PowerPoint Presentation

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PowerPoint Presentation"

Транскрипт

1 Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška Obrazovni sektori i zanimanja; šk.god /2016.

2 Sektori i zanimanja koja upisujemo 1. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija; 3 godine - Automehatroničar - JMO; - Instalater kućnih instalacija - JMO; - CNC operater/operaterka; - Monter i obrađivač rezanjem i deformacijom - Bravar i Pomoćni bravar - TES

3 AUTOMEHATRONIČAR - JMO Rad automehatroničara objedinjava poslove automehaničara i autoelektričara. Održava, servisira i otklanja kvar na mehaničkim, električnim i elektronskim sustavima vozila ili po potrebi upućuje vozilo specijaliziranim stručnjacima. Glavni poslovi automehatroničara su održavanje vozila, popravci pojedinih sklopova te sveobuhvatni servis vozila. Pri redovitom održavanju vozila, automehatroničar zamjenjuje, odnosno dopunjava odgovarajuće tekućine, kontrolira i podešava rad pojedinih mehanizama, kontrolira elektroinstalacije, mijenja i podešava svjetlosna tijela, mijenja potrošene dijelove. Pri sveobuhvatnom servisu pregledava i rastavlja sve sklopove, čisti pojedine dijelove, provjerava i procjenjuje njihovu uporabljivost te otklanja kvar.

4

5 INSTALATER KUĆNIH INSTALACIJA - JMO Izrađuje, montira, održava, nadzire rad i servisira vodovodne i plinske sustave, te sustave za grijanje, hlađenje i klimatizaciju. Osnovni poslovi se odnose na izradu i montažu elemenata i uređaja za sustav vodovodnih i plinskih instalacija te postavljanja, održavanja i popravljanja toplinskih uređaja, uređaja za klimatizaciju i rashladnih uređaja. Strojno ili ručno obrađuje cijevi, limove i metalne ili plastične profile, instalira i provjerava električne sklopove i komponente za postupke regulacije te instalira solarne uređaje za toplu vodu. Zadužen je i za obavljanje pripremnih radova na objektu za izvođenje vodovodnih, odnosno plinskih instalacija, kao što su obilježavanje puteva za postavljanje cijevi, izvedba uređaja u i izvan zgrade i sl. Također radi na ispitivanju i nadzoru uređaja za vrijeme rada te na održavanju i čišćenju vodovodnih i plinskih uređaja.

6

7 CNC OPERATER/CNC OPERATERKA CNC operater radi u tvrtkama strojne obrade, u pogonima održavanja i proizvodnje strojnih dijelova i uređaja. Obrazovanjem za ovo zanimanje stječu se kompetencije za samostalno obavljanje poslova i radnih zadataka rukovanja klasičnim i numerički upravljanim alatnim strojevima (NUAS) u proizvodnji kao i izradi strojnih dijelova pri remontu strojeva i uređaja. Samostalno izrađuje jednostavnije tehničke crteže i skice, a složenije očitava kako bi prema njima mogao izrađivati izratke. Radi na upravljačkim računalima na numerički kontroliranim strojevima, podešava ih, održava i popravlja. Za sve se proračune, skiciranja i crteže koristi odgovarajućim računalnim programima, naročito vezanim uz crtanje na računalu (AutoCAD, Catia, SolidEge). Koristi se programom za simulaciju koji služi za programiranje CNC stroja i izvođenje 3D simulacija obrade.

8

9 MONTER I OBRAĐIVAČ REZANJEM I DEFORMACIJOM Izrađuje i sastavlja dijelove sklopova metalnih konstrukcija različite namjene: za građevinske i tvorničke objekte, umjetničku bravariju, spremnike, posude, zavarene i druge čvrste strojeve i sl. Izrađuje dijelove metalnih konstrukcija, obrađuje limove, metalne profile i cijevi, izvodi razne montažne radove na građevinskim objektima te izrađuje aluminijsku i PVC stolariju. U radu se služi raznim alatima i strojevima za obradu metala. Može raditi u industrijskoj proizvodnji i zanatstvu, uglavnom stojeći u zatvorenim radionicama, ali i na otvorenom, izložen različitim vremenskim uvjetima.

10

11 BRAVAR I POMOĆNI BRAVAR (TES) U okviru ovih programa učenici se osposobljavaju za izvođenje jednostavnijih radnih operacija obrade metala: rezanje limova, piljenje metalnih profila, bušenje, kovanje, zavarivanje, brušenje i nanošenje boje radi zaštite od korozije. Kroz obavljanje navedenih poslova, samostalno izrađuju ili sudjeluju u izradi vrtnih ili balkonskih ograda, rukohvata na stubištima, garažnih vrata, vrtnog namještaja, stalaka za cvijeće i drugih metalnih konstrukcija.

12

13 Sektori i zanimanja koja upisujemo 2. Šumarstvo, prerada i obrada drva; 3 godine - Stolar;

14 STOLAR Izrađuje, ugrađuje, postavlja, popravlja i održava masivni i pločasti namještaj te građevnu stolariju (prozore, vrata, stubišta, ograde, krovne nadstrešnice i dr.). Također, oblaže stropove i podove te izrađuje pregradne stijene. Stolar može raditi i na restauraciji i rekonstrukciji namještaja ili se baviti oplemenjivanjem namještaja furnirom i letvicama. Posao stolara počinje zaprimanjem narudžbe, slijedi izrada nacrta i narudžbe svih potrebnih materijala. Stolar priprema strojeve i alate koje će koristiti tijekom svoga rada. Nakon potrebnih mjerenja i skiciranja slijedi obrada materijala (piljenje, blanjanje, izrada veza ili spojeva, glodanje, bušenje, dubljenje drva i izrada utora te struganje i brušenje). Nakon obrade materijala potrebno je spojiti sve dijelove nakon čega slijedi završna površinska obrada uz nanošenje zaštitnih sredstava, lakiranje, brušenje laka i poliranje.

15

16 Sektori i zanimanja koja upisujemo 3. Tekstil i koža; 3 godine - Krojač;

17 KROJAČ Krojač na temelju kreiranih modela izrađuje odjeću i druge tekstilne modne proizvode od tkanina, pletiva ili vlaknastih materijala. Posao krojača se sastoji od izrade kroja prema zadanim mjerama i modelu, odabir materijala te faza krojenja, šivanja i dorade. Krojači koji završe svoje obrazovanje i time steknu stručne kompetencije imaju mogućnost zapošljavanja u industriji i obrtništvu. U obrtničkoj krojačkoj radionici je puno ručnog rada, dok u industriji prevladava rad na strojevima. Poslovi krojača je praćenje modnih trendova, osluškivanje želja i zahtjeve kupaca, savjetovanje i pomoć u izboru prikladnih materijala i modela i održavanju i njezi odjeće.

18

19 Sektori i zanimanja koja upisujemo 4.Ekonomija, trgovina i poslovna administracija; 3 godine - Prodavač;

20 PRODAVAČ Posao prodavača podrazumijeva maloprodaju i/ili veleprodaju robe te savjetovanje kupaca o kupovini. Može raditi u velikim trgovačkim sustavima, na specijaliziranim odjelima ili u malim trgovačkim društvima. Prodavač prodaje robu te savjetuje kupce o kupovini iste. Pruža informacije o proizvodu koji prodaje te upoznaje kupce s prednostima i nedostacima proizvoda. Također prikuplja informacije o željama i potrebama kupaca te s njima upoznaje trgovačkog poslovođu, kako bi nabavljali robu sukladno potrebama kupaca. Po preuzimanju primljene robe, robu treba pregledati, prepakirati, pripremiti za skladištenje ili prodaju te naznačiti odgovarajuće cijene. Posao uključuje i obračun prodane robe, brigu o blagajni, vođenje evidencije naručene, primljene i prodane robe.

21

22 Sektori i zanimanja koja upisujemo 5. Turizam i ugostiteljstvo; 2 ili 3 godine - Konobar, - Kuhar; - Pomoćni kuhar - NSS; - Pomoćni kuhar i slastičar - TES

23 KONOBAR Poslužuje hranu i piće u ugostiteljskim objektima te priprema, održava i uređuje inventar ugostiteljskog objekta. Poslovi konobara uključuju pripremu stolnog rublja, stolnog inventara, raspoređivanje stolova i uređivanje za posluživanje, dočekivanje gostiju, evidentiranje narudžbi, posluživanje hrane i pića, pospremanje stola, priprema računa. Poslovi konobara razlikuju se ovisno o radnom mjestu. Samim time i opis poslova na različitim mjestima je drugačiji te ovisi o uslugama koje se pružaju i o organizaciji rada u ugostiteljskom objektu. Osim u restoranima, hotelima i drugim mjestima s ponudom hrane, konobari se mogu zapošljavati i u ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge posluživanja pića (primjerice caffe barovi, cocktail barovi, noćni klubovi i dr.).

24

25 KUHAR Priprema sve vrste toplih i hladnih jela, sastavlja dnevne i tjedne jelovnike te priprema jela po narudžbi. Posao kuhara uključuje različite aktivnosti: naručivanje i preuzimanje namirnica, čišćenje, određivanje tehnologije pripremanja hrane, pripremanje namirnica i njihovu toplinsku obradu, podjelu hrane na pojedinačne obroke te garniranje i dekoriranje. Nadalje, kuhar bilježi podatke za dnevni obračun upotrijebljenih namirnica, izdanih obroka hrane te kontrolira zalihe. Tijekom obavljanja poslova poštuje visoke higijenske standarde, pazi na higijenu i čistoću prostora i sredstava s kojima radi te vodi brigu o skladištenju nepotrošenih namirnica. Sudjeluje u pripremanju i sastavljanju jelovnika, dnevnih menija te u pripremi proračuna za određena jela i obroke.

26

27 POMOĆNI KUHAR (NSS 2 godine) Može samostalno obavljati rad u ugostiteljstvu. Posjeduje osnovna znanja o pripremnim radovima u kuhinji, održavanju inventara, aparata i uređaja. Upoznat je vrstama i karakteristikama namirnica biljnog i životinjskog porijekla. Samostalno priprema hladna jela od povrća, jaja i riba, jednostavnija topla jela, bistre juhe, umake i temeljce. Također može pripremati različite vrste tijesta. Osposobljen je za ukrašavanje, slaganje i posluživanje jela.

28

29 POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR (TES) Zanimanje pomoćni kuhar i slastičar (TES) namijenjeno je učenicima koji imaju teškoća u razvoju i koji su osnovnu školu završili po prilagođenom programu. Pomoćni kuhari i slastičari obavljaju različite pomoćne poslove u kuhinjama i restoranima različitih ugostiteljskih objekata. Osnovni poslovi i zaduženja se odnose na primjenjivanje pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora te zaštitnih mjera na radnom mjestu. Vrlo je važno primjenjivati pravila zaštite na radu te odabirati živežne namirnice po kvaliteti, sastavu, podrijetlu i svojstvima. Tijekom obavljanja poslova zaposlenik poštuje higijenske standarde, pazi na higijenu i čistoću prostora i sredstava s kojima radi te vodi brigu o skladištenju nepotrošenih namirnica. Dodatno, potrebno je pomagati u pripremi i gotovljenju jednostavnih jela, slastica i priloga.

30

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška Upis učenika/ca u prvi razred šk.god. 2018./2019. Leit motiv: Priprema za život i izlazak na tržište rada U školu su uvode pedagoški standardi. Škola se oprema

Више

Zanimanja - predmeti - fond sati Zanimanje Razred Predmet Sati tjedno automehaničar Osnove tehničkih materijala 1 Praktična nastava 21 Tehnologi

Zanimanja - predmeti - fond sati Zanimanje Razred Predmet Sati tjedno automehaničar Osnove tehničkih materijala 1 Praktična nastava 21 Tehnologi Zanimanja - predmeti - fond sati Zanimanje Razred Predmet Sati tjedno automehaničar Osnove tehničkih materijala Praktična nastava Tehnologija obrade i montaže Tehničko crtanje,5 Osnove računalstva,5 Matematika

Више

Microsoft Word Zaključak povodom razmatranja prijedloga plana upisa učenika srednjih škola čiji je osnivač OBŽ za

Microsoft Word Zaključak povodom razmatranja prijedloga plana upisa učenika srednjih škola čiji je osnivač OBŽ za Temeljem članka 22. stavak 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ("Narodne novine" broj 87/08., 86/09., 92/10. 105/10., 16/12. i 86/12.), i članka 30. točka 24. Statuta Osječko-baranjske

Више

oPIS_ZANIMANJA_Tehničari.DOC

oPIS_ZANIMANJA_Tehničari.DOC STROJARSKI RAČUNALNI TEHNIČAR (015324) Strojarski računalni tehničari bave se poslovima vezanim uz projektiranje, gradnju, upotrebu i održavanje alata i strojeva. Oni planiraju materijal, alate, kapacitet

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, 35000 Slavonski Brod tel: 035/410 542 fax: 035/410 544 Temeljem članka 22. stavak 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj

Више

KATALOG TEMA ZA ZAVRŠNE RADOVE Strojarstvo

KATALOG TEMA ZA ZAVRŠNE RADOVE Strojarstvo školska godina 06./7. Strojarski računalni tehničar ukupno 40 tema Predlagatelji tema:. prof. Marijan Horvat. prof. Jasminka Jelačić 3. prof. Marijan Murković 4. prof. Darko Prebeg 5. prof. Branko Stanić

Више

Šibensko-kninska županija

Šibensko-kninska županija Šibensko-kninska županija Dokumenti bitni za upise u prvi razred srenje škole Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis kandidata u prvi razred srednje škole (www.mzos.hr) elementi

Више

Bilten - Slobodna radna mjesta

Bilten - Slobodna radna mjesta HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Na datum počekta prijave: 7.9.2017 Vrijeme izrade izvješća: 8.9.2017 7:31 Područni ured: PODRUČNI URED KARLOVAC Bilten - slobodna radna mjesta Broj biltena: 08092017 Ispostava

Више

(Microsoft Word - Za web \232kole)

(Microsoft Word - Za web \232kole) Informacija o programima OBRAZOVANJA ODRASLIH Područje računalstva: A) Programi osposobljavanja 1. Računalni/a operater/operaterka B) Programi usavršavanja: 1. za poslove specijalista/ice uredske primjene

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA LUDBREG KLASA: /16-24/01 URBROJ: U Ludbregu, god. Tel.:042/

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA LUDBREG KLASA: /16-24/01 URBROJ: U Ludbregu, god. Tel.:042/ REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA SREDNJA ŠKOLA LUDBREG KLASA: 602-03/16-24/01 URBROJ: 2186-86-01-16-08 U Ludbregu, 06. 06. 2016. god. Tel.:042/421-790, Fax.:042/421-793 Email:ravnatelj@ss-ludbreg.skole.hr

Више

Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vr

Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vr Naziv naručitelja: RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 premeta vrijednost ) 1 PN -993 Akumulatorske baterije 31400000-0 20.000,00 Postupak jednostavne NE Narudžbenica 1. kvartal 12 mjeseci 30.01.2019 2 PN

Више

Broj bodova potrebnih za upis

Broj bodova potrebnih za upis Škola Program Najmanji Najmanji Bjelovarsko-bilogorska Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar Ekonomska i birotehnička škola Najveći Najveći u Prosječni Ekonomist (060604) 4 g. 46,38 75,17 57,81 Upravni

Више

MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU IZRADA MODNOG PROIZVODA MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda

MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU IZRADA MODNOG PROIZVODA MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU IZRADA MODNOG PROIZVODA DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda SADRŽAJ 1. UVOD... 3 2. OPIS MODELA I ZADAĆA... 4 2.1. UPUTE NATJECATELJIMA... 4 Modul 1...4 Modul

Више

MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda

MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda UVOD TEMA: Kako je Potjeh tražio istinu I. Brlić Mažuranić U svakom, svakom od nas postoji, mjesto

Више

Broj bodova zadnjeg upisanog uĊenika po školama i programima

Broj bodova zadnjeg upisanog uĊenika po školama i programima Škola Program zadnjeg Bjelovarsko-bilogorska Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar Ekonomska i birotehnička škola prvog Prosječni Ekonomist (060604) 4 g. 46.38 75,17 57,65 Upravni referent (060404) 4

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. I ГОДИНА II 1 МАТЕМАТИКА 1 07.02. 21.02. 18.04. 400 20.06. 04.07. 0.09. 19.09. 400 2 МЕХАНИКА 1 08.02.

Више

Bilten - Slobodna radna mjesta

Bilten - Slobodna radna mjesta HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Na datum počekta prijave: 3.4.2019 Vrijeme izrade izvješća: 4.4.2019 7:17 Područni ured: PODRUČNI URED KARLOVAC Bilten - slobodna radna mjesta Broj biltena: 04042019 Ispostava

Више

Trajanje Razredni odjeli Oznaka za odjel Učenici Na temelju točke XV. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. s

Trajanje Razredni odjeli Oznaka za odjel Učenici Na temelju točke XV. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. s Na temelju točke XV. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. srednje škole objavljuju N A T J E Č A J za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini

Више

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. NN 47/2018 ( ), Odluka o upisu učenika u I. razr

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. NN 47/2018 ( ), Odluka o upisu učenika u I. razr 08. 06. 2018. Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. NN 47/2018 (23.5.2018.), Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. MINISTARSTVO

Више

REDNI BROJ TRAJANJE OBRAZOVANJA BROJ RAZREDNIH ODJELA BROJ UČENIKA NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2016./2017. STROJARSKA I PROM

REDNI BROJ TRAJANJE OBRAZOVANJA BROJ RAZREDNIH ODJELA BROJ UČENIKA NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2016./2017. STROJARSKA I PROM REDNI BROJ TRAJANJE OBRAZOVANJA BROJ RAZREDNIH ODJELA BROJ UČENIKA NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2016./2017. STROJARSKA I PROMETNA ŠKOLA Hallerova aleja 3/A,VARAŽDIN Tel: 042/211-547

Више

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun godine Prilikom koriš

CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun godine Prilikom koriš 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 CRNA GORA ZAVOD ZA STATISTIKU S A O P Š T E NJ E Broj: 130 Podgorica, 17. jun 2015. godine Prilikom korišćenja ovih podataka navesti izvor Godišnji indeksi

Више

RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vrijednost nabave (u

RIJEKA plus d.o.o. Godina: 2019 Rbr Evidencijski broj Predmet nabave Brojčana oznaka nabave premeta nabave iz CPV-a Procijenjena vrijednost nabave (u premeta vrijednost ) 1 PN -993 Akumulatorske baterije 31400000-0 20.000,00 Postupak jednostavne NE Narudžbenica 1. kvartal 12 mjeseci 30.01.2019 2 PN -994 Autogume 34350000-5 35.000,00 Postupak jednostavne

Више

TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE KUHARSTVO

TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE KUHARSTVO TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE KUHARSTVO SADRŽAJ SADRŽAJ... 2 1. UVOD... 3 1.1. NAZIV I OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE... 3 1.1.1. NAZIV NATJECATELJSKE DISCIPLINE... 3 1.1.2. OPIS VEZANIH KVALIFIKACIJA,

Више

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. NN 53/2019 ( ), Odluka o upisu učenika u I. razr

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. NN 53/2019 ( ), Odluka o upisu učenika u I. razr 31. 05. 2019. Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. NN 53/2019 (24.5.2019.), Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. MINISTARSTVO

Више

broj 088.indd

broj 088.indd 25.9.2017. СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 88 27 1577 На основу члана 18. став 1. Закона о образовању одраслих ( Службени гласник Републике Српске, бр. 59/09 и 1/12) и члана 82. став 2. Закона

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШК. ГОД. 2017./2018. ОКТОБАРСКИ РОК НАПОМЕНА: ИСПИТЕ ОБАВЕЗНО ПРИЈАВИТИ! ПРВА ГОДИНА МАТЕМАТИКА 1 04.10. 2. МЕХАНИКА

Више

PRIJEDLOG

PRIJEDLOG Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Standard zanimanja TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU Sadržaj 1. Razina, ključna svrha i opis zanimanja... 3 2. Grupa poslova, ključni poslovi i aktivnosti... 4 3. Uobičajeni/poželjni

Више

INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD KLASA: /15-01/24 URBROJ: U Slavonskom Brodu, 4. rujna godine ZAPISNIK 24. SJED

INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD KLASA: /15-01/24 URBROJ: U Slavonskom Brodu, 4. rujna godine ZAPISNIK 24. SJED INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD KLASA: 003-06/15-01/24 URBROJ: 2178-16-07-15-2 U Slavonskom Brodu, 4. rujna 2015. godine ZAPISNIK 24. SJEDNICA ŠKOLSKOG ODBORA 4. rujna 2015. godine 11.00 sati

Више

BRVNARE DZAJA

BRVNARE DZAJA Varijanta III brvna/poluoblice dimenzija 120 x 200 mm Radovi: Montaža brvnare od poluoblica ili ravnih brvana, debljine brvna 120 x 200 mm Ugradnja stropnih nosivih greda 120 x 200 mm, zatim postavljanje

Више

Temeljem odredbi članka Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13 i 73/17), Uredbom o održivom gospodarenju otpadom (NN 50/17), čl. 19. Izjave

Temeljem odredbi članka Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13 i 73/17), Uredbom o održivom gospodarenju otpadom (NN 50/17), čl. 19. Izjave Temeljem odredbi članka Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13 i 73/17), Uredbom o održivom gospodarenju otpadom (NN 50/17), čl. 19. Izjave o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću i Odluke

Више

Microsoft Word - Izmjene i dopune Plana nabave za doc

Microsoft Word - Izmjene i dopune Plana nabave za doc DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OBE SVETI ANTUN KARLOVAC, I. Kukuljevića 2 UPRAVNO VIJEĆE Karlovac, 19.12.2012. god. Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi (Nar.nov., br: 90/2011), te na temelju članka

Више

АД КОМУНАЛАЦ БИЈЕЉИНА, Ул. Милоша Црњанског 7 Тел. : 055/ ; Факс : 055/ е-mail: Матични број : ЈИБ :

АД КОМУНАЛАЦ БИЈЕЉИНА, Ул. Милоша Црњанског 7 Тел. : 055/ ; Факс : 055/ е-mail: Матични број : ЈИБ : На основу члана члана 7. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник Републике Српске број:75/04) и члана 8. Правилника о јавним набавкама роба, услуга и радова у АД Комуналац Бијељина број: 3187/2015

Више

Komunalno "B A S I L I J A"d

Komunalno B A S I L I J Ad Komunalno "B A S I L I J A"d.o.o., 21430 Grohote, Podkuća 8, MB 1715011 OIB 23193263251 žiro račun 2360000 1101651169; tel.021/718-888; fax.021/718-889 e-mail: komunalno.basilija1@st.t-com.hr Grohote,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Osnovna škola Vladimir Nazor, Komletinci UPIS U SREDNJU ŠKOLU 2018./2019. Sanja Marczi, pedagoginja Online upisi u srednju školu na portalu: www.upisi.hr Elementi i kriteriji za upis Stjecanje strukovne

Више

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc

Microsoft Word - finansijski administrator_zasnovanost kvalifikacije.doc ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР СТАНДАРД КВАЛИФИКАЦИЈЕ, ЦИЉЕВИ И ИСХОДИ СТРУЧНОГ ОБРАЗОВАЊА 1. Назив квалификације: Финансијски администратор 2. Подручје рада: Економија, право и администрација

Више

Рапоред полагања испита школске године 2018/19. Ниво студија Основне академске студије Акредитација 2014 Машинско инжењерство Сатница испита Студијски

Рапоред полагања испита школске године 2018/19. Ниво студија Основне академске студије Акредитација 2014 Машинско инжењерство Сатница испита Студијски Рапоред полагања испита школске године 2018/19. Ниво студија Основне академске студије Акредитација 2014 Машинско инжењерство Сатница испита Студијски програм 9:00 КОД Н А З И В П Р Е Д М Е Т А ЈАН МАР

Више

Microsoft Word - Tabela 5.2 Specifikacija predmeta.doc

Microsoft Word - Tabela 5.2 Specifikacija predmeta.doc Универзитет у Нишу Машински факултет у Нишу TAБЕЛА 5.2 СПЕЦИФИКАЦИЈА ПРЕДМЕТА Ниш, октобар 2008. Табела М.5.2-М 1 Спецификација предмета на модулу М 1 : Енергетика и процесна техника 7. М.2.1-ОМ.1-ЕН Простирање

Више

Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi PLAN NABAVE

Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi PLAN NABAVE Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi PLAN NABAVE ZA 2018. Plan za 2018. godinu temelji se na Financijskom

Више

НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач;

НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач; НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач; металобрусач; металобушач; бравар; лимар; аутолимар;

Више

TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE CNC i CAD/CAM tehnologije Tehnički opis CNC i CAD/CAM tehnologije

TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE CNC i CAD/CAM tehnologije Tehnički opis CNC i CAD/CAM tehnologije TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE CNC i CAD/CAM tehnologije Tehnički opis CNC i CAD/CAM tehnologije SADRŽAJ SADRŽAJ... 2 1. UVOD... 3 1.1. NAZIV I OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE... 3 1.1.1. NAZIV

Више

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 10. siječnja NETO I BRUTO P

REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 10. siječnja NETO I BRUTO P REPUBLIKA HRVATSKA GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA STRATEGIJSKO PLANIRANJE I RAZVOJ GRADA Odjel za statistiku PRIOPĆENJE 10. siječnja 2019. NETO I BRUTO PLAĆE LISTOPAD 1. PROSJEČNE MJESEČNE NETO I BRUTO PLAĆE

Више

INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD KLASA: /16-01/36 URBROJ: 2178/ ZAPISNIK s 36. sjednice Školskog odbora održane dana 2.

INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD KLASA: /16-01/36 URBROJ: 2178/ ZAPISNIK s 36. sjednice Školskog odbora održane dana 2. INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD KLASA: 003-06/16-01/36 URBROJ: 2178/01-16-07-16-2 ZAPISNIK s 36. sjednice Školskog odbora održane dana 2. rujna 2016. godine s početkom u 8.30 sati u knjižnici

Више

Microsoft Word - Akt o proceni rizika osnovna škola

Microsoft Word - Akt o proceni rizika osnovna škola SADRŽAJ 1. PODACI O POSLODAVCU 2. OPIS RADNOG PROCESA, OPIS SREDSTAVA ZA RAD, I NJIHOVO GRUPISANJE, I OPIS SREDSTAVA I OPREME ZA LIČNU ZAŠTITU NA RADU 3. SNIMANJE ORGANIZACIJE RADA 4. PREPOZNAVANJE I UTVRĐIVANJE

Више

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 55 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA OKTOBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2.

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 55 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA OKTOBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2. PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 55 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA OKTOBAR 2012.. 1. Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2. Privredna kretanja u Federaciji Bosne i Hercegovine

Више

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 77 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA DECEMBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2

PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 77 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA DECEMBAR Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2 PRIIVREDNA KRETANJA TUZLANSKOG KANTONA BB rrooj jj 77 KANTONALNA PRIIVREDNA KOMORA TUZLA DECEMBAR 2012.. 1. Privredna kretanja u Bosni i Hercegovini 2. Privredna kretanja u Federaciji Bosne i Hercegovine

Више

Nastavni plan modelar/konstruktor Osnovna obuka za modelara/konstruktora odjevne konfekcije Stranica 1

Nastavni plan modelar/konstruktor Osnovna obuka za modelara/konstruktora odjevne konfekcije Stranica 1 1 Nastavni plan Modelar odjevne konfekcije Šifra programa: TA 10 2017 Modul: 01 Naziv modula: Osnovna obuka za modelara/konstruktora odjevne konfekcije Šifra modula: TA 10 2017 MO 1 Izrada programa : Prevent

Више

Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГ

Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГ Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА ЗА СМЕШТАЈ ВРСТЕ СЕОСКО ТУРИСТИЧКО

Више

VUD - Plan nabave 2015

VUD - Plan nabave 2015 1. P.J. Upravna zgrada Hrvatskih voda, 1.1. 4171 1.2. 4004 1.3. 0315 1.4. 4004 1.5. 4051 Usluga odvoza komunalnog otpada za potrebe upravne zgrade Hrvatskih voda u Zagrebu, Ulica grada Vukovara Toaletni

Више

KATALOG TEMA ZA ZAVRŠNE RADOVE Strojarstvo

KATALOG TEMA ZA ZAVRŠNE RADOVE Strojarstvo KATALOG TEMA ZA ZAVRŠNE RADOVE školska godina 207./8. Strojarski računalni tehničar ukupno 38 tema Predlagatelji tema:. prof. Marijan Horvat 2. prof. Perica Hajdarović 3. prof. Jasminka Jelačić 4. prof.

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: /16-01/172 URBROJ: / Zagreb, 1. kolovoza O B J A V

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: /16-01/172 URBROJ: / Zagreb, 1. kolovoza O B J A V VLADA REPUBLIKE HRVATSKE Ministarstvo poduzetništva i obrta KLASA: 311-01/16-01/172 URBROJ: 516-04-02-01-02/1-16-1 Zagreb, 1. kolovoza 2016. O B J A V LJ U J E OTVORENI JAVNI POZIV za Projekt Stipendiranje

Више

Sustavi kotlovskih postrojenja

Sustavi kotlovskih postrojenja Sustavi kotlovskih postrojenja Teleservice Regulacija kotlova BCO BCO UL-S UNIVERSAL parni kotao WA Uređaj za analizu vode Kompetencija i povjerenje Bosch Industriekessel je u svjetskim razmjerima renomirani

Више

PLAN NABAVE VUD 2018.xlsx

PLAN NABAVE VUD 2018.xlsx 1. P.J. Upravna zgrada Hrvatskih voda, 1.1. 4004 1.2. 0314 1.3. 4004 1.4. 4051 Toaletni papir i papirnati ručnici za potrebe upravne zgrade Hrvatskih voda u Zagrebu, Ulica grada Vukovara Nabava namještaja

Више

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Za

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Za Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 206. PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Zaporka učenika: (peteroznamenkasti broj i riječ) Ukupan

Више

5S prezentacija - za printati bez videa i igre (3)

5S prezentacija - za printati bez videa i igre (3) Lean 5S Anja Štefanić, mag.oec. copyright Što je 5S? Alat Lean menadžmenta Alat koji se čini jednostavan, no mnoga poduzeća ignoriraju baš te osnovne principe Baza uspješne implementacije Fokusira se

Више

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA

NA PRAGU PROFESIONALNOG IZBORA O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA? 15.6.2017. 1 Potrebno je uskladiti: zahtjeve odabranog zanimanja interese, želje, prethodna znanja, sposobnosti i zdravstvene karakteristike

Више

Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi PLAN NABAVE

Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi PLAN NABAVE Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi PLAN NABAVE ZA 2017. Plan za 2017. godinu temelji se na Financijskom

Више

Распоред полагања испита у школској 2018/19. години (I, II, III и IV година) Назив предмета Студијско подручје Семестар Датум испита ЈАНУАР ФЕБРУАР ЈУ

Распоред полагања испита у школској 2018/19. години (I, II, III и IV година) Назив предмета Студијско подручје Семестар Датум испита ЈАНУАР ФЕБРУАР ЈУ Информатика и рачунарске комуникације ПТ, БТ, ФКИ, ОХТ, ЕИ, ТИ, ИДТП I 15. јануар 2019 4. фебруар 2019 5. јун 2019 28. јун 2019 20. август 2019 5. септембар 2019 Математика 1 ПТ, БТ, ФКИ, ОХТ, ЕИ, ТИ I

Више

FEEDING OUR MINDS ERASMUS +

FEEDING OUR MINDS ERASMUS + FEEDING OUR MINDS ERASMUS + ZADACI Svaki od partnera organizirat će sastanke, radionice i posjete kako bi pomogli učenicima u stvaranju digitalnog časopisa i zbirke videa. HRVATSKA - VIDEO - 'KAKO BITI

Више

Bilten - Slobodna radna mjesta

Bilten - Slobodna radna mjesta HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Na datum počekta prijave: 19.7.2018 Vrijeme izrade izvješća: 20.7.2018 7:08 Područni ured: PODRUČNI URED KARLOVAC Bilten - slobodna radna mjesta Broj biltena: 20072018 Zdravstvo,

Више

PREDUVJETI za upis kolegija i polaganje ispita u viših godinama na preddiplomskom sveučilišnom studiju

PREDUVJETI za upis kolegija i polaganje ispita u viših godinama na preddiplomskom sveučilišnom studiju PREDUVJETI za upis predmeta i polaganje ispita u više semestre na preddiplomskom sveučilišnom studiju Tekstilna tehnologija i inženjerstvo od ak.god. 2016./2017. (korekcija: FV 16.7.2018., od ak.god. 2018./2019.)

Више

DODATAK PRAVILNIKU UREĐENJA STARE GRADSKE JEZGRE - PITANJE URBANE OPREME Krk, listopad 2017.

DODATAK PRAVILNIKU UREĐENJA STARE GRADSKE JEZGRE - PITANJE URBANE OPREME Krk, listopad 2017. DODATAK PRAVILNIKU UREĐENJA STARE GRADSKE JEZGRE - PITANJE URBANE OPREME Krk, listopad 2017. Pravilnikom uređenja stare gradske jezgre - pitanje urbane opreme definirani su parametri uređenja fasada privatnih

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU UVOD Tema: PROMOCIJA WORLDSKILLS CROTIA STRUKOVNIH NATJECANJA I SMOTRI Vrsta rada: PROMOTIVNI/AFIRMACIJSKI PLAKAT na zadanu temu Afirmativnim plakatom na temu

Више

Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi I. IZMJENE

Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi I. IZMJENE Na temelju članka 20. stavaka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj: 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14-Odluka Ustavnog suda RH) donosi I. IZMJENE I DOPUNE PLANA NABAVE ZA 2017. Plan za 2017. godinu

Више

SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA I. UPISNI ROKOVI NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U 2016./17. ŠKOLSKOJ GODINI NA PODRUČJU SISAČKO - MOSL

SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA I. UPISNI ROKOVI NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U 2016./17. ŠKOLSKOJ GODINI NA PODRUČJU SISAČKO - MOSL SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA I. UPISNI ROKOVI NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U 2016./17. ŠKOLSKOJ GODINI NA PODRUČJU SISAČKO - MOSLAVAČKE ŽUPANIJE I UPIS UČENIKA U UČENIČKI DOM Učenici

Више

CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim nabavkama Naručilac JU Škola za srednje i više stručno obra

CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim nabavkama Naručilac JU Škola za srednje i više stručno obra CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim nabavkama Naručilac JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje,,sergije Stanić", Broj 01 Mjesto i datum Podgorica 24/01/2019

Више

Na osnovu člana 55 stav 3 Zakona o upravljanju otpadom ("Službeni list CG", broj 64/11), Ministarstvo održivog razvoja i turizma donijelo je

Na osnovu člana 55 stav 3 Zakona o upravljanju otpadom (Službeni list CG, broj 64/11), Ministarstvo održivog razvoja i turizma donijelo je 204. Na osnovu člana 55 stav 3 Zakona o upravljanju otpadom ("Službeni list CG", broj 64/11), Ministarstvo održivog razvoja i turizma donijelo je P R A V I L N I K O NAČINU PAKOVANJA I ODSTRANJIVANJA OTPADA

Више

Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave ( Narodne novine, broj 93/16 i 104/16), č

Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave ( Narodne novine, broj 93/16 i 104/16), č Temeljem članka 20. Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave ( Narodne novine, broj 93/16 i 104/16), članka 10. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva

Више

DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: [Type text]

DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: [Type text] DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: PROGRAM STRUČNE PRAKSE Tjedni (ukupni) fond sati : 80 sati Organizacija pošiljateljica učenika na stručnu praksu: ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA

Више

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx

Microsoft Word - Pravilnik o Bezbednosti Ucenika.docx На основу чл. 41, 47. и 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, бр. 72/09, 52/11 и 55/13), ) и члана 39. Статута Горан Ковачић школски одбор Основне

Више

UNUTRANJI TRANSPORT I SKLADIŠTENJE

UNUTRANJI TRANSPORT I SKLADIŠTENJE UNUTRANJI TRANSPORT I SKLADIŠTENJE Vježbe Projektiranje skladišta UKRATKO O NEKIM OSNOVNIM POJMOVIMA Što je skladišni proces? Sve aktivnosti s robom i teretom u skladištu. Sastoji se od više skladišnih

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР ОДРЖАВАЊА у Огранку Т

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР ОДРЖАВАЊА у Огранку Т ИНЖЕЊЕР ОДРЖАВАЊА у Огранку ТЕ КО Костолац (2 извршиоца) вођење мање сложених послова у превентивном одржавању, санацији кварова, негама и ремонтима постројења израда техничко-технолошке документације

Више

Microsoft Word - 8 Standard zanimanja - Poljoprivredni tehnicar

Microsoft Word - 8 Standard zanimanja - Poljoprivredni tehnicar STANDARD ZANIMANJA 1.DIO Naziv porodice zanimanja: Naziv zanimanja: Nivo kvalifikacije: (u skladu sa Osnovama kvalifikacijskog okvira u BiH) Poljoprivreda i prerada hrane Poljoprivredni tehničar IV Datum

Више

Струка (назив): ОСТАЛЕ ДЈЕЛАТНОСТИ Занимање (назив): ЗЛАТАР Предмет (назив): ПРАКТИЧНА НАСТАВА Опис (предмета): Практична настава Модул (наслов): МЈЕР

Струка (назив): ОСТАЛЕ ДЈЕЛАТНОСТИ Занимање (назив): ЗЛАТАР Предмет (назив): ПРАКТИЧНА НАСТАВА Опис (предмета): Практична настава Модул (наслов): МЈЕР Модул (наслов): МЈЕРЕЊЕ И КОНТРОЛА Датум: 2017. година Шифра: Редни број: 07 при вршењу мерења и котроле. Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и Практична настава 1 - буду упознати основним

Више

ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар године Бања Лука, јануар г

ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар године Бања Лука, јануар г ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ П р и в р е д н а к р е т а њ а у Републици Српској за период јануар-децембар 2018. године Бања Лука, јануар 2019. године Привредна комора Републике Српске Ђуре Даничића

Више

(Microsoft Word - natje\350aj)

(Microsoft Word - natje\350aj) SREDNJA ŠKOLA PETRA ŠEGEDINA KORČULA Klasa: 602-03/16-01/208 Urbroj: 2138-22/1-16-1 Korčula, 7. lipnja 2016. Na temelju čl. 22., stavak 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i točke

Више

OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu Odluka o imenovanju stručnog povjer

OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu Odluka o imenovanju stručnog povjer OPĆINA MARIJA GORICA 1. II. izmjene i dopune Plana nabave roba, radova i usluga za proračunsku godinu 2017....2 2. Odluka o imenovanju stručnog povjerenstva za javnu nabavu i provedbu postupka nabave male

Више

План набавки за годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП " МЛАДОСТ" ОПОВО ЗА ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Пр

План набавки за годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП  МЛАДОСТ ОПОВО ЗА ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Пр План набавки за 2018. годину ЈП МЛАДОСТ ОПОВО Обухвата: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЈП " МЛАДОСТ" ОПОВО ЗА 2018. ГОДИНУ Датум усвајања: 30-Jan-18 Рб Укупно Предмет набавке Процењена вредност без ПДВ-а 22,150,000

Више

СЕПТЕМБАР 2018/19. 1 Семестар (среда) Време ДИФУЗИОНЕ ОПЕРАЦИЈЕ МЕХАНИКА ФЛУИДА ФЕНОМЕНИ ПРЕНОСА (изборни) САГОРЕВАЊ

СЕПТЕМБАР 2018/19. 1 Семестар (среда) Време ДИФУЗИОНЕ ОПЕРАЦИЈЕ МЕХАНИКА ФЛУИДА ФЕНОМЕНИ ПРЕНОСА (изборни) САГОРЕВАЊ СЕПТЕМБАР 08/9. Семестар.08.09. (среда) ДИФУЗИОНЕ ОПЕРАЦИЈЕ МЕХАНИКА ФЛУИДА ФЕНОМЕНИ ПРЕНОСА (изборни) САГОРЕВАЊЕ И ИНДУСТРИЈСКЕ ПЕЋИ (изборни) ЗАШТИТА ОД КОРОЗИЈЕ (изборни) ЕКОНОМИКА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА

Више

Projektovanje tehnoloških procesa

Projektovanje tehnoloških procesa ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА Департман за производно машинство Пројектовање технолошких процеса Тема: Др Мијодраг Милошевић Технолошки процеси израде производа Део производног процеса у коме се врши измена

Више

НАСТАВНИ ПЛАН И ПРОГРАМ ЈУН 2018/19. 1 Семестар (среда) Време 3 ЕКОНОМИКА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА 4 УПРАВЉАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈОМ И ОПЕРАЦИ

НАСТАВНИ ПЛАН И ПРОГРАМ ЈУН 2018/19. 1 Семестар (среда) Време 3 ЕКОНОМИКА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА 4 УПРАВЉАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈОМ И ОПЕРАЦИ НАСТАВНИ ПЛАН И ПРОГРАМ 2012. ЈУН 2018/19. 1 Семестар 19.06.2019. (среда) 3 ЕКОНОМИКА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА 4 УПРАВЉАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈОМ И ОПЕРАЦИЈАМА 5 ПРИМЕНА ГИС-а У УПРАВЉАЊУ ЖИВОТНОМ СРЕДИНОМ (изборни)

Више

ОКТОБАР /19. 1 Семестар (понедељак) Време 1 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК 1 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК I 4 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК II 2 M ОСНОВИ ЕКОНОМИЈЕ 3 УВОД У ИНФО

ОКТОБАР /19. 1 Семестар (понедељак) Време 1 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК 1 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК I 4 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК II 2 M ОСНОВИ ЕКОНОМИЈЕ 3 УВОД У ИНФО ОКТОБАР 2 2018/19. 1 Семестар 07.10.2019. (понедељак) 1 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК 1 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК I 4 ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК II 2 M ОСНОВИ ЕКОНОМИЈЕ 3 УВОД У ИНФОРМАЦИОНЕ СИСТЕМЕ 10:00 4 УПРАВЉАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈОМ И ОПЕРАЦИЈАМА

Више

Megapress sa SC-Contur Cjevovodna tehnika čelik F2 HR 4/16 Katalog 2016/2017 Prava na promjene pridržana.

Megapress sa SC-Contur Cjevovodna tehnika čelik F2 HR 4/16 Katalog 2016/2017 Prava na promjene pridržana. Megapress Cjevovodna tehnika čelik F2 HR 4/16 Katalog 2016/2017 Prava na promjene pridržana. Sustav press spojnica s press spojnicama od nelegiranog čelika 1.0308 za crne, poncinčane, industrijski lakirane

Више

PRILOG II. - UVJETI ZA KATEGORIJE APARTMANA I KUĆE ZA ODMOR NAPOMENE: 1. Tamno polje ispod kategorije znači obvezni uvjet 2. Svi propisani obvezni uvj

PRILOG II. - UVJETI ZA KATEGORIJE APARTMANA I KUĆE ZA ODMOR NAPOMENE: 1. Tamno polje ispod kategorije znači obvezni uvjet 2. Svi propisani obvezni uvj PRILOG II. - UVJETI ZA KATEGORIJE APARTMANA I KUĆE ZA ODMOR NAPOMENE: Tamno polje ispod kategorije znači obvezni uvjet Svi propisani obvezni uvjeti su najmanji uvjeti koje objekt mora ispuniti Ne primjenjuje

Више

Datum: Naziv javnog naručitelja: Ministarstvo kulture Adresa: Runjninova 2, Zagreb OIB: URL: PLAN NABAVE MINIST

Datum: Naziv javnog naručitelja: Ministarstvo kulture Adresa: Runjninova 2, Zagreb OIB: URL:  PLAN NABAVE MINIST Datum: 02.02.2015. Naziv javnog naručitelja: Ministarstvo kulture Adresa: Runjninova 2, Zagreb OIB: 37836302645 URL:www.min-kulture PLAN NABAVE MINISTARSTVA KULTURE ZA 2015. GODINU Naziv predmeta (kvartal)

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 90/11,83/13, 143/13 i 13/14) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13),

Више

Microsoft Word - Satnica_diplomski_str LJETO-V03.doc

Microsoft Word - Satnica_diplomski_str LJETO-V03.doc Semestar II Modul Konstruiranje i mehatronika 8-9 METODIČKO KONSTRUIRANJE KONSTRUKCIJSKI ELEMENTI ROBOTA 13-14 KONSTRUKCIJSKI ELEMENTI ROBOTA MET. KONSTRUIRANJE KOMPONENTE MEHATRONIČKIH SUSTAVA L6 KOMPONENTE

Више

Microsoft PowerPoint - 7. Radni cinioci hotelijerstva

Microsoft PowerPoint - 7. Radni cinioci hotelijerstva KARAKTERISTIKE KADROVA brojnost, heterogenost i različitost kadrovskih profila IMOVINA PREDUZEĆA stalna (dugotrajna) i obrtna (kratkoročna) imovina Turizam jedan od većih generatora radnih mesta u svetu

Више

Prim. mr sci med dr Radmila Jovanović spec.higijene subspec.ishrane PROGRAM JAVNO - ZDRAVSTVENE KONTROLE U PREDŠKOLSKIM I ŠKOLSKIM OBJEKTIMA 2017.god.

Prim. mr sci med dr Radmila Jovanović spec.higijene subspec.ishrane PROGRAM JAVNO - ZDRAVSTVENE KONTROLE U PREDŠKOLSKIM I ŠKOLSKIM OBJEKTIMA 2017.god. Prim. mr sci med dr Radmila Jovanović spec.higijene subspec.ishrane PROGRAM JAVNO - ZDRAVSTVENE KONTROLE U PREDŠKOLSKIM I ŠKOLSKIM OBJEKTIMA 2017.god. CILJEVI CILJ OSNOVNI CILJ Očuvanje i unapređenje zdravlja

Више

Udzbenici u šk. god. 2011/2012 za 2. i 3.razred Cijene udžbenika su prošlogodišnje! OdjelD Zanimanje NazivUdz Autor Vrsta Nakladnik Sifra Cijena 2a au

Udzbenici u šk. god. 2011/2012 za 2. i 3.razred Cijene udžbenika su prošlogodišnje! OdjelD Zanimanje NazivUdz Autor Vrsta Nakladnik Sifra Cijena 2a au Udzbenici u šk. god. 2011/2012 za 2. i 3.razred Cijene udžbenika su prošlogodišnje! 2a automehaničar 1387 HRVATSKI JEZIK 2 : udžbenik za Snježana Zrinjan udžbenik ŠK 1530 64,80 kn 2. razred trogodišnje

Више

II. Izmjene i dopune plana nabave za godinu

II. Izmjene i dopune plana nabave  za godinu REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA ŠODOLOVCI Ive Andrića 3, Šodolovci Na temelju članka 20. stavka 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14) i članka

Више

JKP Pannonica doo Tuzla

JKP Pannonica doo Tuzla JKP Pannonica doo Tuzla Šetalište Slana banja bb 75000 Tuzla D:4209598600008 PDV:209598600008 PLAN NABAVK ZA 2019 GODNU R.br. Predmet nabavke Šifra JRJN Konto Procjenjena vrijednost Vrsta postupka Okvirni

Више

ÂÈØÀ ÒÅÕÍÈ×ÊÀ ØÊÎËÀ

ÂÈØÀ ÒÅÕÍÈ×ÊÀ ØÊÎËÀ Инжењерска информатика Производно машинство Безбедност на раду 24.05. 14 00 Техничко цртање и компј.графика 23.05. 14 00 Информатика и рачунарство 22.05. 11 00 Познавање и примена материјала 24.05. 14

Више

Microsoft Word - HR Survey 2006.doc

Microsoft Word - HR Survey 2006.doc HR Survey 2006 Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za 2006. godinu Osijek, svibanj 2007. Predgovor Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja HR Survey nastao je po ugledu na popularni

Више

Robert Bosch GmbH 2019, all rights reserved Kućica za ptice za balkon i vrt Izlet u svijet životinja. Kućica za ptice Mali i veliki istražitelji mogu

Robert Bosch GmbH 2019, all rights reserved Kućica za ptice za balkon i vrt Izlet u svijet životinja. Kućica za ptice Mali i veliki istražitelji mogu Kućica za ptice za balkon i vrt Izlet u svijet životinja. Kućica za ptice Mali i veliki istražitelji mogu uskoro promatrati divote životinjskog carstva pred vlastitim balkonskim vratima. 1 Uvod S ovim

Више

Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Red. broj Ev.br. Plan nabave za godinu Pozicija plana Financ. plan 2017 Predmet nabave Proci

Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Red. broj Ev.br. Plan nabave za godinu Pozicija plana Financ. plan 2017 Predmet nabave Proci Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Red. broj Ev.br. Plan nabave za 217. godinu Pozicija plana Financ. plan 217 Predmet nabave Procijen. vrijednost Planirana vrijednost Postupak i način

Више

ОБРАЗАЦ ПРИХОДА ЗА КОМУНАЛНУ ТАКСУ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА СТАМБЕНО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ Редни број НАЗИВ И ВРСТА ПРИХОДА 1. Комунална такса на истакнуту фирму 72231

ОБРАЗАЦ ПРИХОДА ЗА КОМУНАЛНУ ТАКСУ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА СТАМБЕНО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ Редни број НАЗИВ И ВРСТА ПРИХОДА 1. Комунална такса на истакнуту фирму 72231 ОБРАЗАЦ ПРИХОДА ЗА КОМУНАЛНУ ТАКСУ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА СТАМБЕНО КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ Редни број НАЗИВ И ВРСТА ПРИХОДА 1. Комунална такса на истакнуту фирму 722312 ПРОПИСИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ОБАВЕЗЕ ПЛАЋАЊА КОМУНАЛНЕ ТАКСЕ

Више

Plan javnih nabavki za godinu

Plan javnih nabavki za godinu U skladu sa članom 38 stav 1 Zakona o javnim nabavkama, Javno komunalno preduzeće "KOTOR" je objavilo 31.01.2014 god. - Plan javnih nabavki za 2014-tu godinu na site Uprave za javne nabavke iz Podgorice

Више

Рeпублика Србија Вршац, Стевана Немање бр. 26, Telefon: 013/ , Faks: 013/ taster 9 e mail: Број:

Рeпублика Србија Вршац, Стевана Немање бр. 26, Telefon: 013/ , Faks: 013/ taster 9   e mail: Број: Рeпублика Србија 26300 Вршац, Стевана Немање бр. 26, Telefon: 013/440-800, Faks: 013/440-800 taster 9 www.oktobar.co.rs e mail: info@oktobar.rs Број: 01-05-3/2018-1 08.02.2018. Године ВРШАЦ На основу члана

Више

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ 2014 ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ ШИФРА ПРЕДМЕТИ I СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВ А ШИФРА ПРЕДМЕТИ II СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВА ЗП101 Општа хемија 1 7 60-30 ЗП111 7 60-30 14ЗП102 7

Више

III. Izmjene i dopune Plana nabave Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za godinu

III. Izmjene i dopune Plana nabave Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za godinu Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Zagrebačka 30 52100 Pula KLASA: 003-08/16-01/06 URBROJ: 380-01-16-9 Na temelju članka 29. i članka 30. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 20. Zakona o javnoj

Више