Izveštaj o PR aktivnostima povodom otvaranja predstavništva Alkaloida AD Skoplje

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "Izveštaj o PR aktivnostima povodom otvaranja predstavništva Alkaloida AD Skoplje"

Транскрипт

1 Dan

2 Dan

3 Dan

4 Pobjeda

5 Dnevne novine

6 Kodex.me Počinje prva međunarodna konferencija o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca Zadnji čas da se sačuva crnogorsko podvodno blago Sjutra, u ponedjeljak, u bečićkom hotelu Splendid počinje trodnevno "Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca 2018". Konferenciju organizuje RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore. U utorak, drugog radnog dana Konferenciju će u 10 časova svečano otvoriti mr Veselin Mijajlović, direktor RCUD-a, a zatim će se u ime Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke obratiti prof. Sebastiano Tusa, savjetnik za kulturna dobra i identitet Sicilije. Na svečanom otvaranju će govoriti i mr Aleksandar Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore kao i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore.

7 Zbog značaja Konferencije i procesa koji napokon Crna Gora mora da otvori najavljen je dolazak tri ministra iz Vlade Crne Gore kao i jedan italijanski ministar. "Od velikog je značaja za Crnu Goru pokretanje pitanja zaštite podvodnih arheoloških lokaliteta te će jedna ovakva međunarodna edukacija, nadamo se, biti tek početak zalaganja da se očuva naše neprocjenjljivo prirodno bogatstvo i pod vodom", saopštili su organizatori. Na konferenciji će osim izlaganja eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, biti postavljen izlošbeni prostor sa poster prezentacijama i opremom, a u organizaciji RCUD-a će biti posjećeni i neki podvodni arheološki lokaliteti u Budvi.

8 Madeinmontenegro.me Zadnji čas da se sačuva crnogorsko podvodno blago Sjutra, u ponedjeljak, u bečićkom hotelu Splendid počinje trodnevno Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca Konferenciju organizuje RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore. U utorak, drugog radnog dana Konferenciju će u 10 časova svečano otvoriti mr Veselin Mijajlović, direktor RCUD-a, a zatim će se u ime Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke obratiti prof. Sebastiano Tusa, savjetnik za kulturna dobra i identitet Sicilije. Na svečanom otvaranju će govoriti i mr Aleksandar Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore kao i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore. Zbog značaja Konferencije i procesa koji napokon Crna Gora mora da otvori najavljen je dolazak tri ministra iz Vlade Crne Gore kao i jedan italijanski ministar. Od velikog je značaja za Crnu Goru pokretanje pitanja zaštite podvodnih arheoloških lokaliteta te će jedna ovakva međunarodna edukacija, nadamo se, biti tek početak zalaganja da se očuva naše neprocjenjljivo prirodno bogatstvo i pod vodom. Na konferenciji će osim izlaganja eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, biti postavljen izlošbeni prostor sa poster prezentacijama i opremom, a u organizaciji RCUD-a će biti posjećeni i neki podvodni arheološki lokaliteti u Budvi.

9 Skalaradio.me Zadnji je čas da se sačuva crnogorsko podvodno blago U ponedjeljak 17. septembra u bečićkom hotelu Splendid počinje trodnevno Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca Konferenciju organizuje RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

10 U utorak 18. septembra, drugog radnog dana Konferenciju će u 10 sati svečano otvoriti mr Veselin Mijajlović, direktor RCUD-a, a zatim će se u ime Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke obratiti prof. Sebastiano Tusa, savjetnik za kulturna dobra i identitet Sicilije. Na svečanom otvaranju će govoriti i mr Aleksandar Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore kao i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore. Zbog značaja Konferencije i procesa koji napokon Crna Gora mora da otvori najavljen je dolazak tri ministra iz Vlade Crne Gore kao i jedan italijanski ministar. Od velikog je značaja za Crnu Goru pokretanje pitanja zaštite podvodnih arheoloških lokaliteta te će jedna ovakva međunarodna edukacija, nadamo se, biti tek početak zalaganja da se očuva naše neprocjenjljivo prirodno bogatstvo i pod vodom. Na konferenciji će osim izlaganja eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, biti postavljen izlošbeni prostor sa poster prezentacijama i opremom, a u organizaciji RCUD-a će biti posjećeni i neki podvodni arheološki lokaliteti u Budvi.

11 PRiSMA korporativne komunikacije ovlašćena agencija za odnose sa javnošću

12 RadioKotor.info KONFERENCIJA O ZAŠTITI PODVODNIH ARHEOLOŠKIH LOKALITETA Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca 2018" počinje danas u bečićkom hotelu Splendid". Konferenciju organizuje RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore. Sjutra, drugog radnog dana Konferenciju će u 10 sati svečano otvoriti mr Veselin Mijajlović, direktor RCUD-a, a zatim će se u ime "Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke" obratiti prof. Sebastiano Tusa, savjetnik za kulturna dobra i identitet Sicilije. Na svečanom otvaranju će govoriti i mr Aleksandar Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore kao i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore. Zbog značaja Konferencije i procesa koji napokon Crna Gora mora da otvori najavljen je dolazak tri ministra iz Vlade Crne Gore kao i jedan italijanski ministar. Od velikog je značaja za Crnu Goru pokretanje pitanja zaštite podvodnih arheoloških lokaliteta te će jedna ovakva međunarodna edukacija, nadamo se, biti tek početak zalaganja da se očuva naše neprocjenjljivo prirodno bogatstvo i pod vodom. Na konferenciji će osim izlaganja eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, biti postavljen izložbeni prostor sa poster prezentacijama i opremom, a u organizaciji RCUD-a će biti posjećeni i neki podvodni arheološki lokaliteti u Budvi saopšteno je iz agencije Prisma". Konferencija će potrajati tri dana.

13 Elteboro.org Počinje prva međunarodna konferencija o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca Zadnji čas da se sačuva crnogorsko podvodno blago Sjutra, u ponedjeljak, u bečićkom hotelu Splendid počinje trodnevno "Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca 2018". Konferenciju organizuje RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore. U utorak, drugog radnog dana Konferenciju će u 10 časova svečano otvoriti mr Veselin Mijajlović, direktor RCUD-a, a zatim će se u ime Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke obratiti prof. Sebastiano Tusa, savjetnik za kulturna dobra i identitet Sicilije. Na svečanom otvaranju će govoriti i mr Aleksandar Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore kao i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore.

14 Zbog značaja Konferencije i procesa koji napokon Crna Gora mora da otvori najavljen je dolazak tri ministra iz Vlade Crne Gore kao i jedan italijanski ministar. "Od velikog je značaja za Crnu Goru pokretanje pitanja zaštite podvodnih arheoloških lokaliteta te će jedna ovakva međunarodna edukacija, nadamo se, biti tek početak zalaganja da se očuva naše neprocjenjljivo prirodno bogatstvo i pod vodom", saopštili su organizatori. Na konferenciji će osim izlaganja eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, biti postavljen izlošbeni prostor sa poster prezentacijama i opremom, a u organizaciji RCUDa će biti posjećeni i neki podvodni arheološki lokaliteti u Budvi.

15 Montenegroclick.me Zadnji čas da se sačuva crnogorsko podvodno blago Počinje prva međunarodna konferencija o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca U ponedjeljak, u bečićkom hotelu Splendid počinje trodnevno Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca Konferenciju organizuje RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

16 U utorak, drugog radnog dana Konferenciju će u 10 časova svečano otvoriti mr Veselin Mijajlović, direktor RCUD-a, a zatim će se u ime Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke obratiti prof. Sebastiano Tusa, savjetnik za kulturna dobra i identitet Sicilije. Na svečanom otvaranju će govoriti i mr Aleksandar Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore kao i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore. Zbog značaja Konferencije i procesa koji napokon Crna Gora mora da otvori najavljen je dolazak tri ministra iz Vlade Crne Gore kao i jedan italijanski ministar.od velikog je značaja za Crnu Goru pokretanje pitanja zaštite podvodnih arheoloških lokaliteta te će jedna ovakva međunarodna edukacija, nadamo se, biti tek početak zalaganja da se očuva naše neprocjenjljivo prirodno bogatstvo i pod vodom. Na konferenciji će osim izlaganja eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, biti postavljen izlošbeni prostor sa poster prezentacijama i opremom, a u organizaciji RCUD-a će biti posjećeni i neki podvodni arheološki lokaliteti u Budvi.

17 RadioJadran.me Posljednji čas: Zaustaviti pljačku crnogroskog podmorja Crna Gora je jedina država u Mediteranu koja nijednim propisom nije uredila izuzetno bezbjednosno značajnu oblast izvođenja komercijalnog i rekreativnog ronjenja, u kojoj nakon ukidanja Uredbe o vršenju podvodnih aktivnosti u vodama Crne Gore vlada haos, saopštavano je u više navrata posljednjih godina iz Regionalnog centra za obuku ronilaca i podvodno deminiranje (RCUD) iz Bijele Ono što mnogi samo pretpostavljaju iz bijelskog Centra tvrde: Kulturno nasljeđe pod vodom kao nacionalni interes, prepušteno je organizovanim grupama pljačkaša i pojedinaca sa najmodernijom tehnikom koji su nam mnoga hidroarheološka područja gotovo već potpuno opustošili. Konačno o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca biće riječi na trodnevnoj konferenciji, koja počinje danas u Splendidu u Bečićima. Skup organizuje Regionalni centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca, u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

18 Od velikog je značaja za Crnu Goru pokretanje pitanja zaštite podvodnih arheoloških lokaliteta te će jedna ovakva međunarodna edukacija, nadamo se, biti tek početak zalaganja da se očuva naše neprocjenjivo prirodno bogatstvo pod vodom. Na konferenciji će, osim izlaganja eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, biti postavljen izložbeni prostor sa poster prezentacijama i opremom, a u organizaciji RCUD-a biće posjećeni i neki podvodni arheološki lokaliteti u Budvi najavili su iz RCUD-a. Konferenciju će u sjutra u 10 časova svečano otvoriti direktor RCUD-a, mr Veselin Mijajlović, a zatim će se u ime Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke obratiti prof. Sebastiano Tusa, savjetnik za kulturna dobra i identitet Sicilije. Govoriće i ministar kulture, mr Aleksandar Bogdanović, kao i generalna sekretarka Vlade Crne Gore, Nataša Pešić. Zbog značaja konferencije i procesa koji Crna Gora mora da otvori najavljen je dolazak tri ministra iz Vlade Crne Gore kao i jednog italijanskog ministra.

19 Dan

20 Pobjeda

21 Dnevne novine

22 Portalanalitika.me Počela Prva međunarodna konferencija o zaštiti podvodnih arheoloških Podvodno arheološko blago se mora hitno zaštititi Danas je uz prisustvo visokih crnogrskih zvaničnika, brojnih inostranih i domaćih stručnjaka u bečićkom hotelu Splendid, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović svečano proglasio otvorenom konferencijiju pod nazivom «Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca 2018 «. «Ova Konferencija ima višestruki značaj jer će se prezentovati teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju, te osposobljavanje profesionalnih ronilaca «. kazao je Bogdanović. Direktor RCUD-a, «Regionalnog ronilačkog centra za podvodno razminiranje i obuku ronilaca» iz Herceg Novog, mr Veselin Mijajilović je istakao da se moraju na savremen način primijeniti u Crnoj Gori najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronadjeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere.

23 «Cilj ove Konferencije je da na putu Crne Gore u Evropsku uniju damo doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju, izmedju ostalog, istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda «, zaključio je Mijajilović. Predsjednik prestižne Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, koji je ujedno ministar kulture regijie Sicilija delegiran za more, je naglasio da je Crna Gora uvela u svoje akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku, i dodao Moja uloga je ovdje višestruka: predstavljam Akademiju, Siciliju i Italiju koja je posvećuje veliku pažnju podmorju i njegovoj zaštiti i stoga će dati Crnoj Gori nesebičnu podršku a posebno iz svojih iskustava. Na otvaranju su govorili i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore kao i član Borda direktora RCUD-a Vladan Radonjić. Konferenciju organizuju RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

24 Rtcg.me Hitno zaštititi podvodno arheološko blago Podvodno arheološko blago Crne Gore je od neprocjenjive vrijednosti i mora se hitno zaštititi, upozoreno je na međunarodnom stručnom savjetovanju o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca. Savjetovanje je u Bečićima otvorio ministar kulture Aleksandar Bogdanović. "Konferencija ima višestruki značaj jer će se prezentovati teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju i osposobljavanje profesionalnih ronilaca", kazao je Bogdanović.

25 Direktor Regionalnog ronilačkog centra za podvodno razminiranje i obuku ronilaca (RCUD) iz Herceg Novog, Veselin Mijajilović je istakao da se moraju na savremen način primijeniti najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronađeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere. "Cilj Konferencije je da na putu Crne Gore u Evropsku uniju damo doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda", zaključio je Mijajilović.

26 Predsjednik prestižne Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, je naglasio da je Crna Gora uvela u akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku. "Moja uloga je ovdje višestruka: predstavljam Akademiju, Siciliju i Italiju koja je posvećuje veliku pažnju podmorju i njegovoj zaštiti i stoga će dati Crnoj Gori nesebičnu podršku a posebno iz svojih iskustava", kazao je on. Na otvaranju su govorili, kako je saopšteno, generalni sekretar Vlade Crne Gore Nataša Pešić i član Borda direktora RCUD-a Vladan Radonjić.

27 RtvBudva.me Podvodno arheološko blago Crne Gore je od neprocjenjive vrijednosti i mora se hitno zaštiti Danas je uz prisustvo visokih crnogrskih zvaničnika, brojnih inostranih i domaćih stručnjaka u bečićkom hotelu Splendid, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović svečano proglasio otvorenom konferencijiju pod nazivom " Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca 2018". "Ova Konferencija ima višestruki značaj jer će se prezentovati teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju, te osposobljavanje profesionalnih ronilaca", kazao je Bogdanović.

28 Direktor "Regionalnog ronilačkog centra za podvodno razminiranje i obuku ronilaca" ( RCUD-a) iz Herceg Novog, mr Veselin Mijajilović je istakao da se moraju na savremen način primijeniti u Crnoj Gori najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronadjeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere.

29 "Cilj ove Konferencije je da na putu Crne Gore u Evropsku uniju damo doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju, izmedju ostalog, istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda ", zaključio je Mijajilović. Predsjednik prestižne Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, koji je ujedno ministar kulture regijie Sicilija delegiran za more, je naglasio da je Crna Gora uvela u svoje akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku, i dodao "Moja uloga je ovdje višestruka: predstavljam Akademiju, Siciliju i Italiju koja je posvećuje veliku pažnju podmorju i njegovoj zaštiti i stoga će dati Crnoj Gori nesebičnu podršku a posebno iz svojih iskustava". Na otvaranju su govorili i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore kao i član Borda direktora RCUD-a Vladan Radonjić.

30 Bokanews.me Podvodno arheološko blago Crne Gore je od neprocjenjive vrijednosti i mora se hitno zaštiti Počela Prva međunarodna konferencija o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca Konfereoncija o Podvodnom arheološkom blagu CG Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca naziv je konferencije koja je otvorena danas u bečićkom hotelu Splendid. Konferenciju je otvorio ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović. Ova Konferencija ima višestruki značaj jer će se prezentovati teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju, te osposobljavanje profesionalnih ronilaca kazao je Bogdanović. Direktor RCUD-a, Regionalnog ronilačkog centra za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog, mr Veselin Mijajilović je istakao da se moraju na savremen način primijeniti u Crnoj Gori najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronadjeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere.

31 Konfereoncija o Podvodnom arheološkom blagu CG Cilj ove Konferencije je da na putu Crne Gore u Evropsku uniju damo doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju, izmedju ostalog, istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda, zaključio je Mijajilović. Predsjednik prestižne Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, koji je ujedno ministar kulture regijie Sicilija delegiran za more, je naglasio da je Crna Gora uvela u svoje akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku, i dodao Moja uloga je ovdje višestruka: predstavljam Akademiju, Siciliju i Italiju koja je posvećuje veliku pažnju podmorju i njegovoj zaštiti i stoga će dati Crnoj Gori nesebičnu podršku a posebno iz svojih iskustava. Na otvaranju su govorili i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore kao i član Borda direktora RCUD-a Vladan Radonjić.

32 Konfereoncija o Podvodnom arheološkom blagu CG Konferenciju organizuju RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore. Konfereoncija o Podvodnom arheološkom blagu CG Konferenciju organizuju RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

33 Cdm.me Podvodno arheološko blago Crne Gore je od neprocjenjive vrijednosti i mora se zaštiti Foto: Prisma Vlada Crne Gore sa posebnom pažnjom prati stanje podvodne kulturne baštine, prepoznaje njene potencijale i finansijski podržava istraživanja našeg podmorja i usavršavanje stručnjaka, poručili su danas ministar kulture Aleksandar Bogdanović i generalna sekretarka Vlade Crne Gore Nataša Pešić sa Međunarodnog stručnog savjetovanja o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca koje je otvoreno u Budvi. Ministartsvo kulture je prepoznalo izuzetne potencijale podvodne arheološke baštine i u saradnji sa nacionalnim i lokalnim institucijama iz ove oblasti, kao i partnerima iz inostranstva, kontinuirano finansijski podržava ne samo podvodna arheološka istraživanja, našeg podmorja, već i edukaciju, usvršavanje, obuku stručnjaka koji je bave ovom specifičnom vrstom poslova, kao i valorizaciju podvodnih arheoloških lokliteta, poručio je ministar Bogdanović otvarajući simpozijum. Generalna sekretarka Vlade je rekla da potvrdu da naša država sa posebnom pažnjom prati stanje podvodne kulturne baštine predtavlja i činjenica da se ovo savjetovanje održava pod pokroviteljstvom i uz podršku Ministarstva kulture.

34 Cilj ovog stručnog savjetovanja je da podstakne organizovanu zaštitu koja obuhvata projekte namijenjene unapređenju stanja podvodnih kulturnih dobara, očuvanju, valorizaciji, prezentaciji i popularizaciji podvodne kulturne baštine, što nebi bilo moguće bez edukovanih profesionalnih ronilaca, njihovog znanja i iskustva, rekla je generalna sekretarka Vlade Crne Gore. Foto: Prisma Ministar Bogdanović je kao posebno važnu ocijenio činjenicu da su istraživanje crnogorskog podmorja izveli zajedno Centar za konzervaciju i arheologiju, RPM Nautical Fondation iz SAD i Regionalni ronilački centar za podvodno deminiranje i obuku ronilaca. Tokom brojnih arheoloških kampanja u pomenutom projektu, rekognoscirano je crnogorsko podmorje Bokokotorskog i Budvanskog akvatorija. Značajno je napomenuti da su tokom realizacje ovog projekta, po prvi put bili uključeni obučeni arheolozi iz Centra za konzervaciju i arheologiju, koji posjeduju međunarodno priznate sertifikate za ronioca sa jednom ili dvije zvjezdice i da je na tom potezu otkriveno dvadeset tri arheološka podvodna lokaliteta. Time je Crna Gora ušla u red zemalja koje se nalaze na svjetskoj mapi podvodne arheologije. Brojka od dvadeset tri podvodna lokaliteta, od kojih su jedanaest antički, locirana u jednom dijelu užeg pojasa naših teritorijalnih voda, daje nam za pravo da imamo velika očekivanja u daljem radu, rekao je ministar kulture.konferencija čiji je cilj upoznavanje sa temama zaštite podvodnih arheoloških lokaliteta, novim rezultatima podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorskom trgovinom kroz istorijska razdoblja, kao i osposobljavanje profesionalnih ronilaca traje do 20. septembra. Organizatori konferencije su: Regionalni ronilački centar za podvodno deminiranje i obuku ronilaca Herceg Novi i Accademia Internazionale di Scienze e Tecniche Subacquee Roma, pokrovitelj je Vlada Crne Gore Ministarstvo kulture.

35 Madeinmontenegro.me Podvodno arheološko blago Crne Gore je od neprocjenjive vrijednosti i mora se hitno zaštiti Danas je uz prisustvo visokih crnogrskih zvaničnika, brojnih inostranih i domaćih stručnjaka u bečićkom hotelu Splendid, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović svečano proglasio otvorenom konferencijiju pod nazivom «Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca 2018 «. «Ova Konferencija ima višestruki značaj jer će se prezentovati teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju, te osposobljavanje profesionalnih ronilaca «. kazao je Bogdanović. Direktor RCUD-a, «Regionalnog ronilačkog centra za podvodno razminiranje i obuku ronilaca» iz Herceg Novog, mr Veselin Mijajilović je istakao da se moraju na savremen način primijeniti u Crnoj Gori najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronadjeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere. «Cilj ove Konferencije je da na putu Crne Gore u Evropsku uniju damo doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju, izmedju ostalog, istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda «, zaključio je Mijajilović.

36 Predsjednik prestižne Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, koji je ujedno ministar kulture regijie Sicilija delegiran za more, je naglasio da je Crna Gora uvela u svoje akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku, i dodao Moja uloga je ovdje višestruka: predstavljam Akademiju, Siciliju i Italiju koja je posvećuje veliku pažnju podmorju i njegovoj zaštiti i stoga će dati Crnoj Gori nesebičnu podršku a posebno iz svojih iskustava. Na otvaranju su govorili i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore kao i član Borda direktora RCUD-a Vladan Radonjić. Konferenciju organizuju RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

37 RadioKotor.info KONFERENCIJA O ZAŠTITI PODVODNIH ARHEOLOŠKIH LOKALITETA Danas je uz prisustvo visokih crnogrskih zvaničnika, brojnih inostranih i domaćih stručnjaka u bečićkom hotelu Splendid, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović svečano otvorio konferenciju pod nazivom «Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca 2018«. «Ova Konferencija ima višestruki značaj jer će se prezentovati teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju, te osposobljavanje profesionalnih ronilaca«, kazao je Bogdanović. Direktor RCUD-a, «Regionalnog ronilačkog centra za podvodno razminiranje i obuku ronilaca» iz Herceg Novog, mr Veselin Mijajilović je istakao da se moraju na savremen način primijeniti u Crnoj Gori najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronadjeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere. Cilj ove Konferencije je da na putu Crne Gore u Evropsku uniju damo doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju, izmedju ostalog, istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda zaključio je Mijajilović. Predsjednik prestižne "Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke" iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, koji je ujedno ministar kulture regijie Sicilija delegiran za more, je naglasio da je Crna Gora uvela u svoje akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku, i dodao " Moja uloga je ovdje višestruka: predstavljam Akademiju, Siciliju i Italiju koja je posvećuje veliku pažnju podmorju i njegovoj zaštiti i stoga će dati Crnoj Gori nesebičnu podršku, a posebnoiz svojih iskustava".

38 Na otvaranju su govorili i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore kao i član Borda direktora RCUD-aVladanRadonjić. Konferenciju organizuju RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore. RadioJadran.com U hitnoj zaštiti podvodnog arheološkog blaga Crne Gore podrška italijanskih eksperata Podvodno arheološko blago Crne Gore je od neprocjenjive vrijednosti i mora se hitno zaštititi, upozoreno je na međunarodnom stručnom savjetovanju o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca u Bečićima.

39 Otvarajući skup ministar kulture Aleksandar Bogdanović je ukazao na njegov višestruki značaj s obzirom da prezentuje teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju i osposobljavanje profesionalnih ronilaca. Direktor Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, Veselin Mijajilović smatra da se moraju na savremen način primijeniti najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronađeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere. Na putu Crne Gore u Evropsku uniju konferencija je i doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda, poručio je Mijajilović. Predsjednik prestižne Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, je naglasio da je Crna Gora uvela u akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku. Na otvaranju su govorili, generalna sekretarka Vlade Crne Gore Nataša Pešić i član Borda direktora RCUD-a Vladan Radonjić.

40 Antenam.me Hitno zaštititi podvodno arheološko blago Podvodno arheološko blago Crne Gore je od neprocjenjive vrijednosti i mora se hitno zaštititi, upozoreno je na međunarodnom stručnom savjetovanju o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca. Savjetovanje je u Bečićima otvorio ministar kulture Aleksandar Bogdanović. "Konferencija ima višestruki značaj jer će se prezentovati teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju i osposobljavanje profesionalnih ronilaca", kazao je Bogdanović. Direktor Regionalnog ronilačkog centra za podvodno razminiranje i obuku ronilaca (RCUD) iz Herceg Novog, Veselin Mijajilović je istakao da se moraju na savremen način primijeniti najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronađeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere. "Cilj Konferencije je da na putu Crne Gore u Evropsku uniju damo doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda", zaključio je Mijajilović.

41 Predsjednik prestižne Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, je naglasio da je Crna Gora uvela u akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku. Moja uloga je ovdje višestruka: predstavljam Akademiju, Siciliju i Italiju koja je posvećuje veliku pažnju podmorju i njegovoj zaštiti i stoga će dati Crnoj Gori nesebičnu podršku a posebno iz svojih iskustava, kazao je on. Na otvaranju su govorili, kako je saopšteno, generalni sekretar Vlade Crne Gore Nataša Pešić i član Borda direktora RCUD-a Vladan Radonjić.

42 Montenegroclick.me Podvodno arheološko blago Crne Gore je od neprocjenjive vrijednosti i mora se hitno zaštiti Danas je uz prisustvo visokih crnogrskih zvaničnika, brojnih inostranih i domaćih stručnjaka u bečićkom hotelu Splendid, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović svečano proglasio otvorenom konferencijiju pod nazivom «Međunarodno stručno savjetovanje o zaštiti podvodnih arheoloških lokaliteta i edukaciji profesionalnih ronilaca 2018 «. «Ova Konferencija ima višestruki značaj jer će se prezentovati teme koje se odnose na zaštitu podvodnih arheoloških lokaliteta, nove rezultate podvodnih arheoloških istraživanja u Crnoj Gori, pomorsku trgovinu kroz istoriju, te osposobljavanje profesionalnih ronilaca «. kazao je Bogdanović.

43 Direktor RCUD-a, «Regionalnog ronilačkog centra za podvodno razminiranje i obuku ronilaca» iz Herceg Novog, mr Veselin Mijajilović je istakao da se moraju na savremen način primijeniti u Crnoj Gori najnovije mjere zaštite brodskih tovara i drugih arheoloških ostataka na dnu mora koji su pronadjeni i za koje su ustanovili da su potonuli u periodu od IV vijeka prije nove ere pa do XV vijeka nove ere. «Cilj ove Konferencije je da na putu Crne Gore u Evropsku uniju damo doprinos u pronalaženju najboljih rješenja za efikasnu borbu protiv kriminala umjetninama i za efikasnu zaštitu i valorizaciju podvodnih kulturnih dobara, koja predstavljaju, izmedju ostalog, istoriju Crne Gore sa kojom se ponosimo u društvu evropskih naroda «, zaključio je Mijajilović. Predsjednik prestižne Internacionalne akademije podvodne tehnike i nauke iz Rima, profesor Sebastiano Tusa, koji je ujedno ministar kulture regijie Sicilija delegiran za more, je naglasio da je Crna Gora uvela u svoje akte ronjenje kao aktivnost u zaštiti podmorja i da će Akademija dati svu svoju podršku, i dodao Moja uloga je ovdje višestruka: predstavljam Akademiju, Siciliju i Italiju koja je posvećuje veliku pažnju podmorju i njegovoj zaštiti i stoga će dati Crnoj Gori nesebičnu podršku a posebno iz svojih iskustava. Na otvaranju su govorili i Nataša Pešić, generalni sekretar Vlade Crne Gore kao i član Borda direktora RCUD-a Vladan Radonjić. Konferenciju organizuju RCUD-Regionalni ronilački centar za podvodno razminiranje i obuku ronilaca iz Herceg Novog u saradnji sa Internacionalnom akademijom podvodne tehnike i nauke iz Rima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n

TANJUG, Video >>>> RTS, Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih n TANJUG, 20.06.2014. Video >>>> RTS, 20.06.2014. Počela Peta konferencija medicinske dijaspore Redovni susreti srpskih lekara i eksperata medicinskih nauka iz zemlje i dijaspore doprinose stalnom unapređenju

Више

Untitled-4.indd

Untitled-4.indd АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЈЕТНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОБИЉЕЖАВАЊЕ 130 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА Бања Лука, 7. и 8. октобар 2009. године Академија наука и умјетности Републике Српске, под покровитељством

Више

13. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА Краљеви чардаци, Копаоник, Србија април 2018.

13. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА Краљеви чардаци, Копаоник, Србија април 2018. 13. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА Краљеви чардаци, Копаоник, Србија 18-21. април 2018. ОРГАНИЗАТОРИ Саобраћајни факултет (СФ), Београд Криминалистичко-полицијска

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕ

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕ ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА КOJЕ ЋЕ СУФИНАНСИРАТИ ГРАД БЕОГРАД СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА

Више

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте

Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем године и почетком године, Учитељски факулте Учитељски факултет на сајмовима високог образовања (Панчево, Пожаревац, Београд, Чачак) Крајем 2013. године и почетком 2014. године, Учитељски факултет Универзитета у Београду учествовао је на сајмовима

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Danas, 23.11.2010 Strana: 5 Autor: M. D. M. NEPRIHVATLJIVO JE STVARATI KLIMU NEKAŽNJAVANJA Predstavljen dokument o stanju ljudskih prava u Srbiji Beograd - Stanje ljudskih i manjinskih prava nije nešto

Више

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer

AKCIONI PLAN ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mer AKCIONI PLAN 2019-2020. ZA SPROVOĐENjE STRATEGIJE ZA BORBU PRTOIV VISOKOTEHNOTLOŠKOG KRIMINALA ZA PERIOD 2019-2023. GODINE OPŠTI CILj 1. CILj 1.1. Mera Republika Srbija poseduje efikasan i održiv sistem

Више

14. Међународна конференција БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ Краљеви чардаци, Копаоник, Србија април ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА ОРГАНИ

14. Међународна конференција БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ Краљеви чардаци, Копаоник, Србија април ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА ОРГАНИ 14. Међународна конференција БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ Краљеви чардаци, Копаоник, Србија 10-13. април 2019. ПРОГРАМ МАРКЕТИНГА ОРГАНИЗАТОРИ Саобраћајни факултет (СФ), Београд Криминалистичко-полицијска

Више

ПОДАЦИ О ПРЕДМЕТУ: Упоредно међународно приватно право Назив предмета: Статус предмета: Упоредно међународно приватно право обавезни, IX семестар Проф

ПОДАЦИ О ПРЕДМЕТУ: Упоредно међународно приватно право Назив предмета: Статус предмета: Упоредно међународно приватно право обавезни, IX семестар Проф ПОДАЦИ О ПРЕДМЕТУ: Упоредно међународно приватно право Назив предмета: Статус предмета: Упоредно међународно приватно право обавезни, IX семестар Профил предмета: научно-стручни Број бодова(еспб): 8 Трајање

Више

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео)

PDF: Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) 19/12/2018 Ђоковић помаже српску цркву у Француској, коју су подигли Руси (видео) Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обишао је по први пут Цркву успења пресвете Богородице у Ници. Он ће помоћи Савезу

Више

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO

Министарство трговине, туризма и телекомуникације JUNA VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO Министарство трговине, туризма и телекомуникације 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA POZIVNO PISMO BUSINESS SAMIT - UPOSLIMO SRBIJU I GEGULA SAJAM TURIZMA, HRANE I PIĆA 24 26. JUNA 2016. VRNJAČKA BANJA,

Више

Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Слу

Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Слу Правосудна Комисија Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на основу члана 14. став (1) тачка н) Закона о правосудној комисији Брчко дистрикта БиХ («Службени гласник Брчко дистрикта БиХ», број 19/07, 20/07

Више

Knjižnica - Periodična izdanja - Domaća izdanja

Knjižnica - Periodična izdanja - Domaća izdanja PERIODIČNA IZDANJA - Domaća izdanja Adrias: zbornik Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Splitu. - Split: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. ISSN 0352-9924

Више

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 24. januar godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1, i člana 19 Zakona o kontroli drža

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 24. januar godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1, i člana 19 Zakona o kontroli drža KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 24. januar 2013. godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1, i člana 19 Zakona o kontroli državne pomoći ("Službeni list CG", br. 74/09 i 57/11)

Више

Microsoft Word - Peti sastanak SLAP koordinatora - agenda

Microsoft Word - Peti sastanak SLAP koordinatora - agenda Пети састанак СЛАП координатора Хотел Војводина, Зрењанин 08 09. октобар 2013. Регистрација учесника Смештај и ручак у хотелу Уводна обраћања - 16.00 Представник Сталне конференције градова и општина;

Више

У Д Р У Ж Е Њ Е П Л И В А Ч К И Х Т Р Е Н Е Р А С Р Б И Ј Е

У Д Р У Ж Е Њ Е  П Л И В А Ч К И Х  Т Р Е Н Е Р А  С Р Б И Ј Е ПРОПРАТНО ПИСМО Удружење пливачких тренера Србије је спортска организација у којој се чланови баве пливачко тренерским послом. Удружење је самостална организација са статусом удружења грађана, регистровано

Више

Microsoft Word - Poziv-Ekspertizna medicina 2017

Microsoft Word - Poziv-Ekspertizna medicina 2017 Evropski centar za mir i razvoj Terazije 41 11000 Beograd, Serbia ECPD Headquarters European Center for Peace and Development Centre Européen pour la Paix et le Développement Centro Europeo para la Paz

Више

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С

` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ С ` w w w. b e o g r a d. r s УПУТСТВО ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИМА ОМЛАДИНСКОГ СЕКТОРА У ГРАДУ БЕОГРАДУ КОЈИ ЋЕ СЕ СУФИНАНСИРАТИ И РЕАЛИЗОВАТИ У 2018. ГОДИНИ Б е о г р

Више

КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

КЛИНИКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ АТЛЕТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ Београд, Страхињића Бана 73а ПРАВИЛНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ РАДА И СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ ПОСЛОВА Децембар, 2013. године 1 На основу члана 24 Закона о раду (Сл. гласник 24/2005, 61/2005, 54/2009

Више

PES-AH _YouthPlanLeaflet-MON-RZ.indd

PES-AH _YouthPlanLeaflet-MON-RZ.indd МИ РАДИМО ЗА МЛАДЕ У ЕВРОПИ #ACT4YOUTH! PES SOCIALISTS & DEMOCRATS ACT FOR YOUTH! ЕВРОПСКИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ 1 PES-AH-013-17 Kunde: PES Motiv: YouthPlan Leaflet, montenegrisch Format: 148 x 210 mm Farbprofil:

Више

________________________________________________________________

________________________________________________________________ УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ПОСЛОВНИ ИНЖЕЊЕРИНГ И МЕНАЏМЕНТ БАЊА ЛУКА ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ Syllabus - Наставни програм ПРЕДМЕТ: Уставно право СЕМЕСТАР: Први семестар школске 2016/2017. године ФОНД ЧАСОВА: 3 НАСТАВНИК: Проф.

Више

Милија Марјановић

Милија Марјановић Мр Драгана Граонић инспектор-просвјетни савјетник ИЗВЈЕШТАЈ О ГРУПНОМ САВЈЕТОДАВНО-ИНСТРУКТИВНОМ РАДАУ ( август године ) Годишњим програмом рада Републичког педагошког завода планиран је групни савјетодавно-инструктивни

Више

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o

Za komšije garaže dinara mesečno</br> Blic,Smanjen kapacitet parkirališta „Slavija“,Obeležen kraj desetog ciklusa</br> SAT Plus,Mališani učili o Za komšije garaže 6.500 dinara mesečno Blic Renovirana garaža Obilićev venac sa 200 novih parking mesta uskoro se otvara za korisnike. Smanjen kapacitet parkirališta Slavija Smanjen kapacitet parkirališta

Више

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je

U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je U skladu sa članom 39. Statuta Saveza za sinhrono plivanje Srbije (u daljem tekstu: SSPS ), Upravni odbor SSPS (u daljem tekstu: UO SSPS ) usvojio je dana 05/07.02.2017.: PRAVILNIK O MEDICINSKOJ ZAŠTITI

Више

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi

Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organi Cekos In Ekspert Na osnovu člana 25. stav 1. Uredbe o načelima za unutrašnje uređenje i sistematizaciju radnih mesta u ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade ("Službeni glasnik RS", br.

Више

Slide 1

Slide 1 Колаборативна софтверска платформа за управљање иновацијама WBCInno Колаборативна софтверска платформа за управљање иновацијама Интранеа решења д.о.о. Крагујевац Теме Зашто иновациона платформа? Практични

Више

Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGI

Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGI Niš - Uţice - Čačak - Kikinda - Šabac - Smederevo - Kruševac - Leskovac - Kanjiţa - Kragujevac - Novi Pazar - Knjaţevac Poštovani izlagači, MREŢA REGIONALNIH CENTARA I CENTARA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE SRBIJE

Више

Пожари букте и у Црној Гори, власти траже помоћ НАТО; Евакуација у Крашићима

Пожари букте и у Црној Гори, власти траже помоћ НАТО; Евакуација у Крашићима Подгорица -- Велики пожар који је у понедељак избио на полуострву Луштица и даље прави проблеме ватрогасцима, али је под контролом. 12.15 - У току је евакуација Крашића, јавља репортер Н1 који је на терену.

Више

DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE

DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE DIGITALIZACIJA, ELEKTRONSKA ARHIVA, UPRAVLJANJE ELEKTRONSKIM DOKUMENTIMA, ARHIVSKO I KANCELARIJSKO POSLOVANJE Studio STEPENIK, 19.April 2019. CENTAR ZA RAZVOJ ARHIVSKIH TEHNOLOGIJA je međunarodna, strukovna,

Више

P R E D L O G Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM OKUPLJANJU Član 1. U Zakonu o javnom okupljanju ( Sl. Glasnik RS broj 6/16), u članu 3.

P R E D L O G Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM OKUPLJANJU Član 1. U Zakonu o javnom okupljanju ( Sl. Glasnik RS broj 6/16), u članu 3. P R E D L O G Z A K O N O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM OKUPLJANJU Član 1. U Zakonu o javnom okupljanju ( Sl. Glasnik RS broj 6/16), u članu 3. u stavu 1. reči: socijalnih i brišu se. U stavu 2.

Више

Završna predstava desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”,Završen deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole

Završna predstava desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”,Završen deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole Završna predstava desetog ciklusa akcije Đaci vas mole, usporite pored škole Deseti ciklus akcije Đaci vas mole, usporite pored škole završio se predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju pred oko 300

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Alo!, 30.10.2010 Strana: 4 Autor: NN POLICIJA SE PRIDRUŽUJE SINDIKATIMA PREDSTAVNICI sedam udruženih sindikata policije ponovili su da će 12. novembra stupiti u generalni štrajk uz minimum procesa rada,

Више

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU

Novi sportsko – turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO),Mesna zajednica Sefkerin: TRODNEVNI PROGRAM ZA MANDALINU Novi sportsko turistički projekti: OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) OTVOREN BAJK PARK NA SPORTSKOM CENTRU (VIDEO) Opovo, 1. avgust 2019; Projekat Uređenja i opremanja parka za bicikliste u

Више

Microsoft Word - RSC doc

Microsoft Word - RSC doc UNITED NATIONS United Nations Interim Administration Mission in Kosovo UNMIK NATIONS UNIES Mission d Administration Intérimaire des Nations Unies au Kosovo УНМИК/РЕГ/2001/21 21. август 2001. године УРЕДБА

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA JAVNA USTANOVA FEDERACIJA BIH OSNOVNA ŠKOLA KANTON SARAJEVO VRHBOSNA OPĆINA STARI GRAD BARUTHANA br.60 Telefon/faks ++387 33 24 01 00 e mail: osvrhbosna@osvrhbosna.edu.ba 1. Uvod Plan

Више

bilt 14

bilt 14 BANKOM BILTEN broj 14 jul 2010. Sadržaj: Bankom na Webu...2 Bioprotein, novi logotip...4 Novi proizvod u Bioproteinu: Biolac...5 Vesti u Hotelu Leotar...6 Bankom na Webu Početkom 2010. godine dve članice

Више

CRNA GORA Obrazac 9 Ministarstvo finansija Član 29 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-5/1

CRNA GORA Obrazac 9 Ministarstvo finansija Član 29 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-5/1 CRNA GORA Obrazac 9 Ministarstvo finansija Član 29 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-5/1 Mjesto i datum: Podgorica, 03.02.2014.godine Na osnovu

Више

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 18. jun godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli d

KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 18. jun godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli d KOMISIJA ZA KONTROLU DRŽAVNE POMOĆI Broj: 01- Podgorica, 18. jun 2014. godine Na osnovu člana 10 stav 1, tačka 1 i člana 19 stav 3 Zakona o kontroli državne pomoći ("Službeni list CG", br. 74/09 i 57/11)

Више

Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište septembar PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centa

Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište septembar PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centa Tradicionalna ORL sekcija KBC Zvezdara Srebrno jezero, Veliko Gradište 27-28. septembar 2019. PRELIMINARNI PROGRAM ORGANIZATOR Kliničko bolnički centar Zvezdara Klinika za otorinolaringologiju PREDSEDNIK

Више

САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србиј

САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србиј САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ XX СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЛАБОРАТОРИЈСКИХ ТЕХНОЛОГА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ Покровитељ: Министарство здравља Србије Лесковац- Хотел Грош 29.03-31.03.2019. ПОЧАСНИ ОДБОР

Више

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt

Microsoft PowerPoint _EE-REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUCI RAZVOJ.ppt Crna Gora Ministarstvo ekonomije REALIZOVANI PROJEKTI I BUDUĆI RAZVOJ Borko Raičević, dipl.el.ing Jedinica za energetsku efikasnost SADRŽAJ PREZENTACIJE POJAM ENERGETSKE EFIKASNOSTI PROJEKAT GODINA ENERGETSKE

Више

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ септембар године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВИШЕ ОД 300 ПАРКИНГ МЕСТА У БЛОКУ 21 10. септембар 2015. године Пројекат изградње нове саобраћајне површине са паркинзима, у зеленом појасу у Булевару Зорана Ђинђића финансира Град Београд

Више

Obeležena 10.godišnjica rada Državnog univerziteta u Novom Pazaru

Obeležena 10.godišnjica rada Državnog univerziteta u Novom Pazaru We are sorry but the text is not available in the chosen language! Pamet ne postoji samo u metropoli, već je prirodnim zakonom ravnomerno raspoređena i ne treba samo Novom Pazaru Srbija, nego istovremeno

Више

Microsoft Word - Prav.Struc.us doc

Microsoft Word - Prav.Struc.us doc На основу члана 15, тачка 10. Статута Ветеринарске коморе Србије, Скупштина Ветеринарске коморе Србије на седници одржаној 12. aprila 2008. године донела je ПРАВИЛНИК О СТРУЧНОМ УСАВРШАВАЊУ ВЕТЕРИНАРА

Више

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu,

U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, U Varaždinu konferencija Fight & Win Kako se oduprijeti raku? 16.11.2018. Dubravka Šuica, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, u Varaždinu je u petak, 16. studenog, organizirala

Више

UDRUŽENJE OTORINOLARINGOLOGA REPUBLIKE SRPSKE III KONGRES i XXV SIMPOZIJUM ORL REPUBLIKE SRPSKE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM FINALNO OBAVJEŠTENJE m

UDRUŽENJE OTORINOLARINGOLOGA REPUBLIKE SRPSKE III KONGRES i XXV SIMPOZIJUM ORL REPUBLIKE SRPSKE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM FINALNO OBAVJEŠTENJE m UDRUŽENJE OTORINOLARINGOLOGA REPUBLIKE SRPSKE III KONGRES i XXV SIMPOZIJUM ORL REPUBLIKE SRPSKE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM FINALNO OBAVJEŠTENJE 23.-25. maj 2019. godine, Hotel Bosna Banja Luka Poštovane koleginice

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и П Р Е Д Л О Г На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01), ДОКУМЕНТ О ВРЕДНОВАЊУ СТАЛНОГ СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Више

INFORMACIJA O RADU RADNE GRUPE ZA POGLAVLJE 24 U PROCESU ANALITIČKOG PREGLEDA USKLAĐENOSTI SKRININGA (MART MAJ 2012) Podgorica, jun

INFORMACIJA O RADU RADNE GRUPE ZA POGLAVLJE 24 U PROCESU ANALITIČKOG PREGLEDA USKLAĐENOSTI SKRININGA (MART MAJ 2012) Podgorica, jun INFORMACIJA O RADU RADNE GRUPE ZA POGLAVLJE 24 U PROCESU ANALITIČKOG PREGLEDA USKLAĐENOSTI SKRININGA (MART MAJ 2012) Podgorica, jun 2012. 3 I. UVODNE NAPOMENE Skrining je proces čiji cilj je da se Crna

Више

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd

KATALOG ENGLESKI SS-2015 II.indd www.logos-edu.rs ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК Уџбенички комплети за гимназије и средње стручне школе 2016/17. Solutions 2 nd edition New Horizons Solutions Pre-Intermediate за први разред средње школе New Horizons 1

Више

Prosvjed policijskih službenika PROSVJED POLICIJSKIH SLUŽBENIKA Objavljeno 9. studenoga

Prosvjed policijskih službenika   PROSVJED POLICIJSKIH SLUŽBENIKA Objavljeno 9. studenoga PROSVJED POLICIJSKIH SLUŽBENIKA Objavljeno 9. studenoga 2012. PROSVJED POLICIJE PRED VLADOM: HOĆE NAM I GAĆE SKINUTI?! Policijski službenici iz čitave Hrvatske održali su prosvjed u Zagrebu. Demonstracije

Више

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и

На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника („Службени гласњник РС“, број 13/2012 и На основу Правилника о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника ( Службени гласник РС, број 13/01) Школски одбор Гимназије и економске школе Јован Јовановић

Више

EU Criminal Law and Justice

EU Criminal Law and Justice Jačanje kapaciteta za sprovođenje prava Evropske unije Program tehničke pomoći Luksemburga Srbiji Pravosudna akademije Republike Srbije Krivično pravo i pravosuđe EU Gostujući predavač Gabriela Ivan-Cucu,

Више

ДОПРИНОС ИСТРАЖИВАЧКИХ НАЛАЗА РАЗВОЈУ ОБРАЗОВНИХ ПОЛИТИКА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НАУЧНОГ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ Марија Шеган * Матема

ДОПРИНОС ИСТРАЖИВАЧКИХ НАЛАЗА РАЗВОЈУ ОБРАЗОВНИХ ПОЛИТИКА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НАУЧНОГ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ Марија Шеган * Матема ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НАУЧНОГ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ Марија Шеган * Математички институт Српске академије науке и уметности Милица Лајбеншпергер Центар за едукацију 'Игралиште маште'

Више

BELGRADE CHOPIN FEST FEBRUAR 3. MART, TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u pet

BELGRADE CHOPIN FEST FEBRUAR 3. MART, TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u pet BELGRADE CHOPIN FEST 2013 28. FEBRUAR 3. MART, 2013. TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u petak, 1. marta u Sveĉanoj sali MŠ Stanković (Kneza Miloša

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova

Microsoft Word - PRAVILNIK o vrednovanju kvaliteta rada ustanova PRAVILNIK O VREDNOVANJU KVALITETA RADA USTANOVA ("Sl. glasnik RS", br. 9/2012) Sadržina Pravilnika Član 1 Ovim pravilnikom uređuju se organi i tela ustanove, postupci praćenja ostvarivanja programa obrazovanja

Више

МАТИЦА СРПСКА ДРУШТВО ЧЛАНОВА У ЦРНОЈ ГОРИ Научни скуп: 11. НОВЕМБАР СТО ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА И УЈЕДИЊЕЊА ХЕРЦЕГ НОВИ, НОВЕМБАР 2018.

МАТИЦА СРПСКА ДРУШТВО ЧЛАНОВА У ЦРНОЈ ГОРИ Научни скуп: 11. НОВЕМБАР СТО ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА И УЈЕДИЊЕЊА ХЕРЦЕГ НОВИ, НОВЕМБАР 2018. МАТИЦА СРПСКА ДРУШТВО ЧЛАНОВА У ЦРНОЈ ГОРИ Научни скуп: 11. НОВЕМБАР СТО ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА И УЈЕДИЊЕЊА ХЕРЦЕГ НОВИ, 10-11. НОВЕМБАР 2018. ПРОГРАМ ПЕТАК, 9. НОВЕМБАР: ДОЛАЗАК УЧЕСНИКА У ХОТЕЛ ВОЈВОДИНА

Више

VLADA: Uljanik grupi izdano 7,5 mlrd kuna jamstava, aktivno 4,29 mlrd

VLADA: Uljanik grupi izdano 7,5 mlrd kuna jamstava, aktivno 4,29 mlrd #MINISTARSTVO FINANCIJA ĆE PROVESTI OVRHU NAD BRODOVIMA, SVE UGOVORE PROVJERAVA DORH# Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je na sjednici Vlade kazao da je od 2010. do rujna 2018. ukupno Uljanik

Више

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA

Microsoft Word - statut srpski - predat u IAA Удружење актуара Србије ул. Булевар деспота Стефана 68(бившa Улица 29. Новембра), 11 000 Београд Статут Удружења актуара Србије (Пречишћен текст) Београд, 2005 Према одредбама чланова 21. и 30. Закона

Више

У СУСРЕТ НОВОЈ УРБАНОЈ АГЕНДИ Београд, 09 новембар 2015

У СУСРЕТ НОВОЈ УРБАНОЈ АГЕНДИ Београд, 09 новембар 2015 У СУСРЕТ НОВОЈ УРБАНОЈ АГЕНДИ Београд, 09 новембар 2015 КОНФЕРЕНЦИЈА УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА О СТАНОВАЊУ И ОДРЖИВОМ УРБАНОМ РАЗВОЈУ (ХАБИТАТ III) Хабитат III је Конференција Уједињених нација о становању и одрживом

Више

Microsoft Word

Microsoft Word На основу члана 23. став 7. Закона о добробити животиња ( Службени гласник РС, број 41/09), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К О ПРОГРАМУ ОБУКЕ О ДОБРОБИТИ ЖИВОТИЊА

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА PARLAMENTARNA SKUPŠTINA ПАРЛАМЕНТАРНА СКУПШТИНА BOSNE I HERCEGOVINE БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ Zajednička komisija za Заједничка комисија за evropske integracije европске

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

Centar za spoljnu politiku

Centar za spoljnu politiku Hanns Seidel Fondacija Predstavništvo za Srbiju i za Crnu Goru Centar za spoljnu politiku Univerzitet Donja Gorica Podgorica PETROVAČKI DISKURSI Obnova evropske ideje u sjenci populizma Hotel Palas Petrovac

Више

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као

Број: 05/ /14 Сарајево, године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као Број: 05/1-50-13-312-3-4/14 Сарајево, 23. 04. 2014. године И З В Ј Е Ш Т А Ј о раду Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине као независног тијела полицијске структуре Босне и Херцеговине

Више

HORIZONTAL FACILITY ZA ZAPADNI BALKAN I TURSKU Suzbijanje korupcije, privrednog i organizovanog kriminala Sprovođenje pravde Sprječavanje diskriminaci

HORIZONTAL FACILITY ZA ZAPADNI BALKAN I TURSKU Suzbijanje korupcije, privrednog i organizovanog kriminala Sprovođenje pravde Sprječavanje diskriminaci HORIZONTAL FACILITY ZA ZAPADNI BALKAN I TURSKU Suzbijanje korupcije, privrednog i organizovanog kriminala Sprovođenje pravde Sprječavanje diskriminacije i zaštita prava osjetljivih grupa Mehanizam za koordinaciju

Више

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање

ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање ПЛАН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ШРП РЕД. БР. САДРЖАЈ РАДА ВРЕМЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НОСИОЦИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЧИН РАДА Област- ЕТОС развојни циљ: унапређивање вршњачких односа у учењу, животу и раду школе различитих активности вршњачког

Више

BROJ 31 juli/srpanj Trg solidarnosti 2a, Sarajevo Tel: AUTORSKE NOVINE juli/srpanj SADRŽAJ: AMUS primljen u redovno članst

BROJ 31 juli/srpanj Trg solidarnosti 2a, Sarajevo Tel: AUTORSKE NOVINE juli/srpanj SADRŽAJ: AMUS primljen u redovno članst AUTORSKE NOVINE juli/srpanj 2017. SADRŽAJ: AMUS primljen u redovno članstvo CISAC-a Obilježen 21.06. Svjetski dan muzike i peta godišnjica od dobijanja licence AMUS-a Upravni odbor AMUS-a usvojio Izvještaj

Више

Unos PretragaStampanihMed

Unos PretragaStampanihMed Pravda, 15.12.2010 Strana: 6 Autor: PRENETO KORUPCIJA NAJVEĆA KOD JAVNIH NABAVKI VENSAN DEŽER, ŠEF DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U SRBIJI BEOGRAD Godišnja vrednost javnih nabavki u Srbiji je oko četiri milijarde

Више

Кајл Скот: Србија и Косово да се врате преговорима; Наш став остаје непромењен, циљ остаје исти - опсежни споразум о нормализацији

Кајл Скот: Србија и Косово да се врате преговорима; Наш став остаје непромењен, циљ остаје исти - опсежни споразум о нормализацији Амбасадор САД у Србији Кајл Скат каже за Н1 да је извештај Европске комисије о Србији правичан, да показује да је учињен напредак, али да у областима попут владавине права и слободе медија, мора да се

Више

KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ OBNOVI GRAĐEVINA PRIMJERI USPJEHA 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJ

KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ OBNOVI GRAĐEVINA PRIMJERI USPJEHA 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJ 20. i 21. ožujka, TERME TUHELJ BROJNI STRUČNJACI IZ RH I INOZEMSTVA PREDSTAVLJAJU Prva godina provedbe energetski učinkovite obnove zgrada u RH iskustva i uspjesi iz prakse Fondovi EU puna primjena u energetski

Више

Поштовани колега-колегинице

Поштовани колега-колегинице Поштовани!!! Изборна Скупштина ГАС СЛД, одржаће се првог дана 63. ГАН ГАС СЛД 30.5.2019., са почетком у 13.40 часова, Велика сала, хотел Хилтон, Београд. Дневни ред: 1. Избор и верификација мандата делегата

Више

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore"

930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA (Sl. list Crne Gore 930. Na osnovu člana 95 tačka 3 Ustava Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O ZARADAMA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA ("Sl. list Crne Gore", br. 86/09 od 25.12.2009, 39/11 od 04.08.2011, 59/11

Више

PowerPoint prezentacija

PowerPoint prezentacija Iskustvo škole Zašto i kako smo razvili i provodili naš prvi projekt mobilnosti Osnovna škola Ludina Ivana Pavlović, učiteljica RN, članica tima Erasmus+ ambasadorske škole Tomislav Pavlović, učitelj savjetnik

Више

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno

DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijedno DISTRIKT 1913 Rotaract klub Slavonski Brod u akciji opremanja brodskog rodilišta Rotaract klub Slavonski Brod i ove je godine nastavio s hvalevrijednom akcijom opremanja brodskog rodilišta. Opremimo naše

Више

PROGRAM WATERLOSS AKADEMIJE PROFIL SEMINARA... 1 KADA / GDJE... 1 KONTEKST... 1 CILJ AKADEMIJE... 1 CILJNA GRUPA POLAZNIKA... 2 ZVANIČNI JEZICI.

PROGRAM WATERLOSS AKADEMIJE PROFIL SEMINARA... 1 KADA / GDJE... 1 KONTEKST... 1 CILJ AKADEMIJE... 1 CILJNA GRUPA POLAZNIKA... 2 ZVANIČNI JEZICI. PROGRAM WATERLOSS AKADEMIJE 2018. PROFIL SEMINARA... 1 KADA / GDJE... 1 KONTEKST... 1 CILJ AKADEMIJE... 1 CILJNA GRUPA POLAZNIKA... 2 ZVANIČNI JEZICI... 2 OČEKIVANI REZULTATI... 2 KOTIZACIJA ZA UPLATE

Више

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac godina

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac godina PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA ZA 2016. GODINU U Zagrebu, siječanj prosinac 2016. godina I. UVOD Društvo sportaša veterana i rekreativaca osnovano je 2010. godine radi kvalitetne

Више

Microsoft Word - Pravilnik o licenciranju strucnjaka i pravu na rad u oblasti hokeja na ledu

Microsoft Word - Pravilnik o licenciranju strucnjaka i pravu na rad u oblasti hokeja na ledu Dana 16.02.2016. godine stupio je na snagu novi Zakon o sportu. U skladu sa njegovim odredbama, utvrđujemo novi Pravilnik o izdavanju dozvola na rad i pravu na rad stručnjaka u oblasti hokeja na ledu i

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН децембар 2015. На основу члана 16. став 1. Закона

Више

1 и 2 ДЕЦЕМБАР 2012.ГОДИНЕ УДРУЖЕЊЕ ПРОФЕСОРА ИНФОРМАТИКЕ СРБИЈЕ У САРАДЊИ СА УПРАВОМ ЗА ДИГИТАЛНУ АГЕНДУ ПРОГРАМ РАДА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ''ПРИМЕНА СЛОБОДНО

1 и 2 ДЕЦЕМБАР 2012.ГОДИНЕ УДРУЖЕЊЕ ПРОФЕСОРА ИНФОРМАТИКЕ СРБИЈЕ У САРАДЊИ СА УПРАВОМ ЗА ДИГИТАЛНУ АГЕНДУ ПРОГРАМ РАДА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ''ПРИМЕНА СЛОБОДНО 1 и 2 ДЕЦЕМБАР 2012.ГОДИНЕ УДРУЖЕЊЕ ПРОФЕСОРА ИНФОРМАТИКЕ СРБИЈЕ У САРАДЊИ СА УПРАВОМ ЗА ДИГИТАЛНУ АГЕНДУ ПРОГРАМ РАДА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ''ПРИМЕНА СЛОБОДНОГ СОФТВЕРА У НАСТАВИ'' Место одржавања Хотел ''Путник''

Више

Microsoft Word - program-rada.docx

Microsoft Word - program-rada.docx PROGRAM RADA I FINANCIJSKI PLAN GLAS-A ZA 2018. GODINU PROGRAM RADA GLAS-A ZA 2018. GODINU ORGANIZACIJSKI USTROJ Uz kontinuiranu koordinaciju i suradnju Središnjih tijela GLAS-a, cilj Stranke je osnivanje

Више

На основу члана 35

На основу члана 35 РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ УПУТСТВО О НАЧИНУ ОРГАНИЗОВАЊА И РАДА АКТИВА ДИРЕКТОРА СРЕДЊИХ ШКОЛА Бања Лука, март 2019. године На основу члана 142. став 9. Закона о средњем образовању

Више

СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ ГОДИНЕ Београд, октобар године

СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ ГОДИНЕ Београд, октобар године СТАТИСТИЧКИ ИЗВЕШТАЈ О ЕФИКАСНОСТИ СПРОВОЂЕЊА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПОГЛАВЉЕ 23 ЗАКЉУЧНО СА III КВАРТАЛОМ 2016. ГОДИНЕ Београд, октобар 2016. године ~ САДРЖАЈ ~ ~ Легенда ~ Статистички приказ ефикасности спровођења

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRUGI MEĐUNARODNI SAJAM I KONFERENCIJA VISOKOKVALITETNE HRANE 10 11. oktobar 2019. Belexpocentar Španskih boraca 74 Beograd, Srbija Drugi po redu sajam visokokvalitetne hrane ( specialty food ) u Jugoistočnoj

Више

cgo-cce-zaposljavanje

cgo-cce-zaposljavanje POLITIKA ZAPOŠLJAVANJA I SOCIJALNA POLITIKA U EU Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a sprovodi ga Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa fondacijom Friedrich Ebert i NVO Natura. Dva temelja

Више

Microsoft Word - 15 ADSC doc

Microsoft Word - 15 ADSC doc АДМИНИСТРАТИВНО УПУТСТВО БР. 2000/17 УНМИК/ДИР/2000/17 8. август 2000. године СПРОВОДЕЋИ УРЕДБУ БР. 1999/4 УНМИК-а О ВАЛУТИ КОЈА ЈЕ ДОЗВОЉЕНА ЗА КОРИШЋЕЊЕ НА КОСОВУ Специјални изасланик Генералног секретара,

Више

Microsoft Word - Plan i program rada SHLS za 2014 godinu

Microsoft Word - Plan i program rada SHLS za 2014 godinu PLAN I PROGRAM RADA SAVEZA HOKEJA NA LEDU SRBIJE za 2014. godinu U skladu sa članovima 9, 10 i 33 Statuta Saveza hokeja na ledu Srbije, Strategijom razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014 2018.

Више

Датум: 29. септембар год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текс

Датум: 29. септембар год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текс Датум: 29. септембар 2017. год. Бр. 207/2017 Српски национални комитет CIGRE Београд, Војводе Степе 412 На основу члана 23 алинеја 14 Пречишћеног текста Статута Српског националног комитета CIGRE, који

Више

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета

На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета На основу чл. 42. и 96. Статута Универзитета у Београду ( Гласник Универзитета у Београду, број 162/11-пречишћени текст и 167/12), Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној 20.03.2013. године,

Више

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme

1/28/2018 Dnevni list Danas Društvo Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o eleme Čelnici lokalnih samouprava za jačanje sistema delovanja u vanrednim situacijama Blagovremeno informisanje o elementarnim nepogodama Na današnjem sastanku koji je organizovao Nebojša Simović, Načelnik

Више

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc

Microsoft Word - Metodika nastave istorije.doc УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Образац - 1 ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган и датум доношења

Више

Faktura

Faktura EDUKATIVNI CENTAR DISCIPULUS 22441 Deč, Braće Savić 30, Tel/fax: 022/436-288 Mob: 069/102-37-03 PIB: 104660174, Mat.br.: 60400075, Tekući računi: 330-52000652-32 OBAVEŠTENJE U Službenom glasniku RS br.

Више

Microsoft Word - Akcijski plan znanstvenoga rada LZMK

Microsoft Word - Akcijski plan znanstvenoga rada LZMK LEKSIKOGRAFSKI ZAVOD MIROSLAV KRLEŽA Zagreb, Frankopanska 26 AKCIJSKI PLAN ZNANSTVENOGA RADA LEKSIKOGRAFSKOGA ZAVODA MIROSLAV KRLEŽA 2017 2020. Akcijskim planom znanstvenoga rada Leksikografskoga zavoda

Више

(Microsoft Word - ZAKLJUCAK O USVAJANJU AKCIONOG PLANA ZA SPROVO\320ENJE STRATEGIJE ZA STALNO UNAPRE\320ENJE KVALITETA ZDRAVSTVENE ZA\212)

(Microsoft Word - ZAKLJUCAK O USVAJANJU AKCIONOG PLANA ZA SPROVO\320ENJE STRATEGIJE ZA STALNO UNAPRE\320ENJE KVALITETA ZDRAVSTVENE ZA\212) ZAKLJUČAK O USVAJANJU AKCIONOG PLANA ZA SPROVOĐENJE STRATEGIJE ZA STALNO UNAPREĐENJE KVALITETA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE I BEZBEDNOSTI PACIJENATA ZA PERIOD GODINE ("Sl. glasnik RS", br. 40/2010) 1. Usvaja se

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

Proposal for the Decree on the conditions to be met by ports according to purpose and type of maritime transport

Proposal for the Decree on the conditions to be met by ports according to purpose and type of maritime transport OBRAZAC IZJAVE O USKLAĐENOSTI PROPISA CRNE GORE SA ODGOVARAJUĆIM PROPISIMA EVROPSKE UNIJE Identifikacioni broj Izjave MSPIUPA1107 1. Naziv nacrtapredloga propisa - na crnogorskom jeziku Predlog uredbe

Више

02

02 Program obilježavanja Europskog tjedna 2016. u Vukovarsko-srijemskoj županiji 08. 14. svibnja 2016. 08. svibnja (nedjelja) OTVORENJE ŠTANDOVA NACIONALNIH MANJINA VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE Vrijeme:

Више

Microsoft Word - ZBORNIK CETVRTE KONFERENCIJE.doc

Microsoft Word - ZBORNIK CETVRTE KONFERENCIJE.doc Мајда РУБИЋ, dipl. iur. ПОСЛИЈЕДИПЛОМСКИ СТУДИЈ ЕУРОПСКОГ ПРАВА, ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ СВЕУЧИЛИШТА У ЗАГРЕБУ Резиме О ПРОЦЈЕНИ ПОТРЕБА И ПРИОРИТЕТА У ЗАШТИТИ КУЛТУРНОГ НАСЉЕЂА Економски интерес ЕУ одредио је

Више

LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razv

LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razv LETNJI KAMP SA BSK-OM NA KOPAONIKU 22.08-30.08.2015. 8 dana Deca će u celodnevnom kontaktu sa prirodom našeg najlepšeg Nacionalnog parka Kopaonik razvijati motoričke i kondicione sposobnosti kroz razne

Више