РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344"

Транскрипт

1 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , , Број: 10/1.02/ /14 Датум: год Информација за медије Предмет: Информација о поплавама у Републици Српској у часова- доставља.- ГРАД БИЈЕЉИНА Град Бјељина Стање на подручју града се и даље стабилизује. До даљњег остаје на снази одлука о ванредном стању јер још није нормализована ситуацију у поплављеним подручјима уз ријеку Саву. Велики проблем и даље представљају ткз. "водени џепови" у Бијељини и Дворовима. Са данашњим даном углавном је завршена већина послова у провођењу прикупљања угинулих животиња, односно закључно са године укупно је уклоњено 85 тона угинуле стоке 6080перади, 1028 свиња, 595 оваца, 53 козе, 84 кунића, 1 коњ и 15 говеда. Закључно са године дезинфиковано је укупно 8481 домаћинстава и правних субјеката. Епидемилошка ситуација заразних болести на поплављеном подручју и даље је несигурна са тенденцијом стабилизације. До сада је укупно пописано 3120 стамбених објеката. Такође, евидентирано је 19 привредних субјеката, а достављено је 840 захтјева пољопривредника за процјену штете. У колективним центрима тренутно борави 174 лица. Током дана вршено је оспособљавање трафо-станице у Остојићеву, тако да је већи дио насеља уз ријеку Саву добио електричну енергију. На подручју Града Бијељина безбједоносна стуација је задовољавајућа; сви магистрални путеви су проходни, изузев у неколико мјеста у мјесним заједницама уз ријеку Саву, гдје су локални путеви још увијек непроходни због задржавања воде (дјелимично у МЗ Велино Село-Јелаз, Бродац, Остојићево и Балатун. У току ноћи настављено је дежурство на Дашничком насипу. Других активности током ноћних сати није било. Мјештани уз надзор једног стручног лица ЈУ Воде Српске. 1. сједницу Градског штаба за ванредне ситуације у часова, 2 Обезбиједити радно вријеме за све запослене од 8.00 до часова, 3. Наставити провођење дезинфекције уз ангажовање 7 екипа Дома здравља, 4. Наставити са пописом стамбених и привредних објеката у које је вода ушла као и штете у пољопривреди,

2 5. Обезбједити наставак активности на прикупљању и одвожењу комуналног и кабастог отпада, извршилац А.Д. "Комуналац" Бијељина, 6. Наставити испумпавање воде у граду и МЗ Дворови уз ангажовање територијалне ватрогасне јединице и екипа из Турске, Италије и Словеније, 7. За прикупљање угинулих животиња по појединачним захтјевима обезбједити дежурну ветеринарску екипу и 1 камион А.Д. "Комуналац", 8. Наставити са подјелом хране и других потреба на пунктовима у заплављеним подручјима уз ријеку Саву, 9. Обезбједити редовно функционисање централног магацина за пријем помоћи која пристигне као и испоруку хране, 10. Требовати више сточне хране од надлежног министарства. Град Добој Стање је не промијењено у односу на претходни извјештај. На територији општине Добој настављају се радови на чишћењу стамбених јединица и објеката и дезинфекција истих. Врши се одвоз кабастог отпада са улица и испумпавање воде из подрумских просторија. Данас је са радом почела јавна кухиња капацитета 1500 течних оброка, а намјернице су обезбијеђене за наредна 3 мјесеца. Према наредби команданта Штаба за ванредне ситуације, у понедјељак, године, ће бити проглашена општа мобилизација свих радно способних мушкараца старости од 18 до 60 година и жена старости од 18 до 55 година. Тимови цивилне заштите, 2 тима за дезинфекцију из Зворника, становништво, волонтери, 100 припадника Центра јавне безбједности Бања Лука и екипе задужене за одвоз отпада. Наставак постојећих радова, планиран је долазак још 100 волонтера из МУП-а РС. Дезинфекциона средства, хигијенске рукавице, чизме, црпне пумпе и исушивачи. Општина Шамац Дијелови опђтине се још увијек мјестимично налазе под водом иако више не пријети непосредна опасност од поплава. Примјећена је појава змија отровница. На територији општине Шамац врши се збрињавање људи који се још увјек налазе у попловљеном подручју. На дјеловима општине гдје се вода повукла врши се чишћење објеката и дезинфекција истих, врши се испумпавање воде из објеката и подрума. Пољски тим са 37 припадника, француски тим са 3 припадника, њемачки тим са 12 припадника, данска екипа која је ангажована на пречишћавању воде и подјеле исте становништву, турски тим с 4 специјална возила за прање улица, Оружане снаге БиХ са 100 припадника, ватрогасци из Градачца, јавна кухиња из Сребреника, механизација фирме Ушће Босне, ПЛАНТ тим РУЦЗ РС, 220 волонтера као и припадници цивилне заштите и становништво. Хигјенски материјал, средства за чишћење и дезинфекцију, серум против змијског отрова, црпне пумпе, исушивачи и чизме.

3 Општина Шековићи Стање на овој општини и даље је сложено. Један од проблема је смеће које се са градске депоније, коју је захватила поплава и однијела дио заштитног зида, разлило дуж корита ријеке Дрињаче низводно према Жељезнику. Значајан проблем јесте већи број клизишта која угрожавају десетак стамбених објеката из којих је евакуисано 20 лица. Лица која су била евакуисана вратила су се на властиту одговорност. У прекиду су и даље некатегорисани путни правци према засеоцима Тупанари, Пејани, Акмачићи, Поповићи и Јаворник. ДОО Зворник путеви преузело је обавезу израде нове трасе регионалног пута Шековићи-Каштијељ-Живинице који је уништен услед клизишта. Радови ће почети у наредних пар дана. Већи дио становништва нема воде због квара на водоводу. Снабдијевање електричном енерегијом и ПТТ саобраћај је уредно. Наставак активности је планиран за г. (понедељак). Ангажованe снаге Општина Братунац - МЗ: Коњевић Поље, Јежештица, Кравица, Полом и Жлијебац. На подручју ове општине а посебно у овим МЗ поплаве и клизишта су причиниле велику штету на инфраструктури (прекинут регионални пут Братунац-Дрињача у мјесту Полом, те регионални пут Братунац-Скелани на локалитету Жлијебац, оштећења локалних путева, мостова, стамбених објеката). У мјесним заједницама Коњевић Поље, Полом и Кравице било је евакуисано око 20 људи због поплаве. Укупно кућа које су биле поплављене у ових пет МЗ је око 100. Због клизишта је евакуисано четири породице (12 лица), а оштећених кућа је око 30. Осталом становништву угроженом од клизишта сугерисано је да се евакуишу, али су одбили и на властиту одговорност остали. Комисија за процјену штете на пољопривредним усјевима је завршила са радом на овим МЗ. На подручју општина: Власеница, Зворник, Лопаре, Милићи, Осмаци, Угљевик и Сребреница велики проблем представљају бројна клизишта која угрожавају стамбене објекте, локалне и некатегорисане путеве, комуналну инфраструктуру и ПТТ комуникације. Из непосредно угрожених објеката становништво је евакуисано. Број клизишта се стално повећава. Проток на ХЕ у часова: ХЕ Зворник 290 м3/с (проток у часова 290 м3/с) ХЕ Б.Башта 54 м3/с (проток у часова 226 м3/с) ХЕ Вишеград 330 м3/с (проток у часова 380 м3/с) Висина водостаја ријеке Дрине на Устави Јања 350 цм ( висина водостаја р.јање у цм). Општина Вукосавље Ријек Босна се повукла у своје корито и општини Вукосавље више не пријети опасност од поплаве. Штаб за ванредне ситуације ће на сједници заказаној за понедјељак године разматрати могућност укидања Наредбе о проглашењу ванредног стања. Санација водоводне мреже и артешког бунара као и дезинфекција објеката. Тимови из водовода, Бук из Бјељине који копају и чисте бунаре и тимови за дезинфекцију. Као у претходном извјештају.

4 Општина Доњи Жабар На територији која је у надлежности Подручног одјељења цивилне заштите Добој најсложеније стање је у овој општини. У насељу Лепенци вода се постепено повлачи, а стамбени објекти се чисте по принципу ''кућа по кућа'' праћено дезинфекцијом коју проводи Дом здравља из Бијељине. Вода из насеља Дријен, Мјесна заједница Лончари, скоро да се и не повлачи, а поплављено је око 40 стамбених објеката са помоћним зградама. Према слободној процјени, а на основу темпа повлачења воде, из овог насеља вода се неће повући за око 80 дана. Једино рјешење је препумпавање воде што је тренутно нерјешиво без веће помоћи. Ова Општина спада у категорију неразвијених општина и не може сама ријешити насталу ситуацију, жале се да су препуштени сами себи. У колективном смјештају се налази 41-о лице, око 100 лица је нашло привремени смјештај код ближе родбине и пријатеља, а исти ће ускоро остати и без хране. Досадашња помоћ је занемарљива и не представља нити један посто стварних потреба. Сви расположиви ресурси са територије општине су ангажовани, али не задовољавају ни минималне потребе. По стварању услова у насељу Лепенци се чисте и дезинфекују стамбени објекти. Припадници цивилне заштите и локално становништво. Дезинфекциона средства, хигјенски материјал, чизме, пумпе за препумпавање воде, исушивачи, сјемена, вјештачко ђубриво, погонско гориво Д-2 и све врсте хуманитарне помоћи (превасходно храна). Општина Модрича У општини Модрича је укинута вандредна ситуација и више не пријети опасност од поплава. Општину је посјетила италијанска невладина организација ''ОКСОН'' и понудила помоћ у пречишћавању бунара с питком водом. Чишћење објеката, одвоз кабастог отпада, дезинфекција објеката, санација насипа у насељу Добор. Црвени крст и даље обезбјеђује храну и припрема топле оброке за око 200 особа. Започети су радови на насипу Осоје (МЗ Копривна), које изводи фирма Мартић Интеркоп. Становништво, тимови за дезинфекцију, камиони за одвоз отпада, тешка механизација фирме ''Ушће Босне''. Наставак радова на чишћењу објеката и дезинфекција објеката, одвоз отпада, санација насипа у насељу Копривна. Средства за дезинфекцију, хигијенске рукавице, чизме, хлор за бунаре и муљне пумпе. Општина Костајница Стање је не промијењено у односу на претходни извјештај.

5 Праћење стања на клизишту у улици Баљска. Припадници цивилне заштите, локално становништво. Радови на санацији клизишта у Баљској улици, процјена штете и подјела пакета хуманитарне помоћи. Пумпе веће снаге за црпљење воде са дубине преко 8 метара. Општина Србац Стање не промијењено у односу на претходни извјештај.. У току ноћи није било активности. Иначе, током претходног дана, све активности су спровођене споријим темпом. У току ноћи није било ангажованих снага. За данас су планиране активности на одвожењу отпада. Као у претходном извјештају. Када су у питању остале општине са подручја које покрива Подручно одјељење Републичке управе цивилне заштите Добој стање је много боље и стабилније, а живот се лагано нормализује. Републичка управа цивилне заштите ће и даље пратити стање на терену и благовремено вас обавјештавати о свим промјенама. С поштовањем, Достављено: - Наслову; - а/а в.д. ДИРЕКТОРА Весељко Елез

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-158/14

Више

UPRAVA ZA CIVILNU ODBRANU

UPRAVA ZA CIVILNU ODBRANU РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Адреса: Спасовданска 3, 71123 Источно Сарајево; Телфон/факс: 057/344-258;344-259; E-mail: rucz@teol.net ПОДРУЧНО

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-130/14

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-72/14

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-112/14

Више

Racun javnih prihoda opstina i gradova azurirano xlsx

Racun javnih prihoda opstina i gradova azurirano xlsx РБ РАЧУН ЈАВНИХ ПРИХОДА ГРАДА / ОПШТИНЕ ОПШТИНА БАНКА РАЧУН 1 Бања Лука 002 NOVA BANKA a.d. Banja Luka 555 007 12034888 60 2 прихода: 722412, 722461)* 002 NOVA BANKA a.d. Banja Luka 555 100 00048189 28

Више

Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова Град Бања Лука-јавни приходи буџета Града Бања Л

Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова Град Бања Лука-јавни приходи буџета Града Бања Л Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН 1 2 3 Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова буџета Града Бања Лука 002 Нова банка а.д. Бања Лука 555-007-12034888-60 врсте прихода: 722412, 722461)*

Више

Spisak brojeva racuna za prikupljanje javnih prihoda opstina i gradova xlsx

Spisak brojeva racuna za prikupljanje javnih prihoda opstina i gradova xlsx Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова 1 2 3 RB. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН Града Бања Лука 002 Нова банка а.д. Бања Лука 555-007-12034888-60 Града Бања Лука (само за врсте прихода:

Више

Spisak brojeva racuna za prikupljanje javnih prihoda opstina i gradova

Spisak brojeva racuna za prikupljanje javnih prihoda opstina i gradova Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН 1 2 3 Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова буџета Града Бања Лука 002 Нова банка а.д. Бања Лука 555-007-12034888-60 врсте прихода: 722412, 722461)*

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344

РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: , 344 РЕПУБЛИКА СРПСКА ВЛАДА МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Спасовданска 3, Источно Сарајево, тел/факс: 057 344 258, 344 259, e-mail:rucz@teol.net Број: 10/1.02/216-11-76/14

Више

Microsoft Word - Copy of Spisak opstinskih racuna za javni sajt dopuna docx

Microsoft Word - Copy of Spisak opstinskih racuna  za javni sajt dopuna docx Списак бројева рачуна за прикупљање јавних прихода општина и градова код пословних банака Рб. НАЗИВ ОПШ. БАНКА РАЧУН 1 2 3 4 5 6 7 Град Бања Лука-јавни приходи буџета Града Бања Лука 002 Нова банка а.д.

Више

Presentation og Police directorate

Presentation og Police directorate REPUBLIKA SRBIJA MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA DIREKCIJA POLICIJE Planiranje, priprema, koordinacija i sprovođenje evakuacije u vanrednim situacijama - iskustva i prakse Beograd, 17.04.2019. godine

Више

На основу члана 35

На основу члана 35 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ УПУТСТВО О НАЧИНУ ОРГАНИЗОВАЊА И РАДА АКТИВА ДИРЕКТОРА СРЕДЊИХ ШКОЛА Бања Лука, март 2019. године На основу члана 142. став 9. Закона о средњем образовању

Више

Stavka Aktivnost# tip metod nabavke paketi prethodna/naknadna kontrola Objava oglasa Prijem ponuda Potpis ugovora Završetak ugovora Opis aktivnosti I.

Stavka Aktivnost# tip metod nabavke paketi prethodna/naknadna kontrola Objava oglasa Prijem ponuda Potpis ugovora Završetak ugovora Opis aktivnosti I. Stavka Aktivnost# tip metod nabavke paketi prethodna/naknadna kontrola Objava oglasa Prijem ponuda Potpis ugovora Završetak ugovora Opis aktivnosti I. Komponenta 1: Robe za brzi oporavak od poplava Brčko

Више

ДАЉИНАР

ДАЉИНАР ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БИЈЕЉИНА ДАЉИНАР СА МИНИМАЛНИМ ВРЕМЕНИМА ВОЖЊЕ НА ПОДРУЧНИМ АУТОБУСКИМ ЛИНИЈАМА НОВЕМБАР 2012. На основу члана 25. Закона о превозу у друмском

Више

ISSN СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА/SCHOOL YEAR почетак/beginning of 2018/2019 EDUCATION STATISTICS ANNUAL RELEASE П

ISSN СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА/SCHOOL YEAR почетак/beginning of 2018/2019 EDUCATION STATISTICS ANNUAL RELEASE П ISSN 2490-2950 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА/SCHOOL YEAR почетак/beginning of 2018/2019 EDUCATION STATISTICS ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data 1. IV 2019. Број/No.

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 1/17 Дана: 11.01.2017. Б И Л Т Е Н бр. 1 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 11.01.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета,

ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета, ИЗВЈЕШТАЈ О ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА НА ПУТЕВИМА Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета, које по препорукама из резолуције Уједињених нација,

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет:

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет: СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Светосавска 14, 75440 Телефон: 056/490-070 Факс: 056/734-830 Интернет: www.opstina-vlasenica.org E-mail: vlservis@teol.net члана 10. и 11. Закона о накнадама

Више

Slide 1

Slide 1 Р Е П У Б Л И К А С Р П С КA МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Наставни предмет Демократија и људска права у школској 2017/18. години у основним и средњим школама Републике Српске

Више

На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС,

На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, На основу члана 15. Закона о ванредним ситуацијама ( Службени гласник РС, број 111/09), члана 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, број 129/07) и члана 18. став 1. тачка 20. Статута

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDWOBOSANSKI KANTON

Више

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi Pursuant to Article 2.9, paragraph (1), point 2 of the Election Law of Bosnia and Herzegovina (Official Gazette of BiH, no. 2/01, /02, 9/02, 20/02, 2/02, 4/04, 20/04, 2/0, 2/0, 6/0, /0, 11/06, 24/06, 2/0,

Више

ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/ИИ Бања Лука Тел: Факс:

ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/ИИ Бања Лука Тел: Факс: ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БАЊА ЛУКА Ул. Ђуре Даничића 1/ИИ 78000 Бања Лука Тел: + 387 51 215 998 Факс: +387 51 215 510 info@bl.komorars.ba www.bl.komorars.ba www.business-rs.ba ФИНАНСИЈСКИ РЕЗУЛТАТИ ПОСЛОВАЊА

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation КАКО СЕ ТРОШЕ НАШЕ ПАРЕ? КОЈИ СУ НАЈВАЖНИЈИ ПРОЈЕКТИ У 2019? ОДАКЛЕ ДОЛАЗИ НОВАЦ ЗА БУЏЕТ? КАКО МОГУ ДА УТИЧЕМ НА БУЏЕТСКИ ПРОЦЕС? СРЕМСКА МИТРОВИЦА ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ 2019 ГРАЂАНИ БУЏЕТСКИ КОРИСНИЦИ

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 30/17 Дана: 08.02.2017. Б И Л Т Е Н бр. 30 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 08.02.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

sluzbeni 10.indd

sluzbeni 10.indd Службени гласник Града Бијељина Година L године БРОЈ 10 / 2014 На основу члана 96. Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама ( Службени гласник Републике Српске, број: 121/12) и Одлуке о проглашењу

Више

Регистар редова вожње аутобуских линија

Регистар редова вожње аутобуских линија ПРИВРЕДНА КОМОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОДРУЧНА ПРИВРЕДНА КОМОРА БИЈЕЉИНА Регистар рева вожње аутобуских линија Верзија 8.0 Бијељина, 01.06.2016. 2 Привредна комора Републике Српске Подручна привредна комора

Више

Privatni i društveni stanovi za stanovanje, Popis 1991 Naziv općine ukupno Bosna i Hercegovina ukupno privtni društveni Sarajevo

Privatni i društveni stanovi za stanovanje, Popis 1991 Naziv općine ukupno Bosna i Hercegovina ukupno privtni društveni Sarajevo Privatni i društveni stanovi za stanovanje, Popis 1991 Naziv općine ukupno Bosna i Hercegovina ukupno 1074550 privtni 799698 društveni 274852 Sarajevo-Centar ukupno 22859 privtni 6803 društveni 16056 Sarajevo-Hadžići

Више

Microsoft Word - 9_2013.doc

Microsoft Word - 9_2013.doc Гласник Година XX - Број 9 СЛУЖБЕНИ ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Подјељак, 18. фебруар 2013. годи АКТИ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ 43 На основу члана 43. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, бр.

Више

SARAĐUJMO ZA VODE

SARAĐUJMO ZA VODE SARAĐUJMO ZA VODE JU SREDNJA STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA GRADIŠKA Prilikom izrade ovog rada pokušali smo da dobijemo informacije od nadležnih iz: GRADSKE UPRAVE-ODJELJENJE ZA EKOLOGIJU JU GRADSKA ČISTOĆA

Више

ПЛАН САВЈЕТОВАЊА НАСТАВНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ПРЕДМЕТНА НАСТАВА РЕГИЈА: ПРИЈЕДОР ДАТУМ: Домаћин Вријеме Предмет Савјетник Учесници-

ПЛАН САВЈЕТОВАЊА НАСТАВНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ПРЕДМЕТНА НАСТАВА РЕГИЈА: ПРИЈЕДОР ДАТУМ: Домаћин Вријеме Предмет Савјетник Учесници- ПЛАН САВЈЕТОВАЊА НАСТАВНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА ПРЕДМЕТНА НАСТАВА РЕГИЈА: ПРИЈЕДОР ДАТУМ: 20.08.2019. Домаћин Вријеме Предмет Савјетник Учесници-наставници Српски Раде Лаловић Наставници средњих школа

Више

Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Милоша Обилића 39 Бањалука, Тел/факс 051/ , ; e

Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Милоша Обилића 39 Бањалука, Тел/факс 051/ , ; e Р Е П У Б Л И К А С Р П С К А МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ РЕПУБЛИЧКИ ПЕДАГОШКИ ЗАВОД Милоша Обилића 39 Бањалука, Тел/факс 051/430-110, 430-100; e-mail: pedagoski.zavod@rpz-rs.org Датум: 08. 09.2016.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1. ZAVRŠETAK PROJEKTA IZGRADNJE KOMUNALNE SANITARNE DEPONIJE - CENTAR ZA UPRAVLJANJE OTPADOM Pristine d.o.o Sarajevo - Privatni ulagač iz Bahreina 2. ZAVRŠETAK PROJEKTA SANACIJE PRIMARNE I SEKUNDARNE VODOVODNE

Више

Microsoft Word - IZVEŠTAJ donacija REP EEŠKE

Microsoft Word - IZVEŠTAJ donacija REP EEŠKE Прошлогодишње поплаве које су захватиле готово читаву Србију нанеле су велику штету и на стамбеној, путној и водоводној инфраструктури. Поплавни талас није заобишао ни општину Топола, а такође ни објекте

Више

Mile,

Mile, Na osnovu člana 16. stav. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Prečišćen tekst («Službene novine Zeničko-dobojskog kantona», broj 07/10), člana 51. Zakona o izvršavanju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 11/17 Дана: 20.01.2017. Б И Л Т Е Н бр. 11 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 20.01.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

URBANISTIČKI PROJEKAT ZA

URBANISTIČKI PROJEKAT ZA Архитекти Томић ДОО, Г. Милановац ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЦРКВА БРЕЗОВИЦА ОПШТИНА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ЕЛАБОРАТ ЗА РАНИ ЈАВНИ УВИД Финансијер плана: Звонко Поповић, Београд бр. тех. дн. 15/2018 1 НОСИЛАЦ ИЗРАДЕ

Више

EBN Plan inv korig5 .xls

EBN  Plan inv korig5 .xls ЗЕДП "Електро-Бијељина" АД РЈ Бијељина а) Eлектроенергетски објекти План а за 219. годину о % 1 kv објекти 1 Расклопница за ДВ 1 kv Пучиле - припрема Изградња ком 1. 5, 5, 2 СТС 1/.4 kv 25 kvа Павловића

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 29/17 Дана: 07.02.2017. Б И Л Т Е Н бр. 29 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 07.02.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

Microsoft Word - ????????? ? ??????? ????????? ? ???? ?? ????????? ?????????, ???????? ????????? ? ?????????? ???????? ???????

Microsoft Word - ????????? ? ??????? ????????? ? ???? ?? ????????? ?????????, ???????? ????????? ? ?????????? ???????? ??????? На основу члана 121. став 4. Закона о становању и одржавању зграда ( Службени гласник РС, број 104/16), Mинистар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, доноси ПРАВИЛНИК о обрасцу извештаја у вези

Више

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ 1101 Урбанизам и просторно планирање Планирање, уређење и коришћење простора

Више

Analiza slučajeva 2006

Analiza slučajeva 2006 GODIŠNJA ANKETA KORISNIKA RAK DOZVOLA ZA PRUŽANJE INTERNET USLUGA U BOSNI I HERCEGOVINI ZA 2018. GODINU Sadržaj: 1. UVOD... 3 2. STANJE NA ISP TRŽIŠTU U 2018. GODINI... 5 2.1. i struktura Internet... 5

Више

На основу члана 43. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број 101/04, 42/05, 118/06, 20/08 и 98/13), а у вези са чланом 6

На основу члана 43. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број 101/04, 42/05, 118/06, 20/08 и 98/13), а у вези са чланом 6 На основу члана 43. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број 101/04, 42/05, 118/06, 20/08 и 98/13), а у вези са чланом 60. Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама

Више

Microsoft Word - ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ?????? ??

Microsoft Word - ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ?????? ?? ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA IZBORNOG ZAKONA REPUBLIKE SRPSKE Član 1. U Izbornom zakonu Republike Srpske ( Službeni glasnik Republike Srpske, br. 34/02, 35/03, 24/04 i 19/05) u članu 4. stav 2. mijenja

Више

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан

Број 11 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР Петак,29. март Гласник Доњи Жабар СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март године бесплатан Гласник СЛУЖБЕНИ година XX број 11 петак, 29. март 2013. године бесплатан примјерак 65 На основу чл. 43. и 87. став 2. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник Републике Српске", бр. 101/04, 42/05

Више

ЈВП "Београдводе"

ЈВП Београдводе ЈВП "БЕОГРАДВОДЕ" БЕОГРАД Број: 14/17 Дана: 23.01.2017. Б И Л Т Е Н бр. 14 О СПРОВОЂЕЊУ ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА 23.01.2017. године ЈВП "Београдводе" - Београд I НАРЕДБЕ 1. Дана 10.01.2017. у 07,00 часова, Руководилац

Више

Пожари букте и у Црној Гори, власти траже помоћ НАТО; Евакуација у Крашићима

Пожари букте и у Црној Гори, власти траже помоћ НАТО; Евакуација у Крашићима Подгорица -- Велики пожар који је у понедељак избио на полуострву Луштица и даље прави проблеме ватрогасцима, али је под контролом. 12.15 - У току је евакуација Крашића, јавља репортер Н1 који је на терену.

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске уз подршку UNDP-a, а на

Више

Microsoft Word - PRIJEDLOG Zakona

Microsoft Word - PRIJEDLOG Zakona PRIJEDLOG Na osnovu člana 24. stav 1. tačka c) Ustava Tuzlanskog kantona ( Službene novine Tuzlansko podrinjskog kantona, br. 7/97 i 3/99 i Službene novine Tuzlanskog kantona, br. 13/99, 10/00, 14/02,

Више

На основу члана 30. став 1. алинеја 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13), члана 4

На основу члана 30. став 1. алинеја 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13), члана 4 На основу члана 30. став 1. алинеја 2. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске, број: 101/04, 42/05, 118/05 и 98/13), члана 4. став 3. Закона о порезу на непокретности ( Службени

Више

ПРАВИЛА ПЛАСМАНА ГРАНТ СРЕДСТАВА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ПО ПРОЈЕКТУ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, новембар године

ПРАВИЛА ПЛАСМАНА ГРАНТ СРЕДСТАВА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ПО ПРОЈЕКТУ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, новембар године ПРАВИЛА ПЛАСМАНА ГРАНТ СРЕДСТАВА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ПО ПРОЈЕКТУ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, новембар 2011. године САДРЖАЈ Увод 1. Основне информације о Пројекту водовод и канализација

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бања Лука јул, 2019. године Мјесечни агрометеоролошки билтен јун 2019. год НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ У ЈУНУ Јун 2019. у Републици Српској био је знатно топлији од вишегодишњег просјека * Током јуна падавине су биле

Више

02 - Sluzbeni list BR 11

02 - Sluzbeni list BR 11 GODINA XLVIII BROJ 11 ^A^AK 18. jun 2014. godине Cena ovog broja je 600 dinara Godi{wa pretplata je 10.000 dinara 150. На основу члана 120. Статута града 8/2013 и 22/2013) и члана 9. Правилника о помоћи

Више

ISSN /2019 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА EDUCATION STATISTICS ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data 11. III Б

ISSN /2019 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА EDUCATION STATISTICS ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data 11. III Б ISSN 2490-2950 2018/2019 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА EDUCATION STATISTICS ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data 11. III 2019. /No. 61/19 ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019.

Више

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину

План јавних набавки за годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за годину План јавних набавки за 2019. годину Општинска управа општине Велико Градиште Обухвата: Датум усвајања: План јавних набавки за 2019. годину 04.01.2019 Измена број: 404-45/2019-01-3 21.02.2019 Измена број:

Више

Питања за електронски тест: Ванредне ситуације у Републици Србији законска регулатива и институционални оквири 1.Шта је ванредна ситуација? а) стање к

Питања за електронски тест: Ванредне ситуације у Републици Србији законска регулатива и институционални оквири 1.Шта је ванредна ситуација? а) стање к Питања за електронски тест: Ванредне ситуације у Републици Србији законска регулатива и институционални оквири 1.Шта је ванредна ситуација? а) стање када су ризици и претње или последица од опасности по

Више

Број 4 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ 14.март године страна 27 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ Година XXVIII Бр март 2

Број 4 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ 14.март године страна 27 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ   Година XXVIII Бр март 2 Број 4 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ 14.март 2019. године страна 27 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ www.aleksinac.org Година XXVIII Бр. 4 14. март 2019. године Бесплатан примерак На основу члана 29.

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр Лопаре Тел/Факс:055/ е-mail: 31. мај год

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр Лопаре Тел/Факс:055/ е-mail: 31. мај год СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ Цара Душана бр. 143. Тел/Факс:055/650-304 е-mail: lopareso@teol.net 31. мај. 2018. године Л О П А Р Е БРОЈ 5/18 Жиро-рачун: ''Павловић Интернационал

Више

Службени гласник ОПШТИНЕ МОДРИЧА Година XXIV - Број август године МОДРИЧА Аконтациона претплата за годину износи 50,00 КМ Жиро-рачун

Службени гласник ОПШТИНЕ МОДРИЧА Година XXIV - Број август године МОДРИЧА Аконтациона претплата за годину износи 50,00 КМ Жиро-рачун Службени гласник ОПШТИНЕ МОДРИЧА Година XXIV - Број 7 25. август 2016. године МОДРИЧА Аконтациона претплата за 2016. годину износи 50,00 КМ Жиро-рачун: КМ 562-011-00002348-90 Тел/факс: 053/810-185 I АКТИ

Више

Microsoft Word - AnalizastanjasustavaZiS-2014 i smjernice

Microsoft Word - AnalizastanjasustavaZiS-2014 i smjernice Temeljem članka 28. stavak 1. Zakona o zaštiti i spašavanju (N.N. br.,. 174/04., 79/07 38/09 i 127/10), te, članka 32. Statuta Općine Runovići (Službeni glasnik Općine Runovići br. 1/03), a na prijedlog

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ПАРАЋИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАРАЋИН Број:217-45/ Датум : године Република Србија В Л А Д А Комисији за утврђ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ПАРАЋИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАРАЋИН Број:217-45/ Датум : године Република Србија В Л А Д А Комисији за утврђ РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ПАРАЋИН ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАРАЋИН Број:217-45/2014-03 Датум : 30.05.2014.године Република Србија В Л А Д А Комисији за утврђивање штете од елеменратних непогода Ул.Немањина бр.11

Више

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Гра

На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Гра На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008, 143/2016 и 18/2019), члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 1/2013, 95/2016,

Више

Prelom broja 1-11.indd

Prelom broja 1-11.indd СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА IV БРОЈ 1 СМЕДЕРЕВО, 1. МАРТ 2011. ГОДИНЕ 1. СКУПШТИНА ГРАДА На основу члана 60. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник Републике Србије, број 62/2006,

Више

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО

године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПО 30.10.2018. године Списак комуналних такси и накнада Општинске управе Брод Ред. број Назив накнаде Законски акт Обвезник плаћања накнаде I ДИРЕКТНИ ПОРЕЗИ Порез на имовину 1. Порез на Закон о порезу на

Више

Microsoft Word - REFERENS LISTA 2012

Microsoft Word - REFERENS LISTA 2012 REFERENS LISTA IZVRŠENIH USLUGA I RADOVA 202. GODINA 2 3 4 5 6 7 Br. Ugovora 67/2-u od 29..202 Kontakt: Milenko Šarić Br. Ugovora 42/2-u od 9.0.202. Kontakt: Milenko Šarić Br. Ugovora 46/2-u od.0.202.

Више

DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRI

DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRI DETALJNE INFORMACIJE O LOKACIJAMA Potrebno je svaku detaljno opisanu lokaciju linkovati do kratkog opisa na naslovnoj strani! Naziv lokacije: INDUSTRIJSKA ZONA, lokacija br 1 Lokacija: Industrijska zona,

Више

Број: 01/ /16 Датум: године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА ГОДИН

Број: 01/ /16 Датум: године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА ГОДИН Број: 01/1 014 1 4/16 Датум:05.01.2016. године ИЗВЈЕШТАЈ О ПРИЈЕДЛОЗИМА ИЗНЕСЕНИМ У ТОКУ ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР ЗА 2016. ГОДИНУ КОЈЕ ЈЕ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ПРЊАВОР УСВОЈИЛА Извјештај

Више

Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГ

Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГ Попуњава угоститељ Попуњава контроло НАЗИВ СЕОСКОГ ТУРИСТИЧКОГ ДОМАЋИНСТВА: ИЗЈАВА 1 О ИСПУЊЕНОСТИ МИНИМАЛНО ТЕХНИЧКИХ УСЛОВА ЗА УРЕЂЕЊЕ И ОПРЕМАЊЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА ЗА СМЕШТАЈ ВРСТЕ СЕОСКО ТУРИСТИЧКО

Више

Microsoft Word - ?????? ????. ???????, ?????? ? ???????

Microsoft Word - ?????? ????. ???????, ?????? ? ??????? И З Д А Т Е Г Р А Ђ Е В И Н С К Е Д О З В О Л Е Ј А Н У А Р М А Ј 2 0 1 9. Г О Д И Н Е 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 16.07.2018. 17.12.2018. 30.11.2018. 24.12.2018. 26.12.2018. 17.01.2019. 28.11.2018.

Више

ISSN СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ Ш К О Л С К А Г О Д И Н А / S C H O O L Y E A R почетак/beginning of 2017/2018 EDUCATION STATIS

ISSN СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ Ш К О Л С К А Г О Д И Н А / S C H O O L Y E A R почетак/beginning of 2017/2018 EDUCATION STATIS ISSN 2490-2950 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ Ш К О Л С К А Г О Д И Н А / S C H O O L Y E A R почетак/beginning of 2017/2018 EDUCATION STATISTICS ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data

Више

ISSN /2018 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА EDUCATION STATISTICS ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data 10. III Б

ISSN /2018 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА EDUCATION STATISTICS ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data 10. III Б ISSN 2490-2950 2017/2018 СТАТИСТИКА ОБРАЗОВАЊА EDUCATION STATISTICS ГОДИШЊЕ САОПШТЕЊЕ ANNUAL RELEASE Претходни подаци/preliminary data 10. III 2018. /No. 57/18 ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ У ШКОЛСКОЈ 2017/2018.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бања Лука Јануар, 2019. године год НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ У ДЕЦЕМБРУ Децембар је у Републици Српској је у погледу температуре био у границама пројечних вриједности. * Током децембра било је углавном нестабилно

Више

ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПРАВНИ ОДБОР Његошева 28а, Бијељина, тел: 055/ , факс: ,

ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПРАВНИ ОДБОР Његошева 28а, Бијељина, тел: 055/ , факс: , И З В О Д И З П Л А Н А Н А Б А В К И ФОНДА ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА 2018. ГОДИНУ Бијељина, децембар 2017. Kонто/ позиција у Буџету Републике Врста поступка Оквирно вријеме

Више

Жагубица, 11. јун године

Жагубица, 11. јун године Жагубица, 11. јун 29. године www.zagubica.org.rs С А Д Р Ж А Ј Скупштина општине Жагубица Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 29. годину.... 3. Одлука о јавном задуживању општине

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 28. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 120/16) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13), općinski načelnik

Више

GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVI BROJ maj GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je dinara AKTA P

GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVI BROJ maj GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je dinara AKTA P SLU@BENI GLASNIK OP[TINE GORWI MILANOVAC GODINA XVI BROJ 7. 16. maj 2007. GODINE Cena ovog broja je 50 dinara Godi{wa pretplata je 1.000 dinara AKTA PREDSEDNIKA OP[TINE 16. РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА ГОРЊИ

Више

*ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* "Возило након зимских услова 2015" АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих п

*ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* Возило након зимских услова 2015 АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих п *ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНОЈ ПРЕВЕНТИВНОЈ АКТИВНОСТИ* "Возило након зимских услова 2015" АМС РС и ауто мото друштва у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Министарством саобраћаја

Више

Microsoft Word - PROGRAM RADA SKUPSTINE ZA GODINU.doc

Microsoft Word - PROGRAM RADA SKUPSTINE ZA GODINU.doc Na osnovu člana 40 Statuta opštine Nikšić ("Službeni list RCG-opštinski propisi", br. 20/04 i 43/06 i «Službeni list CG-opštinski propisi», broj 24/10) i člana 152 Poslovnika o radu Skupštine opštine Nikšić

Више

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО

Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Бач ОПШТИНСКА УПРАВА ОДЕЉЕЊЕ ЗАУРБАНИЗАМ, ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ИМОВИНСКО ПРАВНЕ И КОМУНАЛНО СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ Број: 347-1-4/2018-IV -02 ПЛАН РАДА

Више

Vodic za pristup informacijama god_

Vodic za pristup informacijama god_ CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE Sekretarijat za inspekcijske poslove VODIČ ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU SEKRETARIJATA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE Bijelo Polje, avgust 2019. godina 2 Na osnovu čl.11 Zakona

Више

izmjena i dopuna plana 2019.

izmjena i dopuna plana 2019. Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука На основу члана 82. став 3. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник Републике Српске број 97/16) и члана 10. став

Више

Microsoft PowerPoint - Jaroslav Cerni ppt

Microsoft PowerPoint - Jaroslav Cerni ppt Институт за водопривреду Јарослав Черни АД Институт за водопривреду Јарослав Черни, основан 1947. године, водећа је научноистраживачка организација у Србији у области вода. ДЕЛАТНОСТИ Теоријска и примењена

Више

Microsoft Word - zakon o izbeglicama.doc

Microsoft Word - zakon o izbeglicama.doc "Službeni glasnik RS", br. 18/92, "Službeni list SRJ", br. 42/2002, "Službeni glasnik RS", br. 45/2002, Z A K O N O IZBEGLICAMA Član 1. Srbima i građanima drugih nacionalnosti koji su usled pritiska hrvatske

Више

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3.

1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. 1. Закон о локалној самоуправи («Сл. гласник РС» бр. 129/2007 и 83/14-други Закон) 2. Закон о државној управи (79/2005, 101/2007, 95/2010 и 99/14) 3. Закон о општем управном поступку («Сл. лист СРЈ» бр.

Више

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Hercegovačko-neretvanska županija OPĆINA PROZOR-RAMA OPĆINSKO VIJEĆE P R O R A Č U N OPĆINE PROZOR-

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Hercegovačko-neretvanska županija OPĆINA PROZOR-RAMA OPĆINSKO VIJEĆE P R O R A Č U N OPĆINE PROZOR- Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Hercegovačko-neretvanska županija OPĆINA PROZOR-RAMA OPĆINSKO VIJEĆE P R O R A Č U N OPĆINE PROZOR-RAMA ZA 2016. GODINU Prosinac, 2015. godine 1 Na temelju

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 90/11,83/13, 143/13 i 13/14) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13),

Више

Slajd 1

Slajd 1 ČISTA RIJEKA MILJACKA Mart 2016 ČISTA RIJEKA MILJACKA Inicijativa za realizaciju projekta potekla iz Općine Centar u martu 2008. godine (na Svjetski dan voda 22.03) Decembar 2008. potpisan protokol o zajedničkoj

Више

Analiza stanja sustava civilne zaštite na području općine Ljubešćica za godinu

Analiza stanja sustava civilne zaštite na području općine Ljubešćica za godinu Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite za razdoblje 2017. 2020. UVOD Zakonom o sustavu civilne zaštite ( Narodne novine broj 82/2015.) određeno je da sustav civilne zaštite obuhvaća

Више

Redni broj

Redni broj Na temelju članka 20. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj 90/11,83/13, 143/13 i 13/14) i članka 42. Statuta Općine Podravske Sesvete («Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije» broj 5/13),

Више

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ " ДЈЕЦА У САОБРАЋАЈУ 2019" ПЛАСМАН ДЈЕВОЈЧИЦА Пласман Име и презиме Пол Екипа Школа Мјесто

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ  ДЈЕЦА У САОБРАЋАЈУ 2019 ПЛАСМАН ДЈЕВОЈЧИЦА Пласман Име и презиме Пол Екипа Школа Мјесто РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ " ДЈЕЦА У САОБРАЋАЈУ 2019" ПЛАСМАН ДЈЕВОЈЧИЦА Пласман 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Име и презиме Пол Екипа Школа Мјесто Тест 1 Тест 2 Анђела Катанић Ж СРЕБРЕНИЦА 1 Коста

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ Година и број: 34/ мај године Сремски Карловци Примерак: 40,00 дин. На основу члана 29. став 1. т

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ Година и број: 34/ мај године Сремски Карловци Примерак: 40,00 дин. На основу члана 29. став 1. т СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ Година и број: 34/2019 28. мај 2019. године Сремски Карловци Примерак: 40,00 дин. На основу члана 29. став 1. тачка 1. Зaкона о смањењу ризика од катастрофа и управљању

Више

ПРИЛОГ 1. ПЛАНА УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ План уписа 2019/2020. година Ред. бр. НАЗИВ СТРУКЕ Ред. бр. ЗАНИМАЊЕ Степен

ПРИЛОГ 1. ПЛАНА УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ План уписа 2019/2020. година Ред. бр. НАЗИВ СТРУКЕ Ред. бр. ЗАНИМАЊЕ Степен ПРИЛОГ. ПЛАНА УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 209/2020. ГОДИНУ План уписа 209/2020. година Ред. бр. НАЗИВ СТРУКЕ Ред. бр. ЗАНИМАЊЕ Степен Број ученика Број одјељења Бања Лука ЈУ Гимназија Бања

Више

Microsoft Word - Primjer popunjenog Upitnika za opstine _gradove_.doc

Microsoft Word - Primjer popunjenog Upitnika za opstine _gradove_.doc УПИТНИК ЗА БАЗУ ПОДАТАКА ИНВЕСТИЦИОНИХ ЛОКАЦИЈА У РС Назив општине Датум НН 1. Постојање предузетничко-пословних центара а) слободне царинске зоне б) индустријске и пословне зоне Слободна (царинска) зона

Више

PROGRAM KAPITALNIH INVESTICIJA OPĆINE SREBRENIK Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Fina

PROGRAM KAPITALNIH INVESTICIJA OPĆINE SREBRENIK Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Fina Veza sa strateškim ciljem/ ciljevima Projekat / mjera Indikatori Ukupni orijent. izdaci Finansiranje iz općinskog budžeta 2015-2017 2015 2016 2017 ukupno (I+II+III) Kredit Finansiranje iz ostalih izvora

Више

Microsoft Word - Javni oglas doc

Microsoft Word - Javni oglas doc Na osnovu Odluke Vlade Tuzlanskog kantona o utvrđivanju programa, uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2011. godinu sa pozicije 23040001 «Podrška povratku

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И НАЧИНУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ Бања Лука, јун 2019. године На основу члана 36. став 4. Закона

Више