Microsoft Word - Pravilnik Sistematizacija Preciscen tekst OK OK OK

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Pravilnik Sistematizacija Preciscen tekst OK OK OK"

Транскрипт

1 1 Пречишћен текст Правилникa се организацији рада и систематизацији послова у Институту за мултидисциплинарна истраживања садржи Одлуку о изменама и допунама Правилника о организацији рада и ситематизацији послова у Институту за мултидисциплинарна истраживања број 1695/1 од године. (измене у члану 15., у тачкама 13, 14, 17 и 20; додат je члан 17 a чланови померају се и постају чланови 18-33) На основу одредаба Закона о научноистраживачкој делатности («Сл. гласник РС» бр. 110/05, 50/06, 18/10), а у складу са чл. 14. и чл. 27. тачка 3. Статута Института за мултидисциплинарна истраживања, директор Института данa 31. децембра године, д о н о с и ПРАВИЛНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ РАДА И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ ПОСЛОВА У ИНСТИТУТУ ЗА МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНА ИСТРАЖИВАЊА (пречишћен текст) I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Правилником уређује се организација рада, организационе јединице и њихов делокруг, систематизација послова, врста послова и број радних места на којима се распоређују запослени у Институту за мултидисциплинарна истраживања (у даљем тексту: Институт), врста и степен стручне спреме и други посебни услови за рад на тим пословима, начин и поступак заснивања радног односа и друга питања од значаја за организацију и рад Института. Члан 2. Запослени у Институту јесу: истраживачи и помоћно особље. Истраживач је лице са најмање високом стручном спремом, односно са најмање завршеним основним академским студијама, које ради на научноистраживачким и развојним пословима и које је изабрано у звање истраживача, у складу са Законом. Помоћно особље чине лица која обављају стручне, административне и техничке послове. Запослени остварују права и обавезе из овог Правилника даном ступања на рад у Институту. Члан 3. Организација рада, организационе јединице и њихов делокруг, систематизација и врсте послова утврђују се у складу са Статутом и другим општим актима, према потребама и плановима рада и развоја Института.

2 2 II ОРГАНИЗАЦИОНЕ ЈЕДИНИЦЕ И ЊИХОВ ДЕЛОКРУГ Члан 4. Ради успешног обављања послова у Институту се образују одсеци, као основне организационе јединице и стручне службе као помоћне. Полазећи од врсте послова, кадровског потенцијала и потреба научноистраживачког рада, образују се следећи одсеци и утврђује њихов делокруг рада: 1. Одсек за науку о материјалима - проучавање феномена и процеса у области науке о материјалима, - синтеза и карактеризација савремених материјала за примену у електроници, индустрији грађевинских материјала, заштити животне средине, металургији, индустрији горивих ћелија као и у другим индустријским гранама, - развој нових производних технологија и примена материјала, - развој нових метода синтезе и карактеризације наноструктурних материјала и њихова примена у електроници,, обновљивим изворима енергије, фармацеутској индустрији и биомедецини. 2. Одсек за науке о живим системима - биохемијска и биофизичка истраживања биљака, микроорганизама и гљива на физиологију стреса, - физиологија стреса код биљака (оксидативни стрес и антиоксидативни метаболизам), - проучава метаболизам слободних радикала и других реактивних врста, - молекуларна биологија, електрофизиологија и транспортни процеси у различитим живим системима, - физиологија и биофизика неуронских система и мозга на различитим хуманим и анималним моделима, - развој и примена математичких и рачунарских метода у проучавању различитих биолошких система и процеса, - развој и примена инструменталних метода у истраживањима живих система и полимера. 3. Одсек за природне ресурсе и животну средину - екофизиологија риба, аквакултура и риболовни ресурси, - екофизиологија биљака, са посебним освртом на минералну исхрану и абиотски стрес, екологија вегетације оштећених земљишта и циклуси тешких метала у систему земљиште-биљка, - биоремедијација земљишта и вода, - одрживо управљање површинским водама,

3 3 - управљање техногеним отпадом, рециклажа индустријског, комуналног и пољопривредног отпада, - конверзија енергије и обновљиви извори енергије У одсецима из става 1. овог члана реализују се научноистраживачки пројекти и обавља научноистраживачки рад Института. У одсецима из става 1. овог члана могу да се формирају различите лабораторије и групе. Осим научноистраживачке делатности у одсецима из става 1. овог члана обављају се и друге делатности које подразумевају примену у привреди резултата научног и истраживачког рада под условом да се тим делатностима не угрожава обављање ни квалитет научноистраживачког рада. Члан 5. Одсеке оснива Управни одбор Института, у циљу успешног обављања и међусобне повезаности пројектних задатака у оквиру блиско повезаних научних области. Члан 6. Одсек се организује према условима из Статута Института. Одсеком руководи шеф одсека ради што успешније реализације пројеката научноистраживачког рада и координације са стручним службама- и са другим одсецима.. Шефове одсека, на предлог одсека између понуђених кандидата, бира и распоређује на то радно место директор Института. На послове шефа одсека могу се распоредити лица која испуњавају услове утврђене законом и овим Правилником. Члан 7. У стручним службама се обављају послови из области финансија, права, администрације, техничког одржавања, студијске аналитике, информатике и библиотекарства, који су у функцији боље организације и унапређења научноистраживачког рада и истраживачко-развојних послова у свим областима којима се Институт бави. III СИСТЕМАТИЗАЦИЈА ПОСЛОВА Члан 8. Послови се систематизују према врсти, сложености и другим условима потребним за њихово обављање у оквиру организационих јединица. Систематизацијом послова утврђује се: 1) назив и опис послова и потребан број извршилаца за сваку врсту посла и 2) услови за обављање послова.

4 4 Члан 9. Под врстом послова подразумева се одређени скуп истих или сродних послова који су стални садржај рада једног или више извршилаца, а који произилазе из организационе јединице и обављају се у Институту. За обављање послова из става 1. овог члана, поред општих услова утврђених законом, запослени мора да испуњава и посебне услове, утврђене овим Правилником за сваку врсту посла, као што су: врста и степен стручне спреме, радно искуство, посебне радне и стручне способности као и друге услове за рад на одређеним пословима. Члан 10. Под врстом и степеном стручне спреме подразумева се школска спрема одређеног занимања, зависно од врсте и сложености послова. Члан 11. Радним искуством се сматра време које је запослени провео на раду, после стицања школске спреме која је услов за заснивање радног односа, односно за обављање послова. Члан 12. Услови за обављање послова при чијем вршењу запослени има посебна овлашћења и одговорности, утврђују се овим Правилником и другим општим актима. За обављање послова из става 1. овог члана, као и за обављање осталих сложених послова, може се утврдити радно искуство до 3 године на одговарајућим пословима, односно за мање сложене послове не мора се предвидети радно искуство. Члан 13. Под посебним условима подразумева се положен специјалистички, правосудни или стручни испит, знање страног језика, и друга посебна знања или положени испити који су услов за заснивање радног односа, односно обављање одређених послова. Члан 14. Посебна знања и положени испити доказују се одговарајућим документима издатим од надлежних органа. Под посебним условима из члана 14. подразумевају се и посебни услови утврђени за обављање послова са повећаним ризиком, које запослени може да обавља само на основу претходно утврђене здравствене способности за рад на тим пословима од надлежног здравственог органа. IV ВРСТЕ, ОПИС ПОСЛОВА И УСЛОВИ ЗА ЊИХОВО ОБАВЉАЊЕ Члан 15. Врсте и називи послова, описи послова и услови за њихово обављање утврђују се према следећем:

5 1. Назив радног места: ДИРЕКТОР ИНСТИТУТА Директор Института организује и руководи процесом рада, води пословање Института, заступа Институт пред судовима и другим органима, доноси одлуке и закључује уговоре из своје надлежности и одговоран је за економско-финансијско пословање у складу са законом, и за свеукупну законитост рада Института. - доноси општи акт којим се уређује унутрашња организација Института, врста послова, број радних места на којима се распоређују запослени у Институту, врста и степен стручне спреме и други посебни услови за рад као и начин и поступак заснивања радног односа. - предлаже основе пословне политикe, програм и план рада, план развоја, политику и предлаже мере за спровођење - предлаже нацрте општих аката Института, - доноси одлуке у оквиру своје надлежности, - извршава одлуке Управног одбора, - закључује уговоре у име и за рачун Института, - поставља и разрешава помоћнике директора, и раднике са посебним овлашћењима и одговорностима, - одлучује о распоређивању запослених у складу са систематизацијом послова, - доноси одлуке о пријему у радни однос и врши избор међу пријављеним кандидатима, - одлучује о појединачним правима, обавезама и одговорностима из радног односа у складу са законом, - располаже средствима Института у складу са законом, Статутом и другим општим актима, - контактира у име Института са средствима јавног информисања, - стара се о усавршавању кадрова, - предлаже Управном одбору и Научном већу одлуке из њиховог делокруга рада, - подноси Управном одбору извештај о резултатима пословања Института, - обављање послова из домена свог научног звања, - обавља и друге послове предвиђене законом, другим прописом, Статутом и другим општим актима Института. Директор Института може образовати радне групе, комисије и друга радна и саветодавна тела за разраду одређених питања из његовог делокруга рада. Део својих овлашћења директор може пренети на друге запослене у Институту. Директор одређује обим и садржину тих овлашћења. - да је истраживач у научном или наставном звању, - да поседује радно искуство у руковођењу у области научноистраживачког рада (научноистраживачком организацијом, пројектом, подпројектом). Број потребних извршилаца: 1 5

6 6 2. Назив радног места: ПОМОЋНИК ДИРЕКТОРА ЗА СТРУЧНЕ ПОСЛОВЕ - помаже директору у организовању стручних служби и учествује у њиховом раду, - помаже директору у вођењу финансирања и инвестиционе политике, - издаје оперативне налоге стручној служби и одговара директору за њихово извршавање, - предлаже директору мере ради побољшања организације рада и унапређења пословања, - учествује у пословима око припремања и подношења конкурсних елабората за финансирање истраживачко-развојних и пројеката са привредом и инвестиција, - учествује у праћењу стицања и расподеле средстава пројектног финансирања и других извора, - учествује у пословима око подношења извештаја по пројектима и пословним уговорима, - учествује у пословима закључивања и реализације пословних уговора, - организује и учествује у архивирању предмета Института, - стара се о службеним возилима, - обавља и друге послове, по налогу директора Института. За свој рад непосредно одговара директору Института. - висока стручна спрема, VII1 или VII2 степен стручне спреме - организационе способности, - самостално коришћење рачунара, - 3 године радног искуства на руководећим пословима. Број потребних извршилаца: 1 3. Назив радног места: ПОМОЋНИК ДИРЕКТОРА ЗА НАУКУ - помаже директору у руковођењу пословима у домену научноистраживачке делатности, - предлаже директору мере ради побољшања организације научноистраживачког рада и унапређења пословања, - даје мишљење директору у вези израде програма и плана развоја Института, - учествује у пословима око међународне сарадње, сарадње са другим научниостраживачким организацијама и заједничког учешћа у реализацији међународних пројеката, - организује и учествује у праћењу припреме научноистраживачких пројеката и динамике реализације пројеката, - повезује одсеке и координира рад Института са високошколским установама, - комуницира са ресорним министарствима, - обављање послова из домена свог научног звања,

7 7 - помаже директору у руковођењу пословима везаних за презентацију Института у медијима, организовању садржаја веб сајта, популаризацији науке, - организује рад комисије Научног већа за праћење напредовања научног подмлатка Института. - висока стручна спрема у области наука којима се Институт бави, докторат наука, - научно звање: научни саветник са највишим категоријама научноистраживачког рада према критеријумима Министарства и обавља функцију председника Научног већа, - искуство у роковођењу пројектима, - знање једног светског језика. Број потребних извршилаца: Назив радног места: ШЕФ ОДСЕКА - организује рад и усклађује процес рада са циљем извршавања научноистраживачких задатака свих пројектата у одсеку, - планира рад и развој одсека заједно са руководиоцима пројеката и научним саветницима, - представља одсек у Институту. и развија сарадњу међу одсецима, - организује припрему садржаја за презентацију одсека на веб сајту Института одговоран је за спровођење Правилника за коришћење и одржавање опреме на одсеку, - стара се о примени мера безбедности и заштите здравља на раду, - одржава редовно састанке одсека, - обавља послове из домена свог научног звања, За свој рад непосредно одговара директору Института. - висока стручна спрема, докторат наука, научни саветник или виши научни сарадник, са искуством у руковођењу пројектима, - 3 године радног искуства на пословима из делокруга рада одсека, - знање једног светског језика, Број потребних извршилаца: 3 5. Назив радног места: НАУЧНИ САВЕТНИК - вођење и усклађивање рада на научноистраживачким задацима у оквиру пројекта на којима је ангажован, - учешће у изради предлога за краткорочне, средњорочне и дугорочне планове развоја Института (у целини и у појединим научним областима), - организовање, координирање и усмеравање рада истраживачких група,

8 8 - предлагање и припремање научноистраживачких, међународних, иновационих и развојних програма и пројеката, - припремање и одржавање институтских предавања, припремање извештаја и елабората, - саопштавање и објављивање научних и стручних радова у земљи и иностранству, - рецензија научних радова, - учешће у настави и изради докторских дисертација, - учешће у комисијама за стицање научних, истраживачких и стручних звања, - сарадња са привредним организацијама, домаћим и страним научноистраживачким центрима, - периодично приказивање резултата научног рада и истраживања по пројектима на семинарима и предавањима у Институту, - учешће у семинарима и предавањима која се организују у Институту, - учешће у оценама о раду истраживача-приправника и истраживачасарадника, - одговоран је за успешно и благовремено извршење научног пројекта или зададтка у оквиру пројекта, - висока стручна спрема у области наука којима се Институт бави, докторат наука, - научно звање: научни саветник, - знање једног светског језика. Број потребних извршилаца: минимум 5 6. Назив радног места: ВИШИ НАУЧНИ САРАДНИК - самостално припремање сложених истраживачких послова, - учешће у изради предлога за краткорочне, средњорочне и дугорочне послове развоја Института, - предлагање и припремање научноистраживачких, иновационих и развојних програма и пројеката на којима је ангажован, - обављање самосталног истраживачког рада на већим истраживачким задацима који се укључују у шири концепт истраживачког рада, - саопштавање и објављивање научних и стручних радова у земљи и иностранству, - организовање, координирање и усмеравање рада младих истраживача, - рецензија научних радова, - учешће у настави и изради докторских дисертација, - сумирање резултата истраживања на ширем истраживачком подручју, израда извештаја и елабората, - учешће у комисијама за избор истраживача у звање виши научни сарадник, научни сарадник и истраживач-сарадник, истраживачприправник и стручна звања,

9 9 - периодично приказивање резултата научног рада и истраживања по пројектима на семинарима и предавањима у Институту, - учешће у семинарима и предавањима која се организују у Институту, - учешће у оценама о раду истраживача-приправника и истраживачасарадника, - одговоран је за успешно и благовремено извршење научног пројекта или зададтка у оквиру пројекта, - висока стручна спрема у области наука којима се Институт бави, докторат наука, - научно звање: виши научни сарадник, - знање једног светског језика. Број потребних извршилаца: минимум 5 7. Назив радног места: НАУЧНИ САРАДНИК - проучавање и познавање одговарајуће научне области и методологије научног рада, - припремање научноистраживачких, иновационих и развојних пројеката на којима је ангажован и учешће у њиховом реализовању, - саопштавање и објављивање научних и стручних радова, - учешће у настави и изради докторских дисертација, - помагање млађим сарадницима у њиховом оспособљавању за научноистраживачки рад, - учешће у изради периодичних и годишњих планова и извештаја, - учешће у комисијама за избор у звање научни сарадник, истраживачсарадник, истраживач-приправник и стручна звања, - учешће у научној и пословној сарадњи са корисницима научноистраживачког рада, страним и домаћим стручњацима и научним радницима, - периодично приказивање резултата научног рада и истраживања по пројектима на семинарима и предавањима у Институту, - учешће у раду Научног већа, - учешће у семинарима и предавањима која се организују у Институту, - учешће у оценама о раду истраживача-приправника и истраживачасарадника, - одговоран је за успешну реализацију својих послова, - висока стручна спрема у области наука којима се Институт бави, доктотрат наука, - научно звање: научни сарадник, - знање једног светског језика. Број потребних извршилаца: минимум 5

10 10 8. Назив радног места: ИСТРАЖИВАЧ САРАДНИК - рад на истраживањима у оквиру научно-истраживачких, иновационих и развојних пројеката, на којима је ангажован, - развијање истраживачких, развојних и стручних метода рада, - анализирање функционалности односно ефикасности истраживачких резултата, - обављање истраживачког рада у оквиру задатка, - праћење истраживачког рада у земљи и иностранству и стално проучавање научне и стручне литературе, - публиковање резултата истраживачког рада у земљи и иностранству, - периодично приказивање резултата научног рада и истраживања по пројектима на семинарима и предавањима у Институту, - учешће у семинарима и предавањима која се организују у Институту, - доставља семестрални извештај о свом раду ментору и комисији за научни подмладак ради оцене његовог рада, - висока стручна спрема у области наука којима се Институт бави, магистар наука, - истраживачко звање истраживач-сарадник, - способност за тимски рад, - знање једног светског језика. Број потребних извршилаца: минимум Назив радног места: ИСТРАЖИВАЧ ПРИПРАВНИК - рад на истраживањима у оквиру научноистраживачких, иновационих и развојних пројеката, на којима је ангажован, - праћење истраживачког рада у земљи и иностранству и стално проучавање научне и стручне литературе, - публиковање резултата истраживачког рада у земљи и иностранству, - припремање и израда магистарске тезе односно докторске дисертације, - периодично приказивање резултата научног рада и истраживања по пројектима на семинарима и предавањима у Институту, - учешће у семинарима и предавањима која се организују у Институту, - доставља семестрални извештај о свом раду ментору и комисији за научни подмладак ради оцене његовог рада, - истраживачко звање истраживач-приправник, - висока стручна спрема VII1 степен, - уписане докторске студије, - бави се научноистраживачким радом, - знање једног светског језика. Број потребних извршилаца: минимум 10

11 Назив радног места: СТРУЧНИ САВЕТНИК - учествује у извршавању одређених научних и стручних задатака у оквиру научноистраживачких, иновационих и развојних пројеката на којима је ангажован, - ради на развоју нових методолошких поступака у оквиру научноистраживачких задатака, - учествује у припреми и организовању лабораторијских и теренских истраживања, - обрада и анализа научноистраживачких резултата и публиковање стручних радова, - помаже у решавању одређених стручних проблема, - учествује у примени резултата научних истраживања у пракси, - обавља и друге послове по налогу директора Института, шефа одсека и руководиоца пројекта. - висока стручна спрема, - стручно звање: стручни саветник, - знање једног светског језика. Број потребних извршилаца: по потреби 11. Назив радног места: ВИШИ СТРУЧНИ САРАДНИК - учествује у извршавању одређених научних и стручних задатака, у оквиру научноистраживачких, иновационих и развојних пројеката на којима је ангажован, - ради на развоју нових методолошких поступака у оквиру научноистраживачких задатака, - учествује у припреми и организовању лабораторијских и теренских истраживања, - обрада и анализа научноистраживачких резултата и публиковање стручних радова, - помаже у решавању одређених стручних проблема, - учествује у примени резултата научних истраживања у пракси, - подноси извештај о раду шефу одсека и руководиоцу пројекта, - обавља и друге послове по налогу директора Института, шефа одсека и руководиоца пројекта. - висока стручна спрема, - стручно звање: виши стручни сарадник, - знање једног светског језика. Број потребних извршилаца: по потреби

12 Назив радног места: СТРУЧНИ САРАДНИК - учествује у реализацији стручних задатака, у оквиру научноистраживачких, иновационих и развојних пројеката на којима је ангажован, - учествује у разради и увођењу нових метода и техника, - обавља лабораторијска испитивања и обрађује резултате, - помаже у решавању одређених стручних проблема, - учествује у примени резултата научних истраживања у пракси, - прати стручну и техничку литературу, - подноси извештај о раду шефу одсека и руководиоцу пројекта, - одговоран је за реализацију својих послова, - обавља и друге послове по налогу директора Института, шефа одсека и руководиоца пројекта. - висока стручна спрема, - стручно звање: стручни сарадник, - познавање једног светског језика. Број потребних извршилаца: по потреби 13. Назив радног места: СЕКРЕТАР ИНСТИТУТА - организује послове стручних служби из области права и администрације, - прати законске прописе, указује на промене закона и других прописа, даје њихово тумачење директору и Управном одбору и усаглашава акта Института са тим прописима, - ради на изради преднацрта, нацрта и предлога Статута и других општих аката Института, - стара се о примени закона и општих аката Института, - припрема уговоре о раду, решења о заснивању и престанку радног односа, решења о коришћењу годишњег одмора, плаћеног и неплаћеног одсуства на основу закона и одредаба општих аката Института, - стара се о благовремености пријава и одјава радника Института, надлежним јавним службама здравственог и пензионог осигурања, - води матичну књигу запослених, - води кадровску евиденцију и даје податке о радном стажу запослених, - заступа Институт пред судом и другим државним органима; - ради на припреми, изради и тумачењу уговора, - учествује у раду Управног одбора ради давања објашњења, тумачења и вођења записника са седнице, - обавља послове у вези са регулисањем статусних и других организационих промена, - учествује у реализацији пројеката Института у домену делатности свог радног места, пројеката са привредом и инвестиција, - ради на пословима јавних набавки, - ради и друге правне послове по налогу директора Института. За свој рад непосредно одговара директору Института.

13 13 - висока стручна спрема VII 1 степен (Правни факултет - положен правосудни испит) - самостално коришћење рачунара - 3 године радног искуства на одговарајућим пословима. Број потребних извршилаца: Назив радног места: ПОМОЋНИК ДИРЕКТОРА ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ - прати међународне научне конкурсе из научно-истраживачких области Института и информише истраживаче о истим, - координира и учествује у активностима приликом пријављивања пројеката на међународним конкурсима, - организује информативне састанке о актуелним конкурсима из области којима се бави Институт, - организација заједничких научно-истраживачких активности међу тимовима и одсецима - развијање методологије «team building» у Институту, - преводилачке активности везане за научно-истраживачки рад и конкурсе, - администрација web мултимедијалних садржаја, - обавља послове из домена свог научног звања, - обавља и друге послове, по налогу директора Института. - висока стручна спрема у области наука којима се Институт бави, докторат наука, - научно звање: научни саветник, - искуство у роковођењу пројектима, - знање једног светског језика Број потребних извршилаца: 1 по потреби 15. Назив радног места: ШЕФ РАЧУНОВОДСТВА - организује послове стручних служби из области финансијскоматеријалне оперативе, - организује и непосредно обавља вођење пословних књига, састављање и презентацију финансијских извештаја, - прати прописе из области финансијско-материјалног пословања, - припрема и доставља периодични обрачун, завршни рачун Института и посебне извештаје надлежним државним органима и организацијама, - стара се о благовременој наплати потраживања и исплати свих обавеза Института, - контролише и контира сву финансијску документацију, - учествује у припремама нормативних аката финансијско-материјалног карактера,

14 14 - учествује у изради финансијских извештаја по пројектима, - израђује статистичке извештаје и доставља их надлежним заводима за статистику, - организује и одговара за израду обрачуна зарада запослених, - стара се о примени законских прописа и општих аката Института који се односе на рачуноводствено финансијско пословање Института, - учествује у праћењу финансијских планова, - учествује у реализацији пројеката Института у домену делатности свог радног места, пројеката са привредом и инвестиција, - висока стручна спрема VII 1 степен (Економски факултет) или виша стручна спрема VI 1 степен (смер економски), - положен стручни испит за одговарајуће стручно звање (рачуновођа, самостални рачуновођа или овлашћени рачуновођа), - 3 године радног искуства на одговарајућим пословима, - самостално коришћење рачунара. Број потребних извршилаца: Назив радног места: IT - СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР - ради на инсталацији и системском одржавању електронске поште и веб сервера Интернета и Итранета Института, - ради на развоју и ажурирању базе података за веб презентацију Института. - ради на набавци и имплементацији софтвера за потребе Института., - учествује у реализацији пројеката Института у домену делатности свог радног места, - ради на изради и одржавању софтфера за евиденцију коришћења капиталне опреме. - висока стручна спрема VII 1 степен (факултети који оспособљавају стручњаке из информационих технологија или рачунарске технике), - познавање савремених информационих трехнологија и рачунарске технике, - 3 године радног искуства на одговарајућим пословима, - познавање једног светског језика. Број потребних извршилаца: Назив радног места: ПОСЛОВНИ СЕКРЕТАР - обавља сву екстерну и интерну електронску комуникацију путем званичне мејл адресе Института, - усмерава електронске и телекомуникационе позиве и врши секретарске послове за директора Института,

15 15 - обавља коресподентске услуге, уговара састанке за директора Института, прима посетиоце и води бележке на састанцима, - обавља послове преузимања и одношењa поште, - односи пошту и акта који излазе из Института, институцијама, органима или физичким лицима на која су насловљена, - води, кроз књигу деловодног протокола, евиденцију аката који су примљени у Институту и аката који излазе из Института, - врши дистрибуцију примљених аката унутар Института, лично или кроз интерну књигу или електронском поштом, - припрема путне налоге за службена путовања запослених, - води рачуна и учествује у благовременом набављању канцеларијског материјала по налогу помоћника директора, - води рачуна о благовременом и редовном сервисирању фото-копир апарата, колор-штампача и факс-апарата у стручним службама Института, - учествује у реализацији пројеката Института, пројеката са привредом и инвестиција, у домену делатности свог радног места, - учествује у техничким пословима сређивања документације, посебно везаним за послове јавних набавки по налогу секретара Института, - средња стручна спрема, IV степен, - самостално коришћење рачунара, - познавање енглеског језика, - 1 година радног искуства на одговарајућим пословима Број потребних извршилаца: Назив радног места: РЕФЕРЕНТ ЗА НАУЧНО-ОБРАЗОВНЕ ДЕЛАТНОСТИ - припрема седнице Научног већа, води записник и чува документацију која се односи на његов рад, - припрема одлуке Научног већа и израђује одлуке Научног већа, - припрема материјал за седнице Већа за постдипломске мултидисциплинарне студије Универзитета у Београду и чува документацију која се односи на његов рад, - прати критеријуме за стицање научно-истраживачких звања и проверава испуњеност услова кандидата, - припрема предлоге одлука за стицање научних и одлуке за стицање истраживачких звања, - обавља административно-организационе послове у вези са наставном и научном делатношћу и студентским питањима, - одржава базу података везану за научну и наставну делатност Института, на сајту Института, - води евиденцију одбрањених докторских дисертација, магистарских, специјалистичких и дипломских радова,

16 16 - води евиденцију здравственог осигурања запослених и оверава здравствене књижице, - учествује у пословима архивирања предмета Института и вођења библиотеке по налогу поћника директора за стручне послове. - учествује у административно-техничким пословима, посебно пословима везаним за матичну евиденцију запослених, по налогу секретара Института, - учествује у реализацији пројеката Института у домену делатности свог радног места, - висока стручна спрема, VII 1 степен друштвеног смера, - самостално коришћење рачунара, - 3 годинa радног искуства на одговарајућим пословима. Број потребних извршилаца: Назив радног места: РЕФЕРЕНТ ЗА ФИНАНСИЈСКЕ И РАЧУНОВОДСТВЕНЕ ПОСЛОВЕ - врши обрачун зараде и свих накнада из зараде уз припрему исплатних листа за запослене, - врши евиденцију исплаћених зарада запослених, - врши обрачун накнаде запосленима на име превоза на рад и са рада, - врши обрачун пореза и доприноса из бруто зарада, - прима и исплаћује бонове за гориво, - води евиденцију о коришћењу службених возила, - врши обрачун и исплату по уговорима о делу, ауторским уговорима и др. - води редовну благајну и благајничке дневнике, - врши подизање новца у Управи јавних прихода и банкама, - непосредно обавља послове финансијске оперативе, књижења и ликвидатуре, по налогу шефа рачуноводства, - учествује у реализацији пројеката Института у домену делатности свог радног места, - ради и друге послове по налогу шефа рачуноводства и директора Института. - средња стручна спрема друштвеног смера, IV степен, - 1 година радног искуства на одговарајућим пословима, - самостално коришћење рачунара Број потребних извршилаца: Назив радног места: СИСТЕМ ИНЖЕЊЕР - ради на системском одржавању електронске поште, - планира и организује мултимедијалне презентације,

17 17 - стара се о одржавању и коришћењу сложене лабораторијске или информационе и телекомуникационе (ИТ) опреме и рачунара за које је задужен, - планира, инсталира, конфигурише и одржава персоналне рачунаре и периферну опрему, - учествује у раду на развоју мерних метода, - учествује у експериментима који се обављају у лабораторији или у увођењу нових ИТ технологија, - ради на изради делова за специфичну лабораторијску опрему, - учествује у реализацији пројеката Института у домену делатности свог радног места, - обављања и друге послове по налогу директора Института. - виша стручна спрема, VI степен, одговарајуће стручне спреме, - 3 године радног искуства на одговарајућим пословима, - познавање и одржавање рачунарске технике. Број потребних извршилаца: Назив радног места: ТЕХНИЧАР - стара се о одржавању и коришћењу лабораторијске или опреме за коју је задужен, - учествује у експериментима који се обављају у лабораторији или на терену, - учествује у реализацији пројеката Института у домену делатности свог радног места, - обавља и другe пословe по налогу директора Института и шефа Одсека. - средња стручна спрема, IV степен, одговарајуће стручне спреме, - самостално коришћење рачунара Број потребних извршилаца: Назив радног места: КУРИР ХИГИЈЕНИЧАР - обавља послове преузимања и одношењa поште, - преузету пошту доставља административно техничком секретару, ради потписивања од стране директора и евиденције, - евидентирану пошту и акта прузима од административно техничког секретара и дистрибуира је службама и запосленима на које се односи, - односи пошту и акта који излазе из Института, институцијама, органима или физичким лицима на која су насловљена, - набавља материјал за одржавање чистоће и сл., - одржава чистоћу у просторијама Института, - средња стручна спрема, IV степен. Број потребних извршилаца: 1

18 Назив радног места: ХИГИЈЕНИЧАР - одржава чистоћу радних просторија, инвентара и санитарних уређаја, - води рачуна о приручним средствима за рад и утрошку материјала за одржавање чистоће, - благовремено пријављује кварове на средствима и апаратима за рад којима рукује, - основна школа Број потребних извршилаца: 1 по потреби Члан 16. У оквиру послова Института обављају се и послови из области безбедности и здравља на раду. Послове из области безбедности и здравља на раду, обавља лице за безбедност и здравље на раду на основу посебног уговора о делу или запослени по посебном решењу директора Института у оквиру редовних послова свог радног места. Запослени који обавља послове безбедности и здравља на раду поред послова предвиђених овим Правилником за обављање послова радног места на које је распоређен, мора да као посебан услов поседује и положен стручни испит предвиђен Законом. Члан 17. У оквиру послова Института обављају се и послови из области одржавања сајта Института, послови везани за међународне пројекте и послови јавних набавки. Послове из става 1. овог члана обављају лица на раду на основу посебног уговора о делу или запослени по посебном решењу директора Института у оквиру редовних послова свог радног места. V ОБАВЕЗА ИЗВРШАВАЊА ПОСЛОВА Члан 18. Запослени је дужан да обавља послове за које је закључио уговор о раду или на које је распоређен по решењу директора а по налогу директора и непосредног руководиоца и друге послове у оквиру свог радног места који му се одреде. Члан 19. Запослени је одговоран за ажурно и квалитетно обављање поверених послова, спровођење безбедности у здравља на раду, чување средстава рада и материјала којима ради и дужан је да рад обавља у прописано радно време, да се придржава законских прописа, као и општих аката Института. Члан 20. За незаконито, нестручно и неажурно извршавање послова, одговоран је запослени који обавља те послове, као и непосредни руководилац ако није предузео мере за које је овлашћен.

19 19 VI ЗАСНИВАЊЕ И ПРЕСТАНАК РАДНОГ ОДНОСА Пробни рад и претходна провера радних способности Члан 21. За поједине послове може се предвидети претходна провера радне способности или пробни рад. Пробни рад може да траје наjдуже шест месеци. Члан 22. Приликом заснивања радног односа са новим запосленим, на појединим пословима, директор може уговорити пробни рад са запосленим, на начин и у трајању у складу са Законом о раду или уговором о раду. Члан 23. Директор образује комисију за праћење обављања послова запосленог у току пробног рада, која доставља директору мишљење о резултатима пробног рада, најкасније у року од 10 дана пре истека пробног рада. Заснивање радног односа Члан 24. Директотор Института доноси одлуку о потреби заснивања радног односа истраживача, као и за заснивање радног односа помоћног особља, у складу са законом и овим Правилником. Кандидат је дужан да, приликом заснивања радног односа достави исправе и друге доказе о испуњености услова за рад на пословима за које заснива радни оснос, утврђених овим Правилником и доказе о испуњености општих услова предвиђених законом. Радни однос се заснива уговором о раду који са запосленим закључује директор. Члан 25. Истраживачи и помоћно особље заснивају радни однос у Институту на неодређено или одређено време, са пуним радним временом. Са истраживачем изабраним у научно звање научног саветника закључује се уговор о раду са констатацијом да је звање научни саветник трајно. Са истраживачем изабраним у научно звање научног сарадника и вишег научног сарадника закључује се уговор о раду са обавезом избора у више звање у периоду од пет година од дана избора са могућношћу два реизбора. Лице изабрано у звање научног сарадника и вишег научног сарадника које у року од пет година није стекло више звање, може бити реизабрано у исто научно звање с тим да је обавезно да у року од годину дана од дана реизбора стекне више звање или се спроводи поступак поновног реизбора у наредном року још од две године. Са истраживачем изабраним у истраживачко звање истраживач-сарадник закључује се уговор о раду са обавезом избора у више звање у периоду од три године од дана избора, са могућношћу још једног реизбора.

20 20 Са истраживачем изабраним у истраживачко звање истраживач-приправник закључује се уговор о раду са обавезом избора у више звање у периоду од три године од дана избора, са могућношћу још једног реизбора. Престанак радног односа Члан 26. Истраживачу престаје радни однос по сили закона када наврши 65 година живота и најмање 15 година стажа осигурања. Истраживачу из става 1. овог члана који је изабран у звање научног саветника односно редовног професора, који је у току радне каријере постигао врхунске међународно признате научне резулатате у области за коју је изабран може се продужити радни однос у Институту до навршених 67. година живота, под условом да је ангажован на научноистраживачким пројектима који се реализују у Институту. Поступак за продужетак радног односа истраживача из става 2. овог члана, покреће истраживач лично или руководилац пројекта уз сагласност истраживача, тако што подноси образложен предлог Научном већу Института за продужетак радног односа истраживача. Научно веће Института утврђује коначан предлог за продужетак радног односа истраживача и доставља га директору Института, уз писмено образложење. Одлуку о продужењу радног односа доноси директор Института на предлог Научног већа Института. Истраживач у научном звању коме је престао радни однос због одласка у пензију задржава звање које је имао у тренутку пензионисања. Члан 27. Истраживач, који по истеку времена на које је изабран не буде поново изабран, а који стекне стручно звање у складу са Правилником о спровођењу поступка за стицање звања истраживача у Институту, распоређује се на послове који одговарају његовом стручном звању, у складу са законом и овим Правилником, а према потребама Института. Одлуку о распоређивању, у складу са претходним ставом, доноси директор. Ако истраживач, који није поново изабран, одбије да ради на пословима који му буду понуђени, односно ако нема потребе за таквим извршиоцем, престаје му радни однос. Члан 28. Истраживачу-приправнику, који не добије повољну годишњу оцену комисије Научног већа о свом раду, може престати радни однос и пре истека рока на који је засновао радни однос. Истраживачу сараднику, који не добије повољну годишњу оцену комисије Научног већа о свом раду, може престати радни однос и пре истека рока на који је засновао радни однос.

21 21 Члан 29. Помоћном особљу (лицима која обављају стручне, административне и техничке послове) престаје радни однос у складу са Законом о раду. Одлуку о престанку радног односа запослемног из става 1. овог члана, доноси директор. VII ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 30. Ступањем на снагу овог Правилника директор ће са запосленима, којима су се изменили уговорени услови рада, закључити уговоре о раду, односно анексе уговора, под условима утврђеним овим Правилником, у складу са Законом о научноистраживачкој делатности, Статутом Института и Правилником о раду односно Колективним уговором. Члан 31. Измене и допуне овог Правилника врше се по поступку за његово доношење. За све оно што није регулисано овим Правилником примењују се одговарајуће одредбе закона и општих аката Института. Члан 32. Овај Правилник ступа на снагу даном доношења a примењује се од године. Члан 33. Даном почетка примене овог Правилника престаје да важи Правилник о организацији рада и систематизацији послова број 876/1 од године. ДИРЕКТОР др Соња Вељовић Јовановић, научни саветник

КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ АТЛЕТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Страхињића Бана 73а ПРАВИЛНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ РАДА И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ ПОСЛОВА Децембар, 2013. године 1 На основу члана 24 Закона о раду (Сл. гласник 24/2005, 61/2005, 54/2009

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог бро СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВАРВАРИН ГОДИНА XXХV БРОЈ 2 16.01.2018.године В А Р В А Р И Н Лист излази према потреби Годишња претплата 300 дин. Цена овог броја 30 дин. Рок за рекламацију 10 дана 1. На основу

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 2115/3-1 Дана, 03.12.2018. године Б е о г р а д На основу чланова 72.-78. Закона о високом образовању ("Службeни гласник РС", број 88/2017, 27/2018 и 73/2018)

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

ПРИЛОГ 1:

ПРИЛОГ 1: ПРИЛОГ 2: НАЗИВИ ПОСЛОВА, БРОЈ ИЗВРШИЛАЦА, УСЛОВИ ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА, ОПИС ПОСЛОВА У СТРУЧНОЈ СЛУЖБИ ЛКС У РЕГИОНАЛНИМ ЛЕКАРСКИМ КОМОРАМА - Регонална лекарска комора Београда... 01 - Регонална лекарска

Више

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед

Градска општина Звездара Припрема и вођење седница општ. Већа и СО ПР Издање 1 Ревизија 3 XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на сед XI број 06-57/16 Веће Градске општине Звездара на седници одржаној 28.12. 2016. године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономној покрајини и јединицама локалне самоуправе (''Службени гласник

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ И КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ Б Е О Г Р А Д П Р А В И Л Н И К О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА Фебруар 2009. година ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Више

Microsoft Word - Sluzbeni glasnik broj docx

Microsoft Word - Sluzbeni glasnik broj docx Рача, 04.01.2013. године број 1 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј П р а в и л н и ц и Правилник о изменама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи

Више

Број: /19-ГВ Градско веће града Београда, на седници одржаној 24. априла године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономним по

Број: /19-ГВ Градско веће града Београда, на седници одржаној 24. априла године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономним по Број: 110-406/19-ГВ Градско веће града Београда, на седници одржаној 24. априла 2019. године, на основу члана 58. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више

pravilnik sistematizacija.rtf

pravilnik  sistematizacija.rtf На основу члана 24. став 3. Закона о раду ("Сл. гласник РС", бр. 24/2005 и 61/2005 - даље: Закон), и на основу члана 5. Закона о радним односима у државним органима ("Сл. гласник РС", бр. 48/91 и 39/2002

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/ године Датум оглашавања: године Дату

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/ године Датум оглашавања: године Дату Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-30/2019 17.6.2019. године Датум оглашавања: 18.6.2019. године Датум истека рока за пријављивање: 3.7.2019. године Градска

Више

narrative report

narrative report Gundulićev venac 48, 11000 Beograd Tel: 011 3287 226; 011 3287 334 office@bezbednost.org www.bezbednost.org RESURSI www.bezbednost.org/resursi ZAKON O BEZBEDNOSNO- INFORMATIVNOJ AGENCIJI ( Sl. glasnik

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: 01-3273/16-12 ДАНА: 24. маjа 2013. године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чланом 33. став 1. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Факултета, на седницама одржаним 13.05.2013., 18.05.2015.

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гла

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству (Службени гла УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 04-254/1 Дана, 6.4.2016. године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гласник РС", број 125/03 и 12/06), а у вези са чланом

Више

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika ВИСОКА ШКОЛА ЗА ПРИМИЈЕЊЕНЕ И ПРАВНЕ НАУКЕ ПРОМЕТЕЈ БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ВИСОКЕ ШКОЛЕ Бања Лука, 2011. године На основу члана 64. Закона о високом образовању ( Службени

Више

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011.

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. Na osnovu člana 35. Statuta Univerziteta u Travniku, Senat Univerziteta u Travniku na svojoj sjednici održanoj 10.06.2011.

Више

"Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И

Службени гласник РС, бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И "Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И ИЗВОЂЕЊА ГЕОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА Члан 1. Овим правилником

Више

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР СТАНДАРД КВАЛИФИКАЦИЈЕ, ЦИЉЕВИ И ИСХОДИ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА 1. Назив квалификације: Финансијски администратор 2. Подручје рада: Економија, право и администрација

Више

На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( С

На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( С На основу члана 206. тачка 15. Статута Високе пословне школе струковних студија у Блацу и члана 18. став 3. и 4, Закона о рачуноводству и ревизији ( Службени гласник РС,бр. 46/2006) Савет школе, на седници

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДОДЈЕЉИВАЊА ЗВАЊА И ПРАВИМА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА Бања Лука, октобар 2017. године На основу члана 86. став (3) Закона о

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата за избор наставника у звање доцента, ванредног и редовног

Више

Zakon o plaćama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republice Srpske

Zakon o plaćama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republice Srpske ZAKON O PLAĆAMA ZAPOSLENIH U OBLASTI VISOKOG OBRAZOVANJA I STUDENTSKOG STANDARDA REPUBLIKE SRPSKE ( Službeni glasnik RS, br. 11/19) 1 Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plaća zaposlenih

Више

odluka o opstinskoj upravi

odluka o opstinskoj upravi На основу члана 57. став 1. Закона о локалној самоуправи (''Сл.гласник РС'', број 9/2002, 33/2004 и 135/2004) и члана 18. Статута општине Чајетина (''Општински службени гласник'', број 10/02 и 18/03) на

Више

ЗАВОД ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА П Р А В И Л Н И К О ОРГАНИЗАЦИЈИ И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ ПОСЛОВА У ЗАВОДУ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА Београд, 1

ЗАВОД ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА П Р А В И Л Н И К О ОРГАНИЗАЦИЈИ И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ ПОСЛОВА У ЗАВОДУ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА Београд, 1 ЗАВОД ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА П Р А В И Л Н И К О ОРГАНИЗАЦИЈИ И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ ПОСЛОВА У ЗАВОДУ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВИТКА Београд, 11. јун 2018. Завод за проучавање културног развитка

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

Microsoft Word - poslovni administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc

Microsoft Word - poslovni administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ПОСЛОВНИ АДМИНИСТРАТОР СТАНДАРД КВАЛИФИКАЦИЈE, ЦИЉЕВИ И ИСХОДИ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА 1. Назив квалификације: Пословни администратор 2. Подручје рада: Економија, право и администрација 3.

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-34/ године Датум оглашавања: године Да

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-34/ године Датум оглашавања: године Да Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-34/2018 19.10.2018. године Датум оглашавања: 22.10.2018. године Датум истека рока за пријављивање: 6.11.2018. године

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE (Sl. list AP Vojvodine, br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se organizacija za zaštitu prirode i prirodnih dobara koja

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: 01-9909 Дана: 21.09. 2016. године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС бр. 76/2005,

Више

Универзитет у нишу природно-математички факултет

Универзитет у нишу природно-математички факултет На основу члана 50. алинеје 15. и члана 246. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу, Савет Факултета је, на утврђени предлог Наставнонаучног већа Факултета број 729/2-01 од 12.7. 2017.

Више

ЈП Радио телевизија Вишеград д.о.о. Вишеград П Р А В И Л Н И К о организацији и систематизацији радних мјеста ЈП Радио телевизија Вишеград д.о.о. Више

ЈП Радио телевизија Вишеград д.о.о. Вишеград П Р А В И Л Н И К о организацији и систематизацији радних мјеста ЈП Радио телевизија Вишеград д.о.о. Више ЈП Радио телевизија Вишеград д.о.о. Вишеград П Р А В И Л Н И К о организацији и систематизацији радних мјеста ЈП Радио телевизија Вишеград д.о.о. Вишеград Вишеград, Јули 2014. Године. На основу члана 20.

Више

Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 118/0

Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske, br. 118/0 Javni oglasi Stručni savjetnik (m/ž) Na osnovu člana 31. i 32. stav 1. Zakona o državnim službenicima (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 118/08, 117/11, 37/12 i 57/16) i člana 3. Pravilnika o jedinstvenim

Више

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc На основу члана 15. став 3., члана 17. став 4. и члана 65. став 11. Закона о високом образовању («Сл. Гласник РС» бр. 76/05), и правилник о студентској евалуацији студија и педагошког рада наставника и

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за хемијску анализу горива и продуката сагоревања, Сектор производно техничких послова Огранак Термоелектранe Никола Тесла праћење квалитета угља, на основу резултатa лабораторија

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Закон о платама службеника и намештеника у органима аутономне покрајине и јединице локалне самоуправе Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 113/2017 и 95/2018. I. УВОДНЕ ОДРЕДБЕ Предмет закона

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologija i Botanika, predsjednica Dr. Edina Muratović,doktor

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore"

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA (Sl. list Crne Gore 930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore", br. 86/09 od 25.12.2009, 39/11 od 04.08.2011, 59/11

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служба, телефон: 02

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служба, телефон: 02 ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: 21000 Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/455-630 Факс: 021/455-662 Студентска служба, телефон: 021-485-2711; 485-2712; 455-643 Жиро рачун: 840-1711666-19

Више

На основу члана 48. став 7. Закона о библиотечко-информационој делатности ("Службени гласник РС", број 52/11), Министар културе и информисања доноси П

На основу члана 48. став 7. Закона о библиотечко-информационој делатности (Службени гласник РС, број 52/11), Министар културе и информисања доноси П На основу члана 48. став 7. Закона о библиотечко-информационој делатности ("Службени гласник РС", број 52/11), Министар културе и информисања доноси ПРАВИЛНИК О БЛИЖИМ УСЛОВИМА ЗА СТИЦАЊЕ ВИШИХ СТРУЧНИХ

Више

PravilnikInstitut

PravilnikInstitut УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОРГАНИЗАЦИОНЕ ЈЕДИНИЦЕ ТОПЛИФИКАЦИОНИ СИСТЕМ Ниш, 2010. године На основу одредаба члана 53. Закона о високом образовању ("Сл. гласник

Више

Службени лист Општине Сремски Карловци, 12/2017

Службени лист Општине Сремски Карловци,  12/2017 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број:40 /2018 17. децембар 2018. године Сремски Карловци Примерак: 40,00 дин. На основу члана 57. Одлуке о Општинској управи Општине Сремски Карловци ( Сл. лист Општине Сремски Карловци,

Више

З А К О Н

З А К О Н ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U ORGANIMA UPRAVE REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata državnih službenika i ostalih zaposlenih (u daljem tekstu: zaposleni) u ministarstvima,

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА /

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА (члан 75. Закона о високом образовању)

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-42/ године Датум оглашавања: године Дату

Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-42/ године Датум оглашавања: године Дату Р е п у б л и к а С р б и ј а ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА Н Брoj:111-42/2019 28.8.2019. године Датум оглашавања: 28.8.2019. године Датум истека рока за пријављивање: 13.9.2019. године Градска

Више

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme–

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme– УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МAШИНСКИ ФAКУЛТEТ П Р А В И Л Н И К О ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Н и ш, децембар 2007. гoдинe На основу Одредби Закона о високом образовању (Службени гласник РС број 76/2005), одредби Статута

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

Microsoft Word - akademija_statut[1].doc

Microsoft Word - akademija_statut[1].doc СТАТУТ ПРАВОСУДНЕ АКАДЕМИЈЕ Београд јул 2010. године На основу члана 9. Закона о Правосудној академији ("Службени глсник РС", број 104/2009) Управни одбор Правосудне академије, на седници одржаној дана

Више

"Službeni glasnik RS", br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika

Službeni glasnik RS, br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika "Službeni glasnik RS", br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika Proglašava se Zakon o platama državnih službenika i

Више

АДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ

АДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ АДВОКАТСКА КОМОРА СРБИЈЕ Дечанска 13, 11000 Београд, Србија Телефон: +381 11 32-39-072 Fax: +381 11 32-32-203 e-mail: office@aks.org.rs a.k.srbije@gmail.com ИНФОРМАТОР АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ О РАДУ У

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 1423/3 Дана, године Б е о г р а д На основу чланa 53. став 1. тач. 29 до 8) и члана 61. с

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 1423/3 Дана, године Б е о г р а д На основу чланa 53. став 1. тач. 29 до 8) и члана 61. с ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 1423/3 Дана, 26.09.2017. године Б е о г р а д На основу чланa 53. став 1. тач. 29 до 8) и члана 61. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 22 Podgorica,13. februar godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor ISTRAŽIVA

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 22 Podgorica,13. februar godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor ISTRAŽIVA CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 22 Podgorica,13. februar 2015. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ, 2013. GODINA Podaci prezentovani u ovom

Више

Tehnološko-metalurški fakultet,

Tehnološko-metalurški fakultet, Tehnološko-metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu Karnegijeva 4, Beograd REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU O STICANJU NAUČNOG ZVANJA I. Opšti podaci o kandidatu Ime i prezime: Marijana (Miloš) Ponjavić

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc На основу члана 124. став 1. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС» бр. 39/02) и члана 20.1.Статута Машинског факултета Универзитета у Београду, декан Машинског факултета доноси ПРАВИЛНИК О ДOДЕЛИ

Више

I

I ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО - ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Ћирила и Методија 1, 18400 Прокупље, www.vpps.edu.rs БРОЈ: 561/2 ДАТУМ: 26.02.2018. ГОД. ПРОКУПЉЕ На основу

Више

Scanned Image

Scanned Image На основу члана 38. став 2. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16), Скупштина Града Новог Сада, на ХХХШ седници од 9. марта 2018. године, доноси О Д Л У К У О СПРОВО'БЕЊУ ЈАВНОГ

Више

Javni oglasi Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju (m/ž) Na osnovu člana 19. stav (1) i člana 20., a u vezi sa članom 31. stav (1)

Javni oglasi Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju (m/ž) Na osnovu člana 19. stav (1) i člana 20., a u vezi sa članom 31. stav (1) Javni oglasi Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju (m/ž) Na osnovu člana 19. stav (1) i člana 20., a u vezi sa članom 31. stav (1) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine

Више

Microsoft Word - Pravilnik o licenciranju strucnjaka i pravu na rad u oblasti hokeja na ledu

Microsoft Word - Pravilnik o licenciranju strucnjaka i pravu na rad u oblasti hokeja na ledu Dana 16.02.2016. godine stupio je na snagu novi Zakon o sportu. U skladu sa njegovim odredbama, utvrđujemo novi Pravilnik o izdavanju dozvola na rad i pravu na rad stručnjaka u oblasti hokeja na ledu i

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u

ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u ZAKON O PLATAMA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. Ovim zakonom uređuje se način utvrđivanja plata zaposlenih u javnim službama (u daljem tekstu: zaposleni) koje vrše javna ovlašćenja

Више

Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjel

Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjel Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjelu nacionalnih stipendija za izvrsnost (stipendije za

Више

Poštovani, U saopštenju Istraživanje i razvoj, godina broj 24, od 1. februara godine, uočena je greška, nastala iz pogrešno popunjenog upi

Poštovani, U saopštenju Istraživanje i razvoj, godina broj 24, od 1. februara godine, uočena je greška, nastala iz pogrešno popunjenog upi Poštovani, U saopštenju Istraživanje i razvoj, 2011. godina broj 24, od 1. februara 2013. godine, uočena je greška, nastala iz pogrešno popunjenog upitnika izvještajne jedinice - Kliničko bolnički centar

Више

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Информационе науке и биоинформатика

Више

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и

На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/ др. закон и На основу члана 34. став 4, члана 39. став 7. и члана 118. став 7. Закона о високом образовању (''Сл. гласник РС'' бр. 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018), члана 41. став 1. тачка 25) и члана 91. став

Више

Ligji per themelimin e Institutit Gjyqesor-serb

Ligji per themelimin e Institutit Gjyqesor-serb UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo UNMIK PROVISIONAL INSTITUTIONS OF SELF GOVERNMENT Zakon

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01) Школски одбор Гимназије и економске школе Јован Јовановић

Више

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o mladima obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o mladima ("Službeni list Crne Gore", br. 042/16 od 11.07.2016), 2. Zakon o dopuni Zakona o mladima ("Službeni list Crne Gore", br.

Више

Нa основу члaнa 8

Нa основу члaнa 8 Нa основу члaнa 3. Зaкoнa o рaчунoвoдству и рeвизиjи Босне и Херцеговине ( Службeни глaсник БиХ, брoj 42/04), Стaтутa Кoмисиje зa рaчунoвoдствo и рeвизиjу Босне и Херцеговине (усаглашени пречишћени текст

Више

Pravilnik o dozvolama za rad

Pravilnik o dozvolama za rad AKTIVA sistem doo Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno PRAVILNIK o dozvolama za rad ( Službeni glasnik RS,

Више

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno Obrasci b

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno   Obrasci b AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj

Више

З А К О Н

З А К О Н Službeni glasnik: 96/05 Datum: 06/10/2005 Z A K O N O AGENCIJI ZA POSREDNIČKE, INFORMATIČKE I FINANSIJSKE USLUGE I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom reguliše se status, djelatnost, upravljanje, rukovoďenje,

Више

______________________ sudu u ___________________

______________________ sudu u ___________________ На основу члана 14. став 1. Закона о безбедности и здрављу на раду (даље: Закон), Школски одбор наседници одржаној дана 30.03.2018. години доноси ПРАВИЛНИК О БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉУ НА РАДУ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU MEDICINSKI FAKULTET FOČA Na osnovu člana 248. Statuta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u vezi sa Zakonom o univerzitetu ( Sl. glasnik R.S broj:12/93,

Више

Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. a

Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. a Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na 27. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 10. aprila 2008. godine, i na 16. sjednici Doma naroda,

Више

PRAVILNIK O NACIONALNIM ETALONIMA ("Sl. glasnik RS", br. 18/2018) Član 1 Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način utvrđivanja ispunjenosti u

PRAVILNIK O NACIONALNIM ETALONIMA (Sl. glasnik RS, br. 18/2018) Član 1 Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način utvrđivanja ispunjenosti u PRAVILNIK O NACIONALNIM ETALONIMA ("Sl. glasnik RS", br. 18/2018) Član 1 Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način utvrđivanja ispunjenosti uslova za priznavanje etalona Republike Srbije (u daljem

Више

Radio - televizija Federacije Bosne i Hercegovine Pravilnik o unutrašnjoj organizacionoj strukturi Radio - televizije Federacije Bosne i Hercegovine U

Radio - televizija Federacije Bosne i Hercegovine Pravilnik o unutrašnjoj organizacionoj strukturi Radio - televizije Federacije Bosne i Hercegovine U Radio - televizija Federacije Bosne i Hercegovine Pravilnik o unutrašnjoj organizacionoj strukturi Radio - televizije Federacije Bosne i Hercegovine U Sarajevu, mart/ožujak 2013.godine Na osnovu članova

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE На основу члана 83. став 1. Закона о високом образовању («Службени гласник РС» број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012,89/2013, 99/2014,45/2015 i 68/2015), члана 85. Статута

Више

Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj de

Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj de Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti Proglašava se Zakon o izmenama i dopunama

Више

Microsoft Word - Prilog 23-Polaganje sis rm.doc

Microsoft Word - Prilog 23-Polaganje sis rm.doc УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ КРАЉЕВО Број: 644 Краљево, 25. 10. 2006. године На основу члана 24. Закона о раду (Службени гласник РС број 24/2005 и 61/2005), одредби Посебног колективног уговора

Више

B O S N A I H E R C E G O V I N A F e d e r a c i j a B o s n e i H e r c e g o v i n e Federalno ministarstvo financija - finansija P o r e z n a u p

B O S N A I H E R C E G O V I N A F e d e r a c i j a B o s n e i H e r c e g o v i n e Federalno ministarstvo financija - finansija P o r e z n a u p B O S N A I H E R C E G O V I N A F e d e r a c i j a B o s n e i H e r c e g o v i n e Federalno ministarstvo financija - finansija P o r e z n a u p r a v a F e d e r a c i j e B i H S a r a j e v o

Више

На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/

На основу члана 55. Закона о високом образовању Сл. гласник РС, бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/ На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/2007 - аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014, 45/2015 и 68/2015) и члана 41. став 3. Статута

Више