Osnovna škola Vođinci, Vođinci Osnovna Škola Ane Katarine Zrinski, Retkovci Osnovna škola Stjepana Cvrkovića, Stari Mikanovci KATICA GUDELJ & IVAN BEN

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Osnovna škola Vođinci, Vođinci Osnovna Škola Ane Katarine Zrinski, Retkovci Osnovna škola Stjepana Cvrkovića, Stari Mikanovci KATICA GUDELJ & IVAN BEN"

Транскрипт

1 Osnovna škola Vođinci, Vođinci Osnovna Škola Ane Katarine Zrinski, Retkovci Osnovna škola Stjepana Cvrkovića, Stari Mikanovci KATICA GUDELJ & IVAN BENKOVIĆ: e Dnevnik Dodatne smjernice za unos podataka na stranice aplikacije

2 POPIS NASTAVNIH PREDMETA I NASTAVNIKA Zvanje zanimanje upisuje i provjerava administrator e Dnevnika; Tko je zamjena? Svaka zamjena učitelja, stručna ili nestručna, dugoročna ili kratka (jedan, dva dana) upisuje se u tablicu zamjena nastavnika. Ako se radi o zamjeni za porodiljni dopust ili nekakvoj dužoj zamjeni, mjesto u tablici nastavnika koji je u dužem odsustvu ostaje prazno. (eventualno upisati sve njegove generalije osim početka rada!). Od do upisujemo od 1.9. (odmah na početku šk. godine) ako učitelj ima ugovor u školi od tog datuma, do Ukoliko učitelj počinje ili završava radni odnos drugačije od gore navedenih datuma, razrednik iste provjerava i upisuje ih. Ako se učitelj VRATI NA POSAO pred sam kraj nastavne godine ili u ljetu, upisujemo mu datum s kojim se vratio (u prvu tablicu), a zamjenu učitelja (koji je do tada radio) u drugoj tablici zaključujemo. TJEDNI RASPORED SATI 1. Odabire se dopodnevna ili popodnevna smjena, 2. Upisuju se svi sati redovite i izborne nastave. Upis i evidencija dodatne i dopunske nastave (procedura za sve ista!): - Predmetni učitelj ili razrednik formira grupu (čistu ili kombiniranu), pr. Dodatna nastava iz hrvatskog jezika za 5. i 7. razred, - U grupi se upisuju imena svih učenika koji ju pohađaju, - Nastavni sat se evidentira u grupu, ne u radni dan (grupa je nakon formiranja, vidljiva predmetnom nastavniku i razredniku), - Aplikacija automatski iz grupe upisani sat prebaci u dnevnu evidenciju Izostanci s dopunske (za dodatnu i izvannastavnu se izostanci ne evidentiraju): - Učenik ne može dobiti neopravdan sat za izostanak s dopunske nastave, a njegova odsutnost se bilježi u prostoru za bilješke (te grupe koju učenik pohađa). Izvannastavne aktivnosti se ručno za svakog učenika upisuju (ako ih je većina u istoj aktivnosti >> GRUPNI UNOS), a evidencija i dalje mora ići u posebne bilježnice. RASPORED PISANIH ZADAĆA, TEHNIČKIH I DRUGIH PROGRAMA I OSTALIH UČENIČKIH RADOVA Sve navedeno po stupcima popuniti i to: Za oba polugodišta!? vremenike popuniti do kraja trećeg tjedna nastave dakle, u rujnu i siječnju. U vremenike se u navedenom razdoblju upisuju pisane provjere duže od 15 minuta, a kratke pisane provjere (do 15 minuta) se upisuju i najavljuju učenicima 5 radnih dana prije realizacije, prema postojećem pravilniku. Mogućnost mijenjanja termina postoji.

3 PODACI O PROVEDENIM PISANIM ZADAĆAMA, DRUGIM PROGRAMIMA I OSTALIM UČENIČKIM RADOVIMA Svaka pisana provjera (kratka ili duža od 15 minuta) se evidentira u ovoj tablici po stupcima. Obvezno se popunjavaju svi stupci, osim stupca Datoteka. U taj stupac učitelj može i ne mora priložiti datoteku koja je zapravo statistika učeničkih postignuća te pisane provjere. Ukoliko se i priloži datoteka, dobro ju je (nije obvezno!) pretvoriti u PDF format, da se podaci nakon nečijeg skidanja sa stranice ne mogu promijeniti. Postotak prolaznih ocjena je također obvezan podatak! Ukupno pozitivnih ocjena tog razrednog odjeljenja (2-5) podijeliti sa ukupnim brojem učenika i pomnožiti sa 100. Upisati rezultat zaokružen na dvije decimale. Datum ispravka je datum analize pisane provjere učenika s učiteljem. Ukoliko se ista pisana provjera na razini većine razreda ponavlja, isti sadržaj provjere se unosi u tablicu s dodatkom ponavljanje pisane provjere. LEKTIRA Svaku lektiru u nastavnoj godini evidentirati, te upisati datume kada je obrađena i kako; Kako je lektira obrađena: učeničko izlaganje kroz referat, prezentaciju, grupa knjižničara, interpretacija, istraživački rad, rad u skupinama Lektira se može integrirati (korelacija) i u druge predmete, posebice u razrednoj nastavi (pr. likovna kultura): Prije gornje tablice, potrebno je (uz hrvatski jezik) unijeti predmet(e) kroz koje će se obraditi neka tema iz lektire:

4 GODIŠNJI PLAN I TJEDNA EVIDENCIJA TE BILJEŠKE O RADU RAZREDNIKA U RAZREDNOM ODJELU Ova stranica se odnosi na čisti sat razrednika i na sve aktivnosti planirane i realizirane u suradnji s razrednikom. U prvu kolonu pišemo: Godišnji plan sata razrednika i na mjestu Datoteke prilažemo datoteku sa popisom tema. U ostale kolone, unosimo teme i datume kako smo ih obrađivali. Ukoliko je neka tema potkrijepljena dodatnim materijalima (prezentacije, fotografije, listići ), sve ih možemo priložiti u stupac Datoteka pod tu temu. U ovu tablicu se upisuju radionice, projekti... stručnih suradnika u razrednom odjeljenju, jer se i one planiraju i provode u suradnji s razrednikom. RADNI TJEDNI Nakon formiranja radnog tjedna, svaki se pojedini dan može označiti kao: - nastavni i radni (najviše je takvih dana), - radni dan ali nenastavni (u ovom slučaju razrednik u napomenu bilježi što je taj dan, pr. Dan sporta, Jednodnevni izlet učenika u Vinkovce te ga aplikacija ne računa kao nastavni), - neradni dan (ukoliko je taj dan u radnom tjednu, a nije u vrijeme zimskog i proljetnog odmora učenika, pr. Dan neovisnosti, Tijelovo ili Međunarodni praznik rada, taj dan je vidljiv u radnom tjednu, ali je isto potreban razlog u napomeni zašto je dan neradni). Dani Škole u prirodi se evidentiraju kao nastavni i radni dani s napomenom razrednika da se ti dani održavaju pr. u Selcu. Isto se odnosi i na Terensku nastavu kao i na Integrirani dan(e). PODACI O STRUČNIM POSJETAMA, ŠKOLSKIM IZLETIMA I EKSKURZIJAMA Odmah nakon donošenja Godišnjeg plana i programa popuniti (planirati) podatke o: - Tipu izleta, - Mjestu.

5 U stupcu Napomena navesti sve lokacije na kojima su učenici bili i po potrebi ostale podatke pr. Sedmodnevna maturalna ekskurzija učenika sedmih i osmih razreda. Učenici su upoznali znamenitosti Rogoznice, Splita (Dioklecijanova palača), Senja (tvrđava Nehaj), a na povratku smo posjetili Nacionalni park Plitvička jezera. Sve ostale podatke popuniti nakon realizacije svakog pojedinog izleta ili ekskurzije. IZVANNASTAVNE ŠKOLSKE AKTIVNOSTI Navesti samo nazive (grupe) izvannastavnih aktivnosti koje se provode u tom razrednom odjeljenju, pr. - Cvjećari, - Atletika,. DNEVNIK RADA Izvještaji OCJENE I OPISNA PRAĆENJA Opisno praćenje. Iz Pravilnika: Tijekom praćenja učenikova razvoja učitelj u rubriku bilježaka u imeniku upisuje samo ona zapažanja koja su učitelju u praćenju učenika uočljiva, učeniku i roditelju razumljiva te koja učitelju mogu pomoći u konačnome ocjenjivanju uspjeha u nastavnome predmetu, odnosno odgojno-obrazovnome području. U rubriku bilježaka učitelj/nastavnik može unositi i sljedeće podatke: datum pisane provjere, posljednju cjelinu koja se usmeno provjeravala, broj ostvarenih / broj mogućih bodova na pisanoj provjeri, teme i rezultate samostalnih, seminarskih i drugih radova učenika, redovitost izvršavanja zadataka i druge informacije koje su osnova za ocjenu pojedinoga predmeta. Bilješke trebaju biti u skladu s ocjenom, prema kriterijima koje je učitelj donio (po Bloomu). Loš primjer bilješke: Obilježje zapadne Evrope (4) >>> bilješka mora biti gramatički i pravopisno točna, ne zna se je li pisana ili usmena provjera, ako je pisana nema broja bodova, uz usmenu provjeru treba biti objašnjenje. Dobar primjer bilješke: Kopnene vode učenica vrlo dobro navodi sve značajke, uz manju pomoć prepoznaje biljne i životinjske vrste i imenuje važne dijelove njihove građe. Važno: Ocjena iz pisane provjere mogu biti unesene tek po izvršenoj analizi u razredu. Opisna praćenja i bilješke nemaju nikakvu težinu niti ulogu ako se pišu nakon što su se ocijene zaključile ili zadnji tjedan nastave! Opisno praćenje / bilješka sastavni je dio neke ocjene, a može biti i samostalno upisana bez ocjene.

6 VLADANJE I PEDAGOŠKE MJERE NEDOVRŠEN DIO!! Pričekati na Pravilnik o pedagoškim mjerama! U svakom polugodištu je potrebno pravodobno ažurirati podatke o pedagoškim mjerama. ZAPISNICI Na ovoj kartici (stranici) bilježimo SVE ZAPISNIKE: - roditeljskih sastanaka, - grupe roditelja, - razrednih vijeća. Na kraju svakog zapisnika mora biti potpisana osoba koja je zapisnik sročila (pr. Razrednica: Ana Petrič, prof.). Svakom pojedinom zapisniku moguće je (ne mora se!) priložiti datoteka (pr. prezentaciju ekskurzije ili nekog pravilnika, razne statističke podatke, fotografije ). U naslovu zapisnika mora biti numeracija roditeljskog ili neke druge vrste sastanka: (pr. Zapisnik s prvog roditeljskog sastanka, Zapisnik s drugog roditeljskog sastanka ) Uz gore navedeno, zapisnik sadrži: - mjesto i vrijeme održavanja sjednice, - ime i prezime predsjedavatelja, - broj članova nazočnih odnosno nenazočnih na sjednici, - broj i imena članova koji su opravdali svoj izostanak, - imena ostalih osoba nazočnih na sjednici (ukoliko ih ima), - potvrdu da je na sjednici nazočan potreban broj članova za pravovaljano odlučivanje (kvorum), - predložen i usvojeni dnevni red, - tijek rada na sjednici i predmete o kojima se raspravljalo, te imena osoba koje su sudjelovale u raspravi i sažet prikaz njihova izlaganja, - rezultate glasovanja o pojedinim prijedlozima odnosno točkama dnevnog reda, - izdvojeno mišljenje pojedinog člana, ako on zatraži da se to unese u zapisnik, - vrijeme zaključenja ili prekida sjednice, - oznaku priloga koji su sastavni dio zapisnika (ukoliko postoji).

7 NAZOČNOST RODITELJSKIM SASTANCIMA I POJEDINAČNIM RAZGOVORIMA Unošenje datuma svih roditeljskih sastanaka te evidencija za svakog pojedinog roditelja ili staratelja o njegovoj nazočnosti. U Datume pojedinačnih razgovora, osim datuma, moguće je bilježiti i neke druge pojedinosti koje razredniku omogućavaju lakše snalaženje, podsjećanje i uopće interakciju s roditeljima. (Vidi sliku): informaciju (zapisnik) od upisati na kartici iduće stranice PODACI O SURADNJI S RODITELJIMA I OSTALIM ODGOJNIM ČINITELJIMA Sve odgojno obrazovne aktivnosti (izložbe, projekti, edukacije ) u kojima su s učenicima i učiteljima sudjelovali roditelji, rodbina, javne osobe i drugi, bilježe se na ovoj kartici. Na ovoj kartici razrednik evidentira individualni ili grupni rad stručnih suradnika (pedagoga, knjižničara, psihologa) s učenicima s posebnim odgojno obrazovnim potrebama, nakon što stručni suradnik obavijesti razrednika o svojoj aktivnosti s učenicima. Ovdje se također evidentira svako odlaženje učenika pedagogu i/li ravnatelju zbog nedoličnog ponašanja na razgovor. Kada se pozove jedan roditelj ili grupa roditelja, poziv, razlog(e) i eventualne zapisnike evidentirati ovdje. Ovdje upisujemo i jesu li se pozvani odazvali ili nisu, te kako je poziv upućen (telefonski, zemaljskom poštom ). PODACI O RADU RAZREDNOG VIJEĆA Svaku sjednicu samo evidentiramo, sljedećim tekstom: (Prva, druga, ) sjednica Razrednog vijeća (8.a) razreda održana je ( ). Sadržaj sjednice je u zapisnicima..

8 PODACI O OSTVARIVANJU PLANA RAZREDNOG ODJELA Na ovoj kartici se upisuju razredna izvješća (razrednik) o ostvarivanju plana razrednog odjela (u prosincu i lipnju, slično kao na sjednici Razrednog vijeća), a obuhvaća: - opće podatke o razrednom odjeljenju, - realizaciju plana i programa, - ocjene (negativne, prolaznost), - učenike s teškoćama, - realizirane izlete i ekskurzije, - realizirani razredni projekti, - zdravlje učenika, - opravdani / neopravdani sati, - osvrt na suradnju s roditeljima i ostalim odgojnim čimbenicima. ZDRAVSTVENA I SOCIJALNA ZAŠTITA UČENIKA Zdravstvena zaštita učenika zdravstveni pregledi učenika i predavanja; Zdravstveni i ekološki odgoj projekt(i), akcije na razini škole ili razreda (teme sa sata razrednika ili nekog drugog predmeta iz područja zdravstvenog ili ekološkog odgoja bilježiti kao napomenu u radnom tjednu); Izleti i ekskurzije sva polja popuniti nakon realizacije pojedinog izleta ili ekskurzije (ne treba planirati jer je isto planirano na drugoj stranici aplikacije) Kompletnu tablicu popuniti nakon realizacije svake pojedine aktivnosti. KULTURNA I DRUŠTVENA DJELATNOST Plan ostvarivanja i sadržaj popuniti nakon donošenja Godišnjeg plana i programa, a nositelje i vrijeme ostvarivanja upisati odmah nakon realizacije. Plan ostvarivanja je vrijeme kada planiramo, odnosno mislimo ili znamo da će se neka aktivnost provesti (pr. tijekom veljače 2016., svibanj ili lipanj 2016., 23. prosinca 2015., zadnji tjedan nastave ) Podaci u tablici se prvenstveno odnose na pojedino razredno odjeljenje, ne nužno na generaciju ili na razinu cijele škole.

9 Pregledati i unijeti sve podatke koji nedostaju kontakti, aktivnosti i slično. Na prvom roditeljskom sastanku je dobra prilika razredniku provjeriti, prikupiti i (do/po)puniti podatke o učeniku.

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 3.1 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 3.2 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 5 3.2.2 Fotografija...

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 3.1 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 3.2 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 5 3.2.2 Fotografija...

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 3.1 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 3.2 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 5 3.2.2 Fotografija...

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje mail: fax: url: carnet.

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje mail: fax: url: carnet. Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 3.1 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 3.2 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 5 3.2.2 Fotografija...

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 6 3.2.2 Fotografija...

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 3.1 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 3.2 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 5 3.2.2 Fotografija...

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 4. Kombinirane grupe učenika... 6 5. Odabir razredne knjige... 6 6. Elementi ocjenjivanja... 7 7. Ocjenjivanje učenika... 8 7.1

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Promjena PIN-a i odjava... 3 4. Kombinirane grupe učenika... 5 5. Odabir razredne knjige... 5 6. Elementi ocjenjivanja... 6 7. Ocjenjivanje učenika...

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 4. Kombinirane grupe učenika... 6 5. Odabir razredne knjige... 6 6. Elementi ocjenjivanja... 7 7. Ocjenjivanje učenika... 8 7.1

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Microsoft Word - Materijali_za_web2.doc

Microsoft Word - Materijali_za_web2.doc ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN Školska godina 2011./2012. 1. područje unapređenja Odnos učenika prema drugim učenicima i školi Smanjiti stupanj nasilja među djecom Stvoriti pozitivno ozračje u školi Aktivno uključivanje

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 3.1 Suglasnost za obradu podataka opcija za ravnatelje... 6 4. Kombinirane grupe učenika... 7 5. Odabir razredne knjige... 7 6.

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

ETШ: "Паја Маргановић“ Панчево

ETШ: Паја Маргановић“ Панчево ETШ: "Паја Маргановић Панчево OЦЕЊИВАЊЕ 2013/14. 1964 2014 Какве су ово оцене? Какве су ово оцене? Редовном анализом књига евиденције утврђени су пропусти у оцењивању. Најчешћи проблеми су: неправилно

Више

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko Internetska pošta: Zagrebačka 11 Internetska adresa: http:

Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko Internetska pošta: Zagrebačka 11 Internetska adresa: http: ELEMENTI I MJERILA ZA VREDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi i na temelju Pravilnika o kriterijima za izricanje

Више

KLASA: /19-01/05 URBROJ: Rijeka, Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44.

KLASA: /19-01/05 URBROJ: Rijeka, Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44. KLASA: 003-06/19-01/05 URBROJ: 2170-56-08-19- Rijeka, 4.04.2019. Školski odbor Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, na prijedlog ravnatelja, na 44. sjednici održanoj dana 4. travnja 2019., donosi Z A

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN

Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČEN Zajedničko Povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) PREGLED TUMAČENJA KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM

Више

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службе

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања (Службе ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 52/11 и 55/13), Министар

Више

На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, нау

На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, нау На основу члана 109. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), министар просвете, науке и технолошког развоја доноси ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva

Definiranje prioritetnih razvojnih ciljeva Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Drinska 12 a 31000 Osijek Školski razvojni plan šk. g. Definiranje prioritetnih razvojnih 1.Unapređivanje kvalitete nastave 2. Opstojnost škole ostvarivanja UNAPREĐIVANJE

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ, ALOJZIJA STEPINCA 2 ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA 1. UVOD U skladu s navedenim

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ, ALOJZIJA STEPINCA 2 ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA 1. UVOD U skladu s navedenim OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ, ALOJZIJA STEPINCA 2 1. UVOD U skladu s navedenim Pravilnikom ističemo sljedeće: 1. Vrjednovanje vladanja učenika obuhvaća sustavno prikupljanje podataka

Више

3b70dbff-879f eb-b067963c01b9.pdf

3b70dbff-879f eb-b067963c01b9.pdf Osnovna škola Benkovac LMNT KRTR OCNN U NST TLNSKOG ZK od 4. do 8. razreda lementi ocjenjivanja: 1. Razumijevanje - podrazumijeva brzinu i točnost usvajanja i razumijevanja različitih pojmova i tekstualnih

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

Pravilnik o radu školske knjižnice

Pravilnik o radu školske knjižnice REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA OSNOVNA ŠKOLA FRANJE HORVATA KIŠA, LOBOR TRG SVETE ANE 28 PRAVILNIK o radu školske knjižnice Lobor, listopad 2011. Na temelju članka 159.

Више

Građanski odgoj i obrazovanje

Građanski odgoj i obrazovanje Usvajanje prijedloga Izvedbenog plana i programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Goo-a 5. rujna 2015. godine Koordinator: Lea Liović, pedagoginja Dopis Ministarstva znanosti, obrazovanja,

Више

OSNOVNA ŠKOLA SESVETE I. G. KOVAČIĆA SESVETE ELEMENTI I KRITERIJI VREDNOVANJA VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postupcima i

OSNOVNA ŠKOLA SESVETE I. G. KOVAČIĆA SESVETE ELEMENTI I KRITERIJI VREDNOVANJA VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postupcima i OSNOVNA ŠKOLA SESVETE I. G. KOVAČIĆA 19 10360 SESVETE ELEMENTI I KRITERIJI VREDNOVANJA VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb, Bolnička 60a ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postup

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb, Bolnička 60a ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postup Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb, Bolnička 60a ELEMENTI I MJERILA ZA VRJEDNOVANJE VLADANJA UČENIKA Na temelju Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i

Више

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS

Program INA Razvoj skolstva u opcini KS PROJEKT UMIJEĆE KORIŠTENJA INFORMACIJA PROGRAM IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI «RAZVOJ ŠKOLSTVA U OPĆINI KLINČA SELA» Autorica programa: Maja Slamar Datum: 25. 8. 2018. Napomena: program je razvijen u sklopu

Више

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE

UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE UPIS UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE Redovni učenici se upisuju u prvi razred srednje škole nakon završene osnovne škole NISPUSŠ - NACIONALNI INFORMACIJSKI SUSTAV PRIJAVA I UPISA U SREDNJE ŠKOLE WWW.UPISI.HR 4

Више

Leppvaara lukio Upper Secondary School

Leppvaara lukio Upper Secondary School TIDE PROJEKT Together for Intercultural and Diverse Europe Zajedno za interkulturalnu Europu prepunu različitosti Leppvaara lukio Upper Secondary School Espoo, Helsinki Željka i Silva Leppvaara lukio sport

Више

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 ("Сл. гласник РС", бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се

ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 (Сл. гласник РС, бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се ПРАВИЛНИК О ОЦЕЊИВАЊУ УЧЕНИКА У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ Предмет правилника Члан 1 ("Сл. гласник РС", бр. 34/2019) Овим правилником утврђују се начин, поступак и критеријуми оцењивања успеха из

Више

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis predmeta i ulazne

Више

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku godinu. Cilj akcijskog istraživanja : Proces izgradnje

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

Преузето са На основу члана 75. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр.

Преузето са   На основу члана 75. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs На основу члана 75. став 5. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 88/17, 27/18 др. закон и 10/19), Министар просвете,

Више

Upis u srednju školu 13-14

Upis u srednju školu 13-14 UPIS U SREDNJU ŠKOLU 13-14 OŠ Vela Luka, siječanj, 2013. Sustav srednjih škola osnovna škola. Gimnazije Umjetničke Četverogodišnje strukovne Trogodišnje strukovne OSTALE Tehničke Industrijske, Opća, Matematička

Више

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK OBAVIJEST RODITELJIMA O POTREBNIM DOKUMENTIMA KOJE TREBAJU DONIJETI U ŠKOLU ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK Školske godine 2011/2012. Produženi boravak neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen

Више

На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, П

На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, П На основу члана 57. ст 1. тачка 1) и чланова 107.-110. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС бр. 72/09, 52/11 и 55/13),, Правилника о оцењивању ученика у основном образовању

Више

V

V V. gimnazija Vladimir Nazor Split GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. Split, rujan 2018. godine V. gimnazija Vladimir Nazor Split, Zagrebačka 2 Klasa: 003-06/18-01/11 Ur.broj: 2181-22-18-07-1

Више

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI

Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI Obrazac Metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu OSNOVNI PODATCI Ime i prezime Zvanje Naziv škole u kojoj ste

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

MJERILA VREDNOVANJA U NASTAVI HRVATSKOGA JEZIKA (2017./2018.) Pribor: Čitanka, udžbenik i radna bilježnica Velika bilježnica s linijama Zadaćnica Trgo

MJERILA VREDNOVANJA U NASTAVI HRVATSKOGA JEZIKA (2017./2018.) Pribor: Čitanka, udžbenik i radna bilježnica Velika bilježnica s linijama Zadaćnica Trgo MJERILA VREDNOVANJA U NASTAVI HRVATSKOGA JEZIKA (2017./2018.) Pribor: Čitanka, udžbenik i radna bilježnica Velika bilježnica s linijama Zadaćnica Trgovački papir za lektiru U pravilu je sat književnosti

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu)

ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu) ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI (pročišćeni tekst za internu uporabu) Sadržaj: I. OPĆE ODREDBE... 5 Predmet Zakona... 5 Odgojno-obrazovna djelatnost... 5 Ciljevi i načela odgoja

Више

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne škole PAR, Upravno vijeće Visoke poslovne škole PAR na

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2014.? U svakome upisnom roku NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2013./2014.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše pet škola

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОШ Бранко Миљковић Број: 02-56/1 Датум: 06..2014.године Н И Ш На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гл. РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 60. и

Више

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017

SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017 SAMOVRJEDNOVANJE 2016./2017. Povjerenstvo u sastavu : Mara Kuid - PRIORITETNO PODRUČJE 1 PLANIRANJE I PROGRAMIRANJE RADA Karolina Krvarid Kaštelac PRIORITETNO PODRUČJE 2 POUČAVANJE I PODRŠKA UČENJU Milan

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica Razvojno-pedagoška djelatnost Projekt: Deset dana bez ekrana Voditelji projekta: pedagoginja Jasna Relja, razrednice Dubravka Bijelić, Nada Čolak, Nina Ninković Skupina:

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin,

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, J. DOBRILE 6; ; centrala: 052/624505; tajništvo: 052/624505;

Више

На основу члана 59

На основу члана 59 На основу члана 59. и 60. Закона о средњој школи (Сл. Гласник РС бр.50/92,53/93,67/93, 48/94,24/96,23/02,62/03 и 64/03). Правилника о дипломама за изузетан успех ученика у средњим школама (Сл.гласник РС

Више

Sveučilište u Rijeci Građevinski fakultet Naziv studija: DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ Zimski semestar ak. god.: 2018./19. IZVEDBENI NASTAVNI PLAN ZA P

Sveučilište u Rijeci Građevinski fakultet Naziv studija: DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ Zimski semestar ak. god.: 2018./19. IZVEDBENI NASTAVNI PLAN ZA P Sveučilište u Rijeci Građevinski fakultet Naziv studija: DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ Zimski semestar ak. god.: 2018./19. IZVEDBENI NASTAVNI PLAN ZA PREDMET: Teorija i tehnologija betona Broj ECTS: 5,0

Више

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Gdje se mogu provjeriti uvjeti i detalji o postupku za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.? Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UPISI U SREDNJE ŠKOLE OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod Školska godina 2016./2017. Renata Štajner, prof. Kako? Putem mrežne stranice www.upisi.hr kontinuirano pratiti novoobjavljene informacije! Uz pomoć korisničkih

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva riječka hrvatska gimnazija Rijeka, Frana Kurelca 1; www.prhg.hr; tajništvo: 051/339115; ravnatelj: 051/339115; računovodstvo:

Више

Razred: sedmi

Razred: sedmi Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Slavonski Brod Učitelji: Marija Matić, prof., Blanka Rajšić, dipl. knjižničar Razred: sedmi Nastavno područje: jezično izražavanje Nastavna tema: Bilješka i natuknica

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IZBOR SREDNJE ŠKOLE/ZANIMANJA, OŠ Dragutina Tadijanovića, Zagreb, 2.lipnja 2016. Edita Bosnar, prof. pedagogije Orest Graljuk, prof informatike i talijanskog jezika i književnosti Zakonodavni okvir Zakon

Више

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni

NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradni NAZIV PREDMETA OBLIKOVANJE WEB STRANICA Kod SIT132 Godina studija 3. Bodovna vrijednost Nositelj/i predmeta Haidi Božiković, predavač 6 (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis

Више

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj GIMNAZIJA BJELOVAR BJELOVAR, Matice hrvatske 17 KLASA: 602-03/16-01/20 URBROJ: 2103-47-01-16-01 Bjelovar, 14. lipnja, 2016. godine Na temelju odredbi Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola Korčula Tel Fax KLASA: / UR.BROJ: 213

OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola Korčula Tel Fax KLASA: / UR.BROJ: 213 OŠ Petra Kanavelića Korčula Podružnica br.1 Osnovna glazbena škola 20260 Korčula Tel 020 716-126 Fax. 020 715-023 KLASA: 602-02/16-01-141 UR.BROJ: 2138-23-01/16-02 U Korčuli, 28.09.2016. Na temelju članka

Више

Studij:

Studij: Tjedan Cjelina predmeta Studij: Godina Preddiplomski studij grčkog jezika i književnosti studija: Šifra predmeta: Naziv predmeta: ECTS Semestar Akademska godina: Status predmeta Preduvjet upisa: Nositelj:

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERA

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERA FEDERATION OF Broj: 10-38-6688-2/19 Bihać, 12.06.2019.godine Na osnovu člana 81. Zakona o srednjem obrazovanju (''Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona'', broj. 17/12, 12/19), Pravilnika s kriterijima

Више

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole:

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole: NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Srednja škola Čakovec, Jakova Gotovca 2; web stranica škole: http://www.sscakovec.skole.hr/; 040/314108; službena e mail

Више

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Zdravstvena škola Split, ŠOLTANSKA 15; http://www.ss-zdravstvena-st.skole.hr/; tajništvo: 021/466-018; ravnatelj: 021/466-018;

Више

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI (Sl. glasnik RS, br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom propisuje se sadržaj, način vođenja i obrasci matične

Више

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske

Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske HRVATSKI SABOR 2789 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj

Више

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014.

Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014. UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2013./2014. Ankica Nježić, pomoćnica ministra Zagreb, veljača 2013. 1 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE 2 ELEKTRONIČKE PRIJAVE I UPISI U SREDNJE ŠKOLE Glavni i ključni

Више

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

Microsoft Word - Zakon_o_odgoju_i_obrazovanu_u_osnovnoj_i_srednjoj_skoli_2015 _1_.doc

Microsoft Word - Zakon_o_odgoju_i_obrazovanu_u_osnovnoj_i_srednjoj_skoli_2015 _1_.doc ZAKON O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI /pročišćeni tekst/ I. OPĆE ODREDBE 2 II. MREŽA ŠKOLSKIH USTANOVA I PROGRAMA ODGOJA I OBRAZOVANJA TE UPIS UČENIKA U ŠKOLSKU USTANOVU 4 III. NACIONALNI

Више

Slajd 1

Slajd 1 (Nacionalni centar) (NISvPU) ured) (Središnji prijavni Završetak gimnazije Položiti obavezne ispite Hrvatski jezik Matematika Strani jezik Upis na fakultet Položiti određene izborne ispite, ako se traže

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

1

1 Na temelju članka 26. i 189. Statuta Osnovne škole "Plokite" u Splitu, Školski odbor je na sjednici od 26. svibnja 2010. godine donio PRAVILNIK O KUĆNOM REDU Članak 1. Pravilnikom o kućnom redu (u daljnjem

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15. маја Од 09 14 часова. Полагање пријемног испита за

Више

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

o upisu učenika u i. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA Na temelju članka 22. stavka 7. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010-ispr.,

Више

Microsoft Word - ????? ???. ??? doc

Microsoft Word - ????? ???. ??? doc I ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2009/2010. ГОДИНЕ ПРОЛАЗНОСТ НА НИВОУ I РАЗРЕДА 76,60 не I/1 I/2 I/3 I/4 I/5 I/6 I/7 I/8 I/9 33 27 81,82 6 20 1 / 3 3 15 14,42 1,91 34 32 94,12 4 20 8 / 1 1 2 27,12 1,47 30 25 83,33

Више

NAZIV ŠKOLE

NAZIV ŠKOLE Na temelju članka 22. stavak 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine", br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 6/12. - Pročišćeni tekst, 94/13.

Више

KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2002

KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2002 KALENDAR RADA ZA ŠKOLSKU GODINU 2016./2017. Na temelju Odluke o početku i završetku nastave i trajanju odmora učenika srednjih škola u školskoj godini 2016./2017. N.N. br. 31 od 13. travnja 2016. Hotelijersko-turistička

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

e-škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" Završna mjerenja DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatn

e-škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt) Završna mjerenja DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatn DODATNA PITANJA u online upitnicima za djelatnike škola Opće napomene: Nastavnici Scenarije učenja promijeniti u scenarije poučavanja Skala M promijeniti vremenski period umjesto u posljednje dvije godine

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar,

REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: /17-01/1 URBROJ: / Zadar, REPUBLIKA HRVATSKA MEDICINSKA ŠKOLA ANTE KUZMANIĆA ZADAR Dr. Franje Tuđmana 24/G KLASA: 602-03/17-01/1 URBROJ: 2198-1-64/17-01-372 Zadar, 30. 05. 2017. Na temelju točke XV. Odluke o upisu učenika u I.

Више

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel Predmet/područje Državni skupovi u 2014. godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitelja i nastavnika engleskoga jezika Izvannastavne aktivnosti

Више