ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година L, број 167, 25. јун ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ Р

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година L, број 167, 25. јун ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ Р"

Транскрипт

1 ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година L, број 167, 25. јун ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN

2 ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Издаје Универзитет у Београду - Информативни центар Главни и одговорни уредник Александар Милојевић Технички уредник Милан Радоњић Информативни центар Универзитета у Београду Београд, Студентски трг 1, тел , Штампа Развојно-истраживачки центар Графичког инжењерства - штампарија Технолошко-металуршког факултета Београд, Карнегијева 4

3 Година L, број 167, 25. јун САДРЖАЈ ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ...1 ЗАКЉУЧАК САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ...10 ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ...12 ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ...84

4

5 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 3. став 5. Пословника Савета Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 134/07 и 150/09), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној године, донео је I На основу Oдлукe Веће групације медицинских наука oд године констатује се да је престао мандат у Савету Универзитета проф. др Илеане Урсу Магду због одласка у пензију и верификује се мандат др Љиљане Тихачек Шојић, редовног професора Стоматолошког факултета, као новог члана Савета Универзитета у Београду из реда представника факултета групације медицинских наука. II На основу Oдлукe Веће групације техничко-технолошких наука од године констатује се да је престао мандат у Савету Универзитета др Владете Чолића због одласка у пензију и верификује се мандат др Милорада Видовића, редовног професора Саобраћајног факултета као новог члана Савета Универзитета у Београду из реда представника факултета групације техничко-технолошких наука. (Београд, године; Број: /3-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

6 2 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 159. став 7. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), Нацрта одлуке који је утврдио Одбор за статутарна питања дана 13. марта године, а на предлог Сената Универзитета од 5. априла године, Савет Универзитета, на седници одржаној 15. маја године, доноси ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА СТАТУТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Члан 1. У Статуту Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), у члану 92. став 4. речи: један семестар: замењују се речима: два семестра, под условима утврђеним општим актом факултета, односно Универзитета., а тачке 1), 2) и 3) се бришу. Члан 2. Ова одлука ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Гласнику Универзитета у Београду. (Београд, године; Број: /4-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

7 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 40. став 1. тачка 9. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Сената Универзитета од 25. априла године, Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 15. маја године, донео је О УТВРЂИВАЊУ ВИСИНЕ ШКОЛАРИНЕ ЗА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ РЕЛИГИЈА У ДРУШТВУ, КУЛТУРИ И ЕВРОПСКИМ ИНТЕГРАЦИЈАМА ЗА ШКОЛСКУ 2012/2013. ГОДИНУ 1. Висина годишње школарине за студенте, држављане Републике Србије, који плаћају школарину за мастер академске студије из мултидисциплинарне области - Религија у друштву, култури и европским интеграцијама, износи ,00 (словима: сто двадесет хиљада) динара. 2. Висина годишње школарине за студенте стране држављане износи евра. 3. Пријава, оцена и одбрана мастер рада износи динара (плаћа се у две рате приликом пријаве, и пред одбрану мастер рада). 4. Из школарине се обезбеђује надокнада за: - за ангажовање наставника према уговору за извођење наставе - трошкове за послове организације и реализације студија - унапређење материјалне основе рада. 5. Студент може уплатити школарину у целини приликом уписа, или у два једнака дела приликом уписа зимског, односно летњег семестра.

8 4 Гласник Универзитета у Београду (Београд, године; Број: /6-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

9 Година L, број 167, 25. јун На основу чл. 53. и 54. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број: 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08 и 44/10) и чл. 40. став 1. тачка 2. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број: 162/11-пречишћени текст), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 29. маја године, донео је О ИЗБОРУ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА Др Владимир Бумбаширевић, редовни професор Универзитета у Београду-Медицински факултет, изабран је за ректора Универзитета у Београду за школску 2012/2013, 2013/2014. и 2014/2015. годину. (Београд, године; Број: /3-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

10 6 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 35. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број: 162/11-пречишћени текст), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 29. маја године, донео је О ИЗБОРУ ПРОРЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА Др Нада Ковачевић, редовни професор Универзитета у Београду- Фармацеутски факултет, изабрана је за проректора Универзитета у Београду за школску 2012/2013, 2013/2014. и 2014/2015. годину. (Београд, године; Број: /4-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

11 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 35. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број: 162/11-пречишћени текст), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 29. маја године, донео је О ИЗБОРУ ПРОРЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА Др Иванка Поповић, редовни професор Универзитета у Београду- Технолошко-металуршки факултет, изабрана је за проректора Универзитета у Београду за школску 2012/2013, 2013/2014. и 2014/2015. годину. (Београд, године; Број: /5-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

12 8 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 35. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број: 162/11-пречишћени текст), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 29. маја године, донео је О ИЗБОРУ ПРОРЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА Др Миодраг Поповић, редовни професор Универзитета у Београду-Електротехнички факултет, изабран је за проректора Универзитета у Београду за школску 2012/2013, 2013/2014. и 2014/2015. годину. (Београд, године; Број: /6-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

13 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 35. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број: 162/11-пречишћени текст), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 29. маја године, донео је О ИЗБОРУ ПРОРЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА Др Далибор Солдатић, редовни професор Универзитета у Београду-Филолошки факултет, изабран је за проректора Универзитета у Београду за школску 2012/2013, 2013/2014. и 2014/2015. годину. (Београд, године; Број: /7-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

14 10 Гласник Универзитета у Београду На основу чл. 40. ст. 1. тач. 15. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној године, донeo je З А К Љ У Ч А К Савет Универзитета подржава закључке донете 18. априла године на заједничкој седници Савета и Сената Универзитета у Београду, на којој је разматран Нацрт Стратегије развоја образовања у Србији до године. Савет Универзитета у Београду је још на својој седници 27. фебруара године изразио забринутост због тога што је институционално искључен из припремaња Стратегије образовања до године, сматрајући да се такав документ не сме креирати у затвореном кругу појединаца. На заједничкој седници Савета и Сената 18. априла године, Универзитет у Београду није прихватио предлог Стратегије, захтевао је његову темељну стручну дораду с обзиром на бројне пропусте и изразио је спремност да свим својим стручним потенцијалима у кратком року допринесе изради тако капиталног документа, те је у том циљу формирао Радну групу која је одмах отпочела са радом. Поред Универзитета у Београду, предлог Стратегије уз озбиљне примедбе није прихватио ни Универзитет у Новом Саду. Студентска конференција универзитета Србије (СКОНУС) једногласно је донела одлуку да је овакав предлог Стратегије неприхватљив, a веома неповољно су је оценили и Национални савет за високо образовање, као и представници САНУ. Поготово су критиковани веома скраћена јавна расправа и настојање да се Стратегија усвоји што пре, без обзира на бројне недостатке, а нарочито је истакнуто да део о финансирању високог образовања захтева озбиљно преиспитивање и кориговање. Са великим незадовољством Савет Универзитета у Београду констатује да је и поред тога настављена динамика која треба да води брзом усвајању

15 Година L, број 167, 25. јун Стратегије, без обзира на њене мањкавости које има у садашњем облику. Савет Универзитета у Београду је уверен да ће сви надлежни чиниоци одговорни за доношење Стратегије уважити озбиљно аргументоване примедбе Националног савета за високо образовање, Универзитета у Београду, Универзитета у Новом Саду, а поготово СКОНУС-а, с обзиром на то да они представљају неколико најзначајнијих институција у области високог образовања. Међутим, уколико Министарство просвете и науке ипак упути предлог Стратегије образовања до године Влади на усвајање без битног кориговања оспорених решења, Универзитет у Београду ће се томе заједно са својим студентима гласно успротивити, користећи сва законом дозвољена средства, како би јавно исказао своје неслагање са таквим поступањем. (Београд, године; Број: /5-12) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Сима Аврамовић, с.р.

16 12 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-aутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације друштвено-хуманистичких наука број: IX/2 са седнице од 26. марта године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је ДОНОСE СЕ измене и допуне акредитованог студијског програма мастер академских студија Правног факултета, тако да се у оквиру Пословноправног модула уведе нови подмодул за Право интелектуалне својине. О Б Р А З Л О Ж ЕЊ Е Правни факултет је дана 20. марта године поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, које је утврдило Наставнонаучно веће Факултета на седници одржаној 27. фебруара године. Веће групације друштвено-хуманистичких наука је на седници одржаној 26. марта године размотрило предлог Факултета, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /XXVII-7.1.) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

17 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-aутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: / са седнице од 29. септембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је ДОНОСЕ СЕ измене студијског програма мастер академских студија Заштита животне средине у пољопривреди - WUS програм, тако што његов назив мења у: Заштита животне средине у пољопривреди. О Б Р А З Л О Ж ЕЊ Е Пољопривредни факултет је 21. септембра године поднео Универзитету у Београду предлог за измене и допуне студијског програма из става 1. ове одлуке. Веће групације техничко-технолошких наука је на седници одржаној 29. септембра године размотрило предлог Факултета, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /XXVII-7.3.) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

18 14 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-aутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: / са седнице од 30. јуна године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је ДОНОСЕ СЕ измене и допуне студијског програма докторских студија Шумарства, тако што се: - активност студената у 3. семестру Учешће на домаћем научном скупу... мења и гласи: Учешће на домаћем или међународном научном скупу са рефератом ; - на предмету Плантажно шумарство ангажује доц. др Владан Иветић; - на предметима Проучавање бујичних сливова и бујичних токова и Хидролошки и псамолошки ефекти противерозионих радова ангажује проф. др Ратко Ристић. О Б Р А З Л О Ж ЕЊ Е Факултет је 28. септембра године и 11. маја године поднео Универзитету у Београду предлог за измене студијског програма из става 1. ове одлуке. Веће групације техничко-технолошких наука је на седници одржаној 30. јуна године размотрило предлог Факултета, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /XXVII-7.4.)

19 Година L, број 167, 25. јун ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

20 16 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-aутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: / са седнице од 29. септембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је ДОНОСЕ СЕ измене и допуне студијског програма докторских студија Шумарства, тако што се на новом предмету Планирање предела ангажује проф. др Јасминка Цвејић. О Б Р А З Л О Ж ЕЊ Е Факултет је 8. септембра године поднео Универзитету у Београду предлог за измене и допуне студијског програма из става 1. ове одлуке. Веће групације техничко-технолошких наука је на седници одржаној 29. септембра године размотрило предлог Факултета, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /XXVII ) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

21 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-aутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: / са седнице од 29. марта године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је ДОНОСЕ СЕ измене и допуне студијског програма докторских студија Шумарства, тако што се на предметима Динамика раста стабала и шумских састојина и Биоиндикација виталности шума на основу карактеристика прираста стабла и састојина - Дендрохронологија ангажује доц. др Бранко Стајић. О Б Р А З Л О Ж ЕЊ Е Факултет је 12. марта године поднео Универзитету у Београду предлог за измене и допуне студијског програма из става 1. ове одлуке. Веће групације техничко-технолошких наука је на седници одржаној 29. марта године размотрило предлог Факултета, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /XXVII ) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

22 18 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-aутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: / са седнице од 10. фебруара године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је ДОНОСЕ СЕ измене и допуне студијског програма докторских студија Шумарства, тако што се на предметима Инвестиције у инфраструктуру у шумарству, Трговина шумских производа, Управљање маркетингом у шумарству, Шумарска политика и законодавство и Економика шумарства ангажује доц. др Љиљана Кеча. О Б Р А З Л О Ж ЕЊ Е Факултет је 6. октобра године поднео Универзитету у Београду предлог за измене и допуне студијског програма из става 1. ове одлуке. Веће групације техничко-технолошких наука је на седници одржаној 10. фебруара године размотрило предлог Факултета, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /XXVII ) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

23 Година L, број 167, 25. јун На основу чл. 47. ст. 13. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08 и 44/10) и чл. 42. ст. 1. тач. 45. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број: 162/11-пречишћени текст), а на основу позитивног мишљења Одбора за статутарна питања, Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 5. априла године, доноси О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СТАТУТА ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА 1. ДАЈЕ СЕ САГЛАСНОСТ на Одлуку о изменама и допунама Статута Факултета политичких наука у Београду коју је донео Савет Факултета на седници одржаној године. 2. Ова одлука ступа на снагу даном доношења. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет политичких наука у Београду доставио је Универзитету у Београду Одлуку о изменама и допунама Статута Факултета, коју је донео Савет Факултета на седници одржаној године, ради давања сагласности, сагласно члану 42. став. 1 тачка 45. Статута Универзитета. Одбор за статутарна питања Универзитета, на седници одржаној године, разматрао је Одлуку Факултета о изменама и допунама Статута Факултета и дао је позитивно мишљење о усклађености Одлуке са Статутом Универзитета Сенат Универзитета, на седници одржаној године, прихватио је позитивно мишљење Одбора за статутарна питања и донео је одлуку као у изреци.

24 20 Гласник Универзитета у Београду (Београд, године; Број /XXIX-9.2.1) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

25 Година L, број 167, 25. јун На основу чл. 47. ст. 13. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08 и 44/10) и чл. 42. ст. 1. тач. 45. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број: 162/11-пречишћени текст), а на основу позитивног мишљења Одбора за статутарна питања, Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 5. априла године, доноси О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СТАТУТА ТЕХНОЛОШКО-МЕТАЛУРШКОГ ФАКУЛТЕТА 1. ДАЈЕ СЕ САГЛАСНОСТ на Одлуку о изменама и допунама Статута Технолошко-металуршког факултета у Београду коју је донео Савет Факултета на седници одржаној године. 2. Ова одлука ступа на снагу даном доношења. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Технолошко-металуршки факултет у Београду доставио је Универзитету у Београду Одлуку о изменама и допунама Статута Факултета, коју је донео Савет Факултета на седници одржаној године, ради давања сагласности, сагласно члану 42. став. 1 тачка 45. Статута Универзитета. Одбор за статутарна питања Универзитета, на седници одржаној године, разматрао је Одлуку Факултета о изменама и допунама Статута Факултета и дао је позитивно мишљење о усклађености Одлуке са Статутом Универзитета Сенат Универзитета, на седници одржаној године, прихватио је позитивно мишљење Одбора за статутарна питања и донео је одлуку као у изреци.

26 22 Гласник Универзитета у Београду (Београд, године; Број: /XXIX-9.2.2) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

27 Година L, број 167, 25. јун На основу чл. 47. ст. 13. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08 и 44/10) и чл. 42. ст. 1. тач. 45. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број: 162/11-пречишћени текст), а на основу позитивног мишљења Одбора за статутарна питања, Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 5. априла године, доноси О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СТАТУТА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА 1. ДАЈЕ СЕ САГЛАСНОСТ на Одлуку о изменама и допунама Статута Биолошког факултета у Београду коју је донео Савет Факултета на седници одржаној године. 2. Ова одлука ступа на снагу даном доношења. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Биолошки факултет у Београду доставио је Универзитету у Београду Одлуку о изменама и допунама Статута Факултета, коју је донео Савет Факултета на седници одржаној године, ради давања сагласности, сагласно члану 42. став. 1 тачка 45. Статута Универзитета. Одбор за статутарна питања Универзитета, на седници одржаној године, разматрао је Одлуку Факултета о изменама и допунама Статута Факултета и дао је позитивно мишљење о усклађености Одлуке са Статутом Универзитета Сенат Универзитета, на седници одржаној године, прихватио је позитивно мишљење Одбора за статутарна питања и донео је одлуку као у изреци.

28 24 Гласник Универзитета у Београду (Београд, године; Број /XXIX-9.2.3) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

29 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 42. тачке 50. и 56 Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 05. априла године, донео је O ИМЕНОВАЊУ РАДНЕ ГРУПЕ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ЗА ПРИПРЕМУ ПРИМЕДБИ НА СТРАТЕГИЈУ РАЗВОЈА ОБРАЗОВАЊА У СРБИЈИ ДО ГОДИНЕ I За чланове Радне групе именују се: 1. проф. др МАРКО ИВЕТИЋ, проректор, координатор Радне групе 2. проф. др НЕДА БОКАН, проректор 3. проф. др НЕВЕНКА ЖАРКИЋ-ЈОКСИМОВИЋ, проректор 4. проф. др ВОЈИСЛАВ ЛЕКОВИЋ, проректор 5. проф. др АЛЕКСАНДАР ЛИПКОВСКИ, председник Већа групације природно-математичких наука 6. проф. др НОВИЦА МИЛИЋЕВИЋ, председник Већа групације медицинских наука 7. проф. др ДУШАН СТАРЧЕВИЋ, председник Већа групације техничко-технолошких наука 8. проф. др БОЖИДАР ЦЕРОВИЋ, председник Већа групације друштвено-хуманистичких наука II Радна група има за задатак да, након што пристигну примедбе и сугестије факултета на Стратегију развоја образовања у Србији до године изврши анализу и сачини јединствени текст за заједничку седницу Сената и Савета Универзитета у Београду која ће се одржати 18. априла године.

30 26 Гласник Универзитета у Београду (Београд, 05. априла године; Број: /ХХIX) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

31 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 67. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-аутентично тумачење), члана 136. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, бр. 162/11) и члана 2. став 3. Правилника о условима и поступку додељивања звања и правима професора емеритуса ( Гласник Универзитета у Београду, број 132/06), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 05. априла године, донео је Проф. др СЛОБОДАНУ МИЛОСАВЉЕВИЋУ, редовном професору у пензији Универзитета у Београду - Хемијски факултет, додељује се звање професор емеритус. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Хемијски факултет доставио је Универзитету образложени предлог да се проф. др Слободану Милосављевићу, редовном професору у пензији додели звање професор емеритус. По пријему предлога Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 01. фебруара године, образовао је стручну комисију за припрему реферата са предлогом одлуке за доделу звања професор емеритус у саставу: проф. др Богдан Шолаја, Универзитет у Београду - Хемијски факултет, проф. др Миљенко Перић, Универзитет у Београду - Факултет за физичку хемију и проф. др Владимир Костић, Универзитет у Београду - Медицински факултет. Стручна комисија доставила је Универзитету реферат са предлогом одлуке за доделу звања професор емеритус проф. др Слободану Милосављевићу 09. марта године. Реферат и предлог одлуке објављени су на сајту Универзитета у Београду. Сагласно члану 9. Правилника о условима и поступку додељивања звања и правима професора емеритуса, Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 05. априла године, тајним гласањем, одлучио је као што је наведено у изреци ове одлуке.

32 28 Гласник Универзитета у Београду (Београд, 05. aприла године; Број: /XXIX-3.1.) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

33 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 67. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-аутентично тумачење), члана 136. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, бр. 162/11) и члана 2. став 3. Правилника о условима и поступку додељивања звања и правима професора емеритуса ( Гласник Универзитета у Београду, број 132/06), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 05. априла године, донео је Проф. др MИОДРАГУ ОСТОЈИЋУ, редовном професору у пензији Универзитета у Београду - Медицински факултет, додељује се звање професор емеритус. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Медицински факултет доставио је Универзитету образложени предлог да се проф. др Миодрагу Остојићу, редовном професору у пензији додели звање професор емеритус. По пријему предлога Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 01. фебруара године, образовао је стручну комисију за припрему реферата са предлогом одлуке за доделу звања професор емеритус у саставу: проф. др Михајло Матић, Универзитет у Београду - Медицински факултет; проф. др Босиљка Вујисић Тешић, Универзитет у Београду - Медицински факултет и проф. др Димитра Калимановска Оштрић, Универзитет у Београду - Медицински факултет. Стручна комисија доставила је Универзитету реферат са предлогом одлуке за доделу звања професор емеритус проф. др Миодрагу Остојићу 29. фебруара године. Реферат и предлог одлуке објављени су на сајту Универзитета у Београду. Сагласно члану 9. Правилника о условима и поступку додељивања звања и правима професора емеритуса, Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 05. априла године, тајним гласањем, одлучио је као што је наведено у изреци ове одлуке.

34 30 Гласник Универзитета у Београду (Београд, 05. aприла године; Број: /XXIX-3.2.) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

35 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08 и 100/07-аутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа за студије при Универзитету број /II од 26. децембра год, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ДОНОСЕ СЕ измене и допуне студијског програма мастер академских студија: Европска и међународна политика и управљање кризом. О Б Р А З Л О Ж ЕЊ Е Програмски савет мастер академских студија: Европска и међународна политика и управљање кризом поднео је Универзитету у Београду предлог за измену студијског програма из става 1. ове одлуке, и то у делу који се односи на реализацију наставе на модулу: Заштита животне средине. Уместо проф. др Мирјане Ристић, наставу на модулу: Заштита животне средине, изводиће проф. др Дејана Димитријевић, ванредни професор, Факултет безбедности. Веће за студије при Универзитету је на седници одржаној 26. децембра године размотрило предлог Програмског савета и предложило Сенату доношење измене и допуне студијског програма из става 1. одлуке, што је Сенат већином гласова и усвојио, те је донета одлука као у изреци.

36 32 Гласник Универзитета у Београду (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.1/1/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

37 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08 и 100/07-аутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа за студије при Универзитету број /II од 26. децембра год, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ДОНОСЕ СЕ измене и допуне студијског програма мастер академских студија: Европска и међународна политика и управљање кризом. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Програмски савет мастер академских студија: Европска и међународна политика и управљање кризом поднео је Универзитету у Београду предлог за измену студијског програма из става 1. ове одлуке. Услед немогућности партенерског Универзитета La Sapienza у Риму, да до даљњег из административних разлога учествује у реализацији наставе, Програмски савет предлаже да се програм преакредитује као мастер програм Универзитета у Београду, који ће се изводити на српском језику. Веће за студије при Универзитету је на седници одржаној 26. децембра године размотрило предлог Програмског савета и предложило Сенату доношење измене и допуне студијског програма из става 1. одлуке, што је Сенат већином гласова и усвојио, те је донета одлука као у изреци.

38 34 Гласник Универзитета у Београду (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.1/2/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

39 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број /I-6338/3-11, од 24. октобра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом: Корелација налаза вестибуларних и кохлеарних одговора испитаних код деце у прелингвалном периоду и на узрасту од 3 до 5 година, кандидата мр Татјанe Адамовић, дипл. дефектолога-логопеда. 2. За менторе се именују: 1) проф. др Раде Косановић, Стоматолошки факултет Универзитета у Београду, (оториноларингологија, аудиологија) 2) проф. др Александар Љубић, Медицински факултет Универзитета у Београду, (ембриологија, перинатологија) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.2/1/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

40 36 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /I- 7408/3-11, од 24. октобра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом: Могућност унапређења стандарда конзервације, рестаурације и валоризације бојених лазура на сребру у полихромији барокног периода у српским православним црквама, кандидата Даниеле Королије-Црквењаков, дипл. конзерватора-рестауратора (докт. студије Историја и филозофија природних наука и технологије). 2. За менторе се именују: 1) доц. др Драган Булатовић, Филозофски факултет Универзитета у Београду (музеологија и херитологија) 2) др Горан Станишић, научни саветник, Институт за физику Универзитет у Београду (физика материјала) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.2/3/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

41 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /I- 6743/3-11, од 24. октобра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом: Утицај спортских активности на морфолошке карактеристике, моторичке способности и квалитет живота особа са моторичким поремећајима - параплегијом кандидата мр Драгане Кљајић, дипл. дефектолога. 2. За менторе се именују: 1) доц. др Фадиљ Еминовић, Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију, Универзитет у Београду (методика наставе) 2) проф. др Миливој Допсај, Факултет спорта и физичког васпитања, Универзитет у Београду (аналитика и дијагностика у спорту и физичком васпитању) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.2/4/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

42 38 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /I- 6289/3-11, од 24. октобра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом: Анализа управљања отпадом од електричне и електронске опреме коришћењем методологије процене животног циклуса састојака кандидата мр Александре Вучинић дипл. хемичара. 2. За менторе се именују: 1) Проф. др Жељко Камберовић, Тенолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду, (рециклажне технологије) 2) Др Предраг Јованић, научни саветник, Институт за мултидисциплинарна истраживања, Универзитет у Београду (управљање електричним и електронским отпадом) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.2/5/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

43 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /II-7442/3-11, од 26. децембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом:``модел међузависности контекстуалних фактора, процесних иновационих капацитета и пословних перформанси предузећа, кандидата мр Снежане Омић, дипл. инж.технологије. 2. За менторе се именују: 1) проф. др Невенка Жаркић-Јоксимовић, редовни професор, Факултет организационих наука, Универзитет у Београду, (финансијски менaџмент) 2) доц. др Весна Спасојевић Бркић, доцент, Машински факултет, Универзитет у Београду, ( индустријско инжењерство-машинство) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.2/6/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

44 40 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /II-6359/3-11, од 26. децембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом Интегрисани модел менаџмента ризиком и вишекритеријумске оптимизације производног програма предузећа, кандидата мр Предрага Драгојловића, дипл. маш.инж. 2. За менторе се именују: 1) проф. др Невенка Жаркић-Јоксимовић, ред. проф., Факултет организационих наука, Универзитет у Београду, (финансијски менaџмент) 2) др Мирјана Мисита, доцент, Машински факутет, Универзитет у Београду, (индустријско инжењерство) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.2/7/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

45 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број /I-6315/3-11, од 24. октобра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом:,,утицај квалитета аудитивне перцепције на вербалну меморију код деце са поремећајем вербалне комуникације, кандидата мр Владанa Плећевићa, дипл. дефектолога-логопеда, 2. За менторе се именују: 1) проф. др Сања Ђоковић, Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду (специјална едукација и рехабилитација, аудитивна перцепција ) 2) проф. др Слободан Јовичић, Електротехнички факултет Универзитета у Београду (говорна комуникација). 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 05. априла године; Број: /XXIX - 8.2/2/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

46 42 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /II-7617/3-11, од 26. децембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 05. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом Улога телевизије у развоју еколошке свести становника руралних подручја у Србији, кандидата мр Александрe Шарковић, дипл. инж. пољопривреде. 2. За менторе се именују: 1) др. Слободан Цвејић, доцент, Филозофски факултет, Универзитет у Београду, (економска социологија, методологија друштвених истраживања) 2) др. Наталија Богданов, редовни професор, Пољопривредни факултет Универзитет у Београду, (агроекономија) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 05. април године; Број: /XXIX - 8.2/8/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

47 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 83. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07- аутентично тумачење) и члана 41. тачка 31. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06, 140/08, 143/08, 150/09, 160/11), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 25. априла године донео је 1. РАСПИСУЈЕ СЕ обједињени конкурс за упис студената у прву годину студија првог, другог и трећег степена степена за школску 2012/2013. годину, на студијске програме чији су носиоци факултети у саставу Универзитета у Београду. 2. УТВРЂУЈУ СЕ следећи рокови за спровођење конкуса за први ниво студија: Први уписни рок: Пријављивање кандидата: 20, 21. и 22. јуна године (среда, четвртак, петак) - Полагање пријемног испита: 25., 26. и 27. јуна године, (понедељак, уторак, среда) према распореду; - Објављивање резултата: 28. јуна године на јединственој ранг листи; - Примедбе на јединствену ранг листу: (36 сати од објављивања) 29. и 30. јуна 2012.; доношење решења по жалби (декан) у року од 24 сата од пријема жалбе јула године: - Објављивање коначних ранг листа факултета јула године - Објављивање коначне ранг листе Универзитета јула године - Упис: од среде 04. јула године, према распореду; - Упис кандидата мора бити завршен до 12. јула. 13. јула - објављивање слободних места за други уписни рок на интернет страници Универзитета

48 44 Гласник Универзитета у Београду Други уписни рок: Пријављивање кандидата 03. и 04. септембра године (понедељак, уторак) Полагање пријемног испита: 05., 06. и 07. септембра године (среда, четвртак, петак) - Објављивање резултата: 08. септембра године на јединственој ранг листи; - Примедбе на јединствену ранг листу: (36 сати од објављивања) 09. и 10. септембра 2012.; доношење решења по жалби (декан) у року од 24 сата од пријема жалбе септембра године: - Објављивање коначних ранг листа факултета септембра године - Објављивање коначне ранг листе Универзитета септембра године - Упис: од среде 14. септембра године, према распореду до понедељка, 17. септембра године - Упис кандидата мора бити завршен до 17. септембра 3. УТВРЂУЈУ СЕ следећи рокови за спровођење конкуса за други и трећи ниво студија: Пријављивање кандидата за упис на студије другог и трећег нивоа планирано је да буде у периоду од 17. до 21. септембра године, а упис да се заврши до 30. септембра године. (Београд, 25. април године; Број: /XXX - 6.3) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

49 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07-aутентично тумачење), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације медицинских наука број: /7-3 са седнице од 11. априла године, Сенат Универзитета на седници одржаној 25. априла године, донео је 1. ДОНОСИ СЕ студијски програм специјалистичких академских студија Токсиколошка процена ризика од загађивача животне средине. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду - Фармацеутски факултет. 3. Савладавањем садржаја студијског програма из става 1. ове одлуке стичe се СТРУЧНИ НАЗИВ: специјалиста фармације. О Б Р А З Л О Ж ЕЊ Е Фармацеутски факултет је дана 14. децембра године поднео Универзитету у Београду предлог за доношење студијског програма из става 1. ове одлуке. Током пролећа године овај студијски програм, у другачијој форми утврдило је Наставнонаучно веће Факултета, усвојило Веће групације медицинских наука и донео Сенат Универзитета у Београду (Фармација 1 и Фармација 2). После прегледа документације, Комисија за акредитацију и проверу квалитета упутила је извештај Факултету са закључком да су програми појединачних модула сасвим коректни и прихватљиви, али да они представљају засебне целине које треба да буду акредитоване

50 46 Гласник Универзитета у Београду као самостални студијски програми. Факултет је стога припремио документацију за акредитацију четири нова студијска програма, у које спада и овај. Веће групације медицинских наука је на седници одржаној 27. децембра године размотрило предлог Факултета и одлучило да Сеанту предложи доношење студијског програма Загађивачи животне средине и процена ризика. Због одређених примедби које су у усменом разговору изразили декани Хемијског факултета и Технолошко-металуршког факултета, овај предлог је повучен са седнице Сената Универзитета у Београду. После састанка који је организован са деканима поменутих факултета и руководиоцем студијског програма, проф. др Весном Матовић, усвојен је предлог да се промени назив студијског програма без измена садржаја студијског програма. Веће групације медицинских наука је на седници одржаној 11. априла године размотрило предлог Факултета и донело предлог одлуке, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /XXX-7.2.) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

51 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 42. тачка 31. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /III- 11.2/12, од 27. марта године, Сенат Универзитета на седници одржаној 25. априла године, донео је БРОЈА СТУДЕНАТА ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНОГ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА РЕЛИГИЈА У ДРУШТВУ, КУЛТУРИ И ЕВРОПСКИМ ИНТЕГРАЦИЈАМА ЗА ШКОЛСКУ 2012/2013. ГОДИНУ 1. У прву годину мултидисциплинарних мастер академских студија Религија у друштву, култури и европским интеграцијама 120 ЕСПБ, уписаће се 30 студената у статусу студената који сами плаћају школарину. 2. Предлог се упућује Сенату Универзитета у Београду ради доношења одлуке. (Београд, 25. априла године; Број: /XXX - 8.1/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

52 48 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /III /3-12, од 27. марта године, Сенат Универзитета на седници одржаној 25. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом: Отпорност према хабању и лому репаратурно наварених точкова кранских дизалица, кандидата мр Дракчета Танасковића, дипл. маш. инж 2. За менторе се именују: 1) проф. др Александар Седмак, Машински факултет, Универизитет у Београду (механика лома) 2) проф. др Марко Ракин, Технолошко-металуршки факултет, Универизитет у Београду (инжењерство материјала) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра године. (Београд, 25. априла године; Број: /XXX - 8.2/1/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

53 Година L, број 167, 25. јун На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /III /3-12, од 27. марта године, Сенат Универзитета на седници одржаној 25. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом: Утицај можданог удара на појаву говорно језичких поремећаја, кандидата мр Горана Савића, дипл. дефектолога. 2. За менторе се именују: 1) проф. др Славица Голубовић, редовни професор на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију, Универзитет у Београду (логопедија) 2) доц. др Дејана Јовановић, Медицински факултет, Универзитета у Београду (неурологија) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра године. (Београд, 25. априла године; Број: /XXX - 8.2/2/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

54 50 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /III /3-12, од 27. марта године, Сенат Универзитета на седници одржаној 25. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом: Хемијска и механохемијска синтеза мултифероика на бази итријумманганита, кандидата мр Mилице Почуча-Нешић, дипл. хемичара. 2. За менторе се именују: 1) др Зорица Маринковић Станојевић, виши научни сарадник, Институт за мултидисциплинарна истраживања, Универзитет у Београду (наука о материјалима) 2) др Владимир Павловић, ванредни професор, Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду (физика) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. (Београд, 25. априла године; Број: /XXX - 8.2/3/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

55 Година L, број 167, 25. јун (На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /III /3-12, од 27. марта године, Сенат Универзитета на седници одржаној 25. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом: Предикација клиничких значајних исхода код неуролошких болести применом метода вештачких мрежа и регресионе анализе, кандидата мр Стеве Лукића, дипл. неуролога. 2. За менторе се именују: 1) проф. др Небојша Јовић, Медицински факултет, Универзитет у Београду (неурологија, клиничка неурофизиологија, неуропсихологија) 2) проф. др Мирјана Поповић, Електротехнички факултет, Универзитет у Београд ( електротехника, биомедицинско инжењерство, неуронауке) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра год. Београд, 25. априла године; Број: /XXX - 8.2/4/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

56 52 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. тачка 8. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /III /3-12, од 27. марта године, Сенат Универзитета на седници одржаној 25. априла године, донео је 1. ОДОБРАВА СЕ израда докторске дисертације под насловом Силе у торакалним аортним ендоваскуларним стент-графтовима и њихов утицај на миграциони потенциал, кандидата мр Дејана Крсмановића, дипл.биомед. инж. 2. За менторе се именују: 1) Проф. др. Дејан Поповић, Електротехнички факултет, Универзитет у Београду (биомедицински инжењеринг, аутоматско управљање) 2) Проф. др. Ненад Филиповић, Факултет инжењерских наука, Универзитет у Крагујевцу (рачунарска механика флуида) 3. Кандидат може бранити докторску дисертацију најкасније до 30. септембра године. (Београд, 25. априла године; Број: /XXX - 8.2/5/12) ПРЕДСЕДНИК СЕНАТА Р Е К Т О Р

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LI, број 171, 5. април ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LI, број 171, 5. април ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LI, број 171, 5. април 2013. ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN 0409 0144 ГЛАСНИК

Више

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVI, број 203, 21. мај ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVI, број 203, 21. мај ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVI, број 203, 21. мај 2018. ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ А УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN 0409 0144 ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА

Више

Правилник о упису студената на студијске програме на ФТН у Чачку САДРЖАЈ САДРЖАЈ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА Упис... 3

Правилник о упису студената на студијске програме на ФТН у Чачку САДРЖАЈ САДРЖАЈ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА Упис... 3 САДРЖАЈ САДРЖАЈ... 2 1. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ... 3 2. ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА... 3 2.1. Упис... 3 2.2. Упис држављана Републике Србије који су средњу школу завршили у иностранству и страних студената... 3 2.3. Конкурс...

Више

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc Број: 03-434/3 Ниш, 06.11.2014. год. З А П И С Н И К са 1. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 06.11.2014. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана год. у Деканату Медицинског факултета, у С

З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана год. у Деканату Медицинског факултета, у С З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана 10.05.2016. год. у Деканату Медицинског факултета, у Свечаној сали, на првом спрату, са почетком у 12 часова.

Више

На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/

На основу члана 55. Закона о високом образовању Сл. гласник РС, бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/ На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/2007 - аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014, 45/2015 и 68/2015) и члана 41. став 3. Статута

Више

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 83. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14, 45/15-аутентично тумачење, 68/15,

Више

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Факултета, на седницама одржаним 13.05.2013., 18.05.2015.

Више

Универзитет у нишу природно-математички факултет

Универзитет у нишу природно-математички факултет На основу члана 50. алинеје 15. и члана 246. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу, Савет Факултета је, на утврђени предлог Наставнонаучног већа Факултета број 729/2-01 од 12.7. 2017.

Више

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско

Више

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДОДЈЕЉИВАЊА ЗВАЊА И ПРАВИМА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА Бања Лука, октобар 2017. године На основу члана 86. став (3) Закона о

Више

Microsoft Word - Konkurs_MAS DOKT_2016_17_UNS

Microsoft Word - Konkurs_MAS DOKT_2016_17_UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на мастер академске и докторске академске студије у школској 2016/2017. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон:

Више

Република Србија

Република Србија Република Србија УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ Бр. 04 1381 17.5.2012. године На основу члана 53. Закона о високом образовању ("Службени гласник Републике Србије" бр.76/2005), члана 108.

Више

Преузето са На основу члана 99. ст. 3. и 4. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17, 27/18

Преузето са На основу члана 99. ст. 3. и 4. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17, 27/18 Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs 1999 На основу члана 99. ст. 3. и 4. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. став 1. Закона о Влади

Више

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme–

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme– УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МAШИНСКИ ФAКУЛТEТ П Р А В И Л Н И К О ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Н и ш, децембар 2007. гoдинe На основу Одредби Закона о високом образовању (Службени гласник РС број 76/2005), одредби Статута

Више

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног факултета, декан Факултета донео је О Д Л У К У о висини

Више

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc Број: 03-270/2 Ниш, 09.06.2015. год. З А П И С Н И К са 8. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 09.06.2015. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и члана 69. став 2. Статута Универзитета у Београду -

Више

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ И КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ Б Е О Г Р А Д П Р А В И Л Н И К О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА Фебруар 2009. година ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Више

Microsoft Word - Konkurs MAS DAS_2019_20-FINAL-poslato na NN i UNS

Microsoft Word - Konkurs MAS DAS_2019_20-FINAL-poslato na NN i UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на мастер академске и докторске академске студије у школској 2019/2020. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон:

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/ , Факс: 032/ Интернет адреса: htt

ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/ , Факс: 032/ Интернет адреса: htt ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/302-759, 302-718 Факс: 032/342-101 Интернет адреса: http://www.ftn.kg.ac.rs К О Н К У Р С ЗА УПИС СТУДЕНАТА

Више

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVII, број 207, 1. март ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУК

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVII, број 207, 1. март ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУК ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVII, број 207, 1. март 2019. ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN 0409 0144 ГЛАСНИК

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17 и 73/18), члана 85. Статута Универзитета у Бе

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17 и 73/18), члана 85. Статута Универзитета у Бе УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17 и 73/18), члана 85. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18

Више

К О Н К У Р С

К О Н К У Р С ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА Јове Илића 154 Телефони: 011/3950 800 Факс: 011/2461-221 E-mail: ds@fon.rs Интернет адреса: www.fon.bg.ac.rs СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ: Информациони

Више

Konkurs za dodelu jednokratne pomoći za materijalno najugroženije studente

Konkurs za dodelu jednokratne pomoći za materijalno najugroženije studente Gradska uprava grada Beograda, sekretarijat za obrazovanje objavljuje konkurs za dodelu jednokratne pomoći na ime finansiranja jednog dela školarine za nastavnu 2010/2011.god. za 1.000 socijalno-materijalno

Више

I

I ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО - ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Ћирила и Методија 1, 18400 Прокупље, www.vpps.edu.rs БРОЈ: 561/2 ДАТУМ: 26.02.2018. ГОД. ПРОКУПЉЕ На основу

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Ул. Светозара Марковића број 69. Крагујевац објављује О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О ПРОДУЖЕЊУ РОКА ЗА УПИС

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Ул. Светозара Марковића број 69. Крагујевац објављује О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О ПРОДУЖЕЊУ РОКА ЗА УПИС УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Ул. Светозара Марковића број 69. Крагујевац објављује О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О ПРОДУЖЕЊУ РОКА ЗА УПИС НА ДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ ДОКТОРСКА ШКОЛА МЕДИЦИНСКЕ НАУКЕ

Више

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE На основу члана 83. став 1. Закона о високом образовању («Службени гласник РС» број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012,89/2013, 99/2014,45/2015 i 68/2015), члана 85. Статута

Више

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/ Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ, 26. јун 2019. УКУПАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ

Више

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/ Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ, 25. јун 2019. УКУПАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ

Више

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/

Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/ Универзитет у Новом Саду ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРВОГ КОНКУРСНОГ РОКА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ И ИНТЕГРИСАНИХ СТУДИЈА У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ, 24. јун 2019. УКУПАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ

Више

Konkurs MAS

Konkurs MAS Конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2019/2020. години УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТА ДР ЗОРАНА ЂИНЂИЋА БР. 2 НОВИ САД Телефон: +381 21 450 690; факс +381 21

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 612-517-1/2009 Датум 19. 06. 2009. година Н и ш З А П И С Н И К са XXI седнице Наставно научног већа Машинског факултета Универзитета у Нишу XXI седница Наставно

Више

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНИ ПРАВИЛНИКА О САДРЖАЈУ ЈАВНИХ ИСПРАВА КОЈЕ ИЗДАЈУ ВИСОКОШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ Бања Лука, мај 2014. године На основу члана 131.

Више

ИЗВЕШТАЈ O УПИСУ СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА, СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА, СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА И ДОКТОР

ИЗВЕШТАЈ  O УПИСУ СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА, СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА, СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА И ДОКТОР УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ СЕКТОР ЗА СТУДИЈЕ И НАУКУ ИЗВЕШТАЈ УНИВЕРЗИТЕТСКЕ КОМИСИЈЕ ЗА УПИС СТУДЕНАТА на студијске програме другог и трећег нивоа студија У ШКОЛСКОЈ 2016/2017. ГОДИНИ Фебруар 2017. године

Више

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програ

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програ КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програми Универзитет у Београду - Географски факултет, на

Више

Microsoft Word - Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom

Microsoft Word - Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom На основу члана 43. став 1. тачка 29. Статута Универзитета у Београду ("Гласник Универзитета у Београду", број 201/18 и 207/19) и члана 30. Правилника о упису студената на студијске програме Универзитета

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ ДРУГИ УПИСНИ РОК Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању

Више

Година LI, број 172, 11. јун На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишће

Година LI, број 172, 11. јун На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишће Година LI, број 172, 11. јун 2013. 195 На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду,

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS У Н И В Е Р З И Т Е Т У Б Е О Г Р А Д У Ф А К У Л Т Е Т О Р Г А Н И З А Ц И О Н И Х Н А У К А На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17 и 73/18), члана 85. Статута

Више

Извјештај о спровођењу електронске студентске анкете у зимском семестру академске 2012/13 године КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОСИГУРАЊЕ КВАЛИТЕТА координатор за оси

Извјештај о спровођењу електронске студентске анкете у зимском семестру академске 2012/13 године КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОСИГУРАЊЕ КВАЛИТЕТА координатор за оси Извјештај о спровођењу електронске студентске анкете у зимском семестру академске 2012/13 године КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОСИГУРАЊЕ КВАЛИТЕТА координатор за осигурање квалитета дипл. инж. Ненад Марковић ул. Вука

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

3 Obrazac_Tekst_Konkursa_MasterSpecijalistickeDoktorske

3 Obrazac_Tekst_Konkursa_MasterSpecijalistickeDoktorske УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Образац за слање текста конкурса за упис студената на мастер академске, специјалистичке струковне, специјалистичке академске и докторске академске студије у школској 2019/2020.

Више

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. тачка 48. Статута Универзитета у Нишу ( Гласник Универзитета

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзите

Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзите Конкурс за упис у прву годину основних академских студија у школској 2019/2020. години 1. Правни факултет за привреду и правосуђе у саставу Универзитета Привредна академија у Новом Саду (у даљем тексту:

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 20.03.2013. године,

Више

: УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД Нови Сад, Булевар Цара Лазара 1 Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служ

: УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД Нови Сад, Булевар Цара Лазара 1 Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служ : УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД 21000 Нови Сад, Булевар Цара Лазара 1 Телефон: 021/485-36-00 Факс: 021/450-413 Студентска служба, телефони: 021/485-36-12, 485-36-11 Жиро- Е-mail:

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени

Више

Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по

Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по Број студената који се могу уписати у прву годину првог циклуса студија у академској 2016/17. години на Универзитету у Источном Сарајеву, приказан по организационим јединицама и студијским програмима НАЗИВ

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

Microsoft Word - 10 sjednica.doc

Microsoft Word - 10 sjednica.doc UN IV E R Z IT E T U Z E N IC I S T U D I O R U M Z E N I C A E N S I S -SENAT - Broj: 01-02-1-4357/18. Zenica, 28.11.2018. godine Na osnovu člana 53. Zakona o visokom obrazovanju ( Službene novine Zeničko-dobojskog

Више

Microsoft Word - SENAT 11 SJEDNICA

Microsoft Word - SENAT 11 SJEDNICA UN IV E R Z IT E T U Z E N IC I -SENAT - Broj:01-02-1-4282/16. Na osnovu člana 53. Zakona o visokom obrazovanju ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj: 6/09, 09/13, 13/13 i 4/15), člana 63.

Више

Т Р О Ш К О В Н И К Универзитета у Бањој Луци за академску 2019/2020. годину Редни број НАКНАДЕ ИЗНОС У КМ Школарина за самофинансирајуће студенте на

Т Р О Ш К О В Н И К Универзитета у Бањој Луци за академску 2019/2020. годину Редни број НАКНАДЕ ИЗНОС У КМ Школарина за самофинансирајуће студенте на Т Р О Ш К О В Н И К Универзитета у Бањој Луци за академску 2019/2020. годину Редни број НАКНАДЕ ИЗНОС У КМ Школарина за самофинансирајуће студенте на I циклусу студија: 1. 2. 1.1. Академија умјетности,

Више

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Технолошко-металуршки факултет Универзитета

Више

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika ВИСОКА ШКОЛА ЗА ПРИМИЈЕЊЕНЕ И ПРАВНЕ НАУКЕ ПРОМЕТЕЈ БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ВИСОКЕ ШКОЛЕ Бања Лука, 2011. године На основу члана 64. Закона о високом образовању ( Службени

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

ASAS AS ASAS

ASAS AS ASAS У Н И В Е Р З И Т Е Т У Б Е О Г Р А Д У Ф А К У Л Т Е Т О Р Г А Н И З А Ц И О Н И Х Н А У К А На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17и 73/18), члана 85. Статута

Више

Microsoft Word - KONKURS Osnovne studije

Microsoft Word - KONKURS Osnovne studije ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: 200 Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3 Телефон: 021/455-630 Факс: 021/455-662 Студентска служба, телефон: 021-485-2711; 485-2712; 455-643 Жиро рачун: 840-1711666-19

Више

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата за избор наставника у звање доцента, ванредног и редовног

Више

К О Н К У Р С

К О Н К У Р С МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Студентски трг 16 Телефон: 011/2027-801, 2027-811 Факс: 011/2630-151 E-mail: matf@matf.bg.ac.rs Интернет адреса: http://www.matf.bg.ac.rs СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ

Више

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА /

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА (члан 75. Закона о високом образовању)

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc Zdravstveno potporno udruženje studenata Beograda Svetski dan bez duvanskog dima 31. maj 2008. Rezultati istraživanja o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama na Univerzitetu u Beogradu Istraživanje

Више

Microsoft Word - Pravilnik o donosenju studijskog programa doc

Microsoft Word - Pravilnik o donosenju studijskog programa doc УНИВЕРЗИТЕТ У ПРИШТИНИ КОСОВСКА МИТРОВИЦА П Р А В И Л Н И К О ДОНОШЕЊУ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА Косовскa Митровицa, 2008. године На основу члана 64. став 1. тачка 2. и 3. члана 85, 86, 87 и 88. Статута Универзитета

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: 01-9909 Дана: 21.09. 2016. године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС бр. 76/2005,

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факу

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факу УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина,

Више

Microsoft Word - ОАС doc

Microsoft Word - ОАС doc ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ: Дефектологија (240

Више

Poslovnik o radu Nastavnog veca

Poslovnik o radu Nastavnog veca ТЕХНИКУМ ТАУРУНУМ ВИСОКА ИНЖЕЊЕРСКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Наде Димић 4, Београд-Земун Број: 01-732 Датум: 23.05.2019. године П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА УПИСА НА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ИНЖЕЊЕРСТВО ЗАШТИТЕ

Више

Докторске дисертације

Докторске дисертације Ad. Докторске дисертације а) Пријава докторске дисертације 1. Кандидат мр Саша Марковић пријавио је докторску дисертацију, под насловом: Улога полиције у откривању и доказивању насиља у породици. б) Извештај

Више

Универзитет у Новом Саду Медицински факултет Хајдук Вељкова Нови Сад Република Србија тел: (021) , факс: (021)

Универзитет у Новом Саду Медицински факултет Хајдук Вељкова Нови Сад Република Србија тел: (021) , факс: (021) Број: 01-1435 од 15. 5. 2015. године На основу члана 55. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС бр. 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08 и 44/10, 93/2012, 89/2013 и 99/2014), члана 1. став

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служба, телефон: 02

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служба, телефон: 02 ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: 21000 Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/455-630 Факс: 021/455-662 Студентска служба, телефон: 021-485-2711; 485-2712; 455-643 Жиро рачун: 840-1711666-19

Више

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Година XLV, број 136, 11. октобар 2007. 279 На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду,

Више

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - FINAL-poslato NN i UNS

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2019_20 - FINAL-poslato NN i UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на I годину основних академских студија у школској 2019/2020. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон: +381

Више

Microsoft Word - Bilten 308

Microsoft Word - Bilten 308 B I L T E N Univerziteta Crne Gore ISSN 1800-5101 Univerzitet Crne Gore Cetinjska br. 2 Broj : 308 Godina : 2013. Podgorica, 19. avgust 2013. Broj primjeraka : 100 http://www.ucg.ac.me Na osnovu člana

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика флуида Број кандидата

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

ВИСОКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА у Новом Саду

ВИСОКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА у Новом Саду ВИСОКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ, ул. Школска бр. 1 Број: 01-689-1/2015 Датум: 09. 07. 2015. године На основу члана 83. Закона о високом образовању и члана 37. Статута Високе техничке

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 2115/3-1 Дана, 03.12.2018. године Б е о г р а д На основу чланова 72.-78. Закона о високом образовању ("Службeни гласник РС", број 88/2017, 27/2018 и 73/2018)

Више

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИТИМА 1. Одлука

Више

СПИСАК НЕИСПРАВНИХ ПРИЈАВА Студије: Школска година: Испитни рок: Основне академске 2016/2017 Јунски-предрок Списак неисправних пријава Јанко (Др

СПИСАК НЕИСПРАВНИХ ПРИЈАВА Студије: Школска година: Испитни рок: Основне академске 2016/2017 Јунски-предрок Списак неисправних пријава Јанко (Др СПИСАК НЕИСПРАВНИХ ПРИЈАВА Студије: Школска година: Испитни рок: Основне академске 2016/2017 Јунски-предрок 38860 Јанко (Драган) Јовановић, Студијски програм: Општа економија 4014 Финансијски систем и

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март 2019.

Више

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен Година LIV Број 20/2018 176 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Правилник о саставу и раду комисија за оцену и одбрану докторске дисертације, од 31. јануара 1949. године] На основу чл. 17 ст. 1 Закона о стицању научног степена доктора наука ( Службени лист ФНРЈ бр.

Више

Предмети

Предмети НОВА АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТ БЕОГРАД ФИНАЛНИ СПИСАК ПРЕДМЕТА НА НОВОЈ АКАДЕМИЈИ УМЕТНОСТИ ШКОЛСКЕ 2018/2019 ГОДИНЕ ЦРНИМ су обележeни предмети који су на располагању у јесењем семестру.

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА ВЕЋЕ ПРВОГ СЕМЕСТРА ИАСФ Крагујевац ЗАПИСНИК Са четврте седнице Већа првог семестра Интегрисаних а

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА ВЕЋЕ ПРВОГ СЕМЕСТРА ИАСФ Крагујевац ЗАПИСНИК Са четврте седнице Већа првог семестра Интегрисаних а УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА ВЕЋЕ ПРВОГ СЕМЕСТРА ИАСФ Крагујевац ЗАПИСНИК Са четврте седнице Већа првог семестра Интегрисаних академских студија фармације, одржане дана 06. 10. 2016.

Више

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, 4. 3. 2019. ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских академских студија филологије, Филозофски факултет у Нишу,

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ РАДА Комисије за обезбеђење и унапређивање квалитета за календарску 2015.год. Ниш, 2015.

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ РАДА Комисије за обезбеђење и унапређивање квалитета за календарску 2015.год. Ниш, 2015. УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ РАДА Комисије за обезбеђење и унапређивање квалитета за календарску 2015.год. Ниш, 2015. На основу чланова 15. и 17. Закона о високом образовању

Више

Република Србија

Република Србија Република Србија УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ Бр. 04-1882 18.09.2018. године На основу члана 120. Статута Економског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Факултета на XII седници одржаној

Више