Microsoft Word - scr_ def.docx

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - scr_ def.docx"

Транскрипт

1 Dragi roditelji Osnove budućnosti vašeg deteta nalaze se u školi. Zbog toga školu za svog sina ili kćerke ne birate olako. Budućnost vaše dece važna je i za nas. Stoga u Antverpenu radimo preko sistema prijave preko interneta i to za sve subvencionisane dečje vrtiće i osnovne škole bez obzira kojoj mreži običnog školovanja pripadaju. Na taj način želimo da svima pružimo iste mogućnosti da svoje dete upišu u školu po svom izboru i da izbegnemo duge kolone čekanja pred školskom zgradom. U ovoj brošuri je korak po korak objašnjeno šta treba učiniti kako biste svoje dete upisali u dečji vrtić ili osnovnu školu u Antverpenu za školsku godinu Imate li pitanja u vezi sistema za prijavljivanje? U tom slučaju imate na raspolaganju saradnike iz službe za informisanje (helpdesk) s uvek spremnim odgovorom. Njihovi podaci nalaze se na poleđini ove brošure. Želimo vam puno uspeha u pronalaženju škole u kojoj će se vaše dete osećati kao kod kuće. Luc Tesseur predsedavajući lokalne platforme za dogovore (Lokaal OverlegPlatform) za osnovno obrazovanje u Antverpenu Kolofon Centralni registar za prijavljivanje inicijativa je lokalne platforme za dogovore (LOP) u kojoj su zastupljene sve subvencionisane osnovne škole iz Antverpena a osmišljena je uz pomoć grada Antverpena. Odgovorni izdavač: Luc Tesseur, predsedavajući platforme LOP za osnovno obrazovanje za Antverpen Zakonski polog: D/2017/0306/106 novembar 2017.

2 Sadržaj Prvo prijava, zatim upis Predgovor Odabrati školu? Obići školu! Informativno okupljanje Prijavite se Prvo prijaviti, zatim upisati Koju decu treba prijaviti? Kada prijavljujete svoje dete? Prijava s prvenstvom Prijava bez prvenstva Kako se raspodeljuju slobodna mesta? Mesta za prijave. Vremenska crta Obilazak škola prijava s prvenstvom prijava bez prvenstva upis u školu. Odabrati školu znači obići školu! Izbor škole za vaše dete važan je korak. Razne škole u Antverpenu organizuju posete školi od četvrtka 25. januara do nedelje 25. februara godine. Na taj način možete napraviti izbor među brojnim školama. Svaka škola ima svoje specifičnosti i svoj pristup. Tokom obilaska škole, dočekaće vas direktor i nastavno osoblje koji će vam ispričati nešto više o svojoj školi. Bićete u mogućnosti da obićete i učionice i postavite svoja pitanja. Saznaćete i kako vi, kao roditelj, možete učestvovati u školovanju svog deteta. Na spisku škola u prilogu ove brošure i na internet stranicama: (kliknite na osnovno obrazovanje) navedeno je kada i koju školu možete obići. Pažnja! Tokom obilaska škola ne možete upisati svoje dete u tu školu. Morate ga uvek prvo prijaviti preko internet stranica: Informativno okupljanje Prijavi se Svi koji žele da se upoznaju s funkcionisanjem sistema 'Prijavi se' ili s raspodelom slobodnih mesta, mogu doći na informativni sastanak. Na tom sastanku saznaćete o čemu morate voditi računa prilikom izbora škole.

3 Na spisku škola koji je priložen uz ovu brošuru navedeni su datumi i adrese informativnog sastanka za Prijavi se. Upis nije potreban. Na stranici pronaći ćete i mali film s objašnjenjem o raspodeli slobodnih mesta. Tu se nalazi i pregled najčešće postavljanih pitanja. Imate li pitanja na koja ne možete naći odgovor? Onda obavezno kontaktirajte helpdesk. Kontakt podaci se nalaze na stražnjoj stranici ove brošure. VR Prvo prijaviti, zatim upisati Svoje dete upisujete u dečji vrtić ili osnovnu školu u Antverpenu u dve faze: ➊ Prijava: dete prijavljujete za škole po svom izboru putem internet stranica ➋ Upis: dobićete pismo s podacima o školi u koju možete upisati svoje dete. Nakon toga zakazujete termin sa školom kako biste upisali svoje dete. Upis se smatra definitivnim nakon što potpišete za upis deteta na licu mesta u školi. To znači da se slažete s pravilnikom i pedagoškim pristupom te škole. Koju decu treba prijaviti? Svu decu rođenu godine Svu decu rođenu 2013, 2014, godine koja još nisu upisana u neku školu Deca koja tokom školske godine idu u drugi vrtić ili osnovnu školu Neka deca koja u istoj školi prelaze iz vrtića u prvi razred osnovne škole ipak moraju ponovo da se upišu. Raspitajte se u školi. Pažnja! Da li vam je dete rođeno između 4. decembra i 31. decembra godine? Ipak ga prijavite u ovoj fazi. Čak iako će u školu poći tek u septembru Da li je vaše dete dobilo savet i izveštaj da sledeće godine krene u školu za decu sa posebnim potrebama i upisaćete ga u specijalnu školu? U tom slučaju ne morate prijavljivati dete i možete ga direktno upisati u školu za specijalno obrazovanje. Centar CLB će vam pružiti neophodne informacije. Da li je vaše dete dobilo savet i izveštaj da sledeće godine krene u školu za decu sa posebnim potrebama, a vi ga želite upisati u školu za obično obrazovanje? U tom slučaju morate prijaviti svoje dete. Ukoliko se za to odlučite, kontaktirajte helpdesk na broj Oni će vam dalje pomoći. Uostalom, jako je važno da sve uradite na korektan način. Možete doći i na informativni sastanak. Detaljnije informacije nalaze se na stražnjoj strani školske brošure. U septembru godine stupio je na snagu Dekret M. M označava mere za decu s posebnim obrazovnim potrebama. U Dekretu M navodi se da deca s posebnim obrazovnim potrebama imaju pravo da se upišu u školu sa običnim obrazovanjem, pod uslovom da škola može da obavi sve neophodne razumne promene. Kada prijavljujete svoje dete?

4 Prijava s prvenstvom? Prijaviti dete za vrtić ili osnovnu školu u koju je upisan brat ili sestra ili za školu u kojoj radi jedan od roditelja. Prijava bez prvenstva? Prijaviti dete za vrtić ili osnovnu školu u koju nisu upisani brat ili sestra ili za školu u kojoj ne radi nijedan roditelj. Prijavite svoje dete između utorka 9. januara u 9.30 časova i utorka 23. januara do 17 časova. Od strane 5 nadalje nalaze se informacije za postepeno prijavljivanje deteta. Prijavite svoje dete između utorka 8. februara od 9.30 časova i utorka 6. marta do 17 časova. Od strane 5 nadalje nalaze se informacije za postepeno prijavljivanje deteta.

5 Prijavljivanje tokom perioda prvenstva Prijaviti dete za školu u koju je upisan brat ili sestra ili ga prijaviti za školu u kojoj radi jedan od roditelja. 1. Faza: Prijavite svoje dete Kada? Od utorka 9. januara od 9.30 časova do utorka 23. januara godine 17 časova. Za dečji vrtić ili osnovnu školu možete prijaviti samo decu čiji su brat ili sestra već upisani ili gde radi jedan od roditelja. Pažnja! Brat i sestra nisu samo deca istih roditelja. Više informacija o pravilima u slučaju prvenstva možete naći na stranicama u rubrici za često postavljana pitanja. Korisno je znati! Momenat prijave vašeg deteta ne igra ulogu pri rangiranju dece za upis. Dakle nema nikakvog vremenskog pritiska. Ukoliko želite da iskoristite prvenstvo, dete morate prijaviti najkasnije u utorak 23. januara u 17 časova da biste uživali pravo prvenstva. Šta vam je potrebno? Jedinstveni matični broj vašeg deteta. Taj broj se nalazi: na ISI+ karti na poleđini dečje lične karte (tzv. Kids-ID) na nalepnici vašeg zdravstvenog osiguranja (tzv. mutualiteit). Ukoliko vaše dete nema jedinstveni matični broj, idite do mesta za prijave (vidi informacije na str. 9) ili kontaktirajte službu za informisanje - helpdesk - (vidi informacije na poleđini ove brošure) Računar s internetom. Ukoliko nemate računar ili niste povezani s internetom, možete otići do mesta za prijave (aanmeldpunt) ili mesta s pristupom internetu. Više informacija naći ćete na str. 9. Kako? Idite na internet stranicu Pogledajte film da biste saznali kako funkcioniše sistem prijava. Prilikom prijave svog deteta, odaberite lozinku i korisničko ime. Dobro sačuvajte lozinku i korisničko ime. Kasnije će vam biti potrebni ukoliko želite da proverite ili promenite svoje podatke. To možete da uradite do utorka 23. januara godine u 17 sati. Ukoliko se vaše nakon periode prvenstva želi prijaviti za druge škole, morate se ponovo ulogovati koristeći postojeću lozinku i korisničko ime. Pratite uputstva s ekrana. Potrebna vam je pomoć?

6 Saradnici na raznim mestima prijave rado će vam pomoći. Spisak tih mesta nalazi se na str. 9 ove brošure. Ili se javite službi za informisanje na besplatan broj Faza: Dobićete pismo ili elektroničku poštu ( ). U petak 2. februara godine dobićete ili poruku u svom virtualnom sandučetu na adresi: Dobićete i pismo u kojem će biti navedeno da li možete da upišete svoje dete. Šta ako i nakon 2. februara ne dobijete ni ni poruku? U tom slučaju se javite službi za informisanje na besplatan broj Može se dogoditi da škola ipak nema dovoljno mesta. Nakon toga ćete ponovo prijaviti svoje dete za drugu školu počev od 8. februara godine. Vaše dete ostaje na listi čekanja. Više informacija o tome naći ćete na str Faza: Upišite svoje dete Sama prijava vašeg deteta ne znači da je ono i upisano. Svoje dete morate zapravo i upisati u školu koja je navedena u pismu ili u. Kada? Počev od utorka 27. februara godine do srede 14. marta godine i od utorka 17. aprila godine do utorka 8. maja godine. Kako? Zakažite termin u školi koju su vam predložili u pismu ili u. Za upis vašeg deteta treba otići u školu. Potpišite učenički karton za svoje dete. To znači da se slažete s pravilnikom i pedagoškim pristupom te škole. Zatražite dokaz o upisu. Nema škole po vašem izboru? Može se dogoditi da u nekoj školi nema dovoljno mesta. U tom slučaju prijavite svoje dete ponovo za druge škole ali sada bez prvenstva i to od utorka 8. februara Vaše dete će biti na listi čekanja. Dodatne informacije su dostupne počev od str. 5.

7 Prijavljivanje se vrši van perioda prvenstva Prijaviti dete za školu u koju nije upisan brat ili sestra ili ga prijaviti za školu u kojoj ne radi ni jedan od roditelja. 1. Faza: Odaberite najmanje 5 škola Kada? Pre nego što prijavite dete. Kako? Slobodno obiđite nekoliko škola koje vas zanimaju. Dani obilazaka počinju u četvrtak 25. januara i završavaju se u nedelju 25. februara godine i pružaju vam sjajnu mogućnost da upoznate razne škole. Na taj način možete unapred da steknete prvi utisak o školama u vašem kraju. Uz ovu brošuru je priložen spisak s kompletnim pregledom svih dečjih vrtića i osnovnih škola u Antverpenu. Taj spisak se nalazi i na internet stranicama gde s lakoćom možete uporediti sve mogućnosti. Sastavite spisak škola u koje biste želeli da upišete svoje dete. Počev od srede 7. februara na internet stranicama naći ćete pregled slobodnih mesta u školama. Važno je da dobro pogledate taj pregled da biste mogli da odaberete škole gde ima slobodnih mesta. Najbolje bi bilo da odaberete više od pet škola. Na taj način imate više šansi da nađete slobodno mesto. Možete navesti koliko god škola želite. Ukoliko želite saznati nešto više o raspoređivanju slobodnih mesta, dođite na informativni sastanak. (vidi str. X). Poređajte škole redom počev od škole koja vam se najviše dopada ka onoj koja vam najmanje odgovara. Stavite školu koja vam se najviše dopada na prvo mesto čak iako u njoj nema slobodnih mesta. Za prve tri škole sa spiska automatski imate veće šanse za dobijanje slobodnog mesta prilikom dodele mesta. Činjenica da ste naveli i druge škole neće smanjiti šansu za upis u škole koje vam se najviše dopadaju. Za detaljnije informacije o raspodeli slobodnih mesta naći ćete na str. XX pod tačkom 1, ili preko filma na ODABERITE ŠKOLU Škola 1 Škola 2 Škola 3 Škola 4 Škola 5 Škola 6 Škola 7 Škola Faza: Prijavite svoje dete

8 Kada? Od četvrtka 8. februara u 9.30 sati do utorka 6. marta godine u 17 sati. Korisno je znati! Momenat prijave vašeg deteta ne igra ulogu pri rangiranju dece za upis. Dakle nema nikakvog vremenskog pritiska. Dete morate prijaviti najkasnije do utorka 6. marta godine pre 17 sati. Šta vam je potrebno? Vaš spisak škola i odgovarajuće poštanske brojeve opština u koje biste želeli da upišete vaše dete. Jedinstveni matični broj vašeg deteta. Taj broj se nalazi na ISI+ karti, na poleđini dečje lične karte (tzv. Kids-ID) na nalepnici vašeg zdravstvenog osiguranja (tzv. mutualiteit). Ukoliko vaše dete nema jedinstveni matični broj, odite do mesta za prijave (vidi informacije na str. 29) ili kontaktirajte službu za informisanje - helpdesk - (vidi informacije na poleđini ove brošure). Računar s internetom. Ukoliko nemate računar ili internet, možete otići na jedno od mesta za prijave ili do mesta s pristupom internetu (tzv. webpunt). Više informacija naći ćete na str. 29 Kako? Idite na internet stranicu Pogledajte film da biste saznali kako funkcioniše sistem prijava. Odaberite lozinku i korisničko ime. Dobro sačuvajte lozinku i korisničko ime. Kasnije će vam biti potrebni ukoliko želite da proverite ili promenite svoje podatke. To možete da uradite do utorka 6. marta godine u 17 sati. Pratite uputstva s ekrana. Potrebna vam je pomoć? Saradnici na raznim mestima prijave rado će vam pomoći. Spisak tih mesta nalazi se na str. 29 ove brošure. Ili se javite službi za informacije na besplatan broj Faza: Dobićete pismo ili elektroničku poštu ( ). U četvrtak 29. marta godine dobićete ili poruku u svom virtualnom sandučetu na adresi: U poruci koje ćete dobiti, biće navedeno da li možete da upišete svoje dete. 4. Faza: Upišite svoje dete Sama prijava vašeg deteta ne znači da je ono i upisano. Svoje dete morate zapravo i upisati u školu koja je navedena u pismu ili u. Kada? Od utorka 17. aprila do utorka 8. maja godine

9 Kako? Zakažite termin u školi koju su vam predložili u pismu ili u. Za upis vašeg deteta treba otići u školu. Potpišite učenički karton za svoje dete. To znači da se slažete s pravilnikom i pedagoškim pristupom te škole. Zatražite dokaz o upisu. Nema škole po vašem izboru? Ako nema škole u koju možete upisati svoje dete, saradnici službe za informisanje helpdesk mogu vam posle srede 23. maja godine posle 9:30 sati reći u kojim školama još ima slobodnih mesta. Pregled slobodnih mesta će nakon tog datuma biti dostupan i na internet stranicama. Upis u škole počinje u petak 25. maja godine u 9 sati. U slučaju da za vaše dete nema slobodnog mesta onda se ono nalazi na listi čekanja za sve škole za koje ste ga prijavili. Može se dogoditi da se u jednoj od tih škola oslobodi neko mesto. U tom slučaju će vas sama škola kontaktirati. Kako se raspodeljuju slobodna mesta? Niže se nalaze informacije o raspodeli slobodnih mesta. Na stranici nalazi se manji film s objašnjenjem o raspodeli mesta. Tokom informativnog sastanka takođe možete saznati više informacija o tome. Na spisku škola u ovoj brošuri nalaze se sve praktične informacije. 1. Kako se raspodeljuju slobodna mesta? Nakon perioda za prijave, svi vrtići i osnovne škole u Antverpenu određuju redosled upisa za svu prijavljenu decu. Postoje tri grupe dece: Deca čiji brat ili sestra su već upisani u tu istu školu. Za tu decu važi apsolutno pravo prvenstva ukoliko ima dovoljno slobodnih mesta u toj školi. To pravo prvenstva važi samo u slučaju da braća i sestre pohađaju jednu od osnovnih škola ili vrtića u regionu Antwerpen (dakle ne u srednju školu). Više informacija možete pronaći na stranici pod veelgestelde vragen (često postavljana pitanja). Deca čiji roditelji rade u jednom od vrtića ili osnovnih škola u Antverpenu. Za ovu grupu dece važi apsolutno pravo prvenstva ukoliko ima dovoljno slobodnih mesta u školi u kojoj im radi jedan od roditelja. Više informacija možete pronaći na stranici pod veelgestelde vragen (često postavljana pitanja). Sva ostala deca.

10 Na osnovu 2 pitanja za svako dete se određuje da li je u pitanju dete koje odgovara određenim indikatorima ili ne. Ukoliko želite da saznate da li vaše dete odgovara određenim indikatorima ili ne, pogledajte detaljnije informacije kod pitanja br. 2. Sva prijavljena dece biće rangirana na osnovu dva kriterijuma: udaljenost do škole i izbor škole. Škole određuju postotak koji dodeljuju svakom od pojedinačnih kriterijuma (najmanje 50% odlazi na udaljenost). Na adresi pod rubrikom info over scholen (informacije o školama) pronaći ćete pregled postotaka po kriterijumu. Izbor škole (najviše 50%) Za prve tri škole koje ste pri prijavi odabrali, slobodna mesta se dodeljuju na osnovu izbora i odstojanja. Do toga će doći ako se oslobode mesta i ako se škola odluči za kriterijum 'po izboru'. Udaljenost (najmanje 50%) Od slobodnih mesta ¼ se dodeljuje na osnovu najkraće udaljenosti do službenog mesta prebivališta deteta ili radnog mesta roditelja. Preostala ¾ mesta raspoređuju se na osnovu udaljenosti škole do službene adrese deteta. Odstojanje se meri u ravnoj liniji. Za određivanje odstojanja oslanjamo se na centralnu bazu podataka s adresama. 2. Na koji način se dodeljuju mesta "sa indikatorima" i mesta "bez indikatora"? Sve učenike delimo u dve kategorije: učenici s indikatorima i učenici bez indikatora. Obe grupe mogu računati na određeni broj rezervisanih mesta pri upisu. Odnos mesta za grupe s indikatorima i za grupe bez indikatora u nekoj školi obračunava se na osnovu ukupnog broja učenika te škole s indikatorima i učenika bez indikatora i broja učenika s indikatorima i učenika bez indikatora koji stanuju na području škole. Da biste znali da li je vaše dete učenik s indikatorima ili učenik bez indikatora, Odgovorite na sledeća 2 pitanja: 1. Da li je vaša porodica tokom školske godine ili dobila školski dodatak (schooltoelage)? 2. Ima li majka deteta diplomu srednje škole ili svedočanstvo za završenu drugu godinu trećeg ciklusa srednje škole? Ukoliko porodica prima školski dodatak ili ukoliko majka deteta nema završenu srednju školu, vaše dete je učenik s indikatorom. Na ova pitanja ćete odgovoriti prilikom prijave na internet stranicama: Tu ćete takođe dati izjavu da su podaci koje ste ispunili na internet stranicama tačni. Ukoliko ne budete iskreni prilikom popunjavanja upitnika, izgubićete pravo upisa. Možda ćete morati doneti dodatna dokumenta za upis u školu, ili službenu izjavu potpisanu pod zakletvom. Zato odgovarajte iskreno kada prijavljujete svoje dete. 3. Šta treba da znam o listi čekanja za neku školu? Ukoliko jedna ili više škola koje ste stavili na vrh nema slobodnih mesta, vaše dete biće automatski stavljeno na listu čekanja za te iste škole. Deca prijavljena tokom perioda prvenstva za školu u kojoj ne bude mesta, naći će se na vrhu liste čekanja za tu školu. Ta lista čekanja važi za svu decu i to do 5. oktobra godine. Samo za decu rođenu godine, lista čekanja važi do 30. juna godine.

11 Lista čekanja zasniva se samo na kriterijumu odstojanje do škole. Kriterijum prvi izbor škole ovde ne igra nikakvu ulogu. Ukoliko se ipak oslobodi neko mesto u jednoj od tih škola na čijoj se listi čekanja vaše dete već nalazi, ta škola će vas direktno kontaktirati. Ukoliko želite, svoje dete još uvek možete upisati u za vas najbolju školu. To možete učiniti čak i ako vam je dete u međuvremenu upisano u neku drugu školu. Dodatna pitanja i odgovore možete pročitati na internet stranici Ukoliko želite pitati nešto drugo, postavite svoja pitanja helpdesku. Naše kolege će vam sa zadovoljstvom pomoći u tome. Kontakt-podaci nalaze na poleđini ove brošure. Mesta za prijave Ukoliko vam je potrebna pomoć pri prijavljivanju vašeg deteta, tokom perioda prijavljivanja možete otići do jednog od mesta za prijavljivanje. Na tim mestima su uvek prisutni naši saradnici koji će vam korak po korak pomoći pri prijavljivanju. Tako ste sigurni da ste svoje dete pravilno prijavili. Možete se obratiti u jedan od sledećih centara za prijave: Atlas, Integratie en Inburgering Antwerpen, Tel Ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 9 sati do 16 sati i utorkom od 9 do 19 sati petkom od 9 do 12 sati Huis van het Kind Borgerhout Turnhoutsebaan 133, 2140 Borgerhout, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara godine od 9.30 do 16 sati i svakog četvrtka prepodne od 9.30 do 12 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara godine od 9.30 do 16 sati svakog četvrtka prepodne od 9.30 do 12 sati. Huis van het Kind Deurne-Noord Merksemsesteenweg 26, 2100 Deurne, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara godine od 9.30 i 10, 11, 17, 18. i 23. januara od 13 do 16 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati i 14, 15, 21, 22, 28. februara, 1. i 6. marta od 13 do 16 sati. Huis van het kind Antwerpen-Kiel Atletenstraat 80, 2020 Antwerpen, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara godine od 9 do sati. Utorkom prepodne od 9 do sati i petkom prepodne od 9 do sati.

12 Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara od 9 do sati i od 13 do sati. Utorkom prepodne od 9 do sati i petkom prepodne od 9 do sati. Huis van het kind Antwerpen-Noord De Wijk Willy Vandersteenplein 1, 2060 Antwerpen, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara godine od 9 do 16 sati i ponedeljkom i petkom od 13 do 16 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara od 9 do 16 sati i ponedeljkom i petkom od 13 do 16 sati. Antwerpen-Noord Pothoek Pothoekstraat 112, 2060 Antwerpen, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara godine od 9 do 16 sati i utorkom od 9 do 16 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara od 9 do 16 sati i utorkom od 9 do 16 sati. Huis van het kind Hoboken Oudestraat 5, 2660 Hoboken, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati i ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 13 do 16 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Otvoreno ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 13 do 16 sati. Huis van het kind Wilrijk Sint-Camillusstraat 95, 2610 Wilrijk, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara od 9.00 do 16 sati i četvrtkom i petkom od 13 do 16 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara od 9.00 do 16 sati i četvrtkom i petkom od 13 do 16 sati. Huis van het kind Luchtbal Columbiastraat 231, 2030 Luchtbal, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara od 9.00 do 16 sati i sredom i petkom od 9 do 12 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara od 9.00 do 16 sati i sredom i petkom od 9 do 12 sati. Huis van het Kind Linkeroever Hanegraefstraat 5, 2050 Antwerpen, tel

13 U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Otvoreno 10, 12, 16, 17, 19. i 23. januara od 9 do 12 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara o od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Otvoreno 9, 13, 14, 15, 20, 21, 23, 27, 28. februara i 2. i 6. marta od 9 do 12 sati Huis van het Kind Antwerpen-Zuid Brusselstraat 45 (Campus KdG), Ulaz kroz Montegnystraat nr 81, 2018 Antwerpen Tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati i ponedeljkom od 9.30 do 12 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara o od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Otvoreno četvrtkom od do 16 sati i ponedeljkom od 9.30 do 12 sati. Huis van het Kind Merksem Jaak De Boeckstraat 71, 2180 Merksem, tel U vreme perioda prvenstva: otvoreno 9. januara od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Otvoreno 11, 12, 18, 19, 25. i 26. januara od 9 do 12 sati. Nakon perioda prvenstva: otvoreno 8. februara o od 9.30 do 12 sati i od 13 do 16 sati. Otvoreno 9, 15, 16, 22. i 23. februara od 9 do 12 sati i 1. i 2. marta od 9 do 12 sati. Mesta s pristupom internetu Na mestu s pristupom internetu, tzv. webpunt, možete besplatno koristiti kompjuter s internetom. Takav webpunt možete naći u većini javnih prostora poput mesta za okupljanje, biblioteka i u Atlasu. Na većini mesta webpunt prisutni su i saradnici koji će vam pomoći da se služite kompjuterom. Oni vam ne mogu pomoći sa samom prijavom deteta. Tražite li najbliže mesto s pristupom internetu i njegovo radno vreme? Nazovite helpdesk na besplatni broj Prvo prijaviti zatim upisati Prijavite se: Deca koja se žele upisati u vrtić ili osnovnu školu u Antverpenu u koju ide njihov brat ili sestra ili u školu u kojoj im radi jedan od roditelja: prijava od utorka 9. januara u 9.30 sati do utorka 23. januara godine u 17 sati.

14 Sva ostala deca koja u školi u koju se žele upisati nemaju brata ili sestru ili jednog od zaposlenih roditelja: od utorka 8. februara u 9.30 sati do utorka 6. marta godine u 17 sati. Upis Najkasnije u utorak 8. maja godine (ne između 15. marta i 16. aprila) Imate li još pitanja? Potrebna vam je pomoć? Helpdesk će vam sa zadovoljstvom pomoći! I druge organizacije i mogu vam pomoći kod prijavljivanja. Spisak takvih organizacija nalazi se na 29. stranici ove brošure. Kada je helpdesk dostupan? Od ponedeljka do petka od 9 do 16 sati (zatvoreno tokom božićnog raspusta) Od juna do novembra od 9 do sati Telefon: helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be Website:

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у посебном дијалог-прозору до кога се долази линком есервис

Више

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ

Универзитет у Београду Економски факултет Катедра за економску политику и развој Јавне финансије 2018/19 УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТ УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НА Е-КУРС ИЗ ПРЕДМЕТА ЈАВНЕ ФИНАНСИЈЕ Да бисте били у могућности да активно учествујете на настави из предмета Јавне финансије и радите обавезне тестове као део предиспитне обавезе,

Више

На основу члана 9

На основу члана 9 На основу члана 11. став 6. Закона о изменама и допунама Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10, 55/13, 27/18 и 10/19), члана 20. став 1. Правилника о ученичким и студентским

Више

SIJEČANJ 2017 Decembar NEDJELJA 17 UTORAK Februar Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Pet

SIJEČANJ 2017 Decembar NEDJELJA 17 UTORAK Februar Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Pet SIJEČANJ Decembar 2016 1 NEDJELJA 17 UTORAK Februar 1 Četvrtak 2 Petak 3 Subota 4 Nedjelja 5 Ponedjeljak 6 Utorak 7 Srijeda 8 Četvrtak 9 Petak 10 Subota 11 Nedjelja 12 Ponedjeljak 13 Utorak 14 Srijeda

Више

На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичк

На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичк На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичким и студентским кредитима и стипендијама ( Службени

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation UPISI U SREDNJE ŠKOLE OŠ Đuro Pilar Slavonski Brod Školska godina 2016./2017. Renata Štajner, prof. Kako? Putem mrežne stranice www.upisi.hr kontinuirano pratiti novoobjavljene informacije! Uz pomoć korisničkih

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

Microsoft Word - AFS_prijavni_formular_send_2015_japan_i_indija.docx

Microsoft Word - AFS_prijavni_formular_send_2015_japan_i_indija.docx Str.1 od 5 PRVI DIO Ime Prezime Datum, mjesto i država rođenja Državljanstvo (navesti i drugo u slučaju dvojnog državljanstva) Molimo da ovdje OBAVEZNO priložiš profilnu forografiju. Ulica i broj Mjesto/općina

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2018. године На основу члана 45.

Више

На основу члана 30

На основу члана 30 РЕПУБЛИКА СРПСКА ОПШТИНА ЧЕЛИНАЦ ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ, ПРИВРЕДУ И ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ ОДЛУКА О СТИПЕНДИРАЊУ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА У ОПШТИНИ ЧЕЛИНАЦ ПРЕДЛАГАЧ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПРИПРЕМA: Одјељење за финансије,

Више

REPUBLIKA SRPSKA

REPUBLIKA SRPSKA РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ К О Н К У Р С ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ Бања Лука, мај 2019. године На основу члана 64.

Више

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду Корисничко упутство апликације езапослени 2011 Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду 1. Пријава на систем и сигурност података... 1 2. Корисник... 5 2.1. Обавештења... 5 2.2.

Више

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac

Stiforp uputstvo za isplatu - Kako Zaraditi Novac Kako Zaraditi Novac Kako podesiti isplatu zarađenog novca!! Ulogujte se u svoj account: http://stiforp.com/ i pratite korake ispod: Nakon Koraka 4 dobijate poruku od ipayout na vaš e-mail sa podacima za

Више

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Copyright 205 АМРЕС Историја верзија документа Верзија Датум Иницијали аутора Опис промене.0 Јул 205 НИ Прва верзија овог документа Садржај Садржај УВОД...

Више

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända

Förskolan och förskolaklassen - för nyanlända Шведско школство за новодошле Serbiska За ваше дете од 1 до 6 година Обданиште и забавиште Овако изгледа шведско школство Средња школа Младе особе од 16 до 20 година, добровољно Основна школа Младе особе

Више

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Агенције www.acas.rs у одељку - план интегритета -> нацрт

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na šk

FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na šk FAMILY SAFETY - PORODIČNA BEZBJEDNOST Program Family safety veoma je koristan za ograničavanje sadržaja i aplikacija koje učenici mogu koristiti na školskim računarima. Potpuno je besplatan, tako da ga

Више

ДАНИ ПРАКСЕ BANJA LUKA COLLEGE -A - АНКЕТА - - резултати за годину - Висока школа Banja Luka College организује Дане праксе догађај који омогућа

ДАНИ ПРАКСЕ BANJA LUKA COLLEGE -A - АНКЕТА - - резултати за годину - Висока школа Banja Luka College организује Дане праксе догађај који омогућа ДАНИ ПРАКСЕ BANJA LUKA COLLEGE -A - АНКЕТА - - резултати за годину - Висока школа Banja Luka College организује Дане праксе догађај који омогућава студентима да се упознају са радом успјешних компанија

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj se

Више

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ VIII РАЗРЕДА Пријављивање кандидата за прјемни испит (детаљније обавештење у средњим школама које спроводе пријемни испит) 12 15. маја Од 09 14 часова. Полагање пријемног испита за

Више

ЈУ СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР НИКОЛА ТЕСЛА БАЊА ЛУКА Бања Лука, Булевар војводе Петра Бојовића 1А Контакт телефони: ЈИБ: Павиљон I и II: централа

ЈУ СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР НИКОЛА ТЕСЛА БАЊА ЛУКА Бања Лука, Булевар војводе Петра Бојовића 1А Контакт телефони: ЈИБ: Павиљон I и II: централа ЈУ СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР НИКОЛА ТЕСЛА БАЊА ЛУКА Бања Лука, Булевар војводе Петра Бојовића 1А Контакт телефони: ЈИБ: 4401568870009 Павиљон I и II: централа 051/235-051 Ж-Р: Нова Банка БЛ 555-100-000-74084-40

Више

Biz web hosting

Biz web hosting BIZ WEB HOSTING KORISNIČKO UPUTSTVO WWW.OBLACI.RS SADRŽAJ PRISTUP KORISNIČKOM PORTALU... 2 KUPOVINA BIZ WEB HOSTING SERVISA... 4 PRISTUP PLESK WEB KONTROLNOM PANELU... 14 PORTALI I DOMENI... 14 FAJL MENADŽER...

Више

ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/ , Факс: 032/ Интернет адреса: htt

ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/ , Факс: 032/ Интернет адреса: htt ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Чачак, Светог Саве 65 Телефони: 032/302-759, 302-718 Факс: 032/342-101 Интернет адреса: http://www.ftn.kg.ac.rs К О Н К У Р С ЗА УПИС СТУДЕНАТА

Више

Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima

Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima Često postavljana pitanja Smart keš kredit 1. Kako mogu da apliciram za Smart keš kredit? Apliciranje za Smart keš je omogućeno postojećim klijentima putem Sberbank Online, kanala digitalnog bankarstva,

Више

Microsoft Word _stipendije.docx

Microsoft Word _stipendije.docx STIPENDIJE ZA STUDIJE U FRANCUSKOJ KOJE DODELJUJE AMBASADA FRANCUSKE ZA 2011/2012. U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Ambasada Francuske

Више

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG.

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... m-intesa Vam omogućava jednostavno, brzo i sigurno obavljanje finansijskih transakcija

Више

8 2 upiti_izvjesca.indd

8 2 upiti_izvjesca.indd 1 2. Baze podataka Upiti i izvješća baze podataka Na početku cjeline o bazama podataka napravili ste plošnu bazu podataka o natjecanjima učenika. Sada ćete izraditi relacijsku bazu u Accessu o učenicima

Више

Slajd 1

Slajd 1 Upisi u srednju školu Jasna Soldo, stručni suradnik pedagog OŠ Špansko Oranice, 27.svibnja 2019. Postupak kod prve prijave u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole od 27. svibnja

Више

На основу члана 6. став 3. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, број 18/10, 55/13 27/18 др закон и 10/19), члана 8. став

На основу члана 6. став 3. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, број 18/10, 55/13 27/18 др закон и 10/19), члана 8. став На основу члана 6. став 3. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, број 18/10, 55/13 27/18 др закон и 10/19), члана 8. став 1. Правилника о смештају и исхрани ученика и студената

Више

КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ ("Службе

КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ (Службе КОМЕНТАР ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ ("Службени лист АП Војводине", број 33/2016) Правилником о

Више

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American Express karticom... 11 Plaćanje Diners karticom...

Више

Анкета о уписаним студентима 1. Коју сте средњу школу завршили? А)гимназију Б) средњу техничку школу Ц) неку другу 2. Просечна оцена из математике у т

Анкета о уписаним студентима 1. Коју сте средњу школу завршили? А)гимназију Б) средњу техничку школу Ц) неку другу 2. Просечна оцена из математике у т Анкета о уписаним студентима 1. Коју сте средњу школу завршили? А)гимназију Б) средњу техничку школу Ц) неку другу 2. Просечна оцена из математике у току средње школе била је А) 2-3 Б)3-4 Ц)4-5 Д) 5 3.

Више

061102ED_BCS

061102ED_BCS Svjedok: Svjedok MM-0 (nastavak) (otvorena sjednica) Strana 0 Unakrsno ispituje g. Whiting (nastavak) 0 0 četvrtak, 0..00. [Otvorena sjednica] [Optuženik je ušao u sudnicu] [Svjedok je ušao u sudnicu]...

Више

SVIM MEDIJIMA

SVIM MEDIJIMA 15. ožujka 2013. IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT VODIČ KROZ REGISTAR I POPIS BIRAČA 1. Kako se ostvaruje biračko pravo?... 2 2. Što je registar birača?... 2 3. Što je popis birača?... 2 4. Tko ima biračko

Више

Microsoft Word - Konkurs MAS DAS_2019_20-FINAL-poslato na NN i UNS

Microsoft Word - Konkurs MAS DAS_2019_20-FINAL-poslato na NN i UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на мастер академске и докторске академске студије у школској 2019/2020. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон:

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

Microsoft Word - konkurs docx

Microsoft Word - konkurs docx Пољопривредна школа са домом ученика ПК "Београд" Панчевачки пут 39 Београд На основу члана 6. став 3. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, број 18/10 и 55/13), члана 8. став

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template e-račun upute za slanje e-računa iz softwera dataline 1 S A D R Ž A J 1. UVOD 1.1. DATA BIRO d.o.o., Buzet 1.2. E-račun 2. PODEŠAVANJE PARAMETARA ZA RAD 2.1. Matični podaci poduzeća 2.2. Matični podaci

Више

Chalkboard Template

Chalkboard Template DRŽAVNA MATURA ŠK.GOD. 2016./2017. Odabir predmeta i razina Obvezni predmeti: matematika hrvatski jezik engleski jezik» razine: osnovna(b) i viša(a) Izborni predmeti (max.6) prema zahtjevu fakulteta npr.

Више

Slajd 1

Slajd 1 UPISI U SREDNJE ŠKOLE Za školsku godinu 2019./2020. Osnovna škola Lučac PEDAGOGINJA: Ana Šabić UPISI U SREDNJE ŠKOLE Učenici se prijavljuju i upisuju putem mrežne Stranice Nacionalnog informacijskog sustava

Више

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 A2 3 Online ekspozitura Online ekspozitura je servis u okviru e-bankinga koji vam pruža mogućnost da bez odlaska u Banku podnesete zahtev

Више

На основу члана 56

На основу члана 56 На основу члана 57. став 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 28. Статута Гимназије Свети Сава Пожега, Школски одбор Гимназије Свети

Више

Правни факултет у Новом Саду

Правни факултет у Новом Саду УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ У НОВОМ САДУ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 1 Телефон: 021/6350-377 Факс: 021/450-427 Служба за наставу, телефон: 021/485-31-12 Интернет адреса: www.pf.uns.ac.rs

Више

PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima

PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima spremnim da budu pokretači procesa pomirenja i povjerenja

Више

NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014.

NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014. NACIONALNI REGISTAR IZVORA ZAGAĐIVANJA UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE INFORMACIONOG SISTEMA NACIONALNOG REGISTRA IZVORA ZAGAĐIVANJA Beograd, 2014. Sadržaj Uvod... 2 Prvo pokretanje aplikacije... 3 Važne informacije

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ЈУН 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 7. став 2. Одлуке о буџетском фонду за повећање ната

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ ЈУН 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 7. став 2. Одлуке о буџетском фонду за повећање ната СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 10 13.ЈУН 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 7. став 2. Одлуке о буџетском фонду за повећање наталитета општине Књажевац ( Сл. лист општине Књажевац,

Више

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx

Microsoft Word - Korisnički priručnik za liječnika.docx Korisnički priručnik za liječnika DijabetesTV Više uspješnih liječenja. Manje nepotrebnih pregleda. Manje gužvi. Datum: 26. Ožujka 2018. Korisnički priručnik za liječnika 1.0. Funkcionalnost DijabetesTV-a

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факу

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факу УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА ТРЕЋИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина,

Више

Na osnovu rešenja broj / od 22

Na osnovu rešenja broj / od 22 На основу члана 6. став 3. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, број 18/10, 55/13, 27/18 др. закон и 10/19), члана 8. став 1. Правилника о смештају и исхрани ученика и студената

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалн

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалн СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XII БРОЈ 08 03. ЈУН 2019 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК - да деца претходног реда рођења нису 1 смештена у установу социјалне заштите, На основу члана 11. став 4. а у вези члана

Више

На основу члана 6.Став 4.Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС,број 18/10 и 55/13,27/18 др, закон и 10/19), члана 8. Става

На основу члана 6.Став 4.Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС,број 18/10 и 55/13,27/18 др, закон и 10/19), члана 8. Става На основу члана 6.Став 4.Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС,број 18/10 и 55/13,27/18 др, закон и 10/19), члана 8. Става 1. Правилника о смештају и исхрани ученика и студената

Више

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду Корисничко упутство апликације езапослени 2012 Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду 1. Предговор... 1 2. Приступ апликацији и пријава на систем... 2 3. Корисник... 6 3.1.

Више

Тачка 1

Тачка 1 Буџет Суфинансирање Самофинансирање Страни држављани Ванредни Универзитет у Источном Сарајеву Електротехнички факултет Вука Караџића, 30, 71123 Источно Сарајево kontakt@etf.ues.rs.ba +387 57 342 788 www.etf.ues..rs.ba

Више

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019.

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019. DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE e-learning upute UPUTE ZA REGISTRACIJU ZA E-LEARNING TEČAJ Zagreb, 03. svibanj 2019. Sadržaj 1. UVOD... 1 2. POSTUPAK REGISTRACIJE... 2 2.1 POPUNJAVANJE

Више

Број: I-РП-1-58/14 Дана: Нови Сад Покрајински заштитник грађана - омбудсман у складу са чланом 42. став 2. Покрајинске скупштинске одлуке

Број: I-РП-1-58/14 Дана: Нови Сад Покрајински заштитник грађана - омбудсман у складу са чланом 42. став 2. Покрајинске скупштинске одлуке Број: I-РП-1-58/14 Дана: 21.02.2015. Нови Сад Покрајински заштитник грађана - омбудсман у складу са чланом 42. став 2. Покрајинске скупштинске одлуке о Покрајинском заштитнику грађана - омбудсману ( Службени

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS Sadržaj AUTOMATSKO PODEŠAVANJE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM MTS VODIČA... 3 PODEŠAVANJE PUTEM SMS PORUKE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM USSD MENIJA... 3 MANUELNO PODEŠAVANJE

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE

ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE ZA MEDICINSKE USTANOVE INTELIGENTAN WI-FI d'.;,.. SISTEM ZA ZADOVOLJNE PACIJENTE I POSETIOCE WI-FI ZA MEDICINSKE USTANOVE Brza i pouzdana WiFi mreža je danas očekivana u medicinskim ustanovama. Besplatan

Више

frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski

frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski frühfördern.at Jaki roditelji, jaka deca Podsticanje ranog razvoja & praćenje porodice srpski PRUŽITI SIGURNOST Roditelji osećaju kada se njihovo dete razvija drugačije i kada mu je potrebna pomoć. Kada

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

[youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje

[youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje [youtube]t2mptqulvr8[/youtube] [quote]pre svega potrebno je na kompjuteru imati instaliran winrar, koji cemo koristiti za deljenje arhiva i stavljanje rar sifre SerbianForum.org. Za pocetak izaberiti zeljenu

Више

eППК

eППК eппк Како до еппк? Корак 1 Корак 2 Корак 3 Креирајте налог Да бисте креирали налог потребно је да: На Порталу кликнете на линк Креирај налог Отвориће Вам се форма за Регистрацију корисника Попуните сва

Више

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ школска

Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ школска Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ школска 2018/2019. година ТЕСТ МАТЕМАТИКА УПУТСТВО ЗА РАД Тест

Више

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA

DODATNI ELEMENTI VREDNOVANJA OŠ NIKOLE TESLE - Roditeljski sastanak, 29.5.2017. Gdje pronaći informacije o upisima u SŠ? 1. PRAVILNIK O ELEMENTIMA I KRITERIJIMA ZA IZBOR KANDIDATA ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE - kriteriji za izbor

Више

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : ( ) , m a i l : c o n t a c p s i t. r s, w w w. p s i t. r s

R u z v e l t o v a 5 5, B e o g r a d, t e l : ( ) , m a i l : c o n t a c p s i t. r s, w w w. p s i t. r s UPUTSTVO ZA BRZO UMREŽAVANJE PROGRAMA MPP2 Da bi program MPP2 radio u mrežnom okruženju po sistemu klijent-server, potrebno je da se na računarima koji su mrežno povezani instalira: serverska verzija programa

Више

Gdin Nikola Kovač

Gdin Nikola Kovač Intranet za izdavatelje Korisnički priručnik Uvod Intranet za izdavatelje je usluga Zagrebačke burze namjenjena unosu financijskih izvještaja i vijesti od strane izdavatelja vrijednosnih papira uvrštenih

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

Упис на Саобраћајни факултет на основне академске студије школска 2019/2020. Прозивка и Упис на факултет биће организован у просторијама Саобраћајног

Упис на Саобраћајни факултет на основне академске студије школска 2019/2020. Прозивка и Упис на факултет биће организован у просторијама Саобраћајног Упис на Саобраћајни факултет на основне академске студије школска 2019/2020. Прозивка и Упис на факултет биће организован у просторијама Саобраћајног факултета, Војводе Степе 305. Моле се кандидати да

Више

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom

PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI (Sl. glasnik RS, br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom PRAVILNIK O EVIDENCIJI U SREDNJOJ ŠKOLI ("Sl. glasnik RS", br. 31/2006, 51/2006, 44/2013, 55/2014, 73/2016, 48/2018 i 82/2018) Član 1 Ovim pravilnikom propisuje se sadržaj, način vođenja i obrasci matične

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању ( Службени

Више

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc

5pravilnik-o-nagradjvanju-ucenika-2014.doc РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОШ Бранко Миљковић Број: 02-56/1 Датум: 06..2014.године Н И Ш На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл.гл. РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 60. и

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ

ФАКУЛТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ На основу члана 83. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 76/05, 100/07-аутентично тумачење, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14, 45/15-аутентично тумачење, 68/15,

Више

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima 2.- 4. JOPPD obrasca i za svaku kombinaciju šifri su propisana

Више

Konkurs MAS

Konkurs MAS Конкурс за упис студената на мастер академске студије у школској 2019/2020. години УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТА ДР ЗОРАНА ЂИНЂИЋА БР. 2 НОВИ САД Телефон: +381 21 450 690; факс +381 21

Више

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Ovo uputstvo se odnosi na sve Mac računare sa Mac OS X Snow Leopard operativnim sistemom. Podešavanja na različitim

Више

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11

У ПРВУ ГОДИНУ ШКОЛСКЕ 2010/11 КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ШКОЛСКЕ 2019/2020. ГОДИНЕ ДРУГИ УПИСНИ РОК Распоред пријављивања и полагања пријемног испита На основу члана 98. Закона о високом образовању

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима (Службени гласник РС, бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20 На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/2011), а сходно члану 34. став 1. тачка 5. и 18. Закона

Више

Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uradit

Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uradit Startovanje Androida u Windowsu Jednostavno ako zelite mozete instalirati operativni sistem Android u okviru samog Windowsa (to se takodje moze uraditi i iz Linuxa) i to u virtualnom okruzenju.dakle za

Више

ГОДИНА: X БРОЈ: октобар ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1585 Општинско веће општине Мајданпек, на седници одржаној дана 27. октобра године

ГОДИНА: X БРОЈ: октобар ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1585 Општинско веће општине Мајданпек, на седници одржаној дана 27. октобра године ГОДИНА: X БРОЈ: 29 30. октобар 2017. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1585 Општинско веће општине Мајданпек, на седници одржаној дана 27. октобра 2017. године, на основу члана 8. Одлуке о стипендирању ученика

Више

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И НАЧИНУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ Бања Лука, јун 2019. године На основу члана 36. став 4. Закона

Више

На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија

На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија На основу члана 13 Правилника о условима за доделу награда ученицима и студентима- младим талентима( Међуопштински службени лист бр 19/2019) Комисија за спровођење конкурсног поступка за доделу награда

Више

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IZBOR SREDNJE ŠKOLE/ZANIMANJA, OŠ Dragutina Tadijanovića, Zagreb, 2.lipnja 2016. Edita Bosnar, prof. pedagogije Orest Graljuk, prof informatike i talijanskog jezika i književnosti Zakonodavni okvir Zakon

Више

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno

Korisničko uputstvo za uslugu ClickPay u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga ClickPay omogućava prijem unaprijed popunjeno Korisničko uputstvo za uslugu u Internet bankarstvu KJKP Toplane Sarajevo 1. OPIS USLUGE Usluga omogućava prijem unaprijed popunjenog naloga za plaćanje mjesečnih računa za troškove KJKP Toplane-Sarajevo

Више

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програ

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програ КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програми Универзитет у Београду - Географски факултет, на

Више

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe)

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe) Korisničke upute Verzija 2.0 HRVATSKA REGULATORNA AGENCIJA ZA MREŽNE DJELATNOSTI Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10000 Zagreb / OIB: 87950783661 / Tel: (01) 7007 007, Fax: (01) 7007 070 / www.hakom.hr Sadržaj

Више

Кључни показатељи стања 2017 АЛУ ТРЕБИЊЕ Садржај 1. Институционална одрживост Људски ресурси Образовање Истраживање и умјетнос

Кључни показатељи стања 2017 АЛУ ТРЕБИЊЕ Садржај 1. Институционална одрживост Људски ресурси Образовање Истраживање и умјетнос АЛУ ТРЕБИЊЕ Садржај 1. Институционална одрживост... 2 2. Људски ресурси... 3 3. Образовање... 4 4. Истраживање и умјетност... 5 5. Библиотечки ресурси... 6 6. Инфраструктура... 7 1 Бр. 1 Кључни показатељи

Више

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2016_17_UNS

Microsoft Word - Konkurs_OAS_2016_17_UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на I годину основних академских студија у школској 2016/2017. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон: +381

Више

WINDOWS 8 Pre nego sto zapocnete instalaciju operativnog sistema potrebno je u vassem BIOS-u da podesite opciju bootanja sa CD/DVD rooma a zatim ubaci

WINDOWS 8 Pre nego sto zapocnete instalaciju operativnog sistema potrebno je u vassem BIOS-u da podesite opciju bootanja sa CD/DVD rooma a zatim ubaci WINDOWS 8 Pre nego sto zapocnete instalaciju operativnog sistema potrebno je u vassem BIOS-u da podesite opciju bootanja sa CD/DVD rooma a zatim ubacite u vas CD/DVD room instalacijski DVD disk-mediju

Више

Slide 1

Slide 1 Da zajednički ocenimo ostvarene rezultate i da nam pomognete u unapređenju programa 1 deo/ Odakle smo krenule i dokle smo stigle? 2 deo/ Kako ste ocenile naš rad? 3 deo/ Šta je novo? 4 deo/ Kako možemo

Више

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXVI ЗРЕЊАНИН 25. ОКТОБАР 2017. БРОЈ: 28 227 На основу члана 11а. став 19. Закона о ученичким и студентским стипендијама ( Службени гласник РС, број 18/10 и 55/13),

Више

Korisnicki nalog je skup informacija i postavki koje koristite za interakciju sa racunarom i prilagodite Windows da radi onako kako vi zelite. Sa kori

Korisnicki nalog je skup informacija i postavki koje koristite za interakciju sa racunarom i prilagodite Windows da radi onako kako vi zelite. Sa kori Korisnicki nalog je skup informacija i postavki koje koristite za interakciju sa racunarom i prilagodite Windows da radi onako kako vi zelite. Sa korisnickim nalozima, nekoliko ljudi moze lako da deli

Више

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис

Чича Глиша Аутор: Зора Гојковић и Валентина Рутовић ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо ис ПРИПРЕМА ЧАСА И УПУТСТВО ЗА КОРИШЋЕЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЧИЧА ГЛИША За ове часове ликовне културе смо искористили веома занимљив сајт на Интернету (www.drawastickman.com). Приликом посете сајту, од посетиоца

Више