XSane scanned image

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "XSane scanned image"

Транскрипт

1 Na osnovu člana 27. stav 1. alineja 1. i čl. 37. i 38. Zakona o ustanovama ( Službene novine RBiH, br. 6/92, 8/93 i 13/94), čl. 6. i 23. Odluke o davanju saglasnosti o statusnoj promjeni Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida ( Službene novine Kantona Sarajevo, br. 28/18 i 11/9), Upravni odbor Javne ustanove Fond Memorijala Kantona Sarajevo, na 3. redovnoj sjednici održanoj godine, donosi P R A V I L A JAVNE USTANOVE FOND MEMORIJALA KANTONA SARAJEVO I OSNOVNE ODREDBE Član 1. ( Javna ustanova) (1) Javna ustanova Fond Memorijala Kantona Sarajevo ( u daljnjem tekstu: Fond Memorijala) je samostalna javna ustanova u državnoj svojini koja u boračkoj oblasti trajno obavlja djelatnost od posebnog društvenog interesa. Član 2. ( Predmet) (1) Pavilima Fonda Memorijala ( u daljnjem tekstu: Pravila) regulišu se odredbe o: nazivu i sjedištu Fonda Memorijala; pečatu i štambilju; osnivaču Fonda Memorijala, organizacionim jedinicama; obavezama Fonda Memorijala prema Osnivaču; djelatnosti Fonda Memorijala; načinu raspoređivanja sredstava za rad; načinu donošenja i usvajanja programa rada i finansijskog plana; načinu usvajanja godišnjeg izvještaja o radu i finansijskog izvještaja; organima upravljanja, rukovođenja i kontrole koji se obrazuju u Fondu Memorijala; način imenovanja, trajanju mandata članova tih organa, njihovim pravima, obavezama i odgovornostima; licima ovlaštenim da, pored direktora, zastupaju Fond Memorijala i njihovim ovlašćenjima i odgovornostima; nadzoru nad zakonitošću rada Fonda Memorijala; općim aktima koji se donose u Fondu Memorijala i načinu njihovog donošenja; radnim odnosima, načinu ostvarivanja javnosti rada; statusnim promjenama; kao i druge odredbe od značaja za rad Fonda Memorijala i ostvarivanja prava, obaveza i odgovornosti radnika Fonda Memorijala. (2) Na osnovu Pravila i u skladu sa njenim odredbama pojedini unutrašnji odnosi u Fondu Memorijala uređuju se drugim općim aktima. Član 3. (Osnivač) Osnivač Javne ustanove Fond Memorijala je Kanton Sarajevo. Član 4. ( Organizacione jedinice) (1) Fond Memorijala predstavlja organizacionu cjelinu čije se funkcionisanje i rad odvija u Javnoj ustanovi kao cjelini.

2 (2) Poslovi se obavljaju unutar organizacionih jedinica radi ostvarivanja djelatnosti Fonda Memorijala i to: a) Kabinet direktora; b) Sektor za pravne, ekonomske i opće poslove; c) Sektor za poslove izgradnje, uređenja i održavanja grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida; d) Sektor za zaštitu grobalja i počasne poslove; e) Sektor za njegovanje tekovina i organizaciju manifestacija; f) Sektor za muzejske zbirke i postavke. Član 5. ( Prava osnivača) (1) Prava osnivača prema Fondu Memorijala vrši Kanton Sarajevo ( u daljnjem tekstu: Osnivač). (2) Prava Osnivača vrše se preko Vlade Kantona Sarajevo ( u daljnjem tekstu: Vlada), u skladu sa Ustavom Kantona Sarajevo, Zakonom o ustanovama, Zakonom o dopunskim pravima boraca branitelja BiH, Zakonom o muzejskoj djelatnosti, Odlukom o davanju saglasnosti o statusnoj promjeni Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida ( u daljnjem tekstu: Osnovački akt) i položajem Fonda Memorijala kao javne ustanove u državnoj svojini. Član 6. ( Upis u sudski registar) Fond Memorijala ima svojstvo pravnog lica i upisuje se u sudski registar kod nadležnog suda u Sarajevu. II NAZIV I SJEDIŠTE Član 7. ( Naziv) Fond Memorijala posluje pod nazivom: JAVNA USTANOVA FOND MEMORIJALA KANTONA SARAJEVO. Član 8. ( Sjedište) Sjedište Fonda Memorijala je u Sarajevu, ulica Širokac 22, Kovači. Član 9. ( Promjena naziva i sjedišta) Fond Memorijala može promijeniti svoj naziv i sjedište odlukom Osnivača na prijedlog Vlade.

3 III ZAŠTITNI ZNAK, PEČAT I ŠTAMBILJ Član 10. ( Zaštitni znak) (1) Fond Memorijala ima svoj zaštitni znak ( amblem). (2) Zaštitni znak se u pravilu, upotrebljava u kombinaciji sa nazivom ustanove i sjedišta, ali može i samostalno. Član 11. (Pečat i štambilj) (1) Fond Memorijala ima svoj pečat i štambilj. (2) Pečat Fonda Memorijala je okruglog oblika, prečnika 50 mm sa tri koncetrična kruga po vanjskim ivicama sa tekstom Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine, u drugom kocentričnom krugu tekst KANTON SARAJEVO, ispisan velikim slovima i u trećem koncentričnom Javna ustanova Fond Memorijala i sjedište (veliki pečat). U sredini pečata je grb Kantona Sarajevo. (3) Tekst pečata je istovremeno ispisan latinicom i ćirilicom. (4) Fond Memorijala ima i mali pečat okruglog oblika, prečnika 30 mm i tekstom istovjetnom sadržaja iz st. 2 i 3. ovog člana. (5) Pečatom se može ovjeriti samo onaj sadržaj koji je prethodno potpisao direktor, predsjednik Upravnog odbora i ovlašteno lice koje posebnim rješenjem ovlasti direktor, kao i nalozi za isplatu nakon što su potpisani od ovlaštenih radnika Fonda Memorijala. (6) Pečatom rukuje i upotrebljava ga direktor. Pečatom može rukovati i upotreljavati ga i radnik Fonda Memorijala koga posebnim rješenjem ovlasti direktor. (7) Štambilj Fonda Memorijala je pravougaonog oblika 60x20mm u kome je ispisano: Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Kanton Sarajevo i Javna ustanova Fond Memorijala Kantona Sarajevo, broj i datum. (8) Fond ima i mali štambilj pravougaonog oblika 45x15 mm u kome je ispisano: Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine, Kanton Sarajevo i Javna ustanova Fond Memorijala Kantona Sarajevo Član 12. ( Uputstvo o čuvanju pečata i štambilja) Broj pečata i štambilja, njihovu upotrebu i način čuvanja utvrđuje svojim uputstvom direktor. IV PRAVNI SUBJEKTIVITET I ODGOVORNOST ZA OBAVEZE Član 13. ( Svojstvo pravnog lica) Fond Memorijala ima svojstvo pravnog lica, sa pravima, obavezama i odgovornostima koja su utvrđena na osnovu zakona, Pravila i drugih općih akata Fonda Memorijala.

4 Član 14. ( Pravni promet) Fond Memorijala istupa u odnosima pravnog prometa sa trećim licima u svoje ime i za svoj račun i odgovara svim sredstvima kojima raspolaže ( potpuna odgovornost). Član 15. ( Obaveze) (1) Obaveze za Fond Memorijala mogu se ostvariti samo na osnovu odluka i drugih akata nadležnih organa Fonda Memorijala, u skladu sa zakonom, općim i pojedinačnim aktima i Pravilima. (2) Protiv organa, odnosno radnika Fonda Memorijala koji izvan okvira svojih ovlašćenja preuzima obaveze za Fond Memorijala pokreće se postupak razrješenja, odnosno utvrđivanje odgovornosti radnika i za naknadu štete. V PREDSTAVLJANJE, ZASTUPANJE, DAVANJA PUNOMOĆJA I POTPISIVANJE AKATA Član 16. ( Predstavljanje i zastupanje) (1) Fond Memorijala predstavlja i zastupa direktor Fonda. (2) Direktora Fonda, u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti, zamjenjuje sekretar, pomoćnik direktora Fonda Memorijala ili radnik Fonda Memorijala koji je ovlašten od strane direktora Fonda. (3) Sekretar, pomoćnik direktora ili ovlašteni radnik koji zamjenjuje direktora ima za to vrijeme sva prava, dužnosti i obaveze, ovlaštenja i odgovornosti direktora koja su zakonom, Pavilima i drugim općim i pojedinačnim aktima Fonda Memorijala utvrđena za direktora. Član 17. ( Ovlaštenje direktora) Kao predstavnik, direktor je ovlašćen da istupa u ime Fonda Memorijala, a kao zastupnik, ovlašćen je da u ime i za njegov račun, u okviru djelatnosti, a u granicama svojih ovlašćenja, utvrđenim zakonom, Pravilima i drugim općim i pojedinačnim aktima Fonda Memorijala zaključuje samostalno sve vrste pravnih radnji, kao i da zastupa Fond Memorijala pred sudovima i drugim organima, ustanovama i organizacijama. Član 18. ( Punomoć) (1) Direktor kao zastupnik Fonda Memorijala, u okviru svojih ovlašćenja može dati pojedinom radniku Fonda Memorijala pismeno punomoć za zaključivanje određenih vrsta pravnih radnji, odnosno za zaključivanje pojedinačno određenih ugovora i preduzimanje drugih pojedinačnih pravnih radnji. (2) Punomoć se izdaje za sve pravne radnje iz st. 1 ovog člana, posebno ili generalno, a za vrijeme trajanja mandata direktora.

5 Član 19. ( Potpis direktora) (1) Direktor je ovlašćen da potpisuje isprave, dokumenta i sva druge akta koja se izrađuju u Fondu Memorijala, a koja spadaju u djelokrug njegovih funkcija, odnosno poslova i ovlašćenja, utvrđenih Pravilima i drugim općim i pojedinačnim aktima Fonda Memorijala. (2) Punomoćnici direktora Fonda Memorijala ovlašćeni su potpisivati sva pismena dokumenta, akte i isprave koje se odnose na izvršavanje prava i obaveza sadržanih u pismenom punomoćju. Član 20. ( Potpisi sekretara i pomoćnika direktora) Sekretar i pomoćnici direktora samostalno potpisuju akta koja sadrže upute, stručne instrukcije i akta rukovođenja, što spadaju u njihov djelokrug, kao i sva druga akta i pismene koja proizilaze iz svakodnevnih poslova koji se obavljaju u djelokrugu rada, odnosno procesu rada, o čemu direktor donosi posebnu odluku. Član 21. ( Potpisivanje finansijskih akata) (1) Finansijska dokumenta koja se odnose na raspolaganje novčanim i drugim materijalnim sredstvima i pravima potpisuje direktor Fonda Memorijala. (2) Naloge Trezoru Kantona Sarajevo za plaćanje popunjavaju radnici Odsjeka za ekonomske poslove, koje potpisuje direktor. VI DJELATNOST Član 22. ( Šifra djelatnost) Fond Memorijala obavlja trajno i kontinuirano društvenu djelatnost označenu u Odluci o standardnoj klasifikaciji djelatnosti ( Službeni glasnik BiH, broj: 47/10) i to: djelatnost uređenja i održavanja zelenih površina sadnja, uređenje, održavanje grobalja; djelatnost javnih subjekata koji pružaju obrazovne, kulturne i druge društvene usluge, osim obaveznog socijalnog osiguranja; djelatnost muzejskih zbirki i izložbi; očuvanje i rekonstrukcija istorijskih mjesta i zgrada; izdavanje knjiga izdavanje časopisa i periodičnih publikacija ostala izdavačka djelatnost Član 23. ( Djelatnost) Djelatnost Fonda Memorijala je: a) izgradnja i uređenje grobalja šehida i poginulih boraca pripadnika Oružanih snaga BiH, spomen kompleksa, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida;

6 b) djelatnosti javnih subjekata koji pružaju obrazovne, kulturne i druge društvene usluge, osim obaveznog socijalnog osiguranja; c) izrada i postavljanje muzejskih zbirki i izložbi; d) očuvanje i rekonstrukcija historijskih mjesta i građevina te sličnih mjesta za posjetioce iz perioda odbrambeno oslobodilačkog rata , narodno oslobodilačkog rata i antifašizma; e). ratni turizam iz perioda odbrambeno oslobodilačkog rata u svrhu razgledanja ili povjesnih proučavanja; f). izdavačka djelatnost - priprema i izdavanje publikacija, audio i video zapisa, knjiga i naučnih radova iz perioda odbrambeno osloodilačkog rata ; g). vršenje i drugih stručnih poslova utvrđenih zakonom i drugim propisima, odlukama Vlade Kantona Sarajevo ( u daljnjem tekstu: Vlada) i Skupštie Kantona Sarajevo ( u daljnjem tekstu: Skupština). Član 24. ( Proširenje i promjena djelatnosti) (1) Fond Memorijala može proširiti ili promijeniti svoju djelatnost iz člana 23. odlukom Osnivača. (2) Pod promjenom djelatnosti podrazumjeva se utvrđivanje nove djelatnosti Fonda Memorijala pored već postojeće, kao i napuištanje ranije utvrđenih djelatnosti. VII ORGAN UPRAVLJANJA, RUKOVOĐENJA I KONTROLE Član 25. (Organi Fonda Memorijala) (1) Organ upravljanja u Fondu Memorijala je Upravni odbor. (2) Organ rukovođenja u Fondu Memorijala je direktor. (3) Organ kontrole poslovanja u Fondu Memorijala je Nadzorni odbor. Upravni odbor Član 26. ( Imenovanje i razrješenje) (1) Upravni odbor Fonda Memorijala ima pet članova. (2) Predsjednika i članove Upravnog odbora Fonda Memorijala imenuje i razrješava, u ime Osnivača Vlada. (3) Predsjednik i četiri člana Upravnog odbora Fonda Memorijala imenuju se iz reda Osnivača, od kojih jedan mora biti ispred Ministarstva za boračka pitanja KS, a jedan član bira se iz reda stručnih radnika zaposlenih u Fondu Memorijala. (4) Predsjednik i članovi Upravnog odbora Fonda Memorijala imenuju se na mandatni period od četiri godine uz mogućnost ponovnog imenovanja. (5) Direktor ne može biti član Upravnog odbora. Član 27. (Sjednice Upravnog odbora)

7 (1) Sjednice Upravnog odbora saziva predsjednik Upravnog odbora na osnovu zahtjeva i materijala koje dostavlja Fond Memorijala. (2) Upravni odbor donosi odluke većinom glasova svih članova, ako Poslovnikom o radu za odlučivanje o pojedinim pitanjima nije određena druga kvalifikovana većina. (3) Upravni odbor donosi Poslovnik o svom radu u kojem se regulišu pitanja zamjenika predsjednika Upravnog odbora, sazivanje, održavanje i broj sjednica, vođenje i potpisivanje zapisnika i druga pitanja od važnosti za rad Upravnog odbora. Član 28. (Razrješenje prije isteka mandata) (1) Vlada razrješava predsjednika i članove Upravnog odbora i prije isteka mandata na koji su imenovani u slijedećim slučajevima: a) ako se utvrdi da je odgovoran za neuspješan ili nezakonit rada Fonda Memorijala; b) ako je Fond Memorijala poslovao sa gubitkom dvije (2) godine uzastopno; c) na njihov lični zahtjev; d) ako Osnivač ne usvoji godišnji izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda Memorijala; e) u drugim slučajevima utvrđenim zakonom. (2) U slučaju da dođe do prijevremenog razrješenja predsjednika i članova Upravnog odbora Vlada će istovremeno imenovati vršioce dužnosti predsjednika i članova Upravnog odbora na period od najviše tri mjeseca, bez mogućnosti ponovnog imenovanja. Član 29. (Dužnosti Upravnog odbora) Upravni odbor: a) utvrđuje godišnji program rada i finansijski plan, na prijedlog direktora, na koji saglasnost daje Vlada i Osnivač; b) donosi Pravila Fonda Memorijala uz saglasnost Osnivača, c) imenuje i razrješava direktora Fonda Memorijala; d) usvaja godišnji izvještaj o radu; e) donosi opći akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i druge opće akte u skladu sa zakonom i ovim pravilima; f) odlučuje o svim pitanjima obavljanja djelatnosti radi kojih je Fond Memorijala osnovan, ako zakonom nije određeno da o određenim pitanjima odlučuje drugi organ Fonda Memorijala; g) usmjerava, kontroliše i ocjenjuje rad direktora Fonda Memorijala; h) rješava sva pitanja odnosa sa Osnivačem; i) odgovara Osnivaču za rezultate rada Fonda Memorijala; j) odlučuje o prigovorima radnika na rješenja koja je donio direktor kojima se odlučuje o pravima, obavezama i odgovornostima radnika iz radnog odnosa; k) podnosi Osnivaču najmanje jedanput godišnji izvještaj o radu Fonda Memorijala; l) vrši i druge poslove u skladu sa zakonom i pojedinačnim i općim aktima Fonda Memorijala. Organ rukovođenja Član 30. (Direktor)

8 (1) Fondom Memorijala rukovodi direktor. (2) Direktora imenuje i razrješava Upravni odbor, na osnovu javnog oglasa, uz saglasnost Vlade. Član 31. (Opći i posebni uslovi) Za direktora Fonda Memorijala može biti imenovano lice koje ispunjava opće i posebne uslove: (1) Opći uslovi: a) da je državljanin Bosne i Hercegovine; b) da je stariji od 18 godina; c) da nije otpušten iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou u Bosni i Hercegovini u periodu od tri godine od dana objavljivanja upražnjene pozicije; d) da nije pod optužnicom za ratne zločine ( član IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine); e) da nije osuđivan za krivično djelo i privredni prestup nespojiv sa dužnošću direktora; f) da nije na funkciji u političkoj stranci u smislu člana 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine; g) da nije izabrani zvaničnik, nosilac izvršne funkcije ili savjetnik u smislu odredbi Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u FbiH; h) da je zdravstveno sposoban za obavljanje dužnosti direktora. (2) Posebni uslovi: a) visoka stručna sprema podrazumjeva satečenu diplomu visokog obrazovanja ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja; b) najmanje sedam godina radnog staža nakon sticanja fakultetske diplome; c) najmanje četiri godine radnog iskustva na rukovodim poslovima, d) da se ističe organizacionim sposobnostima; e) predložen Program rada za mandatni period. Član 32. (Javni oglas za imenovanje direktora) (1) Javni oglas za imenovanje direktora raspisuje i provodi Upravni odbor Fonda Memorijala. (2) Javni oglas sadrži opće i posebne uslove za imenovanje direktora i traje petnaest dana od dana posljednjeg objavljivanja. (3) Javni oglas se objavljuje u Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine i najmanje jednom dnevnom listu velikog tiraža, s ciljem da bude dostupan najširoj javnosti. Član 33. (Mandat direktora) 1) Direktor se imenuje na mandatni period od četiri godine, a na osnovu predloženog četverogodišnjeg programa rada Fonda Memorijala koji obavezno sadrži finansijski i kadrovski plan njegovog ostvarivanja. (2) Direktor kojem je istakao mandat može biti ponovo imenovan na period od četiri godine, pod uslovima i u postupku utvrđenim zakonom i ovim pravilama.

9 Član 34. (Vršilac dužnosti direktora) (1) Ako direktor nije imenovan, Vlada imenuje vršioca dužnosti direktora na prijedlog Upravnog odbora. Vršilac dužnosti direktora imenuje se iz reda stručnih radnika zaposlenih u Fondu Memorijala, bez javnog oglasa. (2) Vršilac dužnosti direktora ima sva prava i dužnosti direktora Fonda Memorijala. (3) Vršilac dužnosti direktora rukovodi radom Fonda Memorijala do imenovanja direktora, a najduže tri mjeseci, bez mogućnosti ponovnog imenovanja. Član 35. (Dužnosti direktora) (1) Direktor rukovodi radom Fonda Memorijala: a) organizuje i rukovodi radom Fonda Memorijala; b) zastupa i predstavlja Fond Memorijala prema trećim licima; c) odgovoran je za zakonitost rada Fonda Memorijala; d) predlaže Upravnom odboru mjere za efikasno i zakonito obavljanje djelatnosti radi koje je Fond Memorijala osnovan, unutrašnju organizaciju i sistematizaciju poslova i osnovne planova rada i razvoja Fonda Memorijala; e) izvršava odluke Upravnog odbora; f) odlučuje o pravima, obavezama i odgovornostima radnika iz radnog odnosa; g) naredbodavac je u izvršenju finansijskog plana, podnosi Upravnom odboru Fonda Memorijala izvještaj o finansijskom poslovanju; h) učestvuje o radu Upravnog odbora Fonda Memorijala bez prava glasa; i) vrši i druge poslove i ima druge dužnosti i prava utvrđena općim aktima Fonda Memorijal, u skladu sa zakonom. Član 36. (Inicijativa za pokretanje postupka) (1) Direktor je dužan da obustavi od izvršenja opći akt Fonda Memorijala koji nije u saglasnosti sa Ustavom ili je u suprotnosti sa zakonom, kao i pojedinačna akt kojim se nanosi šteta Fondu Memorijala ili društvenoj zajednici i da o tome obavijesti Ministarstvo koje vrši nadzor nad zakonitosti rada Fonda Memorijala. (2) Ako Ministarstvo u roku od 30 dana od dana prijema obavještenja ne postupi u skladu sa članom 43. Uredbe sa zakonskom snagom o ustanovama i o tome ne obavijesti direktora, akt koji je obustavio direktor može se izvršiti. Član 37. (Naredbodavac za izvršenje finansijskog plana) Direktor je naredbodavac za izvršenje finansijskog plana i odgovoran je Upravnom odboru Fonda za rezultate rada i finansijskog poslovanja Fonda Memorijala. Član 38. (Razrješenje direktora)

10 (1) Direktora razrješeva Upravni odbor uz saglasnost osnivača i prije isteka mandata na koji je imenovan u slijedećim slučajevima: a) ako utvrdi da je odgovora za neuspješan ili nezakonit rad Fonda Memorijala; b) na lični zahtjev direktora; c) drugim slučajevima utvrđenim zakonom i općim i pojedinačnim aktima. (2) Prijedlog za prijevremeno razrješenje direktora iz razloga navdenih u alineji a) stav (1) ovog člana može dati Osnivač, odnosno Vlada, predsjednik, odnosno član Upravnog odbora ili Nadzornog odbora Fonda Memorijala. Član 39. (Prijevremeno razrješenje direktora) (1) Vlada će razrješiti direktora i prije isteka mandata na koji je imenovan u slijedećimn slučajevima: a) ako se utvrdi da je odgovoran za neuspješan ili nezakonit rad Fonda Memorijala; b) ako je Fond Memorijala poslovao sa gubitkom dvije (2) godine uzastopno; c) na njegov lični zahtjev; d) ako Osnivač ne usvoji godišnji izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda Memorijala; e) u drugim slučajevima utvrđenim zakonom i općim i pojedinačnim aktima. (2) Proceduru razrješenja predsjednika i članova Upravnog odbora, direktora i predsjednika i članova Nadzornog odbora prije isteka mandata na koji su imenovani sprovodi Vlada u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ( Službene novine Federacije BiH, br. 12/03, 34/03, 65/13). Član 40. ( Primopredaja dužnosti) (1) Između direktora koji se razrješava dužnosti ( slučaj redovnog i prijevremenog razrješenja) i novoimenovanog direktora, odnosno vršioca dužnosti direktora, obavezno se vrši primopredaja dužnosti uz finansijski izvještaj prije prijema dužnosti. (2) Primopredaja dužnosti vrši se, po pravilu, prije razrješenja od dužnosti. Nadzorni odbor Fonda Član 41. ( Organ kontrole poslovanja) (1) Nadzorni odbor je samostalni kolegijalni stručni organ Fonda Memorijala, sa posebnim pravima, obvavezama i odgovornostima u oblasti ostvarivanja kontrole poslovanja u Fondu Memorijala. (2) Kontrolnu funkciju iz svog djelokruga Nadzorni odbor vrši u skladu sa ovim pravilama i zakonom utvrđenim ovlašćenjima. Član 42. (1) Nadzorni odbor Fonda Memorijala ima tri člana. (2) Predsjednika i članove Nadzornog odbora imenuje i razrješava Vlada.

11 (3) Predsjednik i jedan član Nadzornog odbora Fonda Memorijala imenuju se iz reda Osnivača, od kojih jedan mora biti ispred Ministarstva, a jedan član bira se iz reda stručnih radnika zaposlenih u Fondu Memorijala. (4) Predsjednik i članovi Nadzornog odbora Fonda Memorijala imenuju se na mandatni period od četiri godine uz mogućnost ponovnog imenovanja. (5) Za predsjednika i članove Nadzornog odbora ne mogu biti imenovani predsjednik i članovi Upravnog odbora, kao ni radnici Fonda Memorijala raspoređeni na radna mjesta rukovanja finansijskim i materijalnim sredstvima Fonda Memorijala. Član 43. ( Djelokrug rada) Nadzorni odbor: a) analizira izvještaje o radu Fonda Memorijala; b) u vršenju nadzora nad upotrebom sredstava za rad, pregleda godišnji izvještaj o radu i godišnji obračun; c) pregleda i provjerava urednost i zakonitost vođenja poslovnih knjiga; d) izvještava Osnivača, Upravni odbor i direktora o rezultatima nadzora. Član 44. ( Prava i dužnosti) (1) U ostvarivanju svojih funkcija, Nadzorni odbor ima pravo i dužnost: a) uvida u dokumentaciju vezanu za poslovanje Fonda Memorijala, finansijsko i računovodstvene dokumente, poslovne knjige, kao i druge podatke, koji su vezi sa radom sektora koji izvršava finansijsko računovodstvene poslove Fonda Memorijala; b) da zahtjeva preko odgovarajućih sektora u Fondu Memorijala, pružanju pomoći na istraživanju pojedinog slučaja i dostavljanju podataka kojima raspolažu; c) da se obraća, uz prethodnu saglasnost Vlade odgovarajućim inspekcijskim službama, radi pružanja stručne i druge odgovarajuće pomoći u vezi sa pitanjima koja spadaju u nadledžnost Nadzornog odbora; d) da o svom radu redovno obavještava Vladu. (2) Izvještaj Nadzornog odbora o ustanovljenim nedostatcima ili nepravilnostima treba da sadrži tačne podatke o nedostatcima i nepravilnostima, podatke o nastaloj šteti i o uzrocima, prijedlog mjera za sprječavanje, odnosno otklanjanje štetnih posljedica, prijedloge za preduzimanje mjera protiv odgovarajućih lica i organa Fonda Memorijala, i druge potrebne prijedloge. (3) Izvještaj, prijedloge i druga pismena akta koja podnosi Nadzorni odbor, potpisuje predsjednik i svi njegovi članovi. Član 45. ( Postupanje za slučaj krivičnog djela, privrednog prestupa ili prekršaja) Kada Nadzorni odbor smatra da neka nepravilnost ili radnja u predmetu vršenja kontrole predstavlja krivično djelo, privredni prestup ili prekršaje, dužan je da o tome odmah obavjesti direktora Fonda Memorijala i Vladu radi preuzimanja mjera za pokretanje odgovarajućeg postupka protiv izvršioca tih nepravilnosti, odnosno radnji.

12 Član 46. ( Preduzimanje mjera za otklanjanje nepravilnosti) (1) Upravni odbor i direktor, po dostavljanju izvještaja sa prijedlogom za preduzimanje mjera, su dužni da razmotre svaki prijedlog Nadzornog odbora i da otklone nepravilnosti i nedostatke, ako je otklanjanje istih u njihovoj nadležnosti, odnosno da obavjesti Nadzorni odbor o utvrđenom stanju, preduzetim mjerama ili stavu po određenom pitanju, odnosno da Nadzorni odbor obavjesti da je otklanjanje predmetnih nedostataka ili nepravilnosti van njihove nadležnosti, sa ukazivanjem na organ kojem kao nadležnom treba Nadzorni odbor da uputi svoj izvještaj, odnosno prijedlog. (2) Ako organi iz stava (1) ne preduzmu odgovarajuće mjere, Nadzorni odbor Fonda Memorijala će o tome izvjestiti Vladu. Član 47. ( Poslovnik nadzornog odbora) Rad Nadzornog odbora i njegov djelokrug rada, prava i dužnosti predsjednika i članova, kao i druga pitanja, mogu se bliže urediti odgovarajućim Poslovnikom Nadzornog odbora. Član 48. ( Imenovanje i razrješenje Nadzornog odbora) (1) Vlada Kantona Sarajevo će razrješiti predsjednika i članove Nadzornog odbora i prije isteka mandata na koji je imenovan u slijedećim slučajevima: a) ako se utvrdi da je odgovoran za neuspješan ili nezakonit rad Fonda Memorijala; b) ako je Fond Memorijala poslovao sa gubitkom dvije (2) godine uzastopno, c) na njihov liči zahtjev; d) ako Osnivač ne usvoji godišnji izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda Memorijala; e) u drugim slučajevima utvrđenim zakonom i ovim pravilima. (2) U slučaju da dođe do prijevremenog razrješenja predsjednika i člana Nadzornog odbora Vlada Kantona Sarajevo će istovremeno imenovati vršioce dužnosti predsjednika i člana Nadzornog odbora na period od najviše tri mjeseca, bez mogućnosti ponovnog imenovanja. Član 49. ( Nadzor) (1) Nadzor nad zakonitosti rada Fonda Memorijala vrši Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo. (2) U vršenju nadzora nad zakonitosti rada Ministarstvo ima pravo i dužnost da obustavi od izvršenja opći akt Fonda Memorijala za koji smatra da je nesaglasnost sa ustavom ili u suprotnosti sa zakonom. (3) Ako je Ministarstvo obustavilo izvršenje općeg akta iz prethodnog stava, dužno je da u roku od osam dana od dana dostavljanja Fondu Memorijala rješenje o obustavi pokrene pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine postupak za ocjenjivanje ustavnosti odnosno zakonitosti obustavljenog akta i da o tome obavjesti Fond Memorijala. (4) Ako Ministarstvo ne postupi na nači iz stava 3. ovog člana obustavljeni opći akt može se primjeniti po proteku roka od osam dana od dana dostavljanja Fondu Memorijala rješenja o obustavi.

13 Član 50. (1) Ako Ministarstvo u vršenju nadzora nad zakonitosti rada utvrdi da Fond memorijala ne ispunjava propisane uslove, rješenjem će odrediti rok za otklanjanje nedostataka. (2) Ako u određenom roku nedostatci ne budu otklonjeni, Ministarstvo će rješenjem zabraniti rad Fonda Memorijala i o tome obavjestiti Osnivača. (3) Pravosnažno rješenje o trajnoj zabrani rada Ministarstvo dostavlja Osnivaču i nadležnom sudu, radi brisanja Fonda Memorijala iz sudskog registra. Član 51. Nadzor nad stručnim radom Fonda Memorijala obavlja zakonom propisani organ. VIII PROGRAM RADA I FINASIJSKI PLAN; IZVJEŠTAJ O RADU I FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ Član 52. ( Program rada) (1) Fond Memorijala ima pravo i dužnost da planira svoj rad i da samostalno donosi akta planiranja. (2) Prijedlog godišnjeg programa rada priprema direktor sa radnicima koji rukovode organizacionim jedinicima Fonda Memorijala. (3) Utvrđeni prijedlog se dostavlja Upravnom odboru, koji na njegovoj osnovi utvrđuje godišnji program rada Fonda Memorijala. (4) Godišnji program rada sa finansijskim planom za sljedeću godinu dostavlja se Ministarstrvu za boračka Kantona Sarajevo ( u daljem tekstu: Ministarstvo) u Nacrtu najdalje do 1. septembra tekuće godine, a utvrđeni prijedlog Godišnjeg programa rada sa finansijskim planom za sljedeću godinu dostavlja se, posredstvom Ministarstva, Vladi i Osnivaču na saglasnost, u skladu sa Odlukom o metodologiji izrade i donošenja programa rada i izvještaja o radu Vlade Kantona Sarajevo i kantonalnih organizacija. (5) Direktor izvještava Upravni odbor o izvršenju godišnjeg programa rada po potrebi, a najmanje jedanput godišnje, te podnosi godišnji izvještaj o radu, posredstvom Ministarstva, Vladi i Osnivaču na usvajanje. Član 53. (Izmjene i dopune Programa rada) (1) Izmjene i dopune programa rada Fonda Memorijala vrši se na način i u postupku za njegovo utvrđivanje. (2) Odredbe prethodnog stava primjenju se u slučaju kada su izmjene i dopune u vezi sa usklađivanjem programa sa zakonom i mjerama nadležnih državnih organa. (3) U slučaju iz stava (2) izmjene i dopune vrše se u skraćenom postupku, po odluci direktora.

14 Član 54. ( Finansijski plan) (1) Sredstva Fonda Memorijala i njihov raspored za pojedine namjene, utvrđuju se finansijskim planom Fonda Memorijala, kojeg za svaku poslovnu godinu na prijedlog direktora utvrđuje Upravni odbor Fonda Memorijala, te dostavlja Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo. (2) Finansijski plan je sastavni dio programa Fonda Memorijala. (3) Finansijski plan se po pravilu donosi u roku deset dana nakon usvajanja Budžeta Kantona Sarajevo za tekuću godinu (4) Ako se finansijski plan iz objektivnih razloga ne može donijeti prije početka godine, Upravni odbor, na prijedlog direktora, donosi odluku o privremenom finansiranju. (5) Privremeno finansiranje se može vršiti najduže tri mjeseca. (6) Pored godišnjeg finansijskog plana Fond memorijala je obavezan da donosi i kvartalno finansijske planove ( operativni planovi), unaprijed za svaki mjesec, koji se dostavlja Ministarstvu finansija Kantona Sarajevo. (7) Odluku o usvajanju godišnjeg finansijskog plana donosi Osnivač. Član 55. ( Izmjene i dopune Finansijskog plana) (1) Upravni odbor može u toku godine, na prijedlog direktora, u cilju uravnoteženja finansijskog plana, vršiti izmjene, odnosno njegove dopune, ako se sredstva Fonda Memorijala ostvaruju u manjem ili većem iznosu od planiranog. (2) Izmjene i dopune finansijskog plana, vrši se na način i po posupku predviđenom za njegovo donošenje. Član 56. (Bilans poslovanja) (1) U skladu sa Zakonom o trezoru, Zakonom o budžetu i Zakonom o izvršenju budžeta, po isteku svake poslovne godine, godišnjim obračunom se utvrđuje bilans poslovanja Fonda Memorijala. (2) Upravni odbor usvaja izvještaj o finansijskom poslovanju Fonda Memorijala za svaku proteklu godinu, koji se posredstvom Ministarstva, dostavlja Vladi i Osnivaču na usvajanje. Član 57. (Način raspolaganja i raspoređivanja) Način raspolaganja i raspoređivanja sredstava utvrđuje se godišnjim budžetom Osnivača. Član 58. ( Finansijsko poslovanje)

15 (1) Finansijsko poslovanje Fonda Memorijala se odvija putem transakcijskog računa Trezora Kantona Sarajevo (2) Putem transakcijskog računa ostvaruju se sva potraživanja i izvršavaju sve obaveze Fonda Memorijala. Član 59. ( Obaveza redovnog izvještavanja) (1) Upravni, odnosno Nadzorni odbor obavezan je da Ministarstvu dostavlja zapisnike sa održanih sjednica Upravnog, odnosno Nadzornog odbora, a izvještaj o radu godišnje. (2) Godišnji izvještaj o radu sadrži: izvještaj godišnjeg programa rada, izvještaj o finansijskom poslovanju ( sa revizorskim izvještajem), izveštaj o radu direktora, izvještaj o radu Upravnog odbora i izvještaj o radu Nadzornog odbora. Član 60. (Podošenje godišnjeg programa i izvještaja o radu) (1) Direktor podnosi Osnivaču godišnji program rada najkasnije deset dana nakon donošenja programa rada Vlade, a izvještaj o njegovom izvršenju, najkasnije do 31. marta za proteklu godinu. (2) Na zahtjev Osnivača, direktor je obavezan dostavljati mjesečne ili tromjesečne izvještaje o radu i druge akte Fonda Memorijala. IX OPĆA AKTA FONDA MEMORIJALA Član 61. ( Osnovni opći akti) Pravila su osnovna opća akta Javne ustanove Fonda Memorijala i na njima moraju biti utemeljena sva druga opća akta. Član 62. ( Opća akta) Upravni odbor prema potrebi može da donosi i ostala opća akta kojima se regulišu pitanja važna za rad Fonda Memorijala, njegovo poslovanje, položaj, prava i obaveze radnika, unutrašnju organizaciju i sistematizaciju radnih mjesta, a to su: a) Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, uz saglasnost Vlade Kantona Sarajevo; b) Poslovnik o radu Upravnog odbora; c) Pravilnik o sticanju i raspodjeli vlastitih prihoda; d) Pravilnik o cijeni i načinu prodaje ulaznica i utvrđivanju kriterija za dodjelu gratis ulaznica; e) Procedure o načinu korištenja i iznajmljivanju prostora i opreme Fonda Memorijala. Član 63. ( Donošenje općih akata)

16 Sva općta akta donosi Upravni odbor većinom glasova, na prijedlog direktora. Član 64. ( Izmjene i dopune općih akata) Izmjene i dopune opštih akata vrše se na način na koji se i donose. X RADNI ODNOSI Član 65. ( Radni odnosi) (1) Prijem radnika u radni odnos vrši se u skladu sa zakonom, Pravilima Fonda Memorijala i Općim kolektivnim ugovorom i drugim pojedinačnim i općim aktima Fonda Memorijala. (2) Radni odnos zasniva se ugovorom o radu na neodređeno i određeno vrijeme. (3) Potrebu za angažovanje pripravnika ugovorom na određeno vrijeme utvrđuje direktor godišnjim planom o prijemu pripravnika. (4) Prijem radnika na neodređeno vrijeme direktor vrši uz prethodnu saglasnost Upravnog odbora Fonda Memorijala, na osnovu javnog oglasa. (5) Prijem radnika na određeno vrijeme, kao i za privremene i povremene poslove, vrši direktor bez prethodne saglasnosti Upravnog odbora, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima. XI OBAVJEŠTAVANJE RADNIKA I JAVNOST RADA Član 66. ( Obavještavanje radnika) U Fondu Memorijala se obezbjeđuje obavještavanje radnika o pitanjima koja su utvrđena zakonom, kao i o drugim pitanjima od značaja za ostvarivanje prava, obaveza i odgovornosti radnika koja se stiču na radu i po osnovu rada iz radnog odnosa u Fondu Memorijala, a za koje nadležni organi Fonda Memorijala odluče i ocjene da je o njima potrebno informisati radnike Fonda Memorijala. Član 67. ( Dužnost obavještavanja) Obavještavanje radnika, u smislu prethodnog člana, dužni su osigurati direktor, kao i radnici koji rukovode organizacionim jedinicama, kada im je povjerena dužnost informisanja radnika u određenim pitanjima u organizacionoj jedinici i službi kojom rukovodi. Član 68. ( Način obavještavanja) Informisanje u Fondu Memorijala se vrši pismeno, obavještenjima koja se objavljuju na oglasnim tablama, izvodima iz zapisnika sa sjednica organa, izvještajima organa i stručnih službi, objavljivanjem

17 pojedinačnih pravnih akata donesenih u predmetu rješavanja o pravima, obavezama i odgovornostima radnika iz radnog odnosa, ili usmenim saopštenjima, sazivanjem većeg broja radnika i na druge načine koji omogućavaju da informisanje bude dostupno radnicima. Član 69. ( Obavještavanje) Upravni odbor može, uz saglasnost direktora, odlučiti da radnike obavjesti o dnevnom redu određene svoje sjednice, objavljivanjem na oglasnoj tabli ili na drugi pogodan način, odnosno i o odlukama i zaključcima i stavovima sa sjednice u obliku izvoda zapisnika sa sjednica. Član 70. ( Objavljivanje opštih akata na oglasnoj ploči) Svi opći i pojedinačni akti Fonda Memorijala, odmah po njegovom donošenju, objavljuju se na oglasnoj ploči i web stranici Fonda Memorijala. (1) Rad Fonda Memorijala je javan. Član 71. ( Javnost rada) (2) Obavještavanje i javnost rada Fonda Memorijala ostvaruje se dostavljanjem Ministarstvu, izvještaja, informacija, podataka i drugih materijala o radu Fonda memorijala i radu njegovih organa, ukoliko je to potrebno da predstavnici osnivača i drugih odgovarajućih zainteresovanih i ovlašćenih organa i organizacija prisustvuju sjednicima Upravnog odbora, organizovanjem konferencije sredstava javnog informisanja i dr. XII SREDSTVA RADA Član 72. ( Sredstva za rad) (1) Sredstva za rad i razvoj Fond Memorijala ostvaruje: a) iz sredstava Osnivača; b) iz sredstava budzeta Federacije Bosne i Hercegovine, kntona, odnosno jedinica lokalne samouprave; c) iz vlasitih sredstava Fonda Memorijala; d) iz donacija; e) iz legata, poklona i zavještanja; f) iz drugih izvora na način i pod uvjetima određnim zakonom i ovim pravilima. (2) Višak prihoda nad rashodima Fond Memorijala koristi za obnavljanje i razvoj djelatnosti. (3) Osnivač je supsidijarno odgovoran za obaveze Fonda Memorijala i dužan je da: a) pokrije višak rashoda nad prihodima Fonda Memorijala, u roku šesdeset dana od dana usvjanja godišnjeg obračuna; b) razriješi predsjednika i članove Upravnog odbora, ako je Fond Memorijala za dvije uzastopne godine u godišnjem obračunu iskazao višak rashoda nad prihodima;

18 c) u slučaju iz tačke b) stav (3) ovog člana, Upravni odbor dužan je da razrješi direktora. XIII STATUSNE PROMJENE I PRESTANAK RADA Član 73. ( Statusne promjene) Fond Memorijala može vršiti statusne promjene, u skladu sa zakonom, ako odluku o tome donese osnivač Fonda Memorijala. Član 74. ( Preuzimanje prava i obaveza i odgovornosti za obaveze) Preuzimanje prava i obaveza i odgovornosti za obaveze u slučaju statusnih promjena Fonda Memorijala utvrđuje se na način utvrđen zakonom. Član 75. ( Prestanak rada Fonda Memorijala) Fond Memorijala prestaje sa radom u slučajevima i pod uslovima utvrđenim zakonom. XIV PRELAZNE ODREDBE Član 76. ( Stručni kolegij) (1) Stručni kolegij Fonda Memorijala je savjetodavno tijelo direktora Fonda. (2) Stručni kolegij čine sekretar i pomoćnici direktora. (3) Radom stručnog kolegija Fonda Memorijala rukovodi direktor koji saziva sjednice po potrebi. XV ZAVRŠNE ODREDBE Član 77. ( Ravnopravnost spolova) Gramatička terminologija korištena u Pravilima podrazumjeva oba spola. Član 78. ( Prestanak važenja Statuta) Stupanjem na snagu ovih Pravila prestaje sa važenjem Statut Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, broj: UO/13-7/04 od godine i Odluka o izmjeni i dopuni Stauta Fonda za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, broj: UO/13-46/06 od godine.

19

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Službene novine Kantona Sarajevo, broj 7/12 Na osnovu člana 13. stav (1) tačka b) i člana 18. stav (1) tačka b) Ustava Kantona Sarajevo ("Službene nov

Službene novine Kantona Sarajevo, broj 7/12 Na osnovu člana 13. stav (1) tačka b) i člana 18. stav (1) tačka b) Ustava Kantona Sarajevo (Službene nov Službene novine Kantona Sarajevo, broj 7/12 Na osnovu člana 13. stav (1) tačka b) i člana 18. stav (1) tačka b) Ustava Kantona Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", br. 1/96, 2/96, 3/96, 16/97,

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštit

Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštit Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

Odluka o izmenama i dopunama osnivackog akta ATS-a_Sl glasnik RS br

Odluka o izmenama i dopunama osnivackog akta ATS-a_Sl glasnik RS br Na osnovu člana 7. stav 2. Zakona o akreditaciji ("Službeni glasnik RS", broj 73/10) i člana 43. stav 1. Zakona o Vladi ("Službeni glasnik RS", br. 55/05, 71/05 - ispravka, 101/07 i 65/08), Vlada donosi

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u "Sl. listu RCG", br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, "Sl. listu C

Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u Sl. listu RCG, br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, Sl. listu C Na osnovu člana 59 i 76 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju (Objavljen u "Sl. listu RCG", br. 64 od 28. novembra 2002, 31/05, 49/07, "Sl. listu Crne Gore", br. 4 od 17. januara 2008, 21/09, 45/10,

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЗГРАДОМ

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ  ЗГРАДОМ ЗАЈЕДНИЦА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА БАЊА ЛУКА Улица ------------------------- бр.---- Број:------------ Дана:----------- С П И С А К чланова заједнице етажних власника, -------------------------------бр..., Бања

Више

З А К О Н

З А К О Н Službeni glasnik: 96/05 Datum: 06/10/2005 Z A K O N O AGENCIJI ZA POSREDNIČKE, INFORMATIČKE I FINANSIJSKE USLUGE I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom reguliše se status, djelatnost, upravljanje, rukovoďenje,

Више

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана 28.9.2018. године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

narrative report

narrative report Gundulićev venac 48, 11000 Beograd Tel: 011 3287 226; 011 3287 334 office@bezbednost.org www.bezbednost.org RESURSI www.bezbednost.org/resursi ZAKON O BEZBEDNOSNO- INFORMATIVNOJ AGENCIJI ( Sl. glasnik

Више



 42. Na osnovu člana 95 tačke 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O OBJAVLJIVANJU PROPISA I DRUGIH AKATA ("Službeni list Crne Gore", br. 005/08 od 23.01.2008) Proglašavam Zakon o objavljivanju

Више

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ИНЖЕЊЕРСКА  КОМОРА  СРБИЈЕ Н А Ц Р Т ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Београд, 21.11.2018. године С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Статутом ближе се уређују послови,

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE (Sl. list AP Vojvodine, br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se organizacija za zaštitu prirode i prirodnih dobara koja

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/

Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/ Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13), g-din, dana. godine, donosi: ODLUKU O OSNIVANJU

Више

РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ

РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т Бања Лука, јул 2013. године На основу члана 31. став 1. тачка а) Закона о развоју малих и средњих предузећа ( Службени гласник

Више

УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД „ПАРОБРОД“

УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ  ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД „ПАРОБРОД“ УСТАНОВА КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПАРОБРОД Београд, Капетан Мишина број 6а С Т А Т У Т УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПАРОБРОД Београд, мај 2010. године С А Д Р Ж А Ј I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ

Више

Na osnovu i čl

Na osnovu i čl JAVNA USTANOVA NACIONALNA BIBLIOTEKA CRNE GORE "ĐURĐE CRNOJEVIĆ" S T A T U T NACIONALNE BIBLIOTEKE CRNE GORE "ĐURĐE CRNOJEVIĆ" Cetinje, april 2012. godine Na osnovu člana 19 stav 2 tačka 1 Zakona o kulturi

Више

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА На основу члана 16 Закона о заштити узбуњивача ( Сл. Гласник РС, бр. 128/2014) (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и другим

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: 01-3273/16-12 ДАНА: 24. маjа 2013. године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чланом 33. став 1. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању

Више

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

Sluzbeni glasnik 2.indd

Sluzbeni glasnik 2.indd СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГРАДА ПОЖАРЕВЦА Година XLI Број 2 ПОЖАРЕВАЦ 20.02.2009. 1 На основу члана 4. става 3. Одлуке о месним заједницама ( Службени гласник града Пожаревца, бр. 4/08) и на основу члана 27. става

Више

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр.

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства (Службени гласник РС, бр. (,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта 2013. године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр. 116/08, 101/10 и 88/11), Високи савет судства на седници

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН децембар 2015. На основу члана 16. став 1. Закона

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

Odluka o zastitiniku gradjana

Odluka o zastitiniku gradjana ( Службени лист града Београда, бр. 34/09 и 41/09-испр.) ОДЛУКА О ЗАШТИТНИКУ ГРАЂАНА И - ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Предмет уређивања Члан 1 Овом одлуком уређују се надлежност и овлашћења, начин поступања, избор

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лист општине Ада, бр. 17/2007), Савет Прве месне заједнице

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гла

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству (Службени гла УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 04-254/1 Дана, 6.4.2016. године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гласник РС", број 125/03 и 12/06), а у вези са чланом

Више

На основу чл

На основу чл На основу члана 7. став 2. алинеја 7, члана 9. став 1. алинеја 2, члана 19. став 1, алинеје 2. и 3. Закона о друштвима за осигурање ( Службени гласник Републике Српске, број: 17/05, 01/06, 64/06, 74/10

Више

Zakon o pecatima organa i institucija RS

Zakon o pecatima organa i institucija RS ZAKON O PEČATIMA ORGANA I INSTITUCIJA REPUBLIKE SRPSKE 1 ( Službeni glasnik RS, br. 54/19) Član 1. Ovim zakonom uređuju se namjena, sadržaj, oblik, čuvanje, upotreba i izrada pečata koje u vršenju poslova

Више

ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA (2009) ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA "Službeni glasnik RS", br. 36/2009 od 15.maja godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet

ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA (2009) ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA Službeni glasnik RS, br. 36/2009 od 15.maja godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA "Službeni glasnik RS", br. 36/2009 od 15.maja 2009. godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet zakona Član 1. Ovim zakonom uređuje se osnivanje i pravni položaj političkih stranaka,

Више

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno Obrasci b

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno   Obrasci b AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017.

Microsoft Word - Statut UZR DZ Su 2017. У складу са одредбама чл. 10, 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09), на оснивачкој скупштини одржаној 01.09.2009. године, а на редовној скупштини одржаној 10.11.2017. усвојен је

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

odluka o opstinskoj upravi

odluka o opstinskoj upravi На основу члана 57. став 1. Закона о локалној самоуправи (''Сл.гласник РС'', број 9/2002, 33/2004 и 135/2004) и члана 18. Статута општине Чајетина (''Општински службени гласник'', број 10/02 и 18/03) на

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON KANTONALNO TUŽILAŠTVO ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA Broj: T04 0 KTK 0035766 18 Zenica, 24.07.2019. godine OPŠTINSKI SUD ZENICA Sudija

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ 2 16.01.2018.године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог броја 30 дин. Рок за рекламацију 10 дана 1. На основу

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

Microsoft Word Lat.DOC

Microsoft Word Lat.DOC Z A K O N O VLADI I. UVODNE ODREDBE Položaj Vlade lan 1. Izvršna vlast u Republici Srbiji pripada Vladi. Voenje politike i izvršavanje zakona lan 2. skupštine. Vlada vodi politiku Republike Srbije u okviru

Више

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/ Дана: год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Служ

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/ Дана: год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Служ Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/2452-15 Дана: 01.12.2015. год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Службени гласник РС бр. 107/05, 72 /09, 88/10, 99/10, 57/11,

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 118/0

Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske, br. 118/0 Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 118/08, 117/11, 37/12 i 57/16) i člana 3. Pravilnika o jedinstvenim

Више

Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. a

Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. a Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. aprila 2008. godine, i na 16. sjednici Doma naroda,

Више

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc ZAKON O AKCIJSKOM FONDU ("Sl. glasnik RS", br. 38/2001 i 45/2005) Osnivanje Član 1 Osniva se Akcijski fond Republike Srbije (u daljem tekstu: Akcijski fond). Druga pravna lica ne mogu koristiti naziv akcijski

Више

U skladu sa odredbama čl

U skladu sa odredbama čl U skladu sa odredbama čl. 578. i 580. Zakona o privrednim društvima ( Sl. glasnik RS br. 36/2011, 99/2011 i 83/2014-dr. zakon) člana 10, 11. i 12. Zakona o udruženjima ( Sl. Glasnik RS br. 51/09), na osnivačkoj

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg  uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc Средњошколски дом у Новом Саду Дел.бр: 01-896 Датум: 03.12.2015. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ДОМУ Нови Сад, децембар 2015. 1 На основу члана 16. став 1. Закона о заштити

Више

На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Слу

На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Слу На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Службени лист општине Кула" бр. 7/13), Oпштинско веће

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 28 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 29. децембар ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 70, На основ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 28 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 29. децембар ГОДИНЕ Аконтација претплате ,48 Цена овог примерка 70, На основ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 28 ГОДИНА II ПАНЧЕВО, 29. децембар 2009. ГОДИНЕ Аконтација претплате 12.760,48 Цена овог примерка 70,00 424. На основу члана 141. Закона о здравственој заштити ( Службени

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

Todor Skakic

Todor Skakic РЕПУБЛИКA СРПСКA МИНИСТАРСТВО РАДА И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ПРЕДНАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОСРЕДОВАЊУ У ЗАПОШЉАВАЊУ И ПРАВИМА ЗА ВРИЈЕМЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ Бања Лука, март 2019. године

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

Microsoft Word - akademija_statut[1].doc

Microsoft Word - akademija_statut[1].doc СТАТУТ ПРАВОСУДНЕ АКАДЕМИЈЕ Београд јул 2010. године На основу члана 9. Закона о Правосудној академији ("Службени глсник РС", број 104/2009) Управни одбор Правосудне академије, на седници одржаној дана

Више

Специјална болница за рехабилитацију

Специјална  болница  за  рехабилитацију Специјална болница за рехабилитацију Ивањица С Т А Т У Т Специјалне болнице за рехабилитацију Ивањица Ивањица, jун 2006.године На основу члана 136. став 1. тачка 1) Закона o здравственој заштити ( «Службени

Више

ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11)

ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11) ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11) I. OPĆE ODREDBE Član 1. Ovom odlukom se propisuju opći

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

На основу члана 15. и члана 59. став 2. Закона о Агенцији за борбу против корупције ( Службени гласник РС, бр. 97/08, 53/10, 66/11 - одлука УС, 67/13

На основу члана 15. и члана 59. став 2. Закона о Агенцији за борбу против корупције ( Службени гласник РС, бр. 97/08, 53/10, 66/11 - одлука УС, 67/13 На основу члана 15. и члана 59. став 2. Закона о Агенцији за борбу против корупције ( Службени гласник РС, бр. 97/08, 53/10, 66/11 - одлука УС, 67/13 - одлука УС, 112/13 - аутентично тумачење и 8/15 -

Више

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/ године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОН

Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/ године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОН Република Србија ВРХОВНИ КАСАЦИОНИ СУД I Су-1 265/15 01. 12. 2015. године Б е о г р а д ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У ВРХОВНОМ КАСАЦИОНОМ СУДУ Децембар 2015. године 2 На основу члана 52.

Више

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD Sremput Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: 17.05.2018. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.05.2018. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE redovna

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Закон о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 113/2017 и 95/2018. I. УВОДНЕ ОДРЕДБЕ Предмет закона

Више

ЗАКОН

ЗАКОН ЗАКОН О ДРЖАВНИМ СТАНОВИМА НА КОЈИМА НЕ ПОСТОЈИ СТАНАРСКО ПРАВО I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. (1) Овим законом утвђују се услови и поступак враћања станова у државној својини на којима не постоји станарско

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXIV ЗРЕЊАНИН 12.ОКТОБАР 2015. БРОЈ: 25 140 На основу члана 51 став 3 Пословника Скупштине града Зрењанина (''Службени лист града Зрењанина'', број 18/15 пречишћен

Више

На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и ч

На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и ч На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и члана 73. Статута општине Велико Градиште (''Службени

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

Microsoft Word - BROJ 6

Microsoft Word - BROJ 6 Godina VII 14. juli 2014. godine GORAŽDE Broj 6 1208 Na osnovu člana 18. i 84. Statuta Općine Goražde ( Službene novine Bosansko- podrinjskog kantona Goražde, broj:13/07), Općinsko vijeće Općine Goražde,

Више

MJEŠOVITA SREDNJA SAOBRAĆAJNA ŠKOLA

MJEŠOVITA SREDNJA SAOBRAĆAJNA ŠKOLA Na osnovu odredbi člana 143. Zakona o srednjem obrazovanju ( Službene novine Kantona Sarajevo' broj: 23/17), a u skladu s Uredbom o utvrđivanju vlastitih prihoda načina i rokova raspodjele budžetskih korisnika

Више

На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( С

На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( С На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( Службени гласник РС,бр. 46/2006) Савет школе, на седници

Више

STATUT ANTIDOPING AGENCIJE ("Sl. glasnik RS", br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping a

STATUT ANTIDOPING AGENCIJE (Sl. glasnik RS, br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping a STATUT ANTIDOPING AGENCIJE ("Sl. glasnik RS", br. 139/2014) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Antidoping agencija Republike Srbije (u daljem tekstu: Antidoping agencija) osnovana je 2005. godine Zakonom o sprečavanju

Више

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONODAVNA KOMISIJA Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

PRAVNIK U JAVNOM SEKTORU Časopis za budžetsko pravo TEMA BROJA NOVA ZAKONSKA REŠENJA U OBLASTI OBRAZOVANJA I VASPITANJA I VISOKOG OBRAZOVANJA TEMA NAR

PRAVNIK U JAVNOM SEKTORU Časopis za budžetsko pravo TEMA BROJA NOVA ZAKONSKA REŠENJA U OBLASTI OBRAZOVANJA I VASPITANJA I VISOKOG OBRAZOVANJA TEMA NAR PRAVNIK U JAVNOM SEKTORU Časopis za budžetsko pravo TEMA BROJA NOVA ZAKONSKA REŠENJA U OBLASTI I VISOKOG OBRAZOVANJA TEMA NAREDNOG BROJA SPECIFIČNOSTI JAVNIH NABAVKI U USTANOVAMA IZDVAJAMO KOMENTAR ZAKONA

Више