Microsoft Word - Document1

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Document1"

Транскрипт

1 HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Na temelju članka 20. Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (»Narodne novine«br. 80/08, 121/10, 25/12, 118/12 i 153/13) i članka 21. Statuta Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (»Narodne novine«br. 109/12) Upravno vijeće Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj godine donijelo PRAVILNIK O EVIDENCIJAMA HRVATSKOGA ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovim Pravilnikom se uređuje vođenje evidencija Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (u daljnjem tekstu: Zavod), te način i rokovi prijavljivanja nezaposlenih osoba, ostalih tražitelja zaposlenja i drugih fizičkih i pravnih osoba koje koriste usluge Zavoda. (1) U Zavodu se vode evidencije o: Članak nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja, 2. drugim fizičkim i pravnim osobama koje koriste usluge Zavoda, 3. potrebama za radnicima, 4. mjerama i korisnicima mjera aktivne politike u zapošljavanju. (2) Evidencije iz stavka 1. ovoga članka vode se u elektronskom i papirnatom obliku. II. EVIDENCIJE O NEZAPOSLENIM OSOBAMA I OSTALIM TRAŽITELJIMA ZAPOSLENJA Članak 3. (1) Nezaposlene osobe koje ispunjavaju uvjete propisane člankom 10. Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (u daljnjem tekstu: Zakon) vode se u evidenciji Zavoda. (2) Osobe iz članka 13. Zakona koje se ne smatraju nezaposlenim osobama vode se u evidenciji Zavoda kao ostali tražitelji zaposlenja. Članak

2 Nezaposlene osobe i ostali tražitelji zaposlenja prijavljuju se u evidenciju Zavoda prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. 1. Način i rokovi prijavljivanja i druge aktivnosti nezaposlenih osoba 1.1. Prijava Zavodu Članak 5. (1) Nezaposlene osobe prijavljuju se u evidenciju Zavoda osobno uz predočenje: 1. osobne iskaznice, 2. potvrde o boravištu ako se prijavljuje izvan mjesta prebivališta, 3. svjedodžbe o završenoj školi ili diplome. (2) Osobe kojima nije zaključen staž osiguranja, a što je utvrđeno uvidom u elektronsku razmjenu podataka s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, prijavu Zavodu mogu obaviti uz predočenje primjerka prijave o prestanku osiguranja zaprimljenu i ovjerenu u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. (3) Nezaposlene osobe koje su na bolničkom odnosno drugom stacionarnom liječenju ili rehabilitaciji ne moraju se osobno prijaviti Zavodu, već to mogu učiniti putem pošte ili opunomoćenika uz priloženi dokaz nadležne ustanove. Na prijavi nezaposlena osoba popunjava: 1. Prijavnicu (Obrazac P 1), Članak Zahtjev za novčanu naknadu (Obrazac NN Z) Individualne konzultacije Članak 7. (1) Nezaposlena osoba obvezna je u vrijeme određeno za individualne konzultacije javiti se savjetniku za zapošljavanje jednom tjedno, a najduže u roku od 4 tjedna i to osobno, telefonskim pozivom ili elektroničkim putem radi konzultacija u svrhu traženja posla. (2) Na individualnim konzultacijama se razmjenjuju podaci o aktivnostima traženja posla iz Dnevnika traženja posla (Obrazac DTP) Druge aktivnosti Članak 8.

3 Nezaposlena osoba obvezna je provoditi aktivnosti propisane Zakonom i Pravilnikom o aktivnom traženju posla i raspoloživosti za rad. Članak 9. (1) Na individualnom savjetovanju savjetnik za zapošljavanje u suradnji s nezaposlenom osobom popunjava Radni profil (Obrazac P 2). (2) Najkasnije u roku od 60 dana od dana prijave savjetnik za zapošljavanje u suradnji s nezaposlenom osobom utvrđuje Profesionalni plan (Obrazac PP). (3) Nakon potpisivanja Profesionalnog plana iz stavka 2. ovoga članka nezaposlena osoba vodi Dnevnik traženja posla (Obrazac DTP). Članak 10. Savjetnik za zapošljavanje upućuje nezaposlenu osobu na izvršavanje drugih aktivnosti temeljem Uputnice koju nezaposlena osoba potpisuje (Obrazac P 3), a može ju obavijestiti i pisanim pozivom, telegramom, telefonskim pozivom i slanjem tekstualnih poruka (SMS) te elektroničkim putem, o čemu se sastavlja službena zabilješka. 2. Način i rokovi prijavljivanja ostalih tražitelja zaposlenja Članak 11. (1) Ostali tražitelji zaposlenja prijavu Zavodu obavljaju osobno uz predočenje: 1. osobne iskaznice, 2. potvrde o boravištu, ako se prijavljuju izvan mjesta prebivališta, 3. svjedodžbe o završenoj školi ili diplome. (2) Na prijavi ostali tražitelji zaposlenja popunjavaju Prijavnicu (Obrazac P 1). Članak 12. U roku od 60 dana od dana prijave savjetnik za zapošljavanje popunjava za ostale tražitelje zaposlenja sljedeće obrasce: 1. Radni profil (Obrazac P 2), 2. Profesionalni plan traženja posla (Obrazac PP/OTZ) 3. Prijava nezaposlenih osoba stranaca koji po prestanku radnog odnosa u Republici Hrvatskoj mogu ostvariti pravo na novčanu naknadu Članak 13.

4 (1) Nezaposlena osoba stranac koja ima odobren privremeni boravak u Republici Hrvatskoj i koja ima pravo na novčanu naknadu po prestanku radnog odnosa u Republici Hrvatskoj, prijavljuje se u evidenciju Zavoda prema mjestu privremenog boravka. (2) Nezaposlena osoba stranac uz zahtjev za novčanu naknadu prilaže sljedeće dokaze: 1. osobnu iskaznicu za stranca ili putnu ispravu, 2. potvrdu o boravištu prema Zakonu o strancima, 3. dokaz o prestanku radnog odnosa, 4. potvrdu o obračunatoj plaći za posljednja tri mjeseca provedena na radu. (3) Nezaposlena osoba stranac iz stavka 1. ovoga članka obvezna je u vrijeme određeno za individualne konzultacije javiti se savjetniku za zapošljavanje jednom tjedno, a najduže u roku od 4 tjedna i to osobno, telefonskim pozivom ili elektroničkim putem radi konzultacija u svrhu traženja posla. (4) Na individualnim konzultacijama se razmjenjuju podaci o aktivnostima traženja posla iz Dnevnika traženja posla (Obrazac DTP). 4. Prijava nezaposlenih osoba azilanata Članak 14. (1) Azilant pod supsidijarnom, odnosno privremenom zaštitom u Republici Hrvatskoj prijavljuje se u evidenciju Zavoda prema mjestu boravka, odnosno adresi stanovanja. (2) Azilant se prijavljuje osobno uz predočenje osobne iskaznice za azilanta. (3) Na azilante se primjenjuju odredbe ovoga Pravilnika kojima se uređuje načini i rokovi prijavljivanja i druge aktivnosti nezaposlenih osoba i ostalih tražitelja zaposlenja. 5. Evidencije o korisnicima profesionalnog usmjeravanja, profesionalne selekcije i profesionalne rehabilitacije nezaposlenih osoba i ostalih tražitelja zaposlenja Članak 15. (1) Profesionalno usmjeravanje i profesionalna selekcija provode se za nezaposlene osobe i ostale tražitelje zaposlenja sukladno Zakonu i Pravilniku o aktivnom traženju posla. (2) Profesionalna rehabilitacija provodi se za nezaposlene osobe sukladno posebnom propisu kojim se uređuje profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Članak 16. Za osobe uključene u postupke profesionalnog usmjeravanja i profesionalne rehabilitacije popunjava se, vodi i izdaje sljedeća dokumentacija:

5 1. Zahtjev za ostvarivanje prava na profesionalnu rehabilitaciju (Obrazac PR Z), 2. Mišljenje stručnog tima o profesionalnom usmjeravanju i procjeni radne sposobnosti nezaposlenih osoba i ostalih tražitelja zaposlenja (Obrazac SM 1), 3. Mišljenje stručnog tima o preporučenom obliku profesionalne rehabilitacije (Obrazac SM- 2), Članak 17. Za osobe uključene u postupke profesionalne selekcije popunjava se, vodi i izdaje sljedeća dokumentacija: 1. Prijava potrebe za profesionalnom selekcijom (Obrazac S 1), 2. Informirani pristanak za prikupljanje podataka psihologijsko-medicinskom obradom u postupku profesionalne selekcije (Obrazac S 2), 3. Pisano izvješće stručnog tima tražitelju selekcije o provedenom postupku profesionalne selekcije (Obrazac S 3). 6. Sadržaj obrazaca 6.1. Obrasci za prijavljivanje i provođenje drugih aktivnosti Članak 18. Prijavnica sadrži izjavu o ispunjavanju uvjeta za ulazak u evidenciju Zavoda, te osnovne podatke o nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja. Članak 19. Zahtjev za novčanu naknadu je potpisani podnesak nezaposlene osobe kojim se pokreće postupak priznavanja prava na novčanu naknadu. Članak 20. Radni profil sadrži podatke o stečenim znanjima i vještinama kroz sve oblike formalnog i neformalnog obrazovanja, radnom iskustvu te profesionalnim interesima i sklonostima nezaposlenih osoba i ostalih tražitelja zaposlenja. Članak 21. Profesionalnim planom utvrđuje se popis poslova i zanimanja koje nezaposlena osoba može obavljati prema svojim stručnim, radnim i osobnim mogućnostima te potrebama tržišta rada, popis aktivnosti koje će nezaposlena osoba provoditi u cilju zapošljavanja, kao i popis aktivnosti u svrhu pripreme za zapošljavanje i rokovi njihova izvršenja i vrijeme međusobnih kontakata nezaposlene osobe i savjetnika za zapošljavanje kroz dogovorenu aktivnost individualne konzultacije.

6 Članak 22. Dnevnik traženja posla sadrži podatke o svim aktivnostima traženja posla: samoinicijativno javljanje na natječaje, upućivanje na radna mjesta od strane savjetnika za zapošljavanje, upućivanje i prijava na radionice, tribine i ostale aktivnosti. Članak 23. Uputnica sadrži dogovorene termine održavanja obveznih aktivnosti za nezaposlene osobe i ostale tražitelje zaposlenja Obrasci za profesionalno usmjeravanje, profesionalnu rehabilitaciju i selekciju Članak 24. Zahtjev za ostvarivanjem prava na profesionalnu rehabilitaciju sadrži osnovne identifikacijske i anamnestičke podatke o nezaposlenoj osobi bitne za postupke profesionalnog usmjeravanja i rehabilitacije. Članak 25. Mišljenja stručnog tima o profesionalnom usmjeravanju i rehabilitaciji sadrže prijedloge daljnjih aktivnosti i postupaka, odnosno zaključke o najpovoljnijim uvjetima za obrazovanje i zapošljavanje u preporučenim zanimanjima. Članak 26. Informirani pristanak za prikupljanje podataka psihologijsko--medicinskom obradom u postupku profesionalne selekcije sadrži izjavu nezaposlene osobe/tražitelja zaposlenja o spremnosti sudjelovanja u psihologijsko-medicinskoj obradi (psihologijskom testiranju, intervju s psihologom te po potrebi liječničkom pregledu specijaliste medicine rada) u postupku profesionalnog usmjeravanja i selekcije. Članak 27. (1) Prijava potrebe za profesionalnom selekcijom sadrži podatke o općim i specifičnim zahtjevima posla te potrebnim kompetencijama radnika. (2) Pisano izvješće stručnog tima tražitelju selekcije o provedenom postupku profesionalne selekcije sadrži popis kandidata razvrstanih u skupine s obzirom na utvrđenu sukladnost njihovih kompetencija zahtjevima selekcije. 7. Prestanak vođenja evidencije o nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja Članak 28. Nezaposlena osoba prestaje se voditi u evidenciji Zavoda kada nastupe slučajevi propisani člankom 17. Zakona.

7 Članak 29. Ostali tražitelji zaposlenja prestaju se voditi u evidenciji Zavoda u sljedećim slučajevima: 1. ako ne daju podatke za popunjavanje obrazaca iz članka 12. ovoga Pravilnika, 2. ako se protekom 6 mjeseci od dana popunjavanja obrazaca iz točke 1. ovoga članka ne jave Zavodu, 3. na osobni zahtjev. Članak 30. (1) Nezaposlene osobe mogu na osobni zahtjev promijeniti status u ostale tražitelje zaposlenja. (2) Ostali tražitelji zaposlenja mogu na osobni zahtjev promijeniti status u nezaposlenu osobu, ako za to ispune uvjete iz članka 10. Zakona i postupe u skladu sa člankom 5. stavkom 1. i člankom 6. ovoga Pravilnika. Članak 31. Nezaposlena osoba stranac prestaje se voditi u evidenciji Zavoda po prestanku prava na novčanu naknadu, odnosno po isteku privremenog boravka. III. EVIDENCIJA O DRUGIM FIZIČKIM I PRAVNIM OSOBAMA KOJE KORISTE USLUGE ZAVODA 1. Evidencija o fizičkim osobama Članak 32. (1) Zavod vodi evidenciju o fizičkim osobama koje koriste usluge informiranja, savjetovanja, profesionalnog usmjeravanja i profesionalne selekcije propisane Zakonom i Pravilnikom o aktivnom traženju posla. (2) Druge fizičke osobe koje koriste usluge Zavoda su učenici, studenti, zaposlene i druge osobe koje se ne vode u evidenciji Zavoda kao ostali tražitelji zaposlenja. Članak 33. Za fizičke osobe iz članka 32. ovoga Pravilnika koje koriste usluge informiranja i savjetovanja vodi se evidencija o korisniku, vrsti, svrsi i ishodu usluge sukladno člancima 9. i 10. ovoga Pravilnika. Članak 34. Za fizičke osobe iz članka 32. ovoga Pravilnika koje koriste usluge profesionalnog usmjeravanja popunjava se i izdaje sljedeća dokumentacija:

8 1. Prijamni upitnik (Obrazac PU 1), 2. Mišljenje stručnog tima o profesionalnom usmjeravanju radi stjecanja pogodnosti pri upisu učenika s teškoćama u razvoju, odnosno većim zdravstvenim teškoćama (Obrazac SM 3). Članak 35. Za fizičke osobe iz članka 32. ovog Pravilnika koje koriste usluge profesionalne selekcije popunjava se i izdaje dokumentacija sukladno članku 17. Pravilnika. 2. Evidencija o pravnim osobama Članak 36. (1) Zavod vodi evidenciju o pravnim osobama koje koriste usluge poslovnog informiranja, poslovnog savjetovanja i profesionalne selekcije. (2) Evidencija o uslugama poslovnog informiranja i poslovnog savjetovanja sadrži podatke o korisniku, vrsti, svrsi i ishodu usluga (Obrazac PIS). (3) Evidencija o uslugama profesionalne selekcije sadrži obrasce navedene u članku 17. ovog Pravilnika. IV. EVIDENCIJA O POTREBAMA ZA RADNICIMA Članak 37. Evidencija o potrebama za radnicima sadrži osnovne podatke o poslodavcima, zahtjevima radnih mjesta, posredovanju radnika i zadovoljenju potrebe za radnicima. Članak 38. (1) Prijavu potrebe za radnikom (Obrazac PR) dostavlja poslodavac Zavodu osobno, poštom, telefonom, elektroničkom poštom ili na neki drugi način. (2) Prijava potrebe za radnikom sadrži osnovne podatke o poslodavcu, vremenskom trajanju natječaju te uvjetima koje radnik mora ispunjavati za obavljanje poslova za koje se traži posredovanje Zavoda. (3) Prijavu potrebe za radnikom koju je Zavodu dostavio poslodavac za kojeg je zakonom propisana obveza popunjavanja slobodnog radnog mjesta putem javnog natječaja, Zavod će objaviti u svojim sredstvima javnog informiranja u najkraćem trajanju od 7 dana. (4) Zavod će u svojim sredstvima javnog informiranja objaviti i podatke iz Prijave potrebe za radnikom poslodavca za kojeg nije zakonom propisana obveza popunjavanja slobodnog radnog mjesta putem javnog natječaja u najkraćem trajanju od 7 dana. (5) Ukoliko poslodavac iz stavka 4. ovoga članka ne želi objavu svojih osobnih podataka, Zavod će objaviti Prijavu potrebe za radnikom bez tih podataka.

9 Članak 39. (1) Savjetnik za zapošljavanje koji je zadužen za poslodavca može potrebu za radnikom delegirati drugom savjetniku za zapošljavanje unutar ispostave, područnog ureda, odnosno na području Republike Hrvatske. (2) Prijava potrebe za radnikom koja se delegira sadrži podatke o poslodavcu, zahtjevu radnog mjesta, broju traženih kandidata po jednom radnom mjestu, te vremenskim rokovima za kandidiranje (Obrazac PPR). Članak 40. (1) Za svako slobodno radno mjesto, a nakon obavljene selekcije, poslodavcu se dostavlja lista upućenih kandidata koja sadrži imena i prezimena kandidata i vrijeme upućivanja (Obrazac PR K). (2) Na obrascu iz stavka 1. ovoga članka poslodavac bilježi ishod posredovanja, te o tome obavještava savjetnika za zapošljavanje. V. EVIDENCIJA O MJERAMA I KORISNICIMA MJERA AKTIVNE POLITKE U ZAPOŠLJAVANJU Članak 41. (1) Zavod vodi evidenciju o mjerama aktivne politike zapošljavanja za koje je nadležan te o korisnicima tih mjera. (2) Korisnici mjera aktivne politike zapošljavanja mogu biti pravne i fizičke osobe sukladno programu provođenja tih mjera koji donosi Upravno vijeće Zavoda. Članak 42. (1) Korisnici mjera aktivne politike zapošljavanja podnose zahtjev za dodjelu financijske potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje, obrazovanje i osposobljavanje, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i za očuvanje radnih mjesta na sljedećim obrascima: 1. Zahtjev za sufinanciranje zapošljavanja ili obrazovanja (Obrazac APZ ZZO), 2. Zahtjev za dodjelu potpora za samozapošljavanje (Obrazac APZ-ZS), 3. Zahtjev za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa (Obrazac APZ SOR), 4. Zahtjev za sufinanciranje zapošljavanja u javnom radu (Obrazac APZ ZJR), 5. Zahtjev za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta (Obrazac APZ POR), 6. Zahtjev za dodjelu sredstava za očuvanje radnih mjesta Stalni sezonac (Obrazac APZ SS).

10 (2) Evidencija korisnika mjera sadrži osnovne podatke o korisniku, financijskim sredstvima, dužini financiranja/sufinanciranja, obvezi zadržavanja u radnom odnosu i druge obveze iz radnog odnosa, programa obrazovanja, programa javnog rada, programa stručnog osposobljavanja i programa potpora za očuvanje radnih mjesta (Aplikativni modul APZ). VI. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 43. Podaci koji se vode u evidencijama Zavoda čuvaju se na način i u rokovima utvrđenim Pravilnikom o zaštiti arhivskog i registraturnog gradiva s posebnim popisom roka i načina čuvanja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. Članak 44. Na dan stupanja na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o evidencijama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (»Narodne novine«br. 74/09 i 123/12). Članak 45. Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od objave u»narodnim novinama«. Klasa: /14-01/03 Urbroj: / Zagreb, 31. siječnja Zamjenica predsjednice Upravnoga vijeća Anny Brusić, v. r.

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Pravilnik o dozvolama za rad

Pravilnik o dozvolama za rad AKTIVA sistem doo Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno PRAVILNIK o dozvolama za rad ( Službeni glasnik RS,

Више

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine

KLASA: /17-01/1 URBROJ: 521-GT Zagreb, 18. listopada Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine KLASA: 112-06/17-01/1 URBROJ: 521-GT-01-02-01-17-10 Zagreb, 18. listopada 2017. Na temelju članka 61.a Zakona o državnim službenicima ( Narodne novine, broj: 92/05, 140/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08,

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA NA KOJIMA RADNIK MOŽE RADITI SAMO NAKON PRETHODNOG

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

Temeljem članka 29

Temeljem članka 29 Temeljem članka 19. stavak 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08., 61/11. i 4/18.) tajnik Osječko-baranjske županije, raspisuje

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e škole u školskoj godini 2017.12018. od 22. svibnja

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

(Microsoft Word - Standardi kvalitete usluga profesionalnog usmjeravanja i selekcije u Hrvatskom zavodu za zapo\232ljavanje)

(Microsoft Word - Standardi kvalitete usluga profesionalnog usmjeravanja i selekcije u Hrvatskom zavodu za zapo\232ljavanje) Hrvatski zavod za zapošljavanje STANDARDI KVALITETE USLUGA PROFESIONALNOG USMJERAVANJA I SELEKCIJE U HRVATSKOM ZAVODU ZA ZAPOŠLJAVANJE verzija 2 2015. Stručno vijeće Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje

Више

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj GIMNAZIJA BJELOVAR BJELOVAR, Matice hrvatske 17 KLASA: 602-03/16-01/20 URBROJ: 2103-47-01-16-01 Bjelovar, 14. lipnja, 2016. godine Na temelju odredbi Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

Page 1 of 5 1927 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI Proglašavam Zakon

Више

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11

Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11 Na temelju članka 22. stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13. i 152/14.), a u svezi s Pravilnikom

Више

Microsoft Word - 05 e Pravilnik o radnoj knjizici

Microsoft Word - 05 e Pravilnik o radnoj knjizici Na osnovu člana 133. stav 4. Zakona o radu ( Službene novine Federacije BiH, broj 43/99), federalni ministar socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, donosi PRAVILNIK O RADNOJ KNJIŽICI * I -

Више

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila 2018. godine, donijela je PRAVILNIK O UPISU U LJEKARSKU KOMORU CRNE GORE

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: 035-01/19-01/01 UR.BROJ : 2125/72-01-19-1 Novalja, 02. siječnja 2019. godine Na temelju članka 2. i članka 18. stavka 3. Uredbe o uredskom

Више

Microsoft Word - INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA MDC.docx

Microsoft Word - INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA MDC.docx INFORMACIJE O KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA Muzejski dokumentacijski centar, Ilica 44, Zagreb 10 000, OIB: 28048960411, je javna ustanova u kulturi kojoj je osnivač Republika Hrvatska. MDC obavlja muzejsku

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

Закон о евиденцијама у области рада Закон је објављен у "Службеном листу СРЈ", бр. 46/96. Види: чл. 64. Уставне повеље - СЛ СЦГ, 1/ Види: чл. 8

Закон о евиденцијама у области рада Закон је објављен у Службеном листу СРЈ, бр. 46/96. Види: чл. 64. Уставне повеље - СЛ СЦГ, 1/ Види: чл. 8 Закон о евиденцијама у области рада Закон је објављен у "Службеном листу СРЈ", бр. 46/96. Види: чл. 64. Уставне повеље - СЛ СЦГ, 1/2003-1. Види: чл. 81. Закона - РС, 101/2005-28. I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

novi pravilnik.txt - stari pravilnik

novi pravilnik.txt - stari pravilnik 1PRAVILNIK 2O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU 3I. OPĆE ODREDBE 4Članak 1. 5(1) Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti pod kojima poslodavac za svoje potrebe i fizička ili pravna osoba mogu biti ovlašteni

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA OPIS POSLOVA, PODACI O PLAĆI RADNIH MJESTA, SADRŽAJ I NAČIN TESTIRANJA, TE PRAVNI IZVORI Z

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA OPIS POSLOVA, PODACI O PLAĆI RADNIH MJESTA, SADRŽAJ I NAČIN TESTIRANJA, TE PRAVNI IZVORI Z REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA OPIS POSLOVA, PODACI O PLAĆI RADNIH MJESTA, SADRŽAJ I NAČIN TESTIRANJA, TE PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMU KANDIDATA/KINJA ZA TESTIRANJE PO JAVNOM

Више

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u vlasništvu Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobor

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC PRIJAVA I ODJAVA RADNIKA I POSLODAVCA KOD PRAVNE OSOBE KOD FIZIČKE OSOBE STRANO PREDSTAVNIŠTVO VELEPOSLANSTVO VOLONTERI PRAVNA OSOBA VOLONTERI FIZIČKA OSOBA PRIJAVA RADNI ODNOS TISKANICA T-2 ispunjena

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /17-01/10 URBROJ: Čakovec, 9. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cako

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /17-01/10 URBROJ: Čakovec, 9. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cako TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: 602-03/17-01/10 URBROJ: 2109-56-01-17-9 Čakovec, 9. lipnja 2017. Tel: 040/314-900 Fax: 040/314-911 E-mail: gimnazija-cakovec@ck.t-com.hr Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB:

UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/ ; OIB: UGOSTITELJSKA ŠKOLA OPATIJA Kumičićeva 14, Opatija p.p. 99 Tel/fax: 051/718-520; 711-154 e-mail: uso@ss-ugostiteljska-opatija.skole.hr OIB: 82328508097 KLASA: 602-01/16-01/2 URBROJ: 2156-23/UG-01-16-6

Више

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO UPUTA ZA POPUNJAVANJE OBRASCA RSV-1 ZA UPIS PODATAKA U REGISTAR STVARNIH VLASNIKA Ovom Uputom propisan je način popunjavanja Obrasca RSV-1 (dalje u tekstu: Obrazac) za upis podataka u Registar stvarnih

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /16-01/14 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/16-01/14 URBROJ: 2168-19-16-16 Pula, 13. lipnja 2016. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /15-01/16 URBROJ: Čakovec, 8. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cak

TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: /15-01/16 URBROJ: Čakovec, 8. lipnja Tel: 040/ Fax: 040/ gimnazija-cak TRAJANJE BROJ UČENIKA KLASA: 602-03/15-01/16 URBROJ: 2109-56-01-15-10 Čakovec, 8. lipnja 2015. Tel: 040/314-900 Fax: 040/314-911 E-mail: gimnazija-cakovec@ck.t-com.hr Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona

Више

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: TRAJANJE BROJ UČENIKA GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/15-26/01 URBROJ:

Више

(Microsoft Word - Zahtjev za prikupljanje ponuda kona\350no.doc)

(Microsoft Word - Zahtjev za prikupljanje ponuda kona\350no.doc) HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED ZAGREB Matični broj: 1369741 OIB: 91547293790 Ev. broj nabave: 406-01/14-01/01 ZAHTJEV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA NABAVU USLUGA LIJEČNIČKIH ORDINACIJA ZA NEZAPOSLENE

Више

UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima viš

UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima viš UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima više od jednog stvarnog vlasnika. I. U poglavlju»pravni

Више

Todor Skakic

Todor Skakic РЕПУБЛИКA СРПСКA МИНИСТАРСТВО РАДА И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ПРЕДНАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОСРЕДОВАЊУ У ЗАПОШЉАВАЊУ И ПРАВИМА ЗА ВРИЈЕМЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ Бања Лука, март 2019. године

Више

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA OŠ NIKOLE TESLE - Roditeljski sastanak, 29.5.2017. Gdje pronaći informacije o upisima u SŠ? 1. PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE - kriteriji za izbor

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

22C

22C VELEUČILIŠTE U POŽEGI PRAVILNIK O ANKETIRANJU U SVRHU VREDNOVANJA NASTAVNIKA I KOLEGIJA OD STRANE STUDENATA NA VELEUČILIŠTU U POŽEGI Požega, 2017. Na temelju čl. 101. Statuta Veleučilišta u Požegi, STRUČNO

Више

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov

GIMNAZIJA PULA KLASA: /17-01/34 URBROJ: Pula, 13. lipnja Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnov GIMNAZIJA PULA KLASA: 602-03/17-01/34 URBROJ: 2168-19-17-15 Pula, 13. lipnja 2017. Temeljem članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09.,

Више

Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje dozvole za obavljanje veterinarske djelatnosti (licenca) Na osnovu člana 74 stav 3 Zakona o veterinarstvu (Sl

Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje dozvole za obavljanje veterinarske djelatnosti (licenca) Na osnovu člana 74 stav 3 Zakona o veterinarstvu (Sl Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje dozvole za obavljanje veterinarske djelatnosti (licenca) Na osnovu člana 74 stav 3 Zakona o veterinarstvu (Službeni list RCG br. 11/04 i 27/07), Ministarstvo poljoprivrede,

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94

Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94 Na temelju članka 22. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/1 i 68/18), Pravilnika o elementima

Више

GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax:

GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) Velika Gorica Tel/fax: GIMNAZIJA VELIKA GORICA Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 (p.p. 55) 10410 Velika Gorica Tel/fax: 6221-370 E-mail: ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr KLASA: 602-03/17-26/01 URBROJ: 238-31-58-17-01-05

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/15-01-86 URBROJ:2158-38-01-15-1

Више

Pravilnik_REGOS_draft _final

Pravilnik_REGOS_draft _final Na temelju članka 91. stavka 5., članka 97. stavka 4., članka 98. stavka 4., članka 192. stavka 3. te članka 193. stavaka 6. i 7. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima ( Narodne novine broj 19/2014,

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

Bilten - Slobodna radna mjesta

Bilten - Slobodna radna mjesta HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Na datum počekta prijave: 30.11.2018 Vrijeme izrade izvješća: 3.12.2018 7:06 Područni ured: PODRUČNI URED KARLOVAC Bilten - slobodna radna mjesta Broj biltena: 03122018

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/ Zlatar, Na temelju članka 107. stav

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/ Zlatar, Na temelju članka 107. stav REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA ZLATAR KLASA: URBROJ: 2211/01-380/01-9-02-18- Zlatar, 2018. Na temelju članka 107. stavka 9. i članka 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Више

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE U ZRAČNOM PROMETU, OSIJEK, HRVATSKA OIB: 48188420009 MATIČNI (POREZNI) BROJ: 3361721 Adresa: Vukovarska 67, Klisa p.p. 47, 31000 OSIJEK Web.adress: www.osijek-airport.hr

Више

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA

Microsoft Word - 3. KODEKS SAVJETOVANJA SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU U POSTUPCIMA DONOŠENJA ZAKONA, DRUGIH PROPISA I AKATA VLADA REPUBLIKE HRVATSKE 3402 Na temelju članka 30. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98, 15/2000, 117/2001, 199/2003, 30/2004 i 77/2009), Vlada Republike Hrvatske

Више

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih

Program potpora za rješavanje stambenog pitanja mladih Na temelju članka 29. Statuta Grada Opatije («Službene novine» PGŽ broj 25/09, 30/09-ispravak, 7/13, 17/13, 3/18 i 5/18-ispravak) Gradsko vijeće Grada Opatije, na sjednici održanoj dana 02.10.2018. godine

Више

OPERATIVNI PROGRAM

OPERATIVNI PROGRAM Sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i NATJEČAJI ZA UDRUGE U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA TURIZMA Javni natječaj za sufinanciranje programa i projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili Natječaj

Више

Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavn

Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavn Na osnovu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statuta i Pravilnika o studijima i studiranju, Pročišćeni tekst Pravilnika o nastavnim bazama Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu

Више

Temeljem čl

Temeljem čl Temeljem čl. 91. Statuta Medicinske škole Osijek, članka 12. Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Medicinske škole Osijek od 27.8.2015. i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke

Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke škole Logos centar u Mostaru je, na sjednici održanoj

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: /18-01/92 URBROJ: 2158/ Osijek, 15. lipnja Temeljem članka 40. Statuta II. gimnaz II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 KLASA: 003-06/18-01/92 URBROJ: 2158/38-01-18-1 Osijek, 15. lipnja 2018. Temeljem članka 40. Statuta II. gimnazije Osijek i Odluke o upisu učenika u I. razred srednje

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Mjere aktivne politike zapošljavanja za mlade Kristina Fleischer, Hrvatski zavod za zapošljavanje Hotel Panorama, Zagreb, 12. prosinca 2014. Što je Garancija za mlade? Paket preporuka mjera Vijeća EU državama

Више

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA 10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja 2019. godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVANJE 1. Diplomirani inženjer geodezije podsustava Istok,

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: /16-01/172 URBROJ: / Zagreb, 1. kolovoza O B J A V

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: /16-01/172 URBROJ: / Zagreb, 1. kolovoza O B J A V VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: 311-01/16-01/172 URBROJ: 516-04-02-01-02/1-16-1 Zagreb, 1. kolovoza 2016. O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Stipendiranje

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR

II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: Fax: OIB: MB: Žiro-račun: IBAN: HR II. GIMNAZIJA OSIJEK Kamila Firingera 5 Telefon: 031-207-157 Fax: 031-207-156 OIB:32298466963 MB:0240656 Žiro-račun:2500009-1102019332 IBAN: HR57 25000091102019332 KLASA: 003-06/17-01/91 URBROJ: 2158/38-01-17-1

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: OIB: Tel./faks: 047/

KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: OIB: Tel./faks: 047/ KARLOVAČKA ŽUPANIJA GRAD KARLOVAC OSNOVNA ŠKOLA TURANJ TURANJ 18 šifra škole: 04-034-007 OIB:26248257038 Tel./faks: 047/638-678 e-mail: ured@os-turanj -ka.skole.hr KLASA: 602-02/19-06-54 URBROJ: 2133-18-19-01

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (Službene novine Primorsko goranske županije

Више

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017.

PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2016./2017. PROCES UPISA U SREDNJU ŠKOLU 2018./2019. SMJERNICE NA TEMELJU PROCESA UPISA 2016./2017. Šk. godina 2017./2018. Proces upisa i kriterije za upis u srednje škole donosi MZO uz pomoć 2 dokumenta: Pravilnik

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

ZAKON

ZAKON ZAKON O EVIDENCIJAMA U OBLASTI RADA ("Sl. list SRJ", br. 46/96 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) I OSNOVNE ODREDBE Ĉlan 1 Ovim zakonom ureċuju se vrste, sadrţaj i naĉin

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

ЗА ГРАЂАНЕ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА БОРАЧКИ ДОДАТАК Област: Борачко-инвалидска заштита поверени послови Ко покреће поступка и на који начин: Бо

ЗА ГРАЂАНЕ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА БОРАЧКИ ДОДАТАК Област: Борачко-инвалидска заштита поверени послови Ко покреће поступка и на који начин: Бо ЗА ГРАЂАНЕ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА БОРАЧКИ ДОДАТАК Област: Борачко-инвалидска заштита поверени послови Ко покреће поступка и на који начин: Борачки додатак је право на додатак уз зараду остварену

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

Microsoft Word - Dopuna_elaborat-posebne dopusnice za rad psihologa u palijativnoj skrbi

Microsoft Word - Dopuna_elaborat-posebne dopusnice  za rad psihologa u palijativnoj skrbi HRVATSKA PSIHOLOŠKA KOMORA KLASA: 011-02/16-03/04 URBROJ: 251-375/01-01-16-2 Zagreb, 17. prosinca 2016. Na temelju članka 12. Statuta Hrvatske psihološke komore Skupština Hrvatske psihološke komore je

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: 360-01/16-01/_ URBROJ: 2185/05-16-2 DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekonstrukcija Društvenog doma u Satnici s povećanjem energetske

Више

Javna rasprava o Nacrtu odluke o transakcijskim računima

Javna rasprava o Nacrtu odluke o transakcijskim računima Na temelju članka 74. stavaka 3. i 4. Zakona o platnom prometu ("Narodne novine", br. 66/2018.) i članka 43. stavka 2. točke 9. Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci ("Narodne novine", br. 75/2008. i 54/2013.)

Више

Temeljem Ċl

Temeljem Ċl Temeljem čl. 85. Statuta Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas i Odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./16.

Више

MSB_PUGS_ xlsx

MSB_PUGS_ xlsx HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED GOSPIĆ Mjesečni statistički bilten 02-2018 Gospić, veljača 2018. ISSN 1331-4548 Kontakt adrese i telefoni u Područnom uredu Gospić Područni ured Gospić, Budačka

Више

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU STUDENATA.doc

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU  STUDENATA.doc На основу члана 64. став 1. Закона о буџетском систему («Службени гласник РС», бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13 - испр., 108/13, 142/14, 68/15 - др. Закон, 103/15 и 99/16) и члана

Више

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne n

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (Narodne n SUMMER DAYS KLASA: UP/I-460-02/19-01/381 URBROJ: 513-07-21-01-19-2 Zagreb, 17. lipanj 2019. Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne novine" broj 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14) i

Више

UPISI U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

UPISI U 1. RAZRED  SREDNJE ŠKOLE Predavanje o E upisima za roditelje učenika 8.-ih razreda Pripremila: Lea Liović, pedagoginja 4. svibnja 2017. godine Dokumenti: -Od 2015. godine: Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PROF.DR JASMINKA GRADAŠČEVIĆ-SIJERČIĆ RAD NA TEMELJU GODIŠNJE KVOTE DOZVOLA ZA R A D S T R A N A C A I R A D I Z V A N G O D I Š N J I H KVOTA S POSEBNIM OSVRTOM NA ZAKONODAVSTVO BIH S A R A J E V O, 1

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi PRAVILNIK o administrativnim procedurama pregleda, kontrole i revizije finansijskih izvještaja političkih stranaka Sarajevo, novembar 2008. godine Na osnovu člana 15.2 stav (1) Izbornog zakona Bosne i

Више

BUDITE NA PRAVNOJ STRANI Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par

BUDITE NA PRAVNOJ STRANI   Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Par BUDITE NA PRAVNOJ STRANI online@paragraf.rs www.paragraf.rs Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex Ukoliko ovaj propis niste preuzeli sa Paragrafovog sajta ili niste sigurni da li je u pitanju

Више

PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENT

PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENT PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [2.1.2. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA SVE NOSITELJE PROJEKATA Napomena: Svi dokumenti

Више