REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO UPRA VE KLASA: URBROJ: Zagreb, / / listopada UREDI DRZAVNE UPRAVE U ZUPAN/J

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO UPRA VE KLASA: URBROJ: Zagreb, / / listopada UREDI DRZAVNE UPRAVE U ZUPAN/J"

Транскрипт

1 REPUBLIKA HRVATSKA MINISTARSTVO UPRA VE KLASA: URBROJ: Zagreb, / / listopada UREDI DRZAVNE UPRAVE U ZUPAN/JAMA - nlr predstojnika - nlr voditelja sluzbe za opcu upravu GRAD ZAGREB - nlr gradonacelnika - nlr procelnika Gradskog ureda za opcu upravu MINISTARSTVO V ANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA PREDMET: Priprema registra birafa za odrzavanje izbora za zastupnike u Hrvatski sabor Predsjednica Republike Hrvatskc je dana 05. listopada godine donijela Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Odluka je stupila na snagu danom donosenja 05. listopada godine i objavljenaje u,,narodnim novinama", broj 106/15. Izbori u Republici Hrvatskoj oddat ce se u nedjelju, 08. studenoga godine. lzbori u sjedistima diplomatsko-konzularnih predstavnistava Republ ike Hrvatske odrzat ce se u subotu, 07. studenoga i u nedjelju, 08. studenoga godine. Rokovi za pripremu registra biraca teku od dana 06. listopada godine.

2 2 U nastavku raspisa ukazujemo na predstojece obveze i rokovc izvrsenja zadaea nadleznih tijela u pripremi registra biraea za provedbu izbora. Sve radnje i zadace hitne su te zahtijevaju posebnu organizaciju rada ureda dr:zavne uprave u svakoj zupaniji i Gradskog ureda za opcu upravu Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: nadldni uredi). Posebno ukazujemo na potrebu obvezatne suradnje svih ureda s nadleznim izbornim povjcrenstvima. Predstojnicima ureda dr:zavne uprave ukazujemo na potrebu osiguravanja potrebnih uvjeta za rad sluzbi za opcu upravu i djelatnika koji cc raditi na pripremi registra biraea te pravodobno organiziranje i izvrsavanje drugih zadaea koje ce se pojaviti u svezi izbora. Nadlezna tijela ovlastena za obavljanjc pojedinih radnji odredenih Zakonom o registru biraea, odgovorna su za pravodobno izvr8avanje obveza, sukladno utvrdenim rokovima. Neizvrsavanjem propisanih radnji u zakonom utvrdenim rokovima, sluzbene osobe u tim tijelima cine tesku povredu slmbcne duznosti. ZADACE NADLEZNIH TIJELA U PRIPREMI REGISTRA BIRACA ZA PROVEDBU IZBORA J. Svaki gradanin ima pravo pregledati svoje podatke upisane u registar biraea, traiiti njihovu dopunu ili ispravak. Mogutnost pregleda, ispravke i dopune podataka upisanih u registar biraca nakon raspisivanja izbora utvrdena je Clankom 2-1. Zakona o registru biraca (,,Narodne novine", bro} i ). Zahtjev za upis, dopunu iii ispravak podataka upisanih u registar biraea podnosi sc nadleznim uredima odnosno njihovim ispostavama, a moze se predati neposredno u pisanom obliku, poslati postom ili usmeno izjaviti na zapisnik. Ako nadlezni ured utvrdi da je zahtjev gradana osnovan, izvrsit 6e upis. dopunu iii ispravak podatka u registru biraca. Gradani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar biraea najkasnije l 0 dana prije dana odredenog za odrfavanjc izbora u Republici Hrvatskoj. Posebno napom~jemo da pripadnici nacionalnih manjina imaju pravo na zastupljenost u Hrvatskom saboru te ostvaruju pravo glac;ovanja temeljem nacionalne pripadnosti.

3 Ako evidencije na kojima se temelji upis u registar biraea ne sadr.le podatak o nacionalnoj pripadnosti, biraci mogu dati pred nadleznim uredom izjavu o nacionalnoj pripadnosti ili ispraviti upisani podatak. Pripadnike nacionalnih manjina, koji ce napuniti 18 godina do dana odrzavanja izbora, nadlefui urcdi duini su u svojim obavijestima biracima pozvati da se izjasne o nacionalnoj pripadnosti. Biraci se na dan izbora ne mogu izjasnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti. Rok do kojeg gratlani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu iii ispravak podatalra upisanih u registar biraca istjece u srijedu 28.listopada godine. Na internetskim stranicama ovog Ministarstva objavljen je popis sluibenika ovlastenih za vodenje registra biraea s naznakom broja telefona i mjesta za koja se vodi registar biraea u Republici Hrvatskoj. Nadlezni uredi su duz.ni pobli:ze obavijestiti birace o vremenu, mjestu i nacinu rada ureda u pe1iodu podnosenja zahtjeva za upis, dopunu iii ispravak podataka upisanih u rcgistar biraca. Gradani Republike Hrvatske mogu provjeriti svoj upis u registar biraca na internetskim stranicama ovog Ministarstva Nakon raspisivanja izbora, a do zatvaranja registra biraca (28. listopada godine), u nadleznim urcdima, uz nadzor sluibene osobe, gradanima ce biti dostupan uvid u podatke upisane u registar biraea koji se odnose na osobno ime i adresu biraea. Dostupnost podataka gradanima propisana je clankom 25. stavkom 1. Zakona o registru biraca. Nadlefni ured, nakon potvrdenih kandidacijskih lista, na pisani zahtjev sudionika u izbornom postupku, dat cc podatke s osobnim imcnom i adresom biraea iz registra biraea. Rok za dostavu podataka sudionicima u izhornom postupku je 24 sata nakon zaprimanja pisanog zahtjeva. Ovaj rok utvraenje u clanku 25. stavku 2. Zakona o registru hiraca. Nadlefui ured du:lan je voditi i posebou evidenciju o osobnim podacima koji su dani na koristenje, primatelju osobnih podataka i svrsi za koju su osobni podaci dani. Obveza voaenja posebne evidencije utvrilena je u clanku 11. stavku 5. Zakona o za titi osobnih podataka (,, Narodne novine ", bro) , , i ).

4 3. a) Za birace koji cc se na dan odriavanja izbora zateci na sluzbi u OrllZanim snagama Republike Hrvatskc i za birace lisene slobode, podatke ce dostaviti zapovjednistva postrojbi Oruianih snaga Republike Hrvatske te uprave kaznionica odnosno zatvora i odgojnih zavoda, Gradskom uredu za opcu upravu Grada Zagreba, Zagreb, llica 25. b) Za birace - clanovc posade pomorskih i rijecnih brodova pod hrvatskom zastavom izvan njezinih granica, na plutajucim objektima u unutrasnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, trgovacka drustvavlasnici brodova te vlasnici plutajucih objekata, podatke ce dostaviti nadleznom uredu prema sjcdistu brodara (u Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku) odnosno sjedistu vlasnika plutajuceg objekta. 4 C) Za birace koji su na dan odr:zavanja izbora smjesteni u ustanovama socijalne skrbi, ravnatelji ustanova dufni su na zahtjev biraea dostaviti podatkc nadlefuom uredu prcma sjcdistu ustanove socijalne skrbi. Obveza dostave podataka propisanaje clankom 27. stavkom 1. i 2. Zakona o registru biraca. 4. Podatke o biracima iz tocke 3. potrcbno je dostaviti ODMAH po raspisivanju izbora, a najkasnije do isteka roka iz clanka 24. stavka 1. Zakona o rcgistru biraea. Rok za dostavu podataka istjece u srijedu 28.listopada godine. 5. Nadle:Zni uredi duzni su ODMAH u registar biraea upisati biljeske o glasovanju na posebnim birackim mjcstima. Posebno napominjemo da su urcdi duini prije zatvaranja registra biraea provjeriti tocnost upisanih biljdki o glasovanju na posebnim birackim mjcstima te da Ii su ih sve provcli. Odmah nakon zakljucivanja popisa biraca, ured prema sjedistu ustanove iz tocke 3. ovog raspisa odnosno ured prema sjedistu ustanove socijalne skrbi za koju je odredcno posebno biracko mjesto, izlistat ce izvadak iz popisa biraea za sve birace koji ce glasovati na tom birackom mjestu, neovisno o mjestu gdje je birac upisan u registar biraea. Izlistane izvatke iz popisa biraea, nadlezni ured dostavit ce nadleznom izbornom povjerenstvu, k~ji ih zajedno s ostalim izbornim materijalom, dostavljaju na odgovarajuea biracka mjesta najkasnije 24 sata prijc vremcna odredenog za njihovo otvaranjc te o tome obavijestiti tijela koja su dostavila podatke. Dakle, biljeske o glasovanju na posebnim birackim mjestima provode se prema mjcstu prebivalista biraea, a izvatke ce izlistati urcd na cijem se podrucju nalazi sjediste ustanove odnosno brodara iz tocke 3. ovoga raspisa odnosno sjediste ustanove socijalnc skrbi za koju je odredeno posebno biracko mjesto. Ova obveza utvraenaje clankom 27. stavkom 4. Zakona o registru biraca.

5 AKTIVNA REGISTRACIJA BJRACA KOJJ NEMAJU PREBIVALISTE U REPUBLIC/ HRVATSKOJ 5 6. Za birace koji nemaju prebivaliste u Republici Hrvatskoj, radi glasovanja u inozemstvu ili u Republici Ilrvatskoj, provodi se postupak aktivne registracije. Od postupka aktivne registracije izuzeti su biraci kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalistu izvan Republike Hrvatske ( e - osobna iskaznica). Ovi biraci cc po sluzbenoj dufoosti biti upisani u popis aktivno rcgistriranih biraea koji nemaju prebivalistc u Republici Hrvatskoj za dr:zavu i konzularno podrucjc prema adresi prebivalista iz e - osobne iskaznice. Medutim, ukoliko :Zele glasovati na podrucju drugog diplomatsko-konzularnog prcdstavnistva odnosno u Republici Hrvatskoj, podnijet cc zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije. Aktivnu registraciju biraea koji ce glasovati u inozemstvu na odredenom konzularnom podrucju obavljaju diplomatsko-konzularna predstavnistva Republikc Hrvatske neovisno o boravistu biraea u inozemstvu, a aktivnu registraciju biraea koji cc glasovati u Republici I lrvatskoj obavlja nadlezni ured prema mjcstu u Republici Hrvatskoj gdje ce se birac zateci na dan od..zavanja izbora. Ova obveza utvrdenaje clankom 28. Zakona o registru biraca. 7. Diplomatsko-konzularna predstavnistva Republike Hrvatske dufua su javno objavljivati nacin, mjesto i vrijeme provedbe postupka aktivne registracijc u sve vrijeme njezinog trajanja. Postupak aktivne registracije obavlja se odmah nakon raspisivanja izbora. a najkasnije do isteka roka utvrdenog clankom 24. stavkom 1. Zakona o registru biraea. Rok za postupak aktivne registracije istjece u srijedu 28. listopada godine. 8. Zahtjevi za aktivnu registraciju koji su podneseni diplomatskokonzulamom predstavnistvu Republike Jlrvatske radi gjasovanja u inozemstvu odnosno koji su podneseni uredu u Republici Hrvatskoj radi glasovanja u Republici Hrvatskoj, ODMAH se informatickim putem dostavljaju Gradskom uredu za opcu upravu Grada Zagreb a. Po izvrsenoj provjeri i odobrenju Gradskog ureda za opcu upravu, podatak o aktivno registriranom biracu se informatickim putem prosljeduje nadleznom diplomatsko-konzularnom predstavnistvu Republike Hrvatske odnosno uredu u Republici Hrvatskoj radi upisa biraea u popis aktivno rcgistriranih biraea za drfavu i konzularno podrucje odnosno za mjesto u Republici Hrvatskoj za koje se birac aktivno registrirao.

6 U evidenciji biraea bez prcbivalista u Rcpublici Hrvatskoj stavlja se biljeska o aktivnoj registraciji upisorn drzave i konzularnog podrucja odnosno mjesta u Republici llrvatskoj za koje se birac aktivno rcgistrirao. Za provedbu aktivne registracije primjenjuju se odredbe iz clanka i 32. Zakona o registru biraca Nakon isteka roka za aktivnu registraciju biraea sastavlja se popis aktivno registriranib biraea koji nemaju prebivaliste u Republici Hrvatskoj po driavama i konzularnim podrucjima za koja su biraci aktivno rcgistrirani, odnosno mjestu aktivne registracije u Republici Hrvatskoj. Obveza voi1enja popisa aklivno registriranih biraca utvrdena je u clanku 33. stavku I. Zakona o registru biraca. 10. Podatkc o broju aktivno registriranih biraea ovo Ministarstvo ODMAII dostavlja Dr.lavnom izbornom povjcrenstvu. PRETHODNA REGISTRACIJA BIRACA S PREBIVALISTEM U REPUBLIC/ HRVATSKOJ KOJI CE GLASOVATI UINOZEMSTVU 11. Za birace s prebivalistem u Republici Hrvatskoj koji cc se na dan odriavanja izbora zateci u inozcmstvu, obavlja se prcthodna rcgistracija. Prethodnu registraciju biraea koji ce glasovati u inozemstvu na odrcdenom konzularnom podrucju obavljaju diplomatsko-konzulama predstavnistva. biraca. Ova obveza utvraena je u clanku 34. stavku 1. i 2. Zakona o registru 12. Diplomatsko-konzularna predstavnistva Rcpublike Ilrvatske du2na su javno objavljivati nacin, mjcsto i vrijeme provedbe postupka prethodne registracije u sve vrijeme njczinog trajanja. Postupak prethodne registracije obavlja sc odmah nakon rasp1s1vanja izbora, a najkasnije do isteka roka utvrdenog clankom 24. stavkom 1. Zakona o registru biraea. Rok za postupak prethodne registracije istjece u srijedu 28. listopada godine.

7 13. Zahtjcv za pretbodnu rcgistraciju biraci s prebivalistcm u Republici Hrvatskoj podnose nadleznom uredu u Republici Hrvatskoj iii diplomatskokonzularnom predstavnistvu Republike Hrvatske u inozemstvu. Zahtjevi za prethodnu registraciju radi glasovanja u inozemstvu ODMAH se infonnatickim putem dostavljaju nadleznom uredu koji ce prethodno provjeriti podatke i ako utvrdi da su ispunjcni uvjeti za prethodnu registraciju, informatickim putem ce odobriti prethodnu registraciju. U evidenciji biraea upisat ce se biljeska o prethodnoj registraciji te ce se o tome obavijestiti diplomatsko-konzularno predstavnistvo Republike Hrvatske. Za provedbu prethodne registracije primjenjuju se odredbe iz c-:lanaka 35., i 38. Zakona o registru biraca. Napominje se, da se za birace, koji imaju u registru biraca upisanu biljesku o prethodnoj registraciji ne mote izdati potvrda 7.a glasovanje izvan mjesta prebivalista niti se moze izvrsiti privremeni upis izvan mjesta prebivalista. 0 prethodno registriranim biracima predstavnistva Republike Ilrvatske vode posebnu evidenciju sadr:zaju registra biraea iz clanka 12. Zakona o registru biraca. 7 diplomatsko-konzularna ciji je sadr.laj identican Obveza vodenja posebne evidencije prethudno registriranih biraca utvrdenaje u clanku 39. stavku 1. Zakona o registru biraca. 14. Podatke o broju prcthodno registriranih biraea ovo Ministarstvo ODMAH dostavlja Dr:Zavnom izbomom povjcrenstvu. Ova obveza utvrdenaje u,-:zanku 39. stavku -I. Zakona o registru hiraca. PRIVREMENI UPIS U REG/STAR BIRACA IZVAN MJESTA PREBIVALISTA 15. Biraci koji ce se na dan odrfavanja izbora zateci izvan mjesta prebivalista mogu se oa osobni zahtjev privremeno upisati u gradu iii opcini gdje ce se zateci na dan odr:zavanja izbora. Biraci koji ce se privremeno upisati u popis biraea grada ili opcine gdje ce se na dan izbora 7.a Hrvatski sabor zateci, glasuju za izbornu jedinicu prema 111jestu svog prebivalista odnosno nacionalnoj pripadnosti. Iznimno, biracu se moze na njegov zahtjev omoguciti privremeni upis u registar biraea unutar istoga grada iii opcine, ukoliko ce se na dan izbora za llrvatski sabor zateci na podrucju drugog naselja unutar istoga grada ili opcine u kojoj ima prebivaliste i radi se o istoj izbornoj jedinici. biraca. Ove mogucnosti utvrilene SU u clanku -10. stavku 1. i 2. Zakona 0 regislru

8 8 Privremeni upis izvan mjesta prebivalista obavlja se do isteka roka utvrdenog clankom 24. stavkom 1. Zakona o registru biraea. Ovajje rok utvraen clankom 41. stavkom I. Zakona o registru biraca. Rok za privremeni upis u registar biraca izvan mjesta prebivalista istjece u srijedu 28. listopada godine. 16. Privremeni upis izvan mjesta prebivalista obavlja se na temelju zahtjeva biraca koji sc podnosi nadleinom uredu neovisno o mjestu upisa u registar biraea. Zahtjev se ODM./\H informatickim putem dostavlja nadlefuom uredu prema mjestu prcbivalista biraca. Nadlefui ured ce informatickim putem odobriti privremeni upis i u registar biraea upisati biljesku o privremenom upisu za mjesto u kojem ce birac boraviti na dan oddavanja izbora te informatickim putem obavijestiti nadlezni ured prema mjestu privremenog upisa biraca. Za provedbu privremenug upisa primjenjuju se odredbe iz clanaka 41. i 42. Zakona o registru biraca. Napominje se, da se birac, koji u registru biraca ima upisanu biljesku o privremenom upisu, ne moze prethodno registrirati niti mu se moze izdati potvrda za glasovanje izvan mjesta prebivalista. Privremeno upisani biraci upisuju se u evidenciju privremcno upisanih biraea ciji sadrfaj je identican sadrfaju registra biraca iz clank.a 12. Zakona o registru biraca. Ovu evidenciju vodi nadlezni ured prema mjestu privremenog upisa biraca. Obveza vodenja evidenc(je privremeno upisanih biraca u/vrilena je u clanku 43. stavku 1. i 2. Zakona o registru biraca. 17. Evidenciju privremeno upisanih biraea nadlezni urcdi dostavljaju nadle:lnom izbomom povjerenstvu prema sjedistu birackog mjesta za privremcno upisane birace. Ova obveza utvrilenaje u clanku 43. stavku 3. Zakona o registru biraca.

9 POTVRDA ZA GLASOVANJE JZVAN MJESTA PREBIVALISTA Biraci s prebivalistcm u Republici Hrvatskoj koji cc se na dan odrzavanja izbora zateci izvan mjesta svog prebivalista iii u inozemstvu, iznimno mogu od nadlcznog ureda u kojem su upisani u rcgistar biraea, zatraziti potvrdu za glasovanje izvan mjcsta prebivalista s naznakom mjesta boravka u Republici Hrvatskoj odnosno driave i konzularnog podrucja na kojem cc se zateci na dan izbora, a temeljem koje ce moci glasovati na za to odredenom birackom mjestu. Uz potvrdu biracu ce se priloziti i uputa DrZa.vnog izbomog povjerenstva o mogucnostima glasovanja s potvrdom na dan izbora. Zahtjev za izdavanje potvrdc podnosi se do isteka roka propisanog clankom 24. stavkom 1. Zakona o registru biraca. Rok za izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivalista istjece u srijedu 28. listopada godine 0 izdanim potvrdama u rcgistru biraea unosi sc biljeska. Napominje se, birac, kojem je izdana potvrda za glasovanje izvan mjesta prebivalista, ne moze se prethodno registrirati niti privremeno upisati izvan mjesta prebivalista. lzdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivalista utvri1eno je clankom 44. Zakona o registru biraca. J 9. ZATVARANJE REGISTRA BIRACA ODMAH nakon istcka roka iz clanka 24. stavka 1. Zakona o registru biraca, ZATVARA se registar biraca i zabraojuje daljnji unos podataka. Ova obveza utvraenaje u clanku 47. stavku J. Zakona o registru biraca. Prije njegovog zatvaranja, u registar biraea upisuju se osobe koje ce u razdoblju od zatvaranja registra do dana odriavanja izbora navrsiti 18 godina. Ova obveza utvraenaje u clanku 45. stavku I. Zakona o registru biraca. Rok za zatvaranje registra biraca istjece u srijedu 28. listopada godine.

10 10 ZAKLJUCIVANJE POP/SA BIRACA 20. Iz :attvorenog registra biraea za provedbu izbora sastavlja se popis biraea, koji sadrzi podatke o - biracima koji imaju prebivaliste u Republici I lrvatskoj i vaicce osobne iskaznice - biracima kojimaje izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalistu izvan Republike Hrvatske - biracima koji su se privremeno upisali u registar biraea izvan mjesta prebivamta (neovisno o statusu osobne iskaznice) - biracima kojima su izdane potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivalista (ncovisno o statusu osobne iskaznice) - biracima koji su se prcthodno registrirali (neovisno o statusu osobne iskaznice) - aktivno registriranim biracima koji nemaju prebivaliste u Republici Hrvatskoj. Ova obveza utvrdenaje clankom 48. stavkom I. Zakona o registru biraca. 21. Popis birafa se ZAKLJUCU.JE rjesenjcm najkasnije 8 dana prije dana odre<.tenog za odrfavanje izbora. Popis biraea zakljucuje ministar upravc, a u rjesenju o zakljucivanju popisa biraca utvrduje se datum zakljucivanja popisa biraea i ukupan broj biraca po opcinama i gradovima, broj prethodno registriranih biraea te broj aktivno registriranih biraea na dan zakljucivanja popisa biraca. biraca. Ova obveza utvrtlenaje u clanku 49. Slavku 1., 2. i 3. Zakona 0 registru Rok za zakljucivanje popisa biraca istjece upetak 30. listopada godine. 22. Podaci o zakljucenom popisa biraea objavit ce sc na internetskoj stranici Ministarstva upravc u roku od 24 sata od isteka roka za zakljucivanje popisa biraca. biraca. Ova obveza utvraena je u clanku 50. stavku!. i 3. Zakona o registru

11 IZVACJ IZ POP/SA BIRACA Iz :t.akljueenog popisa biraea izraduju se izvaci iz popisa biraea sukladno bira.ckim mjestima, na nacin propisan clankom 51. i 52. Zakona 0 registru biraea (izvaci oznaceni oznakom,,a" i,,b" te evidencija privremeno upisanih biraca oznacena oznakom,,c"). Na izvacima se iskazuje i podatak o nacionalnosti sukladno clanku 51. stavku 2. i 3. Zakona o rcgistru biraea Za privremeno upisane biracc, koji glasuju izvan mjesta svog prcbivalista, izraduju se dvije evidencije privremeno upisanih biraea oznaccne oznakom.,c", ovisno o tome da Ii su se privremeno upisali na podru~ju svoje izborne jedinice ili izvan nje. Evidencija s oznakom,.c" EVIDENCIJA PRIVREMENO ljpisanih BIRACA Cs podrucja iste izbome jedinice), izraduje se za svako redovno biracko mjesto za birace koji su privremeno upisani u rcgistar biraea unutar iste izbome jedinice u kojoj imaju prebivaliste. Evidencija s oznakom,,c" EVIDENCIJA PRIVREMENO UPISANIH BIRACA, izraduje se za posebno biracko mjesto odredeno za birace koji su privremeno upisani u registar biraea izvan izbome jedinicc u kojoj imaju prebivaliste. Ukoliko za biracko mjesto nema privremeno upisanih biraca, nadlefuom izbomom povjerenstvu se dostavlja prazan i neovjeren obrazac oznacen oznakom.,c'' radi upisa biraea koji ce na tom birackom mjestu mo6i glasovati s potvrdom za glasovanje izvan mjesta prebivalista. dostav ljati. Prazni obrasci oznaceni s oznakom,,b" nece se izlistavati odnosno Za birace koji nemaju prebivaliste u Republici Hrvatskoj. a aktivno su se registrirali radi glasovanja u Republici Hrvatskoj, nadlemi ured prema sjedistu posebnog birackog mjesta za aktivno registrirane birace, izradujc izvadak iz popisa aktivno registriranih biraca. Izvatke iz zakljucenog popisa biraea nadlezni uredi su du:lni dostaviti nadlefoom izbornom povjerenstvu u gradu odnosno opcini najkasnijc 24 sata prijc vremena odredenog za otvaranje birackih mjesta na dan odr:zavanja izbora. Ova obveza utvrdenaje clankom 53. Zakona o registru hiraca. Rok za dostavu izvadaka iz popisa biraca nadleinim izbornim povjerenstvima u Republici Hrvatskoj je subota 07. studenoga godine do 7,00 sati.

12 12 POPIS ZA GLASOVANJE U DJPLOMATSKO KONZULARNIM PREDSTAVNISTVIMA 24. Na dan odrza.vanja izbora u diplomatsko-konzularnim predstavnistvima Republike Hrvatske izraduje se popis za glasovanje, koji se temelji na prethodnom upisu u registar biraca. U popis za glasovanje upisuju se: - biraci koji nemaju prebivaliste u Republici Hrvatskoj - na temelju izvadaka iz popisa aktivno registriranih biraea za to biracko mjesto - biraci s prebivalistem u Republici Hrvatskoj koji privremeno borave u inozemstvu ili se ondje zateknu na dan odrfavanja izbora, a zele glasovati u inozemstvu - na temelju prethodnc registracije iii potvrde za glasovanje izvan mjcsta prebivalista. Popise za glasovanje na temelju kojih se na dan odriavanja izbora glasovalo u diplomatsko-konzularnirn predstavnistvima Republike Hrvatske zakljucuje i ovjerava predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavnistva. Popise za glasovanje na temelju k<~jih se na dan odriavanja izbora glasovalo na posebnom birackom mjestu u Republici Hrvatskoj zakljucuje i ovjerava sluzbcnik nadleznog ureda prema sjedistu posebnog birackog mjesta za aktivno registriranc birace. Ove obveze utvraene SU clankom 54., 55. i 56. Zakona 0 registru biraca. POTVRDE ZA GLASOVANJE 25. Hrvatski drzavljani koji imaju biracko pravo, a nisu upisani u izvatke zakljucenog popisa biraea dostavljcne na biracka mjesta, mogu na dan odr:zavanja izbora dokazivati pravo na glasovanje potvrdom za glasovanje (clanak 57. Zakona o registru biraea). BiraCima koji imaju prebivaliste u Republici Hrvatskoj potvrdu za glasovanje izdaje nadlezni urcd koji vodi registar biraea prema mjcstu prebivalista (clanak 57. stavak 1. Zakona o registru biraca). Biracima koji nemaju prebivaliste u Republici Hrvatskoj, a nisu se aktivno registrirali, potvrde za glasovanje izd~ju diplomatsko-konzularna predstavnistva Republike Hrvatske na temelju prethodnc sluibene provjere birackog prava u evidenciji biraca koji nemaju prebivaliste u RepubJici Hrvatskoj (potvrda za glasovanje - clanak 57. stavak 2. Zakona o registru biraea).

13 Biracima bez prebivalista u Republici Hrvatskoj, koji nisu upisani u evidcnciju biraea bez prebivalista u Rcpublici Hrvatskoj, potvrde za glasovanje izdaju diplomatsko-konzularna predstavnistva Republike I lrvatske, na temelju prethodne suglasnosti Gradskog ureda za opcu upravu Grada Zagreba za izdavanje potvrde za glasovanje i upisa u evidenciju biraea koji ncmaju prcbivaliste u Republici I lrvatskoj. NadleZni ured koji jc izvrsio novi upis u popis biraea nakon njegova zakljucivanja, ima obvezu evidentirati u registru biraca davanje pisane suglasnosti za izdavanje potvrdc za glasovanje odredcnom diplomatsko-konzularnom predstavnistvu iii izdavanje takve potvrde u Republici Hrvatskoj. Ova obveza utvrdenaje clankom 57. Zakona o registru biraca. Potvrde za glasovanje sastavni su dio izvatka iz popisa biraca za doticno biracko mjesto odnosno popisa za glasovanje u diplomatsko-konzularnim prcdstavnistvima Republike Hrvatskc Na dan odrfavanja izbora 08. studenoga godine, nadlefoi uredi dmni su raditi zbog evcntualne provjere podataka u registru biraca i izdavanja potvrda za glasovanje sukladno Zakonu o registru biraca Nakon provedenih izbora, nadlezni urcdi duzni su ovom Ministarstvu dostaviti podatak o broju izdanih potvrda, sukladno clanku 57. stavku 1., 2. i 3. Zakona o registru biraca. Rok za dostavu podataka o izdanim potvrdama za glasovanjeje 09. studenoga godine. Ovaj raspis objavit 6e se na internetskim stranicama Ministarstva upravt:. Raspis upucujemo predstojnicima ureda dr:zavne uprave. voditeljima sluzbi za opcu upravu ureda drlavne uprave u fupanijama, gradonaeelniku Grada Zagreba i procelniku Gradskog ureda za opcu upravu Grada Zagreba, radi dostave nadleznim sluzbenicima koj i vode rcgistar biraea te diplomatsko-konzularnim predstavnistvima Republike Hrvatske putem Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Za sve dodatne upute i stru<'.:nu pomoc u svezi izrade popisa biraca nazvati na telefon: , , , , fax: 01/ , a za upute o provedbi pojedinih radnji upucujcmo vas na nadlefua izboma po~jerenstva. - 0 tome obaviicst: 1. Or2avno izbomo povjerenstvo 2. Vlada Republike Hwatske Glavno tajnistvo 3. Ministarstvo unutarnjih poslova 4. Ministarstvo pravosuda 5. Ministarstvo obrane 6. Ministarsrvo socijalne politike i mladih 7. Ministarstvo pomorstva. prometa i infrastrukturc 8. /\PIS-IT

SVIM MEDIJIMA

SVIM MEDIJIMA 15. ožujka 2013. IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT VODIČ KROZ REGISTAR I POPIS BIRAČA 1. Kako se ostvaruje biračko pravo?... 2 2. Što je registar birača?... 2 3. Što je popis birača?... 2 4. Tko ima biračko

Више

Microsoft Word - PZ_459

Microsoft Word - PZ_459 KLUB ZASTUPNIKA IDS-a PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA U HRVATSKI SABOR Zagreb, listopad 2009. 1 PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZBORIMA ZASTUPNIKA

Више

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20

Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju NN 1/20 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o uvjetima i načinu povrata plaćene trošarine na dizelsko gorivo za pogon strojeva za pripremu površina u razminiranju MINISTARSTVO FINANCIJA Na temelju članka 106. stavka

Више

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji

Microsoft Word - Pravilnik o registraciji Na temelju odredbi članka 30. Statuta Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, Izvršni odbor Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru (u nastavku teksta: HSSRM) dana 17. svibnja 2018. godine odluka

Више

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5

Microsoft Word - Obvezatne upute MO-1 do MO-5 Na osnovi članka 16. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Labina ("Službene novine Grada Labina", broj 2/12.), Gradsko izborno povjerenstvo propisuje OBVEZATNE UPUTE BROJ MO-1

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u vlasništvu Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobor

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i KLASA: 320-01/14-04/843 URBROJ: 370-04-15-7 Zagreb, 28.09.2015. Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) te Odluke Agencije za poljoprivredno zemljište

Више

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PRAVILNIK O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA Temeljem čl. 3. i čl. 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12), čl. 4. i čl. 5. Zakona o radu (NN 93/14, 127/17) i čl. 18. Statuta Narodne knjižnice i čitaonice Murter,

Више

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva

Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Na temelju clanka 15. stavak 2. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/2016) i clanka 11. Statuta (procisceni tekst) Podi Sibenik d.o.o., Uprava drustva Podi Sibenik d.o.o. dana 29. lipnja 2017. godine donosi

Више

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU

DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU DRŽAVNI ARHIV U BJELOVARU PRAVILNIK O POSTUPAJIU U PREDMETIMA BAGATELNE NABAVE Bjelovar, 15. listopad 2014. Na temelju članka 18. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine br.90/11, 83/13, 143/13)

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u odr TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PUNAT Pod topol 2 51521 Punat KLASA: UR broj: Punat, Predmet: Privola iznajmljivača za prikupljanje i obradu podatka u određenu svrhu Poštovani, na službenim web stranicama

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1

HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 HRVATSKA KOMORA INŽENJERA STROJARSTVA POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA 1 Na temelju članka 12. stavka 1. podstavka 15. Statuta Hrvatske komore inženjera strojarstva

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić Pravilnik o tehničkom pregledu građevine (NN 46/18, 26.05.2018.) 1 8 MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA... Error! Bookmark not defined. I. OPĆE ODREDBE... 3 Članak 1....

Више

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA

Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA Na temelju članka 82. stavka 7. Zakona o zaštiti na radu (»Narodne novine«, broj 71/2014) ministar nadležan za rad donosi PRAVILNIK O OVLAŠTENJIMA ZA POSLOVE ZAŠTITE NA RADU (NN 112/14 i 84/15) I. OPĆE

Више

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj

P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj P R A V I L N I K o medijskom predstavljanju političkih subjekata u razdoblju od dana raspisivanja izbora do dana odrţavanja izbora Sarajevo, travanj 2010. godine 1 Temeljem članka 16.18 Izbornog zakona

Више

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169-

Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: /16-03/27 Ur.br: 2169- Obrazac br.2 Poziv na dostavu ponude u postupku nabave bagatelne vrijednosti Psihijatrijska bolnica Rab Kampor 224 Klasa: 333-01/16-03/27 Ur.br: 2169-30-02-16-02 Rab, 31.08.2016. PONUDITELJIMA Naručitelj

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

SLUŽBENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

SLUŽBENE NOVINE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE 1 of 9 7.7.2014. 14:04 SADRŽAJ ŽUPANIJA GRADOVI OPĆINE OSTALO ARHIVA TRAŽILICA IMPRESSUM Godina XII. - broj 20. Petak, 11. lipnja 2004. OPĆINA VIŠKOVO 17. Na temelju članka 61., stavka 2. Zakona o lokalnoj

Више

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/ ; fax: 01/ OIB: IBAN: HR CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE VELIKA GORICA VELIKA GORICA, ZAGREBAČKA 90 Tel.: 01/62 21 433; fax: 01/6252-515 OIB: 28129388615 IBAN: HR4923900011100025937 e-mail: czoo.vg@gmail.com web: www.centar-odgojiobrazovanje-velikagorica.skole.hr

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAZDINSKA ZUPANIJA GRAD VARAZDIN Gradonacelnik KLASA:406-02/14-01/33 URBROJ :2186/01

REPUBLIKA HRVATSKA VARAZDINSKA ZUPANIJA GRAD VARAZDIN     Gradonacelnik KLASA:406-02/14-01/33 URBROJ :2186/01 REPUBLIKA HRVATSKA VARAZDINSKA ZUPANIJA GRAD VARAZDIN www.varazdin.hr e-mail: varazdin@varazdin.hr Gradonacelnik KLASA:406-02/14-01/33 URBROJ :2186/01-05-20-14-3 Varazdin, 9. prosinca 2014.godine. POZIV

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA

REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABA REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb POZIV NA DOSTAVU PONUDA ZA PROVEDBU POSTUPKA JEDNOSTAVNE NABAVE ZA NABAVU ODRŽAVANJA FOTOKOPIRNIH STROJEVA KLASA: 406-01/19-05/09

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2 GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK URBROJ: 2103/01-01-18-16 Bjelovar, 7. prosinca 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje Prijedloga odluke o prijenosu prava vlasništva na zgradi učeničkog doma,

Више

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE

Dokumentacija o nabavi Priprema financijskog restrukturiranja Zračne luke Osijek d.o.o. s planom provedbe DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE DRUŠTVO S OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU ZA USLUGE U ZRAČNOM PROMETU, OSIJEK, HRVATSKA OIB: 48188420009 MATIČNI (POREZNI) BROJ: 3361721 Adresa: Vukovarska 67, Klisa p.p. 47, 31000 OSIJEK Web.adress: www.osijek-airport.hr

Више

Creative Dept

Creative Dept STATUT STUDENTSKOG ZBORA EDWARD BERNAYS VISOKE ŠKOLE ZA KOMUNIKACIJSKI MENADŽMENT Zagreb, 26. studenoga 2015. Na temelju odredbe čl. 7. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama (NN

Више

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO

Upute za popunjavanje Obrasca: RNO UPUTA ZA POPUNJAVANJE OBRASCA RSV-1 ZA UPIS PODATAKA U REGISTAR STVARNIH VLASNIKA Ovom Uputom propisan je način popunjavanja Obrasca RSV-1 (dalje u tekstu: Obrazac) za upis podataka u Registar stvarnih

Више

UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima viš

UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima viš UPUTA ZA POPUNJAVANJE PRIVITKA 1 OBRASCU RSV-2 Privitak 1 Obrascu RSV-2 (dalje u tekstu: Privitak 1) potrebno je popuniti ako dioničko društvo ima više od jednog stvarnog vlasnika. I. U poglavlju»pravni

Више

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl

ISSN Službeno glasilo Grada Knina broj siječnja GODINA 1/ siječnja BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju sl ISSN 1849-4005 GODINA 1/16 25. siječnja 2016. BROJ 1 S A D R Ž A J O D L U K A o određivanju službenika za informiranje...2 GRADONAČELNIK KLASA: 119-01/16-01/1 URBROJ: 2182/10-02-16-1 Knin, 15. siječnja

Више

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act

Microsoft Word - HR Zakon o pravobranitelju za djecu_Ombudsman for children Act EU-projekt: Podrška Pravosudnoj akademiji: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike EU-project: Support to the Judicial Academy: Developing a training system for future judges and prosecutors

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

NN indd

NN indd PRILOG 1 PRIMLJENO Obrazac PUR-R OZNAKA UNUTARNJE USTROJSTVENE JEDINICE MINISTARSTVO FINANCIJA CARINSKA UPRAVA CARINSKI URED: KLASIFIKACIJSKA OZNAKA URUDŽBENI BROJ ZAHTJEV ZA UPIS U REGISTAR KORISNIKA

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zakon o poljoprivrednom zemljištu MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE travanj 2019. godine Poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se prema odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/18

Више

«Halauk» d

«Halauk» d REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA OSNOVNA ŠKOLA MATE LOVRAKA VELIKI GRĐEVAC KLASA: 406-01/15-01/03 URBROJ: 2127-02-19-15-01 Veliki Grđevac, 19.10.2015. POZIV ZA DOSTAVU PONUDE ZA PROVEDBU

Више

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u

Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u Na temelju članka 54. stavak 1. Zakona o ustanovama ( Narodne novine broj 76/93., 27/97., 47/99. i 35/08.), članka 98. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( Narodne novine broj 87/08.,

Више

HRVATSKA KOMORA

HRVATSKA KOMORA HRVATSKA KOMORA MEDICINSKIH SESTARA Na temelju članka 15. i 26. Zakona o sestrinstvu ("Narodne novine" br. 121/03., 117/08 i 57/11),i članka 19. Statuta Hrvatske komore medicinskih sestara Vijeće Komore

Више

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na

REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: /19-01/01 UR.BROJ : 2125/ Novalja, 02. siječnja godine Na REPUBLIKA HRVATSKA LIĈKO-SENJSKA ŢUPANIJA DOM ZDRAVLJA NOVALJA KLASA: 035-01/19-01/01 UR.BROJ : 2125/72-01-19-1 Novalja, 02. siječnja 2019. godine Na temelju članka 2. i članka 18. stavka 3. Uredbe o uredskom

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVN REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Zadar IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU ZRAČNA LUKA ZADAR D.O.O. Zadar,

Више

GRAD POREČ

GRAD POREČ REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA GRAD POREČ - PORENZO CITTÀ DI POREČ - PARENZO Gradonačelnik KLASA: 363-05/18-01/40 URBROJ: 2167/01-09/01-18-6 Poreč - Parenzo, 22. studenog 2018. Na temelju članka

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljišt R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem KLASA: 350-01/17-03/35 URBROJ: 2170/01-01-00-17-1

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: /16-01/_ URBROJ: 2185/ DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekons REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA OPĆINA PETRIJEVCI KLASA: 360-01/16-01/_ URBROJ: 2185/05-16-2 DOKUMENTACIJA ZA PRIKUPLJANJE PONUDA Rekonstrukcija Društvenog doma u Satnici s povećanjem energetske

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

Page 1 of 5 NN 1/2019 (2.1.2019.), Pravilnik o dopuni Pravilnika o sadržaju i obliku obrazaca na kojima se podnose podnesci u izvansudskom postupku i postupku stečaja potrošača MINISTARSTVO PRAVOSUĐA 22

Више

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.)

(Microsoft Word - Poziv na dostavu ponude CJEPIVO PROTIV \216UTE GROZNICE- ZA AMB 2016.) Datum: 30.03.2016. Ur.broj: 71-3/50-1-16 Broj poziva: 50/16 P O Z I V N A D O S T A V U P O N U D E Poštovani, Hrvatski zavod za javno zdravstvo Vam upućuje Poziv na dostavu ponude za predmet nabave: CJEPIVO

Више

Reviconov registar propisa Finansijski propisi i vrijednosni papiri Na osnovu člana 25. stav 3. Zakona o deviznom poslovanju ( Službene novine Federac

Reviconov registar propisa Finansijski propisi i vrijednosni papiri Na osnovu člana 25. stav 3. Zakona o deviznom poslovanju ( Službene novine Federac Na osnovu člana 25. stav 3. Zakona o deviznom poslovanju ( Službene novine Federacije BiH, broj 47/10), federalni ministar finansija - federalni ministar financija donosi PRAVILNIK O NAČINU, ROKOVIMA I

Више

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONODAVNA KOMISIJA Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt

Више

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf

Pravilnik o održavanju programa u utvrdi FB.pdf Na temelju članka 61. Statuta Grada Pula-Pola ( Službene novine Grada Pule br. 7/09, 16/09 i 12/11), i točke VI, stavak 2 Odluke o davanju na korištenje utvrde Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET:

REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: /19-01/03 URBROJ: 2198/ Zadar, 17. siječnja PREDMET: REPUBLIKA HRVATSKA ZADARSKA ŽUPANIJA G R A D Z A D A R Gradonačelnik KLASA: 944-01/19-01/03 URBROJ: 2198/01-2-19-6 Zadar, 17. siječnja 2019. PREDMET: NADLEŽNOST ZA DONOŠENJE: - GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA

Више

ЗАКОН О ДРЖАВЉАНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ("Сл. гласник РС", бр. 135/2004 и 90/2007) I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Грађани Републике Србије имају држављанство

ЗАКОН О ДРЖАВЉАНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ (Сл. гласник РС, бр. 135/2004 и 90/2007) I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Грађани Републике Србије имају држављанство ЗАКОН О ДРЖАВЉАНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ("Сл. гласник РС", бр. 135/2004 и 90/2007) I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ Члан 1 Грађани Републике Србије имају држављанство Републике Србије. Члан 2 Држављанство Републике Србије

Више

Službeno glasilo Općine Sopje Godina Broj 3 Sopje, 01. srpnja S a d r ž a j: Rezultati izbora za članice / članove Općin

Službeno glasilo Općine Sopje Godina Broj 3 Sopje, 01. srpnja S a d r ž a j: Rezultati izbora za članice / članove Općin Službeno glasilo Općine Sopje Godina 2013. Broj 3 Sopje, 01. srpnja 2013. S a d r ž a j: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Rezultati izbora za članice / članove Općinskog vijeća Općine Sopje Rezultati izbora za općinskog

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAV REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Osijek IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI JAVNE NABAVE U DRUŠTVU HEP-PLIN D.O.O., OSIJEK Osijek,

Више

09-Pravilnik EU projekti

09-Pravilnik EU projekti REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Pula - Pola, Flanatička 29 tel. 052/352-177, fax. 052/352-178 Klasa: 023-01/15-01/10 Urbroj: 2163/1-23/1-15-1

Више

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Klasa: /17-01/25 Urbroj: / Ev. broj nabave: Dubrovnik, /JN ~~~~= ZAPISNIK O

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Klasa: /17-01/25 Urbroj: / Ev. broj nabave: Dubrovnik, /JN ~~~~= ZAPISNIK O OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Klasa: 406-03/17-01/25 Urbroj: 191-2.24.4/2-17-07 Ev. broj nabave: Dubrovnik, 11.09.2017. 1-39-17/JN ~~~~=--------- ZAPISNIK O OTVARANJU, PREGLEDU I OCJENI PONUDA Otvaranje ponuda

Више

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka,

R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: /15-04/81-61 URBROJ: 2170/ Rijeka, R E P U B L I K A H R V A T S K A PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA GRAD RIJEKA Gradonačelnik KLASA: 023-01/15-04/81-61 URBROJ: 2170/01-15-00-15-84 Rijeka, 30.11. 2015. Gradonačelnik je 30.studenog 2015. godine

Више

Broj: /

Broj: / Broj: 10-231-5/02-2019 Evidencijski broj nabave: JN 43-2019 POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA NABAVU INFORMATIČKE OPREME ZA POTREBE HAZU u 2019. U Zagrebu, ožujak 2019. Trg Nikole Šubića Zrinskog 11, HR-10000

Више

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M

Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska   Tel: (01) Fax : (01) MB: OIB: E-M Osnovna škola Matije Gupca Davorina Bazjanca 2 Zagreb, Hrvatska www.os-mgubec.hr Tel: (01) 3836 571 Fax : (01) 3649134 MB: 3273946 OIB:92120285716 E-MAIL: os-zagreb-066@skole.t-com.hr Klasa:602-02/12-01/01

Више

Na temelju članka 7

Na temelju članka 7 Na temelju članka 7.st.1.t.3. i članka 37. Statuta Srednje škole Gračac u Gračac i uz pribavljeno mišljenje Nastavničkog vijeća, Školski odbor Srednje škole Gračac je na sjednici održanoj 26. ožujka 2015.

Више

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS HRVATSKI SABOR Klasa: 022-03/09-01/03 Urbroj: 65-08-02 Zagreb, 24. kolovoza 2009. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članaka 137. i 153.

Више

Na temelju odredbe članka 38. i 39. Statuta, a sukladno odredbama članka 277. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava Društva, sukladno svojoj Odluci o

Na temelju odredbe članka 38. i 39. Statuta, a sukladno odredbama članka 277. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava Društva, sukladno svojoj Odluci o Na temelju odredbe članka 38. i 39. Statuta, a sukladno odredbama članka 277. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava Društva, sukladno svojoj Odluci o sazivanju Glavne skupštine, objavljuje P O Z I V Za

Више

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi

Sluzbeni akt Izborne komisije BiH Novi PRAVILNIK o administrativnim procedurama pregleda, kontrole i revizije finansijskih izvještaja političkih stranaka Sarajevo, novembar 2008. godine Na osnovu člana 15.2 stav (1) Izbornog zakona Bosne i

Више

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O

OPIS POSLOVA I PODACI O PLAĆI MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit O OPIS POSLOVA I MINISTARSTVO FINANCIJA, POREZNA UPRAVA, PODRUČNI URED ZAGREB - Poreznik III za utvrđivanje poreza i doprinosa na dobit Obavlja jednostavne upravne i druge stručne poslove za fizičke i pravne

Више

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id

POZIV ZA DOSTAVU PONUDE: Usluga izrade studije povij. razvoja trga CIMITER sa priključnim ulicama sa valoriz. arh. i urban. značajki, arh. snimka i id REPUBLIKA HRVATSKA LIČKO - SENJSKA ŽUPANIJA G R A D S E NJ KLASA: 406-01/19-01/107 URBROJ: 2125-03/03/15-19-03 Senj, 18. srpnja 2019. g. POZIV ZA DOSTAVU PONUDE Sukladno članku 15. Zakona o javnoj nabavi

Више

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC

Microsoft Word - POTREBNI DOKUMENTI ZA PRIJAVE I ODJAVE.DOC PRIJAVA I ODJAVA RADNIKA I POSLODAVCA KOD PRAVNE OSOBE KOD FIZIČKE OSOBE STRANO PREDSTAVNIŠTVO VELEPOSLANSTVO VOLONTERI PRAVNA OSOBA VOLONTERI FIZIČKA OSOBA PRIJAVA RADNI ODNOS TISKANICA T-2 ispunjena

Више

This watermark does not appear in the registered version - Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi

This watermark does not appear in the registered version -   Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 53. redovitoj sjednici održanoj 18. srpnja 2007. godine, usvaja ZAKON O POREZU NA NEKRETNINE

Више

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e

Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e Temeljem članka 91. Statuta I.gimnazije Osijek i Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o upisu učenika u prvi razred srednj e škole u školskoj godini 2017.12018. od 22. svibnja

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

1.pdf

1.pdf REPUBLIKA HRVATSKA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OPĆINA RUGVICA MB 2882558, OIB 07295007204 OPĆINSKI NAČELNIK Rugvica, Trg J. Predavca 1, 10370 Dugo Selo Tel. 2764-215, 2764-220, fax. 2774-444 KLASA: 023-01/14-01/936

Више

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj

Upis učenika u 1. razred u šk. god / javni natječaj GIMNAZIJA BJELOVAR BJELOVAR, Matice hrvatske 17 KLASA: 602-03/16-01/20 URBROJ: 2103-47-01-16-01 Bjelovar, 14. lipnja, 2016. godine Na temelju odredbi Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata

Више

Microsoft Word - PRAVILNIK O provedbi jednostavne nabave

Microsoft Word - PRAVILNIK O provedbi jednostavne nabave Na temelju članka 15. stavka 2. Zakona o javnoj nabavi ( Narodne novine, br. 120/16 ) i članka 23. Statuta Psihijatrijske bolnice Rab, Upravno vijeće Psihijatrijske bolnice Rab na svojoj 49. sjednici održanoj

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA 52 100 Pula, Sv. Teodora 2 tel: 222 359 fax: 222 564 Klasa: 023-01/06-01/22 Urbroj: 2163/1-04/11-06-01 Pula, 08. studeni 2006. godine Predsjedniku Poglavarstva Istarske

Више

ISSN SLUŽBENE NOVINE GRADA BUZETA Buzet, 13. ožujka Broj: 2 Godina: XXII Izdavač: GRAD BUZET Uredništvo: Buzet, II. istarske bri

ISSN SLUŽBENE NOVINE GRADA BUZETA Buzet, 13. ožujka Broj: 2 Godina: XXII Izdavač: GRAD BUZET Uredništvo: Buzet, II. istarske bri ISSN 1848-6835 SLUŽBENE NOVINE GRADA BUZETA Buzet, 13. ožujka 2014. Broj: 2 Godina: XXII Izdavač: GRAD BUZET Uredništvo: 52420 Buzet, II. istarske brigade 11 Primatelj: Tel: 662-854; Fax: 662-676 Web:

Више

Na temelju članaka 3

Na temelju članaka 3 Na temelju članaka 3.,4., 11. i 15. Zakona o komunalnom gospodarstvu ( Narodne novine br. 36/95, 70/97, 128/99, 57/00, 129/00, 59/01, 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11,

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ И КУЛТУРЕ АРХИВ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПУТСТВО О САДРЖАЈУ И НАЧИНУ ВОЂЕЊА ЕВИДЕНЦИЈЕ ДОКУМЕНТАРНЕ ГРАЂЕ У ПРИВАТНОМ ВЛАСНИШТВУ На основу члана 50. став 3. Закона о архивској

Више

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no

Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje no Smjernice za korištenje sustava online prijava Ukoliko imate pristupno korisničko ime i lozinku ili ste navedeno dobili nakon zahtjeva za otvaranje novog korisničkog računa (poslati zahtjev na javnipoziv.opp@havc.hr

Више

1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travan

1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travan 1 GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO GRADA PREGRADE P O D S J E T N I K ZA RAD BIRAČKIH ODBORA NA IZBORIMA ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA Pregrada, travanj 2015. Podsjetnik za rad biračkih odbora izrađen je

Више

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov

PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgov PRIMJER KAMATA BUGARSKA Hrvatski porezni obveznik samostalno podnosi obrazac INO-DOH. On je na osnova ugovora o zajmu posudio sredstva bugarskom trgovačkom društvu te je stvarni korisnik kamata koje mu

Више

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK

OBAVIJEST RODITELJIMA KOJI UPISUJU DIJETE U PRODUŽENI BORAVAK OBAVIJEST RODITELJIMA O POTREBNIM DOKUMENTIMA KOJE TREBAJU DONIJETI U ŠKOLU ZA UPIS U PRODUŽENI BORAVAK Školske godine 2011/2012. Produženi boravak neobvezni je oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen

Више

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1

IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 IZMJENA POZIVA NA DOSTAVU PONUDE NABAVA RADOVA Soboslikarski radovi Evidencijski broj: N-22/2019 1 KLASA: 372-02/19-02/0002 URBROJ: 343-0602/01-19-010 Zagreb, 19. veljače 2019. godine OPĆI PODACI Naručitelj:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak

REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, Slavonski Brod tel: 035/ fax: 035/ Temeljem članka 22. stavak REPUBLIKA HRVATSKA Industrijsko obrtnička škola Eugena Kumičića 55, 35000 Slavonski Brod tel: 035/410 542 fax: 035/410 544 Temeljem članka 22. stavak 4. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj

Више

Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl.

Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl. Na temelju čl. 24. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Grada Pule br. 3/97, 1/98, 7/98, 2/99, 5/02 i 10/03), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVII BROJ 6 PIĆAN, 16. PROSINCA 2015. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI VIJEĆA Stranica 1. Odluka o donošenju Dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pićan. 2 AKTI

Више

Zakon o drzavljanstvu FBiH

Zakon o drzavljanstvu FBiH ZAKON O DRŽAVLJANSTVU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE 1 ZAKON O DRŽAVLJANSTVU FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I. OSNOVNE ODREDBE Član 1. (Predmet Zakona) Ovim zakonom uređuju se uvjeti za sticanje i prestanak

Више

Pravilnik_REGOS_draft _final

Pravilnik_REGOS_draft _final Na temelju članka 91. stavka 5., članka 97. stavka 4., članka 98. stavka 4., članka 192. stavka 3. te članka 193. stavaka 6. i 7. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima ( Narodne novine broj 19/2014,

Више

Vijeće Europske unije Bruxelles, 9. ožujka (OR. en) Međuinstitucijski predmet: 2015/0046 (NLE) 6884/15 VISA 56 COMEM 48 PRIJEDLOG Od: Datum prim

Vijeće Europske unije Bruxelles, 9. ožujka (OR. en) Međuinstitucijski predmet: 2015/0046 (NLE) 6884/15 VISA 56 COMEM 48 PRIJEDLOG Od: Datum prim Vijeće Europske unije Bruxelles, 9. ožujka 2015. (OR. en) Međuinstitucijski predmet: 2015/0046 (NLE) 6884/15 VISA 56 COMEM 48 PRIJEDLOG Od: Datum primitka: 5. ožujka 2015. Za: Br. dok. Kom.: Predmet: Glavni

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 2

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 2 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA ISTARSKA OPĆINA OPRTALJ Jedinstveni upravni odjel REPUBBLICA DI CROAZIA REGIONE ISTRIANA COMUNE DI PORTOLE Matka Laginje 21 52428 Oprtalj tel: 052/644-077, fax:052/644-150 e-mail:

Више

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 HRVATSKI SABOR Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim 2491 ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA Proglašavam Zakon o pravu na pristup informacijama, koji je donio

Више

IZVJEŠĆE O PROVEDBI ZAKONA IZ MJERODAVNOSTI SREDIŠNJEGA IZBORNOGA POVJERENSTVA BiH U GODINI Sarajevo, travanj godine 3

IZVJEŠĆE O PROVEDBI ZAKONA IZ MJERODAVNOSTI SREDIŠNJEGA IZBORNOGA POVJERENSTVA BiH U GODINI Sarajevo, travanj godine 3 IZVJEŠĆE O PROVEDBI ZAKONA IZ MJERODAVNOSTI SREDIŠNJEGA IZBORNOGA POVJERENSTVA BiH U 2014. GODINI Sarajevo, travanj 2015. godine 3 IZVJEŠĆE O PROVEDBI ZAKONA IZ MJERODAVNOSTI SREDIŠNJEGA IZBORNOGA POVJERENSTVA

Више

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V

REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/ Zlatar, GRADSKO V REPUBLIKA HRVATSKA KRAPINSKO - ZAGORSKA ŢUPANIJA GRAD ZLATAR GRADONAČELNIK KLASA:410-01/17-01/02 URBROJ: 2211/01-02-17-2 Zlatar, 30.05.2017. GRADSKO VIJEĆE GRADA ZLATARA Predmet: Donošenje Odluke o porezima

Више

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61

Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08, 61 Na temelju članka 4. stavka 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 4/18) Gradonačelnik Grada Rijeke, na prijedlog

Више

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E

KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka Mesnička 32, Zagreb T F E KATALOG INFORMACIJA Ustanove za zdravstvenu njegu Ćorluka 31012015 1 UVOD Pravo na pristup informacijama koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Ustanova za zdravstvenu njegu Ćorluka, Mesnička 32, 10000

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14;

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14; www.gimnazija-varazdin.hr; centrala: 042/302-122; tajništvo: 042/302-121;

Више

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos

Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinos Vezano uz izmjene i dopune Uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa u nastavku podsjećamo na odredbe

Више

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin,

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij - klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Pazinski kolegij klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti Pazin, J. DOBRILE 6; ; centrala: 052/624505; tajništvo: 052/624505;

Више

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA VIDRIĆA KUTINA,Školska 2. KLASA:333-06/18-01/11 URBROJ: DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe T

OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA VIDRIĆA KUTINA,Školska 2. KLASA:333-06/18-01/11 URBROJ: DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe T OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA VIDRIĆA KUTINA,Školska 2. KLASA:333-06/18-01/11 URBROJ: 2176-36-01-18-02 DOKUMENTACIJA ZA NADMETANJE Jednostavna nabava robe TABLETI ZA UČENIKE Kutina, kolovoz 2018. SADRŽAJ: 1.

Више