Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Сента Скупштина општине Сента Број: 17/2017-I Дана: 28. март године С е н т а На основу ч

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Сента Скупштина општине Сента Број: 17/2017-I Дана: 28. март године С е н т а На основу ч"

Транскрипт

1 Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Скупштина општине Број: 17/2017-I Дана: 28. март године С е н т а На основу члана 48. Статута општине ( Службени лист општине, број 5/2011) и члана 75. Пословника Скупштине општине ( Службени лист општине, број 12/2008, 30/2012 и 03/2015) С А З И В А М 17. ВАНРЕДНУ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СЕНТА ЗА 31. МАРТ ГОДИНЕ Седница ће се одржати у Великој сали Скупштине општине са почетком у 08,00 часова. ПРЕДЛОГ ДНЕВНОГ РЕДА: 1. Разматрање предлога Одлукe о установљавању и додели јавних признања Општине, 2. Разматрање предлога Закључка о усвајању извештаја о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине oпштине за годину, 3. Разматрање предлога Решења о констатовању престанка мандата директора Дома здравља, 4. Разматрање предлога Решења о именовању директора Дома здравља, 5. Разматрање предлога Закључка о усвајању Извештаја о коришћењу средстава Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за годину, 6. Разматрање предлога Закључка о доношењу Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за годину, Председница Скупштине општине Татјана Бало с. р.

2 Предлог На основу члана 46. тачка 7. и члана 11. став 4. Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011), Скупштина општине на својој седници одржаној дана 31. марта године донела је ОДЛУКУ О УСТАНОВЉАВАЊУ И ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ОПШТИНЕ СЕНТА I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Одлуком о установљавању и додели јавних признања Општине (у даљем тексту: Одлука) установљавају се јавна признања Општине, у (даљем тексту: јавна признања), уређује се врста, услови и начин њиховог додељивања. II ЈАВНА ПРИЗНАЊА Члан 2. Општина установљава јавна признања и додељује их правним лицима и физичким лицима, за значајна остварења у производњи, науци, култури, спорту,уметности и другим областима јавног живота. Јавно признање се додељује једном правном лицу највише једанпут у пет година. Физичком лицу се јавно признање додељује највише једанпут у десет година, изузев Плакета "Животно дело-pro Urbe" и Почасни грађанин Општине, које се додељују једанпут. Члан 3. Општина установљава следећа јавна признања: 1. Плакета "Pro Urbe" са новчаном наградом, 2. Плакета "Животно дело-pro Urbe" са новчаном наградом, 3. Плакета "Iuventus-Pro Urbe" са новчаном наградом, 4. Почасни грађанин Општине, 5. Мецена Општине, 6. Диплома признања председника општине.

3 Члан 4. Jавно признање Плакета"Pro-Urbe"додељује се као признање Општине правним и физичким лицима за изузетне заслуге и резултате у раду која доприносе укупном развоју општине, остварене у дужем временском периоду у областима наведеним у члану 2. став 1. ове Одлуке. Jавно признање Плакета"Животно дело-pro-urbe"додељује се као признање Општине за истакнуто и трајно животно дело у области науке, привреде, уметности, образовања и васпитања, као и за резултате постигнуте у јавном животу и развоју културног стваралаштва и то физичким лицима која су својим делима и чињењима допринела подизању угледа Општине у земљи и иностранству. Плакета "Iuventus-Pro Urbe" додељује се као признање Општине ученицима, студентима, као и групи ученика или студената са пребивалиштем у општини, до навршених 30 година живота, за истакнута дела, која значајно доприносе угледу општине подизањем његових материјалних и духовних вредности из свих области стваралаштва младих. Члан 5. Јавна признања из члана 4. ове Одлуке додељују се сваке године и то: - Једно јавно признање Плакета"Pro-Urbe" правном или физичком лицу, или по једно јавно признање правном и физичком лицу, - Једно јавно признање Плакета"Животно дело-pro-urbe", - Једно јавно признање Плакета"Iuventus-Pro Urbe". Јавна признања се додељују у виду плакете. Уз плакету додељује се новчана награда у висини једне просечне зараде без пореза и доприноса по запосленом у Републици Србији. Уз јавно признање Плакета"Животно дело-pro-urbe" додељено посмртно, новчана награда не припада. Члан 6. Јавно признање Почасни грађанин Општине додељује се као признање Општине држављанину Републике Србије и страном држављанину за истакнута дела која значајно доприносе угледу општине подизањем његових материјалних и духовних вредности.

4 Члан 7. Јавно признање Мецена Општине додељује се као признање Општине правним и физичким лицима за изузетан допринос, који заслужује опште признање и истицање. Члан 8. По једно јавно признање из члана 6. и 7. ове Одлуке може се доделити сваке године. Јавна признања се додељују у виду плакете. Члан 9. Диплому признања председника општине додељује председник општине пригодним приликама за то заслужним правним и физичким лицима. III ПОСТУПАК ДОДЕЛЕ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА Члан 10. Јавни позив за достављање писаних и образложених Предлога за доделу јавних признања општине из члана 4. ове Одлуке расписује Комисија за доделу јавних признања општине, најкасније до марта месеца текуће године. Јавни позив се објављује на званичној wеб страници општине, а Обавештење о расписивању јавног позива на једном од локалних кабловских телевизија и радију. Члан 11. Комисију за доделу јавних признања општине (у даљем тексту Комисија), као повремено радно тело Скупштине општине чине председник општине и председник Скупштине општине по функцији и три члана именована од стране Скупштине општине, на мандатни период од четири године. Председник општине је председник Комисије. Члан 12. Образложени Предлог за доделу јавних признања из члана 4. ове Одлуке могу поднети правна и физичка лица, која имају седиште, односно пребивалиште на територији општине, Комисији, у року од два месеца од дана расписивања јавног позива.

5 Образложени Предлог за доделу јавног признања из члана 6. ове Одлуке могу поднети Скупштини општине заједно најмање 15 одборника или председник општине, у року из става 1. овог члана. Образложени Предлог за доделу јавног признања из члана 7. ове Одлуке подноси председник општине, Скупштини општине, у року из става 1. овог члана. На предлог за доделу јавних признања општине из члана 12., став 2. ове Одлуке, прибавља се мишљење Комисије. Члан 13. Одељење Општинске управе надлежно за скупштинске послове, истовремено са даном објављивања јавног позива из члана 10. ове Одлуке, обавештава овлашћене предлагаче о могућности достављања образложених Предлога за доделу јавних признања општине сходно члану 12., став 1. и 2. ове Одлуке. Члан 14. Проверу поднетих Предлога за доделу јавних признања општине, врши стручна служба органа који је расписао јавни позив. Провера из става 1. овог члана односи се на испуњеност услова за учешће наведених у јавном позиву и поштовање рокова. Предлог који је достављен након прописаног рока за подношење, не разматра се. Стручна служба органа који је расписао јавни позив сачињава записник о пристиглим Предлозима и доставља записник члановима Комисије, односно Скупштини општине. Члан 15. Одлуку о додели јавних признања из члана 4. ове Одлуке доноси Комисија, већином гласова од укупног броја чланова. Комисија може своје седнице да одржава и о тачкама дневног реда да гласа и путем електронске поште (е-маил). Одлуку о додели јавних признања из члана 6. и 7. ове Одлуке доноси Скупштина општине. Члан 16. Јавна признања из члана 4.,6. и 7. ове Одлуке уручује Председник општине, или лице које овласти, на свечаној седници Скупштине општине, одржаној поводом обележавања празника Општине, 11. септембар-дан Сенћанске битке из године.

6 IV ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 17. О јавним признањима води се евиденција. Члан 18. Изглед, облик и ликовно решење јавних признања, утврђени и усвојени до дана ступања на снагу ове Одлуке, користиће се све до утврђивања новог идејног решења истих, на основу јавног позива. Јавни позив из става 1. овог члана расписује Комисија, на чији предлог Општинско веће и доноси акт о утврђивању облика и садржаја јавних признања. Члан 19. О спровођењу ове Одлуке стараће се Одељење Општинске управе надлежно за скупштинске послове. Одељење надлежно за послове јавне набавке у складу са позитивним прописима прибавља потребан број јавних признања. Члан 20. Председник и чланови Комисије за доделу јавних признања општине именованих на седници Скупштине општине, дана године, Решењем о именовању председника и чланова Комисије за доделу јавних признања Општине, број /2016-I, обављаће послове и задатке Комисије из ове Одлуке, до истека мандата. Члан 21. Ступањем на снагу ове Одлуке престаје да важе: - Одлука о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 7/2009), - Одлука о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 9/2009) - Одлука о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 12/2009), - Одлука о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 12/2013). Члан 22. Ова Одлука ступа на снагу даном доношења и објављује се у "Службеном листу општине ". Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Скупштина општине Број: 17-1/2017-I Дана: 31. март године С е н т а Председница Скупштине општине Татјана Бало c. p.

7 О б р а з л о ж е њ е Правни основ за доношење Одлукe о установљавању и додели јавних признања Општине (у даљем тексту: Одлука) налази се у члану 11. Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011), и члану 46. тачка 7. Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011), по којима Општина установљава награде и друга јавна признања организацијама и грађанима за значајна остварења у производњи, науци, уметности и другим друштвеним областима, да Општина додељује звање почасног грађанина Општине, да награде и друга јавна признања и звање почасног грађанина додељују се поводом празника Општине, да врсте награда и других јавних признања, услови и начин њиховог додељивања, као и услови и начин доделе звања почасног грађанина уређују се посебном одлуком Скупштине општине, као и да Скупштина општине, у складу са законом доноси прописе и друге опште акте. Разлог за доношење - Скупштина општине је на седници одржаној године донела Одлуку о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 7/2009), дана године Одлуку о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 9/2009), дана године Одлуку о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 12/2009) и дана године Одлуку о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 12/2013). Иницијативу за доношење нове Одлуке дало је Одељење за Скупштинске и извршне послове Општинске управе из разлога јер је Одлука која је донета године, током протеклих година више пута измењена и допуњена, да су у току примене Одлуке уочене одређене тешкоће у примени, због којих одредбе Одлуке били су само делимично испоштоване. Одредбама предложене Одлуке на идентичан начин су уређена питања која се тичу врсте јавних признања, предлагача кандидата за јавна признања, надлежних органа за доношење одлуке о додели као одредбама одлуке која је на снази, а новине су између осталих, да су рокови поступка доделе јавних признања измењене, тако да јавни позив за доделу јавних признања ће бити расписан најкасније у марту месеца текуће године, а не најкасније до 30. априла, да се исти објављује на званичној wеб страници општине, а Обавештење о расписивању јавног позива на једном од локалних кабловских телевизија и радију, а не у две дневне новине ( члан 10. предложене Одлуке, члан 14. одлуке на снази) како би благовремено био покренут поступак за доделу јавних признања, донете одлуке на седници Скупштине општине и прибављене пригодне плакете и због уштеда средстава буџета. Измењен је основ за одређивање износа новчане награде, тако да уз плакету додељује се новчана награда у висини једне просечне зараде без пореза и доприноса по запосленом у Републици Србији, који просек чини основу и за обрачун других накнада за рад чланова одбора и комисија Скупштине општине ( члан 5. став 3. предложене Одлуке, члан 20. одлуке на снази).

8 Значајна новина је регулисање тока поступка доделе јавних признања ( члан 10. до 14. предложене Одлуке) тако, да су наведени задаци и надлежности учесника у поступку доделе. По извештају Одељења за буџет и финансије у току године купљена су 21 комада Плакета у тапацираној кутији од ДОО Аурометал из Суботице у укупној вредности од ,00 динара, односно за 4.200,00 динара по комаду. Будући да сваке године додељује се 6 плакета, ( 4 додељује се сваке године и 2 може да се додели), у години још није потребно вршити набавку свих врста плакета, јер Одељење из раније набавке располаже још са довољним бројем плакета, осим плакета Мецена општине. По извештају Одељења за буџет и финансије у години у име новчане награде која припада уз јавна признања, плакете, исплаћено је једна награда у нето износу од ,00 динара, односно висина просечне нето зараде у Општини за август месец. Процена финансијских ефеката које ће Одлука имати на буџет општине На основу одредби предлога Одлуке, у буџету за намене -јавна признања општине треба планирати средства у укупном износу од ,00 динара према следећем: - за 4 новчане награде у висини једне просечне зараде без пореза и доприноса по запосленом у Републици Србији, који је на основу податка за август месец године ("Службени гласник РС"број 80/2016) износио ,00 динара, планирати укупно ,00 динара, - за набавку 6 плакета ( 4 додељује се сваке године и 2 може да се додели), по понуди Доо Аурометала из Суботице цена једног комада плакета је 4.600,00 динара, планирати укупно ,00 динара. -за набавку 6 плочица са угравираним именима добитника јавних признања и округле футроле не треба издвојити значајна средства. Будући да је чланом 10. став 1. Одлуке прописано да јавни позив за достављање писаних и образложених Предлога за доделу јавних признања општине из члана 4. ове Одлуке расписује Комисија за доделу јавних признања општине, најкасније до марта месеца текуће године, како би се испоштовао наведени рок, потребно је да Одлука ступи на снагу даном доношења сходно члану 147. став 2. Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011). Прилог овог образложења чини : - Одлука о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 7/2009), - Одлука о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 9/2009)

9 - Одлука о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 12/2009), - Одлука о изменама и допунама Одлуке о установљењу и додели јавних признања општине ("Службени лист општине ", број 12/2013). Oпштинско веће прихватило је достављени текст, утврдило предлог Одлуке и иста се упућује одборницима на разматрање и доношење. Предлагач: Општинско веће Обрађивач: Одељење за скупштинске и извршне послове Доноси: Скупштина општине ПРИЛОЗИ На основу члана 20 и 32. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007) и члана 11. и 19. Статута општине ( Службени лист општине број 1/2006 пречишћени текст, 2/2007 и 11/2008.) Скупштина општине на седници одржаној дана године донела је: О Д Л У К У О УСТАНОВЉАВАЊУ И ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ОПШТИНИЕ СЕНТА Члан 1. Овом одуком установљавају се јавна признања општине и уређују се услови и начин њиховог додељивања. Члан 2. Скупштина општине оснива за истакнуте резултате постигнуте у развоју, привреди, друштвеном, научном, културном и уметничком животу општине следећа признања: 1. Признање општине Про урбе, 2. Признање општине за стваралаштво младих, 3. Диплома признања председника општине, 4. Звање почасног грађанина општине, 5. Звање мецене општине. 1. Признање општине Про урбе Члан 3. Признање општине Про урбе (у даљем тексту: признање) се додељује појединцу, предузећу, установи и другој организацији за дело које представља највредније достигнуће у општини у: неговању демократских традиција и јачању заједништва грађана општине,

10 привредном развоју, науци, уметности и у осталим видовима духовног стваралаштва, здравственој и социјалној заштити, просвети, образовању и васпитању, спорту и другим делатностима, хуманитарним и добротворним активностима, испољавању храбрости у ванредним ситуацијама, спасавању људских живота и спречавању материјалних штета. Члан 4. Признање додељује се сваке године, поводом обележавања 11. септембра Дана општине. Члан:5 У једној години додељује се највише два признања и то: 1. једно признање појединцу, 2. једно признање предузећу, установи или другом правном лицу, Признање које се додељује појединцу може бити додељена и постхумно. Члан: 6. Добитнику признања може се поново доделити признање по истеку периода од 10 година. Изузетно из става 1. овог члана, признање се може доделити и у краћем периоду, уз посебно образложен предлог о значају достигнућа или остварења. 2. Признање општине за стваралаштво младих Члан 7. Признање општине за стваралаштво младих (у даљем тексту: признање) се додељује ученицима или студентима за дело које представља највредније достигнуће у општини у: неговању демократских традиција и јачању заједништва грађана општине, науци, уметности и у осталим видовима духовног стваралаштва младих, спорту и другим делатностима, хуманитарним и добротворним активностима, испољавању храбрости у ванредним ситуацијама, спасавању људских живота и спречавању материјалних штета. Члан: 8. Признање се додељује сваке године поводом свечаности Дан општине 11. септембра. Члан: 9. Признање може бити додељено ученику или студенту са пребивалиштем на територији општине или ученику сенћанске школе. Члан: 10.

11 У једној години додељује се једно признање. Члан: 11. Признање може бити додељено појединцу или групи ако су одређени резултати постигнути групним радом. Признање је недељиво. Признање се може доделити истом лицу више пута. Одлучивање о додели Признања општине Про урбе и Признања општине за стваралаштво младих Члан: 12. Одлуку о додели Признања општине Про урбе и Признања општине за стваралаштво младих ( у даљем тексту: признање) доноси Комисија за доделу јавних признања општине (у даљем тексту: комисија). Члан: 13. Комисија има председника и четири члана. Председника и чланове комисије именује Скупштина општине на мандатни период од две године. Члан: 14. Конкурс за доделу признања расписује Комисија у априлу месецу године у којој се награда додељује.. Обавештење о расписаном конкурсу се објављује најмање у једном дневном листу који излази на српском језику и дневном листу Magyar Szó најкасније до 30 априла године у којој се награда додељује. Члан:15. Предлоге за признање могу поднети сва физичка и правна лица, као и чланови комисије. Предлози се достављају у писаној форми, са образложењем, подацима о кандидату, стваралаштву, опису рада и постигнутим резултатима. Рад који се доставља уз предлог, враћа се предлагачу после одлучивања о признању. Члан: 16. Предлози за признање достављају се Одељењу за општу управу и друштвене делатности Општинске управе најкасније до 30. јуна у години у којој се награда додељује. Одељење за општу управу и друштвене делатности Општинске управе обавља све стручне и административне послове за потребе комисије. Члан: 17. Предлози се разматрају у периоду од 01. до 31. јула након чега Комисија доноси одлуку о додели признања. Члан: 18. Рад комисије је јаван, омогућава се право увида кандидата и осталих предлагача у достављену документацију која је од значаја за доделу признања. Комисија доноси одлуке већином гласова од укупног броја чланова Комисије.

12 Комисија доноси пословник о свом раду. Члан: 19. Скупштина општине образоваће Комисију у року од 30 дана од дана доношења ове одлуке. Члан: 20. Признања се додељују у виду плакете. Уз плакету додељује се новчани износ признања у висини једномесечне просечне нето зараде на територији општине, према последњим објављеним подацима у Службеном гласнику Републике Србије. Члан: 21. Облик и садржај плакете утврђује се на основу конкурса за идејно решење, о чијем се спровођењу стара Одељење за општу управу и друштвене делатности Општинске управе. Изглед дипломе из става 1. овог члана посебном одлуком утврђује Комисија. 3. Диплома признања председника општине Члан. 22. Председник општине може да додели диплому признања (захвалницу) за то заслужним лицима и организацијама, коју може да преда и на прослави Дана општине, а и другим приликама. Признање се додељује у виду дипломе. Члан: 23. Члан: 24. Облик и садржај дипломе утврђује се на основу конкурса за идејно решење, о чијем се спровођењу стара Одељење за општу управу и друштвене делатности Општинске управе. Изглед дипломе из става 1. овог члана посебном одлуком утврђује Комисија за доделу јавних признања општине. 4. Звање почасног грађанина општине Члан: 25. Звање почасног грађанина општине може се доделити грађанину Републике Србије, као и страном држављанину који својим радом, научним, уметничким, политичким, хуманитарним и другим облицима деловања, допринесе развоју и угледу општине. Члан: 26. О додели звања Почасни грађанин општине одлучује Скупштина општине на предлог председника општине или најмање 15 одборника Скупштине општине. Члан: 27.

13 Лицу коме је додељено звање почасног грађанина општине уручује се плакета са грбом општине. Облик и садржај плакете утврђује се на основу конкурса за идејно решење, о чијем се спровођењу стара Одељење за општу управу и друштвене делатности Општинске управе. Изглед повеље из става 1. овог члана утврђује Комисија за јавна признања општине. Члан: 28. Плакета се уручује на свечаној седници Скупштине општине, у време обележавања и прослављања Дана општине. Изузетно из става 1. овог члана, страном држављанину повеља може бити уручена и у току године, приликом његовог боравка на територији општине. Плакету уручује председник општине. Члан: 29. Доделом звања почасни грађанин општине не стичу се посебна права, нити обавезе. Члан: 30. Одељење за општу управу и друштвене делатности Општинске управе води евиденцију додељених звања Почасни грађанин општине. 5. Звање мецене општине Члан 31. Звање мецене општине се додељује физичким и правним лицима, која су у значајној мери допринела развоју општине. О додели звања Мецена општине одлучује Скупштина општине на предлог председника општине. Члан 32. Лицу коме је додељено звање Мецена општине уручује се плакета са грбом општине. Облик и садржај плакете утврђује се на основу конкурса за идејно решење, о чијем се спровођењу стара Одељење за општу управу и друштвене делатности Општинске управе. Изглед повеље из става 1. овог члана утврђује Комисија за јавна признања општине Члан 33. Плакета се уручује на свечаној седници Скупштине општине, у време обележавања и прослављања Дана општине. Изузетно из става 1. овог члана, страном држављанину повеља може бити уручена и у току године, приликом његовог боравка на територији општине. Плакету уручује председник општине. ПРЕЛАЗВЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ Члан 34.

14 Одељење за општу управу и друштвене делатности Општинске управе води евиденцију о примаоцима награда. Члан 35. Ова одлука ступа на снагу осмог дана од објављивања у Службеном листу општине. Члан 36. Ступањем на снагу ове Одлуке ставља се ван снаге Одлука о установљавању општинске награде Плакета општине ( Службени лист општине број 10/1998.). СКУПШТИНА ОПШТИНЕ СЕНТА Број: 17-1/2009-V. председник СО Жирош Јанкелић Анико, с.р.

15 На основу члана 20. и 31. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/207) и члана 11. и 19. Статута општине ( Службени лист општине бр. 1/2006 пречишћени текст, 2/2007 и 11/2008) Скупштина општине на седници одржаној године донела је О Д Л У К У О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О УСТАНОВЉАВАЊУ И ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ОПШТИНЕ СЕНТА У Одлуци о установљавању и додели јавних признања општине бр. 7-1/2009-V. која је усвојена на седници Скупштине општине а објављена у Службеном листу општине бр. 8/2009. врше се следеће измене и допуне: Члан 1. У члану 2. ставу 1. тачки 1. текста на српском језику речи Про урбе замењује се речима Pro urbe, а у тачки 2. после речи младих додају се речи Iuventus pro urbe. Члан 2. У наслову испред члан 3. и у ставу 1. члана 3. текста на српском језику речи Про урбе замењују се речима Pro urbe. Члан 3. У члану 3. ставу 1. алинеји 4. после речи просвети додаје се реч култури. Члан 4. У наслову испред члана 7. и у члану 7. после речи младих додају се речи: Iuventus pro urbe. Члан 5. У наслову испред члана 12. и у члану 12. текста на српском језику речи: Про урбе замењују се речима Pro urbe. У наслову испред члана 12. и у члану 12. а после речи младих додају се речи: Iuventus pro urbe. Члан 6. После става 2. члана 13. додаје се нову став 3. који гласи: У састав Комисије обавезно се именују председник општине и председник Скупштине општине. Члан 7.

16 У ставу 1. члана 14. реч конкурс замењује се речима: Јавни позив, а у ставу 2. истога члана речи: Обавештење о расписаном конкурсу замењују се речима Јавни позив. Члан 8. У ставу 2. члана 21. речи Комисија замењују се речима посебна комисија, чије чланове именује председник општине из редoва истакнутих уметника. Члан 9. У ставу 2. члана 24. реч Комисија за доделу јавних признања општине замењују се речима: комисија из става 2. члана 21. ове одлуке. Члан 10. У ставу 3. члана 27. речи: Комисија за јавна признања општине замењују се речима: комисија из става 2. члана 21. ове одлуке. Члан 11. У ставу 3. члана 32. речи: Комисија за јавна признања општине замењују се речима: комисија из става 2. члана 21. ове одлуке. Члан 12. Ова одлука ступа на снагу 8. дана од дана објављивања у Службеном листу општине. СКУПШТИНА ОПШТИНЕ СЕНТА Број: 17-2/2009-V председник СО Жирош Јанкелић Анико c.p.

17 На основу члана 20. и 32. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007) и члана 11. и 19. Статута општине ( Службени лист општине број 1/2006 пречишћени текст, 2/2007 и 11/2008) Скупштина општине на седници одржаној дана године донела је ОДЛУКУ О ИЗМЕНИ ОДЛУКЕ О УСТАНОВЉАВАЊУ И ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ОПШТИНЕ СЕНТА Члан 1. У Одлуци о установљавању и додели јавних признања општине ( Службени лист општине бр. 7/2009) став 1. члана 5. мења се и гласи: У једној години додељује се највише четири признања и то: 1. појединцима, 2. предузећима, установама или другим правним лицима. Члан 2. Ова Одлука ступа на снагу даном објављивања у Службеном листу општине. СКУПШТИНА ОПШТИНЕ Број: 17-3/2009-V Председник СО Жирош Јанкелић Анико, c.p. На основу члана 20 и 32. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС бр. 129/2007), члана 11. и тачке 7. члана 46. Статута општине ( Службени лист општине бр. 5/2011) Скупштина општине на седници одржаној дана 12. јула године донела је О Д Л У К У о измени и допуни Одлуке о установљавању и додели јавних признања општине I. У одлуци о установљавању и додели јавних признања општине ( Службени лист општине бр. 7/2009) члан 2. мења се и гласи:

18 Скупштина општине оснива за истакнуте резултате постигнуте у развоју, привреди, друштвеном, научном, културном, спортском и уметничком животу општине следећа признања: 1. Признање општине Pro urbe, 2. Признање општине за Животно дело Pro Urbe, 3. Признање општине за стваралаштво младих Iuventus Pro urbe, 4. Диплома признања председника општине, 5. Звање почасног грађанина, 6. Звање мецене општине II. У Одлуци о установљавању и додели јавних признања општине ( Службени лист општине бр. 7/2009) мењају се називи и редни бројеви поглавља по следећем: 1. Признање општине Pro urbe, 2. Признање општине за Животно дело Pro Urbe, 2.1. Одлучивање о додели Признања општине Pro urbe, Признања општине за Животно дело Pro Urbe и Признања општине за стваралаштво младих Iuventus Pro urbe, 3. Признање општине за стваралаштво младих Iuventus Pro urbe, 4. Диплома признања председника општине, 5. Звање почасног грађанина, 6. Звање мецене општине III. У Одлуци о установљавању и додели јавних признања општине ( Службени лист општине бр. 7/2009) у члану 12. после речи Pro urbe додају се речи Признање општине за Животно дело Pro Urbe, IV. У одлуци у Одлуку о измени Одлуке о установљавању и додели јавних признања општине ( Службени лист општине бр. 12/2009) члана 1. мења се и гласи: У једној години додељује се највише пет признања и то: 1. појединцима, 2. предузећима, установама или другим правним лицима, 3. појединцима за животно дело. V. Ова Одлука се објављује у Службеном листу општине. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Скупштина општине Председник Скупштине општине Анико Ширкова с.р.

19 Број: 17-2/2013-I Дана: 12. јул године С е н т а

20 Предлог На основу члана 46. става 1. тачке 33. Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011) и члана 13. Одлуке о накнади за заштиту и унапређивање животне средине ( Службени лист општине број 6/2014 и 29/2016), Скупштина општине на својој седници одржаној дана 31. марта године донела је З А К Љ У Ч А К О УСВАЈАЊУ И З В Е Ш Т А Ј А О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ОПШТИНЕ СЕНТА ЗА ГОДИНУ I УСВАЈА СЕ Извештај o коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине за годину. II Овај Закључак ступа на снагу даном доношења и објављује се у Службеном листу општине. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Скупштина општине Број: /2017-I Дана: 31. март године С е н т а Председница Скупштине општине Татјана Бало c. p. О б р а з л о ж е њ е: Према члану 100. Законa о заштити животне средине ( Службени гласник РС, број: 135/04, 36/2009 и 72/2009-др. Закони и 43/2011- одлука УС) јединица локалне самоуправе је дужна да отвори буџетски фонд у складу са законом којим се уређује буџетски систем. Средства буџетског фонда користе се наменски, за финансирање акционих и санационих планова у складу са Националним програмом, односно за финансирање програма и планова јединице локалне самоуправе из члана 68. овог Закона. Према члану 7. Одлуке о буџетском фонду за заштиту животне средине ( Службени лист општине, број 7/2010) средства остварена у буџетском фонду користе се у складу са усвојеним Програмом коришћења средстава буџетског фонда који доноси надлежни орган јединице локалне самоуправе.

21 Према члану 13. Одлуке о накнади за заштиту и унапређивање животне средине на територији општине ( Службени лист општине, број 6/2014) Општински инспектор за заштиту животне средине једанпут годишње подноси Скупштини општине извештај о реализацији програма и утрошка средстава за заштиту и унапређивање животне средине, за претходну годину. Општинско веће општине је дана 15. марта године донело закључак којим се утврђује предлог Извештаја о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине за годину и исти се упућује Скупштини општине на разматрање и усвајање. Извештај о коришћењу средстава буџетског фонда, аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе достављају Министарству најкасније до 31. марта текуће године за претходну годину, односно на захтев Министарства. На основу изложеног, предлаже се Скупштини општине разматрање и усвајање извештаја о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине за годину у предложеном тексту.

22 Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина -Општинска управа Одељење за грађевинске и комуналне послове Одсек за инспекцијске послове Број: /2017-I Дана: године И З В Е Ш Т А Ј О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ОПШТИНЕ СЕНТА ЗА 2016.ГОДИНУ У складу са ставом 6. члана 100. Закона о заштити животне средине ("Службени Гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 72/09 - др. закон и 43/ одлука УС и 14/2016) члана 7. Одлуке о буџетском фонду за заштиту животне средине општине ( Службени лист општине број 7/2010) и члана 13. Одлуке о накнади за заштиту и унапређивање животне средине на територији општине ( Службени лист општине број 6/2014 и 29/2016) доноси се извештај о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине, остварених на основу накнаде из члана 85., 85. а. и 87. Закона о заштити животне средине ( Службени Гласник РС бр. 135/2004, 36/2009, 72/09 - др. закон и 43/ одлука УС и 14/2016). I. КРАТКА РЕКАПИТУЛАЦИЈА КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ЗА ГОДИНУ ГЛАВНЕ ТАЧКЕ У ПРОГРАМУ ЗА ГОДИНУ Планирано Потрошено Подстицајни, превентивни и санациони програми и пројекти , ,76 Програми и пројекти праћења стања животне средине , ,00 Научно истраживачке програме и пројекте ,00 0,00 Образовне активности и јачање свести о потреби заштите животне средине , ,60 Програми и пројекти из области заштите животне средине намењени цивлном сектору, невалидним орагнизацијама и школским установама на територији , ,00 општине Информисање и објављивање података о стању и квалитету животне средине , ,00 УКУПНА СРЕДСТВА за годину , ,36 1

23 На основу изнетих приказа закључено је следеће: Почетно салдо у години ,17 динара Приходи у години ,60 динара Расходи у години ,36 динара Пренета средства за годину ,41 динара Извештај о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине за годину је прихваћен на седници општинског Већа општине дана године под бројем 04/2016, а од стране Скупштине општине прихваћен дана године под бројем: 415-1/2016-I. У складу са чланом 100. став 6. Закона о заштити животне средине ( Службени Гласник РС бр. 135/2004, 36/2009, 72/09 и 43/2011 и 14/2016 ), Извештај о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине остварених по основу накнаде за заштиту животне средине и накнаде за загађивање животне средине за годину је достављен Министарству пољопривреде и заштите животне средине под бројем: /2016-IV-03 дана године од стране Одсека за буџет и финансије Одељења за привреду и финансије Општинске управе. II. ИЗВЕШТАЈ О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ОПШТИНЕ СЕНТА ЗА ГОДИНУ Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине за годину ("Службени лист општине " бр: 4/2016), је прихваћен од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине под бројем: / дана године и прихваћен од стране Скупштине општине дана године под бројем: 501-4/2016-I. На основу Програма о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине за годину планиран је прилив средстава на име накнаде за заштиту животне средине и на име накнаде за загађивање животне средине у висини од ,59 динара. Од планираних средстава остварен је приход од ,65 динара, а пренета средства из претходне године износе ,41 динара. Извор средстава за 2016.годину Планирано Остварено Наканда за заштиту животне средине на основу члана 87. Закона о заштити животне средине и наканда за ,59 загађивање животне средине на основу члана ,65 Закона о заштити животне средине ( Службени Гласник РС бр. 135/09, 36/09, 72/09 и 43/2011). Пренета средства из године , ,41 2

24 УКУПНО , ,06 У складу са Програмом коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за годину потрошено је ,87 динара. 3

25 ТАБЕЛАРНИ ПРИКАЗ ИЗВЕШТАЈА О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ЗА ГОДИНУ 1. Подстицајни, превентивни и санациони програми и пројекти Планирано Потрошено Проценат остваривања Текућа субвенција за Регионалну депонију , ,00 100,00 % Капитална субвенција за Регионалну депонију , ,38 23,31 % Спречавње настанка дивљих депонија у ромском насељу на територији општине , ,00 98,61% Уклањање дивљих депонија путем контејнера на територији општине , ,00 99,16 % Уништавање амброзије у урбаним срединама као и одржавање истих ,00.922,05 99,93 % Одржавање постојећих и новосађених дрвореда на јавним зеленим површинама ( заливање и окопавање) , ,00 99,79 % Израда Локалног плана за уштеду електричне енергије ради енергетске ефикасности општине , ,00 56,05 % Преузета обавеза из године -Замена прозора и врата на зградама јавних објеката ради смањења 99,99 % , ,88 губитака топлотне енергије у циљу енергетске ефикасности по уговору бр / IV Преузета обавеза из године -Замена прозора и врата на зградама јавних објеката ради смањења губитака топлотне енергије у циљу енергетске , , % ефикасности по уговору бр / IV Преузета обавеза из године - Израда планске документације за одржавање и санације отворених канала на територији општине , ,00 99,32 % Остале превентивне и подстицајне мере, програми и 0 % ,00 0,00 пројекти за чијом се реализацијом укаже потреба УКУПНО: , ,31 55,41% 2. Програми и пројекти праћења стања животне средине Преузета обавеза из 2015.г. - по Уговору бр II- 75/2015.г. мониторинг комуналне буке Преузета обавеза из 2015.г. - по Уговору бр II- 74/2015.г Мониторинг квалитета ваздуха Преузета обавеза из 2015.г. - по Уговору бр II- 76/2015.г - Инспекцијско мерење буке Планирано Потрошено , , , , , ,00 Мониторинг комуналне буке , ,00 Мониторинг квалитета ваздуха , ,56 Инспекцијско мерење буке , ,00 Проценат остваривања 100% 4 100% 100% 60.43% 57,14% 89,73% УКУПНО: , ,56 80,46%

26 3. Образовне активности и јачање свести Проценат Планирано Потрошено остваривања о потреби заштите животне средине Акција за Чистију Сенту , , % Набавка кеса од природног материјала ,00 99,84 % ,00 (екоторбе) Котизација за семинаре и обуке, трошкови ,00 0% 0,00 смештаја као и дневница Израда и постављање едукационих табли , ,00 99,9 % УКУПНО: , ,00 72,14 % 4. Програми и пројекти из области заштите животне средине намењени цивилном сектору, невалидним организацијама и школским установама на територији општине Програми и пројекти из области заштите животне средине намењени школским установама Планирано Потрошено Проценат остваривања ,00 0,00 0% УКУПНО: ,00 0,00 0% 5. Информисање и објављивање података Проценат Планирано Потрошено о стању и квалитету животне средине остваривања Информисање и објављивање података у вези са заштитом животне средине ( ,24 0,00 0% плакати, флајери и огласи) УКУПНО: ,24 0,00 0% УКУПНА СРЕДСТВА У 2016 ГОДИНИ , ,87 58,77% 5

27 На основу укупних средстава у години и укупног расхода у години, може се закључити да су средства буџетског фонда за заштиту животне средине у години потрошени у 67,26%-у. Укупна средства у години (пренета средства + приход) Укупан расход у години Проценат искоришћавања средстава буџетског фонда за заштиту животне средине у години ,06 динара ,87 динара 67,26% На основу изнетих приказа може се закључити да: Почетно салдо у 2016 години Приходи у години Расходи у години Пренета средства за годину ,41 динара ,65 динара ,87 динара ,19 динара Начелник Одељења за грађевинске и комуналне послове Туза Валерија, дипл. инг. грађ. 6

28 Предлог На основу члана 18 став 1 Закона о јавним службама ("Службени гласник РС", бр. 42/91, 71/94, 79/ др. закон, 81/ испр. др. закона, 83/ испр. др. закона и 83/ др. закон), чланa 130 став 1 и 7 и члана 135 став 1 Закон о здравственој заштити ("Службени гласник РС", бр. 107/2005, 72/ др. закон, 88/2010, 99/2010, 57/2011, 119/2012, 45/ др. закон, 93/2014, 96/2015 и 106/2015), члана 32 став 1 тачка 9 Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", бр. 129/2007, 83/ др. закон и 101/ др. закон) и члана 46 став 1 тачка 10 Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011), Скупштина општине на својој седници, одржаној 31. марта године донела је Р Е Ш Е Њ Е О КОНСТАТОВАЊУ ПРЕСТАНКА МАНДАТА ДИРЕКТОРА ДОМА ЗДРАВЉА СЕНТА I Констатује се да је Густаву др Шурјану, доктору медицине из Сенте престао дужност директора Дома здравља са даном 30. март године због истека мандата. II Ово решење треба објавити у Службеном листу општине. О б р а з л о ж е њ е: Према члану 18 став 1 Закона о јавним службама ("Службени гласник РС", бр. 42/91, 71/94, 79/ др. закон, 81/ испр. др. закона, 83/ испр. др. закона и 83/ др. закон), директора установе именује и разрешава оснивач. Према члану 135 став 1 Закон о здравственој заштити ("Службени гласник РС", бр. 107/2005, 72/ др. закон, 88/2010, 99/2010, 57/2011, 119/2012, 45/ др. закон, 93/2014, 96/2015 и 106/2015), дужност директора здравствене установе престаје истеком мандата и разрешењем. Према члану 130 ставу 1 Закона о здравственој заштити ("Службени гласник РС", бр. 107/2005, 72/ др. закон, 88/2010, 99/2010, 57/2011, 119/2012, 45/ др. закон, 93/2014, 96/2015 и 106/2015), органи здравствене установе су: директор, управни одбор и надзорни одбор. Према члану 130 став 7 Закона о здравственој заштити, органи здравствене установе, по истеку мандата, настављају да обављају послове у складу са законом и статутом здравствене установе до дана именовања нових, односно привремених органа. Према члану 135 став 1 Закона о здравственој заштити, дужност директора здравствене установе престаје истеком мандата и рашрешењем. Према члану 32 став 1 тачка 9 Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", бр. 129/2007, 83/ др. закон и 101/ др. закон) и члану 46 став 1 тачка 10 Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011), Скупштина општине именује и разрешава управни и надзорни одбор, именује и разрешава директоре јавних предузећа, установа, организација и служби, чији је оснивач и даје сагласност на њихове статуте, у складу са законом.

29 Дом здравља основан је Одлуком о оснивању Дома здравља ( Службени лист општине бр. 10/2006, 5/2007, 13/2008). Општинско веће општине, као овлашћени предлагач аката које доноси Скупштина општине, утврдило је предлог Решења о констатовању престанка мандата директора Дома здравља. Након разматрања предлога Општинског већа општине, Скупштина општине је донела решење о констатовању престанка мандата директора Дома здравља. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Скупштине општине Број: /2017-I Дана: 31. март године С е н т а Председница Скупштине општине Татјана Бало с. р.

30 Предлог На основу члана 18 став 1 Закона о јавним службама ("Службени гласник РС", бр. 42/91, 71/94, 79/ др. закон, 81/ испр. др. закона, 83/ испр. др. закона и 83/ др. закон), члана 130 став 3 и члана 132 став 3, 5 и 6 Закон о здравственој заштити ("Службени гласник РС", бр. 107/2005, 72/ др. закон, 88/2010, 99/2010, 57/2011, 119/2012, 45/ др. закон, 93/2014, 96/2015 и 106/2015), члана 32 став 1 тачка 9 Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", бр. 129/2007, 83/ др. закон и 101/ др. закон) и члана 46 став 1 тачка 10 Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011), Скупштина општине на својој седници, одржаној 31. марта године донела је Р Е Ш Е Њ Е О ИМЕНОВАЊУ ДИРЕКТОРА ДОМА ЗДРАВЉА СЕНТА I Именује се Густав др Шурјан, доктор медицине из Сенте, за директора Дома здравља, на мандатни период од четири године. II Ово решење треба објавити у Службеном листу општине. О б р а з л о ж е њ е: Према члану 18 став 1 Закона о јавним службама ("Службени гласник РС", бр. 42/91, 71/94, 79/ др. закон, 81/ испр. др. закона, 83/ испр. др. закона и 83/ др. закон), директора установе именује и разрешава оснивач. Према члану 130 став 3 Закон о здравственој заштити ("Службени гласник РС", бр. 107/2005, 72/ др. закон, 88/2010, 99/2010, 57/2011, 119/2012, 45/ др. закон, 93/2014, 96/2015 и 106/2015), директора, заменика директора, чланове управног одбора и надзорног одбора здравствене установе именује и разрешава оснивач. Према члану 133 став 2 Закона о здравственој заштити, мандат директора здравствене установе рачуна се од дана ступања на дужност. Према члану 32 став 1 тачка 9 Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", бр. 129/2007, 83/ др. закон и 101/ др. закон) и члану 46 став 1 тачка 10 Статута општине ( Службени лист општине, бр. 5/2011), Скупштина општине именује и разрешава управни и надзорни одбор, именује и разрешава директоре јавних предузећа, установа, организација и служби, чији је оснивач и даје сагласност на њихове статуте, у складу са законом. Дом здравља основан је Одлуком о оснивању Дома здравља ( Службени лист општине бр. 10/2006, 5/2007, 13/2008). Према чланау 132 став 3, 5 и 6 Закон о здравственој заштити, директор здравствене установе именује се на основу јавног конкурса који расписује управни одбор здравствене установе. Управни одбор здравствене установе дужан је да у року од 30 дана од дана завршетка јавног конкурса изврши избор кандидата и предлог достави оснивачу. На основу предлога управног одбора оснивач, у року од 15 дана од дана достављања предлога, именује директора.

31 Управни одбор Дома здравља, по спровденом јавном конкурсу предложио је доктора медицине Шурјана др Густава за директора Дома здравља. Општинско веће општине, као овлашћени предлагач аката које доноси Скупштина општине, утврдило је предлог Решења о именовању директора Дома здравља. Након разматрања предлога Општинског већа општине Скупштина општине је донела решење о именовању директора Дома здравља. ПОУКА О ПРАВНОМ СРЕДСТВУ: Ово решење је коначно у управном поступку, а против њега може се покренути управни спор року од 30 дана од дана достављања овог решења пред Управним судом о Београду, ул. Немањина бр. 9. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Скупштина општине Број: /2017-I Дана: 31. март године С е н т а Председница Скупштине општине Татјана Бало с. р.

32

33 П р е д л о г На основу члана 32. став 1. тачка 20. Закона о локалној самоурпави ( Службени гласник РС, бр. 129/2007, 83/ др. закон и 101/ др. закон) и члана 46. тачке 33. Статута oпштине ( Службени лист општине број 5/2011), Скупштина општине на седници одржаној данa 31. марта године, донела је З А К Љ У Ч А К О УСВАЈАЊУ ИЗВЕШТАЈА О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА ГОДИШЊЕГ ПРОГРАМА ЗАШТИТЕ, УРЕЂЕЊА И КОРИШЋЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СЕНТА ЗА ГОДИНУ I УСВАЈА СЕ Извештај о коришћењу средстава Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за годину. II Извештај о коришћењу средстава Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за годину је саставни део овог закључка. III Овај Закључак објавити у Службеном листу општине. О б р а з л о ж е њ е Према члану 32. тачка 20. Закона о локалној самоуправи ( Службени гласник РС, бр. 129/2007, 83/ др. закон и 101/ др. закон) и члану 46. тачке 33. Статута општине ( Службени лист општине број 5/2011) Скупштина општине, у складу са законом обавља и друге послове утврђене законом и статутом. Према члану 71. ставу 3. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник РС бр. 62/2006, 65/2008 др.закон, 41/2009 и 112/2015) прописана је обавеза достављања годишњег извештаја о коришћењу средстава за реализацију годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта. Општинско веће општине, као овлашћени предлагач аката које доноси Скупштина општине својим закључком дана године утврдило је предлог Закључка о усвајању о коришћењу средстава Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за годину и упутило је Скупштини општине на хитно разматрање и усвајање. Скупштина општине, након разматрања предлога Општинског већа општине, донела је закључак као у диспозитиву. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Председница Скупштине општине Општина Скупштина општине Татјана Бало c. p. Број: /2017-I Дана: 31. марта године С е н т а

34 Извештај о коришћењу средстава Годишњег програма заштите,уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине у години Ред. бр. Намена улагања Планирано у години Остварено у години Исплата по фактури 1 Комасација пољопривредног земљишта ,00 / / 2 Одводњавање пољопривредног земљишта , Решење о утврђивању накнаде за одводњавање за годину бр. 4-30/ од године издато од стране ЈВП Воде Војводине -Уговор о уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта бр /2016 од између општине и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство 3 Наводњавање пољопривредног земљишта , ,00 -Предрачун бр.1 од дана издат од стране Удружења спортских риболоваца 4 Обележавање парцела, обележавање атарских путева и успостава међе парцеле , ,00 - Предрачун бр. 108/16 од године издат од стране GeoGIS Consultаnts - Рачун бр. 05/16 од године издат од стране GeoGIS Consultаnts - Рачун бр. 18/16 од године издат од стране GeoGIS Consultаnts -Рачун бр. 34/16 од године издат од стране GeoGIS Consultаnts 5 Уређење атарских путева , ,54 -Окончана ситуација бр /24 од године издата од стране Војпут Суботица -Рачун бр. 3-16/1 од године издат од стране Пропут д.о.о. -Предрачун бр. 793/16 од издат од стране Кнез Петрол д.о.о. 6 Остало - Фонд за развој пољопривреде радови у вези заштите и коришћења пољопривредног земљишта 7 Уређење и опремање противградне службе 8 Уређење и опремање пољочуварске службе , ,75 -Уговори о додели бесповратних средстава , ,04 -Рачун бр. 655 од издат од стране Полиестер група д.о.о. -Рачун бр. 913СЕМП-2016 од издат од стране ВисаПром д.о.о. -Рачун бр од издат од Азур д.о.о. -Рачун бр /16 од издат од ЈКСП - Рачун бр /16 од издат од ЈКСП -Рачун бр /16 од издат од ЈКСП , ,05 -Предрачун бр од издат од Елтра д.о.о -Рачун бр. 58/1/2016 од издат од Елтра д.о.о

35 9 Заштита пољопривредног земљишта од пољске штете -Профактура бр од издата од Ексклузив стил д.о.о. -Рачун бр /15 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 179/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 1306/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 1570/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 2161/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 3213/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 3736/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 3972/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 4967/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 5537/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 5719/16 од издат од ЈКСП - Рачун бр. 6645/16 од издат од ЈКСП , ,00 -Одлука председника општине бр /2016-II од Одлука председника општине бр /2016-II од Мелиорација пољопривредног земљишта ,00 / / 11 Подизање и одржавање ветрозаштитних појасева 12 Контрола плодности обрадивог пољопривредног земљишта, унетог минералног ђубрива и пистицида у обрадиво пољопривредно земљиште 13 Утврђивање постојања штетних и опасних материја у пољопривредном земљишту , ,80 -Рачун бр. 43 од издат од Пољопривредно газдинство Ченеј -Рачун бр. 25/016 од издат од Рег.расадник Сомбор -Рачун бр. 54/16 од издат од Фиори Суботица -Рачун бр. 2775/16 од издат од ЈКСП -Рачун бр. 3741/16 од издат од ЈКСП -Рачун бр. 4493/16 од издат од ЈКСП -Рачун бр. 5566/16 од издат од ЈКСП -Рачун бр. 6693/16 од издат од ЈКСП , ,00 -Фактура бр од издата од Пољопривредне стручне службе -Фактура бр од издата од Пољопривредне стручне службе ,00 / / 14 Студијско-истраживачки радови , ,93 -Рачун бр. 9/2016 од издат од Војвођанске фондације за развој Хало -Рачун бр. 2 од издат од Севертранс - Рачун бр. 3 од издат од Севертранс -Предрачун бр. МПС од издат од Гигстикс д.о.о. - Рачун бр. 436 од издат од Севертранс

36 15 Остало опремање Комисије за давање у закуп пољопривредног земљишта, трошкови поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини - Рачун бр. 361 од издат од Севертранс - Рачун бр. 388 од издат од Севертранс -Фактура бр од издата од Новосадски сајам , ,38 -Прва привремена ситуација бр. 47/2016 од издата од Јумол д.о.о. -Рачун бр. ИФА од издат од Антарес столице д.о.о. - Предрачун бр. ПРОФАК од издат од Антарес столице д.о.о. -Фактура бр.27 од издата од Класик-С -Фактура бр.19 од издата од Класик-С -Рачун бр. 871/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 878/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 57/1/2016 од издат од Елтра д.о.о. - Рачун бр. 879/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 916/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 892/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 1156/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 1961/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 2015/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 2265/1/2016 од издат од Саботроник д.о.о. -Рачун бр. 182 од издат од Стилос принт д.о.о. -Рачун бр. 146 од издат од Стилос принт д.о.о. -Рачун бр. 163 од издат од Стилос принт д.о.о. -Рачун бр. 127 од издат од Стилос принт д.о.о. -Рачун бр. 62 од издат од Стилос принт д.о.о. -Рачун бр. 70 од издат од Стилос принт д.о.о. -Одлуке председника општине Укупно: , ,34

37

38 Предлог На основу члана 14. став 4. члана 60. став 2. и 4. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник Републике Србије, број 62/06, 65/08, 41/09 и 112/15) и члана 46. тачка 33. Статута општине (,,Службени лист општине бр. 5/2011), а уз сагласност Министарства пољопривреде и заштите животне средине број од марта године, Скупштина општине на седници одржаној дана 31. марта године, донела је З А К Љ У Ч А К О УСВАЈАЊУ ГОДИШЊЕГ ПРОГРАМА ЗАШТИТЕ, УРЕЂЕЊА И КОРИШЋЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СЕНТА ЗА ГОДИНУ I. УСВАЈА СЕ Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за годину. II. Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за годину чини саставни део овог Закључка. III. Овај Закључак објавити у Службеном листу општине. Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Скупштина општине Број: /2017-I Дана: 31. март године С е н т а Председница Скупштине општине Татјана Бало c. p. О б р а з л о ж е њ е Према члану 60. став 2. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник Републике Србије, број 62/06, 65/08, 41/09 и 112/15) пољопривредно земљиште у државној својини користи се према Годишњем програму заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта који доноси надлежни орган јединице локалне самоуправе, уз сагласност Министарства. Према члану 2. Одлуке о одређивању надлежног органа у поступцима давања у закуп односно на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини ("Службени лист општине ", број 1/2016 и 3/2017), Скупштина општине је одређена као надлежни орган за доношење Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, уз сагласност Министарства, надлежног за послове пољопривреде најкасније до 31. марта текуће године. На основу горе наведеног Скупштина општине донела је закључак као у диспозитиву.

39 ГОДИШЊИ ПРОГРАМ ЗАШТИТЕ, УРЕЂЕЊА И КОРИШЋЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СЕНТА ЗА ГОДИНУ

40 I ОПШТИ ДЕО ПРОГРАМА 2

41 1. Географски положај општине УВОД Општина се налази на северу Републике Србије, односно АП Војводине, на десној страни реке Тисе, 43 км јужно од српске-мађарске границе. Укупна површина општине износи 293,4 км2. Има добру повезаност са околином захваљујући добром друмском, жељезничком и речном саобраћају. Цела општина је подељена у 3 катастарске општине: - Ко Батка - Ко - Ко Торњош 2. Климатске карактеристике општине Општину карактеришу вредности умерено континенталне климе: четири годишња доба са великим температурним осцилацијама, сува лета са високим температурама, хладне зиме, неравномерним распоредом падавина. Континентана клима продире са истока и североистока и захвата подручје интензивне биљне производње. Средња годишња температура износи око 11 o C. Дужина безмразног периода је 150 до 180 дана. Средња годишња облачност износи око 45 %. Годишња количина падавина се креће у границама од 550 до 650 мм, у активном делу вегетације пада око 60% укупних количина падавина са максимумом у мају и јуну месецу. 3. Хидриграфске и хидролошке карактеристике општине река Тиса највећи природни водоток речица Чик - на западној граници општине каналска мрежа изграђена у Риту и служи за одводњавање и наводњавање 4. Геоморфолошке и педолошке карактеристике општине Геоморфолошке карактеристике одређују: 1. алувијална раван - уз реку Тису, која је створена воденом ерозијом и акумулацијом наноса реке. Састоји се од песка, речног муља и глине. Надморска висина је од 75 до 79 м. 2. лесна тераса - почетак Телечке висоравне са различитом дебљином леса. Надморска висина је од 93 до 111м. Педолошки покривач чине следећи типови земљишта: 1. чернозем (карбонатни и безкарбонатни) захвата највеће површине. Производна вредност земљишта је висока уз присуство оптималне влажности. 2. слатинаста земљишта (ливатска црница карбонатна, ливатска црница заслађена, ритска црница, смоница и солончак) - су хидроморфне структуре, слабијих производних особина. Површине су изложене штетном утицају површинских и 3

42 подземних вода.мале висинске разчике отежавају одводњавање у случају високих подземних вода или после великих падавина. 3. Делувијално алувијални наноси- су различитог механичког састава који су под директним утицајeм водног режима реке Тисе. 5. Заштита пољопривредног земљишта Тренутно стање пољопривредног земљишта у општини 1. Све интензивнија, прекомерна и нестручна уотреба пестицида је највећа опасност у погледу загађивања пољопривредних површина, 2. Употреба минералних ђубрива без претходне детаљне анализе педолошких особина земљишта представља потенцијалну опасност за животну средину нарочито у регионима где је интензивна повртарска производња и у заштићеном простору 3. Употреба воде за наводњавање без претходне анализе хемијског сатава воде, 4. Фабрике су потенцијални загађивачи реке Тисе и околних пољопривредних површина са штетним и опасним материјама, 5. Делимично нерешене отпадне воде из домаћинстава и пољопривредних газдинстава су потенцијална опасност за загађивање подземних вода, 6. Постојање дивљих депонија смећа које се налазе у близини обрадивих површина, 7. Штетни утицај ветра еолска ерозија због непостојања ветрозаштитиних појасева. Проблем је и неконтролисана сеча у постојећим ветрозаштитиним појасевима, 8. Коришћење канала за одводњавање и наводњавање је ограничено стањем каналске мреже. Канали су замуљени, зарасли са растињом, тако да у одређеним случајевима (високе подземне воде, велике кише, суша) не испуњавају захтеве, 9. Пољски путеви су у лошем стању, слебо се одржавају, узурпиране су од стране власника и корисника пољопривредних земљишта, 10. Комасација пољопривредног земљишта спроведена је у КО године, у КО Торњош године. Нов премер урађен је у КО године, у КО Торњош године. Комасација као ни нов премер пољопривредног земљишта није извршена у КО Батка. Уређење пољопривредног земљишта предложене мере 1. Анализама земљишта треба пратити загађеност пољопривредних површина, 2. Анализама воде треба пратити загађеност у реци Тиса, у каналима и у подземним водама, 3. Санација дивљих депонија, 4. Чување постојећих ветрозаштитиних појасева и подизање и неговање нових, 5. Одржавање канала за одводњавање и наводњавање и изградња нових где је то потребно, 6. Обележавати линије путева и одбранити од узурпације. Обзиром на стање потребно је уложити знатна средства за то. 4

43 7. Одржавање и уређивање пољских путева и спречавати оштећење истих са механизацијом, 8. Извршити проверу површина пољопривредног земљишта у КО Батка. У општини се предузимају одређене радње у вези побољшања стања, али с обзиром да радови око уређивања пољопривредног земљишта захтевају велика новчана средства, ови ће бити дуготрајни процеси. 5

44 6

45 7

46 II ПРОГРАМ УТВРЂИВАЊА РАДОВА НА ЗАШТИТИ И УРЕЂЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА 8

47 9

48 10

49 III ПЛАН КОРИШЋЕЊА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ 11

50 12

51 13

52 14

53 15

54 Табела 15груписаних јавних надметања КО потес број јавног на дмет ања број листа број непокретнос катастарск ти е парцеле култура и класа део површина па рц парцеле еле (ха) површина државног удела (ха) површина објекта у државној својини (м²) боја напомена ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 1. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /1 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не /2 ЊИВА 4. КЛАСА не /3 ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЊИВА 1. КЛАСА не /2 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не /1 ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр Б ЛИВАДА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр ПАШЊАК 3. КЛАСА не МОЧВАРА 7. КЛАСА не ВОЋЊАК 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр

55 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр А ЛИВАДА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 1. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр /12 ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 1. КЛАСА не /6 ЊИВА 1. КЛАСА не ШУМА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 1. КЛАСА не /2 ЊИВА 1. КЛАСА не /9 ЊИВА 1. КЛАСА не ЛИВАДА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 5. КЛАСА не /2 ЊИВА 5. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно

56 ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЊИВА 6. КЛАСА не /2 ЊИВА 6. КЛАСА не /2 ЊИВА 6. КЛАСА не /2 ЊИВА 6. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 6. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 6. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 6. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /1 ПАШЊАК 4. КЛАСА не /1 ЊИВА 4. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 3. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 1. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 3. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не /3 ЊИВА 3. КЛАСА не /4 ЊИВА 3. КЛАСА не /5 ЊИВА 3. КЛАСА не /6 ЊИВА 3. КЛАСА не /7 ЊИВА 3. КЛАСА не /8 ЊИВА 3. КЛАСА не /9 ЊИВА 3. КЛАСА не /10 ЊИВА 3. КЛАСА не /11 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /12 ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 5. КЛАСА не /1 ЊИВA 2. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЊИВА 1. КЛАСА не /1 ЊИВA 3. КЛАСА не укупно Сточар бр

57 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно /1 ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр /5 ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 2. КЛАСА не /3 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 1. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ЛИВАДА 2. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /1 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /3 ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /14 ЊИВА 3. КЛАСА не /38 ЊИВА 2. КЛАСА не /39 ЊИВА 2. КЛАСА не /40 ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 5. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не ЛИВАДА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр

58 /1 ЊИВА 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /3 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /1 ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 4. КЛАСА не /3 ЊИВА 2. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 4. КЛАСА не /3 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 2. КЛАСА не /3 ЊИВА 2. КЛАСА не укупно ПАШЊАК 1. КЛАСА не ПАШЊАК 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 5. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 1. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 1. КЛАСА не ПАШЊАК 2. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЛИВАДА 4. КЛАСА не /1-А ЊИВА 4. КЛАСА да укупно Сточар бр /2 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не /3 ЊИВА 3. КЛАСА не /3 ЊИВA 4. КЛАСА не укупно Сточар бр

59 ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не /1 ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не /6 ЊИВА 5. КЛАСА не укупно Сточар бр Б ПАШЊАК 5. КЛАСА да укупно ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр /3 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЊИВА 1. КЛАСА не /5 ЊИВА 1. КЛАСА не /6 ЊИВА 1. КЛАСА не /7 ЊИВА 1. КЛАСА не /8 ЊИВА 1. КЛАСА не укупно ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр

60 ЊИВА 5. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не ЛИВАДА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ТРСТИК, МОЧВАРА 7. КЛ не ЛИВАДА 3. КЛАСА не ТРСТИК, МОЧВАРА 7. КЛ не ЛИВАДА 2. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЛИВАДА 2. КЛАСА не ТРСТИК, МОЧВАРА 7. КЛ не ТРСТИК, МОЧВАРА 7. КЛ не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЛИВАДА 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 4. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не ЛИВАДА 3. КЛАСА да ЛИВАДА 3. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр

61 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр /2 ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЛИВАДА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр А ПАШЊАК 5. КЛАСА да укупно Сточар бр /1 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 6. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 6. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр

62 ЊИВА 5. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 5. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ПАШЊАК 5. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 4. КЛАСА не /4 ЊИВА 4. КЛАСА не /6 ЊИВА 4. КЛАСА не /8 ЊИВА 4. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 2. КЛАСА не укупно Сточар бр /1 ЊИВА 4. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /3 ЊИВА 4. КЛАСА не /5 ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не /1 ЊИВА 4. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 4. КЛАСА не /3 ЊИВA 4. КЛАСА не укупно ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВA 5 КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 4. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 4. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 4. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ЊИВА 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /2 ЊИВА 1. КЛАСА не /1 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /1 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр

63 ПАШЊАК 1. КЛАСА не /1 ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 2. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не /2 ПАШЊАК 2. КЛАСА не укупно Сточар бр ЊИВА 1. КЛАСА не укупно Сточар бр ПАШЊАК 5. КЛАСА не пошумљавање /2 ЊИВА 4. КЛАСА не пошумљавање ЛИВАДА 5. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 4. КЛАСА не пошумљавање ЛИВАДА 5. КЛАСА не пошумљавање укупно пошумљавање /1 ТРСТИК, МОЧВАРА 7. КЛ не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 5. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно ЊИВА 4. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање /1 ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање укупно пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање ЊИВА 3. КЛАСА не пошумљавање укупно пошумљавање ЊИВА 1. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не ЊИВА 1. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно /2 ЊИВА 4. КЛАСА не /1 ЊИВА 4. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно /4 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не укупно

64 ЊИВА 5. КЛАСА не ПАШЊАК 5. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не укупно ЊИВА 3. КЛАСА не укупно ПАШЊАК 3. КЛАСА не укупно ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр /2 ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно /1 ПАШЊАК 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно ЊИВА 4. КЛАСА не укупно ЊИВА 5. КЛАСА не укупно ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не укупно ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ПАШЊАК 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 5. КЛАСА не укупно ЊИВА 3. КЛАСА не укупно ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 4. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не укупно /1-Б ЊИВА 4. КЛАСА да укупно /1-Ц ЊИВА 4. КЛАСА да укупно

65 /1-Д ЊИВА 4. КЛАСА да укупно /1-Е ЊИВА 4. КЛАСА да укупно ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не /2 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не

66 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не

67 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не /1 ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ПАШЊАК 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не

68 ПАШЊАК 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ВОЋЊАК 2. КЛАСА не ВОЋЊАК 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ВОЋЊАК 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не

69 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не

70 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /1 ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 2. КЛАСА не /3 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не

71 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ВИНОГРАД 2. КЛАСА не ВОЋЊАК 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не

72 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /1 ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 2. КЛАСА не /3 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не

73 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не

74 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /1 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не /1 ЊИВА 2. КЛАСА не /2 ЊИВА 2. КЛАСА не /3 ЊИВА 2. КЛАСА не /1 ЊИВА 3. КЛАСА не

75 /2 ЊИВА 2. КЛАСА не /3 ЊИВА 3. КЛАСА не /4 ЊИВА 2. КЛАСА не /5 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не

76 ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не

77 ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 3. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не укупно ЊИВА 3. КЛАСА не укупно ПАШЊАК 2. КЛАСА не укупно /1 ЊИВА 4. КЛАСА да укупно ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не ЊИВА 2. КЛАСА не укупно ПАШЊАК 2. КЛАСА не укупно УКУПНО КО Торњош А ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 18. Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр. 8. Торњош Б ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 3. Торњош /1-Б ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 3. Торњош /3-Б ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 4. Торњош /3-Ц ЊИВА 3. КЛАСА да

78 укупно Сточар бр. 5. Торњош /1-Д ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 7. Торњош Ц ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 1. Торњош Е ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 10. Торњош А ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 18. Торњош /2 ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош /3 ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош /4 ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош /1 ПАШЊАК 2. КЛАСА не Торњош /1-А ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 11. Торњош /3-А ЊИВА 2. КЛАСА да укупно Сточар бр. 12. Торњош /1 ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош /3 ЛИВАДА 3. КЛАСА не Торњош /4 ЛИВАДА 3. КЛАСА не Торњош /1 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр. 14. Торњош /1-Г ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 15. Торњош ЊИВА 4. КЛАСА не Торњош /1 ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош /2 ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош /3 ЛИВАДА 2. КЛАСА не укупно Сточар бр. 16. Торњош /1-А ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 17. Торњош /1-Б ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 17. Торњош /1-Б ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 18. Торњош А ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 19. Торњош /18 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр. 8. Торњош /1 ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр. 20. Торњош /1-Ц ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 21. Торњош Д ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 22. Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош ПАШЊАК 1. КЛАСА не Торњош ЊИВА 2. КЛАСА не Торњош ТРСТИК, МОЧВАРА 7. КЛАне Торњош ТРСТИК, МОЧВАРА 7. КЛАне Торњош А ЊИВА 3. КЛАСА да укупно Сточар бр

79 Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр. 24. Торњош /2 ЊИВА 2. КЛАСА не Торњош /1 ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош /2 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр. 24. Торњош Б ЊИВА 3. КЛАСА да Торњош ЊИВА 3. КЛАСА не Торњош ВОЋЊАК 3. КЛАСА не укупно Сточар бр. 27. Торњош /1-А ЊИВA 3. КЛАСА да укупно Сточар бр. 28. Торњош /3 ЊИВА 3. КЛАСА не укупно Сточар бр. 29. Торњош /3 ЊИВА 2. КЛАСА не укупно Торњош ЊИВА 4. КЛАСА не Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош /1 ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош ЊИВА 4. КЛАСА не Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош ЊИВА 4. КЛАСА не Торњош /2 ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош /4 ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не

80 Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не Торњош ЛИВАДА 2. КЛАСА не укупно УКУПНО КО

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА ГОДИНЕ С Е Н Т А

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА ГОДИНЕ С Е Н Т А СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ СЕНТА БРОЈ 21. ГОДИНА LI 31. АВГУСТА 2016. ГОДИНЕ С Е Н Т А 116. На основу члана 22. став 1. тачка 5. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС, бр 15/2016), члана 32. став 1.

Више

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("

На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи (Службени гласник РС, број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ( На основу члана 32. став 1. тачка 13. Закона о локалној самоуправи ("Службени гласник РС", број 129/07), члана 87. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник РС", бр. 135/2004, 36/2009, 36/2009

Више

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han

Microsoft Word - Odluka o izmeni Statuta Opstine Vladicin Han На основу члана 32. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи (Сл. Гласник РС, број 129/07) и члана 41. став 1. тачка 1. и члана 138. Статута Општине Владичин Хан (Сл. Гласник Пчиоњског округа, број

Више

БРОЈ

БРОЈ РЕГИСТАР ЗА 2007. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2007. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРА- НА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОДЛУКЕ 1. Одлука о утврђивању стопа пореза

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OP

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA EVROPSKI POSLOVI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE (Sl. list AP Vojvodine, br. 13/2009 i 2/2010) I OP POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU FONDA "EVROPSKI POSLOVI" AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2009 i 2/2010) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Radi praćenja, proučavanja i implementacije

Више

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo

odluka_o_savjetu_za_saradnju_ls_sa_nvo Na osnovu člana 34. stav 1 tačka 2 i člana 125. stav 3 Statuta opštine Bijelo Polje Polje ( Sl.list RCG- opštinski propisi br. 25/04, 33/06 i Sl.list. CG -opštinski propisi br. 18/10), Skupština Opštine

Више

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu

Microsoft Word - Zakon_o_studentskom_standardu З А К О Н О СТУДЕНТСКОМ СТАНДАРДУ I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Студентски стандард у смислу овог закона је дјелатност од општег интереса којом се стварају материјални и други услови за стицање високог образовања,

Више

Датум: 29. септембар год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текс

Датум: 29. септембар год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текс Датум: 29. септембар 2017. год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текста Статута Српског националног комитета CIGRE, који

Више

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без

1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун ГОДИНА: XII БРОЈ: јун ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о без 1 БРОЈ 20 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК 14.јун 2019. ГОДИНА: XII БРОЈ: 20 14.јун 2019. ЦЕНА: ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА: 1976 На основу члана 8. Закона о безбедности саобраћаја на путевима (''Службени гласник

Више

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН

СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИН СЛУЖБЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Број 08. ГОДИНА IX ЛИСТ ПАНЧЕВО, 19. Maj 2017. ГОДИНЕ ГРАДА ПАНЧЕВА ГРАДА ПАНЧЕВА Аконтација претплате 11,038,66 Број 18. ГОДИНА IX ПАНЧЕВО, 30 Август 2017. ГОДИНЕ Аконтација претплате

Више

ОДЛУКЕ

ОДЛУКЕ РЕГИСТАР СЛУЖБЕНИХ ЛИСТОВА ОПШТИНЕ ЗА 2012. ГОДИНУ С Е Н Т А РЕГИСТАР СЛУЖБЕНИХ ЛИСТОВА ОПШТИНЕ ЗА 2012. ГОДИНУ ОДЛУКЕ службеног листа Дан објављивања предмета Предмет 1 2 3 4 5 1 26.01.2012. 1 ОДЛУКА

Више

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин

Година LIV Број 5/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштин Година LIV Број 5/2018 40 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 37. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Oпштине Бачка Паланка број 24/2013 - пречишћен текст) и члана

Више

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j

Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja godine, donijelo j Na osnovu člana 26 stav 4 Statuta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Predsjedništvo CANU, na sjednici održanoj 24. maja 2018. godine, donijelo je PRAVILNIK o radu odbora Crnogorske akademije nauka

Више

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016),

ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016), ВАНРЕДНИ БРОЈ 3 СТРАНА 211 ФУДБАЛ, 15.06.2017. На основу члана 45. Статута Фудбалског савеза Србије (Службени лист ФСС Фудбал, ванредни брoj 18/2016), Извршни одбор ФС Србије на седници одржаној 15.06.2017.

Више



 Prečišćeni tekst Zakona o mladima obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o mladima ("Službeni list Crne Gore", br. 042/16 od 11.07.2016), 2. Zakon o dopuni Zakona o mladima ("Službeni list Crne Gore", br.

Више

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc)

(Microsoft Word - Pravilnik FUP-a g. Skup\232tina.doc) На основу члана 19. ст. 1 ал. 1 и члана 34. Закона о коморама здравствених радника (''Сл. гласник РС'' 107/2005) и члана 25. ст. 1., ал. 1. и члана 73. Статута Коморе медицинских сестара и здравствених

Више

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc

Microsoft Word - 28 Sluzbeni list doc СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ГОДИНА ХXVI ЗРЕЊАНИН 25. ОКТОБАР 2017. БРОЈ: 28 227 На основу члана 11а. став 19. Закона о ученичким и студентским стипендијама ( Службени гласник РС, број 18/10 и 55/13),

Више

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 215 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 7 Датум: 22.05.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 7 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 61. Статута општине

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА LII ТИТЕЛ, 25. ОКТОБАР ГОДИНЕ БРОЈ На основу члана 100. став 1. Закона о планирању и изградњи ("Сл. гла

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА LII ТИТЕЛ, 25. ОКТОБАР ГОДИНЕ БРОЈ На основу члана 100. став 1. Закона о планирању и изградњи (Сл. гла СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТИТЕЛ ГОДИНА LII ТИТЕЛ, 25. ОКТОБАР 2017. ГОДИНЕ БРОЈ 11. 1 На основу члана 100. став 1. Закона о планирању и изградњи ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009, 81/2009 - испр., 64/2010 - одлука

Више

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU STUDENATA.doc

Microsoft Word - ODLUKA O STIPENDIRANJU  STUDENATA.doc На основу члана 64. став 1. Закона о буџетском систему («Службени гласник РС», бр. 54/09, 73/10, 101/10, 101/11, 93/12, 62/13, 63/13 - испр., 108/13, 142/14, 68/15 - др. Закон, 103/15 и 99/16) и члана

Више

Рача, године број 20 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о усвајању извештаја о извршењу Олдуке о буџету општине Рача у пе

Рача, године број 20 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о усвајању извештаја о извршењу Олдуке о буџету општине Рача у пе Рача, 22.10.2018. године број 20 Цена 100,00 динара С А Д Р Ж А Ј О д л у к е Одлука о усвајању извештаја о извршењу Олдуке о буџету општине Рача у периоду јануар септембар 2018. године Одлука о давању

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 2 Година XXXIX 29. март 2007. г., XXXIX. évfolyam 2. szám Topolya, 2007. március 29. Број 2. 29.03.2007. СТРАНА 10. OLDAL 2007.03.29. 2. szám 12.

Више

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa

Pravilnik o uslovima i postupku dodjeljivanja zvanja i pravima profesora emeritusa УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА П Р А В И Л Н И К О УСЛОВИМА И ПОСТУПКУ ДОДЈЕЉИВАЊА ЗВАЊА И ПРАВИМА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА Бања Лука, октобар 2017. године На основу члана 86. став (3) Закона о

Више

На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе

На основу члана 56. Закона о високом образовању (Сл. гласник РС број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе На основу члана 56. Закона о високом образовању ("Сл. гласник РС" број 76/05) и Статута Школе, Студентски парламент Високе здравствено-санитарне школе струковних студија Висан у Београду, на седници од

Више

GODINA LIII Apatin, 08. mart godine BROJ На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст,

GODINA LIII Apatin, 08. mart godine BROJ На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст, GODNA L Apatin, 08. mart 2017. godine BROJ 3 84. На основу члана 72. Статута општине Апатин ( Сл. лист општине Апатин број 10/08- пречишћен текст, 4/14 и 12/16) и члана 32 став 1. Одлуке о месним заједницама

Више

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок

Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним пок Жалбена комисија Градске општине Земун, на седници одржаној дана 28.9.2018. године, на основу члана 177. став 2. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе ( Службени

Више

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен

Година LIV Број 20/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запослен Година LIV Број 20/2018 176 SLU@BENI LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 172. члана 173. и члана 178. став 5. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе

Више

Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar go~ine

Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar go~ine Ljekarska komora Crne Gore PRAVILNIK o nagradama i drugim priznanjima Ljekarske komore Crne Gore Podgorica, februar 2019. go~ine Na osnovu clana 19 Statuta Ljekarske komore Crne Gore ( "SI. list CG", broj

Више

Sluzbeni list `

Sluzbeni list ` СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број: 32/2016. ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 22. октобра 2016. године Примерак: 40,00 дин. На основу члана 60. Одлуке о Општинској управи Општине ( Сл. лист Општине, број 11/12 и 3/16),

Више

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org

POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE (Sl. list AP Vojvodine, br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se org POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA O OSNIVANJU POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE ("Sl. list AP Vojvodine", br. 2/2010 i 23/2018) Član 1 Osniva se organizacija za zaštitu prirode i prirodnih dobara koja

Више

mm

mm S L U Ž B E N I L I S T GRADA ČAČKA BROJ 15 12. novembar 2009. godine Na osnovu člana 56. Zakona o lokalnim izborima ( Sl. glasnik RS br. 129/2007), člana 63. Statuta grada Čačka («Sl. list grada Čačka»

Више

Microsoft Word - SL LIST SZ

Microsoft Word - SL LIST SZ Број: 9. 26.04.2013. СТРАНА 235. OLDAL 2013.04.26. 9. szám На основу члана 19. став 2. Закона о безбедности саобраћаја на путевима ( Сл. гласник РС, бр. 41/2009, 53/2010 и 101/11), члана 64. Пословника

Више

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013

ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 ПОСЛОВНИК О РАДУ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ХЕМИЈСКОГ ФАКУЛТЕТА Београд 2013 Основне одредбе Члан 1 Овим Пословником о раду се уређују: делатност, избор, рад, управљање и организација Студентског парламента

Више

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА

ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА www.gornjimilanovac.rs ГЛАСНИК ЛУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

Predlog Nacrta ZoSO

Predlog Nacrta ZoSO ПРЕДЛОГ ПРЕДНАЦРТА ЗАКОНА О СТУДЕНТСКОМ ОРГАНИЗОВАЊУ Београд, фебруар 2013. године I. ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1. Овим законом се уређује институционални оквир за студентско организовање на самосталним високошколским

Више

I Konačna verzija

I   Konačna  verzija РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ГРАД ПАНЧЕВО ГРАДСКА УПРАВА СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ГРАДСКА СЛУЖБА ЗА БУЏЕТСКУ ИНСПЕКЦИЈУ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПОРЕСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ БРОЈ :VIII-Сл./

Више

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла

Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист изла Страна 428 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 22 Датум: 05.12.2017.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2017 БРОЈ 22 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу одредби члана 37. Одлуке

Више

Microsoft Word - Registar za 2012

Microsoft Word - Registar za 2012 РЕГИСТАР ЗА 2012. ГОДИНУ СТРАНА 1. OLDAL A 2012. ÉVI TÁRGYMUTATÓ БРОЈ АКТА НАЗИВ АКТА И БРОЈ СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА У КОМ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СТРАНА АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОДИШЊИ ПРОГРАМ 1. Годишњи програм заштите,

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година L Број 22. ТЕМЕРИН 28.11.2017. Примерак 100,00 динара 224. На основу члана 44. став 1. тачка 6. Закона о локалној самоуправи (''Службени гласник Републике Србије'',

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је динара

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је динара СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVII БРОЈ 25 12. ДЕЦЕМБАР 2017.ГОДИНЕ Цена овог броја је 50 динара Годишња претплата је 1.000 динара АКТА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 133. економска класификација

Више

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc

Microsoft Word - IMPRESUM-knjiga 1.doc [Закон о докторату наука, од 20. јуна 1955. године] У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О ДОКТОРАТУ НАУКА На основу члана 71 тачка 2 Уставног закона о основама друштвеног и политичког уређења Федеративне Народне

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ II ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године ГОДИНА БРОЈ 2 На основу чла ОПШТИНЕ 23.01.2018. године ГОДИНА 2018. БРОЈ 2 На основу члана 121. и 138. став 1. и 2. Закона о спорту,,службени гласник РС број 10/2016), члана 31.Правилника о о одобравању и финансирању програма којима

Више

П р е д л о г

П р е д л о г НАЦРТ О Д Л У К А О ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ЛОКАЛНИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТАКСАМА Обрађивач: Секретаријат за финансије Градске управе града Београда За тачност података садржаних у материјалу, поступање у складу са

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ Година XXXI Број Годишња претплата 2100,00 динара 163. На основу члана 135. став 1. Закона о здравствен

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ Година XXXI Број Годишња претплата 2100,00 динара 163. На основу члана 135. став 1. Закона о здравствен СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ Година XXXI Број 20 30.11.2015. Годишња претплата 2100,00 динара 163. На основу члана 135. став 1. Закона о здравственој заштити ( Службени гласник РС, број 107/2005, 72/2009

Више

P R A V I L N I K

P R A V I L N I K SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE Zagreb, Ivana Lučića 5 P R A V I L N I K O DODJELI MEDALJA, NAGRADA I PRIZNANJA Zagreb, srpanj 2006. S A D R Ž A J Stranica Opće odredbe... 3 Medalje...

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР Аконтација претплате ,00 Цена овог примерка 954, На основу члана

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР Аконтација претплате ,00 Цена овог примерка 954, На основу члана СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА ПАНЧЕВА Број 14 ГОДИНА I ПАНЧЕВО, 18. ДЕЦЕМБАР 2008. Аконтација претплате 13.880,00 Цена овог примерка 954,00 249 На основу члана 13a. и члана 29. Закона о буџетском систему («Службени

Више

_sr

_sr БРОЈ 11. ГОДИНА XLVI г. С Е Н Т А 110. На основу члана 4. става 2. Правилника о расподели средстава Фонда за стипендирање студената Општине Сента ( Службени лист општине Сента, број 16/2009 и 17/2010)

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ROKOVIMA IZMIRENJA NOVČANIH OBAVEZA U KOMERCIJALNIM TRANSAKCIJAMA Proglašava se Zakon o rokovima izmirenja

Више

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propis

Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi (Sl. list RCG, broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi (Sl. list RCG - opštinski propis Na osnovu člana 24 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. list RCG", broj 42/03) i člana 9. Statuta Opštine Herceg- Novi ("Sl. list RCG - opštinski propisi", broj 15/04), Skupština opštine Herceg- Novi, na

Више

Приједор, новембар године О Д Л У К А критеријумима и поступку за одређивање и промјену имена улица и тргова на подручју града Приједор

Приједор, новембар године О Д Л У К А критеријумима и поступку за одређивање и промјену имена улица и тргова на подручју града Приједор Приједор, новембар 2017. године О Д Л У К А критеријумима и поступку за одређивање и промјену имена улица и тргова на подручју града Приједор На основу члана 39. став 2. тачка 2. Закона о локалној самоуправи

Више

Број: СТРАНА 47. OLDAL szám На основу члана 32. тачка 12. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, бр. 129/2007

Број: СТРАНА 47. OLDAL szám На основу члана 32. тачка 12. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, бр. 129/2007 Број: 16. 09.06.2016. СТРАНА 47. OLDAL 2016. 06.09. 16. szám На основу члана 32. тачка 12. Закона о локалној самоуправи ( Сл. гласник РС, бр. 129/2007 и 83/2014 др. закон) и члана 47. тачка 12. Статута

Више

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc

Microsoft Word Resenje GV - Predlog odluke o izradi PDR 9 maj - sever.doc На основу члана 56. Статута Града Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 88/2008), члана 39. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша број 101/2008, 4/2009, 58/2009, 25/2011

Више

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: /16-12 ДАНА: 24. маjа године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чла ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ЛИСЈЕ НОВИ САД БРОЈ: 01-3273/16-12 ДАНА: 24. маjа 2013. године НОВИ САД На основу члана 12. став 1. тачка 4. а у вези са чланом 33. став 1. Одлуке о усклађивању Одлуке о организовању

Више

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу

На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Слу На основу члана 5. Пословника о изменама и допунама Пословника о раду Градског већа града Смедерева ( Службени лист града Смедерева, број 2/2012), Служба за послове органа града утврдила је пречишћен текст

Више

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО

Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА БАЊА ГО Страна 1 - Број 23. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА 2.7.2019. године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА ГОДИНА XV БРОЈ 23 ВРЊАЧКА 2.7.2019. ГОДИНЕ ОПШТИНЕ 187. Председник општине Врњачка Бања, на основу чл.100.став

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет:

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Власеница Светосавска 14, Власеница Телефон: 056/ Факс: 056/ Интернет: СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА Општина Светосавска 14, 75440 Телефон: 056/490-070 Факс: 056/734-830 Интернет: www.opstina-vlasenica.org E-mail: vlservis@teol.net члана 10. и 11. Закона о накнадама

Више

13. новембар године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ Број 18 Ариље, 13. новембар године Година MMXVIII Број 18 САДРЖАЈ Реш

13. новембар године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ АРИЉЕ Број 18   Ариље, 13. новембар године Година MMXVIII Број 18 САДРЖАЈ Реш www.arilje.org.rs Ариље, 13. новембар 2018. године Година MMXV Број 18 САДРЖАЈ Решење о потврђивању мандата одборнику Скупштине општине Ариље Зорану Тодоровићу...2 Решење о потврђивању мандата одборнику

Више

УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за орга

УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за орга УДРУЖЕОЕ СТРУЧНИХ РАДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРАВИЛНИК о додели Републичких награда за доприносе у унапређењу социјалне заштите Републике Србије за организације и појединце БЕПГРАД, НПВЕМБАР 2012.год. На

Више

број 21 2

број 21 2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 На основу

Више

16

16 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН Година MMXVIII Број ТЕМЕРИН 302018. Примерак 100,00 динара На основу члана 15. тачка 8. Закона о ванредним ситуацијама (''Службени гласник Републике Србије'', број 111/09,

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БРОЈ VI ОПШТИНЕ БАТОЧИНА ГОДИНА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ БАТОЧИНА БАТОЧИНА године На основу члана 76. и 77. а у вез ОПШТИНЕ 30.03.2018. На основу члана 76. и 77. а у вези са чланом 64. Закона о јавној својини ( Службени гласник РС бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 - др.закон и 108/2016), члана 71. став 1. тачка

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 9 01.ЈУН 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 5. став 6. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник Р

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 9 01.ЈУН 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 5. став 6. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник Р СЛУЖБЕНИ ЛИСТ општине Књажевац ГОДИНА XI БРОЈ 9 01.ЈУН 2018 БЕСПЛАТАН ПРИМЕРАК 1 На основу члана 5. став 6. Закона о буџетском систему ( Сл. гласник РС, број 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011 и 93/2012,

Више

KONACNA-ODLUKA za tekucu i stalnu rezervu

KONACNA-ODLUKA za tekucu i stalnu rezervu Na osnovu člana 43 stav 1 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti ("Službeni list Crne Gore", br. 20/14 i 56/14), člana 53 stav 2 i 3 i člana 54 stav 5 Zakona o finansiranju lokalne samouprave ("Službeni

Више

Microsoft Word - Sluzbeni_glasnik_11_18

Microsoft Word - Sluzbeni_glasnik_11_18 26.11.2018.године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КОСТАЈНИЦА Број 11, стр. 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ КОСТАЈНИЦА БРОЈ 11/18 На основу члана 31. став ђ) Закона о буџетском систему ( Службени гласник Републике

Више

ПРЕДНАЦРТ

ПРЕДНАЦРТ САДРЖАЈ I ОПШТЕ ОДРЕДБЕ 3 II ПОКРЕТАЊЕ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР НАСТАВНИКА 3 III УТВРЂИВАЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ИЗБОР У ЗВАЊЕ НАСТАВНИКА 4 IV ДОНОШЕЊЕ ОДЛУКЕ 5 V ПОСТУПАК ЗА ИЗБОР САРАДНИКА 6 VI ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Више

Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Миха

Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Миха Република Србија Аутономна покрајина Војводина Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад Т: +381 21 487 45 86;

Више

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug

ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU (Sl. glasnik RS, br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug ZAKON O SOCIJALNO-EKONOMSKOM SAVETU ("Sl. glasnik RS", br. 125/2004) I UVODNE ODREDBE Član 1 Ovim zakonom se ureďuju osnivanje, registracija, delokrug i način rada, finansiranje i druga pitanja značajna

Више

Microsoft Word - 10 STUDENTI doc

Microsoft Word - 10 STUDENTI doc [Закон о стипендирању и кредитирању студената и ученика, од 5. јануара 1968. године] На основу члана 197. став 2. Устава Социјалистичке Републике Србије издајем У К А З О ПРОГЛАШЕЊУ ЗАКОНА О СТИПЕНДИРАЊУ

Више

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo

Microsoft Word - Glasnik 134 -ceo Година XLV, број 134, 15. мај 2007. 81 На основу члана 42. став 5. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 131/06), Сенат Универзитета, на седници одржаној 28. новембра

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТП www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXVIII 26. ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ БРОЈ 24 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј 123. 124. АКТА ОПШТИНСКОГ

Више

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т

На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/ др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. т На основу члана 65. став 1. и 5. Закона о високом образовању ( Службени гласник РС, број 88/2017, 27/2018 - др. закон и 73/2018) и члана 46. став 1. тачка 48. Статута Универзитета у Нишу ( Гласник Универзитета

Више

На основу члана 36

На основу члана 36 На основу члана 6. Одлуке о буџетском фонду за заштиту животне средине општине Кикинда ( Сл. лист општине Кикинда, број 28/09 и 10/10) и Програмa коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређење

Више

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013

На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013 На основу члана 55. став 7. Закона о високом образовању ( Службени гласник Републике Србије, бр. 76/2005, 100/2007, 97/2008, 44/2010, 93/2012, 89/2013, 90/2014, 45/15 и 68/2015 аутентично тумачење) и члана

Више

registar SL 2004

registar SL 2004 РЕГИСТАР СЛУЖБЕНОГ ЛИСТА ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ ЗА 2004 ГОДИНУ ПРЕДМЕТ објављено у листу бр. стр. СКУПШТИНА ОПШТИНЕ 1. Одлука о завршном рачуну буxета општине Нови 1 1 за 2003. годину 2. Одлука о реализацији

Више

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici

Napomena: Statut može biti napisan i na ćirilici i na latinici, ali naziv udruženja mora biti na ćirilici U skladu sa odredbama čl. 78. i 12. Zakona o udruženjima (»Službeni list RS«, br.51/09), na skupštini udruženja održanoj dana 6.04.2011. u prostorijama Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama

Више

Година LIV Број 30/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 65. тачка 15. и члана 108. став 2. Статута Општине Бач

Година LIV Број 30/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 65. тачка 15. и члана 108. став 2. Статута Општине Бач Година LV Број 30/2018 271 SLU@BEN LST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 65. тачка 15. и члана 108. став 2. Статута Општине Бачка Паланка ( Службени лист Општине Бачка Паланка, број

Више

Zakon o evidencijama u oblasti rada

Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon o evidencijama u oblasti rada Zakon je objavljen u "Službenom listu SRJ", br. 46/96. Vidi: čl. 64. Ustavne povelje - SL SCG, 1/2003-1. Vidi: čl. 81. Zakona - RS, 101/2005-28. Vidi: čl. 110. Zakona

Више

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08,

Број: 768/2-3 Датум: На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, Број: 768/2-3 Датум: 22. 6. 2015. На основу члана 64. став 11. и члана 65. став 7. Закона о високом образовању ( Сл. гл. РС бр. 76/05, 100/07, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14 и 45/15 аутентично тумачење)

Више

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март године Бесплатан примерак Број АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. С СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР Година: 37. Алибунар, 29. март 2018. године Бесплатан примерак Број 7 119. АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ На основу члана 40. Статута општине Алибунар (''Службени лист општине Алибунар''

Више

Страна 10 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 4 Датум: година СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2016 БРОЈ 4 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 10 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 4 Датум: година СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2016 БРОЈ 4 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 10 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 4 Датум: 13.01.2016.година СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2016 БРОЈ 4 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 6. Закона о начину

Више

На основу члана 9

На основу члана 9 На основу члана 11. став 6. Закона о изменама и допунама Закона о ученичком и студентском стандарду ( Службени гласник РС, бр. 18/10, 55/13, 27/18 и 10/19), члана 20. став 1. Правилника о ученичким и студентским

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17), члана 30 Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању

Више

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године

УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум: године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра године УДРУЖЕЊЕ РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ Датум:18.09.2015. године С Т А Т У Т УДРУЖЕЊА РЕУМАТОЛОГА СРБИЈЕ -пречишћен текст- Златибор, септембра 2015. године У складу са одредбама члана 78. и 12. Закона о удружењима

Више

poslovnik_o_radu_uo

poslovnik_o_radu_uo ИНСТИТУТ ЕКОНОМСКИХ НАУКА БЕОГРАД, Змај Јовина бр. 12 П О С Л О В Н И К О РАДУ УПРАВНОГ ОДБОРА Београд, децембар 2010. 2 На основу чл. 54. и 55. Закона о научноистраживачкој делатности, Управни одбор Института

Више

Microsoft Word - službeni glasnik 12.doc

Microsoft Word - službeni glasnik 12.doc СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXI БРОЈ 12 ЛАПОВО, 09. октобар 2015. год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ.РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000,00 Д. 156. На основу чл.53. и 54. а у

Више

ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра годин

ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра годин ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА VI БРОЈ 12 СМЕДЕРЕВО, 31. ДЕЦЕМБАР 2013. ГОДИНЕ 321. ГРАДОНАЧЕЛНИК Градоначелник града Смедерева, дана 25. децембра На основу члана 100. ставова 4. и 5. Закона о заштити животне

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК О П Ш Т И Н Е С Т А Н А Р И ЈЕЗИК СРПСКОГ НАРОДА БРОЈ:5 ГОДИНА: IV СТАНАРИ 29. АВГУСТ ГОДИНЕ I АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 95. На ос

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК О П Ш Т И Н Е С Т А Н А Р И ЈЕЗИК СРПСКОГ НАРОДА БРОЈ:5 ГОДИНА: IV СТАНАРИ 29. АВГУСТ ГОДИНЕ I АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 95. На ос СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК О П Ш Т И Н Е С Т А Н А Р И ЈЕЗИК СРПСКОГ НАРОДА БРОЈ:5 ГОДИНА: IV СТАНАРИ 29. АВГУСТ 2018. ГОДИНЕ I АКТИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 95. На основу члана 37. Статута општине Станари ( Службени гласник

Више

Prelom broja 1-11.indd

Prelom broja 1-11.indd СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ГРАДА СМЕДЕРЕВА ГОДИНА IV БРОЈ 1 СМЕДЕРЕВО, 1. МАРТ 2011. ГОДИНЕ 1. СКУПШТИНА ГРАДА На основу члана 60. Закона о пољопривредном земљишту ( Службени гласник Републике Србије, број 62/2006,

Више

Slb 13

Slb 13 566 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ Број 13 Нови Бечеј 03.10.2014. године година XLV 1. На основу члана 22. став 3. Пословника Нови Бечеј ( Службени лист општине Нови Бечеј» број 9/2008) Скупштина општине

Више

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РЕПУБЛИКА СРБИЈА НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАД СУБОТИЦА На основу члана 43 став 1 тачка 4 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10, 38/1 и 113/17),

Више

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон

Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фон Статут Фондације На основу члана 33. став 4. Закона о задужбинама и фондацијама ( Службени гласник РС, број 88/2010), а у вези са Актом о оснивању фондације Доцент др Милена Далмација овереним пред Основним

Више

Година LIV Број 31/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Репу

Година LIV Број 31/ LIST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Репу Година LV Број 31/2018 284 SLU@BEN LST О П Ш Т И Н Е Б А Ч К А П А Л А Н К А На основу члана 46. Закона о локалним изборима ( Службени гласник Републике Србије број 129/2007, 34/2010 - Одлука УС РС и 54/2011),

Више

Microsoft Word - Broj 7.doc

Microsoft Word - Broj 7.doc На основу члана 2. став 1. тачка 8. Одлуке о Градском већу Града Зајечара ( Сл. лист Града Зајечара, бр. 29/13, 31/13 и 51/14), Градско веће Града Зајечара, на седници одржаној 04.02.2015. године, донело

Више

На основу члана 57

На основу члана 57 Република Србија Аутономна Покрајина Војводина Општина Кула Број:03-111-2/2015-6 03.03.2015. године К у л а На основу члана 25 Закона о јавном информисању и медијима (`Сл.гласник РС`,бр.83/2014), члана

Више

Службени лист Општине Сремски Карловци, 12/2017

Службени лист Општине Сремски Карловци,  12/2017 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ Година и број:40 /2018 17. децембар 2018. године Сремски Карловци Примерак: 40,00 дин. На основу члана 57. Одлуке о Општинској управи Општине Сремски Карловци ( Сл. лист Општине Сремски Карловци,

Више

ОПШТИНА УБ

ОПШТИНА  УБ Број 1 страна 1 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ 20. март 2014. године СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ УБ www.opstinaub.org.rs Година XV Број 1 Уб, 20. март 2014. године Бесплатан примерак 1. На основу члана 32. тачка

Више

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXIII БРОЈ 15 ЛАПОВО, ЊЕГОШЕВА 18., год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ. РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. 10

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXIII БРОЈ 15 ЛАПОВО, ЊЕГОШЕВА 18., год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ. РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. 10 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ЛАПОВО ГОДИНА XXIII БРОЈ 15 ЛАПОВО, ЊЕГОШЕВА 18., 28.09. 2017. год. ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ПО ПОТРЕБИ. РОК ЗА РЕКЛАМАЦИЈУ 10 ДАНА. 109. На основу чл. 48. и чл.56 ст.6 Закона о локалним

Више

У складу са одредбама чл

У складу са одредбама чл У складу са одредбама чл. 11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр. 51/09), на оснивачкој скупштини одржаној дана 15.05.2018. у Новом Саду усвојен је: СТАТУТ Удружења «Национална асоцијација

Више