. L,, '\ ".,~-r\..,. 1.:".. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir Vuja

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download ". L,, '\ ".,~-r\..,. 1.:".. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir Vuja"

Транскрипт

1 . L,, '\ ".,~-r\..,. 1.:".. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir VujaCi6,kao NaruCilac ( u daljem tekstu: N aruci lac ) 1 Preduzeca "Mladenovac" d.o.o. Gornja Bijela - Savnik, koga zastupa izvrsni direktor Oanilo Zori6, kao Izvodac ( u daljem tekstu: Izvodac), Clan 1 NaruCilac ustupa, a Izvodac se obavezuje da za racun NaruCioca na osnovu predate ponude, br od godine, za Partiju 2: Izgradnja vodovoda "Ivica"- Godijelji, po Zahtjevu za dostavljanje ponuda sopingom, broj 02/13 od godine, za izbor najpovoljnijeponude za izvodenjeradova na izgradnji vodovoda"ivica" - Godijelji i Odluke 0 izboru najpovoljnije ponude, broj od godine, izvede radove na izgradnji vodovoda "Ivica" - Godijelji. Clan 2 Izvodac se obavezuje, posta se prethodno upoznao sa svim uslovima, pravima i obavezama koje kao Izvodac ima u vezi sa izvrsenjem svih radova koji su predmet ovog ugovora i za koje je dao svoju ponudu, da radove iz clana 1 ovog ugovora izvede prema tehnickoj dokumentaciji, strucno i kvalitetno, drze6i se tehnickih propisa, pravila i standarda koji vaze u gradevinarstvu za gradenje ugovorene vrste radova, koji su predmet ovog ugovora. Clan 3 Izvodac se obavezuje da radove iz clana 1 ovog ugovora izvede za ukupnu cijenu od 5.773,50 sa uracunatim PDV-om i slovima (pethiljadasedamstosedamdesettrieuraipedesetcenti). Clan 4 Isplata radova iz clana 1 ovog ugovora vrsi6e se putem privremenih situacija i konacnog obracuna izvedenih radova, u zavisnosti od stepena gotovosti posla, na ziro racun Izvodaca, broj Prva banka CG. KoliCinu izvedenih radova nakon zavrsetka pojedine pozicije ili na kraju svakog mjeseca, utvrduje Izvodac u prisustvu Nadzornog organa i podatke unosi u gradevinsku knjigu. Izvodac 6e privremenu mjesecnu situaciju dostavljati Nadzornom organu preko gradevinskog dnevnika najkasnije do posljednjeg dana u mjesecu u kome su izvrseni radovi, a Nadzorni organ 6e primljenu situciju, ako nema primjedbi, odmah ovjeriti. Pla6anje 6e se izvrsiti u roku od 5 dana nakon ovjere od strane Nadzornog organa. Ukoliko Nadzorni organ na podnesenu situaciju ima primjedbi, on 6e traziti od Izvodaca da te primjedbe otkloni. Ukoliko Izvodac u roku 2 dana ne otkloni primjedbe Nadzorni organ 6e staviti svoje primjedbe i nesporni dio ovjeriti i dostaviti na verifikaciju NaruCiocu.

2 Clan 5 NaruCilacje duzan da Izvodaca uvede u posao u roku od tri dana od dana potpisivanja ovog ugovora. U protivnom, Izvodac ce imati prava da produzi rok za zavrsetak objekta. Na dan uvodenja Izvodaca u posao otvara se Gradevinski dnevnik u kome se konstatuje da ga je NaruCilac uveo u posao, a ovaj primio lokaciju i svu potrebnu dokumentaciju, neophodnu za gradenje objekta Cimesu stvoreni uslovi da otpocnu radovi. NaruCilac se obavezuje da u zakonom propisanom roku dostavi izvodacu gradevinsku dozvolu. U protivnom, izvodac ce imati pravo da za ovaj period produzi rok za zavrsetak objekta. Izvodac se obavezuje da radove iz clana 1 ovog ugovora kompletno dovrsi i preda NaruCiocuna upotrebu najkasnije do godine. Clan 6 Ako Izvodac svojom krivicom dovede u pitanje rok i zavrsetak objekta iz clana 1 ovog ugovora prema dinamickom planu izvodenja radova i u ugovorenom roku njegovog zavrsetka ili od strane NaruCioca u produzenom roku, tada NaruCilac ima pravo da sve, ili dio preostalih neizvrsenih radova oduzme Izvodacu i bez njegove posebne saglasnosti ustupi na izvodenje drugom Izvodacu. Eventualne razlike izmedu ugovorene cijene oduzetih radova i cijene ugovorene sa drugim Izvodacom, snosi Izvodac. Pored obaveze iz prethodnog stava, Izvodac je duzan da Naruciocu naknadi stetu koju ovaj pretrpi zbog raskida ugovora iz razloga navedenih u stavu 1 clana 6 ovog ugovora. U slucaju dogadaja definisanih kao visa sila ili drugih dogadaja koji se nijesu mogli predvidjeti u trenutku sklapanja ugovora, Izvodac ima pravo na produzenje roka na onoliko koliko su trajale okolnosti izazvane visom silom ili drugim dogadajem. Clan 7 Saglasnost na izmjene i dopune tehnicke dokumentacije na osnovu koje je ugovoreno izvodenje radova daje NaruCilac, uz prethodnu saglasnost odgovomog projektanta konstruktivnog dijela i pozitivnog misljenja revidenta, koji je vrsio tehnicku kontrolu glavnog projekta, za konstruktivne elemente koji uticu na stabilnost objekta, dok je za zanatske radove dovoljno da saglasnost da NaruCilacna predlog izvodaca radova. Clan 8 Strucni nadzor nad gradenjem ugovorenog objekta, NaruCilac ce vrsiti preko ovlascenih strucnih lica ili preko preduzeca, odnosno organizacije, koja je upisana u sudski registar za vrsenje poslova nadzora za ovu vrstu objekta, 0 cemu ce pismeno obavijestiti Izvodaca. NaruCilac ce danom potpisivanja ugovora Izvodacu pismeno saopstiti lica koja ce vrsiti strucni i nadzor nad izvodenjem radova (u daljem tekstu: Nadzomi organ). Ako u toku izvodenja radova dode do promjene Nadzomog organa, NaruCilac ce 0 tome obavijestiti Izvodaca.

3 Clan 9 Nadzor organ je ovlascen da se stara i kontrolise: da Ii Izvodac izvodi radove prema tehnickoj dokumentaciji, provjeru kvaliteta izvodenja radova, primjenu propisa, stndarda, tehnickih normativa i kvaliteta, kontrolu kvaliteta materijala koji se ugraduju, da daje tehnicka tumacenja eventualno nejasnih detalja u projektu potrebnih za izvodenje radova u duhu uslova utvrdenih ugovorom, da kontrolise dinamiku napredovanja radova i ugovorenog roka zavrsetka objekta, da ocjenjuje spremnost i sposobnost radne snage i oruda rada angazovanih na izgradnji objekta, kao i da vrsi druge poslove koji proizilaze iz vazecihpropisa i spadaju u nadleznost i funkciju nadzora. Nadzomi organ nema pravo da oslobodi Izvodaca od bilo koje njegove duznosti ili obaveze iz ugovora, ukoliko za to ne dobije pismeno ovlascenje od NaruCioca. r Postojanje Nadzomog organa i njegovi propusti u vrsenju strucnog nadzora ne oslobadaju Izvodaca od njegove obaveze i odgovomosti za kvalitetno i pravilno izvodenje radova. Clan 10 Nadzomi organ ima pravo da naredi Izvodacu da otkloni nekvalitetno izvedene radove i zabrani ugradivanje nekvalitetnog materijala i opreme. Ako Izvodac i pored upozorenja i zahtjeva Nadzomog organa, ne otkloni uocene nedostatke i nastavi sa nekvalitetnim izvodenjem radova Nadzomi organ ce radove obustaviti i 0 tome obavijestiti NaruCioca i nadleznu inspekciju i te okolnosti unijeti u Gradevinski dnevnik. Sa izvodenjem radova moze se ponovo nastaviti kada Izvodac preduzme i sprovede odgovarajuce radnje i mjere kojima se prema nalazu nadlezne inspekcije i Nadzomog organa obezbjeduje kvalitetno izvodenje radova. Ako se izmedu Nadzomog organa i Izvodaca pojave nesaglasnosti u pogledu kvaliteta materijala koji se ugraduje, materijal se daje na ispitivanje. Troskove ovog ispitivanja placa Izvodac koji ima pravo da trazi njihovu nadoknadu od NaruCioca,ako ovaj nije bio upravu. Materijal za koji se utvrdi da ne odgovara tehnickim propisima ili standarima, Izvodac mora 0 svom trosku da ukloni sa gradilista u roku koji mu odredi Nadzomi organ. Clan 11 Kvalitet materijala koji se ugraduje, poluproizvoda i gotovih proizvoda i kvalitet izvedenih radova moraju da odgovaraju uslovima po vazecim tehnickim propisima i JUS standardima i uslovima predvidenim tehnickom dokumentacijom po kojoj se izvode radovi na objektu i uslovima ovog ugovora. Kvalitet materijala koji se ugraduje i izvedenih radova, Izvodac mora da dokaze atestima 0 izvrseni ispitivanjima materijala i radova, odnosno garantnim listovima proizvodaca materijala.

4 . Sve troskove ispitivanja kvaliteta materijala i radova snosi Izvodac. Rezultati svih ispitivanja Izvodac mora blagovremeno dostavljati Nadzomom organu i ovi biti upisani u Gradevinski dnevnik. Ukoliko rezultati ispitivanja pokazu da kvalitet ugradenog materijala ili izvedenih radova, ne odgovara zahjtijevanim uslovima, Nadzomi organ je duzan da izda nalog Izvodacu da nekvalitetni materijal zamijeni kvalitetnim i da radove dovede u ispravno stanje i sve 0 trosku izvodaca. Ako Izvodac i pored upozorenja i zahtjeva Nadzomog otgana da otkloni uocene nedostatke nastavi nekvalitetno izvodenje radova, Nadzomi organ ce postupiti u smislu stava 2 clana 10 ovog ugovora. Clan 12 Izvodac je duzan da za uredno i blagovremeno izvodenje radova na izgradnji objekta koji je predmet ovog ugovora, obezbijedi i angazuje dovoljan broj radnika prema strukturi koja obezbjeduje uspjesno izvodenje radova i da na gradilistu dopremi potrebnu i kvalitetnu mehanizaciju i opremu za zavrsetak radova, a sve u skladu sa ponudom iz clana 1 ovog ugovora. Clan 13 Izvodac je duzan da, u vezi sa gradenjem uredno i po propisima koji vaze u sjedistu dokumentaciju. objekta koji je predmet ovog ugovora, NaruCioca vodi propisanu gradilisnu Clan 14 Izvodac je duzan da na gradilistu preduzme mjere radi obezbjedenja sigumosti izvedenih radova, susjednih objekata i radova, opreme, uredenje instalacija, radnika, saobracaja, okoline i imovine i neposredno je odgovoran i duzan nadoknaditi sve stete koje izvodenjem ugovorenih radova pricinitrecim licima i imovini. Troskove sprovodenja mjera zastite snosi Izvodac. Izvodac je obavezan NaruCiocu nadoknaditi sve stete koje treca lica eventualno ostvare od NaruCiocapo osnovu iz stava 1 ovog clana. Sva lica zaposlena na gradilistu za izvrsenje radova iz ovog ugovora imaju biti osigurani od Izvodaca 0 njegovom trosku za sve povrede na radu ili nesrece na poslu. Ovim osiguranjem moraju biti obuhvacena sva lica u sluzbi Investitora, Izvodaca i Podizvodaca. Investitor nece biti odgovoran za bilo koje odstete ili kompezacije koje se ImaJU isplatiti za bilo kakvu povredu osiguranih lica. Clan 15 Izvodac je duzan da radove, odnosno objekat, koji je predmet ovog ugovora osigura 0 svom trosku protiv svih steta do kojih moze dociza vrijeme izvodenja radova i to od pocetka izvodenja pa do primopredaje radova ( osnovnih i dopunskih rizika u skladu sa uslovima za

5 osiguranje objekta u izgradnji) kod odgovarajuce organizacije osiguravaca, i da primjerak polise osiguranja dostavi Naruciocu. koja vrsi osiguranje Clan 16 Ako Izvodac bez krivice NaruCioca ne zavrsi radove na objektu koji su predmet ovog ugovora u ugovorenom roku, duzan je NaruCiocu platiti na ime ugovorene kazne (penale 1,0%0(jedan promil) od ugovorene cijene radova za svaki dan prekoracenja ugovorenog roka zavrsetka objekta. Visina ugovorene kazne ne moze preci5 % od ugovorene cijene radova. Strane ugovora ovim ugovorom iskljucuju primjenu pravnog pravila po kojem je NaruCilac duzan saopstiti Izvodacu po zapadanju u docnju da zadrzava pravo na ugovorenu kaznu (penale), te se smatra da je samim padanjem u docnju Izvodac duzan platiti ugovorenu kaznu (penale) bez opomenenarucioca,a NaruCilacovlascenda ih naplati- odbije na teret Izvodacevih potrazivanja za izvedene radove na objektu koji je predmet ovog ugocora ili od bilo kojeg drugog Izvodacevog potrazivanja od NaruCioca, s tim sto je NaruCilac 0 izvrsenoj naplati - oodbijanju duzan obavijestiti Izvodaca. Placanje ugovorene kazne (penala) ne oslobada Izvodaca obaveze da u cjelosti zavrsi i preda na upotrebu ugovoreni objekat. Ako NaruCiocu nastane steta zbog prekoracenja ugovorenog roka zavrsetka radova u iznosu vecem od ugovorenih i obracunatih penala - kazne, tada je Izvodac duzan da plati NaruCiocupored ugovorene kazne (penala) i iznos naknade stete koji prelazi visinu ugovorene kazne. Clan 17 Izvodac garantuje za kvalitet izvedenih radova koji uticu na sigurnost i stabilnost objekta 10 godina a za ostale radove 2 godine. Izvodac je duzan da 0 svom trosku otkloni sve nedostatke na izvedenim radovima, koji se pokazu u toku garntnog roka u roku koji mu odredi NaruCilac. Ukoliko Izvodac ne postupi po zahtjevu NaruCioca, NaruCilac ima pravo da na teret Izvodaca otkloni nedostatke angazovanjem drugog Izvodaca. Clan 18 Izvodac je duzan da po zavrsenim radovima povuce sa gradilista svoje radnike, ukloni preostali materijal, opremu, sredstva za rad i privremene objekte, koje je koristio u toku rada, ocisti gradiliste od otpadaka koje je napravio, uredi i ocisti okolinu gradevine i samu gradevinu (objekat na kome je izvodio radove). Clan 19 Pregled i primopredaja izvedenih radova vrsice se putem tehnickog pregleda koji obuhvata: kontrolu uskladenosti izvedenih radova sa projektom, kao i sa propisima, standardima, tehnickim normativima i normamam kvaliteta koji vaze za pojedine vrste radova, odnosno materijala, opreme i instalacija. Strane ugovora su u obavezi da komisiji za pregled i primopredaju izvedenih radova, koju obrazuje NaruCilac, prije pocetka njenog rada, stave na raspolaganje svu dokumentaciju u vezi sa izgradnjom objekta.

6 I Clan 20 Izvodac je duzan da postupi po primjedbama komisije za pregled i primopredaju izvedenih radova i to u toku koji mu odredi komisija. Ako Izvodac ne postupi po primjedbama iz stava 1 ovog clana u odredenom roku, NaruCilacce sam ili preko drugog Izvodaca otkloniti utvrdene nedostatke 0 trosku Ivodaca. Clan 21 Po obavljenom pregledu i primopredaji izvedenih radova i otklanjanju utvrdenih nedostataka, ugovorene strane ce preko svojih ovlascenih predstavnika u roku pd 10 dana izvrsiti konacni obracun izvedenih radova. Clan 22 NaruCilac i Izvodac su saglasni da sastavni dio ovog ugovora Cine: tehnicka dokumentacija ; ponuda Izvodaca broj ; dinamicki plan izvodenja radova; Izmjene i dopune ovog ugovora, mogu se vrsiti sarno uz prethodno pismeni sporazum strana ugovora, koji se kao aneks prilaze ovom ugovoru. Clan 23 Ovaj ugovor moze se raskinuti sporazumno ili po zahtjevu jedne od strane ugovora, ako su nastupili bitni razlozi za raskid ugovora. Ugovor se raskida pismenom izjavom, koja se dostavlja drugoj ugovorenoj strani. U izjavi mora biti naznaceno po kom osnovu se raskida ugovor. Clan 24 Ako strane ugovora sporazumno raskinu ugovor, sporazumom 0 raskidu ugovora utvrduju se medusobna prava i obaveze koje proisticu iz raskida ugovora. Clan 25 Ukoliko dode do raskida ugovora i prekida radova, Narucilac i Izvodac su duzni da preduzmu potrebne mjere da se izvedeni radovi zastite od propadanja. Troskove zastite radova snosi strana ugovora Cijomkrivicom je doslo do raskida ugovora odnosno do prekida radova. Clan 26 Na sve ono sto nije regulisano ovim ugovorom primjenice se odredbe Zakona vazece za ovu vrstu Ugovora i Zakona 0 uredenju prostora i izgradnji objekata. Clan 27 Strane ugovora su saglasne da sve sporove koji nastanu iz odnosa zasnovanih ovim ugovorom prvenstveno rjesavaju sporazumno. Pri tom, se po potrebi, mogu koristiti usluge pojedinih strucnih lica ili tijela koja ugovorne strane sporazumno odrede.

7 I Ukoliko se nastali spor ne rijesi sporazumno, a saglasno ugovornim dokumentima, za rjesavanje spora odreduje se nadleznost suda u Podgorici. Rjesavanje spornih pitanja ne moze uticati na rok i kvalitet ugovorenih radova. Clan 28 Ovaj ugovor je pravno valjano zakljucen i potpisan do dolje navedenih ovlascenih zakonskih zastupnika strana ugovora i sacinjen u 6 (sest) istovjetnih primjeraka od kojih po 3 (tri) primjeraka zadrfavaju NaruCilaci Izvodac.

Microsoft Word - UGOVOR ZA PRUŽANJE USLUGA

Microsoft Word - UGOVOR ZA PRUŽANJE USLUGA UGOVOR ZA PRUŽANJE USLUGA ŠTAMPANJE I DOSTAVE OBRAZACA I PUBLIKACIJA PO POZIVU 18/13; 10-2356/4 izmedju: 1. Zavod za statistiku, koga zastupa mr Gordana Radojević, PIB 02011506 (u daljem tekstu: NARUČILAC)

Више

Уговор о изградњи објекта

Уговор о изградњи објекта Уговор о изградњи објекта По систему кључ у руке и инжењеринг Закључен дана године у, између уговорних страна: 1., из, ул., матични бр., рег. бр., ПИБ, које заступа директор (даље: Наручилац), с једне

Више

РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ Д И Р Е К Ц И Ј А Београд, ул. Др Александра Костића бр. 9 Београд год. На основу члан

РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ Д И Р Е К Ц И Ј А Београд, ул. Др Александра Костића бр. 9 Београд год. На основу члан РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ Д И Р Е К Ц И Ј А Београд, ул. Др Александра Костића бр. 9 Београд 12.02.2019. год. На основу члана 63. Закона о јавним набавкама ("Службени гласник

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ УЖИЦЕ др.в.маринковића бр. 4, Ужице (031) , факс: (031) Датум: Број:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ УЖИЦЕ др.в.маринковића бр. 4, Ужице (031) , факс: (031) Датум: Број: ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ УЖИЦЕ др.в.маринковића бр. 4, 31000 Ужице (031) 563-150, факс: (031) 563-147 e-mail: zavoduzice@mts.rs Датум:11.06.2019. Број: 2882 Предмет: Измена конкурсне документације за јавну

Више

На основу члана 39.Став 6. Закона о јавним набавкама (Сл.гласник РС бр.124/2012,14/2015 и 68/2015) и Одлуке о издавању наруџбенице бр. 1/19 год. НАРУЧ

На основу члана 39.Став 6. Закона о јавним набавкама (Сл.гласник РС бр.124/2012,14/2015 и 68/2015) и Одлуке о издавању наруџбенице бр. 1/19 год. НАРУЧ На основу члана 39.Став 6. Закона о јавним набавкама (Сл.гласник РС бр.124/2012,14/2015 и 68/2015) и Одлуке о издавању наруџбенице бр. 1/19 год. НАРУЧИЛАЦ упућује ПОЗИВ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПОНУДА ЗА ЈНМВ НАРУЏБЕНИЦОМ

Више

U G O V O R O JAVNOJ NABAVCI BROJ: 036/15 ZA LOT 1 i LOT - 2 Zaključen dana godine u prostorijama Ugovornog organa u ulici Mehmeda Spahe b

U G O V O R O JAVNOJ NABAVCI BROJ: 036/15 ZA LOT 1 i LOT - 2 Zaključen dana godine u prostorijama Ugovornog organa u ulici Mehmeda Spahe b U G O V O R O JAVNOJ NABAVCI BROJ: 036/15 ZA LOT 1 i LOT - 2 Zaključen dana 30.03.2015. godine u prostorijama Ugovornog organa u ulici Mehmeda Spahe broj 11, Sarajevo, između slijedećih ugovornih strana:

Више

ИНСТИТУТ ЗА НУКЛЕАРНЕ НАУКЕ ВИНЧА Адреса:Мике Петровића Аласа Телефон централа: (ОП) п.фах 522, ПОТ Београд ТелефонДиректор: (011) 6454

ИНСТИТУТ ЗА НУКЛЕАРНЕ НАУКЕ ВИНЧА Адреса:Мике Петровића Аласа Телефон централа: (ОП) п.фах 522, ПОТ Београд ТелефонДиректор: (011) 6454 ИНСТИТУТ ЗА НУКЛЕАРНЕ НАУКЕ ВИНЧА Адреса:Мике Петровића Аласа 12-14 Телефон централа: (ОП) 3408-101 п.фах 522, ПОТ Београд ТелефонДиректор: (011) 6454-945 Телефакс: (011) 3408-787 E-mail: оffice@vinca.rs

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број /2019 Дана: године СОКОБАЊА ПР

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број /2019 Дана: године СОКОБАЊА ПР РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број 404-18-7/2019 Дана: 21.01.2019. године СОКОБАЊА ПРЕДМЕТ: Измена Конкурсне документације за јавну набавку

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

Broj: /15

Broj: /15 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA U SARAJEVU Broj: 01-1573/15 Sarajevo, 02.11.2015. godine PREDMET: Poziv na dostavu ponude Ugovorni organ,

Више

OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 21/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 178 i 179 Mjesto

OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 21/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 178 i 179 Mjesto OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 21/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 178 i 179 Mjesto i datum: Nikšić, 18.06.2019.godine Na onovu člana 54

Више

Број : 3829 Датум: године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу

Број : 3829 Датум: године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу Број : 3829 Датум: 20.09.2018.године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу са чланом 63. Закона о јавним набавкама (,,Сл.гласник

Више

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ ПЕТРОВАРАДИН Огранак предузећа ШГ СОМБОР СОМБОР тел/факс: ; / ; ПИБ: ; МАТ.БР.: ; ЕППДВ:13

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ ПЕТРОВАРАДИН Огранак предузећа ШГ СОМБОР СОМБОР тел/факс: ; / ; ПИБ: ; МАТ.БР.: ; ЕППДВ:13 ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ ПЕТРОВАРАДИН Огранак предузећа ШГ СОМБОР СОМБОР тел/факс: +38125-463-111; +38125/463-115; ПИБ: 101636567; МАТ.БР.: 08762198; ЕППДВ:132716493 Број: ЈН 1168/18-6 Дана: 12.02.2019. На основу

Више

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује се садржина и начин вођења књиге инспекције, грађевинског

Више

OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 67/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 186 Mjesto i datu

OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 67/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 186 Mjesto i datu OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 67/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 186 Mjesto i datum: Nikšić, 23.05.2019.godine Na onovu člana 54 stav

Више

Народна банка Србије, Београд, Краља Петра 12, (у даљем тексту Народна банка Србије), коју, по овлашћењу гувернера, заступа, и (пословно име и седиште

Народна банка Србије, Београд, Краља Петра 12, (у даљем тексту Народна банка Србије), коју, по овлашћењу гувернера, заступа, и (пословно име и седиште Народна банка Србије, Београд, Краља Петра 12, (у даљем тексту Народна банка Србије), коју, по овлашћењу гувернера, заступа, и (пословно име и седиште банке) (у даљем тексту: Банка), коју заступају председник

Више

Microsoft Word Izmena i dopuna br. 3.doc

Microsoft Word Izmena i dopuna br. 3.doc КОМИСИЈА ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ Број ЈН: 75/21 Датум: 22.06.2017. Поштовани, Јавно предузеће ГРАДСКО СТАМБЕНО, Београд, као наручилац у отвореном поступку јавне набавке радова- Извођење грађевинско занатских

Више

Na osnovu clana 11 Statuta Univerziteta Crne Gore, a u realizaciji Odluke Upravnog odbora Univerziteta erne Gore br od godine, nako

Na osnovu clana 11 Statuta Univerziteta Crne Gore, a u realizaciji Odluke Upravnog odbora Univerziteta erne Gore br od godine, nako Na osnovu clana 11 Statuta Univerziteta Crne Gore, a u realizaciji Odluke Upravnog odbora Univerziteta erne Gore br. 01-987 od 14.5.2004. godine, nakon prethodno pribavljenog misljenja Komisije za javne

Више

Microsoft Word - KONKURSNA DOKUMENTACIJA OP ????????

Microsoft Word - KONKURSNA  DOKUMENTACIJA  OP ???????? САДРЖАЈ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ: 1. Општи подаци о јавној набавци... страна 3 2. Подаци о предмету јавне набавке... страна 4 3. Упутство понуђачима како да сачине понуду... страна 5 4. Образац за оцену

Више

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР Сомбор, Апатински пут 11 тел: / ; факс: / ПИБ: ; Мат.бр.: ; ЕППДВ:132716

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР Сомбор, Апатински пут 11 тел: / ; факс: / ПИБ: ; Мат.бр.: ; ЕППДВ:132716 ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР 25000 Сомбор, Апатински пут 11 тел: + 381 25/463-111; факс: + 381 25/463-115 ПИБ:101636567; Мат.бр.:08762198; ЕППДВ:132716493 Данa: 28.04.2015. Број: 1745/14-7 На основу члана

Више

Microsoft Word Izmena br. 5.doc

Microsoft Word Izmena br.  5.doc КОМИСИЈА ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ Број ЈН: 65/61 Датум: 24.10.2016. Измена бр. 5 Поштовани, Јавно предузеће ГРАДСКО СТАМБЕНО, Београд, као наручилац у отвореном поступку јавне набавке радова Извођење радова на

Више

OPŠTINA BUDVA Broj : /5 Datum godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/1

OPŠTINA BUDVA Broj : /5 Datum godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/1 OPŠTINA BUDVA Broj : 01-2290/5 Datum 24.08.2017.godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/17 ) i Pravilnika za postupanje Opštine Budva o sprovođenju

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Сремчица Документација садржи: - Упутство понуђачима о

Више

Ugovor o transportu_Konacno

Ugovor o transportu_Konacno ПРИЛОГ Јавно предузеће Србијагас Нови Сад, ул. Народног фронта бр. 12, кога заступа генерални директор матични бр., ПИБ као оператор транспортног система (у даљем тексту: ОТС ), и, ул. кога заступа матични

Више

Memorandum color za slanje om

Memorandum color za slanje  om INFORMACIJE O USLUZI PROMENE PLATNOG RAČUNA BANKA NAZIV ADRESA Internet adresa Vojvođanska banka a.d. Novi Sad Trg Slobode 5, Novi Sad www.voban.rs Opšte informacije o usluzi promene računa Kratak opis

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више

tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA "PIVA" PLUZINE Broj: &<pz Datum OQ.20/pvo± Opr. or 14 P H A r O P/K T nnv>khhe Knac PeflH

tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA PIVA PLUZINE Broj: &<pz Datum OQ.20/pvo± Opr. or 14 P H A r O P/K T nnv>khhe Knac PeflH tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA "PIVA" PLUZINE Broj: 20-30- &khhe Knac PeflHH 6poj 3 H 3 K flpwiara BpujeflMoci i i IT onuithha

Више

Pravilnik o reklamacijama Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača ( Sl.Glasnik RS br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini ( Sl.Glasnik RS br

Pravilnik o reklamacijama Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača ( Sl.Glasnik RS br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini ( Sl.Glasnik RS br Pravilnik o reklamacijama Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača ( Sl.Glasnik RS br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini ( Sl.Glasnik RS br. 53/10, 10/2013), direktor preduzeća ELANA doo Beograd,

Више

УГОВОР О ПРИВРЕМЕНОМ ПОСТАВЉАЊУ БАНКОМАТА Закључен у Београду, дана, између следећих уговорних страна: 1. НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК БЕОГРАД Д.О.О. БЕОГРА

УГОВОР О ПРИВРЕМЕНОМ ПОСТАВЉАЊУ БАНКОМАТА Закључен у Београду, дана, између следећих уговорних страна: 1. НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК БЕОГРАД Д.О.О. БЕОГРА УГОВОР О ПРИВРЕМЕНОМ ПОСТАВЉАЊУ БАНКОМАТА Закључен у Београду, дана, између следећих уговорних страна: 1. НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК БЕОГРАД Д.О.О. БЕОГРАД, регистрован у регистру привредних субјеката при

Више

OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od godine i stupio na snagu godine.. ZA

OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od godine i stupio na snagu godine.. ZA OBAVEŠTENJE ZAKON O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU objavljen je u Službenom glasniku RS br. 104 od 27.11.2013. godine i stupio na snagu 05.12.2014. godine.. ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIVATNOM OBEZBEĐENJU

Више

OPŠTI USLOVI PRODAJE ROBE I USLUGA

OPŠTI USLOVI PRODAJE ROBE I USLUGA OPŠTI USLOVI PRODAJE ROBE I USLUGA thyssenkrupp Materials doo br.01/2017 1. OKVIR PRIMENE 1.1 Ovi opšti uslovi primenjivaće se u svim slučajevima prodaje robe i usluga osim ukoliko se odstupanja od istih

Више

Prilog 1 - Informacije o usluzi promene platnog računa Verzija 2

Prilog 1 - Informacije o usluzi promene platnog računa Verzija 2 Verzija 2 Informacije o usluzi promene platnog računa BANKA NAZIV Komercijalna banka A.D. Beograd ADRESA Svetog Save 14, 11000 Beograd Internet adresa www.kombank.com Opšte informacije o usluzi promene

Више

Microsoft Word - izmene i dopune.doc

Microsoft Word - izmene i dopune.doc На основу члана 63. став 1. Закона о ЈН (''Службени гласник РС'', бр. 124/12, 14/2015 и 68/15) КОМИСИЈА за јн мв образована Решењем бр. 404-104/18-IV сачинила је: Видео надзор над раскрсницама и ОШ"Иве

Више

Kompletan tekst propisa

Kompletan tekst propisa "Službeni glasnik RS", br. 44/95, 46/98, 1/01 Z A K O N O ODRŽAVANJU STAMBENIH ZGRADA I. OSNOVNE ODREDBE Clan 1. Ovim zakonom se utvrduju prava i obaveze vlasnika stanova i drugih posebnih delova zgrade

Више

Microsoft Word - FL-nadzor doc

Microsoft Word - FL-nadzor doc Службени гласник РС, бр. 85/2011 На основу члана 13ж. став 8. Закона о финансијском лизингу ( Службени гласник РС, бр. 55/2003, 61/2005 и 31/2011) и члана 15. став 1. Закона о Народној банци Србије ( Службени

Више

ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ

ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ ДЕЛАТНОСТИ Област: Животна средина - поверени послови

Више

На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тач

На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тач На основу члана 241. Закона о банкама Републике Српске ( Службени гласник Републике Српске број 4/17), члана 5. став 1. тачка б, члана 20. став 2. тачка б. и члана 37. Закона о Агенцији за банкарство Републике

Више

QCTlllbCKII nyr 6.6. n. tljax noliropmua CPliMJA M UPHA ropa TEJ1Etl>OHH: (081) tl>akc: (081) Cetinjski put b.b. P.O

QCTlllbCKII nyr 6.6. n. tljax noliropmua CPliMJA M UPHA ropa TEJ1Etl>OHH: (081) tl>akc: (081) Cetinjski put b.b. P.O QCTlllbCKII nyr 6.6. n. tljax 99 81000 noliropmua CPliMJA M UPHA ropa TEJ1Etl>OHH: (081) 241-777 2414.188 tl>akc: (081) 242-301 Cetinjski put b.b. P.O. BOX 99 81000 PODGORICA SERBIA AND MONTENEGRO Phone:

Више

Microsoft Word - T.S. 4,5,6,7,32,33,34-40.docx

Microsoft Word - T.S. 4,5,6,7,32,33,34-40.docx III ВРСТА, ТЕХНИЧКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ, КВАЛИТЕТ, КОЛИЧИНА И ОПИС ДОБАРА, НАЧИН СПРОВОЂЕЊА КОНТРОЛЕ И ОБЕЗБЕЂИВАЊА ГАРАНЦИЈЕ КВАЛИТЕТА, РОК ИЗВРШЕЊА, МЕСТО ИЗВРШЕЊА ИЛИ ИСПОРУКЕ ДОБАРА, ЕВЕНТУАЛНЕ ДОДАТНЕ

Више

Уговор о тајм-шерингу (уговор о временски подељеном коришћењу туристичког објекта)

Уговор о тајм-шерингу (уговор о временски подељеном коришћењу туристичког објекта) Уговор о тајм-шерингу (уговор о временски подељеном коришћењу туристичког објекта) закључен године између: Привредног друштва за унапређење туризма из, улица и број, мат. број, ПИБ, рачун број код банке,

Више

Универзитет у Београду - Центар за трансфер технологије / године КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА за набавку услуга израдe едукати

Универзитет у Београду - Центар за трансфер технологије / године КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА за набавку услуга израдe едукати Универзитет у Београду - Центар за трансфер технологије 09-40401-2837/5-19 05.07.2019. године КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА за набавку услуга израдe едукативног видео материјала услуге израдe едукативног видео

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

ЈНМВ 2.2.9Н/2018 ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАРУЏБЕН

ЈНМВ 2.2.9Н/2018 ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАРУЏБЕН ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАРУЏБЕНИЦОМ БР. 2.2.9 Н/2018 Пожаревац, Април 2018. године Страна 1 од 10 На

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ИРИГ Комисија за јавну набавку Број: /2018 Ириг, године Тел.022/ , 400

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ИРИГ Комисија за јавну набавку Број: /2018 Ириг, године Тел.022/ , 400 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ИРИГ Комисија за јавну набавку Број:01-404-12/2018 Ириг, 23.04.2018.године Тел.022/400-609, 400-600 Фах:022/462-035 На основу члана 63. Закона о јавним

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG 1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA G

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG   1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA G 1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 18/15 Mjesto i datum Podgorica

Више

г и у ђ ј мчли чдјод т здкдви I вшо осигурање Ј ^ _ л л 5 А К сјоо 1 б...^»г. $ > -Зс(1о,у П (П,...т--у^}' ПП ј)(0':......гоа,...ј о 1-^3 Ш ГР

г и у ђ ј мчли чдјод т здкдви I вшо осигурање Ј ^ _ л л 5 А К сјоо 1 б...^»г. $ > -Зс(1о,у П (П,...т--у^}' ПП ј)(0':......гоа,...ј о 1-^3 Ш ГР г и у ђ ј мчли чдјод т здкдви I вшо осигурање Ј ^ _ л л 5 А К 1 0 1 5 сјоо 1 б...^»г. $ > -Зс(1о,у П (П,...т--у^}' ПП ј)(0':......гоа,...ј о 1-^3 Ш ГР'АД, Ј взна КариновиЈг.а 2 '^ппалггот:. г^ В И- НАРУЧИОЦИ:

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc

Microsoft Word - Pravilnik o postupku unutrašnjeg  uzbunjivanja Srednjoškolskog doma.doc Средњошколски дом у Новом Саду Дел.бр: 01-896 Датум: 03.12.2015. ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА У СРЕДЊОШКОЛСКОМ ДОМУ Нови Сад, децембар 2015. 1 На основу члана 16. став 1. Закона о заштити

Више

Broj: 01-12/2014 Datum: Direktor preduzeća Phoneco doo, Marko Burgić dipl. Oecc., objavljuje OPŠTE USLOVE USTUPANJA PRAVA NA KORIŠĆENJE POS

Broj: 01-12/2014 Datum: Direktor preduzeća Phoneco doo, Marko Burgić dipl. Oecc., objavljuje OPŠTE USLOVE USTUPANJA PRAVA NA KORIŠĆENJE POS Broj: 01-12/2014 Datum: 01.12.2014 Direktor preduzeća Phoneco doo, Marko Burgić dipl. Oecc., objavljuje OPŠTE USLOVE USTUPANJA PRAVA NA KORIŠĆENJE POSLOVNOG SOFTVERA KONTAKT CENTAR, POSLOVNO INFORMACIONI

Више

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc PRAVILNIK O POSTUPANJU PO REKLAMACIJI POTROŠAČA ZA ROBU KUPLJENU PUTEM ON LINE PRODAVNICE Preduzeće Sport Vision d.o.o., Beograd-Novi Beograd, donosi ovaj Pravilnik i njime definiše postupak resavanja

Више

Microsoft Word - Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti Reklamni materi

Microsoft Word - Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti Reklamni materi IV Procijenjena vrijednost nabavke: Procijenjena vrijednost nabavke sa uračunatim PDV-om 1.200,00 ; V Tehničke karakteristike ili specifikacije U narednim tačkama dat je opis reklamnog materijala sa detaljnim

Више

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА На основу члана 16 Закона о заштити узбуњивача ( Сл. Гласник РС, бр. 128/2014) (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и другим

Више

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P

Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj godine, donio je P Na osnovu Člana 34. Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 11.06.2015.godine, donio je P R A V I L N I K O DOZVOLAMA ZA RAD FUDBALSKIH TRENERA

Више

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон

ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Закон ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА Остваривање права на слободан приступ информацијама од јавног значаја регулисано је Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Више

e-bank pristup najnovija mart 2011.xls

e-bank pristup najnovija mart 2011.xls UGOVOR O PRUŽANJU USLUGA ELEKTRONSKOG BANKARSTVA Zaključen između VOLKSBANK a.d. Beograd,, matični broj 07792247, PIB 100000354, koju zastupaju Axel Hummel, predsednik Izvršnog odbora i Gordana Matić,

Више

Служба за рачуноводство и финансије Служба за техничке прописе Број: службено Датум: Процедура за принудну наплату накнада Београд, мај 20

Служба за рачуноводство и финансије Служба за техничке прописе Број: службено Датум: Процедура за принудну наплату накнада Београд, мај 20 Служба за рачуноводство и финансије Служба за техничке прописе Број: службено Датум: 09.05.2011. Процедура за принудну наплату накнада Београд, мај 2011. године С А Д Р Ж А Ј 1. Увод... 3 2. Поступак наплате

Више

CEKOS IN Ekspert

CEKOS IN Ekspert Cekos In Ekspert NAPOMENA EKSPERT-a: Odredbe Zakona o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama ("Sl. glasnik RS", br. 68/15), primenjuju se na ugovore

Више

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG 1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA G

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG   1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA G 1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 11/15 Mjesto i datum Podgorica

Више

„MK COMMERCE“ d

„MK COMMERCE“ d Na osnovu člana 30. Zakona o radu ("Sl. glasnik RS" br.24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013 i 75/2014) (u daljem tekstu: Zakon), dana.godine zaključuje se Između: UGOVOR O RADU 1. (Naziv i sedište poslodavca),

Више

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/ Дана: год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Служ

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/ Дана: год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Служ Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац Број: 01/2452-15 Дана: 01.12.2015. год. Крагујевац На основу члaна 136. Закона о здравственој заштити (Службени гласник РС бр. 107/05, 72 /09, 88/10, 99/10, 57/11,

Више

OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj:

OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/12-46/25 Mjesto i datum: 31.1.2013. godine ODLUKA

Више

CJENOVNIK RADIO

CJENOVNIK RADIO CJENOVNIK RADIO RADIO CRNE GORE 1. CIJENE POJEDINAČNA EMITOVANJA PRVI PROGRAM VRIJEME CIJENA uro/sek Termin 05:00-18:00 h 0,20 Termin 18:00-05:00 h 0,15 RADIO 98 VRIJEME CIJENA uro/sek Termin 05:00-18:00

Више

POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj , internet stranica:

POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj ,   internet stranica: POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj 08074313, email: info@voban.rs, internet stranica: https://www.voban.rs. Novi Sad. banka ad Novi Sad kao

Више

Microsoft Word - Sumarni pregled tema 12.docx

Microsoft Word - Sumarni pregled tema 12.docx ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ Основне академске студије Студијски програм: Грађевинарство, школска 2016/2017. година Одсек за хидротехнику и водно-еколошко инжењерство Пројектовање и изградња

Више

PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurenc

PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurenc PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurencije Broj 01-85/1 Mjesto i datum 30.05.2013.godine Na

Више

Microsoft Word - Poziv nakon objave

Microsoft Word - Poziv nakon objave CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/12-11/2 Mjesto i datum: Podgorica, 24.01.2012.godine Na osnovu

Више

Proba

Proba Kabinet Zaštitnika 020/241-642 Savjetnici 020/225-395 Centrala 020/225-395 Fax: 020/241-642 E-mail: ombudsman@t-com.me www.ombudsman.co.me Br. 97/18-3 Podgorica, 22. 2. 2018. godine Na osnovu člana 41

Више

Zakon o radio amaterizmu u RS

Zakon o radio amaterizmu u RS ZAKON O RADIO-AMATERIZMU U REPUBLICI SRPSKOJ 1 ( Službeni glasnik RS, br. 36/19) Član 1. Ovim zakonom uređuje se: status radio-amaterizma u Republici Srpskoj, obaveze, dužnosti i ovlašćenja Saveza radio-amatera

Више

CRNA GORA UPRAVA ZA NEKRETNINE Broj: /3 Podgorica, god. STANDARDNI FORMULAR Čl.35.Zakona o javnim nabavkama Na osnovu člana 35. Zako

CRNA GORA UPRAVA ZA NEKRETNINE Broj: /3 Podgorica, god. STANDARDNI FORMULAR Čl.35.Zakona o javnim nabavkama Na osnovu člana 35. Zako CRNA GORA UPRAVA ZA NEKRETNINE Broj: 02-5377/3 Podgorica, 16.09.2011 god. STANDARDNI FORMULAR Čl.35.Zakona o javnim nabavkama Na osnovu člana 35. Zakona o javnim nabavkama (Sl.list RCG br.46/06) Uprava

Више

749. Na osnovu člana 88 tačke 2 Ustava Republike Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU Proglašavam Zakon o

749. Na osnovu člana 88 tačke 2 Ustava Republike Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU Proglašavam Zakon o 749. Na osnovu člana 88 tačke 2 Ustava Republike Crne Gore donosim UKAZ O PROGLAŠENJU ZAKONA O PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU Proglašavam Zakon o procjeni uticaja na životnu sredinu, koji je donijela

Више

ZAKON O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I UJEDINJENIH NACIJA O CENTRALNOJ KANCELARIJI PROJEKTA TRANS- EVROPSKE ŽELEZNICE Član 1.

ZAKON O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I UJEDINJENIH NACIJA O CENTRALNOJ KANCELARIJI PROJEKTA TRANS- EVROPSKE ŽELEZNICE Član 1. ZAKON O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I UJEDINJENIH NACIJA O CENTRALNOJ KANCELARIJI PROJEKTA TRANS- EVROPSKE ŽELEZNICE Član 1. Potvrđuje se Sporazum između Vlade Republike Srbije

Више

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна парка, дана 11.04.2018. године, утврдила је и јавно

Више

Microsoft Word - Opsti uslovi poslovanja sa ovlastenim mjenjacem, FBiH, _1_.doc

Microsoft Word - Opsti uslovi poslovanja sa ovlastenim mjenjacem, FBiH, _1_.doc OPŠTI USLOVI POSLOVANJA NOVE BANKE AD BANJA LUKA SA OVLAŠTENIM MJENJAČIMA (Federacija BiH) NADZORNI ODBOR BANKE Broj: 01-NO-XLV-E-02-b/19 Banja Luka, 09.07.2019. Dio prvi OPŠTE ODREDBE I UVOD Predmet Član

Више

Microsoft Word - 4,5.docx

Microsoft Word - 4,5.docx III ВРСТА, ТЕХНИЧКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ, КВАЛИТЕТ, КОЛИЧИНА И ОПИС ДОБАРА, НАЧИН СПРОВОЂЕЊА КОНТРОЛЕ И ОБЕЗБЕЂИВАЊА ГАРАНЦИЈЕ КВАЛИТЕТА, РОК ИСПОРУКЕ, МЕСТО ИСПОРУКЕ СЛ. ТЕХНИЧКА СПЕЦИФИКАЦИЈА За набавку добара

Више

Na osnovu člana 19 sta1 tačka 2 Zakona o zaštiti depozita (»Službeni list CG«, br

Na osnovu  člana 19 sta1 tačka 2 Zakona o zaštiti depozita (»Službeni list CG«, br NESLUŽBENI PREČIŠĆENI TEKST Odluku o bližim uslovima, načinu i postupku isplate garantovanih depozita ("Službeni list Crne Gore", br. 76/17, 86/17 i 17/19) Član 1 Ovom odlukom se bliže uređuju uslovi,

Више

"Improvement of product development studies in Serbia and Bosnia and Herzegovina" - IPROD УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ Универзитет у Нишу Универзитетски трг 2 1

Improvement of product development studies in Serbia and Bosnia and Herzegovina - IPROD УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ Универзитет у Нишу Универзитетски трг 2 1 Универзитет у Нишу Универзитетски трг 2 18000 Ниш Србија University of Niš Univerzitetski trg 2 18000 Niš Serbia Phone: +381 18 257 970 * Fax: +381 18 257 950 * e-mail: uniuni@ni.ac.rs* http://www.ni.ac.rs

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

Microsoft Word - Opsti uslovi poslovanja sa ovlastenim mjenjacem, RS, doc _1_.docx

Microsoft Word - Opsti uslovi poslovanja sa ovlastenim mjenjacem, RS, doc _1_.docx OPŠTI USLOVI POSLOVANJA NOVE BANKE AD BANJA LUKA SA OVLAŠĆENIM MJENJAČIMA (Republika Srpska) Broj: 01-NO-XLV-E-02-c/19 Banja Luka, 09.07.2019. Dio prvi OPŠTE ODREDBE I UVOD Predmet Član 1. Opštim uslovima

Више

Izmena konkursne dokumentacije za JN br.15-13

Izmena konkursne dokumentacije za JN br.15-13 Број: 10291/7-1 Ниш, 25.10.2013. године. 18000 Ниш, Булевар др Зорана Ђинђића 46а Тел.: 018/518-500, 518-550; Факс: 018/533-315 www.jugoistok.com ПРЕДМЕТ: Измена конкурсне документације, у поступку ЈН

Више

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА И ВЕЗА АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА Змај Ј. Јовановић 18, Бања Лука, тел: 051/ ; ww

РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА И ВЕЗА АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА Змај Ј. Јовановић 18, Бања Лука, тел: 051/ ;   ww РЕПУБЛИКА СРПСКА МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА И ВЕЗА АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА Змај Ј. Јовановић 18, Бања Лука, тел: 051/220-330; www.absrs.org www.vladars.net E-mail: absrs@teol.net Број: 13/2/404-317

Више

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc На основу члана 124. став 1. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС» бр. 39/02) и члана 20.1.Статута Машинског факултета Универзитета у Београду, декан Машинског факултета доноси ПРАВИЛНИК О ДOДЕЛИ

Више

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje На основу члана 486, 490. и 491. Закона о привредним друштвима ( Сл. гласник РС бр. 36/2011, 99/2011, 83/2014 др. закон и 5/2015) и члана 22. и 69. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС бр. 15/2016)

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊА ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН Зрењанин, Др Емила Гаврила бр. 15 П Р А В И Л Н И К О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА КОД ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ЗРЕЊАНИН децембар 2015. На основу члана 16. став 1. Закона

Више

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun "Putevi" doo u reorganizaciji, Broj 100/14 Mjesto i

Више

Закључен између: УГОВОР О ОПШТИМ УСЛОВИМА КОРИШЋЕЊА АМРЕС УСЛУГА ИНФОРМАЦИОНО КОМУНИКАЦИОНЕ УСТАНОВЕ ''АКАДЕМСКА МРЕЖА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АМРЕС'', са се

Закључен између: УГОВОР О ОПШТИМ УСЛОВИМА КОРИШЋЕЊА АМРЕС УСЛУГА ИНФОРМАЦИОНО КОМУНИКАЦИОНЕ УСТАНОВЕ ''АКАДЕМСКА МРЕЖА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АМРЕС'', са се Закључен између: УГОВОР О ОПШТИМ УСЛОВИМА КОРИШЋЕЊА АМРЕС УСЛУГА ИНФОРМАЦИОНО КОМУНИКАЦИОНЕ УСТАНОВЕ ''АКАДЕМСКА МРЕЖА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АМРЕС'', са седиштем у Београду, ул. Булевар краља Александра број

Више

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази

Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази Страна 92 СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА БРОЈ 9 Датум: 29.03.2019.године СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА ГОДИНА 2019 БРОЈ 9 КУРШУМЛИЈА Лист излази према потреби 1. На основу члана 32. Закона о локалној

Више

ZAKON

ZAKON ЗАКОН О РАТИФИКАЦИЈИ ИЗМЕНА И ДОПУНА 21 И 22 ЦАРИНСКЕ КОНВЕНЦИЈЕ О МЕЂУНАРОДНОМ ПРЕВОЗУ РОБЕ НА ОСНОВУ ИСПРАВЕ МДП (КАРНЕТА ТИР ЧЛАН 1 Ратификују се измене и допуне 21 и 22 Царинске конвенције о међународном

Више

ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDB

ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDB ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se postupak, uslovi,

Више

Teleklik d.o.o. Banjaluka, ulica Kralja Petra II Karađorđevića br. 39, Banja Luka, zastupan po Generalnom direktoru gdin. Danijel Bobar (u dalje

Teleklik d.o.o. Banjaluka, ulica Kralja Petra II Karađorđevića br. 39, Banja Luka, zastupan po Generalnom direktoru gdin. Danijel Bobar (u dalje Teleklik d.o.o. Banjaluka, ulica Kralja Petra II Karađorđevića br. 39, 78000 Banja Luka, zastupan po Generalnom direktoru gdin. Danijel Bobar (u daljem tekstu: Teleklik ) I, ulica br.,, zastupan po (u

Више

ЈП Градски информативни центар Аполo Трг Слободе 3 Нови Сад Р. бр: ЈН 1/13 Дана: године Поступајући у складу са чланом 63. Закона о јавним

ЈП Градски информативни центар Аполo Трг Слободе 3 Нови Сад Р. бр: ЈН 1/13 Дана: године Поступајући у складу са чланом 63. Закона о јавним ЈП Градски информативни центар Аполo Трг Слободе 3 Нови Сад Р. бр: ЈН 1/13 Дана: 01.10.2013. године Поступајући у складу са чланом 63. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник Републике Србије, бр.

Више

Предмет:

Предмет: Адреса: ЗП ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ НА ВРБАСУ А.Д., Светог Саве 13 70260 Мркоњић Град, www.henavrbasu.com, e-mail:hev@henavrbasu.com Жиро рачуни: Нова Бањалучка банка: 5510140000091833 Развојна банка: 5620990000704617

Више

PRAVILNIK O REKLAMACIJI Na osnovu clana 83 tacka 3.Ustava Republike Srbije,ukaz zakona o uslovima za obavljanje prometa robe,vrsenje usluga i prometu

PRAVILNIK O REKLAMACIJI Na osnovu clana 83 tacka 3.Ustava Republike Srbije,ukaz zakona o uslovima za obavljanje prometa robe,vrsenje usluga i prometu PRAVILNIK O REKLAMACIJI Na osnovu clana 83 tacka 3.Ustava Republike Srbije,ukaz zakona o uslovima za obavljanje prometa robe,vrsenje usluga i prometu robe i inspekcijskom nadzoru (sl.glasnik br 39/96;

Више

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1

SINDKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE CRNE GORE PRAVILNIK O RADU NADZORNOG ODBORA PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /1 PREDLOG SINDIKALNA ORGANIZACIJA SUDOVA ZA PREKRŠAJE Djel.br. /17 Podgorica, 2017. godine POSLOVNIK O RADU NADZORNOG ODBORA I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovim poslovnikom bliže se uređuju pravila i načina rada

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON KANTONALNO TUŽILAŠTVO ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA Broj: T04 0 KTK 0035766 18 Zenica, 24.07.2019. godine OPŠTINSKI SUD ZENICA Sudija

Више



 NESLUŽBENI PREČIŠĆENI TEKST ODLUKA O VOĐENJU POSEBNE EVIDENCIJE O TEKUĆIM I KAPITALNIM POSLOVIMA SA INOSTRANSTVOM I DOSTAVLJANJU PODATAKA O TIM POSLOVIMA ("Službeni list Crne Gore", br. 8/17 od 03.02.2017,

Више