ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVI, број 203, 21. мај ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVI, број 203, 21. мај ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ"

Транскрипт

1 ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVI, број 203, 21. мај ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ А УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN

2 ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Издаје Универзитет у Београду Информативни центар В.д. главног и одговорног уредника Гордана Бојовић Технички уредник Вања Радуловић Информативни центар Универзитета у Београду Београд, Студентски трг 1, тел , Штампа Развојно-истраживачки центар Графичког инжењерства штампарија Технолошко-металуршког факултета Београд, Карнегијева 4

3 С А Д Р Ж А Ј ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ са седница одржаних године и године ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ са седница одржаних године и године ПРАВИЛНИК О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ПРАВИЛНИКА О МИНИМАЛНИМ УСЛОВИМА ЗА СТИЦАЊЕ ЗВАЊА НАСТАВНИКА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ ПРАВИЛНИК О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ПРАВИЛНИКА О ПОСТУПКУ УТВРЂИВАЊА НЕАКАДЕМСКОГ ПОНАШАЊА У ИЗРАДИ ПИСАНИХ РАДОВА ПРАВИЛНИК О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ПРАВИЛНИКА О РАДУ ЕТИЧКИХ КОМИСИЈА И ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ ОДЛУКА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА СТАТУТ ФАКУЛТЕТА ОДЛУКЕ O ДОНОШЕЊУ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА И О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА ОДЛУКЕ О ИЗБОРИМА У ЗВАЊЕ РЕДОВНОГ ПРОФЕСОРА ОДЛУКЕ О ИЗБОРУ У ЗВАЊЕ ГОСТУЈУЋЕГ ПРОФЕСОРА ИСПРАВКА СТАТУТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ А УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

4

5 Година LVI, број мај На основу чл. 29. ст. 2. Статута Универзитета у Београду, број /3-18 од године, Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 28. фебруара године, доноси О РАСПИСИВАЊУ ИЗБОРА ЗА А И ЧЕТИРИ ПРОА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019, 2019/2020. И 2020/2021. ГОДИНУ I - Покретање поступка избора ректора и проректора Члан 1. Расписују се избори за ректора и четири проректора Универзитета у Београду за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину. Члан 2. Образује се Комисија за спровођење избора ректора и проректора (у даљем тексту: Комисија) у саставу: - из реда чланова Савета представника Универзитета 1. др Слободан Марковић, редовни професор Правног факултета 2. др Гордана Лепосавић, редовни професор Фармацеутског факултета 3. др Александра Кораћ, редовни професор Биолошког факултета 4. др Марина Соковић, научни саветник Института за биолошка истраживања Синиша Станковић - из реда чланова Савета представника студената 5. Дамјан Ровинац, студент Факултета организационих наука.

6 2 Гласник Универзитета у Београду II - Евидентирање кандидата Члан 3. Утврђују се рокови за обављање изборних радњи у поступку избора ректора и проректора, и то: Изборно веће факултета, у чијем саставу су сви наставници, евидентира највише по једног кандидата за ректора и једног кандидата за проректора. Научно веће института у саставу Универзитета евидентира највише по једног кандидата за проректора. Декан факултета доставља Комисији образложени предлог за евидентираног кандидата за ректора са биографијом и библиографијом евидентираног кандидата, потврдама из члана 28. став 2. Статута Универзитета у Београду, његовом писменом сагласношћу и изјавом да испуњава услове из члана 28. став 3. Статута Универзитета, као и изборним програмом до 30. марта године (петак). Целокупан материјал, осим потврда из члана 28. став 2. Статута Универзитета, доставља се и у електронском облику на адресу: bojovg@rect.bg.ac.rs Образложени предлог за проректора са биографијом и библиографијом евидентираног кандидата, потврдама из члана 28. став 2. Статута Универзитета у Београду, његовом писменом сагласношћу и изјавом да испуњава услове из члана 28. став 3. Статута Универзитета, декан факултета, односно директор института доставља Комисији до 7. маја године (понедељак). Целокупан материјал, осим потврде из члана 28. став 2. Статута Универзитета, доставља се и у електронском облику на адресу: bojovg@rect.bg.ac.rs Комисија саставља Листу евидентираних кандидата за ректора по азбучном реду презимена и прослеђује је факултетима и институтима у саставу Универзитета са образложеним предлогом факултета, биографијом и библиографијом евидентираних кандидата, њиховом писменом сагласношћу и изјавом о испуњености услове из члана 28. став 3. Статута Универзитета, као

7 Година LVI, број мај и изборним програмом евидентираног кандидата за ректора, до 5. априла године (четвртак). Изборна већа факултета и научна већа института изјашњавају се о кандидатима за ректора евидентираним на факултетима, при чему један факултет, односно научни институт може подржати највише три кандидата са Листе евидентираних кандидата за ректора. Извештаји о давању подршке евидентираним кандидатима достављају се Комисији до 4. маја године (петак). Коначно евидентираним сматра се кандидат који је добио подршку најмање факултета и института, тј. најмање 14 подршки. Комисија саставља Листу евидентираних кандидата за проректоре по азбучном реду презимена. III - Утврђивање предлога кандидата Члан 4. Комисија утврђује Листу кандидата за ректора и доставља је Сенату заједно са образложеним предлозима, биографијама и библиографијама кандидата, њиховим изборним програмима, као и подацима о броју добијених подршки до 9. маја године (среда). Сенат утврђује предлог кандидата за ректора до 16. маја године (среда), гласајући највише за једног кандидата са Листе. Утврђеним кандидатом за ректора сматра се кандидат који је добио најмање ⅓, тј. 16 гласова чланова Сената. IV - Гласање за избор ректора и проректора Члан 5. Комисија утврђује да ли предложени кандидати испуњавају услове предвиђене Законом и Статутом и да ли је поступак евидентирања и предлагања кандидата обављен у складу са Статутом. Комисија доставља свој извештај и целокупан изборни материјал Савету до 22. маја године (уторак).

8 4 Гласник Универзитета у Београду Члан 6. Комисија доставља Листу кандидата за проректоре Савету и предложеном кандидату за ректора закључно са 22. мајем године (уторак). Члан 7. Изабрани ректор предлаже Савету кандидате за четири проректора из реда редовних професора, односно научних саветника, са листе евидентираних кандидата које су предложили факултети, односно институти, водећи рачуна о заступљености групација факултета. Члан 8. Седница Савета на којој ће се обавити избор ректора и проректора одржаће се 29. маја године (уторак). V - Завршне одредбе Члан 9. Ова одлука ступа на снагу даном доношења. Члан 10. Одлуку објавити у Гласнику Универзитета у Београду. (Београд, године; Број: /4-18) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

9 Година LVI, број мај На основу члана 40. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 пречишћени текст и 189/16), а на предлог ректорског колегијума, Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној дана године, донео је I Установљава се Дан задужбинара Универзитета у Београду, са циљем да се изрази захвалност и поштовање доброчинитељима који су Универзитету завештали своју имовину или даровали значајну донацију. II Дан задужбинара обележава се 11. септембра, када је највећи добротвор Универзитета у Београду, Лука Ћеловић-Требињац, написао свој тестамент. III Овом одлуком установљава се и плакета Лука Ћеловић- Требињац са повељом. Плакета са ликом Луке Ћеловића-Требињца и повеља, која садржи неопходне елементе текста који говоре о дародавцу и добитнику, дела су реномираних уметника. IV Плакета са повељом може се доделити појединцу или правном лицу за посебан допринос неговању и развоју задужбинарства. V Савет Универзитета у Београду (у даљем тексту: Савет) спроводи поступак избора и доноси одлуку о додели плакете са повељом. Годишње се може доделити највише 1 (једна) плакета са повељом.

10 6 Гласник Универзитета у Београду VI Иницијативу за доделу плакете са повељом могу покренути управитељи и одбори задужбина и фондација. Уз иницијативу из става 1. овог члана прилаже се детаљно образложење. Иницијатива се подноси Савету, преко Комисије за доделу плакете са повељом (у даљем тексту: Комисија), најкасније до 31. маја године у којој се додељује плакета са повељом. VII Комисију именује ректорски колегијум и она се састоји од три члана. Председник Комисије је ректор. Комисија се именује на период од четири године. Комисија доноси Правилник о додели плакете и повеље. Стручно-административне послове за потребе Комисије обавља Сектор за инвестиције и управљање имовином Универзитета, задужбина и фондова Универзитета. VIII Комисија разматра поднету иницијативу и подноси Савету образложени предлог за доделу плакете са повељом. IX Савет разматра предлог Комисије. Савет може предлог Комисије да прихвати, одбије или да тражи допуну образложења. Уколико прихвати предлог Комисије, Савет доноси одлуку о додели плакете са повељом. X Плакету са повељом уручује ректор на свечаном скупу на Дан задужбинара.

11 Година LVI, број мај XI Ова одлука ступа на снагу даном доношења. (Београд, године; Број: /4-18) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

12 8 Гласник Универзитета у Београду На основу чл. 63. ст. 1. тач. 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, ), чл. 40. ст. 1. тач. 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15-пречишћени текст и 189/16), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 28. фебруара године, донео је Усваја се Извештај о финансијском пословању Универзитета у Београду-Ректората за период јануар-децембар године, број / Буџетски суфицит за годину износи ,03 динара. Остварени суфицит биће пренет на нераспоређени вишак прихода и примања у години. (Београд, године; Број: /5-18) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

13 Година LVI, број мај На основу чл. 63. ст. 1. тач. 4. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017), чл. 40. ст. 1. тач. 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15-пречишћени текст и 189/16), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној 24. јануара године, донео је Усваја се Финансијски план Универзитета у Београду за годину, број / (Београд, године; Број: /4-18 ) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

14 10 Гласник Универзитета у Београду На основу чл. 51. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС број 124/12, 14/15 и 68/15) и чл. 40. ст. 1. тач. 15. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду број 186/15-пречишћени текст и 189/16), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној године, доноси Усваја се План јавних набавки и набавки Универзитета у Београду за годину, који је саставни део ове одлуке. (Београд, године; Број: /5-18 ) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

15 Година LVI, број мај На основу члана 18. Уредбе о буџетском рачуноводству ( Службени гласник РС, број 125/2003 и 12/2006), члана 14. Правилника о начину и роковима вршења пописа и усклађивања књиговодственог стања са стварним стањем ( Службени гласник РС, бр.118/13 и 137/14), члана 40. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду брoj 186/15-пречишћени текст и 189/16) и Извештаја Комисије за спровођење пописа имовине и обавеза Универзитета, Савет Универзитета, на седници одржаној године, доноси Усваја се Извештај Комисије о извршеном годишњем попису имовине и обавеза са стањем на дан године, број /3-17 од године. (Београд, године; Број: /6-18 ) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

16 12 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 40. став 1. тачка 15. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број186/15- пречишћени текст и 189/16), а у вези са чланом 32. Закона о запосленима у јавним службама ( Службени гласник Републике Србије, број 113/2017), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној године, донео је следећу Даје се сагласност на Правилник о организацији и систематизацији послова у Стручној служби и центрима Универзитета у Београду, број /1-18. (Београд, године; Број: /6-18 ) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

17 Година LVI, број мај На основу члана 3. став 5. Пословника Савета Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 134/07 и 150/09), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној године, донео је На основу одлуке Студентског парламента Универзитета у Београду од године, констатује се да је представнику студената у Савету Универзитета Данилу Потпарићу, студенту Православног-богословског факултета, престао мандат у Савету Универзитета и верификује се мандат Николе Лазића, студента Факултета политичких наука, као новог представника студената у Савету Универзитета. (Београд, године; Број: /3-18 ) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

18 14 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 40. став 1. тачка 13. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број186/15- пречишћени текст и 189/16), Савет Универзитета у Београду, на седници одржаној године, донео је следећу I РАЗРЕШАВАЈУ СЕ следећи представници Универзитета у Београду у Скупштини АКУД-а Бранко Крсмановић : 1. Проф. др Вера Правица, Медицински факултет 2. Сања Шешлија, истраживач сарадник Института за хемију, технологију и металургију 3. Мирјана Јаковљевић, виши саветник у Сектору за инвестиције и управљање имовином Универзитета, задужбина и фондова у Стручној служби Универзитета 4. др Ана Јаковљевић, директор Центра за обезбеђење квалитета 5. др Владимир Микић, стручни сарадник у Центру за обезбеђење квалитета 6. Павле Иветић, стручни сарадник у Сектору за међународну и међууниверзитетску сарадњу у Стручној служби Универзитета. II ИМЕНУЈУ СЕ следећи представници Универзитета у Београду у Скупштину АКУД-а Бранко Крсмановић : 1. Проф. др Вера Правица, Медицински факултет 2. Сања Шешлија, истраживач сарадник Института за хемију, технологију и металургију 3. др Ана Јаковљевић, директор Центра за обезбеђење квалитета 4. др Владимир Микић, стручни сарадник у Центру за обезбеђење квалитета

19 Година LVI, број мај Никола Савић, стручни сарадник у Сектору за међународи међууниверзитетску сарадњу у Стручној служби Универзитета 6. Дино Мартинић, студент Биолошког факултета. (Београд, године; Број: /7-18 ) ПРЕДСЕДНИК САВЕТА Проф. др Бранко Ковачевић, с.р.

20 16 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. став 1. тачка 21. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15-пречишћени текст и 189/16), Сенат Универзитета, на седници одржаној године, донео је ПРАВИЛНИК О ИЗМЕНАМА ПРАВИЛНИКА О МИНИМАЛНИМ УСЛОВИМА ЗА СТИЦАЊЕ ЗВАЊА НАСТАВНИКА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ Члан 1. У Правилнику о минималним условима за стицање звања наставника на Универзитету у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, бр. 192/16, 195/16 и 199/17), у члану 13. у Табели Г1 код првог избора у звање ванредног професора у тачки 3. речи: од последњег избора у звање замењују се речима: од избора у претходно звање. Код избора у звање редовног професора у тачки 5. речи: од последњег избора у звање замењују се речима: од избора у претходно звање. Члан 2. У глави IV ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ додаје се нови члан 16а. који гласи: До 30. септембра године престижним светским часописима за научне области у пољу друштвено-хуманистичких наука који, за потребе избора у звања наставника, могу бити изједначени са часописима из категорије М21-М23, сматраће се часописи са Листе часописа који се вреднују у поступку избора у та звања у пољу друштвено-хуманистичких наука, коју је утврдио Универзитет.

21 Година LVI, број мај Члан 3. Овај правилник ступа на снагу наредног дана од дана доношења на седници Сената, а објавиће се у Гласнику Универзитета у Београду. (Београд, године; Број: /7-17)

22 18 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15-пречишћени текст и 189/16), Сенат Универзитета, на седници одржаној године, донео је ПРАВИЛНИК О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ПРАВИЛНИКА О ПОСТУПКУ УТВРЂИВАЊА НЕАКАДЕМСКОГ ПОНАШАЊА У ИЗРАДИ ПИСАНИХ РАДОВА Члан 1. У Правилнику о поступку утврђивања неакадемског понашања у изради писаних радова ( Гласник Универзитета у Београду, бр. 193/16, 196/16, 197/17 и 199/17), у члану 5. став 7. број: 15 замењује се бројем: 30. Члан 2. У члану 6. став 3. број: 60 замењује се бројем: 120. Члан 3. Овај правилник ступа на снагу наредног дана од дана доношења на седници Сената, а објавиће се у Гласнику Универзитета у Београду. (Београд, године; Број: /5-17)

23 Година LVI, број мај На основу члана 42. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15-пречишћени текст и 189/16), Сенат Универзитета, на седници одржаној године, донео је ПРАВИЛНИК О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ПРАВИЛНИКА О РАДУ ЕТИЧКИХ КОМИСИЈА И ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Члан 1. У Правилнику о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, бр. 193/16 и 199/17), у члану 12. став 6. број: 60 замењује се бројем: 120. Члан 2. У члану 15. став 3. број: 60 замењује се бројем: 120. Члан 3. Овај правилник ступа на снагу наредног дана од дана доношења на седници Сената, а објавиће се у Гласнику Универзитета у Београду. (Београд, године; Број: /4-17)

24 20 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 42. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15-пречишћен текст, 189/16), и члана 18. став 7. Правилника о упису студената на студијске програме Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 168/12), а на предлог Комисије за упис, Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 13. децембра године донео је УСВАЈА СЕ Извештај о упису студената за школску 2017/2018. годину, који је саставни део ове одлуке. (Београд, године; Број: /3 1-17) 1 Извештај се налази на интернет презентацији Универзитета у Београду :

25 Година LVI, број мај На основу члана 96. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 97/08, 44/10 и 100/07- аутентично тумачење), члана 106. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15-пречишћени текст), а на предлог Савета Центра за континуирану едукацију број / од 12. децембра год, Сенат Универзитета на седници одржаној 13. децембра године, донео је УТВРЂУЈУ СЕ програми сталног усавршавања: Унапређење наставничких и менторских компетенција за образовање здравствених професионалаца на Универзитету у Београду. Програми ће се реализовати у оквиру Центра за континуирану едукацију Универзитета у Београду. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Савет Центра за континуирану едукацију, на основу иницијативе проистекле из учешћа Универзитета у Београду у пројекту Еразмус+ ReFEEHS, поднео је предлог за доношење наведеног програма сталног усавршавања. Програм се састоји од пет модула у трајању од по 30 часова. Сваки модул се вреднује са 3 ЕСПБ. По завршетку модула, полазници добијају сертификат који потписује руководилац програма. Полазници који освоје најмање 12 ЕСПБ добијају сертификат који потписују руководилац програма и ректор. Програми ће се реализовати у оквиру Центра за континуирану едукацију Универзитета у Београду. У реализацији програма учествоваће предавачи са Медицинксог факултета, Фармацеутског факултета, Филолошког факултета Универзитета у Београду. (Београд, године; Број: /1456/4-17)

26 22 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, бр. 186/15-пречишћени текст и 189/16) и члана 6. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (Гласник Универзитета у Београду бр. 193/16 и 199/17), а на предлог ректора Универзитета, Сенат Универзитета на седници одржаној године, донео је О ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНОВА ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ Члан 1. Разрешавају се чланства у Одбору за професионалну етику: Дино Мартинић, Биолошки факултет, члан Марија Радовановић, Филолошки факултет, заменик члана Члан 2. За чланове Одбора за професионалну етику из реда студентских представника именују се: Марија Радовановић, Филолошки факултет, члан. Данило Потпарић, Православни богословски факултет, заменик члана. Члан 3. Мандат чланова Одбора из члана 2. ове одлуке траје годину дана. (Београд, године; Број: /6-17)

27 Година LVI, број мај На основу члана 58. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, бр. 186/15-пречишћени текст и 189/16) и члана 6. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (Гласник Универзитета у Београду бр. 193/16 и 199/17), а на предлог Студентског парламента и ректора Универзитета, Сенат Универзитета на седници одржаној године, донео је О ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНА ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ Члан 1. Разрешава се, на лични захтев, чланства у Одбору за професионалну етику Марија Радовановић, студенткиња Филолошког факултета. Члан 2. За члана Одбора за професионалну етику из реда студентских представника, именујe се Дино Мартинић, студент Биолошког факултета. Члан 3. Мандат члана Одбора из члана 2. ове одлуке траје годину дана. (Београд, године; Број: /3-17)

28 24 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 57. став 13. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17) и члана 42. став 1. тачка 46. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, бр. 186/15- пречишћени текст и 189/16), а на основу позитивног мишљења Одбора за статутарна питања, Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној године, доноси О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СТАТУТА УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА 1. ДАЈЕ СЕ САГЛАСНОСТ на Одлуку о изменама и допунама Статута Учитељског факултета коју је донео Савет Факултета на седници одржаној године. 2. Ова одлука ступа на снагу даном доношења, а објавиће се у Гласнику Универзитета у Београду. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Учитељски факултет доставио је Универзитету у Београду Одлуку о изменама и допунама Статута Факултета, коју је донео Савет Факултета на седници одржаној године, ради давања сагласности, сагласно члану 42. став. 1 тачка 46. Статута Универзитета. Одбор за статутарна питања Универзитета, на седници одржаној године, разматрао је Одлуку о изменама и допунама Статута Факултета и дао је позитивно мишљење о усклађености Одлуке са Статутом Универзитета

29 Година LVI, број мај Сенат Универзитета, на седници одржаној године, прихватио је позитивно мишљење Одбора за статутарна питања и донео је одлуку као у изреци. (Београд, године; Број: /2-17)

30 26 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСИ СЕ студијски програма основних академских студија Регионална геологија. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. 3. Савладавањем садржаја студијског програма из става 1. ове одлуке стичe се СТРУЧНИ НАЗИВ: дипломирани инжењер геологије. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење студијског програма из става 1. ове одлуке. Наставнонаучно веће Факултета утврдило је предлог студијског програма на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог

31 Година LVI, број мај Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

32 28 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСИ СЕ студијски програма основних академских студија Истраживање лежишта минералних сировина. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. 3. Савладавањем садржаја студијског програма из става 1. ове одлуке стичe се СТРУЧНИ НАЗИВ: дипломирани инжењер геологије. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење студијског програма из става 1. ове одлуке. Наставнонаучно веће Факултета утврдило је предлог студијског програма на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

33 Година LVI, број мај На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСИ СЕ студијски програма мастер академских студија Истраживање лежишта минералних сировина. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. 3. Савладавањем садржаја студијског програма из става 1. ове одлуке стичe се АКАДЕМСКИ НАЗИВ: мастер инжењер геологије. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење студијског програма из става 1. ове одлуке. Наставнонаучно веће Факултета утврдило је предлог студијског програма на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

34 30 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСИ СЕ студијски програма мастер академских студија Регионална геологија. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. 3. Савладавањем садржаја студијског програма из става 1. ове одлуке стичe се АКАДЕМСКИ НАЗИВ: мастер инжењер геологије. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење студијског програма из става 1. ове одлуке. Наставнонаучно веће Факултета утврдило је предлог студијског програма на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

35 Година LVI, број мај На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСИ СЕ студијски програма мастер академских студија Aрхитектура. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Архитектонски факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 17. априла године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог допуна студијског програма, усвајањем допуне листе изборних предмета предметима: Рекреативни садржаји и Потези архитекте, на седници одржаној 26. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

36 32 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСИ СЕ студијски програма мастер академских студија Финансијски менаџмент, контрола и менаџерско рачуноводство. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Факултет организационих наука. 3. Савладавањем садржаја студијског програма из става 1. ове одлуке стичe се АКАДЕМСКИ НАЗИВ: мастер менаџер. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење студијског програма из става 1. ове одлуке, који је настао као резултат анализе спроведене у оквиру ERASMUS+ пројека FINAC Financial management, Accounting and Controlling curricula development for capacity building of public administration. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог студијског програма на седници одржаној 11. октобра године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

37 Година LVI, број мај На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације природно-математичких наука број: /2-17 од 7. децембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 13. децембра године, донео је 1. ДОНОСИ СЕ студијски програма мастер академских студија Географски информациони системи (60 ЕСПБ). 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Географски факултет. 3. Савладавањем садржаја студијског програма из става 1. ове одлуке стичe се АКАДЕМСКИ НАЗИВ: мастер аналитичар за географске информационе системе. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је 16. новембра године поднео Универзитету у Београду предлог за доношење студијског програма из става 1. ове одлуке. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог студијског програма на седници одржаној 11. јула године. Веће групације природно-математичких наука на седници одржаној одржаној 7. децембра године размотрило је предлог Факултета и једногласно донело предлог одлуке као у изреци, уз усвојену измену предложеног академског назива, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

38 34 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма основних академских студија Инжењерство нафте и гаса. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 14. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

39 Година LVI, број мај На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма основних академских студија Рударско инжењерство. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 7. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

40 36 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма основних академских студија Инжењерство заштите животне средине. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 14. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

41 Година LVI, број мај На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма основних академских студија Геологија. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 14. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

42 38 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма основних академских студија Хидрогеологија. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 14. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3-17)

43 Година LVI, број мај На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма основних академских студија Геотехника. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 7. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

44 40 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма основних академских студија Геофизика. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 7. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

45 Година LVI, број мај На основу члана 48. став 3. тачка 3. и чл. 42. став 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС број 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 68/15), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), а на предлог Већa за студије при Универзитету, број: /X-2/1-16 од 17. јула год, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра год., донео је ДОНОСЕ СЕ измене и допуне студијског програма мастер академских студија, област: Мехатроника у медицинској рехабилитацији. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Ради унапређења наставе неопходно је доношење следећих измена студијског програма: - за наставника на предмету: Мехатронички сиситеми именује се доц. др Емил Вег, Машински факултет уместо проф. др Александра Вега, Машински факултет. (Београд, године; Број: /21-17)

46 42 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма мастер академских студија Геофизика. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 7. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

47 Година LVI, број мај На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма мастер академских студија Геотехника. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 7. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

48 44 Гласник Универзитета у Београду На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма мастер академских студија Хидрогеологија. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 14. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3-17)

49 Година LVI, број мај На основу члана 58. став 3. тачка 2. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17), члана 42. тачка 4. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 186/15 - пречишћени текст, 189/16), а у складу са Правилником о доношењу студијског програма ( Гласник Универзитета у Београду, број 139/07), a на предлог Већа групације техничко-технолошких наука број: /2-17 од 10. нoвембра године, Сенат Универзитета на седници одржаној 15. новембра године, донео је 1. ДОНОСE СЕ измене и допуне студијског програма мастер академских студија Геологија. 2. НОСИЛАЦ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА из става 1. ове одлуке је Универзитет у Београду Рударско-геолошки факултет. О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е Факултет је поднео Универзитету у Београду предлог за доношење измена и допуна студијског програма из става 1. ове одлуке, који је акредитован одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета број / од 14. јуна године. Наставно-научно веће Факултета утврдило је предлог измена и допуна студијског програма, у складу са стандардима за акредитацију студијских програма, на седници одржаној 22. јуна године. Веће групације техничко-технолошких наука на седници одржаној 10. новембра године размотрило је предлог Факултета, те предложило Сенату доношење студијског програма, што је Сенат и усвојио, те је донета одлука као у изреци. (Београд, године; Број: /3)

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LI, број 171, 5. април ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LI, број 171, 5. април ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LI, број 171, 5. април 2013. ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN 0409 0144 ГЛАСНИК

Више

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 20.03.2013. године,

Више

Година LI, број 172, 11. јун На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишће

Година LI, број 172, 11. јун На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишће Година LI, број 172, 11. јун 2013. 195 На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду,

Више

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДОДЈЕЉИВАЊА ЗВАЊА И ПРАВИМА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА Бања Лука, октобар 2017. године На основу члана 86. став (3) Закона о

Више

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme–

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme– УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МAШИНСКИ ФAКУЛТEТ П Р А В И Л Н И К О ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Н и ш, децембар 2007. гoдинe На основу Одредби Закона о високом образовању (Службени гласник РС број 76/2005), одредби Статута

Више

На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/

На основу члана 55. Закона о високом образовању Сл. гласник РС, бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/ На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/2007 - аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014, 45/2015 и 68/2015) и члана 41. став 3. Статута

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVII, број 207, 1. март ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУК

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVII, број 207, 1. март ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУК ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година LVII, број 207, 1. март 2019. ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN 0409 0144 ГЛАСНИК

Више

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ И КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ Б Е О Г Р А Д П Р А В И Л Н И К О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА Фебруар 2009. година ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

Microsoft Word - Pravilnik o donosenju studijskog programa doc

Microsoft Word - Pravilnik o donosenju studijskog programa doc УНИВЕРЗИТЕТ У ПРИШТИНИ КОСОВСКА МИТРОВИЦА П Р А В И Л Н И К О ДОНОШЕЊУ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА Косовскa Митровицa, 2008. године На основу члана 64. став 1. тачка 2. и 3. члана 85, 86, 87 и 88. Статута Универзитета

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март 2019.

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. тачка 48. Статута Универзитета у Нишу ( Гласник Универзитета

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И К о броју и начину избора чланова за Студентски парламент

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

Правилник о упису студената на студијске програме на ФТН у Чачку САДРЖАЈ САДРЖАЈ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА Упис... 3

Правилник о упису студената на студијске програме на ФТН у Чачку САДРЖАЈ САДРЖАЈ ОПШТЕ ОДРЕДБЕ ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА Упис... 3 САДРЖАЈ САДРЖАЈ... 2 1. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ... 3 2. ПРВИ СТЕПЕН СТУДИЈА... 3 2.1. Упис... 3 2.2. Упис држављана Републике Србије који су средњу школу завршили у иностранству и страних студената... 3 2.3. Конкурс...

Више

К О Н К У Р С

К О Н К У Р С ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА Јове Илића 154 Телефони: 011/3950 800 Факс: 011/2461-221 E-mail: ds@fon.rs Интернет адреса: www.fon.bg.ac.rs СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ: Информациони

Више

Microsoft Word - Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom

Microsoft Word - Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom На основу члана 43. став 1. тачка 29. Статута Универзитета у Београду ("Гласник Универзитета у Београду", број 201/18 и 207/19) и члана 30. Правилника о упису студената на студијске програме Универзитета

Више

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika ВИСОКА ШКОЛА ЗА ПРИМИЈЕЊЕНЕ И ПРАВНЕ НАУКЕ ПРОМЕТЕЈ БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ВИСОКЕ ШКОЛЕ Бања Лука, 2011. године На основу члана 64. Закона о високом образовању ( Службени

Више

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА /

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА (члан 75. Закона о високом образовању)

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ

УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ И СЕНАТ ВИСОКЕ

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 83. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14, 45/15-аутентично тумачење, 68/15,

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc Број: 03-270/2 Ниш, 09.06.2015. год. З А П И С Н И К са 8. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 09.06.2015. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

Република Србија

Република Србија Република Србија УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ Бр. 04 1381 17.5.2012. године На основу члана 53. Закона о високом образовању ("Службени гласник Републике Србије" бр.76/2005), члана 108.

Више

Pravilnik o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/umjetničko vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti

Pravilnik o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/umjetničko vijeće fakulteta/Akademije umjetnosti УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ ИЗБОРА И БРОЈУ ЧЛАНОВА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА И ИЗБОРУ СТУДЕНАТА У НАСТАВНО-НАУЧНА/УМЈЕТНИЧКО ВИЈЕЋЕ ФАКУЛТЕТА/АКАДЕМИЈЕ УМЈЕТНОСТИ

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар Рад на изменама и допунама

ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар Рад на изменама и допунама ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар 1. Рад на изменама и допунама Правилника о раду Изборне комисије - 17.01. (понедељак)

Више

Нa основу члaнa 8

Нa основу члaнa 8 Нa основу члaнa 3. Зaкoнa o рaчунoвoдству и рeвизиjи Босне и Херцеговине ( Службeни глaсник БиХ, брoj 42/04), Стaтутa Кoмисиje зa рaчунoвoдствo и рeвизиjу Босне и Херцеговине (усаглашени пречишћени текст

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010,

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15-аутентично тумачење и 68/2015),

Више

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Факултета, на седницама одржаним 13.05.2013., 18.05.2015.

Више

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног факултета, декан Факултета донео је О Д Л У К У о висини

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011.

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. Na osnovu člana 35. Statuta Univerziteta u Travniku, Senat Univerziteta u Travniku na svojoj sjednici održanoj 10.06.2011.

Више

З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана год. у Деканату Медицинског факултета, у С

З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана год. у Деканату Медицинског факултета, у С З А П И С Н И К Са седнице Наставно Научног већа Медицинског факултета у Београду, одржане дана 10.05.2016. год. у Деканату Медицинског факултета, у Свечаној сали, на првом спрату, са почетком у 12 часова.

Више

Преузето са На основу члана 99. ст. 3. и 4. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17, 27/18

Преузето са На основу члана 99. ст. 3. и 4. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17, 27/18 Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs 1999 На основу члана 99. ст. 3. и 4. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. став 1. Закона о Влади

Више

Konkurs za dodelu jednokratne pomoći za materijalno najugroženije studente

Konkurs za dodelu jednokratne pomoći za materijalno najugroženije studente Gradska uprava grada Beograda, sekretarijat za obrazovanje objavljuje konkurs za dodelu jednokratne pomoći na ime finansiranja jednog dela školarine za nastavnu 2010/2011.god. za 1.000 socijalno-materijalno

Више

УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за орга

УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за орга УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за организације и појединце БЕПГРАД, НПВЕМБАР 2012.год. На

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА ГОДИНЕ С Е Н Т А СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА 2016. ГОДИНЕ С Е Н Т А 116. На основу члана 22. став 1. тачка 5. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС, бр 15/2016), члана 32. став 1.

Више

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc Број: 03-434/3 Ниш, 06.11.2014. год. З А П И С Н И К са 1. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 06.11.2014. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

Microsoft Word - statutun2006.doc

Microsoft Word - statutun2006.doc На основу члана 53. став 1. тачка 1. и члана 118. Закона о високом образовању («Службени гласник РС» број 76/2005) и на предлог Научно-наставног већа Универзитета који је утврђен на седници од 17.7.2006.

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факу

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факу УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина,

Више

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Технолошко-металуршки факултет Универзитета

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc На основу члана 15. став 3., члана 17. став 4. и члана 65. став 11. Закона о високом образовању («Сл. Гласник РС» бр. 76/05), и правилник о студентској евалуацији студија и педагошког рада наставника и

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и члана 69. став 2. Статута Универзитета у Београду -

Више

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата за избор наставника у звање доцента, ванредног и редовног

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 2115/3-1 Дана, 03.12.2018. године Б е о г р а д На основу чланова 72.-78. Закона о високом образовању ("Службeни гласник РС", број 88/2017, 27/2018 и 73/2018)

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Источно Сарајево, Вука Караџића 30 Ознака: Предложен од: Усвојен од: Страна/ 01-C-111-VIII/12 укупно страна: КОМ

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Источно Сарајево, Вука Караџића 30 Ознака: Предложен од: Усвојен од: Страна/ 01-C-111-VIII/12 укупно страна: КОМ Ознака: Предложен од: Усвојен од: Страна/ 01-C-111-VIII/12 укупно страна: КОМИТЕТА ЗА ОСИГУРАЊЕ КВАЛИТЕТА Датум усвајања: СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА 1/7 18.04.2012. године Назив документа: СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK povreda Kodeksa prof.etike-NOVI.doc

Microsoft Word - PRAVILNIK povreda Kodeksa prof.etike-NOVI.doc На основу члана 80 став 2 Статута Универзитета у Новом Саду (Савет Универзитета у Новом Саду, 28. децембар 2010. године), Сенат Универзитета у Новом Саду на својој 40. седници одржаној дана 15.03.2012.

Више

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година L, број 167, 25. јун ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ Р

ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година L, број 167, 25. јун ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ Р ГЛАСНИК УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Година L, број 167, 25. јун 2012. ОДЛУКЕ САВЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ СЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ОДЛУКЕ РЕКТОРА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ ISSN 0409 0144 ГЛАСНИК

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXIII БРОЈ 15 ЛАПОВО, ЊЕГОШЕВА 18., год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ. РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. 10

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXIII БРОЈ 15 ЛАПОВО, ЊЕГОШЕВА 18., год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ. РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. 10 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXIII БРОЈ 15 ЛАПОВО, ЊЕГОШЕВА 18., 28.09. 2017. год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ. РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. 109. На основу чл. 48. и чл.56 ст.6 Закона о локалним

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17 и 73/18), члана 85. Статута Универзитета у Бе

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17 и 73/18), члана 85. Статута Универзитета у Бе УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/17 и 73/18), члана 85. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18

Више

Датум: 29. септембар год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текс

Датум: 29. септембар год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текс Датум: 29. септембар 2017. год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текста Статута Српског националног комитета CIGRE, који

Више

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен Година LIV Број 20/2018 176 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе

Више

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU MEDICINSKI FAKULTET FOČA Na osnovu člana 248. Statuta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u vezi sa Zakonom o univerzitetu ( Sl. glasnik R.S broj:12/93,

Више

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Година XLV, број 136, 11. октобар 2007. 279 На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду,

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE На основу члана 83. став 1. Закона о високом образовању («Службени гласник РС» број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012,89/2013, 99/2014,45/2015 i 68/2015), члана 85. Статута

Више

13. новембар године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ Број 18 Ариље, 13. новембар године Година MMXVIII Број 18 САДРЖАЈ Реш

13. новембар године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ Број 18   Ариље, 13. новембар године Година MMXVIII Број 18 САДРЖАЈ Реш www.arilje.org.rs Ариље, 13. новембар 2018. године Година MMXV Број 18 САДРЖАЈ Решење о потврђивању мандата одборнику Скупштине општине Ариље Зорану Тодоровићу...2 Решење о потврђивању мандата одборнику

Више

Microsoft Word - 10 sjednica.doc

Microsoft Word - 10 sjednica.doc UN IV E R Z IT E T U Z E N IC I S T U D I O R U M Z E N I C A E N S I S -SENAT - Broj: 01-02-1-4357/18. Zenica, 28.11.2018. godine Na osnovu člana 53. Zakona o visokom obrazovanju ( Službene novine Zeničko-dobojskog

Више

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник Универзитета бр.195/16), Наставно-научно веће Факултета

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Закон о докторату наука, од 20. јуна 1955. године] У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ДОКТОРАТУ НАУКА На основу члана 71 тачка 2 Уставног закона о основама друштвеног и политичког уређења Федеративне Народне

Више

Microsoft Word - ?????? ??? ?????? ??????? 2019.

Microsoft Word - ?????? ??? ?????? ??????? 2019. УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ - ФАКУЛТЕТ ЗА ФИЗИЧКУ ХЕМИЈУ СТАТУТ Универзитетa у Београду Факултета за физичку хемију - интегрални текст - бр. 741/1 од 12.06.2018. год. одлука о измени бр. 154 од 18.02.2019.

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

Microsoft Word - Sluzbeni list broj 11.doc

Microsoft Word - Sluzbeni list broj 11.doc TISKOVINA POŠTARINA PLAĆENA KOD POŠTE 24000 SUBOTICA SLUŽBENI LIST GRADA SUBOTICE BROJ: 11 GODINA: XLVIII DANA:16. mart 2012. CENA: 87,00 DIN. Na osnovu člana 22. i člana 26. Odluke o mesnim zajednicama

Више

Стандард X: Назив стандарда

Стандард X: Назив стандарда ПРИЛОГ 1.3. АКЦИОНИ ПЛАН Задатак 1 Задатак Активности Индикатори исхода (мерљиви циљеви у погледу контроле ) Унапређење студијских програма Израда периодичног извештаја Комисије за праћење и унапређење

Више

Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar go~ine

Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar go~ine Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar 2019. go~ine Na osnovu clana 19 Statuta Ljekarske komore Crne Gore ( "SI. list CG", broj

Више

Број: /3 Датум: На основу члана 234. Статута Природно-математичког факултета у Новом Саду број /4 од године са

Број: /3 Датум: На основу члана 234. Статута Природно-математичког факултета у Новом Саду број /4 од године са Број: 0601-514/3 Датум: 04.07.2014. На основу члана 234. Статута Природно-математичког факултета у Новом Саду број 0601-256/4 од 18.10.2006. године са изменама и допунама, Наставно-научно веће Природно-математичког

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj de

Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj de Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti Proglašava se Zakon o izmenama i dopunama

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин Година LIV Број 5/2018 40 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштине Бачка Паланка број 24/2013 - пречишћен текст) и члана

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke

Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke Na osnovu člana 54 Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko-neretvanskog kantona i člana 45 Statuta Visoke škole Logos centar u Mostaru, Senat Visoke škole Logos centar u Mostaru je, na sjednici održanoj

Више

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул године 198 На основу члана 209. став 1. та

LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул године 198 На основу члана 209. став 1. та SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А Година XXLVIII Број 25/2013 Бачка Паланка 31. јул 2013. године 198 На основу члана 209. став 1. тачка 5, члана 210. став. 3. и члана 213. Закона о социјалној

Више

П р е д л о г

П р е д л о г НАЦРТ О Д Л У К А О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ЛОКАЛНИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТАКСАМА Обрађивач: Секретаријат за финансије Градске управе града Београда За тачност података садржаних у материјалу, поступање у складу са

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате ,71 Број 01.

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате ,71 Број 01. СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 33. ГОДИНА X ЛИСТ ПАНЧЕВО, 29. Децембар 2018. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11.336,71 Број 01. ГОДИНА X ПАНЧЕВО, 24 Јануар 2019. ГОДИНЕ Аконтација

Више

SIJEČANJ 2017 Decembar NEDJELJA 17 UTORAK Februar Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Pet

SIJEČANJ 2017 Decembar NEDJELJA 17 UTORAK Februar Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Pet SIJEČANJ Decembar 2016 1 NEDJELJA 17 UTORAK Februar 1 Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Petak 10 Subota 11 Nedjelja 12 Ponedjeljak 13 Utorak 14 Srijeda

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени

Више

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc

Microsoft Word - 483E FE-0865C4.doc Zdravstveno potporno udruženje studenata Beograda Svetski dan bez duvanskog dima 31. maj 2008. Rezultati istraživanja o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama na Univerzitetu u Beogradu Istraživanje

Више

STATUT AKADEMIJA

STATUT AKADEMIJA АКАДЕМИЈA ПОСЛОВНИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА БЕОГРАД Бroj: 01-2/58/1 Дана 04. 12. 2018. год. АКАДЕМИЈA ПОСЛОВНИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА БЕОГРАД С Т А Т У Т АКАДЕМИЈЕ ПОСЛОВНИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА БЕОГРАД Београд

Више