1.pdf

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "1.pdf"

Транскрипт

1 Na temelju članka 19. Odluke o uvjetima i mjerilima za raspodjelu dijela sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna za provođenje zahvata sanacije o obnove pročelja i krovova građevina registriranih kao kulturno dobro te građevina na području zaštićene urbanističke cjeline Grada Pule ( Službene novine Grada Pule, broj: 10/09 i 4/11) i članka 61. Statuta Grada Pula Pola ( Službene novine Grada Pule, broj: 7/09, 16/09, 12/11 i 1/13), Gradonačelnik Grada Pule dana 08. kolovoza godine, donosi O D L U K U o sklapanju ugovora o realizaciji projekta za korištenje sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Poračuna Grada Pule namjenjenih sufinanciranju zahvata sanacije i obnove pročelja stambeno poslovne zgrade u Puli, Kapitolilnski trg 10 I Utvrđuje se: - da je dana 21. siječnja godine, objavljen Javni poziv za prikupljanje prijava za korištenje sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Poračuna Grada Pule, - da je dana 16.siječnja godine donijet prijedlog Liste prioriteta korištenja dijela sredstava spomeničke rente i ostalih proračunskih sredstava, - da je Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Puli donio posebne uvjete obnove pročelja stambeno poslovne zgrade Flaciusova 18/Kapitolinski trg 10 (u daljnjem tekstu: zgrada), Klasa: /07-04/4088, Urbroj: / od 15. veljače godine, - da je Delija Šverko dipl. ing. građ. izradila Troškovnik građevinsko obrtničkih radova zgrade, iz svibnja godine, - da je dana 18. listopada godine Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Puli donio Rješenje o izdavanju prethodnog odobrenja za obnovu pročelja postojeće građevine, Klasa: UP/I /07-04/4088, Urbroj: / , - da je zaključen Predugovor o korištenju sredstava spomeničke rente za zgradu, Klasa: /11-01/55, Urbroj: 2168/ od godine, - društvo Castrum Pula 97 d.o.o. provelo je postupak javne nabave i donijelo Odluku o odabiru najbolje ocjenjene ponude u otvorenom postupku javne nabave za ustupanje radova na obnovi pročelja na stambeno poslovnoj zgradi i to ponuda društva Navi Coop d.o.o. Pula, Tartinijeva 15, u iznosu od ,50 kuna sa PDV-om. - da će uslugu nadzora vršiti društvo Burić d.o.o. iz Pule, Stube Jurine i franine 2 u ukupnom iznosu od ,00 kuna sa PDV-om. II Između Grada Pule, Suvlasnika poslovno stambene zgade i Turističke zajednice Grada Pule sklopiti će se ugovor o korištenju sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule namjenjenih sufinanciranju zahvata sanacije i obnove pročelja stambeno poslovne zgrade, kojim će se preuzeti obveza sufinanciranja izvođenja radova sanacije i obnove pročelja, te usluge nadzora u ukupnom iznosu od ,50 kuna i to prema sljedećim omjerima:

2 1.Grad Pula u ukupnom iznosu od ,50 kuna i to: - iz sredstava spomeničke rente Grada Pule, za radove financirane u 100%-tnom iznosu: a) radovi na vanjskim dijelovima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule u iznosu od ,00 kuna, b) radovi obnove povijesnih detalja konzervatorsko restauratorski radovi u iznosu od ,00 kuna, - iz sredstava spomeničke rente Grada Pule, za radove financirane u 50%-tnom iznosu: cjelokupni stručni nadzor u iznosu od 6.250,00 kuna, - iz sredstava spomeničke rente Grada Pule, za radove financirane u 25%-tnom iznosu, izvedbu radova obnove pročelja i krova građevine u iznosu od ,88 kuna. - iz sredstava proračuna Grada Pule, za financiranje suvlasničkog dijela Grada Pule u iznosu od ,62 kune. 2. Suvlasnici zgrade u ukupnom iznosu od ,84 kune. 3. Turistička zajednica grada Pule u ukupnom iznosu od ,16 kuna. Sredstva za sufinaciranje radova i usluge nadzora iz prethodnog stavka, Suvlasnici stambeno poslovne zgrade u Puli, Kapitolinski trg 10, uplatiti će na žiro račun zgrade prije potpisivanja ugovora o izvođenju radova, a Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule u roku od trideset (30) dana od dana prihvaćanja Izvješća o izvršenju radova i usluge nadzora od strane Povjerenstva za obradu prijava. III Za provođenje ove Odluke zadužuje se Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu Grada Pule. IV Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. Klasa: /11-01/55 Urbroj:2168/ Pula, 08. kolovoza GRADONAČELNIK Boris Miletić

3 OBRAZLOŽENJE I PRAVNI TEMELJ ZA DONOŠENJE AKTA Pravni temelj za donošenje ove Odluke sadržan je u članku 19. Odluke o uvjetima i mjerilima za raspodjelu dijela sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule za provoñenje zahvata sanacije i obnove pročelja i krovova grañevina registriranih kao kulturno dobro te grañevina na području zaštićene urbanističke cjeline Grada Pule ( Službene novine Grada Pule, broj: 10/09 i 4/11) i članku 61. Statuta Grada Pula Pola ( Službene novine Grada Pule, broj: 7/09, 16/09, 12/11 i 1/13), II PRIKAZ STANJA I RAZLOZI ZA DONOŠENJE AKTA Sukladno članku 4. Odluke o uvjetima i mjerilima za raspodjelu dijela sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule za provoñenje zahvata sanacije i obnove pročelja i krovova grañevina registriranih kao kulturno dobro te grañevina na području zaštićene urbanističke cjeline Grada Pule, ovaj Upravni odjel objavio je dana 21. siječnja godine Javni poziv za prikupljanje prijava za korištenje sredstava spomeničke rente i ostalih sredstava Poračuna Grada Pule. Povjerenstvo za obradu prijava donijelo je dana 16. siječnja godine prijedlog Liste prioriteta korištenja spomeničke rente i drugih proračunskih prihoda u koju je uvrštena i poslovno stambena zgrada u Puli, Kapitolinski trg 10. Kako se predmetna stambeno poslovna zgrada nalazi unutar zaštićene spomeničke cjeline grada Pule upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Puli izdao je Rješenje o prethodnom odobrenju za obnovu pročelja predmetne grañevine, temeljem Troškovnika grañevinskoobrtničkih radova iz svibnja godine Nakon postignutog sporazuma sa Suvlasnicima zgrade da će osigurati sredstva za sufinanciranje zahvata obnove pročelja zgrade u Puli, Kapitolinski trg 10 zaključen je Predugovor o korištenju sredstava spomeničke rente, sa ukupno planiranim iznosom od ,25 kuna sa PDV-om. Trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. provelo je postupak javne nabave za izvoñenje radova sanacije i obnove pročelja, te je donijelo Odluku o odabiru najpovoljnije ponude za obnovu pročelja na stambeno poslovnoj zgradi u Puli, Kapitolinski trg 10 i to ponuda društva Navi Coop d.o.o. Pula, Tartinijeva 15, sa ukupnom cijenom u iznosu od ,50 kuna sa PDV-om, a za uslugu nadzora odabrana je ponuda društva Burić d.o.o. iz Pule, Stube Jurine i franine 2, u ukupnom iznosu od ,00 kuna sa PDV-om. Predloženom Odlukom utvrñuje se da će se izmeñu Grada Pule, suvlasnika stambeno poslovne zgrade u Puli, Kapitolinski trg 10 i Turističke zajednice grada Pule zaključiti ugovor o korištenju sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule namjenjenih sufinanciranju zahvata sanacije i obnove pročelja stambeno poslovne zgrade u Puli, Kapitolinski trg 10, kao i način sufinanciranja radova i usluge nadzora u ukupnom iznosu od ,50 kuna kuna.

4 Slijedom iznijetog predlaže se donošenje ove Odluke. III FINANCIJSKA SREDSTAVA POTREBNA ZA PROVEDBU AKTA Za provedbu ove Odluke osigurana su sredstva u Proračunu Grada Pule za godinu u iznosu od ,50 kuna, na poziciji R4 R Usluge tekućeg i investicijskog održavanja poslovnih prostora, te na poziciji R4 R Usluge tekućeg i investicijskog održavanja ureñenje fasada. Pripremila: Minja Savović, struč.spec.techne., v.r. PROČELNIK Damir Prhat, dipl. ing., v.r.

5

6 Grad Pula-Pola, Forum 1, OIB: , zastupan po Gradonačelniku Borisu Miletiću (u daljnjem tekstu: Grad Pula) i Suvlasnici stambene zgrade u Puli, Kapitolinski trg 10, Zimić Andja iz Pule, Kapitolinski trg 10, Kulenović Alma iz Pule, Kapitolinski trg 10, Bužleta Sergio iz Pule, Kapitolinski trg 10, Stigbertig Orelius iz Pule, Kapitolinski trg 10, Milovan Ana iz Pule, Kapitolinski trg 10, Jergović Mladen iz Pule, Kapitolinski trg 10, Akeljić Zdenka iz Pule, Kapitolinski trg 10, Shane d.o.o. Pula, Blagonić Serđo iz Pule, Kapitolinski trg 10, zastupani po upravitelju Uljanik upravljanje stambeno poslovnim zgradama d.o.o. Pula, Flanatička 37, temeljem punomoći od 5.veljače godine, OIB (u daljnjem tekstu: Uljanik), zastupan po direktoru Marijan Kanižaj, sklopili su u Puli dana godine, slijedeći PREDUGOVOR o korištenju sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule namjenjenih sufinanciranju zahvata sanacije i obnove pročelja stambene zgrade u Puli, Kapitolinski trg 10 Članak 1. Temeljem čl.17. Odluke o uvjetima i mjerilima za raspodjelu sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna za provođenje zahvata sanacije i obnove pročelja i krovova građevina registriranih kao kulturno dobro te građevina na području zaštićene urbanističke cjeline Grada Pule (Službene novine Grada Pule br.10/09 i 4/11), (u daljnjem tekstu: Odluka) i prijedloga Liste prioriteta od godine, ugovorne strane sklapaju ovaj Predugovor kojim se utvrđuju sredstva i uvjeti sufinanciranja radova sanacije i obnove pročelja stambene zgrade u Puli, Kapitolinski trg 10, iz sredstava spomeničke rente i drugih proračunskih prihoda, sredstava suvlasnika stambene zgrade. Ovim Predugovorom ugovorne strane suglasno utvrđuju da će na temelju uvjeta iz ovog Predugovora sklopiti konačni Ugovor o korištenju sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule namjenjenih sufinanciranju zahvata sanacije i obnove pročelja zgrade u Puli, Kapitolinski trg 10 (u daljnjem tekstu: Ugovor), kojim Grad Pula sufinancira radove sanacije i obnove pročelja za radove navedene u aproksimativnom troškovniku. Članak 2. Ugovorne strane obvezuju se sufinancirati izvođenje radova sanacije i obnove pročelja zgrade iz čl.1. ovog Predugovora u iznosu od najviše ,25 kuna, te uslugu nadzora u iznosu od najviše ,00 kuna, što ukupno iznosi od najviše ,25 kuna a sve prema aproksimativnom troškovniku i prema omjerima kako sljedi: 1. Grad Pula u ukupnom iznosu od najviše ,11 kuna i to: - iz sredstava spomeničke rente Grada Pule, za radove financirane u 100%-tnom iznosu: a) radovi na vanjskim dijelovima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule u iznosu od najviše ,75 kuna.

7 b) radovi obnove povijesnih detalja konzervatorsko restauratorski radovi u iznosu od najviše ,50 kuna, - iz sredstava spomeničke rente Grada Pule, za radove financirane u 50%-tnom iznosu: a) cjelokupni stručni nadzor u iznosu od najviše 6.537,50 kuna, - iz sredstava spomeničke rente Grada Pule, za radove financirane u 25%-tnom iznosu, izvedbu radova obnove pročelja i krova građevine u iznosu od najviše ,75 kuna. - iz sredstava proračuna Grada Pule, za financiranje suvlasničkog dijela Grada Pule u iznosu od najviše ,61 kuna. 2. Suvlasnici zgrade u ukupnom iznosu od najviše ,19 kuna i to: - Zimić Andja u iznosu od najviše ,15 kuna, - Kulenović Alma u iznosu od najviše ,79 kuna, - Bužleta Sergio u iznosu od najviše ,19 kuna, - Stigbertil Orelius u iznosu od najviše ,67 kuna, - Milovan Ana u iznosu od najviše ,05 kuna, - Jergović Mladen u iznosu od najviše ,91 kuna, - Akeljić Zdenka u iznosu od najviše ,71 kuna, - Shane d.o.o. Pula u iznosu od najviše ,77 kuna, - Blagonić Sergio u iznosu od najviše ,95 kuna. 3. Turistička zajednica grada Pule u iznosu od najviše ,95 kuna. Eventualni troškovi na ime nepredviđenih radova sanacije provesti će se prema odredbama Zakona o javnoj nabavi. Članak 3. Ugovorne strane suglasne su da će postupak javne nabave i odabir najpovoljnijeg ponuditelja u ime i za račun ugovornih strana izvršiti Uljanik upravljanje stambeno poslovnim zgradama d.o.o.. Uljanik upravljanje stambeno poslovnim zgradama d.o.o. se obvezuje temeljem ovog Predugovora provesti javnu nabavu, sukladno Zakonu o javnoj nabavi (NN br. 90/11) i u ovlaštene predstavnike javnog naručitelja u postupku javne nabave, imenovati jednog člana predstavnika Grada Pule. Članak 4. Grad Pula kao nositelj programa korištenja sredstava spomeničke rente, obvezuje se sudjelovati u postupku javne nabave putem svojih predstavnika, zatim kod sklapanja ugovora o vršenju usluge nadzora, odnosno izvođenju radova sanacije i obnove pročelja sa najpovoljnijim ponuditeljem, osigurati uvjete za izvođenje radova, odnosno vršenja usluga, te provođenja drugih radnji potrebnih za izvođenje radova, a sve sukladno Troškovniku gađevinsko obrtničkih radova od svibnja godine izrađenog od Delije Šverko dipl.ing.građ. i Rješenju o prethodnom odobrenju Konzervatorskog odjela u Puli Klasa: UP/I /07-04/4088, Urbroj: / od 18. listopada godine, koji su sastavni dio ovog Predugovora. Potreba izvođenja radova i drugih usluga od strane pravne ili fizičke osobe ovlaštene za rad na zaštićenom kulturnom dobru biti će propisana prethodnim odobrenjem Konzervatorskog odjela u Puli.

8 Članak 5. Ugovorne strane ovim Predugovorom jamče jedna drugoj da će korištenje, odnosno raspored sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule, ugovoriti konačnim Ugovorom. Ukoliko ukupna cijena ponude za uslugu izvođenja radova sanacije sa PDV-om bude viša od cijene planirane vrijednosti javnom nabavom, smatra se da se postupak javne nabave poništava, te ne postoji obveza ugovornih strana za sklapanje konačnog ugovora. Članak 6. Suvlasnici se obvezuju da će Uljanik upravljanje stambeno poslovnim zgradama d.o.o. kao javni naručitelj radova podnijeti Povjerenstvu za obradu prijava Izvješće o izvršenju radova ili usluge u roku od 15 dana od dana dovršetka istih. Izvješće o izvršenju radova sanacije i obnove pročelja obvezno sadrži: - opis faza realizacije, - financijsko izvješće s pregledom ukupno utrošenih sredstava, - ovjerenu okončanu situaciju, - pisanu izjavu podnositelja zahtjeva i izvođača da su radovi izvedeni sukladno Prethodnom odobrenju Konzervatorskog odjela u Puli i drugim zakonom propisanim Odobrenjima, Izvješće o izvršenju usluge nadzora sanacije i obnove pročelja sadrži završno izvješće nadzornog inženjera da je ista izvedena sukladno pravilima struke te Prethodnom odobrenju Konzervatorskog odjela u Puli kao i drugim zakonom propisanim odobrenjima. Članak 7. Financijska sredstva za sufinanciranje sanacije i obnove pročelja, odobrit će se temeljem sklopljenog ugovora. Grad Pula isplatiti će sredstva za sufinanciranje zahvata u roku od trideset (30) dana od dana prihvaćanja Izvješća o izvršenju radova i usluge nadzora od strane Povjerenstva za obradu prijava. Ukoliko se sanacija i obnova zgrade plaća i iz drugih izvora koji nisu predviđeni Odlukom, tada se ukupni iznos cijene radova ili usluge koji se sufinanciraju imaju prethodno umanjiti za iznos ostvarenih sredstava iz drugih izvora i potom utvrditi preostale iznose koje su u obvezi platiti svi učesnici programa Spomeničke rente. Članak 8. Po dovršetku izvođenja radova potrebno je izvršiti primopredaju i sačiniti primopredajni zapisnik koji se prilaže uz Izvješće o izvršenju radova i upućuje na prihvaćanje Povjerenstvu za obradu prijava. Ugovorne strane su sporazumne da svaka može odustati od sklapanja ugovora ukoliko dođe do bitnih izmjena okolnosti predviđenih ovim Predugovorom, prekoračenja rokova zbog kojih radove ne bi bilo moguće sufinancirati u tekućoj godini, ukoliko dođe do nemogućnosti izvršenja ugovorne obveze, u slučaju da ugovorne strane nemaju osigurano dovoljno sredstava za izvršenje ugovorne obveze, odnosno za plaćanje predviđenih radova ili usluga, kao i iz

9 drugih razloga kako je to predviđeno ovim Predugovorom ili odredbama Zakona o obveznim odnosima, ali ne nakon provedenog postupka javne nabave i zaključenja ugovora o izvođenju radova. Članak 9. Ugovorne strane su suglasne da za sve što ovim Predugovorom nije precizirano vrijede odredbe Zakona o obveznim odnosima. U slučaju spora stranke će se prvenstveno pokušati sporazumjeti, a ukoliko se spor ne može sporazumno riješiti, ugovorne strane ugovaraju nadležnost Općinskog suda u Puli. Članak 10. Ovaj Predugovor sastavljen je u dva (2) istovjetna primjerka s prilozima, od kojih je jedan za (1) javnog bilježnika, a jedan (1) za Grad Pulu. Grad Pula se obvezuje u roku od tri (3) dana od ovjeravanja potpisa dostaviti Uljanik upravljanje stambeno poslovnim zgradama d.o.o. jedan (1) ovjereni preslik Predugovora sa običnim preslikom priloga. Broj: Klasa: /11-01/55 Pula, Urbroj:2168/ Pula, ULJANIK USPZ d.o.o. GRAD PULA Direktor Gradonačelnik Marijan Kanižaj Boris Miletić

10 FINANCIJSKI PLAN - list 1 - PROJEKCIJA Adresa / broj zahvata KAPITOLINSKI TRG 10 / FLACIUSOVA 18 3 Naziv predloženog zahvata OBNOVA PROČELJA GRAðEVINE Troškovi provedbe zahvata: Istraživanja (grupa radova financirana u 100% iznosu): konzervatorsko-restauratorska ostalo Izrada dokumentacije (grupa radova/usluga financirana u 50% iznosu): konzervatorsko-restauratorska snimak postojećeg stanja izvedbeni projekt obnove pročelja i krova ostalo... Izvoñenje radova (grupa radova financirana u 25 % ili 100% iznosu): radovi obnove povijesnih detalja (100%) ,00 grañevinski i završni radovi radovi (25%) ,50 Nadzor (grupa radova/usluga financirana u 50% iznosu) ,00 Ukupno troškovi provedbe zahvata (iznos u kunama sa PDV-om) ,50

11 FINANCIJSKI PLAN - list 2 - PROJEKCIJA Adresa / broj zahvata KAPITOLINSKI TRG 10 / FLACIUSOVA 18 3 Naziv predloženog zahvata OBNOVA PROČELJA GRAðEVINE Vlasništvo: % Grad Pula 26,51 Ostali suvlasnici 73,49 Ukupno troškovi provedbe zahvata (iznos u kunama sa PDV-om) ,50 Planirani izvori financiranja: Sredstva spomeničke rente (grupa radova financirana u iznosu 100%) ,00 Sredstva spomeničke rente (grupa troškova financirana u iznosu 50%) 6.250,00 Sredstva spomeničke rente (grupa radova financirana u iznosu 25%) ,88 1) Ukupno sredstva spomeničke rente ,88 2) Sredstva TZ ( 25% ) ,16 3) Sredstva Proračuna Grada Pule (suvlasnički udio Grada Pule u 100% iznosu) ,62 4) Sredstva osigurana od ostalih suvlasnika ,84 5) Sredstva iz ostalih izvora / Ukupno izvori financiranja (1-5) ,50

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

Zakljucak - Barešic Cavalic d.o.o.pdf

Zakljucak - Barešic Cavalic d.o.o.pdf Temeljem članka 35. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (NN 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09 i 153/09), članka 61. Statuta Grada Pula Pola ("Službene

Више

tocka Prijedlog Odluke o pri... kupoprodaja Cib commerce.pdf

tocka  Prijedlog Odluke o pri... kupoprodaja Cib commerce.pdf Klasa: 944-05/11-01/57 Urbroj:2168/01-01-02-01-0019-11-13 Pula, 08. rujna 2011. GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE Predmet: Prijedlog Odluke o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji - dostavlja se U

Више

Na temelju Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora (NN br. 125/11 i 64/15), čl. 27. st. 1. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora Grada

Na temelju Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora (NN br. 125/11 i 64/15), čl. 27. st. 1. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora Grada Na temelju Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora (NN br. 125/11 i 64/15), čl. 27. st. 1. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98,

Више

1.pdf

1.pdf Temeljem čl. 35. i čl. 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14, 81/15-pročišćeni

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET:

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET: REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 944-01/19-01/03 URBROJ: 2198/01-2-19-6 Zadar, 17. siječnja 2019. PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE: - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA

Више

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/ Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14,

Више

1.pdf

1.pdf Na temelju članka 35. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (NN br. 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14 i 81/15 pročišćeni tekst),

Више

1.pdf

1.pdf Temeljem članka 43. i članka 62. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi ( Narodne novine broj 108/12, 144/12, 81/13 i 112/13) i članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada

Више

I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET,

I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET, I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET, II. istarske brigade 11, 52 420 BUZET 2. PODACI O

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

1.pdf

1.pdf Na temelju čl. 10. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske županije 17/13) Općinsko vijeće Općine Beretinec na 6.

Више

Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl.

Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl. Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u vlasništvu Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobor

Више

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11)

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11) Službeni glasnik SLUŽBENO GLASILO OPĆINE NOVA BUKOVICA VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA GODINA: XVI NOVA BUKOVICA, 06. studeni 2009. BROJ: 11 S A D R Ž A J AKT STRANICA AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA 109. Odluka

Више

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni 2013. GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG MARKA ZELJKA 6 52352 KANFANAR, TEL.: (052) 825-003

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

27.svibnja SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAROVINA Br. 3/15 str. 1 Br. 3/15 SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAROVINA SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAR

27.svibnja SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAROVINA Br. 3/15 str. 1 Br. 3/15 SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAROVINA SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAR 27.svibnja 2015. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAROVINA Br. 3/15 str. 1 Br. 3/15 SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAROVINA 26.05.2015. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PISAROVINA Godina III Pisarovina, 27. svibnja 2015. godine

Више

Microsoft Word - Zapisnik 22. kolegija.doc

Microsoft Word - Zapisnik 22. kolegija.doc REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO SENJSKA ŽUPANIJA G R A D S E N J GRADONAČELNIK Klasa: 022-05/13-01/39 Urbroj: 2125-03/03-13-02 Senj, 30. listopada 2013. Z A P I S N I K 22. KOLEGIJA GRADONAČELNIKA ODRŽANOG 30.

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2 GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK URBROJ: 2103/01-01-18-16 Bjelovar, 7. prosinca 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje Prijedloga odluke o prijenosu prava vlasništva na zgradi učeničkog doma,

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 038-18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA usluga servisnog održavanja i popravaka službenih vozila HBOR-a ponovljeni postupak Zagreb, svibanj 2019. Strossmayerov trg 9, 10000

Више

09-Pravilnik EU projekti

09-Pravilnik EU projekti REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Pula - Pola, Flanatička 29 tel. 052/352-177, fax. 052/352-178 Klasa: 023-01/15-01/10 Urbroj: 2163/1-23/1-15-1

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: 360-01/16-01/_ URBROJ: 2185/05-16-2 DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekonstrukcija Društvenog doma u Satnici s povećanjem energetske

Више

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju REPUBLIKA HRVATSKA REGIONE ISTRIANA Služba za javnu nabavu KLASA:406-01/13-01/01 URBROJ: 2163/1-02/1-14-11 Pula, 27. veljače 2014.g. ŽUPAN putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET: Prijedlog

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 038-18 POZIV NA DOSTAVU PONUDA usluga servisnog održavanja i popravaka službenih vozila HBOR-a I. izmjene (izmjene označene žutom bojom) Zagreb, travanj 2019.

Више

1.pdf

1.pdf Klasa: 023-01/16-01/259 Urbroj:2168/01-01-02-01-0019-17-16 Pula, 01. ožujka 2017. GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE Predmet: Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o davanju koncesije za obavljanje dimnjačarskih

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA Ž U P A N KLASA: /12-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 18. siječnja ŽUPANIJSKA SKUPŠT

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA Ž U P A N KLASA: /12-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 18. siječnja ŽUPANIJSKA SKUPŠT REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA Ž U P A N KLASA: 947-01/12-01/02 URBROJ: 2140/01-02-13-14 Krapina, 18. siječnja 2013. ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnije

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Klasa: 947-02/05-01/7 Ur. broj: 2163/1-09/1-06-22 Pula, 7. lipnja 2006. godine. ISTARSKA ŽUPANIJA ŽUPANIJSKO

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 940-01/13-01/62 URBROJ: 2163/01-01-01-13-10 Pazin, 07. listopada 2013 PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N PREDMET: Odluka o prodaji

Више

OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu Odluka o imenovanju stručnog povjer

OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu Odluka o imenovanju stručnog povjer OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu 2017....2 2. Odluka o imenovanju stručnog povjerenstva za javnu nabavu i provedbu postupka nabave male

Више

(Microsoft Word - Odluka o priklju\350enju na komunalne vodne gra\360evine-kona\350na\205)

(Microsoft Word - Odluka o priklju\350enju na komunalne vodne gra\360evine-kona\350na\205) Na temelju članka 209. stavka 2. Zakona o vodama (Narodne novine, broj 153/09., 63/11. i 130/11.) i članka 31. Statuta Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice, broj 10/2009.) Gradsko

Више

Godina III

Godina III Godina XXI Beli Manastir, 11. ožujka 2019. godine Broj 3 S A D R Ž A J AKTI GRADSKOG VIJEĆA 12. Odluka o dodjeli sredstava Proračuna Grada Belog Manastira političkim strankama... 48 13. Odluka o prijenosu

Више

MKOA7DLBRQ

MKOA7DLBRQ Na temelju članka 60. Statuta Grada Pule ( Službene novine Grada Pule br. 9/06-pročišćeni tekst i 14/07), članka 33. stavka 6. Odluke o komunalnom redu ( Službene novine" Grada Pule br. 7/06), te članka

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A

R E P U B L I K A   H R V A T S K A Na temelju članka 26. stavka 1. i članka 27. Zakona o koncesijama ( Narodne novine br. 143/12), članka 12. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00,

Више

6-10

6-10 SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE PODGORAČ Godina: XVI Podgorač, 28. rujna 2010. Broj 6. S A D R Ž A J Stranica AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA 34. Operativni plan zimske službe za 2010. / 2011. godinu

Више

Uredba o načinima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Uredba o načinima raspolaganja nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Na temelju članka 55. Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 94/2013), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARA JSKA ŽUPA IJA GRAD OSIJEK GRADSKO VIJEĆE PRIJEDLOG ODLUKE O PROGLAŠE JU GRAFITA OSIJEK EPOKORE I GRAD ZAŠTIĆE IM KULTUR IM DOBROM OD LOKAL OG Z AČE JA Osijek, ožujak 2012.

Више

OIE_u obiteljskim kućama - Poziv_za_dostavu_ponuda- Strucni_nadzor

OIE_u obiteljskim kućama - Poziv_za_dostavu_ponuda- Strucni_nadzor REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ-PARENZO CITTA DI POREČ-PARENZO Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša KLASA: 350-01/14-01/122 URBROJ: 2167/01-06/01-15-32 Poreč-Parenzo,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA KLASA: 400-05/17-01/01 Temeljem članka 110. Zakona o proračunu (NN RH, br. 87/08, 136/12 i 15/15), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN RH, br. 19/13 pročišćeni tekst),

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

Donošenje Odluke o sufinanciranju uklanjanja, zbrinjavanja azbestnih pokrova i postavljanja novog pokrova na objektima s područja grada Bjelovara

Donošenje Odluke o sufinanciranju uklanjanja, zbrinjavanja azbestnih pokrova i postavljanja novog pokrova na objektima s područja grada Bjelovara REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: 402-07/17-01/13 URBROJ: 2103/01-01-18-3 Bjelovar, 02. ožujka 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje

Више

društvo s ograničenom odgovornošću Zagreb, Ulica kneza Branimira 1. Uprava: mr. sc. Ivan Pavelić predsjednik; mr. sc. Marija Vekić član; Ivan Iš

društvo s ograničenom odgovornošću Zagreb, Ulica kneza Branimira 1. Uprava: mr. sc. Ivan Pavelić predsjednik; mr. sc. Marija Vekić član; Ivan Iš društvo s ograničenom odgovornošću 10000 Zagreb, Ulica kneza Branimira 1. Uprava: mr. sc. Ivan Pavelić predsjednik; mr. sc. Marija Vekić član; Ivan Ištok, dipl. ing. šum. član Trgovački sud u Zagrebu (MBS

Више

Odluka o zakupu pp.pdf

Odluka o zakupu pp.pdf Temeljem članka 6. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora («Narodne novine» br. 125/11), članka 17. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora («Službene novine» Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98,

Више

08-17 Prijedlog Odluke Vodnjanulante IDZ

08-17 Prijedlog Odluke  Vodnjanulante IDZ REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA ŽUPAN KLASA: 510-01/17-01/10 URBROJ: 2163/1-01/8-17-6 Pula, 6. prosinca 2017. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/r predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3 52 000 PAZIN

Више

Na temelju članka 55

Na temelju članka 55 Na temelju članka 6., stavka 3., podtočke 2. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ( Narodne novine broj

Више

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak ŽUPAN KLASA: 510-01/18-01/05 URBROJ: 2163/1-01/8-18-02 Pula, 12. ožujka 2018. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/p predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3, 52 000 Pazin PREDMET: Zaključak o davanju suglasnosti

Више

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc)

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc) str. 1 od 7 Dijagram tijeka A.2. Registracija djelatnosti Trgovački sud ili županijski ured ili ured Grada Zagreba Obrasci: - Zahtjev za upis u sudski registar podnosi se, ili - Zahtjev za izdavanje obrtnice

Више

Goran Kajfeš Svibanj 2019 KAKO U 3. KORAKA DO ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE

Goran Kajfeš Svibanj 2019 KAKO U 3. KORAKA DO ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE Goran Kajfeš Svibanj 2019 KAKO U 3. KORAKA DO ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE ZAKONSKI I PRAVNI OKVIRI RH DONOSI PROGRAM ENERGETSKE OBNOVE VIŠESTAMBENIH ZGRADA ZA RAZDOBLJE OD 2014. DO 2020. GODINE OBVEZE PREMA

Више

(NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTR

(NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTR (NAZIV TVRTKE) (ADRESA) (MJESTO) UR.BROJ: R6-7062/16. U Osijeku, 02. svibnja 2016. PREDMET: Poziv za dostavu ponude u postupku nabave MONITORI ZA POTREBE KBC-a OSIJEK, evidencijski broj nabave B-3/16 Poštovani,

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/17-03/35 URBROJ: 2170/01-01-00-17-1

Више

Službeni 10-10

Službeni 10-10 Službeni glasnik Grada Donjeg Miholjca Godina XIII. Donji Miholjac, 18. kolovoza 2010. Broj 10. 156. KLASA: 944-05/10-01/3 URBROJ: 2115/01-03-10-1 Donji Miholjac, 17. kolovoza 2010. Na temelju članka 218.

Више

GRAD POREČ

GRAD POREČ REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PORENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradonačelnik KLASA: 363-05/18-01/40 URBROJ: 2167/01-09/01-18-6 Poreč - Parenzo, 22. studenog 2018. Na temelju članka

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /18-04/54-17 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /18-04/54-17 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/18-04/54-17 URBROJ: 2170/01-15-00-18-41 Rijeka, 19. 3. 2018. Na temelju članka 6. Odluke o davanju

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru REPUBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA Upravni odjel za proračun i financije KLASA: 406-01/14-01/09 URBROJ: 2163/1-07/1-14-14 Pula, 28. studeni 2014. putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/83 URBROJ: 2198/ Zadar, 23.srpnja GRADSKOM V

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/83 URBROJ: 2198/ Zadar, 23.srpnja GRADSKOM V REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 350-01/19-01/83 URBROJ: 2198/01-2-19-4 Zadar, 23.srpnja 2019. - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA - PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE:

Више

BRKO- prodaja zemljišta odluka o raspisivanju natječaja

BRKO- prodaja zemljišta odluka o raspisivanju natječaja OBRAZLOŽENJE UZ PRIJEDLOG ODLUKE O PRODAJI NEKRETNINE U K.O. OPATIJA Grad Opatija je vlasnik nekretnina oznake k.č. 1522, šuma površine 412 m2, u zk.ul. 245 k.o. Opatija ( nove izmjere), a koja odgovara

Више

(prijevoz uè. I razreda sred.ıkola)

(prijevoz uè. I razreda sred.ıkola) REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I SPORT Klasa:602-03/07-01/109 Urbroj:2163/1-05/4-07-11 Labin, 17.10.2007.g. STRUČNA SLUŽBA ZA POSLOVE SKUPŠTINE I POGLAVARSTVA

Више

Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ("Narodne novine" broj 158/03, 141/06, 38/09, 123/11 i 56/16), članka 14. Uredbe o pos

Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (Narodne novine broj 158/03, 141/06, 38/09, 123/11 i 56/16), članka 14. Uredbe o pos Na temelju članka 18. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ("Narodne novine" broj 158/03, 141/06, 38/09, 123/11 i 56/16), članka 14. Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru (»Narodne

Више

1.pdf

1.pdf REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA RUGVICA MB 2882558, OIB 07295007204 OPĆINSKI NAČELNIK Rugvica, Trg J. Predavca 1, 10370 Dugo Selo Tel. 2764-215, 2764-220, fax. 2774-444 KLASA: 023-01/14-01/936

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: /17-01/02- URBROJ: 2144/ Labin, godine PRIJEDLOG Na temelj

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: /17-01/02- URBROJ: 2144/ Labin, godine PRIJEDLOG Na temelj REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: 021-01/17-01/02- URBROJ: 2144/01-01-17-1 Labin, 2017. godine PRIJEDLOG Na temelju članka 35. stavak 2. i članka 391. stavak 1. Zakona

Више

MergedFile

MergedFile Na temelju članka 441. i 275. Zakona o trgovačkim društvima (Narodne novine broj 11/93, 34/99 i 52/00), i Društvenog ugovora trgovačkog društva GKP «PRE-KOM» d.o.o. Prelog, na prijedlog Uprave Društva

Више

Microsoft Word - Sn05.docx

Microsoft Word - Sn05.docx ISSN 1849-2398 Bakar, 11. siječnja 2016. Broj: 01/2016 Godina: 2016. SLUŽBENE NOVINE GRADA BAKRA Izdavač: Grad Bakar Uredništvo: Primorje 39, 51222 Bakar Glavni i odgovorni urednik: Tomislav Klarić Izlazi:

Више

INOVATIVNI 2013

INOVATIVNI 2013 6. 2013. Temeljem Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, Strateškog plana Ministarstva turizma za razdoblje 2013. 2015. godine, Strategije Vladinih programa za razdoblje 2013.-2015., Državnog

Више

1.pdf

1.pdf Na temelju članka 35. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (NN br. 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14 i 81/15 pročišćeni tekst),

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/1-65 URBROJ: 2170/ Rijeka, 2

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/1-65 URBROJ: 2170/ Rijeka, 2 R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/16-04/1-65 URBROJ: 2170/01-15-00-16-40 Rijeka, 26. 1. 2016. Gradonačelnik je 26. siječnja 2016. godine

Више

CPA Zagreb

CPA Zagreb REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA POSTIRA Polježice 2, 21410 POSTIRA tel (021) 63 21 33 fax (021 63 23 07 e-mail: info@opcina-postira.hr KLASA: UP I 350-01/14-01/02 URBROJ:2104-05-03-14-03

Више

Klasa: UP/I / /06

Klasa: UP/I / /06 Klasa: UP/I 430-01/2007-03/10 Urbroj: 580-03-07-43-02 Zagreb, 15. ožujka 2007. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. i 2. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine,

Више

1.pdf

1.pdf Klasa: 021-05/15-01/59 Urbroj:2168/01-01-02-00-0009-15-4 Pula, 29.5.2015 GRADSKO VIJEĆE GRADA PULE - n/p vijećnicima, svima PREDMET: Interpelacija o potrebi rasprave u vezi donošenja Zaključka o dodjeli

Више

Sluzbeni glasnik Grada Poreca br

Sluzbeni glasnik  Grada Poreca br OPĆINA VRSAR I. Općinsko vijeće 20. Na temelju članka 34. Zakona o komunalnom gospodarstvu ("Narodne novine",broj 26/03) te članka 40. Statuta Općine Vrsar ("Službeni glasnik Grada Poreča", broj 02/04),

Више

Na temelju čl. 6. st. 2. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine br. 125/11, 64/15 i 112/18) i čl. 6. Odluke o davanju u zaku

Na temelju čl. 6. st. 2. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine br. 125/11, 64/15 i 112/18) i čl. 6. Odluke o davanju u zaku Na temelju čl. 6. st. 2. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine br. 125/11, 64/15 i 112/18) i čl. 6. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br.

Више

Slide 1

Slide 1 REPUBLIKA HRVATSKA FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST Javni pozivi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekata energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD

Више

Službeni 11-13

Službeni 11-13 Službeni glasnik Grada Donjeg Miholjca Godina XV Donji Miholjac, 12. studeni 2013. Broj 11. 246. GRADSKO VIJEĆE KLASA: 351-01/13-01/8 URBROJ: 2115/01-01-13-02 D. Miholjac, 11. rujna 2013. Na temelju članka

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, 10 000 Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONUDE ZA: IZRADA PROMETNOG ELABORATA: PRIVREMENA REGULACIJA

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-07/14-08/133 URBROJ: 2170/01-01-20-14-1

Више

SLUŽBENI GLASNIK

SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENI GLASNIK O P Ć I N E Š E S T A N O V A C GODINA XV ŠESTANOVAC, 22.03.2019 BROJ 3 Urbroj: 2155/03-19-01-17 U svezi zahtjeva Ante Tavrića 1.Upućuje se Ante Tavrić da sukladno predloženom Programu

Више

Broj: /

Broj: / Broj: 10-231-5/02-2019 Evidencijski broj nabave: JN 43-2019 POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA NABAVU INFORMATIČKE OPREME ZA POTREBE HAZU u 2019. U Zagrebu, ožujak 2019. Trg Nikole Šubića Zrinskog 11, HR-10000

Више

Temeljem odredbe članka 15. točka 3. i članka 8. stavak 1. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Narodne novine br. 140/05) te članka 47. stavak 1. i članka 48. stavak 1. i stavak

Више

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc Klasa: 550-01/14-01/05 Urbroj: 2125-03/03-14-03 Senja na 34. kolegiju, održanom 5. veljače 2014. godine, razmatrao je Prijedlog Socijalnog programa Grada Senja za 2014. godinu, te donio, slijedeći Prihvaća

Више

Glasnik 12-11

Glasnik 12-11 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XVIII Podstrana, Na temelju članka 13. stavka 4. Zakona o j nabavi (N.N br. 110/07 i 125/08) i članka 16. Statuta Centra za kulturu Općine Podstrana (Službeni glasnik

Више

Microsoft Word - br7.doc

Microsoft Word - br7.doc Br. Nr. 7/06. Službeni glasnik Bollettino ufficiale Str. Pag. 1 S A D R Ž A J N D C E Str. Pag. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. Gradsko vijeće Consiglio municipale Odluka o spomeničkoj renti grada Rovinja

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d

HRVATSKE AUTOCESTE  d HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o., Zagreb, Širolina 4, OIB: 57500462912, koje zastupa direktor dr.sc. Boris Huzjan, dipl.ing.građ., (u daljnjem tekstu: Naručitelj) i PONUDITELJ/ZAJEDNICA PONUDITELJA:,OIB: koje

Више

Rješenje 4.pdf

Rješenje 4.pdf Temeljem članka 61. Statuta Grada Pula - Pola ( Službene novine Grada Pule broj 7/09 i 16/09), Odluke o poticanju razvoja poduzetništva kroz Program kreditiranja - Poduzetnik Pula 2009 ( Službene novine

Више

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klas REPUBLIKA HRVATSKA REPUBBLICA DI CROAZIA ISTARSKA ŽUPANIJA REGIONE ISTRIANA GRAD ROVINJ-ROVIGNO CITTA' DI ROVINJ-ROVIGNO Gradonačelnik Il Sindaco Klasa/Classe: 320-01/17-01/121 Urbroj/Numprot: 2171/01-07-13/3-2

Више

Stručno povjerenstvo za pripremu

Stručno povjerenstvo za pripremu JEDNOSTAVNA NABAVA Evidencijski broj: EVB 014-19 POZIV NA DOSTAVU PONUDA u postupku jednostavne nabave usluga održavanja fiksne telefonije Zagreb, travanj 2019. I. OPĆI PODACI 1. PODACI O NARUČITELJU:

Више

AUTO PROMET SISAK d. o. o. Zagrebačka 19, HR Sisak Tel Fax

AUTO PROMET SISAK d. o. o. Zagrebačka 19, HR Sisak Tel Fax AUTO PROMET SISAK d. o. o. Zagrebačka 19, HR-44000 Sisak Tel. +385 44 526 350 Fax. +385 44 526 360 E-mail: uprava@auto-promet-sisak.hr www.auto-promet-sisak.hr Sisak, 23.07.2019. Ur.broj: 2176/05-23-19-43-225

Више

Tel: 022/ , Fax: 022/ OIB: Posl.Br.: 2509/2017 Tisno, godine Temeljem članka 1

Tel: 022/ , Fax: 022/ OIB: Posl.Br.: 2509/2017 Tisno, godine Temeljem članka 1 Tel: 022/ 439-257, Fax: 022/438-188 www.jezinac.hr kontakt@jezinac.hr OIB: 51893359623 Posl.Br.: 2509/2017 Tisno, 31.12.2017. godine Temeljem članka 15. stavka 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne Novine

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/15-04/81-61 URBROJ: 2170/01-15-00-15-84 Rijeka, 30.11. 2015. Gradonačelnik je 30.studenog 2015. godine

Више