ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т - ПРЕЧИШЋЕНИ ТЕКСТ - Бања Лука, март година

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т - ПРЕЧИШЋЕНИ ТЕКСТ - Бања Лука, март година"

Транскрипт

1 ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т - ПРЕЧИШЋЕНИ ТЕКСТ - Бања Лука, март година

2 2 На основу чланова 329. и 331. став 2. Закона о привредним друштвима ( Службени гласник Републике Српске бр. 127/08, 58/09, 100/11, 67/13 и 100/17) Управни одбор Друштва на XXXIV сједници одржаној дана године, утврдио је: С Т А Т У Т Телекомуникација Републике Српске а.д. Бања Лука - Пречишћени текст - I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Статутом уређује се управљање Телекомуникација Републике Српске а.д. Бања Лука (у даљем тексту: Друштво), права и обавезе акционара. Статут садржи одредбе о: - пословном имену и сједишту Друштва, - дјелатности Друштва, - износу основног капитала и начину његовог уношења, - броју акција и њиховој номиналној вриједности, врсти и класи издатих акција, - начину потписивања фирме и заступања Друштва, - начину сазивања Скупштине акционара и начину доношења одлука, - избору, опозиву и дјелокругу рада органа Друштва, - расподјели добити и покрићу губитака, - резервама Друштва, - повећању и смањењу основног капитала, - стицању и располагању имовином велике вриједности, - заштити животне средине, - статусним промјенама Друштва, - времену на које се Друштво оснива и престанку Друштва, - поступку измјена Статута, - другим питањима значајним за организацију и рад Друштва која у складу са Законом могу бити саставни дио Статута Друштва. II ПОСЛОВНО ИМЕ И СЈЕДИШТЕ ДРУШТВА Члан 2. Друштво је правно лице и послује под пословним именом: Телекомуникације Републике Српске акционарско друштво Бања Лука. Скраћено или модификовано пословно име Друштва гласи: 1. Телеком Српске а.д. Бања Лука 2. Мтел а.д. Бања Лука. Сједиште и адреса Друштва је: Бања Лука, ул. Вука Караџића бр. 2. Сједиште Друштва је и сједиште органа Друштва.

3 3 Одлуку о промјени пословног имена, скраћеног или модификованог пословног имена и сједишта Друштва доноси Скупштина акционара обичном већином гласова присутних или заступаних акционара. Употреба пословног имена и других података Друштва врши се у складу са Законом. III ТРАЈАЊЕ И ФОРМА ДРУШТВА Члан 3. Друштво је основано на неодређено вријеме. Члан 4. Друштво је правно лице које обавља регистровану дјелатност ради стицања добити. Друштво је овлашћено да преузима све правне послове у вези са својим дјелатностима без ограничења у промету. Друштво послује у форми отвореног акционарског друштва са средствима у својини Друштва и са правима, обавезама и одговорностима утврђеним Законом и Статутом. Оснивачи и лица која стицањем акција у Друштву ступе у њега су акционари Друштва. Друштво одговара за своје обавезе цјелокупном својом имовином, а акционари сносе ризик пословања Друштва својим акционарским улогом. Пословне јединице Друштва као издвојени организациони дио Друштва посредством кога Друштво обавља дјелатност у складу са Законом немају својство правног лица, a y правном промету иступају под пословним именом Друштва у оквиру овлашћења утврђених општим актима Друштва у складу са Статутом. Одлуку о оснивању и престанку пословних јединица доноси Генерални директор Друштва. IV ПЕЧАТ, ШТАМБИЉ, ЗАШТИТНИ ЗНАК И ПОСЛОВНО ПИСМО ДРУШТВА Друштво има свој печат и штамбиљ. Члан 5. Друштво има свој заштитни знак и логотип Друштва. Друштво може утврђивати и остале знакове разликовања и ознаке робно-услужних марки. О изгледу, величини и садржини печата, штамбиља, заштитног знака, логотипа и других знакова разликовања Друштва одлучује генерални директор Друштва. Управни одбор Друштва је надлежан да одреди славу Друштва и друге пригодне дане Друштва.

4 4 V ДЈЕЛАТНОСТ ДРУШТВА Члан 6. Основна дјелатност Друштва је: 61 Телекомуникације дјелатност пружања телекомуникационе и повезане услужне дјелатности, тј. пренос гласа, података, текста, звука и слике, а обухвата: Дјелатност жичане телекомуникације Дјелатност бежичне телекомуникације Дјелатност сателитске телекомуникације Остале телекомуникацијске дјелатности Поред основне дјелатности из става 1. овог члана, у циљу ефикаснијег и рационалнијег пословања, Друштво обавља и дјелатности: Остало штампање Услуге припреме за штампу и објављивање Књиговезачке и припадајуће услужне дјелатности Инсталација индустријских машина и опреме Електро инсталациони радови Одржавње и поправак моторних возила Пoсрeдoвaњe у тргoвини нaмjeштajeм, рoбoм зa дoмaћинствo и рoбoм oд мeтaлa и гвoжђa Пoсрeдoвaњe у тргoвини спeциjaлизoвaнoj зa oдрeђeнe прoизвoдe или групe oстaлих прoизвoдa Пoсрeдoвaњe у тргoвини рaзнoврсним прoизвoдимa Неспецијализована трговина на велико Остaлa тргoвинa нa мaлo у нeспeциjaлизoвaним прoдaвницaмa Трговина на мало рачунарима, периферним јединицама и софтвером у специјализованом продавницама Трговина на мало телекомуникационом опремом у специјализованим продавницама Тргoвинa нa мaлo aудиo и видeo oпрeмoм у спeциjaлизирaним прoдaвницaмa Тргoвинa нa мaлo eлeктричним aпaрaтимa зa домаћинство у спeциjaлизованим прoдaвницaмa Tргoвинa нa мaлo oстaлoм рoбoм нa тeзгaмa и пиjaцaмa Трговина на мало преко поште или Интернета Остала трговина на мало изван продавница, тезги и пијаца Друмски превоз робе Склaдиштeњe рoбe Издaвaњe књигa Издaвaњe имeникa и листa пoштaнских aдрeсa кoрисникa Издaвaњe нoвинa Издaвaњe чaсoписa и пeриoдичних публикaциja Остaлa издaвaчкa дjeлaтнoст Издaвaњe рaчунaрских игaрa Издaвaњe oстaлoг сoфтвeрa Прoизвoдњa филмoвa, видeo филмoвa и тeлeвизиjскoг прoгрaмa Дjeлaтнoсти кoje слиjeдe нaкoн прoизвoдњe филмoвa, видeo-филмoвa и тeлeвизиjскoг прoгрaмa Дистрибуциja филмoвa, видeo-филмoвa и тeлeвизиjскoг прoгрaмa Дjeлaтнoсти прикaзивaњa филмoвa Дjeлaтнoсти снимaњa звучних зaписa и издaвaњe музичких зaписa

5 Емитовањe рaдиjског прoгрaмa Емитовaњe тeлeвизиjског прoгрaмa Рачунарско програмирање Дjeлaтнoсти сaвjeтoвaњa o рaчунaримa, тj. o рaчунaрским систeмимa Управљање рачунарском опремом и системом Остале услужне дјелатности које се односе на информацине технологијом и рачунаре Обрада података, хостинг и припадајуће дјелатности Интернетски портали Остaлe инфoрмaционе услужнe дjeлaтнoсти, д.н Oстaлo нoвчaнo пoслoвaњe Остaлo oдoбрaвaњe крeдитa Oстaлe пoмoћнe дjeлaтнoсти у финaнсиjским услугaмa, oсим oсигурaњa и пензионих фoндова Изнajмљивaњe и пoслoвaњe сoпствeним нeкрeтнинaмa или нeкрeтнинaмa узeтим у зaкуп (лизинг) Рачуноводствене, књиговодствене и ревизорске дјелатности; дјелатности савјетовања које се односе на порез Дјелатности управљања Савјетовање које се односи на пословање и остало управљање Инжињерске дјелатности и са њима повезано техничко савјетовање Техничко испитивање и анализа Агенција за рекламу и пропаганду Услугe oглaшaвaњa (прeдстaвљaњa) прeкo мeдиja Истрaживaњe тржиштa и испитивaњe jaвнoг мњeњa Изнајмљивање и давање у закуп (лизинг) осталих машина, опреме и материјалних добара, д.н Комбиноване канцеларијско административне услужне дјелатности Дјелатност позивних центара Дјелатност агенција за прикупљање и наплату рачуна и кредитних канцеларија Остало образовање, д.н Остале резервацијске услуге и припадајуће дјелатности. Друштво обавља и послове спољнотрговинског промета у оквиру регистрованих дјелатности. Измјене и допуне Статута које се односе на став 2. и 3. овог члана могу се вршити одлуком Управног одбора. Друштво може без уписа у судски регистар да обавља и друге дјелатности које служе дјелатности уписаној у регистар, а које се уобичајено обављају уз те дјелатности у мањем обиму или повремено. VI ОСНОВНИ КАПИТАЛ ДРУШТВА НОМИНАЛНА ВРИЈЕДНОСТ, ВРСТЕ И КЛАСЕ ИЗДАТИХ АКЦИЈА Члан 7. Основни капитал Друштва у износу од KM, у потпуности је уплаћен и подијељен је у обичних (редовних) акција, од којих је свака номиналне вриједности 1,00 KM. Све акције су исте класе са истим правима, обичне и гласе на име.

6 6 Свака акција из претходног става овог члана акционару даје сљедећа права: 1) приступа правним актима и другим документима и информацијама Друштва, у складу са законом и овим Статутом, 2) учешћа у раду Скупштине акционара, 3) да гласа на Скупштини акционара, 4) на исплату дивиденди, 5) учешћа у расподјели ликвидационог вишка по ликвидацији Друштва, а након исплате повјериоцима, 6) пречег стицања акција из нових емисија и замјенљивих обвезница, 7) располагања акцијама свих врста у складу са законом. У складу са законом, права из става 3. тачка 4), 5) и 6) овог члана могу се преносити уговором од акционара на трећа лица. Члан 8. Акције и акционари, са подацима предвиђеним прописима, уписују се и воде код Централног регистра хартија од вриједности у дематеријализованом облику. Члан 9. Друштво емитује акције, обвезнице и друге хартије од вриједности у складу са одредбама закона којим се регулише тржиште хартија од вриједности и актима комисије за хартије од вриједности. Одлуком о емисији акција утврђују се врста и класа акција које се емитују, начин уписа уплате акција и друга питања у вези са емисијом, у складу са Законом. Одлуку о сљедећим емисијама акција Друштва доноси Скупштина акционара, у складу са Законом и овим Статутом. Члан 10. Акционари Друштва могу бити домаћа и страна, правна и физичка лица. VII УПИС У КЊИГУ АКЦИОНАРА И ПРАВО УВИДА Члан 11. Друштво уписује издате акције и идентитет акционара у књигу акционара. Акционаром се у односу према акционарском друштву и трећим лицима сматра лице које је уписано у Централни регистар хартија од вриједности, у складу са законом којим се уређује тржиште хартија од вриједности. Сваки акционар има право увида у књигу акционара и право на извод из књиге акционара. Одредбе става 1. до 3. овог члана примјењују се и на све друге врсте акција и хартије од вриједности које издаје Друштво.

7 7 Књига акционара из става 1. овог члана води се у електронском запису у Централном регистру хартија од вриједности и садржи податке у складу са законом. VIII УПРАВЉАЊЕ И ОРГАНИ ДРУШТВА Члан 12. Друштвом управљају власници акција, односно представници власника, сразмјерно броју акција, изузев у случајевима предвиђеним Законом и овим Статутом. Органи Друштва су: - Скупштина акционара, - Управни одбор, - Извршни одбор, - Генерални директор, - Одбор за ревизију и - Интерни ревизор. СКУПШТИНА АКЦИОНАРА Скупштину Акционара чине сви акционари. Члан 13. Скупштини акционара, по правилу, присуствују и учествују у раду генерални директор или чланови управног одбора и независни ревизор. Свака акција даје право на један глас. Кастоди банка која се у Централном регистру хартија од вриједности води као акционар у своје име, а за рачун својих клијената може за своје клијенте остваривати право гласа на Скупштини акционара само на основу писане пуномоћи коју је дужна да презентује приликом приступања на сједницу, на начин прописан Законом. Одредба из претходног става овог члана односи се и на друга лица која у вршењу своје дјелатности по пуномоћи својих клијената остварују право гласа на Скупштини акционара. Члан 14. Акционар може да гласа лично или преко једног пуномоћника. Пуномоћ се може издати за једну или више сједница Скупштина акционара, на одређено вријеме или до опозива. Пуномоћ се у правилу даје у писаној форми, али се може дати и у електронској форми под условом да је обезбјеђена аутентичност изјаве. Пуномоћ се даје пуномоћнику. и доставља у сједиште Друштва.

8 8 Генерални директор или чланови Управног одбора, чланови Извршног одбора и контролни акционари, не могу бити пуномоћници за акционаре запослене у Друштву и повезана лица у смислу одредби Закона. Члан 15. Пуномоћ о заступању акционара мора бити овјерена од стране надлежног органа или овлаштеног лица Друштва, а ако пуномоћ даје акционар - правно лице, она се овјерава печатом и потписом овлаштеног лица. Овјерене пуномоћи се депонују у документацију као прилог уз записник са засједања Скупштине акционара. Члан 16. Годишња Скупштина акционара сазива се и одржава једном годишње најкасније у року шест мјесеци након завршетка пословне године. Скупштину акционара сазива Управни одбор. Члан 17. Ванредна Скупштина акционара може да се сазове и то: 1) на захтјев 1/3 чланова Управног одбора, 2) на захтјев ликвидатора друштва, ако је друштво у ликвидацији и 3) по писаном захтјеву акционара са најмање 10 % акција са правом гласа о питању предложеном за ванредну скупштину и састављеном у складу са Законом. Управни одбор, по писменом захтјеву из претходног става овог члана, дужан је да донесе одлуку о прихватању или одбијању сазивања ванредне скупштине најкасније у року од 10 (десет) дана од дана пријема захтјева, о чему обавијештава подносиоце захтјева најкасније у року од 7 дана од дана доношења ове одлуке. Одлука о одбијању сазивања ванредне Скупштине обавезно садржи разлоге одбијања. Ванредна Скупштина може одлучивати једино о питањима наведеним у Захтјеву поднесеним у складу са Законом. Трошкове сазивања и одржавања ванредне сједнице Скупштине акционара сноси Друштво. Скупштина акционара одлучује о: Члан 18. 1) доношењу Статута и измјенама и допунама Статута које се односе нарочито на промјене које установљавају, повећавају или смањују одобрени број акција или промјене права или повластица било које врсте или класе акција, повећавају или смањују основни капитал или измјенама којима се мијењају права било којег акционара, али не укључујући промјене које може извршити Управни одбор,

9 9 2) статусним промјенама и промјени правне форме у другу форму привредног друштва, 3) стицању и располагању имовином велике вриједности, 4) расподјела добити и покрићу губитака, 5) престанку Друштва, 6) усвајању финансијских извјештаја са извјештајем независног ревизора, као и извјештаја управног одбора у вези са финансијским извјештајима, 7) повећању и смањењу основног капитала Друштва, 8) избору и разрјешењу чланова Управног одбора, 9) избору и разрјешењу међународно признатог независног ревизора и Одбора за ревизију, 10) политици накнада и наградама члановима Управног одбора, накнадама за рад Одбора за ревизију, те даје претходну сагласност на уговоре о међусобним правима и обавезама закључене са члановима Управног одбора и одобрава елементе уговора са члановима Извршног одбора, 11) питањима поднесеним Скупштини акционара на одлучивање од Управног одбора Друштва у складу са Законом, 12) промјени или допуни основне дјелатности Друштва, 13) усвајању Пословника о раду Скупштине, 14) избору предсједника Скупштине, 15) другим питањима у складу са Законом и Статутом Друштва. Члан 19. Скупштина акционара се сазива позивом за сједницу у којем је назначено вријеме и мјесто њеног одржавања, приједлог дневног реда као и други подаци одређени законом. Сазивање Скупштине акционара објављује се не краће од 30 дана и не дуже од 60 дана прије одржавања, у случају годишње скупштине акционара, и не краће од 15 дана и не дуже од 30 дана прије дана њеног одржавања, у случају ванредне скупштине акционара, без прекида на интернет страници берзе, на интернет страници Друштва и у два дневна листа, регистрована на подручју Републике Српске. Објава позива за сједницу Скупштине акционара, као и скупштинских материјала на Интернет страници Друштва траје непрекидно од дана објаве до дана одржавања Скупштине акционара. Материјал за Скупштину је доступан свим акционарима и у сједишту Друштва. Акционар или акционари који имају најмање 10% акција са правом гласа за избор Управног одбора могу предложити и захтијевати да се највише два нова питања укључе у дневни ред скупштине, уз навођење разлога, у писаној форми у року од седам дана од дана објаве годишњег сазива сједнице Скупштине, односно у року од пет дана од дана објаве сазива сједнице ванредне скупштине. Ако Управни одбор пропусти да у року 72 сата од дана пријема захтјева одговори на захтјев акционара, или ако одбије захтјев, надлежни суд у ванпарничном поступку има овлашћење, по захтјеву било ког од тих акционара који се мора поднијети у даљем року од 48 сати, да наложи да се њиховом захтјеву удовољи, о чему доноси одлуку у року од 48 сати након пријема захтјева.

10 10 Члан 20. На сједници Скупштине акционара саставља се списак присутних и заступаних акционара и њихових пуномоћника, уз назначење номиналне вредности класе акција, као и броја гласова који им на основу тих акција припадају. Списак се саставља на основу поднесених акција или потврда о њима, односно на основу овлашћења. Ако је лицу које заступа акционаре, односно кастоди банци, као и другим лицима која у вршењу своје дјелатности по пуномоћи својих клијената остварују право гласа на Скупштини акционара дато овлашћење за остваривање права гласа, у списку се назначава номинална вредност и класа акција за које су добили овлашћење. Списак учесника даје се на увид присутним акционарима и њиховим заступницима прије гласања. Члан 21. Кворум за сједницу Скупштине акционара чине акционари који посједују већину од укупног броја акција са правом гласа о предметном питању (обична већина). У кворум се рачунају и гласови акционара који у складу са законом могу гласати и писаним путем. Кворум за сједницу Скупштине акционара утврђује се прије отварања расправе о тачкама Дневног реда, на основу списка комисије за гласање коју именује овлаштени представник сазивача Скупштине. Право учешћа и право гласа на Скупштини остварује се на основу листе акционара коју издаје Централни регистар и која садржи ознаку акције, податке о власницима, броју и номиналној вриједности акција са стањем на десети дан прије дана одржавања сједнице Скупштине акционара, а тај дан се објављује у позиву за сједницу Скупштине акционара. Листа акционара из претходног става мора бити доступна у сједишту Друштва свим акционарима који имају право гласа на Скупштини. Приликом сазивања Скупштине акционара из става 1. овог члана утврђује се вријеме и мјесто одржавања поновне Скупштине са истим дневним редом најкасније 15 дана од дана одгађања ( поновљена сједница Скупштине ), уколико се Скупштина акционара не буде могла одржати због недостатака кворума. Поновљена Скупштина може ваљано одлучивати ако су присутни или представљени акционари који имају више од половине укупног броја гласова акција са правом гласа, укључујући гласове акционара који су се опредијелили да гласају писменим путем. Члан 22. Ако на сједници постоји кворум, одлуке се доносе гласовима присутних акционара лично или преко пуномоћника, који имају право гласа о одређеном питању укључујући и гласове акционара који су се опредијелили да гласају писаним путем.

11 11 Квалификованом већином која представља позитивно гласање најмање 2/3 гласова присутних или представљених акционара укључујући и гласове акционара који су се опредијелили да гласају писаним путем Скупштина акционара одлучује о: 1) стицању и располагању имовином велике вриједности у складу Законом, 2) промјени правне форме и престанку Друштва, 3) статусним промјенама, 4) доношењу и измјенама и допунама Статута из надлежности Скупштине акционара. О свим осталим питањима Скупштина акционара одлучује обичном већином гласова присутних или представљених акционара, укључујући и гласове акционара који су се опредијелили да гласају писаним путем. За пуноважност одлуке којом се акционарима налажу додатне обавезе, односно смањују права утврђена у складу са законом, овим Статутом и Одлуком о издавању акција, потребна je сагласност акционара на које се та одлука односи, осим ако законом није другачије прописано. Одредба из претходног става овог члана примјењује се и на доношење одлуке о ограничењу преноса акција на име или других акција, ако то ограничење није предвиђено одлуком о њиховом издавању. Члан 23. Раду Скупштине акционара предсједава предсједник Скупштине акционара који се бира на почетку сједнице. Предсједника Скупштине бира Скупштина акционара на сваком свом засједању. Предсједник Скупштине акционара предлаже Скупштини акционара усвајање Пословника о раду Скупштине акционара, руководи радом Скупштине акционара, потписује акта усвојена на засједању Скупштине акционара, именује записничара, два акционара који овјеравају записник и врши друге послове предвиђене Пословником о раду Скупштине акционара. Члан 24. Када Скупштина акционара одлучује о питањима која је надлежни орган Друштва својом одлуком прогласио пословном тајном, предсједник Скупштине акционара мора са тог дијела сједнице Скупштине акционара искључити јавност. Члан 25. Скупштина акционара, пo правилу, одлучује јавним гласањем. Скупштина акционара одлучује путем гласачких листића када то захтијевају акционари са најмање 10% присутних или заступаних акција са правом гласа о одређеном питању и када одлучује о : 1) избору и разрјешењу чланова Управног одбора, независног ревизора и ликвидационог управника, 2) усвајању финансијских извјештаја, као и извјештаја Управног одбора и независног ревизора у вези са финансијским извјештајем,

12 3) политици накнада и наградама чланова Управног одбора. 12 Начин гласања, садржај и изглед гласачког листића се детаљније уређују Пословником о раду Скупштине акционара. Члан 26. Сваки акционар, односно пуномоћник акционара сноси трошкове настале присуствовањем сједницама Скупштине акционара, а трошкове припреме и одржавања Скупштине акционара сноси Друштво. Члан 27. Одлуке донесене на сједници Скупштине акционара уносе се без одлагања у књигу одлука. Свака одлука Скупштине акционара уноси се у записник. Записник са сједнице Скупштине акционара води записничар. Члан 28. Одлука Скупштине акционара ступа на снагу даном доношења, осим : 1) ако је у одлуци одређен други датум, 2) у случајевима када Закон изричито уређује да одлука ступа на снагу када се региструје и објави, када је дан регистровања и објављивања истовремено и дан ступања на снагу одлуке. УПРАВНИ ОДБОР Члан 29. Управни одбор се састоји од седам (7) чланова. Пет (5) чланова Управног одбора бирају се на приједлог акционара са већинским учешћем од чега један (1) мора бити независан. Акционар са већинским учешћем јесте лице који само или са другим лицима, које са њим дјелују заједно, има више од 50% гласачких права у Друштву на основу обичних акција. Два (2) члана Управног одбора бирају се на приједлог мањинског акционара од чега један (1) мора бити независан. Чланови Извршног одбора чине мање од половине укупног броја чланова Управног одбора. Мандат чланова Управног одбора је три (3) године, уз могућност поновног избора. Упражњено мјесто у Управном одбору попуњава се кооптацијом на првој наредној сједници Управног одбора, осим ако се број чланова смањи испод половине, када чланови Управног одбора сазивају Скупштину акционара ради попуњавања упражњених мјеста. Предсједника Управног одбора бира Управни одбор обичном већином гласова свих чланова.

13 13 Предсједник Управног одбора може бити генерални директор Друштва ако исто лице предложи акционар са већинским учешћем за обје функције. Члан 30. Чланове Управног одбора бира Скупштина акционара обичном већином присутних или представљених акционара са правом гласа, као и акционара који гласају писаним путем. За сваког члана Управног одбора се посебно гласа, без кумулативног гласања. Кандидате за избор чланова Управног одбора предлаже постојећи Управни одбор, акционари или комисија за именовање управног одбора, ако је формирана. Члан 31. Сједнице Управног одбора сазивају се најмање четири пута годишње (редовне сједнице), од којих једна најкасније 60 дана прије годишње Скупштине акционара. Остале редовне сједнице Управног одбора сазивају се према потреби, у складу са Пословником о раду Управног одбора. Поред редовних сједница Управни одбор може одржавати ванредне и хитне сједнице. На хитним сједницама Управни одбор разматра и доноси одлуке за које би рок за сазивање редовне сједнице могао проузроковати штету или пропуштање поштивања законских рокова и у другим случајевима када би одлагање могло проузроковати штету интересима Друштва. Све што није регулисано овим Статутом Управни одбор ће регулисати пословником о раду Управног одбора, а у складу са Законом и овим Статутом. Члан 32. Кворум за рад и одлучивање Управног одбора чини већина од укупног броја чланова одбора. Управни одбор доноси одлуке већином гласова присутних чланова. У случају једнаке подјеле гласова, глас предсједника Управног одбора је одлучујући. Одлуке Управног одбора уносе се без одлагања у књигу одлука. Надлежности Управног одбора су сљедеће: Члан одлучује о измјени и допуни Статута у складу са овим Статутом, 2. управља развојем Друштва и стратегијом и надзирањем извршних директора и администрације Друштва, 3. одобрава годишњи буџет и пословни план Друштва на приједлог Генералног директора, 4. одлучује о дјелатностима Друштва осим основне дјелатности, 5. усваја шестомјесечне финансијске извјештаје Друштва,

14 14 6. сазива сједнице Скупштине акционара и утврђује приједлог дневног реда, 7. утврђује приједлоге одлука Скупштине акционара и контролише њихово спровођење, 8. даје и опозива прокуру, 9. издаје обвезнице, варанте и друге хартије од вриједности до износа који не прелази 10% уписаног акцијског капитала а у складу са одредбама Закона којим се уређује тржиште хартија од вриједности, 10. усваја годишње и периодичне извјештаје о извршеном попису имовине и обавеза, 11. бира и разрјешава Генералног директора, 12. бира и разрјешава Извршне директоре на приједлог Генералног директора 13. утврђује накнаде и одобрава услове уговора које Друштво закључује са члановима Извршног одбора, 14. утврђује посебне функције, овлашћења, дужности, одговорности и називе за чланове Извршног одбора, као и поступак за сазивање и одржавање сједница извршног одбора и доношење одлука, 15. одлучује о захтјеву акционара упућеном Друштву за подизање деривативне тужбе за накнаду штете, 16. одлучује о оснивању нових Друштава изузев у случају статусних промјена, 17. одлучује о располагању акцијама и удјелима Друштва у другим друштвима и конверзији потраживања у акције или удјеле у другим друштвима, 18. предлаже Скупштини акционара усвајање финансијских извјештаја и извјештаја међународно признатог независног ревизора у вези са финансијским извјештајима, 19. подноси извјештај о свом раду Скупштини акционара, 20. предлаже Скупштини акционара закључивање посла везаног за поступак стицања и располагања имовином велике вриједности у складу са Законом, 21. утврђује износ и дан дивиденде, дан плаћања и поступак плаћања дивиденди, 22. даје смјернице Генералном директору и Извршном одбору за остваривање пословне политике, 23. одобрава закључење правних послова у вриједности која прелази износ овлашћења Генералног директора, 24. именује Комисију за именовања и Комисију за накнаде, 25. доноси Кодекс понашања или прихвата стандарде корпоративног управљања које доноси Комисија за хартије од вриједности Републике Српске, 26. доноси Пословник о свом раду и раду комисија, 27. доставља Скупштини акционара извјештаје у складу са Законом, 28. обавља и друге послове утврђене Законом и Статутом. Члан 34. Управни одбор може формирати двије комисије од по најмање три (3) члана, и то за спровођење политике именовања и политике накнада Друштва: 1) Комисију за именовања и 2) Комисију за накнаде. Услови за избор, број чланова, мандат и накнаде за чланове комисија утврђују се одлуком Управног одбора Друштва. Члан 35. Члан Управног одбора може бити разријешен одлуком Скупштине акционара, са

15 15 навођењем разлога или без њега, ако акционари сматрају да је то у најбољем интересу Друштва. Разрјешење члана Управног одбора има правно дејство ако га одобри најмање већина гласова акција са правом гласа за избор члана Управног одбора на Скупштини акционара. Члан Управног одбора не може бити разријешен на Скупштини акционара осим ако је у обавјештењу о Скупштини акционара на начин утврђен Законом наведено да је сврха Скупштине акционара поред осталог гласање о разрјешењу члана Управног одбора на Скупштини акционара. Члан Управног одбора може дати оставку на своју функцију писаним обавјештењем достављеним Управном одбору или предсједнику Управног одбора. Оставка има правно дејство од дана подношења, осим ако у њој није наведен неки каснији датум. За престанак чланства по овом основу није потребна посебна одлука органа Друштва. Оставка се може опозвати само уз сагласност Управног одбора. Члан 36. Поред права и обавеза које члан Управног одбора Друштва има по Закону и овом Статуту, друга права и обавезе могу се одредити уговором закљученим између члана Управног одбора и Друштва, у складу са Статутом. Чланови Управног одбора који нису у радном односу у Друштву извршавају своје дужности на основу посебно закљученог уговора којим се регулишу међусобна права и обавезе, на који претходну сагласност даје Скупштина акционара и који се објављује у складу са Законом. ИЗВРШНИ ОДБОР Члан 37. Друштво има пет извршних директора и генералног директора, који чине Извршни одбор. Управни одбор бира чланове Извршног одбора. Чланови Извршног одбора могу бити чланови Управног одбора. Члан 38. Чланови Извршног одбора бирају се на период од 3 (три) године са могућношћу поновног избора. Члан 39. Надлежности Извршног одбор су сљедеће: 1. спровођење одлука Управног одбора, 2. предлагање мјера за спровођење Пословног плана и буџета и старање о њиховом извршењу како би се постигли циљеви прописани истима,

16 16 3. разматрање пословних приједлога и пројеката, 4. разматрање политика цијена, 5. разматрање финансијске политике. Члан 40. Извршни одбор дужан је да стално и потпуно информише Управни одбор. Управни одбор, односно сваки члан Управног одбора, може у било које вријеме тражити од Извршног одбора да га обавијести о пословима који би могли бити од већег утицаја на пословање Друштва и на пословне односе са другим друштвима, као и о било којем другом питању у складу са Законом. Члан 41. Чланове Извршног одбора може разријешити Управни одбор Друштва у било које вријеме, када је то по његовој оцјени у најбољем интересу Друштва. Одредбе овог статута које се односе на оставку члана Управног одбора примјењују се и на оставку члана Извршног одбора. ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР Члан 42. Генералног директора бира Управни одбор на приједлог акционара са већинским учешћем. Мандат Генералног директора траје 3 (три) године и исто лице може бити изабрано у више сукцесивних мандата. Генерални директор закључује посебан уговор са Управним одбором о регулисању међусобних односа. Члан 43. Генерални директор је предсједник Извршног одбора. Генерални директор сазива сједнице Извршног одбора и предсједава њима, организује рад Извршног одбора и стара се о вођењу записника са тих сједница. Генерални директор је надлежан да: Члан заступа Друштво након уписа у судски регистар без посебне пуномоћи, 2. организује пословање Друштва, 3. предлаже именовање и разрјешење за извршне директоре Друштва, 4. извршава и стара се о спровођењу одлука и закључака Управног одбора, 5. доноси општа акта Друштва која нису у надлежности других органа Друштва, 6. извршава и друге послове утврђене Законом и овим Статутом. Поред напријед наведених послова, Генерални директор обавља и друге послове који Законом, Статутом или другим општим актима нису стављени у дјелокруг других органа Друштва.

17 НАДЗОР НАД РАДОМ И ПОСЛОВАЊЕМ ДРУШТВА 17 Члан 45. Надзор над радом и пословањем Друштва врше: - Одбор за ревизију и - Интерна ревизија. Члан 46. Друштво има Одбор за ревизију и Интерну ревизију. Одбор за ревизију има три (3) члана. Чланове Одбора за ревизију бира Скупштина акционара из реда независних лица у складу са Законом и овим Статутом Два (2) члана Одбора за ревизију бирају се на приједлог акционара са већинским учешћем, а један (1) члан Одбора за ревизију бира се на приједлог мањинског акционара. За сваког члана Одбора за ревизију се посебно гласа. Одбор за ревизију има Предсједника кога бирају чланови Одбора за ревизију већином гласова. Мандат чланова Одбора за ревизију траје три (3) године и исто лице може бити изабрано у више сукцесивних мандата. Чланови Одбора за ревизију могу се разријешити одлуком Скупштине акционара на исти начин на који су изабрани. Међусобни односи између Друштва и чланова одбора за ревизију регулишу се посебним уговором, на основу дјелокруга и начина рада утврђеног Законом. Послове Интерне ревизије утврђене овим Статутом и општим актима Друштва врши лице које је у радном односу у Друштву и које испуњава услове прописане актом Друштва. Одбор за ревизију је надлежан да: Члан доноси план рада интерне ревизије, 2. разматра извјештаје интерне ревизије и даје препоруке по извјештајима о ревизији, 3. извјештава Управни одбор о реализацији препорука по извјештајима о ревизији, 4. извјештава Скупштину акционара о рачуноводству, извјештајима и финансијском пословању Друштва и његових повезаних друштава, 5. изјашњава се о приједлогу одлуке о расподјели добити, 6. извјештава о усклађености пословања друштва са законским и другим регулаторним захтјевима, 7. предлаже Скупштини избор међународно признатог независног ревизора, 8. подноси извјештај акционарима на свакој годишњој скупштини, а на ванредној

18 18 сједници Скупштине акционара када сматрају да је извјештавање прикладно и нужно или када то тражи управни одбор, 9. доставља посебан извјештај Скупштини о уговорима закљученим између Друштва и повезаних лица, у смислу Закона. Интерни ревизор: Члан контролише и извјештава Одбор за ревизију о вјеродостојности и комплетностности финансијских извјештаја Друштва, 2. контролише и извјештава Одбор за ревизију о вјеродостојности и комплетности извјештавања акционара Друштва о финансијским и другим информацијама, 3. контролише и извјештава Одбор за ревизију о уговорима склопљеним између Друштва и чланова Управног одбора Друштва, као и са повезаним лицима, 4. контролише усклађеност организације и дјеловања Друштва са кодексом понашања или стандардима корпоративног управљања, 5. контролише поступак рјешавања приговора акционара Друштва, чланова органа Друштва или других лица у вези са напријед наведеним активностима. У извршавању својих дужности Интерни ревизор може прегледати сва документа Друштва, провјеравати њихову вјеродостојност и податке који се у њима налазе и прегледати стање имовине Друштва. Члан 49. Друштво има Независног ревизора чији су положај и овлашћења утврђени законом којим се уређује рачуноводство и ревизија. Независни ревизор Друштва мора бити међународно призната ревизорска кућа и бира се на редовној годишњој Скупштини акционара текуће године за ревизију финансијских извјештаја за наредну пословну годину, на период одређен у складу са законом којим се уређује рачуноводство и ревизија. Независни ревизор обавјештава се инстовремено са обавјештавањем акционара о одржавању Скупштине акционара ради учествовања у раду Скупштине акционара у складу са Законом и овим Статутом. Међусобни односи Друштва и Независног ревизора регулишу се посебним уговором. Члан 50. На приједлог мањинских акционара који располажу са најмање 20% акција основног капитала Друштва, Скупштина акционара може да изабере стручног повјереника ради прегледа финансијских извјештаја као и пословних књига Друштва у посљедње три године. Избор и гласање стручног повјереника врши се у складу са Законом. Мандат, права, дужности и одговорности и друга питања статуса Стручног повјереника утврђују се одлуком о његовом избору, у складу са Законом.

19 19 Члан 51. Друштво може да има Секретара кога бира и разрјешава Управни одбор. Мандат Секретара друштва је 3 (три) године. Дужности и одговорности Секретара друштва утврђене су Законом. Зарада и друга права Секретара друштва уређују се уговором између Секретара и Управног одбора а на приједлог предсједника Управног одбора. IX РАСПОДЈЕЛА ДОБИТИ И ПОКРИЋЕ ГУБИТАКА Члан 52. Годишњим финансијским планом, односно годишњим Буџетом, Друштво планира приходе, расходе и добит. По усвајању усвајању финансијских извјештаја за претходну пословну годину добит се распоређује сљедећим редом: 1) за покриће губитака пренесених из ранијих година, 2) за покриће емисионог губитка насталог емисијом акција испод номиналне вриједности акција, 3) за законске резерве, 4) за статутарне резерве, 5) за дивиденде у складу са Законом и Статутом. Члан 53. Одлуку о расподјели добити доноси Скупштина акционара уз претходно изјашњење Одбора за ревизију. Управни одбор може предложити Скупштини акционара исплату привремене дивиденде и током пословне године уз претходно изјашњење Одбора за ревизију. Привремене дивиденде се могу исплатити под сљедећим условима: - да се из привремених и за ту намјену сачињених рачуна види да су расположива средства довољна за плаћање, - да износ који се исплаћује не прелази укупну добит од краја посљедње пословне године за коју је сачињен финансијски извјештај увећан за нераспоређену добит и износе повучене из резерви које се могу користити за те намјене, а умањен за утврђене губитке и износ који се мора унијети у резерве, у складу са посебним законом и овим Статутом, - да је одлука исплати привремене дивиденде донесена на основу полугодишњих ревидираних финансијских извјештаја. Скупштина акционара може одлучити да се добит или дио добити не дијели акционарима (нераспоређена добит). Члан 54. Уколико Друштво искаже губитак на крају финансијске године, тај губитак се може покривати на начин утврђен Законом и у складу са одговарајућим рачуноводственим политикама.

20 20 Члан 55. Одлука о исплати дивиденде садржи: - износ дивиденде, - дан дивиденде за који се сачињава листа акционара са правом за исплату дивиденде (дан пресјека). Након доношења одлуке о исплати дивиденде, акционар коме она треба бити исплаћена постаје повјерилац Друштва за износ припадајуће дивиденде. X СТИЦАЊЕ И РАСПОЛАГАЊЕ ИМОВИНОМ ВЕЛИКЕ ВРИЈЕДНОСТИ Члан 56. Стицање и располагање имовином велике вриједности Друштва односи се на пренос или више повезаних преноса чији је предмет стицање или располагање имовином Друштва чија тржишна вриједност у тренутку доношења одлуке представља најмање 30% од књиговодствене вриједности имовине исказане у посљедњем годишњем билансу стања. Стицање и располагање имовином сматра се стицање или располагање било којим начином, укључујући нарочито продају, закуп, размјену, залог или хипотеку као и замјену за улог у другом привредном друштву. Поступак стицања или располагања имовином велике вриједности врши се у складу са Законом. XI РЕЗЕРВЕ Члан 57. Резерве Друштва чине законске резерве, резерве капитала, статутарне и друге резерве. Члан 58. У законске резерве Друштва уноси се 5% (пет одсто) добити текуће године умањене за губитак из претходне године, све док те резерве заједно са резервама капитала не достигну висину од најмање 10% основног капитала. Законске резерве користе се за покриће губитака, а ако прелазе износ из претходног става могу се користити и за повећање основног капитала. Члан 59. У резерве капитала Друштва уносе се износи утврђени законом и исти се користе у складу са Законом. Друштво може имати статутарне резерве. Члан 60.

21 Статутарне резерве могу чинити само средства која потичу из добити Друштва. 21 Одлуку о формирању статутарних резерви, висини и намјени тих резерви доноси Скупштина акционара. Друштво има друге резерве. Члан 61. Друге резерве су резерве које настају на основу инвестиционих обавеза и других средстава и извора. Одлуку о намјени тих резерви доноси Управни одбор. XII ПОВЕЋАЊЕ И СМАЊЕЊЕ ОСНОВНОГ КАПИТАЛА Члан 62. Основни капитал Друштва повећава се одлуком Скупштине акционара. Одлуком о повећању основног капитала одређује се износ повећања, начин повећања, вријеме уплате, као и друга питања у складу са законом којим се уређује тржиште хартија од вриједности. Одлуком из става 1. овог члана мијења се Статут Друштва. Повећање основног капитала Друштва вршиће се издавањем нових акција или повећањем номиналне вриједности постојећих акција. Акције ће се издати путем јавне (отворене) или приватне (затворене) емисије и продавати по тржишној цијени утврђеној у складу са прописима којима се уређује тржиште хартија од вриједности. Члан 63. Основни капитал Друштва може се повећати претварањем резерви и нераспоређене добити у основни капитал Друштва, под условима и по поступку прописаним законом. Члан 64. Поступак повећања основног капитала новим улозима (упис, издавање и регистровање акција) и остали законом предвиђени начини повећања основног капитала вршиће се у складу са законом. Члан 65. Основни капитал Друштва може се смањити у Законом предвиђеним случајевима и поступцима. Одлуку о смањењу основног капитала поништењем акција доноси Скупштина акционара. Одлуком о смањењу основног капитала мијења се Статут.

22 22 Члан 66. Смањење основног капитала Друштва по једном основу може се вршити истовремено са повећањем основног капитала Друштва по другом основу. XIII ЗАСТУПАЊЕ Члан 67. Друштво заступа Генерални директор без ограничења осим у случајевима предвиђеним Статутом. Члан 68. Заступник Друштва је овлашћен да у име Друштва а у границама својих овлашћења, пренесе другом лицу овлашћење за заступање Друштва. Члан 69. Управни одбор може дати прокуру одређеном лицу или већем броју лица (као појединачну или заједничку), која садржи овлашћење за закључивање правних послова и радњи у вези са дјелатношћу Друштва на начин како је то одређено Законом. Прокура не садржи овлашћење за закључивање послова који се односе на отуђење и оптерећење непокретности. Прокура се може дати само физичком лицу, непреносива је и уписује се у судски регистар. XIV ПОСЕБНЕ ОДРЕДБЕ Дужност према Друштву Члан 70. Дужност према Друштву имају: - акционари са већинским учешћем, - заступници Друштва, - чланови Управног одбора, чланови Извршног одбора, чланови Одбора за ревизију и интерни ревизор, - лица која имају уговорна овлашћења да управљају пословима Друштва, - ликвидациони управник Друштва. Лица из претходног става дужна су да раде у интересу Друштва, да поступају савјесно и лојално према Друштву, чувају пословну тајну и поштују друге Законом утврђене дужности.

23 23 Члан 71. Лица која имају дужност према Друштву и са њима повезана лица када у односу на Друштво имају лични интерес (сукоб интереса) у правним пословима са Друштвом дужна су претходно обавјестити Друштво и прибавити одобрење у складу са Законом. Лица из претходног става овог члана не могу директно или индиректно (преко повезаних лица) бити ангажована у другом привредном друштву конкурентске дјелатности, осим ако за то добију посебно одобрење у складу са Законом (забрана конкуренције). Забрана из става 2. овог члана посебно подразумијева: - запослење, - својство предузетника, - својство ортака или комплементара, - својство контролног члана или акционара, - својство члана органа Друштва у смислу одредби закона, - заступника Друштва, - ликвидационог управника Друштва, - лица која имају уговорна овлашћења да управљају пословима Друштва. Забрана из претходног става овог члана важи годину дана након престанка напријед наведеног својства. Пословна тајна Члан 72. Пословном тајном сматра се информација о пословању Друштва и подаци о Друштву, за коју је очигледно да би проузроковала знатну штету Друштву ако дође у посјед трећим лицима односно да би коришћење подацима било супротно закону и актима Друштва а нарочито: 1) акти трећих лица или акти Друштва означени са степеном повјерљивости у складу за законом и правилима друштва, 2) базе података и други подаци о корисницима услуга, 3) лични подаци запослених у Друштву, 4) уговори и други правни послови у којима стоји одредба о повјерљивости, 5) други пословни акти одређени од стране Управног одбора (понуде односно тендерска документација, анализе, пројекти и сл.) Пословна тајна не могу бити информације за које је закон утврђена обавеза објављивања. Информисање акционара и приступ актима Друштва Члан 73. На свакој годишњој Скупштини акционара, Управни одбор је дужан дати ажуриран и комплетан извјештај акционарима о стању и пословима друштва, укључујући нарочито извјештај о финансијском стању друштва. Друштво је дужно да акционарима стави на располагање акте и документе Друштва који се не сматрају пословном тајном, на начин и по поступку који утврди Управни одбор а у складу са Законом и овим Статутом.

24 24 XV СТАТУСНЕ ПРОМЈЕНЕ Члан 74. Статусна промјена Друштва у смислу Закона је спајање, подјела и одвајање. Под реорганизацијом Друштва у смислу Закона подразумијевају се статусна промјена и промјена правне форме Друштва. Одлуку о статусним промјенама и промјени облика Друштва доноси Скупштина акционара у складу са Законом и овим Статутом. XVI ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ Члан 75. Друштво је у обављању своје дјелатности и послова дужно предузимати све мјере заштите и унапређења радне и животне средине у складу са важећим прописима. Друштво је дужно па се придржава мјера заштите и унапређења животне средине и да у складу с тим мјерама донесе правилник о мјерама заштите радне и животне средине у условима еколошког окружења у којем послује. XVII ИЗМЈЕНЕ И ДОПУНЕ СТАТУТА Члан 76. О измјенама и допунама Статута одлуку доноси Скупштина акционара и Управни одбор, а у оквиру дјелокруга надлежности прописане Законом и овим Статутом. XIII ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 77. Статут је општи акт Друштва са којим морају бити сагласни сви остали општи акти Друштва. Члан 78. Ступањем на снагу овог Статута престaje да важи Статут Предузећа бр /07 од године и Статутарна одлука о измјенама и допунама Статута Телекомуникација РС а.д. Бања Лука бр /07 од године.

25 25 qjiah 79. Oaaj CTaT)'T CT)'ITHO je Ha chary ro.rume, ro)lhhe, fo)lhhe, fo)lhhe, fo)ljihe, fo)lhhe, ro)lhhe, fo)lhhe. YTBpljHBaineM oaor rrpeqm.iinehor TeKCTa CTaTyTa TeJTeKOM)'HHKaru-t:ja PC a.)l. Bmna flyka, rrpectaje )la ce nphmjelhyje CTaTyT TeneKOM)'HHKau;Hja PC a.)l. oalba fl)'ka - ITpeqmiineHH TeKCT, 6poj /17 O)l ro;!j,hhe. Bpoj: 1-02-/5 (]})- A /19 Y oalba flyu;h: fo)lhhe Oaaj rrpeqmrrnehh TeKCT CTaT)'Ta l~ o6jaajdeh y CJTy:>K6eHoM JIRCTY TeneKOMYHHKau;Hja PC a.-)l. oafba fl )'Ka 6poj J). )lara /6 r 0 }J fo)lrhe. '

Microsoft Word - STATUT - precisceni tekst

Microsoft Word - STATUT - precisceni tekst S T A T U T Društva za upravljenje investicionim fondovima ʺPolara Investʺ a.d. Banja Luka (prečišćeni tekst) I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim Statutom uređuju se sva bitna pitanja značajna za rad Društva

Више

Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/

Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/ Na osnovu člana 7. stav 3, člana 101. i člana 107. Zakona o privrednim društvima ( Službeni glasnik Republike Srpske broj: 127/08, 58/09, 100/11 i 67/13), g-din, dana. godine, donosi: ODLUKU O OSNIVANJU

Више

ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ а.д. Б А Њ А Л У К А - СКУПШТИНА АКЦИОНАРА - Број: /17 Дана, године На основу члана 18. Статут

ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ а.д. Б А Њ А Л У К А - СКУПШТИНА АКЦИОНАРА - Број: /17 Дана, године На основу члана 18. Статут Број: 1-02-28458/17 На основу члана 18. Статута Друштва, Скупштина акционара, на XXXV сједници о избору Предсједника XXXV сједнице Скупштине акционара За Предсједника XXXV сједнице Скупштине акционара

Више

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен

Службени гласник РС : 086/2016 Датум : На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службен Службени гласник РС : 086/2016 Датум : 21.10.2016 3510 На основу члана 5. став 1, а у вези са чланом 79. став 1. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16) и члана 43. став 1. Закона

Више

Na osnovu člana 398, 400, Zakona o privrednim društvima ("Sl

Na osnovu člana 398, 400, Zakona o privrednim društvima (Sl GALENIKA FITOFARMACIJA a.d. Na osnovu članova 22. i 23. Statuta GALENIKE-FITOFARMACIJE a.d. (u daljem tekstu: Društvo) i članova 5. i 7. Poslovnika o radu Skupštine Društva, Odbor direktora je na svojoj

Више

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ

AKCIONARSKO DRUŠTVO SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD Sremput Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održ SREMPUT RUMA Broj: 1526 /2 Ruma: 17.05.2018. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.05.2018. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE redovna

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ ЗГРАДОМ

ЗАЈЕДНИЦА ЗА УПРАВЉАЊЕ  ЗГРАДОМ ЗАЈЕДНИЦА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА БАЊА ЛУКА Улица ------------------------- бр.---- Број:------------ Дана:----------- С П И С А К чланова заједнице етажних власника, -------------------------------бр..., Бања

Више

AKCIONARSKO DRU[TVO

AKCIONARSKO DRU[TVO SREMPUT RUMA Broj: 0319/2 Ruma: 17.02.2017. god. Na osnovu čl. 73 Statuta AD "Sremput" Ruma, Nadzorni odbor AD je na sednici održanoj dana 17.02.2017. godine, doneo sledeću O D L U K U SAZIVA SE vanredna

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc)

(Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU STRU\310NOG SAVETA - 2.doc) ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ ПОСЛОВНИК О РАДУ СТРУЧНОГ САВЕТА Шабац,, септембар 2012. године Р Е П У Б Л И К А С Р Б И Ј А ОПШТА БОЛНИЦА Др Лаза К. Лазаревић ШАБАЦ БРОЈ: Ш А Б А Ц : На основу

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е I. УСТАВНИ ОСНОВ ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА Уставни основ за доношење овог закона је члан 97. став 1. тачка 6) Устава Републике Србије,

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е I. УСТАВНИ ОСНОВ ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА Уставни основ за доношење овог закона је члан 97. став 1. тачка 6) Устава Републике Србије, О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е I. УСТАВНИ ОСНОВ ЗА ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА Уставни основ за доношење овог закона је члан 97. став 1. тачка 6) Устава Републике Србије, којим је, између осталог, утврђено да Република Србија

Више

Пословник о раду Одсека за

Пословник о раду Одсека за УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗOФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 02-685/1 Дана, 17.12.2018. године На основу члана 26 Статута Филозофског факултета, Савет Факултета je на седници одржаној дана 17.12.2018. године усвојио

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa

Microsoft Word - Pravilnik o sukobu interesa Na osnovu člana 62. Zakona o preduzećima (Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 24/98,62/02,66/02,38/03,97/04 i 34/06) i člana 18. Statuta Društva za upravljanje investicionim fondovima "Polara Invest"

Више

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На

Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: rnids.rs рнидс.срб На Фондација Регистар националног интернет домена Србије Жоржа Клемансоа 18а/I, Београд телефон: 011.7281.281 rnids.rs рнидс.срб kancelarija@rnids.rs На основу члана 54. став 8. тачка 9) Статута Фондације

Више

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt

Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore (Službeni list CG, br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zašt Na osnovu člana 56. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore ("Službeni list CG", br. 79/08, 70/09 i 44/12) i člana 15. Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama,

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

На основу чл

На основу чл На основу члана 7. став 2. алинеја 7, члана 9. став 1. алинеја 2, члана 19. став 1, алинеје 2. и 3. Закона о друштвима за осигурање ( Службени гласник Републике Српске, број: 17/05, 01/06, 64/06, 74/10

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE (Sl. list AP Vojvodine, br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se organizacija za zaštitu prirode i prirodnih dobara koja

Више

ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11)

ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11) ODLUKA O USLOVIMA I POSTUPKU ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE SAGLASNOSTI LIZING DRUŠTVU (Neslužbeno prečišćeni tekst) ( Sl. novine FBiH, br. 46/09 i 46/11) I. OPĆE ODREDBE Član 1. Ovom odlukom se propisuju opći

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

З А К О Н

З А К О Н Službeni glasnik: 96/05 Datum: 06/10/2005 Z A K O N O AGENCIJI ZA POSREDNIČKE, INFORMATIČKE I FINANSIJSKE USLUGE I OSNOVNE ODREDBE Član 1. Ovim zakonom reguliše se status, djelatnost, upravljanje, rukovoďenje,

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре

ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривре ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО- ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ПРОКУПЉЕ Дана, 01.10.2015. године ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу Члан 1 Овим Пословником

Више

Na osnovu člana 186, a u vezi sa odredbom člana 452

Na osnovu člana 186, a u vezi sa odredbom člana 452 Metalac-Proleter a.d. Broj 2012. godine Gornji Milanovac Predlog STATUT TRGOVINSKOG PREDUZEĆA ZA PROMET NA VELIKO I MALO METALAC-PROLETER A.D. GORNJI MILANOVAC Gornji Milanovac, maja 2012. godine Na osnovu

Више

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc

Microsoft Word statut niski kulturni centar.doc На основу члана 44 став 1 Закона о култури ( Службени гласник РС бр.72/09 ), и члана 15 Одлуке о оснивању Установе Нишки културни центар ( Службени лист Града Ниша бр.2/2011 Пречишћени текст), Управни

Више

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн

Број: 510/11 Бања Лука, године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научн Број: 510/11 Бања Лука, 26.04.2011. године На основу члана 9. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Универзитета, Научно-наставно вијеће Архитектонско-грађевинског факултета

Више

A

A На основу члана 44. Статута А.Д. Комуналац Бијељина-Пречишћени текст и члана 33. Пословника о раду Скупштине акционара А.Д. Комуналац Бијељина, Скупштина акционара Друштва, на годишњој сједници одржаној

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

Microsoft Word - poslovnik savet.doc

Microsoft Word - poslovnik savet.doc СТОМАТОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА На основу члана. Статута Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, Савет Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, на седници од, донео је седећи П О С Л О В Н И К

Више

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по

На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана године, у Чачку, Председништво Српског по На основу одредбе чл. 27 ст. 2 тач. 27 Статута Српског покрета Двери, на седници одржаној дана 02. 06. 2018. године, у Чачку, Председништво Српског покрета Двери, донело је, измењен и допуњен ПОСЛОВНИК

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc

Microsoft Word - POSLOVNIK O RADU NV NOVO-2010.doc На основу члана 57. став 1. тачка 1) Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09) и члана 39. став 1. тачка 1) Статута, школски одбор Основне школе 1.300 каплара

Више

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u

N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u N A C R T S T A T U TA SAVEZA STUDENATA VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE I OPŠTE ODREDBE Član 1. Savez studenata Visoke turističke škole strukovnih studija (u daljem tekstu Savez) je organizovan kao dobrovoljna

Више

На основу члана 5

На основу члана 5 На основу члана 5. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник Републике Српске, број: 75/04) и члана 9. Закона о Гарантном фонду (''Службени гласник Републике Српске, број 50/10) и Одлуке о оснивању

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај године УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ П Р А В И Л Н И К О РАДУ ОДБОРА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНУ ЕТИКУ УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Крагујевац, мај 2017. године Сенат Универзитета у Крагујевцу, на основу члана 55. Закона о високом

Више

Microsoft Word - Zapisnik.doc

Microsoft Word - Zapisnik.doc S A R A J E V O G A S a.d. T R A S P O R T I D I S T R I B U C I J A P R I R O D O G G A S A Nikole Tesle 55, 71126 Lukavica, I. Sarajevo, Republika Srpska, BiH Tel: 057 / 340 876, Tel/fax: 057 / 340 113,

Више

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc

Microsoft Word - ZAKON o akcijskom fondu.doc ZAKON O AKCIJSKOM FONDU ("Sl. glasnik RS", br. 38/2001 i 45/2005) Osnivanje Član 1 Osniva se Akcijski fond Republike Srbije (u daljem tekstu: Akcijski fond). Druga pravna lica ne mogu koristiti naziv akcijski

Више

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018

Microsoft Word - 1 Pravilnik o radu veca grupacija_2018 06-01 Број: 06-5537/4-2018 На основу члана 47. став 3. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 201/18), Сенат Универзитета, по указаној потреби, на седници одржаној 12.12.2018.

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више

U skladu sa odredbama čl

U skladu sa odredbama čl U skladu sa odredbama čl. 578. i 580. Zakona o privrednim društvima ( Sl. glasnik RS br. 36/2011, 99/2011 i 83/2014-dr. zakon) člana 10, 11. i 12. Zakona o udruženjima ( Sl. Glasnik RS br. 51/09), na osnivačkoj

Више

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200

На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/200 На основу члана 53. став 1. тачка 1. Закона о високом образовању ( Служени гласник Републике Србије број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008 и 44/2010, 93/2012, 89/2013 и 99/2014, 47/2015 аутентично

Више

На основу члана 19. став 1. Закона о Пензијском резервном фонду Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", бр. 73/08 и 50/10) и члана 181.

На основу члана 19. став 1. Закона о Пензијском резервном фонду Републике Српске (Службени гласник Републике Српске, бр. 73/08 и 50/10) и члана 181. На основу члана 19. став 1. Закона о Пензијском резервном фонду Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", бр. 73/08 и 50/10) и члана 181. Закона о привредним друштвима ("Службени гласник Републике

Више

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g

Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj g Na osnovu člana 17, Statuta Udruženja graďana ''Nešto Više'', Skupština Udruženja graďana ''Nešto Više'' je na svojoj sjednici, održanoj 05.07.2008. godine, usvojila POSLOVNIK O RADU Skupštine Udruženja

Више

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел

На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана године, донел На основу одредаба чл. 43 и 47. Статута Скијашког савеза Србије, Скупштина Скијашког савеза Србије на седници, одржаној дана 10.01.2017. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Више

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje На основу члана 486, 490. и 491. Закона о привредним друштвима ( Сл. гласник РС бр. 36/2011, 99/2011, 83/2014 др. закон и 5/2015) и члана 22. и 69. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС бр. 15/2016)

Више

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана 28.9.2018. године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више

2

2 S T A T U T AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZETATRANS, LOGISTIČKE USLUGE - prečišćen tekst - PODGORICA, Jun 2012. godine 1/2 Na osnovu člana 2 Odluke o izmjenama Statuta Zetatrans AD, broj 28 od 11.0.2012.godine,

Више

ЗАПИСНИК

ЗАПИСНИК ЗАПИСНИК Са XXX редовне седнице Скупштине акционара АД Планинка Куршумлија Седница је одржана на дан 30.5.2013. године, са почетком у 11 часова у банкет сали хотела Јелак у Луковској Бањи. Пре почетка

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SARAJEVO OPĆINA CENTAR JU OŠ «SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ», SARAJEVO POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA EVIDENTIRANJE ZAPOSLENIKA ZA ČIJIM RADOM JE

Више

На основу члана 65 и 67 Закона о тржишту капиталала ( Сл. гласник РС бр. 31/2011) и члана 2 Упутства о начину на које јавно друштво доставља информаци

На основу члана 65 и 67 Закона о тржишту капиталала ( Сл. гласник РС бр. 31/2011) и члана 2 Упутства о начину на које јавно друштво доставља информаци На основу члана 65 и 67 Закона о тржишту капиталала ( Сл. гласник РС бр. 31/2011) и члана 2 Упутства о начину на које јавно друштво доставља информацију АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО "СРЕМПУТ" РУМА, Трг ослобођења

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА

МОДЕЛ ПОСЛОВНИКА О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОШ ''ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ'', БЕОГРАД, ВОЈВОЂАНСКА 61 П О С Л О В Н И К О РАДУ САВЕТА РОДИТЕЉА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ Београд, 2018.г. 1 Садржај I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ...3 II. РАД И ОДЛУЧИВАЊЕ

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL

Microsoft Word - Poslovnik o radu Skupstine UOKPL На основу одредаба члана 30. Статута Удружења одбојкашких клубова првих лига, Скупштина УОКПЛ на седници, одржаној 08. септембра 2012. године, донела је П О С Л О В Н И К О РАДУ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ОДБОЈКАШКИХ

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

П РА В И Л Н И К

П РА В И Л Н И К Београд, 08.06.2017. год. 02-10 Број: 06-2179/3-17 На основу члана 7. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду (''Гласник Универзитета у Београду'', број

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више



 42. Na osnovu člana 95 tačke 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O OBJAVLJIVANJU PROPISA I DRUGIH AKATA ("Službeni list Crne Gore", br. 005/08 od 23.01.2008) Proglašavam Zakon o objavljivanju

Више

Microsoft Word statut srpske manjine.doc

Microsoft Word statut srpske manjine.doc Temeljem članka 27. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ( Narodne novine br. 155/02.) Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Osijeka na sjednici održanoj 23. prosinca 2003. godine, donijelo je

Више

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис

На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лис На основу члана 72. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007), члана 9. и 15. ст. 1. Одлуке о месној самоуправи ( Службени лист општине Ада, бр. 17/2007), Савет Прве месне заједнице

Више

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег

На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожег На основу члана 120. став 8. Закона о сновама системa образовања и васпитања ( Сл. Гласник РС број 88/2017), Савет родитеља Гимназије Свети Сава Пожега у Пожеги, на седници одржаној дана 28.02.2018.године,

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више

ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени

ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени ЗАКОН О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О РЕВИЗИЈИ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Члан 1. У Закону о ревизији јавног сектора Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске, број 98/05), у члану 1. послије

Више

На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара године, усвојила ј

На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара године, усвојила ј На основу члана 33. Статута Бадминтон савеза Војводине, Скупштина Бадминтон савеза Војводине, на седници одржаној 29. јануара 2017. године, усвојила је: ПОСЛОВНИК О РАДУ СКУПШТИНЕ БАДМИНТОН САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: 01-3273/16-12 ДАНА: 24. маjа 2013. године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чланом 33. став 1. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању

Више

ИЗЈАВА О УСКЛАЂЕНОСТИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДЈЕЛОВАЊА СА КОДЕКСОМ ПОНАШАЊА (СТАНДАРДИМА КОРПОРАТИВНОГ УПРАВЉАЊА) Образац ИОУ 1/18 Назив и сједиште акционарск

ИЗЈАВА О УСКЛАЂЕНОСТИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДЈЕЛОВАЊА СА КОДЕКСОМ ПОНАШАЊА (СТАНДАРДИМА КОРПОРАТИВНОГ УПРАВЉАЊА) Образац ИОУ 1/18 Назив и сједиште акционарск 1/18 Назив и сједиште акционарског друштва: Затворени мјешовити инвестициони фонд са јавном понудом, у преобликовању БАЛКАН ИНВЕСТМЕНТ ФОНД а.д. Бања Лука Ул. Видовданска 33, 78000 Бањалука Дио 1 - Осигуравање

Више

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0

Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH, br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/0 Na osnovu člana 19. stav (1) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i člana 20a. stav (3) Zakona o radu ("Službene novine

Више

Microsoft Word - Poslovnik o radu SKUPSTINE- precisceni tekst

Microsoft Word - Poslovnik o radu SKUPSTINE- precisceni tekst 1 Машинопројект КОПРИНГ Акционарско друштво за консалтинг, пројектовање и инжењеринг Београд ПОСЛОВНИК О РАДУ СКУПШТИНЕ АКЦИОНАРА (пречишћени текст 17.04.2012.) Београд, децембра 2011.год. 2 На основу

Више

Broj februar PTT GLASNIK Strana 3 На основу члана 22. став 1. тачка 7) Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број

Broj februar PTT GLASNIK Strana 3 На основу члана 22. став 1. тачка 7) Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број Broj 1094 13. februar 2017. SLU@BENI PTT GLASNIK Strana 3 На основу члана 22. став 1. тачка 7) Закона о јавним предузећима ( Службени гласник РС, број 15/16), члана 26. став 1. тачка 8) Одлуке о усклађивању

Више

zapisnik2vanrednaskupstina

zapisnik2vanrednaskupstina Z A P S N K sa vanredne skupštine akcionara Preduzeća u 2019.godini, održane dana 29.03.2019. godine (petak) u Banjoj Luci, u zgradi Uprave Preduzeća (aneks sprat), u Ulici kralja Petra Karađorđevića broj.

Више

Na osnovu člana 398, 400, Zakona o privrednim društvima ("Sl

Na osnovu člana 398, 400, Zakona o privrednim društvima (Sl GALENIKA FITOFARMACIJA a.d. Na osnovu članova 22. i 23. Statuta GALENIKE - FITOFARMACIJE a.d. (u daljem tekstu: Društvo) i članova 5 i 7. Poslovnika o radu Skupštine Društva, Odbor direktora je na svojoj

Више

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гла

Пословник о раду Савета родитеља Основне школе Миливоје Боровић На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања (Сл. гла На основу члана 58. став 7. Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009 - даље: Закон) и члана 13.став 5 Статута Основне школе"миливоје Боровић" у Мачкату, Савет родитеља

Више

Microsoft Word - Statut Slatinska banka doc

Microsoft Word - Statut Slatinska banka doc SLATINSKA BANKA D.D. NADZORNI ODBOR S T A T U T TRGOVAČKOG DRUŠTVA SLATINSKA BANKA d.d. (u daljnjem tekstu Banka) pročišćeni tekst Broj: 027 / 2007 srpanj, 2007. S T A T U T TRGOVAČKOG DRUŠTVA SLATINSKA

Више

Microsoft Word - LAT_Odluka o dokumentima koji se prilažu uz zahtjev za izdavanje dozvole za rad.doc

Microsoft Word - LAT_Odluka o dokumentima koji se prilažu uz zahtjev za izdavanje dozvole za rad.doc Na osnovu člana 7., 9. i 26. Zakona o društvima za osiguranje ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 17/05), i člana 8. stav 1. tačka 12. i člana 16. stav 1. tačka 2. Statuta Agencije za osiguranje

Више

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1

На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1 На основу Статута Савеза организације подводних активности Србије, Управни одбор Савеза организацијe подводних активности Србије на седници одржаној 1.12.2016.године донео је ПОСЛОВНИК О РАДУ УПРАВНОГ

Више

''ВОДОВОД'' а.д. БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т Бања Лука, новембар године

''ВОДОВОД'' а.д. БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т Бања Лука, новембар године ''ВОДОВОД'' а.д. БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т Бања Лука, новембар 2018. године 2 На основу члана 5. Закона о јавним предузећима ( Службени гласник Републике Српске бр. 75/04 и 78/11), члана 281. Закона о привредним

Више

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno Obrasci b

AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno   Obrasci b AKTIVA sistem doo, Novi Sad Osnivanje preduzeća i radnji Računovodstvena agencija Poresko savetovanje Propisi besplatno www.aktivasistem.com Obrasci besplatno ZAKON o izmenama i dopunama Zakona o Narodnoj

Више

РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ

РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ РЕПУБЛИЧКА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА БАЊА ЛУКА С Т А Т У Т Бања Лука, јул 2013. године На основу члана 31. став 1. тачка а) Закона о развоју малих и средњих предузећа ( Службени гласник

Више

На основу члана 49. тачка 19. и члана 52. став 2. Статута Индустријске плантаже а.д. Бања Лука пречишћени текст, члана 58. став 1. и члана 4. став 1.

На основу члана 49. тачка 19. и члана 52. став 2. Статута Индустријске плантаже а.д. Бања Лука пречишћени текст, члана 58. став 1. и члана 4. став 1. На основу члана 49. тачка 19. и члана 52. став 2. Статута Индустријске плантаже а.д. Бања Лука пречишћени текст, члана 58. став 1. и члана 4. став 1. о избору предсједника Скупштине акционара за Десету

Више

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И

На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И На основу члана 66.Закона о високом образовању и члана 61.Статута Правног факултета Универзитета у Нишу, Студентски парламент доноси: П Р А В И Л Н И К о броју и начину избора чланова за Студентски парламент

Више

KOMUNALNO PREDUZEĆE ''DIMNIČAR'' A.D., BEOGRAD IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O IZVRŠENOJ REVIZIJI KONSOLIDOVANIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA GODINU

KOMUNALNO PREDUZEĆE ''DIMNIČAR'' A.D., BEOGRAD IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O IZVRŠENOJ REVIZIJI KONSOLIDOVANIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA GODINU KOMUNALNO PREDUZEĆE ''DIMNIČAR'' A.D., BEOGRAD IZVEŠTAJ NEZAVISNOG REVIZORA O IZVRŠENOJ REVIZIJI KONSOLIDOVANIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2015. GODINU SADRŽAJ Strana Izveštaj nezavisnog revizora 1 3 Konsolidovani

Више

број 21 2

број 21 2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 На основу

Више

STATUT

STATUT STATUT NEOVISNOG OPERATORA SUSTAVA U BOSNI I HERCEGOVINI SADRŽAJ I. OPĆE ODREDBE... 4 (Osnivanje)... 4 (Registracija i pravni status)... 4 (Naziv i sjedište)... 4 (Sadržaj Statuta)... 4 (Pečat i štambilj)...

Више

FORMULAR ZA GLASANJE U ODSUSTVU NA VANREDNOJ SKUPŠTINI AKCIONARA ŽITOPROMET-MLIN AD koja se održava dana godine Ime i prezime/poslovno ime:

FORMULAR ZA GLASANJE U ODSUSTVU NA VANREDNOJ SKUPŠTINI AKCIONARA ŽITOPROMET-MLIN AD koja se održava dana godine Ime i prezime/poslovno ime: FORMULAR ZA GLASANJE U ODSUSTVU NA VANREDNOJ SKUPŠTINI AKCIONARA ŽITOPROMET-MLIN AD koja se održava dana 14.12.2015.godine Ime i prezime/poslovno ime: Mesto i adresa stanovanja/sedište: JMBG/Matični broj:

Више

Microsoft Word - Pravilnik-fin. izvestaji za DUDPF-2007.doc

Microsoft Word - Pravilnik-fin. izvestaji za DUDPF-2007.doc "Службени гласник РС", бр. 15/2007 На основу члана 26. став 2. Закона о рачуноводству и ревизији ("Службени гласник РС", бр. 46/2006) и члана 27. став 2. тачка 2. Закона о добровољним пензијским фондовима

Више

ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ

ИНЖЕЊЕРСКА  КОМОРА  СРБИЈЕ Н А Ц Р Т ИНЖЕЊЕРСКА КОМОРА СРБИЈЕ С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Београд, 21.11.2018. године С Т А Т У Т ИНЖЕЊЕРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим Статутом ближе се уређују послови,

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

Верзија за штампу

Верзија за штампу Закон о привредним друштвима "Службени гласник РС", бр. 36/2011, 99/2011 (чл. 24 није у пречишћеном тексту), 83/2014 - други закон, 5/2015 (чл. 3. није у пречишћеном тексту), 44/2018 (чл. 153-161. нису

Више

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011

Microsoft Word - Statut EP OZON_2011 Ekološki pokret Environmental movement STATUT Januar 2011 Na osnovu člana 11. Zakona o nevladinim organizacijama (Sl. List RCG br. 27/99) Skupština Ekološkog pokreta,,ozon na svojoj sjednici od 29. 01.

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

На основу члана 19. став 1. Закона о Пензијском резервном фонду Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", бр. 73/08 и 50/10) и члана 181.

На основу члана 19. став 1. Закона о Пензијском резервном фонду Републике Српске (Службени гласник Републике Српске, бр. 73/08 и 50/10) и члана 181. На основу члана 19. став 1. Закона о Пензијском резервном фонду Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске", бр. 73/08 и 50/10) и члана 181. Закона о привредним друштвима ("Службени гласник Републике

Више