QCTlllbCKII nyr 6.6. n. tljax noliropmua CPliMJA M UPHA ropa TEJ1Etl>OHH: (081) tl>akc: (081) Cetinjski put b.b. P.O

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "QCTlllbCKII nyr 6.6. n. tljax noliropmua CPliMJA M UPHA ropa TEJ1Etl>OHH: (081) tl>akc: (081) Cetinjski put b.b. P.O"

Транскрипт

1 QCTlllbCKII nyr 6.6. n. tljax noliropmua CPliMJA M UPHA ropa TEJ1Etl>OHH: (081) tl>akc: (081) Cetinjski put b.b. P.O. BOX PODGORICA SERBIA AND MONTENEGRO Phone: (+381) Fax:(+381) lipoj: f!jf- 211~ /1 Ref:.IJ.aTYM, ~L c!j::j """ r. Date, UPRAVNOM ODBORU UNlVERZITETA erne GORE Predmet: Izvjestaj 0 realizaciji Poziva Univerziteta erne Gore br. 01/05 na otvoreno lokalno javno nadmetanje za ustupanje zanatskih i zavr~nih radova za kolektivno stambeni objekat sa djelatnostima. OUP Univerzitetski centar - izmjene i dopune, ogla~enim na zvanicnom Web site Komisije za jayne nabavke i u dnevnom listu»pobjeda«dana godine U skladu sa odlukom Senata Univerziteta Crne Gore br od godine i odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore br od godine o izgradnji poslovno-stambenog objekta Univerziteta Crne Gore, sprovedena je procedura javnog nadmetanja za ustupanje zanatskih i zavffinih radova, na nacin i po postupku predvidenim pozivom za nadmetanje i odredbama Zakona 0 javnim nabavkama. I Sljedeca pravna lica po predmetnom pozivu preuzela su dokumentaciju za nadmetanje: 1.»Kroling«000 Oanilovgrad 2.»Cijevna komerc«000 Podgorica 3.»Lipa«000 Cetinje 4.»Eluplastic«DOO Beograd 5.»Eling«000 Podgorica 6.»Gradnja Promet«000 Oanilovgrad Ponude SU, u roku propisanom odredbama PJN30 a koji je nave den u tekstu poziva na nadmetanje i tenderskoj dokumentaciji, dostavili slijedeci ponudaci: 1.»Lipa«000 Cetinje Iznos ponude sa PDV-om: ,34 eura Placanje: avans 5%, odnosno ,47 eura. Ostatak u mjesecnim situacijama. Garantni rok: za sve izvedene radove 2 godine Rok zavr~etka svih radova: 365 dana.

2 2.»Cijevna komerc«000 Podgorica Iznos ponude sa POV-om: ,61 eura Plaeanje: avans 5%, odnosno ,18 eura. Kompenzacija: 5%= ,18 eura-za poslovni prostor Rok zavrsetka radova: 365 dana od dana uvodenja u posao. Garantni rok za sve radove: 2 godine. 3. JV»Kroling«000 Oanilovgrad -»Gradnja Promet«000 Oanilovgrad Iznos ponude sa POV-om: ,83 eura Placanje: avans 10%, odnosno ,08 eura. Kompenzacija: 10%= ,08 eura-za poslovni prostor Rok zavrsetka radova: 365 dana od dana uvodenja u posao. Garantni rok za sve radove: 2 godine. II KOMISIJA ZA OTVARANJE PONUDA imenovana je Rjesenjem br od godine, u sastavu: 1. Prof. dr Mitar Misovic, prorektor Univerziteta 2. Dr Milos Knezevic, Gradevinski fakultet 3. Tanja Perovic, Rektorat Univerziteta KOMISIJA ZA VREDNOVANJE PONUDA imenovana je Rjesenjem rektora br od godine, u sastavu: 1. Prof. dr Zdravko Uskokovic, Elektrotehnicki fakultet 2. Prof. dr Mladen Ulicevic, Gradevinski fakultet 3. Prof. dr Petar Vukoslavcevic, Masinski fakultet 4. Prof. dr Bogoljub Boskovic, Ekonomski fakultet 5. Prof. dr Vladimir Komnenic, Metalursko-tehnoloski fakultet 6. Docent dr Mara Scepanovic, Prirodno-matematicki fakultet Istim rjesenjem imenovani su i strucni konsultanti: 1. Prof. Radivoje Mrdak, Gradevinski fakultet 2. Prof. Aleksandar Kekovic, Gradevinski fakultet-arhitektura 3. Prof. Radenko Pejovic, Gradevinski fakultet 4. Prof. Janko Jankovic, Elektrotehnicki fakultet 5. Dr Milos Knezevic, Gradevinski fakultet Strucni konsultanti su ucestvovali u radu Komisije za vrednovanje, radi davanja strucnog misljenja 0 pojedinim pitanjima i elementima tenderske dokumentacije. Nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju ponudaca, uz prethodno pribavljeno misljenje Komisije za jayne nabavke RCG, Komisija za vrednovanje je konstatovala da su se stekli uslovi za odbijanje ponude ponudaca»cijevna komerc«000

3 Podgoriea i ponudaca»lipa«doo Cetinje, iz razloga postojanja vecih odstupanja, shodno odredbama clana 34. tacka 3. pod (e) Zakona 0 javnim nabavkama. Za postupak vrednovanja i dodjelu odgovarajuceg broja bodova po osnovu kriterijuma i podkriterijuma, utvrdenih tekstom poziva na nadmetanje, ostao je sarno jedan ponudac - JV»Kroling«DOO, Danilovgrad i»gradnja-promet«000, Danilovgrad. Komisija je ponudu JV»Kroling«DOO, Danilovgrad i»gradnja-promet«000, Danilovgrad vrednovala sa 78 od maksimalnih 100 poena, po utvrdenim kriterijumima i pokriterijumima. Saglasno tenderskoj dokumentaeiji, prvorangirani ponudac je dostavio sve uzorke materijala i opreme koji su planirani da budu ugradeni u objekat (uzorke podova, uzorke bravarije, uzorke stolarije, uzorke sanitarija, uzorke kamena, uzorke fasadnih obloga, uzorke tipa fasade, uzorke unljtrasnjih vrata za stanove i hotel, uzorke ulaznih vrata za stanove ) i uskladistio ih na gradilistu. Komisija za vrednovanje, zajedno sa strucnim konsultantima. izvrsila je uvid na lieu mjesta u uzorke materijala i oprerne i, nakon iznjjetog strucnog nalaza i misljenja konsultanata, oejenila da odnos ponudene eijene i kvaliteta iskazanog preko uzoraka nije najpovoljniji ida treba traziti od ponudaca da predlozi bolje rjesenje. Komisija je, takode, preporucila da u proeeduri potpisivanja ugovora treba obavezati izvodaea da u saradnji sa projektantima i nadzornim organom opremi jedan stan, u skladu sa usaglasenom ponudom, koji ce sluziti kao etalon za eijeli objekat. RADNI TIM ZA USTEDE Uvazavajuci predlog Komisije za vrednovanje i strucnih konsultanata, rektor je u skladu sa clanom 50 Zakona 0 javnim nabavkama, imenovao Radni tim sa zadatkom da u preliminarnim razgovorima sa prvorangiranim ponudaeem ispita moguca alternativna rjesenja i ustede u ponudi. Radni tim je radio u sastavu: 1. Prof. Mitar Misovic, prorektor Univerziteta 2. Doc. dr Goran Radovic, Arhitektura 3. Mr Radivoje Mrdak, Gradevinski fakultet 4. Dr Radoje Zejak, Gradevinski fakultet Nakon vise obavljenih preliminarnih razgovora sa ovlascenim predstavnieima prvorangiranog ponudaca»kroling«d.o.o. Danilovgrad. a u granieama ovlaseenja propisanih odredbama clana 50 Zakona 0 javnim nabavkama, standardnog formulara javnih nabavki F.3441 (+ i - kvantifikaeije i dozvoljeni popusti), predmjera i predracuna radova koji cine sastavni dio ponude, Zakona 0 izgradnji objekata i pratece podzakonske regulative, Radni tim je sacinio Izvjestaj koji sadai analiticki prikaz osnovne ponude sa ostvarenim ustedama i popustima u iznosu od ,21 euro.

4 Izvjestaj Radnog tima dostavljen je Komisiji za vrednovanje i Komisiji za dodjelu ugovora, sa predlogom da se prihvati Anex br. 1 od godine osnovne ponude prvorangiranog ponudaca na iznos od , sa datom specifikacijom racionalizacije potrebnih sredstava za izgradnju ove faze. KOMISIJA ZA DODJELU UGOVORA imenovana je Rjesenjem rektora br od godine, u sastavu: 1. Prof. dr Zoran Culafic, Masinski fakultet 2. Prof. dr Radomir Lakovic, Elektrotehnicki fakultet 3. Dr Momcilo Radulovic, Biotehnicki institut Nakon izvrsenog uvida u izvjestaj 0 otvaranju ponuda sa pratecim standardnim formularima, izvjestaj 0 vrednovanju ponuda sa pratecim standardnim formularima, bitno prihvatljivoj ponudi i preporuci Radnog tima za eventualne ustede, kao i u inovirani predlog ponude prvorangiranog ponudaea, Komisija za dodjelu je utvrdila da je postupak jayne nabavke sproveden u svim fazama u skladu sa odredbama Zakona 0 javnim nabavkama i predlozila da se ponudacu JV»Kroling«000, Oanilovgrad i»gradnja-promet«000, Oanilovgrad dodjeli ugovor po predmetnom pozivu. III Nakon predloga Komisije 0 dodjeli ugovora, sa ovlascenim predstavnikom ponudaea JV»Kroling«000, Oanilovgrad i»gradnja-promet«000, Oanilovgrad, obavljeni su dodatni razgovori oko elemenata ugovora i rezultat tih razgovora je dodatno korigovana cijena ponude u korist Univerziteta, u vrijednosti od 2% ugovorene cijene, sto iznosi ,65 eura, tako da je ukupno ostvarena usteda u korist Univerziteta u iznosu od eura. Predlaze se Upravnom odboru Univerziteta da razmotri predlog ugovora, koji se dostavlja u prilogu, i da saglasnost za njegovo potpisivanje. Takode predlazemo da clanovi navedenih radnih grupa, koji nisu istovremeno i clanovi Upravnog odbora Univerziteta, budu pozvani na sjednicu Upravnog odbora radi eventualne potrebe obrazlozenja pojedinih detalja postupanja u fazi vrednovanja ponuda i kod formiranja predloga ugovora.

5 Na osnovu clana 11 Statuta Univerziteta erne Gore, nakon sprovedenog postupka Javnog nadmetanja br. 01/05 od godine, Upravni odbor Univerziteta erne Gore, na predlog Komisije za dodjelu ugovora od godine, na sjednici odrzanoj godine donosi ZAKLJUCAK 1. Tender za izvodaca druge faze izgradnje poslovno-stambenog objekta Univerziteta Crne Gore, DUP Univerzitetski centar - izmjene i dopune (zanatskih i zavrsnih radova za kolektivno stambeni objekat sa djelatnostima), objavljen na zvanicnom Web site Komisije za javne nabavke i dnevnom listu»pobjeda«dana godine, sproveden je u svim fazama u skladu sa Zakonom 0 javnim nabavkama. 2. Predlog teksta Ugovora 0 gradenju, koji bi se zakljucio sa najpovoljnijim ponudacem, u svim elementima je prihvatljiv za Univerzitet Crne Gore. 3. Daje se saglasnost da rektor Univerziteta erne Gore zakljuci Ugovor 0 gradenju sa prvorangiranim ponudacem d.o.o.»kroling«danilovgrad. 4. Sastavni dio ovog zakljucka je tenderska dokumentacija po Pozivu Univerziteta erne Gore br. 01/05 od godine na otvoreno lokalno javno nadmetanje za ustupanje zanatskih i zavrsnih radova kolektivno stambenog objekta Univerziteta erne Gore sa djelatnostima. Broj: Podgorica, godine u IVERZITETA erne GORE nik

6 \ Peny6nlo1Ka LtpHa fopa YHY1BEP3ViTET ~PHE rope DPOL_~a?l' 9?>r:? _ (!)f. ft>.,~~-=--roa nonopv14a Nakon sprovedene procedure javnog nadmetanja na nacin i po postupku predvidenim odredbama Zakona 0 javnim nabavkama i Pozivom Univerziteta Crne Gore br. 01/05 na otvoreno lokalno javno nadmetanje za ustupanje zanatskih i zavrsnih radova za kolektivno stambeni objekat sa djelatnostima. DUP Univerzitetski centar - izmjene i dopune, oglasenim na zvanicnom Web site Komisije za jayne nabavke i u dnevnom listu»pobjeda«dana godine, zakljucuje se UGOVOR 0 GRA )ENJU izmedu: ""'" Univerziteta erne Gore, koga zastupa rektor, prof. dr Ljubisa Stankovic, s ~ jedne strane (u daljem tekstu: NARUCILAC) ~ i 2. JV»Krolin'G«000, Oanilovgrad i»gradnja-promet«000, Oanilovgrad, koga, po izdatom punomocju i Sporazumu 0 zajednickom nastupu. zastupa direktor Leljko Miskovic. s druge strane (u daljem tekstu: IZVQ )AC). Clan 1 NARUCILAC ustupa. a IZVOf)AC se obavezuje da za racun NARUCIOCA, na osnovu predate tehnicke dokumentacije. a u skladu sa Ugovornim dokumentima po predmetnom pozivu. izvede zanatske i zavrsne radove za kolektivno stambeni objekat sa djelatnostima. OUP Univerzitetski centar - izmjene i dopune. Clan 2 IZVOf)AC se obavezuje, posto se prethodno upoznao sa svim uslovima, pravima i obavezama koje kao IZVOf)AC ima u vezi sa izvrsenjem svih radova koji su predmet ovog ugovora i za koje je dao svoju ponudu. da radove iz clana 1 ovog ugovora izvede prema tehnickoj dokumentaciji. strucno i kvalitetno. drieci se tehnickih propisa. pravila i standarda koji vaze u gradevinarstvu za gradenje ugovorene vrste radova. koji su predmet ovog ugovora. Clan 3 IZVOOAC se obavezuje da sve radove iz clana 1 ovog ugovora izvede za ukupnu cijenu u iznosu od 6.685A82.62 i slovima: (sest miliona seststotina osamdesetpet hiljada cetiri stotine osamdeset dva i eura). sa uracunatim PDV-om, umanjenu za 2% u konacnom obracunu iii realizovano preko dodatnih radova u toj vrijednosti za korist Narucioca. 0 eemu ce Izvodac i Narucilac postici dogovor. Isplata avansa od 10% ugovorene cijene izvrsi6e se u roku od 15 dana od dostavljanja garancije za avansno placanje.

7 Svi naknadni i nepredvideni radovi izvodice se iskljucivo po nalogu NARUCIOCA, uz primjenu faktora datih u Ugovornim dokumentima. Isplate Ce biti umanjene za dio koji se placa kompenzacijom za poslovni prostor, sto predstavlja 10% od ukupne vrijednosti radova. Cijena kompenzovanog poslovnog prostora je kako slijedi: lm2 za prostor prema putu 1200 lm2 za prostor prema parkingu (unutrasnjost) 900 lm2 za prostor u suterenu (podrumski dio). Kompenzacija za poslovni prostor bice regulisana posebnim aneksom ovog ugovora. Poslovni prostor na koji se odnosi kompenzacija podrazumijeva prostor zavrsen do nivoa opisanog u pozivu Univerziteta br. 01/05. uz obavezu investitora da do njega izvede fasadu i prikljucke infrastrukture. Sastavni dio ovog ugovora cini Skica poslovnog prostora koji se kompenzuje. Konacan obracun i stvarne povrsine bice utvrdene nakon zavrsetka predmetnih radova. Clan 4 Isplata radova iz clana 1 ovog ugovora vrsice se putem privremenih mjesecnih situacija. jedanput mjesecno. i konacnog obracuna izvedenih radova, u zavisnosti ad stepena gotovosti posla, iii po posebnom dogovoru Narucioca i Izvodaea. na firo racun izvodaea br Kolicinu izvrsenih radova nakon zavrsetka pojedine pozicije iii na kraju svakog mjeseca utvrduje IZVOf)AC. u prisustvu Nadzornog organa i podatke unosi u gradevinsku knjigu. IZVOf)AC ce privremenu mjesecnu situaciju dostavljati Nadzornom organu preko gradevinskog dnevnika najkasnije do poslednjeg dana u mjesecu u kome su izvrseni radovi. Nadzorni organ ce primljenu situaciju, ako nema primjedbi, ovjeriti u roku ad 7 dana. Placanje ce se izvrsiti u roku od 14 dana nakon ovjere ad strane Nadzornog organa. Ukoliko Nadzorni organ na podnesenu situaciju ima primjedbi, on Ce trafiti ad IZVOf)ACA da te primjedbe otkloni. Ukoliko IZVOf)AC u roku od 2 dana ne otkloni primjedbe Nadzorni organ ce staviti svoje primjedbe i nesporni dio ovjeriti i dostaviti situaciju na verfikaciju NARUCIOCU. Clan 5 Smatra se da je NARUCILAC izvrsio obavezu uvodenja IZVOf)ACA u posao ako mu je predao: Gradevinsku dozvolu

8 Glavni projekat NARUCILAC je dui:an da IZVODACA uvede u posao u roku od 10 dana od dana potpisivanja ovog ugovora. Na dan uvodenja IZVODACA u posao otvara se Gradevinski dnevnik u kome se konstatuje da ga je NARUCILAC uveo u posao, a ovaj primio lokaciju i svu potrebnu dokumentaciju, cime su stvoreni uslovi da otpocnu radovi. IZVODAC se obavezuje da radove iz clana 1 ovog ugovora kompletno dovrsi i preda NARUCIOeU na upotrebu u roku od 365 dana od dana uvodenja u posao. Clan 6 U roku za dostavu garancije 0 dobrom izvrsenju ugovora, Izvodac ce dostaviti uradeni Izvodacki projekat organizacije i tehnologije gradenja. sa sadrzajem usaglasenim sa clanom 3/02 Pravilnika 0 nacinu izrade i sadrtini tehnicke dokumentacije (SI. List ReG, br. 22/02). Clan 7 IZVODAC je duian da u roku od 10 dana od dana potpisivanja ugovora dostavi detaljni dinamicki plan izvodenja radova (usaglasen sa eventualnim primjedbama narucioca na Orijentacioni dinamicki plan iz ponude), sa potpunim tehnickim podacima 0 angaiovanju radne snage i opreme neophodne za realizaciju radova iz clana 1 ovog ugovora i u skladu sa ugovorenim rokom zavrsetka radova iz clana 5 ovog ugovora, i da isti dostavi NARUCIOeU na davanje saglasnosti. Period do azuriranja dinamickog plana je 15 dana. Iznos koji treba odbiti u slucaju kasnjenja u dostavljanju azuriranog dinamickog plana je 50% vrijednosti privremene situacije koja je dospjela za isplatu. Clan 8 Ako IZVODAC svojom krivicom dovede u pitanje rok i zavrsetak objekta iz clana 1 ovog ugovora prema dinamickom planu izvodenja radova i u ugovorenom roku njegovog zavr etka iii cd strane NARUCIOCA produzenom roku, tada NARUCILAC ima pravo da sve, iii dio preostalih neizvrsenih radova oduzme IZVODACU i bez njegove posebne saglasnosti ustupi na izvodenje drugom izvodacu. Eventualne razlike izmedu ugovorene cijene oduzetih radova i cijene ugovorene sa drugim izvodacem, snosi IZVOOAC. Pored obaveze iz predhodnog stava IZVODAC je duzan da NARUCIOCU nadoknadi stetu koju ovaj pretrpi zbog raskida ugovora iz razloga navedenih u stavu 1 ovog ugovora. Clan 9 Organizaciju i prikljucenje gradilista na instalacije elektrike, vodovoda, kanalizacije, PIT i dr. kao i na putnu mrezu IZVOOAC obezbjeduje sam i 0 svom trosku. IZVOOAC je duzan, najkasnije u roku od 30 dana po potpisivanju ovog ugovora, da izradi i preda za ~otrebe NARUCIOeA u podrucju Gradilista kancelarijske prostorije neto povrsine cca 30 m, koje ce sluiiti za potrebe Nadzornog organa. Prostorije moraju imati najmanje 3 kancelarije sa mobilijarom. we, pripadajucu komunalnu infrastrukturu (elektriku,

9 vodovod. kanalizaciju i telefonski prikljucak sa stacioniranim telefonskim aparatima), kao i uredaje za grijanje i hladenje prostora - klimatizaciju i dva racunara pentium IV. lzvoe>ac je duzan da prije pocetka izgradnje kancelarijskog prostora sa Predstavnikom NARUCIOCA usaglasi projekat i specifikaciju infrastrukturne opreme prostora. Troskovi odrzavanja prostorija i opreme. ciscenja i energiie za grijanje, hladenje i rasvjetu prostorija za sve vrijeme Gradenja idu na teret IZVOOACA, a troskovi upotrebe telefona idu na teret NARUCIOCA. Prostorije ostaju na raspolaganje sluibi NARUCIOCA jos 3 mjeseca po izvrsenoj primopredaji i konacnom obracunu Objekta. Opremljene prostorije se zapisnicki vraeaju IZVOOACU. Clan 10 Saglasnost na izmjene i dopune tehnicke dokumentacije na osnovu koje je ugovoreno izvodenje radova daje NARUCILAC. Clan 11 Strucni nadzor nad gradenjem ugovorenog objekta NARUCILAC ce vrsiti preko svojih radnika - ovlascenih strucnih Iica iii preko preduzeca odnosno organizacije koja je upisana u sudski registar za vrsenje poslova nadzora za ovu vrstu objekta, 0 cemu ce pismeno obavijestiti IZVO >ACA. Ako u toku izvodenja radova dode do promjene nadzornog organa, NARUCIl.AC Ce 0 tome obavijestiti IZVOOACA. Clan 12 Nadzomi organ ovlascen je da se stara i kontrolise: da Ii IZVOOAC izvodi radove prama tehnickoj dokumentaciji, provjeru kvaliteta izvodenja radova. primjenu propisa. standarda, tehnicih normativa i normi kvaliteta, kontrolu kvaliteta materijala koji se ugraduju, da daje tehnicka tumaeenja eventualno nejasnih detalja u projektu potrebnih za izvodenje radova u duhu uslova utvrdenih ugovorom. da kontrolise dinamiku napredovanja radova i ugovorenog roka zavrsetka objekta. da ocjenjuje spremnost i sposobnost radne snage i oruda rada angaiovanih na izgradnji objekta, kao i da vrsi i druge poslove koji proizilaze iz vazecih propisa i spadaju u nadleinost i funkciju nadzora. Nadzorni organ nema pravo da oslobodi IZVO >ACA od bilo koje njegove duinosti iii obaveze iz ugovora ukoliko za to ne dobije pismeno ovlascenje od NARUCIOCA. Postojanje nadzornog organa i njegovi propusti u vrsenju strucnog nadzora ne oslobadaju IZVOOACA od njegove obaveze i odgovornosti za kvalitetno i pravilno izvodenje radova. Clan 13 Nadzorni organ ima pravo da naredi IZVO >ACU da otkloni nekvalitetno izvedene radove i zabrani ugradivanje nekvalitetnog materijala i opreme.

10 Ako IZVO >AC, i pored upozorenja i zahtjeva Nadzornog organa, ne otkloni uoeene nedostatke i nastavi sa nekvalitetnim izvodenjem radova Nadzorni organ Ce radove obustaviti i 0 tome obavjestiti NARUGIOCA i nadleinu inspekciju i te okolnosti unijeti u gradevinski dnevnik. Sa izvodenjem radova moie se ponovo nastaviti kada IZVO >AG preduzme i sprovede odgovarajuce radnje i mjere kojima se prema nalazu nadleine inspekcije i nadzornog organa obezbjeduje kvalitetno izvodenje radova. Ako se izmedu Nadzornog organa i IZVO >AGA pojave nesaglasnosti u pogledu kvaliteta materijala koji se ugraduje, materijal se daje na ispitivanje. Troskove ovog ispitivanja placa IZVO >AC koji ima pravo da traii njihovu nadoknadu ad NARUCIOCA, ako ovaj nije bio u pravu. Materijal za koji se utvrdi da ne odgovara tehnickim propisima iii JUS standardima, IZVO >AC mora 0 svom trosku da ukloni sa gradilista u roku koji mu odredi Nadzorni organ. Clan 14 Kvalitet materijala koji se ugraduje, poluproizvoda i gotovih proizvoda i kvalitet izvedenih radova moraju da odgovaraju uslovima po vaiecim tehnickim propisima i JUS standarima i usloviina predvidenim tehnickom dokumentacijom po kojoj se izvode radovi na objektu i uslovima ovog ugovora. Kvalitet materijala koji se ugraduje i izvedenih radova, IZVO >AC mora da dokaie atestima o izvrsenim ispitivanjima materijala i radova odnosno garantnim listovima proizvodaea materijala. Sve troskove ispitivanja kvaliteta materijala i radova snosi IZVO >AC. Rezultat svih ispitivanja IZVO >AC mora blagovremeno dostavljati Nadzornom organu i ovi biti upisani u gradevinski dnevnik. Ukoliko rezultati ispitivanja pokaiu da kvalitet ugradenog materijala iii izvedenih radova, ne odgovara zahtijevanim uslovima, Nadzorni organ je duian da izda nalog IZVOOACU da nekvalitetni materijal zamijeni kvalitetnim i da radove dovede u ispravno stanje i sve 0 trosku IZVOf>ACA. Ako IZVO >AC i pored upozorenja i zahtjeva Nadzornog organa da otkloni uoeene nedostatke nastavi nekvalitetno izvodenje radova, Nadzorni organ ce postupiti u smislu stava 2. clana 13. ovog ugovora. Clan 15 IZVOOAC je duian da za uredno i blagovremeno izvrsenje radova na izgradnji objekta koji je predmet ovog ugovora, obezbijedi i angaiuje dovoljan broj radnika prema strukturi koja obezbeduje uspjesno izvodenje radova i da na gradiliste dopremi potrebnu i kvalitetnu mehanizaciju i opremu za zavrsetak radova.

11 IZVODAC je duzan da prije uvodenja u posao obavijesti ovlascenog lica koje ce rukovoditi gradenjem objekta. NARUCIOCA 0 imenovanju Ako u toku izvodenja radova dode do promjene ovlascenog lica odredenog za rukovodenje gradenjem objekta, IZVODAC je duzan da 0 tome odmah obavijesti NARUCIOCA. Clan 16 IZVODAC je duzan da, u vezi sa gradenjem objekta koji je predmet ovog ugovora, uredno i po propisima koji vaze u sjedistu NARUCIOCA vodi propisanu gradilisnu dokumentaciju. Clan 17 IZVODAC je duzan da na gradilistu preduzme mjere radi obezbjedenja sigurnosti izvedenih radova susjednih objekata i radova, opreme. uredenje. instalacija, radnika, saobraeaja, okoline i imovine i neposredno je odgovoran i duzan nadoknaditi sve stete koje izvodenjem ugovorenih radova pricini trecim licima i imovini. Troskove sprovodenja mjera zastite snosi IZVODAG. IZVODAC je obavezan NARUCIOCU nadoknaditi sve stete koje treca Iica eventualno ostvare od NARUCIOCA po osnovu iz stava 1. ovog clana. Sva Iica zaposlena na Gradilistu za izvrsenje radova iz ovog Ugovora imaju biti osigurana od Izvodaea 0 njegovom trosku za sve povrede na radu iii nesrece na poslu. Ovim osiguranjem moraju biti obuhvacena sva liea u sluzbi I nvestitora, Izvodaea i Podizvodaea. Investitor neee biti odgovoran za bilo koje odstete iii kompenzacije koje se imaju isplatiti za bilo kakve povrede osiguranih Iica. Clan 18 IZVODAC je duzan da radove. odnosno objekat, koji je predmet ovog ugovora osigura 0 svom trosku protiv svih steta do kojih moze doci za vrijeme izvodenja radova i to od poeetka izvodenja pa do primopredaje radova (osnovnih i dopunskih rizika u skladu sa uslovima za osiguranje objekta u izgradnji) kod odgovarajuce organizacije koja vrsi osiguranje - osiguravaca, i da primjerak polise osiguranja dostavi NARUCIOCU. Clan 19 Ako IZVODAC bez krivice NARUCIOCA ne zavrsi radove na objektu koji su predmet ovog ugovora u ugovorenom roku, duzan je NARUCIOCU platiti na ime ugovorene kazne (penale 2,0 %0 (dva promila) od ugovorene cijene svih radova za svaki dan prekoraeenja ugovorenog roka zavrsetka objekta. Vis ina ugovorene kazne ne moze preei 5% od ugovorene cijene radova. Strane ugovora ovim ugovorom iskljucuju primjenu pravnog pravila po kojem je NARUCILAC duzan saopstiti IZVODACU po zapadanju u docnju da zadrfava pravo na ugovorenu kaznu (penale), te se smatra da je samim padanjem u docnju lzvooac dumn

12 platiti ugovorenu kaznu (penale) bez opomene NARUCIOCA. a NARUCILAC ovlaseen da ih naplati - odbije na teret IZVODACEVIH potrazivanja za izvedene radove na objektu koji je predmet ovog ugovora iii od bilo kojeg drugog IZVODAGEVOG potrazivanja od NARUGIOCA.s tim sto je NARUCILAC 0 izvrsenoj naplati - odbijanju, duzan obavijestiti IZVODACA. Placanje ugovorene kazne (penala) ne oslobada IZVODACA obaveze da u cjelosti zavrsi i precla na upotrebu ugovoreni objekat. Ako NARUCIOCU nastane steta zbog prekoraeenja ugovorenog raka zavrsetka radova u iznosu vecem od ugovorenih i obracunatih penala - kazne. tada je IZVO >AC duzen da plati NARUCIOCU pored ugovorene kazne (penale) i iznos naknade stete koji prelazi visinu ugovorene kazne. Clan 20 IZVO >AC je duzan da deset dana poslije prijema pisma 0 prihvatu preda NARUGIOCU neopozivu i bezuslovno plativu na prvi poziv garanciju banke na iznos od 10% ugovorene vrijeclnosti. kojom bezuslovno i neopozivo garantuje potpuno i savjesno izvrsenje ugovorenih obaveza. kao i za slucaj nastupanja okolnosti iz cl. 8. ovog Ugovora. Garancija za dobra izvrsenje Ugovora je sastavni dio Ugovora 0 gradenju. Garancija za dobro izvrsenje ugovora traje do konacnog obracuna izvedenih radova. Clan 21 IZVO >A(; garantuje za kvalitet izvedenih radova koji su predmet ovog ugovora. kako je dato u ponudi IZVOtJACA. IZVO >AC je duzan da 0 svom trosku otkloni sve nedostatke na izvedenim radovima, koii se pokazu u toku garantnog roka u roku koji mu odredi NARUCILAC. Ukoliko IZVOOAC ne postupi po zahtjevu NARUCIOCA, NARU(;ILAC ima pravo da na teret IZVOOACA otkloni nedostatke angazovanjem drugog IZVOf)ACA. Clan 22 IZVOf)AG je obavezan da 24 sata prije isticanja roka vaznosti garancije za dobro izvrsenje posla preda NARUCIOCU sopstvenu blanko mjenicu, na ime obezbjedenja placanja za slucaj da duznik - izvodac ne izvrsi potpuno i savjesno svoje ugovcrne obaveze za vrijeme trajanja garantnog raka. Narucilac je ovlascen da popuni svotu u mjenici na iznos sredstava potrebnih za otklanjanje nedostataka koji se pokazu ugarantnom roku, maksimalno do iznosa od milion eura. Narucilac je ovlascen da popuni mjenicu. u skladu sa stavom 2 ovog clana, najdalje do isticanja garantnog raka, nakon cega je, ukoliko nije realizovana, duzan da u roku od 7 dana vrati nepopunjenu mjenicu Izvodacu.

13 Clan 23 IZVOf>AC je duzan da po zavrsenim radovima povuee sa gradilista svoje radnike, ukloni preostali materijal, opremu. sredstva za rad i privremene objekte koje je koristio u toku rada, oeistii gradiliste od otpadaka koje je napravio i uredi i oeisti okolinu gradevine i samu gradevinu (objekat na kome je izvodio radove). Clan 24 Pregled i primopredaja izvedenih radova vrsice se prema propisima koji vaze u sjedistu NARUCIOCA. Obavijest da su radovi zavrseni IZVOf>AC podnosi NARUCIOCU preko Nadzornog organa. Strane ugovora su u obavezi da komisiji za pregled i primopredaju izvedenih radova, koju obrazuje NARUCIOC, prije pocetka njenog rada, stave na raspolaganje svu dokumentaciju u vezi sa izgradnjom objekta. Clan 25 IZVOOAC je duzan da postupi po primjedbama komisije za pregled i primopredaju izvedenih radova i to u roku koji mu odredi komisija. Ako IZVOf>AC ne postupi po primjedbama iz stava 1. ovog clana u odredenom roku, NARUCILAC ce sam iii preko drugog IZVOOACa otkloniti utvrdene nedostatke 0 trosku Iz:.JOf>ACA. Clan 26 Po obavljenom pregledu i primopredaji izvedenih radova i otklanjanju utvrdenih nedostataka. ugovorene strane ce preko svojih ovla cenih predstavnika u roku od 45 dana izvrsiti konacni obracun izvedenih radova. Clan 27 NARUCILAC i IZVOf>AC su saglasni da sastavni dio ovog ugovora cine: - tehnicka dokumentacija - ponuda IZVOOACA br d g. - dinamieki plan izvodenja radova - garanacija banke za dobro izvrsenje ugovora - garancija za avansno placanje - mjenica za otklanjanje nedostataka u garantnom roku. Izmjene i dopune ovog ugovora mogu se vrsiti samo uz prethodno pismeni sporazum strana ugovora, koji se kao aneks prilaze ovom ugovoru. Clan 28 Ovaj ugovor moze se raskinuti sporazumno iii po zahtjevu jedne od strana ugovora, ako su nastupili bitni razlozi za raskid ugovora.

14 Ugovor se raskida pisrnenorn izjavorn koja se dostavlja drugoj Ugovornoj strani. U izjavi mora biti naznaceno po korn osnovu se ugovor raskida. Ugovor se ne moze raskinuti zbog neispunjenja neznatnog dijela ugovorene obaveze. Clan 29 Ako strane ugovora sporazumno raskinu ugovor, sporazumom 0 raskidu ugovora utvrduju se medusobna prava i obaveze koje proistcu iz raskida ugovora. Clan 30 Ukoliko dode do raskida ugovora i prekida radova, NARUCILAC i IZVOOAC su duzni da preduzmu potrebne mjere da se izvedeni.radovi zastite od propadanja. Troskove zastite radova snosi strana ugovora cijom krivieom je doslo do raskida ugovora odnosno do prekida radova. Clan 31 Strane ugovora su saglasne da sve sporove koji nastanu iz odnosa zasnovanih ovim ugovorom prvenstveno rjesavaju sporazumno. Pri tom, se po potrebi, mogu koristiti usluge pojedinih strucnih liea iii tijela koja ugovorne strane sporazumno odrede. Ukoliko se nastali spor ne rijesi sporazumno, za ~esavanje spora odredi Ce se sporazumno I a saglasno ugovornim dokumentima I presuditelj spora. Rjesavanje spornih pitanja ne moze uticati na rok i kvalitet ugovorenih radova. Clan 32 Ovaj ugovor je pravno valjano zakljucen i potpisan od dole navedenih ovlaseenih zakonskih zastupnika strana ugovora i sacinjen je u 6 (sest) istovjetnih primjeraka. od kojih po 3 (tri) primjerka za NARUCIOCA i IZVOOACA.

15

16

17

18

. L,, '\ ".,~-r\..,. 1.:".. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir Vuja

. L,, '\ .,~-r\..,. 1.:.. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir Vuja . L,, '\ ".,~-r\..,. 1.:".. I. -:. ~-~(9:( 13. cq. e UGOVOR o izvodenju radova zakljucen izmedu: Opstine Savnik, koju zastupa predsjednik Mijomir VujaCi6,kao NaruCilac ( u daljem tekstu: N aruci lac )

Више

Na osnovu clana 11 Statuta Univerziteta Crne Gore, a u realizaciji Odluke Upravnog odbora Univerziteta erne Gore br od godine, nako

Na osnovu clana 11 Statuta Univerziteta Crne Gore, a u realizaciji Odluke Upravnog odbora Univerziteta erne Gore br od godine, nako Na osnovu clana 11 Statuta Univerziteta Crne Gore, a u realizaciji Odluke Upravnog odbora Univerziteta erne Gore br. 01-987 od 14.5.2004. godine, nakon prethodno pribavljenog misljenja Komisije za javne

Више

Microsoft Word - UGOVOR ZA PRUŽANJE USLUGA

Microsoft Word - UGOVOR ZA PRUŽANJE USLUGA UGOVOR ZA PRUŽANJE USLUGA ŠTAMPANJE I DOSTAVE OBRAZACA I PUBLIKACIJA PO POZIVU 18/13; 10-2356/4 izmedju: 1. Zavod za statistiku, koga zastupa mr Gordana Radojević, PIB 02011506 (u daljem tekstu: NARUČILAC)

Више

Microsoft Word Izmena br. 5.doc

Microsoft Word Izmena br.  5.doc КОМИСИЈА ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ Број ЈН: 65/61 Датум: 24.10.2016. Измена бр. 5 Поштовани, Јавно предузеће ГРАДСКО СТАМБЕНО, Београд, као наручилац у отвореном поступку јавне набавке радова Извођење радова на

Више

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР Сомбор, Апатински пут 11 тел: / ; факс: / ПИБ: ; Мат.бр.: ; ЕППДВ:132716

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР Сомбор, Апатински пут 11 тел: / ; факс: / ПИБ: ; Мат.бр.: ; ЕППДВ:132716 ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ, ШГ СОМБОР 25000 Сомбор, Апатински пут 11 тел: + 381 25/463-111; факс: + 381 25/463-115 ПИБ:101636567; Мат.бр.:08762198; ЕППДВ:132716493 Данa: 28.04.2015. Број: 1745/14-7 На основу члана

Више

Број : 3829 Датум: године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу

Број : 3829 Датум: године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу Број : 3829 Датум: 20.09.2018.године Измена и допуна конкурсне документације за ЈНМВ 13/2018 за јавну услуга осигурања имовине и запослених, у складу са чланом 63. Закона о јавним набавкама (,,Сл.гласник

Више

РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ Д И Р Е К Ц И Ј А Београд, ул. Др Александра Костића бр. 9 Београд год. На основу члан

РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ Д И Р Е К Ц И Ј А Београд, ул. Др Александра Костића бр. 9 Београд год. На основу члан РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ Д И Р Е К Ц И Ј А Београд, ул. Др Александра Костића бр. 9 Београд 12.02.2019. год. На основу члана 63. Закона о јавним набавкама ("Службени гласник

Више

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo

ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE (Sl. list Grada Novog Sada, br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovo ODLUKA O RASKOPAVANJU POVRŠINA JAVNE NAMENE ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 12/2011, 56/2012, 13/2014, 69/2014 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se uslovi i način organizovanja poslova

Више

U G O V O R O JAVNOJ NABAVCI BROJ: 036/15 ZA LOT 1 i LOT - 2 Zaključen dana godine u prostorijama Ugovornog organa u ulici Mehmeda Spahe b

U G O V O R O JAVNOJ NABAVCI BROJ: 036/15 ZA LOT 1 i LOT - 2 Zaključen dana godine u prostorijama Ugovornog organa u ulici Mehmeda Spahe b U G O V O R O JAVNOJ NABAVCI BROJ: 036/15 ZA LOT 1 i LOT - 2 Zaključen dana 30.03.2015. godine u prostorijama Ugovornog organa u ulici Mehmeda Spahe broj 11, Sarajevo, između slijedećih ugovornih strana:

Више

На основу члана 39.Став 6. Закона о јавним набавкама (Сл.гласник РС бр.124/2012,14/2015 и 68/2015) и Одлуке о издавању наруџбенице бр. 1/19 год. НАРУЧ

На основу члана 39.Став 6. Закона о јавним набавкама (Сл.гласник РС бр.124/2012,14/2015 и 68/2015) и Одлуке о издавању наруџбенице бр. 1/19 год. НАРУЧ На основу члана 39.Став 6. Закона о јавним набавкама (Сл.гласник РС бр.124/2012,14/2015 и 68/2015) и Одлуке о издавању наруџбенице бр. 1/19 год. НАРУЧИЛАЦ упућује ПОЗИВ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПОНУДА ЗА ЈНМВ НАРУЏБЕНИЦОМ

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број /2019 Дана: године СОКОБАЊА ПР

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број /2019 Дана: године СОКОБАЊА ПР РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА СОКОБАЊА Општинска управа Светог Саве 23 Комисија за Јавну набавку IV Број 404-18-7/2019 Дана: 21.01.2019. године СОКОБАЊА ПРЕДМЕТ: Измена Конкурсне документације за јавну набавку

Више

ИНСТИТУТ ЗА НУКЛЕАРНЕ НАУКЕ ВИНЧА Адреса:Мике Петровића Аласа Телефон централа: (ОП) п.фах 522, ПОТ Београд ТелефонДиректор: (011) 6454

ИНСТИТУТ ЗА НУКЛЕАРНЕ НАУКЕ ВИНЧА Адреса:Мике Петровића Аласа Телефон централа: (ОП) п.фах 522, ПОТ Београд ТелефонДиректор: (011) 6454 ИНСТИТУТ ЗА НУКЛЕАРНЕ НАУКЕ ВИНЧА Адреса:Мике Петровића Аласа 12-14 Телефон централа: (ОП) 3408-101 п.фах 522, ПОТ Београд ТелефонДиректор: (011) 6454-945 Телефакс: (011) 3408-787 E-mail: оffice@vinca.rs

Више

Microsoft Word - KONKURSNA DOKUMENTACIJA OP ????????

Microsoft Word - KONKURSNA  DOKUMENTACIJA  OP ???????? САДРЖАЈ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ: 1. Општи подаци о јавној набавци... страна 3 2. Подаци о предмету јавне набавке... страна 4 3. Упутство понуђачима како да сачине понуду... страна 5 4. Образац за оцену

Више

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG 1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA G

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG   1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA G 1 of 5 4/24/2015 1:41 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 11/15 Mjesto i datum Podgorica

Више

PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurenc

PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurenc PRILOG 3 CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Agencija za zaštitu konkurencije Broj 01-85/1 Mjesto i datum 30.05.2013.godine Na

Више

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем

Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Срем Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А за продају кровног покривача са Дома здравља Др Симо Милошевић Умка и старе столарије са Дома здравља Др Симо Милошевић Сремчица Документација садржи: - Упутство понуђачима о

Више

Уговор о изградњи објекта

Уговор о изградњи објекта Уговор о изградњи објекта По систему кључ у руке и инжењеринг Закључен дана године у, између уговорних страна: 1., из, ул., матични бр., рег. бр., ПИБ, које заступа директор (даље: Наручилац), с једне

Више

Broj: /15

Broj: /15 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA U SARAJEVU Broj: 01-1573/15 Sarajevo, 02.11.2015. godine PREDMET: Poziv na dostavu ponude Ugovorni organ,

Више

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc

Microsoft Word - pr.o j.n.-web MC-prav.doc На основу члана 124. став 1. Закона о јавним набавкама («Службени гласник РС» бр. 39/02) и члана 20.1.Статута Машинског факултета Универзитета у Београду, декан Машинског факултета доноси ПРАВИЛНИК О ДOДЕЛИ

Више

Microsoft Word - Poziv nakon objave

Microsoft Word - Poziv nakon objave CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/12-11/2 Mjesto i datum: Podgorica, 24.01.2012.godine Na osnovu

Више

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ ПЕТРОВАРАДИН Огранак предузећа ШГ СОМБОР СОМБОР тел/факс: ; / ; ПИБ: ; МАТ.БР.: ; ЕППДВ:13

ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ ПЕТРОВАРАДИН Огранак предузећа ШГ СОМБОР СОМБОР тел/факс: ; / ; ПИБ: ; МАТ.БР.: ; ЕППДВ:13 ЈП ВОЈВОДИНАШУМЕ ПЕТРОВАРАДИН Огранак предузећа ШГ СОМБОР СОМБОР тел/факс: +38125-463-111; +38125/463-115; ПИБ: 101636567; МАТ.БР.: 08762198; ЕППДВ:132716493 Број: ЈН 1168/18-6 Дана: 12.02.2019. На основу

Више

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG 1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA G

Poziv za javnu nabavku etender Portal - UJN CG   1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA G 1 of 5 4/24/2015 1:45 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 18/15 Mjesto i datum Podgorica

Више

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује

Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује Правилник о садржини и начину вођења књиге инспекције, грађевинског дневника и грађевинске књиге I. ПРЕДМЕТ УРЕЂИВАЊА Члан 1. Овим правилником уређује се садржина и начин вођења књиге инспекције, грађевинског

Више

OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 21/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 178 i 179 Mjesto

OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 21/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 178 i 179 Mjesto OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 21/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 178 i 179 Mjesto i datum: Nikšić, 18.06.2019.godine Na onovu člana 54

Више

CRNA GORA UPRAVA ZA NEKRETNINE Broj: /3 Podgorica, god. STANDARDNI FORMULAR Čl.35.Zakona o javnim nabavkama Na osnovu člana 35. Zako

CRNA GORA UPRAVA ZA NEKRETNINE Broj: /3 Podgorica, god. STANDARDNI FORMULAR Čl.35.Zakona o javnim nabavkama Na osnovu člana 35. Zako CRNA GORA UPRAVA ZA NEKRETNINE Broj: 02-5377/3 Podgorica, 16.09.2011 god. STANDARDNI FORMULAR Čl.35.Zakona o javnim nabavkama Na osnovu člana 35. Zakona o javnim nabavkama (Sl.list RCG br.46/06) Uprava

Више

Microsoft Word Izmena i dopuna br. 3.doc

Microsoft Word Izmena i dopuna br. 3.doc КОМИСИЈА ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ Број ЈН: 75/21 Датум: 22.06.2017. Поштовани, Јавно предузеће ГРАДСКО СТАМБЕНО, Београд, као наручилац у отвореном поступку јавне набавке радова- Извођење грађевинско занатских

Више

Универзитет у Београду - Центар за трансфер технологије / године КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА за набавку услуга израдe едукати

Универзитет у Београду - Центар за трансфер технологије / године КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА за набавку услуга израдe едукати Универзитет у Београду - Центар за трансфер технологије 09-40401-2837/5-19 05.07.2019. године КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА за набавку услуга израдe едукативног видео материјала услуге израдe едукативног видео

Више

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ УЖИЦЕ др.в.маринковића бр. 4, Ужице (031) , факс: (031) Датум: Број:

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ УЖИЦЕ др.в.маринковића бр. 4, Ужице (031) , факс: (031) Датум: Број: ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ УЖИЦЕ др.в.маринковића бр. 4, 31000 Ужице (031) 563-150, факс: (031) 563-147 e-mail: zavoduzice@mts.rs Датум:11.06.2019. Број: 2882 Предмет: Измена конкурсне документације за јавну

Више

U P U T S T V O ZA SPROVOĐENJE POSTUPAKA HITNIH NABAVKI Berane, oktobar godine

U P U T S T V O ZA SPROVOĐENJE POSTUPAKA HITNIH NABAVKI Berane, oktobar godine U P U T S T V O ZA SPROVOĐENJE POSTUPAKA HITNIH NABAVKI Berane, oktobar 2018. godine Na osnovu člana 29 stav 1 Zakona o javnim nabavkama Crne Gore (,,Sl.list CG br. 42/11, 57/14,28/15 i 42/17) i Pravilnika

Више

OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 67/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 186 Mjesto i datu

OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 67/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 186 Mjesto i datu OBRAZAC 3 Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić Broj iz evidencije postupaka javnih nabavki: 67/19 Redni broj iz Plana javnih nabavki: 186 Mjesto i datum: Nikšić, 23.05.2019.godine Na onovu člana 54 stav

Више

OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj:

OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: OBRAZAC 19 CRNA GORA Obrazac 19 Ministarstvo finansija Član 105 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/12-46/25 Mjesto i datum: 31.1.2013. godine ODLUKA

Више

Naručilac Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj 6283 Mjesto i datum Podgorica 23/07/2014 I Podaci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE

Naručilac Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, Broj 6283 Mjesto i datum Podgorica 23/07/2014 I Podaci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE Naručilac Željeznički prevoz Cr Gore AD Podgorica, Broj 6283 Mjesto i tum Podgorica 23/07/2014 I Poci o naručiocu ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJE PONUDE Naručilac: Željeznički prevoz Cr Gore AD Podgorica

Више

CRNA GORA Obrazac 18 Ministarstvo finansija Član 106 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-1

CRNA GORA Obrazac 18 Ministarstvo finansija Član 106 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-1 CRNA GORA Obrazac 18 Ministarstvo finansija Član 106 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-16/15 Mjesto i datum: Podgorica, 08.05.2014.godine ODLUKA

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: године Број: /9 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласни

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: године Број: /9 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласни УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: 21.11.2016. године Број: 02-529/9 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим ОДЛУКУ О

Више

Microsoft Word - T.S. 4,5,6,7,32,33,34-40.docx

Microsoft Word - T.S. 4,5,6,7,32,33,34-40.docx III ВРСТА, ТЕХНИЧКЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ, КВАЛИТЕТ, КОЛИЧИНА И ОПИС ДОБАРА, НАЧИН СПРОВОЂЕЊА КОНТРОЛЕ И ОБЕЗБЕЂИВАЊА ГАРАНЦИЈЕ КВАЛИТЕТА, РОК ИЗВРШЕЊА, МЕСТО ИЗВРШЕЊА ИЛИ ИСПОРУКЕ ДОБАРА, ЕВЕНТУАЛНЕ ДОДАТНЕ

Више

Željeznički prevoz Crne Gore Broj: 3147 Mjesto i datum: godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br

Željeznički prevoz Crne Gore Broj: 3147 Mjesto i datum: godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br Željeznički prevoz Crne Gore Broj: 3147 Mjesto i datum: 09.04.2019. godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/17), u postupku odlučivanja

Више

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad-podgorica u ime i za račun "Putevi" doo u reorganizaciji, Broj 100/14 Mjesto i

Више

VLADA REPUBLIKE CRNE GORE Direkcija za nabavke Republike STANDARDNI FORMULAR Čl. 35. Zakona o javnim nabavkama OBAZAC POZIVA ZA JAVNO NADMETANJE Na os

VLADA REPUBLIKE CRNE GORE Direkcija za nabavke Republike STANDARDNI FORMULAR Čl. 35. Zakona o javnim nabavkama OBAZAC POZIVA ZA JAVNO NADMETANJE Na os VLADA REPUBLIKE CRNE GORE Direkcija za nabavke Republike STANDARDNI FORMULAR Čl. 35. Zakona o javnim nabavkama OBAZAC POZIVA ZA JAVNO NADMETANJE Na osnovu člana 35. Zakona o javnim nabavkama (Sl.list RCG

Више

OPŠTINA BUDVA Broj : /5 Datum godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/1

OPŠTINA BUDVA Broj : /5 Datum godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/1 OPŠTINA BUDVA Broj : 01-2290/5 Datum 24.08.2017.godine Na osnovu člana 30 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11, 57/14, 28/15 i 42/17 ) i Pravilnika za postupanje Opštine Budva o sprovođenju

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ИРИГ Комисија за јавну набавку Број: /2018 Ириг, године Тел.022/ , 400

РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ИРИГ Комисија за јавну набавку Број: /2018 Ириг, године Тел.022/ , 400 РЕПУБЛИКА СРБИЈА АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА ОПШТИНА ИРИГ Комисија за јавну набавку Број:01-404-12/2018 Ириг, 23.04.2018.године Тел.022/400-609, 400-600 Фах:022/462-035 На основу члана 63. Закона о јавним

Више

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član

ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA (Sl. list grada Beograda, br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član ODLUKA O POSTAVLJANJU SISTEMA JAVNIH BICIKALA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ("Sl. list grada Beograda", br. 103/2018 i 118/2018) I OSNOVNE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom propisuju se uslovi i način postavljanja

Више

tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA "PIVA" PLUZINE Broj: &<pz Datum OQ.20/pvo± Opr. or 14 P H A r O P/K T nnv>khhe Knac PeflH

tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA PIVA PLUZINE Broj: &<pz Datum OQ.20/pvo± Opr. or 14 P H A r O P/K T nnv>khhe Knac PeflH tmamt>*> ** cw (tort KC FC PROIZVODNJA HIDROELEKTRANA "PIVA" PLUZINE Broj: 20-30- &khhe Knac PeflHH 6poj 3 H 3 K flpwiara BpujeflMoci i i IT onuithha

Више

УГОВОР О ПРИВРЕМЕНОМ ПОСТАВЉАЊУ БАНКОМАТА Закључен у Београду, дана, између следећих уговорних страна: 1. НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК БЕОГРАД Д.О.О. БЕОГРА

УГОВОР О ПРИВРЕМЕНОМ ПОСТАВЉАЊУ БАНКОМАТА Закључен у Београду, дана, између следећих уговорних страна: 1. НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК БЕОГРАД Д.О.О. БЕОГРА УГОВОР О ПРИВРЕМЕНОМ ПОСТАВЉАЊУ БАНКОМАТА Закључен у Београду, дана, између следећих уговорних страна: 1. НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК БЕОГРАД Д.О.О. БЕОГРАД, регистрован у регистру привредних субјеката при

Више

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav

CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav CRNA GORA Komisija za tržište kapitala Komisija za tržište kapitala (u daljem tekstu: Komisija) na osnovu člana 30 stav 1, a u vezi sa članom 26 stav 1 tačka 5) Zakona o tržištu kapitala ("Sl. list CG",

Више

POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj , internet stranica:

POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj ,   internet stranica: POSLOVANJA ZA DEBITNE KARTICE ZA PRAVNA LICA Izdavalac o debitne kartice za pravna lica je ni broj 08074313, email: info@voban.rs, internet stranica: https://www.voban.rs. Novi Sad. banka ad Novi Sad kao

Више

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/ dr. zak

0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU (Sl. list SRJ, br. 24/98 i Sl. glasnik RS, br. 101/ dr. zak 0BZAKON 1BO ZAŠTITI GRAĐANA SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE NA RADU U INOSTRANSTVU ("Sl. list SRJ", br. 24/98 i "Sl. glasnik RS", br. 101/2005 - dr. zakon i 36/2009 - dr. zakon) Član 1 Ovim zakonom uređuju

Више

Ugovor o transportu_Konacno

Ugovor o transportu_Konacno ПРИЛОГ Јавно предузеће Србијагас Нови Сад, ул. Народног фронта бр. 12, кога заступа генерални директор матични бр., ПИБ као оператор транспортног система (у даљем тексту: ОТС ), и, ул. кога заступа матични

Више

OPŠTI USLOVI PRODAJE ROBE I USLUGA

OPŠTI USLOVI PRODAJE ROBE I USLUGA OPŠTI USLOVI PRODAJE ROBE I USLUGA thyssenkrupp Materials doo br.01/2017 1. OKVIR PRIMENE 1.1 Ovi opšti uslovi primenjivaće se u svim slučajevima prodaje robe i usluga osim ukoliko se odstupanja od istih

Више

Microsoft Word - izmene i dopune.doc

Microsoft Word - izmene i dopune.doc На основу члана 63. став 1. Закона о ЈН (''Службени гласник РС'', бр. 124/12, 14/2015 и 68/15) КОМИСИЈА за јн мв образована Решењем бр. 404-104/18-IV сачинила је: Видео надзор над раскрсницама и ОШ"Иве

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: године Број: /12 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласни

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: године Број: /12 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласни УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: 21.2.2018. године Број: 02-120/12 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, број 124/2012, 14/2015, 68/2015), доносим ОДЛУКУ

Више

Kompletan tekst propisa

Kompletan tekst propisa "Službeni glasnik RS", br. 44/95, 46/98, 1/01 Z A K O N O ODRŽAVANJU STAMBENIH ZGRADA I. OSNOVNE ODREDBE Clan 1. Ovim zakonom se utvrduju prava i obaveze vlasnika stanova i drugih posebnih delova zgrade

Више

CRNA GORA Obrazac 9 Ministarstvo finansija Član 29 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-5/1

CRNA GORA Obrazac 9 Ministarstvo finansija Član 29 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-5/1 CRNA GORA Obrazac 9 Ministarstvo finansija Član 29 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/14-5/1 Mjesto i datum: Podgorica, 03.02.2014.godine Na osnovu

Више

ЈНМВ 2.2.9Н/2018 ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАРУЏБЕН

ЈНМВ 2.2.9Н/2018 ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАРУЏБЕН ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ТОПЛИФИКАЦИЈА'' Пожаревац, Трг Радомира Вујовића бр.2 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАРУЏБЕНИЦОМ БР. 2.2.9 Н/2018 Пожаревац, Април 2018. године Страна 1 од 10 На

Више

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc

Microsoft Word - 04 Pravilnik o postupku i uslovima izricanja mera i oduzimanju dozvole emiterima.doc Савет Републичке радиодифузне агенције на основу члана 8 став 1 тачка 9, члана 18 став 8, члана 62 став 2 Закона о радиодифузији ( Службени гласник Републике Србије бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06

Више

Memorandum color za slanje om

Memorandum color za slanje  om INFORMACIJE O USLUZI PROMENE PLATNOG RAČUNA BANKA NAZIV ADRESA Internet adresa Vojvođanska banka a.d. Novi Sad Trg Slobode 5, Novi Sad www.voban.rs Opšte informacije o usluzi promene računa Kratak opis

Више

Prilog 1 - Informacije o usluzi promene platnog računa Verzija 2

Prilog 1 - Informacije o usluzi promene platnog računa Verzija 2 Verzija 2 Informacije o usluzi promene platnog računa BANKA NAZIV Komercijalna banka A.D. Beograd ADRESA Svetog Save 14, 11000 Beograd Internet adresa www.kombank.com Opšte informacije o usluzi promene

Више

Republika Srbija

Republika Srbija Град Лесковац Агенција за локални економски развој Бр. ЈН-03-1/2015 08.04.2015. године На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( Службени гласник РС, бр. 124/12), доносим О Д Л У К У о додели уговора

Више

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad Podgorice u ime i za račun

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad Podgorice u ime i za račun Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Glavni grad Podgorice u ime i za račun "Putevi" doo u reorganizaciji, Broj 115/15 Mjesto i

Више

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна

На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна На основу Закључка Градског већа Града Кикинда бој: II-06-13/2018, Комисија за спровођење поступка издавања у закуп јавне површине за постављање луна парка, дана 11.04.2018. године, утврдила је и јавно

Више

ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ

ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ ЗА ПРИВРЕДУ МОДЕЛ АДМИНИСТРАТИВНОГ ПОСТУПКА УТВРЂИВАЊЕ ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ПРОСТОРА И ОПРЕМЕ, У ПОГЛЕДУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ЗА ОБАВЉАЊЕ ПРИВРЕДНЕ ДЕЛАТНОСТИ Област: Животна средина - поверени послови

Више

Microsoft Word - FL-nadzor doc

Microsoft Word - FL-nadzor doc Службени гласник РС, бр. 85/2011 На основу члана 13ж. став 8. Закона о финансијском лизингу ( Службени гласник РС, бр. 55/2003, 61/2005 и 31/2011) и члана 15. став 1. Закона о Народној банци Србије ( Службени

Више

Народна банка Србије, Београд, Краља Петра 12, (у даљем тексту Народна банка Србије), коју, по овлашћењу гувернера, заступа, и (пословно име и седиште

Народна банка Србије, Београд, Краља Петра 12, (у даљем тексту Народна банка Србије), коју, по овлашћењу гувернера, заступа, и (пословно име и седиште Народна банка Србије, Београд, Краља Петра 12, (у даљем тексту Народна банка Србије), коју, по овлашћењу гувернера, заступа, и (пословно име и седиште банке) (у даљем тексту: Банка), коју заступају председник

Више

Microsoft Word - 9_ODLUKA O DODELI UGOVORA

Microsoft Word - 9_ODLUKA O DODELI UGOVORA УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ Булевар краља Александра 73 11000 Београд, Телефон (011) 321-86-06, Телефакс (011) 337-02-23 Рачун 840-1437666-41 Управа за трезор Палилула ПИБ 100251144 Mат.бр.

Више

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx

Microsoft Word - 10 Odluka o nadzoru - bez korekcija.docx Службени гласник РС, бр. 60/2011 На основу члана 15. став 1. и члана 64. став 2. Закона о Народној банци Србије ( Службени гласник РС, бр. 72/2003, 55/2004 и 44/2010), члана 69. став 3. и члана 70а. став

Више

Pravilnik o reklamacijama Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača ( Sl.Glasnik RS br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini ( Sl.Glasnik RS br

Pravilnik o reklamacijama Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača ( Sl.Glasnik RS br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini ( Sl.Glasnik RS br Pravilnik o reklamacijama Na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača ( Sl.Glasnik RS br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini ( Sl.Glasnik RS br. 53/10, 10/2013), direktor preduzeća ELANA doo Beograd,

Више

Microsoft Word - Pravilnik o postupku sprovodenja objedinjene procedure.docx

Microsoft Word - Pravilnik o postupku sprovodenja objedinjene procedure.docx PRAVILNIK O POSTUPKU SPROVOĐENJA OBJEDINJENE PROCEDURE ("Sl. glasnik RS", br. 22/2015 i 89/2015) 1. Uvodne odredbe Predmet uređivanja Član 1 Ovim pravilnikom bliže se propisuje predmet i postupak sprovođenja

Више

PRAVILNIK O POSTUPKU NABAVKE MALE VRIJEDNOSTI SK CG

PRAVILNIK O POSTUPKU NABAVKE MALE VRIJEDNOSTI SK CG Na osnovu člana čl. 24 i 26 Statuta Stomatološke Komore Crne Gore ("Službeni list CG", br. 29/2017 i 22/2018), u vezi sa članom 30 stav 1 Zakona o javnim nabavkama Crne Gore ( Sl.list CG br. 42/11, 57/14,

Више

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje

NACRT UGOVORA O STATUSNOJ PROMENI_pripajanje На основу члана 486, 490. и 491. Закона о привредним друштвима ( Сл. гласник РС бр. 36/2011, 99/2011, 83/2014 др. закон и 5/2015) и члана 22. и 69. Закона о јавним предузећима ( Сл. гласник РС бр. 15/2016)

Више

Broj: 1162 Podgorica, godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11 i 57/14), u postupku odluči

Broj: 1162 Podgorica, godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11 i 57/14), u postupku odluči Broj: 1162 Podgorica, 16.02.2016.godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11 i 57/14), u postupku odlučivanja o izboru najpovoljnije ponude po tenderskoj dokumentaciji

Више

Microsoft Word - Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti Reklamni materi

Microsoft Word - Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti Reklamni materi IV Procijenjena vrijednost nabavke: Procijenjena vrijednost nabavke sa uračunatim PDV-om 1.200,00 ; V Tehničke karakteristike ili specifikacije U narednim tačkama dat je opis reklamnog materijala sa detaljnim

Више

На основу члана 33

На основу члана 33 Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 204/2017-ЈН Датум: 19.04.2017. године

Више

Microsoft Word - 1 IZMENA KONKURSNE DOKUMENTACIJE,.doc

Microsoft Word - 1 IZMENA KONKURSNE DOKUMENTACIJE,.doc Republika Srbija Autonomna Pokrajina Vojvodina Grad Subotica Gradonačelnik Broj: II-404-92/2016 Broj: JNMV P 05/16 Dana: 04.03.2016. Subotica, Trg slobode br. 1 U skladu sa članom 63. stav 1. Zakona o

Више

OBRAZAC 15 Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/16-6/9 Mjesto i datum: Podgorica, godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim n

OBRAZAC 15 Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/16-6/9 Mjesto i datum: Podgorica, godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim n OBRAZAC 15 Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/16-6/9 Mjesto i datum: Podgorica, 07.03.2016.godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11 i 57/14), u

Више

Odluka dodela ugovora Servisiranje vozila pdf

Odluka dodela ugovora Servisiranje vozila pdf Улица Краља Милутина бр. 1 tel + 381 34 323 208 Број: 01-14/8 34000 Крагујевац fax + 381 34 323 541 ПИБ 101041243 domzdrkg@microsky.net Датум: 13.03.3017 www.dzkg.rs Дом здравља Крагујевац На основу чл.

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: године Број: 02-57/8 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама, доносим ОДЛУКУ О ДО

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: године Број: 02-57/8 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама, доносим ОДЛУКУ О ДО УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Датум: 8..016. године Број: 0-57/8 На основу члана 108. Закона о јавним набавкама, доносим ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ УГОВОРА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ,

Више

На основу члана 43

На основу члана 43 На основу члана 43 став 1 тачка 7 Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености ( Сл. гласник РС, бр. 36/09, 88/10 и 38/15), члана 11 став 1 тачка 3 Закона о професионалној рехабилитацији и

Више

OBRAZAC 15 Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/16-68/8 Mjesto i datum: Podgorica, 10. avgust 2016.godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o ja

OBRAZAC 15 Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/16-68/8 Mjesto i datum: Podgorica, 10. avgust 2016.godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o ja OBRAZAC 15 Naručilac: Skupština Crne Gore Broj: 00-56/16-68/8 Mjesto i datum: Podgorica, 10. avgust 2016.godine Na osnovu člana 106 stav 2 Zakona o javnim nabavkama ( Službeni list CG, br. 42/11 i 57/14),

Више

На основу члана 33

На основу члана 33 Наручилац: Јавно предузеће за урбанистичко и просторно планирање, грађевинско земљиште и путеве ''Градац'' Чачак Адреса: Цара Лазара број 51. Место: Чачак Број одлуке: 67/2018-ЈН Датум: 18.06.2018. године

Више

"Improvement of product development studies in Serbia and Bosnia and Herzegovina" - IPROD УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ Универзитет у Нишу Универзитетски трг 2 1

Improvement of product development studies in Serbia and Bosnia and Herzegovina - IPROD УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ Универзитет у Нишу Универзитетски трг 2 1 Универзитет у Нишу Универзитетски трг 2 18000 Ниш Србија University of Niš Univerzitetski trg 2 18000 Niš Serbia Phone: +381 18 257 970 * Fax: +381 18 257 950 * e-mail: uniuni@ni.ac.rs* http://www.ni.ac.rs

Више

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51

ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/ Факс:+387(0)51 ГЛAВНА СЛУЖБА ЗА РЕВИЗИЈУ ЈАВНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 78000 Бања Лука, Вука Караџића 4 Република Српска, БиХ Тел: +387(0)51/247-408 Факс:+387(0)51/247-497 e-mail: revizija@gsr-rs.org Извјештај о статусу

Више

CJENOVNIK RADIO

CJENOVNIK RADIO CJENOVNIK RADIO RADIO CRNE GORE 1. CIJENE POJEDINAČNA EMITOVANJA PRVI PROGRAM VRIJEME CIJENA uro/sek Termin 05:00-18:00 h 0,20 Termin 18:00-05:00 h 0,15 RADIO 98 VRIJEME CIJENA uro/sek Termin 05:00-18:00

Више

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc

Microsoft Word - Pravilnik o reklamaciji Sport Vision.doc PRAVILNIK O POSTUPANJU PO REKLAMACIJI POTROŠAČA ZA ROBU KUPLJENU PUTEM ON LINE PRODAVNICE Preduzeće Sport Vision d.o.o., Beograd-Novi Beograd, donosi ovaj Pravilnik i njime definiše postupak resavanja

Више

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гла

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: /1 Дана, године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству (Службени гла УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ Број: 04-254/1 Дана, 6.4.2016. године На основу члана 16. Уредбе о буџетском рачуноводству ("Службени гласник РС", број 125/03 и 12/06), а у вези са чланом

Више

Odluka o izboru najpovoljnije ponude etender Portal - UJN CG 1 of 5 11-Jan-1

Odluka o izboru najpovoljnije ponude etender Portal - UJN CG   1 of 5 11-Jan-1 1 of 5 11-Jan-14 10:53 PM CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za jav nabavke Obrazac 18 Član 106 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 119 Mjesto i tum Podgorica 10/01/2014

Више

Šoping etender Portal - UJN CG Page 1 of CRNA GORA Min

Šoping etender Portal - UJN CG   Page 1 of CRNA GORA Min Page 1 of 5 CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Obrazac 9 Član 29 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj Š21/13-5399 Mjesto i datum Podgorica 26/11/2013

Више

CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/13-67/

CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/13-67/ CRNA GORA Obrazac 3 Ministarstvo finansija Član 63 Zakona o javnim nabavkama Uprava za javne nabavke Naručilac: SKUPŠTINA CRNE GORE Broj: 00-56/13-67/2 Mjesto i datum: Podgorica, 21. novembar 2013. godine

Више

KLINIKA ZA STOMATOLOGIJU NIŠ Bul. Dr Zorana Đinđića 52 Niš Br / godine Na osnovu člana 108.ZJN (Sl. glasnik RS br. 124/2012)

KLINIKA ZA STOMATOLOGIJU NIŠ Bul. Dr Zorana Đinđića 52 Niš Br / godine Na osnovu člana 108.ZJN (Sl. glasnik RS br. 124/2012) KLINIKA ZA STOMATOLOGIJU NIŠ Bul. Dr Zorana Đinđića 52 Niš 18000 Br. 01-40/261 13. 5.2014.godine Na osnovu člana 108.ZJN (Sl. glasnik RS br. 124/2012) i člana 23. Statuta Klinike za stomatologiju Niš,

Више

Odluka o izboru najpovoljnije ponude etender Portal - UJN CG Page

Odluka o izboru najpovoljnije ponude etender Portal - UJN CG   Page Page 1 of 5 CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za jav nabavke Obrazac 18 Član 106 Zakona o javnim nabavkama Naručilac "Čistoća" d.o.o., Podgorica, Broj 4393 Mjesto i tum Podgorica 11/11/2013 ODLUKA

Више

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА ЈАВНОГ КОМУНАЛНО - СТАМБЕНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗАЈЕЧАР ЗАЈЕЧАР Бро

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА ЈАВНОГ КОМУНАЛНО - СТАМБЕНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗАЈЕЧАР ЗАЈЕЧАР Бро РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА ПОСЛЕРЕВИЗИОНИ ИЗВЕШТАЈ О МЕРАМА ИСПРАВЉАЊА ЈАВНОГ КОМУНАЛНО - СТАМБЕНОГ ПРЕДУЗЕЋА ЗАЈЕЧАР ЗАЈЕЧАР Број: 400-3127/2018-06/11 Београд, 08. март 2019. године

Више

Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, године На основу члана 70. Закона

Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, године На основу члана 70. Закона Република Српска Град Бања Лука Градоначелник Трг српских владара 1, Бања Лука Број: 12- Г- 2246/19 Дана, 12.06.2019.године На основу члана 70. Закона о јавним набавкама (Службени гласник БиХ бр. 39/14)

Више

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Opština Budva, Broj /4 Mjesto i

Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Opština Budva, Broj /4 Mjesto i Obrazac 3 Član 63 Zakona o javnim nabavkama CRNA GORA Ministarstvo finansija Uprava za javne nabavke Naručilac Opština Budva, Broj 001-3681/4 Mjesto i datum Budva 26.12.2014 Na osnovu čl. 62 i 63 Zakona

Више

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu

REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske žu REPUBLIKA HRVATSKA VARAŽDINSKA ŽUPANIJA OPĆINA BERETINEC Općinsko vijeće Temeljem članka 31. Statuta Općine Beretinec (Službeni vjesnik Varaždinske županije 17/13) Općinsko vijeće Općine Beretinec na 6.

Више

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore

Katalog propisa Registar i precisceni tekstovi propisa Crne Gore Prečišćeni tekst Zakona o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu obuhvata sljedeće propise: 1. Zakon o zaštiti građana Crne Gore na radu u inostranstvu ("Službeni list Republike Crne Gore", br.

Више

Broj: 01-12/2014 Datum: Direktor preduzeća Phoneco doo, Marko Burgić dipl. Oecc., objavljuje OPŠTE USLOVE USTUPANJA PRAVA NA KORIŠĆENJE POS

Broj: 01-12/2014 Datum: Direktor preduzeća Phoneco doo, Marko Burgić dipl. Oecc., objavljuje OPŠTE USLOVE USTUPANJA PRAVA NA KORIŠĆENJE POS Broj: 01-12/2014 Datum: 01.12.2014 Direktor preduzeća Phoneco doo, Marko Burgić dipl. Oecc., objavljuje OPŠTE USLOVE USTUPANJA PRAVA NA KORIŠĆENJE POSLOVNOG SOFTVERA KONTAKT CENTAR, POSLOVNO INFORMACIONI

Више

ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDB

ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA (Sl. list Grada Novog Sada, br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDB ODLUKA O OTUĐENJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA NOVOG SADA ("Sl. list Grada Novog Sada", br. 11/2015, 8/2016 i 74/2016) I OPŠTE ODREDBE Član 1 Ovom odlukom uređuju se postupak, uslovi,

Више

Lokali javni oglas,XII 2018 ZATVORENE PONUDE

Lokali javni oglas,XII 2018 ZATVORENE PONUDE Комисија за доделу пословног простора je на основу одредби Правилника о издавању у закуп пијачног пословног простора и Одлуке Управног одбора ЈКП «Градске пијаце» Београд, бр. 5127/8 од 04.06.2010. године,

Више

МОДЕЛ

МОДЕЛ Ђуре Јакшића бр.1, 15000 Шабац Телефон/факс: 015342975 Е-mail: office@toplanasabac.rs Шифра делатности: 3530 Матични број: 07335393 ПИБ: 100109250 Број: 01-114/17 Датум: 03.02.2017. ЗАХТЕВ ЗА ПОНУДУ ЗА

Више