SUTRA za

Величина: px
Почињати приказ од странице:

Download "SUTRA za"

Транскрипт

1 SUTRA za

2 Nakon što ste ustanovili da ste trudni (Čestitamo!) trebali bi početi razmišljati o optimalnoj prehrani, koja će zadovoljiti potrebe vas i vašeg djeteta. Mnoge trudnice posežu za multivitamiskim pripravcima za trudnice, kako bi osigurale dovoljan unos određenih nutrijenata neophodnih za razvoj djeteta - folne kiseline, željeza, kalcija i magnezija. Vitaminsko-mineralni proizvodi namijenjeni trudnicama najčešće ne sadrže više od 100 mg magnezija, tako da se preporuča magnezij dodatno uzimati u obliku zasebnog preparata. Naime, u trudnoći zbog pojačanog metabolizma i rasta djeteta potrebe organizma za magnezijem rastu na mg dnevno. Tijekom klinički normalne trudnoće razina magnezija u krvi značajno pada ukoliko se magnezij ne nadoknađuje. Nedovoljna opskrba magnezijem može se očitovati u povećanoj podložnosti stresu, smanjenju otpornosti i promjenama općeg zdravstvenog stanja, a u trudnoći se najčešće očituje kao pojava grčeva u listovima, koji mogu biti toliko bolni da uzrokuju buđenje usred noći. Manjak magnezija je najviše izražen u zadnjem tromjesečju trudnoće, a kod teških slučajeva nedostatka mogući su i prijevremeni trudovi i zastoji u djetetovom rastu. Biolectra Magnezij Direkt je inovativan oblik mikrogranula koji omogućava uzimanje magnezija na potpuno nov način - direktno u usta, bez tekućine. Praktično oblikovane to go vrećice omogućavaju opskrbu magnezijem uvijek i svuda - baš kad vam zatreba. Biolcetra Magnezij Direkt ne sadrži šećer, ne izaziva žgaravicu i postoji u 2 okusa - limun i naranča. Biolectra Magnezij preparate poznatog i provjerenog njemačkog proizvođača Hermesa možete pronaći samo u ljekarnama. Magnezij doprinosi: normalnoj funkciji mišića smanjenju umora i iscrpljenosti održavanju normalnih kostiju održavanju normalnih zubi normalnom metabolizmu stvaranja energije normalnom funkcioniranju živčanog sustava normalnoj sintezi proteina

3 ugodna i učinkovita metoda za rješavanje zatvora Problem zatvora pogađa posto odraslog stanovništva, a znatno je prisutniji kod trudnica 1,2,3. Uzroci zatvora kod trudnica3: djelovanje progesterona na glatke mišiće crijeva prehrana i smanjena tjelesna aktivnost primjena preparata željeza pritisak povećane maternice na stjenke crijeva DJELUJE ZA 15 MIN Prednosti čepića eva/qu: lokalno djelovanje bez iritacije rješavanje zatvora u planiranom vremenu ne izaziva privikavanje siguran za trudnice i dojilje 1.Wlodzimierz Zach: Opstipacija, Praktična Medicina 2005; 2. Jarosz, Miroslaw Dzieniszewski: Opstipacija, PZWL 2009; 3. Agnieszka M. Bien: Njega trudnice, PZWL 2009.

4 Njega pupka Pupčana vrpca koja tijekom trudnoće povezuje majku i plod, po porođaju se podvezuje i ostaje pupčani batrljak. On se tijekom nekoliko dana osuši, stvrdne i potamni, a između sedmog i desetog dana otpadne. Zaostaje pupčana ranica koja zacijeli za nekoliko dana. Osnovno pravilo svakog kontakta s bebom je pranje ruku. Pupčani batrljak treba svakodnevno njegovati, održavati suhim i čistim. Jednom do dva puta dnevno okolnu kožu i rubno područje pupka treba očistiti Octenisept - om, pustiti kratko da se osuši pa prekriti sterilnom gazom. Njega traje sve dok batrljak ne otpadne, odnosno dok pupčana ranica ne zaraste i prestane vlažiti. Ako se pupak ne održava suhim i čistim, može se razviti infekcija. Ona se prepoznaje po crvenilu i otečenosti kože oko pupka, dno pupčane ranice također je crveno a može se pojaviti i gnojni iscjedak neugodna mirisa. Ako primijetite ovakve simptome, zatražite pomoć pedijatra. VAŽNO JE ZNATI Alkohol se ne preporučuje za njegu pupka jer može izazvati iritaciju nježne dječje kože ili čak kemijske opekline. Antibiotski prašak se taloži i zacementira pupčani batrljak, tako da se ispod lako razviju otporni mikroorganizmi koji mogu dovesti do infekcije. Zbog velikog razvoja rezistencije na antibiotike, upotrebu antibiotika treba svesti na najmanju moguću mjeru. Za njegu pupka najbolje je koristi otopinu antiseptika, koji deluje protiv bakterija i gljivica, poput Octenisepta. Octenisept je bezbojna otopina koja ne peče, te je klinički dokazano da ga smiju koristiti trudnice, dojilje i dojenčad.

5 Multi Mam komprese* Jedinstven proizvod za intenzivnu njegu bradavica dojilja. Multi Mam komprese pružaju trenutno olakšanje kod bolni i otečenih bradavica. Glavne prednosti Multi Mam kompresa: potiču prirodni proces zacjeljivanja u slučaju oštećenih i bolnih bradavica tijekom dojenja djeluju umirujuće na bolne bradavice, pružaju trenutno olakšanje te prestanak boli smanjuju otekline i štite od infekcije prirodnim putem gel u kompresama je prirodnog porijekla i posve bezopasan za dijete u slučaju gutanja primjena kompresa natopljenih gelom jedinstvena je i vrlo jednostavna *Molimo pažljivo pročitati uputu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svoga liječnika ili ljekarnika. Multi Mam lanolin Z a njegu suhih i ispucanih bradavica. Uvelike utječe na zaštitu bradavica, što omogućuje dojenje djeteta bez neugode. Multi Mam lanolin pročišćena je prirodna mast iz vune, bez aditiva i potpuno sigurna za dijete. Ovaj hipoalergijski, bezvodni lanolin za medicinsku namjenu visoke je kvalitete. Multi Mam lanolin certificiran je za čistoću i sigurnost, pa se zato ne mora odstranjivati prije dojenja. Multi Mam balzam Za njegu nježnih i vrlo osjetljivih bradavica, proizveden od posebno odabranih biljnih ulja. Jedinstveni biljni sastav pomaže prevenciji oštećenja bradavica i održavanju kože nježnom, vitalnom i zdravom. Nije ga potrebno odstranjivati prije dojenja i nije štetan za dijete.

6 Što je epiziotomija? Epiziotomija je kirurški zahvat kojim tijekom poroda zareže međica (područje između vagine i anusa) kako bi se povećao vaginalni otvor i olakšao izlaz djetetu iz maternice. Kod nekih žena međice su elastične i pri porodu se dovoljno rastežu te nije potrebna epiziotomija. Međutim, u većine žena se manje ili više zareže međica i time se skrati faza tiskanja i spriječe ozljede mekog tkiva. Nakon prestanka djelovanja lokalne anestezije (koja se daje prilikom epiziotomije), pri pomicanju tijela i hodanju prisutna je manja ili veća nelagoda i/ili bol. Rez može boljeti 7 do 14 dana nakon poroda, prilikom hoda ili sjedenja. Kao pomoć u zacjeljivanju nakon poroda preporučaju se Cicatridina vagitoriji. Glavni aktivni sastojak Cicatridina vagitorija je hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina veže vodu na sebe što poboljšava hidrataciju tkiva i unos nutrijenata, te osigurava napetost, čvrstoću i elastičnost tkiva. Cicatridina vagitoriji dodatno sadrže i uljni ekstrakt aloe vere, nevena i gotu kole (Centella Asiatica) koji djeluju sinergistički s hijaluronskom kiselinom i imaju hidratizirajući i umirujući učinak. Tu je još ekstrakt ulja australskog čajevca koji je poznat po svojim antimikrobnim svojstvima. Osim Cicatridina vagitorija, u ljekranama potražite i Cicatridina mast koju možete koristiti kod svih tipova površinskih i dubokih rana bez obzira na podrijetlo. Pospješuje zacjeljivanje vaginalnog tkiva: nakon poroda i ginekoloških operacija u slučajevima distrofije uslijed kemoterapije i ionizirajućega zračenja kod vaginalne suhoće zbog nedostatka estrogena

7 A-DERMA CYTELIUM sprej s ekstraktom Rhealba zobi A-DERMA CYTELIUM sprej bezbojni je proizvod umirujućeg djelovanja za njegu iritirane kože sklone maceracijama (vlažna područja, kožni nabori, glutealna regija, i sl.). Suši i umiruje iritiranu kožu. Za lice i tijelo. Za bebe, djecu i odrasle. Način uporabe: Prije uporabe dobro protresti. Koristiti 2 do 3 puta dnevno na iritiranom području. Izbjegavati prskanje u blizini očiju. Bez parabena - bez bojila.

8 Blagotvorna njega za zaštitu osjetljive bebine kože Svi proizvodi A-DERMA PRIMALBA linije u potpunosti poštuju Povelju o dermopedijatrijskoj sigurnosti: djelatne tvari odabrane su posebno za osjetljivu dječju kožu koristi se jedinstvena, 100% prirodna djelatna tvar biljnog podrijetla - ekstrakt izdanaka Rhealba zobi, iz organskog uzgoja Rhealba zob proizvode isključivo Pierre Fabreovi ugovorom vezani poljoprivrednici proizvodi su hipoalergeni, formulirani s minimalnom količinom sastojaka (bez alkohola, esencijalnih ulja, bojila i parabena) testirani pod dermatološkim i / ili pedijatrijskom kontrolom provode se klinička testiranja na bebama u stvarnim životnim uvjetima koristi se posebna, sigurna ambalaža koja se reciklira Za razvoj A-DERMA PRIMALBA proizvoda potrebno je 36 mjeseci.

9 Dermatološki laboratoriji A-DERMA uspjeli su osmisliti najučinkovitiju i ujedno najsigurniju formulu na tržištu emolijensa: A-DERMA EXOMEGA D.E.F.I proizvode. Da bi to postigli, koristili su jedinstvenu tehnologiju proizvodnje sterilne kozmetike koju je razvila i patentirala sama tvrtka Pierre Fabre. Ova tehnologija omogućuje proizvodnju sterilnih formula koje ne sadrže konzervanse ni tvari koje djeluju kao konzervansi. Sadrže samo najvažnije djelatne tvari neophodne atopičnoj i vrlo suhoj koži, uključujući tri djelatne tvari: ekstrakt izdanaka Rhealba zobi, Filaxerine i vitamin B3. EXOMEGA D.E.F.I emolijentna krema i EXOMEGA D.E.F.I emolijentni balzam prvi su sterilni emolijensi za njegu atopične i vrlo suhe kože s 0% konzervansa i tvari koje djeluju kao konzervansi dozvoljeni od ANSM*, a koji se koriste u kozmetičkoj industriji. INOVACIJA Novi standard za emolijentnu njegu atopične i vrlo suhe kože Učinkovitost i sigurnost za atopičnu i vrlo suhu kožu ublažava suhoću umiruje iritacije sterilna formula tijekom uporabe samo najvažniji sastojci potrebni Vašoj koži *Agence nationale de sécurité du médicament et des produits de santé (Nacionalna agencija za sigurnost medicinskih i zdravstvenih proizvoda)

10 Avène Sun Zaštita od sunca kojoj možete vjerovati! O zaštiti od sunca svake se godine sve više govori i piše. S razlogom! Svaka treća dijagnoza malignog oboljenja odnosi se na maligno oboljenje kože, a broj novooboljelih osoba od karcinoma kože iz godine u godinu sve je veći. Dokazano je da ako se štitimo od ultraljubičastih zraka od djetinjstva i tijekom cijelog života, opasnost od zloćudnih promjena na koži svodi se na najmanju moguću mjeru. Jedan od oblika prevencije pojave zloćudnih promjena na koži je zaštita od sunčeva zračenja ili fotozaštita. Prilikom odabira sredstva za zaštitu uvijek treba birati provjeren, kvalitetan i siguran proizvod. Posebnu pozornost treba obratiti na oznake o: vrsti zaštite, SPF (sun protection factor tj. standardizirani koeficijent koji upućuje na visinu indeksa zaštite od UVB zračenja), indeksu zaštite (broj koji označava visinu zaštite koju proizvod osigurava) i dodatnu oznaku za UVA zrake. Kvalitetan proizvod za zaštitu od sunca također treba imati i ujednačenu UVA i UVB zaštitu, tj. treba štititi ne samo od nastanka opeklina, nego i od razvoja različitih zloćudnih tumora kože. Avène Sun proizvodi imaju dokazanu učinkovitost, odlično se podnose i visoke su kozmetičke kvalitete, sve u skladu s regulativom Europske unije. Odabirom Avène Sun proizvoda za zaštitu od sunca Vi dobivate pouzdanu i učinkovitu UVA-UVB zaštitu za Vas i Vašu obitelj. Avène Sun proizvodi su prilagođeni potrebama osjetljive i hiperosjetljive kože, a mogu ih koristiti djeca i odrasli. Njihovom pravilnom uporabom u značajnoj mjeri možete spriječiti i sve češće alergijske reakcije uzrokovane sunčevim zračenjem. Avène proizvode za zaštitu od sunca SPF 50+ preporučuje međunarodna organizacija Skin Cancer Foundation. Ekskluzivna kombinacija aktivnih sastojaka Avène proizvoda za zaštitu od sunca patentirana je u Laboratorijima Pierre Fabre i istovremeno omogućava trostruku zaštitu od sunca: fotostabilni kompleks zaštitnih faktora pruža visok stupanj zaštite od djelovanja UVA-UVB zraka pretokoferil, fotostabilni prekursor vitamina E, štiti stanice kože od djelovanja slobodnih radikala Avène termalna voda djeluje umirujuce, protuupalno i antiiritacijski.

11 anacaps tri-activ Kosa nakon trudnoće i dojenja Znate li koji je uzrok pojačanom ispadanju kose nakon poroda? Tijekom trećeg tromjesečja trudnoće vlasi ostaju u anagenoj fazi (fazi rasta) dulje nego inače, što dovodi do zakašnjelog početka telogene faze (faze mirovanja). To se događa zbog porasta razine estrogenih hormona u korijenu vlasi. Kad se nakon poroda hormonski status vrati u normalu, folikuli nastavljaju uobičajenu aktivnost te se privremeno povećava broj folikula u telogenoj fazi. Zbog toga ispada veća količina vlasi nego inače, što se javlja dva do četiri mjeseca nakon poroda i obično traje šest mjeseci, katkad i do godinu dana. Kosi će tada dobro doći pomoć. Nova formula iz Laboratorija Ducray - Anacaps tri- ACTIVE kapsule sadrži sve esencijalne tvari koje su potrebne kosi i noktima da bi obnovili i zadržali svoju vitalnost i snagu: cistin i metionin, aminokiseline sa sumporom - olakšavaju rast kose i noktiju te im pojačavaju otpornost vitaminski kompleks (vitamin E, piridoksin, biotin i nikotinamid) - aktivira metabolizam stanica kose i ojačava njihovu strukturu željezo (dnevna doza u obliku željezova sulfata) - ovaj dodatak novoj formuli temelji se na povezanosti ispadanja kose s nedostatkom željeza u tijelu, što je istaknuto u brojnim studijama. Zahvaljujući navedenim sastavnicama, Anacaps tri- ACTIV ima dopunjujući trostruki učinak. Njegovom primjenom postiže se novoizrasla kose bolje kvalitete, poboljšane gustoće i volumena, a primjeren je i za primjenu kod tankih i krhkih noktiju. Anacaps tri-active kapsule jamče vam učinkovitost, izvrsnu podnošljivost i jednostavnu primjenu - uzima se samo jedna kapsula dnevno. Ugodna su čokoladnog okusa. Nije namjenjeno djeci, trudnicama i dojiljama. NOVO 100 % RDA za željezo i biotin

12 za SUTRA

Borite se s atopijskim dermatitisom? A-DERMA Exomega Control linija odsad još povoljnija!

Borite se s atopijskim dermatitisom? A-DERMA Exomega Control linija  odsad još povoljnija! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Borite se s atopijskim dermatitisom? A-DERMA Exomega Control linija odsad još povoljnija! A-DERMA je pripremila

Више

Veralgin sprej za usnu sluznicu – Uputa o lijeku

Veralgin sprej za usnu sluznicu – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Veralgin sprej za usnu sluznicu - Uputa o lijeku Pažljivo pročitajte uputu prije nego što počnete uzimati

Више

UPUTA O LIJEKU Plivit C 50 mg tablete askorbatna kiselina Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate ovu uputu. Uputu sačuv

UPUTA O LIJEKU Plivit C 50 mg tablete askorbatna kiselina Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate ovu uputu. Uputu sačuv UPUTA O LIJEKU Plivit C 50 mg tablete askorbatna kiselina Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate ovu uputu. Uputu sačuvajte jer ćete je vjerojatno željeti ponovno čitati.

Више

Avokado – čarobno voće

Avokado – čarobno voće Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Avokado - čarobno voće Avokado je tropsko voće koje raste u Srednjoj Americi i Meksiku. Naziv avokado potječe

Више

Package Leaflet Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika BELODIN A Derm 1 mg/g gel dimetindenmaleat PLfD001463/1 Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitaj

Package Leaflet Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika BELODIN A Derm 1 mg/g gel dimetindenmaleat PLfD001463/1 Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitaj Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika BELODIN A Derm 1 mg/g gel dimetindenmaleat Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži Vama važne

Више

Plivit C tablete (500 mg) – Uputa o lijeku

Plivit C tablete (500 mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Plivit C tablete (500 mg) - Uputa o lijeku Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate

Више

Carmol – Uputa o lijeku

Carmol – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Carmol - Uputa o lijeku CARMOL kapi Pažljivo pročitajte cijelu uputu jer sadrži Vama važne podatke. Ovaj

Више

Isprobajte liniju Yasenka Skinage koja odgovara svakoj ženi!

Isprobajte liniju Yasenka Skinage koja odgovara svakoj ženi! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Isprobajte liniju Yasenka Skinage koja odgovara svakoj ženi! Jučer (22.5) je u prekrasnom ambijentu Kavane

Више

Uputa o lijeku – Diosmin Hasco-Lek 1000 mg filmom obložena tableta

Uputa o lijeku – Diosmin Hasco-Lek 1000 mg filmom obložena tableta Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Uputa o lijeku - Diosmin Hasco-Lek 1000 mg filmom obložena tableta Uputa o lijeku: Informacije za korisnika

Више

Najbolje kreme za poslije 40 – vodič kroz najpopularnije kreme

Najbolje kreme za poslije 40 – vodič kroz najpopularnije kreme Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Najbolje kreme za poslije 40 - vodič kroz najpopularnije kreme Njega zrele kože uvelike je zahtjevnija od

Више

Ginkgo tablete (40 mg) – Uputa o lijeku

Ginkgo tablete (40 mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Ginkgo tablete (40 mg) - Uputa o lijeku Prije upotrebe lijeka pozorno pročitajte ovu uputu. Uputu nemojte

Више

Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću

Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Eau Thermale Avène proizvodi za netolerantnu i alergijama sklonu kožu: jer svi smo zaslužili uživati u proljeću

Више

Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama

Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Talk (baby puder) za kožu sklonu znojenju i iritacijama Mnogima od nas je poznato da se za njegu kože beba

Више

UPUTA O LIJEKU

UPUTA O LIJEKU Uputa o lijeku: Informacije za korisnika SONA 1 mg/1 g krema adapalen Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. - Sačuvajte

Више

UPUTA O LIJEKU

UPUTA O LIJEKU UPUTA O LIJEKU: PODACI ZA KORISNIKA SONA 1 mg/1 g krema adapalen Croatia Page 1 of 6 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati lijek jer sadrži Vama važne podatke. - Sačuvajte ovu

Више

Pasta za zube bez fluora – dobrobiti i nedostatci koje trebate znati

Pasta za zube bez fluora – dobrobiti i nedostatci koje trebate znati Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Pasta za zube bez fluora - dobrobiti i nedostatci koje trebate znati Fluor je česti sastojak u pastama za

Више

PARTICULARS TO APPEAR ON <THE OUTER PACKAGING> <AND> <THE IMMEDIATE PACKAGING>

PARTICULARS TO APPEAR ON <THE OUTER PACKAGING> <AND> <THE IMMEDIATE PACKAGING> Uputa o lijeku: Informacija za korisnika Bilobil 40 mg kapsule, tvrde Suhi ekstrakt ginkovog lista Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke.

Више

NEURONAL

NEURONAL NEW IRON PROIZVODI : MEDICINALIS D.O.O. ODGOVORAN ZA RH : D.O.O. NEW IRON SASTOJCI PROIZVODI : MEDICINALIS D.O.O. ODGOVORAN ZA RH : D.O.O. KELATI (prema grč. pandža) Kelati su kompleksni spojevi u kojima

Више

HPV INFEKCIJA

HPV INFEKCIJA HPV INFEKCIJA 1 Šta je genitalna HPV infekcija? Genitalna HPV infekcija je polno prenosiva bolest uzrokovana humanim papilomavirusom. Ime se odnosi na grupu virusa s više od 100 tipova, od kojih je više

Више

Vitamini za kožu – uloge vitamina u izgradnji i obnovi kože

Vitamini za kožu – uloge vitamina u izgradnji i obnovi kože Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Vitamini za kožu - uloge vitamina u izgradnji i obnovi kože Vitamini su esencijalni nutrijenti koji sudjeluju

Више

BROSURA nn

BROSURA nn Preventivni program Za zdravlje. Danas. Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva Izdavač: Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske Autori: Povjerenstvo za organizaciju, stručno praćenje

Више

UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA LORDIAR 2 mg kapsule loperamid Pažljivo pročitajte cijelu uputu jer sadrži Vama važne podatke. Ovaj lijek dos

UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA LORDIAR 2 mg kapsule loperamid Pažljivo pročitajte cijelu uputu jer sadrži Vama važne podatke. Ovaj lijek dos UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA LORDIAR 2 mg kapsule loperamid Pažljivo pročitajte cijelu uputu jer sadrži Vama važne podatke. Ovaj lijek dostupan je bez liječničkog recepta. Ipak, morate ga uzimati

Више

UPUTA

UPUTA Uputa o lijeku: Informacije za korisnika BELOSEPT 1 mg/ml otopina za grgljanje/ispiranje usta heksetidin Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži Vama važne

Више

Paclitaxel Stragen DK/H/164/01/DC

Paclitaxel Stragen DK/H/164/01/DC UPUTA O LIJEKU EFFERALGAN sa vitaminom C šumeće tablete (paracetamol, askorbinska kiselina) Pročitajte ovu uputu u cijelosti prije upotrebe lijeka. Čuvajte ovu uputu. Možda ćete ju trebati ponovno pročitati.

Више

UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA CEFALEKSIN Belupo 500 mg kapsule cefaleksin Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj

UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA CEFALEKSIN Belupo 500 mg kapsule cefaleksin Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA CEFALEKSIN Belupo 500 mg kapsule cefaleksin Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Sačuvajte ovu

Више

Travocort

Travocort Uputa o lijeku: Informacije za korisnika Travocort 10 mg/g + 1 mg/g krema izokonazolnitrat, diflukortolonvalerat Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži

Више

Patient Information Leaflet

Patient Information Leaflet Uputa o lijeku: Informacije za korisnika SILYMARIN FORTE filmom obložene tablete sikavičin suhi ekstrakt, rafiniran i normiran Croatia Page 1 of 5 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati

Више

UPUTA O LIJEKU BAYER LOGO Canesten 1 tableta za rodnicu 500 mg clotrimazolum Prije uporabe pažljivo pročitajte uputu jer sadržava za vas važne podatke

UPUTA O LIJEKU BAYER LOGO Canesten 1 tableta za rodnicu 500 mg clotrimazolum Prije uporabe pažljivo pročitajte uputu jer sadržava za vas važne podatke UPUTA O LIJEKU BAYER LOGO Canesten 1 tableta za rodnicu 500 mg clotrimazolum Prije uporabe pažljivo pročitajte uputu jer sadržava za vas važne podatke! Lijek je dostupan bez recepta. Usprkos tome morate

Више

Betadine mast (100mg) – Uputa o lijeku

Betadine mast (100mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Betadine mast (100mg) - Uputa o lijeku Molimo pažljivo pročitajte ovu uputu prije nego što počnete s uporabom

Више

Upala pluća – koji su faktori rizika i uzročnici, liječenje

Upala pluća – koji su faktori rizika i uzročnici, liječenje Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Upala pluća - koji su faktori rizika i uzročnici, liječenje Upala pluća jedan je od vodećih uzroka oboljenja

Више

Žuti jezik – uzroci i liječenje

Žuti jezik – uzroci i liječenje Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Žuti jezik - uzroci i liječenje Normalan, zdrav jezik obično je gladak i ružičast. Kada jezik mijenja boju,

Више

(Microsoft PowerPoint - Sunce - vi\232i razredi.pptx)

(Microsoft PowerPoint - Sunce - vi\232i razredi.pptx) SUNCE NAŠ PRIJATELJ SkinCancer.org 1. Izjava: Rak kože nije čest. Činjenica: NETOČNO Točno Netočno 1 od 5 Amerikanaca za života će razviti rak kože. 2. Izjava: Možete umrijeti od raka kože. Činjenica:

Више

Vodootporna šminka – kako je ukloniti?

Vodootporna šminka – kako je ukloniti? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Vodootporna šminka kako je ukloniti? Vodootporna šminka idealna je za vruće ljetne dane ili posjete bazenu,

Више

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa

Kokosov šećer – prirodna i zdrava alternativa Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kokosov šećer - prirodna i zdrava alternativa Budući da je šećer vrlo nezdrav, ljudi se sve češće odlučuju

Више

Nalaz urina – čitanje nalaza urinokulture

Nalaz urina – čitanje nalaza urinokulture Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Nalaz urina - čitanje nalaza urinokulture Urinokultura ili biokemijska analiza mokraće jedna je od osnovnih

Више

Patient Information Leaflet

Patient Information Leaflet Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika GINKGO 40 mg filmom obložene tablete ginkov suhi ekstrakt (rafiniran i kvantificiran) Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer

Више

UPUTA O LIJEKU

UPUTA O LIJEKU Uputa o lijeku: Informacije za korisnika LUPOCET 250 mg čepići paracetamol Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Uvijek primijenite

Више

Dewy izgled kože – kako postići blistavu kožu?

Dewy izgled kože – kako postići blistavu kožu? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Dewy izgled kože kako postići blistavu kožu? Dewy izgled kože je trend kojim se želi naglasiti blistava,

Више

Crni kim – ljekovita svojstva i primjena

Crni kim – ljekovita svojstva i primjena Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Crni kim - ljekovita svojstva i primjena Ljekovita svojstva crnog kima bila su poznata još u doba Drevnog

Више

Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai

Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai Priredila: dr Nora Lazar Šarnjai Šećerna bolest je trajno stanje, a poremećaji u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i belančevina udruženi su sa oštećenjem i disfunkcijom brojnih organa i sistema, posebno

Више

UPUTA O LIJEKU

UPUTA O LIJEKU Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika URUTAL 8 mg tablete URUTAL 16 mg tablete URUTAL 24 mg tablete betahistindiklorid Croatia Page 1 of 6 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati

Више

PROČITAJ I OSVOJI: Kako se riješiti tamnih mrlja na licu? Znamo koja je najbolja krema za hiperpigmentacijske mrlje!

PROČITAJ I OSVOJI: Kako se riješiti tamnih mrlja na licu? Znamo koja je najbolja krema za hiperpigmentacijske mrlje! Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr PROČITAJ I OSVOJI: Kako se riješiti tamnih mrlja na licu? Znamo koja je najbolja krema za hiperpigmentacijske

Више

OŠ ŠIME BUDINIĆA - ZADAR

OŠ ŠIME BUDINIĆA - ZADAR OŠ ŠIME BUDINIĆA - ZADAR učenici: Petra Višić, Luka Rušev, Petra Marušić, Nina Bukulin mentor: Anita Mustać Zagreb, 15. 17. 3. 2019. SOL ZAČIN ŽIVOTA ISTRAŽILI SMO Sol značajna za ljudsku civilizaciju:

Више

Oporavak nakon carskog reza

Oporavak nakon carskog reza Nakon porođaja, doktor ili medicinska sestra će vas pregledati i odgovoriti na bilo koja pitanja koja budete imali. U toku vašeg boravka, medicinske sestre će vam pokazati kako da se brinete za sebe i

Више

SASTAV: 1 tableta s gastrorezistentnom ovojnicom sadržava 22,6 mg pantoprazol-natrij seskvi-hid-ra-ta, što odgovara 20 mg pantoprazola

SASTAV: 1 tableta s gastrorezistentnom ovojnicom sadržava 22,6 mg pantoprazol-natrij seskvi-hid-ra-ta, što odgovara 20 mg pantoprazola Uputa o lijeku: Informacija za bolesnika Pentasa 500 mg tablete s produljenim oslobađanjem mesalazin Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke.

Више

UPUTA O LIJEKU

UPUTA O LIJEKU UPUTA O LIJEKU Bonnedra 150 mg tablete acidum ibandronicum Molimo Vas da prije nego što počnete uzimati lijek pažljivo pročitate ovu uputu. Uputu sačuvajte jer će te ju vjerojatno trebati ponovno čitati.

Више

Isoprinosine sirup (50mg) – Uputa o lijeku

Isoprinosine sirup (50mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Isoprinosine sirup (50mg) - Uputa o lijeku Prije uporabe pažljivo pročitajte cijelu ovu uputu o lijeku: Zadržite

Више

UPUTA

UPUTA Uputa o lijeku: Podaci za korisnika MOKSONIDIN BELUPO 0,2 mg filmom obložene tablete MOKSONIDIN BELUPO 0,4 mg filmom obložene tablete moksonidin Croatia Page 1 of 6 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije

Више

Rak pluća – uzroci, simptomi i liječenje

Rak pluća – uzroci, simptomi i liječenje Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Rak pluća - uzroci, simptomi i liječenje Rak pluća je maligni tumor pluća, a može se podijeliti na karcinom

Више

UPUTA O LIJEKU Synflorix suspenzija za injekciju Cjepivo protiv pneumokoka, polisaharidno, konjugirano, adsorbirano Pažljivo pročitajte ovu uputu prij

UPUTA O LIJEKU Synflorix suspenzija za injekciju Cjepivo protiv pneumokoka, polisaharidno, konjugirano, adsorbirano Pažljivo pročitajte ovu uputu prij UPUTA O LIJEKU Synflorix suspenzija za injekciju Cjepivo protiv pneumokoka, polisaharidno, konjugirano, adsorbirano Pažljivo pročitajte ovu uputu prije nego Vaše dijete primi cjepivo. Sačuvajte ovu uputu.

Више

Korjenasto povrće – podjela, popis i dobrobiti

Korjenasto povrće – podjela, popis i dobrobiti Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Korjenasto povrće - podjela, popis i dobrobiti Povrće je prijeko potrebno za kvalitetnu i uravnoteženu prehranu,

Више

Dermazin krema (10mg) – Uputa o lijeku

Dermazin krema (10mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Dermazin krema (10mg) - Uputa o lijeku Prije upotrebe pažljivo pročitajte ovu uputu. Spremite uputu. Možda

Више

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА UPUTA O LIJEKU Caffetin COLDmax 1000 mg + 12,2 mg prašak za oralnu otopinu paracetamol/fenilefrinklorid Molimo pažljivo pročitajte ovu uputu budući da sadrži važne informacije za Vas. Lijek je dostupan

Више

UPUTA O LIJEKU

UPUTA O LIJEKU Croatia Page 1 of 6 Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika LUPOCET TEEN 300 mg kapsule paracetamol Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke.

Више

UPUTA O LIJEKU BETASERC 16 mg tablete BET ASERC 24 mg tablete betahistin Prije uporabe lijeka pažljivo pročitajte ovu uputu. Čuvajte ovu uputu. Možda

UPUTA O LIJEKU BETASERC 16 mg tablete BET ASERC 24 mg tablete betahistin Prije uporabe lijeka pažljivo pročitajte ovu uputu. Čuvajte ovu uputu. Možda UPUTA O LIJEKU BETASERC 16 mg tablete BET ASERC 24 mg tablete betahistin Prije uporabe lijeka pažljivo pročitajte ovu uputu. Čuvajte ovu uputu. Možda ćete je trebati ponovno pročitati. U slučaju dodatnih

Више

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU IZVEDBENI PLAN NASTAVE akademska godina 2007./2008. Naziv kolegija: Biokemija prehrane s dijetoterapijom Naziv studija: Studij farmacije Godina studija:

Више

Patient Information Leaflet

Patient Information Leaflet Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika LUPOCET FLU FORTE šumeće tablete paracetamol, askorbatna kiselina, klorfenamin Croatia Page 1 of 6 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj

Више

PowerPoint-præsentation

PowerPoint-præsentation www.oxyglobal.rs Firma OxyGlobal je osnovana 2017. u Beogradu Exkluzivni uvoznik za Balkan brenda Dermaoxy i EasySun Cilj: da ponudimo srpskom tržištu kvalitetne proizvode iz Skandinavije po pristupačnoj

Више

Е. тест ПРАВИЛНА ИСХРАНА 1. Када настаје стабилна телесна маса? а. када је енергетски унос једнак енергетској потрошњи б. када је енергетска потрошња

Е. тест ПРАВИЛНА ИСХРАНА 1. Када настаје стабилна телесна маса? а. када је енергетски унос једнак енергетској потрошњи б. када је енергетска потрошња Е. тест ПРАВИЛНА ИСХРАНА 1. Када настаје стабилна телесна маса? а. када је енергетски унос једнак енергетској потрошњи б. када је енергетска потрошња веће од енергетског уноса ц. када је енергетски унос

Више

Xyzal tablete (5 mg) – Uputa o lijeku

Xyzal tablete (5 mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Xyzal tablete (5 mg) - Uputa o lijeku Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati lijek.

Више

UPUTA O LIJEKU TOBRADEX 3 mg + 1 mg/g mast za oko tobramicin / deksametazon Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu uputu prije nego što počnete uzimati

UPUTA O LIJEKU TOBRADEX 3 mg + 1 mg/g mast za oko tobramicin / deksametazon Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu uputu prije nego što počnete uzimati UPUTA O LIJEKU TOBRADEX 3 mg + 1 mg/g mast za oko tobramicin / deksametazon Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu uputu prije nego što počnete uzimati lijek. - Uputu nemojte baciti. Možda ćete je poželjeti

Више

Cinnabisin tablete – Uputa o lijeku

Cinnabisin tablete – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Cinnabisin tablete - Uputa o lijeku Pažljivo pročitajte cijelu uputu jer sadrži Vama važne podatke: Ovaj

Више

BioClinic Lifting FAQ’s

BioClinic Lifting FAQ’s BioClinic Lifting P. O kakvom napretku govorimo kada su Bioclinic proizvodi u pitanju? O. Bioclinic je prvi Oriflame-ov kozmetičko-terapijski brend inspirisan napretkom u estestkim procedurama kada je

Више

MAXIDEX

MAXIDEX Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika TOBRADEX 3 mg + 1 mg/g mast za oko tobramicin / deksametazon Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži Vama važne

Више

Uputa o lijeku – Prolia 60 mg otopina za injekciju u napunjenoj štrcaljki 

Uputa o lijeku – Prolia 60 mg otopina za injekciju u napunjenoj štrcaljki  Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Uputa o lijeku - Prolia 60 mg otopina za injekciju u napunjenoj štrcaljki Pažljivo pročitajte cijelu uputu

Више

UPUTA O LIJEKU Amoksiklav 500 mg mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju Amoksiklav 1000 mg mg prašak za otopinu za injekciju ili i

UPUTA O LIJEKU Amoksiklav 500 mg mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju Amoksiklav 1000 mg mg prašak za otopinu za injekciju ili i UPUTA O LIJEKU amoksicilin, klavulanska kiselina Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati lijek. Sačuvajte ovu uputu. Možda ćete ju trebati ponovno pročitati. Ukoliko imate dodatnih

Више

Arimidex tablete (1mg) – Uputa o lijeku

Arimidex tablete (1mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Arimidex tablete (1mg) - Uputa o lijeku Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati lijek

Више

Patient Information Leaflet

Patient Information Leaflet Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika LUPOCET FLU FORTE šumeće tablete paracetamol, askorbatna kiselina, klorfenamin Croatia Page 1 of 6 Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj

Више

MENOPAUZA

MENOPAUZA Menopauza je razdoblje u životu žene, kada započinje slabljenje cikličkog rada jajnika te menstrualni ciklusi prestaju. Menopauza ustvari nastupa na kraju posljednje menstruacije žene. Međutim, o tome

Више

Duac gel – Uputa o lijeku

Duac gel – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Duac gel - Uputa o lijeku Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer

Више

Tvrtka prijatelj zdravlja Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats

Tvrtka prijatelj zdravlja   Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvats Tvrtka prijatelj zdravlja www.strukturnifondovi.hr Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Korisnik: Hrvatski zavod za javno zdravstvo / Ukupan iznos projekta:

Више

Električna grijalica

Električna grijalica Električna grijalica 10032062 10032063 3 4 Poštovani, Zahvaljujemo vam se na kupnji. Molimo pročitajte ovaj priručnik i slijedite ove upute kako biste izbjegli oštećenja na uređaju. Za štete uzrokovane

Више

NAJMANJI INOVATIVNI UREĐAJ ZA ČIŠĆENJE LICA

NAJMANJI INOVATIVNI UREĐAJ ZA ČIŠĆENJE LICA NAJMANJI INOVATIVNI UREĐAJ ZA ČIŠĆENJE LICA KORISNIČKI PRIRUČNIK UVOD Čestitamo Vam na prvom koraku prema otkrivanju prave rutine čišćenja, kupnjom LUNA TM play T-Sonic TM uređaja za čišćenje kože. Prije

Више

UPUTA

UPUTA Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika MOKSONIDIN BELUPO 0,2 mg filmom obložene tablete MOKSONIDIN BELUPO 0,4 mg filmom obložene tablete moksonidin Croatia Page 1 of 6 Pažljivo pročitajte cijelu uputu

Више

voith.com Energetski učinkoviti na svim cestama Zračni kompresori

voith.com Energetski učinkoviti na svim cestama Zračni kompresori voith.com Energetski učinkoviti na svim cestama Zračni kompresori 1 2 1 Actros iz Daimlera 2 Volvo Bus 8900 Energetski učinkoviti na putu Zračni kompresori iz Voitha Na povijesnoj lokaciji Zschopau / Sachsen

Више

Microsoft Word - Sadrzaj i obim preventivnih mjera.doc

Microsoft Word - Sadrzaj i obim preventivnih mjera.doc П р и л о г број 1. Популационе групе Новорођенче (први мјесец) Дојенче -навршен 1. мјесец живота Дојенче -навршена 2. мјесеца живота С А Д Р Ж А Ј И О Б И М П Р Е В Е Н Т И В Н И Х М Ј Е Р А Врста Садржина

Више

Mušmula – zdrava i ljekovita poslastica

Mušmula – zdrava i ljekovita poslastica Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Mušmula - zdrava i ljekovita poslastica Mušmule su možda najružnije voće koje ste ikad vidjeli i klasičan

Више

Prirodno liječenje depresije – konzumirajte ove namirnice

Prirodno liječenje depresije – konzumirajte ove namirnice Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Prirodno liječenje depresije - konzumirajte ove namirnice Zbog današnjeg ubrzanog načina života, prekomjernih

Више

100% SPA brosura TISK hr.cdr

100% SPA brosura TISK hr.cdr P R I R O D A L J E P O T A T I Z A U S TAV I S E, O S L O B O D I S V O J A O S J E T I L A I P R E P U S T I S E N J E G U J U Ć I M S PA R I T UA L I M A! ORGANIC ARGAN ZEN RITUALS PURE COCONUT DE-STRESS

Више

Simvastatin uputa

Simvastatin uputa Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika Pioglitazon Pliva 15 mg tablete Pioglitazon Pliva 30 mg tablete pioglitazon Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama

Више

MAXIDEX

MAXIDEX Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika TOBRADEX 3 mg + 1 mg/ml kapi za oko, suspenzija tobramicin / deksametazon Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primjenjivati ovaj lijek jer sadrži

Више

Letrozol Actavis tablete (2,5mg) – Uputa o lijeku

Letrozol Actavis tablete (2,5mg) – Uputa o lijeku Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Letrozol Actavis tablete (2,5mg) - Uputa o lijeku Pažljivo pročitajte ovu uputu prije nego što počnete uzimati

Више

Upute o lijeku – Dekristol IU meke kapsule

Upute o lijeku – Dekristol IU meke kapsule Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Upute o lijeku - Dekristol 20 000 IU meke kapsule Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika Dekristol 20 000

Више

UPUTSTVO ZA LEK Trachisan, 0,5mg/1,0mg/1,0mg, komprimovana lozenga tirotricin, lidokain, hlorheksidin Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što p

UPUTSTVO ZA LEK Trachisan, 0,5mg/1,0mg/1,0mg, komprimovana lozenga tirotricin, lidokain, hlorheksidin Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što p UPUTSTVO ZA LEK Trachisan, 0,5mg/1,0mg/1,0mg, komprimovana lozenga tirotricin, lidokain, hlorheksidin Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, pre nego što počnete da uzimate ovaj lek, jer ono sadrži informacije

Више

UPUTA O LIJEKU

UPUTA O LIJEKU Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika CEFALEKSIN BELUPO 250 mg/5 ml prašak za oralnu suspenziju cefaleksin Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži Vama važne

Више

Превентивни центар-ппс 10. Европска недеља превенције рака грлића материце од јануара године Србија већ десети пут учествује у обележа

Превентивни центар-ппс 10. Европска недеља превенције рака грлића материце од јануара године Србија већ десети пут учествује у обележа Превентивни центар-ппс 10. Европска недеља превенције рака грлића материце од 24. - 30. јануара 2016. године Србија већ десети пут учествује у обележавању кампање превенције карцинома грлића материце,

Више

Dojenje - najbolji početak života...

Dojenje - najbolji početak života... Dojenje - najbolji početak života... Zašto biste trebali dojiti? Dojenje najbolji početak života Dragi roditelji, Nema boljeg početka u životu od dojenja. Dojenje je jednostavno najprirodnija stvar na

Више

UPUTA O LIJEKU: PODACI ZA KORISNIKA MEROPENEM Belupo 500 mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju MEROPENEM Belupo 1000 mg prašak za otopinu za

UPUTA O LIJEKU: PODACI ZA KORISNIKA MEROPENEM Belupo 500 mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju MEROPENEM Belupo 1000 mg prašak za otopinu za UPUTA O LIJEKU: PODACI ZA KORISNIKA MEROPENEM Belupo 500 mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju MEROPENEM Belupo 1000 mg prašak za otopinu za injekciju ili infuziju meropenem Pažljivo pročitajte

Више

UPUTA O LIJEKU DATUM PRIMJENE: NAZIV: STELARA 90 mg otopina za injekciju ustekinumab 1 H A L M E D O D O B R E N O

UPUTA O LIJEKU DATUM PRIMJENE: NAZIV: STELARA 90 mg otopina za injekciju ustekinumab 1 H A L M E D O D O B R E N O UPUTA O LIJEKU DATUM PRIMJENE: NAZIV: STELARA 90 mg otopina za injekciju ustekinumab 1 UPUTA O LIJEKU STELARA 90 mg otopina za injekciju ustekinumab Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete

Више

Uputa o lijeku Zoledronatna kiselina Sandoz 4 mg/100 ml otopina za infuziju zoledronatna kiselina Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete

Uputa o lijeku Zoledronatna kiselina Sandoz 4 mg/100 ml otopina za infuziju zoledronatna kiselina Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete Uputa o lijeku Zoledronatna kiselina Sandoz 4 mg/100 ml otopina za infuziju zoledronatna kiselina Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete primati ovaj lijek jer sadrži Vama važne podatke. Sačuvajte

Више

Predpremijera noviteta iz C6: NAJNOVIJI PROIZVODI - NAJBOLJE PONUDE! Ponude važe Do isteka zaliha!

Predpremijera noviteta iz C6: NAJNOVIJI PROIZVODI - NAJBOLJE PONUDE! Ponude važe Do isteka zaliha! Predpremijera noviteta iz C6: NAJNOVIJI PROIZVODI - NAJBOLJE PONUDE! Ponude važe 16-24.5.2019 Do isteka zaliha! 34441 Black 33% VIŠE VOLUMENA, ZA SVAKU TREPAVICU 5 U 1 PREDNOSTI ZA VAŠE TREPAVICE PODIŽE

Више

Uputa o lijeku: Informacija za bolesnika RANIX 150 mg filmom obložene tablete RANIX 300 mg filmom obložene tablete ranitidin Pažljivo pročitajte cijel

Uputa o lijeku: Informacija za bolesnika RANIX 150 mg filmom obložene tablete RANIX 300 mg filmom obložene tablete ranitidin Pažljivo pročitajte cijel Uputa o lijeku: Informacija za bolesnika RANIX 150 mg filmom obložene tablete RANIX 300 mg filmom obložene tablete ranitidin Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati ovaj lijek jer sadrži

Више

UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA LACIDIPIN BELUPO 4 mg filmom obložene tablete LACIDIPIN BELUPO 6 mg filmom obložene tablete lacidipin Pažljiv

UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA LACIDIPIN BELUPO 4 mg filmom obložene tablete LACIDIPIN BELUPO 6 mg filmom obložene tablete lacidipin Pažljiv UPUTA O LIJEKU: INFORMACIJA ZA KORISNIKA LACIDIPIN BELUPO 4 mg filmom obložene tablete LACIDIPIN BELUPO 6 mg filmom obložene tablete lacidipin Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego počnete uzimati

Више

GENITALNE INFEKCIJE- što liječiti, a što ne u pripremi za MPO postupak ?

GENITALNE INFEKCIJE- što liječiti, a što ne u pripremi za MPO postupak ? Siniša Matković, dr. med. Privatna ginekološka ordinacija, Osijek 4. Hrvatski kongres o reprodukcijskom zdravlju, planiranju obitelji, kontracepciji i IVF-u 21. 23.4.2016., Šibenik Praktično, mogućnost

Више

Uputa o lijeku: Informacija za korisnika Soderm plus 0,64 mg/g+20 mg/g otopina za koţu betametazondipropionat, salicilatna kiselina Paţljivo proĉitajt

Uputa o lijeku: Informacija za korisnika Soderm plus 0,64 mg/g+20 mg/g otopina za koţu betametazondipropionat, salicilatna kiselina Paţljivo proĉitajt Uputa o lijeku: Informacija za korisnika Soderm plus 0,64 mg/g+20 mg/g otopina za koţu betametazondipropionat, salicilatna kiselina Paţljivo proĉitajte cijelu uputu prije nego poĉnete uzimati ovaj lijek

Више

Kako počupati obrve?

Kako počupati obrve? Kreni zdravo! Stranica o zdravim navikama i uravnoteženom životu https://www.krenizdravo.rtl.hr Kako počupati obrve? Smatra se da su obrve okvir lica i pomažu naglašavanju očiju. Zato je važno znati kako

Више

UPUTA O LIJEKU SINGULAIR mini 4 mg tablete za žvakanje montelukast Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego što Vaše dijete počne uzimati lijek. Sa

UPUTA O LIJEKU SINGULAIR mini 4 mg tablete za žvakanje montelukast Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego što Vaše dijete počne uzimati lijek. Sa UPUTA O LIJEKU SINGULAIR mini 4 mg tablete za žvakanje montelukast Pažljivo pročitajte cijelu uputu prije nego što Vaše dijete počne uzimati lijek. Sačuvajte ovu uputu. Možda ćete ju trebati ponovno pročitati.

Више

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA PAKRAC I BOLNICA HRVATSKIH VETERANA ODJEL ZA DIJETETIKU I PREHRANU PREHRANA TRUDNICA, RODILJA I DOJILJA NAČELA PREHRANE TRUDNI

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA PAKRAC I BOLNICA HRVATSKIH VETERANA ODJEL ZA DIJETETIKU I PREHRANU PREHRANA TRUDNICA, RODILJA I DOJILJA NAČELA PREHRANE TRUDNI PREHRANA TRUDNICA, RODILJA I DOJILJA NAČELA PREHRANE TRUDNICA, RODILJA I DOJILJA Složeni ugljikohidrati trebali bi činiti 45 65 % ukupnog energijskog unosa kroz 6 9 jedinica serviranja na dan, osiguravajući

Више