Струка (назив): ОСТАЛЕ ДЈЕЛАТНОСТИ Занимање (назив): ЗЛАТАР Предмет (назив): ПРАКТИЧНА НАСТАВА Опис (предмета): Практична настава Модул (наслов): МЈЕР

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Струка (назив): ОСТАЛЕ ДЈЕЛАТНОСТИ Занимање (назив): ЗЛАТАР Предмет (назив): ПРАКТИЧНА НАСТАВА Опис (предмета): Практична настава Модул (наслов): МЈЕР"

Транскрипт

1 Модул (наслов): МЈЕРЕЊЕ И КОНТРОЛА Датум: година Шифра: Редни број: 07 при вршењу мерења и котроле. Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и Практична настава 1 - буду упознати основним карактеристикама занимања златар; - буду упознати са основним упутствима за рад; - дефинишу радно мјесто; - се упознју са принципима мјерења уопште и у златарству; - користе мјерне инструменте; - врше мјерење и контролисање; - се упознају о заштити на раду, чувању здравља и здраве човјекове околине; - усвоје важност организације рада и рационалног кориштења енергије; - знају читати и употријебити технички цртеж и другу техничко-технолошку документацију; - знају употријебити и одржавати алате, прибор и направе у радионицама; - знају испитивти и контролисати квалитет производа у току и на крају рада; 1. Увођење ученика у занимање и упутство за рад 2. Мјерење и контролисање : Увођење ученика у занимање и упутство за рад Ученик ће бти способан да: 1.1. дефинише организацију радног мјеста и технолошку и радну дисциплину; 1.2. задужи потребан алат; 1.3. води дневник рада практичне наставе. Јединица 2: Мјерење и контролисање Ученици требају бити упознати са основама мјерења и контролисања. Припремити и са ученицима реализовати вјежебе које ће допринијети стицању вјештине мјерења и контролисања. Вјежбе одабире и креира наставник познаје мјерне алате и приборе; 2.2. измјери дужине коришћењем помичног мјерила, микрометра, идр; 2.3. одреди димензије помоћу преносног и обухватног шестара; 2.4. мјери углове; 2.5. дефинише грешке при мјерењу; 2.6. изврши контролу спољашњих и унутрашњих мјера; 2.7. одржава и чува мјерила.

2 првог разреда. Модул (наслов): МЈЕРЕЊЕ ТЕМПЕРЕТУРЕ, МАСЕ И ph ВРИЈЕДНОСТИ Датум: година Шифра: Редни број: 09 приликом мјерења температуре, масе и ph вриједности. Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 7 практичне наставе. - се упознају са разним врстама терометара и да ујежбају поступке мјерења; - се упознају са поступком мјерења ph вриједности; - се упознају о заштити на раду, чувању здравља и здраве човјекове околине; - усвоје важност организације рада и рационалног кориштења енергије; - знају читати и употријебити технички цртеж и другу техничко-технолошку документацију; - знају употријебити и одржавати алате, прибор и направе у радионицама; - знају испитивти и контролисати квалитет производа у току и на крају рада; 1. Мјерење температуре, масе и ph вриједности : Мјерење температуре, масе и ph вриједности 1.1. препозна разне врсте термометара; Обезбиједит да ученици изведу вјежбе мјерења температуре, масе и ph вриједности. Наставник ће осмислити вјежбу за ученике и ученицима ће

3 1.2. изведе мјерење температуре уз коришћење стаклених и дилатационих термометара, биметалних термометара, приометрима као и осталим уређајима за мјерење температуре; 1.3. изведе мјерење масе на обичним, прецизним, аналитичким и електромеханичким вагама; 1.4. изведе мјерење густоће киселина ареометрима (гравиметрима); 1.5. изведе мјерење ph вриједности електрохемијским мјерилима; 1.6. изврши оцјењивање ph вриједности помоћу разнобојних индикатора: демонстрирати поступке мјерења наведених величина. Јединица 2: Мјерење и контрола 2.1. измјери дужине разним мјерилима; 2.2. врши мјерења и контролу разним шаблонима; 2.3. мјери углове; 2.4. врши мјерења механичким и електричним мјерилима; 2.5. измјери масу и одреди састав легуре; 2.6. означава и обиљежава млемените метале и њихове легуре. првог разреда. Струка (назив): Занимање (назив): Предмет (назив): Опис (предмета): Модул (наслов): ОСТАЛЕ ДЈЕЛАТНОСТИ ЗЛАТАР ПРАКТИЧНА НАСТАВА Практична настава УПОЗНАВАЊЕ СА КАРАКТЕРИСТИКАМА ОСНОВНИХ И ПОМОЋНИХ МАТЕРИЈАЛА Датум: година Шифра: Редни број: 09 Модул је развијен да ученици стекну основна знања о карактеристикама основних и помоћних материјала.

4 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 8 практичне наставе. - знају извршити избор, примјену и употребу основних материјала; - се упознају о заштити на раду, чувању здравља и здраве човјекове околине; - усвоје важност организације рада и рационалног кориштења енергије; - знају читати и употријебити технички цртеж и другу техничко-технолошку документацију; - знају употријебити и одржавати алате, прибор и направе у радионицама; - знају испитивти и контролисати квалитет производа у току и на крају рада; 1. Упознавање са карактеристикама основних и помоћних материјала : Упознавање са карактеристикама основних и помоћних материјала 1.1. препозна основне материјале (злато, сребро, бакар, драго камење и да дефинише њихове физичке, хемијске и технолошке карактеристике; 1.2. дефинише помоћне материјале и енергију; 1.3. познаје основна својства киселина (солна, сумпорна, азотна, златопка краљевска водица, нишадор, боракс, лемове за лемљење, брусни папир, гума за брушење, азбест, калијев фероцијанид, калијев цијанид, полир паста, дестилована вода, гипс, спреј, љепило, трихлор- етилен, уље за подмазиваање, дрвена пилотина, филц, детерџент за прање и други); 1.4. ради са киселинама и отровним хемикалијама; 1.5. препозна хемијске ознаке; 1.6. изврши припремање раствора киселина; 1.7. врши ускладиштење киселина. Наставник ће ућеницима показати основне и помоћне материјале и навести њихова својства. Осмислити вјежбе за ученике како би се што боље упознали са са својствима основних и помоћних материјала.

5 Модул (наслов): АЛАТИ ЗА ОБРАДУ СКИРДАЊЕМ СТРУГОТИНЕ Датум: година Шифра: Редни број: 10 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 9 практичне наставе.. - упознају поступке ручне обраде; - упознају поступак оцртавања и обиљежавања; - упознају поступак рада са алатима за обраду; - усвоје важност организације рада и рационалног кориштења енергије; - знају читати и употријебити технички цртеж и другу техничко-технолошку документацију; - знају употријебити и одржавати алате, прибор и направе у радионицама; - знају испитивти и контролисати квалитет производа у току и на крају рада; 1. Оцртавање и обиљежавање 2. Алати за обраду : Оцратавање и обиљежавање 1.1. изврши оцратавање и обиљежавање са иглама, шестарима, угаоницима, лењирима, словима, бројевима. Наставника треба да припреми вјежбе за ученике и да сваку вјежбу демонстрира ученицима. Ученици треба да израде вјежбу самостално уз коришћење наведених поступака. Јединица 2: Алати за обраду 2.1. изврши обраду са турпијама за грубу и фину обраду, ручним пилама, сјекачима, ручним маказама за лим, стругачима, развртачима, урезницама, нарезницама, спиралним бургијама и глодалима.

6 Модул (наслов): АКАТИ ЗА СТЕЗАЊЕ Датум: година Шифра: Редни број: 11 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 10 практичне наставе. - се упознају са стезним алатима и приборима и поступком стезања; - се упознају о заштити на раду, чувању здравља и здраве човјекове околине; - усвоје важност организације рада и рационалног кориштења енергије; - стекну знања, вјештине, навике и способности из подручја самосталног вођења радионице; - изводе послове и радне задатке занатских занимања; - упознају планирање и припрему рада; - упознају сигурност и заштиту на раду; 1. Алати за стезање : Алати за стезање 1.1. користи златарски сто; 1.2. изведе стезање обичним и специјалним ручним стегама; 1.3. придржава радни предемт разним врстама златарских клијешта; 1.4. изведе стезање на машинама; 1.5. изврши придржавање радног предемта пинцетама. Наставник треба да осмисли вјежбу за свако поступак стезања и придржавања радног предмета и да вјежбе демонстрира ученицима. Сваки ученик треба да реализује припремљене вјежбе.

7 Модул (наслов): АЛАТИ ЗА ОБЛИКОВАЊЕ Датум: година Шифра: Редни број: 12 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 11 практичне наставе. - се упознају о заштити на раду, чувању здравља и здраве човјекове околине; - усвоје важност организације рада и рационалног кориштења енергије; - стекну знања, вјештине, навике и способности из подручја самосталног вођења радионице; - изводе послове и радне задатке занатских занимања; - упознају планирање и припрему рада; - знају употријебити и одржавати алате, прибор и направе у радионицама; 1. Алати за обликовање 2. Остали алати : Алати за обликовање 1.1. изврши обликовање користећи се чекићем, обликачима, пробијачима, плочама за равнање и наковњима Врши обраду коришћењем ручне бушилице, брусилице, подешавајућим развртачима, Наставни ће осмислити вјежбе за ученике у току којих ће ученик бити упознат са свим врстама обраде које су наведене. Ученицима треба показати вјежбу. Надзирати њихова рад. Користити материјале који су доступни у стручној литератури и другим изворима информација.

8 дијамантским матрицама, лемилицама и алатима за ручно гравирање и утискивање. Модул (наслов): МАШИНСКА ОБРАДА 1 Датум: година Шифра: Редни број: 13 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 12 практичне наставе. - се упознају о заштити на раду, чувању здравља и здраве човјекове околине; - усвоје важност организације рада и рационалног кориштења енергије; - изводе послове и радне задатке занатских занимања; - упознају планирање и припрему рада; - усвоје важност рационалне употребе енергије и потрошних материјала; - знају употријебити и одржавати алате, прибор и направе у радионицама; - знају врсте обраде и спајања наведених материјала (резање, заваривање, лемљење, порубљивање, превијање, ливење, ковање, истискивање, бушење, гравирање, полирање итд.); 1. Машине и уређаји у златарству 2. Обрада на бушилицама, струговима и глодалцама

9 : Машине и уређаји у златарству 1.1. рукује са машинама и уређајима који се користе у златарству; 1.2. изведе радне операције на вагама, машинама за извлачење жице и машинама за ваљање лимова и профила; 1.3. изведе операције на машинским маказама за сјечење лимова; Јединица 2: Обрада на бушилицама, струговима и глодалцама 2.1. изведе операције на стоним бушилицама; 2.2. изведе операције на струговима; 2.3. изведе операције на глодалицама. и 2 Користити разне изворе информација како би ученици били упознати са машинама и уређајима као и операцијама које се на њима изводе. Припремити вјежбе и исте реализовати заједно са ученицима. Модул (наслов): МАШИНСКА ОБРАДА 2 Датум: година Шифра: Редни број: 14 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 13 практичне наставе.

10 - стекну знања, вјештине, навике и способности из подручја самосталног вођења обрта; - изводе послове и радне задатке занатских занимања; - знају извршити избор, примјену и употребу основних материјала; - знају употријебити и одржавати алате, прибор и направе у радионицама; - знају извршити поправак и одржавање накита од племенитих метала и минерала. 1. Обрада жигосањем, ливењем и полирањем : Обрада жигосањем, ливењем и полирањем 1.1. изврши обраду на машинама за жигосање, ливење и полирање. Користити разне изворе информација како би ученици били упознати са машинама и уређајима као и операцијама које се на њима изводе. Припремити вјежбе и исте реализовати заједно са ученицима. Модул (наслов): МАШИНСКА ОБРАДА 3 Датум: година Шифра: Редни број: 15

11 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 14 практичне наставе. - знају извршити избор, примјену и употребу основних материјала; - упознају спајање и раздвајање елемената и склопова; - знају врсте и својстава материјала с употребом у машинству и златарству (злато, сребро, платина, мјед, бакар, челик итд.) - знају врсте обраде и спајања наведених материјала (резање, заваривање, лемљење, порубљивање, превијање, ливење, ковање, истискивање, бушење, гравирање, полирање итд.); - израдие украсни и функционални накит од племенитих метала; - знају уградити украсни минерал; - знају извршити поправак и одржавање накита од племенитих метала и минерала. 1. Уређаји за омекшавање племенитих метала 2. Машине за израду ланчића 3. Обликовање тежинских односа : Уређаји за омекшавање племенитих метала 1.1. користи уређаје за омешавање племенитих метала; 1.2. изведе омекшавање племенитих метала. Јединица 2: Машине за израду ланчића 2.1. изведе операције на машини за израду ланчића; 2.2. изведе операције на машинама за дијамантске ланчиће; 2.3. изведе операције на другим машинама и уређајима. Јединица 3: Обликовање тежинских односа 3.1. одреди тежински однос племенитих и обојених метала; 3.2. изведе вагање и састављање племенитих и обојених метала; 3.3. изврши припремање и састављање смјесе за топљење., 2 и 3 Користити разне изворе информација како би ученици били упознати са машинама и уређајима као и операцијама које се на њима изводе. Припремити вјежбе и исте реализовати заједно са ученицима.

12 Модул (наслов): ЛЕГИРАЊЕ ПЛЕМЕНИТИХ И ОБОЈЕНИХ МЕТАЛА 1 Датум: година Шифра: Редни број: 16 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 15 практичне наставе. - знају извршити избор, примјену и употребу основних материјала; - упознају спајање и раздвајање елемената и склопова; - знају врсте и својстава материјала с употребом у машинству и златарству (злато, сребро, платина, мјед, бакар, челик итд.) - израде украсни и функционални накит од племенитих метала; 1. Растављање племенитих метала у растварачима 2. Прорачун састава легуре : Растављање племенитих метала у растворима 1.1. изведе растављање племенитих метала у растварачима; Јединица 2: Прорачун састава легуре 2.1. изведе прорачун састава легуре. и 2 Користити разне изворе информација како би ученици били упознати са машинама и уређајима као и операцијама које се на њима изводе. Припремити вјежбе и исте реализовати заједно са ученицима.

13 Модул (наслов): ЛЕГИРАЊЕ ПЛЕМЕНИТИХ И ОБОЈЕНИХ МЕТАЛА 2 Датум: година Шифра: Редни број: 17 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 15 практичне наставе. - знају испитивти и контролисати квалитет производа у току и на крају рада; - знају врсте и својстава материјала с употребом у машинству и златарству (злато, сребро, платина, мјед, бакар, челик итд.) - знају врсте обраде и спајања наведених материјала (резање, заваривање, лемљење, порубљивање, превијање, ливење, ковање, истискивање, бушење, гравирање, полирање итд.); - израде украсни и функционални накит од племенитих метала; - знају уградити украсни минерал; - знају извршити поправак и одржавање накита од племенитих метала и минерала. 1. Састављање шарже 2. Контрола квалитета : Састављање шарже 1.1. изврши сатављање шарже; 1.2. изврши топљење мјешавине за одређену чистоћу. и 2 Наставник треба да припреми и са ученицима реализује вјежбе како би ученици стекли основне вјештине из наведених области. Јединица 2: Контрола квалитета 2.1. изведе контролу квалитета легуре користећи разне

14 поступке. Модул (наслов): ИСПИТИВАЊЕ ЧИСТОЋЕ ПЛЕМЕНИТИХ МЕТАЛА И ГРАВИРАЊЕ Датум: година Шифра: Редни број: 18 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 17 практичне наставе. - знају испитивти и контролисати квалитет производа у току и на крају рада; - знају врсте и својстава материјала с употребом у машинству и златарству (злато, сребро, платина, мјед, бакар, челик итд.) - знају врсте обраде и спајања наведених материјала (резање, заваривање, лемљење, порубљивање, превијање, ливење, ковање, истискивање, бушење, гравирање, полирање итд.); 1. Испитивање чистоће племенитих метала 2. Гравирање : Испитивање чистоће племенитих метала 1.1. Испита чистоћу племенитих метала гравиметријском методом; и 2 При реализацији наведнеи садржаја користити различите изворе знања. Ученицима

15 1.2. Изведе испитивање лидијским каменом; 1.3. Изведе испитивање коиселинама; 1.4. Изврши контролу квалитета чистоће; Јединица 2: Гравирање 2.1. изведе ручно гравирање; 2.2. препозна и користи алат за гравирање; 2.3. изврши припрему материјала за гравирање и наношење мотива за гравирање; 2.4. изведе технику гравирања монограма и рељефа; 2.5. одржава алате за гравирање и примијени мјере заштите на раду. припремити и демонстрирати вјежбе из наведених области. Сваки ученик треба да реализује вјежбу самостално. Модул (наслов): ДРАГУЉАРСКЕ ТЕХНИКЕ 1 Датум: година Шифра: Редни број: 19 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 18 практичне наставе. - знају врсте и својстава материјала с употребом у машинству и златарству (злато, сребро, платина, мјед, бакар, челик итд.) - знају врсте обраде и спајања наведених материјала (резање, заваривање, лемљење, порубљивање,

16 превијање, ливење, ковање, истискивање, бушење, гравирање, полирање итд.); - израдие украсни и функционални накит од племенитих метала; - знају уградити украсни минерал; - знају извршити поправак и одржавање накита од племенитих метала и минерала. 1. Извођење даргуљарских техника : Извођење драгуљарских техника 1.1. изведе дублирање; 1.2. изведе кадрирање; 1.3. изврши израду оквира за драгуље посебно за драгуље у низу; 1.4. направи рупице и азуру за плочице за спајање; 1.5. монтира драгуље. Ученицима треба припремити са њима реализовати вјежбе из наведених области. Ученици треба да вјежбе реализују самостално. Модул (наслов): ДРАГУЉАРСКЕ ТЕХНИКЕ 2 Датум: година Шифра: Редни број: 20

17 Предзнање из Техничког цртања, Технологија материјала и модула 1 19 практичне наставе. - знају испитивти и контролисати квалитет производа у току и на крају рада; - знају врсте и својстава материјала с употребом у машинству и златарству (злато, сребро, платина, мјед, бакар, челик итд.) - знају врсте обраде и спајања наведених материјала (резање, заваривање, лемљење, порубљивање, превијање, ливење, ковање, истискивање, бушење, гравирање, полирање итд.); - израдие украсни и функционални накит од племенитих метала; - знају уградити украсни минерал; - знају извршити поправак и одржавање накита од племенитих метала и минерала. 1. Извођење даргуљарских техника : Извођење драгуљарских техника 1.1. изведе дублирање; 1.2. изведе кадрирање; 1.3. изврши израду оквира за драгуље посебно за драгуље у низу; 1.4. направи рупице и азуру за плочице за спајање; 1.5. монтира драгуље. Припремити и са ученицима реализовати вјежбе у циљу стицања вјештина из драгуљарских техника. Ученици требају самостално реализовати вјежбе. Садржаји са интернета

РАСПОРЕД ИСПИТА У OKTOБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШК. 2018/2019. ГОДИНЕ I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика

РАСПОРЕД ИСПИТА У OKTOБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШК. 2018/2019. ГОДИНЕ I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика РАСПОРЕД ИСПИТА У OKTOБАРСКОМ I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика 09.09. 8 часова 3 2. Основи социологије 12.09. 8 часова 1 3. Основи менаџмента 09.09. 8 часова

Више

ProizvoĎač predmeta od dragocjenih metala Datum: Ime i prezime/naziv firme: Izdanje: 1 Strana: TEHNIČNA DOKUMENTACIJA proizvoďača predmeta od dragocje

ProizvoĎač predmeta od dragocjenih metala Datum: Ime i prezime/naziv firme: Izdanje: 1 Strana: TEHNIČNA DOKUMENTACIJA proizvoďača predmeta od dragocje ProizvoĎač Datum: Ime i prezime/naziv firme: Izdanje: 1 Strana: TEHNIČNA DOKUMENTACIJA proizvoďača predmeta od dragocjenih metala Shodno odredbi člana 3 stav 1 Zakona o kontroli ( Sl.list Crne Gore, broj

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ЈУЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШК. 2018/2019. ГОДИНЕ I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика

РАСПОРЕД ИСПИТА У ЈУЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШК. 2018/2019. ГОДИНЕ I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика 25.06. 16 часова 3 2. Основи социологије 25.06. 12 часова M-3 3. Основи менаџмента 04.07. 8 часова 1 4. Основи економике пословања

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШК. 2018/2019. ГОДИНЕ I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика

РАСПОРЕД ИСПИТА У АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШК. 2018/2019. ГОДИНЕ I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика I година: СВИ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ Ред. број ПРЕДМЕТ ДАТУМ ВРЕМЕ САЛА 1. Физика 15.04. 8 часова 3 2. Основи социологије 18.04. 8 часова 1 3. Основи менаџмента 15.04. 8 часова 1 4. Основи економике пословања

Више

Microsoft Word - lv2_m_cirilica.doc

Microsoft Word - lv2_m_cirilica.doc lv2_m ИСПИТИВАЊЕ ТАЧНОСТИ СТРУГОВА Ово је друга лабораторијска вежба (PL-2+PL-4) и има ова два дела: PL-2 Упутство за извођење друге лабораторијске вежбе и PL-4 Друга лабораторијска вежба Испитивање тачности

Више

Projektovanje tehnoloških procesa

Projektovanje tehnoloških procesa ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА Департман за производно машинство Пројектовање технолошких процеса Тема: Др Мијодраг Милошевић Технолошки процеси израде производа Део производног процеса у коме се врши измена

Више

broj 088.indd

broj 088.indd 25.9.2017. СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 88 27 1577 На основу члана 18. став 1. Закона о образовању одраслих ( Службени гласник Републике Српске, бр. 59/09 и 1/12) и члана 82. став 2. Закона

Више

59. Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske Školsko/Klupsko natjecanje godine Tehnička kultura 5. razred Maketarstvo i modelarstvo Radni

59. Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske Školsko/Klupsko natjecanje godine Tehnička kultura 5. razred Maketarstvo i modelarstvo Radni 59. Natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske Školsko/Klupsko natjecanje 2017. godine Tehnička kultura 5. razred Maketarstvo i modelarstvo Radni zadatak: Stol za učenje POTREBAN MATERIJAL : Papir

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВН

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВН Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2017/2018. година

Више

М А Т Е М А Т И К А Први разред (180) Предмети у простору и односи међу њима (10; 4 + 6) Линија и област (14; 5 + 9) Класификација предмета према свој

М А Т Е М А Т И К А Први разред (180) Предмети у простору и односи међу њима (10; 4 + 6) Линија и област (14; 5 + 9) Класификација предмета према свој М А Т Е М А Т И К А Први разред (180) Предмети у простору и односи међу њима (10; 4 + 6) Линија и област (14; 5 + 9) Класификација предмета према својствима (6; 2 + 4) Природни бројеви до 100 (144; 57

Више

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ 22. април године ТЕСТ ЗА 8. РАЗРЕД Шифра ученика Српско хемијско

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ 22. април године ТЕСТ ЗА 8. РАЗРЕД Шифра ученика Српско хемијско Министарство просвете, науке и технолошког развоја ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ 22. април 2018. године ТЕСТ ЗА 8. РАЗРЕД Шифра ученика Српско хемијско друштво (три слова и три броја) УПИШИ Х ПОРЕД НАВЕДЕНЕ

Више

IZBOR PROFESIONALACA KATALOG PROIZVODA

IZBOR PROFESIONALACA KATALOG PROIZVODA IZBOR PROFESIONALACA KATALOG PROIZVODA Elementi vezivanja u građevinarstvu predstavljaju osnovu sigurnosti pri montaži složenih građevinskih konstrukcija. Tehnološki napredak u građevinarstvu usko je povezan

Више

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до годи

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до годи С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. 1.7. 1.8. 1.9. 1.10. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.03.2011.године Спољнотрговинска размена са суседним земљама од

Више

broj 018.indd

broj 018.indd 13.03.2014. СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 18 7 295 На основу члана 18. став 1. Закона о образовању одраслих ( Службени гласник Републике Српске, бр. 59/09 и 1/12) и члана 82. став 2. Закона

Више

3

3 KONTROLNI ISPIT ZANIMANJE: AUTOMEHANIČAR IME I PREZIME:. RADNA PROBA Uređenje dijela upravljačkog sustava vozila Za uspješno obavljen zadatak kandidat treba: opisati postupak rada izabrati odgovarajući

Више

Microsoft PowerPoint - OMT2-razdvajanje-2018

Microsoft PowerPoint - OMT2-razdvajanje-2018 OSNOVE MAŠINSKIH TEHNOLOGIJA 2 TEHNOLOGIJA PLASTIČNOG DEFORMISANJA RAZDVAJANJE (RAZDVOJNO DEFORMISANJE) Razdvajanje (razdvojno deformisanje) je tehnologija kod koje se pomoću mašine i alata u zoni deformisanja

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template LOGO ODREĐIVANJE TVRDOĆE MATERIJALA Pojam tvrdoća materijala Pod pojmom tvrdoća materijala podrazumeva se otpor koji materijal pruža prodiranju nekog tvrđeg tela u njegovu površinu. Tvrdoća materijala

Више

KRATKE UPUTE ZA MONTAŽU KROVNIH PLOCA

KRATKE UPUTE ZA MONTAŽU KROVNIH PLOCA www.gerardkrovovi.hr KRATKE UPUTE ZA MONTAŽU KROVNIH PLOCA KROVNE PLOČE GERARD DIAMANT Pokrivna dužina: 1270 mm Pokrivna širina: 398 mm Br. krovnih ploča/m 2 : 1,98 Masa/m 2 : 6,28 kg Najmanji nagib: 14

Више

Regionalno_test_VIII_2013_hemija

Regionalno_test_VIII_2013_hemija РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА СРПСКО ХЕМИЈСКО ДРУШТВО РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ (7. април 2013. године) ТЕСТ ЗНАЊА ЗА VIII РАЗРЕД Шифра ученика: Пажљиво прочитај

Више

TEHNIČKI UVJETI : Radionička oprema Karakteristike: 1.Odvijači plosnati - garnitura: - minimum 9 plosnatih odvijača u kutiji (2,5x60, 3x100, 4x30, 4x1

TEHNIČKI UVJETI : Radionička oprema Karakteristike: 1.Odvijači plosnati - garnitura: - minimum 9 plosnatih odvijača u kutiji (2,5x60, 3x100, 4x30, 4x1 TEHNIČKI UVJETI : Radionička oprema Karakteristike: 1.Odvijači plosnati - garnitura: - minimum 9 plosnatih odvijača u kutiji (2,5x60, 3x100, 4x30, 4x125, 5.5x150, 6.5x30, 6.5x150, 8x200,10x200) 2. Odvijači

Више

РЕГИСТАР ИЗДАТИХ ДОЗВОЛА ЗА САКУПЉАЊЕ, ТРАНСПОРТ, СКЛАДИШТЕЊЕ, ТРЕТМАН И ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА 1. Регистарски број: Број досијеа: /2010-IV/01 3

РЕГИСТАР ИЗДАТИХ ДОЗВОЛА ЗА САКУПЉАЊЕ, ТРАНСПОРТ, СКЛАДИШТЕЊЕ, ТРЕТМАН И ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА 1. Регистарски број: Број досијеа: /2010-IV/01 3 РЕГИСТАР ИЗДАТИХ ДОЗВОЛА ЗА САКУПЉАЊЕ, ТРАНСПОРТ, СКЛАДИШТЕЊЕ, ТРЕТМАН И ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА 1. Регистарски број: 001 2. Број досијеа: 501-29/2010-IV/01 3. Врста дозволе за управљање отпадом Сакупљање 4. Назив

Више

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до године 1.2. Укупан број Јединствених царинских ис

С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до године 1.2. Укупан број Јединствених царинских ис С А Д Р Ж А Ј 1. РОБНИ ПРОМЕТ 1.1. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.12.2012. године 1.2. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.12.2013. године 1.3. Спољнотрговинска

Више

Ukupno bodova:

Ukupno bodova: Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 56. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 204. PISANA PROVJERA ZNANJA 8. RAZRED Zaporka učenika: ukupan zbroj bodova pisanog uratka

Више

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ 2014 ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ ШИФРА ПРЕДМЕТИ I СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВ А ШИФРА ПРЕДМЕТИ II СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВА ЗП101 Општа хемија 1 7 60-30 ЗП111 7 60-30 14ЗП102 7

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК телефон:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК телефон: РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК 105305 телефон: (011) 32 82 736, телефакс: (011) 21 81 668 На основу

Више

Microsoft Word - SBT_prospekt.docx

Microsoft Word - SBT_prospekt.docx DURMA SBT hidraulične makaze za lim, sa fiksim uglom sečenja UPOZNAJTE DURMA KOMPANIJU Durma, je vodeća turska kompanija i svetski lider u proizvodnji mašina za obradu metala. Danas, nakon 50 godina od

Више

51

51 61. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA REPUBLIKE HRVATSKE DRŽAVNO NATJECANJE 2019. POPIS PRIBORA, ALATA I MATERIJALA KOJI DONOSE MLADI TEHNIČARI Svi mladi tehničari donose na natjecanje sljedeći pribor za tehničko

Више

RASPORED PISMENIH ISPITA ZA ŠK. GODINU 2017./2018. RAZRED: 2.a, 2.c PREDMET IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. Hrvatski jezik RŠČ Dijelov

RASPORED PISMENIH ISPITA ZA ŠK. GODINU 2017./2018. RAZRED: 2.a, 2.c PREDMET IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. Hrvatski jezik RŠČ Dijelov RASPORED PISMENIH ISPITA ZA ŠK. GODINU 2017./2018. RAZRED: 2.a, 2.c PREDMET IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. Hrvatski jezik 26.10 1. RŠČ Dijelovi pjesme 31.1. 3. IZ J Imenice 16.11.2. RŠČ Redoslijed

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШК. ГОД. 2017./2018. ОКТОБАРСКИ РОК НАПОМЕНА: ИСПИТЕ ОБАВЕЗНО ПРИЈАВИТИ! ПРВА ГОДИНА МАТЕМАТИКА 1 04.10. 2. МЕХАНИКА

Више

Microsoft Word - prakticna nastava pitanja za sve godine TDS i VMV 2017 god

Microsoft Word - prakticna nastava pitanja za sve godine TDS i VMV 2017 god ПРВИ РАЗРЕД 1. ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ОД САОБРАЋАЈНОГ ОТПАДА 2. ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ОД ИЗДУВНИХ ГАСОВА 3. ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ОД БУКЕ 4. ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ПРИЛИКОМ ПРЕВОЗА ОПАСНИХ МАТЕРИЈА.

Више

Microsoft Word - VS_prospekt.docx

Microsoft Word - VS_prospekt.docx DURMA VS CNC hidraulične makaze za lim, sa promjenljivim uglom sečenja UPOZNAJTE DURMA KOMPANIJU Durma, je vodeća turska kompanija i svetski lider u proizvodnji mašina za obradu metala. Danas, nakon 50

Више

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ

ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ 2008 ПРЕДМЕТИ I ГОДИНЕ ЗАЈЕДНИЧКИ ЗА СВЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ ШИФРА ПРЕДМЕТИ I СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВ А ШИФРА ПРЕДМЕТИ II СЕМЕСТАР ЕСПБ ФОНД ЧАСОВА ЗП101 Општа хемија 1 7 60-30 ЗП111 Општа хемија 2 7 60-30

Више

MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU IZRADA MODNOG PROIZVODA MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda

MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU IZRADA MODNOG PROIZVODA MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU IZRADA MODNOG PROIZVODA DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda SADRŽAJ 1. UVOD... 3 2. OPIS MODELA I ZADAĆA... 4 2.1. UPUTE NATJECATELJIMA... 4 Modul 1...4 Modul

Више

Microsoft Word - Akt o proceni rizika osnovna škola

Microsoft Word - Akt o proceni rizika osnovna škola SADRŽAJ 1. PODACI O POSLODAVCU 2. OPIS RADNOG PROCESA, OPIS SREDSTAVA ZA RAD, I NJIHOVO GRUPISANJE, I OPIS SREDSTAVA I OPREME ZA LIČNU ZAŠTITU NA RADU 3. SNIMANJE ORGANIZACIJE RADA 4. PREPOZNAVANJE I UTVRĐIVANJE

Више

KATALOG TEMA ZA ZAVRŠNE RADOVE Strojarstvo

KATALOG TEMA ZA ZAVRŠNE RADOVE Strojarstvo školska godina 06./7. Strojarski računalni tehničar ukupno 40 tema Predlagatelji tema:. prof. Marijan Horvat. prof. Jasminka Jelačić 3. prof. Marijan Murković 4. prof. Darko Prebeg 5. prof. Branko Stanić

Више

Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСП

Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСП Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2018/2019. година ТЕСТ МАТЕМАТИКА ПРИЈЕМНИ

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ТЕРМИНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. НАПОМЕНА: Испите обавезно пријавити! ПРЕДМЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ИСТОЧНО САРАЈЕВО ИСПИТНИ ЗА ШКОЛСКУ 2018./2019. I ГОДИНА II 1 МАТЕМАТИКА 1 07.02. 21.02. 18.04. 400 20.06. 04.07. 0.09. 19.09. 400 2 МЕХАНИКА 1 08.02.

Више

M-3-643

M-3-643 РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ И РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански фах 384 телефон: (011) 328-2736, телефакс: (011) 2181-668 На

Више

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 57. ŽUPANIJSKO/KLUPSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA 5.

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 57. ŽUPANIJSKO/KLUPSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA 5. Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 57. ŽUPANIJSKO/KLUPSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 205. PISANA PROVJERA ZNANJA 5. RAZRED Zaporka učenika: Ukupan zbroj bodova pisanog

Више

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Za

Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Za Agencija za odgoj i obrazovanje Hrvatska zajednica tehničke kulture 58.ŠKOLSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA 206. PISANA PROVJERA ZNANJA - 5. razred Zaporka učenika: (peteroznamenkasti broj i riječ) Ukupan

Више

Microsoft PowerPoint - Lab_step_nc2017.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Lab_step_nc2017.ppt [Compatibility Mode] Машински факултет Београд Катедра за производно машинство Објектно програмирање нумерички управљаних машина алатки http://cent.mas.bg.ac.rs/nastava/ma_bsc/index_m.htm Лаб 4: Објектно програмирање нумерички

Више

НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач;

НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач; НАСТАВНИ ПЛАН ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА ЗА ТРОГОДИШЊЕ ПРОФИЛЕ У ПОДРУЧЈУ РАДА МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА Образовни профили: металостругар; металоглодач; металобрусач; металобушач; бравар; лимар; аутолимар;

Више

Microsoft Word - Tabela 5.2 Specifikacija predmeta.doc

Microsoft Word - Tabela 5.2 Specifikacija predmeta.doc Универзитет у Нишу Машински факултет у Нишу TAБЕЛА 5.2 СПЕЦИФИКАЦИЈА ПРЕДМЕТА Ниш, октобар 2008. Табела М.5.2-М 1 Спецификација предмета на модулу М 1 : Енергетика и процесна техника 7. М.2.1-ОМ.1-ЕН Простирање

Више

M-3-413

M-3-413 САВЕЗНА РЕПУБЛИКА ЈУГОСЛАВИЈА САВЕЗНО МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ И УНУТРАШЊЕ ТРГОВИНЕ САВЕЗНИ ЗАВОД ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд Мике Аласа 14 поштански фах 384 телефон: (011) 3282-736 телефакс:

Више

Robert Bosch GmbH 2019, all rights reserved Kućica za ptice za balkon i vrt Izlet u svijet životinja. Kućica za ptice Mali i veliki istražitelji mogu

Robert Bosch GmbH 2019, all rights reserved Kućica za ptice za balkon i vrt Izlet u svijet životinja. Kućica za ptice Mali i veliki istražitelji mogu Kućica za ptice za balkon i vrt Izlet u svijet životinja. Kućica za ptice Mali i veliki istražitelji mogu uskoro promatrati divote životinjskog carstva pred vlastitim balkonskim vratima. 1 Uvod S ovim

Више

РЕГИСТАР ИЗДАТИХ ДОЗВОЛА ЗА САКУПЉАЊЕ, ТРАНСПОРТ, СКЛАДИШТЕЊЕ, ТРЕТМАН И ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА 1. Регистарски број: Број досијеа: III /2018

РЕГИСТАР ИЗДАТИХ ДОЗВОЛА ЗА САКУПЉАЊЕ, ТРАНСПОРТ, СКЛАДИШТЕЊЕ, ТРЕТМАН И ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА 1. Регистарски број: Број досијеа: III /2018 РЕГИСТАР ИЗДАТИХ ДОЗВОЛА ЗА САКУПЉАЊЕ, ТРАНСПОРТ, СКЛАДИШТЕЊЕ, ТРЕТМАН И ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА 1. Регистарски број: 021 2. Број досијеа: III-07-501-81/2018 3. Врста дозволе за управљање отпадом Дозвола за складиштење

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011)

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011) РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: 105 305 телефон: (011) 32-82-736, телефакс: (011) 21-81-668 На основу члана 192. ст.

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК телефон:

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК телефон: РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански преградак 34, ПАК 105305 телефон: (011) 32 82 736, телефакс: (011) 21 81 668 На основу

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011)

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011) РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: 105 305 телефон: (011) 202-44-00, телефакс: (011) 21-81-668 Именовано тело број И

Више

Microsoft Word - vodicitm.doc

Microsoft Word - vodicitm.doc Универзитет у Београду Машински факултет ВОДИЧ кроз основне академске студије Информационе технологије у машинству Школска 2019/2020. година Београд, октобар 2019. године Структура студија које се од 1.10.2005.

Више

СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН РОБНОГ ПРОМЕТА И ТРАНЗИТА I КВАРТАЛ 2010.ГОДИНЕ 1. РОБНИ ПРОМЕТ стр Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.

СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН РОБНОГ ПРОМЕТА И ТРАНЗИТА I КВАРТАЛ 2010.ГОДИНЕ 1. РОБНИ ПРОМЕТ стр Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31. СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН РОБНОГ ПРОМЕТА И ТРАНЗИТА I КВАРТАЛ 2010.ГОДИНЕ 1. РОБНИ ПРОМЕТ стр. 1.1. Укупан број Јединствених царинских исправа од 1.1. до 31.03.2010.године 2 1.2. Спољнотрговинска размена са суседним

Више

Microsoft Word - Prilog_9.5D Knjiga_saradnika_MEHAU MAS 2013

Microsoft Word - Prilog_9.5D Knjiga_saradnika_MEHAU MAS 2013 Универзитет у Нишу Машински факултет у Нишу КЊИГА САРАДНИКА АНГАЖОВАНИХ НА СТУДИЈСКОМ ПРОГРАМУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА МЕХАТРОНИКА И УПРАВЉАЊЕ Ниш, новембар 2013. Листа сарадника са пуним радним временомм

Више

Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVN

Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVN Republika Srbija MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA ZAVOD ZA VREDNOVANJE KVALITETA OBRAZOVANJA I ODGOJA ZAVRŠNI ISPIT NA KRAJU OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA školska 2016/2017. godina TEST

Више

Na osnovu ~lana 36

Na osnovu ~lana 36 РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: 105 305 телефон: (011) 32-82-736, телефакс: (011) 21-81-668 На основу члана 192. став

Више

ЛИСТА ОТПАДА Бања Лука, 2013.

ЛИСТА ОТПАДА Бања Лука, 2013. ЛИСТА ОТПАДА Бања Лука, 2013. Отпад се сврстава у двадесет група према особинама и дјелатности из које потиче. Групе отпада и појединачни назив отпада означени су шестоцифреним бројевима. Прве двије цифре

Више

DREMEL

DREMEL ALATI Dremel alati Višenamenski alat jedinstvenog ergonomskog dizajna, idealan za za korisnike koji vole detaljne zadatke, bilo povremeno bilo stalno: detaljno glačanje, F0130200JC Dremel 200 precizno

Више

Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСП

Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСП Шифра ученика: Укупан број бодова: Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког РАзвоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2018/2019. година СЕДМИ РАЗРЕД ТЕСТ СПОСОБНОСТИ

Више

Z-15-68

Z-15-68 СРБИЈА И ЦРНА ГОРА МИНИСТАРСТВО ЗА УНУТРАШЊЕ ЕКОНОМСКЕ ОДНОСЕ ЗАВОД ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, поштански фах 384 телефон: (011) 3282-736, телефакс: (011) 2181-668 На основу

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког развоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВН

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког развоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВН Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког развоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2018/2019. година

Више

Microsoft PowerPoint - Prezentacija profila PITiM ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - Prezentacija profila PITiM ppt [Compatibility Mode] Профил: ПРОИЗВОДНО-ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ И МЕНАЏМЕНТ Да би сте могли да квалитетно видите све симулације које се налазе у овој презентацији потребно је да имате Tech Smith ов video codec. На директоријуму

Више

Postovani poslovni saradnici Hioki Japan je na svetsko trziste ponudio najnovije resenje mernih kljesta AC do 2000A sa izuzetno tankom mernom glavom:

Postovani poslovni saradnici Hioki Japan je na svetsko trziste ponudio najnovije resenje mernih kljesta AC do 2000A sa izuzetno tankom mernom glavom: Postovani poslovni saradnici Hioki Japan je na svetsko trziste ponudio najnovije resenje mernih kljesta AC do 2000A sa izuzetno tankom mernom glavom: U poslednje vreme distribucione kutije imaju sve zgusnutije

Више

НАСТАВНИ ПЛАН И ПРОГРАМ ЈУН 2018/19. 1 Семестар (среда) Време 3 ЕКОНОМИКА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА 4 УПРАВЉАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈОМ И ОПЕРАЦИ

НАСТАВНИ ПЛАН И ПРОГРАМ ЈУН 2018/19. 1 Семестар (среда) Време 3 ЕКОНОМИКА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА 4 УПРАВЉАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈОМ И ОПЕРАЦИ НАСТАВНИ ПЛАН И ПРОГРАМ 2012. ЈУН 2018/19. 1 Семестар 19.06.2019. (среда) 3 ЕКОНОМИКА ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА 4 УПРАВЉАЊЕ ТЕХНОЛОГИЈОМ И ОПЕРАЦИЈАМА 5 ПРИМЕНА ГИС-а У УПРАВЉАЊУ ЖИВОТНОМ СРЕДИНОМ (изборни)

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011)

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011) РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: 105 305 телефон: (011) 32-82-736, телефакс: (011) 21-81-668 На основу члана 192. став

Више

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ, БЕОГРАД РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЈА: ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за ИНЖЕЊЕР АНАЛИТИЧАР Служба за хемијску анализу горива и продуката сагоревања, Сектор производно техничких послова Огранак Термоелектранe Никола Тесла праћење квалитета угља, на основу резултатa лабораторија

Више

MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda

MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda MODEL ZADATKA ZA NATJECATELJSKU DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda DISCIPLINU Izrada modnog proizvoda UVOD TEMA: Kako je Potjeh tražio istinu I. Brlić Mažuranić U svakom, svakom od nas postoji, mjesto

Више

Microsoft Word - 1_Uputstvo-za-ocenjivanje_ZI-2018_Matematika Jun.doc

Microsoft Word - 1_Uputstvo-za-ocenjivanje_ZI-2018_Matematika Jun.doc Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ У ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ школска 017/018. година ТЕСТ МАТЕМАТИКА

Више

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE

PRIPREMA ZA IZVOĐENJE NASTAVNE ( METODIČKE ) JEDINICE DNEVNA PRIPREMA ZA VJERONAUČNI SAT I. OPĆI PODACI O VJERONAUČNOM SATU Škola: OŠ Ivan Kozarac Nijemci Razred: 1 Vjeroučitelj: Ljudevit Gačić Nastavna cjelina: Zajedno smo uvijek radosni Nastavna tema: Susret

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15. маја Од 09 14 часова. Полагање пријемног испита за

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011)

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011) РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: 105 305 телефон: (011) 32-82-736, телефакс: (011) 21-81-668 На основу члана 192. став

Више

Microsoft PowerPoint - 18 Rapid prototyping.ppt

Microsoft PowerPoint - 18 Rapid prototyping.ppt Rapid Prototyping doc.dr. Samir Lemeš Rapid Prototyping Osnovni pojmovi i upotreba Fused Deposition Modeling Selektivno lasersko sinterovanje Laminated Object Manufacturing Laser Engineered

Више

F-6-158

F-6-158 РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ И РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански фах 384 телефон: (011) 328-2736, телефакс: (011) 2181-668 На

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког развоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВН

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког развоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВН Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ и технолошког развоја ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗАВРШНИ ИСПИТ НА КРАЈУ ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2012/2013. година

Више

Набавке Тачка 9.1. ПЛАНИРАНА ФИНАНСИЈСКА СРЕДСТВА ЗА НАБАВКУ ДОБАРА, РАДОВА И УСЛУГА ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЕЛАТНОСТИ Легенда Склопљени уговори редни број ПОЗИЦ

Набавке Тачка 9.1. ПЛАНИРАНА ФИНАНСИЈСКА СРЕДСТВА ЗА НАБАВКУ ДОБАРА, РАДОВА И УСЛУГА ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЕЛАТНОСТИ Легенда Склопљени уговори редни број ПОЗИЦ Тачка 9.1. ПЛАНИРАНА ФИНАНСИЈСКА СРЕДСТВА ЗА НАБАВКУ ДОБАРА, РАДОВА И УСЛУГА ЗА ОБАВЉАЊЕ ДЕЛАТНОСТИ Легенда Склопљени уговори редни број ПОЗИЦИЈА/ Porudžbenica Račun Реализација у 2013. години / Ugovoreni

Више

ОПШТА И НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ФАРМАЦИЈЕ ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2015/2016.

ОПШТА И НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ФАРМАЦИЈЕ ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2015/2016. ОПШТА И НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА ИНТЕГРИСАНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ФАРМАЦИЈЕ ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2015/2016. Предмет: ОПШТА И НЕОРГАНСКА ХЕМИЈА Предмет се вреднује са 9 ЕСПБ. Недељно има 6 часова активне

Више

51

51 58. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA REPUBLIKE HRVATSKE ŠKOLSKO/KLUPSKO NATJECANJE 2016. POTREBAN PRIBOR, ALAT I MATERIJAL Pribor, materijal i alat na školskoj/klupskoj razini natjecanja (osim pribora za pisanje

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU UVOD Tema: PROMOCIJA WORLDSKILLS CROTIA STRUKOVNIH NATJECANJA I SMOTRI Vrsta rada: PROMOTIVNI/AFIRMACIJSKI PLAKAT na zadanu temu Afirmativnim plakatom na temu

Више

АД КОМУНАЛАЦ БИЈЕЉИНА, Ул. Милоша Црњанског 7 Тел. : 055/ ; Факс : 055/ е-mail: Матични број : ЈИБ :

АД КОМУНАЛАЦ БИЈЕЉИНА, Ул. Милоша Црњанског 7 Тел. : 055/ ; Факс : 055/ е-mail: Матични број : ЈИБ : На основу члана члана 7. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник Републике Српске број:75/04) и члана 8. Правилника о јавним набавкама роба, услуга и радова у АД Комуналац Бијељина број: 3187/2015

Више

El-3-60

El-3-60 СРБИЈА И ЦРНА ГОРА САВЕЗНИ ЗАВОД ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански фах 384 телефон: (011) 328-2736, телефакс: (011) 181-668 На основу члана 36. став 1. Закона о мерним

Више

Опис рада: Овим радом представићемо како спој традиционалне наставе и употреба ИКТ-а утиче на методичку праксу у области географије. Час је реализован

Опис рада: Овим радом представићемо како спој традиционалне наставе и употреба ИКТ-а утиче на методичку праксу у области географије. Час је реализован Опис рада: Овим радом представићемо како спој традиционалне наставе и употреба ИКТ-а утиче на методичку праксу у области географије. Час је реализован као двочас у дигиталној учионици. У уводном делу ученици

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ТЕСТ МАТЕМАТИКА школска 2015/

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ТЕСТ МАТЕМАТИКА школска 2015/ Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ТЕСТ МАТЕМАТИКА школска 2015/2016. година УПУТСТВО ЗА РАД Тест који треба да решиш

Више

Microsoft PowerPoint - ME_P1-Uvodno predavanje [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - ME_P1-Uvodno predavanje [Compatibility Mode] MAŠINSKI ELEMENTI dr Miloš Ristić UVOD Mašinski elementi predstavljaju tehničkonaučnu disciplinu. Izučavanjem ove discipline stiču seteorijska i praktična znanja za proračun, izbor i primenu mašinskih

Више

TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE KERAMIČARSTVO I OBLAGANJE Tehnički opis Keramičarstvo i oblaganje

TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE KERAMIČARSTVO I OBLAGANJE Tehnički opis Keramičarstvo i oblaganje TEHNIČKI OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE KERAMIČARSTVO I OBLAGANJE Tehnički opis Keramičarstvo i oblaganje SADRŽAJ SADRŽAJ... 2 1. UVOD... 3 1.1. NAZIV I OPIS NATJECATELJSKE DISCIPLINE... 3 1.1.1. NAZIV

Више

Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА Веће другог разреда Наставни предмет обухвата следеће области: - Природни бројеви до Геометријска тела

Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА Веће другог разреда Наставни предмет обухвата следеће области: - Природни бројеви до Геометријска тела Критеријуми оцењивања ученика МАТЕМАТИКА - Природни бројеви до 100 - Геометријска тела и фигуре - Мерење и мере Елементи оцењивања из предмета математика: - Усвојеност наставних садржаја - Примена знања

Више

Microsoft PowerPoint - X i XI termin - odredjivanje redosleda poslova [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - X i XI termin - odredjivanje redosleda poslova [Compatibility Mode] ODREĐIVANJE REDOSLEDA POSLOVA DŽONSONOV METOD P očetak k k k m in t i1 m a x t i2 ili m in t i3 m a x t i2 R e š e n je tre b a tra žiti n a d ru g i n ač in S vođenje p ro b le m a n x3 n a fik tiv a

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Tehnološki softwer 1.6. Semestar Nositelj kolegija mr. sc. Vladimir Križaić, dig., prof Bodovna v

1. OPĆE INFORMACIJE 1.1. Naziv kolegija Tehnološki softwer 1.6. Semestar Nositelj kolegija mr. sc. Vladimir Križaić, dig., prof Bodovna v . OPĆE INFORMACIJE.. Naziv kolegija Tehnološki softwer.6. Semestar 5.. Nositelj kolegija mr. sc. Vladimir Križaić, dig., prof..7. Bodovna vrijednost (ECTS) 4.3. Suradnici Mario Božinović, dig.8. Način

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation МОБИЛНЕ МАШИНЕ 2 предавање 1.1 садржај предмета, дефинисање машина Назив предмета: МОБИЛНЕ МАШИНЕ 2 Наставник: Сарадник: Предраг Милић Шифра предмета: Година: I Семестар: 2 Статус предмета: Број ЕСПБ:

Више

OD MONOKRISTALNIH ELEKTRODA DO MODELÂ POVRŠINSKIH REAKCIJA

OD MONOKRISTALNIH ELEKTRODA DO MODELÂ POVRŠINSKIH REAKCIJA UVOD U PRAKTIKUM FIZIKALNE KEMIJE TIN KLAČIĆ, mag. chem. Zavod za fizikalnu kemiju, 2. kat (soba 219) Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilište u Zagrebu e-mail: tklacic@chem.pmf.hr

Више

Z-16-45

Z-16-45 СРБИЈА И ЦРНА ГОРА МИНИСТАРСТВО ЗА УНУТРАШЊЕ ЕКОНОМСКЕ ОДНОСЕ ЗАВОД ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11 000 Београд, Мике Аласа 14, поштански фах 384 телефон: (011) 3282-736, телефакс: (011) 181-668 На основу

Више

Fizika Detaljni izvedbeni plan Prediplomski studij: Biotehnologija i istraživanje lijekova, I godina ECTS bodovi: 6 Nastavno opterećenje/sati: 40 sati

Fizika Detaljni izvedbeni plan Prediplomski studij: Biotehnologija i istraživanje lijekova, I godina ECTS bodovi: 6 Nastavno opterećenje/sati: 40 sati Fizika Detaljni izvedbeni plan Prediplomski studij: Biotehnologija i istraživanje lijekova, I godina ECTS bodovi: 6 Nastavno opterećenje/sati: 40 sati (30P+10V) Praktikum: 20 sati (S) Voditelj predmeta:

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011)

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: телефон: (011) РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ ДИРЕКЦИЈА ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, ПП: 34, ПАК: 105 305 телефон: (011) 202-44-00, телефакс: (011) 21-81-668 СЕРТИФИКАТ О ПРЕГЛЕДУ

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška Upis učenika/ca u prvi razred šk.god. 2018./2019. Leit motiv: Priprema za život i izlazak na tržište rada U školu su uvode pedagoški standardi. Škola se oprema

Више

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

Projektovanje tehnoloških procesa

Projektovanje tehnoloških procesa ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА Департман за производно машинство Пројектовање технолошких процеса Тема: Др Мијодраг Милошевић Додаци за обраду При пројектовању припремака са високим степеном технологичности

Више

Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години

Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години Извештај о резултатима завршног испита на крају основног образовања и васпитања у школској 2013/2014. години Садржај Општи подаци... 3 1. Анализа 1... 4 2. Анализа 2... 4 3. Анализа 3... 5 4. Анализа 4...

Више

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr

NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status pr NAZIV PREDMETA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA Kod Godina studija 2. Nositelj/i Danijela Perkušić Malkoč Bodovna vrijednost 6 predmeta (ECTS) Suradnici Status predmeta Ciljevi predmeta Uvjeti za upis predmeta i ulazne

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2017/2018. година ТЕС

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 2017/2018. година ТЕС Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА школска 017/018. година ТЕСТ ФИЗИКА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА УПИС УЧЕНИКА СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА

Више

Z-18-61

Z-18-61 РЕПУБЛИКА СРБИЈА ЗАВОД ЗА МЕРЕ И ДРАГОЦЕНЕ МЕТАЛЕ 11000 Београд, Мике Аласа 14, пошт.фах 384 тел. (011) 32-82-736, телефакс: (011) 2181-668 На основу члана 12. Закона о метрологији ("Службени лист СЦГ",

Више