Turisticki kompleks

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Turisticki kompleks"

Транскрипт

1 Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ГРАД УЖИЦЕ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ СЕВОЈНО ЗА ДЕО ЛОКАЦИЈЕ БОЈОВИЋА ВОДЕНИЦА У СЕВОЈНУ ФАЗА: НАЦРТ ПЛАНА И ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ЕКО УРБО ПЛАН ДОО УЖИЦЕ Ужице, мај године

2 2 С А Д Р Ж А Ј А. ОПШТА ДОКУМЕНТАЦИЈА Решење о регистрацији предузећа Решење о одређивању одговорног урбанисте бр. 1/18-02 од год. Лиценца одговорног урбанисте Б. ОПШТИ ДЕО 1. ИЗВОД ИЗ ТЕКСТУАЛНОГ ДЕЛА МАТЕРИЈАЛА ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД 1.1 Уводни део 1.2 Анализа и оцена постојећег стања 1.3 Извод из планских докумената вишег реда 1.4 Циљеви и општа концепција развоја, заштите и уређења простора 2. ИЗВОД ИЗ ГРАФИЧКОГ ДЕЛА МАТЕРИЈАЛА ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД В. ПЛАНСКИ ДЕО ТЕКСТ ПЛАНА УВОД Циљ израде плана Правни и плански основ за израду плана 1. ПРЕТЕЖНА НАМЕНА ПРОСТОРА И ДРУГА ПЛАНСКА ОПРЕДЕЉЕЊА 2. УЛАГАЊЕ ИЗ ЈАВНОГ СЕКТОРА И ОЧЕКИВАНИ ЕФЕКТИ ПЛАНИРАЊА 3. ПРИОРИТЕТИ У СПРОВОЂЕЊУ ПЛАНА 4. СМЕРНИЦЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПЛАНА

3 3 Г. ГРАФИЧКИ ДЕО 1. Положај локације са подручјем обухвата измена и допуна плана 1: Положај локације са предлогом нове регулације према водном земљишту 1: Извод из Плана генералне регулације Севојно Лист бр 3.1. Планирана функционална организација простора у обухвату плана, са претежном планираном наменом у грађевинском подручју 1: Постојећи начин коришћења земљишта 1: Планирана намена са новом регулацијом према водном земљишту 1:500 С В Е С К А 2 ДОКУМЕНТАЦИЈА ПЛАНА ДОКУМЕНТАЦИЈА НАДЛЕЖНИХ ОРГАНА И ИНСТИТУЦИЈА Одлука о изменама и допунама Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну; Мишљење Комисије за планове града Ужица; Обавештење ЈВП Србијаводе Београд, Водопривредни центар Морава Ниш, бр /2 од године; Решење о одобрењу за изградњу 07 бр /90 од године; Копија плана парцела од године; Извештај о обављеном раном јавном увиду у Измене и допуне Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну, усвојен од стране Комисије за планове града Ужица на седници I бр /17 одржаној године; Одговор ЈВП Србијаводе Београд, Водопривредни центар Морава Ниш, бр. 2081/2 од године; Фаза РАНИ ЈАВНИ УВИД Материјал за Рани јавни увид.

4 4 1. ИЗВОД ИЗ ТЕКСТУАЛНОГ ДЕЛА МАТЕРИЈАЛА ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД 1.1. ОПШТИ ДЕО Иницијатива за израду Измена и допуна Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну у делу регулације, намене простора и односа према јавном земљишту, потекла је од Предузећа НЕБОС ДОО СЕВОЈНО, Ул. Првомајска бб, Севојно. На овој локацији, Предузеће Небос обавља делатност складиштења и третмана секундарних сировина, као и производња алуминијумске браварије у оквиру Предузећа Ристановић доо. Предузећа запошљавају око 20 радника, а планира се додатно запошљавање и увођење нових програма. Простор би се санирао и уредио по највишим стандардима, а уз све неопходне услове и сагласности, максимално би се заштитио и контролисао јавни интерес, пре свега кроз заштиту животне средине, безбедносне мере и задовољавајућу регулацију према реци и др. Иначе, објекти су изграђени на основу грађевинске дозволе, али је дошло до одступања изградњом на делу градске парцеле, која је Планом генералне регулације Севојно, планирана за проширење водног земљишта. Имајући у виду, да се не могу легализовати објекти изграђени на површинама јавне намене, односно на земљишту планираном за уређење, или изградњу објеката јавне намене, као и да у складу са чланом 48. Закона о озакоњењу објеката ( Сл. гласник РС, бр. 96/2015), јединице локалне самоуправе су у обавези да у складу са резултатима пописа незаконито саграђених објеката на својој територији, најкасније у року од 2 године од дана ступања на снагу овог Закона, изврше усклађивање важећих планских докумената. У том смислу, као и у складу са Мишљењем Комисије за планове града Ужица, донета је Одлука о изради Измена и допуна Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну на седници Скупштине града Ужица бр /2017 одржаној године АНАЛИЗА И ОЦЕНА ПОСТОЈЕЋЕГ СТАЊА Инвеститори су ушли у процедуру препарцелације, односно формирања нових грађевинских парцела у погледу утврђивања земљишта за редовну употребу производно-пословних објеката на кат. парцелама бр. 4635/5, 4635/10, 4635/11 и 4634/5 КО Севојно у Севојну, а у складу са Планом генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12) и достављеним Извештајем Одељења за имовинско-правне послове у погледу утврђивања земљишта за редовну употребу објекта на кат. парцели бр. 4635/5 КО Севојно у Севојну, бр /15-02 од године. Циљ израде Пројекта препарцелације, поред формирања нових грађевинских парцела, био је и увођење истих у катастарски операт и решавање имовинско-правних односа, као и озакоњење (легализација) објеката.

5 5 Постојећи начин коришћења земљишта На подручју предвиђеном Изменама и допунама Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну, постоје изграђени објекти на којима се обавља делатност складиштења и третмана секундарних сировина (у оквиру Предузећа Небос ) и производње алуминијумске браварије (у оквиру Предузећа Ристановић доо). Иначе, објекти су изграђени на основу грађевинске дозволе, али је дошло до одступања изградњом на делу градске парцеле, која је Планом генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12), планирана за проширење водног земљишта. На кат. парцели бр. 4635/5 КО Севојно површине 399 м 2, постоји изграђен производно-пословни објекат Предузећа Небос доо Севојно, а на кат. парцели бр. 4635/12 КО Севојно површине 513 м 2, постоји изграђен производно-пословни објекат Предузећа Ристановић доо Севојно. Објекти су спратности приземље до приземље и спрат. Поменутом препарцелацијом, истовремено је извршено и разграничење парцела ова два инвеститора. Табела бр. 1: Врста и начин коришћења земљишта према катастарској евиденцији Катастарска парцела Култура и класа Површина парцеле Врста земљишта и начин коришћења 4635/1 КО Севојно 4635/5 КО Севојно 4635/10 КО Севојно 4635/11 КО Севојно 4635/12 КО Севојно 4635/13 КО Севојно 4635/14 КО Севојно Земљиште под зградом и другим објектом Земљиште под делом зграде м Градско грађевинско м Градско грађевинско 2 Градско грађевинско 336 м 232 м 2 Градско грађевинско 513 м 2 Градско грађевинско 24 м 2 Градско грађевинско 107 м 2 Градско грађевинско

6 4635/15 КО Севојно 4634/2 КО Севојно 4634/5 КО Севојно 4634/6 КО Севојно 4634/7 КО Севојно Земљиште под делом зграде Земљиште под делом зграде 5 м 2 Градско грађевинско 525 м 2 Градско грађевинско 193 м 2 Градско грађевинско 56 м 2 Градско грађевинско 9 м 2 Градско грађевинско /8 КО Севојно 4642/7 КО Севојно Земљиште под делом зграде Остало природно неплодно 9 м 2 Градско грађевинско 339 м 2 Градско грађевинско 4642/1 КО Севојно Река м 2 Градско грађевинско Поменутом препарцелацијом је делимично решаван проблем, јер мањи делови објеката на овом и ширем потезу остају на катастарској парцели бр. 4634/5 КО Севојно и делу парцеле бр. 4634/2 КО Севојно, које су у власништву града Ужица, а Планом су предвиђене за формирање парцеле водног земљишта, односно земљишта предвиђеног за јавну намену. Сматрамо да се може пажљивије дефинисати ова граница према водном земљишту, уважавајући постојеће стање, изграђене објекте и др., у мери у којој је то могуће. На овом потезу је велика денивелација и овај простор никада није плављен, а урађени су потпорни зидови и започети хидротехнички радови на регулацији према Ђетињи, на начин да се објекти додатно обезбеђују од великих вода ИЗВОД ИЗ ПЛАНСКИХ ДОКУМЕНАТА ВИШЕГ РЕДА Парцеле које су предмет измене плана су на територији насеља Севојно, у делу који се према Плану генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12), налази у оквиру зоне 3 Шира контактна зона (подзона С 3.2.), блок 1, са претежном наменом земљишта за секундарне делатности С 2 - грађевинарство, производно занатство, складиштење и велепродајни центри и допунска намена Комерцијални садржаји Ц 1 трговина, занатство и услуге, пословање. На делу према реци Ђетињи, односно водном земљишту, регулација је дефинисана граничним тачкама 6994, 6995, из Плана генералне регулације Севојно, што је и испоштовано претходно израђеним Пројектом препарцелације.

7 7 Слика бр. 1. План саобраћаја са регулацијом Према Плану генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", бр. 5-4/12)

8 ЦИЉЕВИ И ОПШТА КОНЦЕПЦИЈА РАЗВОЈА, ЗАШТИТЕ И УРЕЂЕЊА ПРОСТОРА Циеви планирања, коришћења, уређења и заштите простора подразумевају: рационално коришћење простора; уравнотежен и одржив развој; стварање услова за озакоњење објекта; унапређење постојећих вредности овог простора и очување природне и животне средине. Реализацијом планираних активности и намена коришћења земљишта, неопходно је обезбедити оптималне услове за функционисање целокупног простора, а мерама заштите онемогућити његову деградацију и загађивање.

9 9 2. ИЗВОД ИЗ ГРАФИЧКОГ ДЕЛА МАТЕРИЈАЛА ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД

10 10 Слика бр. 2. Измене и допуне Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну Материјал за рани јавни увид

11 11 ТЕКСТ ПЛАНА УВОД ЦИЉ ИЗРАДЕ ПЛАНА Визија и циљ израде плана: сврсисходно и интензивно коришћење земљишта, примерено локалитету на потезу између пута и реке; стварање услова за озакоњење објеката; стварање услова за издавање неопходних дозвола; усклађивање реалних потреба и захтева инвеститора са могућностима локације; заштита јавног интереса; унапређење постојеће и нове регулације уз уклапање и квалитетније повезивање са окружењем. ПРАВНИ И ПЛАНСКИ ОСНОВ ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА Правни основ за израду Измена и допуна Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну (у даљем тексту: Измене и допуне Плана), представља: Закон о планирању и изградњи ( Службени гласник РС број бр.72/09, 81/09- исправка, 64/10-одлука УС, 24/11, 121/12, 42/13-одлука УС, 50/13-одлука УС, 98/13-одлука УС, 132/14 и 145/14). Правилник о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања ( Службени гласник Републике Србије, број 64/2015); Одлука о приступању изради измена и допуна Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну ( Службени лист града Ужица, бр. 46/17) коју је донела Скупштина града Ужица на седници I бр /2017 одржаној године. Плански основ за израду измена и допуна Плана генералне регулације Севојно представља: План генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12). ГРАНИЦА И ОБУХВАТ ПЛАНА У складу са Мишљењем стручне службе ЈВП Србијаводе Београд, Водопривредни центар Морава Ниш, Нацртом плана је сужена граница обухвата из Материјала за јавни увид, што је и представљено графичким делом Елабората Нацрта плана (Графички прилог бр. 5: Планирана намена са новом регулацијом према водном земљишту Р 1:500).

12 12 1. ПРЕТЕЖНА НАМЕНА ПРОСТОРА И ДРУГА ПЛАНСКА ОПРЕДЕЉЕЊА Парцеле које су предмет Измена и допуна Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица су на територији насеља Севојно, у делу који се према Плану генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12), налази у оквиру зоне 3 Шира контактна зона (подзона С 3.2.), блок 1, са претежном наменом земљишта за секундарне делатности С 2 - грађевинарство, производно занатство, складиштење и велепродајни центри и допунска намена Комерцијални садржаји Ц 1 трговина, занатство и услуге, пословање. Према Плану генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12), успостављена је нова регулација према Улици Првомајској, која не задире у предмет обухвата овог планског документа, као и регулација према реци Ђетињи, односно водном земљишту, која је узета у обзир и представља граничну линију до које је вршена допарцелација за редовну употребу објеката. На делу према водном земљишту, дефинисана је граничним тачкама 6994, 6995 и 6996 из Плана генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12), што је и испоштовано претходно рађеном препарцелацијом. Пројектом препарцелације, на основу дефинисаног пројектног задатка потписаног од стране инвеститора, достављених података од стране Службе за катастар непокретности Ужице, ситуационог плана, као и достављеног Извештаја Одељења за имовинско-правне послове у погледу утврђивања земљишта за редовну употребу пословног објекта на кат. парцели бр. 4635/5 КО Севојно у Севојну, бр /15-02 од године, формиране су 3 нове грађевинске парцеле, од којих 2 за редовну употребу пословних објеката (трећа са постојећим објектом трафостанице остаје у својини града Ужица) и 3 катастарске, које су предвиђене за спајање када дође до реализације плана у делу формирања парцеле водног земљишта, односно земљишта планом предвиђеног за јавну намену. Стога се приступило Измени и допуни Плана генералне регулације Севојно, у делу регулације, намене простора и односа према јавном земљишту, кроз редовну процедуру усклађивања планске документације са Законом, односно парцијалну измену и допуну плана. Предложеним привођењем простора и објеката намени, омогућило би се потпуније и квалитетније функционисање капацитета, корист би имали инвеститори, као и град. Простор би се санирао и уредио по највишим стандардима, а уз све неопходне услове и сагласности, максимално би се заштитио и контролисао јавни интерес, пре свега кроз заштиту животне средине, безбедносне мере и задовољавајућу прегледност кад је у питању саобраћај, регулација према реци и др. Новоформиране грађевинске парцеле имају регулисан излаз на постојећу приступну саобраћајницу, тј. Улицу Првомајску. Према Обавештењу ЈВП Србијаводе Београд, Водопривредни центар Морава Ниш, бр /2 од године, нелегално изграђени објекат се налази на левој обали реке Ђетиње која на предметној деоници није регулисана, а део објекта најближи кориту реке налази се на удаљености од 5-7 метара од корита за велику воду водотока.

13 13 Такође, важећим Планом генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12), предвиђена је регулација реке Ђетиње, при чему линија регулације једним делом прелази преко самог објекта који је предмет озакоњења. У том смислу, ЈВП Србијаводе Београд, Водопривредни центар Морава Ниш, упућују на потребу измене Плана генералне регулације Севојно у делу који се односи на планирану регулацију реке Ђетиње на предметној деоници, тако да се регулациона линија поклапа са границама катастарских парцела, као и да се предвиди појас приобалног земљишта поред корита за велику воду, минималне ширине 5 метара, за потребе прилаза ради одржавања и евентуалних интервенција на кориту и водним објектима. На подручју предвиђеном Изменама и допунама Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну, мањим делом се мења намена површина и регулација према водном земљишту. Површина је намењена производно-пословној делатности Предузећа НЕБОС ДОО СЕВОЈНО, Ул. Првомајска бб, Севојно, а у циљу озакоњења постојећег објекта. Као и у матичном планском документу, задржава се претежна намена земљишта за секундарне делатности С 2 - грађевинарство, производно занатство, складиштење и велепродајни центри и допунска намена Комерцијални садржаји Ц 1 трговина, занатство и услуге, пословање. Регулација према водном земљишту, дефинише се геодетским тачкама бр. 1, 2, 3 и 4 (Графички прилог бр. 5: Планирана намена са новом регулацијом према водном земљишту Р 1:500). Истим графичким прилогом, дефинисана је измена грађевинске линије геодетским тачкама 1, 2, 3, 4, 5 и 6. Табела бр. 2: Аналитичко геодетски подаци измене регулационе и грађевинске линије Y X Нова регулациона линија је коригована у односу на материјал за Рани јавни увид, а у складу са одговором ЈВП Србијаводе Београд, Водопривредни центар Морава Ниш, бр. 2081/2 од године (у прилогу документације). Према Мишљењу стручне службе ЈВП Србијаводе Београд, Водопривредни центар Морава Ниш, са аспекта делатности коју ЈВП Србијаводе Београд обављају у складу са Законом о водама ( Сл. гласник РС, бр. 30/10, 93/12 и 101/16), јесте да предлог измене регулационе линије, у односу на постојећу планску регулациону линију, у већем делу није прихватљив првенствено због задирања у водно

14 14 (планска регулациона линија), што са аспекта одржавања и евентуалних интервенција у кориту прилаз чини скоро немогућим. Такође је, део предлога измене регулационе линије неприхватљив на делу корита које је доста сужено, чиме је умањен протицајни профил. Прихватљива је измена планске регулационе линије у делу где је могућа, што је и представљено графичким делом Елабората Нацрта плана (Графички прилог бр. 5: Планирана намена са новом регулацијом према водном земљишту Р 1:500). Задржавају се Правила грађења и уређења простора из Плана генералне регулације Севојно ("Службени лист града Ужица", број 5-4/12), а овим ће се омогућити озакоњење (легализација) предметног објекта. Планом генералне регулације Севојно, дати су елементи за обележавање саобраћајница, што није предмет Измена и допуна плана.

15 15 5. УЛАГАЊЕ ИЗ ЈАВНОГ СЕКТОРА И ОЧЕКИВАНИ ЕФЕКТИ ПЛАНИРАЊА Није било потребе за посебном економском анализом, јер планско решење не предвиђа улагање из јавног сектора. Очекивани ефекти планирања су: Допринос развоју и увећању привредних и пословних капацитета општине Севојно и града Ужица; Обезбеђење планских услова за развој приватног сектора, а самим тим и просперитет општине; Афирмација радних зона у развојном појасу државног пута; Сагледавање постојећих корисника на подручју обухвата Плана и унапређење услова за њихово пословање; Усклађивање интереса приватног и јавног сектора; Заштита животне средине, уз примену адекватних мера заштите. 3. ПРИОРИТЕТИ У СПРОВОЂЕЊУ ПЛАНА Планско решење нема посебне приоритете. Основни задатак и једини приоритет плана је комплетирање грађевинске парцеле, што ће омогућити озакоњење (легализацију) предметног објекта. 4. СМЕРНИЦЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПЛАНА Измена и допуна Плана генералне регулације Севојно за део локације Бојовића воденица у Севојну, представља плански и правни основ за озакоњење (легализацију) предметног објекта. Оствариће се кроз израду Пројекта препарцелације у складу са Законом и овим планом. Истовремено, представља обавезу за све надлежне градске органе, јавна предузећа, као и самог инвеститора.

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон

Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је дон Град Ваљево Градска управа ИЗМЕНE И ДОПУНE ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КОЛУБАРА - свеска 1 - Измене и допуне Плана генералне регулације КОЛУБАРА је донела Скупштина града Ваљева, на седници одржаној 03.11.2017.

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-22696-LOC-1/2018 Заводни број: 05-353-152/2018

Више

Тekst_JU

Тekst_JU ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ДЕЛА ВРАЧАРСКОГ ПЛАТОА ИЗМЕЂУ УЛИЦА: КАТАНИЋЕВЕ, МАКЕНЗИЈЕВЕ, ЧУБУРСКЕ, УНУТРАШЊЕ ГРАНИЦЕ ПАРЦЕЛА ДУЖ ПАРНЕ СТРАНЕ ШУМАТОВАЧКЕ, БРАНИЧЕВСКЕ, РАНКЕОВЕ, НЕБОЈШИНЕ,

Више

План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска ра

План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска ра План детаљне регулације дела насеља Калиновац у општини Велико Градиште Рани јавни увид Предмет равног јавног увида су основна концептуална планска развојна решења, која се не односе на услове, могућности

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

O-Pl-Liman-Univerzitetski centar

O-Pl-Liman-Univerzitetski centar На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС, 24/11, 121/12, 42/13-УС, 50/13 и 98/13-УС) и члана 24. тачка 6. Статута

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR kompleksa EI.docx На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

Измена ПГР насеља Чока Материјал за РЈУ

Измена ПГР насеља Чока Материјал за РЈУ ИЗМЕНА ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НАСЕЉА ЧОКА - Материјал за рани јавни увид - НАЗИВ ПЛАНСКОГ ДОКУМЕНТА: ИЗМЕНА ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НАСЕЉА ЧОКА - МАТЕРИЈАЛ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД - НАРУЧИЛАЦ: ОПШТИНА

Више

Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN LOCH-2/2018 IV 35

Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN LOCH-2/2018 IV 35 Република Србија ОПШТИНСКА УПРАВА ВЛАДИЧИН ХАН Одељење за урбанизам, имовинско-правне, Комуналне и грађевинске послове ROP-HAN-29422-LOCH-2/2018 IV 350-108/2/18-03 01.11.2018.године ВЛАДИЧИН ХАН Одељење

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-23660-LOC-1/2017 Заводни број: 05-353-117/2017

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-14206-LOC-2/2018 Заводни број: 05-353-198/2018

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ НОВИ САД ТСС Поступајући по захтеву Erk

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ НОВИ САД ТСС Поступајући по захтеву Erk РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ НОВИ САД ТСС Поступајући по захтеву Erker inženjering d.o.o. (ПИБ 100713535, матични број

Више

"МИОПРОЈЕКТ" ДОО, ВРЊАЧКА БАЊА / БЕОГРАД Врњачка Бања,Краљевачка 5, / Београд,Палилула, Иванковачка 16 ПИБ : ; МБ : ; бр рачуна 200-

МИОПРОЈЕКТ ДОО, ВРЊАЧКА БАЊА / БЕОГРАД Врњачка Бања,Краљевачка 5, / Београд,Палилула, Иванковачка 16 ПИБ : ; МБ : ; бр рачуна 200- "МИОПРОЈЕКТ" ДОО, ВРЊАЧКА БАЊА / БЕОГРАД Врњачка Бања,Краљевачка 5, / Београд,Палилула, Иванковачка 16 ПИБ : 108484442 ; МБ : 21008702; бр рачуна 200-2785040101908-46 mioprojektbg@gmail.com; djordje@miodragovic.com;

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-15477-LOC-1/2019 Заводни број: 05-353-119/2019

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-23318-LOCН-2/2017 Заводни број: 05-353-126/2017

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-14872-LOC-1/2016 Заводни број: 05-353-62/2016

Више

На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14

На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14 На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, број 72/09, 81/09, 64/10, 24/11, 121/12, 42/13, 50/13, 98/13, 132/14 и 145/14) и члана 39. став 1. тачка 6. Статута града

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7346-LOCН-3/2016 Заводни број: 05-353-95/2016

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: АВГУСТ ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о пл

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: I БРОЈ: АВГУСТ ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о пл СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА БОРА ГОДИНА: БРОЈ: 5 20. АВГУСТ 2018. ГОДИНЕ ЦЕНА : 80 ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 4.000 ДИНАРА 8 На основу чланова 88. и 89. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник РС, бр. 72/09,

Више

Општина Куршумлија ПРВЕ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ Пролом бања Општина Куршумлија МАТЕРИЈАЛ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД година

Општина Куршумлија ПРВЕ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ Пролом бања Општина Куршумлија МАТЕРИЈАЛ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД година Општина Куршумлија ПРВЕ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ Пролом бања Општина Куршумлија МАТЕРИЈАЛ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД 2018. година ------------------------------------------------------------------------------------

Више

Microsoft Word - naslovna.doc

Microsoft Word - naslovna.doc РАНИ ЈАВНИ УВИД Oпштинска Управа Општине Ражањ Југословенски институт за урбанизам и становање, ЈУГИНУС ДОО Београд 2016. год. Материјал за рани јавни увид Наручилац : Oпштинска Управа Општине Ражањ Обрађивач

Више

Microsoft Word - 01 NASLOVNE STRANE PDR JELOVOGORSKA

Microsoft Word - 01 NASLOVNE STRANE  PDR JELOVOGORSKA РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД УЖИЦЕ ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ЈЕЛОВОГОРСКУ УЛИЦУ У УЖИЦУ -РАНИ ЈАВНИ УВИД-- ЈП "УЖИЦЕ РАЗВОЈ" УЖИЦЕ Директор Никола Максимовић, дипл.инж.маш. ГРАД УЖИЦЕ СКУПШТИНА ГРАДА УЖИЦА I

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-34974-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

ЗАКОН О ОЗАКОЊЕЊУ ОБЈЕКАТА АНАЛИЗА ЕФЕКАТА ЗАКОНА 1. Одређивање проблема које закон треба да реши: Проблем бесправне градње постоји уназад неколико де

ЗАКОН О ОЗАКОЊЕЊУ ОБЈЕКАТА АНАЛИЗА ЕФЕКАТА ЗАКОНА 1. Одређивање проблема које закон треба да реши: Проблем бесправне градње постоји уназад неколико де ЗАКОН О ОЗАКОЊЕЊУ ОБЈЕКАТА АНАЛИЗА ЕФЕКАТА ЗАКОНА 1. Одређивање проблема које закон треба да реши: Проблем бесправне градње постоји уназад неколико деценија, али је нарочито ескалирао 90-тих година прошлог

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-3242-LOCH-2/2016 Заводни број: 05-353-31/2016

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-24852-LOCН-2/2018 Заводни број: 05-353-214/2018

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJEC

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJEC РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJECT DOO Turija (МБ: 21106437, ПИБ: 108988970) из Турије,

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез ОПШТИНЕ 30.03.2018. На основу члана 76. и 77. а у вези са чланом 64. Закона о јавној својини ( Службени гласник РС бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 - др.закон и 108/2016), члана 71. став 1. тачка

Више

osfsdfjksdjf

osfsdfjksdjf СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОДИНА X - БРОЈ 7 П ЕТР ОВ АЦ Н А М Л АВ И 09. о к тобар 2015. године Б е с п л а т а н п р и м е р а к 1. На основу члана 20. став 1. тачка 3. а у вези члана 32. Закона о локалној

Више

PDR crni put

PDR crni put На основу члана 54. став 1. Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС" бр. 47/2003 и 34/2006) и члана 37. тачка 6) Статута града Ниша ("Службени лист града Ниша", бр. 88 /2008), Скупштина града

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-21323-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐE

P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐE P R A V I L N I K O: KRITERIJUMIMA ZA ODREĐIVANJE NAKNADE U POSTUPCIMA LEGALIZACIJE, KRITERIJUMIMA ZA OBJEKTE ZA KOJE SE NE MOŽE NAKNADNO IZDATI GRAĐEVINSKA DOZVOLA, KAO I O SADRŽINI TEHNIČKE DOKUMENTACIJE

Више

Република Србија А.П. Војводина О П Ш Т И Н А Ч О К А ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ЧОКА ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ, ПОЉОПРИВРЕДУ, РАЗВОЈ, УРБАНИЗАМ, ЗА ГРАЂЕВИНС

Република Србија А.П. Војводина О П Ш Т И Н А Ч О К А ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ЧОКА ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ, ПОЉОПРИВРЕДУ, РАЗВОЈ, УРБАНИЗАМ, ЗА ГРАЂЕВИНС Република Србија А.П. Војводина О П Ш Т И Н А Ч О К А ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ЧОКА ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ, ПОЉОПРИВРЕДУ, РАЗВОЈ, УРБАНИЗАМ, ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ОБЈЕДИЊЕНЕ ПРОЦЕДУРЕ И СТАМБЕНО

Више

Microsoft Word - SADRZAJ.doc

Microsoft Word - SADRZAJ.doc КОНСУЛТАЦИЈЕ И САРАДЊА: Републичка дирекција за путеве, Регионални центар "Север", Нови Сад ЈЖТП "Београд", сектор за стратегију и развој ЈВП "Воде Војводине" Нови Сад Републички хидрометеоролошки завод,

Више

Sl-28.indd

Sl-28.indd 13. јун 2014. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НОВОГ САДА Број 28 Страна 437. 297 На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС,

Више

ZAVOD ZA URBANISTI^KO PLANIRAWE I PROJEKTOVAWE OP[TINE NEGOTIN

ZAVOD ZA URBANISTI^KO PLANIRAWE I PROJEKTOVAWE OP[TINE NEGOTIN 0.1. НАСЛОВНА СТРАНА МАТЕРИЈАЛ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД Назив планског документа: Наручилац израде планског документа: Носилац израде планског документа: Обрађивач планског документа: Одговорно лице / заступник

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-16667-LOC-1/2018 Заводни број: 05-353-117/2018

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Општина Велико Градиште Општинска управа Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Интерни број: /20

РЕПУБЛИКА СРБИЈА Општина Велико Градиште Општинска управа Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Интерни број: /20 РЕПУБЛИКА СРБИЈА Општина Велико Градиште Општинска управа Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Интерни број: 353-264/2016-06 Број: ROP-VGR-30662-LOC-1/2016 Датум: 12.12.2016.год.

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7837-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-12565-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

općina viškovo republika hrvatska primorsko-goranska županija I. IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE VIŠKOVO veljača, 2012. godine urbanistički studio rijeka d.o.o. prostorno i urbanističko

Више

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“

Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta „MILKOS“ BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA NOVO SARAJEVO Općinski načelnik (Nacrt) ODLUKA O PROVOĐENJU URBANISTIČKOG PROJEKTA MILKOS NOSILAC PRIPREME PLANA: OPĆINSKI NAČELNIK

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА БАЧ ОПШТИНСКА УПРАВА БАЧ Одељење за урбанизам, заштиту животне средине и имовинско правне послове Број: ROP BA

РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА БАЧ ОПШТИНСКА УПРАВА БАЧ Одељење за урбанизам, заштиту животне средине и имовинско правне послове Број: ROP BA РЕПУБЛИКА СРБИЈА - АП ВОЈВОДИНА ОПШТИНА БАЧ ОПШТИНСКА УПРАВА БАЧ Одељење за урбанизам, заштиту животне средине и имовинско правне послове Број: ROP BAC 3130 LOC 1/2018 Дана: 26. фебруарa 2018. године Б

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-17732-LOC-1/2017 Заводни број:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-7363-LOC-1/2019 Заводни број:

Више

3

3 ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ УВОД На основу члана 46. став 1. и 5. и члана 48. Закона о планирању и изградњи ( Сл. гласник РС, бр.72/2009, 81/2009-исправка, 64/2010-УС, 24/2011 и 121/2012),

Више

Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКО

Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКО Град Ниш - Градска управа Секретаријат за планирање и изградњу САДРЖАЈ 1 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА ЛОКАЦИЈСКИХ УСЛОВА 2 ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА О ГРАЂЕВИНСКОЈ ДОЗВОЛИ ИЗДАВАЊЕ И ИЗМЕНА РЕШЕЊА У СКЛАДУ СА ЧЛ.

Више

Brosura_dozvole.indd

Brosura_dozvole.indd VODIČ ZA DOBIJANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA GRAD PANČEVO Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj novembar 2012. Grad mogućnosti. Poštovani, Grad Pančevo ima sjajne mogućnosti za poslovanje, uspeh, zaradu,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ Број: ROP-NSD-33308-CPI-1/2017 Дана: 13.11.2017.године Н О В И С А Д MK, ДЕ Градска управа

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 11. ГОДИНА XII ПАНЧЕВО, 20 Мај ГОДИНЕ Аконтација претплате ,00 На основу члана 32. и 66. Закона о локално

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 11. ГОДИНА XII ПАНЧЕВО, 20 Мај ГОДИНЕ Аконтација претплате ,00 На основу члана 32. и 66. Закона о локално СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 11. ГОДИНА X ПАНЧЕВО, 20 Мај 2019. ГОДИНЕ Аконтација претплате 11.597,00 На основу члана 32. и 66. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС" број 129/07, 83/14

Више

Sluzbeni-list-BGD-063.indd

Sluzbeni-list-BGD-063.indd ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број 63 25. јул 2019. године Цена 265 динара Скупштина Града Београда на седници одржаној 25. јула 2019. године, на основу члана 46. Закона о планирању

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-32461-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

Број: VIII /06

Број: VIII /06 Република Србија Г Р А Д Б Е О Г Р А Д ГРАДСКА ОПШТИНА НОВИ БЕОГРАД УПРАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ Одељење за грађевинске и комуналне послове и инвестиционо пројектовање Oдсек за грађевинске послове Булевар Михаила

Више

Р е п у б л и к а С р б и ј а ОПШТИНА КУРШУМЛИЈА Општинска управа Одељење за привреду и локални економски развој Број предмета: ROP-KUR LOC-1/20

Р е п у б л и к а С р б и ј а ОПШТИНА КУРШУМЛИЈА Општинска управа Одељење за привреду и локални економски развој Број предмета: ROP-KUR LOC-1/20 Р е п у б л и к а С р б и ј а ОПШТИНА КУРШУМЛИЈА Општинска управа Одељење за привреду и локални економски развој Број предмета: ROP-KUR-10855-LOC-1/2019 Дана: 28.05.2019. године К у р ш у м л и ј а Одељење

Више

PREDLOG

PREDLOG Na osnovu člana 99. Zakona o planiranju i izgradnji ( Sl. glasnik RS, br. 72/2009, 81/2009 - ispr., 64/2010 - odluka US, 24/2011, 121/2012, 42/2013 - odluka US, 50/2013 - odluka US, 98/2013 - odluka US,

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ Број: ROP-NSD-6156-IUP-10/2019 Дана: 10.07.2019. године Н О В И С А Д АД Градска управа за

Више

Scanned Image

Scanned Image На основу члана 46 став 1 Закона о планирању И изградњи ( Службени гласник Републике Србије, бр 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС, 24/11, 121/12, 42/13 УС, 50/13 УС, 98/13 УС, 132/14 и 145/14) и члана 24

Више

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc)

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc) str. 1 od 7 Dijagram tijeka A.2. Registracija djelatnosti Trgovački sud ili županijski ured ili ured Grada Zagreba Obrasci: - Zahtjev za upis u sudski registar podnosi se, ili - Zahtjev za izdavanje obrtnice

Више

На основу члана 8а став 3, члана 8в став 7, члана 8г и члана 201. став 5. тачка 3) Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 81

На основу члана 8а став 3, члана 8в став 7, члана 8г и члана 201. став 5. тачка 3) Закона о планирању и изградњи (Службени гласник РС, бр. 72/09, 81 На основу члана 8а став 3, члана 8в став 7, члана 8г и члана 201. став 5. тачка 3) Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС", бр. 72/09, 81/09 - исправка, 24/11, 121/12, 42/13 - УС, 50/13 -

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-19051-LOC-1/2017 Заводни број:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-25495-1/2018 Заводни број: 05-353-197/2018

Више

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Централне евиденције обједињене процедуре у Министарству

Више

Poslovna zona a.d. Banja Luka Ova zona je smještena na lokaciji bivše fabrike Incel i zauzima površinu od oko 80 ha. U tabeli koja slijedi su navedene

Poslovna zona a.d. Banja Luka Ova zona je smještena na lokaciji bivše fabrike Incel i zauzima površinu od oko 80 ha. U tabeli koja slijedi su navedene Poslovna zona a.d. Banja Luka Ova zona je smještena na lokaciji bivše fabrike Incel i zauzima površinu od oko 80 ha. U tabeli koja slijedi su navedene osnovne karakteristike i slobodne površine u zoni.

Више

S A D A J – zve~ke

S A D A J – zve~ke Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТИНА АРИЉЕ П Л А Н Д Е Т А Љ Н Е Р Е Г У Л А Ц И Ј Е ЗА УЛИЦУ ВУКА КАРАЏИЋА - РАНИ ЈАВНИ УВИД - Одговорни урбаниста: Марија Пауновић Милојевић дипл.инж.арх. Директор: Драган

Више

На основу члана 201

На основу члана 201 На основу члана 201. тачка 5) Закона о планирању и изградњи ("Службени гласник РС", бр. 72/09 и 81/09 - исправка), Министар животне средине и просторног планирања, доноси Правилник о садржини, начину и

Више

DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRI

DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRI DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRIJSKA ZONA, lokacija br 1 Lokacija: Industrijska zona,

Више

URBANISTIČKI PROJEKAT ZA

URBANISTIČKI PROJEKAT ZA Архитекти Томић ДОО, Г. Милановац ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЦРКВА БРЕЗОВИЦА ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ЕЛАБОРАТ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД Финансијер плана: Звонко Поповић, Београд бр. тех. дн. 15/2018 1 НОСИЛАЦ ИЗРАДЕ

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA ("Sl. glasnik RS", br. 96/2015 i 83/2018) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi, postupak i način ozakon

ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA (Sl. glasnik RS, br. 96/2015 i 83/2018) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi, postupak i način ozakon ZAKON O OZAKONJENJU OBJEKATA ("Sl. glasnik RS", br. 96/2015 i 83/2018) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi, postupak i način ozakonjenja objekata, odnosno delova objekta izgrađenih bez

Више

Microsoft Word - Nacrt_VELIKI_LUG_B.doc

Microsoft Word - Nacrt_VELIKI_LUG_B.doc B O S N A I H E R C E G O V I N A FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Broj: Bihać, 11.01.2018. godine Na osnovu člana 52. stav 1. tačka b) Statuta Grada Bihaća (

Више

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Централне евиденције обједињене процедуре у Министарству

Више

Broj :

Broj : I - UVOD Oblast prostornog planiranja, izrade novih, izmjena i dopuna te korekcija važećih planskih dokumenata, vrši se u skladu sa : - Zakonom o prostornom uređenju /Službene novine Kantona Sarajevo,

Више

Microsoft Word - Obrazloženje Odluke o IZMJ i DOP Odluke o osniv PZ K.doc

Microsoft Word - Obrazloženje Odluke o IZMJ i DOP Odluke o osniv PZ K.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Služba za upravljanje lokalnim razvojem Broj:10/2-05-1778-2 Bihać, 27.04.2018.godine GRADSKO VIJEĆE - o v

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ Број: ROP-NSD-16850-CPI-3/2017 Дана: 14.02.2017. године Н О В И С А Д ЕД Градска управа за

Више

PODACI O POSTOJEĆOJ PLANSKOJ DOKUMENTACIJI ZA POTREBE IZRADE IZMENE I DOPUNE PLANA DETALJNE REGULACIJE KOMPLEKSA AUTOBUSKE I ŽELEZNIČKE STANICE U BLOK

PODACI O POSTOJEĆOJ PLANSKOJ DOKUMENTACIJI ZA POTREBE IZRADE IZMENE I DOPUNE PLANA DETALJNE REGULACIJE KOMPLEKSA AUTOBUSKE I ŽELEZNIČKE STANICE U BLOK PODACI O POSTOJEĆOJ PLANSKOJ DOKUMENTACIJI ZA POTREBE IZRADE IZMENE I DOPUNE PLANA DETALJNE REGULACIJE KOMPLEKSA AUTOBUSKE I ŽELEZNIČKE STANICE U BLOKU NA NOVOM BEOGRADU, GRADSKA OPŠTINA NOVI BEOGRAD,

Више

Sl

Sl СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БРОЈ 6. 13. СЕПТЕМБАР 2007. ГОДИНА XL 60. На основу члана 13., 14. и 23. Закона о комуналним делатностима ('»Службени гласник Републике Србије», број 16/97 и 42/98), члана 59. Одлуке

Више

Република Србија А.П. Војводина О П Ш Т И Н А Ч О К А ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ЧОКА ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ, ПОЉОПРИВРЕДУ, РАЗВОЈ, УРБАНИЗАМ, ЗА ГРАЂЕВИНС

Република Србија А.П. Војводина О П Ш Т И Н А Ч О К А ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ЧОКА ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ, ПОЉОПРИВРЕДУ, РАЗВОЈ, УРБАНИЗАМ, ЗА ГРАЂЕВИНС Република Србија А.П. Војводина О П Ш Т И Н А Ч О К А ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ЧОКА ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ, ПОЉОПРИВРЕДУ, РАЗВОЈ, УРБАНИЗАМ, ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ОБЈЕДИЊЕНЕ ПРОЦЕДУРЕ И СТАМБЕНО

Више

Microsoft Word - 03 Sluzbeni list doc

Microsoft Word - 03 Sluzbeni list doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXVIII ЗРЕЊАНИН 05. ФЕБРУАР 2019. БРОЈ: 3 4 На основу члана 8. став 2. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник Републике Србије'', бр. 41/09,

Више

ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDB

ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDB ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se postupak, uslovi,

Више

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Централне евиденције обједињене процедуре у Министарству

Више

Zajednica opština Crne Gore KOMISIJA ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KOMUNALNE DJELATNOSTI Broj: /12 Podgorica, 17. maj godine Komisija za prost

Zajednica opština Crne Gore KOMISIJA ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KOMUNALNE DJELATNOSTI Broj: /12 Podgorica, 17. maj godine Komisija za prost Zajednica opština Crne Gore KOMISIJA ZA PROSTORNO PLANIRANJE I KOMUNALNE DJELATNOSTI Broj: 03-413/12 Podgorica, 17. maj 2012. godine Komisija za prostorno planiranje i komunalne djelatnosti Zajednice opština

Више

Sluzbeni-list-BGD-032.indd

Sluzbeni-list-BGD-032.indd ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број 32 16. мај 2019. године Цена 265 динара на седници одржаној 16. маја 2019. године, на основу члана 46. Закона о планирању и изградњи ( Службени

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku sprovodenja objedinjene procedure.docx

Microsoft Word - Pravilnik o postupku sprovodenja objedinjene procedure.docx PRAVILNIK O POSTUPKU SPROVOĐENJA OBJEDINJENE PROCEDURE ("Sl. glasnik RS", br. 22/2015 i 89/2015) 1. Uvodne odredbe Predmet uređivanja Član 1 Ovim pravilnikom bliže se propisuje predmet i postupak sprovođenja

Више

BOSNA I HERCEGOVINE FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ OPĆINSKO VIJEĆE PRIJEDLOG Broj: Datum: Na osnovu člana 6. Zak

BOSNA I HERCEGOVINE FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ OPĆINSKO VIJEĆE PRIJEDLOG Broj: Datum: Na osnovu člana 6. Zak BOSNA I HERCEGOVINE FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ OPĆINSKO VIJEĆE PRIJEDLOG Broj: Datum: Na osnovu člana 6. Zakona o građevinskom zemljištu (''Službene novine Federacije

Више

Slide 1

Slide 1 TIVAT INSPIRATION Infrastruktura prostornih podataka za zemlje Zapadnog Balkana EuropeAid/130907/C/S ER/Multi Nekadašnji problemi u radu Sekre uređenje prostora i zaštitu životne Izdavanje izvoda iz planske

Више

Na osnovu clana 219. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne Gore", br. 64/17, 44/18, 63/18 i 11/19), au vezi sa clanom

Na osnovu clana 219. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata (Sluzbeni list Crne Gore, br. 64/17, 44/18, 63/18 i 11/19), au vezi sa clanom Na osnovu clana 219. Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sluzbeni list Crne Gore", br. 64/17, 44/18, 63/18 i 11/19), au vezi sa clanom 162c. Zakona o uredenju prostora i izgradnji objekata

Више

Sl-22.indd

Sl-22.indd страна 792. Броj 22 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА НОВОГ САДА 10. мај 2019. 374 На основу члана 35. став 7. Закона о планирању и изградњи ( Службени гласник Републике Србије, бр. 72/09, 81/09 исправка, 64/10 УС,

Више

Година LIV Број 22/ На основу члана 37. став 1. тачка 21. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Општине Бачка Паланка број 24/ п

Година LIV Број 22/ На основу члана 37. став 1. тачка 21. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Општине Бачка Паланка број 24/ п Година LV Број 22/2018 182 реализацији финансијског плана Месне заједнице Центар Бачка Паланка за 2017.годину Прихвата се Извештај о реализацији финансијског плана Месне заједнице Центар Бачка Паланка

Више

Microsoft Word Resenje o davanju prethodne saglasnosti-oglas.docx

Microsoft Word Resenje o davanju prethodne saglasnosti-oglas.docx На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/2008) и члана 14. Одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта ( Службени лист Града Ниша, број 66/2010 и 64/2011),

Више

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc

Microsoft Word - Prijedlog Odluke o prodaji doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 940-01/13-01/62 URBROJ: 2163/01-01-01-13-10 Pazin, 07. listopada 2013 PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N PREDMET: Odluka o prodaji

Више

УРБАНИСТИЧКИ ЗАВОД БЕОГРАДА

УРБАНИСТИЧКИ ЗАВОД БЕОГРАДА ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ДЕЛА ПРИВРЕДНЕ ЗОНЕ У ОВЧИ, УЗ ПАНЧЕВАЧКИ ПУТ - Елаборат за рани јавни увид БЕОГРАД, 2018.године НАРУЧИЛАЦ ИЗРАДЕ ПЛАНА: предузеће "Аquatus" a.d., из Београда -Јајинци, Булевар

Више

11.cdr

11.cdr Пословна зона Tермоелектрана Станари ПОСЛОВНА ЗОНА ТЕРМОЕЛЕКТРАНА Пословна зона Термоелектрана представља мјесто будућег привредног развоја општине Станари и дом нових инвестиција. Налази се у фази обезбјеђења

Више

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA SARAJEVO ELABORAT O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVN

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA SARAJEVO ELABORAT O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVN Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO ZAVOD ZA PLANIRANJE RAZVOJA KANTONA SARAJEVO ELABORAT O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVNIH POVRŠINA ZA POTREBE POSTAVLJANJA SLOBODNOSTOJEĆIH

Више

ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕТУЛАЦИЈЕ ЗА УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА ЕТНО СЕЛО БАЛАШЕВИЋ РТАЊ Елаборат за рани јавни увид Носилац израде плана: Општина Бољевац Одељење за урба

ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕТУЛАЦИЈЕ ЗА УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА ЕТНО СЕЛО БАЛАШЕВИЋ РТАЊ Елаборат за рани јавни увид Носилац израде плана: Општина Бољевац Одељење за урба ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕТУЛАЦИЈЕ ЗА УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА Елаборат за рани јавни увид Носилац израде плана: Општина Бољевац Одељење за урбанизам, грађевинарство, инспекцијске послове и извршења Обрађивач: Пројектни

Више

На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Нов

На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Нов На основу члана 14. став 1. тачка 4. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању Јавног комуналног предузећа Тржница Нови Сад ( Службени лист Града Новог Сада, брoj 9/13) и члана 25. став 1. тачка 4. Статута

Више

Slide 1

Slide 1 MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA ZA NEKRETNINE INSPIRE PRVA NACIONALNA RADIONICA Božidar Pavidevid Odsijek za razvoj IS Bečići, Budva 06. decembar, 2012 INSPIRE i NIGP Proizvođači prostornih podataka Državne

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim Ukaz o proglašenju Zakona o ozakonjenju objekata Proglašava se Zakon o ozakonjenju objekata, koji je donela Narodna skupština Republike

Више