5

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "5"

Транскрипт

1 5.4. Dio D Tehnička sposobnost Za svaku organizaciju koju unesete u dijelove A i B, u dijelu D automatski će se pojaviti odgovarajući dio koji ćete morati ispuniti.

2 5.5. Dio E Provedba projekta / Kriteriji za dodjelu potpore E.2. Kvaliteta partnerstva Za svaku organizaciju koju unesete u dijelove A i B, u dijelu E.2. automatski će se pojaviti odgovarajući dio koji ćete morati ispuniti. E.2. Pridruženi partneri Ukoliko unesete broj pridruženih partnera u tablicu na kraju dijela E.2. i potom izbrišete unos na sredini popisa, taj će postupak privremeno poremetiti automatsko numeriranje partnera prikazanih u prvom stupcu tablice, tj. numeriranje više neće biti po redu. Ukoliko ipak spremite, zatvorite pa ponovno otvorite prijavnicu, vratit će se ispravno numeriranje. 5.6 Dio F Program rada Ukoliko u tablicu unesete nekoliko aktivnosti, a potom jedan unos na sredini popisa izbrišete, taj će postupak privremeno poremetiti automatsko numeriranje partnera

3 prikazanih u prvom stupcu tablice, tj. numeriranjeneće pratiti redoslijed. Ukoliko ipak spremite, zatvorite pa ponovno otvorite prijavnicu, vratit će se ispravno numeriranje. Kada se označi okvir za izbor Subcontracting (Podugovaranje), polje Name of subcontractor (Naziv podugovaratelja) postaje obvezno i mora se ispuniti. 6. Pridruživanje dokumenata eprijavnici Prijavnici se u prilogu obvezno pridružuju sljedeći dodatni dokumenti (aneksi), koji čine sastavni dio Vaše prijave. Detaljan opis projekta; Izjava o financijskoj sposobnosti i istinitosti podataka; Proračun projekta. Molimo pridržavajte se sljedećih uputstava za imenovanje datoteka i proširenja vaših privitaka: Dodatak prijavnici (Aneks) Opis projekta Izjava Proračun Traženi naziv datoteke Vrsta aktivnosti_međunarodna ISO oznaka zemlje nositeljice projekta_naziv organizacije nositeljice projekta_projdesc Vrsta aktivnosti_međunarodna ISO oznaka zemlje nositeljice projekta_naziv organizacije nositeljice projekta_dechon Vrsta aktivnosti_međunarodna ISO oznaka zemlje nositeljice projekta_naziv organizacije nositeljice projekta_bud Tražena ekstenzija.pdf,.doc ili.docx.pdf,.jpg ili.jpeg.xls i.xlsx Ograničenje veličine privitka Ograničenje ukupne veličine vašeg privitka je 3MB. Ukoliko primite poruku da ukupna veličina dokumenata prelazi maksimalno dozvoljenu, molimo da smanjite veličinu dokumenata sa slikama npr. smanjivanjem rezolucije. Primjer imenovanja datoteke Ukoliko je Vaša organizacija nositelj projekta sa sjedištem u Belgiji i javljate se na natječaj za programsku aktivnost 1.1., a naziv organizacije je Bestco, tada bi naziv datoteke s dopunom proračuna glasio: (Programska aktivnost) Strand 1.1._BE_Bestco_Bud

4 Za pridruživanje dokumenata, kliknite na gumb Attach a document (Pridruži dokument) i otvorit će se prozor u kojem ćete moći pretraživati, locirati i odabrati datoteku koju želite pridružiti: Za pridruživanje željene datoteke Vašoj prijavnici kliknite na gumb Open ( Otvori ) Nakon što ste pridružili datoteku, prikazat će se naziv datoteke, a gumb Attach a document (Pridruži dokument) bit će zamijenjen gumbom Delete this document (Izbriši dokument) i gumbom View this document (Prikaži dokument): Molimo obratite pozornost: mogućnost prikazivanja priloženog dokumenta podliježe sigurnosnim postavkama na Vašem računalu. Ukoliko će biti potrebno promijeniti sigurnosne postavke kako biste mogli pogledati dokument u prilogu, molimo Vas kontaktirajte Vaše kolege iz odjela za informatičke poslove. Ovo neće utjecati na sam dokument koji zadržava svoj izvorni sadržaj i cjelovitost.

5 7. Provjera valjanosti eprijavnice Gumb Validate Form (Provjeri valjanost prijavnice) pojavljuje se na svakoj stranici prijavnice u gornjem desnom kutu. Preporučamo da ne provjeravate valjanost prijavnice sve dok je niste ispunili do kraja budući da provjera valjanosti donekle mijenja njen izgled. Kad ste spremni, kliknite na gumb za provjeru valjanosti i automatski će se izvršavati razne provjere kako bi se utvrdilo da li je Vaša prijavnica spremna za podnošenje. Na primjer, provjera će potvrditi jesu li ispunjena sva obvezna polja, ispoštovana sva pravila vezana uz proračunsku tablicu i pridruženi svi obvezni prilozi. Ukoliko postoje pogreške, na zadnjoj stranici prijavnice pojavit će se popis s njihovim ukupnim brojem. Ukoliko postoje pogreške u proračunu ili dodatnim dokumentima koji se prilažu uz prijavnicu, one će biti posebno istaknute na istom popisu pogrešaka:

6 Pogreške će biti istaknute ružičastom bojom. U sljedećem primjeru obvezno polje Summary of the project (Sažetak projekta) ostalo je neispunjeno: Kada provjeravate valjanost, do gumba Validate form (Provjeri valjanost prijavnice) pojavljuje se dodatni gumb - Go to Next Error (Idi na sljedeću pogrešku). Ovaj gumb koristite kako biste u prijavnici prelazili s pogreške na pogrešku. Spomenuta funkcija započinje pogreškom koja je najbliža gornjem dijelu prijavnice tj. onom koja se nalazi najbliže stranici 1., i kako ćete dalje pritiskati gumb, svakim sljedećim klikom spuštat ćete se prijavnicom prelazeći na sljedeću pogrešku. Molimo obratite pozornost: Kada ispravite istaknute pogreške, Errors list (Popis pogrešaka) se ne ažurira istom dinamikom. Osvježit će se tek onda kada izvršite još jednu provjeru valjanosti. Funkcija Go to Next Error najbolje funkcionira kada ispravljate pogreške jednu po jednu, prateći slijed odozgora prema dolje, koji primjenjuje gumb Go to Next Error. Ukoliko ne ispravljate pogreške po redu tj. ispravljate ih bliže kraju prijavnice, funkcija Go to Next Error ipak će pratiti izvorni slijed pogrešaka kako ga je prikazala provjera valjanosti. Ukoliko niste ispravljali pogreške po redu, preporuča se da ponovite provjeru valjanosti kako biste ispravljene pogreške uklonili iz niza (i započeli od pogreške koja je najbliža vrhu prijavnice). Ukoliko želite, možete napraviti vizualnu pretragu po ružičasto označenim pogreškama. U tom se slučaju preporuča da prvo isključite isticanje obveznih polja (vidi Dio 4.4.). Za brzo pronalaženje ružičasto istaknutih polja (vidi Dio 4.2.) koristite smanjene sličice prikaza prijavnice (Thumbnail view).

7 Bez obzira koju metodu koristite, ispravite postojeće pogreške i ponovno provjerite valjanost prijavnice. Ukoliko su ispravljene sve pogreške, pojavit će se prozor sa sljedećom porukom Prijavnica je spremna za podnošenje!/ok 8. Slanje eprijavnice Na zadnjoj stranici prijavnice nalazi se gumb Submit this form (Pošalji prijavnicu). Nakon što je prijavnica prošla provjeru valjanosti, gumb je uključen (potvrda navedenome je zelena boja gumba). Kliknite gumb kako biste započeli slanje prijavnice. Pojavit će se sljedeća poruka: U postupku ste prijave. Ova procedura će zahtjevati određeno vrijeme trajanja. Da li želite nastaviti?/yes-no Ako iz bilo kojeg razloga ne želite nastaviti, možete pritisnuti No (Ne) i kasnije izvršiti prijavu. Postupak prijave će se prekinuti Obvezno spremanje PRIJE slanja Ako pritisnete Yes (Da) sljedeći korak u postupku prijave je obvezno spremanje. Pojavljuje se sljedeća poruka upozorenja: Prijavnici ne mijenjajte naziv datoteke. Morate zadržati isti naziv koji je datoteka imala kad ste započeli postupak prijave!

8 Kada pritisnete OK, prijavnica započinje operaciju Save As/Spremi kao. Pojavit će se uobičajeni prozor Save As kao u sljedećem prikazu zaslona. (Obratite pozornost: prikaz zaslona je samo primjer prozora Save As. Prozor koji Vi vidite, pokazat će naziv datoteke i popis datoteka koje ste već koristili.) Sada morate spremiti prijavnicu na način da kliknete gumb Save (Spremi). Važno! Prijavnici ne mijenjajte naziv datoteke. Morate zadržati isti naziv koji je datoteka imala kad ste započeli postupak prijave!

9 Kliknite Yes kada Vas se pita želite li zamijeniti postojeću datoteku: 8.2. Slanje prijavnice Ovisno o sigurnosnim postavkama, možda će se pojaviti sljedeći prozor: Ukoliko se pojavi, kliknite gumb Allow kako biste nastavili sa slanjem prijavnice. Kada je prijava završena, pojavit će se sljedeća obavijest: Kliknite OK.

10 8.3. Obvezno spremanje POSLIJE slanja Kada kliknete OK, prijavnica započinje još jednu operaciju spremanja zato da slučajno ne biste zatvorili prijavnicu prije spremanja (i na taj način izgubili prijavni broj). Još jednom će se pojaviti uobičajeni prozor Save As: Klikom na gumb Save spremit ćete dokument. Važno! Prijavnici ne mijenjajte naziv datoteke. Morate zadržati isti naziv koji je datoteka imala kada ste započeli postupak prijave! Kada Vas se pita želite li zamijeniti postojeću datoteku pritisnite Yes: Kada pritisnete Yes, u polju Submission number (Prijavni broj) automatski se pojavljuje prijavni broj:

11 Broj će se također pojaviti u podnožju prijavnice. Prijavnica je spremljena zajedno s prijavnim brojem. Poslana prijavnica je zaključena. Odnosno, pretvorena je u read-only dokument koji se više ne može mijenjati niti ponovno poslati. Na adresu kontakt osobe za organizaciju nositelju projekta (Dio A.3.) automatski će stići poruka s potvrdom primitka Vaše eprijavnice, što je dio postupka prijave. Kao što je navedeno u prethodnom prozoru, napravite ispis prijavnice prije njena zatvaranja. Za detaljne informacije o slanju prijavnice u papirnatom obliku molimo pogledajte Programski vodič i Upute za podnositelje projektnih prijedloga. 9. Ispis eprijavnice Prijavnicu možete ispisati koristeći funkciju ispisa na standardnom izborniku programskog paketa Adobe Reader -. gumb Print (Ispis) nalazi se na alatnoj traci, ili se, u izborniku File (Datoteka), može odabrati Print. 10.Služba za pomoć korisnicima eprijavnice Ukoliko u Vodiču za korisnike ne pronađete odgovore na sva pitanja ili probleme s kojima ćete se susresti tijekom ispunjavanja prijavnog obrasca, za daljnju pomoć na raspolaganju Vam je Služba za korisnike kojoj se možete obratiti telefonom ili e- poštom: Služba za pomoć korisnicima eprijavnice: eacea-external-helpdesk@ec.europa.eu na raspolaganju od 24 srpnja Ponedjeljak - petak od do i od do CEST Imajte na umu da Služba za korisnike neće biti dostupna ukoliko rok za podnošenje prijava pada na vikend ili belgijski državni praznik. Ukoliko se prilikom ispunjavanja eprijavnice, prema Vašem mišljenju, pojavi neki veći tehnički problem, potrebno je prvenstveno provjeriti internetsku stranicu programa

12 Kultura, gdje će u slučaju općeg tehničkog problema biti objavljena ažurirana obavijest. Također, možete posjetiti internetsku stranicu Agencije namijenjenu isključivo eprijavnici na kojoj se nalaze najnovije verzije svih objavljenih prijavnica zajedno s testnom prijavnicom i ostalim informativnim dokumentima: Izvršna agencija i Europska komisija ne prihvaćaju odgovornost za tehničke nedostatke izvan njihove kontrole koji sprječavaju podnositelje projektnih prijedloga da pravodobno pošalju prijavnice. Sukladno tome, podnositelji projektnih prijedloga upućuju se da natječajne prijave šalju što je ranije moguće.

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako

Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako Često postavljana pitanja u programu OBRT 1. Kako napraviti uplatu u knjizi tražbina i obveza? 2. Kako odabrati mapu/disk za pohranu podataka? 3. Kako instalirati (novi) finin certifikat? 4. Kako ispisati

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nadzor razrednih knjiga tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 3 4. Kreiranje zahtjeva za nadzorom razrednih knjiga... 4 5. Pregled razredne knjige... 6 5.1 Dnevnik rada... 7 5.2 Imenik... 11 5.3

Више

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD

Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima JOPPD Za formiranje JOPPD obrasca neophodno je točno popuniti šifre u osnovama primitaka. Svaka osnova primitka ima propisane šifre u prilozima 2.- 4. JOPPD obrasca i za svaku kombinaciju šifri su propisana

Више

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike

Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike Ministarstvo poljoprivrede Portal gospodarskog ribarstva Registracija prvih kupaca Uputa za korisnike 1. Uvod Ova uputa namijenjena je korisnicima koji se žele registrirati kao prvi kupci na Portalu gospodarskog

Више

Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa n

Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa n Kako postupiti u slučaju prekida internet veze i nemogućnosti fiskaliziranja računa? U slučaju da dođe do prekida internet veze fiskalizacija računa neće biti moguća sve do ponovnog uspostavljanja internet

Више

Upute - JOPPD kreiranje obrasca

Upute - JOPPD kreiranje obrasca Verzija uputa: 1.0 - JOPPD obrazac IPIS-PLAĆE, IPIS-UGOVORI O DJELU Ove upute će se još nadopunjavati, pa molim korisnike da redovito provjere da li imaju zadnje upute. Verzija uputa prikazana je na početku!

Више

Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije ta

Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije ta Upute za korištenje EasyChair konferencijskog sustava HRO CIGRE 2019 Prijava referata Ako ste već koristili EasyChair na 13. Savjetovanju ili prije tada ne trebate otvoriti račun. Za one koji se prvi put

Више

PowerPoint Template

PowerPoint Template e-račun upute za slanje e-računa iz softwera dataline 1 S A D R Ž A J 1. UVOD 1.1. DATA BIRO d.o.o., Buzet 1.2. E-račun 2. PODEŠAVANJE PARAMETARA ZA RAD 2.1. Matični podaci poduzeća 2.2. Matični podaci

Више

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe)

Korisničke upute za podnošenje zahtjeva za rješavanje spora (žalbe) Korisničke upute Verzija 2.0 HRVATSKA REGULATORNA AGENCIJA ZA MREŽNE DJELATNOSTI Roberta Frangeša Mihanovića 9, 10000 Zagreb / OIB: 87950783661 / Tel: (01) 7007 007, Fax: (01) 7007 070 / www.hakom.hr Sadržaj

Више

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs)

VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (npis I ejs) VALIDNOST CERTIFIKATA ZA PRISTUP INTERNET APLIKACIJAMA POREZNE UPRAVE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE (NPIS I EJS) POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE Sektor za informacione tehnologije Sarajevo,

Више

Upute za instaliranje WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa

Upute za instaliranje WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa 1.KORAK Da biste instalirali Wordpress, najprije morate preuzeti najnoviju verziju programa s web stranice WordPressa koju možete pronaći na sljedećem linku: http://wordpress.org/download/ Kliknite na

Више

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге

Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Упутство за коришћење АМРЕС FileSender услуге Copyright 205 АМРЕС Историја верзија документа Верзија Датум Иницијали аутора Опис промене.0 Јул 205 НИ Прва верзија овог документа Садржај Садржај УВОД...

Више

RAD SA PROGRAMOM

RAD SA PROGRAMOM JOPPD obrazac Podešavanje programa Nakon prvog ulaska u program Obračun plaća 2014 potrebno je pokrenuti opciju Korekcije od 01.01.2014. godine. Program će pokušati ispravno povezati postojeće podatke

Више

INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG

INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG INTEGRIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Sustav za podršku Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG INTEGIRANI KNJIŽNIČNI SUSTAV Upute za instalaciju: Aleph v22 ZAG Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu Ul. Hrvatske

Више

Maxtv To Go/Pickbox upute

Maxtv To Go/Pickbox upute MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE MAXTV TO GO UPUTE ZA KORIŠTENJE Detaljno objašnjenje funkcionalnosti..3 Upute za prijavu na aplikaciju...4 Što je to Preporučeno za vas....6 Preporučeno za vas..7 Dodavanje

Више

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit  amet lorem ipsum dolor Početna prezentacija za korisnike Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja: Razmjene mladih i Mobilnost osoba koje rade s mladima Završno izvješće Mobility tool Projektni ciklus Završno izvješće 1.

Више

Gdin Nikola Kovač

Gdin Nikola Kovač Intranet za izdavatelje Korisnički priručnik Uvod Intranet za izdavatelje je usluga Zagrebačke burze namjenjena unosu financijskih izvještaja i vijesti od strane izdavatelja vrijednosnih papira uvrštenih

Више

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc

Microsoft Word - KORISNIČKA UPUTA za pripremu računala za rad s Fina potpisnim modulom_RSV_ doc Uputa za pripremu računala za rad s Fininim potpisnim modulom Zagreb, lipanj 2019. Sadržaj: 1. UVOD... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 3 3. TEHNIČKI PREDUVJETI KORIŠTENJA... 3 4. PODEŠAVANJE INTERNET PREGLEDNIKA

Више

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij

eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prij eredar Sustav upravljanja prijavama odjelu komunalnog gospodarstva 1 UPUTE ZA KORIŠTENJE SUSTAVA 1. O eredar sustavu eredar je sustav upravljanja prijavama koje građani mogu slati Upravnom odjelu za komunalno

Више

broj 54 studeni Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektronički

broj 54 studeni Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektronički broj 54 studeni 2017. Uvid u stanje nepovezanih uplata obveznog mirovinskog osiguranja II. stupa i obrazaca JOPPD (R-S/R-Sm/) Kroz Sustav elektroničkih usluga ENA, REGOS svim poslodavcima, odnosno obveznicima

Више

INDIKATOR SVJETLA FUNKCIJE TIPKI 1. Prikazuje se temperatura i parametri upravljanja 2. Crveno svjetlo svijetli kad grijalica grije 3. Indikator zelen

INDIKATOR SVJETLA FUNKCIJE TIPKI 1. Prikazuje se temperatura i parametri upravljanja 2. Crveno svjetlo svijetli kad grijalica grije 3. Indikator zelen INDIKATOR SVJETLA FUNKCIJE TIPKI 1. Prikazuje se temperatura i parametri upravljanja 2. Crveno svjetlo svijetli kad grijalica grije 3. Indikator zelenog svjetla koji prikazuje sniženu temperaturu. Uključuje

Више

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata

Document ID / Revision : 0419/1.1 ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata ID Issuer Sustav (sustav izdavatelja identifikacijskih oznaka) Upute za registraciju gospodarskih subjekata Gospodarski subjekti Definicija: U skladu s Direktivom 2014/40/EU gospodarski subjekt svaka

Више

4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу St

4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу St 4. Веза између табела практичан рад 1. Повежите табеле Proizvodi и Proizvođači у бази података Prodavnica.accdb везом типа 1:N. 2. Креирајте табелу Stavke_računa која ће разрешити проблем везе типа N:N

Више

8 2 upiti_izvjesca.indd

8 2 upiti_izvjesca.indd 1 2. Baze podataka Upiti i izvješća baze podataka Na početku cjeline o bazama podataka napravili ste plošnu bazu podataka o natjecanjima učenika. Sada ćete izraditi relacijsku bazu u Accessu o učenicima

Више

Smjernice za korištenje HAVC portala Modul AV djela 1

Smjernice za korištenje HAVC portala Modul AV djela 1 Smjernice za korištenje HAVC portala Modul AV djela 1 Sadržaj Često postavljena pitanja (ČPP)... 3 1. Pregled i unos AV djela... 4 2. Pravila za unos AV djela... 6 Produkcijska kuća (Glavni producent)...

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Apple ios www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj

Више

Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrse

Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrse Kontrola korisnickih racuna (UAC) pomaze tako sto sprecava potencijalno stetne programe da izvrse promene u vasem racunaru i obavestava vas pre izvrsenja svake promene a koje zahtevaju administratorsku

Више

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android

Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android Instalacija i konfiguracija DriveAngela na operativni sistem Android www.driveangel.ba Primanje SMS poruke Početak instalacije DriveAngela na Vaš mobilni uređaj započinje primanjem SMS poruke u kojoj se

Више

Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx

Microsoft Word - AddikoChatBanking - Uputa za koristenje_ _v0.3.docx Addiko Chat Banking Uputa za korištenje Addiko Chat Bankinga na Viberu rujan 2017. Sadržaj: Tehnički preduvjeti... 3 Funkcionalnosti Addiko Chat Bankinga... 3 Izbornik... 4 Aktivacija usluge... 9 Deaktivacija

Више

MultiBoot Korisnički priručnik

MultiBoot Korisnički priručnik MultiBoot Korisnički priručnik Autorsko pravo 2006., 2007. Hewlett- Packard Development Company, L.P. Informacije sadržane u ovom dokumentu podložne su promjenama bez najave. Jedina jamstva za HP-ove proizvode

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

AKD KID Middleware Upute za Macintosh instalaciju V1.0

AKD KID Middleware Upute za Macintosh instalaciju V1.0 AKD KID Middleware Upute za Macintosh instalaciju V1.0 Izdanje Datum Opis izmjene 1.0 06.04.2018. Inicijalna verzija dokumenta Sadržaj Instalacija... 2 Uklanjanje instalacije... 7 2.1 Uklanjanje instalacije

Више

Upute za ispunjavanje i slanje prijavnog obrasca za mobilnost U OKVIRU Erasmus potprograma Programa za cjeloživotno učenje Natječaj za godinu

Upute za ispunjavanje i slanje prijavnog obrasca za mobilnost U OKVIRU Erasmus potprograma Programa za cjeloživotno učenje Natječaj za godinu Upute za ispunjavanje i slanje prijavnog obrasca za mobilnost U OKVIRU Erasmus potprograma Programa za cjeloživotno učenje Natječaj za 2012. godinu Sadržaj 1. UVOD... 3 2. GLAVNI KORACI PRI PRIJAVLJIVANJU

Више

OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI

OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI 28.12.2016. - OBAVIJEST PZZ KORISNICIMA Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Za Vas smo pripremili sljedeće novosti u programu: NOVOSTI U VERZIJI 16.1.19.0. Dodatno zdravstveno osiguranje

Више

X PLATOON Pravila igre (v ) 1. PREGLED IGRE Cilj je osvojiti dobitnu kombinaciju na liniji za klađenje preko više rola. Podaci o igri :

X PLATOON Pravila igre (v ) 1. PREGLED IGRE Cilj je osvojiti dobitnu kombinaciju na liniji za klađenje preko više rola. Podaci o igri : X PLATOON Pravila igre (v 1.8 10.2.2016.) 1. PREGLED IGRE Cilj je osvojiti dobitnu kombinaciju na liniji za klađenje preko više rola. Podaci o igri : Tip Videoautomat Broj rola 5 Broj redaka 3 Broj linija

Више

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA

KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA KORISNIČKE UPUTE APLIKACIJA ZA POTPIS DATOTEKA SADRŽAJ 1. UVOD... 3 1.1. Cilj i svrha... 3 1.2. Područje primjene... 3 2. POJMOVI I SKRAĆENICE... 4 3. PREDUVJETI KORIŠTENJA... 5 4. PREGLED APLIKACIJE...

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za administratore tel: fax: mail: url: Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Sučelje administracije škole... 2 3. Korisnici... 3 3.1 Ovlasti... 3 3.2 Uređivanje postojećih i dodavanje novih... 3 3.3 Dodavanje i uklanjanje tokena... 5 4. Odabir

Више

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS

UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS UPUTSTVO ZA PODEŠAVANJE MOBILNIH UREĐAJA ZA MMS Sadržaj AUTOMATSKO PODEŠAVANJE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM MTS VODIČA... 3 PODEŠAVANJE PUTEM SMS PORUKE... 3 PODEŠAVANJE PUTEM USSD MENIJA... 3 MANUELNO PODEŠAVANJE

Више

KAKO POHRANITI SVOJ RAD U REPOZITORIJ

KAKO POHRANITI SVOJ RAD U REPOZITORIJ KAKO POHRANITI SVOJ RAD U REPOZITORIJ? POHRANJIVANJE ZAVRŠNIH I DIPLOMSKIH RADOVA Upute za studente Ove su upute rezultat rada članova Radne skupine za edukaciju i podršku sustava Dabar u sastavu: Ivana

Више

PuTTY CERT.hr-PUBDOC

PuTTY CERT.hr-PUBDOC PuTTY CERT.hr-PUBDOC-2018-12-371 Sadržaj 1 UVOD... 3 2 INSTALACIJA ALATA PUTTY... 4 3 KORIŠTENJE ALATA PUTTY... 7 3.1 POVEZIVANJE S UDALJENIM RAČUNALOM... 7 3.2 POHRANA PROFILA KORISNIČKIH SJEDNICA...

Више

Memorijski moduli Priručnik

Memorijski moduli Priručnik Memorijski moduli Priručnik Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Podaci koji su ovdje sadržani podliježu promjenama bez prethodne najave. Jedina jamstva za HP proizvode i usluge iznesena

Више

Slide 1

Slide 1 OSNOVNI POJMOVI Naredba je uputa računalu za obavljanje određene radnje. Program je niz naredbi razumljivih računalu koje rješavaju neki problem. Pisanje programa zovemo programiranje. Programski jezik

Више

Припејд картица Корисничко упутство

Припејд картица Корисничко упутство Припејд картица Корисничко упутство Садржај 1 Регистрација корисника... 3 1.1 Креирање налога... 3 1.2 Активација налога... 6 2 Захтев за персонализацију Припејд картице... 8 2.1 Креирање захтева за персонализацију

Више

NIAS Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju NIAS Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014.

NIAS Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju NIAS Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014. Projekt e-građani KORISNIČKA UPUTA za aplikaciju Verzija 1.1 Zagreb, srpanj 2014. Naslov: Opis: Korisnička uputa za aplikaciju Dokument sadrži upute korisnicima aplikacije u sustavu e-građani Ključne riječi:

Више

UPUTA za uvođenje JOPPD - prva faza

UPUTA za uvođenje JOPPD - prva faza UPUTA ZA UVOĐENJE OBRASCA JOPPD PRVA FAZA Prva faza uvođenja obrasca JOPPD uključuje slijedeće aktivnosti: 1. Instalacija nove verzije 2. Punjenje šifarnika potrebnih za JOPPD obrazac a. Oznake stjecatelja

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA Korisničke upute e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagr

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA Korisničke upute e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagr REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA e-građani aplikacije za elektronsko izdavanje posebnog uvjerenja iz kaznene evidencije Zagreb, 10. travnja 2017. Sadržaj 1 UVOD... 3 2 PRIJAVA U SUSTAV E-GRAĐANI...

Више

O Nanokinetik NeeS TOC Builder-u NeeS TOC Builder je aplikacija koja se koristi za kreiranje Tabele sadržaja (TOC) za elektronske podneske u NeeS form

O Nanokinetik NeeS TOC Builder-u NeeS TOC Builder je aplikacija koja se koristi za kreiranje Tabele sadržaja (TOC) za elektronske podneske u NeeS form O Nanokinetik NeeS TOC Builder-u NeeS TOC Builder je aplikacija koja se koristi za kreiranje Tabele sadržaja (TOC) za elektronske podneske u NeeS formatu. Ključne pojedinosti Nanokinetik NeeS TOC Builder-a:

Више

Osnovne upute za korištenje administracije

Osnovne upute za korištenje administracije demo.webstranica.net: brze upute za korištenje administracije Posebna napomena za korištenje administracije: Preporučujemo Vam da za administraciju koristite jedan od sljedećih internet preglednika: Mozilla

Више

ELFI: UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE

ELFI: UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE ELFI elearning sustav Uputstvo za instalaciju i korištenje Ivora škola informatike ELFI 2013 SADRŽAJ Sadržaj Poglavlje 1: Uvod... 2 1.1. ELFI... 2 1.2. Upute za instalaciju... 2 1.2.1. Sistemski zahtjevi

Више

SDI Dopis 2014 v2.docx

SDI Dopis 2014 v2.docx OBAVIJEST SVIM KORISNICIMA (22.12.2016) PROMJENA POSLOVNE GODINE Poštovani korisnici programskog rješenja Last2000. Ovom obavijesti vam želimo pomoći da na jednostavan način učinite navedene izmjene i

Више

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген

Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Аген Упутствo за РАДНУ ГРУПУ за израду ПЛАНА ИНТЕГРИТЕТА на wеb апликацији Нацрти плана интегритета налазе се на линку integritet.acas.rs или на сајту Агенције www.acas.rs у одељку - план интегритета -> нацрт

Више

** Osnovni meni

** Osnovni meni Instalacija serverske verzije Kataloga propisa Instalacija Kataloga propisa se vrši na sljedeći način: 1. Ubacite Instalacioni disk ili USB memoriju u računar. 2. Instalacioni program će se automatski

Више

Funkcionalna specifikacija za provođenje elektroničkog glasovanja

Funkcionalna specifikacija za provođenje elektroničkog glasovanja 1/19 Stranica 1 2/19 Sadržaj 1. Lista skraćenica... 3 2.... 4 2.1 Pristup glasačkoj aplikaciji... 4 2.1.1 Prava pristupa... 4 2.1.2 Pristup uvodnom ekranu sustava evote... 5 2.1.3 Informacije o sustavu

Више

Ime i prezime učenika

Ime i prezime učenika UPUTE ZA KORIŠTENJE TABLETA GIMNAZIJA ŽUPANJA VELIKI KRAJ 42, ŽUPANJA Škola za život U sklopu eksperimentalnog programa Škola za život, čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja, svaki učenik

Више

VMC_upute_MacOS

VMC_upute_MacOS Upute za instaliranje VODAFONE MOBILE CONNECT softvera na Apple Macintosh računalima Page 1 of 10 last saved on: 24.07.2007 ...3 Podržane podatkovne kartice...3 Upute za instaliranje Vodafone Mobile Connect

Више

Auto Salon 2 Korisničke upute za rad s programom Auto Salon AUTOSALON - DOKUMENTI Podaci o vozilu se upisuju do daljnjega kao i do sad na rad s vozilo

Auto Salon 2 Korisničke upute za rad s programom Auto Salon AUTOSALON - DOKUMENTI Podaci o vozilu se upisuju do daljnjega kao i do sad na rad s vozilo Auto Salon 2 Korisničke upute za rad s programom Auto Salon AUTOSALON - DOKUMENTI Podaci o vozilu se upisuju do daljnjega kao i do sad na rad s vozilom. Kod prodaje se upisuju svi podaci kako su se upisivali

Више

Microsoft Word - Uputa_WEB_pristup_predmetima_ ver1.doc

Microsoft Word - Uputa_WEB_pristup_predmetima_ ver1.doc Sadržaj Pristup sudskim predmetima u 2 koraka... 2 Detaljno uputstvo za korištenje servisa Pristup sudskim predmetima... 3 Zašto koristiti servis za pristup predmetima putem Interneta?... 3 Ostvarivanje

Више

Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne

Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne Uputstvo za korištenje Moja webtv Smart TV aplikacije Moja webtv aplikacija dostupna je za korištenje putem Web Browsera, na Play Store-u (za mobilne aparate ili Android TV aparate), App Store-u (za ios

Више

Upute za rad

Upute za rad LOKALNI IZBORI 2017. Upute za rad Podsustav Pomoćna aplikacija za oblikovanje prijedloga kandidacijskih lista SADRŽAJ 1. INSTALACIJSKA UPUTA... 3 1.1 MINIMALNI ZAHTJEVI ZA INSTALACIJU NA RAČUNALO... 3

Више

Recuva CERT.hr-PUBDOC

Recuva CERT.hr-PUBDOC Recuva CERT.hr-PUBDOC-2019-5-379 Sadržaj 1 UVOD... 3 2 INSTALACIJA ALATA RECUVA... 4 3 KORIŠTENJE ALATA RECUVA... 7 4 ZAKLJUČAK... 13 Ovaj dokument izradio je Laboratorij za sustave i signale Zavoda za

Више

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02

KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 KORISNIČKO UPUTSTVO Online ekspozitura - krediti 05/19 C-EBKWU-02 A2 3 Online ekspozitura Online ekspozitura je servis u okviru e-bankinga koji vam pruža mogućnost da bez odlaska u Banku podnesete zahtev

Више

Microsoft PowerPoint - Rittal konfigurator 2019_prezentacija__HR

Microsoft PowerPoint - Rittal konfigurator 2019_prezentacija__HR Rittal Configuration System Online konfigurator za Rittalove ormare PM-M N. Treml 19.07.2018 1 Jednostavnost konfiguracije Odaberite sustav Samostalni ormar, sustav ormara, različite dimenzije Konfigurirajte

Више

Microsoft Word - IQ.doc

Microsoft Word - IQ.doc Središnji upravljački sustav IQ UPUTE ZA KORISNIKE OVLAŠTENI DISTRIBUTER: IN-AQUA d.o.o., CMP Savica-Šanci, Trgovačka 6, 10000 ZAGREB, tel.: +385 (0)1 2404 444 tel./fax.: +385 (0)1 2404 900 IQ Upute za

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 4. Kombinirane grupe učenika... 6 5. Odabir razredne knjige... 6 6. Elementi ocjenjivanja... 7 7. Ocjenjivanje učenika... 8 7.1

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Promjena PIN-a i odjava... 3 4. Kombinirane grupe učenika... 5 5. Odabir razredne knjige... 5 6. Elementi ocjenjivanja... 6 7. Ocjenjivanje učenika...

Више

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc

Microsoft Word - Tehnicka uputstva lica doc Registracija novog korisnika internet sajta NSZ tražilac zaposlenja Novi korisnik prilikom prve registracije na sajt NSZ bira opciju Prijavi se za posao. Unosom korisničkog imena i kreiranjem lozinke,

Више

eOI Middleware Upute za instalaciju

eOI Middleware Upute za instalaciju AKD eid Middleware Upute za Windows instalaciju V1.1 www.id.hr Izdanje Datum Opis izmjene 1.0 09.06.2017. Inicijalna verzija dokumenta. 1.1 30.08.2018. Izmjena vizualnog identiteta Sadržaj Instalacija...

Више

Božo Online upute

Božo Online upute Božo On-Line Upute za natjecanje Kako do zadataka, kako predati zadatke, kako pogledati rezultate Zagrebački računalni savez 2 Zagrebačka INFORMATIJADA Božo Težak Napomena Ovaj dokument sadrži neke slike

Више

UPUTE za ispunjavanje ON-LINE PRIJAVE za NATJEČAJ za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki izvan RH

UPUTE za ispunjavanje ON-LINE PRIJAVE za NATJEČAJ za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki izvan RH UPUTE za ispunjavanje ON-LINE PRIJAVE za NATJEČAJ za mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja te za dolazak nenastavnoga osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 (KA103)

Више

BDV-EF1100

BDV-EF1100 Blu-ray Disc /DVD sistem za kućno kino BDV-EF1100 BS Počnite ovdje Vodič za brzo pokretanje BDV-EF1100 1 Šta je u pakovanju/postavljanje zvučnika BDV-EF1100 2 3 Povezivanje Vašeg TV-a Povezivanje drugih

Више

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES

Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Uputstvo za podešavanje za pristup eduroam servisu za Mac OS X Snow Leopard Copyright AMRES Ovo uputstvo se odnosi na sve Mac računare sa Mac OS X Snow Leopard operativnim sistemom. Podešavanja na različitim

Више

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American

PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American PROCES KUPNJE ULAZNICE NA PORTALU ULAZNICE.HR Početak kupovine... 2 Plaćanje Mastercard karticom... 5 Plaćanje Maestro karticom... 8 Plaćanje American Express karticom... 11 Plaćanje Diners karticom...

Више

Prijava projektnih prijedloga putem ems-a Zoran Kalinić, IT MA Interreg Interreg IPA IPA CBC CBC HR-BA-ME HR-RS Informat

Prijava projektnih prijedloga putem ems-a Zoran Kalinić, IT MA Interreg Interreg IPA IPA CBC CBC HR-BA-ME HR-RS Informat Prijava projektnih prijedloga putem ems-a Zoran Kalinić, IT Manager @ MA Interreg Interreg IPA IPA CBC CBC HR-BA-ME HR-RS 2014-2020 2014-2020 Informativna Informativna Informativna radionica radionica

Више

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду

Корисничко упутство апликације езапослени верзија Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду Корисничко упутство апликације езапослени 2011 Рачунски центар Електротехничког факултета, Универзитет у Београду 1. Пријава на систем и сигурност података... 1 2. Корисник... 5 2.1. Обавештења... 5 2.2.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Upute za objavu Poziva na dostavu ponuda SRR Služba za tehničke analize (STA) Siječanj 2015 Priprema dokumentacije Priprema potrebne dokumentacije za dobivanje ponude - Tehnička specifikacija opreme -

Више

Opticum HD - Uputstvo za skeniranje kanala.docx

Opticum HD - Uputstvo za skeniranje kanala.docx SKENIRANJE KANALA Ukoliko već imate memorisane kanale, potrebno je da prije početka skeniranja izbrišete sve kanale, a to ćete uraditi na sljedeći način: Pritisnite dugme MENU na daljinskom upravljaču,

Више

ČPP za Transformer TF201 Upravljanje datotekama... 2 Kako da pristupim podacima pohranjenim na microsd, SD kartici i USB uređaju?... 2 Kako da odabran

ČPP za Transformer TF201 Upravljanje datotekama... 2 Kako da pristupim podacima pohranjenim na microsd, SD kartici i USB uređaju?... 2 Kako da odabran ČPP za Transformer TF201 Upravljanje datotekama... 2 Kako da pristupim podacima pohranjenim na microsd, SD kartici i USB uređaju?... 2 Kako da odabranu datoteku premjestim u drugu mapu?... 2 Kako da kopiram

Више

Verzija: ČESTO POSTAVLJENA PITANJA I. Opća pitanja 1. Je li predviđeno nacionalno sufinanciranje projekata? Nacionalno sufinanciranje projek

Verzija: ČESTO POSTAVLJENA PITANJA I. Opća pitanja 1. Je li predviđeno nacionalno sufinanciranje projekata? Nacionalno sufinanciranje projek ČESTO POSTAVLJENA PITANJA I. Opća pitanja 1. Je li predviđeno nacionalno sufinanciranje projekata? Nacionalno sufinanciranje projekata neće biti osigurano niti u Slovenijij, niti u Hrvatskoj. Projektni

Више

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п

Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у п Упутство за пријављивање испита путем интернета Да би студент могао да пријави испит путем интернета мора прво да се пријави. Пријављивање се врши у посебном дијалог-прозору до кога се долази линком есервис

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 3.1 Suglasnost za obradu podataka opcija za ravnatelje... 6 4. Kombinirane grupe učenika... 7 5. Odabir razredne knjige... 7 6.

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: Након

УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese:   Након УПУТСТВО ЗА КОРИСНИКА Приступ локацији часописа Српски архив за целокупно лекарство добија се преко internet adrese: http://www.srpskiarhiv.rs/ Након тога се на екрану појављује форма за пријаву на часопис

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za nastavnike tel: fax: mail: url: carn Sadržaj... 1 1. Predgovor... 2 2. Prijava u sustav... 2 3. Postavke... 4 4. Kombinirane grupe učenika... 6 5. Odabir razredne knjige... 6 6. Elementi ocjenjivanja... 7 7. Ocjenjivanje učenika... 8 7.1

Више

eППК

eППК eппк Како до еппк? Корак 1 Корак 2 Корак 3 Креирајте налог Да бисте креирали налог потребно је да: На Порталу кликнете на линк Креирај налог Отвориће Вам се форма за Регистрацију корисника Попуните сва

Више

Upute-podesavanj -accounta

Upute-podesavanj -accounta Strana :...1... ISO UPUTA 7.5/02-02 Kreiranje i podešavanje mail account-a Korisničko uputstvo za kreiranje i podešavanje Secure (SSL) Email Accounta 1. Upute za podešavanje Secure (SSL) mail account-a

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 3.1 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 3.2 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 5 3.2.2 Fotografija...

Више

PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima

PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima PRILOG B: VODIČ ZA POPUNJAVANJE APLIKACIJE PRO-BUDUĆNOST (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Ovaj vodič je namjenjen mladim ljudima spremnim da budu pokretači procesa pomirenja i povjerenja

Више

GTS obrt za savjetovanje, trgovinu i sport, vl. Tihomir Grbac HR Sveta Nedelja, Ferde Livadića 15 Tel/Fax: ,

GTS obrt za savjetovanje, trgovinu i sport, vl. Tihomir Grbac HR Sveta Nedelja, Ferde Livadića 15 Tel/Fax: , REKLAMACIJE KUPACA - UPUTE ZA RAD 1. Instalacija programa na računalo/server Vidi Programska podrška-upute. 2. Osnovne informacije o korištenju 2.1. Osnovne informacije o korištenju Podaci koji se biraju

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 3.1 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 3.2 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 5 3.2.2 Fotografija...

Више

User's Manual

User's Manual WEB aplikacija za korisnike prava ERC ZIPO razvojni tim: Delila Bećiragić Duraković Emir Cerić 30.04.2013. Revizija dokumenta Revizijski protokol Autor Datum Opis revizije Delila B. 12.04.2012 Draft verzija

Више

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO - SENJSKA ŽUPANIJA G R A D S E NJ KLASA: 406-01/19-01/107 URBROJ: 2125-03/03/15-19-03 Senj, 18. srpnja 2019. g. POZIV ZA DOSTAVU PONUDE Sukladno članku 15. Zakona o javnoj nabavi

Више

PPT

PPT Sve što trebate znati o eračunima u javnoj nabavi U našem priručniku smo ukratko pojasnili što nam je donio Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. ZAKONSKA REGULATIVA Stupanjem na snagu

Више

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG.

m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... INTESA SANPAOLO BANKA ZA UREĐAJE SVIJET MOGUĆEG. m-intesa ZA KRETANJE BEZ GRANICA... m-intesa Vam omogućava jednostavno, brzo i sigurno obavljanje finansijskih transakcija

Више

Korisnicke upute za uslugu "Moj e-racun"

Korisnicke upute za uslugu Moj e-racun USLUGA ZA INVESTITORE "Moj e-račun" -korisnička uputa- Stranica 1 Obim usluge Uslugom se nudi uvid investitorima koji imaju otvoren račun u sustavu Središnje Depozitarne Agencije (u daljnjem tekstu: Agencije)

Више

Sadržaj Wi-Fi MESHtar...4 Upute za povezivanje osnovnog paketa od dva uređaja...6 Savjeti i napredne postavke A) Preporuke za optimalno postavljanje u

Sadržaj Wi-Fi MESHtar...4 Upute za povezivanje osnovnog paketa od dva uređaja...6 Savjeti i napredne postavke A) Preporuke za optimalno postavljanje u Sadržaj Wi-Fi MESHtar...4 Upute za povezivanje osnovnog paketa od dva uređaja...6 Savjeti i napredne postavke A) Preporuke za optimalno postavljanje uređaja...14 B) Promjena naziva i lozinke nove Wi-Fi

Више

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNet Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 3.1 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 3.2 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 5 3.2.2 Fotografija...

Више

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail:

CARNET Helpdesk - Podrška obrazovnom sustavu e-dnevnik upute za razrednike i stručno osoblje tel: fax: mail: Sadržaj... 1 1 Predgovor... 3 2 Odabir razredne knjige... 3 3 Administracija učenika... 4 Povlačenje učenika iz e-matice... 4 Uređivanje podataka učenika... 5 3.2.1 Osobni podaci... 6 3.2.2 Fotografija...

Више

Trimble Access Software Upute za korištenje V2.0 Geomatika-Smolčak d.o.o.

Trimble Access Software Upute za korištenje V2.0 Geomatika-Smolčak d.o.o. Trimble Access Software Upute za korištenje V2.0 Geomatika-Smolčak d.o.o. 1. Uvod Ove upute su pisane s ciljem da se kroz rad na konkretnom primjeru omogući brži početak korištenja Trimble Access Software-a.

Више