Programi upravljanja 2019_rezime

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Programi upravljanja 2019_rezime"

Транскрипт

1 ПОЈЕДИНАЧНИ ИЗВОДИ ИЗ СВИХ ПРОГРАМА УПРАВЉАЊА ЗАШТИЋЕНИМ ПОДРУЧЈИМА ЗА ГОД. Законски основ за израду годишњих Програма управљања заштићеним подручјима лежи у Закону о заштити природе, члан 54. који јасно прописује процедуру и временске оквире припреме наведених програма. У наставку су дати кратки прегледи (изводи) из програма управљања за годину за заштићена подручја од националног интереса којима управља ЈП Војводинашуме. ПРОГРАМ УПРАВЉАЊА СРП КОВИЉСКО-ПЕТРОВАРАДИНСКИ РИТ Програм управљања СРП Ковиљско-петроварадински рит за годину, урађен је у складу са Уредбом о заштити, Планом управљања и Решењем о словима заштите природе, а као приоритетне активности у цуљу заштите и очувања екосистемских вредности предвиђа очување бара, мочвара, остатака влажних ливада у депресијама и галеријских плавних ритских шума на гредама као и стварање услова за компаративне делатности у Резервату (туризам, боравак у природи, рекреација). Активности су планиране на локaлитетима: Курјачка греда одржавање влажних ливада на површини од 17,48 hа и одржавање кружне едукативне стазе; одржавање простора око мобилијара (клупе, столови, инфотабле, дрвени прелази...); Шлајз-Тиквара одржавање влажних станишта уклањањем сувишне вегетације, наплавина, отпада; оспособљавање рампи на насипу ради спречавања силажења моторних возила до воденог огледала; Карловачки дунавац уређење простора Карловачког дунавца путем уклањања инвазивних врста, агресивног растиња, заосталих пањева, грањевине. програмом управљања Рамскарским подручјем и Еколошком мрежом истовремено. ПРОГРАМ УПРАВЉАЊА СРП OБЕДСКА БАРА За потребе израде Програма управљања СРП Обедска бара за 2019 годину коришћена је следећа планска документација: План управљања Специјалног резервата природе Обедска бара , сагласност надлежног Министарства од год.; Уредба о заштити Специјалног резервата природе Обедска бара, Сл.гласник РС, бр.56/94,81/08 од ); Закон о заштити природе( Сл.гласник РС, бр.36/2009, 88/2010, 91/2010-испр. и 14/2016); Услови заштите природе, број од год. Према циљевима заштите, очувања и унапређивања заштићеног подручја, током године спроводиће се следеће активности:

2 Управљање заштићеним подручјем према режимима заштите; Иницирање и поспешивање научно-истраживачких, културних, васпитнообразовних и информативно пропагандних активности; Унапређење послова заштите, очувања и унапређење заштићеног подручја кроз едукацију стручних капацитета Управљача; Ревитализација и одржавање изворних екосистема и њихове мозаичности у циљу опстанка (повратка) ретких и угрожених биљних и животињских врста; Постизање оптималног процентуалног односа водене, барске, ливадске и шумске вегетације, ревитализацијом зараслих-деградираних станишта; Функционално оспособљавање подручја које има за циљ мудро коришћење исцрпљивих и обновљивих ресурса; Интензитет коришћења природних ресурса је усклађен са потребним временом за њихово обнављање; Сви видови радова на заштићеном подручју ће се спроводити фазно у зависности од услова и стања на терену као и од финансиских могућности; Обезбедити финансијска средства и координирати њихово коришћење у складу са програмом (натурално и финансијски); Промоција и презентација Резервата и његових вредности на сајмовима, скуповима, конференцијама, сајту, штампаном материјалу, у школама и сл. Meђу главним активностима планираним за годину су: кошење влажних ливада, ревитализација влажних станишта, набавка едукативних елемената за децу, израда осматрачниц, израда пројекат ентеријера за визиторски центар, набавка чамаца и сл. план управљања Рамскарским подручјем и Еколошком мрежом истовремено. ПРОГРАМ УПРАВЉАЊА СРП ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ Oснов за израду програма управљања за год. је десетогодишњи план управљања за Специјални резерват природе Горње Подунавље за период који је добио сагласност Министарства , Закон о заштити природе и Уредба о заштити Специјалног резервата природе "Горње Подунавље", Решење о мерама и условима заштите природе за план управљања број /2. Као главни циљеви за СРП Горње Подунавље (у даљем тексту СРПГП) у год се могу навести: Ревитализацција станишта - Санација и ревитализација слатинских екосистема одржавањем рубних делова ревитализованих површина, санација и ревитализација влажних станишта кошењем влажних ливада; Одржавање ревитализованих екосистема одржавање ливада и слатина кошењем; Картирање станишта ретких и угрожених биљних и животињских врста, истраживање просторног распореда, величина популација и примена мера заштите популација Пурпурни каћунак (Orchis purpurea) и Вимењак (Platanthera bifolia), Дивља мачка (Felis silvestris); истраживање дистрибуције алги пришљенчица и маховина, хидролошка истраживања нивоа подземних вода у храстовим шумама;

3 Праћење стања природних вредности и мониторинг кључних врста и њихових станишта орао белорепан, црна рода, шумска сова, беловрата мухарица, дивља мачка, вимењак, пурпурна орхидеја, слепи мишеви; Активна заштита кључних врста и њихових станишта- примена зона заштите око гнезда строго заштићених врста; Обезбеђивање одрживог коришћења природних потенцијала шумарство, ловство, риболов, туризам, рекреација; Сарадња у оквиру међународне мреже заштићених подручја Danubeparks, мреже заштићених подручја будућег резервата биосфере MDD и развијање оптималне праксе у управљању оваквим специфичним природним добром; Међународна сарадња кроз учешће у интернационалним пројектима DanubeParksConected и CoopMDD; Развој инфраструктуре за управљање посетиоцима постављање интерактивне изложбе и оснивање три нове едукативне стазе; Образовни рад са школском популацијом интензивирањем едукативних посета деце школског узраста примена едукативних програма кроз наставак сарадње са Општином Сомбор; Презентација и популаризација природних вредности подручја. програм управљања Рамскарским подручјем и Еколошком мрежом истовремено. ПРОГРАМ УПРАВЉАЊА СРП ДЕЛИБЛАТСКА ПЕШЧАРА Програм управљања Специјалним резерватом природе,,делиблатска пешчара'' за годину израђен је на основу Закона о заштити природе ( Сл. гласник РС, бр. 36/2009, 88/2010, 91/ испр. и 14/2016), а у вези са Уредбом о заштити СРП ''Делиблатска пешчара'' ( Сл. гласник РС бр. 3/02 и 81/08) и Плана управљања СРП ''Делиблатска пешчара'' за годину (Сагласност Министарства животне средине, рударства и просторног планирања бр / од године) и решења о условима заштите природе за Програм управљања Резерватом за годину, које је издао Покрајински завод за заштиту природе, бр /2 од год. Општи циљеви су пројектовани Планом управљања СРП ''Делиблатска пешчара'' за годину, а њихово остварење ће се извршити планираним активностима и радовима наведеним у Програму управљања за годину. Заштита угрожених врста и станишта, очување комплекса посебне заштите, унапређења подручја посебне заштите и одрживо коришћења шумских и водених ресурса реализоваће се у оквиру: научно-истраживачке, васпитно-образовне, културне и информативно-пропагандне делатности. Међу најважнијим активностима које су планиране за годину могу се издвојити: изношење хране на хранилиште, кошење пашњака, конверзија жбунасте у травну вегетацију, реализација пројеката за вука у божура, израда новог мобилијара, одржавање планинарских стаза и др.

4 програм управљања Рамскарским подручјем и Еколошком мрежом истовремено. ПРОГРАМ УПРАВЉАЊА СРП БАГРЕМАРА Програм управљања СРП "Багремара" за годину је израђен у складу са Уредбом о заштити, Планом управљања и Условима заштите природе а као приоритетне активности предвиђа: Очување и унапређење шумског станишта и наставак активности на ревитализацији шумских екосистема; Усклађивање привредних делатности са пословима заштите и унапређења стања природног добра; Примену интервентних мера на отклањању жбунастих врста, старих грана и лежарине након радова на обнови шуме; Сузбијање и уклањање инвазивних врста у случају њихове појаве - зељастих врста које имају јако развијен корен или ризом (Asclepias syriaca, Solidago gigantea) и дрвенастих врста (Gleditsia triacanthos, Ailanthus altissima); Започињање мониторинга фенофаза кукурјака од јануара месеца, када се очекује његово клијање, па све до априла када биљка плодоноси и формира семе (клијање, цветање, плодоношење, појава семена); Мониторинг и картирање кукурјака у заштитној зони (будући да су претходна истраживања рађена пре 5 година); Праћење појаве и мапирање позиције других шумских заљастих врста едификатора аутохтоних шума (Corydalis, Physalis, Dryopteris и др.); Израду инвентара флоре и фауне у Резервату; Израду хербаријума и набавку опреме за хербаријум (пресе, папир, етикете, кутије ); Сарадњу са међународним, републичким, покрајинским и локалним установама, стручним и научним институцијама, корисницима заштићеног подручја, управљачима осталих заштићених подручја у РС, АПВ и Општини Бачка Паланка, локалним становништвом и удружењем грађана. резервата који има еколошког коридора. У том смислу овај програм у доброј мери може се разматрати као план управљања и еколошким коридором истовремено.

5 РЕКАПИТУЛАЦИЈА ПЛАНИРАНИХ ПРИХОДА И РАСХОДА ЗА ГОД. РЕКАПИТУЛАЦИЈА ПЛАНИРАНИХ ПРИХОДА ЗА Извори финасирања СРП КОВИЉСКО - ПЕТРОВАРАДИНСКИ РИТ СРП ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ Буџет РС Сопствени приходи Буџет јединице локалне самоуправе Приходи од донација, поклона и помоћи Приход по основу Одлуке о накнадама Укупно 3,350, ,000, , ,650, ,460, ,320, ,500, ,280, СРП БАГРЕМАРА ,100, ,100, СРП ОБЕДСКА БАРА 10,740, ,500, ,500, ,500, ,240, СРП ДЕЛИБЛАТСКА ПЕШЧАРА 6,869, ,417, ,000, ,286, Укупно планирани приходи 22,419, ,337, ,500, ,300, ,556, РЕКАПИТУЛАЦИЈА ПЛАНИРАНИХ РАСХОДА ЗА Извори финасирања Буџет РС Сопствени приходи Буџет јединице локалне самоуправе Приходи од донација, поклона и помоћи Приходи по основу Одлуке о накнадама Укупно СРП КОВИЉСКО - ПЕТРОВАРАДИНСКИ 3,350, ,541, ,00 200, , ,391, РИТ СРП ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ 1,460, ,740, ,997, ,197, СРП БАГРЕМАРА 0,00 15,026, ,026, СРП ОБЕДСКА БАРА 11,340, ,935, ,00 7,000, ,500, ,775, СРП ДЕЛИБЛАТСКА ПЕШЧАРА 6,869, ,417, ,00 0,00 0,00 15,286, Укупно планирани расходи 23,019, ,661, ,200,000,00 10,797, ,677,723.52

programi upravljanja 2016 rezime_???1

programi upravljanja 2016 rezime_???1 ПОЈЕДИНАЧНИ ИЗВОДИ ПРОГРАМА УПРАВЉАЊА ЗАШТИЋЕНИМ ПОДРУЧЈИМА ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ ЗА 2016. ГОДИНУ ПРОГРАМ УПРАВЉАЊА СРП КОВИЉСКО-ПЕТРОВАРАДИНСКИ РИТ СРП Ковиљско-петроварадински рит је заштићен Уредбом Владе

Више

Microsoft Word - SRP Selevenjske pustare - godisnji program za 2011.doc

Microsoft Word - SRP Selevenjske pustare - godisnji program za 2011.doc ГОДИШЊИ ПРОГРАМ УПРАВЉАЊА 2011 СПЕЦИЈАЛНИ РЕЗЕРВАТ ПРИРОДЕ СЕЛЕВЕЊСКЕ ПУСТАРЕ децембар 2010 САДРЖАЈ 1. АКТИВНОСТИ И МЕРЕ НА ЗАШТИТИ, ОДРЖАВАЊУ И ПРАЋЕЊУ СТАЊА И УНАПРЕЂЕЊУ ПРИРОДНИХ И СТВОРЕНИХ ВРЕДНОСТИ...3

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE (Sl. list AP Vojvodine, br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se organizacija za zaštitu prirode i prirodnih dobara koja

Више

Acrobat PDFMaker 6.0

Acrobat PDFMaker 6.0 Plan poslovnih aktivnosti za 2014 god. Red. br. NAZIV JEDINICA MERE PLAN 2014 0 1 2 Proizvodnja drvnih sortimenata 0. UKUPNA NETO MASA m3 555.610 1. TRUPCI F i L m3 145.460 Hrast m3 2.685 Jasen m3 2.331

Више

Образац 3

Образац 3 УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ШУМАРСКИ ФАКУЛТЕТ Кнеза Вишеслава 1, Београд Образац 3 I ИЗВЕШТАЈ О ПОДОБНОСТИ МАСТЕР РАДА ЗА ОДБРАНУ ПОДАЦИ О КОМИСИЈИ 1. Датум именовања (избора) комисије: 12.04.2018. (793/3)

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Microsoft Word - Izv SelPus 2011 FIN

Microsoft Word - Izv SelPus 2011 FIN ИЗВЕШТАЈ о остваривању Програма управљања за 2011 годину ПАЛИЋ, 2011 0 ИЗВЕШТАЈ о остваривању Програма управљања за 2011 годину УВОД Главни циљеви и задаци Дефинисани су Планом управљања СРП Селевењске

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Značaj šaranskih ribnjačarstava za očuvanje bioraznolikosti u Republici Hrvatskoj Aljoša Duplić, Ramona Topić, Naven Trenc 13. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O AKVAKULTURI Vukovar, 29.-30.11.2018. 2018. dio

Више

Microsoft Word - SADRZAJ.doc

Microsoft Word - SADRZAJ.doc КОНСУЛТАЦИЈЕ И САРАДЊА: Републичка дирекција за путеве, Регионални центар "Север", Нови Сад ЈЖТП "Београд", сектор за стратегију и развој ЈВП "Воде Војводине" Нови Сад Републички хидрометеоролошки завод,

Више

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА 2018. ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године Управни одбор Спортског савеза Војводине, разматрао је и усвојио Програм рада и финансијски план ССВ у скраћеном облику,

Више

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Централне евиденције обједињене процедуре у Министарству

Више

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ 1101 Урбанизам и просторно планирање Планирање, уређење и коришћење простора

Више

Ekoloske mreze NATURA 2000 MNE October 2009 DDimovic

Ekoloske mreze NATURA 2000 MNE October 2009 DDimovic NATURA 2000 i zaštićena područja 11.-12. oktobar 2010.godine, Podgorica Pojam ekoloških mreža i NATURA 2000 Duška Dimović, WWF Ova prezentacija će pokušati da objasni sledeće pojmove... Pristupi zaštiti

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О ИЗГЛЕДУ ЗНАКА ЗАШТИТЕ ПРИРОДЕ, ПОСТУПКУ И УСЛОВИМА ЗА ЊЕГОВ

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О ИЗГЛЕДУ ЗНАКА ЗАШТИТЕ ПРИРОДЕ, ПОСТУПКУ И УСЛОВИМА ЗА ЊЕГОВ РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О ИЗГЛЕДУ ЗНАКА ЗАШТИТЕ ПРИРОДЕ, ПОСТУПКУ И УСЛОВИМА ЗА ЊЕГОВО КОРИШЋЕЊЕ Бања Лука, мај 2016. године На основу члана

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list

Microsoft Word - Sluzbeni list СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 13/2018 ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 22. март 2018. године ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ БЕЛИЛО НАДЗОРНИ ОДБОР Трг Бранка Радичевића 1 Број : 42/2018 Датум: 26. фебруар 2018. године

Више

Microsoft PowerPoint - JosipovicStudija NP Tara-Drina_9 [Read-Only] [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - JosipovicStudija NP Tara-Drina_9 [Read-Only] [Compatibility Mode] Marijana Josipovic i NACIONALNI PARK TARA REZERVAT BIOSFERE DRINA Rezervat Biosfere Drina nalazi se na području oko srednjeg toka reke Drine, obuhvata deo pograničnog područja Istocne Bosne i Zapadne Srbije.

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O SOCIJALNOM STANOVANJU Član 1. Ovim zakonom uređuju se uslovi za održivi razvoj socijalnog stanovanja i način obezbeđivanja i korišćenja sredstava za razvoj socijalnog stanovanja, kao i druga

Више

BUDUĆNOST RIBOLOVA U ISTRI U OKVIRIMA ZAJEDNIČKE RIBOLOVNE POLITIKE EUROPSKE UNIJE

BUDUĆNOST RIBOLOVA U ISTRI U OKVIRIMA ZAJEDNIČKE RIBOLOVNE POLITIKE EUROPSKE UNIJE www.savjetodavna.hr 1. Poticanje okolišno održivog, resursno učinkovitog, inovativnog, konkurentnog i na znanju utemeljenog ribarstva. 2. Poticanje okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne

Више

САДРЖАЈ

САДРЖАЈ Јавно предузеће Палић-Лудаш СПЕЦИЈАЛНИ РЕЗЕРВАТ ПРИРОДЕ СЕЛЕВЕЊСКЕ ПУСТАРЕ ПРОГРАМ УПРАВЉАЊА ЗА 2016. ГОДИНУ Палић, новембар 2015. године УВОД Основ за израду овог програма је Уредба о заштити Специјалног

Више

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3.

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. 1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. Закон о општем управном поступку («Сл. лист СРЈ» бр.

Више

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК Година 2018 Број 6 Прибој, 24.09.2018. године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ПРИБОЈ ЗА 2018. ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО

Више

Специјални резерват природе Селевењске пустаре ИЗВЕШТАЈ о остваривању Програма управљања за годину УВОД Главни циљеви и задаци Дефинисани су Пла

Специјални резерват природе Селевењске пустаре ИЗВЕШТАЈ о остваривању Програма управљања за годину УВОД Главни циљеви и задаци Дефинисани су Пла Специјални резерват природе Селевењске пустаре ИЗВЕШТАЈ о остваривању Програма управљања за 2012. годину УВОД Главни циљеви и задаци Дефинисани су Планом управљања СРП Селевењске пустаре 2012 2021 (План

Више

На основу члана 7. Одлуке о накнади за заштиту и унапређење животне средине Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, бр.53/09) и члана 2. и 72. Пословни

На основу члана 7. Одлуке о накнади за заштиту и унапређење животне средине Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, бр.53/09) и члана 2. и 72. Пословни На основу члана 7. Одлуке о накнади за заштиту и унапређење животне средине Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, бр.53/09) и члана 2. и 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист

Више

9. Partnertstvo, uloga i zadaci RAPP [Compatibility Mode]

9. Partnertstvo, uloga i zadaci RAPP [Compatibility Mode] Пројекат DONAUREGIONEN+ Партнерство, улога и задаци РАПП Мр Тијана Живановић координатор Пројекта за РАПП Обухват програма South East Europe (SEE) Предложени буџет пројекта DONAUREGIONEN+ Предложени буџет

Више

Правилник о изменама и допунама Правилника o условима и начину вођења рачуна за уплату јавних прихода и распоред средстава са тих рачуна Члан 1. У Пра

Правилник о изменама и допунама Правилника o условима и начину вођења рачуна за уплату јавних прихода и распоред средстава са тих рачуна Члан 1. У Пра Правилник о изменама и допунама Правилника o условима и начину вођења рачуна за уплату јавних прихода и распоред средстава са тих рачуна Члан 1. У Правилнику о условима и начину вођења рачуна за уплату

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша (

На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( На основу члана 56. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша'', број 88/2008 и 143/2016), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013,95/2016 98/2016,

Више

IZVEŠTAJ O BUDŽETU

IZVEŠTAJ O BUDŽETU 29 Datum štampe: 21.12.28 13:49:55 Oпштински службени ГЛАСНИК СЈЕНИЦА Оpćinski službeni GLASNIK SJENICA www.sjenica.rs Сјеница, 4. јануар 29. Sjenica, 4. januar 29. Година XX Број 1 Godina XX Broj 1 Излази

Више

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Централне евиденције обједињене процедуре у Министарству

Више

Spisak zakonskih propisa_

Spisak zakonskih propisa_ JP,,VOJVODINAŠUME 21131 Petrovaradin Ul.Preradovićeva br.2 Broj: 999 Dana: 18.03.2019. godine SPISAK ZAKONSKIH I DRUGIH PROPISA OD ZNAČAJA ZA OBLAST ŠUMARSTVA I POSLOVANJE JP «VOJVODINAŠUME» -ažurirano

Више

Project Name

Project Name СТРАТЕГИЈА ИНТЕГРАЛНОГ УРБАНОГ РАЗВОЈА ДР РАТКА ЧОЛИЋ GIZ/AMBERO-ICON ПРОЈЕКАТ УНАПРЕЂЕЊЕ УПРАВЉАЊА ЗЕМЉИШТЕМ У СРБИЈИ www. urbanlandmanagement.rs УНДА Конференција, Београд, 9.11.2015 17.11.2015 Seite

Више

ŠUMSKO GAZDINSTVO SREMSKA MITROVICA Parobrodska br. 2. SREMSKA MITROVICA Broj: Dana: Upravni odbor JP. Vojvodinašume Predmet: Lovna osnova lovišta Kuć

ŠUMSKO GAZDINSTVO SREMSKA MITROVICA Parobrodska br. 2. SREMSKA MITROVICA Broj: Dana: Upravni odbor JP. Vojvodinašume Predmet: Lovna osnova lovišta Kuć ŠUMSKO GAZDINSTVO SREMSKA MITROVICA Parobrodska br. 2. SREMSKA MITROVICA Broj: Dana: Upravni odbor JP. Vojvoašume Predmet: Lovna osnova lovišta Kućine za period 2014-2024. god. I Z V O D JP VOJVODINA[UME

Више

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt Crna Gora Ministarstvo ekonomije REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUĆI RAZVOJ Borko Raičević, dipl.el.ing Jedinica za energetsku efikasnost SADRŽAJ PREZENTACIJE POJAM ENERGETSKE EFIKASNOSTI PROJEKAT GODINA ENERGETSKE

Више

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog -

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENJU ENERGIJE - Predlog - Crna Gora Ministarstvo ekonomije ENERGETSKA EFIKASNOST U TRANSPORTU Autor: Aleksa Ćulafić Dani energetske efikasnosti - Tivat, 5. mart 2019. godine Institucionalni okvir; Sadržaj: Razvoj održivog korišćenja

Више

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06,

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06, PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 6206, 4711, 9312, 9913, 12514 i 9515), u članu 35. stav 1.

Више

Sluzbeni list

Sluzbeni list СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 26/2015. ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 26. новембра 2015. године Сремски Карловци Примерак: 40,00 дин. На основу члана 27. Закона о јавној својини ( Службени гласник РС, бр.72/2011),

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

ИЗВОД ИЗ ОСНОВЕ ГАЗДОВАЊА ШУМАМА ЗА ГАЗДИНСКУ ЈЕДИНИЦУ "КОЛУТ-КОЗАРА" Газдинска јединица "Колут-козара" регистрована је пописом шума и шумског земљишт

ИЗВОД ИЗ ОСНОВЕ ГАЗДОВАЊА ШУМАМА ЗА ГАЗДИНСКУ ЈЕДИНИЦУ КОЛУТ-КОЗАРА Газдинска јединица Колут-козара регистрована је пописом шума и шумског земљишт ИЗВОД ИЗ ОСНОВЕ ГАЗДОВАЊА ШУМАМА ЗА ГАЗДИНСКУ ЈЕДИНИЦУ "КОЛУТ-КОЗАРА" Газдинска јединица "Колут-козара" регистрована је пописом шума и шумског земљишта Законом о шумама и налази се у саставу Севернобачког

Више

Рача, године број 20 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о усвајању извештаја о извршењу Олдуке о буџету општине Рача у пе

Рача, године број 20 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о усвајању извештаја о извршењу Олдуке о буџету општине Рача у пе Рача, 22.10.2018. године број 20 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о усвајању извештаја о извршењу Олдуке о буџету општине Рача у периоду јануар септембар 2018. године Одлука о давању

Више

На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему ("Службени гласник РС", бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/ испр

На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему (Службени гласник РС, бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/ испр На основу члана 47 и 63. Закона о буџетском систему ("Службени гласник РС", бр. 54/2009, 73/20, 1/20, 1/21, 93/22, 62/23, 63/23 - исправка, 108/23, 142/24, 68/25, 103/25 и 99/26) и члана 32. Закона о локалној

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

Zakon o zaštiti životne sredine "Službeni glasnik RS", br. 135/2004, 36/2009, 36/ drugi zakon, 72/ drugi zakon 43/ Odluka US RS i 14

Zakon o zaštiti životne sredine Službeni glasnik RS, br. 135/2004, 36/2009, 36/ drugi zakon, 72/ drugi zakon 43/ Odluka US RS i 14 Zakon o zaštiti životne sredine "Službeni glasnik RS", br. 135/2004, 36/2009, 36/2009 - drugi zakon, 72/2009 - drugi zakon 43/2011 - Odluka US RS i 14/2016 (čl. 33-35. nisu u prečišćenom tekstu). I. OSNOVNE

Више

Plan razv programa2016.RTF

Plan razv programa2016.RTF PRILOG BR Str. IZVRŠENJE PLANA RAZVOJNIH PROGRAMA GRADA KRKA ZA RAZDOBLJE..-.6.6. III. RAZVOJNI PROGRAMI Izvorni plan 6-6.6 Tekući plan 6 UKUPNO RASHODI I IZDACI 8.89.7..76,..Razvoj zelenog gospodarstva..

Више

Sluzbeni list - blanko

Sluzbeni list - blanko СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 9 ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 08. јула 2013. године Сремски Карловци Примерак: 40,00 дин. На основу члана 67. став 6. Пословника о раду Скупштине општине Сремски Карловци (''Службени

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет:

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет: СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Светосавска 14, 75440 Телефон: 056/490-070 Факс: 056/734-830 Интернет: www.opstina-vlasenica.org E-mail: vlservis@teol.net члана 10. и 11. Закона о накнадама

Више

На основу члана 88. став 5. Закона о шумама ( Службени гласник РС, бр. 30/10, 93/12 и 89/15), члана 8. Закона о буџету Републике Србије за годин

На основу члана 88. став 5. Закона о шумама ( Службени гласник РС, бр. 30/10, 93/12 и 89/15), члана 8. Закона о буџету Републике Србије за годин На основу члана 88. став 5. Закона о шумама ( Службени гласник РС, бр. 30/10, 93/12 и 89/15), члана 8. Закона о буџету Републике Србије за 2017. годину ( Службени гласник РС, број 99/16) и члана 42. став

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година LII Број 34/2018 Бачка Паланка 21. децембар године ОДЛУКA o буџету Општине Бачка Пала

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година LII Број 34/2018 Бачка Паланка 21. децембар године ОДЛУКA o буџету Општине Бачка Пала SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година LII Број 34/28 Бачка Паланка 21. децембар 28. године ОДЛУКA o буџету Општине Бачка Паланка за 29. годину 1720 страна - Број 34/28. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

Више

OBRAZAC

OBRAZAC PRILOG III Popunjava Ministarstvo DATUM PRIJAVE: KLASA: URBROJ: Broj prijave u jedinstvenom upisniku GMO-a: Broj prijave u posebnom upisniku GMO-a: PRIJAVA ZA DOBIVANJE DOPUŠTENJA ZA NAMJERNO UVOĐENJE

Више

PROGRAM RADA JU OPĆA BIBLIOTEKA MAGLAJ ZA GODINU Maglaj, januar 2019.godine NAZIV JAVNE JU OPĆA BIBLIOTEKA NARODNA BIBLIOTEKA MAGLAJ USTANOVE PL

PROGRAM RADA JU OPĆA BIBLIOTEKA MAGLAJ ZA GODINU Maglaj, januar 2019.godine NAZIV JAVNE JU OPĆA BIBLIOTEKA NARODNA BIBLIOTEKA MAGLAJ USTANOVE PL PROGRAM RADA JU OPĆA BIBLIOTEKA MAGLAJ ZA 2019. GODINU Maglaj, januar 2019.godine NAZIV JAVNE JU OPĆA BIBLIOTEKA NARODNA BIBLIOTEKA MAGLAJ USTANOVE PLANIRANE AKTIVNOSTI U OKVIRU REDOVNE DJELATNOSTI JAVNE

Више

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009

Sluzbeni glasnik opstine Knic broj 3/2009 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КНИЋ Година: 2019. Број: 02. Кнић, 22. 03. 2019. Цена 100,00 дин. Претплата: 700,00 дин. АКТИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ОПШТИНЕ КНИЋ, на седници од 20.03.2019. године, на

Више

ОСНОВА ГАЗДОВАЊА ШУМАМА ЗА ГАЗДИНСКУ ЈЕДИНИЦУ "ПАЛАНАЧКЕ АДЕ - ЧИПСКИ ПОЛОЈ" Шумама ове газдинске јединице газдује ШГ "Нови сад", преко ШУ "Бачка Пала

ОСНОВА ГАЗДОВАЊА ШУМАМА ЗА ГАЗДИНСКУ ЈЕДИНИЦУ ПАЛАНАЧКЕ АДЕ - ЧИПСКИ ПОЛОЈ Шумама ове газдинске јединице газдује ШГ Нови сад, преко ШУ Бачка Пала "ПАЛАНАЧКЕ АДЕ - ЧИПСКИ ПОЛОЈ" Шумама ове газдинске јединице газдује ШГ "Нови сад", преко ШУ "Бачка Паланка" из Бачке Паланке. Премер састојина извршен је у току 2013. године а обрада прикупљених података

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

podaci o instituciji

podaci o instituciji III deo: PODACI O STATUSU Godina osnivanja: 1982. Osnivač (poslednji, zakonski): opština Smederevo Status ustanove: državni privatni mešoviti društveni nešto drugo, šta? IV deo: IZVORI FINANSIRANJA Na

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

76.1.1

76.1.1 4 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 76 14.8.2017. V Задужује се Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске да са корисницима ових станова закључи уговор о закупу у складу са Законом

Више

Presentation og Police directorate

Presentation og Police directorate REPUBLIKA SRBIJA MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA DIREKCIJA POLICIJE Planiranje, priprema, koordinacija i sprovođenje evakuacije u vanrednim situacijama - iskustva i prakse Beograd, 17.04.2019. godine

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Први рок (јануарски) Други рок Трећи рок Четврти рок Пети рок Шести рок 1 Увод у географију у 10 h

Студијски програм: Географија Година Предмет Први рок (јануарски) Други рок Трећи рок Четврти рок Пети рок Шести рок 1 Увод у географију у 10 h Географија Година Предмет Први рок (јануарски) Други рок Трећи рок Четврти рок Пети рок Шести рок 1 Увод у географију 13.02. у 10 h 04.04. у 10 h 05.06. у 12 h 26.06. у 12 h 04.09. у 12 h 25. 09. у 12

Више

MergedFile

MergedFile ГОДИНА XXVI ОПШТИНСКИ СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНА ОСЕЧИНА 22.12.2017. БРОЈ 13 На основу члана 63. Закона о буџетском систему (''Службени гласник РС'', бр.54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013,

Више

САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ШУМАРСТВА И ПРЕРАДЕ ДРВЕТА СРБИЈЕ ОРИЈЕНТАЦИОНИ ПЛАН РАДА ПРЕДСЕДНИШТВА И РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА ЗА ГОДИНУ Београд, март

САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ШУМАРСТВА И ПРЕРАДЕ ДРВЕТА СРБИЈЕ ОРИЈЕНТАЦИОНИ ПЛАН РАДА ПРЕДСЕДНИШТВА И РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА ЗА ГОДИНУ Београд, март САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ШУМАРСТВА И ПРЕРАДЕ ДРВЕТА СРБИЈЕ ОРИЈЕНТАЦИОНИ ПЛАН РАДА ПРЕДСЕДНИШТВА И РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА ЗА 2019 ГОДИНУ Београд, март 2019 1 Увод Оријентациони план рада заснован је на статутарним,

Више

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer AKCIONI PLAN 2019-2020. ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD 2019-2023. GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mera Republika Srbija poseduje efikasan i održiv sistem

Више

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен

УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Цен УПУТСТВО У вези плаћања такси и накнада за подношење захтева, издавање решења и објављивање података и докумената кроз посебан информациони систем Централне евиденције обједињене процедуре у Министарству

Више

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014 На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014, 68/2015, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 32.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. ZAVRŠETAK PROJEKTA IZGRADNJE KOMUNALNE SANITARNE DEPONIJE - CENTAR ZA UPRAVLJANJE OTPADOM Pristine d.o.o Sarajevo - Privatni ulagač iz Bahreina 2. ZAVRŠETAK PROJEKTA SANACIJE PRIMARNE I SEKUNDARNE VODOVODNE

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Други рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3, Сала 1 1 Картографија у 10 h п

Студијски програм: Географија Година Предмет Други рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3, Сала 1 1 Картографија у 10 h п Студијски програм: Географија 1 Увод у географију 10. 04. у 9 h Студентски трг 3, Сала 1 1 Картографија 03. 04. у 10 h писмени 04. 04. у 10 h усмени Студентски трг 3, Сала 1 1 Картографија 1 03. 04. у

Више

На основу члана тачке Закона о локалној самоуправи ( ''Сл

На основу члана   тачке      Закона о локалној самоуправи ( ''Сл На основу члана 47. Закона о буџетском систему (''Службени гласник Републике Србије'', број 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13-исправка, 108/13, 142/14, 68/15-др.закон,103/15 и 99/16, 113/17

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Четврти рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3 1 Картографија у 10 h писмени

Студијски програм: Географија Година Предмет Четврти рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3 1 Картографија у 10 h писмени Студијски програм: Географија Увод у географију 02. 07. у 9 h Картографија 05. 07. у 0 h писмени 08. 07. у 0 h усмени Картографија 05. 07. у 0 h, Лаб. за картографију Математичка географија 0. 07. у 9

Више

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ИНФОРМАЦИОНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о информационој безбедности ( Службени гласник РС, број 6/16), у чл

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ИНФОРМАЦИОНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о информационој безбедности ( Службени гласник РС, број 6/16), у чл ЗАКОН О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ИНФОРМАЦИОНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о информационој безбедности ( Службени гласник РС, број 616), у члану 5. став 1. речи: Управе за заједничке послове републичких

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Четврти рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3 1 Картографија у 10 h писмени

Студијски програм: Географија Година Предмет Четврти рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3 1 Картографија у 10 h писмени Студијски програм: Географија Увод у географију 02. 07. у 9 h Студентски трг 3 Картографија 05. 07. у 0 h писмени 08. 07. у 0 h усмени Студентски трг 3, Сала Картографија 05. 07. у 0 h Студентски трг 3,

Више

Студијски програм: Географија Година Предмет Трећи рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3, Сала 2 1 Картографија у 10 h п

Студијски програм: Географија Година Предмет Трећи рок Сала 1 Увод у географију у 9 h Студентски трг 3, Сала 2 1 Картографија у 10 h п Студијски програм: Географија 1 Увод у географију 05. 06. у 9 h Студентски трг 3, Сала 2 1 Картографија 06. 06. у 10 h писмени 07. 06. у 10 h усмени 1 Картографија 1 06. 06. у 10 h Студентски трг 3, Лаб.

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЛИСТ ПАНЧЕВА Број 33 ПАНЧЕВО, 27. Новембар ГОДИНЕ Аконтација претплате ,30 ГРАДА ПАНЧЕВА Број 01. ГОДИНА IX П

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЛИСТ ПАНЧЕВА Број 33 ПАНЧЕВО, 27. Новембар ГОДИНЕ Аконтација претплате ,30 ГРАДА ПАНЧЕВА Број 01. ГОДИНА IX П СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЛИСТ ПАНЧЕВА Број 33 ПАНЧЕВО, 27. Новембар 2015. ГОДИНЕ Аконтација претплате 10.375,30 ГРАДА ПАНЧЕВА Број 01. ГОДИНА X ПАНЧЕВО, 29 Јануар 2016. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Prelom broja 1-11.indd

Prelom broja 1-11.indd СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА IV БРОЈ 1 СМЕДЕРЕВО, 1. МАРТ 2011. ГОДИНЕ 1. СКУПШТИНА ГРАДА На основу члана 60. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник Републике Србије, број 62/2006,

Више

Slide 1

Slide 1 Vlada Crne Gore Ministarstvo finansija Uprava za nekretnine Razvoj infrastrukture prostornih podataka u Crnoj Gori (NIGPCG) Snježana Šoškić načelnica Odsjeka za kartografiju i fotogrametriju INSPIRATION-

Више

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1 236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/11 i 37/17), Vlada Crne Gore, na sjednici od 1. februara

Више

Naziv godina Investitor 1 Izrada pilot projekta izmuljivanja i deponovanja sedimenta kanala Plovni Begej JVP Vode Vojvodine 2 Prilagodjavanje iz

Naziv godina Investitor 1 Izrada pilot projekta izmuljivanja i deponovanja sedimenta kanala Plovni Begej JVP Vode Vojvodine 2 Prilagodjavanje iz Naziv 2016. godina Investitor 1 Izrada pilot projekta izmuljivanja i deponovanja sedimenta kanala Plovni Begej 2 Prilagodjavanje izrade Glavnog projekta uredjenja ušća potoka Patka na ušću u Dunav u Starim

Више

Slide 1

Slide 1 TIVAT INSPIRATION Infrastruktura prostornih podataka za zemlje Zapadnog Balkana EuropeAid/130907/C/S ER/Multi Nekadašnji problemi u radu Sekre uređenje prostora i zaštitu životne Izdavanje izvoda iz planske

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o mladima obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o mladima ("Službeni list Crne Gore", br. 042/16 od 11.07.2016), 2. Zakon o dopuni Zakona o mladima ("Službeni list Crne Gore", br.

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година L Број 22. ТЕМЕРИН 28.11.2017. Примерак 100,00 динара 224. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије'',

Више

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc

Microsoft Word - ODL O JAVN POVR.doc BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE TUZLANSKI KANTON OPĆINA SREBRENIK BOSNIA AND HERZEGOVINA FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA TUZLA CANTON MUNICIPALITY SREBRENIK N A C R T ODLUKA O KORIŠTENJU

Више

Образац 12 ЈП САВА ЦЕНТАР ИЗВЕШТАЈ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА За период од до 31.12

Образац 12 ЈП САВА ЦЕНТАР ИЗВЕШТАЈ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА За период од до 31.12 Образац 12 ЈП САВА ЦЕНТАР ИЗВЕШТАЈ О СТЕПЕНУ УСКЛАЂЕНОСТИ ПЛАНИРАНИХ И РЕАЛИЗОВАНИХ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА За период од 01.01.2018. до 31.12.2018. године Београд,24.01.2019.године I ОСНОВНИ СТАТУСНИ

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXX Житиште Број 20. Излази по потреби страна 1. На основу члана 97. Закона о основама система образов

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXX Житиште Број 20. Излази по потреби страна 1. На основу члана 97. Закона о основама система образов СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ Година XXX 20.6.2016. Број 20. Излази по потреби страна 1. На основу члана 97. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС 72/09), члана 20. Закона

Више

Microsoft Word - VII.doc

Microsoft Word - VII.doc ГОДИШЊИ (ГЛОБАЛНИ) ПЛАН РАДА НАСТАВНИКА Наставни предмет: БИОЛОГИЈА Разред: Седми Ред.број Н А С Т А В Н А Т Е М А / О Б Л А С Т Број часова по теми Број часова за остале обраду типове часова 1. ДЕФИНИЦИЈА

Више

Slide 1

Slide 1 Školski koordinator Eko programa: Snežana Perić- vaspitač Međunarodni vrtić u Beogradu (International Nursery School Belgrade) počeo je sa radom davne 1948. Osnovan je kao inicijativa roditelja i do danas

Више

Sluzbeni List

Sluzbeni List TИСКОВИНА ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА КОД ПОШТЕ 24000 СУБОТИЦА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СУБОТИЦЕ БРОЈ: 28 ГОДИНА: LV ДАНА:12.децембар 2018. ЦЕНА: 87,00 ДИН. Број: -022-226/2018 Дана: 05.12.2018. године 15/16), члана

Више

02 - Sluzbeni list BR 11

02 - Sluzbeni list BR 11 GODINA XLVIII BROJ 11 ^A^AK 18. jun 2014. godине Cena ovog broja je 600 dinara Godi{wa pretplata je 10.000 dinara 150. На основу члана 120. Статута града 8/2013 и 22/2013) и члана 9. Правилника о помоћи

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени л

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени л На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013) и члана 12. Правилника

Више

VÜÇt ZÉÜt cü }xáàéç vtvxà Ç}x IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM PRIMICIMA I IZVRŠENIM IZDACIMA BUDŽETA PRIJESTONICE CETINJE ZA PERIOD JANUAR-JUN 2019.GODINE Ceti

VÜÇt ZÉÜt cü }xáàéç vtvxà Ç}x IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM PRIMICIMA I IZVRŠENIM IZDACIMA BUDŽETA PRIJESTONICE CETINJE ZA PERIOD JANUAR-JUN 2019.GODINE Ceti VÜÇt ZÉÜt cü }xáàéç vtvxà Ç}x IZVJEŠTAJ O OSTVARENIM PRIMICIMA I IZVRŠENIM IZDACIMA BUDŽETA PRIJESTONICE CETINJE ZA PERIOD JANUAR-JUN 2019.GODINE Cetinje, jul 2019.godine OBRAZLOŽENJE Izvještaj o ukupno

Више

Mile,

Mile, Na osnovu člana 16. stav. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćen tekst («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj 07/10), člana 51. Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona

Више

VLADA CRNE GORE

VLADA CRNE GORE Na osnovu člana 18 stav 5 Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu ( Sl.list CG,broj 075/18), donešen je Pravilnik o bližoj sadržini elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu ( Sl.list CG, broj

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ СУФИНАНСИРАТИ И РЕАЛИЗОВАТИ У 2018. ГОДИНИ Б е о г р

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation КАКО СЕ ТРОШЕ НАШЕ ПАРЕ? КОЈИ СУ НАЈВАЖНИЈИ ПРОЈЕКТИ У 2019? ОДАКЛЕ ДОЛАЗИ НОВАЦ ЗА БУЏЕТ? КАКО МОГУ ДА УТИЧЕМ НА БУЏЕТСКИ ПРОЦЕС? СРЕМСКА МИТРОВИЦА ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ 2019 ГРАЂАНИ БУЏЕТСКИ КОРИСНИЦИ

Више

Жагубица, 11. јун године

Жагубица, 11. јун године Жагубица, 11. јун 29. године www.zagubica.org.rs С А Д Р Ж А Ј Скупштина општине Жагубица Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 29. годину.... 3. Одлука о јавном задуживању општине

Више

1 JP "VOJVODINAŠUME" Petrovaradin, Preradovideva 2 Broj: 360/1 Dana: god. Internet stranica: KONKURSNA DOKUMENT

1 JP VOJVODINAŠUME Petrovaradin, Preradovideva 2 Broj: 360/1 Dana: god. Internet stranica:   KONKURSNA DOKUMENT 1 JP "VOJVODINAŠUME" Petrovaradin, Preradovideva 2 Broj: 360/1 Dana: 15.06.2015.god. Internet stranica: http://www.vojvodinasume.rs KONKURSNA DOKUMENTACIJA ZA JAVNU NABAVKU REVIZIJA SREDNJOROČNIH PROGRAMA

Више

Slajd 1

Slajd 1 ČISTA RIJEKA MILJACKA Mart 2016 ČISTA RIJEKA MILJACKA Inicijativa za realizaciju projekta potekla iz Općine Centar u martu 2008. godine (na Svjetski dan voda 22.03) Decembar 2008. potpisan protokol o zajedničkoj

Више

Стандард X: Назив стандарда

Стандард X: Назив стандарда ПРИЛОГ 1.3. АКЦИОНИ ПЛАН Задатак 1 Задатак Активности Индикатори исхода (мерљиви циљеви у погледу контроле ) Унапређење студијских програма Израда периодичног извештаја Комисије за праћење и унапређење

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гла

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству (Службени гла УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 04-254/1 Дана, 6.4.2016. године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гласник РС", број 125/03 и 12/06), а у вези са чланом

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више