plan_i_program_rada_za-2017

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "plan_i_program_rada_za-2017"

Транскрипт

1 JU CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU BIJELO POLJE PLAN I PROGRAM RADA SA FINANSIJSKIM PLANOM ZA 2017.GODINU

2 Informacija o stanju bjelopoljskog sporta i fizičkog vaspitanja I Uvod: Ni u jednoj drugoj oblasti života i stvaralačkih dostignuća čovjek ne isprobava toliko svoje krajnje mogućnosti, izdržljivost i snagu kao u sportu. Od kako je svijeta i vijeka, ljudi se takmiče nastojeći da kroz igru i medjusobno nadmetanje ostvare najveće sportske podvige i pobjedom se vinu do zvijezda. Rezultati koje čovjek postiže u raznim sportskim disciplinama često se nalaze na samoj granici čuda. Oni nas prosto nagone da se pitamo: Ima li uopšte granica rekordima koje postižu sportisti širom svijeta? Gdje će se zaustaviti čovjek u svom vječitom stremljenju i htjenju da u raznim sportskim disciplinama napreduje još brže, još više i još jače! OCJENA DOSTIGNUTOG NIVOA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA U proteklim godinama ostvareni su značajni rezultati u omasovljavanju,programskom usmjeravanju, samo organizovanju i djelovanju društvenih organizacija u sportu i fizičkom vaspitanju.

3 Danas je sport i fizičko vaspitanje u našoj opštini organizovana u više oblika i nivoa društvenog djelovanja (klubovi, savezi, društva i sekcije) i slobodnih aktivnosti. Medjutim, već nekoliko zadnjih godina ekonomska kriza se produbila do te mjere da je ozbiljno ugrozila očuvanje nivoa i razvoja privrednih i društvenih djelatnosti, u okviru čega posebno težak položaj doživljava društveno organizovanje sporta i fizičkog vaspitanja. Dostignuti nivo razvoja sporta i fizičkog vaspitanja u opštini Bijelo Polje, mogao bi se usmjeriti ka sledećem: II Područje rekreacije Nije organizovan srazmjerno potrebama i zahtjevima gradjana. Nedostaju osnovne organizacije i njihove asocijacije koje bi masovnije uključile gradjane u program sporta i fizičkog vaspitanja i aktivnosti jer za to ne postoje materijalni uslovi. Oblast rekreativnih aktivnosti realizuje se, preko turnira u malom fudbalu, basketu, odbojci memorijalnih turnira u šahu, kao i preko planinarskih i smučarskih klubova, takmičenja u ribolovu i sportskom plesu, raftingu i kajakaštvu, te organizacijom masovnih biciklističkih akcija sa učešćem svih starosnih doba. Rekreativne aktivnosti osoba sa invaliditetom organizuju se preko opštinskog saveza za rekreaciju invalida i organizacije lica oštćenog sluha. Posle duže pauze aktivirane su Radničke sportske igre i to u sledećim disciplinama: mali fudbal, odbojka, basket, atletika, šah

4 i stoni tenis. Rekreativni rad sportskih kolektiva koji su imali veliku sportsku tradiciju( kajakaštvo, rafting i planinarsko-smučarska društva), obnoviti kroz škole i bazirati rad na mlađim uzrastima. III Fizičko vaspitanje Na području fizičkog vaspitanja učenika osnovnih i srednjih škola stanje je daleko bolje, i ako nedostaju normirane hale. Skoro da svaka škola na terenu opštine posjeduje asfaltirane poligone za redovnu nastavu fizičkog vaspitanja što se u školama realizuje sa različitim kvalitetom, zavisno od uslova i angažovanja pedagoga fizičkog vaspitanja. U slobodne aktivnosti za sport (sekcije) treba uključivati što više učenika i učenica bez obzira na doba. Razvijati sport u gradskim, prigradskim i seoskim školama. U okviru slobodnih učeničkih aktivnosti realizovati će se takmičenja za koja postoje interesovanja i uslovi. I u ovom području različit je stepen i kvalitet rada osnovnih i srednjih škola u fizičkom vaspitanju što je odraz subjektivnih i objektivnih okolnosti. IV S P O R T Područje sporta u Bijelom Polju je razvijeno kroz sportske kolektive, koji se finansiraju preko Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, a ima ih tridesetosam. Ovakvom organizacijom obuhvaćeno je oko petlića, pionira, kadeta, omladinaca, juniora i seniora oba pola.

5 Objektivno, sportske organizacije imaju odlične uslove za postizanje dobrih rezultata, a izgradnjom sportske dvorane stvoreni su uslovi za kvalitetnu organizaciju treninga i takmičenja. U povoljnim uslovima nalaze se: košarka, odbojka,rukomet, boks, karate,džudo i šah, u problemima nalazi se fudbal zbog nepostojanja pomoćnog fudbalskog terena, atletika zbog oštećenja na atletskoj stazi jer se na njoj ne mogu održavati zvanična takmičenja, kao i biciklizam zbog nedostatka biciklističkih staza. Teškoće dobroj organizaciji sportskih aktivnosti predstavlja sve veći nedostatak materijalnih sredstava koja uslovljavaju nizak nivo organizacije u nekim sportovima, dok se u nekim sportovima i dalje zadržava visok nivo ostvarenih rezultata, zahvaljujući velikom entuzijazmu članstva i još uvijek amaterskom angažovanju sportskih radnika. V Finansiranje Teškoće u društveno-ekonomskom razvoju naše opštine i države i složeni uslovi u kojima su ostvareni planski zadaci bitno su uticali na ostvarivanje planiranih aktivnosti sportskih kolektiva, a planovi i programi u većini klubova su ispoštovani. Inače u opštini Bijelo Polje u poslednjoj deceniji, svake godine izdvajao se značajan iznos sredstava za sportske aktivnosti, tako će se u 2017.god. za ovu oblast izdvojiti ,00 eura od ukupnog budžeta opštine čime se ne mogu pohvaliti mnoge opštine u našoj državi.

6 Uz razne donacije, članarine i pomoći iz drugih izvora cijenimo da se za sport i sportske aktivnosti izdvajaju značajna sredstva. OBEZBEDJIVANJE OPŠTIH I DRUŠTVENIH USLOVA ZA RAZVOJ SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA U cilju obezbedjivanja opštih i društvenih interesa u sportu i fizičkom vaspitanju u opštini Bijelo Polje, udružene sportske organizacije moraju usaglasiti normativne akte sa odredbama aktuelnog Zakona o sportu na osnovu, Zakona o lokalnoj samoupravi, sve u cilju što doslijednijeg učestvovanja u novim zakonskim uslovima koji su garancija daljeg unapredjivanja rada u sportu, a posebno na izgradnji i održavanju sportskih objekata, zatim finansiranju stručnog rada, masovnosti i postizanja rezultata višeg nivoa. Biće uspostavljena puna saradnja i koordinacija na donošenju planova i programa sa Sekretarijatom za finansije opštine Bijelo Polje,Ministarstvo za sport i omladinu i COKa. Javnost rada i obavještavanje članstva o postignutim rezultatima biće ostvareni preko redovnih sjednica Upravnog odbora Centra i komisija, tako da će biti zadovoljen princip povratnih informacija sa ciljem korekcije ili dopune propuštenih prijedloga ili rješenja. Uska saradnja biće ostvarena putem stalnih kontakata, a posebno će biti praćena realizacija zadataka kroz rad stručne službe koja će biti uradjena na osnovu Zakona o državnim službenicima i namještenicima, te Komisije za praćenje ostvarenih rezultata rada sportskih kolektiva.

7 MASOVNI OBLICI SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, AKCIJE MANIFESTACIJE I TAKMIČENJA OD ZNAČAJA ZA BIJELO POLJE I CRNU GORU Masovni oblici sporta i fizičkog vaspitanja realizovaće se uključivanjem većeg broja gradjana i učesnika sporta i fizičkog vaspitanja, kroz nastavu fizičkog vaspitanja, sporta i rekreacije preko populacija: petlića, pionira, kadeta, omladinaca, juniora, seniora i veterana. Oblici organizovanja masovnog bavljenja sporta i fizičkog vaspitanja su formalne i neformalne grupe, organizovanje sekcija, treninga i takmičenja. U Bijelom Polju treba stvoriti uslove koji će omogućiti da se sportskom aktivnošću obuhvati što više sportista. Svi želimo zdravu, zadovoljnu i srećnu omladinu, a upravo je bavljenje sportom pravi način da to postignemo. Stoga sport omladini i djeci, trebaju novi prostori i treba ga obogaćivati novim sadržajima. U sport treba uključiti što više omladine bez obzira na doba i pol. Omladina treba da traži uzore na sportskim terenima a ne na ulicama. Nosioci aktivnosti su sportske organizacije. Način organizovanja utvrdjuje svaka sportska organizacija prema uslovima i specifičnostima grane sporta. Učešće na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI), jednoj od najvećih amaterskih sportskih manifestacija na Balkanu.

8 Sportske škole, u svim sportovima organizovaće se u saradnji sa Opštinskim školskim društvom. Povećali smo učešće sportista na sportskom usavršavanju, kroz razne seminare i škole sporta. Organizacija turnira u malom fudbalu, košarci, odbojci, kao i u ostalim sportovima prema interesovanju gradjana. Organizovati radničke sportske igre u fudbalu, košarci, atletici, šahu, stonom tenisu i pikadu. Organizaciju takmičenja SD SINJAVAC i Saveza za rekreaciju invalida na opštinskom i republičkom nivou. Organizovati planinski ture, izlete, logorovanja i ski izlete. Organizovati kurseve i seminare za sudije i trenere u saradnji sa savezima. Fizičko vaspitanje u osnovnim i srednjim školama Aktivirana su sportska društva za fizičko vaspitanje u svim osnovnim školama u opštini i opštinsko školsko društvo. Organizovana su takmičenja srednjih i osnovnih škola u košarci, odbojci, malom fudbalu, rukometu, atletici i šahu. Za realizaciju ovih programa zaduženi su nastavnici fizičkog vaspitanja, školska društva, opštinsko školsko društvo, koordinator za školski sport u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju.

9 Razvoj vrhunskog sportskog stvaralaštva U cilju unapredjena razvoja vrhunskog sportskog stvaralaštva sporstkih organizacija u kolektivnim sportovima posvećena je posebna pažnja. Prioriteti sportova gdje su se postigli najbolji rezultati, verifikovaće se kriterijumima za raspodjelu sredstava na sjednici Upravnog odbora Centra.Kriterijumi za raspodjelu sredstava radiće se na osnovu opštih uslova: -registracija sportskih koletiva u ministarstvu sporta, - sportski kolektivi da su članovi matičnih Saveza, - stručan kadar predviđen Zakonom o sportu, -izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za predhodnu godinu, -plan i program rada sa finansijskim planom za tekuću godinu. Posebni uslovi: -rang takmičenja, -postignuti rezultati, -društveni značaj tradicija sportskog kolektiva, -status sporta na nacionalnom nivou, -broj takmičarskih ekipa u mladjim kategorijama, -prioritet za opštinu imaju fudbal i košarka.

10 Zaslužnim sportistima državnog nivoa i perspektivnim sportistima treba obezbijediti sredstva na ime dodataka za sportsko usavršavanje po kriterijumima Ministarstva sporta, te na osnovu odredbi Zakona o sportu Crne Gore. IZGRADNJA, ADAPTACIJA I ODRŽAVANJE SPORTSKIH OBJEKATA Izgradnjom sportske hale stvoreni su odlični uslovi za dvoranske sportove, adaptacijom fudbalskog terena stvoreni su zadovoljavajući uslovi za odigravanje utakmica i treninga. Da bi postojeći sportski objekti bili i dalje u dobrom stanju i služili za duži period,potrebno je uraditi pomoćni fudbalski teren i tako stvorili bi bolje uslove za trening, a time bi sačuvali glavni teren za odigravanje prvenstvenih utakmica. Izgradnja pomoćnih terena planirana je na lokaciji Patkova otoka ili na terenu FK Tekstilac. Atletska staza je u lošem stanju na njoj se ne mogu održavati zvanična takmičenja,što otežava i obavljanje treninga,pa je treba hitno sanirati ili uraditi novu. Treba izvršiti nadkrivanje postojećih tribina na stadionu kako nebi probadale.

11 FINANSIJSKI PLAN ZA 2017.GODINU Sportske organizacije su dostavile svoje zahtjeve i prijedloge finansijskih planova i programa rada na uvid Javnoj ustanovi Centar za sport i rekreaciju, a Centar je na osnovu tih zahtjeva i navedenih kriterijuma uradio sledeći predlog.

Popularizacija

Popularizacija Novo lice ragbija SPORT, A NE HOBI BEOGRAD, 3.7.2015. Pitanje sponzora je sportski aspekt zato što Savez i klubovi nemaju novac, a potreban im je da bi se bavili sportom učešće u RRC-u taksa 500 + putovanje

Више

ЗАПИСНИК

ЗАПИСНИК РАСПОДЕЛА СРЕДСТАВА ОРГАНИЗАЦИЈАМА У ОБЛАСТИ СПОРТА У 2019. ГОДИНИ: Одобравање и суфинансирање посебних програма Редни број 1. Организација у области спорта Чачански спортски савез Грана/област спорта

Више

Na osnovu članova 12, 13, 116 i 117 Zakona o sportu ("Sl. list CG", br. 044/18), člana 27stav 1, tačka 16 i člana 46 Statuta opštine Rožaje ("Službeni

Na osnovu članova 12, 13, 116 i 117 Zakona o sportu (Sl. list CG, br. 044/18), člana 27stav 1, tačka 16 i člana 46 Statuta opštine Rožaje (Službeni Na osnovu članova 12, 13, 116 i 117 Zakona o sportu ("Sl. list CG", br. 044/18), člana 27stav 1, tačka 16 i člana 46 Statuta opštine Rožaje ("Službeni listi CG - Opštinski propisi", br. 38/18), Skupština

Више

Na osnovu člana 23. Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Tuzlanskog kantonaprečišćeni tekst ( Službene novine Tuzlasnkog kantona, broj: 10

Na osnovu člana 23. Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Tuzlanskog kantonaprečišćeni tekst ( Službene novine Tuzlasnkog kantona, broj: 10 Na osnovu člana 23. Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Tuzlanskog kantonaprečišćeni tekst ( Službene novine Tuzlasnkog kantona, broj: 10/18) i člana 7. stav (4) Odluke o utvrđivanju uslova,

Више

ODLUKA o lokaciji i terminima početka sportskih takmičenja na XII SORV-F

ODLUKA o lokaciji i terminima početka sportskih takmičenja na XII SORV-F 1 Na sednici Sportskog odbora SORV, održanoj dana 30. maja 2019. godine, doneta je KONAČAN DOKUMENT O D L U K A O UŽOJ LOKACIJI I TERMINIMA POČETKA SPORTSKIH TAKMIČENJA NA XII SPORTSKOJ OLIMPIJADI RADNIKA

Више

Microsoft Word - SPORT KONAcNO docx

Microsoft Word - SPORT KONAcNO docx На основу члана 117 став 8 Закона о спорту ( Сл. лист ЦГ бр. 44/18), члана 38 став 1 тачка 2, а у вези са чланом 27 став 1 тачка 13 Закона о локалној самоуправи ( Сл.лист ЦГ бр. 02/18) и члана 36 став

Више

Pravilnik o nacionalnim sportskim savezima

Pravilnik o nacionalnim sportskim savezima PRAVILNIK O NACIONALNIM GRANSKIM SPORTSKIM SAVEZIMA PREKO KOJIH SE OSTVARUJE OPŠTI INTERES U OBLASTI SPORTA U REPUBLICI SRBIJI ("Sl. glasnik RS", br. 72/2011, 3/2012 i 25/2013) Član 1 Ovim pravilnikom

Више

Katalog propisa 2019

Katalog propisa 2019 25. Na osnovu člana 117 stav 8 Zakona o sportu ("Sl. list CG" br. 44/18), člana 38 stav 1 tačka 2, a u vezi sa članom 27 stav 1 tačka 13 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list CR&squot; br. 02/18) i člana

Више

untitled

untitled POSLOVNI PROGRAMI Sreda, 2. oktobar 10.00 časova, Kongresni centar Master, Sale 1 i 2 Svečano otvaranje 52. međunarodnog sajma lova i robilova i Sajma ekologije Sreda, 2. oktobar 12.00 16.00 Konferencija

Више

formular_sport_2019

formular_sport_2019 Crna Gora Opština Bijelo Polje JU Centar za sport i rekreaciju - F O R M U L A R - Sufinansiranje programa rada sportskih organizacija za 2019.godinu Bijelo Polje 2019 CRNA GORA OPŠTINA BIJELO POLJE -JU

Више

ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛ

ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ   УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛ ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ www.serbiachess.net serbiacf@verat.net УПУТСТВО ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ТАКМИЧЕЊА У ШАХУ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2016/2017. ГОДИНУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Овим Упутством

Више

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc)

(Microsoft Word - 7\) Prijedlog programa javnih potreba u \232portu za 2019.doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc)

(Microsoft Word - 15\) PROGRAM JAVNIH POTREBA U SPORTU M\ \(2\).doc) Na temelju članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01, 60/01 vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 - pročišćeni

Више

У Д Р У Ж Е Њ Е П Л И В А Ч К И Х Т Р Е Н Е Р А С Р Б И Ј Е

У Д Р У Ж Е Њ Е  П Л И В А Ч К И Х  Т Р Е Н Е Р А  С Р Б И Ј Е ПРОПРАТНО ПИСМО Удружење пливачких тренера Србије је спортска организација у којој се чланови баве пливачко тренерским послом. Удружење је самостална организација са статусом удружења грађана, регистровано

Више

Prezentacija-Program-razvoja-sporta-za-sve-u-Vojvodini

Prezentacija-Program-razvoja-sporta-za-sve-u-Vojvodini PROGRAM RAZVOJA SPORTA ZA SVE U AP VOJVODINI 2017-2020 Generalni sekretar Olivera Jovanović član Stručnog odbora Aleksandar Božić Kopaonik, 21-25. mart 2018. godine DOBRODOŠLI! Budi aktivan, budi zdrav!

Више

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче

1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмиче 1 На основу члана 13 i 18 Правила о раду Олимпијског комитета за раднички спорт и организовање 12. СОРВ, Спортски одбор на предлог Комесара за такмичење СОРВ, на седници одржаној 19. фебруара 2018. године,

Више

Microsoft Word Resenje GV - Program rada Ustanove za fizicku kulturu SC Cair za 2012 godinu.doc

Microsoft Word Resenje GV - Program rada Ustanove za fizicku kulturu SC Cair za 2012 godinu.doc На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

Srbija Beograd, Sazonova 83 Tel. / Fax: Београд, 02. април На основу пристиглих понуда з

Srbija Beograd, Sazonova 83 Tel. / Fax: Београд, 02. април На основу пристиглих понуда з Srbija. 11000 Begrad, Saznva 83 Tel. / Fax: +381 11 3400 833 www.kss.rs e-mail: adzic@kss.rs Београд, 02. април 2015. На основу пристиглих понуда за организацију Финалних турнира млађих категорија, Комисија

Више

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc

Microsoft Word - JAVNI POZIV za stipendije u 2011[1].doc На основу члана 9 Одлуке о подстицају развоја талентованих ученика и студената ("Службени лист Града Ниша", број 49/2005 и 49/2006), Kомисија за подстицај развоја талентованих ученика и студената Града

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS

Microsoft Word - Propozicije TMK RSS ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 29. август 2018. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim na

Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim na Na osnovu člana 124. stav 2. Zakona o sportu ( Službeni glasnik RS, broj 10/16), Vlada donosi UREDBU o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama Član 1. Ovom uredbom utvrđuju se bliži uslovi,

Више

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO

Microsoft Word - Pravilnik_o_radu_stalnih_komisija_IO FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE P R A V I L N I K O RADU STALNIH KOMISIJA IZVRŠNOG ODBORA FSCG Na osnovu člana 34 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor FSCG, na sjednici održanoj dana 24.12.2013.godine,

Више

Microsoft Word - Godisnji izvestaj o radu SHLS za 2014 godinu

Microsoft Word - Godisnji izvestaj o radu SHLS za 2014 godinu GODIŠNJI IZVEŠTAJ O RADU SAVEZA HOKEJA NA LEDU SRBIJE za 2014. godinu U skladu sa članovima 9, 10 i 33 Statuta Saveza hokeja na ledu Srbije, Strategijom razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014

Више

PRAVIKNIK

PRAVIKNIK PRAVILNIK O ORGANIZACIJI RADNO-SPORTSKIH SUSRETA SS BOFOS BEOGRAD 2006. godine Na osnovu Odluke SS BOFOS-a o načinu organizovanja radno-sportskih susreta SS BOFOS, Organizacioni odbor na sastanku održanom

Више

Microsoft Word - Plan i program rada SHLS za 2014 godinu

Microsoft Word - Plan i program rada SHLS za 2014 godinu PLAN I PROGRAM RADA SAVEZA HOKEJA NA LEDU SRBIJE za 2014. godinu U skladu sa članovima 9, 10 i 33 Statuta Saveza hokeja na ledu Srbije, Strategijom razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014 2018.

Више

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК

Година 2018 Број 6 Прибој, године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУК Година 2018 Број 6 Прибој, 24.09.2018. године Излази по потреби Рок за рекламацију 10 дана I АКТА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКУ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ПРИБОЈ ЗА 2018. ГОДИНУ I ОПШТИ ДЕО

Више

RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE

RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА ДЕЛЕГАТА РСС КРИТЕРИЈУМИ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЛИСТА ДЕЛЕГАТА ЗА РУКОМЕТНА ТАКМИЧЕЊА Б Е О Г Р А Д ЈАНУАР 2008. На основу члана 24, ст.2, тачка 3,Правилника Заједнице делегата РСС,

Више

Bilten nacionalnih takmičenja godina BILTEN NACIONALNIH TAKMIČENJA GODINE rugbyserbia.com Page 1

Bilten nacionalnih takmičenja godina BILTEN NACIONALNIH TAKMIČENJA GODINE rugbyserbia.com Page 1 BILTEN NACIONALNIH TAKMIČENJA 2016. GODINE rugbyserbia.com Page 1 Ragbi savez Srbije 11111 Beograd Sredačka br 2 PIB 100038863 e-mail serbiarugbyunion@gmail.com TAKMIĈENJA U ORGANIZACIJI RAGBI SAVEZA SRBIJE

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o mladima obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o mladima ("Službeni list Crne Gore", br. 042/16 od 11.07.2016), 2. Zakon o dopuni Zakona o mladima ("Službeni list Crne Gore", br.

Више

slb5

slb5 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ Број Нови Бечеј 23.03.201. године година XLIX ОПШТИНСКО ВЕЋЕ 1. На основу члана 138. став 2. Закона о спорту (''Службени гласник РС, број 24/2011 и 99/2011 и др. закон)

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА ISSN ИНЂИЈА 01. НОВЕМБАР године ГОДИНА VI БРОЈ 24 Цена примерка: Годишња претплата: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 11

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА ISSN ИНЂИЈА 01. НОВЕМБАР године ГОДИНА VI БРОЈ 24 Цена примерка: Годишња претплата: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 11 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ISSN 2334-6620 01. НОВЕМБАР 2017. године ГОДИНА VI БРОЈ 24 Цена примерка: Годишња претплата: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 1177 Број: 40-33/7/2017-II Дана: 05. септембар 2017. год. 93/12, 63/13,

Више

Izvestaj o radu KFS 2014

Izvestaj o radu KFS 2014 UVODNI DEO IZVEŠTAJ O RADU KARATE FEDERACIJE SRBIJE U 2014 GODINI Aktivnosti KFS u 2014. godini odvijale su se u skladu sa programskim opredeljenjima UO KFS. Zahtevale su originalan, odgovoran i uporan

Више

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m

Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI Beograd тел.011/ факс: 011/ е-m Град Београд Градска управа Града Београда СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ Краљице Марије 1/XI 11000 Beograd тел.011/715-7463 факс: 011/33-76-097 е-mail: sport@beograd.gov.rs w w w. b e o g r a d. r s

Више

На основу члана 7

На основу члана 7 На основу члана 7. Одлуке о начину финансирања пројеката невладиних организација на територији Градске општине Барајево (''Службени лист града Београд'' број 26/2014) Председник Градске општине Барајево,

Више

На основу члана 56

На основу члана 56 На основу члана 57. став 1. Закона о основама система образовања и васпитања ( Службени гласник РС, број 72/09, 52/11 и 55/13) и члана 28. Статута Гимназије Свети Сава Пожега, Школски одбор Гимназије Свети

Више

OFFICIAL_INVITATION_SERBIA_OPEN_2019_radni1final

OFFICIAL_INVITATION_SERBIA_OPEN_2019_radni1final POZIVNO PISMO Dragi prijatelji, Zadovoljstvo nam je da vam prosledimo ovu pozivnicu i pozovemo vas da se takmičite na Trofeju Beograda, koji će se održati u Beogradu 15. 16. juna 2019. godine. Nadamo se

Више

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈУ ФУДБАЛСКИХ ТРЕНЕРА ФСС ИНФОРМАТОР Могућности уписа на курсеве које организује Фудбалски савез Србије (као и

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈУ ФУДБАЛСКИХ ТРЕНЕРА ФСС ИНФОРМАТОР Могућности уписа на курсеве које организује Фудбалски савез Србије (као и ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈУ ФУДБАЛСКИХ ТРЕНЕРА ФСС ИНФОРМАТОР Могућности уписа на курсеве које организује Фудбалски савез Србије (као и надлежни фудбалски региони): I УЕФА програми: 1. УЕФА

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac godina

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac godina PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA 2016. GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac 2016. godina I. UVOD Društvo sportaša veterana i rekreativaca osnovano je 2010. godine radi kvalitetne

Више

PRIJEDLOG Na temelju članka 76. Zakona o sportu («Narodne novine» broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13 i 85/15, 19/16) i članka 28. točka 8. Statuta Sisačko moslavačke županije («Službeni glasnik

Више

Na osnovu Zakona o sportu Republike Srbije (Službeni glasnik RS, br. 10/16), Pravilnika o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnika o dozv

Na osnovu Zakona o sportu Republike Srbije (Službeni glasnik RS, br. 10/16), Pravilnika o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnika o dozv Na osnovu Zakona o sportu Republike Srbije (Službeni glasnik RS, br. 10/16), Pravilnika o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja, Pravilnika o dozvoli za rad sportskih stručnjaka, Pravilnika o stručnom

Више

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu

pravilnik o uslovima za upis djece u pr. ustanovu РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА И НАЧИНУ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА ДЈЕЦУ У ГОДИНИ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ Бања Лука, јун 2019. године На основу члана 36. став 4. Закона

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА ОПШТИНА ЗВЕЗДАРА Управа Градске општине Одељење за друштвене делатности Комисија за оцену програма у области спо

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА ОПШТИНА ЗВЕЗДАРА Управа Градске општине Одељење за друштвене делатности Комисија за оцену програма у области спо РЕПУБЛИКА СИЈА ГРАД БЕОГРАД ГРАДСКА ОПШТИНА ЗВЕЗДАРА Управа Градске општине Одељење за друштвене делатности Комисија за оцену програма у области спорта Х Број: 66-1-21/18 28.12.2018.године Београд Булевар

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 ФУДБАЛ, На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 ФУДБАЛ, На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 39 На основу члана 3. Правилника о фудбалским такмичењима (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. I/2007, 3/2012, 3/2013 и 3/2017) и члана 48. Статута ФС Србије (Службени лист ФСС

Више

(Microsoft Word - IZVE\212TAJ PROJEKAT MINI RUKOMET U KLADOVU.doc)

(Microsoft Word - IZVE\212TAJ PROJEKAT MINI RUKOMET U KLADOVU.doc) Општински рукометни савез Кладово Заједница судија и контролора Кладово Мушки рукометни клуб Ђердап Кладово Женски рукометни клуб Ђердап Кладово Извештај са: ПРОМОЦИЈЕ МИНИ РУКОМЕТА У ОПШТИНИ КЛАДОВО Кладово,

Више

mk-14-bilten

mk-14-bilten ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НОВИ САД 21112 Нови Сад, Париске комуне 38 Поштански фах 43 Тел: 021/444-900 ж.р. 340-1835-51 www.fsgns.rs fsgns@open.telekom.rs БИЛТЕН MЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ Број 14 НОВИ САД, 04. АПРИЛ

Више

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 11.06.2015.godine, donio je P R A V I L N I K O DOZVOLAMA ZA RAD FUDBALSKIH TRENERA

Више

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine ZENIČKO DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ OPĆINSKI NAČELNIK Bosnia and Herzegovina Federation of Bosnia

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine ZENIČKO DOBOJSKI KANTON OPĆINA MAGLAJ OPĆINSKI NAČELNIK Bosnia and Herzegovina Federation of Bosnia Federation of 1. UVOD Na osnovu Programa rada Općinskog vijeća Maglaj za 2018.godinu pripremljena je Informacija o sportu na području općine Maglaj za 2018.godinu, sa pokazateljima o sportskim rezultatima,

Више

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015.

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015. ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ ГЕНЕТИКА И МОРФОЛОГИЈА 1 ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА школска 2014/2015. Предмет: ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ Предмет носи 5 ЕСПБ бодова.укупно има 45 часова активне наставе. НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ: РБ

Више

СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА ИЗВЕШТАЈА О РАДУ ЗА 2018.ГОДИНУ ЉУБОВИЈА,Фебруар 2019.године

СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА ИЗВЕШТАЈА О РАДУ ЗА 2018.ГОДИНУ ЉУБОВИЈА,Фебруар 2019.године СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА ИЗВЕШТАЈА О РАДУ ЗА 2018.ГОДИНУ ЉУБОВИЈА,Фебруар 2019.године СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА Број:/2019 01.02.2019.године Љ У Б О В И Ј А Организациона делатност спортског

Више

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014

На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014 На основу члана 43. Закона о буџетском систему ( Сл.гласник РС бр. 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013, 108/2013, 142/2014, 68/2015, 103/2015, 99/2016 и 113/2017) и члана 32.

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА ISSN ИНЂИЈА 15. МАЈ године ГОДИНА VIII БРОЈ 13 Цена примерка: Годишња претплата: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 665 Р

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА ISSN ИНЂИЈА 15. МАЈ године ГОДИНА VIII БРОЈ 13 Цена примерка: Годишња претплата: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 665 Р СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ISSN 2334-6620 15. МАЈ 2019. године ГОДИНА VIII БРОЈ 13 Цена примерка: Годишња претплата: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ 665 Број: 40-156/2019-II Дана: 11. март 2019. год. ( Службени лист општине

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

mk-17-bilten

mk-17-bilten ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НОВИ САД 21112 Нови Сад, Париске комуне 38 Поштански фах 43 Тел: 021/444-900 ж. р. 340-1835 - 51 www. fsgns. rs fsgns@mts. rs БИЛТЕН MЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ Број 17 НОВИ САД, 10. МАЈ 2019.

Више

На основу члана 139

На основу члана 139 На основу члана 139. став 8. Закона о спорту ( Службени гласник РС, бр. 24/11 и 99/11 др. закон), Министар омладине и спорта доноси ПРАВИЛНИК О НАЦИОНАЛНОЈ КАТЕГОРИЗАЦИЈИ ВРХУНСКИХ СПОРТИСТА Члан 1. Овим

Више

Microsoft Word Propozicije TMK RSS 2017

Microsoft Word Propozicije TMK RSS 2017 ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Београд, 22. август 2017. године На основу члана 100. став 2. тачка 1. и члана 160. став 4. Закона о спорту, члана 64. став 2. тачка 30.

Више

Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА X БРОЈ 9 ВРЊАЧКА БАЊА

Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА X БРОЈ 9 ВРЊАЧКА БАЊА Страна 1 - Број 9. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ 5.5.2014. године ОПШТИНСКО ВЕЋЕ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ГОДИНА X БРОЈ 9 90. Бања на телефонској седници одржаној дана 29.4.2014.год.основу, на основу чл.15.одлуке

Више

ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом године ради припрема за општинско такмич

ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом године ради припрема за општинско такмич ИЗВАШТАЈ СЕКЦИЈЕ ЗА АТЛЕТИКУ Организатор секције Драгана Аџић, проф. Секција је започела са радом 01.03.2014. године ради припрема за општинско такмичење из атлетике. Тренинге смо имали два пута недељно

Више

mk-16-bilten

mk-16-bilten ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НОВИ САД 21112 Нови Сад, Париске комуне 38 Поштански фах 43 Тел: 021/444-900 ж. р. 340-1835 - 51 www. fsgns. rs fsgns@mts. rs БИЛТЕН MЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ Број 16 НОВИ САД, 18. АПРИЛ 2019.

Више

ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА

ВОЈВОЂАНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ FUDBALSKI SAVEZ VOJVODINE На основу одредаба члана 9. Правилника о фудбалским такмичењима (Прописи Фудбалског савеза Србије,''Фудбал'' ванредни број I, 15. јун. 2007) Секретаријат

Више

На основу Закона о спорту Републике Србије (Службени гласник РС бр.24/2011 ) Управни одбор Савеза за скокове у воду Србије на седници одржаној дана 14

На основу Закона о спорту Републике Србије (Службени гласник РС бр.24/2011 ) Управни одбор Савеза за скокове у воду Србије на седници одржаној дана 14 На основу Закона о спорту Републике Србије (Службени гласник РС бр.24/2011 ) Управни одбор Савеза за скокове у воду Србије на седници одржаној дана 14.012013. године, усвојио је Правилник Савеза за скокове

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016),

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016), ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, 15.06.2017. На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016), Извршни одбор ФС Србије на седници одржаној 15.06.2017.

Више

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера

План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толера План реализације ШРП РЕДНИ БРОЈ САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИ- ЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: развијање свести о толеранцији и одговорности за сопствене поступке свих актера

Више

Службени гласник број 1

Службени гласник број 1 2018. ГОДИНА XIII БРОЈ 6 ДЕСПОТОВАЦ 16.05.2018. године Цена овог броја је 200,00 динара. Годишња претплата је 1.500,00 динара На основу члана 17 Закона о библиотечко-информационој делатности (''Службени

Више

NAZIV PRAVNE OSOBE

NAZIV PRAVNE OSOBE N/R SURADNI SPORTSKI KLUBOVI, HRVASTKI OLIMPIJSKI ODBOR Zagreb, 01.10..2015. Ponuda osiguranja za Vas! Poštovani, Croatia osiguranje je vodeći i najstariji hrvatski osiguravatelj, a odnedavno i sponzor

Више

2-Gelemovic.indd

2-Gelemovic.indd STRUČNI RADOVI IZVAN TEME Ivan Gelemanović Toni Svoboda Darinka Šimunčić ŠKOLSKI SPORT U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA U GRADU KRIŽEVCIMA 1. UVOD U gradu Križevcima i pripadajućim općinama u šest osnovnih

Више

Microsoft Word - 3. Pravilnik o licenciranju klubova

Microsoft Word - 3. Pravilnik o licenciranju klubova П Р Е Д Л О Г На основу чл.100. Закона о спорту ( Службени гласник Републике Србије, број 10/2016) и чл.46 ст.1 т.3 Статута Атлетског Савеза Србије, Управни одбор Атлетског Савеза Србије, на седници одржаној

Више

Slide 1

Slide 1 MEĐUOKRUŽNI ODBOJKAŠKI SAVEZ KRAGUJEVAC Srbija, 34000 Kragujevac, Kralja Aleksandra I Karađorđevića 56, pošt. fah 155 Tel: 034/334-876, fax: 034/334-876, mobil: 063/77 39 146 E-mail: ooskrag@ptt.rs ili

Више

Microsoft Word - statut_tsrs.doc

Microsoft Word - statut_tsrs.doc ТЕНИСКИ САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ С Т А Т У Т ТЕНИСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРЕЧИШЋЕНИ ТЕКСТ Бања Лука, март 2011.год. САГЛАСНО СТАТУТУ ТЕНИСКОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ОДЛУЦИ О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА

Више

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност ИЗВЈЕШТАЈ О ПРОВЕДЕНИМ РАДИОНИЦАМА ЗА ЈЕДИНИЦЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске уз подршку UNDP-a, а на

Више

mk-18-bilten

mk-18-bilten ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА НОВИ САД 21112 Нови Сад, Париске комуне 38 Поштански фах 43 Тел: 021/444-900 ж. р. 340-1835 - 51 www. fsgns. rs fsgns@mts. rs БИЛТЕН MЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ Број 18 НОВИ САД, 15. МАЈ 2019.

Више

Microsoft Word - Pravilnik o licenciranju strucnjaka i pravu na rad u oblasti hokeja na ledu

Microsoft Word - Pravilnik o licenciranju strucnjaka i pravu na rad u oblasti hokeja na ledu Dana 16.02.2016. godine stupio je na snagu novi Zakon o sportu. U skladu sa njegovim odredbama, utvrđujemo novi Pravilnik o izdavanju dozvola na rad i pravu na rad stručnjaka u oblasti hokeja na ledu i

Више

P R O P O Z I C I J E

P  R  O  P  O  Z  I  C  I  J  E P R O P O Z I C I J E JUNIORA, KADETA, PIONIRA, PRETPIONIRA KANTONA SARAJEVO ZA SEZONU 2018-2019 Sarajevo, August 2018. godine 1 P R O P O Z I C I J E TAKMIČENJA ZA PRVENSTVO OMLADINSKIH LIGA SARAJEVO

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 449 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 1

ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 449 ФУДБАЛ, На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 1 ВАНРЕДНИ БРОЈ 9 СТРАНА 449 На основу одредаба члана 48. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни бр. 18/2017) и члана 10. Правилника о фудбалским такмичењима ФС Србије (Службени

Више

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски

ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријски ПОЛУГОДИШЊИ ПЛАН РАДА СОЦИЈАЛНОГ РАДНИКА ЗА ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2016.2017. ГОДИНЕ Задатак социјалног радника је да применом савремених теоријских и практичних сазнања систематски изучава социјалне

Више

ЗЛАТАРЕЊЕ

ЗЛАТАРЕЊЕ ЗЛАТАРЕЊЕ Ако подједнако волите спорт и природу, такмичења и изазове, на правом сте месту! Све то нуди Златар, планина која је својом специфичном климом, пејзажом и 285 сунчаних дана годишње завредела

Више

Na osnovu člana 29. Statuta Sportskog saveza općine Cazin, Izvršni odbor Saveza na sjednici održanoj u Cazinu, godine usvojio je: 1. OPĆE

Na osnovu člana 29. Statuta Sportskog saveza općine Cazin, Izvršni odbor Saveza na sjednici održanoj u Cazinu, godine usvojio je: 1. OPĆE Na osnovu člana 29. Statuta Sportskog saveza općine Cazin, Izvršni odbor Saveza na sjednici održanoj u Cazinu, 04.12.2014. godine usvojio je: 1. OPĆE ODREDBE P R A V I L A za izbor sportiste godine Član

Више

На основу члана 7

На основу члана 7 На основу члана 7. Одлуке о начину финансирања пројеката невладиних организација на територији Градске општине Барајево (''Службени лист града Београд'' број 26/2014) Председник Градске општине Барајево,

Више

Microsoft Word - Bofosijada info.doc

Microsoft Word - Bofosijada info.doc B O F O S I J A D A 2011 DEVETI TRADICIONALNI RADNO SPORTSKI SUSRETI ČLANOVA SAMOSTALNOG SINDIKATA ZAPOSLENIH U BANKAMA, OSIGURAVAJUĆIM DRUŠTVIMA I DRUGIM FINANSIJSKIM ORGANIZACIJAMA SRBIJE Tradicionalni

Више

Microsoft Word - Zakon o sportu

Microsoft Word - Zakon o sportu 812. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O SPORTU ("Službeni list Crne Gore", br. 044/18 od 06.07.2018) Proglašavam Zakon o sportu, koji je donijela Skupština

Више

ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар године

ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар године ПРАВИЛНИК О ЧЛАНАРИНИ, НАКНАДАМА И ТАКСАМА ЏУДО САВЕЗА СРБИЈЕ У Београду, децембар 2018. године На основу члана 15. Статута Џудо Савеза Србије, Управни одбор Џудо савеза Србије дана 28.12.2018. године

Више

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања

Конкурс за суфинансирање проjеката/програма у области jавног информисања На основу члана 18. и 19. Закона о јавном информисању и медијима ( Службени гласник РС, бр. 83/14 и 58/15 и 12/16 аутентично тумачење), члан 4, 5 и 6 Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла ОПШТИНЕ 23.01.2018. године ГОДИНА 2018. БРОЈ 2 На основу члана 121. и 138. став 1. и 2. Закона о спорту,,службени гласник РС број 10/2016), члана 31.Правилника о о одобравању и финансирању програма којима

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 18. септембар године Бесплатан примерак Број 33 АКТИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 352. На основу члана 4

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 18. септембар године Бесплатан примерак Број 33 АКТИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 352. На основу члана 4 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 18. септембар 2018. године Бесплатан примерак Број 33 АКТИ 352. На основу члана 46. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник РС'' број 129/2007,

Више

untitled

untitled МЕМОРИЈАЛНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ПОЛИТИКЕ ЉУБОМИР ЉУБИША ВУКАДИНОВИЋ ТРСТЕНИК 1. ТУРНИР 1980. год. (18. и 19. март) Учесници: Раднички Ни, Борац Ча, Напредак Кш и Трстеник ППТ Победник: Раднички-Ниш. Напредак

Више

Службени лист Општине Сремски Карловци, 12/2017

Службени лист Општине Сремски Карловци,  12/2017 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 26/2019 ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина ОПШТИНСКО ВЕЋЕ Број: 400-30/2019-I/1-1 Дана: 08. априла 2019. године 08. априла 2019.

Више

Microsoft Word - ????????? 15-16

Microsoft Word - ????????? 15-16 ОШ '' САВА ШУМАНОВИЋ '' БЕОГРАД НАСТАВА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА ИЗВЕШТАЈ СА ШКОЛСКИХ СПОРТСКИХ ТАКМИЧЕЊА ЗА ШКОЛСКУ ГОДИНУ 2015/16. Такмичења организовао и водио предметни наставник: Маниша Вукмировић

Више

У П И Т Н И К

У П И Т Н И К КОШАРКАШКИ САВЕЗ СРБИЈЕ На основу одредаба Статута КСС, члан 56. тачка 6., Управни одбор КСС, на седници одржаној 18.11.2015.године, усвојио је ПРАВИЛНИК О ДЕЛЕГАТИМА КОШАРКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ Овај Правилник

Више

ЖЕНСКА РУКОМЕТНА СЕКЦИЈА ОШ РАДОМИР ЛАЗИЋ АЗАЊА

ЖЕНСКА РУКОМЕТНА СЕКЦИЈА ОШ РАДОМИР ЛАЗИЋ АЗАЊА ТУРНИР У МИНИ РУКОМЕТУ ДЕВОЈЧИЦЕ ДО 12 ГОДИНА (Ж'99) Центар за развој спорта и аматеризма у спорту СО ОРГАНИЗАТОРИ: Смед.Паланка и регионални координатор за Мини рукомет Мирослав Колак ДОМАЋИН ТУРНИРА:

Више

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године

ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године ПЛАН РАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ЗА 2018. ГОДИНУ Нови Сад, март 2018.године Управни одбор Спортског савеза Војводине, разматрао је и усвојио Програм рада и финансијски план ССВ у скраћеном облику,

Више

ţ˙

ţ˙ Na temelju lanka 3. stavka 4. Programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke godinu ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 52/1) i lanka 46. Statuta Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske

Више

"Службени гласник РС", бр. 7/2013 На основу члана 24. став 2. Закона о спорту ("Службени гласник РС", бр. 24/11 и 99/11 - др. закон), Министар омладин

Службени гласник РС, бр. 7/2013 На основу члана 24. став 2. Закона о спорту (Службени гласник РС, бр. 24/11 и 99/11 - др. закон), Министар омладин "Службени гласник РС", бр. 7/2013 На основу члана 24. став 2. Закона о спорту ("Службени гласник РС", бр. 24/11 и 99/11 - др. закон), Министар омладине и спорта доноси ПРАВИЛНИК о номенклатури спортских

Више

АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТРАТЕГИЈЕ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ПЕРИОД ОД ДО ГОДИНЕ 1. УВОД Стратегијом безбедно

АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТРАТЕГИЈЕ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ПЕРИОД ОД ДО ГОДИНЕ 1. УВОД Стратегијом безбедно АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТРАТЕГИЈЕ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ПЕРИОД ОД 2009. ДО 2012. ГОДИНЕ 1. УВОД Стратегијом у Републици Србији за период од 2009. до 2012. године ( Службени

Више

BILTEN 13 -TMK

BILTEN 13 -TMK TAKMИЧЕЊЕ МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА E-mail: tk.grupaistok@gmail.com ТАКМИЧЕЊE ЗА Ж 98 УЧЕСТВУЈУ СЛЕДЕЋИ КЛУБОВИ: 1. РК ЗАЈЕЧАР - Зајечар 2. РК ДУБОЧИЦА - Лесковац 3. РК ПЕТРОВАЦ - Петровац ТАКМИЧЕЊЕ У КОНКУРЕНЦИЈИ

Више

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С

Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 Назив СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ Шифра 1101 С Анекс 5 Униформни програми и програмске активности јединица локалне самоуправе ПРОГРАМ 1 СТАНОВАЊЕ, УРБАНИЗАМ И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ 1101 Урбанизам и просторно планирање Планирање, уређење и коришћење простора

Више

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ

ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београ ДЕЦЕМБАР 2018 Радивоје Кораћ Је рођен 5. децембра 1938.године у Сомбору. Кошарком је почео да се бави у подмлатку БСК-а касније под називом ОКК Београд. Од самог почетка његову игру карактерисало је постизање

Више

ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ОТВОРЕНА ЗИМСКА, ЛЕТЊА И ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НАЈМЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ПСЦС ЗА ГОДИНУ ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ОТВОРЕНА ЗИМСКА, ЛЕТЊА И ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НАЈМЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ПСЦС ЗА ГОДИНУ ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ПРОПОЗИЦИЈЕ ЗА ОТВОРЕНА ЗИМСКА, ЛЕТЊА И ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО НАЈМЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ПСЦС ЗА 2016. ГОДИНУ ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Управни одбор Пливачког савеза централне

Више

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

Beograd Građanski budžet Vodič za građane kroz budžet grada Beograda za godinu

Beograd Građanski budžet Vodič za građane kroz budžet grada Beograda za godinu Beograd Građanski budžet Vodič za građane kroz budžet grada Beograda za 2012. godinu Građanski budžet Vodič za građane kroz budžet grada Beograda Građanski budžet lako razumljivim jezikom objašnjava na

Више