Microsoft Word _36monsoF_202.docx

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word _36monsoF_202.docx"

Транскрипт

1 Заседање свештенства генерална конференциjа Заседање свештенства 2. октобар год. Tри П код избора слобода избора избор одговорност Томас С. Монсон Tри П код избора Од председника Томаса С. Монсона Сви смо ми дошли на ову земљу са свим алатима потребним за доношење исправних избора. Моја вољена браћо у свештенству, моја искрена молитва вечерас је да могу да уживам помоћ нашег Небеског Оца при указивању на оне ствари за које осећам потребу да их поделим са вама. Недавно сам размишљао о изборима и њиховим последицама. Једва да прође сат времена а да нисмо позвани да направимо изборе једне или друге врсте. Неки су безначајни, неки много далекосежнији. Неки неће донети разлику у погледу на вечност а други ће направити потпуну разлику. Док сам промишљао о различитим аспектима избора, сврстао сам их у три категорије: Први, право на избор; други, прихватање одговорности за избор; и трећи, последице избора. Ја их називам три П код избора.

2 Прво помињем право на избор. Тако сам захвалан брижном Небеском Оцу за Његов дар слободе деловања, или право да бирамо. Председник Дејвид О. Мекеј, девети председник Цркве, је рекао: Поред даровања самог живота, право да управљамо тим животом је највећи Божји дар људима. 1 Знамо да смо имали нашу слободу деловања пре него што је постао овај свет и да је Луцифер покушао да је одузме од нас. Он није имао поверење у начело слободе деловања или у нас, и заступао је наметнуто спасење. Инсистирао је да са његовим планом нико неће бити изгубљен, али, чини се, није схватао или можда није марио, да поред тога, нико не би био ни мудрији, ни јачи, ни самилоснији или захвалнији да је следио његов план. Ми, који смо одабрали Спаситељев план, знали смо да бисмо започели неизвесно, тешко путовање, јер бисмо ходали путевима световним и грешили и спотицали се, прекидајући везу са Оцем. Али Прворођенац у Духу понудио је себе као жртву да би се измирио за грехе свих. Кроз неизрециву патњу Он је постао Велики Откупитељ, Спаситељ целог људског рода, омогућавајући нам безбедан повратак нашем Оцу. Пророк Лехи нам говори: Стога су људи слободни по телу. И све им jе дато што jе корисно за човека. И слободни су да одаберу слободу и вечни живот, по великом Посреднику свих људи, или да одаберу ропство и смрт, по ропству и моћи ђаволскоj. Јер он настоји да сви људи буду бедни као што је он сам. 2 Браћо, у каквим год околностима да се нађемо, увек ћемо имати право да бирамо. Затим, уз право да бирамо долази прихватање одговорности за избор. Не можемо бити неутрални; нема средине. Господ то зна. Луцифер то зна. Докле год живимо на овој земљи, Луцифер и његове војске никада неће напустити наду да ће полагати право на наше душе. Наш Небески Отац нас није покренуо на наше путовање ка вечности без обезбеђивања начина преко ког бисмо примили од Њега Богом дато усмеравање, како би помогао наш безбедан повратак на крају смртничког живота. Говорим о молитви. Такође говорим о шаптајима тог мирног, тихог гласа унутар сваког од нас, и не занемарујем Света писма, писана од стране морнара који су успешно препловили мора која и ми морамо прећи. Сви смо ми дошли на ову земљу са свим алатима потребним за доношење исправних избора. Пророк Морони нам говори: Дух Христов даје се сваком човеку да би распознавао добро од зла. 3

3 Окружени смо - понекад чак бомбардовани - порукама непријатеља. Послушајте неке од њих; без сумње су вам познате: Само овај пут неће ништа променити. Не брини; неће нико знати. Можеш престати да пушиш - или пијеш - или користиш дрогу кад год хоћеш. Сви то раде, тако да не може бити толико лоше. Лажи су бескрајне. Мада ћемо се на нашем путовању сусретати са дилемама и кривинама на путу, једноставно не можемо платити луксуз заобилазног пута са ког се можда никада не вратимо. Луцифер, тај лукави шарени фрулаш, свира своју веселу мелодију и одвлачи наивне од сигурности њиховог одабраног пута, од савета брижних родитеља, од сигурности Божјих учења. Он не тражи само такозване отпаднике од друштва него све нас, укључујући и саме одабранике Божје. Цар Давид је слушао, колебао се, а затим пао. Тако је и Каин у раније доба, а Јуда Искариотски у каснијем периоду. Његови поступци су подмукли, његове жртве бројне. У 2. Нефију читамо: И друге ће умирити и уљуљкати их у сигурности телесној 4 Друге он обмањује и говори им да пакла нема... док их не шчепа страшним ланцима својим 5 И тако ђаво вара душе њихове и одводи их сигурно доле у пакао. 6 Када смо суочени са важним изборима, како одлучујемо? Да ли подлежемо обећању тренутног задовољства? Нашим нагонима и страстима? Притиску наших пријатеља? Не будимо неодлучни као Алиса, из класика Луиса Керола Алиса у земљи чуда. Сетићете се да она долази на раскрсницу са два пута испред себе, где се сваки пружа напред али у супротном смеру. Суочила се са мачком Кезалом когa Алиса пита: Који пут да следим? Мачак одговара: Зависи где желиш да идеш. Ако не знаш где желиш да идеш, није важно којим путем идеш. 7 За разлику од Алисе, ми сви знамо где желимо да идемо, и важно је којим путем идемо, јер, бирајући свој пут, бирамо наше одредиште. Одлуке су стално пред нама. Да бисмо их учинили мудрим потребна је храброст храброст да кажемо не, храброст да кажемо да. Одлуке заиста одређују судбину.

4 Молим вас да одлуку донесете баш овде, управо овде, не да одступите од пута који ће водити до нашег циља: вечног живота са нашим Оцем на Небу. Дуж тог равног и исправног пута постоје и други циљеви: служење мисије, храмско венчање, активност у Цркви, проучавање Светих писама, молитва, храмски рад. Постоје безбројни достојни циљеви које треба да остваримо док путујемо кроз живот. Потребна је наша посвећеност да их досегнемо. На крају, браћо, говорим о последицама избора. Сви наши избори имају последице, од којих неке имају мало или никакве везе са нашим вечним спасењем, а друге у сваком погледу имају. Да ли носите зелену или плаву мајицу не значи ништа у дугој трци. Међутим, да ли ћете притиснути тастер на компјутеру који ће вас одвести до порнографије може направити велику разлику у вашем животу. Направићете само један искорак са правог и безбедног пута. Уколико вас пријатељ притиска да пијете алкохол или да пробате дрогу и ви подлегнете притиску, скрећете са пута са ког се можда нећете вратити. Браћо, било да смо дванаестогодишњи ђакони или зрели високи свештеници, ми смо пријемчиви. Задржимо наше погледе, наша срца и нашу одлучност усмерене на тај циљ, који је вечан и достојан сваке цене коју ћемо морати да платимо, без обзира на жртву коју морамо поднети да га досегнемо. Нема искушења, ни притиска, ни саблазни која нас може обузети уколико јој не допустимо. Ако начинимо погрешан избор не можемо никога кривити осим себе. Председник Бригам Јанг је једном приликом представио ову истину говорећи о себи. Рекао је: Уколико би брат Бригам одабрао погрешан колосек и био искључен из царства небеског, нико не би био крив осим брата Бригама. Ја сам једино биће на небу, земљи или паклу, које може бити криво. Наставио је: То се подједнако односи на сваког свеца последњих дана. Спасење је лични поступак. 8 Апостол Павле нас је уверавао: Друго искушење не дође на вас осим човечијега; али jе веран Бог коjи вас неће пустити да се искушате већма него што можете, него ће учинити с искушењем и краj, да можете поднети. 9 Сви смо доносили погрешне изборе. Ако већ нисмо исправили такве изборе, уверавам вас да постоји начин да то учините. Тај процес се зове покајање. Молим вас да исправите своје грешке. Наш Спаситељ је умро да би вама и мени обезбедио тај благословен дар. Иако пут није лак, обећање је стварно: Ако греси ваши буду као скерлет, постаће бели као снег. 10 И ја, Господ, више их се не спомињем. 11 Не ризикујте ваш вечни живот. Ако сте згрешили, што пре започнете свој повратак назад, пре ћете наћи свој сладак мир и радост, који долазе са чудом праштања.

5 Браћо, ви сте племенитог порекла. Вечни живот у царству нашег Оца је ваш циљ. Такав циљ се не постиже у једном славном покушају, него је пре резултат праведног живљења током целог живота, скупљања мудрих избора, чак и сталности сврхе. Као и за све заиста вредно, награда вечног живота захтева напор. Света писма су јасна: Гледајте да чините... како вам је заповедио Господ Бог ваш: не сврћите ни надесно, ни налево. Целим путем, који вам је заповедио Господ Бог ваш, Идите. 12 На крају бих желео да поделим са вама пример особе која је рано у свом животу одабрала своје циљеве. Говорим о брату Клејтону М. Кристенсену, члану Цркве који је професор пословног менаџмента у пословној школи на универзитету Харвард. Када је имао 16 година, брат Кристенсен је одлучио, између осталог, да се неће бавити спортом недељом. Годинама касније, када је похађао универзитет на Оксфорду, у Енглеској, играо је на позицији центра у кошаркашком тиму. Те године имали су сезону без пораза и прошли кроз такмичење у истом рангу са NCAA кошаркашким првенством и Сједињеним Државама. Своје утакмице добијали су прилично лако током такмичења, и дошли до полуфинала. Тада је брат Кристенсен погледао распоред и на свој ужас видео да је финална утакмица заказана за недељу. Он и тим су тако напорно радили да стигну ту где су а он је био стартни центар. Отишао је до свог тренера са својом недоумицом. Његов тренер није имао саосећања и рекао је брату Кристенсену да очекује од њега да игра на утакмици. Пре финалне утакмице, међутим, била је полуфинална утакмица. Нажалост, други центар је ишчашио раме, што је повећало притисак на брата Кристенсена да одигра финалну утакмицу. Отишао је у своју хотелску собу. Клекнуо је. Питао је свог Небеског Оца да ли би то било у реду, само једном, да одигра ту утакмицу у недељу. Рекао је да је одговор примио пре него што је завршио молитву: Клејтоне, зашто ме то уопште и питаш? Ти знаш одговор. Отишао је до свог тренера и рекао му како му је жао што не може играти на финалној утакмици. Затим је отишао на недељно богослужење у локално одељење, док је његов тим играо без њега. Молио се за њихов успех. Победили су.

6 Та тешка одлука, прожета вером, донета је пре тридесет година. Брат Кристенсен је рекао да је, како је време пролазило, увидео да је то једна од најзначајнијих одлука које је икада донео. Било би веома лако да је рекао: Знате, по правилу, држање Шабата светим је исправна заповест, али у мојим посебним олакшавајућим околностима је у реду, само овај пут, ако то не учиним. Међутим, он каже да би читав његов живот био бескрајан ток олакшавајућих околности, и када би прешао линију само тај један пут, следећег пута то би било нешто тако захтевно и битно, да би било лакше прећи ту линију поново. Лекција коју је научио је да је лакше држати заповести 100%, него 98%.13 Моја вољена браћо, будимо испуњени захвалношћу за право на избор, спремни на прихватање одговорности за избор, и увек будимо свесни последица избора. Као носиоци свештенства, сви смо ми уједињени у квалификовању за усмеравајући утицај нашег Небеског Оца док пажљиво и исправно бирамо. Укључени смо у дело Господа Исуса Христа. Попут оних из древних времена, одговорили смо на Његов позив. На Његовом смо задатку. Успећемо у тој светој заповести: Очистите се ви који носите суде Господње. 14 Да тако може да буде, моја је достојанствена и понизна молитва, у име Исуса Христа, нашег Учитеља, амен. Напомене 1. David O. McKay (2003. год.), стр Нефи 2: Морони 7: Нефи 28:21. 5.

7 2. Нефи 28: Нефи 28: Прилагођено из Lewis Carroll, Alice s Adventures in Wonderland (1898. год.), стр Teachings of Presidents of the Church: Brigham Young (1997. год.), стр Посл. Коринћанима 10: Исаија 1: Учење и завети 58: Књ. Моjсиjева 5: Видети Clayton M. Christensen, Decisions for Which I ve Been Grateful (Brigham Young University Idaho devotional, 8. јун, год.), 14.

8 Исаија 52:11. Liahona новембар год.

Microsoft Word _56arnolF_202.docx

Microsoft Word _56arnolF_202.docx Недељно поподневно заседање генерална конференциjа Недељно поподневно заседање 3. октобар 2010. год. Шта си учинио са моjим именом? послушност заповести Исус Христ генерална конференциjа Шта си учинио

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

April 2010 Priesthood Session---35 President Henry B. Eyring xxx Language p.1 Радите свом марљивошћу Председник Хенри Б. Ајринг, Први саветник у Првом

April 2010 Priesthood Session---35 President Henry B. Eyring xxx Language p.1 Радите свом марљивошћу Председник Хенри Б. Ајринг, Први саветник у Првом April 2010 Priesthood Session---35 President Henry B. Eyring xxx Language p.1 Радите свом марљивошћу Председник Хенри Б. Ајринг, Први саветник у Првом председништву Mи треба да научимо нашу дужност од

Више

Microsoft Word _43jenseF_202.docx

Microsoft Word _43jenseF_202.docx Недељно јутарње заседање генерална конференциjа Недељно јутарње заседање 3. октобар 2010. год. Свети Дух и откривење сведочанство Свети Дух откривење молитва Мормонова књига Исус Христ генерална конференциjа

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

General Young Women Meeting, 27 March Ann M. Dibb xxx Language p.1 Будите храбре Од Ен М. Диб, друге саветнице у Врховном председништву Мла

General Young Women Meeting, 27 March Ann M. Dibb xxx Language p.1 Будите храбре Од Ен М. Диб, друге саветнице у Врховном председништву Мла General Young Women Meeting, 27 March 2010 ---61 Ann M. Dibb xxx Language p.1 Будите храбре Од Ен М. Диб, друге саветнице у Врховном председништву Младих жена Водичи из Књиге Исуса Навина, ујединиће се

Више

Microsoft Word _24edgleF_202.docx

Microsoft Word _24edgleF_202.docx Суботње поподневно заседање генерална конференциjа Суботње поподневно заседање 2. октобар 2010. год. Вера - Избор је ваш вера слобода избора сведочанство Исус Христ генерална конференциjа Вера Избор је

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život?

Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kako vam life coach može pomoći da promijenite svoj život? Možda ste se zapitali što je uopće life coach

Више

Rano učenje programiranj

Rano učenje programiranj PREGLED ALATA ZA RANO UČENJE PROGRAMIRANJA Ivana Ružić, I. osnovna škola Čakovec Programiranje - nova pismenost Živimo u svijetu u kojem tehnologija brzo napreduje. Način na koji radimo, komuniciramo,

Више

Microsoft Word _44cookmF_202.docx

Microsoft Word _44cookmF_202.docx Недељно јутарње заседање генерална конференциjа Недељно јутарње заседање 3. октобар 2010. год. Будите пример верницима пример вера морал стандарди омладина генерална конференциjа Будите пример верницима

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian

The Prince Becomes a Shepherd Serbian Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO

LEKCIJA 31 - FINANCIJE - 2. DIO RAZINA 2 LEKCIJA 15 FINANCIJE - 2. DIO Andrew Wommack U prethodnoj sam lekciji objasnio kako je Božja volja Vaše napredovanje. Postoje ključevi kako to funkcionira. U Luki 6:38 piše: "Dajite i dat će vam

Више

2

2 2 Ne možemo svoje ideje ostvariti bez drugih ljudi. Naš biznis ne može rasti bez drugih ljudi. Ne možemo sve sami. Ne moramo sve sami. Možemo i trebamo pronaći i zaposliti ljude bolje od sebe. Krenuli

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава-православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: IV-34 Образовни профил: мастер

Више

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si

VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si VAŽNOST I MOĆ NETWORKINGA Zato što je istina s kim si, takav si TKO JE OKO NAS PRESUDNO JE ZA NAŠ USPJEH U POSLU I ŽIVOTU Pa ako itko zna networking to smo mi na Balkanu oduvijek se tu išlo na janjetine

Више

March 16, 2007 (10:00 AM)

March 16, 2007 (10:00 AM) April 2010 Saturday Morning Session---13 Sister Julie B. Beck, xxx Language p.1 И на слушкиње [ћу] у оне дане излити дух свој Oд Џули Б. Бек, врховне председнице Потпорног друштва Знамо да смо успешни

Више

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA

DNEVNA PRIPREMA ZA OGLEDNI SAT IZ VJERONAUKA DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O SATU/SUSRETU Škola: OŠ Čakovci, Čakovci Razred: 1. a. Vjeroučitelj: Josip Vuk Nastavna cjelina: Isus susreće ljude Nastavna tema: Isus se brine za sve

Више

April 2010 Sunday Afternoon Session---51 Elder Russell M. Nelson xxx Language p. 1 Генерације повезане у љубави Oд старешине Расела М. Нелсона, из Већ

April 2010 Sunday Afternoon Session---51 Elder Russell M. Nelson xxx Language p. 1 Генерације повезане у љубави Oд старешине Расела М. Нелсона, из Већ April 2010 Sunday Afternoon Session---51 Elder Russell M. Nelson xxx Language p. 1 Генерације повезане у љубави Oд старешине Расела М. Нелсона, из Већа Дванаесторице апостола Наше урођене тежње за породичним

Више

SVI SMO POZVANI NA SVETOST

SVI  SMO  POZVANI  NA  SVETOST Nedjelja, 13.12.2015.g. Ovaj današnji članak posvetio sam dvjema dragim sestrama u vjeri koje 1 / 23 su me, svaka na svoj način ohrabrile ovih dana kada sam prolazio teške kušnje u svojem životu. Članak

Више

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA

The Prince Becomes a Shepherd Serbian PDA Библија за дјецу представља Принц постаје пастир написао: Edward Hughes Илустровао: M. Maillot; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

"February 19, 2003 (12:10 PM)

February 19, 2003 (12:10 PM) April 2010 Sunday Afternoon Session---52 Elder Robert D. Hales, xxx Language p.1 Наша дужност према Богу: Мисија родитеља и вођа младе генерације Од старешине Роберт Д. Хеjлса, из Већа Дванаесторице апостола

Више

Microsoft Word _55mazzaF_202.docx

Microsoft Word _55mazzaF_202.docx Недељно поподневно заседање генерална конференциjа Недељно поподневно заседање 3. октобар 2010. год. Заобиђимо замку греха грех покајање генерална конференциjа Заобиђимо замку греха Oд старешине Хаира

Више

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi Nika Ivana Medić 4. c Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povijesti. Crkva sv. Donata najstarija je crkva u Zadru, kamena, velika i prekrasna.

Више

REMEMBER WHO YOU ARE

REMEMBER WHO YOU ARE General Young Women Meeting, 27 March 2010 ---63 Elaine S. Dalton xxx Language p.1 Не заборавите ко сте! Од Илејн С. Далтон, врховне председнице младих жена Нема лепшег призора од младе жене која сија

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Upravljanje vremenom Praktikum iz poslovne komunikacije i prezentacije Jelica Cincović (jelica@etf.rs) Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu 2018/2019 Uvod 24 sata za organizovanje našeg dana

Више

ПОРУКА ПРВОГ ПРЕДСЕДНИШТВА ЗА НОВЕМБАР ГОД. Браћо и сестре, како је лепо поново бити са вама. Као што знате, после нашег сусрета у априлу, ожало

ПОРУКА ПРВОГ ПРЕДСЕДНИШТВА ЗА НОВЕМБАР ГОД. Браћо и сестре, како је лепо поново бити са вама. Као што знате, после нашег сусрета у априлу, ожало ПОРУКА ПРВОГ ПРЕДСЕДНИШТВА ЗА НОВЕМБАР 2015. ГОД. Браћо и сестре, како је лепо поново бити са вама. Као што знате, после нашег сусрета у априлу, ожалошћени смо губитком тројице наших вољених апостола:

Више

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“

Михаило Меденица: „А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?!“ Значајно се писац и академик Љубомир Симовић запитао: А, шта бисмо с Косовом и да нам га врате?! Видите, поштовани господине Симовићу, и остали које ово питање толико мори, мене, рецимо, раздире- шта ћемо

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VIII-17 Образовни профил: мастер

Више

''OČE, NEKA BUDE TVOJA VOLJA, NE MOJA.''

''OČE,  NEKA  BUDE  TVOJA  VOLJA,  NE  MOJA.'' Četvrtak, 13.12.2012.g. 1 / 53 Prekrasno mi je ovo ''vrijeme priprave'', adventsko vrijeme. Stvarno se uzburka taj naš duhovni život, svakome na svoj način, ovisno kako tko traži odgovore i otvara svoje

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

COOK31

COOK31 April 2010 Sunday Morning Session---45 Elder Quentin L. Cook, xxx Language p.1 Следимо Исуса Христа Од старешине Квентина Л. Кука, из Већа Дванаесторице апостола Радујемо се због свега што је Спаситељ

Више

Presentación de PowerPoint

Presentación de PowerPoint 2. tromesečje 2019. Prezentacija biblijske pouke 29. jun 2019. Upamtite stih MALAHIJA 4,5.6: Evo Ja ću vam poslati Iliju proroka prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji; i on će obratiti srce otaca

Више

The Book of Mormon

The Book of Mormon April 2010 Saturday Afternoon Session---28 Elder David A. Bednar xxx Language p. 1 Стражите са свакијем трпљењем Од старешине Деjвида А. Беднара, из Већа Дванаесторице апостола Рани духовни систем упозорења...

Више

April 2010 Priesthood Session---31 Elder Dallin H. Oaks xxx Language p.1 Лечење болесних Од старешине Далина Х. Оукса, из Већа Дванаесторице апостола

April 2010 Priesthood Session---31 Elder Dallin H. Oaks xxx Language p.1 Лечење болесних Од старешине Далина Х. Оукса, из Већа Дванаесторице апостола April 2010 Priesthood Session---31 Elder Dallin H. Oaks xxx Language p.1 Лечење болесних Од старешине Далина Х. Оукса, из Већа Дванаесторице апостола Имамо ову свештеничку моћ и сви треба да будемо припремљени

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

Document2

Document2 IQ Festval - Laibach - Intervju za Nadlanu.com: Nismo deo YU scene! Muzika nadlanu.com Laibach, jedan od omiljenih i najuspešnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, ponovo dolazi u Beograd. Ovog puta

Више

Heaven Gods Beautiful Home Serbian CB

Heaven Gods Beautiful Home Serbian CB Библија за дјецу представља Небо, прелијепи Божији дом написао: Edward Hughes Илустровао: Lazarus Прилагодио: Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Више

Poslovni uzlet grada Gospića

Poslovni uzlet grada Gospića Sama ideja nije dovoljna 4 pravila za motiviranog i uspješnog poduzetnika Predavač: Sandro Kraljević, mag. psych. IDEJA ODLIČAN POČETNI IMPULS ZA USPJEH SVAKOG PODUZETNIKA Sjetite se trenutka kad ste osmislili

Више

Комплетан 180: Личне Сведочење Енди Еше, Оснивач МиссингПетс.цом 1. Моје име је Енди Еше, оснивач миссингпетс.цом. 2. Током мог живота, Бог ми је дао

Комплетан 180: Личне Сведочење Енди Еше, Оснивач МиссингПетс.цом 1. Моје име је Енди Еше, оснивач миссингпетс.цом. 2. Током мог живота, Бог ми је дао Комплетан 180: Личне Сведочење Енди Еше, Оснивач МиссингПетс.цом 1. Моје име је Енди Еше, оснивач миссингпетс.цом. 2. Током мог живота, Бог ми је дао две визије да помогне људима. 3. Први вид је миссингпетс.цом

Више

April 2010 Sunday Afternoon Session---57 Elder Neil L. Andersen xxx Language p.1 Причај ми приче о Исусу Од старешине Нила Л. Андерсена, из Већа Двана

April 2010 Sunday Afternoon Session---57 Elder Neil L. Andersen xxx Language p.1 Причај ми приче о Исусу Од старешине Нила Л. Андерсена, из Већа Двана April 2010 Sunday Afternoon Session---57 Elder Neil L. Andersen xxx Language p.1 Причај ми приче о Исусу Од старешине Нила Л. Андерсена, из Већа Дванаесторице апостола Већа лична вера у Исуса Христа припремиће

Више

Microsoft Word _57ballaF_202.docx

Microsoft Word _57ballaF_202.docx Недељно поподневно заседање генерална конференциjа Недељно поподневно заседање 3. октобар 2010. год. O, подмукле ли замисли Злога зависност Реч мудрости молитва Помирење генерална конференциjа O, подмукле

Више

Korisni savjeti za ispravno pranje zuba

Korisni savjeti za ispravno pranje zuba Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Korisni savjeti za ispravno pranje zuba Netko bi rekao da zaista nije potrebno pričati o ovome jer nije u

Више

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ Слободан Станишић Трагом Стефана Немање Copyright Слободан Станишић Copyright 2018 за ово издање Вулкан издаваштво Издавач: Вулкан издаваштво Суиздавач: Ружно паче

Више

Microsoft Word - PraviloZaCitanjeKanonaAkatista.docx

Microsoft Word - PraviloZaCitanjeKanonaAkatista.docx ПРАВИЛО ЗА ЧИТАЊЕ АКАТИСТА И КАНОНА Акатист је молитва која се обавезно узноси стојећи. Акатист има 12 делова од којих сваки садржи кондак, који се завршава узгласом Алилуја, и ирмос са групом стихова,

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VI-30 Образовни профил: мастер

Више

|b cookmF (English)

|b cookmF (English) Nedjeljno jutarnje zasjedanje opći sabor Nedjeljno jutarnje zasjedanje 03. listopad 2010. Budi uzorom vjernicima primjer vjera moral mjerila Mladi opći sabor Budi uzorom vjernicima Mary N. Cook prva savjetnica

Више

NORTH EAST TRANSPORTATION PARATRANSIT SERVICES

NORTH EAST TRANSPORTATION PARATRANSIT SERVICES ID br. Datum prijema Podneto elektronski Dokument potpun /Inicijali GREATER HARTFORD TRANSIT DISTRICT MOLBA ZA PREVOZ ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U SKLADU SA ZAKONOM ADA (Zakon o pravima Amerikanaca sa invaliditetom)

Више

|b arnolF (English)

|b arnolF (English) Nedjeljno poslijepodnevno zasjedanje opći sabor Nedjeljno poslijepodnevno zasjedanje 3. listopada 2010. Što ste učinili s mojim imenom? poslušnost zapovijedi Isus Krist opći sabor Što ste učinili s mojim

Више

Pages from 5527 lite guick guide from PDF - prevod_IO_FC - Serbian.doc

Pages from 5527 lite guick guide from PDF - prevod_IO_FC - Serbian.doc Pregled LCD ekran 1. Poklopac baterije 2. Taster za blokiranje 3. Poklopac USB konektora 4. USB konektor 5. Uključivanje/isključivanje i Reprodukcija/pauziranje 6. Jačina zvuka 7. MENI 8. Fn A B 9. REC

Више

Ti si voljena

Ti si voljena Estera Estera izdavač Good Morning Girls ( Dobro Jutro Djevojke) www.goodmorninggirls.org Copyright 2014 @ Good Morning Girls Izdano u Sjedinjenim Američkim Državama Ako nije drugačije naznačeno, svi citati

Више

knjiga 03.indd

knjiga 03.indd 15 3. Poglavlje Opće smjernice za aktivnosti učenja Ovo poglavlje opisuje neke od općih smjernica koje su pomogle roditeljima kada su svoju djecu učili novim vještinama. Pokušajte se koristiti ovim smjernicama

Више

Davanje i prihvatanje kritike

Davanje i prihvatanje kritike Davanje i prihvatanje kritike Praktikum iz poslovne komunikacije i prezentacije Jelica Cincović (jelica@etf.rs) Marko Mišić (marko.misic@etf.bg.ac.rs) Elektrotehnički fakultet u Beogradu, 2018/2019 Sadržaj

Више

"February 19, 2003 (12:10 PM)

February 19, 2003 (12:10 PM) April 2010 Saturday Morning Session---12 President Boyd K. Packer, xxx Language p.1 Моћ свештенства Од председника Боjда К. Пакера, председника Већа дванаесторице апостола Свештенство нема снагу коју треба

Више

KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE

KATEKIZAM  KATOLIČKE  CRKVE Petak, 02.11.2012.g. DANAS SAM POČEO SA MOLITVOM ZA NEVJERNIKE, PREMA PREPORUCI NAŠE 1 / 24 MAJČICE IZ MEĐUGORJA. JER DANAS, SVAKOG 2. U MJESECU, DRAGA MAJČICA DOLAZI I JAVLJA SE NA RAZNE NAČINE VIJDELICI

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-26 Образовни профил: мастер

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

Istražite se Paul Washer "Sami sebe okušajte jeste li u veri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? Već ako da u čemu

Istražite se Paul Washer Sami sebe okušajte jeste li u veri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? Već ako da u čemu Istražite se Paul Washer "Sami sebe okušajte jeste li u veri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? Već ako da u čemu niste valjani." (2. Kor. 13,5). Propovedaću vam večeras

Више

Microsoft Word - Verska nastava I do VI razred.doc

Microsoft Word - Verska nastava I do VI razred.doc ГОДИШЊИ (ГЛОБАЛНИ) ПЛАН РАДА НАСТАВНИКА Наставни предмет: ВЕРСКА НАСТАВА (ПРАВОСЛАВНИ КАТИХИЗИС) Разред: Шести Ред.број Н А С Т А В Н А Т Е М А / О Б Л А С Т Број часова по теми Број часова за остале обраду

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-8 Образовни профил: мастер

Више

Kako da podučiš ljude

Kako da podučiš ljude Kako da podučiš ljude ] بوس [ Bosanski Bosnian Dr. Ahmed b. Osman el-mezjed Prijevod: Senad Muhić Revizija: Ersan Grahovac 2013-1434 يف تعلم انلاس» اللغة ابلوسنية «د. حد بن عثمان املز د ترجمة: سناد موهيتش

Више

PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od

PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od PRAVILA o postupku ostvarivanja prava u vezi sa ličnim podacima korisnika Net TV usluge koje obrađuje Solford Na osnovu Politike privatnosti od 25.5.2018. godine koja se nalazi na sajtu Net TV Plus na

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-31 Образовни профил: мастер

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-11 Образовни профил: мастер

Више

7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, : "Budite sveti!" 19 Jahve reče Mojsiju: 2"Govori svoj zajednici Izraelaca i

7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, : Budite sveti! 19 Jahve reče Mojsiju: 2Govori svoj zajednici Izraelaca i 7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, 1-2.17-18: "Budite sveti!" 19 Jahve reče Mojsiju: 2"Govori svoj zajednici Izraelaca i reci im: 'Sveti budite! Jer sam svet ja, Jahve, Bog

Више

Slide 1

Slide 1 Da zajednički ocenimo ostvarene rezultate i da nam pomognete u unapređenju programa 1 deo/ Odakle smo krenule i dokle smo stigle? 2 deo/ Kako ste ocenile naš rad? 3 deo/ Šta je novo? 4 deo/ Kako možemo

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-11 Образовни профил: мастер

Више

Edin Okanović

Edin Okanović 2 Kronologija izdanih knjiga Moja prva knjiga objavljena je 2001. godine, krajem mjeseca travnja. Moje prvo djelo je zbirka poezije "Pjesme, što ih život piše". Zbirka pjesama sastoji se od stvarnih trenutaka

Више

Sadržaj Zlatan Hadžić: GEOPOLITIKA STRAHA U ZEMLJAMA EVROPSKE UNIJE POGOĐENIM VALOM IZBJEGLICA I IMIGRANATA Damir Bevanda

Sadržaj Zlatan Hadžić: GEOPOLITIKA STRAHA U ZEMLJAMA EVROPSKE UNIJE POGOĐENIM VALOM IZBJEGLICA I IMIGRANATA Damir Bevanda Sadržaj 4 14 21 29 42 52 59 67 72 76 Zlatan Hadžić: GEOPOLITIKA STRAHA U ZEMLJAMA EVROPSKE UNIJE POGOĐENIM VALOM IZBJEGLICA I IMIGRANATA Damir Bevanda: GEOPOLITIKA ARKTIKA REGIJA KOOPERACIJE ILI KOMPETICIJE

Више

eППК

eППК eппк Како до еппк? Корак 1 Корак 2 Корак 3 Креирајте налог Да бисте креирали налог потребно је да: На Порталу кликнете на линк Креирај налог Отвориће Вам се форма за Регистрацију корисника Попуните сва

Више

The Man of Fire Serbian

The Man of Fire Serbian Библија за дјецу представља Огњени човјек написао: Edward Hughes Илустровао: Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Више

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju

Uloga nastavnika u kreiranju emocionalne atmosfere u odjeljenju УЛОГА НАСТАВНИКА У КРЕИРАЊУ ЕМОЦИОНАЛНЕ АТМОСФЕРЕ У ОДЈЕЉЕЊУ Драгица Ожеговић Ако је васиона заиста безгранична а природа неисцрпна у свом стваралаштву, онда једини модел те безграничности јесте ДИЈЕТЕ

Више

061102ED_BCS

061102ED_BCS Svjedok: Svjedok MM-0 (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Unakrsno ispituje g. Whiting (nastavak) 0 0 četvrtak, 0..00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]...

Више

GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko

GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko GCB 2016 Bosna i Hercegovina 27% korisnika usluga je platilo mito najmanje jednom od osam službenika u prethodnih 12 mjeseci Q1 (Tabela 1): Za koliko od dole pomenutih ljudi mislite da su uključeni u korupciju,

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: II-10 Образовни профил: мастер

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: V-12 Образовни профил: мастер

Више

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо искористили веома занимљив сајт на Интернету (www.drawastickman.com). Приликом посете сајту, од посетиоца

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катихизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: VI-19 Образовни профил: мастер

Више

Molitva i devetnica Duhu Svetomu

Molitva i devetnica Duhu Svetomu MOLITVA DUHU SVETOMU Bože, Duše Sveti, Treća Osobo Presvetoga Trojstva, Ljubavi Oca, Sina i Duha Svetoga, Živa Vodo što ispunjaš svako srce ljubavlju, mirom i radošću, snago koja dolaziš da ovlastiš svakoga

Више

Anketa_stavovi_pri_upisu_LR

Anketa_stavovi_pri_upisu_LR Укупан број обрађених анкета: 434 Тренутна година студија РЕЗУЛТАТИ АНКЕТЕ 1 45 10,37% 2 134 30,88% 3 134 30,88% 4 113 26,04% 5 8 1,84% Тренутна година студија 1 2 3 4 5 Обновљена година Једном 56 12,90%

Више

OŽUJAK - subota, 3

OŽUJAK - subota, 3 ČITANJA: Dj 4,13-21; Ps 118,1.14-21; Mk 16,9-15 NAVJEŠTAJ SVETOG EVANĐELJA (Mk 16, 9-15) Čitanje svetog Evanđelja po Marku Isus, uskrsnuvši rano prvog dana u tjednu, ukaza se najprije Mariji Magdaleni

Више

Pamphlet Serbian: A Matter of Fairness, Une question d'équité

Pamphlet Serbian: A Matter of Fairness, Une question d'équité ЈЕДНАКОСТ ЗАРАДЕ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ ПИТАЊЕ ПРАВЕДНОСТИ КОМИСИЈА ЗА ЈЕДНАКОСТ ЗАРАДЕ Шта је то Закон о једнакости зараде Закон о једнакости зараде (Закон) обавезује послодавца да идентификује и исправи полну

Више

Forty Years Serbian

Forty Years Serbian Библија за дјецу представља Четрдесет година написао: Edward Hughes Илустровао: Janie Forest Прилагодио: Lyn Doerksen Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible for Children,

Више

Уз велико присуство полиције, у Новом Саду одржана прва "Парада поноса"; Група грађана истакла транспарент "Неморал и геј срамоту - никад више у јавно

Уз велико присуство полиције, у Новом Саду одржана прва Парада поноса; Група грађана истакла транспарент Неморал и геј срамоту - никад више у јавно Неколико стотина Новосађана окупило у петак на првом новосадском Прајду. На Тргу републике са бине пуштала музика, а окупљени су носили заставе дугиних боја, беџеве и транспаренте са порукама против ЛГБТИ

Више

MALI PRINC

MALI PRINC MALI PRINC Mali princ... Mali princ je maleni dječak iz svemira. On prvi put dolazi na planetu Zemlju, želeći nešto novo naučiti i nešto novo otkriti. Umjesto velikih opisa,pisac ga je jednostavno crtao.

Више

110

110 110 52. БЛАГОСЛОВИ, ДУШО, ГОСПОДА! (BLESS THE LORD ETERNAL, O MY SOUL) Псалам 103. БЛАГОСЛОВИ, ДУШО, ГОСПОДА, СВЕТО ИМЕ ЊЕГОВО! НЕ ЗАБОРАВЉАЈ НИЈЕДНО ТИ ДОБРОЧИНСТВО ЊЕГОВО. ОН НАМ ОПРАШТА СВЕ ГРЕХОВЕ,

Више

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx Korisnički priručnik za liječnika DijabetesTV Više uspješnih liječenja. Manje nepotrebnih pregleda. Manje gužvi. Datum: 26. Ožujka 2018. Korisnički priručnik za liječnika 1.0. Funkcionalnost DijabetesTV-a

Више

David the King Part 1 Serbian

David the King Part 1 Serbian Библија за дјецу представља Цар Давид (1.дио) написао: Edward Hughes Илустровао: Lazarus Прилагодио: Ruth Klassen Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Више

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ

ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ ИСТОРИЈСКА ПОТРАГА СЛОБОДАН СТАНИШИЋ Слободан Станишић Где је Симонида? Copyright Слободан Станишић Copyright 2018 за ово издање Вулкан издаваштво Издавач: Вулкан издаваштво Суиздавач: Ружно паче За издавача:

Више

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/

Основна школа Základná škola Браћа Новаков bratov Novakovcov Краља Петра Првог 103 Kráľa Petra I Силбаш Silbaš Тел/факс: 021/ Општи подаци: Назив предмета: Верска настава Православни катхизис Име и презиме катихете/ вероучитеља: Станислава Темеринац Школа и место: ОШ Браћа Новаков Силбаш Разред: I-27 Образовни профил: мастер

Више

OSNOVE MENADŽMENTA

OSNOVE MENADŽMENTA FAKULTET ZA KULTURU I MEDIJE I FAKULTET ZA POSLOVNE STUDIJE 2018/2019. PREDMET: OSNOVI MENADŽMENTA IG. NAČIN POLAGANJA ISPITA PREKO KOLOKVIJUMA PREDMETNI PROFESOR: DOC. DR SNEŽANA BERIĆ EMAIL: SBERIC@MEGATREND.EDU.RS

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj se

Више

Slide 1

Slide 1 Библиотека Матице српске Електронске изложбе у 2013. Библиотека Матице српске Библиотека Матице српске приредила је 178 изложби у витринама. Од јануара 2011. године изложбе се презентују у електронском

Више

Кризне интервенције у посебним ситуацијама: злостављање деце

Кризне интервенције у посебним ситуацијама:  злостављање деце Кризне интервенције у посебним ситуацијама: злостављање деце доц. др Милица Боровчанин Злостављање деце Проблем злостављања и занемаривања деце је у фокусу стручне јавности у свету Број и учесталост занемаривања

Више

NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE

NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE NEPOŠTOVANJE AUTORITETA KOD DECE Zanimljiv pogled na ovu temu izneo je Tomislav Kuljiš iz Centra Prirodno roditeljstvo u sklopu svog predavanja 'Adolescentski mozak u odnosu učenik-profesor', koje je u

Више

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T Osobe koje razmišljaju doći na psihoterapiju često nisu sigurne što točno mogu očekivati. Istraživanja pokazuju kako je nezadovoljstvo psihoterapijom često rezultat

Више

RAZLOG ZA NADU / Bajo Jecmenica

RAZLOG ZA NADU / Bajo Jecmenica RAZLOG ZA NADU BAJO JEČMENICA 680 S.20 th St.Apt.E 12 LINCOLN, NE 68510 2788 USA Phone: +1 402 742 9813 www.reasonforhope.net 1 mao sam 22 godine kada sam bio prisiljen da napustim Jugoslaviju zbog odluke

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

April 2010 Saturday Afternoon Session---25 Elder D. Todd Christofferson xxx Language p.1 Благослов Светих писама Од старешине Д. Тода Кристоферсона, и

April 2010 Saturday Afternoon Session---25 Elder D. Todd Christofferson xxx Language p.1 Благослов Светих писама Од старешине Д. Тода Кристоферсона, и April 2010 Saturday Afternoon Session---25 Elder D. Todd Christofferson xxx Language p.1 Благослов Светих писама Од старешине Д. Тода Кристоферсона, из Већа Дванаесторице апостола Главна сврха свих Светих

Више