SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA"

Транскрипт

1 SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA S L U Ž B E N I G L A S N I K SLUŽBENO GLASILO OPĆINE GRADAC GODINA XXIV Gradac, 27. studenog BROJ: 24/17 S A D R Ž A J 1. Pravilnik o testiranju na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu 2. Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o radu 3. Odluka o kriteriju isplate LOKO-vožnje

2 Na temelju čl. 58. st. 2. Zakona o zaštiti na radu ( Narodne novine broj 71/14, 118/14, 154/14) i članka 45. Statuta Općine Gradac ( Službeni glasnik broj 79/09, 01/13, 02/13) općinski načelnik općine Gradac dana 22. studenog godine donosi PRAVILNIK o testiranju na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu I. UVODNE ODREDBE Članak 1. Ovim pravilnikom utvrđuje se sustav za provedbu mjera zabrane zloupotrebe alkohola, droga ili drugih sredstava ovisnosti na mjestima rada u vrijeme rada, način utvrđivanja prisutnosti alkohola, droga ili drugih sredstava ovisnosti u tijelu, krvi ili drugim tjelesnim tekućinama (u daljnjem tekstu: testiranje) za vrijeme rada, postupanje sa osobama zatečenim na radnom mjestu pod utjecajem alkohola, droga ili drugih sredstava ovisnosti i mjere za rad pod utjecajem alkohola, droge i drugih zabranjenih supstanci. Svrha ovog Pravilnika je poduzimanje zakonom propisanih mjera zaštite imovine i radnika poslodavca,te otkrivanje i suzbijanje pojave alkoholizma i ovisnosti o opojnim drogama i psihotropnim tvarima kod Poslodavca. Članak 2. Poslodavac je dužan upoznati radnika s odredbama iz članka 1. ovog pravilnika i to prilikom zasnivanja radnog odnosa. Članak 3. Propisane mjere i postupci sastavni su dio sustava unapređivanja sigurnosti i zdravlja radnika, sprječavanja ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i drugih bolesti u vezi s radom, a odnose se na: zabranu rada i dolaska na posao pod utjecajem alkohola, zabranu unošenja i konzumacije alkoholnih pića na mjesta rada, utvrđivanje postupka provjere alkoholiziranosti, odgovorne osobe za provedbu mjera zabrane zloupotrebe alkoholnih pića, zabranu provjere alkoholiziranosti, obavještavanje radnika o štetnosti ovisnosti i njihovom utjecaju na radnu sposobnost, suradnju ovlaštenika poslodavca, sa stručnjakom zaštite na radu, specijalistom medicine rada i povjerenikom radnika za zaštitu na radu, mjere koje se provode nakon utvrđene alkoholiziranosti radnika. Članak 4.

3 Odredbe ovog pravilnika odnose se na sve radnike Općine Gradac (JUO Općine Gradac i Vlastiti Pogon) koje su u radnom odnosu, kao i na druge osobe koje po bilo kojoj osnovi rade u sklopu Općine Gradac. II. IZUZEĆA Članak 5. Poslodavac ne smije provjeravati da li je pod utjecajem drugih sredstava ovisnosti izuzev alkohola radnik koji mu je predao potvrdu da se nalazi u programu liječenja, odvikavanja ili rehabilitacije od ovisnosti te u izvanbolničkom tretmanu liječenja od ovisnosti i da uzima supstitucijsku terapiju, ali može zatražiti ocjenu zdravstvene i psihofizičke sposobnosti toga radnika za obavljanje povjerenih mu poslova. Ocjenu zdravstvene i psihofizičke sposobnosti iz stavka 1. ovog članka daje specijalist medicine rada. Potvrdu da se radnik nalazi u programu liječenja, odvikavanja ili rehabilitacije od ovisnosti, odnosno u izvanbolničkom tretmanu liječenja od ovisnosti i da uzima supstitucijsku terapiju izdaje ustanova kod koje se provodi program. III. ZABRANA KORIŠTENJA ALKOHOLA, DROGA ILI DRUGIH SREDSTAVA OVISNOSTI NA RADNOM MJESTU Članak 6. Zabranjuje se unošenje i konzumiranje alkoholnih pića droga ili drugih sredstava ovisnosti na mjestima rada u Općini Gradac. Radnik ne smije biti na radnom mjestu pod utjecajem alkohola, droga ili drugih sredstava ovisnosti niti ih smije unositi na mjesto rada i privremena radilišta. Radi osiguranja sigurnosti i zdravlja svih zaposlenih kao i očuvanja imovine radnik je dužan pridržavati se zabrane rada pod utjecajem alkohola, droge i drugih zabranjenih supstanci. Postupanje radnika koje je suprotno smatra se postupkom koji ugrožava opću sigurnost i zdravlje radnika, te imovinu poslodavca. Članak 7. Pod pojmom alkohola smatra se bilo koja vrsta alkoholnog pića. Pod pojmom droge misli se na bilo koju tvar prirodnog ili umjetnog porijekla, uključujući psihotropne tvari, uvrštene u popis psihotropnih tvari ili droga, ili druge supstance koje imaju utjecaj na ponašanje i normalne psihofizičke karakteristike čovjeka. Članak 8. Stanjem pod utjecajem alkohola smatra se stanje pri kojem izmjerena vrijednost alkohola u izdahnutom zraku iznosi više od 0,0 mg/l, odnosno više od 0,0 g/kg težine u krvi. Radnik koji je neposredno prije dolaska na rad ili u vrijeme dnevnog odmora ili tjednog odmora konzumirao alkoholna pića u količinama koja bi mogla rezultirati koncentracijom većom od utvrđene st. 1. ovog članka dužan se osobno ili telefonom javiti ovlašteniku poslodavca i priopćiti mu razlog odustajanja od dolaska na posao.

4 Stanje pod utjecajem droge je stanje koje se utvrdi odgovarajućim testiranjem, a pokazuje da osoba ima u tijelu nedozvoljenu ili zabranjenu drogu ili drugo sredstvo ovisnosti. Pozitivan preliminarni test mora se potvrditi potvrdnom metodom. Pokazatelji ponašanja u smislu ovog pravilnika su znaci koji ukazuju da je osoba pod utjecajem alkohola, droge ili drugih sredstva ovisnosti, u smislu promijenjenog ponašanja, djelovanja ili ponašanja koje odstupa od uobičajenog. IV. TESTIRANJE Članak 9. Potrebu testiranja određuje općinski načelnik, odnosno ovlaštena osoba poslodavca sa svrhom zaštite zdravlja i sigurnosti svih radnika. Potrebu testiranja mogu odrediti i pročelnik za djelatnike JUO-a općine Gradac te voditelj Komunalnog pogona za radnike koji rade u Pogonu. Testiranje ne treba radniku unaprijed najaviti. Članak 10. Ovlaštene osobe za provjeru alkoholiziranosti su osposobljeni ovlaštenici poslodavca. Članak 11. Testiranje se provodi i u slučaju ozljede na radu, sumnje da je radnik pod utjecajem sredstava ovisnosti, neprimjerenog ponašanja koje može biti uzrokovano uzimanjem sredstava ovisnosti kao i u svim drugim okolnostima kada je to potrebno i primjereno. Članak 12. Prisutnost alkohola u organizmu utvrđuje se instrumentom za otkrivanje prisutnosti alkohola u izdahnutom zraku. Prisutnost droge u organizmu utvrđuje se preliminarnom metodom, a u slučaju pozitivnog testa potrebno je provesti potvrdnu metodu u ovlaštenoj ustanovi. Članak 13. Testiranje vrši stručno osposobljena osoba poslodavca, ovlaštena osoba ovlaštenog pravnog subjekta koji se bavi uslugom testiranja, ovlašteni specijalist medicine rada i zdravstvena ustanova s kojom poslodavac ima sklopljen ugovor za preliminarno testiranje. Članak 14. Prije početka testiranja radnik mora biti upoznat s postupkom testiranja. Postupak testiranja na prisutnost alkohola opisan je u Postupovniku za testiranje na prisutnost alkohola u organizmu na radnom mjestu koji je sastavni dio ovog pravilnika (prilog 1.) Testiranju mora nazočiti ovlaštenik poslodavca koji vrši testiranje i svjedok koga odabere ovlaštenik poslodavca. Članak 15. O provedenom testiranju sastavlja se zapisnik koji sastavlja ovlaštena osoba poslodavca koja vrši testiranje u najmanje (2) primjeraka od kojih (1) zadržava poslodavac a (1) dobiva radnik. Zapisnik potpisuje ovlaštena osoba poslodavca, radnik i svjedok. Zapisnik o testiranju na prisutnost alkohola u organizmu na radnom mjestu sastavni je dio ovog pravilnika (prilog 2.).

5 Članak 16. Ako radnik odbije testiranje smatra se da je pod utjecajem alkohola, droge ili drugih zabranjenih tvari. Ovlaštena osoba obavezna je napisati zapisnik o činjenici da je radnik odbio testiranje. Članak 17. Da bi izbjegao daljnje postupke, radnik koji je odbio testiranje može na svoj trošak izvršiti analizu tjelesnih tekućina na prisutnost alkohola, droge ili drugih zabranjenih tvari u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi uz prisutnost ovlaštene osobe poslodavca. V. UDALJENJE S RADNOG MJESTA Članak 18. Poslodavac mora udaljiti s radnog mjesta radnika kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola, droge ili drugih zabranjenih tvari u skladu s ovim pravilnikom. Poslodavac mora udaljiti s radnog mjesta i radnika koji se odbije podvrći testiranju, a naročito ako mu ponašanje odstupa od uobičajenog. Članak 19. Ukoliko radnik odbije napustiti radno mjesto poslodavac može koristiti usluge nadležne redarstvene službe. Vrijeme koje radnik provede izvan rada radi utvrđivanja kršenja zabrane iz ovog pravilnika ne plaća se kao vrijeme provedeno na radu. Članak 20. Poslodavac treba radniku, kojeg udaljuje s radnog mjesta, ponuditi siguran prijevoz do mjesta stanovanja (na trošak radnika) ili pozvati člana obitelji, a ako radnik to odbije poslodavac ne snosi krivnju za postupanje radnika nakon što napusti mjesto rada. Konkretno postupanje je sastavni dio zapisnika. VI. MJERE Članak 21. Rad pod utjecajem alkohola, droge ili drugih nedozvoljenih tvari smatra se težim kršenjem radne dužnosti. Na ozljede koje zadobije radnik prilikom rada pod utjecajem alkohola, droge ili nedozvoljenih tvari u svezi potraživanja primjenjuju se odredbe Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju ( Narodne Novine broj 80/13, 173/13) i Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznoga zdravstvenog osiguranja u slučaju ozljede na radu i profesionalne bolesti. Radnik koji radeći pod utjecajem alkohola, droge ili nedozvoljenih tvari prouzroči štetu poslodavcu ili trećoj osobi mora tu štetu nadoknaditi. Poslodavac utvrđuje mjere za radnika koji je prekršio zabranu rada pod utjecajem alkohola, droge, odnosno drugih zabranjenih tvari ovisno o okolnostima slučaja.

6 Članak 22. Mjera može biti: usmeno upozorenje i savjet radniku uz udaljavanje sa mjesta rada, zabrana nastavka rada - privremeno udaljavanje s radnog mjesta i upozorenje o mogućnosti otkaza ili mjere obveznog liječenja pri ponovnom kršenju zabrane. Članak 23. Radniku kojem se prilikom testiranja na prisutnost alkohola u organizmu utvrdi vrijednost alkohola u izdahnutom zraku viša od 0,0 mg/l (0,0 g/kg težine u krvi), izriče se mjera ovisno o stupnju alkoholiziranosti, sukladno dogovorno utvrđenim stupnjevima alkoholiziranosti: 1. PRIPITO STANJE: do 0,5 mg/l (do 0,5 g/kg težine u krvi); 2. PIJANO STANJE: 0,51 > mg/l (0,5 > g/kg težine u krvi). Članak 24. Mjere koje se mogu izreći radniku zbog utvrđene vrijednosti alkohola u izdahnutom zraku više od dozvoljene su: SANKCIJE Stupanj alkoholiziranosti Pripito stanje Pijano stanje I. prekršaj II. prekršaj III. prekršaj IV. prekršaj Pisana opomena uz savjetovanje radnika- Pisana opomena uz zabranu nastavka radaprivremeno udaljavanje s radnog mjesta Kazna oduzimanja dijela plaće u iznosu od 500,00 kn Pisana opomena uz zabranu nastavka rada- Privremeno udaljavanje s radnog mjesta na mjesec dana (neplaćeni dopust) Upozorenje o mogućnosti otkaza ili mjere obveznog liječenja pri ponovnom kršenju zabrane Kazna oduzimanja dijela plaće u iznosu od 500,00 kn (petsto kuna) Upozorenje o mogućnosti otkaza ili mjere obveznog liječenja pri ponovnom kršenju zabrane Kazna oduzimanja dijela plaće u iznosu od 500,00 kn (petsto kuna) Mjere otkaza Mjere otkaza

7 (petsto kuna) privremeno udaljavanje s radnog mjesta na 3 mjeseca (neplaćeni dopust) privremeno udaljavanje s radnog mjesta na 6 mjeseci (neplaćeni dopust) Članak 25. Izrečene mjere se unose u dosje radnika, a izriče ih Općinski načelnik na temelju Zapisnika o ispitivanju na prisutnost alkohola (prilog 2. Pravilnika),a prema postupku koji je propisan za izvanredno otkazivanje ugovora o radu. Izrečena mjera pisane opomene pri utvrđenom pripitom stanju (u tabeli: stupanj alkoholiziranosti - točka 1., I prekršaj) ima učinak u trajanju od jedne (1 god.) godine, nakon čega njen učinak prestaje. Ako radnik počini ili bude zatečen u novom prekršaju u razdoblju od izricanja mjere iz stavka 2. ovog članka, do roka njenog učinka, mjera se pisano unosi u dosje radnika trajno. Na testiranje alkoholiziranosti može biti pozvan i radnik koji se nalazi u postupku liječenja, odvikavanja i rehabilitacije od ovisnosti u odgovarajućoj ustanovi. Članak 26. Radnika za kojeg je provjerom utvrđeno da je pod utjecajem alkohola odgovorna osoba privremeno udaljuje s mjesta rada i organizira prijevoz alkoholiziranog radnika do mjesta stanovanja. Odgovorna ovlaštena osoba Poslodavca treba radniku, kojeg udaljuje s radnog mjesta, ponuditi siguran prijevoz do mjesta stanovanja (na trošak radnika) ili pozvati člana obitelji, a ako radnik to odbije Poslodavac ne snosi krivnju za postupanje radnika nakon što napusti mjesto rada. Konkretno postupanje je sastavni dio zapisnika. Članak 27. Općina Gradac poduzima i preventivne mjere kroz obavještavanje radnika o ovisnosti i njihovom utjecaju na radnu sposobnost putem korištenja odgovarajućeg propagandnog materijala ustanova koje se bave prevencijom ovisnosti organiziranjem razgovora, predavanja i sl. Članak 28. Izmjene i dopune ovog Pravilnika donose se na način kako je i donesen Pravilnik. Poslodavac osigurava da jedan primjerak Pravilnika bude dostupan radnicima.

8 Članak 29. Ovaj Pravilnik stupa na snagu prvog dana od dana objave u Službenom glasniku, službenom glasilu Općine Gradac. KLASA: /17-03/898 URBROJ: /17-03 Gradac, 22. studenog godine OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE GRADAC Matko Burić

9 Prilog 1. Postupovnik za testiranje na prisutnost alkohola u organizmu na radnom mjestu Općina Gradac Ovim Postupovnikom za testiranje na prisutnost alkohola u organizmu na radnom mjestu u Općini Gradac, Stjepana Radića 3, 21330, Gradac propisuje se način utvrđivanja prisutnosti alkohola u tijelu, krvi ili drugim tjelesnim tekućinama (u daljnjem tekstu: testiranje) za vrijeme rada na mjestima rada u vrijeme rada. Članak 1. Pod pojmom alkohola smatra se bilo koja vrsta alkoholnog pića. Stanjem pod utjecajem alkohola smatra se stanje pri kojem izmjerena vrijednost alkohola u izdahnutom zraku iznosi više od 0,0 mg/l, odnosno više od 0,0 g/kg težine u krvi. Članak 2. Testiranje alkoholiziranosti obavlja se kao redovna dnevna preventivna aktivnost u nenajavljeno vrijeme na mjestima rada i na privremenim radilištima u vrijeme koje prema vlastitoj procjeni odredi ovlaštena osoba. Izvanredno testiranje alkoholiziranosti obavlja se prema potrebi kada je ovlaštena osoba zatekla radnika da konzumira alkoholna pića ili se po ponašanju radnika može zaključiti da je konzumirao alkoholna pića. Naročita se pažnja posvećuje sprječavanju dolaska radnika na posao u alkoholiziranom stanju i testiranju alkoholiziranosti prije ili na početku rada. Testiranje alkoholiziranosti obavezno se obavlja u slučaju nastanka ozljede na radu. Članak 3. Svi radnici Općine Gradac koji su u radnom odnosu kao i druge osobe koje po bilo kojoj osnovi rade u prostorijama i prostorima Općine podložni su testiranju. Članak 4. Za testiranje alkoholiziranosti radnika koristi se DRÄGER koji mora biti umjeren sukladno propisima. Za korištenje, čuvanje i umjeravanje instrumenta ovlastit će se stručna osoba. Članak 5. Ovlaštene osobe za testiranje alkoholiziranosti su osposobljeni ovlaštenici poslodavca. Ovlaštene osobe za testiranje alkoholiziranosti moraju biti posebno obučene za rukovanje instrumentom koji se koristi u provjeri. Osim ovlaštene osobe u testiranju sudjeluje i svjedok koga odabere ovlaštena osoba koji svojim potpisom ovjerava postupak i rezultate provjere.

10 Članak 6. U svakom slučaju iz članka 2. ovog Postupovnika postupak testiranja alkoholiziranosti provodi se samo uz pristanak radnika. U slučaju da radnik odbije pristupiti testiranju, prema odredbama članka 59. Zakona o zaštiti na radu smatra se da je radnik pod utjecajem alkohola. Samo testiranje provodi se u zatvorenom prostoru ili automobilu vodeći računa o mogućoj povredi dostojanstva radnika. Članak 7. O tijeku testiranja sastavlja se pisani dokument u formi Zapisnika o testiranju alkoholiziranosti koji sadrži podatke o ispitaniku, izjavu o pristanku ili odbijanju testiranja i konzumaciji alkoholnih pića, instrumentu kojim se obavlja testiranje i okolnostima koje mogu utjecati na testiranje i rezultat testiranja alkoholiziranosti. Po završetku testiranja odgovorna ovlaštena osoba ispitaniku priopćava rezultat testiranja i u slučaju utvrđene alkoholiziranosti upozorava ga se da je time počinio povredu radne dužnosti i da će sukladno tome biti privremeno udaljen sa rada i da će protiv njega biti poduzete odgovarajuće disciplinske mjere. Potom se pristupa konfirmaciji rezultata testiranja potpisom Zapisnika od strane odgovorne ovlaštene osobe, prisutnog svjedoka i ispitanika. U slučaju odbijanja testiranja ili negiranja rezultata testiranja te odbijanja potpisa na Zapisniku o testiranju upisuju se utvrđene činjenice, potpisuju ga ovlaštena odgovorna osoba i svjedok i poduzimaju propisane mjere prema ispitaniku. Sam nedostatak potpisa radnika ne utječe na vjerodostojnost dokaza o alkoholiziranosti. Na testiranje alkoholiziranosti može biti pozvan i radnik koji se nalazi u postupku liječenja, odvikavanja i rehabilitacije od ovisnosti u odgovarajućoj ustanovi.

11 Prilog 2. ZAPISNIK O ISPITIVANJU ALKOHOLIZIRANOSTI Ispitivanje je obavljeno na temelju odredaba članka 59. Zakona o zaštiti na radu (NN 71/14.) i Pravilnika o provedbi mjera zabrane zloupotrebe alkoholnih pića u Općini Gradac Ime i prezime ispitanika: Mjesto ispitivanja: Datum i vrijeme ispitivanja: 20 u sati. Radnik je upozoren na odredbe članka 59. Zakona o zaštiti na radu prema kojem će se, ako odbije provjeru, smatrati da je pod utjecajem alkohola. Radnik je: PRISTUPIO PROVJERI- ODBIO PRISTUPITI PROVJERI. Prema izjavi radnika, radnik PRIJERADA ZA VRIJEME RADA, JE UZIMAO NIJE UZIMAO alkoholna pića koja, vrijeme uzimanja sati, u količini ili drugo Ispitanik JE NIJE zatečen u konzumaciji alkohola, te je provjera obavljena 15 minuta nakon konzumacije. Ispitanik JE PUŠAČ NIJE PUŠAČ, pušio je prije sati minuta, ZATEČEN DA PUŠI, te je provjera obavljena 10 minuta nakon pušenja. Dane su upute o upotrebi alkometra DRÄGER oznake, koji je upotrijebljen u. sati. Uvidom u alkometar utvrđena je količina alkohola od. g/kg, te se utvrđuje da ispitanik JE - NIJE pod utjecajem alkohola. Ispitanik PORIČE NE PORIČE da je pod utjecajem alkohola, te PRIHVAĆA NE PRIHVAĆA rezultat ispitivanja alkoholiziranosti.

12 Ispitaniku je priopćeno da JE- NIJE počinio povredu radne obaveze, te da će zbog povrede biti poduzete mjere sukladno odredbama Zakona o radu, Pravilnika o radu. i Pravilnika o testiranju na alkohol, droge i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu Općine Gradac. Radniku, koji se udaljuje s radnog mjesta: PONUĐEN JE SIGURAN PRIJEVOZ OD POSLODAVCA do mjesta stanovanja (na trošak radnika); Radnik JE ODBIO JEPRIHVATIO siguran prijevoz od poslodavca do mjesta stanovanja (na trošak radnika); POZVAN ČLAN OBITELJI; Radnik JE ODBIO JE PRIHVATIO pozivanje člana obitelji. Napomena: U, 20. godine. Potpis ispitanika: Svjedok: Ispitivanje obavio:

13 REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA GRADAC OPĆINSKI NAČELNIK KLASA: /17-03/906 URBROJ: /17-03 Gradac, 27. studenog godine Na temelju članka 26. Zakona o radu ( Narodne Novine broj 93/14), članka 4. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj ( regionalnoj ) samoupravi ( Narodne Novine broj 86/08, 61/11) i članka 45. Statuta Općine Gradac ( Službeni glasnik broj 79/09, 01/13, 02/13), općinski načelnik Općine Gradac dana 27. studenog godine donosi PRAVILNIK o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu Članak 1. U Pravilniku o radu ( Službeni glasnik broj 10/16, 18/17) članak 44. mijenja se i glasi:» Ako nije organiziran međumjesni javni prijevoz, koji omogućava zaposleniku redovit dolazak na posao i odlazak s posla, zaposlenik ima pravo na naknadu troškova prijevoza koja se utvrđuje u visini cijene karte međumjesnog javnog prijevoza za istu udaljenost na tom području. Naknada iz stavka 1. ovog članka isplaćuje se sukladno evidenciji o prisutnosti zaposlenika na radu, a najviše do 1.000,00 kn mjesečno. «Članak 2. Sve ostale odredbe Pravilnika o radu ostaju na snazi neizmijenjene. Članak 3. Ove izmjene i dopune Pravilnika stupaju na snagu osmog dana od dana objave u Službenom glasniku, službenom glasilu Općine Gradac OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE GRADAC Matko Burić

14 REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA OPĆINA GRADAC OPĆINSKI NAČELNIK KLASA: /17-03/905 URBROJ: /17-03 Gradac, 27. studenog godine Na temelju članka 45. Statuta Općine Gradac ( Službeni glasnik broj 79/09, 01/13, 02/13) i sukladno Pravilniku o porezu na dohodak ( Narodne novine broj 01/2017) općinski načelnik Općine Gradac dana 27. studenog godine donosi ODLUKU o kriteriju isplate LOKO-vožnje Članak 1. Ovom Odlukom utvrđuju se kriteriji za isplatu naknade za korištenje privatnog vozila u službene svrhe (loko vožnje) s obzirom da Općina Gradac ne posjeduje službeno vozilo. Članak 2. Odobrava se korištenje osobnog automobila zaposlenicima Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gradac kao i zaposlenicima Vlastitog pogona Općine Gradac u službene svrhe. Članak 3. Naknada za korištenje privatnog automobila u službene svrhe iznosi 2,00 kune po prijeđenom kilometru, a isplatiti će se na temelju ispunjenog obrazaca za loko vožnju. Naknada za korištenje privatnog automobila u službene svrhe može se mjesečno odobriti maksimalno do 1.000,00 kn. Članak 4. Ovaj Odluka stupa na snagu prvog dana od dana objave u Službenom glasniku, službenom glasilu Općine Gradac. OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE GRADAC Matko Burić

15

SVEUCILISTE U ZAGREBU PRIRODOSLOVNO - MATEMATICKI FAKULTET ZAGREB, Horvatovac 102a OIB: 'liil(01) ll fax (01) e-ma

SVEUCILISTE U ZAGREBU PRIRODOSLOVNO - MATEMATICKI FAKULTET ZAGREB, Horvatovac 102a OIB: 'liil(01) ll fax (01) e-ma SVEUCILISTE U ZAGREBU PRIRODOSLOVNO - MATEMATICKI FAKULTET 10 000 ZAGREB, Horvatovac 102a OIB: 28163265527 'liil(01) 46 06 0ll fax (01) 46 06 013 e-mail dekanat@dekanat.pm hr KLASA: 003-05/19-01/16 URBROJ:

Више

Microsoft Word - Pravilnik o zaštiti na radu

Microsoft Word - Pravilnik o zaštiti na radu NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA PRAVILNIK O ZAŠTITI NA RADU Pravilnik o zaštiti na radu stranica 2 Pravilnik o zaštiti na radu SADRŽAJ I. UVODNE ODREDBE 3 II. ORGANIZACIJA UREĐIVANJA

Више

KINEZIOLOŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU PRAVILNIK 0 ZAŠTITI NA RADU Zagreb, siječanj 2017.

KINEZIOLOŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU PRAVILNIK 0 ZAŠTITI NA RADU Zagreb, siječanj 2017. KINEZIOLOŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU PRAVILNIK 0 ZAŠTITI NA RADU Zagreb, siječanj 2017. Na temelju članka 63. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (N.N. 123.03., 198 /03., 105./04.,

Више

Na temelju odredbe članka 17. Zakona o zaštiti na radu ("Narodne novine" br. 71/14. ), a u svezi članka 26. i 39. Statuta Zavoda za hitnu medicinu Kop

Na temelju odredbe članka 17. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine br. 71/14. ), a u svezi članka 26. i 39. Statuta Zavoda za hitnu medicinu Kop Na temelju odredbe članka 17. Zakona o zaštiti na radu ("Narodne novine" br. 71/14. ), a u svezi članka 26. i 39. Statuta Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, (URBROJ: 2137-89-13-1250)

Више

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA S L U Ž B E N I G L A S N I K SLUŽBENO GLASILO OPĆINE GRADAC GODINA XXVI Gradac, 24. travnja 2019. BROJ: 08/19 S A D R Ž A J 1. Odluka kojom se utvrđuje da nije potrebno provesti

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

(Microsoft Word - Zakon o za\232titi na radu.docx)

(Microsoft Word - Zakon o za\232titi na radu.docx) I. OPĆE ODREDBE Članak 1. (1) Svrha ovoga Zakona je uvođenje mjera za poticanje unapređivanja sigurnosti i zdravlja radnika na radu, sprječavanje ozljeda na radu, profesionalnih bolesti, drugih bolesti

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl ISSN 1849-4005 GODINA 1/16 25. siječnja 2016. BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju službenika za informiranje...2 GRADONAČELNIK KLASA: 119-01/16-01/1 URBROJ: 2182/10-02-16-1 Knin, 15. siječnja

Више

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl

KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposl KRAPINSKO-ZAGORSKA ZUPANIJA Gimnazija Antuno Gustava Matosa Zabok Uvjeti postavanja Gimnazije Antuna Gustava Matosa kao posrednika za povremeno zaposljavanje ucenika 1) Gimnazija Antuna Gustava Matosa

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c,

Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c, Temeljem odredbe članka 19. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14.) i članka 68. Statuta Dječjeg vrtića Sopot Zagreb, Viktora Kovačića 18c, po prethodnom savjetovanju s sindikalnim povjerenikom,

Више

(Microsoft Word - Tuma\350enja \350lanka 59. po stavcima doc)

(Microsoft Word - Tuma\350enja \350lanka 59. po stavcima doc) Tumačenja odredbi članka 59. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike Općenito Tumačenje br. 1/59 od 11. listopada 2012. (mjesto i adresa stanovanja) Pod mjestom stanovanja podrazumijeva

Више

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA

Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA Narodne novine, broj 70/10. i 93/14.) Napomena: Primjenjuje se u dijelu u kojem nije u suprotnosti sa Zakonom o radu (NN 93/14.) PRAVILNIK O POSLOVIMA NA KOJIMA RADNIK MOŽE RADITI SAMO NAKON PRETHODNOG

Више

6-10

6-10 SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE PODGORAČ Godina: XVI Podgorač, 28. rujna 2010. Broj 6. S A D R Ž A J Stranica AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA 34. Operativni plan zimske službe za 2010. / 2011. godinu

Више

NkOsijek_Pravilnik_polugodišnje_ulaznice_18_19

NkOsijek_Pravilnik_polugodišnje_ulaznice_18_19 Uprava NK Osijek s.d.d. dana 25. siječnja 2019. godine donosi: PRAVILNIK O OPĆIM UVJETIMA KUPOVINE I KORIŠTENJA POLUGODIŠNJIH ULAZNICA - PRETPLATA NK OSIJEK s.d.d. ZA NATJECATELJSKU SEZONU 2018./2019.

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

Tvrtka prijatelj zdravlja Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats

Tvrtka prijatelj zdravlja   Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats Tvrtka prijatelj zdravlja www.strukturnifondovi.hr Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvatski zavod za javno zdravstvo / Ukupan iznos projekta:

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09) и члана 39. став 1. тачка 1) Статута, школски одбор Основне школе 1.300 каплара

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc Klasa: 550-01/14-01/05 Urbroj: 2125-03/03-14-03 Senja na 34. kolegiju, održanom 5. veljače 2014. godine, razmatrao je Prijedlog Socijalnog programa Grada Senja za 2014. godinu, te donio, slijedeći Prihvaća

Више

ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenju

ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenju ODLUKA O TROŠKOVIMA U POSTUPCIMA ARBITRAŽE * I. OPĆE ODREDBE Članak 1. Ovom odlukom utvrđuju se pravila o troškovima u postupcima na koje se primjenjuje Pravilnik o arbitraži pred Stalnim arbitražnim sudištem

Више

OSNOVNA ŠKOLA SILVIJA STRAHIMIRA KRANJCEVICA

OSNOVNA ŠKOLA SILVIJA STRAHIMIRA KRANJCEVICA OSNOVNA ŠKOLA SILVIJA STRAHIMIRA KRANJČEVIĆA ZAGREB, BOGIŠIĆEVA 13 PRAVILNIK O POSTUPKU I MJERAMA ZA ZAŠTITU DOSTOJANSTVA RADNIKA OSNOVNE ŠKOLE SILVIJA STRAHIMIRA KRANJČEVIĆA Zagreb, travanj 2015. Temeljem

Више

Na temelju članka 45. stavka 5. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/14, 118/14 i 154/14), ministar nadležan za rad uz suglasnost minis

Na temelju članka 45. stavka 5. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/14, 118/14 i 154/14), ministar nadležan za rad uz suglasnost minis Na temelju članka 45. stavka 5. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/14, 118/14 i 154/14), ministar nadležan za rad uz suglasnost ministra nadležnog za zdravlje donosi PRAVILNIK O ISPITIVANJU

Више

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11)

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11) Službeni glasnik SLUŽBENO GLASILO OPĆINE NOVA BUKOVICA VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA GODINA: XVI NOVA BUKOVICA, 06. studeni 2009. BROJ: 11 S A D R Ž A J AKT STRANICA AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA 109. Odluka

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

22C

22C VELEUČILIŠTE U POŽEGI PRAVILNIK O ANKETIRANJU U SVRHU VREDNOVANJA NASTAVNIKA I KOLEGIJA OD STRANE STUDENATA NA VELEUČILIŠTU U POŽEGI Požega, 2017. Na temelju čl. 101. Statuta Veleučilišta u Požegi, STRUČNO

Више

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte

Pravilnik o načinu i uvjetima sprječavanja i suzbijanja zlouporaba i prijevara u pružanju usluga elektroničke pošte HRVATSKA AGENCIJA ZA POŠTU I ELEKTRONIČKE KOMUNIKACIJE Temeljem članka 12. stavka 1. i članka 107. stavka 12. Zakona o elektroničkim komunikacijama (»Narodne novine«br. 73/08), Vijeće Hrvatske agencije

Више

Vižinada-Visinada, 22. veljače ISSN SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VIŽINADA - VISINADA Godina VI, Broj: 1/2013. IZDAVAČ: Općina Vižinada-Visin

Vižinada-Visinada, 22. veljače ISSN SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VIŽINADA - VISINADA Godina VI, Broj: 1/2013. IZDAVAČ: Općina Vižinada-Visin Vižinada-Visinada, 22. veljače 2013. ISSN 1846-7172 SLUŽBENE NOVINE OPĆINE VIŽINADA - VISINADA Godina VI, Broj:. IZDAVAČ: Općina Vižinada-Visinada UREDNIŠTVO: Vižinada 18a, Vižinada-Visinada ODGOVORNI

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE 2679 Na temelju članka 91. stavka 7. i članka 91. b stavka 4. Zakona o sigurnosti i interoperabilnosti žel

MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE 2679 Na temelju članka 91. stavka 7. i članka 91. b stavka 4. Zakona o sigurnosti i interoperabilnosti žel MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE 2679 Na temelju članka 91. stavka 7. i članka 91. b stavka 4. Zakona o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava (»Narodne novine«, broj 82/13, 18/15

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka

RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog ka RADNA VERZIJA Na osnovu člana 15. i člana 16. stav 1. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 7/10) i člana 36. stav (3) alineja prva

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/01-02-17-2 Zlatar, 30.05.2017. GRADSKO VIJEĆE GRADA ZLATARA Predmet: Donošenje Odluke o porezima

Више

Page 1 of 5 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o dopuni Pravilnika o sadržaju i obliku obrazaca na kojima se podnose podnesci u izvansudskom postupku i postupku stečaja potrošača MINISTARSTVO PRAVOSUĐA 22

Више

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka 31012015 1 UVOD Pravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Ustanova za zdravstvenu njegu Ćorluka, Mesnička 32, 10000

Више

12/17 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ ISSN SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ Godina III/2017. broj:12 Vojnić, 28. srpanj

12/17 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ ISSN SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ Godina III/2017. broj:12 Vojnić, 28. srpanj ISSN 1849-6806 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VOJNIĆ Godina III/2017. broj:12 Vojnić, 28. srpanj 2017. 1 S A D R Ž A J I. OPĆINSKI NAČELNIK 1. Odluka o provođenju vježbe civilne zaštite u 2017.g...3 2. Odluka

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa u nastavku podsjećamo na odredbe

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE 2182 Na temelju članka 11. stavka 7. Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, br. 82/13. i 148/13.), ministar poljoprivred

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE 2182 Na temelju članka 11. stavka 7. Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, br. 82/13. i 148/13.), ministar poljoprivred MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE 2182 Na temelju članka 11. stavka 7. Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, br. 82/13. i 148/13.), ministar poljoprivrede donosi PRAVILNIK O MJERAMA ZA SUZBIJANJE I ISKORJENJIVANJE

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA KLASA: 400-05/17-01/01 Temeljem članka 110. Zakona o proračunu (NN RH, br. 87/08, 136/12 i 15/15), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN RH, br. 19/13 pročišćeni tekst),

Више

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propis

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi (Sl. list RCG, broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi (Sl. list RCG - opštinski propis Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propisi", broj 15/04), Skupština opštine Herceg- Novi, na

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Microsoft Word - Sn05.docx

Microsoft Word - Sn05.docx ISSN 1849-2398 Bakar, 11. siječnja 2016. Broj: 01/2016 Godina: 2016. SLUŽBENE NOVINE GRADA BAKRA Izdavač: Grad Bakar Uredništvo: Primorje 39, 51222 Bakar Glavni i odgovorni urednik: Tomislav Klarić Izlazi:

Више

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,

PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, PRIJEDLOG!!! Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (»Narodne novine«broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 proč. tekst i 137/15 ispr.),

Више

Tumačenja odredbi članka 59. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike po stavcima Općenito Tumačenje br. 1/59 od 11. listopada (

Tumačenja odredbi članka 59. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike po stavcima Općenito Tumačenje br. 1/59 od 11. listopada ( Tumačenja odredbi članka 59. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike po stavcima Općenito Tumačenje br. 1/59 od 11. listopada 2012. (mjesto i adresa stanovanja) Pod mjestom stanovanja

Више

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu Krajem prošlog mjeseca, odnosno s danom 22. listopada 2010. na snagu je stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom

Више

1.pdf

1.pdf Na temelju čl. 10. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА На основу члана 16 Закона о заштити узбуњивача ( Сл. Гласник РС, бр. 128/2014) (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и другим

Више

21-Prijedlog izmj. i dop. Pravilnika Kabineta

21-Prijedlog izmj. i dop. Pravilnika Kabineta REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Kabinet župana Pula, Flanatička 29, p.p. 198 tel.052/372-101, fax: 052/372-104 KLASA: 023-01/13-01/44 URBROJ: 2163/1-02/6-14-3 Pula, 23. siječnja 2014. ŽUPANU ISTARSKE

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVII BROJ 6 PIĆAN, 16. PROSINCA 2015. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI VIJEĆA Stranica 1. Odluka o donošenju Dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pićan. 2 AKTI

Више

Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površin

Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površin Prilog I. I. PONUDBENI LIST 1. NAZIV I SJEDIŠTE NARUČITELJA: GRAD RIJEKA GRAD RIJEKA, KORZO 16, Rijeka Predmet nabave Uređenje lokacije-zelene površine za kućne ljubimce Evidencijski broj nabave: 02-04-14/2016

Више

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/ БОСНА И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Младена Маглова 2, 76100 Брчко дистрикт БиХ, телефон и факс: 049/215-516 БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА

Више

I-D PPUO Podstrana

I-D PPUO Podstrana SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE PODSTRANA Godina XXV Podstrana, 1. ožujka 2019. Broj 4/2019. OPĆINSKI NAČELNIK Na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O OPIS POSLOVA I MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit Obavlja jednostavne upravne i druge stručne poslove za fizičke i pravne

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/15-04/81-61 URBROJ: 2170/01-15-00-15-84 Rijeka, 30.11. 2015. Gradonačelnik je 30.studenog 2015. godine

Више

Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj.

Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj. Nalazi Inspektorata rada u području zaštite na radu Goran Beroš, dipl. ing. stroj. Područje djelovanja - nadzor primjene propisa o zaštiti na radu Inspektori rada u području zaštite na radu nadzirali su

Више

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD NA SIGURAN NAČIN - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA OVLAŠTENIKA POSLODAVCA ZA ZAŠTITU NA RADU -

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD NA SIGURAN NAČIN - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA OVLAŠTENIKA POSLODAVCA ZA ZAŠTITU NA RADU - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD NA SIGURAN NAČIN - PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA OVLAŠTENIKA POSLODAVCA ZA ZAŠTITU NA RADU - 1. SUSTAV i ORGANIZACIJA ZAŠTITE NA RADU Zaštita na radu je skup svih propisanih mjera

Више

glava

glava Klasa: 022-03/13-01/87 Urbroj: 50301-05/25-13-3 Zagreb, 11. travnja 2013. PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA Predmet: Prijedlog zakona o informiranju potrošača o hrani, s Konačnim prijedlogom zakona Na temelju

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

"Službeni glasnik RS", br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika

Službeni glasnik RS, br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika "Službeni glasnik RS", br. 62/2006, 63/2006 Ustava Republike Srbije, donosim U K A Z o proglašenju Zakona o platama državnih službenika i nameštenika Proglašava se Zakon o platama državnih službenika i

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol 2 51521 Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u određenu svrhu Poštovani, na službenim web stranicama

Више

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad

Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Tretman: Centar za prevenciju i vanbolničko liječenje ovisnosti o drogama Grada Poreča Provoditelj: Centar za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč-Parenzo Godina provedbe: 2018 Kratki opis programa

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/17-03/35 URBROJ: 2170/01-01-00-17-1

Више

Microsoft Word - Posebne mere i ovlascenja

Microsoft Word - Posebne mere i ovlascenja 1. а) се креће возилом брзином која је од 51 km/h до 70 km/h већа од дозвољене на путу у насељу, б) управља возилом под дејством алкохола, в) управља возилом за које је при контроли саобраћаја утврђено

Више

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja o zaštiti pojedinaca u vezi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na temelju Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju

Више

(Microsoft Word - Uputa o provedbi Odluke o kriterijima i na\350inu finaciranja tro\232kova prijevoza redovitim u\350enicima srednjih \232ko)

(Microsoft Word - Uputa o provedbi Odluke o kriterijima i na\350inu finaciranja tro\232kova prijevoza redovitim u\350enicima srednjih \232ko) UPUTA O NAČINU PROVOĐENJA ODLUKE O KRITERIJIMA I NAČINU FINANCIRANJA TROŠKOVA PRIJEVOZA REDOVITIH UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA U RAZDOBLJU RUJAN PROSINAC 2014. GODINE Vlada Republike Hrvatske je na sjednici

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: HPB

ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: HPB ŽUPANIJA SPLITSKO DALMATINSKA službeno glasilo Grada MAKARSKE Godišnja pretplata 400,00 kuna doznačuje se na Žiro račun broj: 2390001-1824900000 - HPB d.d. Zagreb GODINA XXIV Broj 11 Makarska, 21. lipnja

Више

Microsoft Word - Maran_transparency_2012

Microsoft Word - Maran_transparency_2012 Revizorska tvrtka MARAN d.o.o. Josipa Jovića 51 21000 Split Tel/fax:021/374-294 OIB:67202619578 IZVJEŠĆE O TRANSPARENTNOSTI ZA 2012. GODINU Split, ožujak 2013. godine SADRŽAJ Uvod 1 Pravno ustrojstvo,

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A

R E P U B L I K A   H R V A T S K A Na temelju članka 26. stavka 1. i članka 27. Zakona o koncesijama ( Narodne novine br. 143/12), članka 12. stavka 1. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00,

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada R

Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 29/09, 11/10 i 5/13 i Službene novine Grada R Na temelju članka 4. stavka 3. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 29/09, 11/10 i 5/13 i "Službene novine Grada Rijeke" broj 7/14) i članka 10. i 11. Odluke o grbu

Више

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19 Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19/13) i članka 32. Statuta općine Oprisavci ( Službeni

Више

Pliva_Teva_template_2018

Pliva_Teva_template_2018 Zaštita na radu IZMJENE ZAKONODAVSTVA Viđenje poslodavca Krešimir Harapin, dipl. ing. stroj., travanj 2019. SADRŽAJ Zakon o zaštiti na radu izmjene i dopune (N.N., br. 94/18.) Pravilnik o zaštiti radnika

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Na temelju članka 20. Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (»Narodne novine«br. 80/08, 121/10, 25/12, 118/12 i 153/13) i članka 21.

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog

Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela ( Službeni glasnik RS, broj 32/13), u članu 2.

Више