1 - PREDLOG ZA IZBOR vanrednog prof-dr Milenko Bodin.doc

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "1 - PREDLOG ZA IZBOR vanrednog prof-dr Milenko Bodin.doc"

Транскрипт

1 Образац 1 ФАКУЛТЕТ Безбедности УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: ВЕЋE НАУЧНИХ ОБЛАСТИ ПРАВНО-ЕКОНОМСКИХ НАУКА (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА/ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА (члан 65. Закона о високом образовању) I ПОДАЦИ О КАНДИДАТУ ПРЕДЛОЖЕНОМ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 1. Име, средње име и презиме кандидата др Миленко, Милош, Бодин 2. Предложено звање ванредни професор 3. Ужа научна, односно уметничка област за коју се наставник бира Студије менаџмента људских и социјалних ресурса 4. Радни однос са пуним или непуним радним временом пуним 5. До овог избора кандидат је био у звању доцента у које је први пут изабран за ужу научну област/наставни предмет Студије менаџмента /Менаџмент људских и социјалних ресурса II ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ТОКУ ПОСТУПКА ИЗБОРА У ЗВАЊЕ 1. Датум истека изборног периода за који је кандидат изабран у звање Датум и место објављивања конкурса "Послови" Звање за које је расписан конкурс ванредни професор или доцент III ПОДАЦИ О КОМИСИЈИ ЗА ПРИПРЕМУ РЕФЕРАТА И О РЕФЕРАТУ 1. Назив органа и датум именовања Комисије Изборно веће Састав Комисије за припрему реферата: Име и презиме Звање Ужа научна, односно Организација у којој уметничка област је запослен 1) Др Желимир Кешетовић ред. проф. Студије менаџмента људских и социјалних Факултет безбедности у Београду ресурса 2) Др Зоран Драгишић ван. проф. Студије безбедности Факултет безбедности у Београду 3) Др Шефика Алибабић ред. проф. Андрагогија Филозофски факултет у Београду 3. Број пријављених кандидата на конкурс 2 (два)

2 4. Да ли је било издвојених мишљења чланова Комисије није 5. Датум стављања реферата на увид јавности Начин (место) објављивања реферата у дневном листу "Политика", Библиотека Факултета 7. Приговори / IV ДАТУМ УТВРЂИВАЊА ПРЕДЛОГА ОД СТРАНЕ ИЗБОРНОГ ВЕЋА ФАКУЛТЕТА Потврђујем да је поступак утврђивања предлога за избор кандидата др Миленка Бодина у звање ванредног професора вођен у свему у складу са одредбама Закона, Статута Универзитета, Статута Факултета и Правилника о начину и поступку стицања звања и заснивање радног односа наставника Универзитета у Београду. ПОТПИС ДЕКАНА ФАКУЛТЕТА Прилози: 1. Одлука изборног већа факултета о утврђивању предлога за избор у звање; 2. Реферат Комисије о пријављеним кандидатима за избор у звање; 3. Сажетак реферата Комисије о пријављеним кандидатима за избор у звање; 4. Доказ о непостојању правоснажне пресуде о околностима из чл. 62. ст. 4. Закона; 5. Други прилози релевантни за одлучивање (мишљење матичног факултета, приговори и слично). Напомена: сви прилози осим под бр. 4., достављају се и у електронској форми.

3 УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Факултет безбедности ИЗБОРНОМ ВЕЋУ Изборно веће Факултета безбедности је на седници, одржаној године донело одлуку бр. 152/4 којом је именована Комисија за писање реферата о прјављеним кандидатима за избор једног наставника у звање ванредног професора или доцента на одређено време од 5 (пет) година, за ужу научну област студије менаџмента за наставни предмет менаџмент људских и социјалних ресурса у саставу: 1. Проф. др. Желимир Кешетовић, ужа научна област Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, Факултет безбедности у Београду, председник; 2. Проф. др. Зоран Драгишић, члан, ужа научна област, Студије безбедности, Факултет безбедности у Београду; 3. Проф. др. Шефика Алибабић, члан, ужа научна област, Андрагогија, Филозофски факултет у Београду. Комисија је прегледала конкурсни материјал, анализирала га, и у складу са чланом 65 став 1 Закона о високом образовању и чланом 115 став 4 Статута Факултета безбедности, Изборном већу подноси следећи ИЗВЕШТАЈ На рсписани конкурс у листу Послови од пријавила су се два кандидата: 1. Др Миленко Бодин 2. Др. Миленко Мацура I1. Основни биографски подаци о кандидату Миленку Бодину Др Миленко Бодин је рођен г. у Београду, где је и завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је на Филозофском факултету, на Одељењу за филозофију. Одбранио је магистарску тезу на истом факултету, под насловом Либерализам као филозофски покушај заснивања новог светског поретка, чиме је стекао академско звање магистра филозофије. Докторску дисертацију под називом Теоријски основи менаџмента националне безбедности одбранио је 2007.г. на Факултету безбедности Универзитета у Београду и стекао академски назив доктора наука одбране, безбедности и заштите. Кандидат је као асистент приправник запослен на Факултету цивилне одбране од 2001.г на предмету Методологија научног истраживања. Као асистент изабран је за ужу научну област Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, а на предмету Менаџмент људских и социјалних ресурса од године. Изабран је у звање доцента на истом предмету године. 2. Наставно-педагошки рад Кандидат Миленко Бодин је кроз наставне обавезе доцента показао висок ниво познавања проблематике из предмета на којима је био ангажован. Његов рад карактерише примена савремених методолошких искустава и решења са тежиштем на повезивању теорије и праксе. Такав приступ образовно-васпитном процесу исказао је објављивањем већег броја радова, и припреми један уџбеник за објављивање, са актуелном тематиком Менаџмент националне и љидске безбедности. У наставном процесу кандидат се показао као савестан, одговоран и веома успешан реализатор наставних садржаја, који је спреман да пружи максималну помоћ студентима у савладавању наставног градива из предмета где је био ангажован али и из других области. Увек је, кроз предавања и вежбе и друге облике наставе тежио да упозна студенте са савременим научним достигнућима и резултатима. Стално је

4 подстицао студенте на самосталан и студиозан рад и ангажовање у научноистраживачким задацима. На радном месту доцента поред послова припреме и извођења наставе и вежби као и саветовања студената у току припреме испита и семинарских радова, кандидат активно учествује у осавремењивању програма и методике наставе из предмета: Менаџмент људских и социјалних ресурса, Увод у менаџмент, Стратешки менаџмент људских и социјалних ресурса. У наставном раду је уносио елементе новог педагошког приступа који карактерише савремене универзитете у свету, што је веома повољно оцењено од стране студената. Рад Миленка Бодина је више пута оцењиван високим оценама од стране студената помоћу Индивидуалног статистичког извештаја о вредновању рада наставника Универзитета у Београду. Приликом последње евалуације године студенти су његов рад оценили просечном оценом Учешће у комисијама: - Менторство на докторској дисертацији 2012., - члан Комисије за одбрану завршног специјалистичког академског рада 2013., - менторство при изради завршног мастер рада менторство на више од 50 дипломских радова студената академских, додипломских студија 3. Објављени радови 3.1. Рад у тематском зборнику међународног значаја (М 14) - Бодин, М. Теоријске претпоставке разумевања и остваривања националне безбедности, Зборник радова Ризик, моћ, заштита (уредник проф. др Владимир Цветковић), Факултет безбедности и Службени гласник, Чланак у часопису међународног значаја верификованог посебном одлуком (М 24) - Бодин, М. Филозофски основи менаџмента институционализације знања, Теме, Ниш, (у прилогу се налази потврда уредника да је рад прихваћен за објављивање) Предавање по позиву са међународног скупа штампано у целини (М 31) - Бодин, М. Странац и крос-културни менаџмент, Зборник радова Страх од странца, политика, културна традиција, Међународна филозофска школа Феликс Ромулијана, Зајечар, Саопштење са научног скупа по позиву, штампано у изводу (М 32) - Бодин, М. Хуманистичко порекло науке и савремени универзитет, Зборник радова и резимеа Наука и савремени универзитет 2012, Филозофски факултет, Ниш, Монографија националног значаја (М 42) - Бодин, М. Људски и друштвени ресурси хуманолошки менаџмент приступ, Иновативни центар Факултета безбедности, Институт за упоредно право Београд, Центар за друштвена истраживања Београд, Бодин, М. Национална безбедност менаџмент, друштвени и људски ресурси, Иновативни центар Факултета безбедности, Институт за упоредно право Београд, Центар за друштвена истраживања Београд, Рад у водећем часопису националног значаја (М 51) - Бодин, М. Национална безбедност и организациона култура демократског друштва Трећи програм Радио Београда, бр.158, пролеће Бодин, М. Менаџмент људских и друштвених ресурса и национална безбедност Култура полиса бр. 22, година Х, Бодин, М. Безбедносна култура као друштвени ресурс националне безбедности, са Светлана Станаревић Војно дело, пролеће 2014.

5 - Бодин, М. Стратешки менаџмент националних интереса Бугарска и Србија, година XI, vol. 18, br. 1/ Рад у часопису националног значаја (М 52) - Бодин, М. Идентитет младих безбедносно питање људских ресурса Србије, са Светлана Станаревић Политичка ревија, бр. 2/2012 Год. (XXIV) XI vol. 32 стр , Београд, Предавање по позиву са скупа националног значаја штампаног у целини (М 61) - Бодин, М. Национална безбедност и менаџмент, Зборник радова Безбедносни изазови, ризици и претње Србији у 21.веку, ФБ, Београд, Уџбеници Бодин М. Менаџмент националне и људске безбедности, уџбеник (у припреми за штампу), Факултет безбедности, Београд, Сажетак значајнијих радова 4.1. У саопштењу Хуманистичко порекло науке и савремени универзитет, аутор се бави разумевањем савремених концепта знања и науке и улоге коју универзитет игра у модерном друштву. Фокус је на анализи хуманистичког порекла науке, као и универзитета. Главно питање је од практичног значаја око расподеле моћи који концепти научних сазнања могу имати у технолошком свету. Како да разумемо прави људски карактер науке и како он треба да се промовише као такав - једна је од политика коју треба да заступају институције као што је универзитет и то је основни закључак овог рада У раду Филозофски основи менаџмента институционализације знања кандидат разматра феномен знања и његове институциохализације у друштву и држави. Анализирају се носећа својства две парадигме знања у историји филозофије, античка и модерна. На основу тих анализа разматра се проблем институалионализације знања као саставни део концептуализације знања упоште, али и проблем отуђења знања од људског оквира његовог вредновања. Тиме се рефлектује потреба за новим приступом који је у раду формулисан као хуманолошки менаџмент приступ концепту знања као најважнијој одлици људских ресурса. Унутар овог филозофског оквира примена менаџмента на друштвено-хуманистичкој а не само техничкој основи, омогућује перспективу транспарентне повратне везе употребе и дистрибуције знања у светлу развоја људских потенцијала. Тиме овај концепт постаје како теоријски тако и практични образац једне науке за човека Рукопис монографије Људски и друштвени ресурси Хуманолошки менаџмент приступ садржи 255 страну основног текста и попис коришћених извора. Текст је поткрепљен са више табеларних приказа и различитих илустрација. Садржи и 85 фуснотa. Литература обухвата преко 100 одредница. Садржај текста обухвата увод, четири главна поглавља и завршну реч. Увод објашњава ауторово схватање проблема истраживања које је уједно и предмет интересовања овог рада. То су људски ресурси у склопу друштвених феномена исказивања људске природе у организованим подуватима и радним и креативним постигнућима. Прво поглавље је насловљено Хуманолошка наука менаџмента и разматра развој теоријског и практичног менаџмента све до артикулације менаџмента људских ресурса као средишње дисциплине. На основу тога аутор доводи анализу менаџмента у оквир друштвено хуманистичких наука и метода, на основу којих се испитује концепт људских потенцијала, људских ресурса и људских добара. Друго поглавље је насловљено Менаџмент друштвених и људских ресурса и у њему се разматра међузависност људског капитала у виду друштвених ресурса и (у оперативнијем виду), људских ресурса. Анализира се институционализација као процес друштвеног препознавања и задобијања улоге јавне регулације којом друштвени капитал постаје друштвени ресурс.

6 Културу аутор види као најзначајније поље одвијања тог процеса а који се манифестује у улози културног образца. Пословни делокруг представља поглавље у коме се анализирају достигнути стандарди менаџмент функција у области људских и друштвених ресурса. Почевши од анализе посла као претпоставке за обављање квалитетног прибављања и одабира људских ресурса за пословне потребе организација. Преко хуманолошки утемељених теоријских поставки мотивације као унутрашњих и спољашњих модела покретања људских креативних и радних потенцијала. У поглављу Људи као ресурс будућности аутор подцртава позитивне могућности односно предности хуманолошког менаџмент-приступа одрживом људском развоју на основу концепта менаџмента људских и друштвених ресурса. Завршна реч је посвећена осврту на исходишта ове књиге и погледа аутора на шири контекст тема разматраних у монографији У уводу монографије Национална безбедност менаџмент, друштвени и људски ресурси кандидат објашњава схватање проблема истраживања које је уједно и предмет интересовања овог рада. То је сложени феномен националне безбедности у склопу друштвених феномена исказивања људске ентитетске природе у организованим безбедносним формама нације и државе међу другим, сличним или антагонистичким ентитетима у свету. Прво поглавље је насловљено Теоријско - методолошки приступ и разматра развој теоријског и практичног промишљања националне безбедности све до артикулације менаџмент-приступа као оптималног. Аутор доводи анализу менаџмента у оквир друштвено хуманистичких наука и метода, на основу којих се испитује концепт људских потенцијала, људских ресурса и вредности друштва као људских добара. Друго поглавље је насловљено Концепт националне безбедности и у њему се образлаже начин концептуализације националне безбедности почевши од природе безбедносног ентитета као што је нација, преко опсега садржаја и прагматичких услова употребе и домена примене, све до критеријума остваривања националне безбедности као стања вредности које концепт промовише. Треће поглавље је насловљено Друштвени ресурси националне безбедности и у њему се разматра међузависност људског капитала у виду друштвених ресурса и (у оперативнијем виду), људских ресурса за остваривање националне безбедности. Анализира се институционализација као процес друштвеног препознавања и задобијања улоге јавне регулације којом друштвени капитал постаје друштвени ресурс. Културу аутор види као најзначајније поље одвијања тог процеса а који се манифестује у улози културног образца. Људски ресурси и национална безбедност представља поглавље у коме аутор подцртава позитивне могућности односно предности хуманолошког менаџментприступа одрживом људском развоју на основу концепта националне безбедности који у оквиру примене менаџмента људских и друштвених ресурса, интегрише и аспекте концепата социјеталне и људске безбедности. Унутар поглавља Стратешки менаџмент националне безбедности најважнији развојни ресурс концепта аутор види у образовању и стицања компетенција као и менаџмент (дистрибуције) одговарајућег знања. Закључак је посвећена осврту на исходишта ове књиге и погледа аутора на шири контекст тема разматраних у монографији У тексту Теоријске претпоставке разумевања и остваривања националне безбедности М. Бодин разматра претпоставке теоријски кохерентног приступа разумевању националне безбедности као феномена, анализира одговарајући концепт националне безбедности и његово остваривање у светлу теорије и праксе менаџмент приступа. У раду се инаугурише хуманолошки оквир истраживања за поменуте сегменте као модел анализе хумано-центричних консеквенци настајања модерног друштва према интересу безбедности као резултативној идеји У раду под називом Национална безбедност и организациона култура демократског друштва М. Бодин говори о основама међусобне упућености националне културе, организационе културе и вредности демократског друштва.

7 Показује се да остваривање националне безбедности зависи од демократског опсега увођења организационе културе у институције нације, безбедности и политике као јавне вредности друштва. Те основе се у раду помаљају као културни супстрат за даље разумевање и развој нових концепција у контексту потреба за стабилношћу и конкурентношћу у животу земље наспрам идеолошких концепција, оних који не рефлектују те односе у унутрашњем уређењу држава и институцијама друштва или који их пренебрегавају у политичким програмима. Категорија Наслов Бодови М24 Филозофски основи менаџмента 4 институционализације знања М51 Национална безбедност и организациона култура 3 демократског друштва М51 Менаџмент људских и друштвених ресурса и 3 национална безбедност М51 Безбедносна култура као друштвени ресурс 3 националне безбедности М51 Стратешки менаџмент националних интереса 3 Бугарска и Србија М52 Идентитет младих безбедносно питање људских 2 ресурса Србије М42 Људски и друштвени ресурси хуманолошки 5 менаџмент приступ М42 Национална безбедност менаџмент, друштвени и 5 људски ресурси М61 Национална безбедност и менаџмент 2 М31 Странац и крос-културни менаџмент 3 М14 Теоријске претпоставке разумевања и остваривања 4 националне безбедности М32 Хуманистичко порекло наука и савремени 1,5 универзитет УКУПНО БОДОВА 38,5 Квантитативно исказани научни резултати за стицање звања ванредног професора у пољу друштвено-хуманистичких наука са оствареним резултатима кандидата. Врста научног резултата М10+М20+М31+М32+М33+М41+М42+М43+М 44+М45+М51+М52+М60 од тога М11+М12+М21+М22+М23+М24+М41+М42+М 43+М51+М52 Минимална вредност коефицијента компетентности Остварена вредност коефицијента компетентности 32 38,5 25,33 28

8 и М10+М20+М41+М42+М51 18, Учешће на научно-стручним скуповима На основу својих интересовања који обухватају области и проблеме из Филозофије науке, Менаџмента људских и социјалних ресурса, Менаџмента знања, Националне безбедности и културе као и Међународних односа, Миленко Бодин је учествовао на следећим научно-стручним скуповима: 5.1. Међународни научни скуп Наука и свет са темом Наука и савремени универзитет, Ниш, Филозофски факултет Универзитета у Нишу Међународна филозофска школа Феликс Ромулијана. Тема скупа Страх од странца, политика, културна традиција, Зајечар Национални научна конференција Безбедносни изазови, ризици и претње Србији у 21 ом веку, Београд, 2014, Факултет безбедности - Београд. 6. Оцена научног рада кандидата Комисија констатује да је др Миленко Бодин стекао звање доктора наука одбране, безбедности и заштите године. У периоду од стицања предходног звања, доцента за ужу научну област менаџмента људских и социјалних ресурса, а на предмету Менаџмент људских и социјалнх ресурса, кандидат је објавио шест научно-стручних радова у рангираним, категорисаним часописима. Учествовао на више стручних научних конференција са којих су саопштења и радови објављени у зборницима радова. Учествовао је на неколико научно-истраживачких пројеката, радио на иновативним студијима унапређења наставе и извођења студентске праксе, и припремио уџбеник за објављивање. У овом периоду је написао и две стручне монографије. Кандидат Миленко Бодин испуњава све услове да буде изабран у наставничко звање ванредни професор за ужу научну област Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, за наставни предмет Менаџмент људских и социјалних ресурса. На такав закључак указују: његово досадашње ангажовање у наставном процесу, педагошки рад са студентима, објављени радови везани за област менаџмента људских и социјалних ресурса, прихваћеност од стране студената, млађих и старијих колега са Факултета безбедности и његова потпуна опредељеност да се бави даљим истраживањима у поменутој области. Комисија своје мишљење заснива на досадашњем ангажовању кандидата у наставном процесу и чланцима објављеним у научним и стручним часописима. На основу увида у биографске податке и наставно-педагошко искуство, као и на основу анализе научноистраживачке делатности, приказа и оцене објављених радова и укупног ангажовања на Факултету безбедности, после избора у звање доцента, Комисија закључује да је кандидат Миленко Бодин постигао оптималне резултате у педагошкој и научноистраживачкој делатности из области менаџмента људских и социјалних ресурса. Кандидат је константно дограђивао и исказивао своју наставно-педагошку и научноистраживачку компетентност и систематски радио на расветљавању савремених проблема из области менаџмента људских и социјалних ресурса, при чему је испољавао висок ниво научне зрелости и академске културе. У претходном периоду кандидат је објавио запажен број стручно-научних радова који су потврдили његов значајан допринос наставно-научној области за коју се бира. Анализа објављених радова потврђује широк опус научног интересовања кандидата, што очигледно превазилази проблематику предметних садржаја из којих је реализовао предавања, вежбе и друге облике наставе.

9 Комисија високо цени досадашње укупно залагање и ангажовање кандидата у наставном процесу. При томе посебно има у виду да су студенти и колеге у досадашњим редовним оцењивањима високо вредновали његов рад. II 1. Основни биографски подаци о кандидату Миленку Мацури Миленко Мацура је рођен године у Кистањама, Република Хрватска. Средњу школу завршио у Задру а студије започео на Електротехничком факултету у Загребу, да би након прве две године наставио на Факултету организационих наука у Београду, где је дипломирао на одсеку Кибернетика, на тему Утицај иновација на продуктивност рада, са оценом 10. Последипломске студије завршио на Факултету организационих наука, на смеру за менаџмент са просечном оценом 9,55 и одбранио магистарску тезу под називом: Промена организационе структуре и савремене информационе технологије 2006 и стекао академски назив магистра подручје организационих наука менаџмент. Докторску дисертацију одбранио на Факултету организационих наука Универзитета у Београду веће научних области правно-економских наука, под називом Пројектовање организационе структуре на основама савремених информационих технологија године и стекао научни степен доктора техничких наука област организационих наука. 2. Наставно-педагошки рад Комисија констатује из доступне документације да је кандидат радио, изводио пројекте, вршио надзор за више објеката и организација, био члан више управних одбора и саветник, а као дугогодишњи стручни консултант из широког распона привредних грана креирао визије, мисије, циљеве и стратегије пословне политике, у решавању кључних функционалних проблема предузећа. Радио је као професор информатике и информационих система и стекао богато педагошко, научно и стручно искуство у више средњих школа. Био је лидер многих тимова, Лидер међународног мултимедијалног тима Join multimedija / Simens, за Србију као и пројектовање Microsoft certified програма, школа компјутера и берзанског пословања. Активан члан више стручних, научних и професиооналних пословних асоцијација и културних удружења у земљи и иностранству, где преноси драгоцена теоријска и практична знања из дугогодишњег богатог искуства у осмишљавању и увођењу иновативности у савремени менаџмент. Као професор информатике, информационих система у средњој школи и гимназији са својим ученицима постизао је најбоље резултате посебно матурским радовима из области примене информатике на свим нивоима. 3. Објављени радови * УТИЦАЈ ИНФОРМАЦИОНИХ ТЕХНОЛОГИЈА НА ДИЗАЈН ОРГАНИЗАЦИЈЕ, (М. Мацура), Часопис за информационе технологије и мултимедијалне системе infrom-факултет организационих наука-београд, стручни рад М бр. 39, септембар * МЕНАЏМЕНТ ЉУДСКИХ РЕСУРСА КАО РАЦИОНАЛНА ФИЛОЗОФИЈА, (М.Мацура), Научно-истраживачки центар Економског факултета Универзитета у Приштини, јул Број 1; Економски погледи 1/2011, стручни рад 3.1 Саопштења са међународног скупа штампано у целини

10 1. МЕНАЏМЕНТ ЉУДСКИХ РЕСУРСА КАО ГЛОБАЛНА ФИЛОЗОФИЈА, (М. Мацура), Први симпозијум о управљању природним ресурсима са међународним учешћем, бр. 1. Мај Бор, Факултет за менаџмент, Мегатренд универзитет, Београд 2. ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У УПРАВЉАЊУ ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА, (М. Мацура), Први симпозијум о управљању природним ресурсима са међународним учешћем, бр. 1., мај 2011, Бор, Факултет ѕа менаџмент, Мегатренд универзитет, Београд 3. САВРЕМЕНИ ТРЕНДОВИ У ПРОЦЕСУ ГЛОБАЛИЗАЦИЈЕ, (М. Мацура) ЗБОРНИК РАДОВА, Међународни научни скуп ES-MBE 2011., Економска наука у функцији креирања новог пословног амбијента, Економски факултет Универзитета у Приштини, Глигорије Горњачки (М. Мацура, М. Атлагић), МИТОЛОШКИ ЗБОРНИК 26, прво издање, Рача, новембар 2012., Научни скуп Млава у миту и историји, Петровац на Млави, Центар за митолошке студије Србије, Рача, мај Сфрагистичко-хералдичко-вексиколошко наслеђе из Караџорђева устанка (М. Мацура, М. Атлагић), МИТОЛОШКИ ЗБОРНИК 27, прво издање, Рача, новембар 2012., Научни скуп Карађорђе корифеј првог српског устанка, Центар за митолошке студије Србије, Рача, Савремени трендови у ери глобализације (М. Мацура, М. Миљковић), Међународни научни скуп Мултикултуралност и савремено друштво, Нови Сад, Висока школа Правне и пословне академске студије Др. Лазар Вркатић, март 2013., Библиотека Матице српске, Нови Сад, THE ROLE OF HUMAN RESOURCE MANAGEMENT IN MODERN BUSINESS, (М. Мацура, М. Миљковић), Third International Symposium on Natural Reources Management, мај Зајечар, Србија, Факултет за менаџмент, Мегатренд универзитет, Београд, МЕНАЏМЕНТ ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА УЧИ И САВРЕМЕНО ПОСЛОВАЊЕ (М. Мацура, М. Атлагић), CIVITAS Часопис за друштвена истраживања, Нови Сад, САВРЕМЕНИ МЕНАЏМЕНТ У ФУНКЦИЈИ ГЛОБАЛНОГ ПОСЛОВАЊА (М. Мацура), XL Међународни Симпозијум о операционим истраживањима, Златибор 2013., Факултет организационих наука са другим издавачима, Београд, ПРОЈЕКТОВАЊЕ ОРГАНИЗАЦИОНЕ СТРУКТУРЕ НА ОСНОВАМА САВРЕМЕНИХ ИНФОРМАЦИОНИХ ТЕХНОЛОГИЈА (М. Мацура), XL Међународни Сипмозијум о операционим истраживањима, Златибор, Факултет организационих наука са другим издавачима, Београд, УТИЦАЈ ГЛОБАЛИЗАЦИЈЕ НА ПОСЛОВНУ ФИЛОЗОФИЈУ МОДЕРНЕ НАЦИОНАЛНЕ ДРЋАВЕ ЕКОНОМСКИ АСПЕКТИ, (М. Мацура, М. Атлагић), 8. Међународна научна конференција Глобализација и десуверенизација, Косовска Митровица, The role of human resource Management in modеrn business, LAP LAMBERT Akademic Publishing, Немачка, 2014.

11 4. Сажетак значајнијих радова 4.1. Менаџмент људских ресурса као рационална филозофија Миленко Мацура, Трећа београдска гимназија, Београд, Србија У контексту трансформације и промена, постепено нестају традиционални хијерархијски системи, уступајући место савременим холистичким системима. Истовремено, традиционални менаџмент, који не пружа адекватне одговоре на актуелне изазове, одлази у историју, док његово место заузима савремени холистички менаџмент. На спознаји да је људски фактор одлучујући у креирању успеха организација, афирмисан је менаџмент људских ресурса, као научна дисциплина и пословна пракса. Као фокусно подручје глобалног менаџмента, менаџмент људских ресурса мотивише све чланове организације да се активно укључе у процесе одлучивања и сносе одговорност за остварене резултате. Преузимајући улогу катализатора у односу на остале функције, менаџмент људских ресурса доприноси синергетским ефектима, у процесу остварења индивидуалних и организационих циљева. Делујући као савест човечанства и као рационална концепција, менаџмент људских ресурса превазилази цивилизацијске границе, поспешујући процесе интеграције и позитивних промена на глобалним основама Утицај информационих технологија на дизајн организације Др. Миленко Мацура Технолошка будућност савремених организација уско је повезана са новим трендовима информационих технологија на глобалном нивоу. У раду се указује на значај, место и улогу информационих технологија у дизајну организације, како у домаћој теорији организације, тако и консултантској и менаџерској пракси. Полазни став у раду је да је организациони дизајн важна менаџерска алатка за продуктивност, као најважнији излазни фактор пословног успеха предузећа. У том контексту, један од највећих утицаја на дизајн организационе структуре представља достигнути ниво развоја и имплементације савремених информационих технологија. Савремена економија све се више заснива на малим и флексибилним организацијама, а не на великим компанијама са стратегијом бити најбољи у свему. Тренд развоја нових технологија ствара савремену и ефикасну организацију, омогућава пословање на глобалном тржишту, кроз информатизоване структурне моделе мрежних и виртуелних организација, што потврђује ову хипотезу из дана у дан Менаџмент: организација која учи и савремено пословање Проф. др Марко Атлагић, Универзитет у Приштини, Филозофски факултет у К. Митровици Др сц Миленко Ђ. Мацура, Трећа београдска гимназија Оно што је у савременим условима пословања сасвим извесно јесу сталне промене, а једина стална стабилност лежи у сталном кретању, које је базирано на значајном ресурсу знању. Када се тржишта динамично померају, технологије умрежавају, број конкурената расте а производи и услуге преко ноћи застаревају. Успешне су оне компаније које стално долазе до нових сазнања, шире их по целој својој организационој структури и брзо претварају у пословне иновације које поспешују динамизирање развоја и повећање ефикасности и ефективности у пословању. Овај рад представља преглед основних теоријских поставки концепта дизајна организације која учи, као и резултата истраживања о начину развоја знања и вештина запослених, коришћења знања и искустава у савременом пословању на глобалном тржишту.

12 5. Учешће на научно-стручним скуповима: 1. Први симпозијум о управљању природним ресурсима са међународним учешћем, Бор, Факултет за менаџмент, Мегатренд универзитет, Београд. 2. Економска наука у функцији креирања новог пословног амбијента, Економски факултет Универзитета у Приштини, Научни скуп Млава у миту и историји, Петровац на Млави, Центар за митолошке студије Србије, Рача, мај Научни скуп Карађорђе корифеј првог српског устанка, Центар за митолошке студије Србије, Рача, Међународни научни скуп Мултикултуралност и савремено друштво, Нови Сад, Висока школа Правне и пословне академске студије Др. Лазар Вркатић, март 2013., 6. Third International Symposium on Natural Reources Management, мај Зајечар, Србија, Факултет за менаџмент, Мегатренд универзитет, Београд, XL Међународни Симпозијум о операционим истраживањима, Златибор 2013., Међународна научна конференција Глобализација и десуверенизација, Косовска Митровица, Оцена научног рада кандидата Комисија констатује да је кандидат др Миленко Мацура објавио три научно-стручна рада у часописима од којих су два категорисана (М51 и М53). Поред тога кандидату су објављена саопштења и радови са међународних и националних научних скупова укупно једанаест. Комисија констатује да кандидат не испуњава основни услов предвиђен конкурсом за избор у звање ванредног професора или доцента за ужу научну област Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, а на предмету Менаџмент људских и социјалних ресурса, дефинисан као поседовање звања доктора наука одбране, безбедности и заштите. Комисија констатује да највећи део радова не припада областима друштвено-хуманистичких наука у чију групу наука спада област из траженог звања, већ претежно техничко-технолошким наукама. Поред тога, увидом у досадашњи наставно-педагошки рад др Миленка Мацуре, комисија констатује да је педагошко искуство кандидата везано за средњошколска искуства а не за рад у високо школским установама. Сходно томе, комисија констатује да др Миленко Мацура не испуњава захтеве предвиђене конкурсом и да не може бити изабран у наставничко звање - ванредни професор или доцент за ужу научну област Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, за наставни предмет Менаџмент људских и социјалних ресурса.

13 ЗАКЉУЧАК И ПРЕДЛОГ КОМИСИЈЕ Комисија констатује да кандидат др Миленко Бодин испуњава законске и остале прописане услове за избор у звање за које је расписан конкурс. Др Миленко Бодин има објављене радове у референтним научним часописима. Радови су аналитички квалитетни и методолошки засновани. Кандидат испуњава услове прописане критеријумима за стицање звања наставника - ванредног професора на Универзитету у Београду. Комисија има непосредан увид у квалитет педагошког рада кандидата др Миленка Бодина. Комисија констатује да кандидат др Миленко Мацура не испуњава све постављене услове за избор у звање за које је расписан конкурс. Др Миленко Мацура нема ни одговарајуће педагошко искуство. Имајући у виду наведене податке и претходну оцену укупног досадашњег рада у наставном и научном ангажовању кандидата др Миленка Бодина, нарочито ценећи опште и посебне услове за избор у звање ванредног професора одређене Конкурсом, Комисија са задовољством једногласно ПРЕДЛАЖЕ Изборном већу Универзитета у Београду Факултета безбедности, да кандидата др Миленка Бодина изабере у звање ванредног професора за ужу научну област Студије Менаџмента људских и социјалних ресурса, за наставни предмет Менаџмент људских и социјалних ресурса, са пуним радним временом, на одређено време од пет година. У Београду, године ЧЛАНОВИ КОМИСИЈЕ: Др Желимир Кешетовић, редовни професор, ужа научна област Студије Менаџмента људских и социјалних ресурса Др Зоран Драгишић, ванредни професор, ужа научна област Студије Безбедности

14 Др Шефика Алибабић, редовни професор, ужа научна област Андрагогија

15 САЖЕТАК ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I О КОНКУРСУ Назив факултета: ФАКУЛТЕТ БЕЗБЕДНОСТИ Ужа научна, односно уметничка област: СТУДИЈЕ МЕНАЏМЕНТА ЉУДСКИХ И СОЦИЈАЛНИХ РЕСУРСА Број кандидата који се бирају: ЈЕДАН Број пријављених кандидата: ДВА Имена пријављених кандидата: доц. др Миленко Бодин, др Миленко Мацура II О КАНДИДАТУ МИЛЕНКУ БОДИНУ Под 1. 1) Основни биографски подаци Име, средње име и презиме: МИЛЕНКО,МИЛОШ, БОДИН Датум и место рођења: Београд Установа где је запослен: ФАКУЛТЕТ БЕЗБЕДНОСТИ Звање/радно место: ДОЦЕНТ Научна, односно уметничка област: СТУДИЈЕ МЕНАЏМЕНТА ЉУДСКИХ И СОЦИЈАЛНИХ РЕСУРСА 2) Стручна биографија, дипломе и звања Основне студије: Назив установе: Филозофски факултет Место и година завршетка: Београд, 1992 Магистеријум: Либерализам као филозофски покушај заснивања новог светског поретка Назив установе: Филозофски факултет Место и година завршетка: Београд, 2005 Ужа научна, односно уметничка област: Филозофија Докторат: Назив установе: Факултет безбедности Место и година одбране: Београд, 2007 Наслов дисертације: Теоријски основи менаџмента националне безбедности

16 Ужа научна, односно уметничка област: НАУКЕ ОДБРАНЕ, БЕЗБЕДНОСТИ И ЗАШТИТЕ Досадашњи избори у наставна и научна звања: Асистент приправник (Факултет цивилне одбране од Асистент (Факултет безбедности 2004) Доцент (Факултет безбедности 2008) 3) Објављени радови

17 Име и презиме: Миленко Бодин Научне публикације Звање у које се бира: ВАНРЕДНИ ПРОФЕСОР Број публикација у којима је једини или први аутор пре последњег после последњег избора/реизбора избора/реизбора Ужа научна, односно уметничка област за коју се бира: СТУДИЈЕ МЕНАЏМЕНТА ЉУДСКИХ И СОЦИЈАЛНИХ РЕСУРСА Број публикација у којима је аутор, а није једини или први пре последњег избора/реизбора после последњег избора/реизбора Рад у водећем научном часопису међународног значаја објављен у целини Рад у научном часопису међународног значаја објављен у целини 2 Рад у научном часопису националног значаја објављен у целини Рад у зборнику радова са међународног научног скупа објављен у целини 1 2 Рад у зборнику радова са националног научног скупа објављен у целини 1 1 Рад у зборнику радова са међународног научног скупа објављен само у изводу (апстракт), а не и у целини Рад у зборнику радова са националног научног скупа објављен само у изводу (апстракт), а не и у целини 1 Научна монографија, или поглавље у монографији са више аутора 2 Број публикација у којима је Научне публикације једини или први аутор пре последњег после последњег избора/реизбора избора/реизбора Рад у стручном часопису или другој периодичној публикацији стручног или општег карактера Уџбеник, практикум, збирка задатака, или поглавље у публикацији те врсте са више аутора 1 Број публикација у којима је аутор, а није једини или први пре последњег после последњег избора/реизбора избора/реизбора Остале стручне публикације (пројекти, софтвер, друго) 1

18 4) - Оцена о резултатима научног, односно уметничког и истраживачког рада Кандидат Миленко Бодин је објавио две монографије из области менаџмента националне безбедности и људских и социјалних ресурса. Кандидат има и већи број текстова у домаћој научној периодици и зборницима радова од међународног значаја. У процесу објављивања тренутно се налази и уџбеник Менаџмент националне и људске безбедности. Такође, учествовао је у великом броју националних и међународних научних конференција. Поређењем референци кандидата и критеријума за стицање звања наставника на Универзитету у Београду, утврђено је да Доц. др Миленко Бодин задовољава све прописане услове за избор у звање ванредног професора. 5) - Оцена резултата у обезбеђивању научно-наставног подмлатка Од последњег избора доц. Др Миленко Бодин је био ментор на више од 50 дипломских радова на основним студијама, те ментор за израду једног мастер рада и једне докторске дисертације. Такође био је и члан више комисија за одбрану завршних радова на свим нивоима студија. Кандидат је својим активностима дао значајан допринос развоју научног подмлатка на Факултету безбедности. Био је и члан комисије за одбрану завршног специјалистичког академског рада на Криминалистичко полицијској академији године у Београду. 6) - Оцена о резултатима педагошког рада Кандидат Миленко Бодин је кроз наставне обавезе доцента показао високи ниво познавања проблематике из предмета на којима је био ангажован. Његов рад карактерише примена савремених методолошких искустава и решења са тежиштем на повезивању теорије и праксе. Такав приступ образовно-васпитном процесу исказао је објављивањем већег броја радова и припреми једног уџбеника за објављивање, са актуелном тематиком Менаџмент националне и људске безбедности. У наставном процесу кандидат се показао као савестан, одговоран и веома успешан реализатор наставних садржаја, који је спреман да пружи максималну помоћ студентима у савладавању наставног градива из предмета где је био ангажован али и из других области. Увек је, кроз предавања и вежбе и друге облике наставе тежио да упозна студенте са савременим научним достигнућима и резултатима. Стално је подстицао студенте на самосталан и студиозан рад и ангажовање у научно-истраживачким задацима. На радном месту доцента поред послова припреме и извођења наставе и вежби као и саветовања студената у току припреме испита и семинарских радова, кандидат активно учествује у осавремењавању програма и методике наставе из предмета: Менаџмент људских и социјалних ресурса, Увод у менаџмент, Стратешки менаџмент људских и социјалних ресурса. У наставном раду је уносио елементе новог педагошког приступа који карактерише савремене универзитете у свету, што је веома повољно оцењено од стране студената. Рад Миленка Бодина је више пута оцењиван високим оценама од стране студената помоћу Индивидуалног статистичког извештаја о вредновању рада наставника Универзитета у Београду. Приликом последње евалуације године студенти су његов рад оценили просечном оценом ) - Оцена о ангажовању у развоју наставе и других делатности високошколске установе У претходном периоду кандидат је објавио запажен број стручно-научних радова који су потврдили његов значајан допринос наставно-научној области за коју се бира.

19 Анализа објављених радова потврђује широк опус научног интересовања кандидата, што очигледно превазилази проблематику предметних садржаја из којих је реализовао предавања, вежбе и друге облике наставе. Комисија високо цени досадашње укупно залагање и ангажовање кандидата у наставном процесу. При томе посебно има у виду да су студенти и колеге у досадашњим редовним оцењивањима високо вредновали његов рад. II О КАНДИДАТУ МИЛЕНКУ МАЦУРИ Под 1. 1) Основни биографски подаци Име, средње име и презиме: Миленко Мацура Датум и место рођења: 1954, Кистање, Република Хрватска Установа где је запослен: гимназија Звање/радно место: средњошколски професор Научна, односно уметничка област: Организационе науке 2) Стручна биографија, дипломе и звања Основне студије: Назив установе: Факултет организационих наука Место и година завршетка: Београд, *** Магистеријум: Промена организационе структуре и савремене информационе технологије Назив установе: Факултет организационих наука Место и година завршетка: Београд, 2006 Ужа научна, односно уметничка област: Организационе науке Докторат: Назив установе: Факултет организационих наука Место и година одбране: Београд, 2012 Наслов дисертације: Пројектовање организационе структуре на основама савремених информационих технологија Ужа научна, односно уметничка област: Организационе науке Досадашњи избори у наставна и научна звања: Нема их. 3) - Објављени радови Пошто кандидат није раније био биран у академска звања наводи се шта има од пријављених текстова у рангираним часописима - 1 рад у часопису националног значаја, - 1 у водећем часопису од националног значаја. - 1 рад, као и више саопштења са научних и стручних скупова у пријави су наведени без навођења ранга. 4) - Оцена о резултатима научног, односно уметничког и истраживачког рада Кандидат је имао научних и стручних радова које није могуће класификовати. 5) - Оцена резултата у обезбеђивању научно-наставног подмлатка Кандидат нема резултата који могу бити предмет оцене. 6) - Оцена о резултатима педагошког рада Кандидат нема педагошког искуства на високо-школским установама. 7) - Оцена о ангажовању у развоју наставе и других делатности високошколске установе Кандидат није радио на високо-школској установи.

20 III -ЗАКЉУЧНО МИШЉЕЊЕ И ПРЕДЛОГ КОМИСИЈЕ Комисија констатује да кандидат др Миленко Бодин испуњава законске и остале прописане услове за избор у звање ванредног професора за које је расписан конкурс. Др Миленко Бодин има објављене радове у референтним научним часописима. Радови су аналитички квалитетни и методолошки засновани. Кандидат испуњава услове прописане критеријумима за стицање звања наставника на Универзитету у Београду, укључујући последње измене и допуне овог универзитетског прописа јер је објавио рад у часопису међународног значаја верификованог посебном одлуком. Др Миленко Бодин испуњава и све остале услове прописане овим и осталим релевантним правним актима. Комисија има непосредан увид у квалитет педагошког рада кандидата Бодина. Комисија констатује да кандидат др Миленко Мацура не испуњава све законом и другим прописима постављене услове за избор у звање за које је расписан конкурс. Др Мацура нема диплому доктора наука из научне области предвиђене конкурсом, нема довољно објављених радова у референтним научним часописима, нити има високошколско педагошко искуство. Имајући у виду наведене податке и претходну оцену укупног досадашњег рада у наставном и научном ангажовању кандидата др Миленка Бодина, нарочито ценећи опште и посебне услове за избор у звање ванредног професора одређене Конкурсом, Комисија са задовољством једногласно ПРЕДЛАЖЕ Изборном већу Универзитета у Београду Факултета безбедности, да кандидата др Миленка Бодина изабере у звање ванредног професора за ужу научну област Студије Менаџмента људских и социјалних ресурса, за наставни предмет Менаџмент људских и социјалних ресурса, са пуним радним временом, на одређено време од пет година. У Београду, године ЧЛАНОВИ КОМИСИЈЕ: Др Желимир Кешетовић, редовни професор, ужа научна област Студије Менаџмента људских и социјалних ресурса Др Зоран Драгишић, ванредни професор, ужа научна област Студије Безбедности

21 Др Шефика Алибабић, редовни професор, ужа научна област Андрагогија

22

23 УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ФАКУЛТЕТ БЕЗБЕДНОСТИ Број: Датум:. година Београд, Господара Вучића бр. 50 На основу члана 65 став 2. Закона о високом образовању ("Службени гласник РС", бр. 76/05, 100/07- аутентично тумачење, 97/08, 44/10 и 93/12) и члана 118. став 2. Статута Факултета безбедности, Изборно веће Факултета је дана године донело O Д Л У К У Факултет безбедности предлаже да се др Миленко Бодин изабере за наставника у звање ванредног професора за ужу научну област Студије менаџмента људских и социјалних ресурса, за наставни предмет Менаџмент људских и социјалних ресурса. Одлуку доставити Универзитету у Београду ради спровођења поступка избора именованoг. Д о с т а в и т и: Д Е К А Н - Универзитету, - Архиви. Проф. др Радомир Милашиновић 23

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА /

Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / Образац 1 ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ Број захтева: Датум: (Назив већа научних области коме се захтев упућује) ПРЕДЛОГ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ ДОЦЕНТА / ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА (члан 75. Закона о високом образовању)

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ РЕФЕРАТА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ РЕФЕРАТА С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Термомеханика Број кандидата који се

Више

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдн С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Maшински факултет, Београд Ужа научна, oдносно уметничка област: Мотори Број кандидата који се

Више

Microsoft Word - Sazetak Mirko Pavisic 2015

Microsoft Word - Sazetak Mirko Pavisic 2015 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Универзитета у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика Број

Више

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком

Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај ком Прилог бр. 1. НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Механика флуида Број кандидата

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет Универзитет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Технолошка

Више

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа

Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив фа Образац 4 В В) ГРУПАЦИЈА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Технолошко-металуршки факултет Универзитета

Више

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc

Microsoft Word - Pravilnik o izboru u zvanje nastavnika i saradnika mart 2018.doc На основу члана 73.-88. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС број 88/17) члана 121. Статута Високе пословно-техничке школе струковних студија у Ужицу, Наставно веће Школе на седници одржаној дана

Више

Microsoft Word - sazetak_GM

Microsoft Word - sazetak_GM С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ 1. Назив факултета: Универзитет у Београду, Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Производно

Више

Microsoft Word - DIlic-Sazetak_docent.doc

Microsoft Word - DIlic-Sazetak_docent.doc С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Хидрауличне машине

Више

На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и зас

На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и зас На основу члана 75. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, бр. 88/17), члана 1. Правилника о начину и поступку стицања звања и заснивања радног односа наставника Универзитета у Београду

Више

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA

ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈA ЗА ИНФОРМАЦИОНЕ И КОМУНИКАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ Б Е О Г Р А Д П Р А В И Л Н И К О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА Фебруар 2009. година ВИСОКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Више

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу

На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факу На основу чланова 65. став 1. Закона о високом образовању ( Сл. гласник РС бр. 88/2017, 27/18 др. закон и 73/18) и члана 43. Статута Електронског факултета у Нишу, Наставно-научно веће Електронског факултета

Више

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010,

На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, На основу члана 55.став 1. и чл. 64. Став 11. Закона о високом образовању ( Сл.гласник РС број 76/2005, 97/2008, 100/07-аутентично тумачење, 44/2010, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15-аутентично тумачење и 68/2015),

Више

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc

Microsoft Word - MATERIJAL ZA ROKIJA.doc Број: 03-270/2 Ниш, 09.06.2015. год. З А П И С Н И К са 8. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 09.06.2015. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К 1 С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Саобраћајни факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Информатика Број кандидата који

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у з

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у з ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у звање наставника и сарадника Електротехничког факултета Универзитета у Београду, који је донет одлуком

Више

Microsoft Word - Sazetak_proizvodno_masinstvo_docent.doc

Microsoft Word - Sazetak_proizvodno_masinstvo_docent.doc С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Ужа научна, oдносно уметничка област: Производно машинство Број кандидата који се бирају: 1 Број

Више

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата

Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата Начин вредновања научно-стручног рада кандидата Избор у наставничка звања Наставници универзитета Члан 3. У вредновању научно-стручног рада кандидата за избор наставника у звање доцента, ванредног и редовног

Више

Tehnološko-metalurški fakultet,

Tehnološko-metalurški fakultet, Tehnološko-metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu Karnegijeva 4, Beograd REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU O STICANJU NAUČNOG ZVANJA I. Opšti podaci o kandidatu Ime i prezime: Marijana (Miloš) Ponjavić

Више

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic

Microsoft Word - IzvjestajPlakalovic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Информационе науке и биоинформатика

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Број: 2115/3-1 Дана, 03.12.2018. године Б е о г р а д На основу чланова 72.-78. Закона о високом образовању ("Службeни гласник РС", број 88/2017, 27/2018 и 73/2018)

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ

Више

Sazetak Momcilo Dunjic Redovni.rtf

Sazetak Momcilo Dunjic Redovni.rtf С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Универзитет у Београду-Машински факултет Ужа научна, oдносно уметничка област: Отпорност конструкција

Више

Microsoft Word - IzvjestajKokic

Microsoft Word - IzvjestajKokic И З В Ј Е Ш Т А Ј КОМИСИЈЕ О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Конкурс објављен: 22. 7. 2015. у дневном листу Глас Српске Ужа научна/умјетничка област: Рачунарске науке, ужа

Више

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi

Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologi Dr. Senka Barudanović, doktor bioloških nauka, redovna profesorica Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uže naučne oblasti: Ekologija i Botanika, predsjednica Dr. Edina Muratović,doktor

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 НАЗИВ ФАКУЛТЕТА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ

Више

два сарадника

два сарадника УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА oбавезна садржина I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака

Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских ака Универзитет у Новом Саду Филозофски факултет Дана, 4. 3. 2019. ИЗВЕШТАЈ О СТИЦАЊУ ИСТРАЖИВАЧКОГ ЗВАЊА КАНДИДАТ: мср Ана Крстић, студент Докторских академских студија филологије, Филозофски факултет у Нишу,

Више

Microsoft Word - Sažetak_Komisije.docx

Microsoft Word - Sažetak_Komisije.docx Образац 4 Г Г) ГРУПАЦИЈА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Машински факултет Универзитета у Београду

Више

Microsoft Word - IZBOR U ZVANJE VISI ASS

Microsoft Word - IZBOR U ZVANJE  VISI ASS КОМИСИЈА ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЈЕШТАЈА ПО РАСПИСАНОМ КОНКУРСУ ОБЈАВЉЕНОМ У ДНЕВНОМ ЛИСТУ ГЛАС СРПСКЕ ОД 24.10.2012. ГОДИНЕ ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА- ВИШЕГ АСИСТЕНТА ЗА УЖУ НАУЧНУ ОБЛАСТ ДИДАКТИКА И ОПШТА ПЕДАГОГИЈА

Више

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање, ужа научна област Радиологија, нуклеарна

Више

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU MEDICINSKI FAKULTET FOČA Na osnovu člana 248. Statuta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u vezi sa Zakonom o univerzitetu ( Sl. glasnik R.S broj:12/93,

Више

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ

НАСТАВНО-НАУЧНОМ ВЕЋУ Технолошко-металуршки факултет Универзитет у Београду Карнегијева 4, Београд РЕЗИМЕ ИЗВЕШТАЈА О КАНДИДАТУ ЗА СТИЦАЊЕ НАУЧНОГ ЗВАЊА I Општи подаци о кандидату Име и презиме: Тања Ј. Николић Година рођења:

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА

Више

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У

На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник У На основу члана 47. Статута Техничког факултета у Бору и члана 1. став 2. Одлуке о извођењу приступног предавања на Универзитету у Београду (Гласник Универзитета бр.195/16), Наставно-научно веће Факултета

Више

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme–

Microsoft Word - KONACNI PRAVILNIK O NASTAVNOJ DELATNOSTI iz 2003 i sa izme– УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ МAШИНСКИ ФAКУЛТEТ П Р А В И Л Н И К О ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Н и ш, децембар 2007. гoдинe На основу Одредби Закона о високом образовању (Службени гласник РС број 76/2005), одредби Статута

Више

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF

Pravilnik o uslovima, nacinu i postupku sticanja zvanja saradnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА, НАЧИНУ И ПОСТУПКУ ЗА ИЗБОР И ЗАСНИВАЊЕ РАДНОГ ОДНОСА САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević Srpska

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević Srpska LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Dragomir Đorđević djordjevicdragomirr9@gmail.com Srpska 13.01.1951. godine Istok, Metohija, Srbija Redovni

Више

Konačno rešenje /black varijanta

Konačno rešenje /black varijanta На основу чл. 64. ст. 2. тач. в) Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Српске број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13 и 44/15) и чл. 34. и 152. ст. 12. Статута Универзитета у Источном Сарајеву,

Више

Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања ми

Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања ми Лице које је правоснажном пресудом осуђено за неко кривично дело против полне слободе, фалсификовања јавне исправе коју издаје Факултет или примања мита у обављању послова Факултета не може стећи звање

Више

Microsoft Word - Sazetak dr Milan Ivanovic fin.doc

Microsoft Word - Sazetak dr Milan Ivanovic fin.doc С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет - Универзитет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Фитопатологија

Више

Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univ

Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univ Na osnovu člana 63. Zakona o visokom obrazovanju Hercegovačko- neretvanskog kantona (Službene novine HNK broj: 4/12), članova 201. i 202. Statuta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, a u skladu sa članom

Више

К О Н К У Р С

К О Н К У Р С ФАКУЛТЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА Јове Илића 154 Телефони: 011/3950 800 Факс: 011/2461-221 E-mail: ds@fon.rs Интернет адреса: www.fon.bg.ac.rs СТУДИЈСКИ ПРОГРАМИ ЗА КОЈЕ СЕ КОНКУРС РАСПИСУЈЕ: Информациони

Више

Microsoft Word - pravilnik minimalni uslovi FLU jelena SREDJEN

Microsoft Word - pravilnik minimalni uslovi FLU jelena SREDJEN На основу предлога Конференције универзитета Србије од 15. јуна 2015.године Национални савет за за високо образовање Републике Србије, на седници одржаној 26. новембра 2015. године утврдио је МИНИМАЛНЕ

Више

Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja:

Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja: Prilog 5 REZIME IZVEŠTAJA O KANDIDATU ZA STICANJE NAUČNOG ZVANJA I Opšti podaci o kandidatu: Ime i prezime: Katarina M. Banjanac Datum rođenja: 10.12.1984. JMBG: 1012984775042 Naziv institucije u kojoj

Више

NAUČNO-NASTAVNOM VEĆU

NAUČNO-NASTAVNOM VEĆU НАУЧНО-НАСТАВНОМ ВЕЋУ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ Комисија за припрему извештаја у саставу: 1. Проф. др Слободан Јанковић редовни професор Медицинског факултета у Крагујевцу, 2. Проф. др Милица

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХННИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА oбавезна садржина I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF

Pravilnik o nacinu i postupku sticanja zvanja nastavnika na AF Универзитет у Београду - Архитектонски факултет П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ И ПОСТУПКУ СТИЦАЊА ЗВАЊА И ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НАСТАВНИКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ-АРХИТЕКТОНСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд, март 2019.

Више

Недо, молим Вас овај садржај дајте проректору Љубоји да напише и пошање ми факсом

Недо, молим Вас овај садржај дајте проректору Љубоји да напише и пошање ми факсом НАСТАВНО НАУЧНОМ /УМЈЕТНИЧКОМ ВИЈЕЋУ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА ПАЛЕ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање асистента, ужа научна/умјетничка

Више

С А Ж Е Т А К

С  А  Ж  Е  Т  А  К С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: ФАКУЛТЕТ ПОЛИТИЧКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Ужа научна, област: Студије рода Број кандидата

Више

Образац 4 Г

Образац 4 Г 1 Образац 4 Г Г) ГРУПАЦИЈА ДРУШТВЕНО-ХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА С А Ж Е Т А К РЕФЕРАТА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: ТЕХНОЛОШКО-МЕТАЛУРШКИ ФАКУЛТЕТ, УНИВЕРЗИТЕТА

Више

UNIVERZITET U SARAJEVU PEDAGOŠKA AKADEMIJA SARAJEVO Skenderija 72, tel/fax: , E mail: I. OPĆE ODREDBE

UNIVERZITET U SARAJEVU PEDAGOŠKA AKADEMIJA SARAJEVO Skenderija 72, tel/fax: , E mail: I. OPĆE ODREDBE UNIVERZITET U SARAJEVU PEDAGOŠKA AKADEMIJA SARAJEVO Skenderija 72, tel/fax:214 606, E mail: padekanat@pa.unsa.ba,pakademija@pa.unsa.ba I. OPĆE ODREDBE P R A V I L N I K O DIPLOMSKOM RADU Član 1. Ovaj Pravilnik

Више

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДОДЈЕЉИВАЊА ЗВАЊА И ПРАВИМА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА Бања Лука, октобар 2017. године На основу члана 86. став (3) Закона о

Више

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз

Наставно-научном већу Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје праз Наставно-научном већу Факултета медицинских наука (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА 1. Одлука о расписивању

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИДАТИМА

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: Дана: године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о в УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИХ НАУКА Број: 01-9909 Дана: 21.09. 2016. године К р а г у ј е в а ц На основу члана 65. став 1. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС бр. 76/2005,

Више

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а

НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у а НАСТАВНО НАУЧНОМ ВИЈЕЋУ МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ СЕНАТУ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ Предмет: Извјештај комисије о пријављеним кандидатима за избор у академско звање вишег асистента, ужа научна област Педијатрија

Више

SADRŽAJ

SADRŽAJ СТРАТЕГИЈА ОБЕЗБЕЂЕЊА КВАЛИТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА СИНГИДУНУМ 2017-2021 1 ПОЛАЗНЕ ОСНОВЕ СИСТЕМА КВАЛИТЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТУ СИНГИДУНУМ Визија обезбеђења квалитета Универзитета Сингидунум Полазећи од савремених

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Rajko Kličković Srbin

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Rajko Kličković Srbin LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Rajko Kličković rajkoklickovic@hotmail.com Srbin 20.07.1956. godine, Donji Petrovići, Bosanska Krupa Docent

Више

доцент, Бранка Савић, дипл.ек. а) Основни биографски подаци : Име (име оба родитеља) и презиме: Датум и мјесто рођења: Установе у којима је био запосл

доцент, Бранка Савић, дипл.ек. а) Основни биографски подаци : Име (име оба родитеља) и презиме: Датум и мјесто рођења: Установе у којима је био запосл доцент, Бранка Савић, дипл.ек. а) Основни биографски подаци : Име (име оба родитеља) и презиме: Датум и мјесто рођења: Установе у којима је био запослен: Радна мјеста: Чланство у научним и стручним организацијама

Више

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika

Pravilnik o izboru o zvanje nastavnika i saradnika ВИСОКА ШКОЛА ЗА ПРИМИЈЕЊЕНЕ И ПРАВНЕ НАУКЕ ПРОМЕТЕЈ БАЊА ЛУКА ПРАВИЛНИК О ИЗБОРУ У ЗВАЊА НАСТАВНИКА И САРАДНИКА ВИСОКЕ ШКОЛЕ Бања Лука, 2011. године На основу члана 64. Закона о високом образовању ( Службени

Више

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр

На основу члана 115 став 1 Закона о високом образовању («Службени гласник Републике Српске» бр РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНИ ПРАВИЛНИКА О САДРЖАЈУ ЈАВНИХ ИСПРАВА КОЈЕ ИЗДАЈУ ВИСОКОШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ Бања Лука, мај 2014. године На основу члана 131.

Више

С А Ж Е Т А К

С А Ж Е Т А К С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ - БЕОГРАД Ужа научна област: Теорија механизама и машина и инжењерско цртање

Више

Microsoft Word - Konkurs_MAS DOKT_2016_17_UNS

Microsoft Word - Konkurs_MAS DOKT_2016_17_UNS УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Конкурс за упис студената на мастер академске и докторске академске студије у школској 2016/2017. години ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ Адреса: Сегедински пут 9-11, Суботица Телефон:

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum rođenja: Nastavničko zvanje: Milovan Bojić Srbin godine Ban

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum rođenja: Nastavničko zvanje: Milovan Bojić Srbin godine Ban LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum rođenja: Nastavničko zvanje: Milovan Bojić milovanbojic@ymail.com Srbin 31.01.1966. godine Banja Luka Docent, uža naučna oblast računovodstvo i revizija

Више

3 Obrazac_Tekst_Konkursa_MasterSpecijalistickeDoktorske

3 Obrazac_Tekst_Konkursa_MasterSpecijalistickeDoktorske УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Образац за слање текста конкурса за упис студената на мастер академске, специјалистичке струковне, специјалистичке академске и докторске академске студије у школској 2019/2020.

Више

LIČNI PODACI Ime i prezime: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Saša Mičić Srbin

LIČNI PODACI Ime i prezime:   Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Saša Mičić Srbin LIČNI PODACI Ime i prezime: E-mail: Nacionalnost: Datum i mjesto rođenja: Nastavničko zvanje: Saša Mičić aktuar.sasa.micic@gmail.com Srbin 08.07.1976. Tuzla vanredni profesor OBRAZOVANJE Pregled zvaničnog

Више

Microsoft Word - 07 Standard.doc

Microsoft Word - 07 Standard.doc Станрд 7: Квалитет наставника и сарадника Квалитет наставника и сарадника обезбеђује се пажљивим планирањем и избором на основу јавног поступка, стварањем услова за перманентну едукацију и развој наставника

Више

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE

Microsoft Word - KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE AKADEMSKE STUDIJE SKOLSKE На основу члана 83. став 1. Закона о високом образовању («Службени гласник РС» број 76/2005, 100/2007 аутентично тумачење, 97/2008, 44/2010, 93/2012,89/2013, 99/2014,45/2015 i 68/2015), члана 85. Статута

Више

Нa основу члaнa 8

Нa основу члaнa 8 Нa основу члaнa 3. Зaкoнa o рaчунoвoдству и рeвизиjи Босне и Херцеговине ( Службeни глaсник БиХ, брoj 42/04), Стaтутa Кoмисиje зa рaчунoвoдствo и рeвизиjу Босне и Херцеговине (усаглашени пречишћени текст

Више

I

I ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО - ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНО-ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Ћирила и Методија 1, 18400 Прокупље, www.vpps.edu.rs БРОЈ: 561/2 ДАТУМ: 26.02.2018. ГОД. ПРОКУПЉЕ На основу

Више

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник

ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник ВИСОКА ЖЕЛЕЗНИЧКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Б е о г р а д Ул. Здравка Челара бр. 14 На основу члана 25. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 и 73/2018.), Правилника о

Више

Microsoft Word - Pravilnik o nastavnoj literaturi doc

Microsoft Word - Pravilnik o nastavnoj literaturi doc УНИВЕРЗИТЕТ У ПРИШТИНИ КОСОВСКА МИТРОВИЦА П Р А В И Л Н И К О НАСТАВНОЈ ЛИТЕРАТУРИ Косовскa Митровицa, 2008. године На основу члана 64. став 1. тачка 42. Статута Универзитета и члана 55. Закона о високом

Више

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служба, телефон: 02

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/ Факс: 021/ Студентска служба, телефон: 02 ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ Адреса: 21000 Нови Сад, Трг Доситеја Обрадовића 3. Телефон: 021/455-630 Факс: 021/455-662 Студентска служба, телефон: 021-485-2711; 485-2712; 455-643 Жиро рачун: 840-1711666-19

Више

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак

На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Фак На основу члана 53. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС 76/05, 97/08, 44/2010) и члана 18. Статута Технолошког факултета у Лесковцу, Савет Факултета, на седницама одржаним 13.05.2013., 18.05.2015.

Више

Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjel

Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjel Crna Gora Ministarstvo prosvjete Crna Gora Ministarstvo nauke Vlada Crne Gore Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke objavljuju Konkurs za dodjelu nacionalnih stipendija za izvrsnost (stipendije za

Више

Izvod iz izvještaja (dio koji se odnosi na ispunjavanje propisanih uslova za izbor) Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanj

Izvod iz izvještaja (dio koji se odnosi na ispunjavanje propisanih uslova za izbor) Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanj Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika u sva zvanja iz naučne oblasti Komunikacijske tehnologije (2 izvršioca), na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu u sastavu:

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Правилник о саставу и раду комисија за оцену и одбрану докторске дисертације, од 31. јануара 1949. године] На основу чл. 17 ст. 1 Закона о стицању научног степена доктора наука ( Службени лист ФНРЈ бр.

Више

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен

Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначен Декану Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу (Свака рубрика мора бити попуњена) (Ако нема података, рубрика остаје празна али назначена) I ПОЦИ О КОНКУРСУ, КОМИСИЈИ И КАНДИТИМА 1. Одлука

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ФАКУЛТЕТ СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА, СПОРТСКЕ НАУКЕ 2015/2016 Садржај: НАЗИВ СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА 3 ВРСТА СТУДИЈСКОГ ПРОГРАМА 3 СВРХА

Више

На основу члана 48. став 7. Закона о библиотечко-информационој делатности ("Службени гласник РС", број 52/11), Министар културе и информисања доноси П

На основу члана 48. став 7. Закона о библиотечко-информационој делатности (Службени гласник РС, број 52/11), Министар културе и информисања доноси П На основу члана 48. став 7. Закона о библиотечко-информационој делатности ("Службени гласник РС", број 52/11), Министар културе и информисања доноси ПРАВИЛНИК О БЛИЖИМ УСЛОВИМА ЗА СТИЦАЊЕ ВИШИХ СТРУЧНИХ

Више

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc

Microsoft Word - pravilnik o vrednovanju.doc На основу члана 15. став 3., члана 17. став 4. и члана 65. став 11. Закона о високом образовању («Сл. Гласник РС» бр. 76/05), и правилник о студентској евалуацији студија и педагошког рада наставника и

Више

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет - Универзитет у Бео

С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет - Универзитет у Бео С А Ж Е Т А К ИЗВЕШТАЈА КОМИСИЈЕ O ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ I - О КОНКУРСУ Назив факултета: Пољопривредни факултет - Универзитет у Београду Ужа научна, oдносно уметничка област: Фитопатологија

Више

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски пр

КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски пр КОНКУРС ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ДОКТОРСКИХ АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ - ГЕОГРАФСКОМ ФАКУЛТЕТУ за школску 2019/20. годину Студијски програм Универзитет у Београду - Географски факултет,

Више

ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођ

ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођ ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ CURRICULUM VITAE ОСНОВНИ ЛИЧНИ ПОДАЦИ Име и презиме Милана Додиг Година и место рођења Наставно-научно звање; научно звање 1985. Кикинда

Више

Microsoft Word II semestar Procedura april 2017.docx

Microsoft Word II semestar Procedura april 2017.docx II SEMESTAR PRIJAVA, IZRADA I ODBRANA MAGISTARSKOG RADA Nakon upisa II semestra, kandidat prijavljuje temu magistarskog rada. Svaka prijavljena tema prolazi kroz tri faze (tri Vijeća): FAZA 1-Vijeće Fakulteta

Више

Microsoft Word - ????????? ? ???????? ?? ?????????? ?????????.doc

Microsoft Word - ????????? ? ???????? ?? ?????????? ?????????.doc 1/7 УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ СТАНДАРДИ И ПОСТУПЦИ ЗА ОБЕЗБЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА Београд октобар 2007. године 2/7 3/7 Стандарди и поступци за обезбеђење квалитета Стандарди за обезбеђење квалитета

Више

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc

Microsoft Word - POZIV ZA VEĆE.doc Број: 03-434/3 Ниш, 06.11.2014. год. З А П И С Н И К са 1. седнице Изборног већа Факултета заштите на раду у Нишу одржане 06.11.2014. године, са почетком у 12 часова у Клубу радника Факултета заштите на

Више

Izvestaj_Saradnik_u_nastavi_arh_konstr

Izvestaj_Saradnik_u_nastavi_arh_konstr УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ Булевар Краља Александра 73/II Број: Датум: Б е о г р а д ИЗБОРНОМ ВЕЋУ Архитектонског факултета у Београду И З В Е Ш Т А Ј Комисије за припрему извештаја

Више

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА

УПУТСТВО ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ОБРАЗАЦ - 2 ФАКУЛТЕТ ТЕХНИЧКИХ НАУКА ОБРАЗАЦ ЗА ПИСАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О ПРИЈАВЉЕНИМ КАНДИДАТИМА НА КОНКУРС ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ САРАДНИКА УНИВЕРЗИТЕТА -oбавезна садржина- I ПОДАЦИ О КОНКУРСУ,

Више

1. ПОЛАЗНЕ ОСНОВЕ ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА РАДА ЗА ГОДИНУ Полазну основу за израду Плана рада Факултета за годину чине: - Закон о високом образовањ

1. ПОЛАЗНЕ ОСНОВЕ ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА РАДА ЗА ГОДИНУ Полазну основу за израду Плана рада Факултета за годину чине: - Закон о високом образовањ 1. ПОЛАЗНЕ ОСНОВЕ ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА РАДА ЗА 2009. ГОДИНУ Полазну основу за израду Плана рада Факултета за 2009. годину чине: - Закон о високом образовању («Сл. гласник РС», бр. 76/2005), - Уредба о нормативима

Више

Microsoft Word PRAVILNIK O IZDAVACKOJ DELATNOSTI doc

Microsoft Word PRAVILNIK O IZDAVACKOJ DELATNOSTI doc Република Србија Универзитет у Нишу ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ Број: 01-339/10-2008 01.02.2008. године Наставно-научно веће Правног факултета у Нишу, на предлог Статутарне комисије и на основу стандарда бр. 5 ст.

Више

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у

Универзитет у Београду Електротехнички факултет ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у ТАБЕЛА ЗА ОЦЕНУ ИСПУЊЕЊА УСЛОВА ЗА ПРВИ ИЗБОР У ЗВАЊЕ ВАНРЕДНОГ ПРОФЕСОРА Према Правилнику о избору у звање наставника и сарадника Електротехничког факултета Универзитета у Београду, који је донет одлуком

Више

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011.

PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. PRAVILNIK O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DJELATNOSTI UNIVERZITETA U TRAVNIKU Juni 2011. Na osnovu člana 35. Statuta Univerziteta u Travniku, Senat Univerziteta u Travniku na svojoj sjednici održanoj 10.06.2011.

Више