Hrvatskog proljeća 34, Zagreb, Hrvatska Tel.: Fax.: HRVATSKI STRELIČAR

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Hrvatskog proljeća 34, Zagreb, Hrvatska Tel.: Fax.: HRVATSKI STRELIČAR"

Транскрипт

1 Hrvatskog proljeća 34, Zagreb, Hrvatska Tel.: Fax.: archery@archery.hr HRVATSKI STRELIČARSKI SAVEZ POSLOVNIK O RADU RAZVOJNOG POVJERENSTVA 1. OSNIVANJE RAZVOJNOG POVJERENSTVA Članak 1 Razvojno povjerenstvo (u daljnjem tekstu RP) je stalno stručno radno tijelo Hrvatskog streličarskog saveza (u daljnjem tekstu HSS-a), a prema Statutu HSS-a (Članak 53.). Povjerenstvo se sastoji od tri člana od kojih je jedan predsjednik RP-a (Članak 55. stavak 1 Statuta HSS-a). Predsjednika RP-a imenuje Upravni odbor HSS-a (Članak 55. stavak 1 Statuta HSS-a). Na prijedlog predsjednika RP-a, članove RP-a imenuje Upravni odbor HSS-a (Članak 55. stavak 3 Statuta HSS-a). 2. POSLOVNIK O RADU RAZVOJNOG POVJERENSTVA Članak 2 Poslovnik o radu Razvojnog povjerenstva HSS-a priprema i predlaže Razvojno povjerenstvo HSS-a, a usvaja ga temeljem Statuta HSS-a (Članak 55. stavak 6) Upravni Odbor HSS-a (u daljnjem tekstu UO HSS-a). Poslovnik je u skladu s potrebama i zahtjevima razvoja streličarskog športa u Republici Hrvatskoj usklađen sa Statutom HSS-a, Statutom Hrvatskog olimpijskog odbora i Zakonom o športu. UO HSS-a može vršiti izmjene i dopune pojedinih članaka Poslovnika ukoliko se za to ukaže potreba. 3. PREDSJEDNIK RAZVOJNOG POVJERENSTVA Članak 3. Predsjednik RP-a mora biti streličar s najmanje četiri godine iskustva u organizaciji i promociji streličarstva i u pravilu je član Upravnog odbora HSS.

2 4. ČLANOVI RAZVOJNOG POVJERENSTVA Članak 4. Članovi povjerenstva moraju biti višegodišnji streličari i s provjerenim iskustvom za organizaciju i promociju streličarstva. 5. KONTINUITET RADA Članak 5. Nakon isteka mandata starih i kod izbora novog predsjednika i članova RP-a, u novi sastav povjerenstva obavezno je izabrati jednog od članova starog povjerenstva radi osiguranja kontinuiteta rada. Članovi povjerenstva moraju biti članovi Hrvatskog streličarskog saveza. 6. ZADACI RAZVOJNOG POVJERENSTVA Članak 6. Razvojno povjerenstvo HSS-a vodi brigu o razvoju streličarstva i to: 1.1 organizira i izvodi izobrazbu stručnog kadra u HSS-u; 1.2 organizira tečajeve i seminare za voditelje, instruktore i trenere; 1.3 zaprima prijave kandidata za nove voditelje i instruktore u Hrvatskoj; 1.4 prati rad voditelja, instruktora i trenera te intervenira po potrebi; 1.5 vodi ažuran popis voditelja i instruktora, te im obnavlja licence. 2.1 Organizira redovite promocije streličarstva (prilikom raznih kulturnih i športskih manifestacija koje posjećuje mnoštvo ljudi); 2.2 U koordinaciji s ostalim streličarskim klubovima organizira promocije streličarstva, pri tome dozvoljavajući samoinicijativu postojećih klubova uz obavezno izvješće realizatora promocije Razvojnom povjerenstvu; 2.3 Organizira promotivne turnire i pomaže novim klubovima pri organizaciji njihovih prvih turnira; 2.4 Daje pravnu i protokolarnu pomoć zainteresiranima za osnivanje novih klubova (formulari i protokol registracije); 2.5 Daje materijalnu pomoć novonastalim klubovima u skladu s trenutnim mogućnostima. 3.1 U suradnji s administrativnim tajnikom koordinira propagandnom djelatnošću HSS-a u vidu: a) izrade propagandnih brošura, letaka, plakata, naljepnica, znački itd. b) nabave i izrade propagandnih videa za sve discipline kao i za sva važna streličarska natjecanja c) sudjeluje u uređivanju streličarskog biltena d) sudjeluje na TV i radijskim emisijama e) organizira press konferencije s temom promocija streličarstva. 4.1 Organizira streličarske škole za streličare početnike i pomaže klubovima koji žele organizirati takve škole.

3 7. TEČAJEVI I SEMINARI Članak 7. Razvojno povjerenstvo organizira tečajeve i seminare u suradnji s nadležnom ustanovom pri Hrvatskom olimpijskom odboru i s predavačima. Na prijedlog RP-a, UO HSS-a donosi odluku o organizaciji tečaja ili seminara sa svim propozicijama: Naziv tečaja ili seminara Organizator tečaja ili seminara Vrijeme održavanja tečaja ili seminara Kome je tečaj ili seminar namjenjen i kojeg je stupnja Uvjeti za upis na tečaj ili seminar Visina kotizacije Troškovi smještaja Uvjeti za polaganje ispita Tečaj ili seminar RP organizira prema potrebi, a najmanje jedan puta u četiri godine. Poželjno je da se kao predavači za neku od tema ili samo kao slušaoci (osim novih kandidata) odazovu i već postojeći voditelji, instruktori ili treneri,. Već postojeći voditelji, instruktori ili treneri primit će u tom slučaju Uvjerenje za učestvovanje i priznat će im se kod ocjene aktivnosti u radu. Na kraju svakog tečaja organizira se ispit za nove polaznike. 8. ISPITI ZA VODITELJE I INSTRUKTORE U STRELIČARSTVU Članak 8. Razvojno povjerenstvo HSS-a organizira tečajeve i ispite za streličarske voditelje i instruktore najmanje jedan puta u četiri godine. Ispit se sastoji se od: a) pismenog djela, b) usmenog djela i c) praktičnog djela. Ispiti se polažu: prvo pismeni, a zatim usmeni (po odluci ispitne komisije). Praktični ispit polaže se nakon položenog pismenog (i usmenog) ispita. 9. PRIJAVA ZA POLAGANJE ISPITA ZA VODITELJA ILI INSTRUKTORA U STRELIČARSTVU Članak 9. Prijavu svog člana za voditeljski ili instruktorski ispit klub podnaša Razvojnom povjerenstvu najmanje 60 dana prije ispitnog roka. Kandidat za voditelja nakon punoljetnosti mora prije pristupanja ispitu imati najmanje jednogodišnji streličarski staž bilo kao takmičar, bilo kao streličarski radnik u više FITA disciplina (u slučaju da je kandidat iz mjesta gdje još nema streličarstva, RP može odlučiti i drugačije).

4 Kandidatom za instruktora mogu se prijaviti voditelji streličarstva s najmanje trogodišnjim iskustvom (u slučaju da voditelj pokazuje iznimne rezultate u radu trogodišnje iskustvo nije neophodno i može mu se dozvoliti prijevremeno pristupanje instruktorskom ispitu). Kandidat ne smije biti ni pod kakvom suspenzijom ili postupkom u HSS-u. Ako Razvojno povjerenstvo ili ispitna komisija ocijene da neki od kandidata ne zadovoljava osnovnim kriterijima iz gornjeg stavka, obavijestit će UO HSS-a da kandidat ne može pristupiti polaganju ispita za voditelja ili instruktora u streličarstvu te navesti razloge. UO HSS-a će raspraviti o navodima i donijeti adekvatnu odluku. Ukoliko je odluka negativna obavijestit će se klub dotičnog kandidata. Odluka UO HSS-a je konačna. 10. MATERIJALI ZA ISPIT Članak 10. Razvojno povjerenstvo HSS-a priprema i određuje pitanja za ispit. Obvezni materijali iz kojih se postavljaju pitanja za voditelje i instruktore u streličarstvu jesu: 1. Streličarska oprema 2. Tehnika gađanja 3. Ugađanje streličarske opreme 4. Servisiranje streličarske opreme 5. Prva pomoć kod mogućih ozljeda i kako ih izbjeći a. Predavanje će održati jedan od liječnika iz Medicinskog povjerenstva Svi navedeni materijali (kao i oni koji nisu navedeni) a potrebni su za naobrazbu, biti će dostupni kandidatima za vrijeme njihove naobrazbe. Troškove kotizacije za tečaj i ispit uplaćuje klub ili kandidat unaprijed, a visinu kotizacije određuje UO HSS. Članak 11. Nakon uspješno položenog ispita voditelji ili instruktori se upisuju u bazu podataka voditelja i instruktora u HSS-u, te dobivaju licencu. Priznat će se položen ispit za streličarskog voditelja ili instruktora, ukoliko je tečaj organiziran od priznate organizacije, svakom koji ga je položio izvan zemlje i ukoliko se priloži odgovarajuća svjedodžba, a konačnu odluku o priznanju donijet će UO HSS-a.

5 Priznat će se sudjelovanje na seminaru koji je održan izvan zemlje, ukoliko je organiziran od priznate organizacije i ukoliko se priloži odgovarajuće uvjerenje, a konačnu odluku o priznanju donijet će UO HSS-a. Pripravnički staž teče od dana položenog praktičnog ispita i traje dvije godine u kojoj voditelj ili instruktor pripravnik mora nastupiti sa svojim streličarima najmanje na X natjecanja iz Natjecateljskog kalendara HSS-a u svakoj godini. 11. ISPITNA KOMISIJA Članak 12. Ispitnu komisiju na prijedlog Razvojnog povjerenstva HSS-a imenuje UO HSS-a. Ispitna komisija broji tri člana od kojih je jedan predsjednik komisije. Predsjednik RP-a je predsjednik ispitne komisije, a ukoliko je spriječen, predsjednik ispitne komisije će biti član Razvojnog povjerenstva HSS-a. Ispitna komisija priprema pitanja za pismeni i usmeni dio ispita, te daje i određuje zaduženja kandidatima za praktični dio ispita. 12. DIPLOMA I BEDŽ Članak 13. Predsjednik ispitne komisije proglašava nove streličarske voditelje i instruktore i uručuje im diplome nakon uspješno položenog praktičnog ispita. Diplome potpisuju predsjednik Ispitne komisije, predsjednik HSS-a i HOO (ukoliko je tečaj organiziran u suradnji s HOO). Prijem diploma obavezuje nove voditelje i instruktore da u potpunosti izvršavaju zadatke predviđene ovim Poslovnikom, što potvrđuju svojim potpisom. Uz diplomu, voditelj ili instruktor dobiti će i odgovarajući HSS-ov bedž. 13. OBNOVA LICENCE Članak 14. Licenca za voditelje i instruktore traje dvije godine. Nakon dvije godine vrši se obnova licence. Za voditelje i instruktore o obnovi licence odlučuje Razvojno povjerenstvo na osnovu uspješnosti rada i aktivnosti svakog pojedinog voditelja ili instruktora. Licenca je odgovarajući dokument u obliku iskaznice.

6 14. OBVEZE VODITELJA I INSTRUKTORA STRELIČARSTVA Članak 15. Voditelj streličarstva je streličar koji je pohađao i položio tečaj za voditelje streličarstva i osposobljen je za poduku osnove streličarstva, tj. radi sa početnicima. Instruktor streličarstva je streličar koji je pohađao i položio tečaj za instruktora streličarstva i osposobljen je za poduku naprednijih streličara. Voditelji i instruktori moraju svoje obveze izvršavati odgovorno i savjesno, pridržavajući se programa obuke kojeg su naučili na tečajevima (našto se obvezuju potpisom prilikom preuzimanja diplome). RP ima pravo i obvezu da vrši povremene provjere svih voditelja i instruktora dali postupaju u skladu s osnovnim načelima u športu, prihvaćenih obveza i dokumenata HSS-a. 15. FINANCIRANJE RAZVOJNOG POVJERENSTVA Članak 16. Razvojno povjerenstvo koncem svake godine predlaže Plan rada i financijski plan povjerenstva za narednu godinu. Odluku o financiranju rada Razvojnog povjerenstva donosi UO HSS-a za svaki program posebice. Rad Razvojnog povjerenstva financira se u okviru sredstava i mogućnosti HSS-a. 16. PROMOCIJE STRELIČARSTVA Članak 17. Troškove promidžbe streličarstva snose organizator (HSS) i lokalna zajednica gdje se promocija održava. Troškovi se sastoje od: troškova smještaja (ukoliko je nužno) prehrane dnevnica (prema mogućnostima) trošak prijevoza (vlastiti automobil ili vlak, autobus, kombi, avion, brod - u skladu s važećim zakonskim propisima RH i odlukama HSS-a). 17. ŽALBE Članak 18. Žalbe na rad i odluke Razvojnog povjerenstva mogu se podnijeti UO HSS-a. Odluka UO HSS-a je konačna.

7 18. STEGOVNI PREKRŠAJI Članak 19. Razvojno povjerenstvo pri HSS-u može pokrenuti stegovni postupak zbog nepridržavanja odredbi - obaveza iz ovog Poslovnika odnosno neispunjavanja zadanih dužnosti protiv osobe ili udruge koja je članica HSS-a. Žalba na rad povjerenstva podnosi se UO HSS-a, koji će ispitati problem i donijeti adekvatnu odluku. Odluka UO HSS-a je konačna. Prijedlog za opoziv predsjednika ili člana Razvojnog povjerenstva može donijeti predsjednik HSS-a ili UO HSS-a. 19. ZAVRŠNE ODREDBE Članak 20. U slučaju spora, tumačenje ovog Poslovnika daje Upravni odbor HSS-a. Članak 21. Ovaj Poslovnik o radu razvojnog povjerenstva usvojio je Upravni odbor Hrvatskog streličarskog saveza na svojoj redovnoj sjednici održanoj u Bjelovaru 02. rujna godine. Poslovnik stupa na snagu odmah. Predsjednik Razvojnog povjerenstva: Predsjednik HSS-a: Alen Kiđemet vr. Petar Čavlović vr.

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc)

(Microsoft Word - PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVA\310KOG SAVEZA_ doc) HRVATSKI PLIVAČKI SAVEZ PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA 06. lipnja 2009 PRAVILNIK O REPREZENTACIJAMA I. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Državna plivačka reprezentacija Hrvatske po sadržaju

Више

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA

PROPISNIK O KALENDARU NATJECANJA PRAVILNIK O KALENDARU NATJECANJA HRVATSKOG SPORTSKOG PLESNOG SAVEZA U Zagrebu 18.01.2018 godine. SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 2 II. UPIS SPORTSKIH PLESNIH NATJECANJA U KALENDAR NATJECANJA... 3 III. PRIJAVE

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Microsoft Word - pravilnik_treneri_usvojen.doc

Microsoft Word - pravilnik_treneri_usvojen.doc ПРАВИЛНИК О ЛИЦЕНЦИРАЊУ ТЕНИСКИХ ТРЕНЕРА ТЕНИСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, 20.07.2012. године ПРАВИЛНИК О ЛИЦЕНЦИРАЊУ ТЕНИСКИХ ТРЕНЕРА ТЕНИСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ (ТСРС) (у даљњем тексту

Више

PRAVILNIK

PRAVILNIK HRVATSKI SOFTBALL SAVEZ Na temelju članka 19. Statuta Hrvatskog softball saveza, Skupština Hrvatskog softball saveza na svojoj sjednici održanoj dana 13.03.2018. godine, donijela je PRAVILNIK O DRŽAVNIM

Више

ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар године

ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар године ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар 2018. године На основу члана 15. Статута Џудо Савеза Србије, Управни одбор Џудо савеза Србије дана 28.12.2018. године

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka

Advokatska kancelarija Blagojević, Banja Luka ZAKON O PRAVOSUDNOM ISPITU U REPUBLICI SRPSKOJ ("Sl. glasnik RS", br. 58/2016) Član 1 Ovim zakonom uređuju se uslovi i način polaganja pravosudnog ispita u Republici Srpskoj. Član 2 Na pravosudnom ispitu

Више

У складу са чланом 16. и чланом 104. Статута Спасилачког Савеза Србије, управни одбор Спасилачког Савеза Србије усвојио је: ПРАВИЛНИК О ЛИЦЕНЦИРАЊУ СП

У складу са чланом 16. и чланом 104. Статута Спасилачког Савеза Србије, управни одбор Спасилачког Савеза Србије усвојио је: ПРАВИЛНИК О ЛИЦЕНЦИРАЊУ СП У складу са чланом 16. и чланом 104. Статута Спасилачког Савеза Србије, управни одбор Спасилачког Савеза Србије усвојио је: ПРАВИЛНИК О ЛИЦЕНЦИРАЊУ СПАСИЛАЦА 1. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим правилником прописани

Више

Microsoft Word - HIK_natjec̄aj_KOS̄ARKA_IV. grupa.docx

Microsoft Word - HIK_natjecÌ„aj_KOSÌ„ARKA_IV. grupa.docx NATJEČAJ Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 7. redovnoj sjednici dana 18. travnja 2017. godine donijelo je odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis polaznika u program

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače godin

NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače godin NATJEČAJ - POZIV NA UPIS - Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 23. redovnoj sjednici dana 18. veljače 2019. godine donijelo je odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis

Више

Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc

Microsoft Word - Pravila II prijedlog.doc PRIJEDLOG HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11 TOČKA 7.3. Vijeće Broj: 354IOIURP U Zagrebu, 8.12.2016. Na temelju članka 56. Statuta Hrvatskog olimpijskog odbora, Vijeće Hrvatskog

Више

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško

Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne ško Na temelju članka 81. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te članka 19. i članka 44. stavak 5. točke 4. Statuta Visoke poslovne škole PAR, Upravno vijeće Visoke poslovne škole PAR na

Више

COM(2019)199/F1 - HR (annex)

COM(2019)199/F1 - HR (annex) EUROPSKA KOMISIJA Bruxelles, 29.4.2019. COM(2019) 199 final ANNEXES 1 to 2 PRILOZI Prijedlogu odluke Vijeća o stajalištu koje treba zauzeti u ime Europske unije u Zajedničkom odboru osnovanom Okvirnim

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike

VAŽNO IZ ZAKONA I PRAVILNIKA NA KRAJU GODINE, za roditelje i učenike IZ ZAKONA I PRAVILNIKA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE (za učenike i roditelje) OCJENE PRAĆENJE OCJENJIVANJE UČENIČKIH POSTIGNUĆA čl. 72. čl. 80. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (1)Na

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada godine donijelo

POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada godine donijelo POZIV NA UPIS Poštovani, Upravno vijeće Hrvatskog instituta za kineziologiju na svojoj 19. redovitoj sjednici dana 4. listopada 2018. godine donijelo je Odluku o raspisivanju NATJEČAJA za upis polaznika

Више

dfsdfsdfadfsvgf

dfsdfsdfadfsvgf Temeljem članka 53. stavka 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine, broj: 87/08. i 86/09.), članka 26. stavka 2. i članka 30. stavka 3. Zakona o strukovnom obrazovanju

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n

65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog n 65. MEĐUNARODNI OMLADINSKI TURNIR KVARNERSKA RIVIJERA PROPOZICIJE Hrvatski nogometni klub RIJEKA, Rijeka organizator je 65. Međunarodnog omladinskog nogometnog turnira KVARNERSKA RIVIJERA 2017 Turnir počinje

Више

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp

ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog isp ZAKON O POLAGANJU PRAVOSUDNOG ISPITA U BOSNI I HERCEGOVINI (Neslužbeni prečišćeni tekst 1 ) Član 1. Ovim zakonom reguliše se polaganje pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini. Pravosudni ispit (u daljem

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj 2010. godine 1 Temeljem članka 16.18 Izbornog zakona

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног

На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног На основу члана 60. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13 и 99/14), члана 31 Статута Саобраћајног факултета, декан Факултета донео је О Д Л У К У о висини

Више

PROPOZICIJE

PROPOZICIJE P R O P I S N I K PRVENSTVA ZAGREBA U ODBOJCI NA PIJESKU ZA 2019. GODINU Članak 1. Osnovne odredbe Prvenstvo Zagreba u odbojci na pijesku (u daljnjem tekstu: natjecanje) provodi se temeljem članka 61,

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. IV. gimnazija Zagreb, Ulica Žarka Dolinara 9; http://www.gimnazija-cetvrta-zg.skole.hr/; centrala: 01/66 77 188; tajništvo

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe

Državna matura 2010./2011. i prijave za upis na studijske programe Prijave ispita državne mature 2018./2019. i prijave za upis na studijske programe Ispitna koordinatorica: Gordana Erić, dipl. ing. I. tehnička škola Tesla www.tesla.hr Što su ispiti državne mature? Postoje

Више

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc

Microsoft Word - HKS Poslovnik o radu Skupštine HKS-a.doc Poslovnik o radu Skupštine Hrvatskog konjičkog saveza Temeljem Članka 27, Stavak 14, Statuta Hrvatskog konjičkog saveza, usvojenog na Skupštini Hrvatskog konjičkog saveza održanoj 17.11.2007., na svojoj

Више

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater

Hrvatski radioamaterski savez Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamater Hrvatski radioamaterski savez 10000 Zagreb, Dalmatinska 12 Ur. broj 209/018 Zagrebu 4. rujna 2018. Na temelju članka 40. Statuta Hrvatskog radioamaterskog Saveza (u daljnjem tekstu: Savez) Izvršni odbor

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службен

Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у Службен Правилник о начину и програму стручног оспособљавања и начину полагања стручног испита за службеника за јавне набавке Правилник је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 77/2014 и 83/2015. Опште одредбе

Више

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne Na temelju članka 11. Zakona o udrugama ( Narodne novine, br. 88/01 i 11/02 ) i članka 14. stavka 3. i članak 96. stavak 2. Zakona o športu ( Narodne novine, br. 71/06 ), Skupština Atletskog sportskog

Више

Prvenstvo Sjeverne lige Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB

Prvenstvo Sjeverne lige Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB Prvenstvo Sjeverne lige 2016. Otvoreno prvenstvo 3. N A G R A D A A A M K S V E U Č I L I Š T A POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AAMK SVEUČILIŠTE ZAGREB TEHNIČKI IZVODITELJ: AK INADELTA ZAGREB Zagreb,24.

Више

POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZ

POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZ POSEBNI PRAVILNIK UTRKE UBRZANJA OLD SCHOOL STREET RACE MOSTAR 2019 Šampionat Bosne i Hercegovine i regije AERODROM MOSTAR, PISTA KOSOR MOSTAR ORGANIZATOR AUTO MOTO KLUB EXTREME MOSTAR P R O G R A M S

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA P R A V I L N I K O SUCIMA, SUĐENJU I SUDAČKIM INSTRUKTORIMA (č i s t o p i s) Zagreb, veljača 201

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA P R A V I L N I K O SUCIMA, SUĐENJU I SUDAČKIM INSTRUKTORIMA (č i s t o p i s) Zagreb, veljača 201 HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA P R A V I L N I K O SUCIMA, SUĐENJU I SUDAČKIM INSTRUKTORIMA (č i s t o p i s) Zagreb, veljača 2019. godine Izvršni odbor HNS-a je temeljem članka 43.

Више

3 Obrazac_Tekst_Konkursa_MasterSpecijalistickeDoktorske

3 Obrazac_Tekst_Konkursa_MasterSpecijalistickeDoktorske УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Образац за слање текста конкурса за упис студената на мастер академске, специјалистичке струковне, специјалистичке академске и докторске академске студије у школској 2019/2020.

Више

Број: 07

Број: 07 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ЗАВОД ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ Вука Караџића бр. 1, Бањалука, тел: 051/228-282, факс: 051/227-863, www.mpoo.org, е-mail: mpoo@mpoo.vladars.net Број: 07/5.4.2/248-5-43/19

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Закон о докторату наука, од 20. јуна 1955. године] У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ДОКТОРАТУ НАУКА На основу члана 71 тачка 2 Уставног закона о основама друштвеног и политичког уређења Федеративне Народне

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

"Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И

Службени гласник РС, бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И И "Службени гласник РС", бр. 21/96 ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПРОГРАМУ ПОЛАГАЊА СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКАТА И ЕЛАБОРАТА И ИЗВОЂЕЊА ГЕОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА Члан 1. Овим правилником

Више

P R A V I L N I K

P R A V I L N I K SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE Zagreb, Ivana Lučića 5 P R A V I L N I K O DODJELI MEDALJA, NAGRADA I PRIZNANJA Zagreb, srpanj 2006. S A D R Ž A J Stranica Opće odredbe... 3 Medalje...

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

POJAŠNJENJE PRIMJENE ZAKONA O POREZNOM SAVJETNIŠTVU

POJAŠNJENJE PRIMJENE ZAKONA O POREZNOM SAVJETNIŠTVU POJAŠNJENJE PRIMJENE ZAKONA O POREZNOM SAVJETNIŠTVU Ovime se u nastavku pojašnjava primjena Zakona o poreznom savjetništvu ( Narodne novine, br.: 127/00, 76/13 i 115/16) kojeg su zadnje izmjene stupile

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa

МУЗИЧКА ШКОЛА ИСИДОР БАЈИЋ, Нови Сад На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa На основу члана 84 Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. Гласник РС, бр. 72/2009, 52/2011), чланa 62 Закона о средњeм образовању и васпитању (Сл. Гласник РС, бр. 55/2013), те члана 145

Више

UDRUŽENJE GRAĐANA TUZAMK TUZLA 1

UDRUŽENJE GRAĐANA TUZAMK TUZLA 1 UDRUŽENJE GRAĐANA TUZAMK TUZLA 1 Član 1. 28. Auto Rally "Tuzla 2019" u organizaciji udruženja građana "Tuzamk" Tuzla (u daljem tekstu : Rally) održat će se u nedjelju, 12. maja-svibanj 2019. godine. Rally

Више

Република Србија

Република Србија Република Србија УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ Бр. 04 1381 17.5.2012. године На основу члана 53. Закона о високом образовању ("Службени гласник Републике Србије" бр.76/2005), члана 108.

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BR REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Slavonski Brod IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ REVIZIJI ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA Slavonski Brod, studeni 2011. S A D R Ž A J stranica

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

Slajd 1

Slajd 1 Tko polaže državnu maturu? Učenici gimnazijskih programa obrazovanje završavaju polaganjem DRŽAVNE MATURE. DRŽAVNA MATURA 2018./2019. Ružica Veršić, prof. Učenici u strukovnim i umjetničkim programima,

Више

2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA GODINU Virovitica Prosinac, 2016.

2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA GODINU Virovitica Prosinac, 2016. 2017 PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA ZA 2017. GODINU Virovitica Prosinac, 2016. PROGRAM RADA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE VIROVITICA U 2017. GODINI Županijski

Више

PROGRAM RADA

PROGRAM RADA Broj: 01-2014-62 Donji Miholjac, 15. travnja 2014. Temeljem utvrđenih CILJEVA MIHOLJAČKOG PODUZETNIČKOG CENTRA Lokalne razvojne agencije u 2014. g. 1. Kao relevantna agencija za pružanja konzultantskih

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Правилник о саставу и раду комисија за оцену и одбрану докторске дисертације, од 31. јануара 1949. године] На основу чл. 17 ст. 1 Закона о стицању научног степена доктора наука ( Службени лист ФНРЈ бр.

Више

Zakon o radio amaterizmu u RS

Zakon o radio amaterizmu u RS ZAKON O RADIO-AMATERIZMU U REPUBLICI SRPSKOJ 1 ( Službeni glasnik RS, br. 36/19) Član 1. Ovim zakonom uređuje se: status radio-amaterizma u Republici Srpskoj, obaveze, dužnosti i ovlašćenja Saveza radio-amatera

Више

Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: , (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga na

Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: , (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga na Gastrobit - GRC grupa d.o.o., Dugo Selo, Zagrebačka 145b, OIB: 6341658681, (u daljnjem tekstu: Priređivač) donosi: PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA Grga nagrađuje Zagreb, 02.studenog 2018. godine ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Више

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š.

NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. NAZIV PREDMETA UNUTARNJETRGOVINSKO POSLOVANJE I Kod Godina studija 2. Nositelj/i predmeta dr.sc. Ivana Plazibat, prof. Bodovna vrijednost 6 ECTS v.š. (ECTS) Suradnici nema Način izvođenja nastave P S V

Више

Београд, 07. август године Распис ЗА ОДРЖАВАЊЕ ЕКИПНОГ И ПОЈЕДИНАЧНОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У КАЈАКУ И КАНУУ СПРИНТ ЗА СВЕ КАТЕГОРИЈЕ за годину

Београд, 07. август године Распис ЗА ОДРЖАВАЊЕ ЕКИПНОГ И ПОЈЕДИНАЧНОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У КАЈАКУ И КАНУУ СПРИНТ ЗА СВЕ КАТЕГОРИЈЕ за годину Београд, 07. август 2019. године Распис ЗА ОДРЖАВАЊЕ ЕКИПНОГ И ПОЈЕДИНАЧНОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У КАЈАКУ И КАНУУ СПРИНТ ЗА СВЕ КАТЕГОРИЈЕ за 2019. годину 1. Организатор Првенства Србије у кајаку и кануу спринт

Више

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.?

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god /2015.? NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA O UPISU U SREDNJE ŠKOLE 1) U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2014./2015.? U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti

Више

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme–

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme– УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МAШИНСКИ ФAКУЛТEТ П Р А В И Л Н И К О ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Н и ш, децембар 2007. гoдинe На основу Одредби Закона о високом образовању (Службени гласник РС број 76/2005), одредби Статута

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, 35000 Slavonski Brod tel: 035/410 542 fax: 035/410 544 Temeljem članka 22. stavak 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj

Више

: УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД Нови Сад, Булевар Цара Лазара 1 Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служ

: УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД Нови Сад, Булевар Цара Лазара 1 Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служ : УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ТЕХНОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ НОВИ САД 21000 Нови Сад, Булевар Цара Лазара 1 Телефон: 021/485-36-00 Факс: 021/450-413 Студентска служба, телефони: 021/485-36-12, 485-36-11 Жиро- Е-mail:

Више

Glasnik NS SAMOBOR Službene vijesti I ŽNL ZAPAD Mladež i VL NSS

Glasnik NS SAMOBOR Službene vijesti I ŽNL ZAPAD Mladež i VL NSS Glasnik NS SAMOBOR Službene vijesti I ŽNL ZAPAD Mladež i VL NSS www.nss.hr --------------------------------------------------------------------------------------------------- Godina XVII(XXVII) Broj 31

Више

HRVATSKI AIKIDO SAVEZ Doverska 32, Split PROPISNIK O RANGIRANJU AIKIDO TRENERA HRVATSKE Split, svibanj

HRVATSKI AIKIDO SAVEZ   Doverska 32, Split PROPISNIK O RANGIRANJU AIKIDO TRENERA HRVATSKE Split, svibanj HRVATSKI AIKIDO SAVEZ www.hrvatskiaikidosavez Doverska 32, 21000 Split PROPISNIK O RANGIRANJU AIKIDO TRENERA HRVATSKE Split, svibanj 2010. 1 I OPĆE ODREDBE Članak 1. Hrvatski aikido savez (HAS) izdaje

Више

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima Sisak Tel: Fax: Web:

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima Sisak Tel: Fax: Web: ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima 1 44000 Sisak Tel: +385 44 547 407 Fax: +385 44 547 408 E-mail: ured@zsugs.hr Web: http://www.zsugs.hr OIB: 16275900664 MB: 03345351 IBAN: HR6824070001188006717

Више

DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju

DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju DODATAK ZA RALLY SHOW MANIFESTACIJE PRAVILNIKU O AUTOSPORTOVIMA ZA 2018. g TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Rally show manifestacije u načelu predstavljaju logičnu i skladnu kombinaciju rally-a prve i druge

Више

OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK

OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK OTVORENO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA 2019. Ocjensko spretnosne vožnje 7. NAGRADA GRADA DUGO SELO MEMORIJAL MILIVOJ OBAD POSEBNI PRAVILNIK ORGANIZATOR: AK DUGO SELO SUORGANIZATOR: AK INA DELTA Dugo Selo, 14.

Више

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc На основу члана 9 Одлуке о подстицају развоја талентованих ученика и студената ("Службени лист Града Ниша", број 49/2005 и 49/2006), Kомисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града

Више

Broj: /18 Mostar, godine Na osnovu člana 48. Statuta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i prijedloga Senata Univerziteta, broj:

Broj: /18 Mostar, godine Na osnovu člana 48. Statuta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i prijedloga Senata Univerziteta, broj: Broj:100-2548/18 Mostar, 31.10.2018. godine Na osnovu člana 48. Statuta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i prijedloga Senata Univerziteta, broj: 101-2494/18 od 26.12.2018. godine, Upravni odbor Univerziteta,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNISTVA I OBRTA UPRA VA ZA PODUZETNISTVO I OBRT KLASA: /18-01/33 URBROJ: /1-1

REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNISTVA I OBRTA UPRA VA ZA PODUZETNISTVO I OBRT KLASA: /18-01/33 URBROJ: /1-1 REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNISTVA I OBRTA UPRA VA ZA PODUZETNISTVO I OBRT KLASA: 311-01/18-01/33 URBROJ: 526-04-01-02-01/1-18-1 Zagreb, 14. ozujka 2018. Na temelju clanka 39.

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3)

Microsoft Word - Poslovnik o radu VijeÄ⁄a roditelja (3) Na temelju članaka 29. i 174. Statuta Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Školski odbor Osnovne škole Vjenceslava Novaka na sjednici održanoj 16. ožujka 2017. donio je POSLOVNIK O RADU Vijeća roditelja I.

Више

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni

Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila godine, doni Na osnovu člana 16 stav 1 Statuta Ljekarske komore Crne Gore, Skupština Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici održanoj 30. aprila 2018. godine, donijela je PRAVILNIK O UPISU U LJEKARSKU KOMORU CRNE GORE

Више

Microsoft Word - Konkurs MAS DAS_2019_20-FINAL-poslato na NN i UNS

Microsoft Word - Konkurs MAS DAS_2019_20-FINAL-poslato na NN i UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на мастер академске и докторске академске студије у школској 2019/2020. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон:

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano

FINAL-Pravilnik o sustavu osiguravanja kvalitete - SENAT lektorirano Na temelju članka 21. Statuta Sveučilišta u Zagrebu, a u skladu s člankom 18. stavcima 5. i 6. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09) Senat Sveučilišta u Zagrebu na

Више

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I VLADE REPUBLIKE SRBIJE O SURADNJI NA PODRUČJU OBR

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I VLADE REPUBLIKE SRBIJE O SURADNJI NA PODRUČJU OBR VLADA REPUBLIKE HRVATSKE PRIJEDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I VLADE REPUBLIKE SRBIJE O SURADNJI NA PODRUČJU OBRANE, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA Zagreb, rujan 2010.

Више

(Microsoft Word - Propozicije_Dr\236avno_2016g HRV)

(Microsoft Word - Propozicije_Dr\236avno_2016g HRV) 11. DRŽAVNO PRVENSTVO U DALJINSKOM PLIVANJU NA 5.000 m, 6. PLIVAČKI MARATON ZADAR 2016 ZADAR, 09/07/2016 ( NEDJELJA ) Organizator: Klub daljinskog plivanja Donat -Zadar STAZA - Državno prvenstvo u daljinskom

Више

Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatno

Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatno Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ( Narodne novine, br.: 123/033.,

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima Sisak Tel: Fax: Web:

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima Sisak Tel: Fax: Web: ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA Trg grada Heidenheima 1 44000 Sisak Tel: +385 44 547 407 Fax: +385 44 547 408 E-mail: ured@zsugs.hr Web: http://www.zsugs.hr OIB: 16275900664 MB: 03345351 IBAN: HR6824070001188006717

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 6 СТРАНА 151 ФУДБАЛ, На основу члана 4. Правилника о раду Центра за едукацију тренера ФС Србије (Службени лист ФСС Фудбал, б

ВАНРЕДНИ БРОЈ 6 СТРАНА 151 ФУДБАЛ, На основу члана 4. Правилника о раду Центра за едукацију тренера ФС Србије (Службени лист ФСС Фудбал, б ВАНРЕДНИ БРОЈ 6 СТРАНА 151 ФУДБАЛ, 30.06.2017. На основу члана 4. Правилника о раду Центра за едукацију тренера ФС Србије (Службени лист ФСС Фудбал, број 25/2017) и члана 48. Статута Фудбалског савеза

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

Pravilnik 22. Auto Rally-ja "Tuzla 2016" 1

Pravilnik 22. Auto Rally-ja Tuzla 2016 1 Pravilnik 22. Auto Rally-ja "Tuzla 2016" 1 Poseban Pravilnik 22. Auto Rally ja "Tuzla 2016" Član 1. 22. Auto Rally "Tuzla 2016" u organizaciji Tuzlanskog auto moto kluba *Tuzamk* Tuzla (u daljem tekstu

Више

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne n

SUMMER DAYS KLASA: UP/I /19-01/381 URBROJ: Zagreb, 17. lipanj Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću (Narodne n SUMMER DAYS KLASA: UP/I-460-02/19-01/381 URBROJ: 513-07-21-01-19-2 Zagreb, 17. lipanj 2019. Na temelju članka 69. Zakona o igrama na sreću ("Narodne novine" broj 87/09, 35/13, 158/13, 41/14, 143/14) i

Више

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19

Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19 Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( N.N br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 i 19/13) i članka 32. Statuta općine Oprisavci ( Službeni

Више

U ovaj tekst Pravilnika o studiju uključen je tekst Pravilnika o studiju koji je Fakultetsko vijeće Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijelo n

U ovaj tekst Pravilnika o studiju uključen je tekst Pravilnika o studiju koji je Fakultetsko vijeće Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijelo n U ovaj tekst Pravilnika o studiju uključen je tekst Pravilnika o studiju koji je Fakultetsko vijeće Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijelo na svojoj sjednici održanoj 26. veljače 2014., tekst

Више

NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 5

NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 5 NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD ISTOK DRUGA ŽUPANIJSKA LIGA ZAPAD - ISTOK BROJ: 53. / 2016. ZAGREB: 20.12. 2016. ČESTITKA ODLUKE SKUPŠTINE

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више