FINANCIJSKA AGENCIJA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Finan

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "FINANCIJSKA AGENCIJA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Finan"

Транскрипт

1 FINANCIJSKA AGENCIJA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Financijske agencije (dalje u tekstu: Agencija) za i 2006., o čemu je izraženo uvjetno mišljenje. 2. Postupci revizije provedeni su u skladu s revizijskim standardima Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija INTOSAI i Kodeksom profesionalne etike državnih revizora. 3. Sljedeći postupci i učinci su utjecali na izražavanje mišljenja: - Dugoročne obveze koncem iskazane su u iznosu ,59 kn umjesto u iznosu ,64 kn. Koncem iskazane su u iznosu ,48 kn umjesto u iznosu ,39 kn, što je za ,09 kn više. Obveza u iznosu ,09 kn, odnosi se na vrijednost poslovne zgrade u Zagrebu koja je nabavljena kada su poslovne knjige vođene prema računovodstvenom sustavu za neprofitne organizacije. Vrijednost zgrade u cijelosti je evidentirana na računu rashoda. Nakon prelaska Agencije na računovodstveni sustav za poduzetnike i obavljanja procjene cjelokupne imovine, zgrada je evidentirana na računima imovine i obveza za ispravak vrijednosti. S obzirom da su u vrijeme nabave, za iznos nabavne vrijednosti zgrade povećani rashodi Agencije, stvorene obveze imaju ulogu računa izravnanja, te se smanjuju za iznos godišnje amortizacije navedene zgrade. Navedeni način iskazivanja nema utjecaja na financijski rezultat, osim na obveze koje su nerealno iskazane. - U zaključena su tri ugovora o nabavi računalno komunikacijske opreme pojedinačne vrijednosti iznad ,00 kn, a ukupne vrijednosti ,24 kn. U zaključeno je pet ugovora o nabavi dugotrajne imovine pojedinačne vrijednosti iznad ,00 kn, a ukupne vrijednosti ,99 kn. Postupci nabave navedene imovine obavljeni su u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi. Za nabavu imovine čija je pojedinačna vrijednost iznad ,00 kn, Agencija nije pribavila prethodnu suglasnost Vlade Republike Hrvatske, što je bila obvezna učiniti prema odredbama Statuta. - Ukupna vrijednost javne nabave u iznosila je ,95 kn, a u iznosila je ,35 kn. U većini slučajeva nabava roba, radova i usluga obavljena je u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi. U za nabavu usluga strukturnog kabliranja u vrijednosti ,96 kn provedena su dva postupaka ograničenog prikupljanja ponuda, a trebalo je provesti postupak javnog nadmetanja. Nabava telekomunikacijskih usluga (mobilni i fiksni telefoni) u u iznosu ,81 kn, obavljena je izravnom pogodbom, bez primjene propisanih postupaka javne nabave.

2 428 II. OSNOVNI PODACI Podaci iz financijskih izvještaja za i u kn Redni % Opis Planirano Ostvareno broj ostvarenja 1. Prihodi , ,00 98,1 2. Prihodi , ,65 98,6 3. Rashodi , ,84 100,3 4. Rashodi , ,46 101,9 5. Dobit prije oporezivanja , ,16 6. Dobit prije oporezivanja , ,19 49,3 Stanje 31. prosinca indeks 7. Dugotrajna imovina , ,31 98,4 8. Kratkotrajna imovina , ,33 103,3 9. Plaćeni troškovi budućeg razdoblja i nedospjela naplata prihoda , ,40 107,4 10. Kapital i pričuve , ,57 99,9 11. Dugoročna rezerviranja za rizike i troškove , ,26 105,7 12. Obveze , ,35 102,5 13. Odgođeno plaćanje troškova i prihod budućih razdoblja , ,86 83,5 14. Ulaganja u dugotrajnu imovinu , ,64 84,4 15. Broj zaposlenika ,5 Dugotrajna imovina koncem u vrijednosti ,31 kn odnosi se na vrijednost materijalne imovine u iznosu ,21 kn, dugotrajne financijske imovine u iznosu ,92 kn, nematerijalne imovine u iznosu ,34 kn, te potraživanja u iznosu ,84 kn. Materijalna imovina u vrijednosti ,21 kn odnosi se na vrijednost građevinskih objekata u iznosu ,57 kn, postrojenja i opreme u iznosu ,13 kn, materijalnih sredstava u pripremi u iznosu ,05 kn, pogonskog i uredskog namještaja u iznosu ,38 kn, zemljišta u iznosu ,74 kn, stambenih zgrada i stanova u iznosu ,68 kn i druge materijalne imovine u iznosu ,66 kn. Kratkotrajna imovina koncem u vrijednosti ,33 kn odnosi se potraživanja u iznosu ,76 kn, financijsku imovinu u iznosu ,99 kn, novca na računu i blagajni u iznosu ,21 kn, te na vrijednost zaliha u iznosu ,37 kn. Potraživanja se odnose na potraživanja od kupaca u iznosu ,25 kn, zaposlenih u iznosu ,12 kn, države i drugih institucija u iznosu ,25 kn, te drugih potraživanja u iznosu ,14 kn.

3 429 Plaćeni troškovi budućeg razdoblja i nedospjela naplata prihoda u iznosu ,40 kn odnose se na nerealizirane gubitke od držanja vrijednosnih papira u iznosu ,00 kn (prodaja udjela u fondu koncem 2006., a novac doznačen u siječnju 2007.), na unaprijed plaćene zakupnine do godinu dana u iznosu ,56 kn, te unaprijed plaćene troškove energije, ogrjeva, osiguranja imovine i osoba, pretplate na stručne časopise i glasila u iznosu ,84 kn. Kapital i pričuve u iznosu ,57 kn odnose se na upisani kapital, pričuve i dobitak. Dugoročna rezerviranja za rizike i troškove u iznosu ,26 kn odnose se na rezerviranja za prodor u platni promet podružnice Vukovar iz u iznosu ,88 kn, rezerviranja za poreze i doprinose za policu C osiguranja u iznosu ,12 kn, rezerviranja zbog pogrešaka u obradi naloga platnog prometa i uvođenja telekomunikacijske razmjene u podružnicama u iznosu ,85 kn, te rezerviranja za započete sudske postupke u iznosu ,41 kn. Obveze u iznosu ,35 kn odnose se na dugoročne obveze u iznosu ,48 kn i kratkoročne obveze u iznosu ,87 kn. Dugoročne obveze se odnose na obvezu za ispravak vrijednosti poslovne zgrade Martinovka u Zagrebu u iznosu ,09 kn, obvezu za uplatu u državni proračun 65,0% sredstava od prodaje stanova na kredit na kojima je postojalo stanarsko pravo u iznosu ,86 kn, te obvezu za uplatu 65,0% vrijednosti nove devizne štednje od prodanih stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo u iznosu ,53 kn. Kratkoročne obveze u iznosu ,87 kn odnose se na obveze prema dobavljačima u iznosu ,14 kn, prema zaposlenima u iznosu ,18 kn, za poreze, doprinose i druge pristojbe u iznosu ,46 kn, za predujmove, depozite i jamstva u iznosu ,84 kn, te druge kratkoročne obveze u iznosu ,25 kn. Odgođeno plaćanje troškova i prihod budućih razdoblja u iznosu ,86 kn, odnosi se na obračunane troškove koji nisu fakturirani, a terete tekuće razdoblje u iznosu ,86 kn (vrijednosno najznačajniji troškovi odnose se na servis CPS sustava), te na nerealizirane dobitke od držanja dionica u iznosu ,00 kn. III. NALAZ Osvrt na naloge i preporuke revizije za Državni ured za reviziju obavio je reviziju financijskih izvještaja i poslovanja Agencije za 2003., o čemu je sastavljeno izvješće i izraženo uvjetno mišljenje. Revizijom su utvrđene određene nepravilnosti opisane u izvješću i Agenciji je naloženo da ih otkloni, odnosno poduzme potrebne radnje i prihvati predložene preporuke kako se nepravilnosti ne bi ponavljale u daljnjem poslovanju. Revizijom za i je utvrđeno u kojim slučajevima je postupljeno i u kojima nije postupljeno prema danim nalazima i preporukama Državnog ureda za reviziju.

4 430 Nalozi i preporuke prema kojima je postupljeno: 1. Poslovni planovi za i doneseni su pravodobno, odnosno prije početka poslovne godine na koju se odnose. 2. Nadzorni odbor je koncem listopada donio odluku o usvajanju godišnjeg obračuna Agencije za i o raspodjeli dobiti, na temelju koje je sredinom studenoga Agencija uplatila u državni proračun 50,0% dobiti u iznosu ,11 kn. 3. Agencija je poduzimala razne mjere naplate potraživanja iz od Središnjeg registra osiguranika u iznosu ,36 kn i Ministarstva financija za obavljene poslove popisa poljoprivrede u iznosu ,00 kn kao i za poslove vezane uz provođenje Zakona o naplati dospjelih a nenaplaćenih poreza, carina, doprinosa i državnih jamstava, u iznosu ,39 kn (opomene, prijedlozi za ovrhu, zajednički sastanci). Središnji registar osiguranika je osporio dio potraživanja u iznosu ,50 kn (greškom su ispostavljeni dvostruki računi), a potvrdio je dug u iznosu ,86 kn. Vezano za dug Ministarstva financija, u skladu s dogovorom na sastanku održanom s Agencijom, Ministarstvo je koncem srpnja uputilo dopis Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kojim predlaže rješavanje spora nagodbom, prema kojoj će platiti glavnicu duga u četiri jednaka godišnja obroka u razdoblju od do Vlada Republike Hrvatske je u studenome donijela odluku o utvrđivanju posebnog interesa za iznimnu nabavu usluga tehničke zaštite, tjelesne zaštite osoba i imovine, kao i usluga pratnje i osiguranja vrijednosnih pošiljki, odnosno stranog i domaćeg novca, vrijednosnih papira i sličnih vrijednosnih pošiljki za potrebe Agencije od društva iz Zagreba. 5. Agencija je koncem rujna obavila ispravak osnovice poreza na dobit za uključivanjem u oporezivu osnovicu ,00 kn poreza na dodanu vrijednost obračunanog na 30,0% porezno nepriznatih troškova amortizacije na osobne automobile. U skladu s navedenim, obračunana je i uplaćena uvećana akontacija poreza na dobit za rujan 2004., koja se sastoji od novo izračunane mjesečne akontacije za rujan i razlike akontacije za razdoblje od siječnja do kolovoza Zbog naknadno plaćenih razlika poreza na dobit plaćene su i zatezne kamate. 6. U skladu s preporukama Državnog ureda za reviziju, doneseni su godišnji planovi i programi stručnog usavršavanja zaposlenika Agencije za 2005., i 2007., u kojima su razrađene potrebe, područja i mogućnosti školovanja i usavršavanja zaposlenika. 7. U skladu s preporukom Državnog ureda za reviziju, na temelju ponude poslovne banke za otkup potraživanja po stambenim kreditima djelatnika Agencije uz diskont 45,0%, sa spomenutom bankom nije zaključen ugovor o prijenosu potraživanja.

5 Koncem Agenciji su vraćene novčanice u iznosu ,00 kn, koje su u kolovozu bile dostavljene proizvođaču opreme za obradu i brojenje novca iz inozemstva, radi testiranja spomenute opreme. 9. Na temelju odluke nadzornog odbora donesene koncem listopada proveden je otpis nenaplativih potraživanja za oročena novčana sredstva kod poslovne banke u iznosu ,00 kn. Nalozi i preporuke prema kojima nije postupljeno: 1. Nisu obračunani, obustavljeni i uplaćeni porezi na dohodak, prirez na porez na dohodak, te pripadajući doprinosi iz plaće i na plaću, na osnovicu koju predstavljaju plaćene premije dopunskog zdravstvenog osiguranja zaposlenicima Agencije u razdoblju od prosinca do konca u ukupnom iznosu ,00 kn. 2. Nije podmireno potraživanje od Središnjeg registra osiguranika u iznosu ,86 kn. Sredinom ožujka na zajedničkom sastanku Agencije i Središnjeg registra osiguranika dogovorene su mjere koje će se poduzeti u cilju rješavanja preostalog duga, a koje nisu realizirane. Agencija je i nadalje u obvezi postupiti prema danim nalozima i preporukama Državnog ureda za reviziju. Revizija financijskih izvještaja i poslovanja za i Funkcioniranje informacijskih sustava 1.1. Agencija koristi 147 različitih informacijskih sustava i aplikacija. Donijela je strategiju razvoja informatičkih tehnologija za razdoblje od do U skladu sa strateškim planovima, aktivnosti informatičkog sektora provode se putem raznih projekata. Funkcioniranje pojedinog sustava regulirano je uputama, procedurama i drugim aktima koje propisuju vlasnici informacijskih sustava, te internim aktima o postupanju, potpori i nadzoru informacijskih sustava. Za financijsko materijalno poslovanje Agencija koristi integrirani poslovni informacijski sustav, koji je započeo s radom početkom 2003., a za njegov razvoj, dogradnju i održavanje do utrošena su značajna sredstva. Za korištenje navedenog informacijskog sustava postoje detaljne upute, utvrđeni su formalni postupci za zahtjeve korisnika uključujući postupke za korištenje i funkcioniranje računala, te postupke održavanja i pregleda sustava. U planiran je i proveden postupak javnog nadmetanja za nabavu SAP sustava za financijsko materijalno poslovanje. Prema kriteriju najniže cijene odabrana je najpovoljnija ponuda, a s odabranim ponuditeljem zaključen je ugovor u travnju Usluge uspostave SAP sustava obavljane su tijekom 2007., a primjena je planirana početkom u skladu s odredbama ugovora. Iz dokumentacije nisu vidljivi razlozi planiranja i uvođenja novog informacijskog sustava, prednosti novog sustava u odnosu na postojeći, te očekivani učinci. Prema pisanom obrazloženju odgovorne osobe za informacijske sustave, na temelju strateškog plana, strateških ciljeva i smjernica sastavljeni su godišnji poslovni planovi, prema kojima su planirane aktivnosti razvoja postojećih i nabava novih informacijskih sustava.

6 432 Državni ured za reviziju je izrazio mišljenje da je prije nabave novog informacijskog sustava trebalo utvrditi razloge uvođenja novog informacijskog sustava za vođenje financijsko računovodstvenog poslovanja s obzirom da je postojeći sustav uspostavljen i unapređivan u razdoblju od do te da su za uspostavu, dogradnju i održavanje sustava u navedenom razdoblju utrošena značajna sredstva Agencija je obrazložila da je promjena poslovno informacijskog sustava i prelazak na SAP sustav rezultat poslovnog zahtjeva za integracijom informatičkih rješenja za praćenje cjelokupnog poslovanja, a ne samo u dijelu financijsko računovodstvenog poslovanja. Poslovno informacijski sustav koji je nabavljen proširen je tijekom sustavom maloprodajnih blagajni i fakturiranja usluga. Primjenom SAP sustava predviđeno je da se sustav maloprodajnih blagajni poveže i integrira putem odgovarajućih sučelja. Osim navedenoga, iz starog poslovno informacijskog sustava, u funkciji će i nadalje ostati podsustav blagajni koji je razvijen za potrebe Agencije i nije pokriven standardnim SAP funkcionalnostima modula koji se implementira. Novi SAP sustav je bolji u odnosu na postojeći u pogledu mogućnosti integracije i funkcionalnosti. Značajna poslovna korist koju Agencija planira ostvariti primjenom novog sustava je činjenica da može pružiti bolju i kvalitetniju podršku državnoj riznici kao ključnom korisniku usluga, s obzirom da sustav državne riznice funkcionira na SAP sustavu. Planiranje 2.1. Poslovne planove kojima su utvrđene smjernice poslovanja, te planove po pojedinim sektorima za i donio je i prihvatio nadzorni odbor, u skladu s odredbama Statuta. U okviru poslovnih planova doneseni su financijski planovi, planovi kadrova, te marketinga i prodaje. Financijski planovi uz planirane prihode i rashode, sadrže i planove investicija, podatke iz računa dobiti i gubitka, bilance, izvještaja o novčanom tijeku, te planirane pokazatelje poslovanja. Praćenje ostvarenja plana obavlja se prema metodologiji koja omogućava usporedbu planiranih i ostvarenih veličina za potrebe uprave i internog izvješćivanja. Analitičko praćenje ostvarenih prihoda u poslovnim knjigama nije ustrojeno prema vrstama prihoda u financijskom planu. Također, u poslovnim knjigama nisu u potpunosti evidentirani ostvareni prihodi u okviru sektora na koji se odnose. U okviru prihoda sektora za državu iskazni su prihodi od bonitetnih informacija u iznosu ,25 kn koji se ne odnose na prihode od države jer su ostvareni na tržištu i trebalo ih je iskazati u okviru prihoda od komercijalnih servisa radi istinitog prikazivanja podataka u poslovnim knjigama. Ulaganja u dugotrajnu imovinu planirana su za u iznosu ,00 kn. U ugovorena je nabava dugotrajne imovine u iznosu ,54 kn, što je za ,46 kn ili 65,4% manje od plana. Ulaganja u dugotrajnu imovinu planirana su za u iznosu ,00 kn, a do konca godine ugovorena je nabava dugotrajne imovine u iznosu ,64 kn, što je za ,36 kn ili 63,9% manje od plana. Do značajnog odstupanja od plana ulaganja došlo je zbog nerealnog planiranja nabave roba, radova i usluga, trajanja postupaka javne nabave, a veći broj postupaka javne nabave koji su započeli koncem okončan je početkom 2007., kada su zaključeni ugovori o nabavi.

7 433 Prihodi za planirani su u iznosu ,00 kn, a ostvareni u iznosu ,00 kn, što je za ,00 kn ili 1,9 % manje od plana. Za prihodi su planirani u iznosu ,00 kn, a ostvareni u iznosu ,65,00 kn, što je za ,35 kn ili 1,4% manje od plana. Rashodi za planirani su u iznosu ,00 kn, a ostvareni u iznosu ,84 kn, što je za ,84 kn ili 0,3% više od plana. Rashodi za planirani su u iznosu ,00 kn, a ostvareni u iznosu ,46 kn, što je za ,46 kn ili 1,9% više od plana. U strukturi rashoda pojedini rashodi ostvareni su u znatno većem, a pojedini u znatno manjem iznosu od plana. Više ostvareni rashodi podmireni su iz sredstava planiranih za rashode koji su ostvareni u manjem iznosu od plana. Državni ured za reviziju je predložio uskladiti metodologiju planiranja i izvještavanja te analitičko praćenje prihoda u poslovnim knjigama, prema prirodi poslovnih promjena radi jednostavnijeg praćenja ostvarenja prihoda u odnosu na financijski plan. 2.2 Agencija je prihvatila preporuku Državnog ureda za reviziju vezano uz usklađenje metodologije planiranja i izvještavanja. Obrazložila je da izvješća za menadžment slijede drugačiju poslovnu logiku sučeljavanja prihoda i troškova od izvještaja iz poslovnih knjiga. Međutim, bez obzira na terminološku i razliku u obuhvatu pojedinih stavaka prihoda i troškova i poslovni plan i izvještaji odgovaraju podacima u glavnoj knjizi. U postojećem računskom planu, zbog različitih poslovnih razloga, pojedine stavke prihoda su sastavni dio grupe prihoda kojoj ne pripadaju. U poslovnim knjigama prihodi su evidentirani u potpunosti, ali u nekim slučajevima u okviru sektora kojem ne pripadaju. U izvješćima kontrolinga za upravu, prihodi su pravilno raspoređeni. Primjenom novog informacijskog sustava, uskladit će se računovodstveni i kontroling izvještaji. Računovodstveno poslovanje i financijski izvještaji 3.1. Agencija je obveznik primjene računovodstvenog poslovanja prema propisima za poduzetnike u skladu s odredbama Zakona o računovodstvu. Ustrojene su i vode se propisane poslovne knjige. Financijski izvještaji za i su sastavljeni prema odredbama spomenutog Zakona. U bilanci koncem ukupna aktiva i ukupna pasiva iskazana je u iznosu ,38 kn. U aktivi je iskazana dugotrajna imovina u iznosu ,30 kn koja se odnosi na građevinske objekte u iznosu ,63 kn, financijsku imovinu u iznosu ,55 kn, licence u iznosu ,45 kn, te drugu imovinu u iznosu ,67 kn. Kratkotrajna imovina iskazana je u iznosu ,77 kn, a plaćeni troškovi budućeg razdoblja i nedospjela naplata prihoda u iznosu ,31 kn. U pasivi je iskazan kapital i pričuve u iznosu ,01 kn, dugoročna rezerviranja za rizike i troškove u iznosu ,12 kn, dugoročne obveze u iznosu ,59 kn, kratkoročne obveze u iznosu ,49 kn, te odgođeno plaćanje troškova i prihod budućeg razdoblja u iznosu ,17 kn.

8 434 U bilanci koncem ukupna aktiva i ukupna pasiva iskazane su u iznosu ,04 kn. U aktivi je iskazana dugotrajna imovina u iznosu ,31 kn, kratkotrajna imovina u iznosu ,33 kn i plaćeni troškovi budućeg razdoblja i nedospjela naplata prihoda u iznosu ,40 kn. U pasivi je iskazan kapital i pričuve u iznosu ,57 kn, dugoročna rezerviranja za rizike i troškove započetih sudskih sporova u iznosu ,26 kn, dugoročne obveze u iznosu ,48 kn, kratkoročne obveze u iznosu ,87 kn, te odgođeno plaćanje troškova i prihod budućeg razdoblja u iznosu ,86 kn. Koncem obveze su iskazane u iznosu ,48 kn, umjesto u iznosu ,39 kn, što je za ,09 kn više. Obveza u iznosu ,09 kn odnosi se na poslovnu zgradu u Zagrebu koja je nabavljena kada su poslovne knjige vođene prema računovodstvenom sustavu za neprofitne organizacije. Vrijednost nabavljene zgrade u cijelosti je evidentirana na računu rashoda. Nakon prelaska Agencije na računovodstveni sustav za poduzetnike i obavljanja procjene cjelokupne imovine, vrijednost zgrade je evidentirana na računima imovine i obveza za ispravak vrijednosti. S obzirom da su u vrijeme nabave, za iznos nabavne vrijednosti zgrade evidentirani rashodi Agencije, stvorene obveze imaju ulogu računa izravnanja te se smanjuju za iznos godišnje amortizacije navedene zgrade. Navedeni način iskazivanja nema utjecaja na financijski rezultat, osim na obveze koje su nerealno iskazane. Državni ured za reviziju je naložio u poslovnim knjigama i financijskim izvještajima realno iskazivanje obveza kako bi financijski izvještaji prikazivali istinit i objektivan prikaz stanja imovine i obveza Agencije Agencija je prihvatila nalaz Državnog ureda za reviziju. Obrazloženo je da je koncem 2007., a u skladu s Međunarodnim računovodstvenim standardom 16, u poslovnim knjigama evidentirana revalorizacijska pričuva umjesto obveza. Rashodi 4.1. Rashodi su ostvareni u u iznosu ,84 kn, a u u iznosu ,46 kn. U okviru navedenih rashoda iskazani su rashodi za usluge najma ostvareni u u iznosu ,96 kn, a u u iznosu ,29 kn. Vrijednosno značajniji rashodi najma odnose se na troškove operativnog najma vozila i informatičke opreme, te najma poslovnog prostora. Troškovi operativnog najma vozila ostvareni su u u iznosu ,26 kn, a u u iznosu ,92 kn. Nabava usluga najma vozila obavljena je tijekom 2002., i kada su zaključeni ugovori o najmu 80 vozila za razdoblje od 36 do 60 mjeseci. Usluge najma osobnih i gospodarskih vozila obavljane su u skladu sa zaključenim ugovorima. Nakon isteka ugovora o najmu vozila su vraćena dobavljaču. U nabavljeno je 66 vozila na operativni najam na rok 36 mjeseci.

9 435 Troškovi operativnog najma informatičke opreme ostvareni su u u iznosu ,05 kn, a u u iznosu ,54 kn. Nabava usluga najma informatičke opreme obavljena je nakon provedenih postupaka javnog nadmetanja u razdoblju od do S odabranim ponuditeljima zaključeni su ugovori o najmu opreme u protuvrijednosti ,52 EUR. Prema navedenim ugovorima razdoblje operativnog najma ugovoreno je na 36 mjeseci, odnosno do studenoga 2005., listopada i konca 2007., ovisno o datumu zaključenja ugovora o najmu. Troškovi najma poslovnog prostora ostvareni su u u iznosu ,85 kn, a u u iznosu ,77 kn. Vrijednosno značajniji troškovi najma poslovnog prostora odnose se na najam poslovnog prostora u Zagrebu na lokaciji Hondlova 2 površine m 2 u iznosu ,00 kn godišnje, odnosno ,00 kn mjesečno. Prema odredbama ugovora, cijena najma uredskog prostora iznosi 15 EUR/m 2, a skladišnog prostora 10 EUR/m 2. U cijenu najamnine uključeno je korištenje opreme i 40 parkirališnih mjesta. Ugovor je zaključen na rok pet godina, a ukupna najamnina za pet godina iznosi ,00 kn. Najamnina je obračunana i plaćena za u skladu s uvjetima iz ugovora. S obzirom da Agencija ima slobodnih novčanih sredstava, Državni ured za reviziju je predložio nabavu opreme i izgradnju vlastitog poslovnog prostora umjesto najma, radi smanjenja troškova odnosno racionalnijeg upravljanja imovinom Vezano uz rashode za najam informatičke opreme, vozila i poslovnog prostora, Agencija je obrazložila da je operativni najam opreme isplativiji i fleksibilniji od kupnje opreme, što je pokazala analiza troškova i koristi koja je provedena. Osim navedenoga, nabava opreme putem operativnog najma omogućuje praćenje tehnoloških trendova uz jednake troškove, posebno kod informatičke opreme koja je podložna brzim tehnološkim promjenama i organizacijskim troškovima ekološkog zbrinjavanja zastarjele opreme. U razdoblju operativnog najma opreme nema dodatnih troškova održavanja te dio stručnih zaposlenika može obavljati druge poslove koji donose korist. Nadalje, operativni najam vozila s ostatkom vrijednosti je praktičan i isplativ način nabave najvećeg dijela voznog parka u kojem se ravnomjerno raspoređuje najveći dio troškova povezanih s vozilima. Slobodna novčana sredstva su u istom razdoblju uložena na tržištu kapitala na kojem su ostvareni veći prinosi od kamatne stope koja je sadržana u ratama operativnog najma. Vezano uz najam poslovnog prostora u Hondlovoj ulici u Zagrebu, obrazloženo je da je za sektor korisničkih servisa trebalo osigurati poslovni prostor koji Agencija nije imala na raspolaganju, a bio je neophodan za komercijalno arhiviranje i mikrofilmiranje. Unajmljen je prostor primjeren za rad s kemikalijama i velikim količinama papira, a istodobno je oslobođen prostor za funkcionalno korištenje i razmještaj informatičke opreme. Izgradnja vlastitog prostora ocijenjena je kao neisplativa i neprovediva u kratkom roku, te je unajmljen prostor koji zadovoljava tehnološke pretpostavke. Troškovi savjetničkih usluga 5.1. Troškovi za usluge savjetovanja (konzultantske) i usluge odvjetnika ostvareni su u u iznosu ,14 kn, a u u iznosu ,67 kn. Vrijednosno značajniji troškovi ostvareni su za konzultantske usluge u u iznosu ,95 kn, a u u iznosu ,00 kn.

10 436 Vrijednosno značajnije konzultantske usluge u odnose se na nabavu usluga konzaltinga i razvoja strategije branda Agencije. Konzultantske usluge u u iznosu ,00 kn, odnose se na usluge razvoja strategije branda u iznosu ,65 kn, za usluge savjetovanja i usluge školovanja za primjenu AVE metodologije u upravljanju poslovnim procesima u iznosu ,65 kn, izradu smjernica za strateško planiranje u iznosu ,00 kn, na izradu studije e- poslovanja, izradu idejnog rješenja za godišnja izvješća Agencije i jedinstveni sustav signalistike u iznosu ,00 kn, te druge usluge u iznosu ,70 kn. Za usluge odvjetnika ostvareni su troškovi u iznosu ,11 kn u 2005., te ,51 kn u Tijekom usluge zastupanja i pravnog savjetovanja obavljalo je više odvjetnika na temelju ugovora zaključenih 2001., i Vrijednosno značajniji troškovi odnose se na usluge savjetovanja i sastavljanja nacrta ugovora vezanog uz uspostavu i održavanje sustava centraliziranog obračuna plaća i upravljanja ljudskim resursima za tijela državne uprave. Vlada Republike Hrvatske donijela je u kolovozu odluku o uspostavi i održavanju usluge centraliziranog obračuna plaća i upravljanja ljudskim resursima za sva tijela državne uprave. Prema spomenutoj odluci, Agenciji je povjereno uspostavljanje sustava centraliziranog obračuna plaća i upravljanja ljudskim resursima. Za uslugu sastavljanja nacrta ugovora o obavljanju spomenutih poslova, odvjetničkom uredu plaćeno je ,00 kn, a za uslugu koncipiranja i nacrt ugovora o licenci za informatički program plaćeno je ,00 kn ili ukupno ,00 kn. S obzirom da Agencija ima pravnu službu u kojoj je zaposleno devet pravnika, koji su zaduženi, uz drugo, i za izradu nacrta ugovora o važnim pitanjima i složenim odnosima i određenih pravnih područja, spomenute poslove nije trebalo povjeravati odvjetničkom uredu i platiti za izradu nacrta i konačnog prijedloga ugovora ,00 kn. Državni ured za reviziju predložio je preispitati opravdanost korištenja konzultantskih i pravnih usluga vanjskih izvoditelja usluga Vezano uz prijedlog Državnog ureda za reviziju za preispitivanjem opravdanosti korištenja konzultantskih i pravnih usluga vanjskih izvoditelja usluga, Agencija je obrazložila da za ostvarenje svojih strateških ciljeva angažira vanjske konzultante specijaliste za pojedina područja kako bi osigurala kvalitetnu provedbu strategije. U okviru Agencije nema dovoljno specijalističkih znanja iz pojedinih područja. Spomenuti način postupanja primjenjuje se i kod korištenja usluga odvjetnika. Postupci javne nabave 6.1. Planovi nabave roba, radova i usluga za i su doneseni. Vođene su propisane evidencije o provedenim postupcima javne nabave velikih i malih vrijednosti. Uredu za javnu nabavu dostavljena su godišnja izvješća o zaključenim ugovorima o nabavi za i Prema podacima iz evidencija o nabavi u 2005., provedeno je ukupno 465 postupaka javne nabave nakon kojih su zaključeni ugovori o nabavi roba, radova i usluga u vrijednosti ,95 kn.

11 437 U središnjem uredu provedeno je 127 postupaka javne nabave velikih vrijednosti nakon kojih su zaključeni ugovori o nabavi roba, radova i usluga u vrijednosti ,47 kn, te 79 postupaka nabave malih vrijednosti nakon kojih su zaključeni ugovori o nabavi roba, radova i usluga u vrijednosti ,31 kn. Regionalni centri i podružnice, proveli su 259 postupaka nabave malih vrijednosti nakon kojih su zaključeni ugovori o nabavi roba, radova i usluga u vrijednosti ,17 kn. U prema podacima iz evidencije o nabavi roba, radova i usluga provedena su i okončana 432 postupka javne nabave nakon kojih su zaključeni ugovori o nabavi roba, radova i usluga u vrijednosti ,35 kn. U središnjem uredu provedeno je 115 postupaka javne nabave velikih vrijednosti nakon kojih su zaključeni ugovori o nabavi roba, radova i usluga u vrijednosti ,53 kn, te 141 postupak nabava malih vrijednosti nakon kojih su zaključeni ugovori o nabavi roba, radova i usluga u vrijednosti ,76 kn. Regionalni centri i podružnice proveli su 176 postupaka nabava malih vrijednosti nakon kojih su zaključeni ugovori o nabavi roba, radova i usluga u vrijednosti ,06 kn. U većini slučajeva nabava roba, radova i usluga obavljena je u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi. U pojedinim slučajevima, u kojima nabava nije obavljena u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi, nepravilnosti se odnose na pripremanje dokumentacije za nadmetanje u kojoj predmet nabave nije jasno opisan, zbog čega su pojedini postupci javne nabave poništeni odlukom predsjednika uprave ili rješenjem Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave. U pojedinim slučajevima za istu grupu radova (usluga strukturnog kabliranja) provedena su dva postupaka ograničenog prikupljanja ponuda za nabavu u vrijednosti ,96 kn, a trebalo je provesti postupak javnog nadmetanja. Nabava telekomunikacijskih usluga (mobilni i fiksni telefoni) u u vrijednosti ,81 kn, obavljena je također izravnom pogodbom, bez primjene propisanih postupaka javne nabave. Za nabavu usluga zakupa oglasnog prostora u u vrijednosti ,95 kn proveden je postupak javnog nadmetanja početkom Postupak je poništen odlukom naručitelja, jer nisu zaprimljene dvije prihvatljive ponude. Nakon poništenja ponovljen je postupak javnog nadmetanja u kojem su zaprimljene četiri ponude, od kojih su prema ocjeni povjerenstva tri bile prihvatljive. Dvije ponude (od kojih i odabrana ponuda) nisu bile uvezane i nisu označeni redni brojevi stranica, a povjerenstvo je navedene nedostatke ocijenilo kao nebitne za otklon ponuda jer ne mijenja svojstva, uvjete i druge zahtjeve iz dokumentacije za nadmetanje i proglasilo ih prihvatljivim ponudama. Navedeno nije u skladu s odredbama članka 49. Zakona o javnoj nabavi, prema kojima ponuda mora biti uvezana u cjelinu s označenim rednim brojevima stranica. Također, ponuda mora biti u skladu s dokumentacijom za nadmetanje. Odabrana je ponuda po kriteriju najniže cijene u iznosu ,17 kn. S odabranim ponuditeljem zaključen je u svibnju ugovor o nabavi usluga zakupa oglasnog prostora u istom iznosu. U prosincu 2006., u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi, zaključen je dodatak ugovoru o nabavi dodatnih usluga zakupa oglasnog prostora u vrijednosti ,78 kn, što je 18,5% vrijednosti iz osnovnog ugovora. Usluge su obavljene i plaćene u skladu s uvjetima iz ugovora.

12 438 Troškovi za usluge agencija za marketing i odnose s javnošću ostvareni su u u iznosu ,00 kn, a u u iznosu ,00 kn. U planu nabave za iskazana je nabava usluga agencija za marketing i odnose s javnošću u iznosu ,00 kn, a u odlukama o imenovanju povjerenstava za provođenje postupaka ograničenog prikupljanja ponuda u ukupnom iznosu ,00 kn, što nije u skladu s planom nabave. Nabava spomenutih usluga u obavljena je nakon provedenih postupaka ograničenog prikupljanja ponuda. U okviru iskazanih troškova za usluge pripremanja raznih marketinških događanja uz najam opreme zaključen je ugovor s odabranim ponuditeljem u iznosu ,00 kn. Do konca obavljene su usluge u iznosu ,30 kn, što je za ,30 kn ili 23,4% više od ugovorenog iznosa. Nabava više ostvarenih usluga u iznosu ,30 kn bez poreza na dodanu vrijednost obavljena je izravnim ugovaranjem, a trebalo je provesti propisani postupak javne nabave. Kod nabave imovine čija je pojedinačna vrijednost iznad ,00 kn, Agencija nije pribavila prethodnu suglasnost Vlade Republike Hrvatske, što nije u skladu s odredbama članka 27. Statuta. Spomenutim odredbama propisano je da uprava Agencije ne može bez suglasnosti nadzornog odbora steći, opteretiti ili otuđiti nekretninu ili drugu imovinu čija je vrijednost iznad ,00 kn. Za iznos iznad ,00 kn potrebna je i suglasnost Vlade Republike Hrvatske. U zaključena su tri ugovora o nabavi računalno komunikacijske opreme pojedinačne vrijednosti iznad ,00 kn, a ukupne vrijednosti ,24 kn. U zaključeno je pet ugovora o nabavi i unapređenju sustava za sortiranje novčanica, upravljanje dokumentacijom, te drugih informatičkih sustava pojedinačne vrijednosti iznad ,00 kn, a ukupne vrijednosti ,99 kn. Postupci nabave spomenute imovine obavljeni su u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi. Državni ured za reviziju naložio je kod nabave imovine u vrijednosti iznad ,00 kn pribaviti prethodnu suglasnost Vlade Republike Hrvatske, u skladu s odredbama Statuta. Državni ured za reviziju naložio je nabavu roba, radova i usluga obavljati u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi Vezano uz nalog o pribavljanju prethodne suglasnosti Vlade Republike Hrvatske kod nabave imovine u vrijednosti iznad ,00 kn, Agencija je obrazložila da je spomenutu odredbu Statuta tumačila na način da se pribavljanje prethodne suglasnosti Vlade Republike Hrvatske odnosi na nabavu i otuđivanje nekretnina, a ne na drugu imovinu. Nadalje, obrazloženo je da Agencija posluje u dinamičnim tržišnim uvjetima a traženje prethodne suglasnosti kod svake nabave iznad ,00 kn potpuno bi onemogućavalo poslovanje s obzirom na dinamiku tržišta. S obzirom da odredba Statuta nije jasna, zatražit će se pojašnjenje ili izmjene. Vezano uz pripremu dokumentacije za nadmetanje Agencija je prihvatila nalog i izjavila da će ubuduće posvetiti dodatnu pozornost pripremi dokumentacije za nadmetanje za nabavu roba, radova i usluga. Za nabavu telekomunikacijskih usluga obrazloženo je da je Agencija dugogodišnji korisnik usluga mobilne telefonije odabranog davatelja usluga. Na temelju ugovora koji je zaključen u rujnu ima razne pogodnosti koje donose niže troškove. U rujnu postojeći ugovor je dopunjen odredbama prema kojima je naknada za korištenje mobilnih telefona umanjena za 25,0%.

13 439 S obzirom da zamjena davatelja usluga mobilne telefonije donosi dodatne troškove zbog promjene marketinških materijala, posjetnica, obavijesti o zamjeni pisanim putem velikog broja korisnika i partnera, te negativan utjecaj na poslovanje i suradnju s postojećim korisnicima koji također trebaju izmijeniti brojeve, Agencija će do uvođenja mogućnosti prenošenja brojeva u kontinuitetu koristiti usluge odabranog davatelja usluga. S obzirom da je Hrvatska agencija za telekomunikacije odlukom o prenosivosti broja i predodabiru operatera odredila da su operateri pokretnih telekomunikacijskih mreža obvezni najkasnije do listopada pružiti korisnicima uslugu prenosivosti broja, Agencija će u provesti postupak javne nabave u skladu s odredbama novog Zakona o javnoj nabavi. Vezano uz nalaz o provođenju postupka javnog nadmetanja za zakup oglasnog prostora, obrazloženo je da je povjerenstvo Agencije ocijenilo da određeni nedostaci u ponudama čine manji otklon od dokumentacije za nadmetanje, što ne utječe na cjelokupni postupak javnog nadmetanja. Osim navedenoga, sudionici postupka javnog nadmetanja nisu imali primjedbe na rad povjerenstva. Za ostvareni su prihodi u iznosu ,00 kn, a za u iznosu ,65 kn. Rashodi za ostvareni su u iznosu ,84 kn, a za u iznosu ,46 kn. Agencija je ostvarila ciljeve i zadatke planirane u poslovnim planovima za i Izvješće o obavljenoj reviziji je uručeno zakonskom predstavniku 7. ožujka 2008.

14 440 IV. ČLANOVI NADZORNOG ODBORA I UPRAVE 1. Nadzorni odbor: Ivan Šuker predsjednik od 3. lipnja Miroslav Kovačić zamjenik predsjednika od 3. lipnja Branko Vukelić član od 3. lipnja Martina Dalić član od 3. lipnja Nevenka Majdenić član od 4. lipnja Uprava: Zoran Maksić predsjednik od 1. srpnja Dražen Jurković član od 1. studenoga Kristijan Kovač član od 1. studenoga Tomislav Vintar član od 1. studenoga 2004.

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj

I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaj I. MIŠLJENJE JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK PAKLENICA 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji, obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica

Више

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo

NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslo NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA I. MIŠLJENJE 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja Nacionalnog parka Plitvička jezera (dalje u tekstu:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i

I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih i I. MIŠLJENJE POSLOVNO INOVACIJSKI CENTAR HRVATSKE BICRO D.O.O. 1. U skladu s odredbama Zakona o državnoj reviziji obavljena je revizija financijskih izvještaja i poslovanja društva (dalje u tekstu: Društvo)

Више

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo

Obveznik: ; USLUGA D.O.O. AKTIVA 1. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goo AKTIVA. Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije, robne i uslužne marke, softver i ostala prava 3. Goodwill 4. Predujmovi za nabavu 6. Ostala nematerijalna imovina II. MATERIJALNA IMOVINA ( 0

Више

TFI-POD

TFI-POD BILANCA stanje na dan 3.2.20. Prethodno Tekuće A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do ). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

Na temelju članka 259.a stavka 5. Zakona o osiguranju (Narodne novine br. 151/05, 87/08 i 82/09), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je na sjednici Uprave održanoj 03. prosinca 2009.

Више

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt

GFI-2016_IVB_bil_rdg_nt BILANCA POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA ( 003+00+020+03+036) I. NEMATERIJALNA IMOVINA ( 004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije, patenti, licencije,

Више

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv

Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka Izvještaj za period od I III Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izv Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Izvještaj za period od I III 2015. Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 31.03.2015. godine 2.

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P

BILANCA stanje na dan Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (neto) A) P BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

TFI-POD

TFI-POD Temeljem Zakona o tržištu kapitala (NN 88/08 i 146/08) i članka 403. 410. Financijski izvještaj za period od I VI 2012. godine Sadržaj: 1. Skraćeni set financijskih izvještaja za period od 01.01. do 30.06.2012.

Више

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4

Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje 2 3 4 Obveznik: FTB TURIZAM d.d. ZAGREB Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2017. AOP oznaka Prethodno razdoblje 31.12.2016. Tekuće razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B)

Више

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net

BILANCA stanje na dan Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna godina (neto) Tekuća godina (net BILANCA stanje na dan 31.12.2017 Obveznik: LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. OPATIJA Naziv pozicije 1 AOP oznaka Prethodna (neto) Tekuća (neto) 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA

Више

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA

BILANCA stanje na dan Obrazac POD-BIL Obveznik: ; JADRAN KAPITAL d.d. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA BILANCA stanje na dan 30.06.205. POD-BIL AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+00+020+029+033) I. NEMATERIJALNA IMOVINA (004 do 009). Izdaci za razvoj 2. Koncesije,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: /18-01/38 URBROJ: Zagreb, 21. siječnja IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKO REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU KLASA: 041-01/18-01/38 URBROJ: 613-02-01-18-6 Zagreb, 21. siječnja 2019. IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ FINANCIJSKOJ REVIZIJI SREDIŠNJEG REGISTRA OSIGURANIKA ZA 2017.

Више

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat

Referentna stranica ,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 10 Mat Referentna stranica 299.89.89,83 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: 0 Matični broj (MB): 0304593 Matični broj suda (MBS): 0806344

Више

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn

Referentna stranica ,91 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matičn Referentna stranica 280.457.339,9 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0304593 0806344

Више

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018.

HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI Zagreb, rujan 2018. HEP d.d. NEREVIDIRANI POLUGODIŠNJI NEKONSOLIDIRANI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE I VI 2018. Zagreb, rujan 2018. SADRŽAJ: I. IZVJEŠĆE UPRAVE O FINANCIJSKOM POLOŽAJU I ANALIZA REZULTATA POSLOVANJA MEĐUIZVJEŠTAJ

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 3.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 3. 2017. GODINE... 4 OPĆI PODACI Belje d.d.

Више

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC)

(Microsoft Word OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE \216UPANIJE.DOC) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Bjelovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OBITELJSKI CENTAR BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, BJELOVAR Bjelovar, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE BELJE d.d. KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU KONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU ZA RAZDOBLJE 1. - 9.2017. SADRŽAJ OPĆI PODACI... 3 IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM REZULTATIMA POSLOVANJA BELJA D.D. ZA RAZDOBLJE 1. 9. 2017. GODINE... 4 I Z J A V A... 11 OPĆI

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JA

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JA REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Vukovar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU LUKA-VUKOVAR D.O.O. Vinkovci,

Више

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI

OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2016. 30.09.2016. MEĐUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2016. 30.09.2016. U prvih devet mjeseci 2016. godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 1.205.770.925,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 2011. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 10 01581392

Више

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc

Microsoft Word - PRISLIGA d.o.o., TISNO.doc REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Šibenik IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI PRISLIGA D.O.O., TISNO Šibenik, srpanj 2012. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DRUŠTVU 2 Djelokrug rada

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2015 do 30.6.2015 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03674223 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080004355 Osobni identifikacijski

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog. Razdoblje izvještavanja:..206 do 3.2.206 Matični broj (MB): 0924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040258 Osobni identifikacijski broj 2298253360

Више

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3

LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava Ploče OIB: LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD DO 3 LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 LUKA PLOČE d.d. REVIDIRANI NEKONSOLIDIRANI IZVJEŠTAJ ZA RAZDOBLJE OD 01.01. DO 31.12.2014. Ploče, travanj 2015. godine SADRŽAJ: a)

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.9.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Analiza poslovanja HNK HAJDUK

Analiza poslovanja HNK HAJDUK Split, 26.09.2013.god. Analiza poslovanja HNK Hajduk Split Pročelnica Službe za unutarnju reviziju: Alma Peroš SADRŽAJ: 1. Osnovne informacije 1.1. Vlasnička struktura 1.2. Djelatnost 2. Financijsko stanje

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični br Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 01924737 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040211518 Osobni identifikacijski

Више

Tablica broj 1

Tablica broj 1 REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Koprivnica IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆINA NOVO VIRJE Koprivnica, srpanj 2015. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O OPĆINI 2 Djelokrug i unutarnje

Више

(Microsoft Word - Tromjese\350ni izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc)

(Microsoft Word - Tromjese\350ni  izvje\232taji_300911_nerevidirani_konsolidirani.doc) ULJANIK d.d. Pula Konsolidirani Tromjesečni izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2011. Pula, listopad 2011. SADRŽAJ Financijski izvještaji Konsolidirana bilanca Konsolidirani račun dobiti

Више

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 5.986.427.485,99 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 204. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 00539 080048

Више

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web: Tel.: +385 (0) 51

Brodogradilište d.d. HR RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p web:   Tel.: +385 (0) 51 Brodogradilište d.d. HR 51000 RIJEKA, Liburnijska 3 HRVATSKA, p.p. 197 e-mail: gmanageroffice.3maj @uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 51 611-111 +385 (0) 51 611-000 Fax.: +385 (0) 51 611-870

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za prvo tromjesečje 2010. godine Ploče, travanj 2010. godine Sadržaj: Konsolidirana

Више

Korporativne komunikacije

Korporativne komunikacije Dalekovod grupa Marijana Čavića 4 10 000 Zagreb Izvještaj poslovodstva za treći kvartal 2010. godine Objavljeno 29.10.2010. godine Nerevidirano, konsolidirano Zagreb, 29.listopada. 2010. godine SADRŢAJ:

Више

AG-Nerevidirani_4Q2017

AG-Nerevidirani_4Q2017 Adris Grupa d.d. Tromjesečni nerevidirani financijski izvještaji na dan 31. prosinca 2017. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122;

Више

TFI-POD Q xls

TFI-POD Q xls PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2010 do 31.3.2010 Matični broj (MB): 00688550 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA

BILANCA stanje na dan Naziv pozicije AOP oznaka Prethodno razdoblje Tekuće razdoblje AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITA BILANCA stanje na dan 3.03.200. Naziv pozicije Prethodno Tekuće AKTIVA A) POTRAŢIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA I. NEMATERIJALNA IMOVINA II. MATERIJALNA IMOVINA III. DUGOTRAJNA

Више

TFI-POD

TFI-POD Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 30.06.2017. Matični broj (MB): 03715957 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati

Referentna stranica ,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Mati Referentna stranica 3.557.02.4,25 Kontrolni broj GODIŠNJI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ PODUZETNIKA za 205. godinu Vrsta posla: 777 Vrsta izvještaja: Matični broj (MB): Matični broj suda (MBS): 0 0638840 080432283

Више

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls

3 Kons 1 Q 2012 xls.xls Prilog. Razdoblje izvještavanja: 0.0.202 do 3.03.202 Matični broj (MB): 03333477 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040000833 Osobni identifikacijski broj

Више

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z

Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje A) POTRAŽIVANJA Z Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

NACRT

NACRT REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD PAG Zadar, listopad 2017. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O GRADU 2 Djelokrug i unutarnje ustrojstvo

Више

pdfTFI-POD

pdfTFI-POD OLYMPIA VODICE D.D. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI 01.01.2013. 30.06.2013. MEðUIZVJEŠTAJ UPRAVE ZA RAZDOBLJE OD 01.01.2013. 30.06.2013. U prvom polugodištu 2013.-e godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od

Више

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc

Microsoft Word - POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA d.d..doc POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ RIJEKA PROMETA D.D. ZA RAZDOBLJE OD 1.1. DO 30.6.2011. GODINE Rijeka, srpanj 2011. godine S A D R Ž A J STRANA: RAČUN DOBITI I GUBITKA ZA 1.1.-30.6. 2011. GODINE 3 IZVJEŠTAJ O OSTALOJ

Више

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo Zagreb, Miramarska cesta 24 FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2016. Zagreb, listopad 2016. godine JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

Више

Izvještaj uprave GRUPA.pdf

Izvještaj uprave GRUPA.pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. 71 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2016. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_

Adris_Q4_naslovnica_međuizvještaj_ Adris Grupa d.d. Tromjesečni financijski izvještaji na dan 31. prosinac 2012. godine Adris Grupa d.d. / Obala Vladimira Nazora 1 / 52210 Rovinj, Hrvatska tel.: +385 (0)52 801 000, 801 122; fax: +385 (0)52

Више

BILANCA stanje na dan 31. prosinca godine Obrazac BIL VP 152 Obveznik: RKP: 24711, MB: Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje do

BILANCA stanje na dan 31. prosinca godine Obrazac BIL VP 152 Obveznik: RKP: 24711, MB: Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje do BILANCA stanje na dan 31. prosinca 2015. godine Obrazac BIL VP 152 Obveznik: RKP: 24711, MB: 03224244 Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra 10298 Bistra, Bolnička 21 Razina:

Више

GRUPA tekst pdf

GRUPA tekst pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.09.2014. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.12.2014 Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski broj

Више

GRUPA PLAVA LAGUNA pdf

GRUPA PLAVA LAGUNA pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.06.2011. AOP oznaka Prethodno razdoblje 2 3 4 Tekuće razdoblje A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA Zagreb, travanj 2010.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA Zagreb, travanj 2010. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA Zagreb, travanj 2010. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O HRT 2 Djelokrug rada i unutarnje ustrojstvo

Више

PLIVA d

PLIVA d LUKA PLOČE d.d. Trg kralja Tomislava 21 20 340 Ploče OIB: 51228874907 GRUPA LUKA PLOČE d.d. Konsolidiran i nerevidiran izvještaj za treće tromjesečje 2010. godine Ploče, listopad 2010. godine Sadržaj:

Више

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc

Microsoft Word - Tromjesečni_Izvjestaj 1Q2012.doc Godišnji izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. (revidirani izvještaji) Zagreb, 30. travanj 2018. Sadržaj a) Izvješće Uprave b) Revidirani godišnji financijski izvještaji I. Bilanca

Више

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U

KREDITNA BANKA ZAGREB DD Za razdoblje: Bilanca financijske institucije (iznosi u tisućama kn) Pozicija AOP A) U Bilanca financijske institucije Pozicija AOP 31.12.28. 31.3.29. A) UKUPNA AKTIVA (AOP 2 do 11) 1 1.485.739 1.415.843 Novac na računu i u blagajni (gotovina) 2 33.814 22.83 Depoziti kod Hrvatske narodne

Више

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls

HDEL-R-A TFI-POD 1Q xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 31.3.2014 Matični broj (MB): 00688550 Tromjese čni financijski izvještaj poduzetnika TFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 080026348 Osobni identifikacijski

Више

Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan AKTIVA Broj pozicije Op

Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan AKTIVA Broj pozicije Op Obrazac: IFP-ID-2 Izvještaj o financijskom položaju IZVJEŠTAJ O FINANCIJSKOM POLOŽAJU INVESTICIJSKOG DRUŠTVA na dan 3.2.208 AKTIVA Broj pozicije Opis pozicije AOP 3.2. prethodne Na izvještajni datum tekućeg

Више

TFI POD

TFI POD 2 Devetomjese ni izvještaj za 2012.godinu 3 5 BILANCA stanje na dan 30.09.2012. Naziv pozicije Prethodno Teku e A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLA ENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033)

Више

- UPUTSTVO ZA IZRADU I NAČIN DOSTAVE PROJEKCIJE POSLOVANJA DRUŠTVA ZA FAKTORING Sarajevo, mart / ožujak godine

- UPUTSTVO ZA IZRADU I NAČIN DOSTAVE PROJEKCIJE POSLOVANJA DRUŠTVA ZA FAKTORING Sarajevo, mart / ožujak godine - UPUTSTVO ZA IZRADU I NAČIN DOSTAVE PROJEKCIJE POSLOVANJA DRUŠTVA ZA FAKTORING Sarajevo, mart / ožujak 2019. godine Na temelju čl. 5. stav (1) tačka h) i 23. stav (1) tačka d) Zakona o Agenciji za bankarstvo

Више

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf

Izjava Uprave o finan. polozaju za 3.Q pdf HOTELI PODGORA d.d. PODGORA FINANCIJSKO IZVJEŠĆE Za razdoblje VII-IX 2010. Podgora, 31.10.2010. PRILOG 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2010 do 30.09.2010 Matični broj (MB): 03324842 Tromjesečni financijski

Више

Financijsko izvješće za III tromjesečje Solaris d.d (konsolidirano)

Financijsko izvješće za III tromjesečje Solaris d.d (konsolidirano) Obveznik: SOLARIS DD KONSOLIDIRANA BILANCA (Grupa Solaris) stanje na dan 30.09.2017. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033) I.

Више

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls

SH grupa TFI-POD_KONSOLIDIRANI_NEREVIDIRANI_Q3_2014_HRV.xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014 do 30.09.2014. Matični broj (MB): 3426980 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 060004796 Osobni identifikacijski broj

Више

Financijsko izvješće za I polugodište Solaris d.d (konsolidirano)

Financijsko izvješće za I polugodište Solaris d.d (konsolidirano) Obveznik: SOLARIS DD KONSOLIDIRANA BILANCA (Grupa Solaris) stanje na dan 30.06.2017. Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA (003+010+020+029+033) I.

Више

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011.

FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE Rovinj, 30. siječnja 2011. FINANCIJSKA NEREVIDIRANA IZVJEŠĆA ZA ČETVRTO TROMJESEČJE 200. Rovinj, 30. siječnja 20. SADRŽAJ:. Međuizvještaj poslovodstva 2. Financijska izvješća konsolidirana 3. Financijska izvješća nekonsolidirana

Више

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo Zagreb, Miramarska cesta 24 FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2016. Zagreb, travanj 2016. godine JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo

Више

Godišnje konsolidirano izvješće za 2016.godinu - Grupa Solaris-2.pdf

Godišnje konsolidirano izvješće za 2016.godinu - Grupa Solaris-2.pdf Solaris d.d., Šibenik GODIŠNJE KONSOLIDIRANO IZVJEŠE ZA 2016. GODINU Šibenik, travanj 2016.godine Obveznik: SOLARIS DD KONSOLIDIRANA BILANCA (Grupa Solaris) Naziv pozicije AKTIVA A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI

Више

KD AUTOTROLEJ d

KD AUTOTROLEJ d - Izvještaj o radu za 2016. g. Rijeka, svibanj 2017. godine U razdoblju od 15. siječnja 2016. godine do 30. prosinca 2016. godine Nadzorni odbor KD Autotrolej d.o.o. djeluje u sastavu: 1. IVO SIMPER, Grad

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični bro

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični bro Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2016. do 31.12.2016. Matični broj (MB): 03026264 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 070020360 Osobni identifikacijski

Више

GRUPA PL PRIVI.pdf

GRUPA PL PRIVI.pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 30.09.2011. AOP oznaka Prethodno razdoblje 2 3 4 Tekuće razdoblje A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Gospić IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆA BOLNICA GOSPIĆ Gospić, ožujak 2013.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Gospić IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆA BOLNICA GOSPIĆ Gospić, ožujak 2013. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Gospić IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI OPĆA BOLNICA GOSPIĆ Gospić, ožujak 2013. S A D R Ž A J I. PODACI O BOLNICI 2 Djelokrug rada i unutarnje ustrojstvo

Више

(Microsoft Word - Zdravstveno veleu\350ili\232te u Zagrebu.doc)

(Microsoft Word - Zdravstveno veleu\350ili\232te u Zagrebu.doc) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZDRAVSTVENO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU Zagreb, veljača 2011. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O VELEUČILIŠTU 2 Djelokrug rada i unutarnje

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zagreb IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI GRAD VELIKA GORICA Zagreb, srpanj 2010. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O GRADU 2 Djelokrug rada i unutarnje

Више

TFI-POD xls

TFI-POD xls coning grupa coning turizam d.d. varaždin dioničko društvo za turizam, poslovno posredovanje i trgovinu, m.b. 0214361 a. šenoe 4-6, 42000 varaždin, croatia telefon +385 (42) 333-333 fax +385 (42) 333-222

Више

GFI-POD xls.xls

GFI-POD xls.xls Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 1.1.2014. do 31.12.2014. Matični broj (MB): 03026264 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 070020360 Osobni identifikacijski

Више

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls

Konsolidirano i nerevidirano izvješće1Q-2010_TFI-POD.xls PRILOG. Razdoblje izvještavanja:..200 do 3.3.200 Matični broj (MB): 0327553 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 08000093 Osobni identifikacijski broj 479242222

Више

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za 2017. godinu R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA GRADONAČELNIK KLASA: 023-01/18-04/125 URBROJ:

Више

TFI-POD_ xls

TFI-POD_ xls PRILOG. Razdoblje izvještavanja: 0/0/200 do 3/03/200 Matični broj (MB): 06790 Tromjesečni financijski izvještaj poduzetnika-tfi-pod Matični broj subjekta (MBS): 080245039 Osobni identifikacijski broj 7499246

Више

Microsoft Word _4Q_konsolidirano.doc

Microsoft Word _4Q_konsolidirano.doc d.d. HR 52100 PULA, Flaciusova 1, HRVATSKA, p.p. 114 e-mail: uljanik@uljanik.hr, web: www.uljanik.hr Tel.: +385 (0) 52 213 044 +385 (0) 52 373 102 +385 (0) 52 373 339 Fax.: +385 (0) 52 373 646 ULJANIK

Више

a)

a) REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI POREZNA UPRAVA Zagreb, listopad 2017. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O POREZNOJ UPRAVI 2 Djelokrug i unutarnje ustrojstvo 2

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2017. do 31.12.2017. Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b

Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: do Matični broj (MB): Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični b Prilog 1. Razdoblje izvještavanja: 01.01.2018. do 31.12.2018. Matični broj (MB): 03715957 Godišnji financijski izvještaj poduzetnika GFI-POD Matični broj subjekta (MBS): 040004561 Osobni identifikacijski

Више

Microsoft Word - RI doc

Microsoft Word - RI doc ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Бранка Загорца 2 Република Српска, БиХ Тел: +387 (0 ) 51 / 211 286 Факс:+387 (0)51 / 211 312 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај

Више

Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije

Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije Očitovanje na primjedbe i prijedloge dostavljene u sklopu javne rasprave o Nacrtu odluke o kontnom planu za kreditne institucije 16. listopada 2017. SADRŽAJ UVOD... 1 I. PROPISANI KONTNI PLAN... 2 II.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013.

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013. REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Sisak IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA Sisak, listopad 2013. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O STRANCI 2 Djelokrug

Више

TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE nekonsolidirani- -među izvještaj poslovods

TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE nekonsolidirani- -među izvještaj poslovods TERMES GRUPA d.d. F. K. Frankopana 99 O S I J E K FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI ZA RAZDOBLJE 1. 1. - 31. 3. 2017. -nekonsolidirani- -među izvještaj poslovodstva- -izjava o odgovornosti- Osijek, travanj, 2017.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE VARAŽDIN Varaždin, ož

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE VARAŽDIN Varaždin, ož REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE VARAŽDIN Varaždin, ožujak 2015. S A D R Ž A J stranica I. PODACI O DOMU

Више

meduizvj GRUPA.pdf

meduizvj GRUPA.pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA d.d. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2012. AOP oznaka Prethodno razdoblje 2 3 4 Tekuće razdoblje A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више

Microsoft Word - Predmet 7 - Finansijsko izvjestavanje 2 maj 2019 RJESENJE

Microsoft Word - Predmet 7 - Finansijsko izvjestavanje 2 maj 2019 RJESENJE КОМИСИЈА ЗА РАЧУНОВОДСТВО И РЕВИЗИЈУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНОГ ЗВАЊА СЕРТИФИКОВАНИ РАЧУНОВОЂА (ИСПИТНИ ТЕРМИН: МАЈ 2019. ГОДИНЕ) ПРЕДМЕТ 7: ФИНАНСИЈСКО ИЗВЈЕШТАВАЊЕ 2 I - ТЕСТ

Више

Grupa Plava laguna pdf

Grupa Plava laguna pdf Obveznik: PLAVA LAGUNA D.D. Naziv pozicije 1 BILANCA stanje na dan 31.03.2011. AOP Prethodno Tekuće razdoblje oznaka razdoblje 2 3 4 A) POTRAŽIVANJA ZA UPISANI A NEUPLAĆENI KAPITAL B) DUGOTRAJNA IMOVINA

Више