Избор у звање научни саветник: Кандидат: др Бранислав Цветковић 1. Биографски подаци Место и година рођења: Београд, Основне студије: Физички фа

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Избор у звање научни саветник: Кандидат: др Бранислав Цветковић 1. Биографски подаци Место и година рођења: Београд, Основне студије: Физички фа"

Транскрипт

1 Избор у звање научни саветник: Кандидат: др Бранислав Цветковић 1. Биографски подаци Место и година рођења: Београд, Основне студије: Физички факултет ( ), просек: 10,00 Магистарске студије: Физички факултет ( ), просек: 9,83 Докторат: Физички факултет (2008) Теза: Асимптотска структура тродимензионе гравитације са торзијом Ментор: проф. др Милутин Благојевић Запослен на Институту за физику од У звање научни сарадник изабран У звање виши научни сарадник изабран

2 2. Преглед научне активности Бранислав Цветковић је ангажован на фундаменталним истраживањима у оквиру пројекта ОИ,,Физичке импликације модикованог простор-времена" којим руководи проф. Маја Бурић. Основна тема његовог истраживачког рада који се одвија у оквиру дисциплине гравитација и астрозика односи се на Поенкареову градијенту теорију (скраћено ПГ), или теорију гравитације са торзијом. Ова теорија настала је 60-тих година прошлог века као алтернатива Ајнштајновој Општој теорији релативности (ОТР). Иако је Ајнштајнова ОТР имала велике успехе у објашњењу резултата мерења гравитационих ефеката, она је истовремено показивала и неке озбиљне слабости, као што су постојање класичних сингуларности и немогућност њене конзистентне квантизације.алтернативне теорије су настале из потребе да се те слабости ОТР превазиђу. Полазећи од Поенкареове симетрије простор-времена без гравитационог поља, која је у складу са свим експериментима у физици основних интеракција, ПГ теорија уводи гравитацију локализацијом ове симетрије. ОТР је заснована на Римановој геометрији простор-времена, у којој се гравитација описује тензором кривине. Просторно-временски континуум у ПГ се карактерише Риман-Kартановом геометријом, у којој се поред кривине појављује и торзија као геометријска карактеристика гравитације. Истраживања Бранислава Цветковића усмерена су на расветљавање динамичке улоге (кривине и) торзије у ПГ теорији гравитације.

3 2.1 Период пре претходног избора у звање Током постдимпломских студија ( ) кандидат је започео своју истраживачку каријеру канонском анализом Милке-Беклеровог (МБ) модела за тродимензиону гравитацију (3Д) са торзијом. Током израде доктората ( ) кандидат је наставио са испитивањем динамичке улоге торзије у оквиру МБ модела. Показано да торзија утиче на ентропију на вредност ентропије БТЗ црне рупе. Након доктората кандидат је наставио са истраживањем 3Д гравитације. Kористећи метод канонске анализе кандидат је разјаснио неке важне динамичке аспекте тополошки масивне гравитације (ТМГ). Разрешена је контроверза, око броја пропагирајућих степени слободе: утврђено је да је за ТМГ тај број једнак 1, а не 3. Испитивањем канонске структуре БХТ (Бершоф-Хом-Таунзенд) теорије гравитације, изведен је закључак да је феномен парцијалне безмасености, по коме се за специјалан избор параметара број пропагирајућих степени слободе смањује за 1, везан искључиво за линеарну апроксимацију. Током кандидат је боравио на постдокторском усавршавању на Институту за теоријску физику Техничког универзитета у Бечу у групи др Данијела Грумилера, где се бавио холографском структуром 3Д Черн- Сајмонсове гравитације. 3Д ОТР као и МБ модел су тополошке теорије без пропагирајућих степени слободе. У Римановој геометрији, ово ограничење је превазиђено у моделима ТМГ и БХТ гравитације. Увођење пропагирајуће торзије се природно постиже прелазом на нови ПГ Лагранжијан, квадратичан по кривини и торзији што даје солидну основу за даља истраживања динамичке улоге торзије.

4 2.2 Период после избора у претходно звање Након претходног избора у звање, у периоду ( ), истраживање кандидата се одвијало у оквиру слеће четири теме. Kанонска анализа гравитације са динамичком торзијом -Пошто Лагранжијан квадратичне ПГ теорије садржи 8 произвољних параметара, поставља се питање које су вредности параметара дозвољене у физички прихватљивој теорији. Ослањајући се на природан захтев да,,добра" теорија не сме да мења број степени слободе при линеаризацији, решавање тог проблема је започето канонском анализом сектора спина 0. Kандидат је показао да у том сектору квадратична ПГ представља добру теорију. -Лавлокова теорија гравитације је једна је од алтернативних теорија гравитације, која је била предмет активних истраживања још од раних 70- тих година прошлог века. Она представља минималистичко уопштење Риманове ОТР. Иако је у литератури повремено испитивана Лавлокова теорија са торзијом, та област је још увек недовољно истражена. У D = 5, Лавлокова теорија се може посматрати као специјалан случај квадратичне ПГ теорије. -Искуство које потиче од Ајнштајнове ОТР показује да егзактна решења имају веома важну улогу у разумевању гравитационе динамике. Нађено је једно ново егзактно решење Лавлокове теорије гравитације са торзијом у 5Д, познато као БТЗ црни прстен са торзијом. Применом канонске анализе добијено је да су одржани набоји ово решења, енергија у угаони моменат, једнаки нули. Линеаризацијом теорије око нађенпг решења добијен је број степени слободе који је за 2 већи него у ОТР

5 Црне рупе са торзијом -Појам,,егзотичне" БТЗ црне рупе уопштен је на БТЗ црне рупе са торзијом и постигнут је дубљи увид у њихову термодинамику. -Показано је да Олива-Темпо-Тронцосо црна рупа, конформно равно решење БХТ гравитације, представља решење ПГ теорије у 3Д. Kоришћењем канонског приступа израчунати су одржани набоји за ово решење. Резултати показују да Абот-Дезер-Текинова метода за израчунавање одржаних набоја у овом случају даје погрешан резултат. -Показано је да специјалан избор параметара у Лавлоковој теорији гравитације у 5Д, омогућава постојање сферно симетричне црне рупе са торзијом, чија метрика има АдС асимптотику. Холографија у гравитацији са торзијом -У сарадњи са колегама из Чилеа, испитани су основни аспекти холографске кореспонденције за 3Д гравитацију са торзијом. Формулисан је побољшани приступ Нетер-Вордовим идентитетима и за случајеве МБ модела и квадратичне ПГ теорије, добијене су коначне струје спина и енергије импулса, и израчуната аномалија. -Разматран је посебан сектор Лавлокове теорије, познат као Лавлок-Черн- Сајмонсов сектор, у коме холографски развој основних динамичких варијабли садржи коначан број чланова. Нађени су Вордови идентитети на граници, спроведен је поступак ренормализације дејства и разјашњена је веза између облика аномалије и симетрије теорије на граници.

6 Гравитациони таласи у Поенкареовој градијентној теорији Иако већ од 1970-тих година постоје одређена таласна решења са торзијом, недостајао је систематски анзац. У низу радова кандидата показано је да постоји ефикасан принцип којим се успешно генеришу таласна решења у квадратичној ПГ, који полази од анзаца у коме је конексија добијена модификацијом Риманове конексије која не мења њен тензорски облик. Недавна детекција гравитационих таласа повећава актуелност ових истраживања. -Показано је да Шиклошеви гравитациони таласи, класа решења ОТР са космолошком константом, представљају и решења квадратичне ПГ теорије. Направљена је модификација Риманове конексије и показано је да модификована геометријска структура задовољава ПГ једначине кретања. -Полазећи од такозваног pp-гравитационог таласа (врста равног таласа) у ОТР, конструисан је уопштени pp-гравитациони талас са торзијом. Постоји специјална фамилија pp-таласа, у којој торзија потпуно одређује метрику. -У радовима до 2017, структура ПГ Лагранжијана је имала облик, који осигурава одржање парности. Међутим, не постоје физички аргументи који подржавају ову претпоставку. Зато је у последњих 5-6 година порастао интерес за ПГ моделе који нарушавају парност. Нађено је егзактно решење које представља уопштени раван гравитациони талас. -Ово је мотивисало др Цветковића на даље истраживање опште ПГ са нарушеном парношћу. Анализа канонске структуре, налажење критичних параметара и анализа честичног спектра је тема која је истражена у новом раду који је прихваћен за објављивање у Phys. Rev. D као Editors Suggestion.

7 3. Eлементи за квалитативну анализу рада кандидата Научни ниво и значај резултата, утицај научних радова Др Бранислав Цветковић је током научне каријере објавио укупно 31 рад у међународним часописима са рецензијом: 29 категорије М21, 1 категорије М22 и 1 категорије М23. Укупан ИФ радова је Од одлуке Научног већа о предлогу за стицање звања виши научни сарадник др Цветковић је објавио 13 радова категорије М21. Укупан импакт фактор ових радова је Квалитет научних радова др Цветковића се може проценити, између осталог, према квалитету часописа у којима су објављени: др Цветковић је до сада објавио 8 радова у часопису Journal of High Energy Physics (ИФ=6.22), једном од најугледнијих часописа из област физике високих енергија, као и 14 радова у часопису Physical Review D (ИФ=4.57) који је један од најзнaчајнијих часописа за физику гравитације, честица и поља. Два рада др Цветковића у часопису Phys. Rev. D објављени су као "rapid communication".

8 Најзначајнији радови др Цветковића у последњих десет година, и на њима је он водећи аутор: [1] M. Blagojević and B. Cvetković, Canonical structure of topologically massive gravity with a cosmological constant, JHEP 0905 (2009) 073; ИФ=6.019, цитиран 57 пута. (M21) [2] H. Afshar, B.Cvetković, S. Ertl, D. Grumiller and N. Johansson, Conformal Chern-Simons holography, Phys. Rev. D 85 (2012) ; ИФ=4.691, цитиран 50 puta. (M21) [3] M. Blagojević, B. Cvetković, O. Miskovic and R. Olea, Holography in 3D AdS gravity with torsion, JHEP 1305 (2013) 103; ИФ=6.220, цитиран 12 пута. (M21) [4] M. Blagojević and B. Cvetković, Siklos waves in Poincaré gauge theory, Phys. Rev. D 92, (2015); IF=4.506 цитиран 5 пута. (M21) [5] M. Blagojević and B. Cvetković, Vaidia-like exact solutions with torsion, JHEP 1505 (2015) 101; ИФ=6.023, цитиран 6 пута. Позитивна цитираност научних радова кандидата (М21) Непосредним пописом установљено је да број цитата радова др Цветковића у објављеним радовима износи 259, што је за 64 цитата или око 33% више у односу на 195 цитата које је регистровао Scopus. Ова чињеница указује на значајну некомплетност података које даје Scopus. Хиршов фактор добијен директним пописом цитата је 12. Највише су цитирани радови објавјени у часописима Journal of high energy physics и Physical Review D. Највећи број цитата има рад M. Blagojević and B. Cvetković, Canonical structure of topologically massive gravity with a cosmological constant, JHEP 05 (2009) 073, који је цитиран укупно 47 пута без аутоцитата.

9 Параметри квалитета часописа Подаци о додатним библиометријским параметрима радова категорије М21, М22 и М23 током читаве истраживачке каријере и након избора у претходно звање сумирани су у табелама 1 и 2. Табела 1: додатни библиометријски параметри током каријере ИФ М СНИП Укупно Усредњено по чланку Усредњено по аутору Табела 2: додатни библиометријски параметри избора у претходно звање ИФ М СНИП Укупно Усредњено по чланку Усредњено по аутору

10 Ангажованост у развоју услова за научни рад, образовању и формирању научних кадрова: Под менторством др Бранислава Цветковића урађена је једна докторска дисертација на Физичком факултету. Веће oбласти природно-математичких наука Универзитета у Београду на седници одржаној 13. јуна године је једногласно донело одлуку којом се даје сагласност на реферат о урађеној докторској дисертацији Дејана Симића, под називом,,лавколова гравитација са торзијом: егзактна решења, канонска и холографска структура. Очекује се да ће теза бити одбрањена крајем лета ове године. др Бранислава Цветковића је био ментор и једног мастер рада на Физичком факултету Универзитета у Београду студенткиње Марије Томашевић под насловом,,kретање честица у пољу ОТТ црне рупе". Др Бранислав Цветковић био је и коментор дипломског рада Constance Belen Calender Olivares под насловом "Chemistry of three-dimensional black holes in AdS space" који је одбрањен на Kатоликом Универзитету у Валпараису. Тренутно је у току издрада још једног мастер рада на Физичком факултету. Др Бранислав Цветковић је ангажован на докторским студијама на Физчком факултету у оквиру уже научне области Kвантна поља, честице и гравитација као наставник на предмету Теорија гравитације 2. Од ради као спољни сарадник - професор зике у Математичкој гимназији. Његови ученици постижу запажене резултате на државним и међународним такмичењима из физике.

11 Нормирање броја коауторских радова Радови др Цветкоцића су теоријски и највећи број има само два аутора. Међу радовима др Цветковића објављеним у периоду након одлуке Научног већа о предлогу за стицање звања виши научни сарадник један рад има четири, један рад три док сви остали радови имају само два аутора. Укупан број М бодова је 106.5, односно након нормирања. Руковођење пројектима, потпројектима и пројектним задацима Др Бранислав Цветковић руководи потпројектом,,градијенте теорије гравитације" у оквиру пројекта ОН171031,,Физичке импликације модификованог простор-времена" У периоду од до руководио је потпројектом,,торзија и неметричност у гравитацији и теорији струна/брана" у оквиру пројекта ,,Алтернативне теорије гравитације", који је био финансиран од стране Министарства науке владе Републике Србије. Од Бранислав Цветковић је заменик члана управе (MC substitute субституте) COST акције "Quantum Structure of Spacetime" којим руководи проф. Ричард Сабо. Kада је године расписан конкурс за нове пројекте Министарства просвете науке и технолошког развоја др Бранислав Цветковић је био пријављен као руководилац пројекта,,kвантно просторвреме".

12 Активност у научно-стручним друштвима Др Бранислав Цветковић је рецензент за водеће међународне часописе из физике као што су: Phys. Rev. Letters, Phys. Rev. D, Class. and Quantum Grav, Journal of Physics A: Mathematical and Theoretical, International Journal of Modern Physics D, European Journal of Physics. Чилеанска национална фондација за науку FONDECYT ангажовала га је од год. као реферија за оцену пројеката. Др Бранислав Цветковић је од до год. био члан Одељења за науку и високо образовање Друштва физичара Србије (НИВО ДФС). Др Бранислав Цветковић је био члан Организационог комитета више међународних конференција, као што су 2018 Workshop on Gravity, Holography, Strings and Noncommutative Geometry (Београд 2018), Gravity: new ideas for unsovled problems (Дивчибаре 2011), Gravity: new ideas for unsovled problems II (Дивчибаре 2013), 5th MATHEMATICAL PHYSICS MEETING: Summer School and Conference on Modern Mathematical Physics (Београд 2010)

13 Уводна предавања на конференцијама и друга предавања Након претходног избора у звање др Цветковић је одржао следећа предавања по позиву: -Generalized plane waves in Poincaré gauge theory of gravity, 9th Mathematical Physics Meeting: School and Conference on Modern Mathematical Physics (MPHYS9),18-23 септембар 2018, Београд. -General Relativity - Introduction, Overview and Perspectives, GR100 Centennial of General Relativity, Београд D gravity with propagating torsion, Савремена математичка физика и њене примене, Бања Лука Siklos waves in gravity with torsion, Универзитет Андреас Бељо, Сантјаго,Чиле Холографија у 3Д гравитацији са торзијом, Gravity: new ideas for unsolved problems II, Дивчибаре септембар 2013.

14 4. Елементи за квантитативну анализу рада кандидата Остварени резултати у периоду након одлуке Научног већа о предлогу за стицање звања научни сарадник сумирани су у табели 3: Табела 3 Категорија М бодова по раду Број радова Укупно М бодова Нормираних М бодова М М М М Поређење са минималних бројем бодова за избор у звање нaучни саветник дато је у табели 4: Табела 4 Минималан број М бодова Потребно Остварено Укупно М10+M20+M31+M M33+M41+M42 М11+M12+M21+M22+M

15 5. Закључак Имајући у виду изузетно високу вредност и оригиналност научних радова др Бранислава Цветковића, као и његово значајно искуство у међународној сарадњи и педагошком раду укључујући и руковођење и менторство студената докторских студија, мислимо да је кандидат достигао високу истраживачку зрелост и научну компетентност. На основу података приказаних у извештају види се да он задовољава све квантитативне и квалитативне услове за избор у звање научни саветник који су прописани правилником о поступку, начину вредновања и квантитативном исказивању научно истраживачких резултата истраживача Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Због тога нам је изузетно задовољство да предложимо да се др Бранислав Цветковић изабере у звање научни саветник. Чланови комисије: Воја Радовановић (ФФ), Милутин Благојевић (ИФ), Бранислав Саздовић (ИФ), Милован Василић (ИФ)

Мустра за презентацију за избор у звање истраживач сарадник

Мустра за презентацију за избор у звање истраживач сарадник 1. Биографски подаци место и година рођења: Београд, 1960. основне студије: Машински факултет (1979-1984), просек: 9,00. магистратура: Машински факултет 1990. теза: Прилог оптимизацији пројектовања оптичких

Више

Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja:

Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja: Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja: 10.12.1984. JMBG: 1012984775042 Naziv institucije u kojoj

Више

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у з

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у з ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у звање наставника и сарадника Електротехничког факултета Универзитета у Београду, који је донет одлуком

Више

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ Технолошко-металуршки факултет Универзитет у Београду Карнегијева 4, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату Име и презиме: Тања Ј. Николић Година рођења:

Више

Наставно-научно веће МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Универзитет у Београду На седници Наставно-научног већа Математичког факултета која је одржана дана 29. март

Наставно-научно веће МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Универзитет у Београду На седници Наставно-научног већа Математичког факултета која је одржана дана 29. март Наставно-научно веће МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Универзитет у Београду На седници Наставно-научног већа Математичког факултета која је одржана дана 29. марта 2013. г. одређени смо у Комисију за преглед и оцену

Више

Tehnološko-metalurški fakultet,

Tehnološko-metalurški fakultet, Tehnološko-metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu Karnegijeva 4, Beograd REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU O STICANJU NAUČNOG ZVANJA I. Opšti podaci o kandidatu Ime i prezime: Marijana (Miloš) Ponjavić

Више

MilanRadonjic-VNS-prezentacija

MilanRadonjic-VNS-prezentacija 1. Биографски подаци место и година рођења: Смедеревска Паланка, 1983. основне студије: Физички факултет (2003-2007), просек: 10,00 докторат: Физички факултет (2013) теза: Electromagnetically induced coherent

Више

Избор у звање научни сарадник кандидаткиња: Бојана Илић

Избор у звање научни сарадник кандидаткиња: Бојана Илић 1. Биографски подаци Место и година рођења: Приједор, 1984 Основне студије: Физички факултет Универзитета у Београду, завршила 2013.године просек: 10,00 Докторске студије: Физички факултет Универзитета

Више

1 Прилог 5. Назив факултета који подноси захтев: Факултет за физичку хемију Универзитет у Београду Студентски трг 12-16, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈ

1 Прилог 5. Назив факултета који подноси захтев: Факултет за физичку хемију Универзитет у Београду Студентски трг 12-16, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈ 1 Прилог 5. Назив факултета који подноси захтев: Факултет за физичку хемију Студентски трг 12-16, 11158 Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату Име и презиме:

Више

Прилог 5

Прилог 5 Прилог 5. Технолошко-металуршки факултет Универзитет у Београду Карнегијева 4, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату Име и презиме: Марија М. Вукчевић

Више

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА /

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА (члан 75. Закона о високом образовању)

Више

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Технолошко-металуршки факултет Универзитета

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ РЕФЕРАТА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ РЕФЕРАТА С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Термомеханика Број кандидата који се

Више

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско

Више

Прилог 5. Назив института факултета који подноси захтев: Институт за физику у Београду РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи п

Прилог 5. Назив института факултета који подноси захтев: Институт за физику у Београду РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи п Прилог 5. Назив института факултета који подноси захтев: Институт за физику у Београду РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату: Име и презиме: Бојана Илић (рођ.

Више

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010,

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15-аутентично тумачење и 68/2015),

Више

3) Испуњени услови за реизбор у звање ванредног професора ОБАВЕЗНИ УСЛОВИ: број година радног искуства / oценa (заокружити испуњен услов за звање у ко

3) Испуњени услови за реизбор у звање ванредног професора ОБАВЕЗНИ УСЛОВИ: број година радног искуства / oценa (заокружити испуњен услов за звање у ко 3) Испуњени услови за реизбор у звање ванредног а ОБАВЕЗНИ УСЛОВИ: број година радног искуства / oценa (заокружити испуњен услов за звање у које се бира) 1 Искуство у педагошком раду са студентима 19 година

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

Microsoft Word - Sazetak Mirko Pavisic 2015

Microsoft Word - Sazetak Mirko Pavisic 2015 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Универзитета у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика Број

Више

REZIME VNS Pavelkic 2013

REZIME VNS Pavelkic 2013 Naziv instituta fakulteta kome se podnosi zahtev: FAKULTET ZA FIZIČKU HEMIJU UNIVERZITET U BEOGRADU REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Vesna

Више

Универзитет у нишу природно-математички факултет

Универзитет у нишу природно-математички факултет На основу члана 50. алинеје 15. и члана 246. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу, Савет Факултета је, на утврђени предлог Наставнонаучног већа Факултета број 729/2-01 од 12.7. 2017.

Више

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, 4. 3. 2019. ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских академских студија филологије, Филозофски факултет у Нишу,

Више

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз Наставно-научном већу Факултета медицинских наука (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА 1. Одлука о расписивању

Више

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдносно уметничка област: Мотори Број кандидата који се

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика флуида Број кандидата

Више

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења

Више

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата за избор наставника у звање доцента, ванредног и редовног

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИТИМА 1. Одлука

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc Број: 03-270/2 Ниш, 09.06.2015. год. З А П И С Н И К са 8. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 09.06.2015. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

Gravitacija kao specijalna relativistička teorija polja Jelena Filipović Fizički odsjek, PMF, Sveučilište u Zagrebu

Gravitacija kao specijalna relativistička teorija polja Jelena Filipović Fizički odsjek, PMF, Sveučilište u Zagrebu Gravitacija kao specijalna relativistička teorija polja Jelena Filipović Fizički odsjek, PMF, Sveučilište u Zagrebu Uvod Svojstva gravitacije dugodosežna interakcija graviton je bezmasena čestica statička

Више

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у звање наставника и сарадника Електротехничког факултета Универзитета у Београду, који је донет одлуком

Више

К О Н К У Р С

К О Н К У Р С ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА Јове Илића 154 Телефони: 011/3950 800 Факс: 011/2461-221 E-mail: ds@fon.rs Интернет адреса: www.fon.bg.ac.rs СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ: Информациони

Више

Microsoft Word - Sazetak dr Milan Ivanovic fin.doc

Microsoft Word - Sazetak dr Milan Ivanovic fin.doc С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет - Универзитет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Фитопатологија

Више

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ На основу Закона о научноистраживaчкој делатности ( Службени гласник ПС, бр. 110/05 и 50/06-исправка) и Правилника о начину вредновања

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К 1 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Саобраћајни факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Информатика Број кандидата који

Више

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ И КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ Б Е О Г Р А Д П Р А В И Л Н И К О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА Фебруар 2009. година ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme–

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme– УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МAШИНСКИ ФAКУЛТEТ П Р А В И Л Н И К О ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Н и ш, децембар 2007. гoдинe На основу Одредби Закона о високом образовању (Службени гласник РС број 76/2005), одредби Статута

Више

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU MEDICINSKI FAKULTET FOČA Na osnovu člana 248. Statuta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u vezi sa Zakonom o univerzitetu ( Sl. glasnik R.S broj:12/93,

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević Srpska

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević Srpska LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević djordjevicdragomirr9@gmail.com Srpska 13.01.1951. godine Istok, Metohija, Srbija Redovni

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФАКУЛТЕТ СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА, СПОРТСКЕ НАУКЕ 2015/2016 Садржај: НАЗИВ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА 3 ВРСТА СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА 3 СВРХА

Више

UVOD POCETNI KORAK JE NAJTEZI

UVOD POCETNI KORAK JE NAJTEZI DOKTORSKE STUDIJE Prof. dr Zdravko Krivokapić PODGORUCA, 29.10.2015 PROBLEMI EKSPLOZIJA INFORMACIJA IMPLOZIJA ZNANJA PREGLED? Broj studenata : Broj stanovnika u zemljama EU-27 = 1: 21 Broj nastavnika

Више

Rezime-DStepanenko-rVNS

Rezime-DStepanenko-rVNS Назив института који подноси захтев: Институт за физику у Београду РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату Име и презиме: Димитрије Степаненко Година рођења: 1974.

Више

ACDSee PDF Image.

ACDSee PDF Image. Денис Брајковић Датум и место рођења: 12.08. 1983. Приштина Адреса: Гостиварска 28, Београд Телефон: +38162286878 Е-маил: denis.brajkovic@gmail.com Ожењен Милицом, има кћерку Неру Образовање: Од октобра

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: 01-9909 Дана: 21.09. 2016. године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС бр. 76/2005,

Више

Microsoft Word - Sažetak_Komisije.docx

Microsoft Word - Sažetak_Komisije.docx Образац 4 Г Г) ГРУПАЦИЈА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Универзитета у Београду

Више

Sazetak Momcilo Dunjic Redovni.rtf

Sazetak Momcilo Dunjic Redovni.rtf С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду-Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Отпорност конструкција

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 2115/3-1 Дана, 03.12.2018. године Б е о г р а д На основу чланова 72.-78. Закона о високом образовању ("Службeни гласник РС", број 88/2017, 27/2018 и 73/2018)

Више

С А Ж Е Т А К

С  А  Ж  Е  Т  А  К С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: ФАКУЛТЕТ ПОЛИТИЧКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Ужа научна, област: Студије рода Број кандидата

Више

Microsoft Word - IZBOR U ZVANJE VISI ASS

Microsoft Word - IZBOR U ZVANJE  VISI ASS КОМИСИЈА ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЈЕШТАЈА ПО РАСПИСАНОМ КОНКУРСУ ОБЈАВЉЕНОМ У ДНЕВНОМ ЛИСТУ ГЛАС СРПСКЕ ОД 24.10.2012. ГОДИНЕ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА- ВИШЕГ АСИСТЕНТА ЗА УЖУ НАУЧНУ ОБЛАСТ ДИДАКТИКА И ОПШТА ПЕДАГОГИЈА

Више

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНИ ПРАВИЛНИКА О САДРЖАЈУ ЈАВНИХ ИСПРАВА КОЈЕ ИЗДАЈУ ВИСОКОШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ Бања Лука, мај 2014. године На основу члана 131.

Више

Microsoft Word - DIlic-Sazetak_docent.doc

Microsoft Word - DIlic-Sazetak_docent.doc С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Хидрауличне машине

Више

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ једног доцента или ванр

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ једног доцента или ванр Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ једног доцента или ванредног професора на одређено време од 5 година са пуним

Више

два сарадника

два сарадника УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА oбавезна садржина I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

Magični trougao Model finansiranja Istraživački kapaciteti Doktorske studije Budva, Montenegro, September 2017 Jelena Starčević, PhD Ministry of

Magični trougao Model finansiranja Istraživački kapaciteti Doktorske studije Budva, Montenegro, September 2017 Jelena Starčević, PhD Ministry of Magični trougao Model finansiranja Istraživački kapaciteti Doktorske studije Budva, Montenegro, 25-26 September 2017 Jelena Starčević, PhD Ministry of Education and Culture of the Republic of Srpska j.starcevic@mp.vladars.net

Више

Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjel

Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjel Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjelu nacionalnih stipendija za izvrsnost (stipendije za

Више

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologija i Botanika, predsjednica Dr. Edina Muratović,doktor

Више

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Информационе науке и биоинформатика

Више

NAUČNO-NASTAVNOM VEĆU

NAUČNO-NASTAVNOM VEĆU НАУЧНО-НАСТАВНОМ ВЕЋУ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Комисија за припрему извештаја у саставу: 1. Проф. др Слободан Јанковић редовни професор Медицинског факултета у Крагујевцу, 2. Проф. др Милица

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj de

Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj de Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti Proglašava se Zakon o izmenama i dopunama

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ

Више

На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и зас

На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и зас На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и заснивања радног односа наставника Универзитета у Београду

Више

Весна М. Петровић Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина БИБЛИОГРАФИЈА МОНОГРАФИЈЕ, МОНОГРАФСКЕ СТУДИЈЕ, ТЕМАТСКИ ЗБОРНИЦИ, ЛЕС

Весна М. Петровић Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина БИБЛИОГРАФИЈА МОНОГРАФИЈЕ, МОНОГРАФСКЕ СТУДИЈЕ, ТЕМАТСКИ ЗБОРНИЦИ, ЛЕС Весна М. Петровић Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина БИБЛИОГРАФИЈА МОНОГРАФИЈЕ, МОНОГРАФСКЕ СТУДИЈЕ, ТЕМАТСКИ ЗБОРНИЦИ, ЛЕСКИКОГРАФСКЕ И КАРТОГРАФСКЕ ПУБЛИКАЦИЈЕ МЕЂУНАРОДНОГ

Више

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДОДЈЕЉИВАЊА ЗВАЊА И ПРАВИМА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА Бања Лука, октобар 2017. године На основу члана 86. став (3) Закона о

Више

NAUČNOM VEĆU ASTRONOMSKE OPSERVATORIJE BEOGRAD Naučno veće Astronmske opservatorije, na sednici od godine, imenovalo nas je za članove K

NAUČNOM VEĆU ASTRONOMSKE OPSERVATORIJE BEOGRAD Naučno veće Astronmske opservatorije, na sednici od godine, imenovalo nas je za članove K NAUČNOM VEĆU ASTRONOMSKE OPSERVATORIJE BEOGRAD Naučno veće Astronmske opservatorije, na sednici od 16. 12. 2015. godine, imenovalo nas je za članove Komisije koja treba da utvrdi da li dr Edi Bon ispunjava

Више

Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања ми

Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања ми Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања мита у обављању послова Факултета не може стећи звање

Више

Microsoft Word - sazetak_GM

Microsoft Word - sazetak_GM С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ 1. Назив факултета: Универзитет у Београду, Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Производно

Више

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011.

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. Na osnovu člana 35. Statuta Univerziteta u Travniku, Senat Univerziteta u Travniku na svojoj sjednici održanoj 10.06.2011.

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет Универзитет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Технолошка

Више

Sazetak_G_Ciric_Marjanovic_vanr_prof_2014

Sazetak_G_Ciric_Marjanovic_vanr_prof_2014 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ Назив факултета: Факултет за физичку хемију Ужа научна, oдносно уметничка област: материјали Број кандидата који

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ

Више

Slide 1

Slide 1 Научне институције у Европи Драгољуб Д. Димитријевић Акредитовани семинар Са крова до звезда 4-5. децембар 2015, Ниш Научне институције у Европи Прва научна институција: У свету, астрономска опсерваторија

Више

ПРИЛОЗИ УЗ СТАНДАРД Мисија и визија Факултета 2. Анкетни лист за процену квалитета наставника и сарадника 3. Годишњи извештај о стању на Правном

ПРИЛОЗИ УЗ СТАНДАРД Мисија и визија Факултета 2. Анкетни лист за процену квалитета наставника и сарадника 3. Годишњи извештај о стању на Правном ПРИЛОЗИ УЗ СТАНДАРД 14 1. Мисија и визија Факултета 2. Анкетни лист за процену квалитета наставника и сарадника 3. Годишњи извештај о стању на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу 14 Мисија и визија

Више

ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођ

ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођења Наставно-научно звање; научно звање 1985. Кикинда

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и

УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ Ha основу члана 100. Закона о високом образовању ( Сл. Гласник, бр. 88/17) и члана 69. став 2. Статута Универзитета у Београду -

Више

Нa основу члaнa 8

Нa основу члaнa 8 Нa основу члaнa 3. Зaкoнa o рaчунoвoдству и рeвизиjи Босне и Херцеговине ( Службeни глaсник БиХ, брoj 42/04), Стaтутa Кoмисиje зa рaчунoвoдствo и рeвизиjу Босне и Херцеговине (усаглашени пречишћени текст

Више

Microsoft Word - IzvjestajKokic

Microsoft Word - IzvjestajKokic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Рачунарске науке, ужа

Више

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc На основу члана 15. став 3., члана 17. став 4. и члана 65. став 11. Закона о високом образовању («Сл. Гласник РС» бр. 76/05), и правилник о студентској евалуацији студија и педагошког рада наставника и

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE На основу члана 83. став 1. Закона о високом образовању («Службени гласник РС» број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012,89/2013, 99/2014,45/2015 i 68/2015), члана 85. Статута

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА

Више

Microsoft Word _stipendije.docx

Microsoft Word _stipendije.docx STIPENDIJE ZA STUDIJE U FRANCUSKOJ KOJE DODELJUJE AMBASADA FRANCUSKE ZA 2011/2012. U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Ambasada Francuske

Више

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник Универзитета бр.195/16), Наставно-научно веће Факултета

Више

На седници Научног већа Института за физику одржаној године одређени смо у комисију за избор др Јакше Вучичевића у звање научни сарадник.

На седници Научног већа Института за физику одржаној године одређени смо у комисију за избор др Јакше Вучичевића у звање научни сарадник. На седници Научног већа Института за физику одржаној 22. 7. 2015. године одређени смо у комисију за избор др Јакше Вучичевића у звање научни сарадник. Научном већу Института за физику подносимо следећи

Више

Биографија др Марка Опачића Марко Опачић је рођен године у Београду, где је године завршио Пету београдску гимназију, природно-матем

Биографија др Марка Опачића Марко Опачић је рођен године у Београду, где је године завршио Пету београдску гимназију, природно-матем Биографија др Марка Опачића Марко Опачић је рођен 30.06.1988. године у Београду, где је 2007. године завршио Пету београдску гимназију, природно-математички смер. Након тога уписао је основне студије на

Више

Konkurs_BiH CG

Konkurs_BiH CG Na osnovu člana 4. Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o naučnoj i tehnološkoj saradnji, od 01. decembra 2008. godine ( Službeni glasnik BiH,- Međunarodni ugovori; broj

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 6

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 6 УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 6. ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ИЗВЕШТАЈ О ОЦЕНИ ДОКТОРСКЕ ДИСЕРТАЦИЈЕ -oбавезна садржина- свака рубрика мора бити попуњена (сви подаци уписују се у одговарајућу рубрику, а

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Ул. Светозара Марковића број 69. Крагујевац објављује О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О ПРОДУЖЕЊУ РОКА ЗА УПИС

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Ул. Светозара Марковића број 69. Крагујевац објављује О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О ПРОДУЖЕЊУ РОКА ЗА УПИС УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Ул. Светозара Марковића број 69. Крагујевац објављује О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О ПРОДУЖЕЊУ РОКА ЗА УПИС НА ДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ ДОКТОРСКА ШКОЛА МЕДИЦИНСКЕ НАУКЕ

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног факултета, декан Факултета донео је О Д Л У К У о висини

Више

( )

(  ) Заштита животне средине Основе механике (кратак преглед предмета) др Ратко Маретић др Дамир Мађаревић Департман за Техничку механику, Факултет техничких наука Нови Сад Садржаj 1. Информациjе о предмету

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 11 ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ ИЗВЕШТАЈ О ОЦЕНИ ДОКТОРСКЕ ДИСЕРТАЦИЈЕ Кандидат: Горана Ракић-Бајић Тема: Психолошко благостање: провера реалности конструкта у оквиру мултидимензионог

Више

ДРУШТВО ФИЗИЧАРА СРБИЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Задаци за републичко такмичење ученика средњих школа 2006/2007 године I разред

ДРУШТВО ФИЗИЧАРА СРБИЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Задаци за републичко такмичење ученика средњих школа 2006/2007 године I разред ДРУШТВО ФИЗИЧАРА СРБИЈЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Задаци за републичко такмичење ученика средњих школа 006/007 године разред. Електрични систем се састоји из отпорника повезаних тако

Више

Izvod iz izvještaja (dio koji se odnosi na ispunjavanje propisanih uslova za izbor) Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanj

Izvod iz izvještaja (dio koji se odnosi na ispunjavanje propisanih uslova za izbor) Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanj Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanja iz naučne oblasti Komunikacijske tehnologije (2 izvršioca), na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu u sastavu:

Више

Microsoft Word - pravilnik minimalni uslovi FLU jelena SREDJEN

Microsoft Word - pravilnik minimalni uslovi FLU jelena SREDJEN На основу предлога Конференције универзитета Србије од 15. јуна 2015.године Национални савет за за високо образовање Републике Србије, на седници одржаној 26. новембра 2015. године утврдио је МИНИМАЛНЕ

Више

Универзитет у Београду, Машински факултет Краљице Марије, бр. 16 Београд, Србија И З Б О Р Н О М В Е Ћ У На основу одлуке бр. 1048/3 Изборног већа Маш

Универзитет у Београду, Машински факултет Краљице Марије, бр. 16 Београд, Србија И З Б О Р Н О М В Е Ћ У На основу одлуке бр. 1048/3 Изборног већа Маш Универзитет у Београду, Машински факултет Краљице Марије, бр. 16 Београд, Србија И З Б О Р Н О М В Е Ћ У На основу одлуке бр. 1048/3 Изборног већа Машинског факултета од 10.05.2018. године изабрани смо

Више