NARODNE NOVINE

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "NARODNE NOVINE"

Транскрипт

1 NARODNE NOVINE Službeno glasilo GODIŠTE XIII BROJ 9 LIVNO, 12. RUJNA godine PREGLED SADRŽAJA SKUPŠTINA 254. ODLUKA o prihvaćanju suosnivačkih prava na Hercegovačkoj radio televiziji ODLUKA o prijenosu udjela u Hercegovačkoj radio televiziji ODLUKA o odbijanju davanja suglasnosti na Zakon o geološkim istraživanjima F BiH i Zakon o rudarstvu F BiH ODLUKA o davanju suglasnosti ZAKLJUČAK ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih transfera "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za godinu PROGRAM utroška sredstava tekućih transfera "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za godinu ODLUKA o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije ODLUKA o odobravanju financijskih sredstava iz Proračuna HBŽ za godinu (dječiji vrtić "Leptirići" iz Glamoča) ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu (pomoć u liječenju Harisa Brkića) ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu (pomoć u liječenju Vinka Bagarića) ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu (pomoć u liječenju od bruceloze obitelji Muniba Šehića)

2 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna ODLUKA o odobravanju sredstva iz Proračuna za godinu (naknada za obavljene poslove u organizaciji Konferencije "Tera") ODLUKA o odobravanju Programa transfera financijskih sredstava Sveučilišta u Mostaru ODLUKA o usvajanju Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinama-vodoprivrede" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za godinu ODLUKA o rasporedu financijskih sredstava prikupljenih po osnovi šumskog doprinosa ODLUKA o odobravanju sredstava iz Tekuće pričuve (Županijsko javno pravobraniteljstvo) ODLUKA o odobravanju financijskih sredstava iz Proračuna Hercegbosanske županije za godinu (Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić") ODLUKA o odobravanju financijskih sredstava iz Proračuna Hercegbosanske županije za godinu (Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić") ODLUKA o odobravanju sredstava iz proračuna za godinu (X. jubilarne športske igre HVIDR-e HVO HRHB) ODLUKA o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Stručnih službi Vlade Hercegbosanske županije ODLUKA o prihvaćanju Izvješća Povjerenstva za koncesije Hercegbosanske županije provedenom nadmetanju za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala za proizvodnju električne energije na lokalitetima Ravanjska, Vukovsko i Obadine (općina Kupres) i Ravnine, Pakline i Ljubuša (općina Tomislavgrad), metodom poziva, odobravanju postupka pregovora dodjele koncesije i pripremanja ugovora o koncesiji ODLUKA o davanju suglasnosti na prijedlog ugovora, određenju i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora o koncesiji s poduzećem "KAMEN-DENT" d.o.o. Mostar ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu (pomoć u liječenju Branka Tomića) ODLUKA o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu (Služba za odnose s javnošću) MINISTARSTVO ZNANOSTI, PROSVJETE, KULTURE I ŠPORTA 279. ODLUKA o davanju suglasnosti na imenovanje gospodina Ivice Lozančića za ravnatelja Osnovne škole "Grahovo" iz Bosanskog Grahova SKUPŠTINA HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE Na temelju članka 98. i 100. Poslovnika Skupštine Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj: 8/03, 14/03, 1/04, 6/05, 11/06 i 5/08) Skupština Hercegbosanske županije na sjednici održanoj 29. kolovoza godine, donijela je o prihvaćanju suosnivačkih prava na Hercegovačkoj radio televiziji Ovom odlukom prihvaća suosnivačka prava na Hercegovačkoj radio televiziji d.o.o. Mostar. I prihvaća 15% vlasničkog udjela prava i obveza koja proistječu iz suvlasničkog dijela. II Prava i obveze Hercegbosanske županije koje proistječu temeljem ove Odluke, suosnivači Hercegovačke radio televizije urediti će sporazumom. Ovlašćuje se predsjednik Vlade Hercegbosanske županije za potpisivanje sporazuma iz točke II ove Odluke. V. Hercegbosanske županije"

3 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 SKUPŠTINA Broj: /08 Tomislavgrad, 1. rujna godine Predsjednik Skupštine Drago Stanić v.r. Na temelju članka 98. i 100. Poslovnika Skupštine Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj: 8/03, 14/03, 1/04, 6/05, 11/06 i 8/08) Skupština Hercegbosanske županije na sjednici održanoj 29. kolovoza godine, donijela je o prijenosu udjela u Hercegovačkoj radio televiziji Ovom Odlukom prenosi Zapadnohercegovačkoj županiji 15% udjela u Hercegovačkoj radio televiziji d.o.o. Mostar. I Ustupljeni udjel iz točke ove Odluke Zapadnohercegovačka županija prihvaća sa svim pravima i obvezama koja po tom osnovu pripadaju stjecatelju udjela. II Ovlašćuje se predsjednik Vlade Hercegbosanske županije za potpisivanje sporazuma o prijenosu udjela iz točke ove Odluke. SKUPŠTINA Broj: /08 Tomislavgrad, 1. rujna godine Predsjednik Skupštine Drago Stanić v.r. Temeljem članka 98. i 100. Poslovnika Skupštine Hercegbosanske županije ("Narodne novine HBŽ", broj: 8/03, 14/03, 1/04, 6/05, 11/06 i 5/08), Skupština Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana, 29. kolovoza godine, donijela je o odbijanju davanja suglasnosti na Zakon o geološkim istraživanjima F BiH i Zakon o rudarstvu F BiH Skupština Hercegbosanske županije izražava svoje nezadovoljstvo dosadašnjom praksom tijela federalne vlasti u dijelu koji se odnosi na reguliranje materije zajedničke podijeljene nadležnosti između F BiH i Županija, iz razloga što federalna vlast svojim propisima učestalo krši Ustav F BiH na način da zaobilazi, ne konzultira ili pak ne uvažava, a ponekad čak i ignorira stavove, prijedloge i mišljenja županijskih tijela vlasti što Županiju, kao federalnu jedinicu i razinu vlasti s pravnim subjektivitetom dovodi u nezavidan položaj kako s aspekta zaštite svojih materijalno-financijskih interesa tako i s aspekta stvaranja ambijenta da se ta razina vlasti predstavi i učini nesvrsishodnom. I Skupština Hercegbosanske županije odbija dati suglasnost Federalnom Parlamentu za donošenje Zakona o rudarstvu i Zakona o geološkom istraživanju upravo iz razloga navedenih u prethodnoj točki ove Odluke te iz razloga što navedeni prijedlozi posjeduju elemente evidentne uzurpacije županijskih prava i njenog razvlašćivanja. II Ukoliko navedeni prijedlozi Zakona u predloženom tekstu budu usvojeni u Federalnom Parlamentu, Skupština Hercegbosanske županije će zatražiti od mjerodavnih tijela pokretanje postupka ocjene ustavnosti navedenih Zakona. a objavit će se u "Narodnim novinama SKUPŠTINA Broj: 01-01/ /08 Tomislavgrad, godine Predsjednik Skupštine Drago Stanić v.r.

4 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna Temeljem članka 98. i 152. Poslovnika Skupštine HBŽ ("Narodne novine HBŽ", broj: 8/03, 14/03, 1/04, 6/05, 11/06, i 5/08) Skupština Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana godine, donijela je o davanju suglasnosti Skupština Hercegbosanske županije daje suglasnost na Sporazum o uplati doprinosa za zdravstveno osiguranje stradalnika Domovinskog rata HVO-a, zaključen između Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije Livno i Uprave za pitanje branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije u Tomislavgradu godine. I SKUPŠTINA Broj: /08 Tomislavgrad, 1. rujna godine Predsjednik Skupštine Drago Stanić v.r. Temeljem članka 98. i 101. Poslovnika Skupština HBŽ ("Narodne novine HBŽ", broj: 8/03, 14/03, 6/05, 11/06 i 5/08) Skupština Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana godine donijela je ZAKLJUČAK Zadužuje se Vlada Hercegbosanske županije da u suradnji sa ostalim suosnivačima i Hercegovačkom radio televizijom žurno pristupi realizaciji uvjeta kako bi se signal Hercegovačke radio televizije mogao što prije pratiti na prostoru Hercegbosanske županije. I Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, Hercegbosaske županije". SKUPŠTINA Broj: /08 Tomislavgrad, 1. rujna godine Predsjednik Skupštine Drago Stanić v.r. Na temelju članka 19. i 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj: 2/96) i članka 31. Zakona o izvršavanju proračuna Hercegbosamske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana 24. srpnja godine donijela je o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih transfera "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za godinu Usvaja se Program utroška tekućih transfera "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za godinu. Sredstva za realizaciju Programa iz stavka 1. ove točke predviđena su u Proračunu Hercegbosanske županije za godinu u iznosu od ,00 KM pod ekonomskim kodom , u razdjelu 18, glava 01, "poticaj poljoprivrednoj proivodnji". I Program iz točke ove Odluke sastavni je dio ove Odluke. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Županijsko ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Županijsko ministarstvo financija, svako u okviru svojih mjerodavnosti. Zadužuje se Županijsko ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Županijsko ministarstvo financija da Vladi Hercegbosanske županije godišnje dostavljaju izvješća i analizu o realiziranju potpora iz ove Odluke. V.

5 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 Broj: /08 Livno 24. srpnja godine PROGRAM utroška sredstava tekućih transfera "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za godinu TEMELJNE ODREDBE Ovim Programom utvrđuju se vrste, temeljni kriteriji i način ostvarivanja novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji (u daljnjem tekstu: Potpore) iz Proračuna Hercegbosanske županije za godinu (u daljnjem tekstu: Proračun Županije). Potpore iz ovog Programa ostvaruju fizičke osobe i pravne osobe (u daljnjem tekstu: korisnici), koji ispunjavaju uvjete propisane ovim Programom, sa područja Hercegbosanske županije. Županijsko Ministarstvo poljoprivrede; vodoprivrede i šumarstva (u daljnjem tekstu: Županijsko ministarstvo) će voditi obradu zahtjeva za sve vrste potpora. Na temelju zahtjeva za isplatu koji moraju biti odobreni od strane Županijskog ministarstva, potpore će se isplaćivati korisnicima iz Proračuna Županije putem Županijskog Ministarstva financija (Riznica). VRSTE POTPORA I Potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji ostvaruje se za: Red broj 5 VRSTA POVRATA 1. Proizvodnja svježeg kravljeg mlijeka II i III kvartal godine 2. Uzgoj rasplodnih junica KM PO JEDINICI MJERE 10,06 KM/lit. UKUPAN OBUJAM POTPOR A 7.000,000 lit. UKUPAN IZNOS U KM ,00 400, grla ,00 KM/grl 3. Osnovno stado 4, ,00 ovaca i koza KM/grlu grla 4. Držanje pčelinjih 3,50 KM ,00 zajednica /zajednici zajednica 5. Proizvodnja 400,00 30 ha ,00 svježeg kupusa KM/ha 6. Proizvodnja 200, ha ,00 krmnog bilja na KM/ha oranicama 7. Proizvodnja merkantilnog krumpira 8. Izgradnja plastenika 9. Pomoć udrugama 10. Seminari i edukacija poljoprivrednika 400,00 Km/ha 10,00 KM/m² 200 ha , m² , , , Rezervainterventna sredstva ,00 UKUPNO ,00 NAČIN OSTVARIVANJA NOVČANIH POTPORA II Korisnici koji ispunjavaju uvjete propisane ovim Programom podnose Županijskom ministarstvu dokumentaciju propisanu ovim Programom do godine. Nadzor i kontrolu podnesenih zahtjeva vrši županijski poljoprivredni inspektor. 1- OSTVARIVANJE NOVČANIH POTPORA ZA PROIZVODNJU SVJEŽEG KRAVLJEG MLIJEKA II i III KVARTAL GODINE Za ostvarivanje prava na potporu za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka korisnik mora ispunjavati sljedeće uvjete: da kvartalno proizvede i isporuči registriranom otkupljivaču ili prerađivaču najmanje l, mlijeka minimalne masnoće 3,5%, da imaju ugovor s registriranim otkupljivačem, da imaju mliječni karton, kao uvjet za ot- kup mlijeka, da je imanje registrirano, a krave obilježene, u skladu s Pravilnikom o obilježavanju životinja i shemi kontrole kretanja životinja ("Službeni glasnik BiH",broj 28/03), (u daljnjem tekstu: Pravilnik o obilježavanju). Visina potpore za proizvodnju svježeg kravljeg mlijekaje 0,06 Km/litri. Iznos potpora se obračunava na temelju količine mlijeka isporučenog otkupljivačima ili prerađivačima za svaki kvartal.

6 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna Regitrirani otkupljivači/prerađivači su dužni u ime korisnika županijskom ministarstvu dostaviti sljedeću dokumentaciju: a) kompjuterski obrađen tabelarni prikaz obračuna otkupljenog mlijeka (Obrazac br. 1), b) ugovor o isporuci mlijeka s farmerimaotkupljivačima, c) raster dnevnog-mjesečnog otkupa (fizičke osobe), d) fakturu za isporučene količine mlijeka (pravne osobe). 2-UZGOJ RASPLODNIH JUICA Za ostvarivanje prava na potporu za uzgoj rasplodnih junica korisnik mora ispunjavati sljedeće uvjete: da u vlastitom stadu uzgoji najmanje dvije junice tijekom godine, junice moraju biti gravidne najmanje tri mjeseca, da su životinje pod stalnim nadzorom veterinarske organizacije tijekom uzgoja, da junice služe za proširenje vlastitog stada ili se prodaju za daljnju reprodukciju, da je imanje registrirano, a junice obilježene, u skladu s Pravilnikom o obilježavanju. Visina potpore za uzgoj rasplodnih junica je 400,00 Km po grlu. Za ostvarivanje prava na potporu korisnik županijskom ministarstvu, uz zahtjev, dostavlja sljedeću dokumentaciju: a) zapisnik županijske Savjetodavne i uzgojno selekcijske službe o proizvodnji rasplodnih junica s navedenim brojem grla i brojevima ušnih markica za svako grlo, b) potvrdu ovlaštene veterinarske organizacije o zdravstvenom stanju životinje, c) uvjerenje nadležne veterinarske organizacije o izvršenom umjetnom osjemenjavanju i utvrđenoj gravidnosti od najmanje tri mjeseca, d) kopija certifikata imanja i pasoša za životinje u skladu s Pravilnikom o označavanju, e) izjavu vlasnika da će junice zadržati u vlastitom uzgoju iduće tri godine. 3-OSNOVNO STADO OVACA I KOZA Pravo na potporu za držanje osnovnog stada ovaca i koza imaju korisnici, koji su upisani u registar proizvođača kvalitetne i elitne rasplodne stok i da u vlastitom stadu imaju najmanje 50 ovaca, odnosno 25 koza. Uzgajivači životinja koji se "bave" nomadskom ispašom ovaca nemaju pravo na potporu. Potpore se isplaćuju na najviše 300 ovaca, odnosno 200 koza. Visina potpore za držanje stada ovaca i koza je 4,00 KM/grlu. Zahtjev za isplatu potpora korisnik dostavlja županijskom ministarstvu, uz sljedeću dokumentaciju: a) potvrdu ovlaštene veterinarske organizacije o zdravstvenom stanju životinje, b) zapisnik županijske Savjetodavne i uzgojno selekcijske službe o broju ovaca odnosno koza s evidentiranim brojem ušnih markica za svako grlo. c) izjavu vlasnika da će postojeći broj grla osnovnog stada zadržati u uzgoju iduće dvije godine. 4-DRŽANJE PČELINJIH ZAJEDNICA Pravo na potporu za držanje pčelinjih zajednica imaju korisnici koji u vlasništvu imaju najmanje 30 aktivnih pčelinjih zajednica u vrijeme obavljanja kontrole. Potpora se isplaćuje za najviše 150 pčelinjih zajednica. Visina potpore za držanje pčelinjih zajednica je 3,50 KM/zajednici. Zahtjev za isplatu potpora korisnik dostavlja županijskom ministarstvu, uz sljedeću dokumentaciju: a) izjavu općinske, županijske ili federalne udruge pčelara u kojoj je korisnik učlanjen da materijalno i kazneno stoji iza podataka o broju pčelinjih zajednica u vlasništvu korisnika, osim ako se radi o pravnoj osobi registriranoj za tu djelatnost, b) ovjerenu kopiju rješenja o upisu u sudski registar za pravne osobe, c) zapisnik županijske Savjetodavne i uzgojno selekcijske službe o utvrđenom broju pčelinjih zajednica. 5-PROIZVODNJA SVJEŽEG KUPUSA Pravo na potporu imaju korisnici koji na vlastitom ili zakupljenom zemljištu zasade sadnicom kupusa površinu od najmanje 0,5 hektara. Potpora za proizvodnju svježeg kupusa iznosi 400,00 KM/ha. Zahtjev za isplatu potpora korisnik dostavlja županijskom ministarstvu, uz sljedeću dokumentaciju: a) ZK izvadak ili posjedovni list ili ugovor o zakupu zemljišta b) kopiju katastarskog plana za zasađenu parcelu, c) zapisnik županijske Savjetodavne i uzgojno selekcijske službe o zasađenoj površini.

7 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 6-PROIZVODNJA DTS (NOVA SJETVA) NA ORANICAMA Pravo na potporu imaju korisnici koji na vlastitom ili zakupljenom zemljištu zasiju najmanje 1 ha djetelinsko travnih smjesa na oranicama. Potpora za proizvodnju djetelinsko travnih smjesa na oranicama iznosi 200 KM/ha. Zahtjev za isplatu potpora korisnik dostavlja županijskom ministarstvu, uz sljedeću dokumentaciju: a) ZK izvadak ili posjedovni list ili ugovor o zakupu zemljišta, b) račun o nabavci sjemena, c) zapisnik županijske Savjetodavne i uzgojno selekcijske službe o zasnovanoj proizvodnji. 7-PROIZVODNJA-MERKANTILNOG KRUMPIRA Pravo na potporu imaju korisnici koji na vlastitom ili zakupljenom zemljištu zasade najmanje 2 ha merkantilnog krumpira. Potpora za proizvodnju merkantilnog krumpira iznosi 400 KM/ha. Zahtjev za isplatu potpora korisnika ostavlja županijskom ministarstvu, uz sljedeću dokumentaciju: a) ZK izvadak ili posjedovni list ili ugovor o zakupu zemljišta, b) kopiju katastarskog plana za zasađenu parcelu, c) zapisnik županijske Savjetodavne i uzgojno selekcijske službe o zasnovanoj proizvodnji. 8-IZGRADNJA PLASTENIKA Pravo na potporu imaju korisnici koji na vlastitom ili zakupljenom zemljištu izgrade plastenik najmanje površine 200 m². Potpora za izgradnju plastenika iznosi 10,00 KM/ m². Zahtjev za isplatu potpora korisnik dostavlja županijskom ministarstvu, uz sljedeću dokumentaciju. a) projekt o izgradnji plastenika, b) ZK izvadak ili posjedovni list ili ugovor o zakupu zemljišta, c) kopiju katastarskog plana parcele na kojoj je izgrađen plastenik u godini, d) zapisnik županijske Savjetodavne i uzgojno selekcijske službe o izvršenim radovima. 9-POMOĆ UDRUGAMA Potpore za pomoć udrugama, mogu ostvariti registrirane udruge poljoprivrednih proizvođača s područja Hercegbosanske županije koje ispune uvjete iz javnog poziva. 10-SEMINARI I EDUKACIJA POLJOPRIVREDNIKA Pravo na ostvarivanje potpore za organizaciju stručnih skupova, seminara, edukacije poljoprivrednika i za sudjelovanje poljoprivrednih proizvođača na sajmovima na kojima se prezentira poljoprivredna proizvodnja i kulturna baština Hercegbosanske županije imaju organizatori navedenih manifestacija. Zahtjev za ostvarivanje potpore za navedene manifestacije Županijskom ministarstvu podnosi organizator, uz sljedeću dokumentaciju: a) program održavanja manifestacije, sa planiranom listom učesnika, b) potrebna financijska sredstva s planiranim izvorima. Konačnu odluku o ostvarivanju prava i visini potpore za navedene manifestacije donosi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Pravo na potporu za organizaciju seminara i edukaciju poljoprivrednika ostvaruje i Županijsko ministarstvo. 11-REZERVE Sredstva rezervi koristit će se za hitne i nepredviđene izdatke koji se tijekom proračunske godine pojave u realizaciji Programa tekućih transfera "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" na temelju pojedinačnih odluka, koje donosi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. ZAVRŠNE ODREDBE Nadzor nad provedbom ovog Programa vrše Županijsko ministarstvo i Županijsko ministarstvo financija, svako u okviru svojih mjerodavnosti. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Broj: /08 Livno godine Ministar Stjepan Matković v.r.

8 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna Na temelju članka 19. i 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanke županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96) i članka 52. stavak 1. točka 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", 35/05), Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana 31. srpnja godine donijela o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije

9 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 Daje se suglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, (broj: /08 od 22. srpnja godine). I Broj: /08 Livno 31. srpnja godine Na temelju članka 19. i 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj: 2/96), a u svezi sa člankom 29. Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godine ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), razmatrajući Zahtjev Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa, broj: /08 od 28. srpnja godine, Vlada Hercegbosanske županijena sjednici održanoj dana 31. srpnja godine, donijela je o odobravanju financijskih sredstava iz Proračuna HBŽ za godinu Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od ,00 KM kao financijska potpora radu dječjeg vrtića "Leptirići" iz Glamoča. I Sredstva iz točke ove Odluke odobravaju se s pozicije 6000 "Tekuća rezerva" u razdjelu glava 01 potrošačka jedinica 0001, proračuna Hercegbosanske županije za godinu u iznosu od ,00 KM i ista će biti doznačena na poziciju "Potpore za kulturu" GAL 011 razdjel 16 glava 01 potrošačka jedinica 001 (Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-e), Proračuna Hercegbosanske županije za godinu. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa i Ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti. Broj: /08 Livno 31. srpnja godine Na temelju članka 19. i članka 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), i članka 13. Zakona o izvršavanju proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08) razmatrajući zahtjev Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih broj /08 od 29. srpnja ske županije na sjednici održanoj 31. srpnja godine, donijela je o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 2.000,00 KM iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu pomoći u liječenju Harisa Brkića iz Livna.

10 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna I Sredstva iz točke ove Odluke transferirat će se iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, svako u okviru svojih nadležnosti. Broj: /08 Livno 31. srpnja godine Na temelju članka 19. i članka 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), i članka 13. Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), razmatrajući Zahtjev Agencije za privatizaciju, broj /08 od 23. srpnja godine, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj 31. srpnja godine, donijela je o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 6.700,00 KM iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu pomoći u liječenju Vinka Bagarića iz Tomislavgrada. I Sredstva iz točke ove Odluke transferirat će se iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, svako u okviru svojih nadležnosti. Broj: /08 Livno 31. srpnja godine Na temelju članka 19. i članka 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanke županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj cegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), razmatrajući Zahtjev Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, broj /08 od 29. srpnja godine, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj 31. srpnja godine, donijela je o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 4.000,00 KM iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu minis-

11 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 tarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu pomoći u liječenju članova obitelji Muniba Šehića iz Livna, koji su oboljeli od bruceloze. I Sredstva iz točke ove Odluke transferirat će se iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, svako u okviru svojih nadležnosti. Broj: /08 Livno 31. srpnja godine Na temelju članka 19. i članka 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), i članka 13. Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj 31. srpnja godine, donijela je o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 2.200,00 KM iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Službi za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije za isplatu naknade angažiranim djelatnicima za obavljene poslove u organizaciji Konferencije "Tera" koji je od 25 do 27. srpnja godine, održana u Lištanima, općina Livno. I Sredstva iz točke ove Odluke transferirat će se iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Službi za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije. II Isplata naknade iz točke ove Odluke izvršit će se na sljedeći način: Damirka Mihaljević, KM, Tatjani Ivković, KM, Marti Teklić, 100 KM i Mariji Ištuk, 100 KM. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Služba za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, svako u okviru svojih nadležnosti. Broj: /08 Livno 31. srpnja godine Na temelju članka 19. i 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96) i članka 29. Zakona o izvršavanju proračuna Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske župa-

12 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna nije", broj 1/08) razmatrajući Zahtjev Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa broj: /08 od 21. srpnja godine, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana 31. srpnja godine, donijela je o odobravanju Programa transfera financijskih sredstava Sveučilišta u Mostaru Odobrava se Program transfera financijskih sredstava Sveučilišta u Mostaru broj: /08 od 21. srpnja godine kojeg je predložilo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u ukupnom iznosu od ,00 KM. I Sredstva iz točke ove Odluke transferirat će se iz sredstava utvrđenih u razdjelu 16 glava 01 pozicija "Prijenos za visoko školstvo, Zavod za školstvo, studentski domovi" Proračuna Hercegbosanske županije za godinu. II Korisnik potpore (Sveučilište u Mostaru) obvezan je Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa dostaviti izvješće o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava, a Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije će o tome izvijestiti Vladu. Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo financija, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa i Sveučilište u Mostaru, svako u okviru svojih nadležnosti. V. Broj: /9-1/08 Livno 31. srpnja godine Na temelju članka 19. stavak 1. i članka 20. stavak 2. Zakona O Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96) i članka 31. Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), Vlada Hercegbosanske županije, na sjednici održanoj dana 31. srpnja godine, donosi o usvajanju Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinamavodoprivrede"utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za godinu Usvaja se program utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpora općinama-vodoprivrede" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za godinu. Sredstva za realizaciju Programa iz stavka 1. ove točke predviđena su u Proračunu Hercegbosanske županije za godinu u iznosu od ,00 KM pod ekonomskim kodom , u razdjelu 18, glava 01, "kapitalne potpore općinama (vodoprivreda) ". I Program iz točke ove Odluke sastavni je dio ove Odluke. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Županijsko ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Županijsko ministarstvo financija, svako u okviru svojih mjerodavnosti. Zadužuje se Županijsko ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Županijsko ministarstvo financija da Vladi Hercegbosanske

13 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 županije godišnje dostavljaju izvješća i analizu o realiziranju potpora iz ove Odluke. V. novinama Broj: /08 Livno 31. srpnja godine Na temelju članka stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), u svezi sa člankom 62. Zakona o šumama ("Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj: 20/02, 29/03 i 37/04), Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana 28. kolovoza godine donijela je o rasporedu financijskih sredstava prikupljenih po osnovi šumskog doprinosa Članak 1. Financijska sredstva u iznosu od ,53 KM prikupljena po osnovi šumskog doprinosa u periodu od 1. rujna godine do 31. svibnja godine raspoređuju se po općinama na području Hercegbosanske županije i to u sljedećim iznosima: Transfer sredstava iz prethodnog članka izvršit će Ministarstvo financija Hercegbosanske županije nakon što resorno Ministarstvo da suglasnost na programe utroška sredstava dostavljenih od strane općina. Članak 3. Općine su dužne raspoređena financijska sredstva trošiti namjenski, u skladu s odredbama Zakona o šumama. Članak 4. novinama Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine Na temelju članka 19. i članka 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), i članka 13. Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), razmatrajući zahtjev Županijskog javnog pravobraniteljstva panije, broj JP-38/08 od 22. srpnja godine, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj 28. kolovoza godine, donijela je Općina Kupres ,09 KM, Općina Livno ,06 KM Općina Tomislavgrad ,64 KM Općina Glamoč ,10 KM Općina B. Grahovo ,17 KM Općina Drvar ,47 KM Članak 2. o odobravanju sredstava iz Tekuće pričuve Odobravaju se sredstva u iznosu od 7.550,00 KM iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Županijskom javnom pravobraniteljstvu Hercegbosanske županije za isplate plaća.

14 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna I Sredstva iz točke ove Odluke transferirat iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu pravosuđa i uprave, razdjel 14, glava 03, potrošačka jedinica 0003, ekonomski kod i ekonomski kod II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo pravosuđa i uprave i Ministarstvo financija, svako u okviru svojih nadležnosti. novinama Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 7.000,00 KM za sufinanciranje rekonstrukcijske zbornice i sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" iz Livna. Sredstva u iznosu od 7.000,00 KM realizirat će se kroz grant Općini Livno. I Sredstva iz točke ove Odluke isplatit će se s pozicije "Kapitalne potpore osnovnim školama", razdjel 16 glava 01 potrošačka jedinica 0001, Proračuna Hercegbosanske županije za godinu. II Za realizaciju ove Odluke zadužuju se Ministarstvo financija i Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa, Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" iz Livna i Općina Livno odjel financija, svako u okviru svojih nadležnosti. novinama Na temelju članka 19. i 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), a u svezi sa člankom 29 Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), razmatrajući zahtjev Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa broj /08 od 4. kolovoza godine Vlada Hercegbosanske županije na sjednici o- držanoj 28. kolovoza godine, donijela je o odobravanju financijskih sredstava iz Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine Na temelju članka 19. i 20. stavak 2. Zakona o vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), a u svezi s člankom 29. Zakona o izvršavanju proračuna Hercegbosanske županije za 2008.

15 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), razmatrajući zahtjev Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa broj /08 od 4. kolovoza godine Vlada Hercegbosanske županije na sjednici o- držanoj 28. kolovoza godine, donijela je o odobravanju financijskih sredstava iz Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 2.500,00 KM za sufinanciranje nabave informatičke opreme za pokretanje informatičke sekcije u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" iz Livna. Sredstva u iznosu od 2.500,00 KM realizirat će se kroz grant Općini Livno. I Sredstva iz točke ove Odluke isplatit će se s pozicije "Kapitalne potpore osnovnim školama", razdjel 16 glava 01 potrošačka jedinica 0001, Proračuna Hercegbosanske županije za godinu. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo financija i Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa, Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" iz Livna i Općina Livno-odjel financija, svako u okviru svijh nadležnosti. novinama Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine Na temelju članka 19. i 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), a u svezi s člankom 29. Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), razmatrajući zahtjev Zajednica udruga vojnih invalida Domovinskog rata Hercegbosanske županije Ur. Br. 07/08 od 18. kolovoza godine, Vlada Hercegbosanske županije, na sjednici održanoj 28. kolovoza godine, donijela je o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu Odobravaju se financijska sredstva u ukupnom iznosu od 6.000,00 KM iz Tekuće pričuve kao financijaka potpora Zajednici udruga vojnih invalida Domovinskog rata Hercegbosanske županije povodom održavanja X. Jubilarnih športskih igara HVIDR-e HVO HRHB koji će se održati u Neumu od rujna godine. I Sredstva iz točke ove Odluke transferirat će se iz Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu znanosti, prosvjete kulture i športa Hercegbosanske županije. II Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo financija, Ministarstvo znanosti, prosvjete, svako u okviru svije nadležnosti. novinama Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine

16 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna Na temelju članka 19. i 20. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj: 2/96) i članka 52. stavak 1. točke 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", 35/05), Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana 28. kolovoza godine donijela je o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Stručnih službi Vlade Hercegbosanske županije Daje se suglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i Stručnih službi Vlade Hercegbosanske županije, (broj: /06 od 20. lipnja godine). I novinama Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine Na temelju članka 19. stavak 1. i članka 20. stavka 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj: 2/96) i članka 30. Uredbe o postupku dodjele koncesije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 4/04), na prijedlog Povjerenstva za koncesije Hercegbosanske županije, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici o- držanoj dana 28. kolovoza godine donijela je o prihvaćanju Izvješća Povjerenstva za koncesije Hercegbosanske županije provedenom nadmetanju za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala za proizvodnju električne energije na lokalitetima Ravanjska, Vukovsko i Obadine (općina Kupres) i Ravnine, Pakline i Ljubuša (općina Tomislavgrad), metodom poziva, odobravanju postupka pregovora dodjele koncesije i pripremanja ugovora o koncesiji Prihvaća se Izvješće Povjerenstva za koncesije Hercegbosanske županije od 8. kolovoza godine o provedenom postupku za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala električne energije na lokalitetima Ravanjska, Vukovsko i Obadine (općina Kupres) i Ravnine, Pakline i Ljubuša (općina Tomislavgrad), metodom poziva. I Odobrava se, Povjerenstvu za koncesije, postupak pregovora s ponuđačom "KAMENjele koncesije, a u skladu s definiranim kriterijima iz Poziva za dodjelu koncesije. II Ovlašćuje se Ministarstvo gospodarstva da pripremi i dostavi Vladi Hercegbosanske županije na uvid prijedlog ugovora o dodjeli koncesije Koncesionaru "KAMEN-DENT" d.o.o. Mostar. novinama

17 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine Na temelju članka 19. stavak 1. i članka 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96) i članka 25. Zakona o koncesijama ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 14/03), a u skladu s točkom II Odluke Vlade Hercegbosanske županije broj: od godine, na prijedlog Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj dana 28. kolovoza godine donijela je o davanju suglasnosti na prijedlog ugovora, određenju i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora o koncesiji s poduzećem "KAMEN-DENT" d.o.o. Mostar Ovom Odlukom Vlada Hercegbosanske županije daje suglasnost na dostavljeni tekst prijedloga ugovora o koncesiji poduzeća "KAMEN- DENT" d.o.o. Mostar u predmetu dodjele koncesije za izgradnju vjetroparka u cilju korištenja vjetropotencijala za proizvodnju električne e- nergije na lokalitetima: Ravnine, Pakline i Ljubuša (općina Tomislavgrad) i Ravanjska, Vukovsko i Obadine (općina Kupres). I Određuje se i ovlašćuje Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije da u ime Koncesora-Vlade zaključi i potpiše ugovor o koncesiji. II novinama Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine Na temelju članka 19. i članka 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), i članka 13. Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), razmatrajući Zahtjev Branka Tomića za novčanu pomoć za liječenje od 22. kolovoza godine, Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj 28. kolovoza godine, donijela je o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 2.000,00 KM iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu pomoći u liječenju Branka Tomića. I Sredstva iz točke I, ove Odluke transferirat će se iz Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. II

18 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, svako u okviru svojih nadležnosti. novinama Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine Na temelju članka 19. i članka 20. stavak 2. Zakona o Vladi Hercegbosanske županije ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 2/96), i članka 13. Zakona o izvršavanju Proračuna Hercegbosanske županije za godinu ("Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/08), Vlada Hercegbosanske županije na sjednici održanoj 28. kolovoza godine, donijela je o odobravanju sredstava iz Proračuna za godinu Odobravaju se financijska sredstva u iznosu od iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za godinu Službi za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije. I Sredstva iz točke ove Odluke odobravaju se Službi za odnose s javnošću za plaćanje računa za troškove nastale u organizaciji Konferencije "Tera", koji je od 25. do 27. srpnja godine, održana u Lištanima, općina Livno. II Služba za odnose s javnošću utrošit će sredstva iz točke ove Odluke za izmirenje obveza prema specifikaciji računa i dobavljača navedenoj u prilogu akta Službe za odnose s javnošću broj /08 od 26. kolovoza godine. Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Služba za odnose s javnošću i Ministarstvo financija Hercegbosanske županije, svako u okviru svojih nadležnosti. V. novinama Broj: /08 Livno 28. kolovoza godine MINISTARSTVO ZNANOSTI, PROSVJETE, KULTURE I ŠPORTA Na temelju članka 81. stavak 3. Zakona o osnovnom školstvu ("Narodne novine Hercergbosanske županije", broj 12/04), Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa donosi o davanju suglasnosti na imenovanje gospodina Ivice Lozančića za ravnatelja Osnovne škole "Grahovo" iz Bosanskog Grahova

19 12. rujna NARODNE NOVINE Str Broj 9 Daje se suglasnost na imenovanje gospodina Ivice Lozančića za ravnatelja Osnovne škole "Grahovo" iz Bosanskog Grahova. I Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u "Narodnim novinama Hercegbosanske županije". Hercegbosanska župani Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Broj: /08 Livno 31. srpnja godine Ministrica Gordana Cikojević v.r.

20 Str Broj 9 NARODNE NOVINE 12. rujna OBAVIJEST PRETPLATNICIMA POZIVAMO VAS DA SE PRETPLATITE NA "NARODNE NOVINE " PRETPLATA NA SLUŽBENO GLASILO ZA GODINU IZNOSI 150 KM Račun za uplatu: PRORAČUN Broj organizacijske jedinice proračuna: Identifikacijski broj: Vrsta prihoda: Šifra općine: 055 INFORMACIJE NA ADRESI: Stručne službe Vlade Hercegbosanske županije, Stjepana I Kotromanića bb, Livno ILI NA TELEFON: 034/ NARODNE NOVINE SLUŽBENO GLASILO Uređuje: Zoran Semren, tajnik Vlade Hercegbosanske županije, Livno, Ulica Stjepana II Kotromanića bb, LIVNO; telefon 034/ , Izdavač: Stručne službe Vlade Hercegbosanske županije, Livno. Ulica Stjepana II Kotromanića bb. List izlazi prema potrebi. Tisak: LIST - Livno. Naklada: 200 primjeraka. Reklamacije za neprimljene brojeve primaju se u roku od 15 dana od dana izlaska lista iz tiska

Microsoft Word - BROJ doc

Microsoft Word - BROJ doc NARODNE NOVINE GODIŠTE XII HERCEGBOSANSKE BROJ 6 LIVNO, ŽUPANIJE 10. KOLOVOZA 2007. godine Službeno glasilo PREGLED SADRŽAJA SKUPŠTINA 101. ODLUKA o izmjeni i dopuni Odluke o izboru stalnih radnih tijela

Више

NARODNE NOVINE

NARODNE NOVINE NARODNE NOVINE Službeno glasilo GODIŠTE XIV BROJ 3 LIVNO, 15. TRAVNJA 2009. godine PREGLED SADRŽAJA SKUPŠTINA 29. ZAKLJUČAK...118 30. UREDBA o provedbi utemeljenja Uprave za ceste Hercegbosanske županije...

Више

NARODNE NOVINE

NARODNE NOVINE NARODNE NOVINE Službeno glasilo GODIŠTE XV BROJ 10 LIVNO, 30. PROSINCA 2010. godine PREGLED SADRŽAJA 230. ODLUKA o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu

Више

Temeljem ĉlanka 41. Statuta općine Prozor-Rama-preĉišćeni tekst («Sl. glasnik Općine Prozor- Rama», br. 3/01), Odluke o poticanju proizvodnje ĉešnjaka

Temeljem ĉlanka 41. Statuta općine Prozor-Rama-preĉišćeni tekst («Sl. glasnik Općine Prozor- Rama», br. 3/01), Odluke o poticanju proizvodnje ĉešnjaka Temeljem ĉlanka 41. Statuta općine Prozor-Rama-preĉišćeni tekst («Sl. glasnik Općine Prozor- Rama», br. 3/01), Odluke o poticanju proizvodnje ĉešnjaka-bijelog luka i certifikacije ekološke poljoprivredne

Више

Година XX Петак, 28. октобра годинe Број/Broj 81 Godina XX Petak, 28. oktobra/listopada godine ISSN српски језик ISSN

Година XX Петак, 28. октобра годинe Број/Broj 81 Godina XX Petak, 28. oktobra/listopada godine ISSN српски језик ISSN Година XX Петак, 28. октобра 2016. годинe Број/Broj 81 Godina XX Petak, 28. oktobra/listopada 2016. godine ISSN 1512-7508 - српски језик ISSN 1512-7486 - босански језик ISSN 1512-7494 - хрватски језик

Више

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11)

(Microsoft Word - SLU\216BENI GLASNIK br. 11) Službeni glasnik SLUŽBENO GLASILO OPĆINE NOVA BUKOVICA VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA GODINA: XVI NOVA BUKOVICA, 06. studeni 2009. BROJ: 11 S A D R Ž A J AKT STRANICA AKTI OPĆINSKOG VIJEĆA 109. Odluka

Више

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v

Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u v Na temelju članka 18. stavak 1. Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta i neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu namjenu u vlasništvu Grada Samobora (Službene vijesti Grada Samobor

Више

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zakon o poljoprivrednom zemljištu MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE travanj 2019. godine Poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se prema odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 20/18

Више

Z A P I S N I K 91. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 3. lipnja godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlat

Z A P I S N I K 91. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 3. lipnja godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlat Z A P I S N I K 91. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 3. lipnja 2019. godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlatko Komadina. Sjednici su prisustvovali: Župan Zlatko

Више

Microsoft Word - glasnik 5-14

Microsoft Word - glasnik 5-14 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE GRUDE Broj: 5/14 Grude, 22. rujna 2014. 1 Temeljem članka 37. točka 3 Statuta Općine Grude ("Službeni glasnik općine Grude", broj: 1/08, 2/13) i članka 81. stavak 1. Poslovnika

Више

76.1.1

76.1.1 4 СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - Број 76 14.8.2017. V Задужује се Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске да са корисницима ових станова закључи уговор о закупу у складу са Законом

Више

Na osnovu člana 16

Na osnovu člana 16 Na osnovu člana 16. stav 4. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona-prečišćeni tekst ( Službene novine Zeničko-dobojskog kantona, broj 7/10), a u vezi sa članovima 42. i 51. Zakona o izvršavanju Budžeta

Више

Četvrtak, SLUŽBENI GLASNIK BiH - Međunarodni ugovori Str./Стр. 1 Четвртак, СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БиХ - Међународни уговори Broj/Б

Četvrtak, SLUŽBENI GLASNIK BiH - Međunarodni ugovori Str./Стр. 1 Четвртак, СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БиХ - Међународни уговори Broj/Б Četvrtak, 11. 6. 2015. SLUŽBEN GLASNK - Međunarodni ugovori Str./Стр. 1 Четвртак, 11. 6. 2015. СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК - Међународни уговори Broj/Број 4 81 Godina XX/XV Četvrtak, 11. juna/lipnja 2015. godine

Више

Microsoft Word - Glava sl.n. 3,4,5

Microsoft Word - Glava sl.n. 3,4,5 SLUŽBENE NOVINE Buzet, 6. kolovoza 2007. Broj : 4 Godina XV Pretplata: 100,00 kn Izdavač: GRAD BUZET Uredništvo: Buzet, II. istarske brigade 11 Tel: 662-854 - Fax: 662-676 Odgovorni urednik: Radovan Nežić

Више

ttt

ttt Na temelju članka 21, 22, i 23 Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke, broj: 4/99, 15/01 i 10/03 ) i članka 24. točke 5. Statuta općine Posušje ( Službeni glasnik općine

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON VLADA Broj: 02-01-18298-1/14. Zenica, 22.09.2014. godine Z A P I S N I K sa 183. sjednice Vlade Zeničko-dobojskog kantona održane

Више

Broj: 26 – 05 – 240/05

Broj: 26 – 05 – 240/05 Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine KANTON SARAJEVO Ministarstvo privrede Bosnia and Herzegovina Federation of Bosnia and Herzegovina CANTON SARAJEVO Ministry of Economy Broj:07-05-24-sl/17

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narod REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD TROGIR GRADONAČELNIK Temeljem članaka 2. i 48. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13), članaka 1. i

Више

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj

Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranj Na temelju članka 63. Statuta Grada Varaždina ( Službeni vjesnik Grada Varaždina, broj 5/09, 1/12, 2/13 i 4/14 pročišćeni tekst), Odluke o financiranju javnih potreba Grada Varaždina ( Službeni vjesnik

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE Stranica - 1 Broj 1 OPĆINE RAŠA 14.siječnja 2016. AKTI OPĆINSKE NAČELNICE I Na temelju članka 11. stavka 1. Odluke o davanju stanova u najam ( Službene novine Općine Raša, broj 9/10) Općine Raša, na prijedlog

Више

Microsoft Word - glasnik 6-16

Microsoft Word - glasnik 6-16 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE GRUDE Broj: 6/16 Grude, 14. rujna 2016. 1 Temeljem članaka 6. i 76. Zakona o građevinskom zemljištu ( Službene novine Federacije BiH, broj: 25/03 i 67/05) i članaka 37. i 109. stavak.

Више

103 Година XXI/XVII Четвртак, 28. децембра годинe На основу члана IV 4. д) Устава Босне и Херцеговине, Парламентарна скупштина Босне и Херцегови

103 Година XXI/XVII Четвртак, 28. децембра годинe На основу члана IV 4. д) Устава Босне и Херцеговине, Парламентарна скупштина Босне и Херцегови 103 Година XXI/XVII Четвртак, 28. децембра 2017. годинe ПРОТОКОЛА КОЈИМ СЕ ДОПУЊАВАЈУ И МИЈЕЊАЈУ ОДРЕЂЕНЕ ОДРЕДБЕ СПОРАЗУМА О ВАЗДУШНОМ ПРЕВОЗУ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ ДРЖАВЕ КАТАР И САВЈЕТА МИНИСТАРА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Више

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i

KLASA: /14-04/843 URBROJ: Zagreb, Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i KLASA: 320-01/14-04/843 URBROJ: 370-04-15-7 Zagreb, 28.09.2015. Na temelju članka 27. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 39/13 i 48/15) te Odluke Agencije za poljoprivredno zemljište

Више

Na osnovi članka 37

Na osnovi članka 37 SLUŽBENE NOVINE GRADA VODNJAN-DIGNANO Broj: 04 Godina: XXII Vodnjan, 28.02.2018. Br. 04/2018. Službene novine Grada Vodnjan - Dignano Str: 49 Temeljem čl. 34. Statuta Grada Vodnjan-Dignano («Službene

Више

This watermark does not appear in the registered version - Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi

This watermark does not appear in the registered version -   Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovi Na osnovi članka 22 Statuta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 53. redovitoj sjednici održanoj 18. srpnja 2007. godine, usvaja ZAKON O POREZU NA NEKRETNINE

Више

SLUŽBEN GLASNIK

SLUŽBEN  GLASNIK SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE DUGI RAT BROJ: 1/2005 DUGI RAT, 18. srpnja 2005. S A D R Ž A J Str. 1. Odluka... 2 2.Rješenje o izboru Mandatnog povjerenstva. 2 3. Rješenje o izboru Odbora za

Више

Bosna i Hercegovina FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA MINISTARSTVO GRADITELJSTVA, OBNOVE, PROSTORNOG UREĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA L

Bosna i Hercegovina FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA MINISTARSTVO GRADITELJSTVA, OBNOVE, PROSTORNOG UREĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA L Bosna i Hercegovina FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA MINISTARSTVO GRADITELJSTVA, OBNOVE, PROSTORNOG UREĐENJA I ZAŠTITE OKOLIŠA L I V N O PLAN JAVNIH NABAVA U MINISTARSTVU GRADITELJSTVA,

Више

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS

HRVATSKI SABOR Klasa: /09-01/03 Urbroj: Zagreb, 24. kolovoza ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDS HRVATSKI SABOR Klasa: 022-03/09-01/03 Urbroj: 65-08-02 Zagreb, 24. kolovoza 2009. ZASTUPNICAMA I ZASTUPNICIMA HRVATSKOGA SABORA PREDSJEDNICAMA I PREDSJEDNICIMA RADNIH TIJELA Na temelju članaka 137. i 153.

Више

66-Dodjela sredstava udrugama-pomorska baština

66-Dodjela sredstava udrugama-pomorska baština REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za održivi razvoj Odsjek za pomorstvo, promet i infrastrukturu Pazin, M.B. Rašana 2/4 tel.052/352-189, fax: 052/351-690 KLASA: 402-08/17-01/15 URBROJ:

Више

BOSNA I HERCEGOVINA

BOSNA I HERCEGOVINA BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UNSKO-SANSKI KANTON GRAD BIHAĆ GRADONAČELNIK Broj: 10/1-05- /19 Bihać, 07.02.2019.godine Na osnovu člana 52. Statuta Grada Bihaća ( Službeni glasnik Grada

Више

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG

S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG S L U Ž B E N I G L A S N I K OPĆINE KANFANAR KANFANAR 19. studeni 2013. GODINA: XIX BROJ: 7 IZDAVAČ: OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE KANFANAR UREDNIŠTVO: TRG MARKA ZELJKA 6 52352 KANFANAR, TEL.: (052) 825-003

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2

REPUBLIKA HRVATSKA BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK KLASA: /17-01/61 URBROJ: 2103/ Bjelovar, 7. prosinca 2 GRAD BJELOVAR GRADONAČELNIK URBROJ: 2103/01-01-18-16 Bjelovar, 7. prosinca 2018. GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA PREDMET: Utvrđivanje Prijedloga odluke o prijenosu prava vlasništva na zgradi učeničkog doma,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0

REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: /16-01/8 UR.BROJ: 2156/ Lovran, 0 REPUBLIKA HRVATSKA ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA OPĆINA LOVRAN OPĆINSKI NAČELNIK OPĆINE LOVRAN KLASA: 402-08/16-01/8 UR.BROJ: 2156/02-02-17-02 Lovran, 03. studenog 2017. Na temelju članka 7., stavak 3.,

Више

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R

REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI R REPUBLIKA HRVATSKA DRŽAVNI URED ZA REVIZIJU Područni ured Varaždin IZVJEŠĆE O OBAVLJENOJ PROVJERI PROVEDBE DANIH PREPORUKA ZA REVIZIJU UČINKOVITOSTI RADA NADZORNIH ODBORA TRGOVAČKIH DRUŠTAVA U VLASNIŠTVU/SUVLASNIŠTVU

Више

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx

Microsoft Word - 3._Pravilnik_o_sufinanciranju_programa_za_perspektivne_sportase .docx Na temelju odredbe članka 13. i 14. Statuta Samoborskog športskog saveza Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza, na sjednici održanoj 20. lipnja 2016. godine donio je PRAVILNIK O SUFINANCIRANJU PROGRAMA

Више

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim HRVATSKI SABOR 1224 Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOJ SAVJETODAVNOJ SLUŽBI Proglašavam Zakon o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi,

Више

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO

BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONO BOSNA I HERCEGOVINA БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Brčko distrikt BiH Брчко дистрикт БиХ SKUPŠTINA СКУПШТИНА ZAKONODAVNO POVJERENSTVO ЗАКОНОДАВНА КОМИСИЈА ZAKONODAVNA KOMISIJA Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA KLASA: 400-05/17-01/01 Temeljem članka 110. Zakona o proračunu (NN RH, br. 87/08, 136/12 i 15/15), članka 35. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN RH, br. 19/13 pročišćeni tekst),

Више

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić

ThoriumSoftware d.o.o. Izvrsni inženjeri koriste izvrstan alat! Mobile: +385 (0) Kontakt: Dario Ilija Rendulić PRAVILNIK O KONTROLI ENERGETSKOG CERTIFIKATA ZGRADE I IZVJEŠĆA O REDOVITOM PREGLEDU SUSTAVA GRIJANJA I SUSTAVA HLAĐENJA ILI KLIMATIZACIJE U ZGRADI (NN 73/15, 09.07.2015) 1/13 I. OPĆE ODREDBE... 4 Članak

Више

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA GODINU Za

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA GODINU Za HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE SEKTOR ZA EKONOMSKE POSLOVE IZVJEŠĆE O FINANCIJSKOM POSLOVANJU SREDSTVIMA DOPLATKA ZA DJECU ZA 2018. GODINU Zagreb, travanj 2019. SADRŽAJ 1. UVOD... 1 2. OPĆI PODACI...

Више

ODLUKA

ODLUKA Na temelju članka 14. stavak 1. Zakona o proračunu (Narodne novine 87/08,136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Makarske (Glasnik Grada Makarske 08/09 i 13/09,2/13,8/13,9/13- pročišćen tekst i 21/17),

Више

Službeni glasnik Općine Vela Luka br. 8/19

Službeni glasnik Općine Vela Luka br. 8/19 ISSN 1846-8713 SLUŽBENI GLASNIK O P Ć I N E V E L A L U K A Godina XXVI., Broj 8, Vela Luka, S A D R Ž A J OPĆINSKO VIJEĆE str. Program poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za općinu

Више

6-10

6-10 SLUŽBENI GLASNIK SLUŽBENO GLASILO OPĆINE PODGORAČ Godina: XVI Podgorač, 28. rujna 2010. Broj 6. S A D R Ž A J Stranica AKTI OPĆINSKOG NAČELNIKA 34. Operativni plan zimske službe za 2010. / 2011. godinu

Више

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Klasa: 947-02/05-01/7 Ur. broj: 2163/1-09/1-06-22 Pula, 7. lipnja 2006. godine. ISTARSKA ŽUPANIJA ŽUPANIJSKO

Више

Broj 6/

Broj 6/ Broj 6/2018 06.08.2018. SLUŽBENE NOVINE OPĆINE MEDULIN 1 Strana SADRŽAJ 1. Odluka o sufinanciranju djelatnosti dadilja...2 2. Odluka o usvajanju godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području

Више

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De

Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada De Na temelju članka 11. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (Narodne novine 29/2, 63/07, 53/12, 56/13 i 121/169) i članka 37. Statuta Grada Delnica (SN PGŽ 28/09, 41/09, 11/13, 20/13-pročišćeni

Више

Broj 6 - Godina 20. Krapina, 13. travnja, ISSN SADRŽAJ KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA AKTI ŽUPANA 1. Zaključak o prvoj izmjeni i dopuni Programa Ja

Broj 6 - Godina 20. Krapina, 13. travnja, ISSN SADRŽAJ KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA AKTI ŽUPANA 1. Zaključak o prvoj izmjeni i dopuni Programa Ja Broj 6 - Godina 20. Krapina, 13. travnja, 2012. ISSN SADRŽAJ KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA AKTI ŽUPANA 1. Zaključak o prvoj izmjeni i dopuni Programa Javnih potreba za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku

Више

Program podsticaja poljopr.proizvodnje u 2017.

Program podsticaja poljopr.proizvodnje u 2017. Na osnovu člana 39. stav 2. tačka 5. Zakona o lokalnoj samoupravi ( Službeni glasnik Republike Srpske, broj 97/16), člana 72. Statuta opštine Derventa ( Službeni glasnik opštine Derventa, broj: 7/14) i

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019.

REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: /19-01/1 URBROJ: 2176/ Sisak, 29. svibnja 2019. REPUBLIKA HRVATSKA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA G R A D S I S A K GRADONAČELNICA KLASA: 602-12/19-01/1 URBROJ: 2176/05-02-19-1 Sisak, 29. svibnja 2019. GRADSKO VIJEĆE GRADA SISKA Predmet: Materijal za sjednicu

Више

На основу члана 34

На основу члана 34 На основу члана 34. став 6. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К О КОРИШЋЕЊУ

Више

IZVJESTAJ O IZVRSENJU PROR.2014

IZVJESTAJ O IZVRSENJU PROR.2014 Na temelju članka 110. Zakona o proračunu ("Narodne novine2, broj 87/08, 136/12 i 15/15) i članka 36. Statuta Grada Novske ("Službeni vjesnik", broj 2/09, 47/10,29/11,3/13 i 8/13) Gradsko vijeće Grada

Више

09-Pravilnik EU projekti

09-Pravilnik EU projekti REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Pula - Pola, Flanatička 29 tel. 052/352-177, fax. 052/352-178 Klasa: 023-01/15-01/10 Urbroj: 2163/1-23/1-15-1

Више

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc

Microsoft Word KOLEGIJ_zakljucci.doc Klasa: 550-01/14-01/05 Urbroj: 2125-03/03-14-03 Senja na 34. kolegiju, održanom 5. veljače 2014. godine, razmatrao je Prijedlog Socijalnog programa Grada Senja za 2014. godinu, te donio, slijedeći Prihvaća

Више

На основу члана 20. став 3. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарст

На основу члана 20. став 3. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарст На основу члана 20. став 3. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде доноси П Р А В И Л Н И К О НАЧИНУ

Више

Sluzbene novine Opcine Fojnica

Sluzbene novine Opcine Fojnica BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE KANTON SREDIŠNJA BOSNA/SREDNJOBOSANSKI KANTON OPĆINA FOJNICA S L U Ž B E N E N O V I N E O P Ć I N E F O J N I C A BROJ: 4 30.05.2016. godine F O J N

Више

INFORMACIJA O AKTIVNOSTIMA U SVEZI PROCESA EUROPSKIH INTEGRACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UPITNIK EUROPSKE KOMISIJE Bosna i Hercegovina je 15. veljače 2016

INFORMACIJA O AKTIVNOSTIMA U SVEZI PROCESA EUROPSKIH INTEGRACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UPITNIK EUROPSKE KOMISIJE Bosna i Hercegovina je 15. veljače 2016 INFORMACIJA O AKTIVNOSTIMA U SVEZI PROCESA EUROPSKIH INTEGRACIJA BOSNE I HERCEGOVINE UPITNIK EUROPSKE KOMISIJE Bosna i Hercegovina je 15. veljače 2016. godine predala Zahtjev za članstvo u EU. Nakon što

Више

SLUŽBENE NOVINE

SLUŽBENE NOVINE SLUŽBENE NOVINE OPĆINE PIĆAN GOD. XVII BROJ 6 PIĆAN, 16. PROSINCA 2015. LIST IZLAZI POVREMENO S A D R Ž A J AKTI VIJEĆA Stranica 1. Odluka o donošenju Dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pićan. 2 AKTI

Више

Čakovečki mlinovi, d.d. Čakovec, Mlinska 1 Čakovec, Na temelju članka 290. Zakona o trgovačkim društvima i članka 47. Statuta Čakovečki mlin

Čakovečki mlinovi, d.d. Čakovec, Mlinska 1 Čakovec, Na temelju članka 290. Zakona o trgovačkim društvima i članka 47. Statuta Čakovečki mlin Čakovečki mlinovi d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo) Glavna o prihvaćanju izvješća verifikacijske komisije 1. Prihvaća se izvješće verifikacijske komisije. Čakovečki mlinovi d.d. (u daljnjem tekstu: Društvo)

Више

Službene novine GRADA ĐURĐEVCA Broj 6 - Godina XLIX. Đurđevac, 27. srpnja ISSN AKTI GRADSKOG VIJEĆA 83 Na temelju članka 11. stavka 2.

Službene novine GRADA ĐURĐEVCA Broj 6 - Godina XLIX. Đurđevac, 27. srpnja ISSN AKTI GRADSKOG VIJEĆA 83 Na temelju članka 11. stavka 2. Službene novine GRADA ĐURĐEVCA Broj 6 - Godina XLIX. Đurđevac, 27. srpnja 2016. ISSN 1845-9331 AKTI GRADSKOG VIJEĆA 83 Na temelju članka 11. stavka 2. Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva ( Narodne

Више

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) EUROPSKA UNIJA Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) Ministarstvo socijalne politike i mladih Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za

Више

Microsoft Word - sluzbeni glasnik broj 06 .doc

Microsoft Word - sluzbeni glasnik broj 06 .doc ISSN 1846-8713 SLUŽBENI GLASNIK OPĆINE VELA LUKA Godina XXI Vela Luka, 10. 07. 2014. Broj 6 S A D R Ž A J OPĆINSKI NAČELNIK ODLUKA o parkiralištima, parkirnim mjestima i cjeniku karata za parkiranje...

Више

На основу члана 13

На основу члана 13 На основу члана 31. став 6. Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ( Службени гласник РС, број 10/13), Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, доноси П Р А В И Л Н И К O УСЛОВИМА,

Више

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6.

S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. S t r a n i c a 3 7 «SLUŽBENI GLASNIK» 2/2012 GRADA BIOGRADA NA MORU GOD. XX. 28. veljače 2012. godine BROJ 2 Na temelju članka 5. stavka 1. točke 6. i stavka 11. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Више

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv

REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv REPUBLIKA HRVATSKA, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2, Zagreb, OIB: 64434885131, zastupana po ministru rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirandu Mrsiću, dr. med., temeljem Odluke Vlade

Више

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVIN BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDNJOBOSANSKI KANTON KANTON SREDIŠNJA BOSNA OPĆINA DONJI VAKUF OPĆINSKO VIJEĆE BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE SREDWOBOSANSKI KANTON

Више

NARODNE NOVINE

NARODNE NOVINE NARODNE NOVINE Službeno glasilo GODIŠTE XV BROJ 1 LIVNO, 2. VELJAČE 2010. godine PREGLED SADRŽAJA SKUPŠTINA 1 ISPRAVAK tiskarskih grešaka u Zakonu o porezima Hercegbosanske županije objavljenom u ("Narodnim

Више

Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamje

Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamje Z A P I S N I K 105. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 24. kolovoza 2015. godine Kolegij Župana u 14,00 sati otvorila je zamjenica Župana Marina Medarić. Sjednici su prisustvovali:

Више

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA

REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SKUPŠTINA Materijal za sjednicu PRIJEDLOG PROGRAMA SUFINANCIRANJA DRŽAVNE IZMJERE I KATASTRA NEKRETNINA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA RAZDOBLJE

Више

BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl

BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Magl BOSNA I HERCEGOVINA Brčko distrikt BiH SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA BiH БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Брчко дистрикт БиХ СКУПШТИНА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ Mladena Maglova 2, 76100 Brčko distrikt BiH, telefon i faks: 049/215-516

Више

Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamje

Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamje Z A P I S N I K 122. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 21. prosinca 2015. godine Kolegij Župana je u 14,45 sati otvorila zamjenica Župana Marina Medarić. Sjednici su prisustvovali:,

Више

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr

Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Dr Na temelju članka 277. i 279. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava društva Terra Firma d.d. za ulaganje u nekretnine, Pula, Mletačka 12 (nastavno: Društvo), upućuje dioničarima POZIV ZA GLAVNU SKUPŠTINU

Више

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD OMIŠ Gradsko vijeće KLASA: URBROJ: 2155/ *12 Omiš, *******. listopada 20

REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD OMIŠ Gradsko vijeće KLASA: URBROJ: 2155/ *12 Omiš, *******. listopada 20 REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA GRAD OMIŠ Gradsko vijeće KLASA: 601-02115-01108 URBROJ: 2155/01-01-15-*12 Omiš, *******. listopada 2015. g. -NACRT- Na temelju odredbi čl. 30 Statuta Grada

Више

Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan

Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Z A P I S N I K 121. Kolegija Župana Primorsko-goranske županije održanog dana 14. prosinca 2015. godine Kolegij Župana je u 14,00 sati otvorio Župan Zlatko Komadina. Sjednici su prisustvovali: Župan Zlatko

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA ISTARSKA ŽUPANIJA 52 100 Pula, Sv. Teodora 2 tel: 222 359 fax: 222 564 Klasa: 023-01/06-01/22 Urbroj: 2163/1-04/11-06-01 Pula, 08. studeni 2006. godine Predsjedniku Poglavarstva Istarske

Више

Microsoft Word PROIZVODNI RAZRED 5.doc

Microsoft Word PROIZVODNI RAZRED 5.doc GRAD ZAGREB GRADSKI URED ZA POLJOPRIVREDU I ŠUMARSTVO Avenija Dubrovnik 12, Zagreb Obrazac 2. PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA POMOĆI U POLJOPRIVREDI I ŠUMARSTVU U 201 Investicije u poljoprivrednim gospodarstvima

Више

,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,, Broj 5 stranica 114 Službeni glasnik općina Posušje 7. kolovoz 2012. godine Na temelju članka 22. Zakona o prostornom uređenju ( Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 4/99, 15/01, 10/03 i

Више

PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENT

PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENT PRILOG I DOKUMENTACIJA ZA PODNOŠENJE PRIJAVE PROJEKTA ZA TIP OPERACIJE [2.1.2. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava ] OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA SVE NOSITELJE PROJEKATA Napomena: Svi dokumenti

Више

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i

Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i Na temelju čl. 13. Odluke o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele na uporabu poslovnih prostora Grada Pule (Službene novine Grada Pule br. 07/16 i 01/17), a u svezi s čl. 48. Zakona o lokalnoj i područnoj

Више

Program subvencija javnim poduzećima – privrednim društvima u Federaciji BiH Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u godin

Program subvencija   javnim poduzećima – privrednim društvima u Federaciji BiH Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije  u godin Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije Mostar Program utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine

Више

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta

Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Na temelju članka 31. stavka 2. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama ( Narodne novine broj 86/12; 143/13; 65/17) i članka 27. Statuta Grada Zlatara ( Službeni glasnik Krapinsko-zagorske

Више

Službeni 10-10

Službeni 10-10 Službeni glasnik Grada Donjeg Miholjca Godina XIII. Donji Miholjac, 18. kolovoza 2010. Broj 10. 156. KLASA: 944-05/10-01/3 URBROJ: 2115/01-03-10-1 Donji Miholjac, 17. kolovoza 2010. Na temelju članka 218.

Више

Na osnovi članka 37

Na osnovi članka 37 SLUŽBENE NOVINE GRADA VODNJAN-DIGNANO Broj: 13 Godina: XX Vodnjan, 08.12.2016. Br. 13/2016. Službene novine Grada Vodnjan - Dignano Str: 275 Temeljem članka 34. Statuta Grada Vodnjana-Dignano (Službene

Више

REPUBLIKA HRVATSKA

REPUBLIKA HRVATSKA REPUBLIKA HRVATSKA OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA GRAD OSIJEK GRADONAČELNIK PRIJEDLOG RJEŠENJA o sklapanju ugovora o pružanju platnih usluga OTP Banka d.d. Osijek, prosinac 2015. Materijal pripremio: Upravni

Више

REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA GRAD ČAKOVEC GRADONAČELNIK Klasa: /18-01/2 Urbroj: 2109/ Čakovec, 28. kolovoz Na teme

REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA GRAD ČAKOVEC GRADONAČELNIK Klasa: /18-01/2 Urbroj: 2109/ Čakovec, 28. kolovoz Na teme REPUBLIKA HRVATSKA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA GRAD ČAKOVEC GRADONAČELNIK Klasa: 320-01/18-01/2 Urbroj: 2109/02-03-05-18-08 Čakovec, 28. kolovoz 2018. Na temelju ovlasti propisanih odredbama članka 46. i 49. toč.12.

Више

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje

Microsoft Word - Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje HRVATSKI SABOR 2020 Na temelju članka 88. Ustava Republike Hrvatske, donosim ODLUKU O PROGLAŠENJU ZAKONA O AGENCIJI ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE Proglašavam Zakon o Agenciji za odgoj i obrazovanje, kojega je

Више

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja

REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: /15-01/8 Urbroj: 2178/05-02/15-2 Gundinci, 19. lipnja REPUBLIKA HRVATSKA BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA OPĆINA GUNDINCI Općinsko vijeće Klasa: 400-08/5-0/8 Urbroj: 78/05-0/5- Gundinci, 9. lipnja 05. godine Na temelju odredbe članka 0. Zakona o komunalnom gospodarstvu

Више

Microsoft PowerPoint - Skupstina_Program rada za 2013.ppt

Microsoft PowerPoint - Skupstina_Program rada za 2013.ppt UDRUGA POSLODAVACA U ZDRAVSTVU GODIŠNJA SKUPŠTINA Virovitica, srpanj 2013. PROGRAM RADA UDRUGE POSLODAVACA U ZDRAVSTVU za 2013. godinu Pripremila: Marijana Mihaljević,, mag.iur. 2 STATUT UDRUGE PROGRAMSKE

Више

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc)

(Microsoft Word - DT Sun\350ane elektrane instalirane snage iznad 10 do uklju\350ivo 30 kW.doc) str. 1 od 7 Dijagram tijeka A.2. Registracija djelatnosti Trgovački sud ili županijski ured ili ured Grada Zagreba Obrasci: - Zahtjev za upis u sudski registar podnosi se, ili - Zahtjev za izdavanje obrtnice

Више

На основу чл. 11. и 22. став 4. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за годину ( Службени лист АПВ, брoj 60/18), у вези с Покрај

На основу чл. 11. и 22. став 4. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за годину ( Службени лист АПВ, брoj 60/18), у вези с Покрај На основу чл. 11. и 22. став 4. Покрајинске скупштинске одлуке о буџету АП Војводине за 2019. годину ( Службени лист АПВ, брoj 60/18), у вези с Покрајинском скупштинском одлуком о програму мера подршке

Више

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE Broj: SuE-ZVjP-11/2017 Zagreb, 31. svibnja IZVOD IZ ZAPISNIKA 11. SJEDNICE PRVOG VIJEĆA ZA ODLUČIVANJE O USTAVNIM

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE Broj: SuE-ZVjP-11/2017 Zagreb, 31. svibnja IZVOD IZ ZAPISNIKA 11. SJEDNICE PRVOG VIJEĆA ZA ODLUČIVANJE O USTAVNIM USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE Broj: SuE-ZVjP-11/2017 Zagreb, 31. svibnja 2017. IZVOD IZ ZAPISNIKA 11. SJEDNICE PRVOG VIJEĆA ZA ODLUČIVANJE O USTAVNIM TUŽBAMA održane 31. svibnja 2017. PRISUTNI: Antun

Више

P R I J E D L O G

P R I J E D L O G Na osnovu članka 16. stavak 4. Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona Pročišćeni tekst ("Službene novine Zeničko-dobojskog kantona" broj 7/10), a u skladu sa člankom 43. i 44. Zakona o izvršavanju Proračuna

Више

SLUŽBENI GLASNIK

SLUŽBENI GLASNIK SLUŢBENI GLASNIK O P Ć I N E Š E S T A N O V A C GODINA X I ŠESTANOVAC 28.08.2015 BROJ 7 1. Polugodišnji izvještaj za period I-VI/2015 2. Izvješće naĉelnika o svom radu za period I-VI/2015 3.Odluka o mjerilima

Више

Na temelju članka 34

Na temelju članka 34 REPUBLIKA HRVATSKA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA Ž U P A N KLASA: 500-01/11-01/16 URBROJ: 2181/1-07-11-1 Split, 4. listopada 2011. PREDSJEDNIKU ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Gosp. Petroslavu Sapunaru - o v d j

Више

Na temelju članka 2,12 i 2

Na temelju članka  2,12 i 2 Na temelju članka 2,12 i 2.14 Izbornog zakona BiH ( Službene glasnik BiH broj: 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24, 06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13),

Више

Microsoft Word - NPZ prijenosu vlasništva na domovima umirovljenika 6.7.docx

Microsoft Word - NPZ prijenosu vlasništva na domovima umirovljenika 6.7.docx KLUB ZASTUPNIKA SDP-a KLUB ZASTUPNIKA HSU-a, NEZAVISNE LISTE STIPE PETRINE I NEZAVISNIH ZASTUPNIKA PRIJEDLOG ZAKONA O PRIJENOSU VLASNIŠTVA NA DOMOVIMA UMIROVLJENIKA Zagreb, travanj 2016. 2 PRIJEDLOG ZAKONA

Више

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA S L U Ž B E N I G L A S N I K SLUŽBENO GLASILO OPĆINE GRADAC GODINA XXVI Gradac, 24. travnja 2019. BROJ: 08/19 S A D R Ž A J 1. Odluka kojom se utvrđuje da nije potrebno provesti

Више

NACRT

NACRT ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON MINISTARSTVO FINANSIJA PRIJEDLOG Z A K O N O IZVRŠAVANJU BUDŽETA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA ZA 2013. GODINU decembar, 2012. godine PRIJEDLOG Na osnovu člana 37. stav 1. tačka f)

Више

Службени гласник РС, број 59/2019, објављен године Преузето са На основу члана 73. став 2. и члан

Службени гласник РС, број 59/2019, објављен године Преузето са На основу члана 73. став 2. и члан Службени гласник РС, број 59/2019, објављен 23. 08. 2019. године Преузето са www.pravno-informacioni-sistem.rs 3281 На основу члана 73. став 2. и члана 74. став 2. Закона о ветеринарству ( Службени гласник

Више