REPUBLI](A HFMATSKA PR r M obsko-gorairska Zup u r R Upravni odjel za kulturu, sport i tehniöku kulturu KLASA: /6 URBROJ :

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "REPUBLI](A HFMATSKA PR r M obsko-gorairska Zup u r R Upravni odjel za kulturu, sport i tehniöku kulturu KLASA: /6 URBROJ :"

Транскрипт

1 REPUBLI](A HFMATSKA PR r M obsko-gorairska Zup u r R Upravni odjel za kulturu, sport i tehniöku kulturu KLASA: /6 URBROJ : Rijeka, 23. sijeðnja Materijal izraden od strane: Prirodoslovnog muzeja Rijeka A) PRTJEDLOG PARTNERSTVA PRIRODOSLOVNOG MUZEJA RIJEKA U PROJEKTU,,lnovacijazarazvoj obalnog i maritimnog turizma na podrucju MED programa" (lnto MED) g) PRIJEDLOG SUDJELOVANJA PRIMORSKO-GORANSKE ZupnuJE u SvoJSTVU prtdruzenoc partnera u projektu,,lnovacija za razvq obalnog i maritimnog turizma na podruöju MED programa" (lnto MED) :)!:) r I l{.,4i m nica Ta dipl. oec. Ravnateljica: dr. pl. inã. jal izradila dr. sc. Zeljka Modrió Surina, dipl. inz. ú"

2 Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu KLASA: /19-01/6 URBROJ: 2170/1-11/ Rijeka, 23. siječnja Materijal izrađen od strane: Prirodoslovnog muzeja Rijeka A) PRIJEDLOG PARTNERSTVA PRIRODOSLOVNOG MUZEJA RIJEKA U PROJEKTU Inovacija za razvoj obalnog i maritimnog turizma na području MED programa (Into MED) B) PRIJEDLOG SUDJELOVANJA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE U SVOJSTVU PRIDRUŽENOG PARTNERA U PROJEKTU Inovacija za razvoj obalnog i maritimnog turizma na području MED programa (Into MED) Privremena pročelnica Tamara Carević-Baraba, dipl. oec. Ravnateljica: dr. sc. Željka Modrić Surina, dipl. inž. Materijal izradila: dr. sc. Željka Modrić Surina, dipl. inž.

3 I. PRAVNI OSNOV Na temelju članka 52. stavka 1. točke 23. Statuta Primorsko-goranske županije ( Službene novine broj 23/09, 9/13, 25/13-pročišćeni tekst, 5/18 i 8/18- pročišćeni tekst) Župan donosi opće i pojedinačne akte, te zaključke sukladno zakonu i drugim propisima, te aktima Skupštine. Na temelju članka 25. stavka 1. Poslovnika o radu Župana Primorskogoranske Županije ( Službene novine broj 23/14, 16/15, 3/16 i 19/16-pročišćeni tekst) Župan donosi opće akte kada je to propisano posebnim zakonom, pojedinačne akte kada rješava o pojedinim pravima, obvezama i pravnim interesima fizičkih i pravnih osoba, te zaključke. II. OBRAZLOŽENJE Interreg MED Program (u nastavku teksta: Program) je program Europske unije koji potiče prekograničnu i teritorijalnu suradnju za financijsko razdoblje godine. Program podupire Europsku kohezijsku politiku te doprinosi skladnom razvoju Europske unije kroz jačanje ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije. Fokus Programa je na razmjeni usavršenih znanja i iskustava, kapitalizaciji do sada provedenih Interreg MED projekata i onih koji su trenutno u provedbi, daljnjem razvijanju i provedbi pilot aktivnosti, te testiranju izvedivosti i širem teritorijalnom djelovanju politika, proizvoda i usluga. U tijeku je treći poziv na dostavu projektnih prijedloga, a projekt IntoMED ( Inovacija za razvoj obalnog i maritimnog turizma na području MED programa, engl. Innovation for coastal and maritime tourism into MED area ) se planira prijaviti na Prioritetnu os 1: Inovacija Promocija inovacijskih kapaciteta Mediterana za poticanje pametnog i održivog rasta (Innovation Promoting Mediterranean innovation capacities to develop smart and sustainable growth), cilj 1.1: Povećati transnacionalnu aktivnost inovativnih klastera i mreža ključnih sektora MED područja (To increase transnational activity of innovative clusters and networks of key sectors of the MED area) u kojem bi Prirodoslovni muzej Rijeka (u nastavku teksta: Muzej) bio jedan od partnera. Stopa sufinanciranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 85%, dok preostalih 15% trebaju osigurati projektni partneri iz vlastitih izvora. II.I. OPIS PROJEKTA Projekt Into MED (u nastavku teksta: Projekt) planira se prijaviti na natječaj za sufinanciranje od strane vodećeg partnera, Agencija za razvoj istočnog Veneta (tal. Agenzia di sviluppo del Veneto Orientale) iz Italije i ostalih 5 partnera iz Francuske, Španjolske, Grčke, Cipra, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja je predstavljena preko sudjelovanja Muzeja. Partnerstvo čine jedinice reginalne samouprave, instituti, razvojne agencije i civilni sektor (popis projektnih partnera prikazan je u Tablici 1.). Postupak prijave odvija se u dva koraka, a rok za prijavu Projekta u prvom koraku je 31. siječnja godine. Tablica 1. Popis projektnih partnera koji sudjeluju u Projektu IntoMED Glavni partner Agenzia di sviluppo del Veneto Orientale Partneri Provincija Granada Država Italija Država Španjolska

4 Sektor kulturnih industrija i baštine (Pôle Industries Culturelles & Patrimoines) Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH Prirodoslovni muzej Rijeka IMS Centar za istraživanja i razvoj, Limassol Regija Thessaly Francuska Bosna i Hercegovina Hrvatska Cipar Grčka II.II. CILJ PROJEKTNOG PRIJEDLOGA Glavni cilj projektnog prijedloga je podupirati stvaranje i umrežavanje istraživačkih tijela, poduzetnika, javnih vlasti i civilnog društva kao glavnih dionika u upravljanju održivim obalnim i maritimnim turizmom u području MED programa. Specifični ciljevi projektnog prijedloga su: 1. Podupiranje stvaranja i jačanje postojećih inovativnih klastera za održivi obalni i maritimni turizam u MED području; 2. Razviti stabilnu mrežu dionika u inovativnom i održivom razvoju obalnog i maritimnog turizma; 3. Realizirati pilotne aktivnosti i predložiti politike suradnje između javnih i privatnih dionika na regionalnoj i europskoj razini, koje podržavaju održivi obalni i maritimni turizam i njegove pozitivne učinke na inovacije i plavi rast. II.III. RAZDOBLJE PROVOĐENJA PROJEKTA Trajanje projekta planira se u razdoblju od 32 mjeseca, a početak provođenja predviđa se za kraj ili početak godine. II.IV. AKTIVNOSTI PLANIRANE PROJEKTOM Provedba projektnih aktivnosti planirana je kroz šest radnih paketa: Priprema projekta, Upravljanje i koordinacija projektom, Održiva valorizacija prirodnih i kulturnih resursa krških krajobraza, Društvene i tehnološke inovacije u turizmu krškog naslijeđa i turizma u prirodi, Međusektorski razvoj kapaciteta i Komunikacija. Glavne aktivnosti Muzeja su: sudjelovanje u izradi strateških dokumenta i politika, valorizaciji prirodne baštine obalnog područja i otoka Primorsko-goranske županije i odabir mikrodestinacija za pilotne akcije; kartiranje biološke i geološke raznolikosti na području obale i otoka Primorsko-goranske županije; prijenos znanja na području in situ i ex situ interpretacije baštine i zaštite prirode; sudjelovanje u razvoju vještina i znanja u području zaštite i interpretacije prirode turističkog sektora cijelog MED područja; podržavanje stvaranja inovativnih klastera javnih i privatnih dionika usmjerenih održivom razvoju na području Primorsko-goranske županije; osuvremenjivanje dijela stalnog postava Muzeja u skladu s IT rješenjima koja se razvijaju u sklopu partnerstva; vrlo intenzivna edukativna kampanja usmjerena prema regionalnom stanovništvu (različite ciljne skupine) i turistima, aktivnosti usmjerene prema razvoju publike, radionice, predavanja, vodstva na terenu, volonterski programi i sl.

5 Napomena: Projektni prijedlog još uvijek nije prijavljen pa su moguća manja odstupanja u planiranim aktivnostima i njihovoj organizaciji na razini cijelog projekta. ZNAČAJ SUDJELOVANJA U PROJEKTNOM PRIJEDLOGU ZA PRIRODOSLOVNI MUZEJ RIJEKA I PRIMORSKO-GORANSKU ŽUPANIJU: Uspostavljanje partnerskih odnosa i suradnje s partnerima, renomiranim ustanovama s područja kulture, zaštite prirode i turizma u cijeloj Mediteranskoj regiji, što omogućuje i buduću suradnju te razvoj kompetencija i institucionalno jačanje Muzeja; Kroz kartiranje biološke i geološke raznolikosti na području priobalnog dijela i otoka Primorsko-goranske županije očekuje se izuzetno značajan priljev vrijedne muzejske građe za botaničke, zoološke i geološke zbirke Muzeja, kao i moguća znanstvena otkrića; Intenzivna suradnja s turističkim sektorom dovest će do razvoja i povezivanja destinacija održivog obalnog i otočnog turizma Primorskogoranske županije s destinacijama cijelog projektnog područja; Razvoj klastera inovacija usmjerenog održivom razvoju na području Primorsko-goranske županije s ciljem razvoja priobalnog i otočkog dijela Županije, bolje suradnje javnog i privatnog sektora, te pomoći razvoju turizma u skladu s potrebama zaštite prirode; Osuvremenjivanje dijela stalnog postava Muzeja u skladu s IT rješenjima koja se razvijaju u sklopu partnerstva; Vrlo intenzivna edukativna kampanja usmjerena prema regionalnom stanovništvu (različite ciljne skupine) i turistima, aktivnosti usmjerene prema senzibilizaciji i razvoju (radionice, predavanja, vodstva na terenu, volonterski programi) nastavljaju se na dosadašnja nastojanja Muzeja i u fokusu su njegova strateškog razvoja; Cjelokupne projektne aktivnosti, a naročito sudjelovanje u izradi strateških dokumenata i politika i aktivnosti u edukaciji i promociji pridonijet će većoj vidljivosti Muzeja i Županije u cijeloj Mediteranskoj regiji. Sudjelovanje u projektnom prijedlogu odobrilo je Stručno vijeće i Muzejsko vijeće Prirodoslovnog muzeja Rijeka. (Privitak 1) U svrhu uspješnijeg transfera stečenih znanja i iskustava te njihove primjene na razini Primorsko-goranske županije, predlaže se da se kao pridruženi partner prijavi i Županija. Status pridruženog partnera ne donosi nikakve partnerske obveze (provedba aktivnosti ili proračunski izdaci), ali omogućuje da se, u slučaju iskazane želje pridruženog partnera, njegovim predstavnicima iz proračuna partnera pokriju troškovi sudjelovanja na partnerskim sastancima te sudjelovanje u aktivnostima prijenosa dobrih praksi, dok projektnom prijedlogu donosi dodatne bodove pri evaluaciji, s obzirom da uključenost Županije kao pridruženog partnera govori o zainteresiranosti jedinice regionalne samouprave za rezultate projektnog prijedloga. II.V. FINANCIJSKI PLAN Ukupna financijska vrijednost Projekta za Muzej planira se u iznosu od oko ,00 kuna, odnosno, oko ,00 eura. Intenzitet potpore Europske unije iznosi 85%, pa se predviđa sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERFD) u iznosu od oko ,00 eura, odnosno oko ,00 kuna. Iznos

6 vlastitog sufinanciranja projekta (15% ukupne vrijednosti) planira se pokriti kroz rad djelatnika Muzeja. U proračunu Projekta za Muzej, kroz pet radnih paketa (Priprema projektnog prijedloga, Upravljanje projektom, Komunikacija, Testiranje i Kapitalizacija), previđeni su sljedeći troškovi: materijalni rashodi za zaposlene (za postojeće djelatnike, čijim radom se pokriva 15% sufinanciranja projekta, te za dvije novozaposlene stručne osobe čija će se plaća 100% financirati iz projekta oko eura), troškovi vanjskih usluga (za izradu pilotnih i drugih potrebnih studija, istraživanja, dizajn, prilagodbu rješenja informacijskih tehnologija, jačanje regionalnih klastera oko eura), uredski i administrativni troškovi (10% troškova osoblja eura), troškovi putovanja i smještaja (za sudjelovanje na sastancima i zajedničkim aktivnostima partnera, terenska istraživanja i radionice oko eura) te troškovi opreme (opremanje stalnog postava oko eura). Planirana dinamika prihoda i rashoda prikazana je u Tablici 2. Tablica 2. Planirana dinamika prihoda i rashoda (HRK) Izvori financiranja Predfinanciranje (111 ili 831) Prihodi - 51 Pomoći (bespovratna sredstva) 85% ukupno , , , ,00 / ,00 / , , , , ,00 S obzirom da Muzej planira 15% vlastitog udjela u Projektu pokriti kroz rad djelatnika, nije potrebno osigurati dodatna sredstva za pokrivanje vlastitog udjela u provođenju ovog projekta. Međutim, kako se Projekt financira na način da Europska unija po odobrenim izvještajima refundira utrošena sredstva, potrebno je osigurati predfinanciranje projekta u i godini. Potrebno predfinanciranje Projekta bilo bi potrebno osigurati iz proračuna Osnivača (111 Porezni i ostali prihodi) ili korištenjem kratkoročnog zaduženja, kojeg Muzej i sada koristi za provođenje projekata LIKE, KRAS'nKRŠ i INNOCULTOUR. Naime, Muzeju je odobreno zaduženje putem kratkoročnog okvirnog kredita u iznosu od ,00 kuna za provođenje spomenutih projekata. S obzirom da je dio manjka prihoda pokriven drugim prihodima, stanje na računu Muzeja je na dan 31. prosinca godine bilo ,12 kuna. Tablica 3. Pokrivenost rashoda prihodima iz EU po projektima koji se trenutno provode (HRK) PROJEKT CLAUSTRA (realizirano) (realizirano) (planirano) (planirano) 111 Porezni i ostali prihodi , , , , Namjenski primici 0,00 0,00 0,00 0, Pomoći EU 0, , , ,33 pokrivenost predfinanciranja prihodima iz EU , , , ,33

7 LIKE 111 Porezni i ostali prihodi , , , , Namjenski primici 0, , ,00 0, Pomoći EU 0, , , ,14 pokrivenost predfinanciranja prihodima iz EU , , , ,14 KRAS'nKRŠ 111 Porezni i ostali prihodi , , , , Namjenski primici 0, , ,00 0, Pomoći EU 0, , , ,18 pokrivenost predfinanciranja prihodima iz EU , , , ,18 INNOCULTOUR 111 Porezni i ostali prihodi 0,00 0,00 0,00 0, Namjenski primici 0, , ,00 0, Pomoći EU 0, , , ,36 pokrivenost predfinanciranja prihodima iz EU 0, , , ,36 Napomena: Projektni prijedlog još uvijek nije prijavljen pa su moguća manja odstupanja u planiranim aktivnostima i financijskim vrijednostima na razini cijelog projekta. III. IZNOS NOVČANIH SREDSTAVA POTREBNIH ZA PROVEDBU Za provođenje ovog akta nije potrebno osigurati dodatna sredstva u Proračunu Primorsko-goranske Županije, odnosno isti nema fiskalni učinak na Proračun. Ukoliko projektni prijedlog bude odabran za sufinanciranje iz programa MED, te nakon toga potpisan partnerski sporazum o suradnji na Projektu, u tom slučaju će biti potrebno osigurati sredstva potrebna za predfinanciranje predmetnog projekta. Prihvaćanje prijedloga za partnerstvo ne obvezuje Primorsko-goransku županiju na osiguravanje dodatnih sredstava u proračunu te se Prirodoslovni muzej Rijeka obvezuje vlastiti udio u provedbi projekta osigurati iz vlastitih sredstava.

8 IV. PRIJEDLOG ZAKLJUČKA Slijedom navedenog predlaže se Županu Primorsko-goranske županije da donese Zaključak u tekstu kako slijedi: Na temelju članka 52. stavka 1. točke 23. Statuta Primorsko-goranske županije ( Službene novine broj 23/09, 9/13, 25/13-pročišćeni tekst, 5/18 i 8/18- pročišćeni tekst) i članka 25. stavka 1. Poslovnika o radu Župana Primorskogoranske Županije ( Službene novine broj 23/14, 16/15, 3/16 i 19/16-pročišćeni tekst), Župan Primorsko-goranske županije dana godine, donio je sljedeći Z a k l j u č a k 1. Prihvaća se prijedlog za partnerstvo Prirodoslovnog muzeja Rijeka na projektnom prijedlogu Into MED na treći poziv INTERREG Programa MED Prihvaća se prijedlog za sudjelovanje Primorsko-goranske županije u svojstvu pridruženog partnera na projektom prijedlogu Into MED na treći poziv INTERREG Programa MED Zadužuje se Prirodoslovni muzej Rijeka da putem Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu po eventualnom odabiru projekta Into MED za sufinanciranje iz INTERREG Programa MED pripremi informaciju o istom za Kolegij Župana.

9

10

11

12

13

14

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske PROGRAMI EUROPSKE TERITORIJALNE SURADNJE (ETS) Matilda Copić Zagreb, 11.5.2016. EUROPSKA TERITORIJALNA SURADNJA 2014. - 2020. 1. PREKOGRANIČNA SURADNJA 2. TRANSNACIONANA SURADNJA 3. MEĐUREGIONALNA SURADNJA

Више

P1 PCM2

P1 PCM2 Europska unija Zajedno do fondova EU Stručno znanstveni skup PERSPEKTIVE RAZVOJA ŽUPANJSKE (HR) I ORAŠKE (BIH) POSAVINE Financijska sredstva Ministarstva i EU fondova raspoloživa Slavoniji i ovom kraju

Више

09-Pravilnik EU projekti

09-Pravilnik EU projekti REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Pula - Pola, Flanatička 29 tel. 052/352-177, fax. 052/352-178 Klasa: 023-01/15-01/10 Urbroj: 2163/1-23/1-15-1

Више

Z A P I S N I K 91. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 3. lipnja godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlat

Z A P I S N I K 91. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 3. lipnja godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlat Z A P I S N I K 91. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 3. lipnja 2019. godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlatko Komadina. Sjednici su prisustvovali: Župan Zlatko

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 4. Forum obiteljskog smještaja Zagreb, 02.-03. veljače, 2018. Dr. sc. Renata Tomljenović, Institut za turizam, Zagreb Projektna ideja - polazište Visoka zastupljenost privatnog smještaja u Hrvatskoj 87

Више

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru

12-Bankarske usluge - Prijedlog Odluke o odabiru REPUBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA Upravni odjel za proračun i financije KLASA: 406-01/14-01/09 URBROJ: 2163/1-07/1-14-14 Pula, 28. studeni 2014. putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET:

Више

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak

OPĆA BOLNICA PULA-suglasnost za zaduživanje-zaključak ŽUPAN KLASA: 510-01/18-01/05 URBROJ: 2163/1-01/8-18-02 Pula, 12. ožujka 2018. SKUPŠTINA ISTARSKE ŽUPANIJE n/p predsjednika Valtera Drandića Dršćevka 3, 52 000 Pazin PREDMET: Zaključak o davanju suglasnosti

Више

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu

TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za godinu TOČKA 13. IZVJEŠĆE o poslovanju trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za 2017. godinu R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA GRADONAČELNIK KLASA: 023-01/18-04/125 URBROJ:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. Spomenka Đurić, državna tajnica Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije Sustav akata strateškoga planiranja SUSTAV AKATA STRATEŠKOG

Више

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči

Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih uči Izmjena natječajne dokumentacije br. 3 Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta BROJ POZIVA: HR.3.1.17 U Pozivu na dostavu projektnih

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (Službene novine Primorsko goranske županije

Више

AKTUALNI EU NATJEČAJI

AKTUALNI EU NATJEČAJI AKTUALNI EU NATJEČAJI 29.07.2019. Sav sadržaj objavljen u om dokumentu je zaštićen autorskim pravom i/ili relevantnim zakonima o zaštiti žiga. Sadržaj Sadržaj... 2 1. OBZOR 2020... 3 2. NOVO! EIC Accelerator

Више

AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspo

AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspo AKCIJSKI PLAN PROVEDBE NACIONALNE STRATEGIJE POTICANJA ČITANJA 2019. Mjera Konkretizacija (opis) aktivnosti Nadležnost Provedba/ nositelj 1. CILJ Uspostaviti učinkoviti društveni okvir za podršku čitanju

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U 2018. GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA

Више

PROGRAM RADA

PROGRAM RADA Broj: 01-2014-62 Donji Miholjac, 15. travnja 2014. Temeljem utvrđenih CILJEVA MIHOLJAČKOG PODUZETNIČKOG CENTRA Lokalne razvojne agencije u 2014. g. 1. Kao relevantna agencija za pružanja konzultantskih

Више

EAC EN-TRA-00 (FR)

EAC EN-TRA-00 (FR) Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu POZIV NA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA EACEA/13/2019 Inicijativa Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a Tehnička pomoć za organizacije pošiljateljice

Више

Microsoft PowerPoint - Inoviraj_Dan prozora_2016.ppt [Način kompatibilnosti]

Microsoft PowerPoint - Inoviraj_Dan prozora_2016.ppt [Način kompatibilnosti] Projekti i sredstva iz EU fondova (unaprjeđenje proizvodnje i energetski učinkoviti i održivi proizvodi) Zagreb, Hotel Antunović,23.03.2016. Međunarodna konferencija DAN PROZORA 2016 Strateški i programski

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation NEW FINANCE novi mehanizmi financiranja energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene BEM trening - Inovativno financiranje projekata energetske učinkovitosti i alternativni modeli nabave 12. travnja

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Planovi i pravila za novo programsko razdoblje 2021. 2027. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Struktura izlaganja Pregled Višegodišnjeg financijskog okvira 2021. 2027. Kohezijska

Више

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk

Zagreb, 31. svibnja Klasa: /19/300 Ur.broj: I Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupk Zagreb, 31. svibnja 2019. Klasa: 100-930/19/300 Ur.broj: I52377-650-42-19-1 Predmet: Obavijest gospodarskim subjektima prije formalnog početka postupka javne nabave s ciljem prethodnog istraživanja tržišta

Више

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva

U proračunu Europske unije za Hrvatsku je ukupno namijenjeno 3,568 milijardi Eura za prve dvije godine članstva CARINE 2020 Općenito o programu: Program je pokrenut s ciljem podrške u suradnji između nadležnih tijela za carinske postupke u Europskoj uniji kako bi se maksimizirala njihova učinkovitost. Programom

Више

OBRAZLOŽENJE PRIJEDLOGA I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca godi

OBRAZLOŽENJE PRIJEDLOGA I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca godi OBRAZLOŽENJE A I. IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA GRADA DARUVARA ZA GODINU Gradsko vijeće Grada Daruvara donijelo je 15. prosinca 2015. godine Proračun Grada Daruvara za koji ukupno iznosi 36.100.353 kn prihodi

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Program poticanja poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls 2014. Gordan Maras Ministar poduzetništva i obrta Poduzetnički impuls 2014. Javni poziv za bespovratna sredstva za poduzetnike (sredstva financirana

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ministarstvo gospodarstva CEKOM modeli 1. A, 1.B, 2, 3 Travanj, 2017 Ovaj poziv se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj Centri kompetencija Centri kompetencija Model 1 Model 2 Model 1.A Model

Више

EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik ukl

EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik ukl EU projekt MedCycleTour Započeo drugi krug županijskih radionica u 7 priobalnih županija Hrvatske Dubrovačko-neretvanska županija i grad Dubrovnik uključuju se u razvoj EuroVelo 8 - Mediteranske biciklističke

Више

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Status: otvoren od 19.3.2014. do 30.6.2015. Nadležno tijelo: Ministarstvo poduzetništva i obrta Područje: malo i srednje

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation INFO DANI 2016 PROJEKTI MINISTARSTVA RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA U PODRUČJU DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA ZAGREB, 17. svibnja 2016. SPECIFIČNI CILJ 9.v.1 Povećanje broja i održivosti društvenih poduzeća i njihovih

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/1-65 URBROJ: 2170/ Rijeka, 2

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/1-65 URBROJ: 2170/ Rijeka, 2 R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/16-04/1-65 URBROJ: 2170/01-15-00-16-40 Rijeka, 26. 1. 2016. Gradonačelnik je 26. siječnja 2016. godine

Више

KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 5. prosinca ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Gra

KLASA: /13-01/02 URBROJ: 2140/ Krapina, 5. prosinca ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Gra KLASA: 947-01/13-01/02 URBROJ: 2140/01-02-13-2 Krapina, 5. prosinca 2013. ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PREDMET: Prijedlog odluke o stjecanju nekretnina od Grada Krapine za projekt Poduzetnički inkubator Krapinsko-zagorske

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

27-ispravljeno-Plan prijema u službu godine

27-ispravljeno-Plan prijema u službu godine REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Stručna služba Skupštine Pazin, Dršćevka 3, p.p. tel. 052 600-160, fax 622-906 Klasa: 100-01/16-01/01 Ur: 2163/1-01/02-16-11 Pazin, 16. siječnja 2016. ŽUPANU ISTARSKE

Више

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav Savjet mladih Općine Medulin savjetmladihmedulin@gmail.com mobitel: 099/2531893 Medulin, 15.ožujka 2016. Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o savjetima mladih (Narodne novine 41/14) i članka 30. Odluke

Више

No Slide Title

No Slide Title RIJEČKI PROGRAM LOKALNOG PARTNERSTVA ZAJEDNO! ZAJEDNO! ZAJEDNO! ZAJEDNO! ZAJEDNO! DA NE BUDE OVAKO ...VEĆ OVAKO! ŠTO JE RIJEČKI PROGRAM LOKALNOG PARTNERSTVA? Program koji omogućava da se neposrednim sudjelovanjem

Више

Microsoft PowerPoint - UGD_2019_Medak.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - UGD_2019_Medak.ppt [Compatibility Mode] EU fondovi prilika za geodetsko gospodarstvo i obrazovanje prof. dr. sc. Damir Medak Sveučilište u Zagrebu Geodetski fakultet Udruga geodeta Dalmacije Split, 22. veljače 2019. Sadržaj Uvod Kohezijska politika

Више

OPERATIVNI PROGRAM

OPERATIVNI PROGRAM Sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i NATJEČAJI ZA UDRUGE U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA TURIZMA Javni natječaj za sufinanciranje programa i projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili Natječaj

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Dan prozora 2018 Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU Igor Bobek Sektor za međunarodne poslove i EU Hrvatska gospodarska komora Zagreb, 13.03.2018. Sadržaj prezentacije Alokacije

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Microsoft Word - Novo Microsoft Wordov dokument.doc

Microsoft Word - Novo Microsoft Wordov dokument.doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD PAZIN Gradonačelnik KLASA: 602-02/14-01/08 URBROJ: 2163/01-01-01-14-4 Pazin, 17. ožujka 2014. PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA P A Z I N Predmet: Financijski izvještaj

Више

Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamje

Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamje Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza 2015. godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamjenica Župana Marina Medarić. Sjednici su prisustvovali:

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Desk Kreativne Europe Ministarstvo kulture RH VARŽDIN 13.3.2019. Europska komisija Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Republika Hrvatska Ministarstvo poduzetništva i obrta Europska komisija COSME - Program za povećanje konkurentnosti MSP Snježana Ivić Pavlovski, Nacionalna koordinatorica za COSME program Šibenik, 19.

Више

66-Dodjela sredstava udrugama-pomorska baština

66-Dodjela sredstava udrugama-pomorska baština REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za održivi razvoj Odsjek za pomorstvo, promet i infrastrukturu Pazin, M.B. Rašana 2/4 tel.052/352-189, fax: 052/351-690 KLASA: 402-08/17-01/15 URBROJ:

Више

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d.

TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. TOČKA 3. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ENERGO d.o.o. Rijeka kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

31-Plan prijema u službu u upravna tijela Istarske županije u godini

31-Plan prijema u službu u upravna tijela Istarske županije u godini REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Stručna služba Skupštine Pazin, Dršćevka 3, p.p. 40 tel. 052 351-661, fax 351-686 Klasa: 100-01/17-01/01 Ur: 2163/1-01/02-17-11 Pazin, 20. siječnja 2017. ŽUPANU ISTARSKE

Више

Z A P I S N I K 85. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 9. ožujka godine Kolegij Župana u 14,05 sati otvorio je Župan Zlat

Z A P I S N I K 85. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 9. ožujka godine Kolegij Župana u 14,05 sati otvorio je Župan Zlat Z A P I S N I K 85. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 9. ožujka 2015. godine Kolegij Župana u 14,05 sati otvorio je Župan Zlatko Komadina. Sjednici su prisustvovali: Župan Zlatko

Више

Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan

Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca 2015. godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlatko Komadina. Sjednici su prisustvovali: Župan Zlatko

Више

TOČKA 19. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. kod Erste&Steiermarkische bank d.d.

TOČKA 19. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. kod Erste&Steiermarkische bank d.d. TOČKA 19. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. kod Erste&Steiermarkische bank d.d. R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA

Више

Annex III GA Mono 2016

Annex III GA Mono 2016 PRILOG III. FINANCIJSKA I UGOVORNA PRAVILA I. PRAVILA KOJA SE PRIMJENJUJU NA PRORAČUNSKE KATEGORIJE NA TEMELJU JEDINIČNIH DOPRINOSA I.1. Uvjeti prihvatljivosti jediničnih doprinosa Ako se bespovratna sredstva

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada R

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 29/09, 11/10 i 5/13 i Službene novine Grada R Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada Rijeke" broj 7/14) i članka 10. i 11. Odluke o grbu

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA  HRVATSKA Na temelju članka 14. Zakona o proračunu ( Narodne novine, broj 87/08, 36/09, 46/09 i 136/12) i članka 32. Statuta Šibensko-kninske županije ( Službeni vjesnik Šibensko-kninske županije, broj 8/09 i 4/13),

Више

BUDUĆNOST RIBOLOVA U ISTRI U OKVIRIMA ZAJEDNIČKE RIBOLOVNE POLITIKE EUROPSKE UNIJE

BUDUĆNOST RIBOLOVA U ISTRI U OKVIRIMA ZAJEDNIČKE RIBOLOVNE POLITIKE EUROPSKE UNIJE www.savjetodavna.hr 1. Poticanje okolišno održivog, resursno učinkovitog, inovativnog, konkurentnog i na znanju utemeljenog ribarstva. 2. Poticanje okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G P R I J E D L O G PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U 2017. GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek, dr.vet.med, gradonačelnik

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/15-04/81-61 URBROJ: 2170/01-15-00-15-84 Rijeka, 30.11. 2015. Gradonačelnik je 30.studenog 2015. godine

Више

ODLUKA

ODLUKA Na temelju članka 14. stavak 1. Zakona o proračunu (Narodne novine 87/08,136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Makarske (Glasnik Grada Makarske 08/09 i 13/09,2/13,8/13,9/13- pročišćen tekst i 21/17),

Више

PROGRAM

PROGRAM 2019 PROGRAM AKADEMIJA REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU 2019. Europska unija Zajedno do fondova EU SADRŽAJ 1. EDUKATIVNE AKTIVNOSTI AKADEMIJE REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU... 4 MODUL 1: Što su fondovi

Више

Klasa: UP/I / /06

Klasa: UP/I / /06 Klasa: UP/I 430-01/2007-03/10 Urbroj: 580-03-07-43-02 Zagreb, 15. ožujka 2007. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. i 2. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine,

Више

Mogućnosti sufinanciranja komunalne opreme i infrastrukture iz EU Fondova

Mogućnosti sufinanciranja komunalne opreme i infrastrukture iz EU Fondova MOGUĆNOSTI SUFINANCIRANJA KOMUNALNE OPREME I INFRASTRUKTURE IZ EU FONDOVA Davor Vić, dipl. ing. građ. Unikom d.o.o. U Osijeku, 28.ožujka 2019. MOGUĆNOSTI FINANCIRANJA KOJE JE UNIKOM ISKORISTIO Projekti

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA 52 100 Pula, Sv. Teodora 2 tel: 222 359 fax: 222 564 Klasa: 023-01/06-01/22 Urbroj: 2163/1-04/11-06-01 Pula, 08. studeni 2006. godine Predsjedniku Poglavarstva Istarske

Више

Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi ('Narodne novine' 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), članka 20. sta

Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi ('Narodne novine' 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), članka 20. sta Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi ('Narodne novine' 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), članka 20. stavak 2. Odluke o izvršenju proračuna Primorsko-goranske

Више

- VELIKA TRNOVITICA - Strategija razvoja

- VELIKA TRNOVITICA - Strategija razvoja Strategija razvoja Općine Velika Trnovitica za razdoblje 2019. 2027. Akcijski plan za provođenje projekata Strategije razvoja Općine Velika Trnovitica u 2019. godini FINAL DRAFT ver 1.0 Velika Trnovitica,

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /18-04/54-17 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /18-04/54-17 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/18-04/54-17 URBROJ: 2170/01-15-00-18-41 Rijeka, 19. 3. 2018. Na temelju članka 6. Odluke o davanju

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša”

Temeljem odredbi Ċlanka 16. Zakona o proraĊunu (“Narodne novine RH” broj: 92/94 i Ċlana ka 16 i  Statuta Grada Omiša ( “Službeni glasnik Grada Omiša” Temeljem odredbi čl. 14. Zakona o proračunu (NN RH 87/08 i 136/12) i temeljem odredbi članka 30. Statuta Grada Omiša (Službeni glasnik Grada Omiša 4/09, 9/10, 2/13 i 10/13), Gradsko vijeće Grada Omiša

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Projekt je sufinancirala Europska unija sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Pregovori o budućem Višegodišnjem financijskom

Више

Putevima EU Program Europa za građane SEMINAR INSTRUMENTI I INOVATIVNI ALATI ZA OBLIKOVANJE PROGRAMA PARTICIPATIVNE DEMOKRACIJE-EUROPSKA G

Putevima EU Program Europa za građane SEMINAR INSTRUMENTI I INOVATIVNI ALATI ZA OBLIKOVANJE PROGRAMA PARTICIPATIVNE DEMOKRACIJE-EUROPSKA G Putevima EU Program Europa za građane 2014.-2020. SEMINAR INSTRUMENTI I INOVATIVNI ALATI ZA OBLIKOVANJE PROGRAMA PARTICIPATIVNE DEMOKRACIJE-EUROPSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA -DANILOVGRAD Koji je cilj projekta?

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Prijava istraživačko-razvojnih projekata na EU natječaje Marina Tušek, dipl. oec., PMP Konzultant za EU fondove Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb, 04.04.2018. SADRŽAJ Tematska područja istraživačko-razvojnih

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOL

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ŠKOL REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PROVEDBI PROJEKTA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE "ŠKOLSKI OBROK ZA SVE" Materijal pripremljen u Upravnom

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/94-87 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/94-87 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/16-04/94-87 URBROJ: 2170/01-15-00-16-68 Rijeka, 16. 1. 2017. Gradonačelnik je 16.siječnja 2017. godine

Више

Slide 1

Slide 1 Strateški okvir za internacionalizaciju visokog obrazovanja i uloga regionalne suradnje 1 Erasmus je ključni financijski instrument za internacionalizaciju visokog obrazovanja. Važnost internacionalizacije

Више

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr

JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog progr JAMSTVENI PROGRAM PLUS Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) u okviru ovog Jamstvenog programa PLUS (u daljnjem tekstu: Program) izdaje za pokriće

Више

NATJEČAJ ZA MALE PROJEKTE U ZAJEDNICI „MALI PROJEKTI ZA BOLJE SUTRA“

NATJEČAJ ZA MALE PROJEKTE U ZAJEDNICI  „MALI PROJEKTI ZA BOLJE SUTRA“ Građanskiaktivizamvolonterstvofi lantropijapoboljšanjekvaliteteživo taulokalnojzajednicimaliakcijaiza boljesutrapartnerstvoaktivizamml adihgrađanskiaktivizamvolonterst Zaklada za poticanje partnerstva

Више

Klasa: UP/I / /34

Klasa: UP/I / /34 Klasa: UP/I 430-01/2006-05/34 Urbroj: 580-03-06-17-10 Zagreb, 3. srpnja 2006. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju članka 13. stavka 1. Zakona o državnim potporama ( Narodne novine, broj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SLUNJA Prijedlog drugog rebalansa financijskog plana za godinu RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2015 REBALANS REBALANS2 1.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SLUNJA Prijedlog drugog rebalansa financijskog plana za godinu RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2015 REBALANS REBALANS2 1. TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SLUNJA Prijedlog drugog rebalansa financijskog plana za 2015. godinu RB PRIHODI PO VRSTAMA PLAN 2015 REBALANS REBALANS2 Prihodi od boravišne pristojbe 100.000,00 100000,00 95000,00

Више

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju

14-NADOPUNA-Prijedlog Odluke o poništenju REPUBLIKA HRVATSKA REGIONE ISTRIANA Služba za javnu nabavu KLASA:406-01/13-01/01 URBROJ: 2163/1-02/1-14-11 Pula, 27. veljače 2014.g. ŽUPAN putem STRUČNE SLUŽBE SKUPŠTINE Pazin Dršćevka 3 PREDMET: Prijedlog

Више

Slide 1

Slide 1 Erasmus+ radionica za predškolske ustanove Grožnjan, 5. i 6. lipnja 2018. Mogućnosti programa Erasmus+ za predškolske ustanove Ivana Puljiz Odjel za opće obrazovanje Teme izlaganja Za početnike opće informacije

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA KLASA: 400-05/17-01/01 Temeljem članka 110. Zakona o proračunu (NN RH, br. 87/08, 136/12 i 15/15), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN RH, br. 19/13 pročišćeni tekst),

Више

Verzija: ČESTO POSTAVLJENA PITANJA I. Opća pitanja 1. Je li predviđeno nacionalno sufinanciranje projekata? Nacionalno sufinanciranje projek

Verzija: ČESTO POSTAVLJENA PITANJA I. Opća pitanja 1. Je li predviđeno nacionalno sufinanciranje projekata? Nacionalno sufinanciranje projek ČESTO POSTAVLJENA PITANJA I. Opća pitanja 1. Je li predviđeno nacionalno sufinanciranje projekata? Nacionalno sufinanciranje projekata neće biti osigurano niti u Slovenijij, niti u Hrvatskoj. Projektni

Више

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn

OPERATIVNI PLAN ZA GODINU Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradn Strateški cilj Program Projekti/Aktivnosti Ciljna skupina Vremenski okvir Očekivani rezultati Akteri/ Partneri/ Suradnici Potrebni resursi Ljudski Materijalni Financijski Instrumenti promocije Mini marketing

Више

TOČKA 5. a) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizaciju kapitalnih projekata b) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizac

TOČKA 5. a) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizaciju kapitalnih projekata b) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizac TOČKA 5. a) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizaciju kapitalnih projekata b) Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Rijeke za realizaciju kapitalnog projekta R E P U B L I K A H R V A T

Више

P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAG

P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAG P R I J E D L O G IZVJEŠĆA O IZVRŠENJU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA U GODINI PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek,

Више

Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamje

Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamje Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca 2015. godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamjenica Župana Marina Medarić. Sjednici su prisustvovali:,

Више

- CLIC Midterm Conference Development (IRISS)

- CLIC Midterm Conference Development (IRISS) 27.-28.03.2019., Rijeka Prilagodljiva ponovna upotreba kulturne baštine i kružno gospodarstvo CLIC Međunarodna Konferencija Gradska vijećnica Grada Rijeke, 27.03.2019. Ri-HUB, 28.03.2019. CLIC Međunarodna

Више

Slide 1

Slide 1 REPUBLIKA HRVATSKA FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST Javni pozivi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekata energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /17-04/86-10 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /17-04/86-10 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/17-04/86-10 URBROJ: 2170/01-15-00-17-13 Rijeka, 7. 11. 2017. Gradonačelnik je 7. studenog 2017. godine

Више

ROBLEMATIKA RAZVOJA BRDSKO-PLANINSKIH v PODRUCJA U EUROPI Mogućnosti uključivanja u EU programe Naručitelj: GRAD VRBOVSKO Izradio: CENTAR ZA RAZVOJ I

ROBLEMATIKA RAZVOJA BRDSKO-PLANINSKIH v PODRUCJA U EUROPI Mogućnosti uključivanja u EU programe Naručitelj: GRAD VRBOVSKO Izradio: CENTAR ZA RAZVOJ I ROBLEMATIKA RAZVOJA BRDSKO-PLANINSKIH v PODRUCJA U EUROPI Mogućnosti uključivanja u EU programe Naručitelj: GRAD VRBOVSKO Izradio: CENTAR ZA RAZVOJ I MARKETING d.o.o, Lipanj 2013 IMPRESSUM Dokument: Problematika

Више

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće korake te nadolazeće događaje. Ostanite obaviješteni

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Erasmus+ Seminar za potencijalne prijavitelje: Erasmus+ Natječaj 2015. UVOD Danijela Jagušt Šumljak Snježana Štefok Šibenik, 4. veljače 2015. Sadržaj: O Agenciji Hrvatska u programima EU Erasmus+ za početnike

Више

DJEČJI VRTIĆ VOJNIĆ

DJEČJI VRTIĆ VOJNIĆ BILJEŠKE UZ OBRAZAC PR-RAS IZVJEŠTAJ O PRIHODIMA I RASHODIMA, PRIMICIMA I IZDACIMA Bilješka br. 1 Dječji vrtić Vojnić je za razdoblje od 01.01.2018. do 31.12.2018. godine ostvario ukupne prihode poslovanja

Више

ISSN v SLUZBENE NOVINE r OPCINE MEDULIN Broj: 7/

ISSN v SLUZBENE NOVINE r OPCINE MEDULIN Broj: 7/ ISSN 1845-9439 v SLUZBENE NOVINE r OPCINE MEDULIN 19.11.2008. Strana l SADRŽAJ OPĆINA MEDULIN l. Odluka o osiguravanju dijela sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih vijećnika Općinskog vijeća

Више

Slide 1

Slide 1 - Upravi odjel za gospodarstvo, razvitak i obnovu Aktivnosti - dalmatinske županije na području energetike 1 dr.sc. Zlatko Jankoski, dipl.ing.stroj. Ranko Vujčić, dipl.ing.stroj. SADRŽAJ A LOKALNO PLANIRANJE

Више

(Microsoft Word - Operativni i strate\232ki ciljevi)

(Microsoft Word - Operativni i strate\232ki ciljevi) OPERATIVNI I STRATEŠKI CILJEVI Za definirane prioritetne skupine: Obitelj Mladi Djeca Stari i nemoćni Palijativna skrb 1 FOKUS GRUPA OBITELJ Uočeni problemi: 1. Nedostatak savjetovališta za obitelj i škole

Више

MODIFIKACIJE PROJEKATA

MODIFIKACIJE PROJEKATA Pravne obaveze i početna faza provedbe projekta Drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga Provedbene radionice 9. 12. 7. 2019. Ugovaranje ključni koraci Optimizacija Aplikacije (budžet, aktivnosti,

Више