(Službene novine br. 7)

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "(Službene novine br. 7)"

Транскрипт

1 SLUŽBENE GRADA NOVINE POŽEGE Požega, Broj 7. List izlazi po potrebi Godišnja pretplata 150,00 kn Cijena ovom broju 20,00 kn SADRŽAJ: ODBORA ZA STATUTARNO PRAVNA PITANJA GRADSKOG VIJEĆA Stranica OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP I. o obrascima za provođenje izbora: 3 - VMOGP 1 Prijedlog liste kandidata za članove vijeća mjesnog odbora 4 - VMOG 2 Prijedlog Nezavisne liste kandidata za članove vijeća mjesnog odbora 5 - VMOGP 2/1 Popis birača koji podržavaju nezavisnu kandidacijsku listu mjesnog odbora 6 - VMOGP 3 - Očitovanje kandidata o prihvaćanju kandidature za člana vijeća mjesnog odbora 7 - VMOGP 4 Izjava o prihvaćanju dužnosti člana tijela za provođenje izbora za člana vijeća mjesnih odbora 8 - VMOGP 5 Obrazac Rješenja o imenovanju Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore 9 - VMOGP 6 Rješenje o imenovanju biračkog odbora 10 - VMOGP 7 Rješenje o određivanju biračkih mjesta 11 - VMOGP 8 Glasački listić za izbore za kandidacijsku listu članova vijeća mjesnih odbora 12 - VMOGP 9 Zapisnik o radu biračkog odbora za kandidacijske liste za izbor članova mjesnih odbora 13 - VMOGP 10 Zapisnik o radu Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore 16 OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP II o redoslijedu izbornih radnji i tijeku rokova 18 OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP III o postupku kandidiranja 20 OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP IV o pravima i dužnostima promatrača i o načinu promatranja rada tijela za 21 provođenje izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Požege

2 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 2 5. OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP V o načinu i uređenju prostorija u kojima će se glasovati na biračkom mjestu OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP VI o načinu glasovanja nepismenih osoba, osoba s tjelesnom manom ili težom 23 bolesti 7. Rješenje o imenovanju Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore Zaključak o određivanju broja članova Vijeća mjesnih odbora u Gradu Požegi 25

3 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 3 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno-pravna pitanja KLASA: /12-06/01 URBROJ: 2177/01-02/ Požega, 21. ožujka Na temelju članka 20. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.), Odbor za statutarno - pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege, na 7. sjednici, održanoj 21. ožujka godine, donosi OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP - I o obrascima za provođenje izbora u MO Grada Požege 1. Pripreme i provođenje izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege obavljat će isključivo na obrascima propisanim ovim obvezatnim uputama. Obrasci su namijenjeni izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Požege. 2. Obrasci iz točke 1. ovih obvezatnih uputa nosit će oznaku VMOGP (Obrasci za izbor vijeća mjesnih odbora Grada Požege). 3. Ako za pojedine radnje nije obvezatnim uputama utvrđen odgovarajući obrazac za provođenje izbora odredit će se sadržaj i oblik akta u skladu s odredbama izbornog zakona i Statutarne odluke o pravilima m za izbor vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege, kada je to neophodno za provođenje izborne radnje, a o čemu će se prije donošenja izvijestiti Gradsko izborno povjerenstvo za mjesne odbore. 4. Obrasci za provođenje izbora su: - VMOGP-1 - Prijedlog liste kandidata za članove vijeća mjesnog odbora - VMOGP-2 - Prijedlog nezavisne liste kandidata za vijeća mjesnog odbora - VMOGP-3 - Očitovanje kandidata o prihvaćanju kandidature za člana vijeća mjesnog Odbora - VMOGP-4 - Izjava o prihvaćanju dužnosti člana tijela za provođenje izbora za člana vijeća mjesnih odbora - VMOGP-5 - Rješenje o imenovanju Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore - VMOGP-6 - Rješenje o imenovanju biračkog odbora - VMOGP-7 - Rješenje o određivanju biračkih mjesta - VMOGP-8 - Glasački listić za izbore za članove vijeća mjesnih odbora - VMOGP-9 - Zapisnik o radu biračkog odbora za izbor članova mjesnih odbora - VGOGP-10- Zapisnik o radu Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore. 5. Oznake, nazivi i sadržaj obrazaca sastavni su dio ovih Obvezatnih uputa. 6. Ove Obvezatne upute stupaju na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. PREDSJEDNIK mr. sc. Ivan Čolak, dipl. oec, v.r.

4 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 4 G R A D P O Ž E G A GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA MJESNE ODBORE VMOGP-1 P R I J E D L O G LISTE KANDIDATA ZA ČLANOVE VIJEĆE MJESNOG ODBORA (naziv mjesnog odbora za koji se daje prijedlog) NAZIV LISTE (puno ime stranke, odnosno stranaka koalicije, a ako postoji i skraćeni naziv stranke odnosno stranaka ili stranačke koalicije koja je listu predložila i koje su registrirane ili imaju ogranke sa sjedištem na području Grada Požege) Nositelj liste prvi je predloženi kandidat na listi. L i s t a k a n d i d a t a (puni i skraćeni naziv liste) Red. br. IME I PREZIME NACIONALNOST ADRESA OIB U (mjesto i datum) (potpis ovlaštenog predstavnika političke stranke odnosno stranaka koalicije) NAPOMENA: 1. Ovaj obrazac namijenjen je izborima za članove vijeća mjesnih odbora Grada Požege. 2. U prijedlogu liste kandidati moraju biti poredani od rednog broja 1. do zaključno rednog broja koliko se članova u vijeće mjesnog odbora bira putem kandidacijske liste. Predlagatelj slobodno utvrđuje redoslijed kandidata na listi. 3. U Vijeća mjesnih odbora birat će se broj članova u skladu sa Statutarnom odlukom o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora. 4. Prijedlog kandidacijske liste zajedno s očitovanjem svih kandidata o prihvaćanju kandidature (Obrazac VMOGP - 3) podnosi se Gradskom izbornom povjerenstvu za mjesne odbore Grada Požege, najkasnije u roku od 12 dana od dana raspisivanja izbora. 5. Obrazac popuniti čitko tiskanim slovima.

5 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 5 G R A D P O Ž E G A GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA MJESNE ODBORE VMOGP-2 P R I J E D L O G NEZAVISNE LISTE KANDIDATA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNOG ODBORA VIJEĆE MJESNOG ODBORA (naziv mjesnog odbora za koji se daje prijedlog) (naziv liste: nezavisna mjesna lista) Nositelj liste prvi je predloženi kandidat na listi. L i s t a k a n d i d a t a (puni i skraćeni naziv liste) Red. br. IME I PREZIME NACIONALNOST ADRESA OIB Potpis podnositelja prijave nezavisne kandidacijske liste:

6 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 6 VMOGP-2/1 POPIS BIRAČA KOJI PODRŽAVAJU NEZAVISNU KANDIDACIJSKU LISTU MJESNOG ODBORA Nositelj liste (upisati ime i prezime prvog predloženog kandidata na listi) Red. br. IME I PREZIME NACIONALNOST ADRESA OIB i dalje do ispunjenja potrebnog broja potpisa birača (točka 4. Napomena) U (mjesto i datum) (potpis ovlaštenog predstavnika političke stranke odnosno stranaka koalicije) NAPOMENA ZA VMOGP - 2 i VOGP - 2/1: 1. Ovaj obrazac namijenjen je izborima za članove vijeća mjesnih odbora Grada Požege. 2. U prijedlogu liste kandidati moraju biti poredani od rednog broja 1. do zaključno rednog broja koliko se članova u vijeće mjesnog odbora bira putem kandidacijske liste. Predlagatelj slobodno utvrđuje redoslijed kandidata na listi. 3. Naziv liste je "nezavisna kandidacijska lista", a nositelj liste je prvi predloženi kandidat na listi. 4. Kada birači kao ovlašteni predlagatelji predlažu nezavisnu kandidacijsku listu za pravovaljanost liste dužni su prikupiti odgovarajući broj potpisa, u zavisnosti od broja birača u pojedinom mjesnom odboru i to: do 200 birača - 10 potpisa, od birača - 15 potpisa, od birača - 20 potpisa, preko 500 birača - 30 potpisa 5. Svaki birač može svojim potpisom podržati samo jednu kandidacijsku listu za izbor članova vijeća mjesnog odbora. 6. Prijedlog kandidature za izbor kandidata s kandidacijske liste mogu pravovaljano podržati samo birači s prebivalištem na području mjesnog odbora za čije se vijeće izbori provode. 7. Prva tri po redu potpisnika smatraju se podnositeljima prijave kandidacijske liste. 8. U vijeća mjesnih odbora birat će se broj članova u skladu sa Statutom Grada i Statutarnom odlukom o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora 9. Prijedlog kandidacijske liste zajedno s očitovanjem svih kandidata o prihvaćanju kandidature (Obrazac VMOGP - 3) podnosi se Gradskom izbornom povjerenstvu za mjesne odbore Grada Požege najkasnije u roku od 12 dana od dana raspisivanja izbora. 10. Obrazac popuniti čitko tiskanim slovima.

7 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 7 VMOGP-3 O Č I TO V A N J E KANDIDATA O PRIHVAĆANJU KANDIDATURE ZA ČLANA VIJEĆA MJESNOG ODBORA Ja (ime i prezime kandidata) (nacionalnost) (adresa) prihvaćam kandidaturu za člana VIJEĆA MJESNOG ODBORA na izborima koji će se održati dana godine. U Požegi, (datum) (potpis kandidata) NAPOMENA: Očitovanje o prihvaćanju kandidature mora biti ovjerovljeno od strane Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore.

8 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 8 VMOGP-4 I Z J A V A O PRIHVAĆANJU DUŽNOSTI ČLANA TIJELA ZA PROVOĐENJE IZBORA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA GRADA POŽEGE Ja, izjavljujem da ću dužnost predsjednika - zamjenika predsjednika - člana - zamjenika člana Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore, Biračkog odbora u Mjesnom odboru, obavljati nepristrano, odgovorno i savjesno u skladu s propisima i da se nisam kandidirao za člana Vijeća Mjesnog odbora. (nepotrebno precrtati) U (mjesto i datum) (potpis)

9 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 9 VMOGP-5 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno-pravna pitanja KLASA: URBROJ: Požega, Na temelju članka 21. stavak 2. Statutarne odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora (Službene novine Grada Požege, broj: 2/02. i 6/08.), Odbor za statutarno - pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege na. sjednici, održanoj dana, godine, donosi I. R J E Š E N J E o imenovanju Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore U sastav Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore, imenuju se: 1., predsjednik 2., član 3., član 1., zamjenik predsjednika 2., zamjenik člana 3., zamjenik člana II. Gradsko izborno povjerenstvo za mjesne odbore: 1. brine za zakonitu pripremu i provođenje izbora za članove vijeća mjesnih odbora 2. imenuje članove biračkih odbora 3. određuje biračka mjesta 4. nadzire rad biračkih odbora 5. obavlja sve tehničke pripreme za obavljanje izbora 6. na temelju pravovaljanog prijedloga objavljuje listu 7. nadzire pravilnost izborne promidžbe 8. prikuplja i zbraja rezultate glasovanja na biračkim mjestima 9. objavljuje rezultate izbora 10. obavlja i druge poslove sukladno Statutarnoj odluci o izboru članova vijeća mjesnih odbora. Ovo Rješenje stupa na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. III. PREDSJEDNIK mr.sc. Ivan Čolak, dipl.oec., v.r.

10 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 10 G R A D P O Ž E G A GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA MJESNE ODBORE VMOGP-6 Na temelju članka 22. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.), Gradsko izborno povjerenstvo za mjesne odbore, dana godine, donosi R J E Š E N J E o imenovanju biračkog odbora I. U birački odbor za biračko mjesto broj (navesti potpunu i točnu adresu i oznaku biračkog mjesta) imenuje se (ime, prezime i adresa): 1., za predsjednika, 2., za člana, 3., za člana, 1., za zamjenika predsjednika, 2., za zamjenika člana, 3., za zamjenika člana. II. Imenovani birački odbor neposredno provodi glasovanje na biračkom mjestu na izborima članova vijeća mjesnog odbora na području Mjesnog odbora, koji će se održati godine. U (mjesto i datum) Predsjednik

11 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 11 G R A D P O Ž E G A GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA MJESNE ODBORE VMOGP-7 Na osnovi članka 22. Statutarne Odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.), Gradsko izborno povjerenstvo za mjesne odbore, dana godine, donosi R J E Š E N J E o određivanju biračkih mjesta mjesta: I. Za područje Mjesnog odbora određuju se biračka 1. Biračko mjesto broj 1. u (navesti potpunu i točnu adresu i oznaku biračkog mjesta - birališta) koje obuhvaća birače s prebivalištem u (puni naziv mjesta, sela, zaseoka, ulica i sl.) 2. Biračko mjesto broj 2. u (navesti potpunu i točnu adresu i oznaku biračkog mjesta - birališta) koje obuhvaća birače s prebivalištem u (puni naziv mjesta, sela, zaseoka, ulica i sl.) 3. Biračko mjesto broj 3. u (navesti potpunu i točnu adresu i oznaku biračkog mjesta - birališta) koje obuhvaća birače s prebivalištem u (puni naziv mjesta, sela, zaseoka, ulica i sl.) 4. Biračko mjesto broj 4. u (navesti potpunu i točnu adresu i oznaku biračkog mjesta - birališta) koje obuhvaća birače s prebivalištem u (puni naziv mjesta, sela, zaseoka, ulica i sl.) U (mjesto i datum) Predsjednik

12 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 12 G R A D P O Ž E G A GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA MJESNE ODBORE VMOGV-8 G L A S A Č K I L I S T I Ć ZA IZBORE ZA VIJEĆE MJESNOG ODBORA 1. (naziv liste) (ime i prezime nositelja liste) 2. (naziv liste) (ime i prezime nositelja liste) 3. (naziv liste) (ime i prezime nositelja liste) Tako sve do posljednje kandidacijske liste na zbirnoj listi kandidacijskih lista za vijeće mjesnog odbora. NAPOMENA: Glasački listić se popunjava tako da se zaokruži redni broj ispred samo jedne kandidacijske liste za koje se glasuje. Evidencijski broj: M.P.

13 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 13 VMOGV-9 G R A D P O Ž E G A GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA MJESNE ODBORE Biračko mjesto broj (broj i naziv biračkog mjesta) Z A P I S N I K O RADU BIRAČKOG ODBORA ZA IZBOR ČLANOVA VIJEĆA MJESNOG ODBORA (naziv mjesnog odbora u kojem se provode izbori) I. Birački odbor za biračko mjesto broj (broj, mjesto i adresa) imenuje se (ime, prezime i adresa): 1. predsjednik, zamjenik predsjednika, 2. član, zamjenik člana, 3. član, zamjenik člana, sastao se u (datum) (sati) u prostorijama označenog biračkog mjesta i utvrdio da prostorije odgovaraju uvjetima za provođenje izbora. II. Utvrđuje se da je birački odbor od Izbornog povjerenstva za izbor članova vijeća mjesnog odbora primio sav potrebni izborni materijal (kandidacijske liste s pregledno navedenim imenima svih kandidata, izvod iz popisa birača, glasačku kutiju, glasačke listiće, kemijske olovke, omotnice i dr.). III. Nakon što je postavljena glasačka kutija s istaknutim glasačkim listićem, pripremljen izvod iz popisa birača i glasački listići, biračko mjesto otvoreno je u, sati. IV. Biračko mjesto je zatvoreno u, sati. Biračima zatečenim u 19,00 sati pred biralištem omogućeno je glasovanje, pa je glasovanje završeno u, sati. V. Za vrijeme glasovanja nisu se dogodile nikakve izvanredne okolnosti koje bi trebalo unijeti u Zapisnik o radu biračkog odbora (ako su se dogodile takve okolnosti tada ih je potrebno opisati u ovom ostavljenom prostoru).. VI. Tijekom vremena određenog za glasovanje na označenom biračkom mjestu glasovali su slijedeći birači: a) na osnovi potvrde nadležnog državnog tijela:

14 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 14 Redni br. Ime i prezime b) koji ne mogu osobno glasovati zbog tjelesne mane ili su nepismeni: Redni br. Ime i prezime c) kod kuće pred članovima biračkog odbora: Redni br. Ime i prezime VII. Birački odbor potom pristupa utvrđivanju rezultata glasovanja na označenom biračkom mjestu. Utvrđeni su slijedeći rezultati glasovanja: 1. da je birački odbor preuzeo ukupno glasačkih listića; 2. da je na biračkom mjestu ostalo ukupno neupotrijebljenih glasačkih listića; 3. da je u izvod iz popisa birača za biračko mjesto upisano birača ; 4. od čega je glasovalo birača ; 5. da je na osnovi točke VI. a) (potvrde) na biračkom mjestu glasovalo birača. 6. Na osnovi navedenog, birački odbor utvrđuje da biračko mjesto za koje se utvrđuju rezultati glasovanja ima ukupno birača (točka 6. = točka 3. + točka 5.). 7. Utvrđeno je da je prema izvodu iz popisa birača i po točki 5. glasovalo ukupno birača (točka 7. = točka 4. + točka 5.). 8. Otvorena je glasačka kutija za izbor članova vijeća mjesnog odbora i nakon prebrojavanja glasačkih listića utvrđeno je da je u glasačkoj kutiji bilo ukupno glasačkih listića. Ako je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su glasovali (točka 7. ovog obrasca) birački odbor prekida utvrđivanje rezultata glasovanja na tom biračkom mjestu i sav birački materijal odmah zapečaćuje i upućuje Izbornom povjerenstvu za izbor članova vijeća mjesnog odbora. 9. a) Važećim je utvrđeno glasačkih listića, b) Nevažećim je proglašeno glasačkih listića. 10. Prebrojavanjem važećih listića (glasova) utvrđeni su slijedeći rezultati glasovanja: 1. Lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka, odnosno oznaka da je lista nezavisna)

15 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 15 dobila je glasova. 2. Lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka, odnosno oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova. 3. Lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka, odnosno oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova. 4. Lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka, odnosno oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova. VIII. Rad biračkog odbora promatrali su - nisu promatrali (nepotrebno precrtati) slijedeći promatrači: (navesti ime i prezime promatrača i naziv političke stranke ili predlagatelja birača koja ga je odredila za promatrača odnosno nevladine udruge) (naznačiti primjedbe i potpis promatrača) IX. Na ovaj zapisnik članovi biračkog odbora nemaju primjedbi - imaju slijedeće primjedbe (nepotrebno precrtati). (ako imaju primjedbe potrebno ih je određeno navesti) U (mjesto) (datum) (sati) Članovi: Predsjednik: 1. 2.

16 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 16 G R A D P O Ž E G A GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO ZA MJESNE ODBORE VMOGV-10 Z A P I S N I K O RADU GRADSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA ZA MJESNE ODBORE ZA IZBOR ČLANOVA VIJEĆA MJESNIH ODBORA NA PODRUČJU GRADA POŽEGE za Vijeće Mjesnog odbora I. Povjerenstvo za provedbu izbora za izbor članova Vijeća Mjesnog odbora na području Grada Požege, utvrđuje rezultate izbora za Vijeće mjesnog odbora. II. Nakon što su zbrojeni rezultati glasovanja na svim biračkim mjestima utvrđeno je: 1. da Mjesni odbor ima ukupno birača (Obrazac VMOGP - 9 točka VII/6) 2. da je ukupno glasovalo birača (Obrazac VMOGP - 9 točka VII/7) 3. da je važećim utvrđeno glasačkih listića 4. da je nevažećim proglašeno glasačkih listića III. Utvrđeni su slijedeći rezultati glasovanja: 1. lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka ili oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova 2. lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka ili oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova 3. lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka ili oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova 4. lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka ili oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova 5. lista ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka ili oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova 6. lista (ime i prezime nositelja liste i naziv političke stranke, koalicije stranaka ili oznaka da je lista nezavisna) dobila je glasova

17 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 17 IV. a) Rad Izbornog povjerenstva promatrali su - nisu promatrali (nepotrebno precrtati) slijedeći promatrači (navesti ime i prezime promatrača i naziv političke stranke ili predlagatelja birača koji su predložili liste odnosno nevladine udruge) b) Na ovaj Zapisnik promatrači koji su promatrali rad izbornog povjerenstva nemaju primjedbi - imaju slijedeće primjedbe (nepotrebno precrtati): Potpis promatrača: V. Na ovaj Zapisnik članovi izbornog povjerenstva nemaju primjedbi - imaju slijedeće primjedbe (nepotrebno precrtati): U,, (mjesto) (datum) (sati) Članovi: Predsjednik:

18 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 18 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno--pravna pitanja KLASA: /12-06/01 URBROJ: 2177/01-02/ Požega, 21. ožujak Na temelju članka 20. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.), Odbor za statutarno - pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege, na svojoj 7. sjednici, održanoj 21. ožujka godine, donosi OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP - II o redoslijedu izbornih radnji i tijeku rokova I. OPĆENITO O IZBORNIM RADNJAMA 1. Gradonačelnik Grada Požege donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora. Odluka je objavljena 20. ožujka 2012 godine u Službenim novinama Grada Požege, broj: 6/12. Izbori će se održati u nedjelju 29. travanja godine. 2. Rokovi teku od dana 21. ožujka godine od 00,00 sati 3. Prijedlozi lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora iz točke 1. ovih obvezatnih uputa moraju biti dostavljeni Gradskom izbornom povjerenstvu za mjesne odbore (dalje, skraćeno: Povjerenstvu), najkasnije u roku od 12 dana od dana raspisivanja izbora, dakle do 1. travnja godine do 24,00 sata. 4. Povjerenstvo će sastaviti i objaviti na oglasnoj ploči Grada Požege i na web. stranicama Grada Požege sve pravovaljane predložene liste za izbor članova vijeća mjesnog odbora, kao i zbirnu listu u sjedištima mjesnih odbora i to u roku od 4 dana od isteka roka propisanog za postupak kandidiranja i podnošenja lista, dakle do 5. travnja godine do 24,00 sata. 5. Izborna promidžba počinje teći od dana objave zbirne kandidacijske liste i traje zaključno do 24,00 sata prije održavanja izbora, dakle od 6. travnja godine od 00,00 sati do 27. travnja godine do 24,00 sata. 6. Zabrana izborne promidžbe (izborna šutnja), kao i svako objavljivanje prethodnih rezultata izbora ili procjena rezultata traje tijekom cijelog dana koji prethodi održavanju izbora, kao i na dan održavanja izbora zaključno do 21,00 sat, dakle od 28. travnja godine od 00,00 sati do 29. travnja godine do 21,00 sat. 7. Povjerenstvo mora imenovati članove i zamjenike članova biračkih odbora najkasnije 5 dana prije dana održavanja izbora za članove vijeća mjesnih odbora, dakle do 24. travnja godine do 24,00 sata. 8. Povjerenstvo će objaviti koja su biračka mjesta određena, s naznakom koji birači imaju pravo glasovati na pojedinim mjestima, najkasnije 8 dana prije održavanja izbora, dakle do 21. travnja godine do 24,00 sata. 9. Glasovanje traje neprekidno i to 29. travnja godine od 7,00 sati do 19,00 sati. Biralište se zatvara u 19,00 sati. Biračima koji su se zatekli na biračkom mjestu omogućit će se glasovanje i nakon 19,00 sati. 10. Birački odbor mora Povjerenstvu dostaviti Zapisnik o svom radu s ostalim izbornim materijalom, osim u slučaju kada Povjerenstvo vrši funkciju biračkog odbora, najkasnije u roku od 12 sati od zatvaranja birališta, dakle do 30. travnja godine do 7,00 sati. 11. Povjerenstvo će utvrditi rezultate glasovanja na biračkim mjestima na svom području najkasnije u roku od 24,00 sata od zatvaranja birališta, dakle do 30. travnja godine do 19,00 sati.

19 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica Povjerenstvo, kad utvrdi rezultate glasovanja za članove vijeća mjesnih odbora, objavit će odmah rezultate izbora sukladno zapisniku o radu Povjerenstva. II. ZAŠTITA IZBORNOG PRAVA 13. Odbor za statutarno - pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege obavlja nadzor ustavnosti i zakonitosti izbora članova vijeća mjesnih odbora i rješava izborne sporove. 14. Prigovor zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja mogu podnijeti Politička stranka koja je predložila listu, dvije ili više političkih stranaka koje su predložile koalicijsku listu, kao i nositelji nezavisnih lista. 15. Prigovor zbog nepravilnosti u postupku izbora mogu podnijeti samo političke stranka o čijim se kandidacijskim listama glasovalo, kao i nositelji nezavisnih lista o kojima se glasovalo. 16. Prigovor zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja i izbora članova vijeća mjesnih odbora podnose se Gradskom izbornom povjerenstvu za mjesne odbore, u roku od 48 sati od isteka dana kada je izvršena radnja na koju je stavljen prigovor, dakle do 00,00 sati idućeg dana. 17. Gradsko izborno povjerenstvo za mjesne odbore dužno je u roku od 48 sati od dana kada mu je dostavljen prigovor odnosno od kada su mu dostavljeni izborni materijali na koje se podnosi prigovor, dakle 00,00 sati idućeg dana. 18. Protiv rješenja Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore podnositelj prigovora koji je nezadovoljan rješenjem može podnijeti žalbu Gradonačelniku Grada Požege, koji je o žalbi dužan odlučiti u roku od 48 sati računajući od dana kada je primljena, dakle do 00,00 sati idućeg dana. Žalba se podnosi putem Gradskog izbornog povjerenstva. III. ZAVRŠNE ODREDBE 19. Ove obvezatne upute stupaju na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. PREDSJEDNIK mr.sc. Ivan Čolak, dipl.oec., v.r.

20 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 20 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno--pravna pitanja KLASA: /12-06/01 URBROJ: 2177/01-02/ Požega, 21. ožujak Na temelju članka 20. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege (Službene novine Grada Požege, br. 12/02. i 6/08.) Odbor za Statutarno - pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege, na svojoj 7. sjednici, održanoj dana, 21. ožujka godine, donosi OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP - III O POSTUPKU KANDIDIRANJA 1. Političke stranke koje su predložile kandidacijske liste (dalje, skraćeno: liste) za članove vijeća mjesnih odbora, mogu, na način propisan njihovim statutom ili posebnom odlukom donesenom na temelju Statuta, odustati od predložene liste najkasnije do 26. travnja godine do 24,00 sata. 2. Podnositelji koji su predložili nezavisne kandidacijske liste (dalje, skraćeno: liste) za člana vijeća mjesnog odbora mogu odustati od predložene liste, najkasnije do 26. travnja godine do 24,00 sati. 3. Odustajanje jednog ili više kandidata sa liste nije moguć nakon što je lista predana Gradskom izbornom povjerenstvu za mjesne odbore, te se odustajanje neće uvažiti i lista ostaje potpuna s imenima svih predloženih kandidata. 4. Pisana obavijest o odustajanju mora biti dostavljena Gradskom izbornom povjerenstvu za mjesne odbore najkasnije do datuma navedenog u točki 1. i 2. ovih obvezatnih uputa. 5. Ove obvezatne upute stupaju na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. PREDSJEDNIK mr.sc. Ivan Čolak, dipl.oec., v.r.

21 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 21 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno-pravna pitanja KLASA: /12-06/01 URBROJ: 2177/01-07/ Požega 21. ožujak Na temelju članka 20. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora mjesnih odbora na području Grada Požege (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.), Odbor za Statutarno-pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege, na svojoj 7. sjednici, održanoj 21. ožujka godine, donosi OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP - IV O PRAVIMA I DUŽNOSTIMA PROMATRAČA I O NAČINU PROMATRANJA RADA TIJELA ZA PROVOĐENJE IZBORA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA GRADA POŽEGE 1. Političke stranke i birači koji su predložili liste za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege, mogu odrediti promatrače, koji će pratiti rad tijela za provođenje izbora. 2. Gradsko izborno povjerenstvo za mjesne odbore i birački odbori dužni su omogućiti promatračima promatranje i praćenje svog rada (dalje, skraćeno: izborna tijela). 3. Kandidat za člana vijeća mjesnog odbora ne može biti promatrač. 4. Rad pojedinog izbornog tijela može istovremeno promatrati i pratiti samo jedan promatrač svake političke stranke. 5. Promatrači koji na dan održavanja izbora namjeravaju prati rad izbornog tijela moraju se prijaviti ili članu izbornog tijela, a biračkom odboru prije početka glasovanja, a najkasnije do 7,00 sati. Promatrač je dužan izbornom tijelu čiji će rad promatrati predočiti potvrdu političke stranke koja ga je odredila, odnosno potvrdu nezavisne liste koja ga je predložila. Potvrdu iz prethodnog stavka izdaje i potpisuje osoba koja je ovlaštena statutom ili odlukom doneseno na temelju statuta za zastupanje političke stranke, kao i punomoćnik kojega ta osoba ovlasti, te osobe koje se smatraju predlagačem nezavisne liste. 6. Izborno tijelo čiji se rad promatra može ograničiti broj promatrača ako nedostatak prostora ili drugi neotklonjivi razlozi ne dopuštaju istovremeno promatranje svih promatrača. Pri tome će se voditi računa da pripreme za provođenje izbora, a naročito glasovanje bude provedeno neometano i u normalnim uvjetima, uz puno poštivanje tajnosti glasovanja i sigurnosti birača. 7. Promatrači su ovlašteni priopćiti svoja zapažanja o nepravilnostima u radu izbornih tijela i druge primjedbe predsjedniku izbornog tijela. Promatrači su ovlašteni stavljati obrazložene primjedbe na sadržaj zapisnika o radu izbornog tijela koje će unijeti u zapisnik s time da sadržaj unesenih primjedaba potpisuje promatrač koji je primjedbu sastavio. Promatrač ima pravo tražiti i dobiti presliku zapisnika o radu izbornog tijela. 8. Promatrači mogu boraviti u prostorijama u kojima se glasuje i prisustvovati radu biračkog mjesta prije njegova otvaranja, za vrijeme glasovanja, prebrojavanja glasačkih listića i utvrđivanja rezultata glasovanja. 9. Promatrači ne smiju ometati rad izbornih tijela. Promatrači koji prisustvuju glasovanju ne smiju razgovarati s biračima koji su pristupili glasovanju niti im iznositi svoja zapažanja ili prigovore o radu biračkog odbora ili na drugi način na njih utjecati. 10. Prava i dužnosti promatrača utvrđena ovim Obvezatnim uputama analogno se primjenjuju i na promatrače nevladinih udruga. 11. Predsjednik izbornog tijela udalji će promatrača ili sve promatrače ako nakon usmene opomene nastave ometati rad izbornog tijela. 12. Ove Obvezatne upute stupaju na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. PREDSJEDNIK mr.sc. Ivan Čolak, dipl.oec., v.r.

22 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 22 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno-pravna pitanja KLASA: /12-06/01 URBROJ: 2177/01-02/ Požega, 21. ožujka Na temelju članka 20. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.), Odbor za Statutarno-pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege, na svojoj 7. sjednici, održanoj 21. ožujka godine, donosi OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP - V o načinu i uređenju prostorija u kojima će se glasovati na biračkom mjestu 1. Kako bi se poštivala pravila o zabrani pogodovanja bilo koje političke stranke ili bilo kojeg kandidata, u prostorijama u kojima će se glasovati mogu se isticati samo državni i gradski simboli grb i zastava Republike Hrvatske i zastava i grb Grada Požega. 2. Prostorije u kojima će se glasovati moraju se urediti i opremiti na način da se osigura tajnost glasovanja dakle, opremit će se tako, da nitko ne vidi kako je glasač popunio glasački listić. 3. Birački odbor na svakom biračkom mjestu dužan je neposredno prije otvaranja birališta na vidljivo mjesto istaknuti sve kandidacijske liste s pregledno navedenim imenima svih kandidata za vijeće mjesnog odbora za koje se glasuje. 4. Kako bi birači znali u koju će kutiju ubaciti glasački listić, birački odbor je dužan na prednju stranu svake glasačke kutije istaknuti glasački listić kakav se ubacuje u tu glasačku kutiju. 5. Ove Obvezatne upute stupaju na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. PREDSJEDNIK mr.sc. Ivan Čolak, dipl.oec., v.r.

23 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 23 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno-pravna pitanja KLASA: /12-06/01 URBROJ: 2177/01-02/ Požega, 21. ožujak Na temelju članka 20. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.) Odbor za Statutarno-pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege, na svojoj 7. sjednici, održanoj 21. ožujka godine, donosi OBVEZATNE UPUTE BROJ MOGP - VI O NAČINU GLASOVANJA NEPISMENIH OSOBA, OSOBA S TJELESNOM MANOM ILI TEŽOM BOLESTI 1. Glasovanje se obavlja osobno na biračkom mjestu, glasačkim listićem, što znači da nitko ne može glasovati preko druge osobe. Izuzetno, birač koji zbog kakve tjelesne mane ili zbog toga što je nepismen ne bi mogao samostalno glasovati, može doći na biralište s drugom osobom koja je pismena i koja će po njegovoj ovlasti i uputi zaokružiti redni broj ispred naziva liste za koju takav birač glasuje. 2. Kad birač zbog teže bolesti, tjelesnog oštećenja ili nemoći nije u mogućnosti pristupiti na biračko mjesto, a izrazi želju za glasovanjem, obavijestit će o tome birački odbor koji će mu omogućiti glasovanje. U tu svrhu predsjednik biračkog odbora određuje najmanje dva člana biračkog odbora ili zamjenika koji će posjetiti birača u mjestu gdje se nalazi i omogućiti mu glasovanje, vodeći računa o tajnosti glasovanja. Birač će sam staviti svoj glasački listić u zasebnu omotnicu (kuvertu) i zatvoriti je u prisutnosti člana biračkog odbora, koji će je, kada dođu na biračko mjesto, ubaciti u odgovarajuću glasačku kutiju. Na omotnici će se upisati oznaka da se glasovalo za vijeće mjesnog odbora. Glasovanje opisano u prethodnom stavku obavit će se samo u slučaju ako je birač dostupan biračkom odboru i ako je birački odbor pravovremeno obaviješten o takovom načinu glasovanja. 3. Glasovanje osoba iz točke 1. i 2. ovih Obvezatnih uputa poimenično iskazuje u zapisniku o radu biračkog odbora. 4. Ove Obvezatne upute stupaju na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. PREDSJEDNIK mr.sc. Ivan Čolak, dipl.oec., v.r.

24 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 24 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno-pravna pitanja KLASA: /12-06/01 URBROJ: 2177/01-02/ Požega, 21. ožujka Na temelju članka 21. stavak 2. Statutarne odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.), Odbor za statutarno - pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege, na 7. sjednici, održanoj 21. ožujka godine, donosi R J E Š E N J E o imenovanju Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore I. U sastav Gradskog izbornog povjerenstva za mjesne odbore, imenuju se: 1. Jure Šain, predsjednik 2. Tatjana Perutka, član 3. Dinko Štetić, član 1. Josip Babić, zamjenik predsjednika 2. Anica Jukić, zamjenica člana 3. Martina Vlašić, zamjenica člana. Gradsko izborno povjerenstvo za mjesne odbore 1. brine za zakonitu pripremu i provođenje izbora za članove vijeća mjesnih odbora 2. imenuje članove biračkih odbora 3. određuje biračka mjesta 4. nadzire rad biračkih odbora 5. obavlja sve tehničke pripreme za obavljanje izbora 6. na temelju pravovaljanog prijedloga objavljuje listu 7. nadzire pravilnost izborne promidžbe 8. prikuplja i zbraja rezultate glasovanja na biračkim mjestima 9. objavljuje rezultate izbora 10. obavlja i druge poslove sukladno Statutarnoj odluci o izboru članova vijeća mjesnih odbora.. Ovo Rješenje stupa na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. II. III. PREDSJEDNIK mr. sc. Ivan Čolak, dipl. oec., v.r.

25 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 25 R E P U B L I K A H R V A T S K A POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA GRAD POŽEGA GRADSKO VIJEĆE Odbor za statutarno-pravna pitanja KLASA: /12-06/01 URBROJ: 2177/01-02/ Požega, 21. ožujka Na temelju članka 16. stavak 2. Statutarne odluke o pravilima za izbor vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege (Službene novine Grada Požege, broj: 12/02. i 6/08.), Odbor za statutarno-pravna pitanja Gradskog vijeća Grada Požege, na 7. sjednici, održanoj 21. ožujka godine, donosi Z A K L J U Č A K o određivanju broja članova Vijeća mjesnih odbora u Gradu Požegi Utvrđuje se da Vijeće Mjesnog odbora: 1. Centar Požega ima 7 članova 2. Arslanovci ima 7 članova 3. Babin Vir ima 7 članova 4. Garevica ima 7 članova 5. Ciglana ima 7 članova 6. Orljava ima 7 članova 7. Praulje ima 7 članova 8. Ratarnica ima 7 članova 9. Tekija ima 7 članova 10. Vučjak ima 7 članova 11. Alaginci ima 5 članova 12. Bankovci ima 5 članova 13. Crkveni Vrhovci ima 5 članova 14. Ćosine Laze ima 5 članova 15. Dervišaga ima 7 članova 16. Donji Emovci ima 5 članova 17. Drškovci ima 7 članova 18. Golobrdci ima 7 članova 19. Gornji Emovci ima 5 članova 20. Komušina ima 5 članova 21. Krivaj ima 5 članova 22. Kunovci ima 5 članova 23. Marindvor ima 5 članova 24. Mihaljevci ima 7 članova 25. Nova Lipa ima 5 članova 26. Novi Mihaljevci ima 5 članova 27. Novi Štitnjak ima 5 članova 28. Novo Selo ima 7 članova 29. Seoci ima 5 članova 30. Stara Lipa ima 5 članova 31. Šeovci ima 5 članova 32. Škrabutnik ima 5 članova 33. Štitnjak ima 5 članova 34. Turnić ima 5 članova 35. Ugarci ima 5 članova 36. Vidovci ima 7 članova. I.

26 Broj 7/2012. Službene novine Grada Požege Stranica 26 Ovaj Zaključak stupa na snagu danom objave u Službenim novinama Grada Požege. II. PREDSJEDNIK mr.sc. Ivan Čolak, dipl.oec., v.r. Izdavač: Grad Požege - Odgovorni urednik: Ljiljana Bilen, dipl.iur. - Redakcija i uprava: Upravni odjel za samoupravu, Požega, Trg Svetog Trojstva 1, tel. 034/ , Pretplata se vrši kod Podravske banke na račun, broj: Grad Požega, poziv na broj: OIB: , s naznakom: Za Službene novine Grada Požege" - Tisak: - Upravni odjel za samoupravu. Rješenjem Ministarstva kulture, KLASA: / ; URBROJ: / od 20. siječnja godine, glasilo je oslobođeno od plaćanja poreza.

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5 Na osnovi članka 16. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina ("Službene novine Grada Labina", broj 2/12.), Gradsko izborno povjerenstvo propisuje OBVEZATNE UPUTE BROJ MO-1

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

Naslovnica

Naslovnica SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VRSAR Vrsar, 02.2.2011. Broj: 1/11 Godina: V IZDAVAČ: Općina Vrsar UREDNIŠTVO: Trg Degrassi 1, Vrsar ODGOVORNI UREDNIK: Sandi Čuka Izlazi po potrebi WEB: www.vrsar.hr OPĆINA VRSAR

Више

SLUŽBENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

SLUŽBENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE 1 of 9 7.7.2014. 14:04 SADRŽAJ ŽUPANIJA GRADOVI OPĆINE OSTALO ARHIVA TRAŽILICA IMPRESSUM Godina XII. - broj 20. Petak, 11. lipnja 2004. OPĆINA VIŠKOVO 17. Na temelju članka 61., stavka 2. Zakona o lokalnoj

Више

Broj 3 List izlazi prema potrebi Kutjevo, 12. travnja godine Besplatni primjerak S A D R Ž A J AKTI GRADONAČELNIKA 1. Odluka o raspisivanju izbo

Broj 3 List izlazi prema potrebi Kutjevo, 12. travnja godine Besplatni primjerak S A D R Ž A J AKTI GRADONAČELNIKA 1. Odluka o raspisivanju izbo Broj 3 List izlazi prema potrebi Kutjevo, 12. travnja 2012. godine Besplatni primjerak S A D R Ž A J AKTI GRADONAČELNIKA 1. Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora... 1 2. Rješenje

Више

1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travan

1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travan 1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travanj 2015. Podsjetnik za rad biračkih odbora izrađen je

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

Službeni glasnik

Službeni glasnik 97 «Službeni glasnik» Broj 4_ Službeni glasnik Općine Bilje Godina XVI Bilje, 15.04.2010.g. Broj 4 AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA Red. br Str 27. Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Službeno glasilo Općine Kijevo broj 9 12.lipnja GODINA III Kijevo, 12. lipnja BROJ IX. I.OPĆINSKO VIJEĆE S A D R Ž A J 1. RJEŠENJE o izbor

Službeno glasilo Općine Kijevo broj 9 12.lipnja GODINA III Kijevo, 12. lipnja BROJ IX. I.OPĆINSKO VIJEĆE S A D R Ž A J 1. RJEŠENJE o izbor GODINA III Kijevo, 12. lipnja 2017. BROJ IX. I. S A D R Ž A J RJEŠENJE o izboru Mandatne komisije......2 2. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja......2 3. RJEŠENJE o izboru predsjednika

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORA GLASNIK s l u ž b e n o g l a s i l o O p ć i n e P o d g o r a GODINA XXII PODGORA, 2

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORA GLASNIK s l u ž b e n o g l a s i l o O p ć i n e P o d g o r a GODINA XXII PODGORA, 2 REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORA GLASNIK s l u ž b e n o g l a s i l o O p ć i n e P o d g o r a GODINA XXII PODGORA, 26. veljače 2015. BROJ 3 SADRŽAJ : STR. OPĆINSKO VIJEĆE

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима (Службени гласник РС, бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20 На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/2011), а сходно члану 34. став 1. тачка 5. и 18. Закона

Више

Službeno glasilo Općine Sopje Godina Broj 3 Sopje, 01. srpnja S a d r ž a j: Rezultati izbora za članice / članove Općin

Službeno glasilo Općine Sopje Godina Broj 3 Sopje, 01. srpnja S a d r ž a j: Rezultati izbora za članice / članove Općin Službeno glasilo Općine Sopje Godina 2013. Broj 3 Sopje, 01. srpnja 2013. S a d r ž a j: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Rezultati izbora za članice / članove Općinskog vijeća Općine Sopje Rezultati izbora za općinskog

Више

Microsoft Word - PRAVILA O RADU BIRACKIH ODBORA.doc

Microsoft Word - PRAVILA O RADU BIRACKIH ODBORA.doc REPUBLIKA SRBIJA AP VOJVODINA GRAD SUBOTICA IZBORNA KOMISIJA GRADA SUBOTICE Broj: I-00-013-82/2015 Dana: 9.7.2015. godine Na osnovu člana 15. stav 1. tačka 4. Zakona o lokalnim izborima ("Službeni glasnik

Више

Microsoft Word - T3 A.doc

Microsoft Word - T3 A.doc SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU R e k t o r a t 31000 Osijek, Trg Sv. Trojstva 3 Telefoni: (031) 224 102, 224 110, 224 120, 224 130 Telefaks: (031) 207 015 URL: http://www.unios.hr Žiro

Више

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u vlasništvu Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobor

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl ISSN 1849-4005 GODINA 1/16 25. siječnja 2016. BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju službenika za informiranje...2 GRADONAČELNIK KLASA: 119-01/16-01/1 URBROJ: 2182/10-02-16-1 Knin, 15. siječnja

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

SVIM MEDIJIMA

SVIM MEDIJIMA 15. ožujka 2013. IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT VODIČ KROZ REGISTAR I POPIS BIRAČA 1. Kako se ostvaruje biračko pravo?... 2 2. Što je registar birača?... 2 3. Što je popis birača?... 2 4. Tko ima biračko

Више

1.pdf

1.pdf Na temelju čl. 10. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ И СЕНАТ ВИСОКЕ

Више

На основу члана 19

На основу члана 19 На основу члана 15. Закона о локалним изборима (''Службени гласник Републике Србије'' бр.129/07, 34/10 - одлука УС и 54/11), Изборна комисија градске општине Вождовац, на седници одржаној дана 08.03.2016.

Више

ТЕСТ УЗОРАК Б (за стицање знања предсједника и чланова бирачког одбора) Име и презиме: Мјесто и датум полагања теста: Упутство: Попуњавање овог теста

ТЕСТ УЗОРАК Б (за стицање знања предсједника и чланова бирачког одбора) Име и презиме: Мјесто и датум полагања теста: Упутство: Попуњавање овог теста ТЕСТ УЗОРАК Б (за стицање знања предсједника и чланова бирачког одбора) Име и презиме: Мјесто и датум полагања теста: Упутство: Попуњавање овог теста врши се заокруживањем тачног одговора од понуђених

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 12. ВРБАС 23. МАРТ ГОДИНА LI 31. На основу члана 15. став 1. тачке 4. и члана 17. став 2. Закона о локалним изб

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 12. ВРБАС 23. МАРТ ГОДИНА LI 31. На основу члана 15. став 1. тачке 4. и члана 17. став 2. Закона о локалним изб СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 12. ВРБАС 23. МАРТ 2017. ГОДИНА LI 31. На основу члана 15. став 1. тачке 4. и члана 17. став 2. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Републике Србије, број 129/2007,

Више

Pravilnik o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/umjetničko vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti

Pravilnik o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/umjetničko vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕ ФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ УМЈЕТНОСТИ

Више

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i KLASA: 320-01/14-04/843 URBROJ: 370-04-15-7 Zagreb, 28.09.2015. Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) te Odluke Agencije za poljoprivredno zemljište

Више

Microsoft Word - Zakon o lokalnim izborima.doc

Microsoft Word - Zakon o lokalnim izborima.doc ZAKON O LOKALNIM IZBORIMA ("Sl. glasnik RS", br. 129/2007) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se izbor i prestanak mandata odbornika skupština jedinica lokalne samouprave (u daljem tekstu: odbornici).

Више

1.pdf

1.pdf REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA RUGVICA MB 2882558, OIB 07295007204 OPĆINSKI NAČELNIK Rugvica, Trg J. Predavca 1, 10370 Dugo Selo Tel. 2764-215, 2764-220, fax. 2774-444 KLASA: 023-01/14-01/936

Више

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гла

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гла На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 13.став 5 Статута Основне школе"миливоје Боровић" у Мачкату, Савет родитеља

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površin

Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površin Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površine za kućne ljubimce Evidencijski broj nabave: 02-04-14/2016

Више

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра 2017. године, доноси ПРАВИЛНИК О ЛОКАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОКРЕТА ОБНОВЕ

Више

SLUŽBENI LIST OPŠTINE TUTIN broj 2/ godine GODINA BROJ 2/2016 TUTIN, godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OP

SLUŽBENI LIST OPŠTINE TUTIN broj 2/ godine GODINA BROJ 2/2016 TUTIN, godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OP GODINA 2016. BROJ 2/2016 TUTIN, 09. 03. 2016. godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OPŠTINA TUTIN Opštinska izborna komisija I Broj: 013-1/2016 Dana, 08.03.2016. godine T U T I N Na osnovu člana 15.

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Temeljem članka 29

Temeljem članka 29 Temeljem članka 19. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11. i 4/18.) tajnik Osječko-baranjske županije, raspisuje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA VINKOVACA KLASA: /17-01/01 URBROJ: 2188/01-LI Vinkovci, 22. svibnja Na osnovi

REPUBLIKA HRVATSKA GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA VINKOVACA KLASA: /17-01/01 URBROJ: 2188/01-LI Vinkovci, 22. svibnja Na osnovi REPUBLIKA HRVATSKA GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO KLASA: 013-01/17-01/01 URBROJ: 2188/01-LI-17-25 Vinkovci, 22. svibnja 2017. Na osnovi članka 86. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12

Више

ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: HPB

ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: HPB ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: 2390001-1824900000 - HPB d.d. Zagreb GODINA XXIV Broj 11 Makarska, 21. lipnja

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj 2010. godine 1 Temeljem članka 16.18 Izbornog zakona

Више

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini. Pravosudni ispit (u daljem

Више

Microsoft Word Izvjesce Mandatnog povjerenstva.doc

Microsoft Word Izvjesce Mandatnog povjerenstva.doc Službeni glasnik Grada Osijeka br. 8. od 19. lipnja 2009. Temeljem članka 6. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Osijeka (Službeni glasnik Grada Osijeka br. 1A/05., 5/05. ispr., 8/05. i 2/09.) Gradsko vijeće

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169-

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169- Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: 333-01/16-03/27 Ur.br: 2169-30-02-16-02 Rab, 31.08.2016. PONUDITELJIMA Naručitelj

Више

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОШ ''ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ'', БЕОГРАД, ВОЈВОЂАНСКА 61 П О С Л О В Н И К О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ Београд, 2018.г. 1 Садржај I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ...3 II. РАД И ОДЛУЧИВАЊЕ

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH

Službeni Akt Sekretrijata IK BiH СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ФИНАНСИРАЊА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА На основу члана 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака ( Службени гласник БиХ, број: 95/12 и 41/16), члана 25. Правилника о годишњим финансијским

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list broj 11.doc

Microsoft Word - Sluzbeni list broj 11.doc TISKOVINA POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE 24000 SUBOTICA SLUŽBENI LIST GRADA SUBOTICE BROJ: 11 GODINA: XLVIII DANA:16. mart 2012. CENA: 87,00 DIN. Na osnovu člana 22. i člana 26. Odluke o mesnim zajednicama

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

SLUŽBEN GLASNIK

SLUŽBEN  GLASNIK SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE DUGI RAT BROJ: 1/2005 DUGI RAT, 18. srpnja 2005. S A D R Ž A J Str. 1. Odluka... 2 2.Rješenje o izboru Mandatnog povjerenstva. 2 3. Rješenje o izboru Odbora za

Више

ISSN SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava

ISSN SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava ISSN 1847-5159 SLUŽBENI GLASNIK GRADA OPUZENA GODINA II OPUZEN, 22. lipnja 2011. BROJ 2 br. akta SADRŽAJ... stranica 4. Odluka o raspodjeli sredstava za naknadu troškova izborne promidžbe za izbor članova

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO - GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Direkcija za pravne i imovin

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO - GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Direkcija za pravne i imovin R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO - GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Direkcija za pravne i imovinske poslove KLASA : 940-06/19-02/10 URBROJ: 2170/01-17-10-19-3

Више

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник Универзитета бр.195/16), Наставно-научно веће Факултета

Више

4. lipnja

4. lipnja POŽEŠKO-SLAVONSKI S L U Ž B E N I GLASNIK Listi izlazi prema potrebi ISSN 1845-9013 S A D R Ž A J Stranice: AKTI ŽUPANIJSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA 1. Odluka o objavi rezultata izbora za članove Županijske

Више

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019.

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019. DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019. Sadržaj 1. UVOD... 1 2. POSTUPAK REGISTRACIJE... 2 2.1 POPUNJAVANJE

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO UPUTA ZA POPUNJAVANJE OBRASCA RSV-1 ZA UPIS PODATAKA U REGISTAR STVARNIH VLASNIKA Ovom Uputom propisan je način popunjavanja Obrasca RSV-1 (dalje u tekstu: Obrazac) za upis podataka u Registar stvarnih

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater Hrvatski radioamaterski savez 10000 Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna 2018. Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamaterskog Saveza (u daljnjem tekstu: Savez) Izvršni odbor

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

Microsoft Word - DOKUMENTACIJA-ZA-NADMETANJE-kupnja-osobnog-automobila.doc

Microsoft Word - DOKUMENTACIJA-ZA-NADMETANJE-kupnja-osobnog-automobila.doc ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE Matije Gupca 74 Š i b e n i k DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE IZBOR PONUDITELJA ZA NABAVU OSOBNOG VOZILA Šibenik, travanj 2014. SADRŽAJ: A) Poziv za dostavu

Више

(NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTR

(NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTR (NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja 2016. PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTREBE KBC-a OSIJEK, evidencijski broj nabave B-3/16 Poštovani,

Више

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана 10.01.2017. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

Hrvatska narodna stranka

Hrvatska narodna stranka SKUPŠTINA KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA BELEC Kulturno umjetničko društvo Belec Belec 6a HR-49254 Belec www.kud-belec.hr www.facebook.com/kudbelec info@kud-belec.hr Temeljem odredbi članka 23. Statuta KUD-a

Више

Microsoft Word - sluzbeni list 2 iz 18.doc

Microsoft Word - sluzbeni list 2 iz 18.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА УЖИЦА XLXIX 16. јануар 2018. године Број 2/18 2. На основу члана 15. и члана 58. Закона о локалним изборима (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 34/2010 одлука УС и 54/2011), Изборна

Више

6-10

6-10 SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE PODGORAČ Godina: XVI Podgorač, 28. rujna 2010. Broj 6. S A D R Ž A J Stranica AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA 34. Operativni plan zimske službe za 2010. / 2011. godinu

Више

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU GRAĐEVINSKI FAKULTET OSIJEK KLASA:035-01/15-01/103 URBROJ: Osijek, 15. travnja

SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU GRAĐEVINSKI FAKULTET OSIJEK KLASA:035-01/15-01/103 URBROJ: Osijek, 15. travnja SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU GRAĐEVINSKI FAKULTET OSIJEK KLASA:035-01/15-01/103 URBROJ:2158-77-08-15-103 Osijek, 15. travnja 2015. SVIM ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJEKTIMA - putem

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/1-65 URBROJ: 2170/ Rijeka, 2

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/1-65 URBROJ: 2170/ Rijeka, 2 R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/16-04/1-65 URBROJ: 2170/01-15-00-16-40 Rijeka, 26. 1. 2016. Gradonačelnik je 26. siječnja 2016. godine

Више

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET:

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET: REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 944-01/19-01/03 URBROJ: 2198/01-2-19-6 Zadar, 17. siječnja 2019. PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE: - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA

Више

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март 2019.

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/15-04/81-61 URBROJ: 2170/01-15-00-15-84 Rijeka, 30.11. 2015. Gradonačelnik je 30.studenog 2015. godine

Више

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд 11000 www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије на 3-ој конститутивној седници одржаној 13. јуна 2007.

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је динара

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је динара СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ 25 12. ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је 1.000 динара АКТА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 133. економска класификација

Више

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И К о броју и начину избора чланова за Студентски парламент

Више

Microsoft Word - Poziv na dostavu ponuda

Microsoft Word - Poziv na dostavu ponuda OSNOVNA ŠKOLA BLATO M B 3 0 8 0 7 9 0 1. Ulica br 25/2 TEL/ FAX 020 851 233 20 271 Blato, p.p. 34 020 851 333 e - mail os-blato@du.ht.hr ž.r. 2330003 1100059533 os-blato@os-blato.skole.hr REPUBLIKA HRVATSKA

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

GRADSKA KNJIŽNICA BELI MANASTIR SREDIŠNJA KNJIŽNICA MAĐARA U RH KRALJA TOMISLAVA BELI MANASTIR Tel: 031/ Faks.: 031/ g

GRADSKA KNJIŽNICA BELI MANASTIR SREDIŠNJA KNJIŽNICA MAĐARA U RH KRALJA TOMISLAVA BELI MANASTIR Tel: 031/ Faks.: 031/ g GRADSKA KNJIŽNICA BELI MANASTIR SREDIŠNJA KNJIŽNICA MAĐARA U RH KRALJA TOMISLAVA 2 31300 BELI MANASTIR Tel: 031/ 710-250 Faks.: 031/ 710-259 E-mail: gradskabm@vodatel.net U Belom Manastiru, 05. travnja

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada R

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 29/09, 11/10 i 5/13 i Službene novine Grada R Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada Rijeke" broj 7/14) i članka 10. i 11. Odluke o grbu

Више

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska   Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska www.os-mgubec.hr Tel: (01) 3836 571 Fax : (01) 3649134 MB: 3273946 OIB:92120285716 E-MAIL: os-zagreb-066@skole.t-com.hr Klasa:602-02/12-01/01

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

MUZEJ GRADA RIJEKE

MUZEJ GRADA RIJEKE Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama ("Narodne novine" broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08), članka 25. Zakona o muzejima ("Narodne novine" broj 110/15) i članka 43. Statuta Muzeja moderne i suvremene

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABAVU ODRŽAVANJA FOTOKOPIRNIH STROJEVA KLASA: 406-01/19-05/09

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више