VIJESTI Br. 12, srpanj Zlatna plaketa Grb Grada Rijeke" Viktoru Šahiniju: OBRT ŠAHINI 52 GODINE KVALITETE I POVJERENJA Udruženje obrtnika Rijeka

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "VIJESTI Br. 12, srpanj Zlatna plaketa Grb Grada Rijeke" Viktoru Šahiniju: OBRT ŠAHINI 52 GODINE KVALITETE I POVJERENJA Udruženje obrtnika Rijeka"

Транскрипт

1 Zlatna plaketa Grb Grada Rijeke" Viktoru Šahiniju: OBRT ŠAHINI 52 GODINE KVALITETE I POVJERENJA Udruženje obrtnika Rijeka početkom je godine predložilo dugogodišnjeg, uspješnog obrtnika, Viktora Šahinija za nagradu Zlatna plaketa Grb Grada Rijeke. Viktor Šahini je jedini nositelj obrta, od dana otvaranja obrta davne godine do danas, što predstavlja vrlo rijedak primjer u obrtništvu jer se radi o nenasljeđenom obrtu. Obiteljska tradicija Optike Viktora Šahinija duga pune 52 godine stvorila je trajnu vrijednost kvalitete i generacije zadovoljnih korisnika. Zahvaljujući svim dosadašnjim poslovnim uspjesima i rezultatima, Šahiniju je za promociju obiteljskog obrtništva, razvoj kvalitete struke te njegovanje povjerenja u odnosu s klijentima, 12. lipnja 2019.g. na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena Zlatna plaketa Grb Grada Rijeke. Našem uvaženom kolegi obrtniku Viktoru Šahiniju i ovim putem čestitamo na visokoj nagradi!

2 eračun FINA - besplatna za mikro poduzetnike FINA je razvila posebnu aplikaciju koju besplatno, uz određene uvjete, mogu koristiti mikro poduzetnici. Od 1. srpnja stupile su na snagu odredbe Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi koje obvezuju javne naručitelje da moraju zaprimati samo eračune i ne mogu zaprimati račune u drugom obliku. Kako se svi obrtnici mogu naći u situaciji da dobiju narudžbu nekog javnog naručitelja (npr. državnog tijela, grada ili općine, komunalnog društva ili škole, javne ustanove, bolnice...), u tom će slučaju morati izdati eračun jer im u suprotnom naručitelj račun ne smije ni zaprimiti, a niti platiti. eračuna i to su već uglavnom riješili. Obrtnici koji pretežito ili redovito posluju na takav način trebaju ugovoriti uslugu s certificiranim posrednicima za slanje Odgovore na 10 najčešće postavljenih pitanja vezanih uz izdavanje i zaprimanje računa možete pronaći na sljedećoj poveznici Vrlo često pojavljuju se pitanja onih kojima se obveza izdavanja eračuna javlja tek povremeno i rijetko. Za njih je također pronađeno rješenje, pa je FINA razvila posebnu aplikaciju, eračun FINA, koju mogu koristiti besplatno, uz određene uvjete. O kojim se uvjetima radi možete pročitati slijedom na poveznicu:

3 Pri Udruženju obrtnika Rijeka osnivaju se nove sekcije: OSNOVANA SEKCIJA RIBARA U Udruženju obrtnika Rijeka 15. srpnja godine osnovana je Sekcija ribara pri Cehu proizvodnog obrta, peta po redu Sekcija u Udruženju. Na konstituirajućoj sjednici Sekcije izabrani su: predsjednica Sekcije Jelena Derviši te potpredsjednik Emil Straka. Sjednici su također nazočili predstavnici tvrtke Adria Oil d.o.o. koji su članovima Sekcije predstavili značajne pogodnosti za nabavku plavog dizela te ostalih vrsta goriva. Na sjednici su izneseni prijedlozi budućih aktivnosti i izazovi sa kojima se svakodnevno susreću ribari. Članove Sekcije ribara Udruženje obrtnika Rijeka redovito će obavještavati o svim aktivnostima Udruženja, izmjenama u zakonskim obvezama te ostalim informacijama važnim za poslovanje obrtnika, zato molimo one članove koji to još nisu napravili da nam dostave kontakte. Čestitamo predsjednici i potpredsjedniku na izboru, a Sekciji želimo uspješan rad i mirno more! SEKCIJA TURISTIČKIH VODIČA Udruženje obrtnika Rijeka potaknuto inicijativom članova saziva prvu sjednicu Sekcije turističkih vodiča koja će se održati 29. srpnja godine (ponedjeljak) s početkom u 9:00 sati, u Udruženju obrtnika Rijeka, Vukovarska 21. Na prvoj sjednici nazočni članovi će izabrati predsjednika/cu te potpredsjednika/cu Sekcije, a na sjednici će se nadalje raspravljati o aktualnoj problematici te pogodnostima za članove. Pozivamo članove Sekcije da se odazovu pozivu te svojim prijedlozima pridonesu još boljem radu Sekcije!

4 "KVARNER EXPO" VIDJELO 7000 POSJETITELJA Na prodajnoj izložbi hrvatskih suvenira KVARNER EXPO koja se održala od 21. do 23. lipnja godine u Crikvenici, na Trgu Stjepana Radića, sudjelovala je i članica Udruženja obrtnika Rijeka Doris Janković koja je predstavila svoje prelijepe proizvode nastale od ručno filcane vune, a koji su se savršeno uklopili u ovogodišnji cilj izložbe - prepoznati izvorne, autohtone i tržišno prihvatljive suvenire, koji će se naći na policama suvenirnica diljem Hrvatske. Na izložbenom prostoru od 550 četvornih metara, bez plaćanja naknade za izložbeni prostor, svoje je proizvode predstavilo osamdesetak proizvođača suvenira i dvadeset vinara iz cijele Hrvatske. Ovogodišnja izložba bila je izuzetno dobro posjećena, a zadovoljstvo odabranom lokacijom, organizacijom izložbe, terminom i velikim brojem posjetitelja (kojih je bilo više od 7000) iskazali su i svi izlagači.

5 RIJEČKE STEPENICE, najveća riječka modna manifestacija i ove će godine biti pozornica i za članice Sekcije krojača i modnih dizajnera: SEDAM OBRTNICA NA "STEPENICAMA" Sedam članica Sekcije krojača i modnih dizajnera i ove će godine svoje modele predstaviti na Riječkim stepenicama, jednom od najvećih modnih događanja u Hrvatskoj. Ovogodišnje, 13. Riječke stepenice održati će se 23. kolovoza godine na dobro poznatom mjestu, na kamenim stepenicama u srcu grada Rijeke. Uz Udruženje obrtnika Rijeka koje je pripomoglo članicama Sekcije da sudjeluju na jednom od najljepših ljetnih događaja u Rijeci, sponzor članicama Sekcije je Erste & Steiermärkische Bank d.d. Dođite i podržite vrijedne članice, a oni koji nisu u mogućnosti, 13. Riječke stepenice moći će pratiti uživo, prijenosom na Kanalu Ri. U slučaju kiše 13. Riječke stepenice održati će se 30. kolovoza godine. ODRŽANI SEMINARI Upravljanje osobnim financijama bio je seminar koji je polaznicima radionice otkrio osnovno financijsko znanje te ih potaknuo na usvajanje dobrih financijskih navika. Mada većina misli da o novcu zna dovoljno, "male tajne" planiranja osobne potrošnje mogu donijeti zanimljive (i opipljive) rezultate. Sudionici radionice su se upoznali s jednostavnim alatima za svakodnevno upravljanje osobnim financijama te metodama kojima mogu usvojiti nove štedne navike. Uspješno vođenje i timski rad je seminar koji je polaznicima omogućio uvid rada u timovima. Polaznici su po završetku edukacije dobili razumijevanje rada u timovima, bit će svjesni različitih uloga koje pojedine osobe preuzimaju u timovima, uloge voditelja tima i njegove odgovornosti. Također, polaznici će naučiti što je to timska kultura te kako na nju utječu timske vrijednosti, timski rituali i timsko učenje.

6 Projekt zajedničke nabave: JAMI OPREMA OBNOVLJEN UGOVOR Da podsjetimo, JAMI OPREMA d.o.o. osnovano je godine s osnovnom djelatnošću veleprodaje uredskog potrošnog materijala. Robu iz asortimana uredskog i informatičkog potrošnog materijala dostavljaju do kupca isti ili slijedeće dan, dok je za asortiman uredske i informatičke opreme, uredskoga namještaja i grafičkotiskarskih usluga isporuka po dogovoru, ovisno o vrsti naručenoga. POPUSTI za članove Udruženja obrtnika Rijeka, uz predočenje iskaznice: 10% popusta na cjelokupni asortiman uredskog materijala 5% dodatnih na predračunsko plaćanje besplatna dostava do kupca. 12. Obrtnički kotlić u Blaževcima: BROJNA EKIPA RIJEČKOG UDRUŽENJA Tridesetak članova Udruženja obrtnika Rijeka 1. lipnja godine sudjelovalo je na 12. Obrtničkom kotliću u Blaževcima u organizaciji Udruženja obrtnika Vrbovsko. U natjecanju u pripremanju kotlića članovi Udruženja obrtnika Rijeka osvojili su 3. mjesto. Kao i svih proteklih godina na manifestaciji se okupio velik broj Udruženja obrtnika iz ostalih dijelova Hrvatske te je ugodno druženje sa kolegama obrtnicima i zaposlenicima komorskog sustava trajalo tijekom cijelog dana.

7

8 PLATAK 15. LIPNJA Članovi Udruženja obrtnika Rijeke i ove su godine na Platku proslavili dan svojeg Udruženja te blagdan Sv. Vida, zaštitnika Rijeke. Na 4. Susretu obrtnika i prijatelja Udruženja obrtnika Rijeka više od 130 obrtnica i obrtnika, prijatelja te predstavnika udruženja i komora iz cijele Hrvatske tijekom cjelodnevnog druženja uživali su u raznim gastro delicijama, uz stručne vodiče su planinarili i osvojili Snježnik, igrali su boće dok je panoramska vožnja žičarom do vrha Radeševa otkrila najljepši pogled na Kvarner koji je svih oduševio. Na kraju, uz uvijek odlične Kantriderse uživanja u plesu i pjesmi nije nedostajalo. Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, zadovoljan je što je manifestacija prepoznata kao mjesto dobrog druženja, sklapanja novih poznanstava i razmjene iskustva među obrtnicima i što se svake godine priključuje sve veći broj obrtnika i prijatelja iz cijele Hrvatske te nastavlja: Budući da Udruženje obrtnika Rijeka pokriva i područje gradova Bakra i Kraljevice, te općina Čavle i Kostrene drago nam je da se i na ovaj način suradnja s općinom Čavle nastavlja u smislu promocije Platka kao atraktivne turističke destinacije, a isto tako dijelim i zadovoljstvo što naša manifestacija upotpunjuje proslavu zaštitnika našeg grada Sv. Vida. Zahvalio bih se načelnici općine Čavle Ivani Cvitan Polić što je sudjelovala na našoj manifestaciji i otvorila okrugli stol na temu Aktualnosti u obrtništvu kojem su prisustvovali svi zainteresirani posjetitelji, a na kojem je predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec, informirao o gorućim problemima u obrtništvu kao što su siva ekonomija, spomenuo je i o uvijek aktualnu teme nedostatka radne snage teproblema prijevoznika u cestovnom prijevozu i sl. O zadovoljtvu sudionika ovom manifestacijom govore i fotografije...red za vožnju na Radeševo.

9 Ni lagana kišica nije nas omela do dosegnemo vrh Snježnika... Uvijek aktualni i korisni razgovori o obrtništvu...

VIJESTI Br. 11, svibanj Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjedni

VIJESTI Br. 11, svibanj Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjedni Najboljim učenicima osam strukovnih škola Udruženje obrtnika Rijeka uručilo po 1000,00 kn: NAGRADE NAJBOLJIMA Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić, dodjelio je najboljim učenicima osam strukovnih

Више

PROGRAM RADA

PROGRAM RADA Broj: 01-2014-62 Donji Miholjac, 15. travnja 2014. Temeljem utvrđenih CILJEVA MIHOLJAČKOG PODUZETNIČKOG CENTRA Lokalne razvojne agencije u 2014. g. 1. Kao relevantna agencija za pružanja konzultantskih

Више

PPT

PPT Sve što trebate znati o eračunima u javnoj nabavi U našem priručniku smo ukratko pojasnili što nam je donio Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. ZAKONSKA REGULATIVA Stupanjem na snagu

Више

NN 112/2007

NN 112/2007 NN 112/2007 MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 3312 Na temelju članka 2.a stavka 2. Zakona o obrtu (»Narodne novine«, br. 77/93., 90/96., 102/98., 64/01., 71/01., 49/03. pročišćeni tekst i

Више

Microsoft Word - 4 KONGRES_Promocija tvrtki i organizacija_2_3_bez cijena

Microsoft Word - 4 KONGRES_Promocija tvrtki i organizacija_2_3_bez cijena 4. MEDUNARODNI KONGRES DANI INŽENJERA STROJARSTVA 2015. Vodice, Hotel Olympia, 25. 27. ožujka 2015. UVJETI ZA PROMOCIJU Prilikom održavanja 4. MEĐUNARODNOG KONGRESA DANI INŽENJERA STROJARSTVA 2015. PARTNERI

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Aktivnosti HGK na podizanju konkurentnosti turističkog sektora UDRUŽENJA I ZAJEDNICE U SEKTORU ZA TURIZAM Turističko poslovno vijeće Udruženje hotelijera Udruženje hostelijera Udruženje putničkih agencija

Више

PROGRAM

PROGRAM 2019 PROGRAM AKADEMIJA REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU 2019. Europska unija Zajedno do fondova EU SADRŽAJ 1. EDUKATIVNE AKTIVNOSTI AKADEMIJE REGIONALNOGA RAZVOJA I FONDOVA EU... 4 MODUL 1: Što su fondovi

Више

KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ OBNOVI GRAĐEVINA PRIMJERI USPJEHA 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJ

KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ OBNOVI GRAĐEVINA PRIMJERI USPJEHA 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJ 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJAJU Prva godina provedbe energetski učinkovite obnove zgrada u RH iskustva i uspjesi iz prakse Fondovi EU puna primjena u energetski

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation INFO DANI 2016 PROJEKTI MINISTARSTVA RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA U PODRUČJU DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA ZAGREB, 17. svibnja 2016. SPECIFIČNI CILJ 9.v.1 Povećanje broja i održivosti društvenih poduzeća i njihovih

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT

ERSTE PLAVA LIGA Organizator: AK PRO SPORT ERSTE PLAVA LIGA 2018. Organizator: AK PRO SPORT 1. BROJ SUDIONIKA EPL 2018. U kvalifikacijama Erste Plave lige 2018. sudjelovalo je ukupno 3.407 učenika i učenica 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola.

Више

konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj buđenje graditeljstva Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstav

konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj buđenje graditeljstva Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstav konferencija o energetskoj učinkovitosti 25. i 26. travnja, Terme Tuhelj Stručnjaci s područja energetske učinkovitosti predstavljaju: Energetska učinkovitost - kako je zamišljena Planovi i projekti u

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation POSLOVNI UZLET Poslovni uzlet grada Jastrebarsko Tomislav Meštrović, glavni koordinator voditelja savjetnika i Akademije voditelja 04. svibnja 2015. Što je Croatia osiguranje d.d.? Croatia osiguranje d.d.

Више

(Mjere za poticaj razvoja poduzetništva Grada Dubrovnika)

(Mjere za poticaj razvoja poduzetništva Grada Dubrovnika) Dubrovnik, 17. svibnja 2012. SADRŽAJ: DURA Razvojna Agencija Grada Dubrovnika Poduzetnički inkubator Tvornica ideja Program poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva Grada Dubrovnika Potpora

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Digitalno gospodarstvo diplomski studij smjera Management, 2. semestar izborni kolegij, 45h, 5 ECTS Nositelj: Prof.dr.sc. Marijana Zekić-Sušac Kontakt: marijana@efos.hr, Termini osobnih konzultacija objavljeni

Више

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne n

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (Narodne n SUMMER DAYS KLASA: UP/I-460-02/19-01/381 URBROJ: 513-07-21-01-19-2 Zagreb, 17. lipanj 2019. Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne novine" broj 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14) i

Више

CERTIFICIRANA SELJAČKA TRŽNICA Udruga hrvatskih tržnica

CERTIFICIRANA SELJAČKA TRŽNICA Udruga hrvatskih tržnica CERTIFICIRANA SELJAČKA TRŢNICA UDRUGA HRVATSKIH TRŢNICA www.uht.hr Dubrovnik 117.-20. listopad 2011. Miljenko Ernoić, tajnik UHT Organizacijska shema UHT Predsjednik Tajništvo Vijeće UHT Nadzorni odbor

Више

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO...

E-RAČUN ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE E-RAČUNA JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... ZA POSLOVNE SUBJEKTE ZAPRIMANJE I SLANJE A JE LAKO, PROVJERITE U FINI KAKO... 2 ZA POSLOVNE SUBJEKTE Servis e-račun je internetski servis za elektroničku razmjenu računa između poslovnih subjekata (dobavljača

Више

KD AUTOTROLEJ d

KD AUTOTROLEJ d - Izvještaj o radu za 2016. g. Rijeka, svibanj 2017. godine U razdoblju od 15. siječnja 2016. godine do 30. prosinca 2016. godine Nadzorni odbor KD Autotrolej d.o.o. djeluje u sastavu: 1. IVO SIMPER, Grad

Више

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb

Kongres Hrvatski parodontološki dani 2011 s međunarodnim sudjelovanjem PROSPEKT ZA PONZORE Hotel Dubrovnik Zagreb Poštovani, Hrvatsko parodontološko društvo HLZ-a organizira s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 6. i 7. svibnja 2011. u Hotelu Dubrovnik u u. Popularizacija parodontologije naš je prvenstveni

Више

Održavanje 2019 – Zadnji poziv autorima, izlagačima i sponzorima

Održavanje 2019 – Zadnji poziv autorima, izlagačima i sponzorima u suradnji sa 1 / 6 organizira i poziva Vas na 25. međunarodno i mediteransko savjetovanje HDO-a ODRŽAVANJE 2019 MeditMaint 2019 22. 24. svibnja 2019. Dubrovnik, Hotel Croatia Cavtat Najava i zadnji poziv

Више

PROGRAM WATERLOSS AKADEMIJE PROFIL SEMINARA... 1 KADA / GDJE... 1 KONTEKST... 1 CILJ AKADEMIJE... 1 CILJNA GRUPA POLAZNIKA... 2 ZVANIČNI JEZICI.

PROGRAM WATERLOSS AKADEMIJE PROFIL SEMINARA... 1 KADA / GDJE... 1 KONTEKST... 1 CILJ AKADEMIJE... 1 CILJNA GRUPA POLAZNIKA... 2 ZVANIČNI JEZICI. PROGRAM WATERLOSS AKADEMIJE 2018. PROFIL SEMINARA... 1 KADA / GDJE... 1 KONTEKST... 1 CILJ AKADEMIJE... 1 CILJNA GRUPA POLAZNIKA... 2 ZVANIČNI JEZICI... 2 OČEKIVANI REZULTATI... 2 KOTIZACIJA ZA UPLATE

Више

Centar izvrsnosti za poduzetništvo Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski organizira natjecanje Što hoću, mogu! Sedmaši i osmaši SVIH O

Centar izvrsnosti za poduzetništvo Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski organizira natjecanje Što hoću, mogu! Sedmaši i osmaši SVIH O Centar izvrsnosti za poduzetništvo Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski organizira natjecanje Što hoću, mogu! Sedmaši i osmaši SVIH OSNOVNIH ŠKOLA u Republici Hrvatskoj, dobrodošli na

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: [Type text]

DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: [Type text] DNEVNIK RADA STRUČNE PRAKSE -komercijalist- IME I PREZIME: PROGRAM STRUČNE PRAKSE Tjedni (ukupni) fond sati : 80 sati Organizacija pošiljateljica učenika na stručnu praksu: ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA

Више

Microsoft Word - Obrasci.doc

Microsoft Word - Obrasci.doc POZIV NA NATJEČAJ Poziv objavljuje: Javni naručitelj Naručitelj I. ODJELJAK: JAVNI NARUČITELJ/NARUČITELJ I.1. IME, ADRESA I URED(I) ZA KONTAKT MBS: Dodatne informacije (obavijesti) daju: navedeni uredi

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE”

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE” Big like za lijep glas!!! OSNOVNI PODACI Naziv organizacije: Glazbeno društvo "CVJETIĆI GLAZBE" Pleternica Status predlagatelja: Udruga Mjesto: Pleternica Adresa: Ivana Šveara 2 Telefonski broj: 034/251-006

Више

Microsoft Word - Detaljne SMJERNICE za izradu projektnog zadatka 2016.docx

Microsoft Word - Detaljne SMJERNICE za izradu projektnog  zadatka 2016.docx SMJERNICE/PITANJA ZA IZRADU PROJEKTNOG ZADATKA IZ KOLEGIJA MARKETING U TURIZMU, (LJETNI SEMESTAR, akademska godina 2015/16) IZRADA LOYALTY MOBILNE APLIKACIJE ZA TURISTIČKU ZAJEDNICU GRADA OSIJEKA Uvažene

Више

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav

Savjet mladih Općine Medulin mobitel: 099/ Medulin, 15.ožujka Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o sav Savjet mladih Općine Medulin savjetmladihmedulin@gmail.com mobitel: 099/2531893 Medulin, 15.ožujka 2016. Na temelju članka 19., stavka 6. Zakona o savjetima mladih (Narodne novine 41/14) i članka 30. Odluke

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2014./15. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2014./2015. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE

Godišnji plan i program rada OŠ Bogumila Tonija školska godina 2015./16. ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJE ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN ŠKOLSKA GODINA 2015./2016. PRIORITETNO PODRUČJE UNAPRJEĐENJA CILJEVI METODE I AKTIVNOSTI ZA OSTVARIVANJE CILJEVA NUŽNI RESURSI DATUM DO KOJEGA ĆE SE CILJ OSTVARITI OSOBE ODGOVORNE

Више

Posjet poduzeću Model Pakiranja d.d je u sklopu kolegija Menadžment ljudskih potencijala organizirana terenska nastava i posjet poduzeću M

Posjet poduzeću Model Pakiranja d.d je u sklopu kolegija Menadžment ljudskih potencijala organizirana terenska nastava i posjet poduzeću M Posjet poduzeću Model Pakiranja d.d. 23.5.2019. je u sklopu kolegija Menadžment ljudskih potencijala organizirana terenska nastava i posjet poduzeću Model Pakiranja. Studente je kroz poduzeće vodio g.

Више

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko

Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće ko Newsletter projekta KISS ME! Svakih 6 mjeseci stizat će novi newsletter koji će sadržavati podatke o napretku projekta, najnovije vijesti, sljedeće korake te nadolazeće događaje. Ostanite obaviješteni

Више

Godišnje izvješće 2009

Godišnje izvješće 2009 UDRUŽENJE OBRTNIKA ZADAR GODIŠNJE IZVJEŠĆE 2009 Ur. broj: 1 5 825 1 2010 Zadar, 13. travnja 2010. godine U v o d 1. Članovi Udruženja u razdoblju od 2004. do 2009. godine 2 1.1. Članovi Udruženja obrtnika

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

14

14 3. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE Solaris, 20. - 23.05.2010. PROGRAM I PROPOZICIJE Poštovane kolegice i kolege, obrtnice i obrtnici Dobrodošli na Treće obrtničke sportske igre! Ponovo smo u Šibeniku, kao izvanrednom

Више

Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi ('Narodne novine' 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), članka 20. sta

Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi ('Narodne novine' 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), članka 20. sta Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi ('Narodne novine' 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14 - Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), članka 20. stavak 2. Odluke o izvršenju proračuna Primorsko-goranske

Више

Čakovec – eduroam grad i Google Apps

Čakovec – eduroam grad i Google Apps Iskustva u korištenju sustava AAI@EduHr i eduroam Mihael Kukec, prodekan za nastavu Željko Hrebak, stručni suradnik za informatičke poslove Međimursko veleučilište u Čakovcu Međimursko veleučilište u Čakovcu

Више

Proslava preseljenja uz Dan otvorenih vrata Medulin FM-a

Proslava preseljenja uz Dan otvorenih vrata Medulin FM-a Uoči nedavnog preseljenja radija na medulinsku placu, Medulin FM danas od 14 do 19 sati otvara svoja vrata svim slučajnim i namjernim prolaznicima. Moći će se razgledati novouređeni prostori radijskog

Више

Potaknuti velikim interesom iz prethodne godine i u želji za održavanjem kontinuiteta, u našoj ustanovi je 26. i 27. travnja ove godine održan 2. simp

Potaknuti velikim interesom iz prethodne godine i u želji za održavanjem kontinuiteta, u našoj ustanovi je 26. i 27. travnja ove godine održan 2. simp Potaknuti velikim interesom iz prethodne godine i u želji za održavanjem kontinuiteta, u našoj ustanovi je 26. i 27. travnja ove godine održan 2. simpozij medicinskih sestara i tehničara KB Dubrava pod

Више

Sustav prodaje ulaznica za Nacionalni park Krka

Sustav prodaje ulaznica za Nacionalni park Krka Sustav prodaje ulaznica za Nacionalni park Krka 17. HrOUG konferencija, Rovinj Vedran Majstorović DEKOD telekom d.o.o., Zagreb DEKOD: sustavi za prodaju ulaznica 1997. - prodaja ulaznica (ticketing): prvi

Више

"e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"

e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola Uvodne informacije Siniša Đurđević Predstavljanje sudionika Tomislav Dominković Predsjednik uprave Algebra d.o.o. Direktor projekta Siniša Đurđević Voditelj projekta Lidija Kralj Voditelj trenerskog tima

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template e-račun upute za slanje e-računa iz softwera dataline 1 S A D R Ž A J 1. UVOD 1.1. DATA BIRO d.o.o., Buzet 1.2. E-račun 2. PODEŠAVANJE PARAMETARA ZA RAD 2.1. Matični podaci poduzeća 2.2. Matični podaci

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum

Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u godini Uvod godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šum Društvo Energetičara Belišće Izvješće o radu i aktivnosti u 2015. godini Uvod 1884. godine mađarski veletrgovac Gutmann podigao je usred hrastovih šuma, na mjestu današnjeg Belišća pilanu, a uz nju i parni

Више

UPUTE ZA PRIJAVITELJE za lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole i sudjelovanje na tri edukativna vikend seminara o održivom razvoju i neformalnim met

UPUTE ZA PRIJAVITELJE za lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole i sudjelovanje na tri edukativna vikend seminara o održivom razvoju i neformalnim met UPUTE ZA PRIJAVITELJE za lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole i sudjelovanje na tri edukativna vikend seminara o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja SVRHA DOKUMENTA Upute za prijavitelje

Више

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka

Poreč: Za kraj školske godine otvoren vrt i posađeno 38 sadnica raznih voćaka #PROJEKT ŠKOLSKA SHEMA# Osnovna škola Poreč obilježila je danas Dan škole, u posebno svečanoj atmosferi osim što je bio zadnji dan nastave, bilo je to ujedno i prvo obilježavanje na kraju školske godine

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko

Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko Poštovani, Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo Hotel FONTANA u potpuno novom sjaju. Hotel FONTANA se nalazi u srcu Vrnjačke Banje, na samo nekoliko koraka od banjske promenade i parka. Spoj tradicionalnog

Више

Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, Zagreb 091/ , OIB: , IBAN: HR6723

Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, Zagreb 091/ , OIB: , IBAN: HR6723 Bioteka udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti Kamenarka 28H, 10 001 Zagreb 091/2503-903, @bioteka.hr OIB: 55178657512, IBAN: HR6723400091110426699 Operativni plan djelovanja za 2016. godinu

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje

Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci:   Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odje Dodatak Službenom listu Europske unije Informacije i elektronički obrasci: http://simap.ted.europa.eu Obavijest o nadmetanju Direktiva 2014/24/EU Odjeljak I: Javni naručitelj I.1) Naziv i adrese 1 (molimo

Више

Microsoft Word - Materijali_za_web2.doc

Microsoft Word - Materijali_za_web2.doc ŠKOLSKI RAZVOJNI PLAN Školska godina 2011./2012. 1. područje unapređenja Odnos učenika prema drugim učenicima i školi Smanjiti stupanj nasilja među djecom Stvoriti pozitivno ozračje u školi Aktivno uključivanje

Више

REZULTATI RADIONICE

REZULTATI RADIONICE 9. veljače 2019. 22 SUDIONIKA RADIONICE ZAKLJUČCI RADIONICE PETRINJA: ANALIZA STANJA I POTREBA U KULTURI KULTURA SVIMA Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Sadržaj prezentacije

Више

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b

Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (b Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa Status: otvoren od 19.3.2014. do 30.6.2015. Nadležno tijelo: Ministarstvo poduzetništva i obrta Područje: malo i srednje

Више

1 Izvješće o provedenom stručnom usavršavanju članova timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja treći ciklus provedbe pro

1 Izvješće o provedenom stručnom usavršavanju članova timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja treći ciklus provedbe pro 1 Izvješće o provedenom stručnom usavršavanju članova timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja treći ciklus provedbe projekta samovrednovanja Pripremila: Sandra Antulić, dipl.psih.-prof.

Више

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija

Opći uvjeti korištenja servisa e-Račun za državu povezivanjem_obveznici javne nabave_052019_konačna verzija Opći uvjeti korištenja servisa e-račun za državu povezivanjem web servisom za obveznike javne nabave 1. Uvod i značenje pojmova 1.1. Ovim Općim uvjetima korištenja servisa e-račun za državu (u daljnjem

Више

AKCIJA za obrtnike! 10% popusta samo za članove HOK-a! Optima Telekom i HOK ZNA - najbolja opcija za obrtnike

AKCIJA za obrtnike! 10% popusta samo za članove HOK-a! Optima Telekom i HOK ZNA - najbolja opcija za obrtnike AKCIJA za obrtnike! 10% popusta samo za članove HOK-a! Optima Telekom i HOK ZNA - najbolja opcija za obrtnike SVE NA JEDNOM MJESTU ZA VAŠE KVALITETNIJE I POVOLJNIJE POSLOVANJE! Prepoznajemo vaše potrebe

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO FINANCIJA POREZNA UPRAVA - SREDIŠNJI URED Zagreb, 04. travnja 2013. PREDMET: Što znači ulazak u EU OPĆENITO 1. Hoće li se ulaskom u EU uvesti novi porezi? Jedna od zajedničkih

Више

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Podi Sibenik d.o.o. dana 29. lipnja 2017. godine donosi

Више

Microsoft PowerPoint - Skupstina_Program rada za 2013.ppt

Microsoft PowerPoint - Skupstina_Program rada za 2013.ppt UDRUGA POSLODAVACA U ZDRAVSTVU GODIŠNJA SKUPŠTINA Virovitica, srpanj 2013. PROGRAM RADA UDRUGE POSLODAVACA U ZDRAVSTVU za 2013. godinu Pripremila: Marijana Mihaljević,, mag.iur. 2 STATUT UDRUGE PROGRAMSKE

Више

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

Microsoft Word - ZAPISNIK 1. IO 2014.FINAL.doc

Microsoft Word - ZAPISNIK 1. IO 2014.FINAL.doc Dalmatinska 12 10 000 Zagreb Ur. Broj: Zagreb, 14.3.2014. SKRAĆENI ZAPISNIK sa 1. / 2014. redovne proširene sjednice Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i radnih tijela HRSa, koja se održala u utorak, 11.

Више

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T

P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T P S I H O L O G I P S I H O T E R A P E U T Osobe koje razmišljaju doći na psihoterapiju često nisu sigurne što točno mogu očekivati. Istraživanja pokazuju kako je nezadovoljstvo psihoterapijom često rezultat

Више

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија

*Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија *Међународни пројекат* Основна школа Данило Киш,Србија и Основна школа Литија,Словенија Почев од школске 2014/15.године

Више

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf.

MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. MOODLE KAO PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI Lidija Kralj, prof. Darija Dasović Rakijašić, dipl. inf. Koncept virtualne učionice Okruženje za učenje, komunikaciju i suradnju Kontinuirani profesionalni

Више

KD AUTOTROLEJ d

KD AUTOTROLEJ d RIJEKA PLUS d.o.o. NADZORNI ODBOR ZAPISNIK sa 13. sjednice Nadzornog odbora Rijeka plus d.o.o održane 25. studenog 2016. godine s početkom u 13 sati u Uredu direktora, Školjić 15. Prisutni članovi Nadzornog

Више

INTERDEPENDENCE OF TOTAL REVENUE AND EMPLOYMENT IN THE WOOD SECTOR

INTERDEPENDENCE OF TOTAL REVENUE AND EMPLOYMENT IN THE WOOD SECTOR ANALIZA TRŽIŠTA NAMJEŠTAJA U REPUBLICI HRVATSKOJ Priča o hrvatskom namještaju Prof dr sc Darko Motik dr sc Andreja Pirc Barčić Sveučilište u Zagrebu Šumarski fakultet 28 siječnja 2014, Poslovni centar

Више

Slide 1

Slide 1 RBA Turistički kredit Kredit s pet zvjezdica 1 RBA Turistički kredit Napunite sezonu brzo, jednostavno i lako! fleksibilna otplata kredita uz mogućnost počeka otplate isplata cijelog iznosa kredita na

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU RADOVA ŠK.GODINA 2018/2019. ELEKTROTEHNIKA I RAČUNALSTVO Document filename prefix UVOD Prosudbeno povjerenstvo WSC međusektorske smotre Elektrotehnika i računalstvo,

Више

COM(2019)199/F1 - HR (annex)

COM(2019)199/F1 - HR (annex) EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 29.4.2019. COM(2019) 199 final ANNEXES 1 to 2 PRILOZI Prijedlogu odluke Vijeća o stajalištu koje treba zauzeti u ime Europske unije u Zajedničkom odboru osnovanom Okvirnim

Више

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P

INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH P INDIKATIVNI GODIŠNJI PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA PODUZETNIKE U 2018. GODINI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA KONKURENTNOST I KOHEZIJA 1. POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakult

Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakult Praksa studenata u seoskim ambulantama Prof.dr.sc. Rudika Gmajnić Spec.obiteljske med. Ljubljana, 2013. Katedra obiteljske medicine Medicinskog fakulteta u Osijeku UVOD Nastava na Katedri OM Organizacija

Више

DOBRO DOŠLI U HRVATSKI SABOR

DOBRO DOŠLI U HRVATSKI SABOR DOBRO DOŠLI U HRVATSKI SABOR 1 ŠTO JE HRVATSKI SABOR? Hrvatski sabor, naš parlament, najviše je predstavničko tijelo u Republici Hrvatskoj i nositelj zakonodavne vlasti. To je dom demokracije u koji građani

Више

KLASA:021-05/17-01/125 URBROJ:2168/ Pula, Melisa Skender PREDMET: Melisa Skender, informacija, dostavlja se Poštovana gđo

KLASA:021-05/17-01/125 URBROJ:2168/ Pula, Melisa Skender PREDMET: Melisa Skender, informacija, dostavlja se Poštovana gđo KLASA:021-05/17-01/125 URBROJ:2168/01-01-01-0406-17-3 Pula, 06.11.2017 Melisa Skender PREDMET: Melisa Skender, informacija, dostavlja se Poštovana gđo Skender, nastavno na Vaš upit od 20. listopada 2017.

Више

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA,

NARUČITELJ: JADROLINIJA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, NARUČITELJ: JADROLINIJA, RIJEKA, DRUŠTVO ZA LINIJSKI POMORSKI PRIJEVOZ PUTNIKA I TERETA, 38453148181 EVIDENCIJSKI BROJ NABAVE: 55 / 2016 BROJ NADMETANJA: OTP 25 / 16 Z A P I S N I K o pregledu i ocjeni

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation O platformi School Education Gateway Europska internetska platforma za školsko obrazovanje MJESTO NA KOJEM SE MOGU PRONAĆI EUROPSKA POLITIKA I PRAKSA ŠKOLSKOG OBRAZOVANJA O platformi Predstavljena na 23

Више

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku

RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku RAZVOJNI PLAN ŠKOLE ZA 2018./2019. školsku godinu - Akcijski plan Razvojni plan temeljen je na Akcijskom istraživanju koje ćemo provoditi ovu školsku godinu. Cilj akcijskog istraživanja : Proces izgradnje

Више

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU

HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONU HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. za upravljanje, građenje i održavanje autocesta, Širolina 4, 10 000 Zagreb Evidencijski broj: Mjed8/19 POZIV ZA DOSTAVU PONUDE ZA: IZRADA PROMETNOG ELABORATA: PRIVREMENA REGULACIJA

Више

Vijeće Europske unije Bruxelles, 22. svibnja (OR. en) 9223/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 22 RELEX 490 NACRT ZAPISNIKA VIJEĆE EUROPSKE UNIJE (Vanjski p

Vijeće Europske unije Bruxelles, 22. svibnja (OR. en) 9223/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 22 RELEX 490 NACRT ZAPISNIKA VIJEĆE EUROPSKE UNIJE (Vanjski p Vijeće Europske unije Bruxelles, 22. svibnja 2019. (OR. en) 9223/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 22 RELEX 490 NACRT ZAPISNIKA VIJEĆE EUROPSKE UNIJE (Vanjski poslovi) 13. i 14. svibnja 2019. 9223/19 ADD 1 iml/lr/dh

Више

Tel/fax Mob Cerska 6, Banjaluka, BiH Web: Poštovane

Tel/fax Mob Cerska 6, Banjaluka, BiH Web:  Poštovane Tel/fax +387 51 466 600 Mob. 066 240 000 Cerska 6, 78000 Banjaluka, BiH Web:www.evropakomunikacije.com E-mail:kontakt@evropakomunikacije.com Poštovane koleginice i kolege, 11. i 12. novembra 2019. godine

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Dan prozora 2018 Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU Igor Bobek Sektor za međunarodne poslove i EU Hrvatska gospodarska komora Zagreb, 13.03.2018. Sadržaj prezentacije Alokacije

Више

Slide 1

Slide 1 UDRUGA ZA RAZVOJ HRVATSKE www.urh.hr 'Toplifikacija naselja na obnovljive izvore energije' Sisak, 27.-28.11.2008. Drago Martinac, dipl. ing. stroj. Dr. sc. Nikola Čupin, dipl.ing.el. TERMALNA VODA U TOPUSKOM

Више

Europska poduzetnička Title mreža Hrvatske PLACE PARTNER S LOGO HERE Sub-title Varaždin, Vesna Torbarina, HGK European Commission Enterpri

Europska poduzetnička Title mreža Hrvatske PLACE PARTNER S LOGO HERE Sub-title Varaždin, Vesna Torbarina, HGK European Commission Enterpri Europska poduzetnička Title mreža Hrvatske PLACE PARTNER S LOGO HERE Sub-title Varaždin, 28.04.2009. Vesna Torbarina, HGK Sadržaj Enterprise Europe Network Europska poduzetnička mreža Hrvatske Usluge Europske

Више

Slide 1

Slide 1 DEFINICIJA MALIH I SREDNJIH PODUZEĆA Određivanje veličine poduzeća kolovoz 2014. Pravna osnova: Regulativa Europske Komisije br. 800/2008 Preporuka Europske Komisije 2003/361/EC Broj zaposlenih (broj osoba

Више

Microsoft Word _ Plan nabave za godinu

Microsoft Word _ Plan nabave za godinu REPUBLIKA HRVATSKA VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA OPĆINA ANDRIJAŠEVCI Općinski načelnik KLASA: 406 01/15 01/10 UR: 2188/02 01 15 1 Rokovci, 11. prosinca 2015. godine Temeljem članka 20. stavak 1. Zakona

Више

Microsoft Word - Opis obveza za pružanje usluga pojedinačnih savjetnika na poslovima prijepisa i verifikacije_FINAL.doc

Microsoft Word - Opis obveza za pružanje usluga pojedinačnih savjetnika na poslovima prijepisa i verifikacije_FINAL.doc PROJEKT IMPLEMENTACIJE INTEGRIRANOG SUSTAVA ZEMLJIŠNE ADMINISTRACIJE (IBRD Zajam br. 8086-HR) OPIS OBVEZA ZA PRUŽANJE USLUGA POJEDINAČNIH SAVJETNIKA NA POSLOVIMA PRIJEPISA I VERIFIKACIJE ZEMLJIŠNIH KNJIGA

Више

Bale: Izazovi održivosti partnerstava temeljenih na sudioničkom upravljanju

Bale: Izazovi održivosti partnerstava temeljenih na sudioničkom upravljanju #NAJAVLJENA KONFERENCIJA O JAVNO-CIVILNOM PARTNERSTVU I SUDIONIČKOM UPRAVLJANJU U KULTURI MI PLUS PROJEKTA# Konferencija o javno-civilnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi Izazovi održivosti

Више

Na temelju članka 55

Na temelju članka 55 Na temelju članka 6., stavka 3., podtočke 2. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ( Narodne novine broj

Више

Korporativna_prezentacija

Korporativna_prezentacija PROFIL TVRTKE INOVATIVNA PLAĆANJA NA GLOBALNOJ RAZINI June 2017 Mercury Processing Services International je pružatelj platnih rješenja, posvećen razvoju i upravljanju platnim poslovanjem na međunarodnoj

Више

Od ideje do pothvata

Od ideje do pothvata Od ideje do pothvata Kreativna radionica Pokretanje poduzetničkog pothvata I Financiranje poduzetničkog pothvata While we stop to think, we often miss our opportunity Maxim 185 Što je kreativnost?? Ciljevi

Више

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.)

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.) Datum: 30.03.2016. Ur.broj: 71-3/50-1-16 Broj poziva: 50/16 P O Z I V N A D O S T A V U P O N U D E Poštovani, Hrvatski zavod za javno zdravstvo Vam upućuje Poziv na dostavu ponude za predmet nabave: CJEPIVO

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Poštovani, U ime South East Europe Facial Aesthetic Society (SEEFAS) obraćamo Vam se sa prijedlogom za suradnju i pozivamo Vas da nam se pridružite na

Poštovani, U ime South East Europe Facial Aesthetic Society (SEEFAS) obraćamo Vam se sa prijedlogom za suradnju i pozivamo Vas da nam se pridružite na Poštovani, U ime South East Europe Facial Aesthetic Society (SEEFAS) obraćamo Vam se sa prijedlogom za suradnju i pozivamo Vas da nam se pridružite na međunarodnom: SEEFAS AESTHETIC MEDICINE SYMPOSIUM

Више