Microsoft Word - Predlog za izmene Plana raspodele, godine, grupa 5

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Microsoft Word - Predlog za izmene Plana raspodele, godine, grupa 5"

Транскрипт

1 1 Na osnovu člana 167. Zakona o autorskom i srodnim pravima ( Službeni glasnik RS, broj 104/09) i člana 17. stav 3. tačka 7. Statuta Organizacije proizvođača fonograma Srbije OFPS, Skupština Organizacije, na sednici održanoj godine utvrđuje IZMENE I DOPUNE PLANA RASPODELE naknada ostvarenih iskorišćavanjem fonograma Član 1. Menja se član 1. Plana raspodele naknada ostvarenih iskorišćavanjem fonograma (u daljem tekstu: Plan raspodele), tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Plan raspodele sadrži kriterijume na osnovu kojih OFPS raspodeljuje nosiocima prava prihod koji je u vidu naknada prikupljen od emitovanja, reemitovanja, javnog saopštavanja fonograma, javnog saopštavanja fonograma koji se emituje, kao i od posebne naknade, na osnovu usvojene Tarife, a koji kriterijumi se zasnivaju na načelima srazmernosti, primerenosti i pravičnosti. Član 2. Briše se član 3. Plana raspodele. Član 3. Menja se član 4. Plana raspodele, tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Nosilac prava predmet zaštite prijavljuje Organizaciji u excel tabeli koja predstavlja sastavni deo Plana raspodele i koja sadrži podatke koji se unose u za to predviđene kolone, i to: 1. ime izvođača (puno ime grupe, puno ime i prezime i scenski nadimak izvođača, ukoliko ga izvođač poseduje) 2. naziv fonograma 3. trajanje u sekundama 4. godina proizvodnje. Popunjena excel tabela se dostavlja Organizaciji poštom, snimljena na CD-u i sa odštampanim spiskom fonograma koji se prijavljuju, pri čemu svaka stranica spiska mora biti potpisana, a za pravna lica i opečaćena od strane nosioca prava (ovlašćenog lica pravnog lica). Nosilac prava je dužan da uz excel tabelu (snimljenu na CD i sa odštampanim spiskom fonograma koji se prijavljuju) dostavi i sledeće obrasce, koji predstavljaju sastavni deo Plana raspodele:

2 2 - obrazac F1D za prijavu domaćih fonograma od strane pravnih lica - obrazac F1S za prijavu stranih fonograma od strane pravnih lica - obrazac F2D za prijavu domaćih fonograma od strane fizičkih lica - obrazac F2S za prijavu stranih fonograma od strane fizičkih lica Obrasci iz prethodnog stava obavezno sadrže sledeće podatke: 1. puno poslovno ime proizvođača fonograma, ime zakonskog zastupnika i lica koje je popunilo obrazac, odnosno lica koje je za to ovlašćeno 2. sedište za pravno lice ili prebivalište za fizičko lice 3. redni broj prijave 4. matični broj za pravna lica ili JMBG za fizička lica 5. PIB za pravna lica ili broj lične karte za fizička lica 6. izvod iz APR za pravna lica, sa podacima iz registra važećim u momentu podnošenja prve prijave, za svaku narednu prijavu izvod se podnosi samo ukoliko je došlo do promene podataka 7. OP obrazac za pravna lica, važeći na dan podnošenja prve prijave, a za svaku narednu prijavu obrazac se podnosi samo ukoliko je došlo do promene lica ovlašćenog za zastupanje ili do nekih drugih promena 8. identifikacioni podaci (broj telefona, faksa, adresa). Nosilac prava istovremeno garantuje, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, da su svi podaci iz prijave tačni i istiniti i istinitost podataka potvrđuje svojim potpisom i pečatom. Svaki nosilac prava, da bi učestvovao u raspodeli za određenu godinu, dužan je da prijavi Organizaciji fonograme najkasnije do naredne godine. Član 4. Menja se član 5. Plana raspodele tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Ukupan fond sredstava za raspodelu utvrđuje se na taj način što se od ukupnog ubranog bruto iznosa naplaćene naknade oduzimaju troškovi rada Organizacije (ukupni poslovni rashodi). Od ukupnog fonda izdvaja se: - 100% za nosioce prava domaćih i stranih proizvođača fonograma, kao jedinstven fond za raspodelu Fond za raspodelu utvrđuju direktor i Sektor za računovodstvene i knjigovodstvene poslove. Član 5.

3 3 Menja se član 7. Plana raspodele tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Raspodela naknada ostvarenih od iskorićavanja fonograma vrši se na osnovu podataka koji od strane organizacija za radiodifuziju budu prikupljeni u vidu popisa emitovanih fonograma (u daljem tekstu: košuljice). Organizacija je dužna da prilikom raspodele naknada ravnopravno tretira nosioce prava koji su je ugovorom ovlastili da vrši kolektivno ostvarivanje srodnih prava proizvođača fonograma i one nosioce prava koji takav ugovor ne poseduju. Član 6. Menja se član 7a. Plana raspodele tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Obračun i raspodela naknada ostvarenih iskorišćavanjem fonograma vrši se na osnovu ispravnih košuljica dostavljenih od strane organizacija za radiodifuziju. Ispravna košuljica je ona koja sadrži sledeće elemente: 1. Ime izvođača 2. Naziv fonograma 3. Datum emitovanja fonograma 4. Trajanje fonograma koji se emituje u sekundama 5. Napomena (spot, špica, reklama, podloga za emisiju). Podaci iz prethodnog stava ovog člana dostavljaju se Organizaciji poštom u excel tabeli, snimljenoj na CD, koja predstavlja sastavni deo Plana raspodele. Uz excel tabelu snimljenu na CD organizacija za radiodifuziju je dužna da je da dostavi i K1 obrazac, koji je sastavni deo Plana raspodele, a u koji se unose sledeći podaci: - Pun naziv organizacije za radiodifuziju, odgovorno lice i lice koje je popunilo obrazac, odnosno lice koje je ovlašćeno da prijavljuje emitovane fonograme - Naziv radio/tv stanice - Matični broj - PIB - Izvod iz APR, sa podacima, sa podacima iz registra važećim u momentu podnošenja prve prijave, za svaku narednu prijavu izvod se podnosi samo ukoliko je došlo do promene podataka

4 4 - OP obrazac, važeći na dan podnošenja prve prijave, a za svaku narednu prijavu obrazac se podnosi samo ukoliko je došlo do promene lica ovlašćenog za zastupanje ili do nekih drugih promena - Identifikacioni podaci (broj telefona, faksa, adresa). Organizacija za radiodifuziju istovremeno garantuje, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, da su svi podaci iz prijave tačni i istiniti i istinitost podataka potvrđuje svojim potpisom i pečatom. Košuljice se dostavljaju po datumu (danu) emitovanja do 15.-og u mesecu za prethodni mesec. Neispravnom košuljicom smatra se svaka košuljica koja ne sadrži elemente iz stava 2. ovog člana. Ispravnost i potpunost košuljica utvrđuje služba za obradu košuljica, na osnovu podataka iz stava 2. ovog člana i dostavljenih košuljica od strane organizacija za radiodifuziju. U slučaju da organizacija za radiodifuziju dostavi neispravnu košuljicu, služba koja vrši obradu košuljica će vratiti primljenu košuljicu i smatraće se da organizacija za radiodifuziju nije ispunila obavezu iz člana 187. stav 5. Zakona o autorskom i srodnim pravima. Član 7. Menja se član 7b. Plana raspodele tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Obračun naknada vrši se na taj način što se od ukupnog fonda za raspodelu sredstva dele prema naplaćenoj naknadi od TV i radio emitera, i to: - Za TV emitere u procentu sredstava od ukupnog fonda za raspodelu koji odgovara procentu naplaćene naknade od TV emitera u odnosu na ukupnu naplaćenu naknadu od emitera, u odnosu: 50% za nacionalne komercijalne emitere, javni radiodifuzni servis, emitere za region grada Beograda, pokrajinske komercijalne emitere, pokrajinski javni radiodifuzni servis, kablovske emitere i reemitere i satelitske reemitere 50% za regionalne i lokalne emitere - Za radio emitere u procentu sredstava od ukupnog fonda za raspodelu koji odgovara procentu naplaćene naknade od radio emitera u odnosu na ukupnu naplaćenu naknadu od emitera, u odnosu: 50% za nacionalne komercijalne emitere, javni radiodifuzni servis, emitere za region grada Beograda, pokrajinske komercijalne emitere i pokrajinski javni radiodifuzni servis 50% za regionalne i lokalne emitere.

5 5 U slučaju da je isto pravno lice i TV i radio emiter, sredstva se odvajaju prema podacima iz izveštaja o finansijskom poslovanju tog emitera, prema prihodu emitera (pravnog lica) od televizije i prihodu emitera (pravnog lica) od radija. Odnos naplaćene naknade od TV emitera i radio emitera utvrđuje Upravni odbor, na osnovu izveštaja direktora i Sektora za javno emitovanje o naplaćenoj naknadi od TV emitera i radio emitera. Vrednost emitovanog fonograma utvrđuje se na taj način što se ukupna sredstva za raspodelu podele sa brojem ispravno prijavljenih emitovanih fonograma, na sledeći način: - Sredstva koja se dele po košuljicama dostavljenim od strane TV emitera, tako što se ukupna sredstva za raspodelu za TV emitere dele sa brojem ispravno prijavljenih emitovanih fonograma od strane TV emitera, pri čemu se uzima u obzir da li su fonogrami emitovani na nacionalnim komercijalnim emiterima, javnom radiodifuznom servisu, emiterima za region grada Beograda, pokrajinskim komercijalnim emiterima, pokrajinskom javnom radiodifuznom servisu, kablovskim emiterima i reemiterima i satelitskim reemiterima ili na regionalnim i lokalnim emiterima - Sredstva koja se dele po košuljicama dostavljenim od strane radio emitera, tako što se ukupna sredstva za raspodelu za radio emitere dele sa brojem ispravno prijavljenih emitovanih fonograma od strane radio emitera, pri čemu se uzima u obzir da li su fonogrami emitovani na nacionalnim komercijalnim emiterima, javnom radiodifuznom servisu, emiterima za region grada Beograda, pokrajinskim komercijalnim emiterima i pokrajinskom javnom radiodifuznom servisu. Kada se od ukupno ubrane bruto naknade u reparticionoj godini umanje troškovi rada Organizacije, po izvršenom obračunu za svakog učesnika, raspodela se vrši od naplaćenih sredstava, svakog og u mesecu do završetka raspodele. Član 8. Briše se član 8. Plana raspodele. Član 9. Menja se član 9. Plana raspodele tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Na osnovu prijavljenih fonograma od strane nosilaca prava i popisa emitovanih fonograma dostavljenih od strane organizacija za radiodifuziju, direktor Organizacije na osnovu izveštaja stručnih službi, utvrđuje učešće svakog učesnika u raspodeli, obrazloženim obračunom, sa poukom o pravnom leku, o pravu na prigovor Upravnom odboru, u roku od 10 dana od prijema obrazloženog obračuna.

6 6 Ukoliko učesnik u raspodeli ne dostavi prigovor u roku, smatra se da je obrazloženi obračun prihvaćen. O prigovoru na obrazloženi obračun odlučuje Upravni odbor u roku od 30 dana od primanja prigovora. Po odluci Upravnog odbora po prigovorima, obrazloženi obračuni se smatraju konačnim, da bi Upravni odbor dao nalog direktoru Organizacije i stručnim službama o početku realizacije obračuna i uplata za raspodelu nosiocima prava. Direktor i stručne službe će odluku Upravnog odbora dostaviti podnosiocu prigovora u roku od 15 dana od dana donošenja odluke. U slučaju da je prigovor podnet od strane člana Upravnog odbora, taj član nema pravo glasa prilikom odlučivanja o njegovom prigovoru. Učesnicima u raspodeli se dostavljaju obračunski listići, koji nisu obrazloženi i na koje učesnici u raspodeli nemaju pravo na prigovor. Protiv odluke Upravnog odbora po prigovoru na obrazloženi obračun, učesnik u raspodeli ima pravo da Nadzornom odboru Organizacije uputi zahtev za preispitivanje obrazloženog obračuna i odluke Upravnog odbora u roku od 30 dana od dana prijema odluke Upravnog odbora. Podneti zahtevi za preispitivanje obrazloženog obračuna Nadzornom odboru ne odlažu sprovođenje postupka raspodele, dok Skupština ne donese odluku i o njoj obavesti Upravni odbor. U slučaju da je zahtev za preispitivanje obrazloženog obračuna i odluke Upravnog odbora podnet od strane člana Nadzornog odbora, taj član nema pravo glasa prilikom odlučivanja o njegovom zahtevu. Nadzorni odbor Organizacije dužan je da o zahtevu donese obrazloženu odluku u roku od 30 dana od primanja zahteva. Direktor i stručne službe će odluku Nadzornog odbora dostaviti podnosiocu zahteva u roku od 15 dana od dana donošenja odluke. Direktor i stručne službe dužni su da celokupnu dokumentaciju koja se odnosi na raspodelu dostave Upravnom odboru u roku od 10 dana od utvrđivanja učešća u raspodeli svakog učesnika, a Upravni odbor je dužan da tu celokupnu dokumentaciju i obračun za raspodelu dostavi Nadzornom odboru u roku od 60 dana od dana prijema. Član 10. Briše se član 10. stav 1, 2 i 3. Plana raspodele. Član 11. Menja se član 11. Plana raspodele, tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji:

7 7 Raspodela se temelji na dokumentaciji koju organizaciji dostavljaju nosioci prava u skladu sa Planom raspodele i na podacima o iskorišćavanju predmeta zaštite, dostavljenim od strane organizacija za radiodifuziju. Član 12. Menja se član 13. Plana raspodele, tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: U skladu sa Ugovorom o poslovnoj saradnji u naplati jedinstvene naknade ( Službeni glasnik RS, broj 45/10 i 1/11), Organizacija vrši prikupljanje jedinstvene naknade za proizvođače fonograma i interpretatore i vrši raspodelu jedinstvene naknade Organizaciji za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora PI. Član 13. Menja se član 14. stav 1. Plana raspodele, tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: U slučaju da su isti fonogrami prijavljeni od strane inostrane organizacije sa kojom Organizacija proizvođača fonograma Srbije ima zaključen bilateralni ugovor i od strane zastupnika inostranog nosioca prava, naknada po osnovu iskorišćavanja tih fonograma se isplaćuje inostranoj organizaciji na osnovu prijavljenog repertoara, osim ukoliko je bilateralnim ugovorom drugačije utvrđeno. Član 14. Menja se član 15. Plana raspodele, tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Po okončanom postupku obrade košuljica, fonogrami čiji nosilac prava nije utvrđen prilikom obrade košuljica, u roku od 15 dana od okončanja postupka obrade košuljica, šalju se poštom na CD-u svim članovima Organizacije, licencnim zastupnicima, inostranim organizacijama sa kojima Organizacija ima zaključene bilateralne ugovore i mejdžerskim diskografskim inostranim kućama koje nemaju zastupnike na teritoriji Republike Srbije, koji se istovremeno pozivaju da se u roku od 90 dana od dana prijema liste fonograma čiji nosilac prava nije utvrđen izjasne i dostave Organizaciji listu prijavljenih fonograma za koje smatraju da su nosioci prava. Lista fonograma čiji nosilac prava nije utvrđen postavlja se i na veb stranicu Organizacije, na kojoj se zadržava minimum 90 dana od dana postavljanja. Fonogrami čiji nosilac prava bude utvrđen na osnovu izjašnjavanja nosioca prava ulaze u raspodelu uz prvi naredni obračun naknada dok traje raspodela ili će biti obračunati u prvoj narednoj raspodeli. Lista fonograma čiji nosilac prava nije utvrđen, izjašnjavanja nosilaca prava u pogledu fonograma čiji nosilac prava nije utvrđen, kao i lista fonograma čiji nosilac prava nije utvrđen ni nakon izjašnjavanja

8 8 nosilaca prava čuvaju se u arhivi Organizacije minimum tri godine, računajući od završetka godine na koju se raspodela odnosi. Ukoliko se u tom roku neko od nosilaca prava Organizaciji obrati zahtevom, u vezi fonograma čiji nosilac prava nije utvrđen za određenu godinu, o tom zahtevu će, nakon dostavljanja od strane Upravnog odbora, odlučivati Nadzorni odbor na prvoj narednoj sednici, računajući od dana dostavljanja zahteva od strane Upravnog odbora. Član 15. Menja se član 16. Plana raspodele, tako da umesto teksta koji je bio na snazi ubuduće stoji: Svi učesnici u raspodeli (pravna lica) dužni su da po dobijanju obračunskog lista za određeni period dostave Organizacije fakture na ime naknade od iskorišćavanja fonograma, na osnovu kojih Sektor za računovodstvene i knjigovodstvene poslove vrši isplatu naknada ostvarenih iskorišćavanjem fonograma. Nosiocima prava koji su fizička lica ispostavlja se obračun i na osnovu njega isplaćuje naknada u bruto iznosu. U slučaju da učesnik u raspodeli na osnovu primljenog obračunskog lista ne dostavi Organizaciji fakturu, sredstva iskazana u tom obračunskom listu se zadržavaju na računu Organizacije do kraja tekuće raspodele i do dana održavanja naredne redovne ili vanredne Skupštine koja se održava nakon završetka tekuće raspodele, na kojoj će se odlučivati o raspodeli tih sredstava. Odredbe ovog člana odnose se i na nosioce prava koji nisu članovi Organizacije. Član 16. Ove Izmene i dopune Plana raspodele naknada ostvarenih iskorišćavanjem fonograma stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli Organizacije, a primenjuju se počev od prve naredne raspodele naknada ostvarenih iskorišćavanjem fonograma. PREDSEDNIK SKUPŠTINE Mioljub Krsmanović

Microsoft Word - 5. Izmene Plana raspodele, godine

Microsoft Word - 5. Izmene Plana raspodele, godine 1 Na osnovu člana 167. Zakona o autorskom i srodnim pravima ( Službeni glasnik RS, broj 104/09, 99/11 i 119/12) i člana 17. stav 3. tačka 7. Statuta Organizacije proizvođača fonograma Srbije OFPS, Skupština

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

Споразум о јединственој тарифи накнада за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација Споразум је објављен у "Службеном гласнику РС", бр.

Споразум о јединственој тарифи накнада за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација Споразум је објављен у Службеном гласнику РС, бр. Споразум о јединственој тарифи накнада за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација Споразум је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 25/2014, 40/2015 и 47/2015. ПРЕТХОДНЕ ОДРЕДБЕ Члан

Више

ПРЕДЛОГ

ПРЕДЛОГ З А К О Н О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О АУТОРСКОМ И СРОДНИМ ПРАВИМА Члан 1. У Закону о ауторском и сродним правима ( Службени гласник РС, бр. 104/09 и 99/11), у члану 39. став 6. на крају тачке 3) тачка

Више

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: /1 Podgorica, godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104,

Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: /1 Podgorica, godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104, Crna Gora AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE Broj: 02-904/1 Podgorica, 12.07.2019. godine Na osnovu čl. 40 st. 3 al. 10, čl. 70, čl. 73, čl. 79, čl. 104, čl. 107 i čl. 108 Zakona o elektronskim medijima ("SI.

Више

Pravilnik o poreskoj prijavi o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva (Sl.Glasnik 14

Pravilnik o poreskoj prijavi o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva (Sl.Glasnik 14 На основу члана 38. став 2. Закона о пореском поступку и пореској администрацији ("Службени гласник РС", бр. 80/02, 84/02 - исправка, 23/03 - исправка, 70/03, 55/04, 61/05, 85/05 - др. закон, 62/06 - др.

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Pravilnik o postupku oslobađanja od plaćanja poreskih i carinskih obaveza za izvođenje radova na izgradnji a Bar-Boljare Pravilnik je objavljen u "Službenom listu CG", br. 3/2015, 13/2015, 31/2015 i 37/2016.

Више

PREDLOG FINANSIJSKOG PLANA ORGANIZACIJE PROIZVOĐAČA FONOGRAMA SRBIJE ZA GODINU U skladu sa članom 189. stav 1. tačka 3. Zakona o autorskom i sro

PREDLOG FINANSIJSKOG PLANA ORGANIZACIJE PROIZVOĐAČA FONOGRAMA SRBIJE ZA GODINU U skladu sa članom 189. stav 1. tačka 3. Zakona o autorskom i sro PREDLOG FINANSIJSKOG PLANA ORGANIZACIJE PROIZVOĐAČA FONOGRAMA SRBIJE ZA 2018. GODINU U skladu sa članom 189. stav 1. tačka 3. Zakona o autorskom i srodnim pravima ( Službeni glasnik RS, broj 104/09, 99/11,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Na osnovu člana Zakona o sportu Republike Srbije i člana Statuta Sportskog saveza Srbije, Upravni odbor Sportskog saveza Srbije na sednici održanoj

Na osnovu člana   Zakona o sportu Republike Srbije i člana  Statuta Sportskog saveza Srbije, Upravni odbor Sportskog saveza Srbije na sednici održanoj На основу члана 47. ст. 5. и 188. ст. 3. Закона о спорту Републике Србије ( Сл. гласник РС, бр. 24/2011) и члана 44. Статута Фудбалског савеза Војводине, Секретаријат Извршног одбора Фудбалског савеза

Више

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD Sremput Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: 17.05.2018. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.05.2018. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE redovna

Више

На основу члана 20. став 3. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарст

На основу члана 20. став 3. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарст На основу члана 20. став 3. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде доноси П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ

Више

1. Сокој Организација музичких аутора Србије, из Београда, Мишарска (у даљем тексту: Сокој), кога заступа г. Срђан Хофман, председник Управног о

1. Сокој Организација музичких аутора Србије, из Београда, Мишарска (у даљем тексту: Сокој), кога заступа г. Срђан Хофман, председник Управног о 1. Сокој Организација музичких аутора Србије, из Београда, Мишарска 12-14 (у даљем тексту: Сокој), кога заступа г. Срђан Хофман, председник Управног одбора и 2. АНЕМ Асоцијација независних електронских

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОИЗВОЂАЧА ФОНОГРАМА СРБИЈЕ ЗА ГОДИНУ Организација произвођача фонограма Србије ОФПС је организација за колек

ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОИЗВОЂАЧА ФОНОГРАМА СРБИЈЕ ЗА ГОДИНУ Организација произвођача фонограма Србије ОФПС је организација за колек ИЗВЕШТАЈ О ПОСЛОВАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОИЗВОЂАЧА ФОНОГРАМА СРБИЈЕ ЗА 2015. ГОДИНУ Организација произвођача фонограма Србије ОФПС је организација за колективно остваривање имовинских права произвођача фонограма,

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

На основу решења градоначелника број: /17-Г од 30. маја и број: /17-Г од 6. октобра године, Комисија за спровођење поступка отуђ

На основу решења градоначелника број: /17-Г од 30. маја и број: /17-Г од 6. октобра године, Комисија за спровођење поступка отуђ На основу решења градоначелника број: 463-3460/17-Г од 30. маја и број: 020-6299/17-Г од 6. октобра 2017. године, Комисија за спровођење поступка отуђења јавним надметањем непокретности 25 пословних простора

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Миха

Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Миха Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад Т: +381 21 487 45 86;

Више

Microsoft Word

Microsoft Word На основу члана 13. Закона о пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 41/09), члана 7. Закона о буџету Републике Србије за 2010. годину ( Службени гласник РС, број 107/09) и члана 42.

Више

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Сремчица Документација садржи: - Упутство понуђачима о

Више

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОИЗВОЂАЧА ФОНОГРАМА СРБИЈЕ ЗА ПЕРИОД ОД ГОДИНЕ ДО ГОДИНЕ Надзорни одбор Органи

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОИЗВОЂАЧА ФОНОГРАМА СРБИЈЕ ЗА ПЕРИОД ОД ГОДИНЕ ДО ГОДИНЕ Надзорни одбор Органи ИЗВЕШТАЈ О РАДУ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРОИЗВОЂАЧА ФОНОГРАМА СРБИЈЕ ЗА ПЕРИОД ОД 01.01.2018. ГОДИНЕ ДО 31.12.2018. ГОДИНЕ Надзорни одбор Организације произвођача фонограма Србије, је у извештајном

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАД СУБОТИЦА На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17),

Више

Na osnovu člana 19 sta1 tačka 2 Zakona o zaštiti depozita (»Službeni list CG«, br

Na osnovu  člana 19 sta1 tačka 2 Zakona o zaštiti depozita (»Službeni list CG«, br NESLUŽBENI PREČIŠĆENI TEKST Odluku o bližim uslovima, načinu i postupku isplate garantovanih depozita ("Službeni list Crne Gore", br. 76/17, 86/17 i 17/19) Član 1 Ovom odlukom se bliže uređuju uslovi,

Више

На основу члана 7

На основу члана 7 На основу члана 7. Одлуке о начину финансирања пројеката невладиних организација на територији Градске општине Барајево (''Службени лист града Београд'' број 26/2014) Председник Градске општине Барајево,

Више

На основу члана 13. став 7. и члана 14. став 3. Закона о сточарству ( Службени гласник РС, број 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривред

На основу члана 13. став 7. и члана 14. став 3. Закона о сточарству ( Службени гласник РС, број 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривред На основу члана 13. став 7. и члана 14. став 3. Закона о сточарству ( Службени гласник РС, број 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К О САДРЖИНИ И ОБРАСЦУ ЗАХТЕВА

Више

Microsoft Word - 1 IZMENA KONKURSNE DOKUMENTACIJE,.doc

Microsoft Word - 1 IZMENA KONKURSNE DOKUMENTACIJE,.doc Republika Srbija Autonomna Pokrajina Vojvodina Grad Subotica Gradonačelnik Broj: II-404-92/2016 Broj: JNMV P 05/16 Dana: 04.03.2016. Subotica, Trg slobode br. 1 U skladu sa članom 63. stav 1. Zakona o

Више

Прилог П1

Прилог П1 ПРИЛОГ 1 ПОЗИВА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ ЗА НАБАВКУ БРОЈАЧИЦА НОВЦА број: C11-2-4368 од 14.03.2019.године ОБРАСЦИ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ О1 ДО О11 Образац О1 НЕ ОТВАРАТИ Понуда по Позиву за подношење понуде за

Више

2016 PRAVILNIK O RASPODJELI NAKNADA Pripremila: Maja Đondović ORGANIZACIJA ZA ZAŠTITU PRAVA FILMSKIH PRODUCENATA U CRNOJ GORI A-PRAVA MONTENEGRO 2/25/

2016 PRAVILNIK O RASPODJELI NAKNADA Pripremila: Maja Đondović ORGANIZACIJA ZA ZAŠTITU PRAVA FILMSKIH PRODUCENATA U CRNOJ GORI A-PRAVA MONTENEGRO 2/25/ 2016 PRAVILNIK O RASPODJELI NAKNADA Pripremila: Maja Đondović ORGANIZACIJA ZA ZAŠTITU PRAVA FILMSKIH PRODUCENATA U CRNOJ GORI A-PRAVA MONTENEGRO 2/25/2016 izmjene i dopune mart 2017.god iymje Na osnovu

Више

Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog

Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ODUZIMANJU IMOVINE PROISTEKLE IZ KRIVIČNOG DELA Član 1. U Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela ( Službeni glasnik RS, broj 32/13), u članu 2.

Више

ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ бр. 1 У складу са чланом 63. став 1. Закона о јавним набавкама ( Сл. Гласник 124/2012, 14/2015 и 68/2015) врши се измен

ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ бр. 1 У складу са чланом 63. став 1. Закона о јавним набавкама ( Сл. Гласник 124/2012, 14/2015 и 68/2015) врши се измен ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ бр. 1 У складу са чланом 63. став 1. Закона о јавним набавкама ( Сл. Гласник 124/2012, 14/2015 и 68/2015) врши се измена конкурсне документације за ЈНМВ радова бр. 52/2018

Више

Pravilnik o pojedinačnoj poreskoj prijavi na teret primaoca prihoda

Pravilnik o pojedinačnoj poreskoj prijavi na teret primaoca prihoda AKTIVA sistem doo Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno PRAVILNIK o obrascu pojedinačne poreske prijave o obračunatom

Више

На основу члана 43

На основу члана 43 На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

Microsoft Word - Poziv nakon objave

Microsoft Word - Poziv nakon objave CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/12-11/2 Mjesto i datum: Podgorica, 24.01.2012.godine Na osnovu

Више

Образац 1 ЗАХТЕВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПОДСТИЦАЈЕ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФИЗИЧКУ ИМОВИНУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ГАЗДИНСТВА ЗА НАБАВКУ НОВИХ МАШИНА И ОПРЕМЕ ЗА УНА

Образац 1 ЗАХТЕВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПОДСТИЦАЈЕ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФИЗИЧКУ ИМОВИНУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ГАЗДИНСТВА ЗА НАБАВКУ НОВИХ МАШИНА И ОПРЕМЕ ЗА УНА Образац 1 ЗАХТЕВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПОДСТИЦАЈЕ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФИЗИЧКУ ИМОВИНУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ГАЗДИНСТВА ЗА НАБАВКУ НОВИХ МАШИНА И ОПРЕМЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПРИМАРНЕ ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОДЊЕ БИЉНИХ КУЛТУРА

Више

На основу члана 34

На основу члана 34 На основу члана 34. став 6. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К О КОРИШЋЕЊУ

Више

Microsoft Word - Oglas 6.JK decembar 2010

Microsoft Word - Oglas 6.JK decembar 2010 Савет Републичке дифузне агенције на основу члана 49 и 50 Закона о дифузији ( Сл.гласник РС број 42/02, 97/04, 76/05, 79/05-др.кон, 62/06, 85/06, 86/06-испр. и 41/09), члана 8 и 100 Закона о електронским

Више

Јавно предузеће спортско културни центар ,,Обреновац''

Јавно предузеће спортско културни центар ,,Обреновац'' Јавно предузеће Спортско културни центар,,обреновац'' Ул. Краља Александра I бр.63 Број: 387 Датум: 05.02.2019.године О Г Л А С за продају службеног путничког возила методом прикупљања затворених писмених

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гла

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству (Службени гла УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 04-254/1 Дана, 6.4.2016. године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гласник РС", број 125/03 и 12/06), а у вези са чланом

Више

На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација

На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација На основу члана 6. Правилника о условима и критеријумима за доделу средстава дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију програма манифестација и догађаја из области привреде од значаја за Град

Више

STATUT NOVI !

STATUT NOVI ! Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima ("Službeni list CG" br. 37/11 i 53/16) i Zakona o nevladinim organizacijama ("Službeni list RCG", br. 27/99, 09/02, 30/02, "Službeni list CG", br. 11/07 i

Више

Microsoft Word Izmena br. 5.doc

Microsoft Word Izmena br.  5.doc КОМИСИЈА ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ Број ЈН: 65/61 Датум: 24.10.2016. Измена бр. 5 Поштовани, Јавно предузеће ГРАДСКО СТАМБЕНО, Београд, као наручилац у отвореном поступку јавне набавке радова Извођење радова на

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43. став 1. тачка 7. Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11. став 1. тачка 3. Закона о професионалној рехабилитацији

Више

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР Сомбор, Апатински пут 11 тел: / ; факс: / ПИБ: ; Мат.бр.: ; ЕППДВ:132716

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР Сомбор, Апатински пут 11 тел: / ; факс: / ПИБ: ; Мат.бр.: ; ЕППДВ:132716 ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР 25000 Сомбор, Апатински пут 11 тел: + 381 25/463-111; факс: + 381 25/463-115 ПИБ:101636567; Мат.бр.:08762198; ЕППДВ:132716493 Данa: 28.04.2015. Број: 1745/14-7 На основу члана

Више

На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичк

На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичк На основу члана 9. став 4. Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10 и 55/13), члана 6. став 1. Правилника о ученичким и студентским кредитима и стипендијама ( Службени

Више

MergedFile

MergedFile На основу одредби члана 184. ст. 2. Закона о ауторском и сродним правима ("Сл. гласник РС", бр. 104/2009, 99/2011, 119/2012 и 29/2016-одлука УС) и одредби члана 37. Статута бр. 669 од 22.12.2010. године,

Више

Naknada za rad upravniku stambene zajednice koji je izabran iz redova stanara Šta sve treba da zna stambena zajednica koja odluči da upravniku koji je

Naknada za rad upravniku stambene zajednice koji je izabran iz redova stanara Šta sve treba da zna stambena zajednica koja odluči da upravniku koji je Naknada za rad upravniku stambene zajednice koji je izabran iz redova stanara Šta sve treba da zna stambena zajednica koja odluči da upravniku koji je izabran iz redova stanara isplaćuje naknadu za rad

Више

На основу члана 7

На основу члана 7 На основу члана 7. Одлуке о начину финансирања пројеката невладиних организација на територији Градске општине Барајево (''Службени лист града Београд'' број 26/2014) Председник Градске општине Барајево,

Више

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo

Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgo Obrazac BB-PO-L-AD/08 Za istinitost podataka u ovom Informatoru o izdavaocu i drugim oblicima javnog oglašavanja Izdavaoca u vezi sa izdavanjem i trgovinom izdatih hartija od vrednosti, u skladu sa Zakonom,

Више

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута

Година XLV, број 136, 11. октобар На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Година XLV, број 136, 11. октобар 2007. 279 На основу члана 89. Закона о високом образовању ( Службени Гласник РС, број 76/05), чл. 95. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду,

Више

Microsoft Word - ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ПРЕДДИГИТАЛИЗАЦИЈА

Microsoft Word - ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ПРЕДДИГИТАЛИЗАЦИЈА КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БРАНА ЦРНЧЕВИЋ Вељка Дугошевића 102 22400 Рума Број: 0165/19 Датум: 25.02.2019. На основу члана 63. став 1. Закона о ЈН (''Службени гласник РС'', бр. 124/12, 14/2015 и 68/15) КОМИСИЈА за

Више

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања На основу члана 18. и 19. Закона о јавном информисању и медијима ( Службени гласник РС, бр. 83/14 и 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), члан 4, 5 и 6 Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање

Више

Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2

Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2 Службени гласник РС, бр. 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2005 др. закон, 44/2010, 76/2012, 106/2012, 14/2015

Више

O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Sekretarijata za urbanizam, komunalno stambene poslove i zaštitu živo

O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Sekretarijata za urbanizam, komunalno stambene poslove i zaštitu živo O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Sekretarijata za urbanizam, komunalno stambene poslove i zaštitu životne sredine DANILOVGRAD, mart 2013. godine Na osnovu

Више

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila 2018. godine, donijela je PRAVILNIK O UPISU U LJEKARSKU KOMORU CRNE GORE

Више

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20

На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима (Службени гласник РС, бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/20 На основу члана 1, члана 15. став 1. тачка 5. и 12. и члана 58. Закона о локалним изборима ("Службени гласник РС", бр. 129/07, 34/10-одлука УС и 54/2011), а сходно члану 34. став 1. тачка 5. и 18. Закона

Више

O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Službe za zajedničke poslove DANILOVGRAD, novembar, godine

O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Službe za zajedničke poslove DANILOVGRAD, novembar, godine O P Š T I N A D A N I L O V G R A D V O D I Č ZA PRISTUP INFORMACIJAMA U POSJEDU Službe za zajedničke poslove DANILOVGRAD, novembar, 2014. godine Na osnovu člana 11 Zakona o slobodnom pristupu informacijama

Више

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки

На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним парки На основу члана 37. Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис Београд, члана 11б. и 11в. Одлукe о јавним паркиралиштима ( Службени лист Града Београда бр. 12/2010

Више

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc PRAVILNIK O POSTUPANJU PO REKLAMACIJI POTROŠAČA ZA ROBU KUPLJENU PUTEM ON LINE PRODAVNICE Preduzeće Sport Vision d.o.o., Beograd-Novi Beograd, donosi ovaj Pravilnik i njime definiše postupak resavanja

Више

Microsoft Word - KONKURSNA DOKUMENTACIJA OP ????????

Microsoft Word - KONKURSNA  DOKUMENTACIJA  OP ???????? САДРЖАЈ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ: 1. Општи подаци о јавној набавци... страна 3 2. Подаци о предмету јавне набавке... страна 4 3. Упутство понуђачима како да сачине понуду... страна 5 4. Образац за оцену

Више

Broj: /17 Sarajevo, godine Na osnovu Odluke Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu broj: /17 od godine

Broj: /17 Sarajevo, godine Na osnovu Odluke Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu broj: /17 od godine Broj: 0101-5751-1/17 Sarajevo, 04. 10. 2017. godine Na osnovu Odluke Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu broj: 02-3803/17 od 18. 05. 2017. godine o davanju saglasnosti za rashodovanje i prodaju putničkih

Више

IZVEŠTAJ O POSLOVANЈU ORGANIZACIJE PROIZVOĐAČA FONOGRAMA SRBIJE ZA GODINU Organizacija proizvođača fonograma Srbije OFPS je organizacija za kole

IZVEŠTAJ O POSLOVANЈU ORGANIZACIJE PROIZVOĐAČA FONOGRAMA SRBIJE ZA GODINU Organizacija proizvođača fonograma Srbije OFPS je organizacija za kole IZVEŠTAJ O POSLOVANЈU ORGANIZACIJE PROIZVOĐAČA FONOGRAMA SRBIJE ZA 2016. GODINU Organizacija proizvođača fonograma Srbije OFPS je organizacija za kolektivno ostvarivanje imovinskih prava proizvođača fonograma,

Више

БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) Образац бр. 1 - Пријава ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМ

БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) Образац бр. 1 - Пријава ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМ БРОЈ ПРИЈАВЕ (попуњава Министарство привреде) ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ У 2019. ГОДИНИ ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ СУБЈЕКТА Назив банкелизинг компаније 1 ПРИЈАВА НА ЈАВНИ

Више

Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o poreskoj prijavi za porez po odbitku (Sl.Glasnik 66/2014)

Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o poreskoj prijavi za porez po odbitku (Sl.Glasnik 66/2014) На основу члана 41. став 13. Закона о пореском поступку и пореској администрацији ( Службени гласник РС, бр. 80/02, 84/02-исправка, 23/03-исправка, 70/03, 55/04, 61/05, 85/05-др. закон, 62/06-др. закон,

Више

АРХИВ ВОЈВОДИНЕ

АРХИВ ВОЈВОДИНЕ АРХИВ ВОЈВОДИНЕ НОВИ САД Дунавска 35. www.arhivvojvodine.org.rs БРОЈ: I 404-119/6-15 ДАНА:03. јул 2015. На основу члана 55. став 1. тачка 2), члана 57. став 1. и члана 60. став 1. тачка 2) Закона о јавним

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

Microsoft Word - примјер

Microsoft Word - примјер ПОПУЊАВАЊЕ ГОДИШЊЕ ПОРЕСКЕ ПРИЈАВЕ ЗА 04. годину, обрасци 004 и 005. Примјер. Физичко лице, Петар Петровић је у 04. години по основу запослења код послодавца А остварило нето плату у износу од 4.440,00

Више

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: 05.12.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу одредби члана 37. Одлуке

Више

Служба за рачуноводство и финансије Служба за техничке прописе Број: службено Датум: Процедура за принудну наплату накнада Београд, мај 20

Служба за рачуноводство и финансије Служба за техничке прописе Број: службено Датум: Процедура за принудну наплату накнада Београд, мај 20 Служба за рачуноводство и финансије Служба за техничке прописе Број: службено Датум: 09.05.2011. Процедура за принудну наплату накнада Београд, мај 2011. године С А Д Р Ж А Ј 1. Увод... 3 2. Поступак наплате

Више

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI 11000 Beograd тел.011/715-7463 факс: 011/33-76-097 е-mail: sport@beograd.gov.rs w w w. b e o g r a d. r s

Више

Na osnovu odredaba Zakona o radu u institucijama BiH («Službeni glasnik BiH», broj 26/04), Statuta i Pravilnika o radu JP NIO

Na osnovu odredaba Zakona o radu u institucijama BiH («Službeni glasnik BiH», broj 26/04), Statuta i Pravilnika o radu JP NIO Na osnovu Odluke o prodaji službenog automobila broj: 4-1-04-1-181/1-17 od 08.06.2017. godine, a u vezi sa članom 12. Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama

Више

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна парка, дана 11.04.2018. године, утврдила је и јавно

Више

Nacrt plana poslovanja u 2000

Nacrt plana poslovanja u 2000 KOMISIJA ZA GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE U JAVNOJ SVOJINI OPŠTINE NOVI BEČEJ Broj: 80 Datum: 29.01.2013.godine Na osnovu Odluke Komisije za građevinsko zemljište u javnoj svojini opštine Novi Bečej, broj: 35

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА L ТИТЕЛ, 25. НОВЕМБАР ГОДИНЕ БРОЈ 9. 1 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.глас

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА L ТИТЕЛ, 25. НОВЕМБАР ГОДИНЕ БРОЈ 9. 1 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.глас СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА L ТИТЕЛ, 25. НОВЕМБАР 2015. ГОДИНЕ БРОЈ 9. 1 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 65/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА

РЕПУБЛИКА СРПСКА РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ЗА ПРОСТОРНО УРЕЂЕЊЕ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И ЕКОЛОГИЈУ ПРАВИЛНИК О УПИСУ У РЕГИСТАР ЗАЈЕДНИЦА ЗГРАДА СА ОБРАСЦИМА АКАТА ЗА ЈЕДИНСТВЕНУ ПРИМЈЕНУ ЗАКОНА О ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА Бања Лука,

Више

Одлука о закључењу ОС – ЈНМВ са циљем закљ. ОС ~ услуге /19: Извођење екскурзија

Одлука о закључењу ОС – ЈНМВ са циљем закљ. ОС ~ услуге /19: Извођење екскурзија Основна школа Змај Јова Јовановић Мештровићева бр. 19, 11000 Београд Датум 01.03.2019. год. Дл. број: 5/34 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (Сл. гласник РС бр.124/12, 14/15 и 68/15, у даљем

Више

Microsoft Word - ?????? ????????? ????????????? ?????????????????? 3.docx

Microsoft Word - ?????? ????????? ????????????? ?????????????????? 3.docx КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БРАНА ЦРНЧЕВИЋ Вељка Дугошевића 102 22400 Рума Број: 0198/19 Датум: 04.03.2019. На основу члана 63. став 1. Закона о ЈН (''Службени гласник РС'', бр. 124/12, 14/2015 и 68/15) КОМИСИЈА за

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примера СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУЛА Службени лист општине Кула излази по потреби, на три језика: српском, мађарском и русинском. Тираж овог броја је 50 примерака. К у л а Број 14 Година 52 Издаје Служба Скупштине

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

SLUŽBENI LIST OPŠTINE TUTIN broj 2/ godine GODINA BROJ 2/2016 TUTIN, godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OP

SLUŽBENI LIST OPŠTINE TUTIN broj 2/ godine GODINA BROJ 2/2016 TUTIN, godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OP GODINA 2016. BROJ 2/2016 TUTIN, 09. 03. 2016. godine IZLAZI PO POTREBI REPUBLIKA SBIJA OPŠTINA TUTIN Opštinska izborna komisija I Broj: 013-1/2016 Dana, 08.03.2016. godine T U T I N Na osnovu člana 15.

Више

Службени гласник РС, бр. 76/2018 и 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/

Службени гласник РС, бр. 76/2018 и 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/ Службени гласник РС, бр. 76/2018 и 21/2019 На основу члана 18. став 1. тачка 3) Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004, 85/2005 др. закон, 44/2010, 76/2012, 106/2012,

Више

U P U T S T V O ZA SPROVOĐENJE POSTUPAKA HITNIH NABAVKI Berane, oktobar godine

U P U T S T V O ZA SPROVOĐENJE POSTUPAKA HITNIH NABAVKI Berane, oktobar godine U P U T S T V O ZA SPROVOĐENJE POSTUPAKA HITNIH NABAVKI Berane, oktobar 2018. godine Na osnovu člana 29 stav 1 Zakona o javnim nabavkama Crne Gore (,,Sl.list CG br. 42/11, 57/14,28/15 i 42/17) i Pravilnika

Више

OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: / НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1

OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: / НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1 OБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВАРТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ОПРЕМЕ У 2019. ГОДИНИ БРОЈ КОНКУРСА: 141-401-1157/2019-01 НАЗИВ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА 1 РЕЗИМЕ ИНВЕСТИЦИОНОГ ПРОЈЕКТА: (укратко описати планирани

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg  uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc Средњошколски дом у Новом Саду Дел.бр: 01-896 Датум: 03.12.2015. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ДОМУ Нови Сад, децембар 2015. 1 На основу члана 16. став 1. Закона о заштити

Више

Todor Skakic

Todor Skakic РЕПУБЛИКA СРПСКA МИНИСТАРСТВО РАДА И БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ПРЕДНАЦРТ ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОСРЕДОВАЊУ У ЗАПОШЉАВАЊУ И ПРАВИМА ЗА ВРИЈЕМЕ НЕЗАПОСЛЕНОСТИ Бања Лука, март 2019. године

Више

На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање ("Службени гласник Републике Српске", број: 17/05, 01/06

На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање (Службени гласник Републике Српске, број: 17/05, 01/06 На основу члана 7. став 2. тачка 7, члана 9. став 1. тачка 2. Закона о друштвима за осигурање ("Службени гласник Републике Српске", број: 17/05, 01/06, 64/06, 74/10 и 47/17), члана 5. став 5, члана 8.

Више

На основу члана 13

На основу члана 13 На основу члана 31. став 6. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К O УСЛОВИМА,

Више

На основу члана 9

На основу члана 9 На основу члана 11. став 6. Закона о изменама и допунама Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10, 55/13, 27/18 и 10/19), члана 20. став 1. Правилника о ученичким и студентским

Више

AmandmaniOglasavanjeObrazlozenje160608

AmandmaniOglasavanjeObrazlozenje160608 Група за реформу медијског сектора коју чине представници Независног удружења новинара Србије (НУНС), Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ) и Асоцијације независних локалних штампаних медија

Више

Акт је ступио на снагу године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од године. На основу члана 499. став 4. и члана

Акт је ступио на снагу године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од године. На основу члана 499. став 4. и члана Акт је ступио на снагу 15.03.2018. године и објављен је у Службеном гласнику РС број 29/18 од 13.04.2018. године. На основу члана 499. став 4. и члана 518. став 3. тачка 1) Закона о извршењу и обезбеђењу

Више

IZDAVAČKI ZAVOD FORUM 1/ Novi Sad, Vojvode Mišića 1. Del. broj: 282/2013 Datum: KONKURSNA DOKUMENTACIJA ZA JAVNU NABAVKU USLUGA

IZDAVAČKI ZAVOD FORUM 1/ Novi Sad, Vojvode Mišića 1. Del. broj: 282/2013 Datum: KONKURSNA DOKUMENTACIJA ZA JAVNU NABAVKU USLUGA IZDAVAČKI ZAVOD FORUM 1/24 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1. Del. broj: 282/2013 Datum: 21. 10. 2013. KONKURSNA DOKUMENTACIJA ZA JAVNU NABAVKU USLUGA U POSTUPKU MALE VREDNOSTI Red. br. JN: 26/2013 Oktobar

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 13. ФЕБРУАР ГОДИНЕ БРОЈ 2 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТ

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 13. ФЕБРУАР ГОДИНЕ БРОЈ 2 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТ www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 13. ФЕБРУАР 2019. ГОДИНЕ БРОЈ 2 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј АКТА ОПШТИНСКЕ

Више

На основу члана 64

На основу члана 64 На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту («Сл.гласник РС», број 62/06, 69/08 и 41/09) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног

Више

ЗА ГРАЂАНЕ И ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА ИЗДАВАЊЕ ПОРЕСКОГ УВЕРЕЊА Област: Локална пореска администрација- изворна надлежност Ко покреће

ЗА ГРАЂАНЕ И ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА ИЗДАВАЊЕ ПОРЕСКОГ УВЕРЕЊА Област: Локална пореска администрација- изворна надлежност Ко покреће ЗА ГРАЂАНЕ И ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА ИЗДАВАЊЕ ПОРЕСКОГ УВЕРЕЊА Област: Локална пореска администрација- изворна надлежност Ко покреће поступак и начин покретања поступка Порески обвезник,

Више

Microsoft Word - izmene i dopune.doc

Microsoft Word - izmene i dopune.doc На основу члана 63. став 1. Закона о ЈН (''Службени гласник РС'', бр. 124/12, 14/2015 и 68/15) КОМИСИЈА за јн мв образована Решењем бр. 404-119-5/18-IV сачинила је: 1. ОПШТИ ПОДАЦИ Наручилац Адреса - Израда

Више

МОЛБА ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДЕ

МОЛБА ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДЕ Предмет: Захтев за достављање понуде Молимо вас да нам у складу са чланом 39 Закона о јавним набавкама (Сл. гласник РС бр. 124/12) до 20.03.2014. године закључно са 12 часова доставите понуду за спровођење

Више