РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344"

Транскрипт

1 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , , Број: 10/1.02/ /14 Датум: год РЕПУБЛИКА СРПСКА Министарство унутрашњих послова Служба министра Предмет: Информација о поплавама у Републици Српској у часова- доставља.- ГРАД БИЈЕЉИНА Стање на подручју града се и даље стабилизује. Ријека Сава је у кориту а водостај је и данас у опадању. До даљњег остаје на снази одлука о ванредном стању јер још није нормализована ситуацију у поплављеним подручјима уз ријеку Саву. Велики проблем и даље представљају ткз. "водени џепови" у Бијељини и Дворовима, као и у насељима уз ријеку Саву. На сједници Градског штаба за ванредне ситуације донесена је Одлука о престанку важења Одлуке о проглашењу ванредне ситуације на дијелу подручја Града Бијељина осим за подручја насељених мјеста: Амајлије, Попови, Дворови, Нови Дворови, Дијелови, Даздарево, Крива Бара, Тријешница, Трњаци, Остојићево, Батковић, Балатун, Велино Село, Јелаз, Бродац, Велика Обарска, Вршани и Нови. Епидемиолошка ситуација заразних болести је и даље несигурна са тенденцијом побољшања. 1. Праћење стања на дашничком насипу и продубљивање канала на Височу ради цијеђења воде из депресије поплављеног подручја уз ријеку Саву, како би се што прије приступило затварању отвора на савском и дринском насипу изради помоћних насипа. 2. Прикупљање и уклањање угинулих животиња у поплављеном подручју уз ријеку Саву по позиву. 3. Мјере санације проводе се на дијеловима града према плану уклањања чврстог отпада. 4. Примјена дезинфекције у Велином Селу, Батковићу и дијелу Броца, као и по потреби повратно у граду. 5. Испумпавање воде из великих заплављених површина и одвођење воде из дијелова насеља у којима се још задржала. 6. Дистрибуција прехрамбено хигијенских пакета и воде за пиће. 7. Дистрибуција сточне хране. 8. Провођење здравствене заштите.

2 9. Комисије за процјену штете су на терену и раде процјену штете на пољопривредним и стамбеним објектима. АБХО чета ОС БиХ, ПВЈ Бијељина и ватрогасне екипе из Турске, екипе из Италије, АД Бијељина пут, ДОО Хигра, АД Комуналац, здравствени радници Дома дравља Бијељина, радници ветеринарских служби, мјештани и волонтери. Град Добој На територији општине извршена је мобилизација 70 припадника цивилне заштитејединице опште намјене који ће радити на чишћењу стамбених јединица, објеката и улица. И даље је на снази ванредно стање. Врши се одвоз кабастог отпада са улица и испумпавање воде из подрумских просторија, као и дезинфекција подрумских просторија и дезинфекција објеката који су оштећени. На терену су ангажоване јединице цивилне заштите за посебне потребе са мобилисаном механизацијом и екипе задужене за одвоз отпада. Дезинфекциона средства, хигијенске рукавице, чизме, црпне пумпе и исушивачи и мајстори за поправку бијеле технике и кућних уређаја. Општина Шамац И даље је на снази ванредно стање. Дијелови града се још увијек мјестимично налазе под водом. Отворене су двије јавне кухиње у Горњој и Средњој Слатини. Дезинфекција је извршена у око 90% објеката. Врши се збрињавање људи који се још увјек налазе у поплављеном подручју, као и дезинфекција и дератизација на мјестима гдје то није урађено. Локално становништво, волонтери, тимови за дезинфекцију, припадници цивилне заштите, механизација фирме Ушће Босне, војници ОС БиХ као и странци (37 Пољака, 3 Француза, 12 Нијемаца, екипа Данаца и екипа Турака). Серуми, хигјенски материјал, средства за чишћење и дезинфекцију, црпне пумпе, исушивачи и чизме. Општина Шековићи Стање на овој општини и даље је сложено. Један од проблема је смеће које се са градске депоније, коју је захватила поплава и однијела дио заштитног зида, разлило дуж корита ријеке Дрињаче низводно према Жељезнику. Значајан проблем јесте већи број клизишта која угрожавају десетак стамбених објеката из којих је евакуисано 20 лица. Лица која су била евакуисана вратила су се на властиту одговорност. У прекиду су и даље некатегорисани путни правци према засеоцима Тупанари, Пејани, Акмачићи, Поповићи и Јаворник. ДОО Зворник путеви преузело је обавезу израде нове трасе регионалног пута Шековићи-Каштијељ-Живинице који је уништен услед клизишта. Радови ће почети у наредних пар дана. Већи дио становништва нема воде због квара на водоводу. Снабдијевање електричном енерегијом и ПТТ саобраћај је уредно. 1. Наставак радова на оспособљавању градског водовода. 2. Провођење хигијенско епидемиолшких мјера (дезинфекција)по позиву грађана.

3 3. Дистрибуција воде за пиће. 4. Рашчишћавање локалних и некатегорисаних путева и порушених мостова. 5. Одвоз смећа и кабастог отпада из поплављених подручја. 6. Радови на припреми санације порушеног моста у Жељезнику. Ангажованe снаге ОСБиХ са механизацијом (гусјеничар, дозер, улт, камион, гредер),7 трактора од стране мјештана, комунално предузеће са механизацијом, укупно 3 цистерне од ВЈ Власеница, ВЈ Зворник и комунално предузеће Шековићи, 10 припадника ПС Шековићи, екипа за дезинфекцију. ОПШТИНА БРАТУНАЦ -МЗ: Коњевић Поље, Јежештица, Кравица, Полом и Жлијебац. На подручју ове општине а посебно у овим МЗ поплаве и клизишта су нанијела велику штету инфраструктури (прекинут регионални пут Братунац-Дрињача у мјесту Полом, те регионални пут Братунац-Скелани на локалитету Жлијебац, оштећења локалних путева, мостова, стамбених објеката). Од поплава из МЗ Коњевић Поље, Полом и Кравице било је евакуисано око 20 људи. Укупно кућа које су биле поплављене у ових пет МЗ је око 100. Од клизишта је евакуисано четири породице (12 лица), а оштећених кућа је око 30. Осталом становништву угроженом од клизишта сугерисано је да се евакуишу, али су одбили и на властиту одговорност остали. Комисија за процјену штете на пољопривредним усјевима је завршила са радом. 1. Дистрибуција прехрамбено хигијенских пакета и воде. 2. Рашчишћавање наноса са приступних путева и пропуста. 3. Мјешовита комисија за процјену штете на грађевинским објектима је на терену. 4. Уклањање прикупљеног НУС-а. ОСБиХ са механизацијом (улт, ТГ, камион кипер), Зворник путеви (улт и кипер), општински скип, А тим Републичке управе цивилне заштите за уклањање НУС-а - Пале. На подручју општина: Власеница, Зворник, Лопаре, Милићи, Осмаци, Угљевик и Сребреница велики проблем представљају бројна клизишта која угрожавају стамбене објекте, локалне и некатегорисане путеве, комуналну инфраструктуру и ПТТ комуникације. Из непосредно угрожених објеката становништво је евакуисано. Број клизишта се стално повећава. Проток на ХЕ у часова: ХЕ Зворник 429 м3/с (проток у часова 58 м3/с) ХЕ Б.Башта 410 м3/с (проток у часова 324 м3/с) ХЕ Вишеград 363 м3/с (проток у часова 168 м3/с) Висина водостаја ријеке Дрине на Устави Јања 320 цм. ( висина водостаја ријеке Јање у цм). Јутрос у 7.00 часова измјерен је водостај од 470 цм, односно опао је за 46 цм у последња 24 сата са тенденцијиом даљњег пада. Општина Брод На подручјима која су била поплављена као и на подручјима гдје су се појавиле подземне воде, вода се споро повлачи, па често интервенишу припадници цивилне заштите, комунална полиција, радници урбанизма и друге инстируције које врше испумпавање воде у Саву, а дио у канализацију. Наставак радова на чишћењу и дезинфекцији објеката, као и комисија за процјену штета. Тимови цивилне заштите, локално становништво, тимови за дезинфекцију, механизација за санацију насипа. Планирани радови Чишћење објеката, дезинфекција, одвоз отпада и санација насипа.

4 Дезинфекциона средства, хигијенске рукавице, чизме исушивачи. Општина Вукосавље У општини је још на снази Наредба о проглашењу ванредног стања, а данас се очекује засједање Штаба за ванредне ситуације и евентуално укидање поменуте Одлуке. Данас ће се радити на санацији артешког бунара са пратећим објектом за смјештај пумпи и остале опреме у Модричком Лугу, као и на припреми пољопривредног земљишта за поновну сјетву. Тимови из водовода, Бук из Бјељине који су ангажовани на санацији бунара питке воде и тимови за дезинфекцију објеката. Наставак постојећих радова. Сјемена разних пољопривредних култура, погонско гориво, сточна храна. Општина Доњи Жабар Вода се повукла из свих дијелова која су била поплављена. Врши се дератизација и дезинфекција кућа које нису под водом. Становништво се још увијек не враћа својим кућама, а само око 10% се вратило. Чисте се стамбени објекти и врши се дератизација. Припадници цивилне заштите и локално становништво. Сјемена за поновну сејетву и вјештачко ђубриво, сточна храна и храна за људе. Општина Модрича Стање у општини Модрича се лагано нормализује. Чишћење објеката, одвоз кабастог отпада, дезинфекција објеката, а на терену су и комисије за попис настале штете. Из робних резерви пристиже хуманитарна помоћ и врши се њена подјела. Становништво, тимови за дезинфекцију, комисије за попис штете, камиони за одвоз отпада као и тешка механизација фирме ''Ушће Босне''. Санација насипа у Доборима и Копривни, гдје су ангажоване двије фирме у Дабору Ушће Босна и у Коривни Мартић Интеркоп. Средства за дезинфекцију, хигијенске рукавице, чизме, хлор за бунаре и муљне пумпе Општина Костајница Опис стања Стање је непромијењено у односу на претходни извјештај. И даље се прати стања на клизишту у улици Баљска. Локално страновништво и припадници цивилне заштите.

5 Санација клизишта у Баљској улици, процјене штета и подјела пакета хуманитарне помоћи. Пумпе веће снаге за црпљење воде са дубине. Општина Србац Опис стања Стање је непромијењено у односу на претходни извјештај.. Врши се одвоз кабастог отпада, исушивање и дезинфекција објектата. Комунално предузеће, ватрогасци и локално становништво. Планиране су активности на одвожењу отпада. Сточна храна, хидратни креч, исушивачи, средства за дезинфекцију, грађевински материјал (цемнет, керамика цца 5000 м 2, ламинат цца 5000 м 2, боја за зидове). Републичка управа цивилне заштите ће и даље пратити стање на терену и благовремено вас обавјештавати о свим промјенама. С поштовањем, Достављено: - Наслову; - а/а в.д. ДИРЕКТОРА Весељко Елез

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-154/14

Више

UPRAVA ZA CIVILNU ODBRANU

UPRAVA ZA CIVILNU ODBRANU РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Адреса: Спасовданска 3, 71123 Источно Сарајево; Телфон/факс: 057/344-258;344-259; E-mail: rucz@teol.net ПОДРУЧНО

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-130/14

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-72/14

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-112/14

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-76/14

Више

Racun javnih prihoda opstina i gradova azurirano xlsx

Racun javnih prihoda opstina i gradova azurirano xlsx РБ РАЧУН ЈАВНИХ ПРИХОДА ГРАДА / ОПШТИНЕ ОПШТИНА БАНКА РАЧУН 1 Бања Лука 002 NOVA BANKA a.d. Banja Luka 555 007 12034888 60 2 прихода: 722412, 722461)* 002 NOVA BANKA a.d. Banja Luka 555 100 00048189 28

Више

На основу члана 30. став 1. алинеја 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13), члана 4

На основу члана 30. став 1. алинеја 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13), члана 4 На основу члана 30. став 1. алинеја 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13), члана 4. став 3. Закона о порезу на непокретности ( Службени

Више

Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова Град Бања Лука-јавни приходи буџета Града Бања Л

Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова Град Бања Лука-јавни приходи буџета Града Бања Л Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН 1 2 3 Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова буџета Града Бања Лука 002 Нова банка а.д. Бања Лука 555-007-12034888-60 врсте прихода: 722412, 722461)*

Више

Spisak brojeva racuna za prikupljanje javnih prihoda opstina i gradova xlsx

Spisak brojeva racuna za prikupljanje javnih prihoda opstina i gradova xlsx Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова 1 2 3 RB. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН Града Бања Лука 002 Нова банка а.д. Бања Лука 555-007-12034888-60 Града Бања Лука (само за врсте прихода:

Више

Spisak brojeva racuna za prikupljanje javnih prihoda opstina i gradova

Spisak brojeva racuna za prikupljanje javnih prihoda opstina i gradova Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН 1 2 3 Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова буџета Града Бања Лука 002 Нова банка а.д. Бања Лука 555-007-12034888-60 врсте прихода: 722412, 722461)*

Више

Microsoft Word - Copy of Spisak opstinskih racuna za javni sajt dopuna docx

Microsoft Word - Copy of Spisak opstinskih racuna  za javni sajt dopuna docx Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова код пословних банака Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН 1 2 3 4 5 6 7 Град Бања Лука-јавни приходи буџета Града Бања Лука 002 Нова банка а.д.

Више

Stavka Aktivnost# tip metod nabavke paketi prethodna/naknadna kontrola Objava oglasa Prijem ponuda Potpis ugovora Završetak ugovora Opis aktivnosti I.

Stavka Aktivnost# tip metod nabavke paketi prethodna/naknadna kontrola Objava oglasa Prijem ponuda Potpis ugovora Završetak ugovora Opis aktivnosti I. Stavka Aktivnost# tip metod nabavke paketi prethodna/naknadna kontrola Objava oglasa Prijem ponuda Potpis ugovora Završetak ugovora Opis aktivnosti I. Komponenta 1: Robe za brzi oporavak od poplava Brčko

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 1/17 Дана: 11.01.2017. Б И Л Т Е Н бр. 1 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 11.01.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

Slide 1

Slide 1 Р Е П У Б Л И К А С Р П С КA МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Наставни предмет Демократија и људска права у школској 2017/18. години у основним и средњим школама Републике Српске

Више

Microsoft Word - ?????? ????. ???????, ?????? ? ???????

Microsoft Word - ?????? ????. ???????, ?????? ? ??????? И З Д А Т Е Г Р А Ђ Е В И Н С К Е Д О З В О Л Е Ј А Н У А Р М А Ј 2 0 1 9. Г О Д И Н Е 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 16.07.2018. 17.12.2018. 30.11.2018. 24.12.2018. 26.12.2018. 17.01.2019. 28.11.2018.

Више

sluzbeni 10.indd

sluzbeni 10.indd Службени гласник Града Бијељина Година L године БРОЈ 10 / 2014 На основу члана 96. Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама ( Службени гласник Републике Српске, број: 121/12) и Одлуке о проглашењу

Више

На основу члана 35

На основу члана 35 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ УПУТСТВО О НАЧИНУ ОРГАНИЗОВАЊА И РАДА АКТИВА ДИРЕКТОРА СРЕДЊИХ ШКОЛА Бања Лука, март 2019. године На основу члана 142. став 9. Закона о средњем образовању

Више

EBN Plan inv korig5 .xls

EBN  Plan inv korig5 .xls ЗЕДП "Електро-Бијељина" АД РЈ Бијељина а) Eлектроенергетски објекти План а за 219. годину о % 1 kv објекти 1 Расклопница за ДВ 1 kv Пучиле - припрема Изградња ком 1. 5, 5, 2 СТС 1/.4 kv 25 kvа Павловића

Више

ДАЉИНАР

ДАЉИНАР ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БИЈЕЉИНА ДАЉИНАР СА МИНИМАЛНИМ ВРЕМЕНИМА ВОЖЊЕ НА ПОДРУЧНИМ АУТОБУСКИМ ЛИНИЈАМА НОВЕМБАР 2012. На основу члана 25. Закона о превозу у друмском

Више

ISSN СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА/SCHOOL YEAR почетак/beginning of 2018/2019 EDUCATION STATISTICS ANNUAL RELEASE П

ISSN СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА/SCHOOL YEAR почетак/beginning of 2018/2019 EDUCATION STATISTICS ANNUAL RELEASE П ISSN 2490-2950 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА/SCHOOL YEAR почетак/beginning of 2018/2019 EDUCATION STATISTICS ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data 1. IV 2019. Број/No.

Више

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi Pursuant to Article 2.9, paragraph (1), point 2 of the Election Law of Bosnia and Herzegovina (Official Gazette of BiH, no. 2/01, /02, 9/02, 20/02, 2/02, 4/04, 20/04, 2/0, 2/0, 6/0, /0, 11/06, 24/06, 2/0,

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета,

ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета, ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета, које по препорукама из резолуције Уједињених нација,

Више

ПЛАН САВЈЕТОВАЊА НАСТАВНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ПРЕДМЕТНА НАСТАВА РЕГИЈА: ПРИЈЕДОР ДАТУМ: Домаћин Вријеме Предмет Савјетник Учесници-

ПЛАН САВЈЕТОВАЊА НАСТАВНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ПРЕДМЕТНА НАСТАВА РЕГИЈА: ПРИЈЕДОР ДАТУМ: Домаћин Вријеме Предмет Савјетник Учесници- ПЛАН САВЈЕТОВАЊА НАСТАВНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ПРЕДМЕТНА НАСТАВА РЕГИЈА: ПРИЈЕДОР ДАТУМ: 20.08.2019. Домаћин Вријеме Предмет Савјетник Учесници-наставници Српски Раде Лаловић Наставници средњих школа

Више

ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/ИИ Бања Лука Тел: Факс:

ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/ИИ Бања Лука Тел: Факс: ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/ИИ 78000 Бања Лука Тел: + 387 51 215 998 Факс: +387 51 215 510 info@bl.komorars.ba www.bl.komorars.ba www.business-rs.ba ФИНАНСИЈСКИ РЕЗУЛТАТИ ПОСЛОВАЊА

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation КАКО СЕ ТРОШЕ НАШЕ ПАРЕ? КОЈИ СУ НАЈВАЖНИЈИ ПРОЈЕКТИ У 2019? ОДАКЛЕ ДОЛАЗИ НОВАЦ ЗА БУЏЕТ? КАКО МОГУ ДА УТИЧЕМ НА БУЏЕТСКИ ПРОЦЕС? СРЕМСКА МИТРОВИЦА ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ 2019 ГРАЂАНИ БУЏЕТСКИ КОРИСНИЦИ

Више

Presentation og Police directorate

Presentation og Police directorate REPUBLIKA SRBIJA MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA DIREKCIJA POLICIJE Planiranje, priprema, koordinacija i sprovođenje evakuacije u vanrednim situacijama - iskustva i prakse Beograd, 17.04.2019. godine

Више

Mile,

Mile, Na osnovu člana 16. stav. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćen tekst («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj 07/10), člana 51. Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona

Више

Microsoft Word - IZVEŠTAJ donacija REP EEŠKE

Microsoft Word - IZVEŠTAJ donacija REP EEŠKE Прошлогодишње поплаве које су захватиле готово читаву Србију нанеле су велику штету и на стамбеној, путној и водоводној инфраструктури. Поплавни талас није заобишао ни општину Топола, а такође ни објекте

Више

Privatni i društveni stanovi za stanovanje, Popis 1991 Naziv općine ukupno Bosna i Hercegovina ukupno privtni društveni Sarajevo

Privatni i društveni stanovi za stanovanje, Popis 1991 Naziv općine ukupno Bosna i Hercegovina ukupno privtni društveni Sarajevo Privatni i društveni stanovi za stanovanje, Popis 1991 Naziv općine ukupno Bosna i Hercegovina ukupno 1074550 privtni 799698 društveni 274852 Sarajevo-Centar ukupno 22859 privtni 6803 društveni 16056 Sarajevo-Hadžići

Више

Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Милоша Обилића 39 Бањалука, Тел/факс 051/ , ; e

Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Милоша Обилића 39 Бањалука, Тел/факс 051/ , ; e Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Милоша Обилића 39 Бањалука, Тел/факс 051/430-110, 430-100; e-mail: pedagoski.zavod@rpz-rs.org Датум: 08. 09.2016.

Више

АД КОМУНАЛАЦ БИЈЕЉИНА, Ул. Милоша Црњанског 7 Тел. : 055/ ; Факс : 055/ е-mail: Матични број : ЈИБ :

АД КОМУНАЛАЦ БИЈЕЉИНА, Ул. Милоша Црњанског 7 Тел. : 055/ ; Факс : 055/ е-mail: Матични број : ЈИБ : На основу члана члана 7. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник Републике Српске број:75/04) и члана 8. Правилника о јавним набавкама роба, услуга и радова у АД Комуналац Бијељина број: 3187/2015

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 11/17 Дана: 20.01.2017. Б И Л Т Е Н бр. 11 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 20.01.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет:

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет: СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Светосавска 14, 75440 Телефон: 056/490-070 Факс: 056/734-830 Интернет: www.opstina-vlasenica.org E-mail: vlservis@teol.net члана 10. и 11. Закона о накнадама

Више

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3.

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. 1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. Закон о општем управном поступку («Сл. лист СРЈ» бр.

Више

Регистар редова вожње аутобуских линија

Регистар редова вожње аутобуских линија ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БИЈЕЉИНА Регистар рева вожње аутобуских линија Верзија 8.0 Бијељина, 01.06.2016. 2 Привредна комора Републике Српске Подручна привредна комора

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 30/17 Дана: 08.02.2017. Б И Л Т Е Н бр. 30 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 08.02.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

Microsoft Word - REFERENS LISTA 2012

Microsoft Word - REFERENS LISTA 2012 REFERENS LISTA IZVRŠENIH USLUGA I RADOVA 202. GODINA 2 3 4 5 6 7 Br. Ugovora 67/2-u od 29..202 Kontakt: Milenko Šarić Br. Ugovora 42/2-u od 9.0.202. Kontakt: Milenko Šarić Br. Ugovora 46/2-u od.0.202.

Више

broj 043.indd - show_docs.jsf

broj 043.indd - show_docs.jsf ПРИЛОГ 1. Ширина заштитног појаса зграда, индивидуалних стамбених објеката и индивидуалних стамбено-пословних објеката зависно од притиска и пречника гасовода Пречник гасовода од 16 barа до 50 barа M >

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 29/17 Дана: 07.02.2017. Б И Л Т Е Н бр. 29 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 07.02.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

Жагубица, 11. јун године

Жагубица, 11. јун године Жагубица, 11. јун 29. године www.zagubica.org.rs С А Д Р Ж А Ј Скупштина општине Жагубица Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 29. годину.... 3. Одлука о јавном задуживању општине

Више

02 - Sluzbeni list BR 11

02 - Sluzbeni list BR 11 GODINA XLVIII BROJ 11 ^A^AK 18. jun 2014. godине Cena ovog broja je 600 dinara Godi{wa pretplata je 10.000 dinara 150. На основу члана 120. Статута града 8/2013 и 22/2013) и члана 9. Правилника о помоћи

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

Службени гласник ОПШТИНЕ МОДРИЧА Година XXIV - Број август године МОДРИЧА Аконтациона претплата за годину износи 50,00 КМ Жиро-рачун

Службени гласник ОПШТИНЕ МОДРИЧА Година XXIV - Број август године МОДРИЧА Аконтациона претплата за годину износи 50,00 КМ Жиро-рачун Службени гласник ОПШТИНЕ МОДРИЧА Година XXIV - Број 7 25. август 2016. године МОДРИЧА Аконтациона претплата за 2016. годину износи 50,00 КМ Жиро-рачун: КМ 562-011-00002348-90 Тел/факс: 053/810-185 I АКТИ

Више

Vodic za pristup informacijama god_

Vodic za pristup informacijama god_ CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Sekretarijat za inspekcijske poslove VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU SEKRETARIJATA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE Bijelo Polje, avgust 2019. godina 2 Na osnovu čl.11 Zakona

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDWOBOSANSKI KANTON

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 14/17 Дана: 23.01.2017. Б И Л Т Е Н бр. 14 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 23.01.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 90/11,83/13, 143/13 i 13/14) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13),

Више

Naziv godina Investitor 1 Izrada pilot projekta izmuljivanja i deponovanja sedimenta kanala Plovni Begej JVP Vode Vojvodine 2 Prilagodjavanje iz

Naziv godina Investitor 1 Izrada pilot projekta izmuljivanja i deponovanja sedimenta kanala Plovni Begej JVP Vode Vojvodine 2 Prilagodjavanje iz Naziv 2016. godina Investitor 1 Izrada pilot projekta izmuljivanja i deponovanja sedimenta kanala Plovni Begej 2 Prilagodjavanje izrade Glavnog projekta uredjenja ušća potoka Patka na ušću u Dunav u Starim

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 90/11,83/13, 143/13 i 13/14) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13),

Више

Microsoft Word - 9_2013.doc

Microsoft Word - 9_2013.doc Гласник Година XX - Број 9 СЛУЖБЕНИ ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Подјељак, 18. фебруар 2013. годи АКТИ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ 43 На основу члана 43. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, бр.

Више

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ " ДЈЕЦА У САОБРАЋАЈУ 2019" ПЛАСМАН ДЈЕВОЈЧИЦА Пласман Име и презиме Пол Екипа Школа Мјесто

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ  ДЈЕЦА У САОБРАЋАЈУ 2019 ПЛАСМАН ДЈЕВОЈЧИЦА Пласман Име и презиме Пол Екипа Школа Мјесто РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ " ДЈЕЦА У САОБРАЋАЈУ 2019" ПЛАСМАН ДЈЕВОЈЧИЦА Пласман 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Име и презиме Пол Екипа Школа Мјесто Тест 1 Тест 2 Анђела Катанић Ж СРЕБРЕНИЦА 1 Коста

Више

Microsoft PowerPoint - Jaroslav Cerni ppt

Microsoft PowerPoint - Jaroslav Cerni ppt Институт за водопривреду Јарослав Черни АД Институт за водопривреду Јарослав Черни, основан 1947. године, водећа је научноистраживачка организација у Србији у области вода. ДЕЛАТНОСТИ Теоријска и примењена

Више

Microsoft Word - ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ?????? ??

Microsoft Word - ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ?????? ?? ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA IZBORNOG ZAKONA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. U Izbornom zakonu Republike Srpske ( Službeni glasnik Republike Srpske, br. 34/02, 35/03, 24/04 i 19/05) u članu 4. stav 2. mijenja

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 120/16) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13), općinski načelnik

Више

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ 1101 Урбанизам и просторно планирање Планирање, уређење и коришћење простора

Више

Prelom broja 1-11.indd

Prelom broja 1-11.indd СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА IV БРОЈ 1 СМЕДЕРЕВО, 1. МАРТ 2011. ГОДИНЕ 1. СКУПШТИНА ГРАДА На основу члана 60. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник Републике Србије, број 62/2006,

Више

DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRI

DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRI DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRIJSKA ZONA, lokacija br 1 Lokacija: Industrijska zona,

Више

Пожари букте и у Црној Гори, власти траже помоћ НАТО; Евакуација у Крашићима

Пожари букте и у Црној Гори, власти траже помоћ НАТО; Евакуација у Крашићима Подгорица -- Велики пожар који је у понедељак избио на полуострву Луштица и даље прави проблеме ватрогасцима, али је под контролом. 12.15 - У току је евакуација Крашића, јавља репортер Н1 који је на терену.

Више

CJENOVNIK KOMUNALNIH USLUGA I PRIKLJUČAKA (ELEKTROPRIVREDA,VODOVOD I TELEKOMUNIKACIJE) Konjic,juni 2015 god.

CJENOVNIK KOMUNALNIH USLUGA I PRIKLJUČAKA (ELEKTROPRIVREDA,VODOVOD I TELEKOMUNIKACIJE) Konjic,juni 2015 god. CJENOVNIK KOMUNALNIH USLUGA I PRIKLJUČAKA (ELEKTROPRIVREDA,VODOVOD I TELEKOMUNIKACIJE) Konjic,juni 2015 god. Troškovi priključaka i cijene energenata i telekomunikacijskih usluga Vrsta troška Jedinica

Више

ПРАВИЛА ПЛАСМАНА ГРАНТ СРЕДСТАВА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ПО ПРОЈЕКТУ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, новембар године

ПРАВИЛА ПЛАСМАНА ГРАНТ СРЕДСТАВА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ПО ПРОЈЕКТУ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, новембар године ПРАВИЛА ПЛАСМАНА ГРАНТ СРЕДСТАВА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ПО ПРОЈЕКТУ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, новембар 2011. године САДРЖАЈ Увод 1. Основне информације о Пројекту водовод и канализација

Више

З А П И С Н И К

З А П И С Н И К ЈАВНО КОМУНАЛНО СТАМБЕНО ПРЕДУЗЕЋЕ ТОПОЛА Топола, Милиливоја Петровића Блазнавца 6 e-mail: jksptopola@yahoo.com Web site: www.jksptopola.com ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЗА ОДБРАНУ ОД ПОПЛАВА ЗА 2019. ГОДИНУ САДРЖАЈ

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. ZAVRŠETAK PROJEKTA IZGRADNJE KOMUNALNE SANITARNE DEPONIJE - CENTAR ZA UPRAVLJANJE OTPADOM Pristine d.o.o Sarajevo - Privatni ulagač iz Bahreina 2. ZAVRŠETAK PROJEKTA SANACIJE PRIMARNE I SEKUNDARNE VODOVODNE

Више

Допуна Јединственог регистра штета: Листа пројеката санације штета од поплава на локалној инфаструктури финансираних кредитним средствима Свјетске бан

Допуна Јединственог регистра штета: Листа пројеката санације штета од поплава на локалној инфаструктури финансираних кредитним средствима Свјетске бан Допуна Јединственог регистра штета: Листа пројеката санације штета од поплава на локалној инфаструктури финансираних кредитним средствима Свјетске банке у оквиру Хитног пројекта опоравка од поплава Р.б.

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

Slajd 1

Slajd 1 ČISTA RIJEKA MILJACKA Mart 2016 ČISTA RIJEKA MILJACKA Inicijativa za realizaciju projekta potekla iz Općine Centar u martu 2008. godine (na Svjetski dan voda 22.03) Decembar 2008. potpisan protokol o zajedničkoj

Више

Analiza slučajeva 2006

Analiza slučajeva 2006 GODIŠNJA ANKETA KORISNIKA RAK DOZVOLA ZA PRUŽANJE INTERNET USLUGA U BOSNI I HERCEGOVINI ZA 2018. GODINU Sadržaj: 1. UVOD... 3 2. STANJE NA ISP TRŽIŠTU U 2018. GODINI... 5 2.1. i struktura Internet... 5

Више

ТАКСЕНЕ ТАРИФЕ ЗА СПИСЕ И РАДЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ УРБАНИЗМА И ГРАЂЕВИНСКИХ ПОСЛОВА 1. Информација о локацији Републичка административна такса Накнада за услу

ТАКСЕНЕ ТАРИФЕ ЗА СПИСЕ И РАДЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ УРБАНИЗМА И ГРАЂЕВИНСКИХ ПОСЛОВА 1. Информација о локацији Републичка административна такса Накнада за услу ТАКСЕНЕ ТАРИФЕ ЗА СПИСЕ И РАДЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ УРБАНИЗМА И ГРАЂЕВИНСКИХ ПОСЛОВА 1. Информација о локацији 2. Локацијски услови - за информацију 2.810,00 дин Σ 3.130,00 дин ж.р. 840-742221-843-57 Сврха уплате:

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-14206-LOC-2/2018 Заводни број: 05-353-198/2018

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-24852-LOCН-2/2018 Заводни број: 05-353-214/2018

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Б Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa ОПШТИНСКА УПРАВА OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО - СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО - ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-34974-LOC-1/2018 Заводни број:

Више

На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС,

На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, број 129/07) и члана 18. став 1. тачка 20. Статута

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бања Лука Јануар, 2019. године год НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ У ДЕЦЕМБРУ Децембар је у Републици Српској је у погледу температуре био у границама пројечних вриједности. * Током децембра било је углавном нестабилно

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-14872-LOC-1/2016 Заводни број: 05-353-62/2016

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Град Ваљево Градска управа за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Одељење за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Одсек за урбанизам и саобраћај

Више

Plan javnih nabavki etender Portal - UJN CG CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim naba

Plan javnih nabavki etender Portal - UJN CG CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim naba CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za Obrazac 1 Član 38 Zakona o javnim nabavkama Naručilac opština žabljak, Broj 031/19-01-3 Mjesto i datum Žabljak 27/02/2019 U skladu sa članom 38 Zakona o javnim

Више

SARAĐUJMO ZA VODE

SARAĐUJMO ZA VODE SARAĐUJMO ZA VODE JU SREDNJA STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA GRADIŠKA Prilikom izrade ovog rada pokušali smo da dobijemo informacije od nadležnih iz: GRADSKE UPRAVE-ODJELJENJE ZA EKOLOGIJU JU GRADSKA ČISTOĆA

Више

РЕГИСТАР ЗА ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ О

РЕГИСТАР ЗА ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ О РЕГИСТАР ЗА 2014. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2014. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОДИШЊИ ПРОГРАМ 46. Годишњи програм заштите,

Више

План јавних набавки за годину ОПШТИНА БАЧ Обухвата: Датум усвајања: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЗА ГОДИНУ Измена број: /2017-IV 2

План јавних набавки за годину ОПШТИНА БАЧ Обухвата: Датум усвајања: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЗА ГОДИНУ Измена број: /2017-IV 2 План јавних набавки за 2017. годину ОПШТИНА БАЧ Обухвата: Датум усвајања: ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЗА 2017. 10.1.2017. ГОДИНУ Измена број: 404-40/2017-IV 2.3.2017. Техничка исправка број: 404-40- 13.4.2017.

Више

Microsoft Word - ????????? ? ??????? ????????? ? ???? ?? ????????? ?????????, ???????? ????????? ? ?????????? ???????? ???????

Microsoft Word - ????????? ? ??????? ????????? ? ???? ?? ????????? ?????????, ???????? ????????? ? ?????????? ???????? ??????? На основу члана 121. став 4. Закона о становању и одржавању зграда ( Службени гласник РС, број 104/16), Mинистар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, доноси ПРАВИЛНИК о обрасцу извештаја у вези

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број

Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број Рeпубликa Србиja Aутoнoмнa Пoкрajинa Вojвoдинa Oпштинa Кулa Општинска управа OДEЉEЊE ЗA УРБАНИЗАМ, КOМУНAЛНО-СТAМБEНЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ Број предмета: ROP-KUL-15477-LOC-1/2019 Заводни број: 05-353-119/2019

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJEC

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJEC РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД НОВИ САД ГРАДСКА УПРАВА ЗА УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ AД Поступајући по захтеву DE-VAS PROJECT DOO Turija (МБ: 21106437, ПИБ: 108988970) из Турије,

Више

БРОЈ

БРОЈ РЕГИСТАР ЗА 2007. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2007. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРА- НА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКЕ 1. Одлука о утврђивању стопа пореза

Више

IID Plan nabave

IID Plan nabave Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" Republike Hrvatske, broj: 120/16) i članka 45. Statuta Općine Donja Motičina ("Službeni glasnik Općine Donja Motičina", broj: 1/18), Općinski

Више

Обрађивач: Одељење за финансије и привреду

Обрађивач:  Одељење за финансије и привреду Скупштина Градске општине Палилула, на 20. седници одржаној 24. јуна 2019. године, на основу члана 47. и 63. Закона о буџетском систему ( Службени гласник РС, бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13,

Више

Sluzbeni glasnik SO BN indd

Sluzbeni glasnik SO BN indd 26. 08. 2008. Службени гласник Општине Бијељина Број 25 - Страна 493 ГОДИНА XL 26. август 2008. ГОДИНЕ БРОЈ 25/2008 ( Сл. гласник PC, број: 101/04 и 42/05) и члана 4. Закона о јавним набавкама Босне и

Више

ISSN СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ Ш К О Л С К А Г О Д И Н А / S C H O O L Y E A R почетак/beginning of 2017/2018 EDUCATION STATIS

ISSN СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ Ш К О Л С К А Г О Д И Н А / S C H O O L Y E A R почетак/beginning of 2017/2018 EDUCATION STATIS ISSN 2490-2950 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ Ш К О Л С К А Г О Д И Н А / S C H O O L Y E A R почетак/beginning of 2017/2018 EDUCATION STATISTICS ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data

Више

Microsoft Word - SG 03-15

Microsoft Word - SG 03-15 Službeni Glasnik Općine Poličnik broj 03/15 14. siječnja 2015. Godina XI AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA STRANICA 1. Plan nabave... 2-1 - Općina Poličnik Ulica Dr. Franje Tuđmana 62, Poličnik OIB: 87120007882

Више

На основу члана 34

На основу члана 34 На основу члана 134. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'', бр. 44/17 и 31/18), члана 127. Закона о средњем образовању и васпитању (''Службени гласник Републике

Више

II. Izmjene i dopune plana nabave za godinu

II. Izmjene i dopune plana nabave  za godinu REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA ŠODOLOVCI Ive Andrića 3, Šodolovci Na temelju članka 20. stavka 1. Zakona o javnoj nabavi ("Narodne novine" broj 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14) i članka

Више

Sluzbeni-list-BGD-050.indd

Sluzbeni-list-BGD-050.indd ISSN 0350-4727 SLU@BENI LIST GRADA BEOGRADA Година LXIII Број 50 24. јун 2019. године Цена 265 динара АКТИ ГРАДСКИХ ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ Скупштина Градске општине Вождовац на седници одржаној 21. јуна 2019.

Више

ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПРУЖАОЦА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ОПШТИ ПОДАЦИ ПОДАЦИ О ЈЕДИНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Назив јединице локалне самоуправе

ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПРУЖАОЦА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ОПШТИ ПОДАЦИ ПОДАЦИ О ЈЕДИНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Назив јединице локалне самоуправе ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПРУЖАОЦА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА ОПШТИНЕ ЋУПРИЈА ОПШТИ ПОДАЦИ ПОДАЦИ О ЈЕДИНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Назив јединице локалне самоуправе (ЈЛС) ОПШТИНА ЋУПРИЈА Укупна површина ЈЛС (у км )

Више

Na osnovu člana 17

Na osnovu člana 17 Na osnovu člana 17. Zakona o javnim nabavkama (''Službeni glasnik BiH'' broj: 39/14), člana 15. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH''

Више

PROGRAM KAPITALNIH INVESTICIJA OPĆINE SREBRENIK Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Fina

PROGRAM KAPITALNIH INVESTICIJA OPĆINE SREBRENIK Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Fina Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Finansiranje iz općinskog budžeta 2015-2017 2015 2016 2017 ukupno (I+II+III) Kredit Finansiranje iz ostalih izvora

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ВИШЕГРАД НАЧЕЛНИК Андрићград б.б., тел/факс: 058/ и , е-mail: Број: /19 Дана:

РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ВИШЕГРАД НАЧЕЛНИК Андрићград б.б., тел/факс: 058/ и , е-mail: Број: /19 Дана: РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ВИШЕГРАД НАЧЕЛНИК Андрићград б.б., тел/факс: 058/620-226 и 620-602, е-mail: nacvgd@teol.net Број: 02-404-51/19 Дана: 01.04.2019. године На основу члана 75. Закона о јавним набавкама

Више

URBANISTIČKI PROJEKAT ZA

URBANISTIČKI PROJEKAT ZA Архитекти Томић ДОО, Г. Милановац ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЦРКВА БРЕЗОВИЦА ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ЕЛАБОРАТ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД Финансијер плана: Звонко Поповић, Београд бр. тех. дн. 15/2018 1 НОСИЛАЦ ИЗРАДЕ

Више

URED OVLAŠTENE ARHITEKTICE GLAVNI PROJEKT Investitor: OPĆINA KRŠAN ALEMKA RADOVIĆ GORIČANEC, dipl.ing.arh. - PROJEKT VODE I KANALIZACIJE - Br.elab. 56

URED OVLAŠTENE ARHITEKTICE GLAVNI PROJEKT Investitor: OPĆINA KRŠAN ALEMKA RADOVIĆ GORIČANEC, dipl.ing.arh. - PROJEKT VODE I KANALIZACIJE - Br.elab. 56 PROJEKTANT : Ombreta Vitasović Diminić,ing.građ. GLAVNI PROJEKTANT : PROJEKT VODE I KANALIZACIJE Ovlaštena arhitektica: 1 SADRŽAJ : I OPĆI DIO 1. Rješenje o osnivanju ureda ovlaštenog arhitekta 2. Imenovanje

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више