ZLOČIN NA KOZJEM OTOKU Ugo Betti Kazalište Marina Držića

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "ZLOČIN NA KOZJEM OTOKU Ugo Betti Kazalište Marina Držića"

Транскрипт

1 ZLOČIN NA KOZJEM OTOKU Ugo Betti Kazalište Marina Držića

2 ZLOČIN NA KOZJEM OTOKU Ugo Betti Redatelj: Georgij Paro Skladatelj: Đelo Jusić Scenograf: Aljoša Paro Kostimografkinja: Jadranka Tomić Suradnik za scenski pokret: Miljenko Vikić Igraju: Angelo: Vedran Mlikota Agata: Jasna Jukić Pia: Glorija Šoletić Silvia: Ivona Kundert Edoardo: Branimir Vidić Flika Inspicijentica: Kaća Katica Carević Šaptačica: Anita Bubalo Premijera: 26. listopada 2012.

3

4 O autoru Dramski pisac, pjesnik i romansijer Ugo Betti rođen je u mjestu Camerino u obitelji liječnika, koji se iz talijanskih Marki seli u Parmu. Nakon solidnog klasičnog obrazovanja diplomira pravo, no karijeru mu prekida Prvi svjetski rat, kada počinje pisati stihove, što će ih uključiti u svoju prvu zbirku poezije objavljenu U funkciji suca dolazi u Rim 1930., gdje živi do smrti godine, usporedno razvijajući književnu karijeru. U generaciji nakon Pirandella smatra se vodećim talijanskim dramatičarom. Dramsko pismo je njegovo glavno područje izraza, s 25 djela, iako je autor i zbirki stihova, kratkih priča te kraćeg romana. Zapažen je već svojim prvim tekstom Gospodarica (La Padrona), prikazanim godine, a do objavit će još 15, od kojih se ističu Noć u bogataševoj kući (Notte in casa del ricco 1938) i Noćni vjetar (Vento notturno, 1941), koji kod publike u Italiji nalaze na odjek podijeljen između privlačnosti i nelagode pred autorom čiji senzualni lirizam izražava očaj i malodušnost. Prikazuje također i komedije u kojima je predmet napada obitelj kao mjesto nerazumijevanja i egoizma, primjerice, Lijepa rujanska nedjelja (Una bella domenica di settembre 1935) ili Potop (Il diluvio, iz 1931). Profesija suca nudila mu je široko promatračko polje, pa njegove drame često dobivaju oblik policijske istrage ili sudskog procesa te postavljaju pitanje nevinosti i krivice, kao u drami Korupcija u palači pravde (Corruzione al Palazzo di Giustizia, iz 1944.) (Kod nas je djelo praizvedeno u režiji Božidara Violića u Zagrebačkom dramskom kazalištu, a na scenu HNK postavio ga je Joško Juvančić). Ali, već tijekom odvijanja zapleta autor se prestaje zanimati za traženje krivca kako bi slijedio unutrašnje kretanje likova koji su istodobno i skloni zlu i željni čistoće, tražeći transcedentalnu pravdu.

5 To vješto konstruirano kazalište, napisano u preciznom i poetskom jeziku, prokazuje propadanje duhovnih vrijednosti i ogoljava lutanja i izgubljenost modernog čovjeka. Drame nastale poslije Drugog svjetskog rata, kao što su Nevina Irena (Irene innocente, 1946), Kockar (Il Giocatore, 1950) i Bjegunica (La Fuggitiva), daju naslutiti izlaz iz ljudske boli: bettijevski lik iskupljuje se vlastitom patnjom. Zločin na kozjem otoku (1948) je njegova najizvođenija drama. To djelo može dati povoda različitim tumačenjima, bilo da se prvenstvo dade njegovom duhovnom vidu (borbi između dobra i zla), psihoanalitičkom (oslobađanje nagona kod likova), ili pak egzistencijalističkom (u poetici talijanskog neorealizma). Kazalište Uga Bettija svoju je uzlaznu fazu imalo sve do godine, a zatim i pad zanimanja uz rokovan promjenom senzibiliteta publike. Bettija se jednostrano smatra kršćanskim moralistom, oslonjenim na tradicionalne vrijednosti. Međutim, njegovo kazalište ni po čemu nije ilustracija nekog određenog kršćanskog usmjerenja, već nastoji ispitati tamna područja, jasne ili mračne motivacije likova. Glavni sadržaj tog dramskog pisma je ljudska slabost, odnosno čovjekova želja za sudom o vlastitim djelima. Bettijevo djelo je potraga za pravdom i ljubavi u svijetu ponižavanja. Ono zrcali dramu svijesti koja je zauvijek rastrgnuta. Novi ključevi tumačenja iz ponovnog čitanja u svjetlu psihoanalize ili rodnih studija, danas počinju bacati novo svjetlo na to bogato i uzbudljivo djelo.

6 Kratki sadržaj Životi triju žena, Agate, Pie i Silvie, supruge, sestre i kćeri nestalog Enrica, prožeti su usamljenošću i tišinom opustošenog mjesta zvanog Kozji otok. Njihovi životi naglavačke se mijenjaju dolaskom misterioznog muškarca, Angela, koji se predstavlja kao prijatelj koji je bio uz Enrica u trenutku njegove smrti. Angelo je pastir i vrag koji se perfidno poigrava sa sudbinama triju žena, svaku uspije zavesti i na kratko postati središte smislenosti njihovog života. A onda, u jednom trenutku, Agata, napuštena supruga nestalog Enrica, preuzima život obitelji u svoje ruke Pii i Silvii nudi novi život i bijeg iz pustoši, za Angela bunar na Kozjem otoku postaje vječnom tamnicom, dok sebi Agata namjenjuje život sa zločinom kojega je počinila

7 Georgij Paro o Zločinu na Kozjem otoku Tekst radim na poziv ravnateljice Kazališta Marina Držića i poznavajući prilike u ovom teatru, učinilo mi se da postoji dobra glumačka podjela za ovaj vrlo zahtjevni komad Uga Bettija, kojega režiram po prvi put. To je veliki izazov, jer je riječ o velikom piscu, ne tako često izvođenom na hrvatskim pozornicama. Od tridesetak napisanih komada, samo dva, Zločin na kozjem otoku i Korupcija u palači pravde su izvođeni kod nas, dok je velika većina bogatog opusa tog značajnog europskog i svjetskog pisca ostala za nas nepoznata. To je pisac koji se naslanja na Pirandella, pojavljuje se u vrijeme Eduarda De Filippa, koji definiraju kazališno razdoblje 50-tih i 60-tih godina. Obojica se bave socijalnim problemima, s time da se Betti više bavi tamnom stranom ljudske egzistencije, dok je De Filippo na neki način humorističniji. Oba su nekonvencionalni pisci i prilaze čovjeku tako da istražuju svojstva koja na prvi pogled nisu prisutna. Utjecaj Pirandella je tu presudan, jer on pokazuje dva lica svake zanimljive osobe što se pojavljuje i u Bettijevim komadima. Vidimo u krćanskom smislu jednog dobrog čovjeka, a s druge strane vidimo tu tamnu stranu koju zaposjeda vrag i zločin i sve moguće situacije u kojima se čovjek ponaša destruktivno, ne samo prema drugima nego i prema sebi. U načelu je to jedan kršćanski egzistencijalizam, ali radi se o tome da čovjek prolazi kroz tegobe i muku življenja da bi na kraju pronašao svoj mir. Nije stvar u tome da se živi neporočno, pa da se zadobije raj, nego se život prikazuje kao neka vrsta pakla. Dakle, kroz život nitko neće proći neoštećen ali će se na kraju dogoditi katarza i doživjet će i neko svoje smirenje. Kao što se kaže u jednoj rečenici u tekstu: I osuđenik na smrt će prije pogubljenja doživjeti smirenje to je okosnica njegove dramaturgije. Ne volim otkrivati karte prije predstave, jedino što mogu dodati je da mi je bilo zadovoljstvo raditi u ovako živom teatru kakvo je Kazalište Marina Držića.

8 GEORGIJ PARO Rođen je u Čačku. Godine diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na Akademiji dramske umjetnosti. Radio je kao dramaturg u kazalištu, na radiju i na filmu, te kao umjetnički ravnatelj kazališnih festivala: Sterijino pozorje u Novom Sadu od do 1975, Dubrovačke ljetne igre od do Intendant je Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ( ), a do umirovljenja bio je redoviti profesor u trajnom zvanju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Počevši od režira i predaje na američkim sveučilištima (Kansas University, University of California Santa Barbara i San Diego, Pomona College). Pridruženi je profesor na University of LaVerne u Kaliforniji, s kojim redovito surađuje od Na tom sveučilištu uručen mu je počasni doktorat godine. Režirao je preko 190 kazališnih predstava u zemlji i inozemstvu od kojih je mnoge sam dramatizirao i priredio za scensku izvedbu, te nekoliko televizijskih filmova i brojne radio drame. Dobitnik je Nagrade Grada Zagreba (1950), dviju Sterijinih nagrada (1969., 1971.) dviju nagrada ME- SS-a (1972., 1988.), triju nagrada Zlatni smijeh (1984., 1985., 1986.), Povelje grada Dubovnika (1981.), Godišnje Nagrade Vladimir Nazor (1973.) i Nagrade Vladimir Nazor za životno djelo 2007., Dubravko Dujšin (1985.), Krležine nagrade (1990.), nagrada Marulovih dana (1991.), nagrada HDDU za režiju Osmana Ivana Gundulića, i za režiju Berenikine kose Nedjeljka Fabrija 1995., nagrada Splitskog ljeta i 1995., Nagrade Tito Strozzi za režiju Mozartove Čarobne frule 1996., Nagrade Petar Brečić za Ljubicu Šenoe-Škrabea i Nevu Nevičicu Brlić-Mažuranić-Mrduljaša, Nagrada za životno djelo HDDU-a (2009.) te mnogih drugih priznanja i nagrada. Vlada engleskim, ruskim i slovenskim jezikom. Objavio je pet knjiga kazališnih zapisa - Iz prakse 1981., Made in USA 1990., Theatralia Disjecta 1995., Razgovor s Miletićem, i Pospremanje 2010.

9

10 ĐELO JUSIĆ Đelo Jusić, istaknuti hrvatski skladatelj, dirigent, gitarist i aranžer, rođen je 1939.godine u Dubrovniku. Glazbeni nauk stjecao je kod maestra Lovra pl. Matačića, a nadahnuće je crpio u rodnom Gradu bremenitom poviješću, srednjovjekovnom i mediteranskom glazbenom tradicijom. Skladat je počeo šezdesetih godina prošloga stoljeća kada je osnovao vokalno-instrumentalni sastav Dubrovački trubaduri s kojim je svoju glazbu pronio Mediteranom, Europom i svijetom. Osnivač je, voditelj i skladatelj dječjeg zbora Mali raspjevani Dubrovnik. Bio je stalni dirigent Dubrovačkog simfonijskog orkestra, glazbeni selektor Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, umjetnički direktor Festivala mediteranske glazbe u Budvi, dopredsjednik i predsjednik Udruženja muzičkih radnika Hrvatske Croatia-Concert. Dirigirao je velikim revijskim i simfonijskim orkestrima diljem svijeta. Skladao je više od tisuću pjesama, njegove su skladbe ovjekovječene na 80 LP ploča i 30 CD izdanja. Kao tiražni skladatelj, dobitnik je nekoliko platinastih, zlatnih i srebrnih ploča. Laureat je niza festivala i dobitnik strukovnih priznanja, a za sudjelovanje i doprinos u Domovinskom ratu, dodijeljeno mu je odlikovanje Reda Danice s likom Marka Marulića. Maestro Đelo Jusić skladao je glazbu za mnoge filmove i kazališne predstave: diljem svijeta izvođeni mjuzikl Dundo Maroje i Grižula, dva oratorija- Istina o Gradu slobode i Sre- brenički inferno, Koncert za gitaru i orkestar, Koncert za fagot i orkestar, Koncert za obou i orkestar, Šesterostavačnu suitu Dubrovački kantuni, te balet Katarina, posljednja bosanska kraljica. U Kazalištu Marina Držića je skladao glazbu za predstavu Bastion, autora Luka Paljetka u režiji Lefterisa Giovanidisa. ALJOŠA PARO Aljoša Paro, rođen je godine u Zagrebu, gdje je studirao smjer čiste filozofije i bohemistike na filozofskom fakultetu. Od konca studija pa do danas kontinuirano se bavi uređivanjem interijera, postavom izložbi i produkt dizajnom. Oblikovao je štandove mnogih hrvatskih tvtki za koje je nastupao u dvadesetak stranih država na 5 kontinenata. Redovito je angažiran kao event scenograf, te je radio i kao predavač kolegija dizajna evenata na Visokoj školi za tržišne komunikacije u Zagrebu. U kazališnom svijetu autor je tridesetak scenografija koje je ostvario u suradnji s raznim teatrima; HNK Varaždin, Kazalište mladih Split, Barokne večeri,hnk Zagreb, Zagrebačko kazalište mladih, Kazalište Marina Držića, SNG Nova Gorica, Teatar Kiklop, Satiričko kazalište Kerempuh... Ove godine u gradu Pagu postavio je svoju prvu samostalnu multimedijalnu izložbu Fragmenti natura u sklopu projekta Galleria Autentica.

11 JADRANKA TOMIĆ Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, gdje upisuje stručni magistarski studij smjer kostimografija. Magistarski rad na temu: Baletni kostim u TV Show progamu. Od bavi se izradom i dizajnom odjeće, a od postaje vanjski suradnik Hrvatske televi- zije, te ostvaruje veći broj autorskih radova u zabavno-glazbenom i dramskom programu. Tijekom dugogodišnjeg rada na polju baletne kostimografije nastalo je nekoliko desetaka raznih baletnih kostimografija u emisijama poput Bravo 1996., Miss Hrvatske , Miss Universe , glazbeni serijal I to sam ja 1997., Ples sa zvijezdama 2007., Novogodišnji program , Studio , glazbeno plesni show Evergreen 2009., te Dora Surađuje sa svim TV kućama: TV Mreža, RTL, Nova TV, kao i većim brojem domaćih i stranih neovisnih producentskih kuća. Osim televizijske radi i kostimografiju za filmove: De enclave, redatelj Willem van de Sande Bakhuyzen Kako je Potjeh tražio istinu, redatelj T. Rukavina, Icelandic Volcano 2012., redatelj Alexandar Coffre Potpisuje kazališnu kostimografiju u predstavama: Magic touch Humanitarna predstava za udrugu Dodir, L. Vidović: Cijeli svijet je pozornica 2011., baletno iluzionistička predstava, redatelj S. Krnetić i L.Vidović. Sudjelovala na izložbama: Skupna izložba kazališne sekcije ULUPUH a Modni ormar revija i izložba TTFa izložba kazališne sekcije ULUPUHa ( ) Samostalna izložba kostima Baletni kostim u tv-showu, Galerija ULU- PUH

12 MILJENKO VIKIĆ Rođen u Dubrovniku studira glumu na Kazališnoj akademiji u Beogradu, a istodobno pohađa i Školu za klasični balet kod pedagoga prof. Laketića i Nine Kiršanove postaje član baleta HNK, poslije nekoliko sezona provedenih na angažmanu u Sarajevu i Rijeci. Baletnoj je publici ostao u sjećanju kao vrhunski interpretet glavnih muških uloga u baletima Đavo u selu, Licitarsko srce, Čudesni mandarin, Trorogi šešir, Posljednja uloga, Čovjek pred zrcalom, Vragolasta djevojka, Romeo i Julija, Grand hotel koreografirao balete Balada o ženi bodežu, Kentaur XXI, Carmen, Makar Čudra, Papisa Ivana, Tezej, Karneval iluzija gostovao je na svim velikim europskim festivalima (Salzburg, Edinburgh, Atena, London, Pariz), a s HNK Zagreb gostovao je u svim većim baletnim kazalištima Europe i Azije. Dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje. U Kazalištu Marina Držića, posljednih godina, surađivao je na predstavama Život je san, Vaginini monolozi, Ljubovnici, Služavke.

13

14

15 VEDRAN MLIKOTA Vedran Mlikota rođen je u Zagvozdu 31. srpnja godine. Osnovnu školu završio u Zagvozdu, a Gimnaziju u Splitu. Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu upisuje godine u klasi profesora Tomislava Radića, a diplomirao je godine u klasi profesora Izeta Hajdarhodžića. Stalni je član ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu od do godine, a surađivao je i s gotovo svim hrvatskim kazalištima i najznačajnim festivalima Hrvatsko narodno kazalište Split, Hrvatsko narodno kazalište pl. Ivana Zajca Rijeka, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula, Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, G.S.K. Kerempuh, Teatar ITD, Epilog teatar, Kazalište Virovitica, Kazalište JAK itd. Osnivač je i umjetnički voditelj Kazališnih susreta Glumci u Zagvozdu koji se održavaju već petnaestu godinu i koji su postali jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Dalmaciji i šire. Od do godine, bio je organizator i izbornik manifestacije Komedije u Karnevalu, kazališnog festivala koji se održavao u sklopu Riječkog karnevala. Od godine do danas voditelj je Kazališne družine Glumci u Zagvozdu, u čijem radu, osim kao glumac, sudjeluje i kao producent, redatelj i scenograf. U tom razdoblju tri postavljena kazališna naslova odigrana su više od 200 puta u zemlji i inozemstvu. Direktor je produkcijske tvrtke Trutin Art d.o.o. Intenzivno glumi u TV serijama, a nastupa i na filmu. Pokretač je i organizator mnogih manifestacija kulturnog, humanitarnog ili sportskog karaktera. Za svoj rad dobio je više nagrada. Ovo mu je prva suradnja s Kazalištem Marina Držića. JASNA JUKIĆ Rođena je u Splitu. Od godine je u stalnom glumačkom angažmanu u Kazalištu Marina Držića. Ostvarila je niz zapaženih uloga, između ostalih najdraže su joj uloge u predstavama: A. Šoljan Romanca o tri ljubavi, E. Albee Tri visoke žene, W. Shakespeare Kroćenje goropadnice, F. Šehović Dubrovački škerac, M. Vetranović Suzana čista, N. Cruz Ana u tropima, M. Držić Planet Držić, M. Ogrizović Hasanaginica. U veljači godine osniva Amatersku glumačku družinu Arijel gdje je režirala slijedeće predstave: Jasen Boko Kazališni sat, Elvis Bošnjak Hajdemo skakati po tim oblacima, Jasen Boko Zdenac mudraca, Miro Garvan Sve o ženama koja je na 49. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera proglašena kao najbolja predstava godine U Kazalištu Marina Držića režirala je predstavu Četvrti kralj autora J. Marinova.

16

17

18 GLORIJA ŠOLETIĆ Rođena je u Dubrovniku. Završila je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Pragu u klasi prof. Jaroslave Tvrznikove, Ladislava Freya i Petra Kracika. Od godine je u angažmanu u Kazalištu Marina Držića. Monodramu Klitemnestra Marijana Matkovića u režiji Lawrenca Kiirua ostvarila je u koprodukciji s Art radionicom Lazareti. U Kazalištu Marina Držića ostvarila je niz zapaženih uloga, između ostalih u predstavama: M. Vetranović Orfeo, P.C. De La Barca Život je san, Škrabe Cvitanović Štefančić Ivana rock bajka, J. Genet Služavke, S. Kane Žudnja, H. Pinter Ljubavnik, L. Paljetak Bastion. U slobodno vrijeme bavi se svojom prvom ljubavi pjevanjem. IVONA KUNDERT Ivona Kundert rođena je u Osijeku Pohađala jedramski i baletni studio u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića godine upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, a MA Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Glumila je u predstavi Unterstadt po romanu koji je napisao Ivan Šojat Kuči, u režiji Zlatka Svibena, te u filmu Korak po korak Biljane Čakić Veselič. Kratki filmovi: Zeleni čaj, režija Igor Sambolec, Bespla / For Free, režija Marko Butraković i Elvir Tabaković. BRANIMIR VIDIĆ FLIKA Kao stipendist dubrovačkog teatra došao je u angažman u KMD godine. Od niza uloga koje je ostvario u Kazalištu Marina Držića posebno su mu drage u Romanci o tri ljubavi Antuna Šoljana, frančezariji Ilija aliti muž zabezočen Marina Tudiševića, te uloga Luka u Kati Kapuralici Vlaha Stullija. U Zagrebu je veliki broj uloga ostvario u Hrvatskom narodnom kazalištu, u Dramskom kazalištu Gavella i u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Zapažena umjetnička ostvarenja ostvaruje na filmu, televiziji i radiju. Nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta u predstavi Ilija aliti muž zabezočen i za uloge protagonista Držićevih komedija u predstavi Planet Držić - Hommage Marinu Držiću u režiji Ivice Boban i izvedbi Kazališta Marina Držića. U nizu ostvarenja, značajnije uloge u predstavama KMD-a: V. Havel Prosjačka opera, P.C. De La Barca Život je san, V. Kljaković Teštamenat, M. Držić Skup, D. Mihanović Bijelo, E. Bošnjak Otac.

19

20

21 Tehničko osoblje: Baldo Dužević (voditelj stolarske radionice) Jelka Grljević (voditeljica krojačke radionice) Asim Arslanagić (majstor pozornice) Mario Capursi (majstor tona) Mišo Baričević (slikar i kipar) Silvio Giron (majstor rasvjete) Manuela Kavain (maskerica/šminkerica) Stela Đurović (rekviziterka) Šemsa Mrčela (frizerica) Stijepo Prčan (finalizator dekora) Dragan Pantović (tehničar tona i rasvjete) Maja Nagy (garderobijerka) Krešimir Ferizović i Borivoje Ljubojević (opsluživači pozornice) nakladnik: Kazalište Marina Držića za nakladnika: ravnateljica Jasna Jukić dizajn programske knjižice i plakata: Slaven Tolj & MEC DIZAJN urednica programske knjižice: Lidija Crnčević fotografije: Domagoj Režić adresa: kmd@du.t-com.hr tisak: ALFA-2 d.o.o. naklada: 200 primjeraka PRIJATELJI KAZALIŠTA MARINA DRŽIĆA DUBROVNIK AIRPORT ZRAČNA LUKA DUBROVNIK

NA TERAPIJI

NA TERAPIJI NA TERAPIJI MATIAS DEL FEDERICO NA TERAPIJI LICA: Abel.. Zdeslav Čotić Paula. Glorija Šoletić Stjepan. Edi Jertec Tamara. Nika Lasić Andrea... Mirej Stanić Robert Hrvoje Sebastijan prijevod: Lina Vengoechea

Више

Microsoft Word - odbijeni programi, kaz amaterizam 2016.rtf

Microsoft Word - odbijeni programi, kaz amaterizam 2016.rtf Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2016 Godina do: 2016 Programska djelatnost: Dramska umjetnost Županija: [Sve županije]

Више

PROGRAMSKA KNJIZICA_Oluja.indd

PROGRAMSKA KNJIZICA_Oluja.indd KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA OLJA LOZICA OLUJA PREMA MOTIVIMA W.SHAKESPEAREOVE OLUJE OLUJA Redatelj: Dražen Ferenčina Igraju: Prospero - Frane Perišin Caliban - Zdeslav Čotić Antonio - Boris Matić Miranda

Више

Kazalište Marina Držića PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Olja Lozica

Kazalište Marina Držića PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Olja Lozica Kazalište Marina Držića PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Olja Lozica Kazalište Marina Držića PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Olja Lozica Praizvedba: 2. ožujka 2012. PRASAC KOJI GLEDA U SUNCE Redateljica: Olja Lozica

Више

REZULTATI RADIONICE

REZULTATI RADIONICE 9. veljače 2019. 22 SUDIONIKA RADIONICE ZAKLJUČCI RADIONICE PETRINJA: ANALIZA STANJA I POTREBA U KULTURI KULTURA SVIMA Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Sadržaj prezentacije

Више

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( )

OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige Tema: Čitam 100 na sat ( ) OŠ Nikole Andrića Mjesec hrvatske knjige 2016. Tema: Čitam 100 na sat (15.10.-15-11.2016.) DOGAĐANJA: 20. listopada u 10 h, Gradska knjižnica Vukovar Dani Matice hrvatske U Gradskoj knjižnici Vukovar povodom

Више

OBRAZAC

OBRAZAC OBRAZAC sudjelovanja u savjetovanju Važna napomena: Popunjeni obrazac s prilogom zaključno do 11. travnja 2014. dostaviti na adresu elektroničke pošte: ppuppsu@min-kulture.hr NACRT PRAVILNIKA O POSTUPKU

Више

Realizacija emitirano programa (Verzija 5)

Realizacija emitirano programa (Verzija 5) Realizacija emitiranog programa za 2011. godinu CRTANI FILMOVI, DJEČJI ANIMIRANI PROGRAM, IGRANI PROGRAM ZA DJECU I MLADE, INFORMATIVNO-DOKUMENTARNE EMISIJE ZA DJECU I MLADE, ZABAVNI PROGRAM ZA DJECU I

Више

BASTION Luko Paljetak Kazalište Marina Držića

BASTION Luko Paljetak Kazalište Marina Držića BASTION Luko Paljetak Kazalište Marina Držića Kazalište Marina Držića BASTION Luko Paljetak Praizvedba: 10. lipnja 2012. u 20 sati BASTION Redatelj i scenograf: Lefteris Giovanidis Kostimograf: Željko

Више

180 година школе

180 година школе Стојан Богдановић је рођен 1944. године у Великом Боњинцу, Бабушница. Основну школу и гимназију завршио је у Књажевцу. Студирао је у Београду, Паризу и Новом Саду. Доктор је математичких наука. Оснивач

Више

PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) 10:00 Priprema za bajku Društvo za športsku

PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) 10:00 Priprema za bajku Društvo za športsku PROGRAM 8. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 7. lipnja 2013. DAN DOMAĆIH (u čast rođendana Šegrta Hlapića) Maštarije od balona, radionica oblikovanja balona Udruga BLUE MOON, Županja Veselo festivalsko

Више

64. СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ Нови Сад, 26. мај 3. јун Такмичарска селекција Извештај Жирија Жири Шездесет четвртог Стеријиног позорја ЏЕВАД КАРАХАСАН,

64. СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ Нови Сад, 26. мај 3. јун Такмичарска селекција Извештај Жирија Жири Шездесет четвртог Стеријиног позорја ЏЕВАД КАРАХАСАН, 64. СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ Нови Сад, 26. мај 3. јун 2019. Такмичарска селекција Извештај Жирија Жири Шездесет четвртог Стеријиног позорја ЏЕВАД КАРАХАСАН, књижевник, председник Жирија, АНДРЕА ЈАНКОВИЋ, глумица,

Више

KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar,

KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar, KALENDAR ZBIVANJA SAJAM GOSPODARSTVA 22. međunarodni Mostar, 9.-13. 4. 2019. Zabavni program i konferencije Utorak 09.04.2019. 11:00 18:00 SLATKI KUTAK: promocija slastičara BiH 11:00-18:00 Nastup Ericssona

Више

MAKSIMIRSKI VREMEPLOV

MAKSIMIRSKI VREMEPLOV Vrsta programa: Kazalište [1] Termin: Subota, 24. studenoga 2012. - 13:00 U kazališnom fokusu osnovnoškolaca sraz je prošlosti i sadašnjosti maksimirskog kvarta KD Maksimirci Maksimirski vremeplov U cjelinu

Више

Slide 1

Slide 1 Библиотека Матице српске Електронске изложбе у 2013. Библиотека Матице српске Библиотека Матице српске приредила је 178 изложби у витринама. Од јануара 2011. године изложбе се презентују у електронском

Више

podaci o instituciji

podaci o instituciji III deo: PODACI O STATUSU Godina osnivanja: 1982. Osnivač (poslednji, zakonski): opština Smederevo Status ustanove: državni privatni mešoviti društveni nešto drugo, šta? IV deo: IZVORI FINANSIRANJA Na

Више

OGULINSKI FESTIVAL BAJKE PROGRAM Petak DAN PROŠLOSTI NAZIV PROGRAMA IZVOĐAČ SCENA 10:00 Priprema za bajku - jutarnja tjelovježba D

OGULINSKI FESTIVAL BAJKE PROGRAM Petak DAN PROŠLOSTI NAZIV PROGRAMA IZVOĐAČ SCENA 10:00 Priprema za bajku - jutarnja tjelovježba D OGULINSKI FESTIVAL BAJKE 2015. - PROGRAM Petak DAN PROŠLOSTI 12.06.2015. NAZIV PROGRAMA IZVOĐAČ SCENA Priprema za bajku - jutarnja tjelovježba Društvo za športsku rekreaciju, Ogulin Potjeh Veselo festivalsko

Више

R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni

R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni R.br. Datum i vrijeme održavanja manifestacije LJETO U TUZLI 2019 Mjesto održavanja Naziv manifestacije Naziv nosioca manifestacije Juni 1. 06.06-09.06.2019. JU BKC 3. Internacionalni horski šampionat

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Септембар Београд Рб Предмет Датум Време Сала 1 Акробатика и сценске борбе :00 Рсавска 78 2

РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Септембар Београд Рб Предмет Датум Време Сала 1 Акробатика и сценске борбе :00 Рсавска 78 2 РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Септембар 2015 - Београд 31.8.2015 1 Акробатика и сценске борбе 3 24.8.2015 10:00 Рсавска 78 2 Технологија филма и телевизије 24.8.2015 17:00 3 Технологија филмске и видео камере

Више

[Type here] 23. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba UMJETNIČKI KURIKULUM RASPORED RADIONICA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SA

[Type here] 23. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba UMJETNIČKI KURIKULUM RASPORED RADIONICA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SA DRAMSKO SCENSKA Koordinatorica: Andrea Lanščak, DV MILANA SACHSA 1. : LUTKARSTVO I KAZALIŠTE PREDMETA I MATERIJALA, Marijana Županić Benić, Učiteljski faklutet Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara

Више

Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika za umjetničku oblast Dramaturgija NASTAVNO- UMJETNIČKOM VIJEĆU AKADEMIJE SCENSKIH UMJETNOSTI Na

Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika za umjetničku oblast Dramaturgija NASTAVNO- UMJETNIČKOM VIJEĆU AKADEMIJE SCENSKIH UMJETNOSTI Na Komisija za pripremanje prijedloga za izbor nastavnika za umjetničku oblast Dramaturgija NASTAVNO- UMJETNIČKOM VIJEĆU AKADEMIJE SCENSKIH UMJETNOSTI Nastavno-umjetničko vijeće Akademije scenskih umjetnosti

Више

ODJEL TAMBURE ORKESTAR Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa Redni broj natjecanja Mjesto i vrijeme Razina natjecanja Natjecateljska

ODJEL TAMBURE ORKESTAR Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa Redni broj natjecanja Mjesto i vrijeme Razina natjecanja Natjecateljska ODJEL TAMBURE ORKESTAR Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa Redni broj natjecanja Mjesto i vrijeme Razina natjecanja Natjecateljska disciplina Dirigent/dirigentica Nagrada (plasman) i

Више

KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/ Pula, 19. ožujka GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na pr

KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/ Pula, 19. ožujka GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na pr KLASA:021-05/18-01/27 URBROJ:2168/01-01-02-01-0019-18-3 Pula, 19. ožujka 2018. GRADSKOM VIJEĆU GRADA PULE Predmet: Zaključak o davanju mišljenja na prijedlog Odluke Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja

Више

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Razvoj publike u kulturi Pregled programa Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Razvoj publik

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Razvoj publike u kulturi Pregled programa Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Razvoj publik Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Razvoj publike u kulturi Pregled programa Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Razvoj publike u kulturi Županija: [Sve županije] Grad: [Svi gradovi]

Више

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA «KRSTO ODAK» DRNIŠ KLASA: 602-01/17-01-72 URBROJ: 2182/1-12/1-17-1 Drniš, 15. rujna 2017. godine I Z V J E Š Ć E O RADU ŠKOLE ZA ŠKOLSKU 2016./2017. GODINU I. OPĆI PODACI: Nastava

Више

3/21/2019 KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEK

3/21/2019 KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEK KATEGORIJA 1: SUFINANCIRANJE JAVNI POZIV ZA PROGRAME U OKVIRU SLUŽBENOG KULTURNOG I UMJETNIČKOG PROGRAMA PROJEKTA RIJEKA 2020 EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE Prijavnica 1 *Obavezno 1. E-adresa * 2. Odaberite

Више

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE”

GLAZBENO DRUŠTVO „CVJETIĆI GLAZBE” Big like za lijep glas!!! OSNOVNI PODACI Naziv organizacije: Glazbeno društvo "CVJETIĆI GLAZBE" Pleternica Status predlagatelja: Udruga Mjesto: Pleternica Adresa: Ivana Šveara 2 Telefonski broj: 034/251-006

Више

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2015 Godina do: 2015 Programska dj

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2015 Godina do: 2015 Programska dj Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Dramska umjetnost Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2015 Godina do: 2015 Programska djelatnost: Dramska umjetnost Županija: [Sve županije]

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ Нови Сад, Ђуре Јакшића бр. 7 тел: 021/422-177 факс: 021/420-187 број жиро рачуна: 840-1451666-42 www.akademja.uns.ac.rs ИНФОРМАТОР О ПРОГРАМСКИМ САДРЖАЈИМА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА за

Више

???????? ??????

???????? ?????? РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Септембар 2019 - Београд Одсек 04-Jul-19 1 Психологија 26-Aug-19 10:00 Немањина 28 2 Увод у медије 26-Aug-19 11:00 Немањина 28 3 Историја светске кинематографије 26-Aug-19 11:00

Више

Plan realizacije nastave: Akademija dramskih umjetnosti univerziteta u Tuzli za akademsku 2016/17. godinu Studijski program-odsijek GLUMA, prva godina

Plan realizacije nastave: Akademija dramskih umjetnosti univerziteta u Tuzli za akademsku 2016/17. godinu Studijski program-odsijek GLUMA, prva godina Studijski program-odsijek GLUMA, prva godina prvog ciklusa studija Zimski Ljetni Nastavnik / saradnik (zvanje) Univerzite prebivališta t P V Jasmina Čelebić, docent, od. nast. Gluma I Irfan Kasumović,

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/94-87 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /16-04/94-87 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/16-04/94-87 URBROJ: 2170/01-15-00-16-68 Rijeka, 16. 1. 2017. Gradonačelnik je 16.siječnja 2017. godine

Више

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći

'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija VeselĊić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći 'DOMAŠI' GAĐAJU SVA OSJETILA Ana Marija Veselčić: Odrasla sam u tom sustavu i ne sramim se toga reći dalmatinskiportal.hr/zivot/-domasi--gadaju-sva-osjetila-ana-marija-veselcic--odrasla-sam-u-tom-sustavu-i-ne-sramim-setoga-reci/40996

Више

Sponzorstva_i_donacije_siječanj-lipanj 2016, ukupno.xls

Sponzorstva_i_donacije_siječanj-lipanj 2016, ukupno.xls OPĆINA KONAVLE OIB 24482197680 RKP 31938 DONACIJE I SPONZORSTVA od 01.01. do 30.06.2016. Obrazloženje: 3811 Tekuće u novcu 3812 Tekuće u naravi 3821 Kapitalne neprofitnim organizacijama U razdoblju siječanj

Више

Kalendar događanja Pag, ljeto IZLOŽBE: Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko p

Kalendar događanja Pag, ljeto IZLOŽBE: Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko p Kalendar događanja Pag, ljeto 2016. IZLOŽBE: 01.07. -1.9. Hrvatski prirodoslovni muzej, Pradavno paško jezero Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatsko podmorje Zadarski arheološki muzej, Sv. Petar na Prosici

Више

ruža hodak damir brčić 2 u IV V IZLOŽBENI SALON IZIDOR KRŠNJAVI TRG MARŠALA TITA 11, ZAGREB

ruža hodak damir brčić 2 u IV V IZLOŽBENI SALON IZIDOR KRŠNJAVI TRG MARŠALA TITA 11, ZAGREB ruža hodak damir brčić 2 u 1 24. IV. - 9. V. 2012. IZLOŽBENI SALON IZIDOR KRŠNJAVI TRG MARŠALA TITA 11, ZAGREB Dva u jedan - dvije energije fascinantne frekvencije! Uvijek sam volio slikare. Čini mi se

Више

Crna Gora JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA SLOBODAN ŠKEROVIĆ KRITERIJUM OCJENJIVANJA MUZIČKA UMJETNOST II razred filološke gimnazije MUZIKA _ MOJ JEZIK IV raz

Crna Gora JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA SLOBODAN ŠKEROVIĆ KRITERIJUM OCJENJIVANJA MUZIČKA UMJETNOST II razred filološke gimnazije MUZIKA _ MOJ JEZIK IV raz Crna Gora JAVNA USTANOVA GIMNAZIJA SLOBODAN ŠKEROVIĆ KRITERIJUM OCJENJIVANJA MUZIČKA UMJETNOST II razred filološke gimnazije MUZIKA _ MOJ JEZIK IV razred Дарија Шћепановић Критеријуми оцјењивања из предмета

Више

PRIOPĆENJE Page 1 of 5 DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB, ILICA 3, P. P. 80, TELEFON: (01) 4806-111 ISSN 1334-0565 GODINA: XLIV. ZAGREB, 30. SVIBNJA 2007. BROJ: 8.3.3. 1. RADIO OBVEZATNO

Више

Page 1 of 5 1. RADIO U 2005. radilo je 135 radiopostaja, 6 više u odnosu na 2004. Četiri radiopostaje pokrivaju programom cijelu državu: Hrvatski radio, Hrvatski katolički radio, Radio Croatia i Otvoreni

Више

Doc. dr. Mirela Omerović BOSANSKI, HRVATSKI, SRPSKI JEZIK III PEF RAN 203 Status predmeta: obavezni, stručni Osnovna literatura: Jahić, Dž., Halilović

Doc. dr. Mirela Omerović BOSANSKI, HRVATSKI, SRPSKI JEZIK III PEF RAN 203 Status predmeta: obavezni, stručni Osnovna literatura: Jahić, Dž., Halilović Doc. dr. Mirela Omerović BOSANSKI, HRVATSKI, SRPSKI JEZIK III PEF RAN 203 Jahić, Dž., Halilović, S., Palić, I. (2000), Gramatika bosanskoga jezika, Dom štampe, (III dio Sintaksa) Čedić,I. (2008) Osnovi

Више

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke

Knjižničarka u školskom projektu Riči šokačke Knjižničarka u školskom projektu Rȋči šokȁčkē Henrieta Matković ŽSV školskih knjižničara srednjih škola Osječko-baranjske županije Osijek, 2. lipnja 2017. Rȋči šokȁčkē Cilj projekta: s učenicima i zainteresiranim

Више

Microsoft Word - Plan i program rada radno - ok terapija za 2014

Microsoft Word - Plan  i program rada radno - ok  terapija za 2014 DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE ĐAKOVO PLAN I PROGRAM RADNO OKUPACIJSKE TERAPIJE ZA 2014. GOD. MJESEC SIJEČANJ RADNO OKUPACIJSKE AKTIVNOSTI Pospremanje jaslica i ostale božićne dekoracije Uređenje oglasnih

Више

NAZIV KOLEGIJA: DRAMA, PROZA I POEZIJA U SCENSKOM IZRIČAJU 2

NAZIV KOLEGIJA: DRAMA, PROZA I POEZIJA U SCENSKOM IZRIČAJU 2 NAZIV KOLEGIJA: DRAMA, PROZA I POEZIJA U SCENSKOM IZRIČAJU 1 MODUL: Opći podaci NOSITELJ/ICA: IZVODITELJ/ICA: GOSTUJUĆI NASTAVNIK/ICA (ukoliko je predviđen/a) GODINA/SEMESTAR: STATUS KOLEGIJA: STUDIJ/I

Више

125_125A006.pdf

125_125A006.pdf PROZOR PROZOR-RAMA IZBORI ИЗБОРИ 2016. PRELIMINARNO ODREĐENOM BIRAČKOM GLASAČKOM MJESTU PRIDRUŽENE SU SLIJEDEĆE ADRESE: Biračko Glasačko mjesto Бирачко мјесто 1A006 Ukupan broj birača glasača Укупан број

Више

PADRE PIO, Čudesni život

PADRE  PIO,  Čudesni  život Renzo Allegri PADRE PIO Čudesni život 1 / 11 Ovu knjigu dobio sam na poklon. I istina, prije toga razmišljao sam, čitajući reklamu o njoj u mjesečniku BOOK, da ju kupim. Sve što je vezano uz svjedočenja

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Međunarodno odašiljanje www.ctci.tv Najveći smo neovisna TV-kuća u Rusiji Spojeni udjeli gledateljstva, % (svi 6-54 demografski) #2 s #4 u H1 2011 Vodeća smo neovisna TV-kuća u Rusiji CTC INTERNATIONAL

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G P R I J E D L O G ODLUKE O II. IZMJENAMA PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI GRADA PRELOGA ZA GODINU PREDLAGATELJ: gradonačelnik PREDSTAVNICI PREDLAGATELJA ZADUŽENI ZA DAVANJE OBRAZLOŽENJA: Ljubomir Kolarek,

Више

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА

Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДА Образац - 1 УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ФАКУЛТЕТ: Филозофски ИЗВЈЕШТАЈ КОМИСИЈЕ о пријављеним кандидатима за избор наставника и сарадника у звање I. ПОДАЦИ О КОНКУРСУ Одлука о расписивању конкурса, орган

Више

На основу члана 56. тачка 1. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/08 и 143/2016) и члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Н

На основу члана 56. тачка 1. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/08 и 143/2016) и члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Н На основу члана 56. тачка 1. Статута Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 88/08 и 143/2016) и члана 72. Пословника о раду Градског већа Града Ниша ( Службени лист Града Ниша, број 1/2013, 95/2016,

Више

III. OŠ ČAKOVEC Učiteljica glazbene kulture: Marina Korunek, prof. (učitelj mentor) KRITERIJI VREDNOVANJA ZA GLAZBENU KULTURU Elementi ocjenjivanja su

III. OŠ ČAKOVEC Učiteljica glazbene kulture: Marina Korunek, prof. (učitelj mentor) KRITERIJI VREDNOVANJA ZA GLAZBENU KULTURU Elementi ocjenjivanja su III. OŠ ČAKOVEC Učiteljica glazbene kulture: Marina Korunek, prof. (učitelj mentor) KRITERIJI VREDNOVANJA ZA GLAZBENU KULTURU Elementi ocjenjivanja su u svim razredima isti: 1. Izvođenje glazbe (pjevanje,

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Април Београд Рб Предмет Датум Време Сала 1 Психологија :00 Немањина 28 2 Основи ТВ продукције

РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Април Београд Рб Предмет Датум Време Сала 1 Психологија :00 Немањина 28 2 Основи ТВ продукције РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Април 2019 - Београд 1.4.2019 1 Психологија 8.4.2019 11:00 Немањина 28 2 Основи ТВ продукције 8.4.2019 15:00 3 ТВ продукција 6 8.4.2019 15:00 4 ТВ продукција 5 8.4.2019 15:00

Више

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel

Predmet/područje Državni skupovi u godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitel Predmet/područje Državni skupovi u 2014. godini Engleski jezik (osnovne i srednje škole) Razvijanje i unapređivanje profesionalnih kompetencija učitelja i nastavnika engleskoga jezika Izvannastavne aktivnosti

Више

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с

ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне с ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА Ред.бр. теме Aктивности Циљеви Начин остваривања програма Кораци у активностима Евалуација Време реализације I Формирање Литерарне секције Реализација конкурса (Фестивал љубавне поезије,,иван

Више

Popis udžbenika za školsku godinu 2014./ razred (zanimanje: TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO) R.br. Naziv udžbenika Autori Vrsta izdanja Nakladnik 1. HR

Popis udžbenika za školsku godinu 2014./ razred (zanimanje: TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO) R.br. Naziv udžbenika Autori Vrsta izdanja Nakladnik 1. HR Popis a za školsku godinu 2014./2015. 1.razred (zanimanje: TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO) R.br. Naziv a Autori Vrsta izdanja Nakladnik 1. HRVATSKI JEZIK (AZ) : čitanka iz hrvatskoga jezika za prvi razred četverogodišnjih

Више

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС

РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИС РАСПОРЕД ИСПИТА У ОКТОБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2017/18. ГОДИНЕ ЗА РЕДОВНЕ СТУДЕНТЕ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА И СТУДЕНТЕ СА ЗАВРШЕНОМ ПА, ВИШОМ ИЛИ ВИСОКОМ ШКОЛОМ ПЕТАК 14. 09. 2018. САЛА ЗА ФИЗИЧКО/ АМФИТЕАТАР

Више

LEDA knjižni blok.cdr

LEDA knjižni blok.cdr Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku Sezona 2018./ 2019. Miroslav Krleža LEDA Premijera: 9. ožujka 2019. Redatelj i scenograf: Boris Svrtan Kos mogra inja: Sara Lovrić Caparin Autor glazbe: Roko Radeljak

Више

Edin Okanović

Edin Okanović 2 Kronologija izdanih knjiga Moja prva knjiga objavljena je 2001. godine, krajem mjeseca travnja. Moje prvo djelo je zbirka poezije "Pjesme, što ih život piše". Zbirka pjesama sastoji se od stvarnih trenutaka

Више

Studij

Studij Studij Naziv kolegija Status kolegija Hrvatski jezik i književnost (diplomski studij) Suvremena hrvatska proza obvezni Godina II. Semestar III. ECTS 5 Nastavnici i/ili suradnici Ishodi učenja prof. dr.

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Najveća proslava početka školske godine 15. rujna 2018. OSNOVNE INFORMACIJE Lokacija: Zagrebački Velesajam - 6.000 m otvorenog prostora Velesajma i Paviljon 7 Termin: SUBOTA 15.9.2017., u sklopu Growing

Више

PLAN UPISA STUDENATA U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA I INTEGRIRANOG STUDIJA (I i II CIKLUSA) NA UNIVERZITETU U SARAJEVU U STUDIJSKOJ 2016/2017. GODINI NAZ

PLAN UPISA STUDENATA U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA I INTEGRIRANOG STUDIJA (I i II CIKLUSA) NA UNIVERZITETU U SARAJEVU U STUDIJSKOJ 2016/2017. GODINI NAZ PLAN UPISA STUDENATA U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA I INTEGRIRANOG STUDIJA (I i II CIKLUSA) NA UNIVERZITETU U SARAJEVU U STUDIJSKOJ 2016/2017. GODINI 1. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI 20 0 9 - - 6 55 Nastavnički

Више

Beliscanski ^ INFORMATIVNI MJESEČNIK GRADA I PRIGRADSKIH NASELJA BELIŠĆA list

Beliscanski ^ INFORMATIVNI MJESEČNIK GRADA I PRIGRADSKIH NASELJA BELIŠĆA list Beliscanski ^ INFORMATIVNI MJESEČNIK GRADA I PRIGRADSKIH NASELJA BELIŠĆA list Č Č ŠĆ šđ č ć ž š šć ć đ š š č šć č ć đ š ž č š č č š đ ć č ž š šć š š š č č šć š š ž ć č č š ć šć š ć š š č ž š ž š č š ž

Више

OGRANAK „SELJAČKE SLOGE“ BUŠEVEC

OGRANAK „SELJAČKE SLOGE“ BUŠEVEC KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI OGRANKA SELJAČKE SLOGE BUŠEVEC ZA 2018. GODINU 15.01.2018.PO 20.01.2018.SU 26.01.2018.PE 02.02.2018.PE 17.02.2018.SU 17.02.2018.SU 24.02.2018.SU 28.02.2018.SR 02.03.2018.PE POU Velika

Више

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Časopisi Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost:

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Časopisi Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2019 Godina do: 2019 Programska djelatnost: Županija: [Sve županije] Grad: [Svi gradovi] Status: Odobren

Више

Vijesti (sadržaj)

Vijesti (sadržaj) Културно љето 08. године 04.06.08-0:00 Програм манифестације "Приједорско културно љето " 08. године. ЈУНИ 08. Датум Назив манифестације/програма.6.-30.06. 08. Изложба "Најљепше ћирилично слово".6.08.

Више

Microsoft Word - Š-S-U_KP.doc

Microsoft Word - Š-S-U_KP.doc REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU 10000 Zagreb, Ilica 3 Internetske stranice: http://www.dzs.hr Obrazac Š-S-U/KP Istraživanje se provodi na temelju Godišnjega provedbenog plana statističkih

Више

KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI OGRANKA "SELJAČKE SLOGE"

KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI OGRANKA SELJAČKE SLOGE KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI OGRANKA "SELJAČKE SLOGE" BUŠEVEC ZA 2012. GODINU 01.01.2012.NE Prijenos Svete mise uživo na HTV-2 (11,00 h) Crkva NBDM Vukovina 21.01.2012.SU Predstava "Šegrt Hlapić " (17,00 h)

Више

"Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna

Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, pozna "Sierpinski Carpet Project je neprofitna aktivnost koja povezuje decu celog sveta, koja od nalepnica zajedno prave ogroman geometrijski fraktal, poznat pod imenom tepih Sjerpinskog. Trenutno je u projektu

Више

Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatno

Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatno Na temelju članka 88. Pravilnika o studiju i studiranju na Sveučilištu u Dubrovniku, a u skladu s člankom 59. stavkom 3. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ( Narodne novine, br.: 123/033.,

Више

Medicinska škola Ante Kuzmanića, Zadar Mišljenje Vijeća roditelja: pozitivno Popis odobrenih udž benika ža s kolsku godinu 2016./2017. Zdravstvena gim

Medicinska škola Ante Kuzmanića, Zadar Mišljenje Vijeća roditelja: pozitivno Popis odobrenih udž benika ža s kolsku godinu 2016./2017. Zdravstvena gim Medicinska škola Ante Kuzmanića, Zadar Mišljenje Vijeća roditelja: pozitivno Popis odobrenih udž benika ža s kolsku godinu 2016./2017. Zdravstvena gimnazija 1. razred Predmet Kat. broj Naziv udžbenika

Више

???????? ??????

???????? ?????? РАСПОРЕД ИСПИТА Испитни рок Април 2017 - Београд 16-Mar-17 1 Увод у технике гласа 1 22-Mar-17 10:30 Ресавска 78 2 Техника гласа 1 22-Mar-17 10:30 Ресавска 78 3 Основе технике гласа 1 22-Mar-17 10:30 Ресавска

Више

E-poslovanje

E-poslovanje Info dani za udruge u Istri Humanitarna mreža grada Pule Elena Puh Belci Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Povelja Humanitarne mreže grada Pule potpisana je 12. lipnja 2014. godine CILJ poboljšanje kvalitete

Више

PROGRAM 7. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 8. lipnja DAN IVANE BRLIĆ - MAŽURANIĆ 10:00 Probudimo bajku, otvorenje 7. OGFB-a Artistika, DrumTiD

PROGRAM 7. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 8. lipnja DAN IVANE BRLIĆ - MAŽURANIĆ 10:00 Probudimo bajku, otvorenje 7. OGFB-a Artistika, DrumTiD PROGRAM 7. OGULINSKOG FESTIVALA BAJKE PETAK, 8. lipnja 2012. DAN IVANE BRLIĆ - MAŽURANIĆ 10:00 Probudimo bajku, otvorenje 7. OGFB-a Artistika, DrumTiDam, dječji zbor OŠ Ivane Brlić- Mažuranić 10:00 Make

Више

BELGRADE CHOPIN FEST FEBRUAR 3. MART, TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u pet

BELGRADE CHOPIN FEST FEBRUAR 3. MART, TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u pet BELGRADE CHOPIN FEST 2013 28. FEBRUAR 3. MART, 2013. TAKMIĈARSKA REVIJA MLADIH TALENATA - PRAVILA UĈEŠĆA I PRIJAVLJIVANJE - Revija će se održati u petak, 1. marta u Sveĉanoj sali MŠ Stanković (Kneza Miloša

Више

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC Agencija za elektroničke medije u suradnji sa AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanj

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC Agencija za elektroničke medije u suradnji sa AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanj GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA PROSINAC 2014. Agencija za elektroničke medije u suradnji sa AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

Више

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem

Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe petak- prijem Razdoblje Mjesec Broj dana Radni Nastavni Blagdani i neradni dani IX. 20 20 - Dan škole, grada, općine, župe, školske priredbe... 31.8. petak- prijem učenika 1. razreda 3. 9. ponedjeljak početak nastave,

Више

(Microsoft Word - \310ETVRTI RAZREDI.docx)

(Microsoft Word - \310ETVRTI RAZREDI.docx) Tehničar cestovnog prometa - ENGLESKI JEZIK NEW HEADWAY FOURTH EDITION UPPER-INTERMEDIATE STUDENT'S BOOK : engleskog jezika za 3. i gimnazija i 4-godišnjih strukovnih 4994 škola, prvi strani jezik; četvorogodišnjih

Више

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje

GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje GLEDANOST TELEVIZIJSKIH PROGRAMA TRAVANJ 2018. Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno će donositi analize

Више

katalog_1.indd

katalog_1.indd Beqiri Blaževski Husković 2 3. 9. - 8. 1 0. 2 0 1 0. IX Likovna kolonija za djecu centra DUGA Kulen Vakuf 2 0 1 0 katalog_1.indd 1 18.9.2010 8:11:15 2 3 Rođen je u Tetovu 1967. godine. Diplomirao je slikarstvo

Више

Raspored ispita - juni NNV.xlsx

Raspored ispita - juni NNV.xlsx ПЕТАК 12.06.2015. СРПСКИ ЈЕЗИК 1 СРПСКИ ЈЕЗИК студенти са ПА, вишом и СРПСКИ ЈЕЗИК 2 ГОВОРНА КУЛТУРА ФОРМЕ УЧТИВОСТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (редовни учитељи и васпитачи) СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ 2 СРПСКОГ

Више

kulen katalog 2013.indd

kulen katalog 2013.indd HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK PREHRAMBENO TEHNOLOŠKI FAKULTET OSIJEK XIII. OCJENJIVANJE KAKVOĆE SLAVONSKOG KULENA, 21. lipnja 2013. 1. 2. 3. 4. 5. Barić SKELEDŽIJA Zvonko Barić Željko

Више

Red. br: Ciljna skupina Nastavnici u obrazovno m sektoru Osobne, usluge zaštite i druge usluge u obrazovno m programu za zanimanje frizer Sve žu

Red. br: Ciljna skupina Nastavnici u obrazovno m sektoru Osobne, usluge zaštite i druge usluge u obrazovno m programu za zanimanje frizer Sve žu br: 22019 Ciljna skupina Nastavnici u m sektoru Osobne, usluge zaštite i druge usluge u m programu za zanimanje frizer Sve županije Vrijeme i trajanje 23. travnja 2018. Početak: 10.00 sati Trajanje: 7

Више

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Časopisi Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2018 Godina do: 2018 Programska djelatnost:

Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Časopisi Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2018 Godina do: 2018 Programska djelatnost: Republika Hrvatska Ministarstvo kulture Pregled programa po podprogramskoj djelatnosti Godina od: 2018 Godina do: 2018 Programska djelatnost: Županija: [Sve županije] Grad: [Svi gradovi] Status: Odobren

Више

1. 7. srpnja /7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati Plato iza Narodne knjižnice, Omiš 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 21

1. 7. srpnja /7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati Plato iza Narodne knjižnice, Omiš 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 21 1. 7. srpnja 2019. 1/7/ Ponedjeljak kino mediteran optužena 21:30 sati 02/7/ Utorak kino mediteran gordon i paddy 03/7/ Srijeda 20:00 Medići 05/7/ Petak 21:00 Prva izborna večer ženskih i muških klapa

Више

Brtonigla poziva na hedonizam i zdrav način života

Brtonigla poziva na hedonizam i zdrav način života #BRTONIGLA ADVENTURE TREK I CHOCO & WINE FEST, 16. i 17. VELJAČE# Brtonigla će i ove godine spojiti nespojivo - ogromne količine čokolade i vina suočit će se sa stotinama ljubitelja zdravog načina života

Више

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - MEDICINSKI FAKULTET

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU - MEDICINSKI FAKULTET SVEUČILIŠTE U ZAGREBU MEDICINSKI FAKULTET Katedra za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Klinika za neurologiju KBC Zagreb Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske

Више

DRŽAVNI STRUČNI SKUP RAVNATELJA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA I UČENIČKIH DOMOVA Opatija, 20., 21. i 22. veljače Cjelovito vanjsko vrednovanje potic

DRŽAVNI STRUČNI SKUP RAVNATELJA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA I UČENIČKIH DOMOVA Opatija, 20., 21. i 22. veljače Cjelovito vanjsko vrednovanje potic DRŽAVNI STRUČNI SKUP RAVNATELJA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA I UČENIČKIH DOMOVA Opatija, 20., 21. i 22. veljače 2017. Cjelovito vanjsko vrednovanje poticaj unapređivanju kvalitete predtercijarnoga obrazovanja

Више

VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018.

VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018. VARAŽDIN mreža kreativnih gradova Varaždin, 20. lipnja 2018. prošlost & povijest prvi puta se spominje 1181. - Garestin status kraljevskog grada 1209. godine od 1767. do 1776. bio glavni grad

Више

55C

55C Prijedlog, 13. lipnja 2019. Na temelju članaka 19. i 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ( Narodne novine, broj 33/01., 60/01., 129/05., 109/07., 125/08., 36/09., 36/09., 150/11.,

Више

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 17. АПРИЛ ГОДИНЕ БРОЈ 6 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛ

ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ГОДИНА MMXIХ 17. АПРИЛ ГОДИНЕ БРОЈ 6 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛ www.gornjimilanovac.rs ЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК ГОДИНА MMXIХ 17. АПРИЛ 2019. ГОДИНЕ БРОЈ 6 ЦЕНА ОВОГ БРОЈА ЈЕ 50 ДИНАРА, ГОДИШЊА ПРЕТПЛАТА ЈЕ 1.000 ДИНАРА С А Д Р Ж А Ј ОСТАЛА АКТА 4. РЕШЕЊЕ О ДОДЕЛИ ОПШТИНСКИХ

Више

MAS xlsx

MAS xlsx Назив студијског програма: Ликовне уметности Врста студија: Мастер академске студије Дужина трајања студија: 1 година Обим студија изражен у ЕСПБ бодовима: 60 Стручни назив: Мастер ликовни уметник Изборно

Више

untitled

untitled Pink je privatna komercijalna televizija u Bosni i Hercegovini. Sjedište televizije nalazi se u Sarajevu. Osnovana je 2003. godine, a gledaocima uglavnom nudi zabavni i informativni program. Program ove

Више

UNIVERZITET U NOVOM SADU

UNIVERZITET  U  NOVOM  SADU RASPORED PRIJEMNIH ISPITA NA DEPARTMANU DRAMSKIH UMETNOSTI juni 2019. STUDIJSKI PROGRAM - GLUMA NA SRPSKOM JEZIKU PRIJEM DOKUMENATA je: 18.06.2019. od 9,00 do 13,00 časova u Đure Jakšića 7. PRVI DEO PRIJEMNOG

Више

broj 081.indd

broj 081.indd 2.2 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 81 11 III Ова одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске. Број: 4/1-12-2-2118/1 1414 На основу члана 11 став

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Svi u akciju Sigurniji internet za djecu Lidija Kralj, prof. Viktorija Hržica, prof. ucitelji.hr zajednica Suradnici u učenju okupljena oko portala ucitelji.hr i digitalnog časopisa Pogled kroz prozor

Више

Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište

Mjesec hrvatske knjige  u Osnovnoj školi Gradište Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Gradište ( 15.10.- 15.11.2018.) Hrvatski jezik Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige osmislile su sadržajno i vizualno učiteljice Branislava Šimić, Danica Galić i knjižničarka

Више

POREČ BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN V

POREČ BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN V POREČ 25.4.218.-27.4.218. BUS ŠKOLA MJESTO MJESTO POLASKA BROJ VRIJEME POLASKA KM 1. PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN 13 PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN VARAŽDIN AK VARAŽDIN 5? VARAŽDIN 1 SREDNJA ŠKOLA BEDEKOVČINA

Више

На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14 ) и члана 62. став 2. Закона у култури ( Сл

На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14 ) и члана 62. став 2. Закона у култури ( Сл На основу члана 23. став 2. Закона о државној управи ( Службени гласник РС бр. 79/05, 101/07, 95/10, 99/14 ) и члана 62. став 2. Закона у култури ( Службени гласник РС бр. 72/2009, 13/16 и 30/16-исправка),

Више

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI KLASA: /15-01/197 URBROJ: 2198/1-04/ Zadar, 19. studenog godine ŽUPAN PREDMET: Prijedlog Odlu

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI KLASA: /15-01/197 URBROJ: 2198/1-04/ Zadar, 19. studenog godine ŽUPAN PREDMET: Prijedlog Odlu UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI URBROJ: 2198/1-04/1-15-2 Zadar, 19. studenog 2015. godine PREDMET: Prijedlog Odluke ostali neraspoređeni programi u kulturi, ostali programi u sportu PRAVNI TEMELJ:

Више

BILTEN_KUP_HRVATSKE_POLUFINALE_1_REGIJA.xls

BILTEN_KUP_HRVATSKE_POLUFINALE_1_REGIJA.xls Titov trg 2/I, RIJEKA 10m puška, 10m pištolj muški i žene BILTEN Titov trg 2/I, RIJEKA 10 m zračni pištolj muški Pojedinačno PL. NATJECATELJ KLUB - MJESTO GOD. I II III IV V VI Σ FIN. 1 Dario Mance SK.

Више