadacima.pptx)

(Microsoft PowerPoint - Predavanja za recenziju-sa rije\232enim zadacima.pptx) OPOREZIVANJE PODUZEĆA Predavanje 17.05.2018. DRUGI DOHODAK 1 TEMELJNE ODREDNICE DRUGOG DOHOTKA Drugi dohodak predstavlja razliku između svakog pojedinačnog primitka što se ne smatra dohotkom od nesamostalnog

Више

broj 54 studeni Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektronički

broj 54 studeni Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektronički broj 54 studeni 2017. Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektroničkih usluga ENA, REGOS svim poslodavcima, odnosno obveznicima

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: 041-01/18-01/38 URBROJ: 613-02-01-18-6 Zagreb, 21. siječnja 2019. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI SREDIŠNJEG REGISTRA OSIGURANIKA ZA 2017.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

Obrazac JOPPD

Obrazac JOPPD MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA SREDIŠNJI REGISTAR OSIGURANIKA OBRAZAC JOPPD - stranica A- I Z V J E Š Ć E o primicima, porezu na dohodak i prirezu te doprinosima za obvezna osiguranja na dan I.

Више

Osnovice za obračun doprinosa za Milivoj Friganović, mag. oec. Ministar financija za svako obračunsko razdoblje kalendarsku godinu Naredbom obja

Osnovice za obračun doprinosa za Milivoj Friganović, mag. oec. Ministar financija za svako obračunsko razdoblje kalendarsku godinu Naredbom obja Osnovice za obračun a za 2015. Ministar financija za svako obračunsko razdoblje kalendarsku godinu Naredbom objavljuje iznose osnovica za obračun a (koje su propisane kao umnožak iznosa prosječne plaće

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

Microsoft Word - Obrazac DOH.doc

Microsoft Word - Obrazac DOH.doc REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA PODRUČNI URED ISPOSTAVA Obrazac DOH PRIJAVA POREZA NA ZA GODINU OPĆI PODACI IME I PREZIME / IME RODITELJA: ADRESA (mjesto, ulica i kućni broj):

Више

Pravilnik o poreskoj prijavi o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva (Sl.Glasnik 14

Pravilnik o poreskoj prijavi o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva (Sl.Glasnik 14 На основу члана 38. став 2. Закона о пореском поступку и пореској администрацији ("Службени гласник РС", бр. 80/02, 84/02 - исправка, 23/03 - исправка, 70/03, 55/04, 61/05, 85/05 - др. закон, 62/06 - др.

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Page 1 of 5 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o dopuni Pravilnika o sadržaju i obliku obrazaca na kojima se podnose podnesci u izvansudskom postupku i postupku stečaja potrošača MINISTARSTVO PRAVOSUĐA 22

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA PODRUČNI URED Zagreb Obrazac DOH ISPOSTAVA Centar 1. OPĆI PODACI PRIJAVA POREZA NA DOHODAK ZA

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA PODRUČNI URED Zagreb Obrazac DOH ISPOSTAVA Centar 1. OPĆI PODACI PRIJAVA POREZA NA DOHODAK ZA REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA PODRUČNI URED Zagreb Obrazac DOH ISPOSTAVA Centar OPĆI PODACI PRIJAVA POREZA NA ZA 00. GODINU IME I PREZIME/IME RODITELJA: Ivo Ivić / Josip ADRESA:

Више

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 proč. tekst i 137/15 ispr.),

Више

Slide 1

Slide 1 KORIŠTENJE NEISKORIŠTENIH POREZNIH PRAVA U GODIŠNJEM OBRAČUNU POREZA PRI ISPLATI ZADNJE PLAĆE U 2017. GODINI ODNOSNO U GODIŠNJEM OBRAČUNU KOJI SASTAVLJA POREZNA UPRAVA dr. sc. Marija Zuber, savjetnica-urednica

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/01-02-17-2 Zlatar, 30.05.2017. GRADSKO VIJEĆE GRADA ZLATARA Predmet: Donošenje Odluke o porezima

Више

POSEBAN POSTUPAK UTVRĐIVANJA GODIŠNJEG POREZA NA DOHODAK NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI 1. PRAVILA O OBVEZNOM ILI DOBROVOLJNOM UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG DOHO

POSEBAN POSTUPAK UTVRĐIVANJA GODIŠNJEG POREZA NA DOHODAK NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI 1. PRAVILA O OBVEZNOM ILI DOBROVOLJNOM UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG DOHO POSEBAN POSTUPAK UTVRĐIVANJA GODIŠNJEG POREZA NA DOHODAK NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI 1. PRAVILA O OBVEZNOM ILI DOBROVOLJNOM UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG DOHOTKA I GODIŠNJEG OBRAČUNA POREZA NA DOHODAK TE PRIREZA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA PODRUČNI URED Zagreb Obrazac DOH ISPOSTAVA Centar 1. OPĆI PODACI PRIJAVA POREZA NA DOHODAK ZA

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA PODRUČNI URED Zagreb Obrazac DOH ISPOSTAVA Centar 1. OPĆI PODACI PRIJAVA POREZA NA DOHODAK ZA REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA PODRUČNI URED Zagreb Obrazac DOH ISPOSTAVA Centar. OPĆI PODACI PRIJAVA POREZA NA ZA 200. GODINU.. IME I PREZIME/IME RODITELJA: Ivo Ivić / Josip..

Више

PROGRAM POTICAJA ZA

PROGRAM POTICAJA ZA Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09, 7/13 i 17/13) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 31. siječnja 2018. godine donosi PROGRAM POTICANJA

Више

Slide 1

Slide 1 NOVINE U ISPLATI PLAĆA, NAKNADA I DRUGIH PRIMITAKA U 2019. GODINI U USTANOVAMA ODGOJA I OBRAZOVANJA dr. sc. Marija Zuber savjetnica-urednica, HZ RIF Vodice, ožujak 2019. Novine u izvorima radnog prava

Више

PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENT

PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENT PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [2.1.2. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA SVE NOSITELJE PROJEKATA Napomena: Svi dokumenti

Више

RITAM FORMS POSLOVNI PROCESI RAD S JOPPD OBRASCEM Stranica 1 od 10 Rad s JOPPD obrascem 1. Opće ito Novi obrazac JOPPD Izmjene kod gla

RITAM FORMS POSLOVNI PROCESI RAD S JOPPD OBRASCEM Stranica 1 od 10 Rad s JOPPD obrascem 1. Opće ito Novi obrazac JOPPD Izmjene kod gla Stranica 1 od 10 Rad s JOPPD obrascem 1. Opće ito... 1 2. Novi obrazac JOPPD... 3 3. Izmjene kod glavne blagajne... 7 4. Izmjene kod doprinosa... 7 5. Iz je e kod predložaka vir a a... 9 6. Iz je e kod

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 216. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Turistička zajednica Općine Brela Trg Alojzija Stepinca b.b., 21322 Brela Broj telefona: (+385

Више

NULTI.indd

NULTI.indd mr. sc. Miljenka Cutvarić, Andreja Kajtaz, Renata Kalčić, mr. sc. Mirjana Mahović-Komljenović, mr. sc. Branka Remenarić POREZ NA DODANU VRIJEDNOST Izmjene Pravilnika o PDV-u e-računi Obračun PDV-a na ino

Више

This watermark does not appear in the registered version - Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi

This watermark does not appear in the registered version -   Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 53. redovitoj sjednici održanoj 18. srpnja 2007. godine, usvaja ZAKON O POREZU NA NEKRETNINE

Више

Book 1.indb

Book 1.indb Sadržaj 1. Predgovor str. 1 2. Nacionalni program reformi i porez na nekretnine str. 3 2.1. Oporezivanje nekretnina Nacionalnim programom reformi str. 3 2.2. Nacionalni program reformi 2014. str. 4 2.3.

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2018. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Hrvatska poljoprivredna agencija Poljana Križevačka 185, 48260 Križevci Broj telefona: (+385

Више

NN indd

NN indd BROJ 137 STRANICA 9 STRANICA 10 BROJ 137 NARODNE NOVINE SRIJEDA, 23. PROSINCA 2015. BROJ 137 STRANICA 11 STRANICA 12 BROJ 137 NARODNE NOVINE SRIJEDA, 23. PROSINCA 2015. BROJ 137 STRANICA 13 STRANICA 14

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

Slide 1

Slide 1 NAKNADA ZA BOLOVANJE - visina, porezna obilježja, ispravci i iskazivanje u obrascu JOPPD dr. sc. Marija Zuber savjetnica-urednica, HZ RIF Baška Voda, svibanj 2019. Pravo radnika na plaću i pravo na naknadu

Више

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama HRVATSKI SABOR 1631 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA Proglašavam Zakon o izmjenama i dopunama

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 217. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Institut za jadranske kulture i melioraciju krša Put Duilova 11 (p.p. 288), 21 Split Broj telefona:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS HRVATSKI SABOR Klasa: 022-03/09-01/03 Urbroj: 65-08-02 Zagreb, 24. kolovoza 2009. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članaka 137. i 153.

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O OPIS POSLOVA I MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit Obavlja jednostavne upravne i druge stručne poslove za fizičke i pravne

Више

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka 31012015 1 UVOD Pravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Ustanova za zdravstvenu njegu Ćorluka, Mesnička 32, 10000

Више

PREDGOVOR Do donošenja Zakona o nabavi roba, usluga i ustupanju radova (Nar. nov., br, 142/97), područje javne nabave bilo je regulirano podzakonskim

PREDGOVOR Do donošenja Zakona o nabavi roba, usluga i ustupanju radova (Nar. nov., br, 142/97), područje javne nabave bilo je regulirano podzakonskim PREDGOVOR Do donošenja Zakona o nabavi roba, usluga i ustupanju radova (Nar. nov., br, 142/97), područje javne nabave bilo je regulirano podzakonskim propisima. Usprkos nedostacima taj je Zakon značio

Више

ODLUKA

ODLUKA Na temelju članka 14. stavak 1. Zakona o proračunu (Narodne novine 87/08,136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Makarske (Glasnik Grada Makarske 08/09 i 13/09,2/13,8/13,9/13- pročišćen tekst i 21/17),

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2015. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja Matije Gupca 2, 44250 Petrinja Broj telefona: (+385

Више

RAD SA PROGRAMOM

RAD SA PROGRAMOM JOPPD obrazac Podešavanje programa Nakon prvog ulaska u program Obračun plaća 2014 potrebno je pokrenuti opciju Korekcije od 01.01.2014. godine. Program će pokušati ispravno povezati postojeće podatke

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim 2491 ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA Proglašavam Zakon o pravu na pristup informacijama, koji je donio

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA NA KOJIMA RADNIK MOŽE RADITI SAMO NAKON PRETHODNOG

Више

Sadržaj Sadržaj Irena Slovinac, dipl. oec., Domagoj Zaloker, dipl. oec. 1. Evidentiranje nabave službenih osobnih automobila kod trgovačkih društava,

Sadržaj Sadržaj Irena Slovinac, dipl. oec., Domagoj Zaloker, dipl. oec. 1. Evidentiranje nabave službenih osobnih automobila kod trgovačkih društava, Irena Slovinac, dipl. oec., Domagoj Zaloker, dipl. oec. 1. Evidentiranje nabave službenih osobnih automobila kod trgovačkih društava, obrtnika i neprofitnih organizacija 9 1.1. Načela priznavanja dugotrajne

Више

Zakon o mirovanju i otpisu duga po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje

Zakon o mirovanju i otpisu duga po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji, Računovodstvena agencija, Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON O MIROVANJU I OTPISU DUGA PO OSNOVU

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: /18-01/66 Urbroj: / Zagreb, 4. travnja PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Konačni pri

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: /18-01/66 Urbroj: / Zagreb, 4. travnja PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Konačni pri VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: 022-03/18-01/66 Urbroj: 50301-27/25-19-15 Zagreb, 4. travnja 2019. PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Konačni prijedlog zakona o članarinama u turističkim zajednicama

Више

TERMINSKI PLAN IZVRŠENJA PLATNIH TRANSAKCIJA POSLOVNIH SUBJEKATA U PRIMJENI OD 01. LIPNJA Str. 1 Terminski plan izvršenja platnih transakcija po

TERMINSKI PLAN IZVRŠENJA PLATNIH TRANSAKCIJA POSLOVNIH SUBJEKATA U PRIMJENI OD 01. LIPNJA Str. 1 Terminski plan izvršenja platnih transakcija po U PRIMJENI OD 01. LIPNJA 2019. Str. 1 Terminski plan platnih transakcija poslovnih subjekata u primjeni od 01. lipnja 2019. I. NACIONALNE PLATNE TRANSAKCIJE U DOMAĆOJ VALUTI ODLJEVI Interni nalozi za prijenos

Више

dozvola_operator_oieiek_hr

dozvola_operator_oieiek_hr REGULATORNA KOMISIJA ZA ENERGIJU U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE - F E R K РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ЗА ЕНЕРГИЈУ У ФЕДЕРАЦИЈИ БОСНЕ И XЕРЦЕГОВИНЕ Ф Е Р К DOZVOLA ZA RAD OPERATORU ZA OIEiEK NAZIV IMATELJA DOZVOLE:

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: 360-01/16-01/_ URBROJ: 2185/05-16-2 DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekonstrukcija Društvenog doma u Satnici s povećanjem energetske

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 216. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Klinički bolnički centar Split Spinčićeva 1, 21 Split Broj telefona: (+385 21) 556 111 Broj

Више

Sluzbeni glasnik Grada Poreca br

Sluzbeni glasnik  Grada Poreca br OPĆINA VRSAR I. Općinsko vijeće 20. Na temelju članka 34. Zakona o komunalnom gospodarstvu ("Narodne novine",broj 26/03) te članka 40. Statuta Općine Vrsar ("Službeni glasnik Grada Poreča", broj 02/04),

Више

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi PRAVILNIK o administrativnim procedurama pregleda, kontrole i revizije finansijskih izvještaja političkih stranaka Sarajevo, novembar 2008. godine Na osnovu člana 15.2 stav (1) Izbornog zakona Bosne i

Више

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni 2013. GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG MARKA ZELJKA 6 52352 KANFANAR, TEL.: (052) 825-003

Више

Na temelju članka 259.a stavka 5. Zakona o osiguranju (Narodne novine br. 151/05, 87/08 i 82/09), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je na sjednici Uprave održanoj 03. prosinca 2009.

Више

ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenju

ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenju ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenjuje Pravilnik o arbitraži pred Stalnim arbitražnim sudištem

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 218. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje Zagorska 16, 1 Zagreb Broj telefona: (+385 1) 3643

Више

ZAKON O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA I. OPĆE ODREDBE SADRŽAJ Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje pravo na pristup informacijama koje posjeduju, ko

ZAKON O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA I. OPĆE ODREDBE SADRŽAJ Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje pravo na pristup informacijama koje posjeduju, ko ZAKON O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA I. OPĆE ODREDBE SADRŽAJ Članak 1. (1) Ovim se Zakonom uređuje pravo na pristup informacijama koje posjeduju, kojima raspolažu ili koje nadziru tijela javne vlasti,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Godišnje izvješće

Godišnje izvješće Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 217. godinu OPĆI PODACI U TIJELU JAVNE VLASTI HŽ Infrastruktura d.o.o. Antuna Mihanovića 12, 1 Zagreb Broj telefona: (+385 1) 3783 33 Broj

Више

Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS OI

Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS OI Pozicija Opis, vrijednost ili iznos Naziv mirovinskog društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima MBS 1583999 OIB 20455535575 Broj za izvješća 2150 Adresa (poštanski

Више

499.B.pdf

499.B.pdf SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET ANTONIJA KURTOV SPECIFIČNOSTI OPOREZIVANJA POMORACA DIPLOMSKI RAD RIJEKA, 2014. SVEUČILIŠTE U RIJECI EKONOMSKI FAKULTET SPECIFIČNOSTI OPOREZIVANJA POMORACA DIPLOMSKI

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

Zadatak br.4 Poslovni subjekt dobitaš XY d.o.o. iz Zadra, Osječka 198, PDV identifikacijski broj HR za mjesec ožujak 2015.g. zabilježio je

Zadatak br.4 Poslovni subjekt dobitaš XY d.o.o. iz Zadra, Osječka 198, PDV identifikacijski broj HR za mjesec ožujak 2015.g. zabilježio je Zadatak br.4 Poslovni subjekt dobitaš XY d.o.o. iz Zadra, Osječka 198, PDV identifikacijski broj 12569874652 za mjesec ožujak 2015.g. zabilježio je slijedeće poslovne događaje u svojim poslovnim knjigama.

Више

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Pravilnik o poreskoj prijavi za utvrđivanje poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje

Pravilnik o poreskoj prijavi za utvrđivanje poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno P R A V I L N I K O PORESKOJ PRIJAVI ZA UTVRĐIVANJE

Више

Pravilnik o sadržaju poreskog bilansa i drugim pitanjima od značaja za način utvrđivanja poreza na dohodak građana na prihode od samostalne delatnosti

Pravilnik o sadržaju poreskog bilansa i drugim pitanjima od značaja za način utvrđivanja poreza na dohodak građana na prihode od samostalne delatnosti Pravilnik o sadržaju poreskog bilansa i drugim pitanjima od značaja za način utvrđivanja poreza na dohodak građana na prihode od samostalne delatnosti Pravilnik je objavljen u "Službenom glasniku RS",

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA  HRVATSKA Na temelju članka 14. Zakona o proračunu ( Narodne novine, broj 87/08, 36/09, 46/09 i 136/12) i članka 32. Statuta Šibensko-kninske županije ( Službeni vjesnik Šibensko-kninske županije, broj 8/09 i 4/13),

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje i Odlu REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Temeljem Nacionalnog programa energetske učinkovitosti Republike Hrvatske za razdoblje 2008.-2016. i Odluke ministra gospodarstva (KLASA: 402-01/14-01/828,

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

PPT

PPT Sve što trebate znati o eračunima u javnoj nabavi U našem priručniku smo ukratko pojasnili što nam je donio Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. ZAKONSKA REGULATIVA Stupanjem na snagu

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Na temelju članka 9 stavak 1 i 2, a u svezi članaka Zakona o igrama na sreću (Narodne novine br

Na temelju članka 9 stavak 1 i 2, a u svezi članaka Zakona o igrama na sreću (Narodne novine br Na temelju članka 9 stavak 1 i 2, a u svezi članaka 10-19 Zakona o igrama na sreću (Narodne novine br. 87/09), Uprava Hrvatske Lutrije d.o.o., Zagreb, Ulica grada Vukovara 72, dana 26.08.2013. godine,

Више

novi pravilnik.txt - stari pravilnik

novi pravilnik.txt - stari pravilnik 1PRAVILNIK 2O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU 3I. OPĆE ODREDBE 4Članak 1. 5(1) Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti pod kojima poslodavac za svoje potrebe i fizička ili pravna osoba mogu biti ovlašteni

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Naukovanje za obrtnička zaniman

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Naukovanje za obrtnička zaniman REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Naukovanje za obrtnička zanimanja 1. PREDMET I TRAJANJE OTVORENOG JAVNOG POZIVA Predmet

Више

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE U ZRAČNOM PROMETU, OSIJEK, HRVATSKA OIB: 48188420009 MATIČNI (POREZNI) BROJ: 3361721 Adresa: Vukovarska 67, Klisa p.p. 47, 31000 OSIJEK Web.adress: www.osijek-airport.hr

Више

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl ISSN 1849-4005 GODINA 1/16 25. siječnja 2016. BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju službenika za informiranje...2 GRADONAČELNIK KLASA: 119-01/16-01/1 URBROJ: 2182/10-02-16-1 Knin, 15. siječnja

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ ВЛАСНИШТВУ На основу члана 50. став 3. Закона о архивској

Више

PRILOG 2.a Obveznik POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE O SUKOBI INTERESA UPITNIK O FISKALNOJ ODGOVORNOSTI ZA OBVEZNIKE UTVRĐENE U REGISTRU PRORAČUNSKIH I IZV

PRILOG 2.a Obveznik POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE O SUKOBI INTERESA UPITNIK O FISKALNOJ ODGOVORNOSTI ZA OBVEZNIKE UTVRĐENE U REGISTRU PRORAČUNSKIH I IZV PRILOG 2.a Obveznik POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE O SUKOBI INTERESA UPITNIK O FISKALNOJ ODGOVORNOSTI ZA OBVEZNIKE UTVRĐENE U REGISTRU PRORAČUNSKIH I IZVANPRORAČUNSKIH KORISNIKA ZA PRORAČUNSKU GODINU 2018.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 2

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 2 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 21 52428 Oprtalj tel: 052/644-077, fax:052/644-150 e-mail:

Више

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA 707/17 Naziv plana: URBANISTIČKI PLANA UREĐENJA DIJELA LUKE SALI IZVJEŠĆE O JAVNOJ RASPRAVI Izrađivač: Nositelj izrade: URBOS d.o.o. SPLIT OPĆINA SALI Načelnik: Zoran Morović, ing.el. Pripremili: OPĆINA

Више

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU HRVATSKOG ZAVODA ZA MIROVINSKO OSIGURANJE ZA 20

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU HRVATSKOG ZAVODA ZA MIROVINSKO OSIGURANJE ZA 20 HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU HRVATSKOG ZAVODA ZA MIROVINSKO OSIGURANJE ZA GODINU Zagreb, travanj 2016. SADRŽAJ Str. 1. UVOD...

Више