PROGRAMSKA KNJIZICA_Oluja.indd

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "PROGRAMSKA KNJIZICA_Oluja.indd"

Транскрипт

1 KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA OLJA LOZICA OLUJA PREMA MOTIVIMA W.SHAKESPEAREOVE OLUJE

2

3 OLUJA Redatelj: Dražen Ferenčina Igraju: Prospero - Frane Perišin Caliban - Zdeslav Čotić Antonio - Boris Matić Miranda - Nika Burđelez Arijel - Alen Čelić Kostimografkinja: Zjena Glamočanin Scenograf: Dražen Ferenčina Skladateljica: Paola Dražić Zekić Suradnik za scenski pokret: Alen Čelić Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar MULTIMEDIJALNA PRODUKCIJA PIXEL DESIGN Inspicijentica: Anita Bubalo Premijera: 20. ožujka u 19 : 30 sati

4 Riječ autorice OLJA LOZICA: CILJ PREDSTAVE JE PROPITKIVANJE USTALJENIH STAVOVA Shakespeareova Oluja jedan je od njegovih najpoznatijih dramskih komada često interpretiran na različite načine zbog svog semantičkog bogatstva. Višeslojnost teksta koji obiluje mnoštvom fantastičnih i nadrealnih elemenata nerijetko vrsnim kazališnim znalcima budi maštu i želju za scenskim uprizorenjem, ali ujedno i osjećaj poštovanja, donekle i straha, zbog svijesti da se nalaze pred golemim kazališnim izazovom. Stoga i ne čudi činjenica da se Shakespeareovu Oluju mnogo rijeđe postavlja u kazalištu nego neke druge njegove čak manje atraktivne i sadržajno siromašnije komade. Oluja je priča o izdaji, osveti, ljubavi i oprostu. No, osnovni motor pokretač radnje osvetnički je poriv glavnog lika Prospera. On je milanski vojvoda kojeg je vlastiti brat protjerao zajedno s njegovom kćerkom Mirandom na pusti otok, kako bi sam mogao preuzeti vlast u Milanu. On je ujedno i čovjek posvećen duhovnim učenjima i tijekom dugih dvanaest godina provedenih na pustom otoku usavršio je vještine čarobnjaštva. On čeka pogodan trenutak za osvetu, pogodan trenutak da se suoči s ljudima iz svoje prošlosti, ljudima koji su utjecali na tijek njegove sudbine. A taj pogodan trenutak događa se kada Prospero ugleda brod na horizontu. Na tom brodu su svi oni ljudi koji su zaslužni za to što se on našao na pustom otoku. Tim prizorom počinje Shakespearova Oluja. Prospero vidi brod, podiže oluju kako bi natjerao brodolomce da jedini mogući spas potraže na otoku na kojem je on vladar. Cilj Prosperovog djelovanja nije osveta kao konačno rješenje, već želja da ponovo bude slobodan. Izolacija otoka nametnut prostor kretanja i djelovanja, okovi su kojih se Prospero želi riješiti. No, istovremeno on želi i one koji su ga stjerali u kut podučiti važnosti slobode, osvijestiti im manjkavosti vlastitih ponašanja, stavova i vrijednosti. I tu dolazimo do glavnog motiva koji je uvjetovao ovaj novi pokušaj reintepretacije, tj. adaptaciju originalne Shakespearove Oluje. Naime, vodilja u ovoj adaptacija bila je pitanje jesu li uopće ljudska bića sposobna pristati na supostojanje različitih svjetonazora ili su hijerarhijski odnosi imanentni čovjeku samom? Može li se tiransko ponašanje opravdati pozitivnim konačnim ciljem? Mogu li pojmovi oprost, grijeh i kazna uopće postojati van tog triangla odnosa? Pokušaj rekreiranja Shakespearove Oluje nije nastojanje da se propitkuje estetsko, već nastojanje da se kod gledatelja probudi želja za odgonetavanjem konfrotacija značenja. Odgovore na prije postavljena pitanja ova predstava ne nudi u gotovom obliku. Cilj nije agitiranje, niti dociranje. Cilj je razmišljanje, propitkivanje već ustaljenih stavova i mišljenja. Mišljenje se može uzdrmati metaforom, no peobrazbu mišljenja moguće je potaknuti jedino prevratom samog mišljenja.

5

6 ANTONIO: Da, ja jesam lažljivac bio, možda u tvojim očima i izdajica, ali ubojica nikada. Ja nisam zlo, Prospero. Ovo što ti meni radiš je zlo. Osveta je zlo. Šute, gledaju se. PROSPERO: Ne, ovo nije osveta. Ja tebi, unatoč svemu, želim pomoći. A pomoći ti mogu jedino onda kad postaneš zbilja svjestan onoga što si napravio. ANTONIO: Čemu sve te tvoje nauke, čemu sva ta silna znanja kad si zaboravio na vlastite riječi koje ja još dan danas pamtim oprost je ono po čemu se čovjek razlikuje od životinje. Prospero svom snagom zamahne Štapom i udari s njim Antonija. Antonio padne na pod. Prospero drži Štap kao da će zamahnuti još jednom. Antonio skupi snage, ustane i namjesti se pred Prospera tako da ga može još jednom udariti. ANTONIO: Oko za oko! Zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se zlu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi. Matej. Prospero je bijesan, ali suzdrži bijes, krikne i napusti ćeliju. Antonio ostane ležati na podu. Svjetlo se naglo ugasi, ostane samo tračak koji dopire iz rupe na vrhu ćelije. S tog mjesta u nekom trenutku padne nekoliko kamenčića i nešto malo zemlje.

7 DRAŽEN FERENČINA Diplomirao je kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Jedan je od osnivača i voditelja LAPSUS TEATRA. Za režiju predstave Romanca o tri ljubavi Antuna Šoljana, koju je radio s ovim teatrom, dobio je godine Rektorovu nagradu. Za režiju predstave Kazališta Virovitica E, moj Pinokio dobio je nagradu godine na Naj, naj, naj festivalu u Zagrebu; iste godine nagrađen je i za režiju Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja na 2. Festivalu pučkog teatra Omišalj-Čavle gdje je ta predstava proglašena i najboljom predstavom Festivala; godine na Danima satire u Zagrebu i na 7. Festivalu pučkog teatra Omišalj-Čavle, nagrađen je za režiju Gogoljeve Ženidbe, a Trg ratnika Nicka Wooda iste je godine proglašena najboljom predstavom u cjelini na Festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu. Na Festivalu glumca u Vinkovcima godine predstava Kokoš u njegovoj režiji, u izvedbi HNK Varaždin, proglašena je najboljom predstavom u cjelini. Predstava Ljubav je jača od mača Kazališta Virovitica po tekstu Jasena Boke nagrađena je za najbolju predstavu u cjelini na Festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu godine, a Brak iz računa Kazališta Kerempuh, također u njegovoj režiji, pobjednik je Dana satire, a osvojio je Nagrade hrvatskog glumišta i godine kao najbolji redatelj, a i za najbolju predstavu u cjelini. Režirao je 70-ak predstava u zagrebačkim kazalištima (Trešnja, Kerempuh, GD Histrion, ZeKaeM, DK Gavella), te Rijeci, Varaždinu, Metkoviću, Mostaru, Zadru i Virovitici. Umjetnički je savjetnik i redatelj Kazališta Virovitica. Ovo je njegova treća suradnja s Kazalištem Marina Držića. ALEKSANDAR MONDECAR Odrastao u kazalištu. Pedesetak godina života i 35 godina profesionalnog bavljenja kazališnom rasvjetom. Surađivao sa gotovo svim redateljima, scenografima, koreografima i kostimografima u zemlji, te mnogima iz inozemstva i od svih naučio nešto. Sa Histrionima surađivao 20 godina na svim projektima. Radio u svim kazalištima i kulturnim centrima u zemlji i mnogim kazalištima u inozemstvu. Surađivao sa mnogim umjetničkim grupama i festivalima. Godine bio u Engleskoj na akademiji «LIPA». Održao niz seminara o kazališnoj rasvjeti. Dobitnik nekoliko priznanja i nagrada od kojih je svakako najznačajnija nagrada «Varaždinskih baroknih večeri», jer je dodijeljena kao specijalna nagrada za poseban doprinos, a vezano za rasvjetu. Dobio specijalnu nagradu na NAJ festivalu i nagradu ASITEJ za najbolje oblikovanje svjetla. Napisao prvu knjigu u Hrvatskoj o kazališnoj rasvjeti koja je objavljena godine. Član Zajednice umjetnika Hrvatske od godine. Napravio dizajn rasvjete za oko 750 predstava projekata.

8 PIXEL DIZAJN Pixel dizajn je tvrtka koja je kroz primjenu modernih i inovativnih tehnologija brzo izgradilia ugled u polju vizualnog dizajna i interaktivnih umjetnosti. Glavna djelatnost je izrada multimedijalnih projekcija primjenom 3D mapping tehnologije. U srži, lista njihovih usluga je lista suvremenih načina metoda audio vizualne komunikacije. Pixel dizajn je dosad sudjelovao u nekoliko velikih projekata koji uključuju interaktivne holografske projekcije i 3D mapping projekte velikih opsega, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Budući u svijetu već postaje trend uvođenje virtualne scenografije putem video projekcija, koje u potpunosti zamjenjuju ili samo nadopunjuju postojeću klasičnu scenografiju, tako smo i mi dobili priliku okušati se u takvom projektu. Svakako, smatramo da će budućnost moderne scenografije biti bazirana na multimedijalnoj produkciji. Bio nam je veliki izazov raditi dijelove virtualne scenografije za potrebe predstave Oluja, budući je i nama i KMD-u ovo prvi projekt takvog tipa riječi su Tomislava Nadramije, koji uz Vicka Hazdovca, Matiju Miloslavića i Josipa Šoletića predstavlja tvrtku Pixel dizajn.

9 PAOLA DRAŽIĆ ZEKIĆ Rođena je godine u Dubrovniku. Violu diplomira na dubrovačkom odjelu zagrebačke Muzičke akademije, te deset godina svira u Dubrovačkom simfonijskom orkestru i različitim komornim sastavima. Stalna skladateljica Kazališta Marina Držića. Surađivala je sa HNK u Varaždinu, Splitu (za koji piše i prvu baletnu glazbu Krvava svadba ), Mostaru, na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu te u SAD (University of La Verne,California). Za glazbu u predstavi Dum Marinovi sni nagrađena godišnjom nagradom hrvatkog glumišta. Pisala glazbu za dramski program HTV. Kao autor novih skladbi sudjelovala na festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Autorica dvaju mjuzikla koje je postavila na scenu s djecom ( Ivica i Marica i Crvenkapica ). ZJENA GLAMOČANIN Rođena je u Dubrovniku 02.siječnja 1982.godine.Završila opću gimnaziju u Limasolu na Cipru i trenutno je apsolventica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.Uz studij se profesionalno bavi i kazališnom kostimografijom. Radila je na dvadesetak predstava kao asistent kostimografije i na sedam predstava kao samostalni kostimograf. Između ostalog, surađivala je sa poznatim kostimografima Leom Kulašem, Meritom Ćopo, Danicom Dedijer. Nastupala je na tri Fashion Weeka u Zagrebu, gdje je 2010.godine osvojila nagradu za najboljeg mladog dizajnera.

10 ALEN ČELIĆ Rođen je u Osijeku. Glumac i mimičar obrazovan na Visokoj školi za scenske umjetnosti Folkwang Hochschule Essen u Njemačkoj, gdje je i diplomirao. Svestrani umjetnik, od do angažiran kao glumac / plesač i glazbenik sa plesnim i multimedijalnim kazalištem Les Petits Poissons, u režiji Samira Akike (ex-pina Bausch) u 22 Blvd Lafayette i Sharks Tanzhaus NRW u Dusseldorfu / suradnik za scenski pokret na Umjetničkoj akademiji u Splitu (asistent prof. Ivica Boban i Almire Osmanović), te u HNK Split i GKL Split. Godinu potom, postaje docent za scenski pokret, a osim u Splitu podučava scenski pokret i u Osijeku. Godine dobitnik je nagrade za scenski pokret E, moj Pinokio (Dražen Ferenčina, GKM Split). Autor je i glazbenik banda New Gondoliers iz Splita. U Kazalištu Marina Držića je suradnik za scenski pokret na predstavama Ljubavnik i Bastion, te kao glumac u predstavi Prasac koji gleda u sunce, u ulozi Guštera.

11 FRANE PERIŠIN Rođen u Splitu. Odrastao u Kaštel Kambelovcu. Prve glumačke korake ostvario u rodnom Splitu. Akademiju dramske umjetnosti diplomirao u klasi profesora Božidara Violića. Od član ansambla Hrvatskog Narodnog Kazališta u Splitu, a od do danas stalni član ansambla Kazališta Marina Držića u Dubrovniku. Ostvario oko 90-tak uloga u kazalištima (Kazalište Marina Držića, HNK Split, HNK Mostar, Istarsko Narodno Kazalište, Šibensko Kazalište, Dubrovačke Ljetne Igre, Splitsko Ljeto, Zadarsko Ljeto, Međunarodni Festival Djeteta, Osječko Ljeto), te na televiziji i filmu. Dobitnik brojnih priznanja, između kojih su: Nagrada hrvatskog glumišta za ulogu Proroka Daniela u predstavi Suzana čista Mavra Vetranovića, godine; Nagrada Orlando za ulogu Nika Marinovića u predstavi Ekvinocij Iva Vojnovića, godine; Nagrada Festivala glumca u Vinkovcima za najboljeg glumca, godine.

12 ZDESLAV ČOTIĆ Rođen je u Splitu. Diplomirao je na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, smjer dramska umjetnost gluma. Značajnije uloge su: Hristo Bojčev Hanibal Podzemni, (Narodno pozorište Mostar), Damir Sodan Noć dugih svjetala,(mostarski teatar mladih), Carlo Goldoni Ribarske svađe, Ivan Kovačić Smij i suze starega Splita (Splitsko ljeto), Ray Cooney Kidaj od svoje žene, Dubravko Mihanović Bijelo, Olja Lozica Prasac koji gleda u Sunce, Elvis Bošnjak Otac. Član je ansambla Kazališta Marina Držića od ožujka NIKA BURĐELEZ Rođena je godine, studentica Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Dosad je igrala u u kazališnim predstavama Kate Kapuralica (Dubrovačke ljetne igre) i Glorija (Teatar &TD). Glumila je u kratkometražnom filmu Rođendan u produkciji HRT-a, TV seriji Provodi i sprovodi, te u filmu Svećenikova djeca. Ovo je njena prva glumačka suradnja s Kazalištem Marina Držića. BORIS MATIĆ Rođen je u Čapljini Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završio je u Metkoviću, a glumu u Mostaru. Glumio je u HKUD-u u Trebižatu, amaterskom kazalištu u Čapljini, u Mostaru u studentskom kazalištu ASK pod vodstvom Tonija Pehara, u HNK Mostar, u MTM Mostar. Samostalno nastupao u BiH, Hrvatskoj i inozemstvu. U Kazalištu Marina Držića nastupao u predstavama Prasac koji gleda u sunce, Mačak u vreći, Bastion, Otac i Ne vrti se okolo gola golcata. Inače je volonter ustanove Založba Kralja Tomislava u Čapljini, organizator je raznih kulturnih događanja, likovnih kolonija, kazališnih gostovanja, književnih večeri, karnevalskih svečanosti

13

14 Tehničko osoblje: Baldo Dužević (voditelj stolarske radionice), Jelka Grljević (voditeljica krojačke radionice), Asim Arslanagić (majstor pozornice), Mario Capursi (majstor tona), Mišo Baričević (slikar i kipar), Silvio Giron (majstor rasvjete), Manuela Kavain (šminkerica) Stela Đurović (rekviziterka), Šemsa Mrčela (frizerica) Stijepo Prčan (finalizator dekora), Dragan Pantović (tehničar tona i rasvjete), Maja Nagy (garderobijerka), Krešimir Ferizović i Borivoje Ljubojević (opsluživači pozornice) nakladnik Kazalište Marina Držića za nakladnika ravnateljica Jasna Jukić urednica programske knjižice Lidija Crnčević fotografije Željko Tutnjević adresa: kmd@du.t-com.hr web stranica: rezervacije karata: kmd.blagajna@gmail.com 020 / dizajn programske knjižice: Anamarija Obradović tisak: ALFA-2 d.o.o. naklada: 200 primjeraka PRIJATELJI KAZALIŠTA MARINA DRŽIĆA DUBROVNIK AIRPORT

15

16

NA TERAPIJI

NA TERAPIJI NA TERAPIJI MATIAS DEL FEDERICO NA TERAPIJI LICA: Abel.. Zdeslav Čotić Paula. Glorija Šoletić Stjepan. Edi Jertec Tamara. Nika Lasić Andrea... Mirej Stanić Robert Hrvoje Sebastijan prijevod: Lina Vengoechea

Више

Kazalište Marina Držića PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Olja Lozica

Kazalište Marina Držića PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Olja Lozica Kazalište Marina Držića PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Olja Lozica Kazalište Marina Držića PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Olja Lozica Praizvedba: 2. ožujka 2012. PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Redateljica: Olja Lozica

Више

Microsoft Word - odbijeni programi, kaz amaterizam 2016.rtf

Microsoft Word - odbijeni programi, kaz amaterizam 2016.rtf Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2016 Godina do: 2016 Programska djelatnost: Dramska umjetnost Županija: [Sve županije]

Више

BASTION Luko Paljetak Kazalište Marina Držića

BASTION Luko Paljetak Kazalište Marina Držića BASTION Luko Paljetak Kazalište Marina Držića Kazalište Marina Držića BASTION Luko Paljetak Praizvedba: 10. lipnja 2012. u 20 sati BASTION Redatelj i scenograf: Lefteris Giovanidis Kostimograf: Željko

Више

Plan realizacije nastave: Akademija dramskih umjetnosti univerziteta u Tuzli za akademsku 2016/17. godinu Studijski program-odsijek GLUMA, prva godina

Plan realizacije nastave: Akademija dramskih umjetnosti univerziteta u Tuzli za akademsku 2016/17. godinu Studijski program-odsijek GLUMA, prva godina Studijski program-odsijek GLUMA, prva godina prvog ciklusa studija Zimski Ljetni Nastavnik / saradnik (zvanje) Univerzite prebivališta t P V Jasmina Čelebić, docent, od. nast. Gluma I Irfan Kasumović,

Више

OBRAZAC

OBRAZAC OBRAZAC sudjelovanja u savjetovanju Važna napomena: Popunjeni obrazac s prilogom zaključno do 11. travnja 2014. dostaviti na adresu elektroničke pošte: ppuppsu@min-kulture.hr NACRT PRAVILNIKA O POSTUPKU

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Септембар Београд Рб Предмет Датум Време Сала 1 Акробатика и сценске борбе :00 Рсавска 78 2

РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Септембар Београд Рб Предмет Датум Време Сала 1 Акробатика и сценске борбе :00 Рсавска 78 2 РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Септембар 2015 - Београд 31.8.2015 1 Акробатика и сценске борбе 3 24.8.2015 10:00 Рсавска 78 2 Технологија филма и телевизије 24.8.2015 17:00 3 Технологија филмске и видео камере

Више

???????? ??????

???????? ?????? РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Септембар 2019 - Београд Одсек 04-Jul-19 1 Психологија 26-Aug-19 10:00 Немањина 28 2 Увод у медије 26-Aug-19 11:00 Немањина 28 3 Историја светске кинематографије 26-Aug-19 11:00

Више

[Type here] 23. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba UMJETNIČKI KURIKULUM RASPORED RADIONICA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SA

[Type here] 23. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba UMJETNIČKI KURIKULUM RASPORED RADIONICA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SACHSA 1. : LUTKARSTVO I KAZALIŠTE PREDMETA I MATERIJALA, Marijana Županić Benić, Učiteljski faklutet Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara

Више

ZLOČIN NA KOZJEM OTOKU Ugo Betti Kazalište Marina Držića

ZLOČIN NA KOZJEM OTOKU Ugo Betti Kazalište Marina Držića ZLOČIN NA KOZJEM OTOKU Ugo Betti Kazalište Marina Držića ZLOČIN NA KOZJEM OTOKU Ugo Betti Redatelj: Georgij Paro Skladatelj: Đelo Jusić Scenograf: Aljoša Paro Kostimografkinja: Jadranka Tomić Suradnik

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Април Београд Рб Предмет Датум Време Сала 1 Психологија :00 Немањина 28 2 Основи ТВ продукције

РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Април Београд Рб Предмет Датум Време Сала 1 Психологија :00 Немањина 28 2 Основи ТВ продукције РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Април 2019 - Београд 1.4.2019 1 Психологија 8.4.2019 11:00 Немањина 28 2 Основи ТВ продукције 8.4.2019 15:00 3 ТВ продукција 6 8.4.2019 15:00 4 ТВ продукција 5 8.4.2019 15:00

Више

3/21/2019 KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEK

3/21/2019 KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEK KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEKTA RIJEKA 2020 EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE Prijavnica 1 *Obavezno 1. E-adresa * 2. Odaberite

Више

REZULTATI RADIONICE

REZULTATI RADIONICE 9. veljače 2019. 22 SUDIONIKA RADIONICE ZAKLJUČCI RADIONICE PETRINJA: ANALIZA STANJA I POTREBA U KULTURI KULTURA SVIMA Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Sadržaj prezentacije

Више

MAS xlsx

MAS xlsx Назив студијског програма: Ликовне уметности Врста студија: Мастер академске студије Дужина трајања студија: 1 година Обим студија изражен у ЕСПБ бодовима: 60 Стручни назив: Мастер ликовни уметник Изборно

Више

Crna Gora JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA SLOBODAN ŠKEROVIĆ KRITERIJUM OCJENJIVANJA MUZIČKA UMJETNOST II razred filološke gimnazije MUZIKA _ MOJ JEZIK IV raz

Crna Gora JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA SLOBODAN ŠKEROVIĆ KRITERIJUM OCJENJIVANJA MUZIČKA UMJETNOST II razred filološke gimnazije MUZIKA _ MOJ JEZIK IV raz Crna Gora JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA SLOBODAN ŠKEROVIĆ KRITERIJUM OCJENJIVANJA MUZIČKA UMJETNOST II razred filološke gimnazije MUZIKA _ MOJ JEZIK IV razred Дарија Шћепановић Критеријуми оцјењивања из предмета

Више

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi

Nika Ivana Medić 4. c Zadar je u srcu mome Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povi Nika Ivana Medić 4. c Danas je njegov rođendan, dan kad se samo o njemu priča. Danas je Dan grada Zadra. Star je grad bogate povijesti. Crkva sv. Donata najstarija je crkva u Zadru, kamena, velika i prekrasna.

Више

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći 'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija Veselčić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći dalmatinskiportal.hr/zivot/-domasi--gadaju-sva-osjetila-ana-marija-veselcic--odrasla-sam-u-tom-sustavu-i-ne-sramim-setoga-reci/40996

Више

Slide 1

Slide 1 DESETA DRŽAVNA MATURA POČETAK LJETNOGA ROKA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Zlatko Zadelj, načelnik Odjela za organizaciju i

Више

podaci o instituciji

podaci o instituciji III deo: PODACI O STATUSU Godina osnivanja: 1982. Osnivač (poslednji, zakonski): opština Smederevo Status ustanove: državni privatni mešoviti društveni nešto drugo, šta? IV deo: IZVORI FINANSIRANJA Na

Више

Page 1 of 5 U 2005. radilo je 107 kinematografa, što je za 24 manje nego u 2004. Od g broja kinematografa, 105 njih ima 1 dvoranu/ekran, 1 kinematograf ima 5 dvorana/ekrana, a 1 ima 13 dvorana/ekrana.

Више

180 година школе

180 година школе Стојан Богдановић је рођен 1944. године у Великом Боњинцу, Бабушница. Основну школу и гимназију завршио је у Књажевцу. Студирао је у Београду, Паризу и Новом Саду. Доктор је математичких наука. Оснивач

Више

Предмети

Предмети НОВА АКАДЕМИЈА УМЕТНОСТИ ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТ БЕОГРАД ФИНАЛНИ СПИСАК ПРЕДМЕТА НА НОВОЈ АКАДЕМИЈИ УМЕТНОСТИ ШКОЛСКЕ 2018/2019 ГОДИНЕ ЦРНИМ су обележeни предмети који су на располагању у јесењем семестру.

Више

MAKSIMIRSKI VREMEPLOV

MAKSIMIRSKI VREMEPLOV Vrsta programa: Kazalište [1] Termin: Subota, 24. studenoga 2012. - 13:00 U kazališnom fokusu osnovnoškolaca sraz je prošlosti i sadašnjosti maksimirskog kvarta KD Maksimirci Maksimirski vremeplov U cjelinu

Више

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2015 Godina do: 2015 Programska dj

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2015 Godina do: 2015 Programska dj Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2015 Godina do: 2015 Programska djelatnost: Dramska umjetnost Županija: [Sve županije]

Више

???????? ??????

???????? ?????? РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Април 2017 - Београд 16-Mar-17 1 Увод у технике гласа 1 22-Mar-17 10:30 Ресавска 78 2 Техника гласа 1 22-Mar-17 10:30 Ресавска 78 3 Основе технике гласа 1 22-Mar-17 10:30 Ресавска

Више

KMD_Prikazanje muke Isusove_programska knjizica.indd

KMD_Prikazanje muke Isusove_programska knjizica.indd Ivan Antun Nenadić PRIKAZANJE MUKE ISUSOVE Dramaturg i prilagodba teksta: Tomislav Zajec Redatelj: Ivan Leo Lemo IGRAJU: Isus - Mijo Jurišić Marija - Jasna Jukić Pilat - Branimir Vidić Ivan - Zdeslav Čotić

Више

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( )

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( ) OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige 2016. Tema: Čitam 100 na sat (15.10.-15-11.2016.) DOGAĐANJA: 20. listopada u 10 h, Gradska knjižnica Vukovar Dani Matice hrvatske U Gradskoj knjižnici Vukovar povodom

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Нови Сад, Ђуре Јакшића бр. 7 тел: 021/422-177 факс: 021/420-187 број жиро рачуна: 840-1451666-42 www.akademja.uns.ac.rs ИНФОРМАТОР О ПРОГРАМСКИМ САДРЖАЈИМА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА за

Више

Jesus the Great Teacher Serbian

Jesus the Great Teacher Serbian Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica

Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica Razvojno-pedagoška djelatnost Projekt: Deset dana bez ekrana Voditelji projekta: pedagoginja Jasna Relja, razrednice Dubravka Bijelić, Nada Čolak, Nina Ninković Skupina:

Више

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Razvoj publike u kulturi Pregled programa Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Razvoj publik

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Razvoj publike u kulturi Pregled programa Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Razvoj publik Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Razvoj publike u kulturi Pregled programa Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Razvoj publike u kulturi Županija: [Sve županije] Grad: [Svi gradovi]

Више

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Časopisi Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2018 Godina do: 2018 Programska djelatnost:

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Časopisi Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2018 Godina do: 2018 Programska djelatnost: Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2018 Godina do: 2018 Programska djelatnost: Županija: [Sve županije] Grad: [Svi gradovi] Status: Odobren

Више

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Časopisi Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost:

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Časopisi Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Županija: [Sve županije] Grad: [Svi gradovi] Status: Odobren

Више

Jesus the Great Teacher Serbian PDA

Jesus the Great Teacher Serbian PDA Библија за дјецу представља Исус Велики учитељ написао: Edward Hughes Илустровао: Byron Unger; Lazarus Прилагодио: E. Frischbutter; Sarah S. Превео: Dragan Djuric Продукција: Bible for Children www.m1914.org

Више

PRIOPĆENJE Page 1 of 5 DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB, ILICA 3, P. P. 80, TELEFON: (01) 4806-111 ISSN 1334-0565 GODINA: XLIV. ZAGREB, 19. LIPNJA 2007. BROJ: 8.3.4. OBVEZATNO NAVEDITE

Више

PRIOPĆENJE Page 1 of 5 DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB, ILICA 3, P. P. 80, TELEFON: (01) 4806-111 ISSN 1334-0565 GODINA: XLIV. ZAGREB, 30. SVIBNJA 2007. BROJ: 8.3.3. 1. RADIO OBVEZATNO

Више

PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) 10:00 Priprema za bajku Društvo za športsku

PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) 10:00 Priprema za bajku Društvo za športsku PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja 2013. DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) Maštarije od balona, radionica oblikovanja balona Udruga BLUE MOON, Županja Veselo festivalsko

Више

7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, : "Budite sveti!" 19 Jahve reče Mojsiju: 2"Govori svoj zajednici Izraelaca i

7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, : Budite sveti! 19 Jahve reče Mojsiju: 2Govori svoj zajednici Izraelaca i 7.nedjelja kroz godinu Milosrdan i milostiv je Gospodin. Lev 19, 1-2.17-18: "Budite sveti!" 19 Jahve reče Mojsiju: 2"Govori svoj zajednici Izraelaca i reci im: 'Sveti budite! Jer sam svet ja, Jahve, Bog

Више

Page 1 of 5 1. RADIO U 2005. radilo je 135 radiopostaja, 6 više u odnosu na 2004. Četiri radiopostaje pokrivaju programom cijelu državu: Hrvatski radio, Hrvatski katolički radio, Radio Croatia i Otvoreni

Више

UNIVERZITET U NOVOM SADU

UNIVERZITET  U  NOVOM  SADU RASPORED PRIJEMNIH ISPITA NA DEPARTMANU DRAMSKIH UMETNOSTI juni 2019. STUDIJSKI PROGRAM - GLUMA NA SRPSKOM JEZIKU PRIJEM DOKUMENATA je: 18.06.2019. od 9,00 do 13,00 časova u Đure Jakšića 7. PRVI DEO PRIJEMNOG

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Svi u akciju Sigurniji internet za djecu Lidija Kralj, prof. Viktorija Hržica, prof. ucitelji.hr zajednica Suradnici u učenju okupljena oko portala ucitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor

Више

POREČ BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN V

POREČ BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN V POREČ 25.4.218.-27.4.218. BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN AK VARAŽDIN 5? VARAŽDIN 1 SREDNJA ŠKOLA BEDEKOVČINA

Више

VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018.

VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018. VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018. prošlost & povijest prvi puta se spominje 1181. - Garestin status kraljevskog grada 1209. godine od 1767. do 1776. bio glavni grad

Више

GRADSKI URED ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I SPORT Gđa. Marija Leko Poštovana Marija, šaljem IZVJEŠTAJ O RADU KAZALIŠTA MALA SCENA U RAZDOBLJU OD 1. SIJEČNJ

GRADSKI URED ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I SPORT Gđa. Marija Leko Poštovana Marija, šaljem IZVJEŠTAJ O RADU KAZALIŠTA MALA SCENA U RAZDOBLJU OD 1. SIJEČNJ GRADSKI URED ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I SPORT Gđa. Marija Leko Poštovana Marija, šaljem IZVJEŠTAJ O RADU KAZALIŠTA MALA SCENA U RAZDOBLJU OD 1. SIJEČNJA DO 31. PROSINCA 2011. U rubrici BROJ GLEDATELJA za

Више

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr

Projekt STE(A)M Tjedan Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udr Projekt STE(A)M Tjedan 11.10. 12.10.2017. Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji sa Školskom knjigom d.d., Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i udrugom Hrvatsko interdisciplinarno društvo organizirao

Више

Page 1 of 5 U 2004. radio je 131 kinematograf, što je za 11 manje nego u 2003. Od g broja kinematografa 129 njih ima 1 dvoranu/ekran, 1 kinematograf ima 5 dvorana/ekrana, a 1 ima 13 dvorana/ekrana. Samostalnih

Више

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016.

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016. PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA USVAJANJE ZNANJA IZRADE KURIKULUMA ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad 2015. lipanj 2016. Fond: Europski socijalni fond Operativni program: Razvoj ljudskih

Више

Realizacija emitirano programa (Verzija 5)

Realizacija emitirano programa (Verzija 5) Realizacija emitiranog programa za 2011. godinu CRTANI FILMOVI, DJEČJI ANIMIRANI PROGRAM, IGRANI PROGRAM ZA DJECU I MLADE, INFORMATIVNO-DOKUMENTARNE EMISIJE ZA DJECU I MLADE, ZABAVNI PROGRAM ZA DJECU I

Више

KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/ Pula, 19. ožujka GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na pr

KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/ Pula, 19. ožujka GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na pr KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/01-01-02-01-0019-18-3 Pula, 19. ožujka 2018. GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na prijedlog Odluke Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 17. АПРИЛ ГОДИНЕ БРОЈ 6 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛ

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 17. АПРИЛ ГОДИНЕ БРОЈ 6 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛ www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГОДИНА MMXIХ 17. АПРИЛ 2019. ГОДИНЕ БРОЈ 6 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј ОСТАЛА АКТА 4. РЕШЕЊЕ О ДОДЕЛИ ОПШТИНСКИХ

Више

Document2

Document2 IQ Festval - Laibach - Intervju za Nadlanu.com: Nismo deo YU scene! Muzika nadlanu.com Laibach, jedan od omiljenih i najuspešnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, ponovo dolazi u Beograd. Ovog puta

Више

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA «KRSTO ODAK» DRNIŠ KLASA: 602-01/17-01-72 URBROJ: 2182/1-12/1-17-1 Drniš, 15. rujna 2017. godine I Z V J E Š Ć E O RADU ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2016./2017. GODINU I. OPĆI PODACI: Nastava

Више

CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanj

CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanj CIJENE NEKRETNINA U HRVATSKOJ Cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje najnovije Njuškalovo istraživanje na najvećem uzorku nekretnina. Samo u travnju na

Више

LEDA knjižni blok.cdr

LEDA knjižni blok.cdr Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku Sezona 2018./ 2019. Miroslav Krleža LEDA Premijera: 9. ožujka 2019. Redatelj i scenograf: Boris Svrtan Kos mogra inja: Sara Lovrić Caparin Autor glazbe: Roko Radeljak

Више

Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od travnja 2018.godine Mje

Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od travnja 2018.godine Mje Obavijest o održavanju, prijevozu i smještaju učenika i mentora na državnom Natjecanju iz fizike Vrijeme održavanja: od 17.-20.travnja 2018.godine Mjesto održavanja natjecanja: Gimnazija Pula, Pula Smještaj:

Више

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016.

PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad lipanj 2016. PROGRAM USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA ZA PROVEDBU KURIKULUMA FAKULTATIVNE NASTAVE ICT Znanstveni laboratorij Osijek/Split, listopad 2015. lipanj 2016. Fond: Europski socijalni fond Operativni program: Razvoj

Више

Microsoft Word - Organizirani prijevoz_Natjecanje fizika.docx

Microsoft Word - Organizirani prijevoz_Natjecanje fizika.docx AUTOBUS 1 Voditelji puta: Damir Kliček, prof. Mob: 091 282 7109 Zumbulka Beštak Kadić, prof. Mob: 091 525 0399 Međimurska III.OŠ II.OŠ Gimnazija Josipa 9 Slavenskog Varaždinska Zagrebačka Krapinskozagorska

Више

Glasnik_ cdr

Glasnik_ cdr Godina: XXV Datum: 16. 11. 2016. Broj: 54 - Registracije SADRŽAJ Izdaje: Hrvatski nogometni savez Ulica grada Vukovara 269 A, HR-10000 Zagreb Uređuje: Ured HNS-a Telefon: +385 1 2361 555 Fax: +385 1 2441

Више

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ 2018. Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

Више

Edin Okanović

Edin Okanović 2 Kronologija izdanih knjiga Moja prva knjiga objavljena je 2001. godine, krajem mjeseca travnja. Moje prvo djelo je zbirka poezije "Pjesme, što ih život piše". Zbirka pjesama sastoji se od stvarnih trenutaka

Више

На основу члана 56. тачка 1. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/08 и 143/2016) и члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Н

На основу члана 56. тачка 1. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/08 и 143/2016) и члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Н На основу члана 56. тачка 1. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/08 и 143/2016) и члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 1/2013, 95/2016,

Више

katalog_1.indd

katalog_1.indd Beqiri Blaževski Husković 2 3. 9. - 8. 1 0. 2 0 1 0. IX Likovna kolonija za djecu centra DUGA Kulen Vakuf 2 0 1 0 katalog_1.indd 1 18.9.2010 8:11:15 2 3 Rođen je u Tetovu 1967. godine. Diplomirao je slikarstvo

Више

Zavicajni muzej Benkovac 2012

Zavicajni muzej Benkovac 2012 ZAVIČAJNI MUZEJ BENKOVAC - IZVJEŠĆE O RADU U 2012.GODINI 1. SKUPLJANJE GRAĐE 1.2. Terensko istraživanje Utvrda Kličevica Raštević kod Benkovca - Zavičajni muzej Benkovac, pod vodstvom Marina Ćurkovića

Више

125_125A006.pdf

125_125A006.pdf PROZOR PROZOR-RAMA IZBORI ИЗБОРИ 2016. PRELIMINARNO ODREĐENOM BIRAČKOM GLASAČKOM MJESTU PRIDRUŽENE SU SLIJEDEĆE ADRESE: Biračko Glasačko mjesto Бирачко мјесто 1A006 Ukupan broj birača glasača Укупан број

Више

Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea

Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea Knjiga 42 Po originalnoj zamisli Françoisa Mattillea www.fibra.hr www.stripovi.com Knjiga 42 * Scenarij i crtež Cosey Izdavač Naklada Fibra d.o.o. * Glavni urednik Marko Šunjić Prijevod Mirna Šimat Lektura

Више

Saopstenje-za-javnost-Banja-Luka

Saopstenje-za-javnost-Banja-Luka Banja Luka, 30.7.2019. Saopštenje za javnost U prepunoj sali Doma omladine u Banjaluci u srijedu, 24. jula izvođenjem predstave za djecu PRINCEZA ZLATKA U KRALJEVSTVU BOJA uspješno je završen projekat

Више

Cjeloživotno obrazovanje Seminar - Osobni kompas

Cjeloživotno obrazovanje Seminar - Osobni kompas Cjeloživotno obrazovanje Seminar - Osobni kompas CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE NA BALTAZARU Osobna strategija uspjeha i upravljanje vremenom Vrijeme je nepovratan resurs. Svakodnevno svatko ima na raspolaganju

Више

Poslovni uzlet grada Gospića

Poslovni uzlet grada Gospića Sama ideja nije dovoljna 4 pravila za motiviranog i uspješnog poduzetnika Predavač: Sandro Kraljević, mag. psych. IDEJA ODLIČAN POČETNI IMPULS ZA USPJEH SVAKOG PODUZETNIKA Sjetite se trenutka kad ste osmislili

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G P R I J E D L O G ODLUKE O II. IZMJENAMA PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA ZA GODINU PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek,

Више

Popis udžbenika za školsku godinu 2014./ razred (zanimanje: TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO) R.br. Naziv udžbenika Autori Vrsta izdanja Nakladnik 1. HR

Popis udžbenika za školsku godinu 2014./ razred (zanimanje: TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO) R.br. Naziv udžbenika Autori Vrsta izdanja Nakladnik 1. HR Popis a za školsku godinu 2014./2015. 1.razred (zanimanje: TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO) R.br. Naziv a Autori Vrsta izdanja Nakladnik 1. HRVATSKI JEZIK (AZ) : čitanka iz hrvatskoga jezika za prvi razred četverogodišnjih

Више

Kalendar događanja Pag, ljeto IZLOŽBE: Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko p

Kalendar događanja Pag, ljeto IZLOŽBE: Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko p Kalendar događanja Pag, ljeto 2016. IZLOŽBE: 01.07. -1.9. Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko podmorje Zadarski arheološki muzej, Sv. Petar na Prosici

Више

SVEUČILIŠTE U ZADRU ODJEL ZA ANGLISTIKU JESENSKI ISPITNI ROK 2018./2019. DAN DATUM NAZIV PREDMETA VRIJEME PROSTORIJA NASTAVNIK SRI AMERIČK

SVEUČILIŠTE U ZADRU ODJEL ZA ANGLISTIKU JESENSKI ISPITNI ROK 2018./2019. DAN DATUM NAZIV PREDMETA VRIJEME PROSTORIJA NASTAVNIK SRI AMERIČK SVEUČILIŠTE U ZADRU ODJEL ZA ANGLISTIKU JESENSKI ISPITNI ROK 2018./2019. DAN DATUM NAZIV PREDMETA VRIJEME PROSTORIJA NASTAVNIK SRI 04.09.2019. AMERIČKI ANIMIRANI FILM 18-19 URED RAJKO PETKOVIĆ SRI 18.09.2019.

Више

OSNOVNA ŠKOLA SLAVKA KOLARA - redovni program - 7. razred osnovne škole Kat. Br. Naziv udžbenika Autor(i) Vrsta izdanja Cijena Nakladnik Novo HRVATSKI

OSNOVNA ŠKOLA SLAVKA KOLARA - redovni program - 7. razred osnovne škole Kat. Br. Naziv udžbenika Autor(i) Vrsta izdanja Cijena Nakladnik Novo HRVATSKI OSNOVNA ŠKOLA SLAVKA KOLARA - redovni program - 7. Kat. Br. Naziv a Autor(i) Vrsta izdanja Cijena Nakladnik Novo HRVATSKI JEZIK - KNJIŽEVNOST 5652 SNAGA RIJEČI 7 : hrvatska čitanka s Anita Šojat s 75,00

Више

Beliscanski ^ INFORMATIVNI MJESEČNIK GRADA I PRIGRADSKIH NASELJA BELIŠĆA list

Beliscanski ^ INFORMATIVNI MJESEČNIK GRADA I PRIGRADSKIH NASELJA BELIŠĆA list Beliscanski ^ INFORMATIVNI MJESEČNIK GRADA I PRIGRADSKIH NASELJA BELIŠĆA list Č Č ŠĆ šđ č ć ž š šć ć đ š š č šć č ć đ š ž č š č č š đ ć č ž š šć š š š č č šć š š ž ć č č š ć šć š ć š š č ž š ž š č š ž

Више

Microsoft Word - 1_naslovnica.doc

Microsoft Word - 1_naslovnica.doc ISSN 1334-806X NAKLADNIK HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE Središnja služba A. Mihanovića 3, 10000 Zagreb za nakladnika Srećko Vuković glavni urednik Goran Krstičević redakcija Marica Imprić-Jurić,

Више

R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni

R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni 1. 06.06-09.06.2019. JU BKC 3. Internacionalni horski šampionat

Више

slika grada grad kao slika

slika grada grad kao slika slika grada grad kao slika Izložba likovnih radova studenata Odjela za nastavničke studije u Gospiću slika grada - grad kao slika 26. travanj 10. svibanj 2017. Mali salon Muzeja Like Gospić Osim sigurnosti,

Више

REPERTOAR MART/OŢUJAK ČETVRTAK SRETAN DAN NEZAVISNOSTI BiH ČETVRTAK gostovanje u Beogradu Mihanović "ŢABA" Reţija: Elmir Jukić Igr

REPERTOAR MART/OŢUJAK ČETVRTAK SRETAN DAN NEZAVISNOSTI BiH ČETVRTAK gostovanje u Beogradu Mihanović ŢABA Reţija: Elmir Jukić Igr REPERTOAR MART/OŢUJAK 2012. 01.03. SRETAN DAN NEZAVISNOSTI BiH 01.03. gostovanje u Beogradu Mihanović "ŢABA" Reţija: Elmir Jukić Igraju: Emir Hadţihafizbegović, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Aleksandar

Више

Rezultati konkursa za filmsku produkciju 2009

Rezultati konkursa za filmsku produkciju 2009 РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ФИЛМСКУ ПРОДУКЦИЈУ Конкурс за суфинансирање продукције филмова отворен је од 15.03.2009. до 31.03.2009. године. Избор филмских пројеката за суфинансирање извршила је комисија у саставу:

Више

KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar,

KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar, KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar, 9.-13. 4. 2019. Zabavni program i konferencije Utorak 09.04.2019. 11:00 18:00 SLATKI KUTAK: promocija slastičara BiH 11:00-18:00 Nastup Ericssona

Више

МАСТЕР РАДОВИ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ, ФАКУЛТЕТА УМЕТНОСТИ У НИШУ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН: МАСТЕР ПРИМЕЊЕНИ УМЕТНИК АЛЕКСИЋ,

МАСТЕР РАДОВИ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ, ФАКУЛТЕТА УМЕТНОСТИ У НИШУ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН: МАСТЕР ПРИМЕЊЕНИ УМЕТНИК АЛЕКСИЋ, МАСТЕР РАДОВИ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ, ФАКУЛТЕТА УМЕТНОСТИ У НИШУ СТУДИЈСКИ ПРОГРАМ: ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН: 2012 2017. МАСТЕР ПРИМЕЊЕНИ УМЕТНИК 2012 1. АЛЕКСИЋ, Марко СИНТЕЗА ПРОСТОРНИХ ОБЈЕКАТА И ТИПОГРАФСКО ПИСМО:

Више

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/ , tel, fax: 01/ HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ NOGOMETNI SAVEZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Nogometni savez Velike Gorice tel. 01/6265-237, tel, fax: 01/6265-236 e-mail: tajnik@nsvg.hr OIB 12001227058 www.nsvg.hr MB 01303015 Velika

Више

ODJEL TAMBURE ORKESTAR Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa Redni broj natjecanja Mjesto i vrijeme Razina natjecanja Natjecateljska

ODJEL TAMBURE ORKESTAR Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa Redni broj natjecanja Mjesto i vrijeme Razina natjecanja Natjecateljska ODJEL TAMBURE ORKESTAR Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa Redni broj natjecanja Mjesto i vrijeme Razina natjecanja Natjecateljska disciplina Dirigent/dirigentica Nagrada (plasman) i

Више

HRVATSKA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA Trg kralja Petra Krešimira IV br ZAGREB telefon/telefaks: Zagr

HRVATSKA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA   Trg kralja Petra Krešimira IV br ZAGREB telefon/telefaks: Zagr HRVATSKA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA www.huzp.hr huzp@zg.t-com.hr Trg kralja Petra Krešimira IV br. 2 telefon/telefaks: 01-46 333 66 Zagreb, 5. svibnja 2008. Naš broj : 528-2/08-09 VIPnet d.o.o. Vrtni

Више

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE”

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE” Big like za lijep glas!!! OSNOVNI PODACI Naziv organizacije: Glazbeno društvo "CVJETIĆI GLAZBE" Pleternica Status predlagatelja: Udruga Mjesto: Pleternica Adresa: Ivana Šveara 2 Telefonski broj: 034/251-006

Више

Microsoft Word - Odobreni programi za nove medijske kulture.doc

Microsoft Word - Odobreni programi za nove medijske kulture.doc Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Nove medijske kulture Pregled programa Godina: 2006 Programska djelatnost: Nove medijske kulture Županija: [Sve županije] Grad: [Svi gradovi] Status: Odobren Zagreb,

Више

KMD_Programska knjizica_Nesporazum.indd

KMD_Programska knjizica_Nesporazum.indd Albert Camus NESPORAZUM Albert Camus Nesporazum Naslov originala: Le Malentendu Redatelj:Dario Harjaček Igraju: Majka - Milka Podrug Kokotović Martha - Glorija Šoletić Jan - Frane Perišin Maria - Nika

Више

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/

+ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska + 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam nezadovoljan/na Prilično sam nezadovoljan/ Usluge kućne njege za osobe mlađe od 65 godina kroatiska 1. Opći dojam o službi kućne njege Iznimno sam Prilično sam Ni zadovoljan/na niti Prilično sam zadovoljan/na Veoma sam zadovoljan/na a. Koliko ste

Више

Centar izvrsnosti za poduzetništvo Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski organizira natjecanje Što hoću, mogu! Sedmaši i osmaši SVIH O

Centar izvrsnosti za poduzetništvo Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski organizira natjecanje Što hoću, mogu! Sedmaši i osmaši SVIH O Centar izvrsnosti za poduzetništvo Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski organizira natjecanje Što hoću, mogu! Sedmaši i osmaši SVIH OSNOVNIH ŠKOLA u Republici Hrvatskoj, dobrodošli na

Више

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije

MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU U ŠK. GODINI 2018./2019. Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije MODEL ZADATKA ZA WSC MEĐUSEKTORSKU SMOTRU UVOD Tema: PROMOCIJA WORLDSKILLS CROTIA STRUKOVNIH NATJECANJA I SMOTRI Vrsta rada: PROMOTIVNI/AFIRMACIJSKI PLAKAT na zadanu temu Afirmativnim plakatom na temu

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

ЈСФФ2019 (Јапанско српски фестивал филма) Апликациони формулар САДРЖАЈ: Апликациони формулар О фестивалу Правила и процедура

ЈСФФ2019 (Јапанско српски фестивал филма) Апликациони формулар САДРЖАЈ: Апликациони формулар О фестивалу Правила и процедура ЈСФФ2019 (Јапанско српски фестивал филма) Апликациони формулар САДРЖАЈ: Апликациони формулар О фестивалу Правила и процедура АПЛИКАНТ Име: Имејл: Телефон: Вебсајт: Кратка биографија (до 150 речи): Информације

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

SVEUČILIŠTE U ZADRU KLASA: /19-01/03 URBROJ: Zadar, 18. travnja Na temelju Odluke VII. Stručnog vijeća za biomedicinsko

SVEUČILIŠTE U ZADRU KLASA: /19-01/03 URBROJ: Zadar, 18. travnja Na temelju Odluke VII. Stručnog vijeća za biomedicinsko SVEUČILIŠTE U ZADRU KLASA: 112-01/19-01/03 URBROJ: 2198-1-79-10-19-04 Zadar, 18. travnja 2019. Na temelju Odluke VII. Stručnog vijeća za biomedicinsko i zdravstveno, biotehničko, prirodno, tehničko i interdisciplinarno

Више

Vijesti (sadržaj)

Vijesti (sadržaj) Културно љето 08. године 04.06.08-0:00 Програм манифестације "Приједорско културно љето " 08. године. ЈУНИ 08. Датум Назив манифестације/програма.6.-30.06. 08. Изложба "Најљепше ћирилично слово".6.08.

Више

Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2015./16. godini

Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti  u  akademskoj 2015./16. godini Prolaznost studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u akademskoj 2015./16. godini 1. Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Učiteljski studij, Osijek 2. Sveučilišni preddiplomski

Више

На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14 ) и члана 62. став 2. Закона у култури ( Сл

На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14 ) и члана 62. став 2. Закона у култури ( Сл На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14 ) и члана 62. став 2. Закона у култури ( Службени гласник РС бр. 72/2009, 13/16 и 30/16-исправка),

Више

Пројекти из области омладинског сектора који се реализују за време трајања летњег распуста школске 2018/2019. године за ученике завршног разреда основ

Пројекти из области омладинског сектора који се реализују за време трајања летњег распуста школске 2018/2019. године за ученике завршног разреда основ Пројекти из области омладинског сектора који се реализују за време трајања летњег распуста школске 2018/2019. године за ученике завршног разреда основних и ученике свих разреда средњих школа у Београду

Више