ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE Član 1 U Zakonu o nacionalnom javnom emiteru Radio i Tel

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE Član 1 U Zakonu o nacionalnom javnom emiteru Radio i Tel"

Транскрипт

1 ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNOM JAVNOM EMITERU RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE Član 1 U Zakonu o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore ( Sl.list Crne Gore, br.079/08, 045/12, 043/16 i 054/16) u članu 1 poslije stava 1 dodaje se novi stav, koji glasi: Ovaj Zakon se tumači u skladu sa Direktivom o AVM uslugama, Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i praksom Evropskog suda za ljudska prava. Član 2 U članu 4 stav 2 tačka 1 poslije riječi,,radio-difuznih brišu se riječi:,,fm i ST. Stav 2 tačka 3 mijenja se i glasi: emitovanjem Parlamentarnog programa; U stavu 5 broj,,85 zamjenjuje se brojem,,98. U članu 5 stav 1 mijenja se i glasi: Član 3,,Pored javnih usluga iz člana 4 stav 1 ovog zakona, RTCG može da pruža i komercijalne audio-vizuelne usluge, i to: 1) prodaju programa za reklamne poruke i druge audio-vizuelne komunikacije; 2) plasman proizvoda, u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast elektronskih medija; 3) sponzorstvo; 4) telešoping; 5) audiovizuelne usluge na zahtjev; 6) reemitovanje programa; 7) distribuciju programa (ustupanje prava na emitovanje programa, prodaja programa); i 8) iznajmljivanje tehničko-produkcionih i logističkih resursa, kao AV usluga; U stavu 2 riječ,,obavljanje zamjenjuje se riječju,,pružanje. Član 4 U članu 6 riječ,,i zamjenjuje se riječju,,ili. Član 5 Član 8 briše se.

2 Član 6 U članu 9 dodaje se novi stav, koji glasi: Ostvarivanje javnog interesa, u smislu ovog zakona, podrazumijeva nezavisnu i samostalnu proizvodnju, uređivanje i prenos programa i multimedijalnih sadržaja koji nijesu u službi političkih, ekonomskih ili drugih interesa moći. U stavu 1 poslije tačke 10 dodaje se nova tačka, koja glasi: 10a) podstiču i promovišu medijsku pismenost; Dosadašnji stav 1 postaje stav 2. U članu 9a stav 1 mijenja se i glasi: Član 7,,Programske obaveze iz člana 9 ovog zakona, shodno principima uredničke autonomije i institucionalne nezavisnosti RTCG, kao i visina sredstava i izvor za njihovo finansiranje, definišu se ugovorom između organa državne uprave nadležnog za poslove medija i RTCG (u daljem tekstu: Ugovor). U stavu 2 riječi:,,od tri godine zamjenjuju se riječju,,određen. U stavu 5 poslije riječi,,ugovorom se stavlja se zarez i dodaju riječi:,,shodno principima uredničke nezavisnosti,. Poslije stava 7 dodaje se novi stav, koji glasi: U roku od 15 dana od dana zaključivanja, Ugovor i njegove izmjene RTCG je dužna da dostavi nezavisnom regulatoru za oblast elektronskih medija. U stavu 9 poslije riječi,,ugovor dodaje se riječ,,značajno. Poslije stava 9 dodaje se novi stav, koji glasi:,,značajno mijenjanje programskih obaveza iz Ugovora iz stava 10 ovog člana, podrazumijeva promjenu veću od 10% Ugovorom planiranih kvota programskih vrsta za usluge od javnog interesa u okviru tekuće poslovne godine, ukoliko to bitno ne utiče na realizaciju programskih obaveza iz Ugovora. Dosadašnji stavovi 8 i 9 postaju stavovi 9 i 10. Član 8 U članu 9b poslije stava 1 dodaje se novi stav, koji glasi:,,izuzetno od programskih obaveza definisanih Ugovorom, shodno odluci Savjeta, RTCG može proizvoditi i otkupiti i druge programske sadržaje koji su u skladu sa aktuelnim

3 događajima, misijom, javnim interesom i razvojnom strategijom RTCG. Stav 3 mijenja se i glasi:,, Odredbe Ugovora kojima se utvrđuje finansiranje u smislu stava 3 ovog člana moraju da budu u skladu sa standardima finansijske nezavisnosti i pravilima o državnoj pomoći za javne radio-difuzne usluge. Dosadašnji stavovi 2 i 3 postaju stavovi 3 i 4. Član 9c mijenja se i glasi: Član 9 RTCG može da uvodi značajno nove audio-vizuelne usluge na novim platformama za distribuciju, koje su namijenjene široj javnosti, pod uslovom da iste zadovoljavaju demokratske, socijalne i kulturne potrebe društva i ne dovode do neproporcionalnih posljedica na tržištu koje nijesu nužne za ispunjavanje funkcije javne usluge. Značajno novom audio-vizuelnom uslugom, u smislu stava 1 ovog člana, smatra se usluga koja se prvi put pruža i bitno se razlikuje od usluga koje pruža RTCG, kao i usluga koja je u velikoj mjeri izmijenjena u pogledu njenog sadržaja, tehničke pripremljenosti, pristupa i ciljne grupe kojoj je namijenjena. Prijedlog za uvođenje značajno nove audio-vizuelne usluge ili više takvih usluga mora da sadrži tačan opis usluga i opravdanost - njihovog uvođenja, ciljnu grupu na koju se usluge odnose, troškove vršenja usluga i ocjenu mogućih uticaja na konkurentnost na tržištu. Prije uvođenja značajno nove audio-vizuelne usluge ili više takvih usluga RTCG je dužna da sprovede javnu raspravu shodno članu 9a stav 3 ovog Zakona. Nakon sprovedene javne rasprave iz stava 4 ovog člana, prijedlog za uvođenje značajno nove audio-vizuelne usluge ili više takvih usluga, RTCG je dužna da dostavi na mišljenje organu nadležnom za zaštitu konkurencije u vezi sa mogućim uticajem nove audio-vizuelene usluge ili više takvih usluga na konkurenciju na relevantnom tržištu. Komentare i sugestije dobijene posredstvom javne rasprave i mišljenje organa nadležnog za zaštitu konkurencije, RTCG je dužna da dostavi Savjetu nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija. O uvođenju značajno nove audio-vizuelne usluge ili više takvih usluga odlučuje Savjet nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija. Član 10 Poslija člana 9c dodaju se tri nova člana, koji glase: Nadzor nad sprovođenjem Ugovora Član 9d,,Nadzor nad sprovođenjem Ugovora, u dijelu koji se odnosi na programske obaveze, sprovodi nezavisni regulator za oblast elektronskih medija. RTCG je dužna da, najkasnije do kraja aprila tekuće godine, dostavi nezavisnom regulatoru za oblast elektronskih medija, izvještaj o realizaciji programskih obaveza iz Ugovora za prethodnu godinu, koji je sastavni dio godišnjeg izvještaja o radu RTCG.

4 Nezavisni regulator za oblast elektronskih medija, dužan je da najkasnije u roku od 60 dana od dana dostavljanja izvještaja iz stava 2 ovog člana, putem svog web-sajta, objavi mišljenje o realizaciji programskih obaveze iz Ugovora za prethodnu godinu. RTCG je dužna da, na zahtjev nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija, dostavi sve podatke, informacije i dokumenta koja su neophodna za obavljanje nadzora iz stava 1 ovog člana. Bliže uslove za podnošenje podataka od značaja za sprovođenje nadzora iz stava 1 ovog člana propisuje, posebnim aktom, Savjet nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija. Prelazni period Član 9e U slučaju da se u zakonom predviđenom roku ne potpiše Ugovor, primjenjivaće se koncept privremenog mjesečnog finansiranja RTCG. Pod privremenim mjesečnim finansiranjem podrazumijeva se finansiranje na način definisan članom 16 ovog Zakona. Do potpisivanja Ugovora RTCG je dužna da svoju ulogu, na principima političke, institucionalne i finansijske nazavisnosti, obavlja u skladu sa javnom obavezom, ciljevima i misijom javnog servisa. Ugovorne strane dužne su da, u periodu od šest mjeseci nakon isteka zakonom predviđenog roka, potpišu Ugovor. Evropska djela Član 9f RTCG je dužna da osigura da evropska djela, definisana u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast elektronskih medija, čine 51% njenog godišnjeg vremena objavljivanja. RTCG je dužna da najmanje 40% djela iz stava 1 ovog člana emituje izvorno na crnogorskom jeziku, na svakom televizijskom programskom kanalu RTCG. Najmanje 10% od programsko-produkcionog plana opredijeljenog za tekuću godinu, RTCG je dužna da osigura za nabavku evropskih djela nezavisnih proizvođača, od čega polovina tih sredstava mora biti namijenjena za djela proizvedena izvorno na crnogorskom jeziku. Izuzetno od stava 3 ovog člana, a u slučaju da djela proizvedena izvorno na crnogorskom jeziku ne zadovoljavaju propisane kriterijume utvrđene opštim uslovima poslovanja, odnos ulaganja odrediće se u odnosu na programske potrebe i tržišnu ponudu nabavke evropskih djela. Način i postupak za odabir programa iz stava 3 ovog člana utvrđuje se opštim uslovima poslovanja RTCG koji se objavljuju na internet stranici RTCG.

5 Izvještaj o realizaciji odredbe stava 3 ovog člana generalni direktor RTCG je dužan da dostavi Savjetu RTCG i nezavisnom regulatoru za oblast elektronskih medija, do kraja marta tekuće za prethodnu godinu. Član 11 U članu 10 poslije stava 1 dodaje se novi stav, koji glasi:,,rtcg ne može da prima sponzorstva i druge oblike donacija za informativne i političke programske sadržaje. U članu 12 stav 2 tačka 3 mijenja se i glasi: Član 12 3) imenovanje Ombudsmana RTCG i propisivanje i sprovođenje procedura kojima se omogućava da gledaoci i slušaoci podnose predstavke i prigovore na rad RTCG. Član 13 U članu 14 poslije stava 1 dodaje se novi stav, koji glasi:,,novinari zaposleni u RTCG za svoj rad ne mogu primati naknade od eksternih pravnih i fizičkih lica. Član 14 U članu 15 poslije tačke 5 dodaje se nova tačka, koja glasi: 5a) iz donacija međunarodnih organizacija namijenjenih tehnicko-tehnoloskoj i programskoj podršci i stručnom usavršavanju, u javnom interesu; Član 15 U članu 15a stav 1 riječi:,,ne može zamjenjuju se riječima:,,ne smije. U stavu 2 riječ,,savjet zamjenjuje se riječima:,,upravni odbor RTCG. Član 16 U članu 16 poslije stava 1 dodaje se novi stav, koji glasi:,,način i uslovi obezbjeđivanja sredstava iz budžeta Crne Gore ne smiju uticati na uredničku nezavisnost i samostalnost RTCG. Dosadašnji stavovi 2 i 3 postaju stavovi 3 i 4.

6 Član 17 U članu 16a poslije riječi,,komercijalnih dodaju se riječi:,,audio ili. Poslije člana 16a dodaje se novi član, koji glasi: Član 18,,Trajanje oglašavanja i telešopinga Član 16b U programima nacionalnog javnog emitera Radio i Televizija Crne Gore trajanje oglašavanja ne smije prelaziti 10% (šest minuta) po satu emitovanog programa. U programima nacionalnog javnog emitera Radio i Televizija Crne Gore trajanje oglašavanja ne smije prelaziti četiri minuta u udarnim terminima ( ) po satu emitovanog programa. U jednom satu emitovanja programa nacionalnog javnog emitera Radio i Televizija Crne Gore tokom dana ne smije biti emitovano više od 15% (devet minuta) oglasa i telešopinga. Član 19 U članu 20 stav 1 tačka 1 riječ,,i se briše. U stavu 1 poslije tačke 1 dodaje se nova tačka, koja glasi: 1a) Upravni odbor RTCG i Član 22 mijenja se i glasi: Član 20 Savjet: 1) donosi Statut RTCG, uz prethodno pribavljeno mišljenje Upravnog odbora; 2) bira predsjednika i potpredsjednika Savjeta iz reda članova Savjeta, na način i po postupku koji je propisan Poslovnikom o radu Savjeta; 3) imenuje i razrješava članove Upravnog odbora RTCG ( u daljem tekstu: Upravni odbor ), pri čemu odluku o imenovanju donosi nakon sprovedenog javnog konkursa; 4) imenuje i razrješava generalnog direktora RTCG, i sa njim zaključuje ugovor o radu, pri čemu odluku o imenovanju donosi nakon sprovedenog javnog konkursa; 5) imenuje i razrješava Ombudsmana RTCG ( u daljem tekstu: Ombudsman), pri čemu odluku o imenovanju donosi nakon sprovedenog javnog konkursa; 6) donosi opšte akte kojim se uređuju pitanja programskih i profesionalnih standarda u RTCG; 7) usvaja programska dokumenta RTCG; 8) daje saglasnost na Ugovor iz člana 9a ovog zakona;

7 9) daje saglasnost na prijedlog za uvođenje usluga iz člana 9c ovog zakona; 10) donosi opšti akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u RTCG; 11) donosi opšti akt o minimumu procesa rada za vrijeme štrajka zaposlenih; 12) po prethodnom nalazu Ombudsmana RTCG, u vezi sa kršenjem programskih principa utvrđenih zakonom i programskim dokumentima, nalaže odgovarajuće mjere direktoru Radija Crne Gore ili direktoru Televizije Crne Gore; 13) najmanje dva puta godišnje objavljuje Bilten o radu RTCG na web sajtu RTCG; 14) imenuje i razrješava Komisiju za programske sadržaje na albanskom jeziku i jezicima drugih pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica; 15) usvaja Pravilnik o postupku imenovanja i nadležnostima Ombudsmana RTCG; 16) donosi Poslovnik o svom radu; 17) daje saglasnost na Poslovnik o radu Upravnog odbora; 18) obavlja i druge poslove, u skladu sa zakonom i Statutom RTCG. Član 23 mijenja se i glasi: Član 21 Nadležni organi upravljanja RTCG dužni su da, najkasnije do kraja juna tekuće godine, stave na uvid javnosti, putem web sajta RTCG: 1) Izvještaj o radu RTCG za prethodnu godinu, sa posebnim osvrtom na primjenu programskih standarda i ostvarivanje obaveza utvrđenih zakonom, Ugovorom iz člana 9a ovog Zakona i programom rada za prošlu godinu; 2) Svaki izvještaj o finansijskom poslovanju RTCG za prethodnu godinu, koji posebno sadrži podatke o korišćenju finansijskih sredstava ostvarenih po osnovu člana 15 stav 1 tačka 1 ovog zakona, sa posebnim osvrtom na obavezu iz člana 15a ovog zakona; 3) Izvještaj ovlašćenog revizora o finansijskom poslovanju RTCG. Najkasnije 15 dana od dana njihovog zaključivanja odnosno usvajanja Savjet je dužan da, putem web sajta RTCG, stavi na uvid javnosti: 1) Ugovor iz člana 9a ovog zakona i njegove izmjene; 2) godišnji program rada i finansijski plan za njegovo izvršenje; 3) mišljenje Savjeta nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija o realizaciji Ugovora iz člana 9a ovog Zakona za prethodnu godinu. Poslije člana 23 dodaje se novi član koji glasi: Član 22,,Podnošenje finansijskog izvještaja Skupštini Član 23a Savjet je dužan da, najkasnije do kraja juna tekuće godine, dostavi Skupštini izvještaj o finansijskom poslovanju RTCG za prethodnu godinu i izvještaj ovlašćenog revizora o finansijskom poslovanju RTCG za prethodnu godinu. Član 25 mijenja se i glasi: Član 23

8 Član Savjeta može biti afirmisani stručnjak iz oblasti koja je relevantna za obavljanje djelatnosti RTCG (novinarstvo, pravo, ekonomija, tehničke nauke, sociologija, marketing, radiodifuzija i dr.), koji je crnogorski državljanin, koji ima prebivalište u Crnoj Gori, najmanje visoku stručnu spremu i pet godina radnog iskustva u ovoj oblasti. Član 24 U članu 26 tačka 4 mijenja se i glasi: 4) funkcioneri političkih stranaka (predsjednici stranaka, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora, kao i drugi stranački funkcioneri), najmanje dvije godine od prestanka funkcije; Tačka 7 mijenja se i glasi: 7) lica koja su bračni drugovi lica navedenih u tač. 1 do 5 ovog stava ili se sa njima nalaze u krvnom srodstvu u pravoj liniji, bez obzira na stepen srodstva, u pobočnoj liniji do drugog stepena srodstva i srodstvu po tazbini. Poslije stava 1 dodaje se novi stav, koji glasi: Članovi Savjeta smatraju se javnim funkcionerima shodno Zakonu o sprječavanju korupcije. Član 25 Naziv člana 27 mijenja se i glasi:,,imenovanje Savjeta. U članu 27 riječi,,i razrješava brišu se. Član 26 U članu 28 stav 3 mijenja se i glasi: Predlagači iz stava 1 tač. 1, 2, 3, 4, 5 i 8 ovog člana mogu zajedno ili odvojeno predložiti po jednog kandidata za člana Savjeta. Stav 7 briše se. Dosadašnji stavovi 8, 9 i 10 postaju stavovi 7, 8 i 9. Član 27 U članu 29 stav 2 riječi:,,radno tijelo Skupštine nadležno za imenovanje (u daljem tekstu: radno tijelo) zamjenjuje se riječima:,,savjet nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija. U stavu 3 poslije tačke 1 dodaje se nova tačka, koja glasi:,, 1a) dokaz da je predloženi kandidat crnogorski državljanin; Član 28

9 U članu 30 stav 1 tačka 1 riječ,,najkasnije briše se. U članu 32 stav 1 mijenja se i glasi: Član 29,,Mandat članova Savjeta počinje danom imenovanja i traje pet godina. Poslije stava 3 dodaju se dva nova stava, koji glase:,,prilikom imenovanja prvog sastava Savjeta, četiri člana biraju se na pet godina, tri člana na četiri godine, a dva na tri godine. Članovima prvog sastava Savjeta RTCG trajanje mandata utvrđuje žrijebom predsjednik Skupštine u prisustvu predstavnika ovlašćenih predlagača. Član 30 U članu 33 riječi:,,radno tijelo iz člana 29 stav 2 ovog zakona zamjenjuju se riječima:,,predsjednik Skupštine. Član 31 Naziv člana 36 mijenja se i glasi:,,podnošenje predloga U članu 36 stav 2 mijenja se i glasi:,,predlozi za kandidate za članove Savjeta podnose se Savjetu nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija u roku od 40 dana od dana objavljivanja javnog poziva. Član 32 Član 37 mijenja se i glasi:,,savjet nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija dužan je da, u roku od osam dana od dana isteka roka za dostavljanje predloga, objavi listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta, na način na koji je objavljen javni poziv. Ako predlagači za člana Savjeta iz člana 28 stav 1 tačka 1,3,5,6 ovog zakona podnesu više odvojenih predloga, Savjet nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija daće svoje mišljenje o kandidatima za člana Savjeta iz ovih kategorije na osnovu sljedećih kriterijuma: 1) biografije i iskustva na osnovu kojih se može utvrditi da su se u javnom životu istakli zalaganjem za zaštitu slobode medija i izražavanja, poštovanje demokratskih načela i vladavinu prava, izgradnju i unapređenje vrijednosti ustavnog poretka Crne Gore, razvoj civilnog društva, odbranu ljudskih prava i sloboda, promociju kulture, nauke ili umjetnosti; 2) intervjua na osnovu kojeg se može utvrditi da kandidat posjeduje viziju stanja i razvoja RTCG, kao i lični doprinos koji mogu pružiti u ostvarivanju misije RTCG kao nacionalnog javnog emitera; 3) broja i relevantnosti registrovanih nevladinih organizacija koje su podržale kandidaturu.

10 Savjet nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija dužan je da, u roku od 20 dana od dana isteka roka za dostavljanje predloga, blagovremene i potpune predloge kandidata za člana Savjeta, kao i mišljenje o kandidatima iz stava 2 ovog člana, dostavi nadležnom skupštinskom odboru. Nadležni Skupštinski odbor dužan je da, u roku od 20 dana od dana prijema predloga iz stava 3 ovog člana, obavi intervju sa kandidatima za člana Savjeta iz stava 2 ovog člana, te da na osnovu intervjua i mišljenja Savjeta nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija utvrdi predlog kandidata iz ovih kategorija. Nadležni skupštinski odbor dužan je da, u roku od 30 dana od dana prijema predloga iz stava 3 ovog člana, utvrdi predlog liste za imenovanje Savjeta, te izvrši javno predstavljanje kandidata sa predložene liste i kvalifikacije kandidata objavi na web sajtu Skupštine. Predlog liste za imenovanje članova Savjeta, sa obrazloženjem i izvještajem o sprovedenom postupku, nadležni skupštinsi odbor dostavlja Skupštini na odlučivanje. Član 33 U članu 38 stav 1 broj,,5 zamjenjuje se brojem,,6. U stavu 2 poslije riječi,,savjeta stavlja se zarez i dodaju se riječi:,,odnosno cjelokupnu listu potvrđuje ili ne potvrđuje. Poslije stava 2 dodaju se dva nova stava, koji glase:,,obrazloženu odluku iz stava 2 ovog člana, Skupština je dužna da objavi u "Službenom listu Crne Gore" i na web-sajtu Skupštine. Protiv odluke iz stava 3 ovog člana može se pokrenuti upravni spor u roku od 20 dana od dana dostavljanja odluke. Član 34 U članu 39 stav 2 riječi:,,radno tijelo dužno je zamjenjuju se riječima:,,predsjednik Skupštine dužan je. Stav 3 mijenja se i glasi:,,mandat člana Savjeta imenovanog po ponovnom javnom pozivu traje shodno mandatu kandidata iz kategorije predlagača, koji ga predlaže u ponovnom postupku. Član 35 U članu 43 stav 1 riječi:,,radno tijelo zamjenjuju se riječina:,,nadležni skupštinski odbor. Poslije stava 2 dodaju se dva nova stava koji glase:,, Obrazloženu odluku iz stava 2 ovog člana, Skupština je dužna da objavi u "Službenom listu Crne Gore" i na web-sajtu Skupštine. Protiv odluke iz stava 3 ovog člana može se pokrenuti upravni spor u roku od 30 dana od dana dostavljanja odluke. Član 36

11 Član 44 briše se. Član 37 U članu 45 stav 1 riječi:,,radno tijelo je dužno zamjenjuju se riječima:,,predsjednik Skupštine je dužan. U stavu 4 riječ,,stav 2 briše se. Član 38 U članu 46 riječ,,sedam zamjenjuje se riječju,,pet. Član 47 briše se. Član 39 Član 40 U članu 48 poslije stava 8 dodaje se novi stav koji glasi:,,zapisnik sa sjednica Savjeta objavljuje se na web sajtu RTCG pet radnih dana nakon usvajanja. Član 41 Poslije člana 48 dodaju se sedam novih članova koji glase: Upravni odbor:,,nadležnosti Upravnog odbora Član 48a 1) usvaja planove rada, izvještaje o radu i periodične i godišnje obračune RTCG; 2) usvaja investicione i finansijske planove RTCG; 3) usvaja finansijski izvještaj RTCG za prethodnu godinu, kao i izvještaj ovlašćenog revizora; 4) bira ovlašćenog revizora periodičnih i godišniih obračuna; 5) donosi odluke o kupovini, prodaji i stavljanju imovine RTCG pod hipoteku, u skladu sa zakonom; 6) donosi odluke o uzimanju bankarskih kredita i davanju finansijskih garancija, u skladu sa zakonom; 7) daje saglasnost na odluke generalnog direktora i ugovore kojim se RTCG obavezuje da izvrši plaćanje u ukupnom iznosu većem od iznosa utvrđenog Statutotom RTCG; 8) daje saglasnost na promjenu budžetskih alokacija; 9) uz saglasnost Savjeta, donosi Poslovnik o svom radu; 10) obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom RTCG.

12 Upravni odbor je dužan da se, u interesu javnosti, stara da se javna sredstva za rad RTCG koriste u skladu sa zakonom i ugovorom. Upravni odbor ima pet članova. Broj članova Upravnog odbora Član 48b Mandat Upravnog odbora Član 48c Mandat Upravnog odbora počinje danom imenovanja i traje pet godina. Isto lice može najviše dva puta biti imenovano za člana Upravnog odbora. Kriterijumi za člana Upravnog odbora Član 48d Član Upravnog odbora može biti afirmisani stručnjak sa najmanje 10 godina radnog iskustva iz oblasti finansija, ekonomije ili prava, koji je crnogorski državljanin, koji ima prebivalište u Crnoj Gori i najmanje visoku stručnu spremu. Na kandidate za izbor članova Upravnog odbora primjenjivaće se član 26 ovog zakona. Imenovanje Upravnog odbora Član 48e Članove Upravnog odbor imenuje Savjet, na osnovu javnog konkursa. Razrješenje člana Upravnog odbora Član 48f Savjet će razriješiti člana Upravnog odbora i imenovati drugog, ukoliko: 1) podnese zahtjev za razrješenje; 2) ako se utvrdi da je prilikom imenovanja dao o sebi netačne podatke ili je propustio da iznese podatke ili okolnosti koji su bitni za imenovanje; 3) ako je u toku trajanja mandata nastupila neka od okolnosti iz člana 26 ovog Zakona; 4) ako ne prisustvuje sjednicama Upravnog odbora duže od šest mjeseci;

13 5) ako zbog bolesti na osnovu nalaza nadležne zdravstvene ustanove nije u mogućnosti da obavlja dužnost člana Upravnog odbora duže od 6 mjeseci; 6) ako redovno ne izvršava obaveze utvrđene Poslovnikom o radu Upravnog odbora; 7) ako svojim djelovanjem postupa protivno ovom Zakonu i opštim aktima RTCG. Savjet donosi odluku o razrješenju člana Upravnog odbora nakon sprovedenog postupka, u kome je članu Upravnog odbora, protiv kojeg je pokrenut postupak, omogućeno da se izjasni o okolnostima razrješenja. Naknade članovima Upravnog odbora Član 48g Članovi Upravnog odbora imaju pravo na mjesečnu naknadu u bruto iznosu u visini prosječne bruto zarade zaposlenih u RTCG u mjesecu koji prethodi isplati naknade, kao i na naknadu troškova u vezi sa vršenjem dužnosti člana Upravnog odbora, u skladu sa Statutom RTCG. Član 42 U članu 49 stav 1 riječ,,pet zamjenjuje se riječju,,deset. Član 43 Poslije člana 53 dodaju se pet novih članova koji glase:,,kriterijumi za Ombudsmana Član 53a Ombudsman može biti afirmisani medijski stručnjak sa najmanje 10 godina radnog iskustva u elektronskim medijima, koji ima prebivalište u Crnoj Gori, koji je crnogorski državljanin i ima najmanje visoku stručnu spremu. Za Ombusmana ne može biti imenovano lice koje po ovom Zakonu ne može biti član Savjeta RTCG. Na kandidate za izbor Ombudsmana neće se primjeljivati odredba člana 26 stav 1 tačka 3 ovog zakona. Ombudsman je u svom radu nezavisan. Nadležnosti Ombudsmana Član 53b

14 Ombudsman: 1) razmatra predstavke i prigovore slušalaca, gledalaca i korsinika portala RTCG; 2) razmatra povrede ljuskih prava i diskriminacije bilo koje vrste u emitovanim programskim sadržajima; 3) prati poštovanje programskih principa RTCG; 4) prati poštovanje prava građana na slobodu govora, prava na dostupnost medija, prava na tačnu i provjerenu informaciju, prava na demanti; 5) kvartalno dostavlja izvještaje o svom radu Savjetu; 6) obavlja svoju nadženost shodnu Pravilniku o postupku imenovanja i nadležnostima Ombudsmana, koji usvaja Savjet; 7) daje preporuke uredništvu RTCG i predstavlja medijatora u dvosmjernoj komunikaciji između medija i javnosti; Nakon što se Savjet upozna sa izvještajima i preporukama Ombudsmana, izvještaji i preporuke se objavljuju na sajtu RTCG. Mandat Ombudsmana Član 53c Mandat Ombudsmana počinje danom imenovanja i traje tri godine. Isto lice može najviše dva puta biti imenovano za Ombudsmana. Imenovanje Ombudsmana Član 53d Ombudsmana imenuje Savjet, na osnovu javnog konkursa. Razrješenje Ombudsmana Član 53e Ombudsmana razrješava Savjet. Savjet će razriješiti Ombudsmana ukoliko : 1) podnese zahtjev za razrješenje;

15 2) se utvrdi da je prilikom imenovanja dao o sebi netačne podatke ili je prosputio da iznese podatke ili okolnosti koji su bitni za imenovanje; 3) je u roku trajanja mandata nastupila neka od okolnoosti iz člana 26 ovog Zakona; 4) redovno ne izvrašava obaveze utvrđene Pravilnikom o postupku imenovanja i nadležnostima Ombudsmana; 5) svojim djelovanjem postupa protivno ovom Zakonu i opštim aktima RTCG; 6) zbog bolesti na osnovu nalaza nadležne zdravstvene ustanove nije u mogućnosti da obavlja dužnost Ombudamana duže od 6 mjeseci i 7) u drugim slučajevima predviđenim Statutom. Savjet donosi odluku o razrješenju Ombudsmana nakon sprovedenog postupka, u kome su utvrđene sve relevantne okolnosti, i u kome je Ombudsmanu omogućeno da se izjasni o svim okolnostima. Član 44 U članu 54 stav 1 poslije tačke 6 dodaju se dvije nove tačke, koje glase: 7) načinu sprovođenja i uslovima javnog konkursa za imenovanje članova Upravnog odbora; 8) načinu sprovođenja i uslovima javnog konkursa za imenovanje Ombudsmana. Član 45 Poslije člana 64 dodaju se sedam novih članova, koji glase: Pokretanje postupka imenovanja novog Savjeta Član 65 Predsjednik Skupštine dužan je da, u roku od osam dana od dana stupanja na snagu ovog zakona, pokrene postupak za imenovanje članova Savjeta, u skladu sa ovim zakonom. Prvu sjednicu novoizabranog Savjeta saziva predsjednik Skupštine, u roku od 15 dana od kada je Skupština potvrdila imenovanje članova Savjeta. Nastavak rada Savjeta Član 66 Dosadašnji Savjet nastavlja sa radom, sa nadležnostima utvrđenim ovim zakonom, do imenovanja novog Savjeta, u skladu sa ovim zakonom.

16 Nastavak rada direktora Član 67 Generalni direktor, direktor Radija Crne Gore i direktor Televizije Crne Gore nastavljaju sa radom do isteka mandata na koji su imenovani. Imenovanje Upravnog odbora Član 68 Upravni odbor iz člana 48a ovog zakona imenovaće se u roku od 90 dana od dana usvajanja Statuta RTCG. Imenovanje Ombudsmana Član 69 Ombudsman iz člana 53a ovog zakona imenovaće se u roku od 90 dana od dana usvajanja Statuta RTCG. Usklađivanje Statuta Član 70 Savjet je dužan da, u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona, uskladi Statut RTCG sa ovim zakonom. Rok za donošenje propisa Član 71 Akt iz člana 9d stav 5 ovog zakona Savjet nezavisnog regulatora za oblast elektronskih medija donijeće u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona. Član 46 Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Crne Gore".

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

Statut RTHN

Statut RTHN Na osnovu člana 21, stav 1 i člana 44 Odluke o organizovanju Javnog radio difuznog servisa Radio Televizija Herceg Novi d.o.o. ( Sl. List Crne Gore opštinski propisi, br. 22/11 od 21.07.2011), člana 1

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1

236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/1 236. Na osnovu člana 32d stav 2, člana 32đ stav 5, člana 32i stav 2 i člana 32j stav 4 Zakona o nevladinim organizacijama ( Službeni list CG, br. 39/11 i 37/17), Vlada Crne Gore, na sjednici od 1. februara

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више



 42. Na osnovu člana 95 tačke 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O OBJAVLJIVANJU PROPISA I DRUGIH AKATA ("Službeni list Crne Gore", br. 005/08 od 23.01.2008) Proglašavam Zakon o objavljivanju

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени

ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, број 98/05), у члану 1. послије

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno Obrasci b

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno   Obrasci b AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o mladima obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o mladima ("Službeni list Crne Gore", br. 042/16 od 11.07.2016), 2. Zakon o dopuni Zakona o mladima ("Službeni list Crne Gore", br.

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла ОПШТИНЕ 23.01.2018. године ГОДИНА 2018. БРОЈ 2 На основу члана 121. и 138. став 1. и 2. Закона о спорту,,службени гласник РС број 10/2016), члана 31.Правилника о о одобравању и финансирању програма којима

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ Z A K O N O IZMENI ZAKONA O JAVNIM MEDIJSKIM SERVISIMA Član 1. PREDLOG U Zakonu o javnim medijskim servisima ( Službeni glasnik PC, br. 8314 i 10315), u članu 62. stav 1. reči: 31. decembra 2016. godine

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

Odluke o etickoj komisiji funkcionera

Odluke o etickoj komisiji funkcionera ОDLUKЕ О ЕTIČKОЈ KОMISIЈI ZА IZАBRАNЕ PRЕDSTАVNIKЕ I FUNKCIОNЕRЕ U OPŠTINI KOTOR PREDLOG Nа оsnоvu člаnа 30. Stаtutа оpštinе Kotor («Sl.list Opštine Kotor'', br. 3/04 i ''Sl. list CG'' opštinski propisi,

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE (Sl. list AP Vojvodine, br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se organizacija za zaštitu prirode i prirodnih dobara koja

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06,

PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 62/06, PREDLOG ZAKON O IZMENAMA ZAKONA O FINANSIRANJU LOKALNE SAMOUPRAVE Član 1. U Zakonu o finansiranju lokalne samouprave ( Službeni glasnik RS, br. 6206, 4711, 9312, 9913, 12514 i 9515), u članu 35. stav 1.

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. тачка 48. Статута Универзитета у Нишу ( Гласник Универзитета

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више



 341. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O AKADEMSKOM INTEGRITETU ("Službeni list Crne Gore", br. 017/19 od 19.03.2019) Proglašavam Zakon o akademskom integritetu,

Више

Nacrt, Na osnovu člana 4.2, 4.3 i 7. Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini ( Službe

Nacrt, Na osnovu člana 4.2, 4.3 i 7. Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini ( Službe Na osnovu člana 4.2, 4.3 i 7. Zakona o prijenosu, regulatoru i operatoru sistema električne energije u Bosni i Hercegovini ( Službeni glasnik BiH, br. 7/02, 13/03, 76/09 i 1/11), člana 14. Statuta Državne

Више

Odluka eticka komisija sluzbenika i namjestenika

Odluka eticka komisija sluzbenika i namjestenika PREDLOG ОDLUKЕ О ЕTIČKОЈ KОMISIЈI ZА LОKАLNЕ SLUŽBЕNIKЕ I NАMЈЕŠTЕNIKЕ U OPŠTINI KOTOR Nа оsnоvu člаnа 30. Stаtutа оpštinе Kotor («Sl.list Opštine Kotor'', br. 3/04 i ''Sl. list CG'' opštinski propisi,

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

narrative report

narrative report Gundulićev venac 48, 11000 Beograd Tel: 011 3287 226; 011 3287 334 office@bezbednost.org www.bezbednost.org RESURSI www.bezbednost.org/resursi ZAKON O BEZBEDNOSNO- INFORMATIVNOJ AGENCIJI ( Sl. glasnik

Више

ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени

ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени ЗАКОН О ИЗМЕНAMA ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПРАВА НА СУЂЕЊЕ У РАЗУМНОМ РОКУ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о заштити права на суђење у разумном року ( Службени гласник РС, бр. 40/15), у члану 7. став 2. мења се

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2

Microsoft Word - Odluka o odrzavanju izbora u SSS Srbije 2 ВЕЋЕ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ Број: 01-362/1 Београд,29.јун 2009. године На основу члана 49. Статута Савеза самосталних синдиката Србије, Веће Савеза самосталних синдиката Србије, на седници

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova PRAVILNIK O VREDNOVANJU KVALITETA RADA USTANOVA ("Sl. glasnik RS", br. 9/2012) Sadržina Pravilnika Član 1 Ovim pravilnikom uređuju se organi i tela ustanove, postupci praćenja ostvarivanja programa obrazovanja

Више

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као Број: 05/1-50-13-312-3-4/14 Сарајево, 23. 04. 2014. године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као независног тијела полицијске структуре Босне и Херцеговине

Више

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc ZAKON O AKCIJSKOM FONDU ("Sl. glasnik RS", br. 38/2001 i 45/2005) Osnivanje Član 1 Osniva se Akcijski fond Republike Srbije (u daljem tekstu: Akcijski fond). Druga pravna lica ne mogu koristiti naziv akcijski

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до

На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра године, до На основу члана 21. Статута Покрета обнове Краљевине Србије, Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије на I седници од 15. октобра 2017. године, доноси ПРАВИЛНИК О ЛОКАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОКРЕТА ОБНОВЕ

Више

УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за орга

УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за орга УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за организације и појединце БЕПГРАД, НПВЕМБАР 2012.год. На

Више

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc На основу члана 15. став 3., члана 17. став 4. и члана 65. став 11. Закона о високом образовању («Сл. Гласник РС» бр. 76/05), и правилник о студентској евалуацији студија и педагошког рада наставника и

Више

Uz podršku člana 36 Zakona Br. 04/L-046 o Radio Televiziji Kosova kao i člana 29 Statuta Radio Televizije Kosova, Bord RTK-a objavljuje: Javni Poziv (

Uz podršku člana 36 Zakona Br. 04/L-046 o Radio Televiziji Kosova kao i člana 29 Statuta Radio Televizije Kosova, Bord RTK-a objavljuje: Javni Poziv ( Uz podršku člana 36 Zakona Br. 04/L-046 o Radio Televiziji Kosova kao i člana 29 Statuta Radio Televizije Kosova, Bord RTK-a objavljuje: Javni Poziv (za odabir pet članova Savetodavne Grupe Publike) Priština

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања На основу члана 18. и 19. Закона о јавном информисању и медијима ( Службени гласник РС, бр. 83/14 и 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), члан 4, 5 и 6 Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање

Више

Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštit

Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštit Na osnovu člana 56 stav 1 tačka 2 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti ( Službeni list CG, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17), Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више



 506. Na osnovu člana 40 stav 4 Zakona o državnoj imovini ("Službeni list CG", broj 21/09) Vlada Crne Gore, na sjednici od 1. jula 2010. godine, donijela je UREDBA O PRODAJI I DAVANJU U ZAKUP STVARI U DRŽAVNOJ

Више

Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o elektronskim komunikacijama

Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o elektronskim komunikacijama PREDLOG, 23. maj 2019. godine ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRONSKIM KOMUNIKACIJAMA Član 1 (1) U Zakonu o elektronskim komunikacijama ( Službeni list CG, br. 40/13 i 2/17) u članu 4 stav 1

Више

ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар Рад на изменама и допунама

ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар Рад на изменама и допунама ПЛАН АКТИВНОСТИ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА ДЕЦЕМБАР 2010 СЕПТЕМБАР 2011 МЕСЕЦ БРОЈ АКТИВНОСТ РОК НАДЛЕЖНИ ОРГАН Јануар 1. Рад на изменама и допунама Правилника о раду Изборне комисије - 17.01. (понедељак)

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл године ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПРАВИЛНИК О ИЗБОРИМА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Ниш, Aприл 2014. године На основу члана 178. Статута Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и члана

Више

Microsoft Word - Predlog za izmene Plana raspodele, godine, grupa 5

Microsoft Word - Predlog za izmene Plana raspodele, godine, grupa 5 1 Na osnovu člana 167. Zakona o autorskom i srodnim pravima ( Službeni glasnik RS, broj 104/09) i člana 17. stav 3. tačka 7. Statuta Organizacije proizvođača fonograma Srbije OFPS, Skupština Organizacije,

Више

Na osnovu člana 43 stav 4 tačka 2 Zakona o energetici (''Službeni list CG'', broj 5/16 i 51/17) i člana 12 stav 1 tačka 1 Statuta Regulatorne agencije

Na osnovu člana 43 stav 4 tačka 2 Zakona o energetici (''Službeni list CG'', broj 5/16 i 51/17) i člana 12 stav 1 tačka 1 Statuta Regulatorne agencije Na osnovu člana 43 stav 4 tačka 2 Zakona o energetici (''Službeni list CG'', broj 5/16 i 51/17) i člana 12 stav 1 tačka 1 Statuta Regulatorne agencije za energetiku (''Službeni list CG'', broj 36/17),

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

2.??????????? ??????

2.??????????? ?????? ОБРАЗЛОЖЕЊЕ 1. Правни основ за доношење одлуке Скупштина је надлежна да усваја буџет Општине којим се одређују новчана средства за финансирање рада удружења. Из ове надлежности, Скупштина има право да

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

Nacrt zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj

Nacrt zakona o dopuni Zakona o  pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj REPUBLIKA SRPSKA VLADA NACRT ZAKON O DOPUNI ZAKONA O PRAVOSUDNOM ISPITU U REPUBLICI SRPSKOJ Banja Luka, maj 2019. godine Nacrt ZAKON O DOPUNI ZAKONA O PRAVOSUDNOM ISPITU U REPUBLICI SRPSKOJ Član 1. U Zakonu

Више

Microsoft Word - Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u

Microsoft Word - Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u HRVATSKI SABOR 1759 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI Proglašavam Zakon o izmjenama i dopunama

Више

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр.

(,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства (Службени гласник РС, бр. (,,Службени гласник РС, број 29/13 од 29. марта 2013. године) На основу члана 18. став 1. Закона о Високом савету судства ("Службени гласник РС", бр. 116/08, 101/10 и 88/11), Високи савет судства на седници

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

PREDNACRT

PREDNACRT ЗАКОН О ПЛАТАМА ЗАПОСЛЕНИХ У ОРГАНИМА УПРАВЕ БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ На основу члана Статута Брчко дистрикта Босне и Херцеговине («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», бројеви 1/00, /00, 7/0, 0/0 и /0),

Више

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU STUDENATA.doc

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU  STUDENATA.doc На основу члана 64. став 1. Закона о буџетском систему («Службени гласник РС», бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13 - испр., 108/13, 142/14, 68/15 - др. Закон, 103/15 и 99/16) и члана

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU MEDICINSKI FAKULTET FOČA Na osnovu člana 248. Statuta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u vezi sa Zakonom o univerzitetu ( Sl. glasnik R.S broj:12/93,

Више

Javni prihodi po vrstama i javni rashodi po osnovnim namenama utvr|uju se po slede}em

Javni prihodi po vrstama i javni rashodi po osnovnim namenama utvr|uju se po slede}em СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ЋИЋЕВАЦ Година XXXIX- Број 6 Ћићевац, 19.3.2019. године Примерак 100,00 дин. Годишња претплата 2.000,00 дин. АКТИ КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР ЧЛАНОВА ТЕЛА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРИМЕНЕ ЛАП 1. На основу

Више

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службен

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у Службен Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 77/2014 и 83/2015. Опште одредбе

Више

Todor Skakic

Todor Skakic РЕПУБЛИКA СРПСКA МИНИСТАРСТВО РАДА И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ПРЕДНАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОСРЕДОВАЊУ У ЗАПОШЉАВАЊУ И ПРАВИМА ЗА ВРИЈЕМЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ Бања Лука, март 2019. године

Више

На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тач

На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тач На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тачка б. и члана 37. Закона о Агенцији за банкарство Републике

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

Један од циљева Националне стратегије и Акционог плана за спровођење Националне стратегије јесте да се утврде јасни критеријуми за предлагање, избор и

Један од циљева Националне стратегије и Акционог плана за спровођење Националне стратегије јесте да се утврде јасни критеријуми за предлагање, избор и Иницијатива за измене и допуне Закона о јавним предузећима и Уредбе о мерилима за именовање директора јавног предузећа чији је оснивач Република Србија Агенција за борбу против корупције у оквиру својих

Више

Odluka o izmenama i dopunama osnivackog akta ATS-a_Sl glasnik RS br

Odluka o izmenama i dopunama osnivackog akta ATS-a_Sl glasnik RS br Na osnovu člana 7. stav 2. Zakona o akreditaciji ("Službeni glasnik RS", broj 73/10) i člana 43. stav 1. Zakona o Vladi ("Službeni glasnik RS", br. 55/05, 71/05 - ispravka, 101/07 i 65/08), Vlada donosi

Више

RADNA VERZIJA R E P U B L I K A H R V A T S K A MINISTARSTVO KULTURE NACRT PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI

RADNA VERZIJA R E P U B L I K A H R V A T S K A MINISTARSTVO KULTURE NACRT PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI RADNA VERZIJA R E P U B L I K A H R V A T S K A MINISTARSTVO KULTURE NACRT PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI Zagreb, svibanj 2012. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више

На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација

На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација и догађаја из области привреде од значаја за Град

Више

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD Sremput Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: 17.05.2018. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.05.2018. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE redovna

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

На основу Амандмана XL тачка 2. на Устав Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, број 28/94), доносим У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ИЗМЈ

На основу Амандмана XL тачка 2. на Устав Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, број 28/94), доносим У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ИЗМЈ На основу Амандмана XL тачка 2. на Устав Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, број 28/94), доносим У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ДРУШТВИМА ЗА ОСИГУРАЊЕ Проглашавам

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

NACRT ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STEČAJU I LIKVIDACIJI BANAKA Član 1 U Zakonu o stečaju i likvidaciji banaka ( Službeni list RCG, broj 47/0

NACRT ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STEČAJU I LIKVIDACIJI BANAKA Član 1 U Zakonu o stečaju i likvidaciji banaka ( Službeni list RCG, broj 47/0 NACRT ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STEČAJU I LIKVIDACIJI BANAKA Član 1 U Zakonu o stečaju i likvidaciji banaka ( Službeni list RCG, broj 47/01 i "Službeni list CG", br. 62/08 i 44/10) u članu

Више

ПРЕДЛОГ ЗАКОН О ДОПУНИ ЗАКОНА О УСТАВНОМ СУДУ Члан 1. У Закону о Уставном суду ( Службени гласник РС, бр. 109/07, 99/11, 18/13 - УС и 40/15 - др. зако

ПРЕДЛОГ ЗАКОН О ДОПУНИ ЗАКОНА О УСТАВНОМ СУДУ Члан 1. У Закону о Уставном суду ( Службени гласник РС, бр. 109/07, 99/11, 18/13 - УС и 40/15 - др. зако ПРЕДЛОГ ЗАКОН О ДОПУНИ ЗАКОНА О УСТАВНОМ СУДУ Члан 1. У Закону о Уставном суду ( Службени гласник РС, бр. 109/07, 99/11, 18/13 - УС и 40/15 - др. закон), у члану 89. став 3. после речи: постављен тачка

Више

ZAKON O AGENCIJI ZA OSIGURANJE DEPOZITA ("Sl. glasnik RS", br. 14/2015 i 51/2017) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se položaj, organizacij

ZAKON O AGENCIJI ZA OSIGURANJE DEPOZITA (Sl. glasnik RS, br. 14/2015 i 51/2017) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se položaj, organizacij ZAKON O AGENCIJI ZA OSIGURANJE DEPOZITA ("Sl. glasnik RS", br. 14/2015 i 51/2017) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom uređuju se položaj, organizacija, ovlašćenja i funkcije Agencije za osiguranje depozita

Више

ПРЕДЛОГ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНИ ЗАКОНА О ОДУЗИМАЊУ ИМОВИНЕ ПРОИСТЕКЛЕ ИЗ КРИВИЧНОГ ДЕЛА Члан 1. У Закону о одузимању имовине проистекле из криви

ПРЕДЛОГ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНИ ЗАКОНА О ОДУЗИМАЊУ ИМОВИНЕ ПРОИСТЕКЛЕ ИЗ КРИВИЧНОГ ДЕЛА Члан 1. У Закону о одузимању имовине проистекле из криви ПРЕДЛОГ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНИ ЗАКОНА О ОДУЗИМАЊУ ИМОВИНЕ ПРОИСТЕКЛЕ ИЗ КРИВИЧНОГ ДЕЛА Члан 1. У Закону о одузимању имовине проистекле из кривичног дела ( Службени гласник РС, бр. 32/13 и 94/16),

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ИНФОРМАЦИОНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о информационој безбедности ( Службени гласник РС, број 6/16), у чл

ЗАКОН О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ИНФОРМАЦИОНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о информационој безбедности ( Службени гласник РС, број 6/16), у чл ЗАКОН О ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ИНФОРМАЦИОНОЈ БЕЗБЕДНОСТИ Члан 1. П Р Е Д Л О Г У Закону о информационој безбедности ( Службени гласник РС, број 616), у члану 5. став 1. речи: Управе за заједничке послове републичких

Више

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: /1 Podgorica, godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104,

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: /1 Podgorica, godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104, Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: 02-904/1 Podgorica, 12.07.2019. godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104, čl. 107 i čl. 108 Zakona o elektronskim medijima ("SI.

Више

ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA (2009) ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA "Službeni glasnik RS", br. 36/2009 od 15.maja godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet

ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA (2009) ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA Službeni glasnik RS, br. 36/2009 od 15.maja godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet ZAKON O POLITIČKIM STRANKAMA "Službeni glasnik RS", br. 36/2009 od 15.maja 2009. godine I. OSNOVNE ODREDBE Predmet zakona Član 1. Ovim zakonom uređuje se osnivanje i pravni položaj političkih stranaka,

Више