Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine.doc

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine.doc"

Транскрипт

1 П Р А В И Л Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ САВЕЗА ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ

2 На основу члана 31. Статута Савеза за школски спорт Србије, Скупштина Савеза за школски спорт Србије на својој седници одржаној године донела је ПОСЛОВНИК О РАДУ СКУПШТИНЕ САВЕЗА ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Пословником уређују се поступци рада и одлучивања Скупштине Савеза за школски спорт Србије (у даљем тексту: Скупштина). Ако неко питање организације и рада Скупштине није уређено овим Пословником или Статутом, Скупштина уређује то питање посебним актом. Члан 2. Скупштина као највиши орган Савеза за школски спорт Србије (у даљем тексту: Савез), обавља своје послове и задатке у складу са одредбама Статута Савеза и овог Пословника. Скупштина ради на седницама. Члан 3. Мандат члановима Скупштине почиње да тече даном верификације на првој седници Скупштине новог сазива. Мандат свим члановима Скупштине укључујући и оне који су накнадно изабрани, истиче четири године од дана одржавања прве седнице Скупштине. II КОНСТИТУИСАЊЕ СКУПШТИНЕ Члан 4. Прву - изборну седницу Скупштине сазива и припрема Управни одбор Савеза досадашњег мандата. Седницу Скупштине отвара председник Савеза досадашњег мандата и њеним радом руководи до избора новог председника Савеза (у даљем тексту: председавајући). У случају спречености председника, Скупштину отвара и њеним радом руководи један од потпредседника Савеза. Уколико седници не присуствују ни досадашњи председник ни потпредседници Савеза, Скупштину отвара најстарији члан. Председавајући има овлашћења која су овим Пословником дата председнику Савеза у руковођењу редовним седницама Скупштине. Седница Скупштине је јавна. Члан 5. Члан 6. Управни одбор Савеза, као сазивач седнице, одлучује коме се, поред чланова Скупштине, упућује позив да присуствује седници.

3 Члан 7. Након отварања седнице, Скупштина, на предлог досадашњег председника Савеза, бира Радно председништво Скупштине од три члана које ће уз председника Савеза водити конститутивну седницу Скупштине. Члан 8. Радно председништво води рачуна о одвијању седнице у складу са одредбама Статута Савеза и овог Правилника, као и одржавању реда на седници. У случају грубог нарушавања реда на седници, или понашања које је супротно начелима спортског духа и морала, Радно председништво може предложити Скупштини да према починиоцу изрекне једну од следећих мера: опомену, укор, удаљавање са седнице. Овлашћења из става 2. овог члана има и председник Савеза када председава редовним Скупштинама. Члан 9. Након избора и конституисања Радног председништва, председавајући предлаже, а Скупштина бира: - Записничара, - Два оверача записника. Члан 10. Прва седница новог сазива Скупштине има следећи дневни ред: - избор чланова верификационе комисије, - подношење и разматрање извештаја верификационе комисије и верификација мандата, - доношење Пословника о раду Скупштине, - избор председника Савеза, - избор потпредседника Савеза, - избор чланова Управног и Надзорног одбора Савеза, - избор председника и чланова комисија Скупштине. На дневни ред ове седнице могу се ставити и друга питања. Члан 11. Верификациона комисија врши увид у уверења о избору чланова Скупштине издатих од Стране чланова Савеза, примедбе на изборе, утврђује да ли је избор чланова Скупштине извршен у складу са одредбама Статута Савеза и одлукама Скупштине, и подноси предлог Скупштини у вези са верификацијом њихових мандата. У Верификациону комисију бира се пет чланова Скупштине. Члан 12. Након избора чланова Верификационе комисије, чланови Скупштине предају комисији своја уверења о избору. Одсутни чланови достављају своја уверења о избору Верификационој комисији поштом или на други начин. На основу уверења о избору и евентуалних примедби на избор, Верификациона комисија испитује избор сваког појединог члана Скупштине и саставља извештај Скупштини да се мандат у питању потврди, да се потврђење одложи или да се избор поништи. Верификациона комисија доноси свој закључак већином гласова. Члан Верификационе комисије чији је мандат у Скупштини оспорен, не може учествовати у доношењу закључка о исправности или неисправности свог избора.

4 Члан 13. Верификациона комисија обавештава Скупштину да ли су, с обзиром на број присутних чланова, испуњени прописани услови да би Скупштина могла пуноважно да одлучује. Скупштина прво решава о верификацији мандата чланова Скупштине чији избор није оспорен, па се прелази на појединачно претресање и решавање о мандатима чланова чији је избор оспорен. Члан Скупштине чији је избор оспорен не може учествовати у гласању о верификацији свог мандата. Члан 14. На основу извештаја Верификационе комисије и претреса у Скупштини, Скупштина решава да се избор чланова Скупштине потврди, да се одложи за следећу седницу или да се потврда мандата одбије. Члан 15. За председника Савеза може бити кандидовано лице кога предложи Управни одбор досадашњег сазива или најмање пет чланова Скупштине. Члан Скупштине може да учествује у предлагању само једног кандидата. Предлози кандидата за председника Савеза подносе се председавајућем у писменом облику. Представник предлагача има право да образложи предлог. О предложеним кандидатима отвара се претрес на којем сваки члан Скупштине има право да изнесе мишљење о предложеним кандидатима. Кандидат за председника може да изнесе свој програмски говор и да одговара на питања чланова Скупштине. Члан 16. Након завршеног претреса Скупштина на предлог председавајућег, јавним гласањем утврђује листу кандидата за председника Савеза, према азбучном реду почетних слова њихових презимена. Члан 17. Поступак избора председника Савеза се наставља ако после првог гласања ни један кандидат не добије потрабан број гласова за избор одређен Статутом Савеза, и то између два кандидата који су добили највећи број гласова, а ако су на листи била само два кандидата, поступак гласања спроводи се поновним гласањем о избору између та два кандидата. Ако ни после поновљеног гласања није изабран председник Савеза, поступак избора се наставља поновним предлагањем кандидата по истом поступку. Поступак предлагања кандидата ће се поновит и ако је на листи за избор председника био само један кандидат који није добио потребан број гласова. Члан 18. Председник Савеза преузима дужност по објављивању резултата избора за председника Савеза. Након избора председник Савеза преузима руковођење седницом Скупштине. Ако изабрани председник Савеза није присутан на конститутивној седници, председавајући ће наставити руковођење седницом Скупштине. Члан 19. Председнику Савеза престаје функција пре истека времена на коју је изабран оставком и разрешењем.

5 Предлог за разрешење може поднети Управни и Надзорни одбор Савеза и најмање пет чланова Скупштине. Председник Савеза може поднети предлог за сопствено разрешење. Предлог за разрешење се подноси у писменој форми и мора бити образложен. Разрешење председника Савеза се врши на начин и по поступку који је предвиђен за његов избор. Седницом на којој се одлучује о разрешењу не може председавати лице о чијем се разрешењу решава. Члан 20. Председник Савеза предлаже кандидате за потпредседнике Савеза и чланове Управног и Надзорног одбора. О предлогу председника Савеза за избор чланова Управног одбора Скупштина гласа у целости. Ако предлог буде одбијен, у поновљеном поступку предлагања чланова Управног одбора не може се предложити најмање половина истих кандидата. Уколико и други предлог председника Савеза Скупштина не усвоји, сматраће се да је председник Савеза разрешен функције и приступиће се избору новог председника Савеза. Скупштина може на свакој својој седници разрешити потпредседнике, Управни и Надзорни одбор или поједине чланове тих органа Савеза пре истека времена на које су изабрани. Предлог за разрешење може поднети најмање десет чланова Скупштине или председник Савеза. III СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ Члан 21. О припремању седница стара се председник Савеза уз помоћ генералног секретара Савеза. Председник Савеза уноси у предлог дневног реда предлоге које је примио од чланова Скупштине и од органа, тела и лица овлашћених за подношење предлога. Председник Савеза се стара да сва питања која су унета у предлог дневног реда буду претходно размотрена и на седници Управног одбора Савеза. Члан 22. Седница Скупштине је јавна. Скупштина може одлучити да расправу и одлучивање у вези са појдиним тачкама дневног реда одржи без присуства јавности. Члан 23. Седнице Скупштине сазивају се писменим путем. Позив за седницу садржи: место, време одржавања и предлог дневног реда седнице. Позив за седницу се мора доставити члановима Скупштине најкасније седам дана пре одржавања седнице. Када постоје оправдани разлози овај рок може бити и краћи. Члан 24. Уз позив за седницу члановима Скупштине се доставља предлог дневног реда, као и друга документација. Уз позив за седницу обавезно се доставља у целости текст предлога општих аката, извештаја и анализа које се разматрају на седници.

6 Пет дана пре заказане седнице, целокупни материјал за седницу ставља се на располагање члановима Скупштине код генералног секретара Савеза. Члан 25. Предлог дневног реда Скупштине саставља председник Савеза. Председник може одбити да у предлог дневног реда унесе оне предлоге које је добио од надлежних органа и лица за које сматра да нису довољно припремљени да би се о њима могло на седници расправљати. У том случају председник ће предлагача обавестити о разлозима због којих је одбио предлог. Члан 26. Пре утврђивања дневног реда, председник Савеза, по извештају генералног секретара (директора) Савеза, утврђује да ли постоји кворум за одржавање седнице Скупштине. Чланови Скупштине су дужни да најкасније 48 часова пре почетка заказане седнице обавесте председника Савеза о евантуалној спречености за учешће на седници. Ако се утврди да кворум не постоји, председник одлаже седницу Скупштине за одговарајући дан и сат. Ако у току седнице председник посумња да постоји кворум, наредиће прозивку или пребројавање. Прозивка или пребројавање извршиће се и кад то затражи неки од чланова Скупштине у циљу утврђивања кворума. Члан 27. Када председник Савеза утврди да постоји кворум, приступа се утврђењу дневног реда. Сваки члан Скупштине може захтевати да се у дневни ред унесу, поред питања и предлога која је председник унео у предлог дневног реда, и друга питања и предлози које он сматра да су хитни. Члан скупштине је дужан да хитност питања, односно предлога образложи. Члан 28. О дневном реду седнице решава се без претреса. У случају да се захтева хитност за поједина питања или да се предложи измена утврђеног дневног реда, председник по својој оцени одлучује да ли ће се о том захтеву или предлогу отворити претрес. Дневни ред се утврђује већином гласова присутних чланова Скупштине. Једном утврђени дневни ред може се у току седнице изменити само закључком. Члан 29. Председавајући у вези са сваком тачком дневног реда, пре него што отвори расправу, даје реч известиоцу, односно подносиоцу одређеног предлога. Члан 30. На седници Скупштине сваки члан има право да говори. Када се разматрају питања из делокруга комисија Скупштине, право на говор имају и њихови чланови који нису чланови Скупштине. Члан 31. Чланови Скупштине се за дискусију јављају дизањем руку, а председавајући даје реч по редоследу којим су је заинтересовани затражили. Нико не може добити реч пре него што су дискутовали сви који су се пријавили, изузев ако председавајући не оцени да је то неопходно ради давања одрђених објашњења. Исто лице не може о истој тачки дневног реда говорити више од два пута.

7 Члан 32. Председник може предложити да се трајање дискусије временски ограничи и да сваки учесник у претресу о истом питању говори само једанпут, када оцени да ће претрес појединих питања дуже трајати или када је пријављен већи број говорника. Ограничење трајања говора може предложити и сваки члан Скупштине. Када је трајање говора ограничено, председник ће у случају прекорачења одређеног времена опоменути говорника да је време истекло, а ако овај за наредни минут не заврши говор, председник ће му одузети реч. Члан 33. Члану Скупштине који жели да говори о повреди овог Пословника или повреди утврђеног дневног реда, председник даје реч чим је овај затражи. Излагање члана Скупштине не може трајати дуже од пет минута. Ако члан Скупштине не буде задовољан објашњењем председника, о питању одлучује Скупштина без претреса. Члан 34. Ако члан Скупштине затражи реч да би исправио навод који се на њега односи или се односи на Савз који он представља и који је по његовом мишљењу нетачан, председник ће му дати реч чим заврши говор лице које је изазвало потребу исправке. Члан се у свом говору мора ограничити на исправку и његов говор не може трајати дуже од пет минута. Члан 35. Говорник може говорити само о питању које је на дневном реду. Ако се говорник удаљи од дневног реда, председник ће га на то опоменути и позвати га да се држи дневног реда. Ако се говорник и после позива не буде држао дневног реда, председник ће му одузети реч. Члан 36. Одлучивању се приступа после претреса, осим у случајевима у којима је овим Пословником одрђено да се одлучује без претреса. Председник може предложити да Скупштина закључи расправу и пре него што је исцрпљена дискусија пријављених говорника, ако сматра да је питање довољно размотрено. О овом предлогу гласа се без расправе. Члан 37. Након обављене расправе, председник утврђује један или више предлога о којима ће се одлучивати гласањем. Пре или после расправе, Скупштина може одлучити да се поједино питање скине са дневног реда.

8 Члан 38. Скупштина може пуноважно доносити одлуке ако седници присуствује већина чланова Скупштине. Одлуке се доносе већином гласова присутних чланова Скупштине, осим ако је Статутом Савеза утврђена друга већина. Члан 39. Предлог за измену и допуну предлога општег акта подноси се у облику амандмана. Амандман се подноси најкасније пре стављања предлога на гласање. На предлог Статута, амандман се подноси најкасније два дана пре дана одређеног за одржавање седнице Скупштине. Амандман се, по правилу, подноси у писменом облику и мора бити образложен. Амандман се подноси председнику Савеза који га доставља предлагачу, односно надлежној комисији Скупштине. Пре гласања о амандману о њему ће се изјаснити Управни одбор Савеза. Амандман са којим се сагласи предлагач општег акта постаје саставни део тог акта. Члан 40. О амандманима се гласа према редоследу чланова општег акта на које се односе. Ако је на исту одредбу општег акта поднето више амандмана, о амандманима се гласа оним редом којим су поднети. Прихваћени амандмани постају саставни део предлога. Члан 41. Претрес предлога општег акта, односно одлуке Скупштине почиње извештајем известиоца, па се затим о предлогу расправља у начелу и затим у појединостима, ако се предлог прихвати у начелу. Предлог општег акта, односно одлуке усвојен је када га Скупштине изгласа у целини. Члан 42. По хитном поступку може се донети само акт којим се регулишу питања и односи за чије уређење постоји неодложна потреба или ако би доношење таквог акта у редовном поступку могло да изазове штетне последице. Сваки овлашћени предлагач може поднети образложени предлог да се о одрђеном питању одлучи по хитном поступку. О предлогу за доношење акта по хитном поступку одлучује се без расправе. Ако скупштина усвоји предлог да се акт донесе по хитном поступку, предлог акта се уноси у дневни ред исте седнице. Предлог акта који би се донео по хитном поступку мора се доставити члановима Скупштине најкасније до почетка седнице. Члан 43. Одлуке се доносе јавним гласањем, дизањем руке чланова Скупштине. Члан 44. На основу поднетог предлога, Скупштина може одлучити да се о одређеном питању тајно гласа. Тајно гласање се спроводи и када је то одређено Статутом Савеза. Тајно гласање се врши на истообразним, овереним, гласачким листићима. Тајним гласањем на конститутивној седници руководи Радно председништво, а на другим седницама посебна комисија, с тим да сваки заинтересовани члан Скупштине може

9 контролисати поступак поделе гласачких листића и њиховог прегледа након обављеног гласања. О тајном гласању се сачињава посебан записник који оверавају чланови Радног председништва, односно комисије и он представља саставни део записника са седнице Скупштине. Члан 45. Када је Скупштина одредила тајно гласање, на месту одређеном за гласање треба обезбедити тајност гласања. Председник Савеза, односно председавајући позива чланове Скупштине према списку изабраних чланова да приме гласачки листић, што се и евидентира. Члан 46. Радно председништво, односно комисија утврђују резултате тајног гласања следећим редом: 1) тврђује се број израђених гласачких листића, 2) утврђује се број чланова који присуствују седници Скупштине 3) утврђује се број чланова који су примили гласачки листић, 4) утврђује се број неупотребљених гласачких листића, који ће се запечатити у коверат, 5) отвара се гласачка кутија и пребројавањем утврђује број гласачких листића у кутији, и ако он буде већи од броја чланова Скупштине који су их примили, поступак се обуставља, употребљени материјал се одваја за уништење и спровешће се поновно гласање, 6) утврђује се важност, односно неважност гласачких листића, 7) неважећи гласачки листићи одвојиће се и запечатити у посебан коверат, 8) са важећих гласачких листића ће се прочитати резултати гласова, 9) након обраде свих гласачких листића утврђује се број гласова који је добио сваки од предлога, односно сваки од кандидата. Члан 47. Приликом одлучивања члан Скупштине се изјашњава са ЗА", ПРОТИВ или УЗДРЖАН. Приликом избора гласање се врши за појединачне кандидате или за целу листу. Члан 48. Када се одлучује тајним гласањем, гласачки листић на коме је заокружен само један од поменута три одговора је важећи, док су сви остали неважећи. Код избора путем гласачких листића сваки члан Скупштине добија листић на коме су исписана имена кандидата по реду кандидовања, а испред сваког имена означен је редни број. Члан гласа на тај начин што заокружује редни број испред имена кандидата за кога гласа. Уколико је број листића који су сакупљени након обављеног гласања већи од броја који је подељен члановима Скупштине, гласање се поништава и понавља. Члан 49. За време одлучивања, јавног или тајног, нико не може добити реч пре него што се саопште резултати одлучивања.

10 Члан 50. Након завршетка расправе и одлучивања у вези са свим питањима која су била на дневном реду, председавајући закључује седницу. Када услед обимности дневног реда или из других разлога није могуће завршити расправу по свим тачкама двевног реда у заказани дан, Скупштина може одлучити да се седница прекине и да се закаже наставак у одрађен дан, о чему се писмено обавештавају само одсутни чланови Скупштине. Члан 51. Записничар сачињава писмени записник са седнице, у складу са одредбама Статута Савеза. Интегрални текстови одлука дају се у прилогу записника. Два оверача записника оверавају записник након његовог усвајања, најкасније на првој наредној седници Скупштине. Оверивачи записника дужни су прочитати у целости текст записника и својим потписом гарантовати тачност његове садржине. Оригинални текст записника саставља се у два примерка. IV ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 52. Овај Пословник ступа на снагу даном његовог усвајања на Скупштини и одмах се примењује. Председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић с.р.

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана 10.01.2017. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL На основу одредаба члана 30. Статута Удружења одбојкашких клубова првих лига, Скупштина УОКПЛ на седници, одржаној 08. септембра 2012. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОДБОЈКАШКИХ

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09) и члана 39. став 1. тачка 1) Статута, школски одбор Основне школе 1.300 каплара

Више

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОШ ''ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ'', БЕОГРАД, ВОЈВОЂАНСКА 61 П О С Л О В Н И К О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ Београд, 2018.г. 1 Садржај I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ...3 II. РАД И ОДЛУЧИВАЊЕ

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 5

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања(службени гласник РС бр. 72/2009, 52/2011 и 5 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу члана 57. Закона о основама система образовања и васпитања("службени гласник РС" бр. 72/2009, 52/2011 и 55/2013) и члана 97. Закона осредњем образовању и васпитању

Више

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ``11

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ``11 На основу чл. 6 Правилника о поступку кандидовања, начину избора и опозива чланова Скупштине и других органа Лекарске коморе Србије и чланова скупштине и других органа регионалних лекарских комора у њеном

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88

ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88 ПОСЛОВНИК О РАДУ НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА На основу чл. 119. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 88/17), Школски одбор Основне школе Свети Сава у Бору

Више

На основу члана 31

На основу члана 31 На основу члана 31. Став 1. тачка 10. Статута Стрељачког савеза Србије, уавојеног 31. 05. 2016. године и Измена и допуна Пословника о раду Скупштине Стрељачког савеза Србије од 31. 05. 2016. године, Скупштина

Више

На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара године, усвојила ј

На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара године, усвојила ј На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара 2017. године, усвојила је: ПОСЛОВНИК О РАДУ СКУПШТИНЕ БАДМИНТОН САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/

На основу члана 55. Закона о високом образовању Сл. гласник РС, бр. 76/2005, 100/ аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/ На основу члана 55. Закона о високом образовању "Сл. гласник РС", бр. 76/2005, 100/2007 - аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 99/2014, 45/2015 и 68/2015) и члана 41. став 3. Статута

Више

Poslovnik

Poslovnik На основу чланова 24.-29. Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије је на 3-ој конститутивној седници одржаној 13. јуна 2007. године у Београду донела основни текст Пословника о

Више

На основу чл став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", брoj: 88/2017) и

На основу чл став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања (Службени гласник РС, брoj: 88/2017) и На основу чл. 119. став 1. тачка 1) а у вези са чланом 120. Закона о основама система образовања и васпитања ("Службени гласник РС", брoj: 88/2017) и члана 49. Статута школе, број: 1032 oд 22.11.2017.године,

Више

Poslovnik Upravnog odbora SSS

Poslovnik Upravnog odbora SSS На основу члана 50. став 12. Такмичарског правилника Кошаркашког савеза Србије од 22.12.2017, са изменама и допунама од 20.06.2018. и 24. 02. 2019. године, Управни одбор Кошаркашког савеза Србије на седници

Више

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гла

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гла На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 13.став 5 Статута Основне школе"миливоје Боровић" у Мачкату, Савет родитеља

Више

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожега у Пожеги, на седници одржаној дана 28.02.2018.године,

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs На основу члана 54. став 8. тачка 9) Статута Фондације

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и ч

На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и ч На основу члана 47. став 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/2007, 83/2014- др.закон, 101/2016- др.закон и 47/2018) и члана 73. Статута општине Велико Градиште (''Службени

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА 1 БРОЈ 4. НОВА ВАРОШ, 3. ЈУН ГОДИНЕ На основу члана 40. и 49. Статута општине Нова В

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА 1 БРОЈ 4. НОВА ВАРОШ, 3. ЈУН ГОДИНЕ На основу члана 40. и 49. Статута општине Нова В СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВА ВАРОШ РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА 1 БРОЈ 4. НОВА ВАРОШ, 3. ЈУН 2014. ГОДИНЕ На основу члана 40. и 49. Статута општине Нова Варош ("Служеби лист општине Нова Варош", бр.10/08 и

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије

ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије ЛЕКАРСКА КОМОРА СРБИЈЕ Краљице Наталије 1 3 Београд 11000 www. lks. org. rs На основу Статута Лекарске коморе Србије, Скупштина Лекарске коморе Србије на 3-ој конститутивној седници одржаној 13. јуна 2007.

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 5/ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА ГОДИНА IV ВРШАЦ, 18. АПРИЛ ГОДИНЕ БРОЈ 5/ На основу члана

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 5/ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА ГОДИНА IV ВРШАЦ, 18. АПРИЛ ГОДИНЕ БРОЈ 5/ На основу члана 18.04.2019. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА БР. 5/2019 209 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ВРШЦА ГОДИНА IV ВРШАЦ, 18. АПРИЛ 2019. ГОДИНЕ БРОЈ 5/2019 1. На основу члана 32. став 1. тачка 1, члана 41. Закона о локалној самоуправи

Више

На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Слу

На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Слу На основу члана 47 став 6 Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'', број 129/07) и члана 62 Статута општине Кула - пречишћен текст (''Службени лист општине Кула" бр. 7/13), Oпштинско веће

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu NV.doc

Microsoft Word - Poslovnik o radu NV.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Сл. гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011 и 55/2013) и члана 63. став 1. тачка 1. Статута, Привремени школски одбор ОШ

Више

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр.

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства (Службени гласник РС, бр. (,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта 2013. године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр. 116/08, 101/10 и 88/11), Високи савет судства на седници

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

poslovnik_skupstine_opstine

poslovnik_skupstine_opstine Na osnovu člana 45 stav 1 tačka 20 Zakona o o lokalnoj samoupravi ( Sl.list RCG br.42/03, 28/04,75/05 i 13/06, Sl.list CG br. 88/09 I 3/10) i člana 34 stav 1 tačka 24 Statuta opštine (''Sl.list CG opštinski

Више

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И К о броју и начину избора чланова за Студентски парламент

Више

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD Sremput Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: 17.05.2018. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.05.2018. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE redovna

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примерака. К у л а 5. март 2019. године Број 7 Година 54 Издаје

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu SKUPSTINE- precisceni tekst

Microsoft Word - Poslovnik o radu SKUPSTINE- precisceni tekst 1 Машинопројект КОПРИНГ Акционарско друштво за консалтинг, пројектовање и инжењеринг Београд ПОСЛОВНИК О РАДУ СКУПШТИНЕ АКЦИОНАРА (пречишћени текст 17.04.2012.) Београд, децембра 2011.год. 2 На основу

Више

СПИСАК ЗАПОСЛЕНИХ

СПИСАК ЗАПОСЛЕНИХ На основу члана 56. Закона о високом образовању (``Службени гласник РС`` у Бору, 76/05), чл. 70. Статута Универзитета у Београду и члана 50. Статута Техничког факултета у Бору од 05.10.2006. године, Студентски

Више

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима (Службени гласник РС, бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20 На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/2011), а сходно члану 34. став 1. тачка 5. и 18. Закона

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

MergedFile

MergedFile VANJSKOTRGOVINSKA KOMORA BOSNE I HERCEGOVINE UDRUŽENJE MEĐUNARODNIH ŠPEDITERA P R A V I L N I K O ORGANIZACIJI I RADU UDRUŽENJA MEĐUNARODNIH ŠPEDITERA VANJSKOTRGOVINSKE KOMORE BOSNE I HERCEGOVINE Neum,

Више

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater Hrvatski radioamaterski savez 10000 Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna 2018. Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamaterskog Saveza (u daljnjem tekstu: Savez) Izvršni odbor

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ И РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА Октобар, 2014.

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ И РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА Октобар, 2014. УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ И РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА Октобар, 2014. САДРЖАЈ САДРЖАЈ... 2 I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ... 3 II НАЗИВ И СЕДИШТЕ ПАРЛАМЕНТА...

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

SEKTOR ZA TRANSPORT I KOMUNIKACIJE Udruženje međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta SARAJEVO, Branislava Đurđeva 10. P R A V I L N I K O ORG

SEKTOR ZA TRANSPORT I KOMUNIKACIJE Udruženje međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta SARAJEVO, Branislava Đurđeva 10. P R A V I L N I K O ORG SEKTOR ZA TRANSPORT I KOMUNIKACIJE Udruženje međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta 71000 SARAJEVO, Branislava Đurđeva 10. P R A V I L N I K O ORGANIZACIJI I RADU UDRUŽENJA MEĐUNARODNIH CESTOVNIH PRIJEVOZNIKA

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март 2019.

Више

РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим ст

РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим ст РАДНА ГРУПА СКУПШТИНЕ АК БEOGRADA образована 23.4.2016. ФИНАЛНА ВЕРЗИЈА НАЦРТ СТАТУТА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА Део први ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Овим статутом уређују се: циљеви, задаци и послови Адвокатске

Више

Microsoft Word - Zakon o lokalnim izborima.doc

Microsoft Word - Zakon o lokalnim izborima.doc ZAKON O LOKALNIM IZBORIMA ("Sl. glasnik RS", br. 129/2007) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se izbor i prestanak mandata odbornika skupština jedinica lokalne samouprave (u daljem tekstu: odbornici).

Више

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра 2017. године, доноси ПРАВИЛНИК О ЛОКАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОКРЕТА ОБНОВЕ

Више

Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Ф

Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Ф Пречишћен текст Правилника о раду Студентског парламента Филозофског факултета Универзитета у Београду обухвата: 1. Правилник Студентског парламента Филозофског факултета од 17.02.2010. године; 2. Измене

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

Z A P I S N I K Sa XV redovne sednice Skupštine akcionara Akcionarskog društva Fabrika bakarnih cevi a.d. Majdanpek, održane u Majdanpeku dana

Z A P I S N I K Sa XV redovne sednice Skupštine akcionara Akcionarskog društva Fabrika bakarnih cevi a.d. Majdanpek, održane u Majdanpeku dana Z A P I S N I K Sa XV redovne sednice Skupštine akcionara Akcionarskog društva Fabrika bakarnih cevi a.d. Majdanpek, održane u Majdanpeku dana 13.06.2019.godine sapočetkom u 12,30 časova, u prostorijamadruštva.

Више

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лист општине Ада, бр. 17/2007), Савет Прве месне заједнице

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник Универзитета бр.195/16), Наставно-научно веће Факултета

Више

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДОДЈЕЉИВАЊА ЗВАЊА И ПРАВИМА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА Бања Лука, октобар 2017. године На основу члана 86. став (3) Закона о

Више

Odluke o etickoj komisiji funkcionera

Odluke o etickoj komisiji funkcionera ОDLUKЕ О ЕTIČKОЈ KОMISIЈI ZА IZАBRАNЕ PRЕDSTАVNIKЕ I FUNKCIОNЕRЕ U OPŠTINI KOTOR PREDLOG Nа оsnоvu člаnа 30. Stаtutа оpštinе Kotor («Sl.list Opštine Kotor'', br. 3/04 i ''Sl. list CG'' opštinski propisi,

Више

УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за орга

УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за орга УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за организације и појединце БЕПГРАД, НПВЕМБАР 2012.год. На

Више

zapisnik2vanrednaskupstina

zapisnik2vanrednaskupstina Z A P S N K sa vanredne skupštine akcionara Preduzeća u 2019.godini, održane dana 29.03.2019. godine (petak) u Banjoj Luci, u zgradi Uprave Preduzeća (aneks sprat), u Ulici kralja Petra Karađorđevića broj.

Више

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ИНЖЕЊЕРСКА  КОМОРА  СРБИЈЕ Н А Ц Р Т ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Београд, 21.11.2018. године С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Статутом ближе се уређују послови,

Више

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011 Ekološki pokret Environmental movement STATUT Januar 2011 Na osnovu člana 11. Zakona o nevladinim organizacijama (Sl. List RCG br. 27/99) Skupština Ekološkog pokreta,,ozon na svojoj sjednici od 29. 01.

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK povreda Kodeksa prof.etike-NOVI.doc

Microsoft Word - PRAVILNIK povreda Kodeksa prof.etike-NOVI.doc На основу члана 80 став 2 Статута Универзитета у Новом Саду (Савет Универзитета у Новом Саду, 28. децембар 2010. године), Сенат Универзитета у Новом Саду на својој 40. седници одржаној дана 15.03.2012.

Више

Microsoft Word - NASLOVNA.doc

Microsoft Word - NASLOVNA.doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА XLVII ТИТЕЛ, 20. НОВЕМБАР 2012. ГОДИНЕ БРОЈ 20. 1 На основу члана 36. Одлуке о месним заједницама ( Службени лист општине Тител број 6/2011 и 13/2011- исправка), доносим

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU 2010 RERS SL GL

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU 2010 RERS SL GL На основу члана 20. став 1. Закона о енергетици ("Службени гласник Републике Српске" број 49/09) и члана 18. став 1. Статута Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске Пречишћени текст ("Службени

Више

Odluka eticka komisija sluzbenika i namjestenika

Odluka eticka komisija sluzbenika i namjestenika PREDLOG ОDLUKЕ О ЕTIČKОЈ KОMISIЈI ZА LОKАLNЕ SLUŽBЕNIKЕ I NАMЈЕŠTЕNIKЕ U OPŠTINI KOTOR Nа оsnоvu člаnа 30. Stаtutа оpštinе Kotor («Sl.list Opštine Kotor'', br. 3/04 i ''Sl. list CG'' opštinski propisi,

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

Javni prihodi po vrstama i javni rashodi po osnovnim namenama utvr|uju se po slede}em

Javni prihodi po vrstama i javni rashodi po osnovnim namenama utvr|uju se po slede}em СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЋИЋЕВАЦ Година XXXIX- Број 6 Ћићевац, 19.3.2019. године Примерак 100,00 дин. Годишња претплата 2.000,00 дин. АКТИ КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР ЧЛАНОВА ТЕЛА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРИМЕНЕ ЛАП 1. На основу

Више

Hrvatska narodna stranka

Hrvatska narodna stranka SKUPŠTINA KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA BELEC Kulturno umjetničko društvo Belec Belec 6a HR-49254 Belec www.kud-belec.hr www.facebook.com/kudbelec info@kud-belec.hr Temeljem odredbi članka 23. Statuta KUD-a

Више

Odlukom o obrazovanju radnih tjela Skupštine opštine Budva (“Službeni list opštine Budva”, br

Odlukom o obrazovanju radnih tjela Skupštine opštine Budva (“Službeni list opštine Budva”, br Na osnovu člana 45. i 49. Zakona o lokalnoj samoupravi ( SIužbeni list RCG br 42/03 i 28/04), Skupština opštine Budva, na sjednici održanoj 05. jula 2005. godine, donijela je ODLUKU O OBRAZOVANJU RADNIH

Више

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a

HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a HRVATSKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH POSLOVNIK O RADU ETIČKE KOMISIJE Osijek, 12.09.2015. Na osnovu članka 67. Statuta Hrvatskog sportskog saveza gluhih, a sukladno odredbama Zakona o sportu i Etičkom kodeksu

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex ZAKON O VISOKOM SAVETU SUDSTVA ("Sl. glasnik RS", br. 116/2008, 101/2010 i 88/2011) I

Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex ZAKON O VISOKOM SAVETU SUDSTVA (Sl. glasnik RS, br. 116/2008, 101/2010 i 88/2011) I www.paragraf.rs Preuzeto iz elektronske pravne baze Paragraf Lex ZAKON O VISOKOM SAVETU SUDSTVA ("Sl. glasnik RS", br. 116/2008, 101/2010 i 88/2011) I OSNOVNE ODREDBE Sadržina zakona Član 1 Ovim zakonom

Више