SLUŽBENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "SLUŽBENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE"

Транскрипт

1 1 of :04 SADRŽAJ ŽUPANIJA GRADOVI OPĆINE OSTALO ARHIVA TRAŽILICA IMPRESSUM Godina XII. - broj 20. Petak, 11. lipnja OPĆINA VIŠKOVO 17. Na temelju članka 61., stavka 2. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01 i 60/01) i shodnoj primjeni Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (»Narodne novine«broj 33/01 i 10/02 - Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske) te članka 27. Statuta Općine Viškovo (»Službene novine«primorsko-goranske županije broj 24/01), Općinsko vijeće Općine Viškovo, na sjednici održanoj dana 27. svibnja godine donosi I. OPĆE ODREDBE ODLUKU o izboru članova Vijeća Mjesnog odbora Članak 1. Ovom Odlukom uređuje se postupak izbora članova vijeća mjesnog odbora osnovanog Statutom Općine Viškovo, tijela za provedbu izbora i zaštitu izbornog prava. Članak 2. Članove vijeća mjesnog odbora biraju hrvatski državljani s navršenih 18 godina koji imaju prebivalište na području mjesnog odbora za čije se vijeće izbori provode. Za člana vijeća mjesnog odbora može se kandidirati i biti izabran hrvatski državljanin s navršenih 18 godina koji ima prebivalište na području mjesnog odbora za čije se vijeće provode izbori. Članak 3. Članovi vijeća mjesnog odbora biraju se na neposrednim izborima (u daljnjem tekstu: izbori), tajnim glasovanjem. Članovi vijeća nisu opozivi, a prava i dužnosti započinju im danom konstituiranja vijeća mjesnog odbora. Članak 4.

2 2 of :04 Izbore za članove vijeća mjesnog odbora raspisuje Općinsko vijeće od dana stupanja na snagu donošenja odgovarajuće dopune Statuta o osnivanju mjesnog odbora, odnosno u roku od 45 dana od dana isteka mandata ili raspuštanja vijeća mjesnog odbora. Od dana raspisivanja izbora pa do dana izbora ne može proteći manje od 30 niti više od 60 dana dana. Članak 5. Članovi vijeća mjesnog odbora biraju se proporcionalnom izbornom metodom, na način da cijelo područje mjesnog odobra čini izbornu jedinicu. Broj članova vijeća mjesnog odbora koji će biti izabrani sa kandidacijske liste utvrđuje se na način da se ukupan broj važećih glasova koje je dobila pojedina kandidacijska lista (biračka masa liste) dijeli s brojevima od 1 do zaključno broja koliko se članova vijeća mjesnog odbora bira na temelju lista. Od svih dobivenih rezultata poredanih od većeg prema manjem, rezultat koji se nalazi na rednom broju koji označuje broj članova vijeća koji se bira, je zajednički djelitelj kojim se dijeli ukupan broj glasova svake kandidacijske liste (biračka masa liste). Sa svake liste biti će izabran onoliki broj članova vijeća mjesnog odbora koliko puta ukupni broj glasova koje je lista dobila sadrži zajednički djelitelj. Ako su važeći glasovi tako podijeljeni da se ne može utvrditi koja bi između dviju ili više lista dobila jedno mjesto ili još jedno u vijeću mjesnog odbora, ono pripada onoj listi koja je dobila više glasova. Pravo na sudjelovanje u diobi mjesta u vijeću mjesnog odbora imaju liste koje na izborima dobiju najmanje 5% važećih glasova. Članak 6. Članu vijeća mjesnog odbora prestaje mandat prije isteka vremena na koje je izabran: - ako podnese ostavku, danom dostave ostavke shodno pravilima o dostavi propisanim Zakonom o općem upravnom postupku, - ako mu je pravomoćnom sudskom odlukom oduzeta odnosno ograničena poslovna sposobnost, danom pravomoćnosti sudske odluke, - ako je pravomoćnom sudskom presudom osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju dužem od 6 mjeseci, danom pravomoćnosti sudske presude, - ako je promijenio mjesto prebivališta sa područja mjesnog odbora, danom odjave prebivališta, - ako mu prestane hrvatsko državljanstvo sukladno odredbama Zakona kojim se uređuje hrvatsko državljanstvo, danom njegovog prestanka, - smrću. U slučaju da više od polovice članova vijeća mjesnog odbora prestane mandat prije isteka vremena na koje su izabrani, provode se dopunski izbori na način propisan ovom Odlukom. Mandat članova vijeća mjesnih odbora izabranih na dopunskim izborima traje do isteka vremena na koje su izabrani članovi vijeća mjesnog odbora na prvim izborima.

3 3 of :04 Članak 7. Člana vijeća mjesnog odbora kojem je istekao mandat, sukladno članku 6. ove Odluke, zamjenjuje zamjenik člana. Zamjenik člana počinje obnašati dužnost nakon što Općinsko poglavarstvo donese zaključak kojim utvrđuje da su ispunjene pretpostavke za prestanak mandata člana vijeća mjesnog odobra. Člana vijeća mjesnog odbora zamjenjuje kandidat s kandidacijske liste koji nije izabran, a kojeg odredi politička stranka, odnosno predlagatelj nazavisne liste. Ako je predlagatelj nezavisne liste odjavio prebivalište s područja mjesnog odbora ili je umro, člana vijeća mjesnog odbora, izabranog na nezavisnoj listi, zamjenjuje slijedeći neizabrani kandidat s dotične liste. Članak 8. Broj članova vijeća mjesnog odbora koji se izabire, određuje se sukladno odredbama Statuta Općine Viškovo i to za vijeće mjesnog odbora: 1. Marčelji - 5 članova II. TIJELA ZA PROVOĐENJE IZBORA Članak 9. Tijela za provođenje izbora su Izborno povjerenstvo Općine Viškovo (u daljnjem tekstu: Izborno povjerenstvo) i birački odbori. Članovi tijela iz stavka 1. ovog članka, kao i zamjenici članova mogu biti samo osobe koje imaju biračko pravo. Članovi Izbornog povjerenstva i biračkog odbora imaju pravo na naknadu za svoj rad. Visinu naknade određuje Općinsko poglavarstvo. Članak 10. Izborno povjerenstvo čine predsjednik i dva člana od kojih svaki ima zamjenika. Predsjednika, članove i zamjenike Izbornog povjerenstva imenuje Općinsko poglavarstvo Općine Viškovo. Predsjednik i zamjenik predsjednika Izbornog povjerenstva moraju biti izabrani iz reda diplomiranih pravnika. Izborno povjerenstvo brine za zakonitu pripremu i provođenje izbora za članove vijeća mjesnog odbora, imenuje članove biračkih odbora, određuje biračka mjesta, nadzire rad biračkih odbora, obavlja tehničke pripreme za obavljanje izbora, propisuje obrasce u postupku kandidiranja i provedbi izbora, donosi obvezatne upute, na temelju pravovaljanog prijedloga kandidata sastavlja i objavljuje listu kandidata i zbirnu listu kandidata za članove vijeća mjesnog odbora, prikuplja i zbraja rezultate glasovanja na biračkim mjestima, utvrđuje i objavljuje rezultate izbora u roku od 24 sata od sata zatvaranja birališta, te obavlja i druge poslove propisane ovom Odlukom.

4 4 of :04 Izborno povjerenstvo objavljuje, najkasnije 5 dana prije dana izbora, biračka mjesta s naznakom koji će birači glasovati na pojedinom mjestu. Članak 11. Birački odbor neposredno provodi glasovanje na izborima za članove vijeća mjesnog odbora i osigurava pravilnost i tajnost glasovanja. Birački odbor se imenuju za svako mjesto na kojem se glasuje. Birački odbor čine predsjednik i dva člana, kojima se određuju zamjenici. Izborno povjerenstvo imenuje članove i zamjenike članova biračkog odbora najkasnije 5 dana prije održavanja izbora za članove vijeća mjesnog odbora. Članak 12. Političke stranke i birači koji su predložili liste kandidata za izbor članova vijeća mjesnih odbora i nevladine udruge mogu odrediti promatrače koji će pratiti rad tijela za provođenje izbora. Promatrač ima pravo biti nazočan glasovanju i prebrojavanju glasova, upozoriti na uočene nepravilnosti i tražiti njihovo otklanjanje te u zapisnik izbornog tijela stavljati svoje primjedbe. Promatrač ima pravo dobiti kopiju zapisnika izbornog tijela čiji je rad promatrao. Izborno povjerenstvo obvezatnim uputama podrobnije utvrđuje prava i dužnosti promatrača, te način promatranja rada tijela za provođenje izbora. III. KANDIDIRANJE Članak 13. Pravo predlaganja liste kandidata za članove vijeća mjesnog odbora imaju građani s područja mjesnog odbora koji imaju biračko pravo i političke stranke registrirane u Republici Hrvatskoj. Članak 14. Kada birači predlažu listu kandidata za pravovaljanost kandidature potrebno je prikupiti najmanje 100 potpisa. Svaki građanin može svojim potpisom podržati samo jednu kandidacijsku listu. Podnositelj prijave nezavisne kandidacijske liste je prvi po redu potpisnik nezavisne liste. Potpisi birača se prikupljaju na propisanom obrascu koji sadrži podatke s imenom i prezimenom i adresu za svakog potpisanog predlagatelja. Članak 15. Političke stranke utvrđuju i predlažu listu za izbor članova vijeća mjesnog odbora na način propisan njihovim statutom ili posebnom odlukom, donesenom na temelju statuta. Dvije ili više političkih stranaka mogu predložiti koalicijsku listu za izbor članova vijeća mjesnog odbora.

5 5 of :04 Članak 16. U prijedlogu liste obavezno se navodi ime i prezime, nacionalnost i adresa svakog predloženog kandidata. Uz listu se dostavlja izjava svakog kandidata o prihvaćanju kandidature. Nakon predaje liste Izbornom povjerenstvu, kandidat ne može povući danu izjavu o prihvaćanju kandidature. Kandidati moraju na listi biti poredani od rednog broja 1. do zaključno rednog broja koliko se članova vijeća mjesnog odbora bira. Predlagatelj slobodno utvrđuje redosljede kandidata na listi. Naziv liste određuje se imenom stranke odnosno stranaka ili stranačke kaoalicije koja je listu predložila, a ako je listu predložio određen broj birača naziv liste je»nezavisna lista«. Nositelj liste je prvi po redu predloženi kandidat na listi. Ako nakon predaje lista postane nepotpuna zbog smrti nekog od predloženih kandidata, njegovo će se ime izbrisati sa liste, a lista će se smatrati potpunom. Članak 17. Prijedlozi lista moraju biti dostavljeni Izbornom povjerenstvu najkasnije u roku od 12 dana od dana raspisivanja izbora. Članak 18. Izborno povjerenstvo Općine Viškovo sastavit će i objaviti na oglasnoj ploči Općine Viškovo i u dnevnim novinama»novi list«pravovaljano predložene liste za izbor članova vijeća mjesnog odbora i zbirnu listu u roku od 24 sata od isteka roka propisanog za postupak kandidiranja i podnošenja lista. Kandidacijske liste se unose na zbirnu listu prema abecednom redu punog naziva stranke ili koalicije koja je listu predložila, odnosno prema nazivu»nezavisna lista«. Ako je više stranaka predložilo zajedničku kandidacijsku listu, ona se unosi na zbirnu listu prema nazivu stranke prve po redu u prijedlogu. Članak 19. Sve političke stranke koje su predložile kandidacijske liste i nositelj ili drugi predstavnik nezavisne liste imaju pravo na iznošenje i obrazloženje svojih izbornih programa i izbornu promidžbu pod jednakim uvjetima. Izborna promidžba počinje od dana objave zbirne kandidacijske liste i traje zaključno do 24 sata prije dana održavanja izbora. U tijeku cijelog dana koji prethodi danu održavanja izbora kao i na dan izbora do zaključno 21,00 sat, zabranjena je svaka izborna promidžba kao i svako objavljivanje prethodnih rezultata ili procjena rezultata. IV. GLASOVANJE I UTVRĐIVANJE REZULTATA GLASOVANJA Članak 20. Glasovanje se obavlja glasačkim listićem, osobno.

6 6 of :04 Glasački listić na kojem se glasuje za kandidacijsku listu sadrži: - naziv liste onim redom kojim su navedene na zbirnoj listi s rednim brojem ispred naziva liste, - ime i prezime nositelja liste. Članak 21. Glasački listić popunjava se tako da se zaokruži redni broj ispred naziva kandidacijske liste. Važećim se smatra onaj listić iz kojeg se na siguran i nedvojben način može utvrditi za koju je kandidacijsku listu birač glasovao. Nevažećim glasačkim listićem smatra se onaj listić na kojem je birač glasovao za dvije ili više kandidacijskih lista, nepopunjeni listić, kao i listić popunjen da se ne može sa sigurnošću utvrditi za koju je kandidacijsku listu birač glasovao. Članak 22. Glasovanje traje neprekidno od 7,00 do 19,00 sati, kada se biračka mjesta zatvaraju. Glasovanje će se omogućiti biračima koji se zateknu na biračkim mjestima u 19,00 sati. Za vrijeme trajanja glasovanja na biračkom mjestu moraju biti prisutni svi članovi biračkog odbora ili njihovi zamjenici. Članak 23. Predsjednik biračkog odbora dužan je brinuti o održavanju reda i mira za vrijeme glasovanja, te u slučaju potrebe ovlašten je naložiti biraču ili osobi koja ometa red i mir ili onemogućava odnosno otežava glasovanje drugih, da napusti biračko mjesto. Članak 24. Prije no što birač pristupi glasovanju predsjednik biračkog odbora ili od njega ovlašteni član, provjerava u popisu birača je li birač koji je pristupio glasovanju upisan u popis birača. Ukoliko se ustanovi da birač nije upisan u popis birača, neće mu dozvoliti glasovanje osim ukoliko birač potvrdom tijela nadležnog za vođenje popisa birača ne dokaže da ima pravo pristupiti glasovanju na tom biračkom mjestu. Članak 25. Birač koji zbog kakve tjelesne mane ili zbog toga što je nepismen ne bi mogao samostalno glasovati, može doći na biračko mjesto s drugom osobom koja je pismena i koja će po njegovoj ovlasti i uputi zaokružiti redni broj ispred naziva liste. Birač koji zbog teže bolesti, tjelesnog oštećenja ili nemoći nije u mogućnosti pristupiti na biračko mjesto, obavijestit će o tome birački odbor. Predsjednik biračkog odbora određuje najmanje dva člana biračkog odbora ili zamjenika koji će posjetiti birača i omogućiti mu glasovanje. Glasovanje birača iz stavka 1. i stavka 2. ovog članka, poimenično se navodi u zapisniku o

7 7 of :04 radu biračkog odbora. Članak 26. Kad birački odbor utvrdi rezultate glasovanja u zapisnik o svom radu unosi podatke o broju birača prema popisu birača, odnosno izvatku iz popisa birača, broju birača koji su glasovali prema biračkom popisu i uz potvrdu, koliko je glasova dobila svaka kandidacijska lista, koliko je glasačkih listića proglašeno nevažećim, te koliko je neupotrebljenih glasačkih listića. Zapisnik potpisuju svi članovi biračkog odbora i uz ostali izborni materijal dostavljaju Izbornom povjerenstvu u roku od 12 sati, od zatvaranja birališta. Ako se prilikom prebrojavanja glasova na biračkim mjestu utvrdi da je broj glasova prema biračkom popisu veći od broja glasova po glasačkim listićima, vrijedi rezultat glasovanja po glasačkim listićima. Ako je broj glasova prema biračkom popisu manji od broja glasova u glasačkoj kutiji, Izborno povjerenstvo raspušta birački odbor i imenuje novi, a glasovanje na tom biračkom mjestu se ponavlja za 8 dana. Članak 27. Izborno povjerenstvo utvrđuje rezultate glasovanja najkasnije u roku od 24 sata od sata zatvaranja birališta i o svom radu sastavlja zapisnik. U zapisnik o radu Izbornog povjerenstva unose se podaci o broju birača upisanih u popis birača na području mjesnog odbora, broj birača koji su glasovali prema biračkom popisu i uz potvrdu, broj glasačkih listića koji su proglašeni nevažećim, broj glasova svake kandidacijske liste, broj mjesta u vi jeću mjesnog odbora koje je dobila svaka kandidacijska lista, te imena i prezimena kandidata sa svake kandidacijske liste koji su izabrani za članove vijeća mjesnog odbora. Zapisnik potpisuju svi članovi Izbornog povjerenstva V. ZAŠTITA IZBORNOG PRAVA Članak 28. Prigovor zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja mogu podnijeti političke stranke, dvije ili više političkih stranaka koje su predložile kandidacijsku listu, kao i nositelji nezavisnih lista. Prigovor zbog nepravilnosti u postupku izbora mogu podnijeti samo one političke stranke o čijim se kandidacijskim listama glasovalo na izborima, kao i nositelji nezavisnih lista o kojima se glasovalo. Nositelji nezavisnih lista, prigovor podnose osobno. Članak 29. Prigovori zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja i u postupku izbora članova vijeća mjesnih odbora podnose se Izbornom povjerenstvu u roku od 24 sata računajući od isteka dana kad je izvršena radnja na koju je stavljen prigovor. Izborno povjerenstvo dužno je donijeti rješenje o prigovoru u roku od 48 sati od dana kada mu je dostavljen prigovor, odnosno od dana kada su mu dostavljeni izborni materijali na

8 8 of :04 koje se odnosi prigovor. Ako Izborno povjerenstvo rješavajući o prigovoru iz stavka 1. ovog članka utvrdi da je bilo nepravilnosti koje su bitno utjecale na rezultate izbora, poništit će radnje u tom postupku i odrediti da se te radnje ponove u roku koji mora osigurati održavanje izbora na dan za koji su raspisani. Ako ne postoji mogućnost ponavljanja poništenih radnji iz prethodnog stavka ili ako se nepravilnosti odnose na postupak glasovanja, a bitno su utjecale ne rezultate izbora, Izborno povjerenstvo poništit će izbore za područje dotičnog mjesnog odbora i odrediti rok u kojem će se održati ponovljeni izbori. Članak 30. Podneseni prigovor u postupku zaštite izbornog prava ne odgađa obavljanje izbornih radnji propisanih ovom Odlukom. VI. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 31. Vijeće mjesnog odbora, iz svog sastava, javnim glasovanjem većinom članova bira predsjednika i zamjenika predsjednika, na vrijeme od četiri godine. Predsjednik vijeća predstavlja mjesni odbor i za svoj rad odgovoran je vijeću mjesnog odbora. Članak 32. Općinski načelnik ili osoba koji on ovlasti mora sazvati u roku od 30 dana od dana objave izbornih rezultata Prvu konstituirajuću sjednicu vijeća mjesnog odbora. Konstituirajuću sjednicu vijeća mjesnog odbora saziva i predsjedava joj općinski načelnik ili osoba koju on ovlasti. Vijeće mjesnog odbora se smatra konstituiranim izborom predsjednika vijeća mjesnog odbora. Ukoliko se vijeće mjesnog odbora ne konstituira u roku od 60 dana od dana objave izbornih rezultata, Općinsko vijeće donijeti će odluku o ponavljanju izbora za vijeće mjesnog odbora. Članak 33. Vijeće mjesnog odbora dužno su donijeti i uskladiti Pravila mjesnog odbora s ovom Odlukom, u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ove Odluke. Članak 34. Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u»službenin novinama«primorsko-goranske županije. Klasa: /04-01/14 Ur. broj: Viškovo, 27. svibnja 2004.

9 9 of :04 Predsjednik Općinskog vijeća Općine Viškovo Radovan Brnelić, v. r. Primorsko-goranska županija Sva prava pridržana. Obratite se webmasteru s pitanjima i komentarima. Programska podrška

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5 Na osnovi članka 16. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina ("Službene novine Grada Labina", broj 2/12.), Gradsko izborno povjerenstvo propisuje OBVEZATNE UPUTE BROJ MO-1

Више

Naslovnica

Naslovnica SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VRSAR Vrsar, 02.2.2011. Broj: 1/11 Godina: V IZDAVAČ: Općina Vrsar UREDNIŠTVO: Trg Degrassi 1, Vrsar ODGOVORNI UREDNIK: Sandi Čuka Izlazi po potrebi WEB: www.vrsar.hr OPĆINA VRSAR

Више

(Službene novine br. 7)

(Službene novine br. 7) SLUŽBENE GRADA NOVINE POŽEGE Požega, 21. 03. 2012. Broj 7. List izlazi po potrebi Godišnja pretplata 150,00 kn Cijena ovom broju 20,00 kn SADRŽAJ: ODBORA ZA STATUTARNO PRAVNA PITANJA GRADSKOG VIJEĆA Stranica

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Službeni glasnik

Službeni glasnik 97 «Službeni glasnik» Broj 4_ Službeni glasnik Općine Bilje Godina XVI Bilje, 15.04.2010.g. Broj 4 AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA Red. br Str 27. Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORA GLASNIK s l u ž b e n o g l a s i l o O p ć i n e P o d g o r a GODINA XXII PODGORA, 2

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORA GLASNIK s l u ž b e n o g l a s i l o O p ć i n e P o d g o r a GODINA XXII PODGORA, 2 REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODGORA GLASNIK s l u ž b e n o g l a s i l o O p ć i n e P o d g o r a GODINA XXII PODGORA, 26. veljače 2015. BROJ 3 SADRŽAJ : STR. OPĆINSKO VIJEĆE

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

Microsoft Word - Zakon o lokalnim izborima.doc

Microsoft Word - Zakon o lokalnim izborima.doc ZAKON O LOKALNIM IZBORIMA ("Sl. glasnik RS", br. 129/2007) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se izbor i prestanak mandata odbornika skupština jedinica lokalne samouprave (u daljem tekstu: odbornici).

Више

Broj 3 List izlazi prema potrebi Kutjevo, 12. travnja godine Besplatni primjerak S A D R Ž A J AKTI GRADONAČELNIKA 1. Odluka o raspisivanju izbo

Broj 3 List izlazi prema potrebi Kutjevo, 12. travnja godine Besplatni primjerak S A D R Ž A J AKTI GRADONAČELNIKA 1. Odluka o raspisivanju izbo Broj 3 List izlazi prema potrebi Kutjevo, 12. travnja 2012. godine Besplatni primjerak S A D R Ž A J AKTI GRADONAČELNIKA 1. Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora... 1 2. Rješenje

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Službeno glasilo Općine Kijevo broj 9 12.lipnja GODINA III Kijevo, 12. lipnja BROJ IX. I.OPĆINSKO VIJEĆE S A D R Ž A J 1. RJEŠENJE o izbor

Službeno glasilo Općine Kijevo broj 9 12.lipnja GODINA III Kijevo, 12. lipnja BROJ IX. I.OPĆINSKO VIJEĆE S A D R Ž A J 1. RJEŠENJE o izbor GODINA III Kijevo, 12. lipnja 2017. BROJ IX. I. S A D R Ž A J RJEŠENJE o izboru Mandatne komisije......2 2. RJEŠENJE o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja......2 3. RJEŠENJE o izboru predsjednika

Више

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И К о броју и начину избора чланова за Студентски парламент

Више

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима (Службени гласник РС, бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20 На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/2011), а сходно члану 34. став 1. тачка 5. и 18. Закона

Више

1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travan

1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travan 1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travanj 2015. Podsjetnik za rad biračkih odbora izrađen je

Више

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд 11000 www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије на 3-ој конститутивној седници одржаној 13. јуна 2007.

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ И СЕНАТ ВИСОКЕ

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра 2017. године, доноси ПРАВИЛНИК О ЛОКАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОКРЕТА ОБНОВЕ

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Pravilnik o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/umjetničko vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti

Pravilnik o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/umjetničko vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕ ФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ УМЈЕТНОСТИ

Више

PROČIŠĆENI TEKST Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine", br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125

PROČIŠĆENI TEKST Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine, br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125 PROČIŠĆENI TEKST Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine", br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12) i članka 25. Statuta Općine

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Microsoft Word - PRAVILA O RADU BIRACKIH ODBORA.doc

Microsoft Word - PRAVILA O RADU BIRACKIH ODBORA.doc REPUBLIKA SRBIJA AP VOJVODINA GRAD SUBOTICA IZBORNA KOMISIJA GRADA SUBOTICE Broj: I-00-013-82/2015 Dana: 9.7.2015. godine Na osnovu člana 15. stav 1. tačka 4. Zakona o lokalnim izborima ("Službeni glasnik

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA MOŠĆENIČKA DRAGA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /13-01/04 URBROJ: 2156/ M. Draga, 11. li

REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA MOŠĆENIČKA DRAGA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: /13-01/04 URBROJ: 2156/ M. Draga, 11. li REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA MOŠĆENIČKA DRAGA OPĆINSKO VIJEĆE KLASA: 023-01/13-01/04 URBROJ: 2156/03-02-13-3 M. Draga, 11. lipnja 2013. Z A P I S N I K sa KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE

Више

Sluzbeni vjesnik Opcine Klis broj indd

Sluzbeni vjesnik Opcine Klis broj indd Utorak, SLUŽBENI 2. travnja 2013. SLUŽBENI VJESNIK OPĆINE VJESNIK KLIS Strana 5 - Broj 2 OPĆINE KLIS KLIS, 2. travnja 2013. godine BROJ 2 Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

sg-xx-2

sg-xx-2 OPĆINE KALI godina XX Kali, 25.ožujka 2013. broj 2 SADRŽAJ: AKTI OPCINSKOG VIJEĆA 1. STATUT OPĆINE KALI 2. POSLOVNIK OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KALI godina XX str 2 OPCINE KALI broj 2 Na temelju članka 35.

Више

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater Hrvatski radioamaterski savez 10000 Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna 2018. Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamaterskog Saveza (u daljnjem tekstu: Savez) Izvršni odbor

Више

Zapisnik 1. sjednice OV

Zapisnik 1. sjednice OV REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA PODCRKAVLJE Općinsko vijeće Trg 108. brigade ZNG br. 11; 35201 Podcrkavlje tel./fax.035/221-112;221-109 e-mail:opcina-podcrkavlje@sb.t-com.hr KLASA:

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini. Pravosudni ispit (u daljem

Више

Službeno glasilo Općine Sopje Godina Broj 3 Sopje, 01. srpnja S a d r ž a j: Rezultati izbora za članice / članove Općin

Službeno glasilo Općine Sopje Godina Broj 3 Sopje, 01. srpnja S a d r ž a j: Rezultati izbora za članice / članove Općin Službeno glasilo Općine Sopje Godina 2013. Broj 3 Sopje, 01. srpnja 2013. S a d r ž a j: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Rezultati izbora za članice / članove Općinskog vijeća Općine Sopje Rezultati izbora za općinskog

Више

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОШ ''ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ'', БЕОГРАД, ВОЈВОЂАНСКА 61 П О С Л О В Н И К О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ Београд, 2018.г. 1 Садржај I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ...3 II. РАД И ОДЛУЧИВАЊЕ

Више

untitled

untitled 1 of 17 23.10.2006 09:43 HRVATSKI SABOR Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O LOKALNOJ I PODRUČNOJ (REGIONALNOJ) SAMOUPRAVI Proglašavam Zakon o lokalnoj

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS HRVATSKI SABOR Klasa: 022-03/09-01/03 Urbroj: 65-08-02 Zagreb, 24. kolovoza 2009. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članaka 137. i 153.

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL На основу одредаба члана 30. Статута Удружења одбојкашких клубова првих лига, Скупштина УОКПЛ на седници, одржаној 08. септембра 2012. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОДБОЈКАШКИХ

Више

sluzbene vijesti br.3 OK.indd

sluzbene vijesti br.3 OK.indd SLU@BENI LIST GRADA SAMOBORA - BROJ 3 GOD. LXV. - 29. 03. 2019. KAZALO AKTI GRADSKOG VIJEĆA 1. POSLOVNIK Gradskog vijeća Grada Samobora......................................... 3 2. ODLUKA o uvjetima i

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

На основу члана 19

На основу члана 19 На основу члана 15. Закона о локалним изборима (''Службени гласник Републике Србије'' бр.129/07, 34/10 - одлука УС и 54/11), Изборна комисија градске општине Вождовац, на седници одржаној дана 08.03.2016.

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs На основу члана 54. став 8. тачка 9) Статута Фондације

Више

СПИСАК ЗАПОСЛЕНИХ

СПИСАК ЗАПОСЛЕНИХ На основу члана 56. Закона о високом образовању (``Службени гласник РС`` у Бору, 76/05), чл. 70. Статута Универзитета у Београду и члана 50. Статута Техничког факултета у Бору од 05.10.2006. године, Студентски

Више

* nezavisnih % HRVATSKI SABOR P.Z. br. 564 KLASA: /19-01/01 URBROJ: Zagreb, 17. siječnja ZASTUPNICAMA [ ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASA

* nezavisnih % HRVATSKI SABOR P.Z. br. 564 KLASA: /19-01/01 URBROJ: Zagreb, 17. siječnja ZASTUPNICAMA [ ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASA * nezavisnih % HRVATSKI SABOR P.Z. br. 564 KLASA: 013-03/19-01/01 URBROJ: 65 19-02 Zagreb, 17. siječnja 2019. ZASTUPNICAMA [ ZASTUPNICIMA HRVATSKOGASABORA PREDSJEDNICAMA ] PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i KLASA: 320-01/14-04/843 URBROJ: 370-04-15-7 Zagreb, 28.09.2015. Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) te Odluke Agencije za poljoprivredno zemljište

Више

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гла

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гла На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 13.став 5 Статута Основне школе"миливоје Боровић" у Мачкату, Савет родитеља

Више

Hrvatska narodna stranka

Hrvatska narodna stranka SKUPŠTINA KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA BELEC Kulturno umjetničko društvo Belec Belec 6a HR-49254 Belec www.kud-belec.hr www.facebook.com/kudbelec info@kud-belec.hr Temeljem odredbi članka 23. Statuta KUD-a

Више

SVIM MEDIJIMA

SVIM MEDIJIMA 15. ožujka 2013. IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT VODIČ KROZ REGISTAR I POPIS BIRAČA 1. Kako se ostvaruje biračko pravo?... 2 2. Što je registar birača?... 2 3. Što je popis birača?... 2 4. Tko ima biračko

Више

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана 10.01.2017. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

Microsoft Word - sluzbeni list 2 iz 18.doc

Microsoft Word - sluzbeni list 2 iz 18.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА УЖИЦА XLXIX 16. јануар 2018. године Број 2/18 2. На основу члана 15. и члана 58. Закона о локалним изборима (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 34/2010 одлука УС и 54/2011), Изборна

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 12. ВРБАС 23. МАРТ ГОДИНА LI 31. На основу члана 15. став 1. тачке 4. и члана 17. став 2. Закона о локалним изб

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 12. ВРБАС 23. МАРТ ГОДИНА LI 31. На основу члана 15. став 1. тачке 4. и члана 17. став 2. Закона о локалним изб СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРБАС БРОЈ 12. ВРБАС 23. МАРТ 2017. ГОДИНА LI 31. На основу члана 15. став 1. тачке 4. и члана 17. став 2. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Републике Србије, број 129/2007,

Више

MUZEJ GRADA RIJEKE

MUZEJ GRADA RIJEKE Na temelju članka 54. Zakona o ustanovama ("Narodne novine" broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08), članka 25. Zakona o muzejima ("Narodne novine" broj 110/15) i članka 43. Statuta Muzeja moderne i suvremene

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka ZAKON O PRAVOSUDNOM ISPITU U REPUBLICI SRPSKOJ ("Sl. glasnik RS", br. 58/2016) Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi i način polaganja pravosudnog ispita u Republici Srpskoj. Član 2 Na pravosudnom ispitu

Више

Microsoft Word Izvjesce Mandatnog povjerenstva.doc

Microsoft Word Izvjesce Mandatnog povjerenstva.doc Službeni glasnik Grada Osijeka br. 8. od 19. lipnja 2009. Temeljem članka 6. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Osijeka (Službeni glasnik Grada Osijeka br. 1A/05., 5/05. ispr., 8/05. i 2/09.) Gradsko vijeće

Више

Microsoft Word - ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ?????? ??

Microsoft Word - ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ?????? ?? ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA IZBORNOG ZAKONA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. U Izbornom zakonu Republike Srpske ( Službeni glasnik Republike Srpske, br. 34/02, 35/03, 24/04 i 19/05) u članu 4. stav 2. mijenja

Више

ТЕСТ УЗОРАК Б (за стицање знања предсједника и чланова бирачког одбора) Име и презиме: Мјесто и датум полагања теста: Упутство: Попуњавање овог теста

ТЕСТ УЗОРАК Б (за стицање знања предсједника и чланова бирачког одбора) Име и презиме: Мјесто и датум полагања теста: Упутство: Попуњавање овог теста ТЕСТ УЗОРАК Б (за стицање знања предсједника и чланова бирачког одбора) Име и презиме: Мјесто и датум полагања теста: Упутство: Попуњавање овог теста врши се заокруживањем тачног одговора од понуђених

Више

Na osnovu člana 28. Zakona o principima lokalne samouprave ( Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 49/06) i člana 79. Statuta Općine Bi

Na osnovu člana 28. Zakona o principima lokalne samouprave ( Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 49/06) i člana 79. Statuta Općine Bi Na osnovu člana 28. Zakona o principima lokalne samouprave ( Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine, broj 49/06) i člana 79. Statuta Općine Bihać ( Službeni glasnik Općine Bihać broj 9/08,13 /09),

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА

РЕПУБЛИКА СРПСКА РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О УПИСУ У РЕГИСТАР ЗАЈЕДНИЦА ЗГРАДА СА ОБРАСЦИМА АКАТА ЗА ЈЕДИНСТВЕНУ ПРИМЈЕНУ ЗАКОНА О ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА Бања Лука,

Више

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лист општине Ада, бр. 17/2007), Савет Прве месне заједнице

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 5

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања(службени гласник РС бр. 72/2009, 52/2011 и 5 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 55/2013) и члана 97. Закона осредњем образовању и васпитању

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

HRVATSKI SABOR

HRVATSKI SABOR HRVATSKI SABOR Na temelju članka 131. Ustava Republike Hrvatske, Hrvatski sabor na sjednici 15. ožujka 2002., donio je ODLUKU O PROGLAŠENJU USTAVNOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA USTAVNOG ZAKONA O USTAVNOM

Више

Број: СТРАНА 147. OLDAL szám На основу члана 40. тачка 6. Статута општине Кањижа ( Службени лист општине Кањижа, бр. 4/

Број: СТРАНА 147. OLDAL szám На основу члана 40. тачка 6. Статута општине Кањижа ( Службени лист општине Кањижа, бр. 4/ Број: 7. 11.04.2019. СТРАНА 147. OLDAL 2019. 04.11. 7. szám На основу члана 40. тачка 6. Статута општине ( Службени лист општине, бр. 4/2019) и члана 4. Одлуке о подизању и одржавању споменика и спомен

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada R

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 29/09, 11/10 i 5/13 i Službene novine Grada R Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada Rijeke" broj 7/14) i članka 10. i 11. Odluke o grbu

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

Microsoft Word - 05 e Pravilnik o radnoj knjizici

Microsoft Word - 05 e Pravilnik o radnoj knjizici Na osnovu člana 133. stav 4. Zakona o radu ( Službene novine Federacije BiH, broj 43/99), federalni ministar socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, donosi PRAVILNIK O RADNOJ KNJIŽICI * I -

Више

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno Obrasci b

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno   Obrasci b AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj

Више

(SLU\216BENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE \216UPANIJE)

(SLU\216BENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE \216UPANIJE) SADRŽAJ ŽUPANIJA GRADOVI OPĆINE OSTALO ARHIVA TRAŽILICA IMPRESSUM Godina XVIII. - broj 17. Petak, 7. svibnja 2010. OPĆINA OMIŠALJ 21. Na temelju članka 35. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima

Више

SLUŽBENI GLASNIK GRADA ŠIROKOG BRIJEGA 1/ v e l j a č e godine ŠIROKI BRIJEG K A Z A L O A k t i sa 35. sjednice Gradskog vijeća 1. STATUT

SLUŽBENI GLASNIK GRADA ŠIROKOG BRIJEGA 1/ v e l j a č e godine ŠIROKI BRIJEG K A Z A L O A k t i sa 35. sjednice Gradskog vijeća 1. STATUT SLUŽBENI GLASNIK 1/16 10. v e l j a č e 2016. godine ŠIROKI BRIJEG K A Z A L O A k t i sa 35. sjednice Gradskog vijeća 1. STATUT GRADA ŠIROKOG BRIJEGA 2 2. PROGRAM RADA Gradskog vijeća Široki Brijeg za

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izb

Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izb Na temelju Zakona o političkim strankama (Narodne novine br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) i Zakona o financiranju političkim aktivnosti i izborne promidžbe (Narodne novine br. 24/11, 61/11, 27/13

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

SLUŽBENI LIST OPŠTINE TUTIN broj 2/ godine GODINA BROJ 2/2016 TUTIN, godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OP

SLUŽBENI LIST OPŠTINE TUTIN broj 2/ godine GODINA BROJ 2/2016 TUTIN, godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OP GODINA 2016. BROJ 2/2016 TUTIN, 09. 03. 2016. godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OPŠTINA TUTIN Opštinska izborna komisija I Broj: 013-1/2016 Dana, 08.03.2016. godine T U T I N Na osnovu člana 15.

Више

S T A T U T SREDNJE ŠKOLE DELNICE 19. ožujka 2019.

S T A T U T SREDNJE ŠKOLE DELNICE 19. ožujka 2019. S T A T U T SREDNJE ŠKOLE DELNICE 19. ožujka 2019. Sadržaj I. OPĆE ODREDBE 3 II. OBAVLJANJE DJELATNOSTI 5 III. UNUTARNJE USTROJSTVO 10 IV. UPRAVLJANJE ŠKOLOM 11 V. RAVNATELJ 26 VI. TAJNIK ŠKOLE 40 VII.

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више