Bilten oktobar, novembar, decembar

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Bilten oktobar, novembar, decembar"

Транскрипт

1 Oktobar/Novembar/Decembar 2012 Broj 4/Strana 1 OTVORENA JE PRVA RODITELJSKA KUĆA U NIŠU Na inicijativu -a, godine, otvorena je prva Roditeljska kuća u Nišu. Posle dve kuće u Beogradu, i jedne u Novom Sadu, ovo je četvrta Roditeljska kuća namenjena smeštaju dece koja se leče od malignihg oboljenja i njihovih porodica. Objekat, u koji će moći da se smesti 6 porodica, namenjen je deci koja se leče u dnevnoj bolnici hematoonkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti. Prostor ukupne stambene površine od 260m², u Vizantijskom bulevaru 12, raspolaže sa pet porodičnih soba, radnom sobom, zajedničkim dnevnim boravkom, kuhinjom, tri kupatila, magacinom i kancelarijom za Udruženje. Odlukom uprave Grada Niša, prostor je -u dodeljen na korišćenje na period od deset godinа, tokom kojih će grad sve vreme biti od svesrdne pomoći pokrivajući troškove zakupa, struje i komunalija. Svojim prisustvom na otvaranju, sam događaj su uveličali dragi prijatelji i najveći donatori, Tanja i Piter Leathwood, predstavnici uprave grada Niša, brojni drugi donatori, prijatelji i mediji, o čemu se detaljnije možete informisati u specijanom broju našeg biltena Bilten Roditeljska Kuća Niš Roditeljska-Kuća-Niš.pdf Važne informacije Svakoga dana jedno dete oboli od raka u Srbiji Svake nedelje jedno dete umre od raka u Srbiji Više od 400 dece se godišnje leči od raka u Srbiji Na sreću, procenat izlečenja je velik, njih 60% se uspešno izleči Najčešće maligno oboljenje kod dece je akutna leukemija, gde je procenat izlečenja najveći, a terapija traje 105 nedelja Sadržaj Otvorena je prva Roditeljska kuća u Nišu Edukacija medicinskog osoblja Promocija knjie Svaki trenutak je važan -ove nove publikacije Opremanja hematoonkološkog odeljenja Psihosocijalni projekat Vreme je za šoljicu tazgovora Edukacija novih volontera 5 Koncert u restoranu Frida 5 Donacija četiri kompjutera 5 Donirana dva grejača za transfuziju krvi Nurdor na Dečjem sajmu i na Dečijoj nedelji 6 Akcija u Immo centru 6 Novogodišnje aktivnosti 7 Poklon paketi za roditelje 7 Novogodišnji humanitarni koncert 8 Knjige za naše mališane 8 Humanitarna akcija Vaterpolo kluba Beograd 8 Akcija u Mercator cetrima 9 Nurdor na štandu Tamare Kusovac AIESEC volonteri u druženju sa mališanima u Roditeljskim kućama 9 9 Zahvaljujemo se... 10

2 Broj 3/Strana 2 EDUKACIJA MEDICINSKOG OSOBLJA NA HEMATOONKOLOŠKIM ODELJENJIMA U organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka uspešno je završen projekat Edukacija medicinskog osoblja namenjen medicinskom osoblju i zdravstvenim tehničarima sa svih pet pedijatrijskih hematoonkoloških odeljenja u Srbiji. Nurdor je program realizovao u saradnji sa Srpskom asocijacijom za psihoonkologiju, u okviru projekta Briga po meri dece sa temom Teorijska znanja i praktične veštine u adekvatnoj komunikaciji sa decom različitog uzrasta i njihovim porodicama. Edukaciju je sproveo stručni tim psihologa: mr sci Tamara Klikovac, spec.med. psihologije Slađana Veličković, mr sci. Tatjana Kisić i Vukašin Čobeljić. Program je realizovan na svih pet pedijatrijskih hematoonkoloških odeljenja u Srbiji: na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta dr Vukan Čupić, Univerzitetskoj dečjoj klinici i Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu i Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Glavna ideja programa bila je kontinuirana i sistematska edukacija medicinskog osoblja, poboljšanje razumevanja i adekvatnog reagovanja na psihološke i druge potrebe obolele dece, mladih i njihovih porodica kao i upoznavanje sa temama vezanim za burn-out sindrom, funkcionalnim i disfunkcionalnim timskim radom i mobingom. Dve glavne teme seminara bile su: Komunikacija i modeli iz prakse i Burn-out sindrom, komunikacija unutar timova i mobing koje su bile obrađene kroz teroijski i praktičan deo edukacije. Program je besplatan za sve učesnike, medicinske sestre, zdravstvene tehničare i saradnike i akreditovan je sa 4 boda. "Ogroman je napor kompletnog medicinskog osoblja da se izbori sa svim problemima, preprekama i sa njima samima. Zbog toga mislim da je ova vrlo značajna i preko potrebna. Zajedničkim trudom i ulaganjem u odnose, pružanjem pomoći i davanjem odgovora i na njihova pitanja i dileme mi, u stvari, činimo dobro svima - i medicinskom osoblju i deci koja se leče i nama roditeljima jer od zdrave međusobne komunikacije bliži smo zajedničkom uspehu i našem zajedničkom cilju - a to je izlečenje svakog deteta!", istakla je Joland Korora iz UO Nurdor-a.

3 Broj 4/Strana 3 PROMOCIJA PRVE KNJIGE IZ OBLASTI PSIHOONKOLOGIJE DORELA SKARPONI SVAKI TRENUTAK JE VAŽAN Knjiga Svaki trenutak je važan, autora Dorele Skarponi, imala je svoju promociju na 57. Međunarodnom sajmu knjiga Beogradskog sajma i predstavlja jedinstvenu je zbirku radova iz oblasti pedijatrijske psihoonkologije, namenjena lekarima koji se bave pedijatrijskom onkologijom, medicinskim sestrama, nastavnicima, vaspitačima, roditeljima, kao i široj čitalačkoj javnosti koju interesuju složeni fizički, psihološki, socijalni, duhovni i, nadasve, egzistencijalni problemi obolele dece i njihovih porodica kada se nađu na putu teške ljudske drame koju izaziva maligna bolest. Knjiga je nastala iz neophodnosti da se izađe u susret brojnim zahtevima i potrebama dece i roditelja, putem različitih vidova podrške, a koje su potvrđene kliničkim iskustvom i istraživanjima. Imali smo želju da razgovaramo sa onima koji imaju potrebu da budu shvaćeni, da bismo im ponudili odgovore koji bi dali smisao onome što im se dešava, kaže Dorela Skarponi. Objava ove knjige, kao i intenzivan rad nas roditelja i psihologa učiniće da poraste svest o važnosti uloge psihologa prilikom lečenja obolele dece. Trenutno u Srbiji postoji samo jedno dečije hematoonkološko odeljenje koje ima psihologa puno radno vreme., rekao je Todor Mančić, predsednik -a. Prevod knjige volonterska je aktivnost nastavnika i studenatkinja master studija generacije 2012/2013. Katedre za italijanski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na čelu sa profesorkom Julijanom Vučo i doktorantkinjom, lektorkom Jelenom Drljević. OVI NOVI PRIRUČNICI je na ovogodišnjem 57. Međunarodnom sajmu knjiga Beogradskog sajma, pored promocije prve knjige iz oblasti psihoonkologije Svaki trenutak je važan Dorele Skarponi, predstavio i svoje publikacije namenjene porodicama dece obolele od raka, Prava iz socijalne zaštite socijalnog radnika Milijane Matorčević, Priručnik za medicinsko osoblje grupe autora psihologa: Tamare Klikovac, Slađane Veličković, Tatjane Kisić i Vukašina Čobeljića, namenjenog medicinskom osoblju pedijatrijskih hematoonkoloških odeljenja i Priručnik za volontere, nastao u saradnji sa psiholozima i vaspitačima sa hematoonkoloških odeljenja.

4 Broj4/Strana 4 OPREMANJE HEMATOONKOLOŠKOG ODELJENJA UNIVERZITETSKE DEČJE KLINIKE U BEOGRADU Zahvaljujući prijateljima iz kompanija BASF i Cincović postavljen je specijalni anti-bakteriološki pod Mastertop 1300 na površini od 280 m² na hematoonkološkom odeljenju Univerzitetske dečje klinike u Beogradu. Ukupna vrednost donacije iznosila je evra. Kompanija BASF Srbija donirala je materijal za podove u vrednosti od evra, a radove, kao donaciju u vrednosti od evra, izvela je firma CINCOVIĆ, koja će dodatno donirati i održavanje podova u narednih pola godine. Nova podna podloga predstavlja visoku zaštitu od svih vrsta organskih i neorganskih zagađivača. Ona će omogućiti optimalne uslove boravka mališana obolelih od raka na bolničkom odeljenju i umanjiti mogućnosti infekcija, koje mogu da dovodu i do smrtnog ishoda bolesti. Pojekat obnove odeljenja, Nurdor je otpočeo nakon uskršnje humanitarne akcije kompanije Art Ival kada je prikupljeno oko evra zahvaljujući kojima su zamenjeni prozori na odeljenju i nabavljen medicinski aspirator. NOVI CIKLUS PSIHOSOCIJALNOG PROJEKTA VREME JE ZA ŠOLJICU RAZGOVORA je 03. decembra godine počeo realizaciju trećeg ciklusa psihosocijalnog projekta Vreme je za šoljicu razgovora. Projekat sprovodimo na četiri hematoonkološka odeljenja u Srbiji - dva beogradska (Institut za onkologiju i radiologiju Srbije i Univerzitetska dečja klinika), kao i na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu i na Dečjoj internoj klinici u Nišu. Projekat smo osmislili u saradnji sa lekarima, psiholozima i medicinskim osobljem dečjih hematoonkoloških odeljenja. Ideja je da kroz niz pažljivo osmišljenih tematskih radionica za porodice - Pitajte lekara, Pitajte psihologa, Pitajte medicinsko osoblje, Nutricionista za Vas, Prava iz socijalne zaštite, Roditelj - roditelju i kreativno-zabavne radionice za decu, kako bismo zajedno pokušali da im olakšamo boravak na klinikama i pomognemo da dobiju odgovore na brojne nedoumice i pitanja koja ih zanimaju. Takođe, želimo da pomognemo roditeljima i deci da sa stručnim osobljem, ali i jedni sa drugima, podele svoje najveće brige i strahove, a mališanima učinimo boravak u bolnici prijatnijim. Za vreme održavanja radionica za roditelje, naši obučeni volonteri se druže sa decom kako bi roditelji bili u mogućnosti da prisustvuju radionicama. Zahvaljujemo se kompaniji CBRE koja je podržala projekat sa donacijom u iznosu od dinara, kao i Okružnim javnim tužilaštvima iz Novog Sada, Niša, Beograda, Kraljeva, Čačka, Paraćina i Sombora.

5 Broj4/Strana 6 5 EDUKACIJA NOVIH VOLONTERA Još jedna uspešna edukacija volontera je završena! U prostorijama Udruženja je, 24.novembra godine, održana je edukacija za nove volontere Nurdora. Šesdeset budućih volontera pažljivo su, kroz veoma zanimljive teme i predavanja iz oblasti medicine i psihologije, upijali su znanje i savete dr Jelene Bokun, psihologa Tamare Klikovac, psihologa Vukašina Čobeljića, Franćeske Testoni iz bolonjskog udruženja AGEOP Ricerca kao i iskustva roditelja i volonteri iz našeg Udruženja. Svima se zahvaljujemo na posvećenom vremenu, trudu i prenesenom znanju! Tokom edukacije, volonterima su predstavljene Mislija i Vizija Nurdora, kratkoročni i dugoročni ciljevi i aktivnosti ali su prenešena i znanja i način funkcionisanja Udruženja. Dragi volonteri radujemo se svakom susretu sa vama! HUMANITARNI KONCERT U RESTORANU CANTINA DE FRIDA i restoran Cantina de Frida organizovali su humanitarni koncert na kojem su pevali Aleksandra Radovic, Vlado Georgiev, Sergej Cetkovic Gitarsi i DJ Munja, dok je goste kroz program večeri proveo voditelj Ivan Ivanović. Ukupan iznos prikupljenih sredstava je dinara, a donacija je namenjena realizaciji projekta Imam jednu želju u okviru kojeg ispunjavamo konkretne želje (igračke, garderoba, sportska oprema, knjige, itd) dece koja se leče na svih pet hematoonkoloških odeljenja u Srbiji. i Frida se zahvaljuju svim gostima, učesnicima i saradnicima što su učestvovali u projektu i pomogli da se prikupi značajna novčana suma koja će, pretvorena u igračke, knjige i ostalo što žele deca, uveseliti njihove bolničke dane. DONACIJA ČETIRI KOMPJUTERA Zahvaljujemo se dragim prijateljima i donatorima, kompaniji Radulović Group, na donaciji četiri kompjutera! Naši mališani i njihovi roditelji nisu krili radost, kada su videli pristigle računare! Svaki od ovih kompjutera uspešno je instaliran u našim Roditeljskim kućama, a mi samo možemo još jednom da kažemo, veliko hvala!

6 Broj4/Strana 6 6 DONIRANA DVA GREJAČA ZA TRANSFUZIJU KRVI Kompanija Brenntag CEE GmbH, u saradnji sa -om, donirala je dva grejača za transfuziju hematoonkološkom odeljenju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u vrednosti od ,00 dinara. S obzirom na to da su deca koja se leče od malignih bolesti pod jakim i invazivnim terapijama, vrednosti krvi su stalno na donjoj granici ili veoma često i ispod dozvoljene granice. Zbog toga deca u toku svog lečenja često primaju transfuziju. Zahvaljujući kompaniji Brenntag i donaciji aparata, mame više ne moraju da budu zadužene za grejanje krvi, rekla je Joland Korora, član Upravnog odbora i odgovorna osoba za podružnicu u Novom Sadu. Hvala, još jednom kompaniji Brenntag CEE GmbH koji su svojom vrednom donacijom pomogli boljem kvalitetu lečenja malih bolesnika. NA DEČIJEM SAJMU Svi koji su za vreme Dečje nedelje bili u Sava centru i na Trgu republike, imali su priliku da vide fenomenalne radove naših mališana. Vredne ruke naših drugara napravile su ukrasne kutije, nakit, oslikana jaja, kao i brojne fantastične radove koje su nacrtala deca sa hematoonkoloških odeljenja. U duhu dečjeg smeha i radosti, naše druženje smo nastavili i na Dečijem sajmu. Zahvaljujući volji i trudu naših volontera, kao i velikim srcima divnih sugrađana, tokom ove dve akcije prikupljeno je , oo dinara i tom prilikom su podržali naš psihosocijalni projekat Vreme je za šoljicu razgovora koji se realizuje na pedijatrijsko hematoonkološkim odeljenjima, kao i u našim Roditeljskim kućama. U OKVIRU SHOPPING DAY SA STILOM U IMMO CENTRU Svi beograđani koji su u periodu od posetili IMMO CENTAR imali su priliku da na Nurdor-ovom štandu odaberu neki artikal iz Nurdorovog novogodišnjeg programa i obradujuju svoje najmilije liciderskim srcima, liciderskim jelkicama, novogodišnjim čestitkama, torbama, lizalicama, privescima, Nurdorovim kalendarima... U okviru šhopping day sa Stilom, sugrađani su kupovinom časopisa, na poklon dobijali Nurdor-ovu čestitku, i tokom ove akcije prikupljeno je dinara koja su namenjena realizaciji trećeg ciklusa našeg psihosocijalnog projekta Vreme je za šoljicu razgovora koji se realizuje na četiri hematoonkološka odeljenja u Srbiji, i u četiri Roditeljske kuće. Hvala našim sugrađanima velikog srca koji su svojom donacijom podržali naš projekat i na taj način pomogli našim mališanima.

7 Broj4/Strana 6 7 NOVOGODIŠNJE AKTIVNOSTI Povodom božićnih i novogodišnjih praznika i ove godine smo uspešno organizovali niz aktivnosti! Zahvaljujući ljudima velikog srca iz Eurobank EFG, ADRA i Organizacije P ri jatelj u n evolji o b e z b e d i l i s m o novogodišnje paketiće za decu koja se leče od m a l i g n i h o b o l j e n j a. Druženje sa deda Mrazom i priliku da dobiju svoj paketić, imala su deca na svih pet hematoonkoloških odeljenja u Srbiji kao i u pet Roditeljskih kuća. Zahvalnost dugujemo i: Fullhouse, Creativa Unlimited, PepsiCo, SP Lasta, Porr, Stylos, Uča, Diners Club International, Algotech, zaposlenima u Japanskoj ambasadi, Mašinoprojektu, Željezari Smederevo, Wizzard, Hill&Knwlton, Gradskoj upravi Niša, Internacionalnom konzorcijumu za solidarnost kao i velikom broju građana koji su kupovinom -ovih novogodišnjih čestitki i kalendara pomogli unapređenje kvaliteta lečenja i života naše dece i njihovih porodica. Naravno, želimo da se, i ovim putem, zahvalimo našim sjajnim volonterima, uz čiju pomoć smo spakovali hiljade novogodišnjih čestitki, pripremili i podelili preko pet stotina paketića mališanima na svih pet hematoonkoloških odeljenja i u pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Na svim ovim brojnim novogodišnjim akcijama od neprocenjivog značaja nam je bio svaki minut doniranog vremena naših volontera, a tokom proteklog meseca ovi divni ljudi poklonili su Udruženju preko 500 sati POKLON PAKETI ZA RODITELJE U RODITELJSKIM KUĆAMA Zahvaljujući AgroInvest Fond-u, obradovali smo naše porodice u Roditeljskim kućama poklon - paketima. Veliki paketi, puni prehrambenih proizvoda (brašno, so, šećer, ulje, kafa, ukusni slatkiši) pronašli su put do naših porodica trenutnih stanara Roditeljskih Kuća. Uvek nas obraduje poznanstvo sa nekim novim, dragim ljudima spremnim da pruže prijateljsku pomoć u u teškim trenucima. Pozdravljamo nove prijatelje iz AgroInvest Fonda i nadamo se lepom i dugom prijateljstvu.

8 Broj4/Strana 8 NOVOGODIŠNJI HUMANITARNI KONCERT ZA NAŠE MALIŠANE Dragi prijatelji, želimo da se zahvalimo svima koji se su u utorak, 11. decembra odazvali pozivu na koncert polaznika MMI Rok akademije, koji su nastupali zajedno sa Bajagom, Đuletom (Van Gogh), Nevernim bebama i Čuturom, a koji je održan na velikoj sceni Ustanove kulture Palilula. Sav prihod od koncerta MMI Rok akademija je namenila nabavci instrumenata za Roditeljske kuće u kojima su smeštena deca obolela od malignih bolesti. Verujemo da ste uživali i da ste, pored opuštanja u dobroj muzici, sa koncerta otišli punog srca, znajući da ste pomogli bolesnim mališanima u Roditeljskim kućama. KNJIGE ZA MALIŠANE U RODITELJSKIM KUĆAMA Starim prijateljima, učenicima i profesorima International school of Belgrade, zahvaljujemo se na još jednoj divnoj akciji koju su pokrenuli, a koja je za cilj imala kupovinu knjiga za naše mališane i njihove roditelje u Roditeljskim kućama. Uz širok osmeh i mnogo pozitivne energije, profesori International school of Belgrade uručili su nam knjige u vrednosti od dinara. Brojne bajke, priče za najmlađe kao i veoma zanimljive enciklopedije, istorijske i naučne knjige pronašlie su put do biblioteka u Roditeljskim kućama. Uz obećanje da ćemo se uskoro ponovo družiti, poželeli smo dragim prijateljima sve najlepše u nastupajućim praznicima. HUMANITARNA AKCIJA VATERPOLO KLUBA BEOGRAD U subotu, 29. decembra, u sportskom cenrtu Tašmajdan održan je tradicionalni humanitarni hepening u organizaciji vaterpolo kluba Beograd. Ove godine hepening je, uz pomoć Nurdor-a, imao za cilj podizanje svesti javnosti, a pre svega članova i prijatelja kluba, o problemima dece obolele od raka. Tom prilikom je prikupljeno ,00 dinara koji su namenjeni realizaciji Nurdorovog prvog zimskog rehabilitacionog kampa za mlade lečene od malignih bolesti. Kamp će biti realizovan početkom marta i okupiće 20 -tak učesnika uzrasta između 12 i 19 godina. Toplo se zahvaljujemo prijateljima iz vaterpolo kluba Beograd na podršci, velikom spotrtskom srcu i brizi za naše mlade sa željom da u godini ređaju samo pobede!

9 Broj4/Strana 9 NOVOGODIŠNJA AKCIJA U MERCATOR CENTRIMA U BEOGRADU, NOVOM SADU I NIŠU Novogodišnju akciju u Mercator centrima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, uspešno organizujemo već treću godinu za redom. Dragi sugrađani koji su od posetili Mercator centre u ova tri grada imali su priliku da na našim štandovima, u duhu predstojećih praznika, obraduju njihove najmilije OVIM novogodišnjim čestitkama, liciderskim srcima, liciderskim jelkicama, kalendarima, lizalicama, privescima. Ovom prilikom, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sakupljeno je ,oo dinara namenjenih realizaciji našeg psihosocijalnog projekta Vreme je za šoljicu razgovora koji se realizuje na hematoonkološkim odeljenjima i u našim Roditeljskim kućama.. NA ŠTANDU TAMARE KUSOVAC I BROJNIH Svi koji od do posete Shopping centru Ušće, imaće priliku da na štandu sjajne Tamare Kusovac i brojnih umetnika, vide i Nurdorova liciderska srca, liciderske kućice, priveske, kalendare i čestitke. Toplo se zahvaljujemo Tamari Kusovac i svim ostalim umetnicima koji će donirati 30% od ukupne prodaje svojih maštovitih i ljupkih ukrsnih predmeta i nakita sa motivom sove kako bi podržali Nurdorov projekat Kamp ljubavi i nade - zimski rehabilitacioni kamp za mlade lečene od malignih bolesti. VOLONTERI AIESEC ORGANIZACIJE U DRUŽENJU SA NAŠIM MALIŠANIMA U duhu dosadašnje sjajne saradnje, i AIESEC Serbia nastavljaju sa projektom Uhvati osmeh. Sjajni mladi ljudi iz celog sveta pružili su dragocenu pomoć našem Udruženju tokom novogodišnjih aktivnosti u pakovanju velikog broja čestitki i pakovanju paketića a od neprocenjivog značaja je vreme koje posvećuju d r u ž e n j u s a porodicama i decom u Roditeljskim kućama.

10 Broj4/Strana 6 10 VELIKO HVALA, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka je neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija čiji su osnivači roditelji izlečene i preminule dece, medicinsko osoblje sa hemato-onkoloških odeljenja i volonteri koji su prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljima dece obolele od raka. Nacionalno udruženje je počelo sa radom 2004 god. i okuplja roditelje i prijatelje dece iz cele Srbije. Osnovni cilj organizacije je podrška porodicama dece obolele od raka sa ciljem da se obezbedi visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije obolele i izlečene dece. je član je Internacionalne konfederacije udruženja roditelja dece obolele od raka - ICCCPO (International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations) koja blisko sarađuje sa Svetskim društvom pedijatrijske onkologije, SIOP (International Society of Paedriatic Oncology) Bulevar vojvode Mišića Beograd Tel: 011/ ; Tel/fax: 011/ Mob. 063/ : 063/ office@nurdor.org.rs

Bilten novembar- decembar radna definitiva

Bilten novembar- decembar radna definitiva Strana 1/Broj 6 Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka OTVORENA NOVA RODITELJSKA KUĆA NA SENJAKU U prisustvu dragih gostiju, zaslužnih za brzo opremanje, na Senjaku su 12. decembra otvorena

Више

Bilten april, maj, jun1

Bilten april, maj, jun1 Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka PRVA RODITELJSKA KUĆA U NIŠU Prva roditeljska kuća u Nišu namenjena je smeštaju dece u pratnji roditelja iz celog Južnog regiona koja se leče na hematoonkološkom

Више

Click to edit title

Click to edit title Kamp Ljubavi i Nade Stvarne potrebe Svake godine u Srbiji više od 350 dece oboli od malignih bolesti. Oni moraju biti podvrgnuti dugom i često invazivnom lečenju zbog kojeg moraju da provedu dug vremenski

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

Microsoft Word - Izvestaj o aktivnostima od do 2007.doc

Microsoft Word - Izvestaj o aktivnostima od do 2007.doc 2003. Oktobra 2003. godine, na kongresu ICCCPO (www.icccpo.org) u Irskoj, Irina Čepinac-Ban (roditelj iz Beograda) postaje član Izvršnog Komiteta ove internacionalne organizacije udruženja roditelja dece

Више

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o Za komšije garaže 6.500 dinara mesečno Blic Renovirana garaža Obilićev venac sa 200 novih parking mesta uskoro se otvara za korisnike. Smanjen kapacitet parkirališta Slavija Smanjen kapacitet parkirališta

Више

Čolak Antina 16 Beograd, Srbija Tel: IZVEŠTAJ RADA ZA GODINU U okviru defi

Čolak Antina 16 Beograd, Srbija Tel: IZVEŠTAJ RADA ZA GODINU U okviru defi Čolak Antina 16 Beograd, Srbija Tel: +381 11 2681 555 +381 11 2681 554 office@nurdor.org.rs www.nurdor.org IZVEŠTAJ RADA ZA 2016. GODINU U okviru definisanih strateških ciljeva Udruženja: 1. Unapređenje

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

Microsoft Word - 8intersekcijski

Microsoft Word - 8intersekcijski VIII ИНТЕРСЕКЦИЈСКИ СКУП ДРУШТВА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА-ТЕХНИЧАРА И БАБИЦА НАЦИОНАЛНЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ Хотел Крагујевац Крагујевац 24-27. новембар 2016. године 1 2 ИНФО Рад

Више

АНКЕТА АЛУМНИ КЛУБА BANJA LUKA COLLEGE-A - резултати за 2018 годину - Висока школа Banja Luka College је основала Алумни клуб чија је сврха повезивање

АНКЕТА АЛУМНИ КЛУБА BANJA LUKA COLLEGE-A - резултати за 2018 годину - Висока школа Banja Luka College је основала Алумни клуб чија је сврха повезивање АНКЕТА АЛУМНИ КЛУБА BANJA LUKA COLLEGE-A - резултати за 2018 годину - Висока школа Banja Luka College је основала Алумни клуб чија је сврха повезивање свих генерација студената ради остваривања њихове

Више

3. specijalis. konsul. BOLNICE 2012

3. specijalis. konsul. BOLNICE 2012 ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА РАДА СПЕЦИЈАЛИСТИЧКО-КОНСУЛТАТИВНИХ СЛУЖБИ УСТАНОВА СТАЦИОНАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ ЗА ПЕРИОД 1.1.-31.12.212. ГОДИНЕ У специјалистичко-консултативним службама у болницама

Више

kvalitet INTERNA xls

kvalitet INTERNA xls Стопа леталитета 1 КЦС 5.5 4.5 5.09 4.5 2 КБЦ "Др Д. Мишовић" 9.7 11.7 12.37 6.9 3 КБЦ "Звездара" 4.9 6.3 6.06 6.1 4 КБЦ "Земун" 7.7 7.5 8.14 7.2 5 КБЦ "Бежанијска коса" 8.3 5.9 5.86 5.5 6 Институт за

Више

Задовољство запослених у здравстеној заштити у СБО у години ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У ГОДИНИ

Задовољство запослених у здравстеној заштити у СБО у години ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У ГОДИНИ ЗАДОВОЉСТВО КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ У 2011. ГОДИНИ ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА Испитивање задовољства корисника у примарној здравственој заштити спроведено је 5. децембра

Више

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijednom akcijom opremanja brodskog rodilišta. Opremimo naše

Више

Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenj

Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenj Praćenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji Nada Kosić Bibić 1, Snežana Pinter 1 1 Zavod za javno zdravlje Subotica Sažetak: Opredeljenje za organizovani, sistemski pristup stalnom unapređenju

Више

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ 21 10. септембар 2015. године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом појасу у Булевару Зорана Ђинђића финансира Град Београд

Више

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија Почев од школске 2014/15.године

Више

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој

Дани Светог Саве у Краљеву јануар године Понедељак, 21. јануар Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке кој Дани Светог Саве у Краљеву 21 28. јануар 2019. године Понедељак, 21. јануар 17 30 Светосавска недеља на Дечјем одељењу краљевачке библиотеке Лутке које причају Учествују полазници Луткарске радионице Библиотеке

Више

Slide 1

Slide 1 Školski koordinator Eko programa: Snežana Perić- vaspitač Međunarodni vrtić u Beogradu (International Nursery School Belgrade) počeo je sa radom davne 1948. Osnovan je kao inicijativa roditelja i do danas

Више

3. specijalisticko konsul. Bolnice 2014

3. specijalisticko konsul. Bolnice 2014 ПОКАЗАТЕЉИ КВАЛИТЕТА РАДА СПЕЦИЈАЛИСТИЧКО-КОНСУЛТАТИВНИХ СЛУЖБИ УСТАНОВА СТАЦИОНАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У БЕОГРАДУ ЗА ПЕРИОД 1.1.-31.12.214. ГОДИНЕ У специјалистичко-консултативним службама у болницама

Више

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београд. Од самог почетка његову игру карактерисало је постизање

Више

untitled

untitled ЛЕТАЛИТЕТ У БОЛНИЦАМА У БЕОГРАДУ* (ниво установе) Табела 1 ИСПИСАНИХ БОЛЕСНИКА УМРЛИХ У ТОКУ ПРВИХ 48 САТИ ОД ПРИЈЕМА У БОЛНИЦУ УКУПАН УМРЛИХ СТОПА ЛЕТАЛИТЕТА УМРЛИХ У ТОКУ ПРВИХ 48 САТИ ОД ПРИЈЕМА У БОЛНИЦУ

Више

Црвени крст Јагодина ПЛАН РАДА ЗА ГОДИНУ Јагодина, децембар године

Црвени крст Јагодина ПЛАН РАДА ЗА ГОДИНУ Јагодина, децембар године Црвени крст Јагодина ПЛАН РАДА ЗА 2016. ГОДИНУ Јагодина, децембар 2015. године У складу са законом о Црвеном крсту Србије, као и на основу Статута Црвеног крста Јагодина реализоваће се планиране активности

Више

-ТЕМЕ ЗА СЕМИНАРСКИ РАД –

-ТЕМЕ ЗА СЕМИНАРСКИ РАД – -ТЕМЕ ЗА СЕМИНАРСКИ РАД 1. Историјски развој комуникације 2. Значај развоја говора за комуникацију 3. Значај развоја писма за комуникацију 4. Значај адекватне комуникације у медицини 5. Асертивност у комуникацији

Више

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n TANJUG, 20.06.2014. Video >>>> RTS, 20.06.2014. Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju

Више

Podrška u vanrednim situacijama i humanitarna pomoć migrantima i lokalnim zajednicama pogođenim migrantskom krizom 2015, 2016, 2017.

Podrška u vanrednim situacijama i humanitarna pomoć migrantima i lokalnim zajednicama pogođenim migrantskom krizom 2015, 2016, 2017. Podrška u vanrednim situacijama i humanitarna pomoć migrantima i lokalnim zajednicama pogođenim migrantskom krizom 2015, 2016, 2017. Pregled Fondacija Ana i Vlade Divac se uključila u pružanje pomoći izbeglicama

Више

Завод за јавно здравље зрењанин

Завод за јавно здравље зрењанин КАПАЦИТЕТИ И КОРИШЋЕЊЕ СТАЦИОНАРА У 2011. ГОДИНИ У СРЕДЊЕБАНАТСКОМ ОКРУГУ Стационарну здравствену заштиту у Средњебанатском округу пружају: - Општа болница "Ђорђе Јоановић" Зрењанин - спроводи специјалистичкоконсултативну

Више

Microsoft PowerPoint - DZ Mionica prezentacija

Microsoft PowerPoint - DZ Mionica prezentacija Дом Здравља Мионица Акредитација алат за унапређење квалитета рада ОМионици ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ОПШТИНИ МИОНИЦА 14 355 становника 329 км² 36 насељених места Просечна старост становника 45 година. Општина

Више

ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 +

ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 + ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница 6 + ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ПОЖАРЕВАЦ Предшколска установа Љубица Вребалов Пожаревац АВАНТУРА У АРХИВУ Сликовница

Више

Sadržaj Zlatan Hadžić: GEOPOLITIKA STRAHA U ZEMLJAMA EVROPSKE UNIJE POGOĐENIM VALOM IZBJEGLICA I IMIGRANATA Damir Bevanda

Sadržaj Zlatan Hadžić: GEOPOLITIKA STRAHA U ZEMLJAMA EVROPSKE UNIJE POGOĐENIM VALOM IZBJEGLICA I IMIGRANATA Damir Bevanda Sadržaj 4 14 21 29 42 52 59 67 72 76 Zlatan Hadžić: GEOPOLITIKA STRAHA U ZEMLJAMA EVROPSKE UNIJE POGOĐENIM VALOM IZBJEGLICA I IMIGRANATA Damir Bevanda: GEOPOLITIKA ARKTIKA REGIJA KOOPERACIJE ILI KOMPETICIJE

Више

ASuBiH - Socijalni dan 2018 Socijalni dan 2018 Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini

ASuBiH - Socijalni dan 2018 Socijalni dan 2018 Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini ASuBiH - Socijalni dan 2018 Socijalni dan 2018 Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini O SOCIJALNOM DANU Socijalni dan je projekat koji srednjoškolcima, na jedan dan, daje priliku da zamjene školske

Више

KRIJESNICA udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima

KRIJESNICA  udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima KRIJESNICA udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima IZVJEŠTAJ O RADU ZA 2018. GODINU Zagreb, 22.11.2018. Sadržaj UVOD POTIGNUĆA PO PROJEKTIMA PROJEKTNI PRIJEDLOZI ČLANSTVA PRAĆENJE

Више

BEOGRAD Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon i

BEOGRAD Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon i BEOGRAD. 17-21.06.2019. Ime prezime: Datum i mesto rođenja: JMBG/BROJ PASOŠA polaznika kampa: JMBG/BROJ PASOŠA roditelja: ADRESA stanovanja: Telefon ili mobili: E-mail: Klub ili škola gde trenirate: Fudbalska

Више

OFFICIAL_INVITATION_SERBIA_OPEN_2019_radni1final

OFFICIAL_INVITATION_SERBIA_OPEN_2019_radni1final POZIVNO PISMO Dragi prijatelji, Zadovoljstvo nam je da vam prosledimo ovu pozivnicu i pozovemo vas da se takmičite na Trofeju Beograda, koji će se održati u Beogradu 15. 16. juna 2019. godine. Nadamo se

Више

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc Zdravstveno potporno udruženje studenata Beograda Svetski dan bez duvanskog dima 31. maj 2008. Rezultati istraživanja o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama na Univerzitetu u Beogradu Istraživanje

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Projekat Povećanje broja upisane djece u predškolsko obrazovanje u 5 opština s aposebnim naglaskom na romsku djecu PREZENTACIJA REZULTATA BASELINE I ENDLINE STUDIJE Dr Siniša Lakić Dr Slavica Tutnjević

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŢA GOSPIĆ IZVJEŠĆE O RADU 2015.godina RAD TIJELA DRUŠTVA U protekloj godini odrţano je: dvije Skupštine društva 6 sjednice Odbora 40 sjednica aktiva i komisija društva / 4 DDK,

Више

Кадрови / нормативи у здравству

Кадрови / нормативи у здравству Нормативи кадра и кадровска обезбеђеност Прим. др sc. med. Верица Јовановић Миљан Љубичић Златибор, 27.06.2018 Норма и стандард Норма: Мера феномена генерално прихваћена као идеалан стандард извршења (перформансе),

Више

podaci o instituciji

podaci o instituciji III deo: PODACI O STATUSU Godina osnivanja: 1982. Osnivač (poslednji, zakonski): opština Smederevo Status ustanove: državni privatni mešoviti društveni nešto drugo, šta? IV deo: IZVORI FINANSIRANJA Na

Више

JU za predškolski odgoj i obrazovanje “mladost” kakanj

JU za predškolski odgoj i obrazovanje “mladost” kakanj Ul. ZPO 66 72240 Kakanj Tel.: 032 552 120 032 552 121 Maj, 2017. godine JU za predškolski odgoj i obrazovanje Mladost postoji više od 68. godina. Osnivač RMU Kakanj Općina Danas posluje u dva objekta koji

Више

bilt 14

bilt 14 BANKOM BILTEN broj 14 jul 2010. Sadržaj: Bankom na Webu...2 Bioprotein, novi logotip...4 Novi proizvod u Bioproteinu: Biolac...5 Vesti u Hotelu Leotar...6 Bankom na Webu Početkom 2010. godine dve članice

Више

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA DORE PEJAČEVIĆ 3.2.Godišnji kalendar rada 2016./2017. Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... I. od 5. IX. do 23. XII. 2016. god. UKUPNO I. IX. 20 19

Више

O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju

O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju O PROJEKTU KONCEPT PROJEKTA Posebna pažnja posvećena je usklađivanju optimalnog odnosa strukture i kvadrature, kroz racionalnu i efikasnu organizaciju. Najviši nivo opremljenosti, uvođenje najmodernijih

Више

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра

Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам напра Научила сам на семинару Бесплатна виртуелна учионица и применила у пракси Виртуелна учионица у разредној настави Одмах по завршетку семинара сам направила тест у Гугл документу који су ученици са одушевљењем

Више

PES-AH _YouthPlanLeaflet-SER-RZ.indd

PES-AH _YouthPlanLeaflet-SER-RZ.indd PES NAŠE #ACT4YOUTH DELOVANJE U EVROPI! SOCIALISTS & DEMOCRATS ACT FOR YOUTH! EVROPSKI PLAN ZA MLADE 1 PES-AH-013-17 Kunde: PES Motiv: YouthPlan Leaflet, serbisch Format: 148 x 210 mm Farbprofil: ISOCoated

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Слу

Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Слу Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», број 19/07, 20/07

Више

(Microsoft Word - Operativni i strate\232ki ciljevi)

(Microsoft Word - Operativni i strate\232ki ciljevi) OPERATIVNI I STRATEŠKI CILJEVI Za definirane prioritetne skupine: Obitelj Mladi Djeca Stari i nemoćni Palijativna skrb 1 FOKUS GRUPA OBITELJ Uočeni problemi: 1. Nedostatak savjetovališta za obitelj i škole

Више

Назив: Школска библиотека Датум и место оснивања: г. Лесковац Адреса: Дубочица 72, спрат десно WWW адреса:

Назив: Школска библиотека Датум и место оснивања: г. Лесковац Адреса: Дубочица 72, спрат десно WWW адреса: Назив: Школска библиотека Датум и место оснивања: 1. 9. 1984. г. Лесковац Адреса: Дубочица 72, спрат десно WWW адреса: www.ostrajkostamenkovic.nasaskola.rs E-mail: trajkos@gmail.com Радно време библиотеке

Више

PROGRAM RADA JU OPĆA BIBLIOTEKA MAGLAJ ZA GODINU Maglaj, januar 2019.godine NAZIV JAVNE JU OPĆA BIBLIOTEKA NARODNA BIBLIOTEKA MAGLAJ USTANOVE PL

PROGRAM RADA JU OPĆA BIBLIOTEKA MAGLAJ ZA GODINU Maglaj, januar 2019.godine NAZIV JAVNE JU OPĆA BIBLIOTEKA NARODNA BIBLIOTEKA MAGLAJ USTANOVE PL PROGRAM RADA JU OPĆA BIBLIOTEKA MAGLAJ ZA 2019. GODINU Maglaj, januar 2019.godine NAZIV JAVNE JU OPĆA BIBLIOTEKA NARODNA BIBLIOTEKA MAGLAJ USTANOVE PLANIRANE AKTIVNOSTI U OKVIRU REDOVNE DJELATNOSTI JAVNE

Више

ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ МЕДИЦИНЕ

ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ МЕДИЦИНЕ РАСПОРЕД НАСТАВЕ ЗА СТУДИЈСКИ БЛОК 1 ШКОЛСКЕ 2018/2019. ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК + ПБЛ 10:30-13:45 (С5) АНАТОМИЈА 08:00-09:30 (С4) ВЕЖБЕ * 11:30-17:45 (С7, С8) ХИСТОЛОГИЈА ВЕЖБЕ * (почев од 17.09.)

Више

Slide 1

Slide 1 Da zajednički ocenimo ostvarene rezultate i da nam pomognete u unapređenju programa 1 deo/ Odakle smo krenule i dokle smo stigle? 2 deo/ Kako ste ocenile naš rad? 3 deo/ Šta je novo? 4 deo/ Kako možemo

Више

Serbia Business Run Prijavi svoj tim!

Serbia Business Run Prijavi svoj tim! Tim bilding događaj godine u 5 gradova Srbije: SUBOTICA, KRAGUJEVAC, BEOGRAD, NIŠ i NOVI SAD SBB SERBIA BUSINESS RUN ŠTA JE SERBIA BUSINESS RUN? SBB Serbia Business Run je serija od 5 poslovnih trka koja

Више

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1 ство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1. Друштвa доктора медицине Републике Српске, Подружница доктора

Више

Microsoft PowerPoint - Momcilo Djordjevic, Ana Djordjevic, oktobar 2012.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Momcilo Djordjevic, Ana Djordjevic, oktobar 2012.ppt [Compatibility Mode] Srpsko udruženje za marketing Srpsko udruženje za marketing (SeMA) je osnovano 18. maja 2007. godine. SeMA je naslednik ranijih udruženja: Jugoslovenskog udruženja za marketing (JUMA) i Društva za marketing

Више

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1 ство здравља и социјалне заштите Републике Српске а на приједлог Савјета за здравље акредитовало је сљедеће Програме континуиране едукације: 1. захтјеву Јавне здравствене установе Дом здравља Приједор,

Више

LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razv

LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razv LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU 22.08-30.08.2015. 8 dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razvijati motoričke i kondicione sposobnosti kroz razne

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc На основу члана 142. став 3. Закона о здравственој заштити ("Службени гласник РС ", број 107/05), Министар здравља доноси П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И НАЧИНУ УНУТРАШЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗДРАВСТВEНИХ УСТАНОВА

Више

Zahvalnica „Parking servisu“,„Parking servis“ izašao u susret OŠ „NH Dušan Dugalić“,Velika akcija JKP „Parking servis“ </br> TV Studio B,Zeleni pauk s

Zahvalnica „Parking servisu“,„Parking servis“ izašao u susret OŠ „NH Dušan Dugalić“,Velika akcija JKP „Parking servis“ </br> TV Studio B,Zeleni pauk s Zahvalnica Parking servisu Zahvalnica Parking servisu OŠ za zaštitu vida Dragan Kovačević iz Beograda dodelila je zahvalnicu JKP Parking servis Beograd na priredbi organizovanoj povodom proslave Dana škole.

Више

Microsoft Word - Izvestaj o poslovanju 2008.doc

Microsoft Word - Izvestaj o poslovanju 2008.doc Београд, Кичевска 15 23.02.2009. године Финансијски извештај Удружења интерних ревизора Србије за 2008. годину Београд, фебруар 2009.године 1. УВОД је основано на основу Закона о удруживању грађана у удружења,

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕДШКОЛСКОМ ВАСПИТАЊУ И ОБРАЗОВАЊУ Члан 1. У Закону о предшколском васпитању и образовању ( Службени гласник РС, број 18/10), члан 5. мења се и гласи: Члан 5.

Више

ZDRAV VRTIĆ 2014

ZDRAV VRTIĆ 2014 ZDRAV VRTIĆ 2018. U predškolskim ustanovama Naša radost u Subotici već 17 godina se sprovodi kontinuirana edukacija dece, a u Bambi u Bačkoj Topoli već 21 godina. Edukativni program u predškolskim ustanovama

Више

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu,

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? 16.11.2018. Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, u Varaždinu je u petak, 16. studenog, organizirala

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

На основу члана 56

На основу члана 56 На основу члана 57. став 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 28. Статута Гимназије Свети Сава Пожега, Школски одбор Гимназије Свети

Више

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2016.2017. ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријских и практичних сазнања систематски изучава социјалне

Више

Број ДАН И ДАТУМ Недеља, У сусрет Дечјој недељи Обележавамо 1.октобар- Дан старих Програм активности у оквиру Дечје недељ

Број ДАН И ДАТУМ Недеља, У сусрет Дечјој недељи Обележавамо 1.октобар- Дан старих Програм активности у оквиру Дечје недељ Број 2939 26.09.2017. Недеља, 01.10.2017. У сусрет Дечјој недељи Обележавамо 1.октобар- Дан старих Програм активности у оквиру Дечје недеље од 02. октобра до 08. октобра 2017. ГРАДИМО МОСТОВЕ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА,

Више

Microsoft PowerPoint - Vesna RR za ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Vesna RR za ppt [Compatibility Mode] Osvrt na položaj žena i stanje rodne ravnopravnosti u Srbiji Vesna Jarić Svi podaci su preuzeti iz publikacije Žene i muškarci u Srbiji Republičkog zavoda za statistiku Srbije, 2008. POLITIČKI ŽIVOT I

Више

САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србиј

САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србиј САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србије Лесковац- Хотел Грош 29.03-31.03.2019. ПОЧАСНИ ОДБОР

Више

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica web: Tel:022/ Tel/Faks

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE ul. Stari šor 47, Sremska Mitrovica   web:   Tel:022/ Tel/Faks ANALIZA ZADOVOLJSTVA KORISNIKA ZDRAVSTVENOM ZAŠTITOM Dom zdravlja Šid April 2012. godine SADRŽAJ: Sumarna analiza zadovoljstva korisnika radom službe opšte medicine, pedijatrijske i ginekološke službe...

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица web: Тел:022/ Тел/Факс:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ Ул. Стари шор 47, Сремска Митровица   web:   Тел:022/ Тел/Факс: ИСПИТИВАЊЕ ЗАДОВОЉСТВА КОРИСНИКА ЗДРАВСТВЕНОМ ЗАШТИТОМ У ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА СРЕМСКОГ ОКРУГА 2011-2015. ГОДИНЕ У циљу унапређења квалитета рада здравствених установа спроводи се испитивање задовољства

Више

UNIVERZITET U SARAJEVU I TEMPUS PROJEKT “Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju zasnovanu na znanju u zemljama Zapadnog B

UNIVERZITET U SARAJEVU I TEMPUS PROJEKT  “Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju zasnovanu na znanju u zemljama Zapadnog B Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju Fuada Muslić, prof. Mr. Alma Zolota 7. međunarodna konferencija BAM 2013, Sarajevo, NUB BiH, 18. 10. 2013. Učesnici projekta EU: koordinator

Више

Кризне интервенције у посебним ситуацијама: злостављање деце

Кризне интервенције у посебним ситуацијама:  злостављање деце Кризне интервенције у посебним ситуацијама: злостављање деце доц. др Милица Боровчанин Злостављање деце Проблем злостављања и занемаривања деце је у фокусу стручне јавности у свету Број и учесталост занемаривања

Више

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända Шведско школство за новодошле Serbiska За ваше дете од 1 до 6 година Обданиште и забавиште Овако изгледа шведско школство Средња школа Младе особе од 16 до 20 година, добровољно Основна школа Младе особе

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета,

ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета, ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета, које по препорукама из резолуције Уједињених нација,

Више

"ODVAŽNE I HRABRE, TO STE VI" "ODVAŽNE I HRABRE, TO STE VI" Obrazac E-adresa * Informacije o organizaciji: *

ODVAŽNE I HRABRE, TO STE VI ODVAŽNE I HRABRE, TO STE VI Obrazac E-adresa * Informacije o organizaciji: * "ODVAŽNE I HRABRE, TO STE VI" Obrazac E-adresa * radost.zivota2018@gmail.com Informacije o organizaciji: * Udruženje MDPP "Radost Života" je dobrovoljno, vanstarnačko, multietničko i samostalno neprofitno

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ СУФИНАНСИРАТИ И РЕАЛИЗОВАТИ У 2018. ГОДИНИ Б е о г р

Више

Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište septembar PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centa

Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište septembar PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centa Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište 27-28. septembar 2019. PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centar Zvezdara Klinika za otorinolaringologiju PREDSEDNIK

Више

DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE

DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE Studio STEPENIK, 19.April 2019. CENTAR ZA RAZVOJ ARHIVSKIH TEHNOLOGIJA je međunarodna, strukovna,

Више

SARAĐUJMO ZA VODE

SARAĐUJMO ZA VODE SARAĐUJMO ZA VODE JU SREDNJA STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA GRADIŠKA Prilikom izrade ovog rada pokušali smo da dobijemo informacije od nadležnih iz: GRADSKE UPRAVE-ODJELJENJE ZA EKOLOGIJU JU GRADSKA ČISTOĆA

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PROGRAM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLJA 2013. G. U CRIKVENICI PREDAVANJE: Uzroci nasilja među djecom i mladima - uloga škole i obitelji u prevenciji (prof. dr. sc. Dubravka Kocijan Hercigonja)

Више

RADNI NACRT

RADNI NACRT 643. Na osnovu člana 60 stav 2 Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti ( Službeni list CG, broj 27/13) Ministarstvo rada i socijalnog staranja donijelo je P R AV I L N IK O BLIŽIM USLOVIMA ZA PRUŽANJE I

Више

frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski

frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski PRUŽITI SIGURNOST Roditelji osećaju kada se njihovo dete razvija drugačije i kada mu je potrebna pomoć. Kada

Више

Microsoft Word - Strucna_ekskurzija_E-80

Microsoft Word - Strucna_ekskurzija_E-80 СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА ИСТОЧНИ КРАК КОРИДОРА 10 Катедрa за путеве, железнице и аеродроме и Катедрa за управљање пројектима у грађевинарству уз подршку предузећа КОРИДОРИ СРБИЈЕ организовале су стручну екскурзију

Више

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA

GRADSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA GRADSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE BEOGRAD, Bulevar despota Stefana 54 a TEL: 3231-339; 20-78-653 FAX: 2078-663 RASPORED DEŽURSTVA ZA PRIJEM HITNIH MEDICINSKIH SLUČAJEVA U ZDRAVSTVENE USTANOVE BEOGRADA ZA

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалн

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалн СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ 08 03. ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалне заштите, На основу члана 11. став 4. а у вези члана

Више

Microsoft Word - Psihosocijalna_potpora_za_web

Microsoft Word - Psihosocijalna_potpora_za_web REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO ZDRAVLJA POPIS PROJEKTA PRIJAVLJENIH NA Natječaj za prijavu prijedloga projekata udruga iz područja psihosocijalne potpore u svrhu traženja financijske potpore iz dijela

Више

POSTALA SAM BAKA

POSTALA  SAM  BAKA SVJEDOČANSTVO IZ KNJIGE ''MENI JE BOG POMOGAO'' - www.molitvenici.net 1 / 10 2 / 10 Baka Katica, njen sin Mario i snaha Tanja žive u jednom malom slavonskom gradiću u naselju kojeg je zaštitnik Duh Sveti.

Више

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ На основу Закона о научноистраживaчкој делатности ( Службени гласник ПС, бр. 110/05 и 50/06-исправка) и Правилника о начину вредновања

Више

Република Србија Градска управа града Београда Секретаријат за социјалну заштиту Број: XIX /2019 Београд: године 27. марта 43-45

Република Србија Градска управа града Београда Секретаријат за социјалну заштиту Број: XIX /2019 Београд: године 27. марта 43-45 Република Србија Градска управа града Секретаријат за социјалну заштиту Број: XIX-04-072-202/2019 : 002019. године 27. марта 43-45 11000 тел. 011/330-9085 www. beograd.rs ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗОВАНОЈ ФИНАНСИЈСКОЈ

Више

Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије

Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут ЗАДОВОЉСТВО корисника/запослених Весна Кораћ Институт за јавно здравље Србије www.batut.org.rs Истраживање Испитивање је спроведено 3. децембра;

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01) Школски одбор Гимназије и економске школе Јован Јовановић

Више

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd www.logos-edu.rs ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК Уџбенички комплети за гимназије и средње стручне школе 2016/17. Solutions 2 nd edition New Horizons Solutions Pre-Intermediate за први разред средње школе New Horizons 1

Више

Milennials Case Study

Milennials Case Study MASMI WEB FORUM PREZENTACIJA Vredan uvid kroz komunikaciju sa potrošačima u digitalnom okruženju. MASMI Web Forum Digitalna platforma je zasnovana na Bulletin Board metodologiji MILENIJUMOVCI IZ DANA U

Више

XI КОМИСИЈА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА РАДА

XI КОМИСИЈА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА РАДА ФИЛИЈАЛА РЗЗО: НОВИ САД ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ВОЈВОДИНЕ, НОВИ САД ИНТЕГРИСАНИ ПЛАН СТАЛНОГ УНАПРЕЂЕЊА КВАЛИТЕТА РАДА ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ ЗА 2018. ГОДИНУ Назив здравствене установе : ИНСТИТУТ ЗА ПЛУЋНЕ

Више

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO Министарство трговине, туризма и телекомуникације 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO BUSINESS SAMIT - UPOSLIMO SRBIJU I GEGULA SAJAM TURIZMA, HRANE I PIĆA 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA,

Више

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez

FONDA C I J A TEMPUS FONDACI J A TEMPUS font: Trebuchet MS plava: C-100, M-100, Y-0, K-0 zuta: C-0, M-24, Y-100, K-0, transparencija na druge dve zvez У циљу успостављања боље сарадње између наставника, родитеља и деце, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус и Eurydice мрежом организује конференцију Укљученост

Више