PRILOG 3 PROJEKTNI ZADATAK

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PRILOG 3 PROJEKTNI ZADATAK"

Транскрипт

1 PRILOG 3 PROJEKTNI ZADATAK

2 DODATAK A - OPIS USLUGA DODATAK A-1 PROJEKTNI ZADATAK ZA IZRADU PROJEKTNE DOKUMENTACIJE TE PROVEDBU UPRAVNOG POSTUPKA ZA VODOOPSKRBNI CJEVOVOD ZA CP I COKP MASLENICA IZ VODOSPREMNIKA "ROVANJSKA" 1. Uvod Ovim projektnim zadatkom predviđena je izrada projektne dokumentacije i provedba upravnog postupka vodoopskrbnog cjevovoda za CP i COKP Maslenica iz vodospremnika Rovanjska. CP i COPK Maslenica se trenutno opskrbljuju vodom iz privremenog vodovodnog priključka iz razloga što u vrijeme izgradnje istih nije još bila izgrađena vodosprema Rovanjska, te je kao jedino moguće rješenje u tom trenutku izveden privremeni priključak, ali uz obvezu Hrvatskih autocesta d.o.o. da se po izgradnji vodospreme izvede priključak na vodospremu Rovanjska. Za predmetni cjevovod je bila izrađena i tehnička dokumentacija, te godine ishođena građevinska dozvola (UP/I /05-01/253), ali se zbog neizgrađene vodospreme nije pristupilo izvođenju radova. Važno je napomenuti da Hrvatske autoceste d.o.o. ne posjeduju projektnu dokumentaciju temeljem koje je bila ishođena građevinska dozvola. Kako je sada vodosprema Rovanjska u punoj funkciji, potrebno je obnoviti, odnosno izraditi projektnu dokumentaciju i pristupiti izvođenju radova. 2. Predmet projektnog zadatka Ovim projektnim zadatkom obuhvaćeno je slijedeće: 2.1. Geodetski radovi 2.2. Projektna dokumentacija vodoopskrbnog cjevovoda u svim razinama, odnosno - idejni projekt - glavni projekt - izvedbeni projekt - izrađuje se po potrebi, ukoliko je u sastavu vodoopskrbnog cjevovoda potrebno izgraditi armirano-betonske građevine, te monterske nacrte 2.3. Natječajna dokumentacija 2.4. Upravni postupak 2.5. Projektantski nadzor 2.1 Geodetski radovi - Općenito Geodetski projekt se izrađuje kao sastavni dio idejnog projekta za lokacijsku dozvolu kojom se određuje formiranje građevne čestice ili smještaj jedne ili više građevina na građevnoj čestici.

3 Geodetski projekt se izrađuje kao sastavni dio glavnog projekta za građevinsku dozvolu za građenje građevine za koju se prema posebnom zakonu ne izdaje lokacijska dozvola, a kojom se određuje formiranje građevne čestice i/ili smještaj jedne ili više građevina na građevnoj čestici. Geodetskim projektom se usklađuje stanje u katastru, zemljišnoj knjizi i naravi ako je to potrebno, formira se građevna čestica u katastru čije se formiranje određuje lokacijskom ili građevinskom dozvolom, te se provodi iskolčenje i evidentiranje građevine u katastru. Zakonska regulativa Geodetski projekt izrađuje se sukladno Pravilniku o geodetskom projektu (NN 12/14, 56/14), te ostalim važećim zakonima, pravilnicima i propisima za predmetno područje projektiranja. Projektni zadatak obuhvaća slijedeće geodetske radove: - Dobava geodetskih podloga za izradu projektne dokumentacije - Izrada i ovjera geodetskog projekta i situacije građevine - Izrada elaborata nepotpunog izvlaštenja Geodetske podloge za izradu projektne dokumentacije Za potrebe izrade projektne dokumentacije potrebno je pribaviti geodetske podloge u odgovarajućem mjerilu (pribavljanje katastarskih planova, ZK izvadaka, uklop u DOF i sl.) Izrada i ovjera geodetskog projekta i situacije građevine Predmet ovog projektnog zadatka je izrada i ovjera geodetskog projekta, situacije građevine i uklop katastarskog plana na DOF za potrebe upravnog postupka. Geodetski projekt je potrebno izraditi temeljem Zakonom o gradnji i Pravilnika o geodetskom projektu. Geodetski projekt je potrebno izraditi u 10 (deset) primjeraka ovjeren od strane mjerodavnih institucija. - Sastavni dijelovi geodetskog projekta su: - naslovna stranica geodetskog projekta, - ulazni podaci, - geodetski situacijski nacrt, - geodetska situacija građevine, - popis koordinata - prijavni listovi i kopije katastarskog plana za formiranje građevne čestice, - prijavni listovi i kopije katastarskog plana za evidentiranje građevine, - izvješća u okviru izrade geodetskog projekta

4 Geodetskom projektu obavezno se prilaže: 1. dokaz o izdanim podacima digitalnog katastarskog plana, 2. prijepisi posjedovnih listova, 3. izvadci iz zemljišne knjige koji su služili za izradu geodetskog projekta. Geodetski situacijski nacrt Geodetski situacijski nacrt izrađuje se na način da se na njemu prikazuju položajni i visinski podaci o svim vidljivim prirodnim i izgrađenim objektima zemljine površine u području obuhvata zahvata u prostoru (npr. zgrade i druge građevine, vodovi i njima pripadajući objekti, prometna infrastruktura, vegetacija, vode i s njima povezani objekti, reljef i sl.). Geodetski situacijski nacrt izrađuje se u skladu s Pravilnikom o kartografskim znakovima. Mjerilo prikaza i format digitalnog zapisa geodetskog situacijskog nacrta ovlaštena osoba dogovara s projektantom. Na geodetskom situacijskom nacrtu, prikazuju se i podaci o utvrđenim lomnim točkama i međama katastarskih čestica u naravi koje su predmet obuhvata zahvata u prostoru. Geodetska situacija građevine Na geodetskoj situaciji građevine prikazuje se oblik građevne čestice čije se formiranje određuje lokacijskom dozvolom odnosno građevinskom dozvolom i susjednih katastarskih čestica koje neposredno graniče s građevnom česticom koja je predmet geodetskog projekta, te smještaj jedne ili više građevina na građevnoj čestici. Geodetska situacija građevine izrađuje se u skladu s pravilnikom o kartografskim znakovima, a mjerilo prikaza ovisi o vrsti i veličini zahvata u prostoru. Položajne koordinate i visine za potrebe izrade geodetskog projekta moraju biti određene u ravninskoj kartografskoj projekciji i visinskom datumu Republike Hrvatske (HTRS96/TM i HVRS71). Izrada prijavnih listova i kopije katastarskog plana Na prijavnom listu i kopiji katastarskog plana za katastar prikazuje se stanje podataka u posjedovnom listu i na katastarskom planu prije izrade geodetskog projekta i stanje tih podataka koje treba uspostaviti nakon provedbe geodetskog projekta. Na prijavnom listu i kopiji katastarskog plana za zemljišnu knjigu prikazuje se stanje katastarskih podataka u zemljišnoknjižnom ulošku prije izrade geodetskog projekta i stanje tih podataka koje treba uspostaviti nakon provedbe geodetskog projekta. Izvješće o izrađenom geodetskom projektu sadrži: 1. izvješće o utvrđenim međama i o novim razgraničenjima, 2. tehničko izvješće.

5 Iskolčenje građevine Prema geodetskom projektu potrebno je uspostaviti geodetsku osnovu za iskolčenje (stabilizacija i određivanje geodetskih točaka - točke operativnog poligona i repera) i izvršiti iskolčenje prema izrađenom popisu koordinata točaka. Na zahtjev naručitelja potrebno je izvršiti iskolčenje projektiranih osi građevine i trasa projektiranih instalacija. O izvršenom iskolčenju građevine ovlašteni geodetski stručnjak daje izjavu u pisanom obliku da je građevina iskolčena u skladu s podacima iz geodetskog projekta. Prema posebnom zahtjevu naručitelja, u okviru iskolčenja građevine izrađuje se popis koordinata glavnih (karakterističnih) točaka građevine bitnih za njeno iskolčenje (u položajnom i visinskom smislu) i koordinata uspostavljenih i stabiliziranih stalnih geodetskih točaka koje služe za iskolčenje građevine, ali i za buduće praćenje izgradnje građevine. Elaborat nepotpunog izvlaštenja U svrhu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa potrebno je izraditi elaborat nepotpunog izvlaštenja u 7 (sedam) primjeraka. 2.2 Projektna dokumentacija vodoopskrbnog cjevovoda Projektnom dokumentacijom treba obuhvatiti analizu postojećeg stanja, te prijedlog tehničkog rješenja vodoopskrbnog cjevovoda. Osnove za projektiranje Pri izradi projektne dokumentacije projektant treba pribaviti podatke koji će poslužiti kao podloge za izradu dokumentacije. Ulazne podatke čine: - Geodetske podloge - Posebni uvjeti nadležnih institucija i poduzeća Posebni uvjeti građenja sastavni su dio lokacijske dozvole. Projektant je dužan pridržavati ih se tijekom izrade projektne dokumentacije, kao i dodatnih svih stručnih mišljenja, uvjeta ili eventualnih dopunskih zahtjeva ako ih bude tijekom izrade projekta, uz obaveznu konzultaciju sa Naručiteljem. - Eventualni podaci o dostupnoj javnoj vodovodnoj mreži ako se za istima ukaže potreba (ulazni podaci o raspoloživoj količini vode i tlaku) - Eventualno potrebni istražni radovi, ako se za njima ukaže potreba - Komunalna i ostala infrastruktura u koridoru vodoopskrbnog cjevovoda Pri izradi projektne dokumentacije vodoopskrbnog cjevovoda projektant mora proučiti dokumentaciju o postojećoj i planiranoj komunalnoj i ostaloj infrastrukturi predmetnog područja i te podatke i eventualna nova saznanja ugraditi u projektno rješenje. Pod komunalnom i ostalom infrastrukturom podrazumijevaju se npr:

6 - izmještanja postojećih prometnica i objekata na njima - izmještanja, rekonstrukcije ili zaštite instalacija svih vrsta - rušenja postojećih objekata - planirane potrebe razvoja vodnog gospodarstva Zakonska regulativa Pri izradi svih nivoa projektne dokumentacije potrebno je pridržavati se važeće zakonske regulative, propisa, standarda, kao i ostalih zahtjeva koje su u ovom projektnom zadatku navedeni. Projektnu dokumentaciju za vodoopskrbni cjevovod potrebno je uskladiti sa sljedećim: a) prostorno-planskom dokumentacijom b) važećim zakonima, pravilnicima i propisima za predmetno područje projektiranja c) važećim normama (standardima) za materijale i postupke d) upravnim aktima - lokacijskom dozvolom i svim posebnim uvjetima u njenom sastavu (naročito vodopravnim uvjetima i posebnim uvjetima lokalnog komunalnog poduzeće koje upravlja vodoopskrbom predmetnog područja) - građevnom dozvolom i svim potvrdama i suglasnostima u njenom sastavu Projekt vodoopskrbnog cjevovoda Vodoopskrbni cjevovod potrebno je projektirati od vodospreme Rovanjska do postojećeg okna na CP i COKP Maslenica. Trasu cjevovoda potrebno je odabrati temeljem rekognosciranja terena u cijeloj njenoj dužini. Također voditi računa o blizini prometnice, prelazima preko postojećih infrastrukturnih objekata i instalacija, mogućnosti kasnijeg održavanja, vlasništvu terena koje se koristi za polaganje cjevovoda, i sl. Projektom definirati podatke o potrebnoj količini vode (sanitarna + protupožarna voda) i potrebnom tlaku koji treba osigurati za potrebe CP-a i COKP-e Maslenica. Prijedlog optimalnih rješenja Trasu vodoopskrbnog priključka potrebno je max, gdje god je to moguće, voditi po česticama u vlasništvu RH. Razina obrade projektne dokumentacije Projektnu dokumentaciju za vodoopskrbni cjevovod potrebno je izraditi u skladu sa prethodno navedenim, a rješenje u pojedinim fazama/razinama izrade sačinjavaju: - Idejni projekt Idejni projekt potrebno je izraditi za potrebe ishođenja Lokacijske dozvole, te ishoditi posebne uvjete mjerodavnih institucija. Predloženo rješenje mora biti izrađeno na temelju svih dostupnih ulaznih podataka. U idejnom je projektu potrebno predvidjeti koncepciju tehničkog rješenja vodoopskrbnog cjevovoda pomoću racionalnih projektnih rješenja, koja će pružiti garanciju učinkovite zaštite

7 okoliša. Projekt treba sadržavati generalni prikaz koncepcijskog rješenja, te osnovne podatke o njegovim značajkama. Projekt treba, uz opće priloge, sadržavati: - tehnički opis sa opisanom koncepcijom tehničkog rješenja i elementima u njegovom sastavu - orijentacioni (preliminarni) hidraulički proračun, odnosno opis proračuna temeljem kojeg će se u daljnjem nivou izrade projektne dokumentacije provesti dimenzioniranje vodoopskrbnog priključka - grafičke priloge - situaciju, uzdužni profil, te tipske nacrte ostalih predviđenih građevina - Glavni projekt Glavni projekt vodoopskrbnog cjevovoda treba u svemu izraditi sukladno ishođenoj lokacijskoj dozvoli, vodopravnim i ostalim posebnim uvjetima građenja koji su njen sastavni dio, kao i prema svoj postojećoj prethodnoj dokumentaciji. Osnovna podloga za njegovu izradu trebaju biti idejni projekt vodoopskrbnog cjevovoda i potrebne postojećeg CP i COKP Maslenica. Projekt treba, uz opće priloge, sadržavati: - tehnički opis sa obrazloženom koncepcijom tehničkog rješenja, njegovim pojedinim dijelovima i objektima - hidraulički proračun i dimenzioniranje vodoopskrbnog cjevovoda i njegovih sastavnih dijelova - statički proračun objekata (za arm.bet.građevine) sa dimenzioniranjem - grafičke priloge situaciju vodoopskrbnog cjevovoda, uzdužne profile, poprečne profile, sve potrebne detaljne nacrte revizijskih okana i drugih predviđenih građevina u sastavu vodoopskrbnog cjevovoda (muljni ispust, odzračni ventil i sl.) - procjenu troškova gradnje Na izrađeni glavni projekt potrebno je ishoditi potvrde nadležnih institucija/tvrtki da je projekt izrađen u skladu s ishođenim posebnim uvjetima građenja Glavne projekte svih vrsta potrebno je izraditi u 6 (šest) primjeraka te jedan primjerak na elektronskom mediju. - Izvedbeni projekt Osnovna podloga za izradu izvedbenog projekta treba biti izrađeni glavni projekt vodoopskrbnog cjevovoda, te sva postojeća prethodna dokumentacija Projekt treba, uz opće priloge, sadržavati: - tehnički opis - grafičke priloge - nacrte svih arm.-bet. objekata predviđenih u sastavu vodoopskrbnog priključka sa svim potrebnim detaljima i njima pripadajuće armaturne nacrte (iskazi i specifikacije armature mogu biti na nacrtima ili kao posebni prilozi), kao i - strojarske - monterske nacrte, detalje i specifikacije Svi ostali projekti i elaborati koje je potrebno izraditi, a koji su potrebni za ishođenje lokacijske i građevinske dozvole, predmet su ovog projektnog zadataka i neće se priznavati naknadno.

8 2.3 Natječajna dokumentacija Dokumentacija za nadmetanje izrađuje se za potrebe provođenja nadmetanja za izvođenje radova, a sastoji se od tehničkog opisa, pregledne situacije, troškovnika, te potrebnih detalja. Troškovnici sadrže opise pojedinih stavki sa popisom radova prema vrstama i grupama radova, a trebaju biti izrađeni u skladu s Općim tehničkim uvjetima za pojedine vrste radova te grupirani prema zahtjevu naručitelja. Dio natječajne dokumentacije koji se odnosi na troškovnike potrebno je izraditi u Microsoft Excel formatu sa unesenim formulama te zaštićenim stranicama uz dozvoljen upis samo u ćelije jediničnih cijena, a sve u skladu sa tipskim troškovnikom naručitelja, te predati u formi elektronskog zapisa. Dokumentacijom za nadmetanje potrebno je obuhvatiti stavku izrade projekta izvedenog stanja prema zahtjevima krajnjeg naručitelja. Kompletnu dokumentaciju za nadmetanje je potrebno predati, osim u digitalnom, i u tiskanom obliku u 2 primjerka. 2.4 Upravni postupak Provođenje upravnog postupka podrazumijeva ishođenje svih potrebnih posebnih uvjeta građenja, dozvola i suglasnosti u skladu sa važećom zakonskom regulativom (lokacijska dozvola, građevinska dozvola ili potvrda glavnog projekta). U ishođenje dozvola uključeno je plaćanje svih naknada i pristojbi za izdavanje posebnih uvjeta građenja i suglasnosti, kao i ishođenje svih potrebnih revizija za glavne i izvedbene projekte. Naknade i troškovi koje snosi Naručitelj su: - vodni doprinos - komunalni doprinos - upravne pristojbe za lokacijsku i građevinsku dozvolu 2.5 Projektantski nadzor Projektnim nadzorom potrebno je obuhvatiti slijedeće radove: tumačenja rješenja iz projekta, utvrđivanje potrebe izmjene projekta ili usvojene metode rada ili pak potrebe za izvedbom dodatnih projekata, procjena situacije i donošenje rješenja u slučaju nepredvidivih fenomena, sudjelovanje na sastancima s izvoditeljima radova, odgovori na upite izvođača, izrada detalja i skica projekata. sudjelovanje na tehničkom pregledu (obaveza projektanta koja se ne naplaćuje posebno) Usluga uključuje izlazak na teren projektanta (diplomiranog inženjera) specijaliziranog za pojedino područje projektne dokumentacije po pozivu nadzornog inženjera ili investitora. Izlasci na teren

9 projektnog nadzora trebaju se obavljati do završetka svih radova, a obračun radova obavlja se po pojedinačnom izlasku po pozivu naručitelja ili nadzornog inženjera. 3. Razno Sve moguće promjene koje se pojave tijekom izrade projektne dokumentacije nastale kao posljedica iterativnog načina projektiranja i novih saznanja o prostornim uvjetima, dio su ovog projektnog zadatka te se neće dodatno ugovarati.

10 DODATAK A-2 ROKOVI ISPORUKE ZA POJEDINE DIJELOVE DOKUMENTACIJE U prilogu se nalazi grafički prikaz rokova isporuke pojedinih dijelova dokumentacije i provedbe upravnog postupka. DODATAK A-3 ADRESA ISPORUKE DOKUMENTACIJE Projektnu dokumentaciju isporučiti na slijedeću adresu : Hrvatske autoceste d.o.o. Sektor za za investicije i EU fondove Širolina 4, Zagreb DODATAK A-4 FAZE IZRADE DOKUMENTACIJE KOJE SU PODLOŽNE ODOBRENJU NARUČITELJA PRIJE POČETKA RADA NA SLIJEDEĆIM FAZAMA, UKLJUČIVO I ROK U KOJEMU NARUČITELJ MORA DATI ODOBRENJE ILI PRIMJEDBE Za svaku fazu izrade projektne dokumentacije potrebno je odobrenje naručitelja, a prije prelaska na višu fazu izrade projekta. DODATAK A-5 SADRŽAJ I DINAMIKA ISPORUKE IZVJEŠĆA KOJA JE PROJEKTANT DUŽAN ISPOSTAVLJATI NARUČITELJU RADI PRAĆENJA IZRADE DOKUMENTACIJE U prilogu se nalazi prikaz sadržaja i dinamike isporuke mjesečnih izvješća.

11 Autocesta A1 Zagreb - Split - Dubrovnik Dionica: Maslenica Zadar 1 Izrada projektne dokumentacije i provedba upravnog postupka za vodoopskrbi cjevovod za CP i COKP Maslenica iz vodospremnika "Rovanjska" ROKOVI ISPORUKE ZA POJEDINE DIJELOVE DOKUMENTACIJE Redni ROKOVI ISPORUKE DOKUMENTACIJE U MJESECIMA OD DANA POTPISIVANJA UGOVORA Vrsta usluge broj Geodetski radovi 1 Geodetske podloge za izradu projektne dokumentacije 2 Geodetski projekt i situacija građevine sa ovjerom 3 Iskolčenje građevine 4 Elaborat nepotpunog izvlaštenja Projektna dokumentacija 1 Idejni projekt 2 Glavni projekt 3 Izvedbeni projekt Natječajna dokumentacija 1 Izrada natječajne dokumentacije Projektna dokumentacija 1 Ishođenje posebnih uvjeta i suglasnosti javnopravnih tjela 2 Ishođenje lokacijske dozvole 3 Ishođenje građevinske dozvole Projektantski nadzor 1 Projektantski nadzor DODATAK A ZA IZVRŠITELJA:

12 Izvještaj br. DODATAK A - 5 Datum: MJESEČNI IZVJEŠTAJ Predmet ugovora: Broj Ugovora: Za Naručitelja: Za Izvršitelja: Napredak projekta % - ak Datumi broj Aktivnosti u tijeku predviđeno stvarno planirano prognoza/izvršenje 1 2 Geodetske podloge za izradu projektne dokumentacije Geodetski projekt i situacija građevine sa ovjerom 3 Iskolčenje građevine 4 Elaborat nepotpunog izvlaštenja 5 Idejni projekt 6 Glavni projekt 7 Izvedbeni projekt 8 Izrada natječajne dokumentacije 9 Ishođenje posebnih uvjeta i suglasnosti javnopravnih tjela 10 Ishođenje lokacijske dozvole 11 Ishođenje građevinske dozvole 12 Projektantski nadzor Radnje vezane na aktivnosti Uočeni problemi koji utječu na rok završetka aktivnosti

13 DODATAK B FORMAT I SADRŽAJ DOKUMENTACIJE KOJA JE PREDMET UGOVORA DODATAK B-1 SADRŽAJ PROJEKTNE DOKUMENTACIJE KOJA JE PREDMET UGOVORA Sadržaj projektne dokumentacije definiran je projektnim zadatkom i važećim pravilnicima DODATAK B-2 FORMAT NACRTA I SASTAVNICE, TRAŽENA MJERILA, FORMAT TEKSTUALNIH I TABELARNIH DIJELOVA DOKUMENTACIJE Format nacrta i sastavnice, tražena mjerila, format tekstualnih i tabelarnih dijelova dokumentacije potrebno je izraditi u skladu s važećim pravilnicima. DODATAK B-3 BROJ KOPIJA I NAČIN UVEZA Potrebno je isporučiti Idejne projekte u šest (6) primjeraka, Glavne projekte u šest (6) primjeraka i Izvedbene projekte u šest (6) primjeraka, te pojedan primjerak na elektronskom mediju. Projekte uvezati u skladu s važećim pravilnicima. Potrebno je isporučiti ovjerenu Situaciju građevine u 10 (deset) primjeraka. DODATAK B-4 FORMAT DIGITALNIH DATOTEKA -nacrti.dwg i.pdf format (AutoCAD v do v. 2010) -tekstualni dio.doc i.pdf format (Microsoft Word v. 97 do v. 2010) -tablice.xls format (Microsoft Excel v. 97 do v. 2010)

14 DODATAK C KLJUČNO OSOBLJE I PODPROJEKTANTI DODATAK C-1 FUNKCIJE I IMENA TE OPIS POSLA TEHNIČKOG OSOBLJA KOJE ĆE RADITI NA IZVRŠENJU UGOVORA U prilogu se nalazi tablica za upis tehničkog osoblja koje će raditi na izvršenju predmetnih radova.

15 DODATAK C-1 Autocesta A1 Zagreb - Split - Dubrovnik Dionica: Maslenica Zadar 1 Izrada projektne dokumentacije i provedba upravnog postupka za vodoopskrbi cjevovod za CP i COKP Maslenica iz vodospremnika "Rovanjska" Popis tehničkog osoblja za izradu projektne dokumentacije REDNI BROJ IME I PREZIME TVRTKA VRSTA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE 1 GLAVNI PROJEKTANT SURADNICI ZA IZVRŠITELJA:

16 DODATAK D TROŠKOVNIK DODATAK D-1 UGOVORNA CIJENA PO STAVKAMA DOKUMENTACIJE U Prilogu 4 se nalazi Troškovnik..

Podružnica za građenje

Podružnica za građenje Dodatak A OPIS USLUGA DODATAK A-1 PROJEKTNI ZADATAK Revizija scenarija i algoritama Regionalnih centara za nadzor i upravljanje prometom na autocestama Zagreb, srpanj 2019. 1. Uvod Sve veći porast prometa

Више

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc)

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc) str. 1 od 7 Dijagram tijeka A.2. Registracija djelatnosti Trgovački sud ili županijski ured ili ured Grada Zagreba Obrasci: - Zahtjev za upis u sudski registar podnosi se, ili - Zahtjev za izdavanje obrtnice

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

OBAVEZNI SADRŽAJ PROJEKATA NISKOGRADNJE

OBAVEZNI SADRŽAJ PROJEKATA NISKOGRADNJE Izradio: Informatičko ski inženjering 52100 PULA Direktor: Vinko Burić naziv dijela gradevene FEKALNA KANALIZACIJA mapa broj: broj projekta: izradio: naziv dijela projekta: : 1 FEKALNA KANALIZACIJA 2 257N

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O OBVEZNOM SADRŽAJU IDEJNOG PROJEKTA - pročišćeni tekst - (NN 55/14, 41/15, 67/16, 23/17) 1 12 SADRŽAJ: I. OPĆE ODREDBE...4 Članak 1....4 Članak 2....4 Članak 3....4 II. SADRŽAJ IDEJNOG PROJEKTA...4

Више

2.3 Projektni zadatak - Uređenje obalnog pojasa Oštro

2.3 Projektni zadatak - Uređenje obalnog pojasa Oštro PROJEKTNI ZADATAK NAZIV PROJEKTA: IDEJNI PROJEKT UREĐENJA OBALNE ŠETNICE NA POLUOTOKU OŠTRO INVESTITOR: GRAD KRALJEVICA, Frankopanska 1a, Kraljevica LOKACIJA ZAHVATA Predmetni zahvat odnosi se na uređenje

Више

općina viškovo republika hrvatska primorsko-goranska županija I. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE VIŠKOVO veljača, 2012. godine urbanistički studio rijeka d.o.o. prostorno i urbanističko

Више

Naziv obrasca (check lista)

Naziv obrasca (check lista) POTPORA MINISTARSTVU GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA U KONCIPIRANJU JASNIH I NEDVOJBENIH POSTUPAKA U RAZVOJU I ISHOĐENJU DOZVOLA ZA PROVEDBU PROJEKATA I IZGRADNJU OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE Projekt

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/83 URBROJ: 2198/ Zadar, 23.srpnja GRADSKOM V

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/83 URBROJ: 2198/ Zadar, 23.srpnja GRADSKOM V REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 350-01/19-01/83 URBROJ: 2198/01-2-19-4 Zadar, 23.srpnja 2019. - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA - PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE:

Више

x-r VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: /19-01/09 Urbroj: / Zagreb, 4. travnja PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Prijedlo

x-r VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: /19-01/09 Urbroj: / Zagreb, 4. travnja PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Prijedlo x-r VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: 022-03/19-01/09 Urbroj: 50301-27/12-19-4 Zagreb, 4. travnja 2019. PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji, s

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, 10 000 Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONUDE ZA: IZRADA PROMETNOG ELABORATA: PRIVREMENA REGULACIJA

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O OBVEZNOM SADRŽAJU I OPREMANJU PROJEKATA GRAĐEVINA - pročišćeni tekst - (NN 64/14, 41/15, 105/15, 61/16, 20/17; 16.03.2017.) 1 2 5 I. OPĆE ODREDBE...5 Članak 1....5 Članak 2....5 Članak 3....5

Више

ODREDBE ZA PROVOĐENJE

ODREDBE ZA PROVOĐENJE -prijedlog- Na temelju čl. 109. st. 6., čl. 113. st. 1. i čl. 198. Zakona o prostornom uređenju (»Narodne novine«, br. 153/13) i članka 30. Statuta Grada Bakra (»Službene novine Primorsko-goranske županije«,

Више

SAMPLE CONTRACT FOR CONSULTING SERVICES

SAMPLE CONTRACT FOR CONSULTING SERVICES OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG SAVJETNIKA ZA PODRŠKU PROVEDBI HOMOGENIZACIJE KATASTARSKIH PLANOVA (DGU SLUŽBA ZA ODRŽAVANJE KATASTARSKIH OPERATA I ZIS) OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNOG

Више

OVAJ PROJEKT SASTAVNI JE DIO TEHNIČKE DOKUMENTACIJE

OVAJ PROJEKT SASTAVNI JE DIO TEHNIČKE DOKUMENTACIJE OPĆINA PROMINA POJAČANO ODRŽAVANJE (SANACIJA I MODERNIZACIJA) NERAZVRSTANIH CESTA KAO UPORABLJIVIH GRAĐEVINA TROŠKOVNIK Radove predviđene ovim troškovnikom treba izvesti u skladu sa Općim tehničkim uvjetima

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-15477-LOC-1/2019 Заводни број: 05-353-119/2019

Више

Microsoft Word - 4.1_PPUO PODSTRANA-Obrazlozenje.doc

Microsoft Word - 4.1_PPUO PODSTRANA-Obrazlozenje.doc 4.1. OBRAZLOŽENJE IZMJENA i DOPUNA SAŽETAK rujan, 2016. Stranica 1 od 7 OBRAZLOŽENJE Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Podstrana SAŽETAK UVOD Izrada Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja

Више

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju REPUBLIKA HRVATSKA REGIONE ISTRIANA Služba za javnu nabavu KLASA:406-01/13-01/01 URBROJ: 2163/1-02/1-14-11 Pula, 27. veljače 2014.g. ŽUPAN putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET: Prijedlog

Више

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује се садржина и начин вођења књиге инспекције, грађевинског

Више

MergedFile

MergedFile DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PODRUČNI URED ZA KATASTAR OSIJEK 31000 Osijek, Županijska 4 Tel. 031/221-401, fax: 031/221-490 DRŽAVNI ARHIV U OSIJEKU Kamila Firingera 1, 31000 Osijek KLASA: 036-04/13-01/ URBROJ:

Више

Sluzbeni glasnik Grada Poreca br

Sluzbeni glasnik  Grada Poreca br OPĆINA VRSAR I. Općinsko vijeće 20. Na temelju članka 34. Zakona o komunalnom gospodarstvu ("Narodne novine",broj 26/03) te članka 40. Statuta Općine Vrsar ("Službeni glasnik Grada Poreča", broj 02/04),

Више

Microsoft Word - sazetak za javnost

Microsoft Word - sazetak za javnost Sadržaj Uvod 1 Obveze iz planova šireg područja 2 Program gradnje i uređenja prostora 4 Osnovna namjena prostora 4 Iskaz prostornih pokazatelja za namjenu, način korištenja i uređenja površina 5 Uvjeti

Више

Ovo rješenje je PRAVOMOĆNO dana I2Lo12e:?L~ 'T" REPUBLIKA HRVATSKA Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Upravni odjel za prostorno uređenje i grad

Ovo rješenje je PRAVOMOĆNO dana I2Lo12e:?L~ 'T REPUBLIKA HRVATSKA Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Upravni odjel za prostorno uređenje i grad Ovo rješenje je PRAVOMOĆNO dana I2Lo12e:?L~ 'T" REPUBLIKA HRVATSKA Splitsko-dalmatinska županija Grad Split Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo KLASA: UP!I-361-03/16-01/000064 URBROJ: 2181/01-03-02-07-16-0009

Више

Microsoft Word - Rješenje Lupoglav

Microsoft Word - Rješenje Lupoglav Na temelju članka 12. stavka 1.. točke 11.,, članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN( br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14, 72/17) i članka 96. Zakona o

Више

MergedFile

MergedFile NARUČITELJ: Općina Promina OIB: 79734182959 Put kroz Oklaj 144, 22 303 Oklaj GRAĐEVINA: Nerazvrstane ceste na području općine Promina (Lukar) NAZIV PROJEKTA: IZVANREDNO ODRŽAVANJE NERAZVRSTANIH CESTA (NC

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/17-03/35 URBROJ: 2170/01-01-00-17-1

Више

plan br IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PUŠĆA OBRAZLOŽENJE PLANA prijedlog plana za javnu raspravu lipanj SADRŽAJ: U

plan br IV. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PUŠĆA OBRAZLOŽENJE PLANA prijedlog plana za javnu raspravu lipanj SADRŽAJ: U SADRŽAJ: Uvod 2 1. Pregled izmjena i dopuna u grafičkom dijelu Plana 4 1.1. Građevinska područja 5 1.1.1. Građevinska područja naselja 5 1.1.2. Građevinska područja izdvojene namjene izvan naselja 6 2.

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, 10 000 Zagreb Evidencijski broj: J66/19 POZIV NA DOSTAVU PONUDE ZA: STRUČNI NADZOR I KONTROLNA ISPITIVANJA NAD RADOVIMA

Више

Microsoft Word - Sn05.docx

Microsoft Word - Sn05.docx ISSN 1849-2398 Bakar, 11. siječnja 2016. Broj: 01/2016 Godina: 2016. SLUŽBENE NOVINE GRADA BAKRA Izdavač: Grad Bakar Uredništvo: Primorje 39, 51222 Bakar Glavni i odgovorni urednik: Tomislav Klarić Izlazi:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: 360-01/16-01/_ URBROJ: 2185/05-16-2 DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekonstrukcija Društvenog doma u Satnici s povećanjem energetske

Више

P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐE

P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐE P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐEVINSKA DOZVOLA, KAO I O SADRŽINI TEHNIČKE DOKUMENTACIJE

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVII BROJ 6 PIĆAN, 16. PROSINCA 2015. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI VIJEĆA Stranica 1. Odluka o donošenju Dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pićan. 2 AKTI

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-14206-LOC-2/2018 Заводни број: 05-353-198/2018

Више

MergedFile

MergedFile Investitor: Lokacija: Grad Čazma, Trg Čazmanskog kaptola 13 ; OIB: 81963437417 Vatrogasni dom Dapci zgrada javne namjene Dapci, k.č.br. 1271 k.o. Dapcii Zagrebačka 30 10313 Graberje Ivaničko Tel: ++385

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/18-11/14 URBROJ: 376-05-3-19-9 Zagreb, 18. travnja 2019. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7363-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-34974-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

Slide 1

Slide 1 REPUBLIKA HRVATSKA FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST Javni pozivi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekata energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d

HRVATSKE AUTOCESTE d Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., Koturaška cesta 43, 10000 Zagreb; OIB: 62942134377 Tel.: +385 1 6009 777; fax.:+385 1 4697 335 Evidencijski broj: D 12/17 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE

Више

KARLOVAC M4 - OGLAS

KARLOVAC M4 - OGLAS Hrvatske vode, pravna osoba za upravljanje vodama, Ulica grada Vukovara 220, 10000 Zagreb, OIB: 28921383001, (dalje u tekstu: Ponuditelj), u skladu s odredbom članka 13. stavka 1. točke 1. i odredbom članka

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA POTPORU PODMJERA 7.2 ULAGANJA U IZRADU, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE SVIH VRSTA MALE INFRASTRUKTURE, UKLJUČUJUĆI ULAGANJA U OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE I UŠTEDU ENERGIJE OPERACIJA 7.2.1

Више

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је донела Скупштина града Ваљева, на седници одржаној 03.11.2017.

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7837-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-25495-1/2018 Заводни број: 05-353-197/2018

Више

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/

Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/ Temeljem članka 35. i članka 219. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ( Narodne novine broj: 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12, 152/14,

Више

Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN LOCH-2/2018 IV 35

Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN LOCH-2/2018 IV 35 Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN-29422-LOCH-2/2018 IV 350-108/2/18-03 01.11.2018.године ВЛАДИЧИН ХАН Одељење

Више

I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET,

I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET, I.1. OBRAZAC PONUDBENOG LISTA ZA SAMOSTALNO IZVRŠENJE UGOVORA JEDNOG GOSPODARSKOG SUBJEKTA 2. grupa usluga 1. Naziv i sjedište naručitelja GRAD BUZET, II. istarske brigade 11, 52 420 BUZET 2. PODACI O

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-32461-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

"PIŠKORNICA" d.o.o. Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Matije Gupca 12, Koprivnički Ivanec OIB: PLAN NABAVE

PIŠKORNICA d.o.o. Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Matije Gupca 12, Koprivnički Ivanec OIB: PLAN NABAVE "PIŠKORNICA" d.o.o. Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Matije Gupca 12, Koprivnički Ivanec OIB: 47917187348 PLAN NABAVE ZA 2014. godinu Red. br. Predmet Evidencijski broj

Више

SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA UVOD REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI Učinak reforme Bavarsko

SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA UVOD REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI Učinak reforme Bavarsko SADRŽAJ 9 PREDGOVOR... 5 RIJEČ O DJELU... 7 POPIS KRATICA... 15 1. UVOD... 17 2. REFORMA BAVARSKOG ZAKONA O GRADNJI... 21 2.1. Učinak reforme Bavarskog zakona o gradnji 21 2.2. Dozvole za gradnju građevina

Више

URED OVLAŠTENE ARHITEKTICE GLAVNI PROJEKT Investitor: OPĆINA KRŠAN ALEMKA RADOVIĆ GORIČANEC, dipl.ing.arh. - PROJEKT VODE I KANALIZACIJE - Br.elab. 56

URED OVLAŠTENE ARHITEKTICE GLAVNI PROJEKT Investitor: OPĆINA KRŠAN ALEMKA RADOVIĆ GORIČANEC, dipl.ing.arh. - PROJEKT VODE I KANALIZACIJE - Br.elab. 56 PROJEKTANT : Ombreta Vitasović Diminić,ing.građ. GLAVNI PROJEKTANT : PROJEKT VODE I KANALIZACIJE Ovlaštena arhitektica: 1 SADRŽAJ : I OPĆI DIO 1. Rješenje o osnivanju ureda ovlaštenog arhitekta 2. Imenovanje

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7346-LOCН-3/2016 Заводни број: 05-353-95/2016

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-12565-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „KARAŠICA“ , Belišće, Kralja Tomislava 206

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „KARAŠICA“ , Belišće, Kralja Tomislava 206 PITANJA I ODGOVORI Natječaj za provedbu mjere/tipa operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava Referentni broj natječaja: LN.4.1.1.01. Pitanja

Више

NARUČITELJ: Općina Kistanje OIB: Trg sv. Nikole 5, Kistanje GRAĐEVINA: Nerazvrstane ceste na području općine Kistanje Naselja Biovi

NARUČITELJ: Općina Kistanje OIB: Trg sv. Nikole 5, Kistanje GRAĐEVINA: Nerazvrstane ceste na području općine Kistanje Naselja Biovi NARUČITELJ: Općina Kistanje OIB: 41783102203 Trg sv. Nikole 5, 22 305 Kistanje GRAĐEVINA: Nerazvrstane ceste na području općine Kistanje NAZIV PROJEKTA: IZVANREDNO ODRŽAVANJE NERAZVRSTANIH CESTA (DIO NC

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-23318-LOCН-2/2017 Заводни број: 05-353-126/2017

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: /17-01/02- URBROJ: 2144/ Labin, godine PRIJEDLOG Na temelj

REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: /17-01/02- URBROJ: 2144/ Labin, godine PRIJEDLOG Na temelj REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD LABIN Gradsko vijeće KLASA: 021-01/17-01/02- URBROJ: 2144/01-01-17-1 Labin, 2017. godine PRIJEDLOG Na temelju članka 35. stavak 2. i članka 391. stavak 1. Zakona

Више

Sluzbeni glasnik 3/08.indd

Sluzbeni glasnik 3/08.indd Broj: 3 - GOD. VII. 2008. Krapina, 15. 05. 2008. List izlazi jedanput mjese no i po potrebi ISSN 1845-7711 S A D R Ž A J AKTI GRADSKOG VIJE A 1. Godišnji obra un Prora una Grada Krapine za 2007. god. 2.

Више

Prilog dopisu Inicijativa za poboljšanjima Sustava digitalnih geodetskih elaborata, KLASA: /19-01/1, URBROJ: , od godine

Prilog dopisu Inicijativa za poboljšanjima Sustava digitalnih geodetskih elaborata, KLASA: /19-01/1, URBROJ: , od godine Prilog dopisu Inicijativa za poboljšanjima Sustava digitalnih geodetskih elaborata, KLASA: 930-01/19-01/1, URBROJ: 507-01-19-4, od 16.05.2019. godine Sadržaj: Poglavlje: Zakonska regulativa Poglavlje:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA NASELJA KRK

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA NASELJA KRK Grad Pula-Pola Gradsko vijeće Naziv prostornog plana: I. Izmjene i dopune UPU Marina Veruda SAŽETAK ZA JAVNOST Pula, 2019. Novi Urbanizam d.o.o., Budicinova 35, 52100 Pula, Hrvatska Tel: +385-(0)98-945-9210

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O ODRŽAVANJU GRAĐEVINA (NN 122/14, 25.10.2014.) 1 1 0 OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1.... 3 Članak 2.... 3 Članak 3.... 4 Članak 4.... 4 Članak 5.... 4 ODRŽAVANJE GRAĐEVINE... 5 Uvjeti za održavanje

Више

Memorandum - Ravnatelj

Memorandum - Ravnatelj KLASA: UP/I-344-03/15-11/633 URBROJ: 376-10-19-18 Zagreb, 19. ožujka 2019. Na temelju članka 12. stavka 1. točke 11., članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama (NN

Више

Lučka uprava Ploče 1. IZMJENE GODIŠNJEG PROGRAMA RADA I RAZVOJA LUKE SA FINANCIJSKIM PLANOM LUČKE UPRAVE PLOČE ZA GODINU Listopad

Lučka uprava Ploče 1. IZMJENE GODIŠNJEG PROGRAMA RADA I RAZVOJA LUKE SA FINANCIJSKIM PLANOM LUČKE UPRAVE PLOČE ZA GODINU Listopad Lučka uprava Ploče 1. IZMJENE GODIŠNJEG PROGRAMA RADA I RAZVOJA LUKE SA FINANCIJSKIM PLANOM LUČKE UPRAVE PLOČE ZA 2017. GODINU Listopad 2017 1 OBRAZLOŽENJE: Na svojoj 127. sjednici održanoj 28.3.2017.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

VELI BOK ID PROJ TEKST DEFprint 29_12_14 ZAMM I OIKON

VELI BOK ID PROJ TEKST DEFprint 29_12_14 ZAMM I OIKON Artec-Kora d.o.o. IDEJNI PROJEKT REPOZICIONIRANJE UZGOJNIH POLJA Br. 011-1-LMC/2014 1 ARTEC+KORA d.o.o. 51 000 R I J E K A, JANEZA TRDINE 7 / 3 Telefon : ++ 385 498 555 * Fax : ++ 385 498 555 * E-mail

Више

Strateški razvojni program općine Podstrana

Strateški razvojni program općine Podstrana OBRAZAC ZA PRIJAVU PROJEKTNIH IDEJA/RAZVOJNIH PROJEKATA 1. OSNOVNI PODACI O PREDLAGATELJU 1.1. Ime i prezime/naziv predlagatelja 1.2. Formalno pravni oblik predlagatelja (tvrtka/obrt/opg/udruga i sl.)

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-3242-LOCH-2/2016 Заводни број: 05-353-31/2016

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Zadarska županija Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Ispostava Pag KLASA: UP/I /16-01/

REPUBLIKA HRVATSKA Zadarska županija Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Ispostava Pag KLASA: UP/I /16-01/ REPUBLIKA HRVATSKA Zadarska županija Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Ispostava Pag KLASA: UP/I-350-05/16-01/000008 URBROJ: 2198/1-11-5/1-17-0027 Pag, 09.08.2017. Zadarska

Више

2016 Odluka o izradi izmjena UPU 1

2016 Odluka o izradi izmjena UPU 1 REPUBLIKA HRVATSKA PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA OPĆINA VRBNIK Općinsko vijeće Na temelju članka 86. stavka 3. Zakona o prostornom uređenju (»Narodne novine«, broj 153/13) i članka 42. Statuta Općine Vrbnik

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-22696-LOC-1/2018 Заводни број: 05-353-152/2018

Више

IZMJENA I DOPUNA PUP-a ZAPADNI ZAMET

IZMJENA I DOPUNA PUP-a ZAPADNI ZAMET IZMJENA DETALJNOG PLANA UREĐENJA CENTRA GORNJI ZAMET NARUČITELJ: IZRAĐIVAČ PLANA: GRAD RIJEKA ODJEL GRADSKE UPRAVE ZA RAZVOJ, URBANIZAM, EKOLOGIJU I GOSPODARENJE ZEMLJIŠTEM DIREKCIJA ZA URBANIZAM I EKOLOGIJU

Више

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

Microsoft Word - IID UPU-A SLATINA-KNJIGA 2.doc

Microsoft Word - IID UPU-A SLATINA-KNJIGA 2.doc Zavod za prostorno planiranje d.d. Osijek, Vijenac Paje Kolarića 5a PROSTOR ZA OVJERU TIJELA NADLEŽNOG ZA DONOŠENJE PLANA IZMJENE I DOPUNE URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA GRADA SLATINE Knjiga 2. Obvezni prilozi

Више

Microsoft Word ID PP Prozor - Rama ODLUKA

Microsoft Word ID PP Prozor - Rama ODLUKA I Z M J E N A I D O P U N A PROSTORNOG PLANA OPĆINE PROZOR-RAMA ZA PERIOD OD 2010. DO 2020. GODINE - PRILOG PROSTORNOM PLANU OPĆINE PROZOR RAMA - KNJIGA 3: ODLUKA O PROVOĐENJU PLANA N A C R T Mostar, ožujak

Више

STALNI SUDSKI VJEŠTAK GRAĐEVINSKE STRUKE DRAŽEN SLUNJSKI mag.ing.aedif. OIB: home: Zvečevska Osijek tel: 031/ mob: 098/476

STALNI SUDSKI VJEŠTAK GRAĐEVINSKE STRUKE DRAŽEN SLUNJSKI mag.ing.aedif. OIB: home: Zvečevska Osijek tel: 031/ mob: 098/476 STALNI SUDSKI VJEŠTAK GRAĐEVINSKE STRUKE DRAŽEN SLUNJSKI mag.ing.aedif. OIB: 72003385933 home: Zvečevska 20 31000 Osijek tel: 031/303-188 mob: 098/476-283 e-mail: hiperbolaosijek@gmail.com PROCJENA VRIJEDNOSTI

Више

MergedFile

MergedFile PRILOG I "Izvornik" PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA, 51000 Rijeka, Korzo 16, OIB: 54382731928, Predmet nabave: Uređenje staze uz šljunčanu plažicu istočno na plaži Igralište

Више

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA

10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVA 10000 Zagreb, Mihanovićeva 12 Objavljuje dana 5. travnja 2019. godine N A T J E Č A J za zapošljavanje radnika na neodređeno vrijeme SEKTOR ZA ODRŽAVANJE 1. Diplomirani inženjer geodezije podsustava Istok,

Више

Microsoft Word - DIO_0a NASLOVNA osnovni dio VI IZMJ.doc

Microsoft Word - DIO_0a NASLOVNA osnovni dio VI IZMJ.doc Nositelj izrade: Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije Stručni izrađivač Plana: Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije II. OBVEZNI PRILOZI II.1. OBRAZLOŽENJE

Више

S a d r ž a j: I UVOD - OPIS NEKRETNINE I.1. I.2. I.3. I.4. I.5. POSTOJEĆE STANJE I.1.1. Osnovni podaci TEHNIČKI OPIS NEKRETNINE I.2.1. Građevinsko ze

S a d r ž a j: I UVOD - OPIS NEKRETNINE I.1. I.2. I.3. I.4. I.5. POSTOJEĆE STANJE I.1.1. Osnovni podaci TEHNIČKI OPIS NEKRETNINE I.2.1. Građevinsko ze S a d r ž a j: I UVOD OPIS NEKRETNINE I.1. I.2. I.3. I.4. I.5. POSTOJEĆE STANJE I.1.1. Osnovni podaci TEHNIČKI OPIS NEKRETNINE I.2.1. Građevinsko zemljište I.2.2. Konstrukcija i materijali I.2.3. Infrastruktura

Више

NARUČITELJ: OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ, Školska 22, Kloštar Ivanić, OIB: PREDMET NABAVE: REKONSTRUKCIJA (DOGRADNJA) I OPREMANJE GRAĐEVIN

NARUČITELJ: OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ, Školska 22, Kloštar Ivanić, OIB: PREDMET NABAVE: REKONSTRUKCIJA (DOGRADNJA) I OPREMANJE GRAĐEVIN NARUČITELJ: OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ, Školska 22, 10 312 Kloštar Ivanić, OIB: 18133797436 PREDMET NABAVE: REKONSTRUKCIJA (DOGRADNJA) I OPREMANJE GRAĐEVINE JAVNE I DRUŠTVENE NAMJENE, PREDŠKOLSKE USTANOVE DJEČJEG

Више

Microsoft Word - Rješenje Čačinci

Microsoft Word - Rješenje Čačinci KLASA: UP/I-344-03/16-11/131 URBROJ: 376-10-18-19 Zagreb, 29. listopada 2018. Na temelju članka 12. stavka 1.. točke 11.,, članka 17. stavka 3. i članka 28. stavka 6. Zakona o elektroničkim komunikacijama

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske županije 17/13) Općinsko vijeće Općine Beretinec na 6.

Више

(Microsoft Word - poziv za nabavu projektne dokumentacije za Biciklisti\350ke staze FAZA III.docx)

(Microsoft Word - poziv za nabavu  projektne dokumentacije za Biciklisti\350ke staze FAZA III.docx) POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA PREDMET NABAVE: IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA UREðENJE BICIKLISTIČKIH STAZA - FAZA III Sisak, 2014. godine Sukladno točci V. Naputka kojim se utvrñuje postupak provedbe bagatelne

Више

HRVATSKI SABOR Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O GRADNJI Proglašava

HRVATSKI SABOR Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O GRADNJI Proglašava HRVATSKI SABOR Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O GRADNJI Proglašavam Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji, koji

Више

Microsoft Word - Opis obveza za pružanje usluga pojedinačnih savjetnika na poslovima prijepisa i verifikacije_FINAL.doc

Microsoft Word - Opis obveza za pružanje usluga pojedinačnih savjetnika na poslovima prijepisa i verifikacije_FINAL.doc PROJEKT IMPLEMENTACIJE INTEGRIRANOG SUSTAVA ZEMLJIŠNE ADMINISTRACIJE (IBRD Zajam br. 8086-HR) OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNIH SAVJETNIKA NA POSLOVIMA PRIJEPISA I VERIFIKACIJE ZEMLJIŠNIH KNJIGA

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-24852-LOCН-2/2018 Заводни број: 05-353-214/2018

Више

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.)

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.) Datum: 30.03.2016. Ur.broj: 71-3/50-1-16 Broj poziva: 50/16 P O Z I V N A D O S T A V U P O N U D E Poštovani, Hrvatski zavod za javno zdravstvo Vam upućuje Poziv na dostavu ponude za predmet nabave: CJEPIVO

Више

POZIV NA DOSTAVU PONUDA izmjena Nabava telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži Ev.br. 122-B-17 Zagreb, lipanj

POZIV NA DOSTAVU PONUDA izmjena Nabava telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži Ev.br. 122-B-17 Zagreb, lipanj POZIV NA DOSTAVU PONUDA izmjena 9.6.2017. Ev.br. Zagreb, lipanj 2017. 1 UPUTE ZA PRIPREMU I PODNOŠENJE PONUDE Temeljem odredbe članka 12. stavka 1a) Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine, broj: 120/2016)

Више

Microsoft Word - INFORMATOR za el doc

Microsoft Word - INFORMATOR za el doc ИНФОРМАТОР ЗА ЕЛЕКТРОНСКУ ОБЈЕДИЊЕНУ ПРОЦЕДУРУ Подношење захтева за издавање локацијских услова, грађевинске дозволе, употребне дозволе (заједно са укњижбом у Кастастру), одобрења по члану 145. Закона,

Више

cjenik grad zemlj-NOVO NOVO.pdf

cjenik grad zemlj-NOVO NOVO.pdf R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/10-01/17 URBROJ: 2170/01-01-30-10-3

Више

TehničkaPravila_552_usvojeno 2017 dopuna 2

TehničkaPravila_552_usvojeno 2017 dopuna 2 TEHNIČKA PRAVILA GPZ - P 552/17 POLAGANJE PRIKLJUČAKA PREDGOVOR Tehnička pravila GPZ - P 552/17, Polaganje priključaka je strukovni propis Gradske plinare Zagreb d.o.o. (u daljnjem tekstu: GPZ). Ova pravila

Више

Naručitelj:

Naručitelj: OPĆINA MUĆ IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE MUĆ Knjiga 1. A. TEKSTUALNI DIO B. GRAFIČKI DIO C. OBVEZNI PRILOZI Ovaj elaborat je sastavni dio Odluke o donošenju Izmjena i dopuna prostornog

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Međimurska županija Grad Čakovec, Upravni odjel za prostorno uređenje i europske fondove, Odsjek za provođenje dokumenata prostorno

REPUBLIKA HRVATSKA Međimurska županija Grad Čakovec, Upravni odjel za prostorno uređenje i europske fondove, Odsjek za provođenje dokumenata prostorno REPUBLIKA HRVATSKA Međimurska županija Grad Čakovec, Upravni odjel za prostorno uređenje i europske fondove, Odsjek za provođenje dokumenata prostornog uređenja i izdavanje akata o gradnji KLASA: UP/I-361-03/16-01/000018

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2 GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK URBROJ: 2103/01-01-18-16 Bjelovar, 7. prosinca 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje Prijedloga odluke o prijenosu prava vlasništva na zgradi učeničkog doma,

Више

PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NACRTI

PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NACRTI PRILOG 3 TEHNIČKI OPIS I NCRTI Naziv projektantskog ureda: MOILIT EVOLV d.o.o. Froudeova 5, 000 ZGRE OI 49776278191 Naziv investitora: HRVTSKE UTOCESTE d.o.o. Širolina 4, 000 ZGRE OI 570462912 PROSTOR

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: /19-01/10 Urbroj: / Zagreb, 4. travnja PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Prijedlog za

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: /19-01/10 Urbroj: / Zagreb, 4. travnja PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Prijedlog za VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Klasa: 022-03/19-01/10 Urbroj: 50301-27/25-19-4 Zagreb, 4. travnja 2019. PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju,

Више